Ylang-ylang hårolja - masker och recensioner


Doften av ylang-ylang olja - djup, härlig, heady. Och med goda skäl är dess smak känd från många kända parfymer. Faktum är att Wow kan charma någon. Detta är dock inte den enda fördelen. Ylang Ylang är känd för sina helande egenskaper.

Fördelarna med olja ylang-ylang hår

Olja har länge använts i traditionell medicin och kosmetologi. Traditionellt används den i aromaterapi. Under påverkan av hans fantastiska arom känns en person glad, lugn och avslappnad. I det avseendet kan det användas som ett lätt sovande piller, liksom en avkopplande och lugnande för depression, nervosa, stress.

Det kännetecknas också av antibakteriella, antivirala och antifungala egenskaper på grund av dess höga innehåll av sådana ämnen som bensoesyra, alfa-terpineol, geraniol, non-roliol, nerol, fitol, metylheptenon, eugenol, safrol etc. Med denna rika komposition hjälper det till att eliminera smärta, lägre blodtryck, lindra PMS och symptom på klimakteriet.

Denna eteriska olja har en utmärkt antiinfektiv egenskap, vilket gör den till en utmärkt behandling för artrit, reumatism, gikt och andra infektiösa och inflammatoriska sjukdomar. Dessutom hjälper denna unika produkt att förbättra matsmältningsfunktionerna, öka aptiten, lindra magkramper. Det är effektivt i influensa, bronkit, hudskador, inklusive skär, kokar, kokar.

I kosmetologin fann man också sin applikation. Det används som ett verksamt ämne för hudmask. Torr hud i ansiktet som fuktar och närmar sig, oljiga toner och hjälper till att bota akne.

Denna naturliga produkt är också användbar för hår. Det läggs till i masken för att stärka håret och förhindra förlusten.

Regelbunden användning av ylang-ylang hårolja:

 • Återställer den trasiga strukturen.
 • Behandlar splittrade ändar.
 • Eliminerar överskott av fett.
 • Eliminerar mjäll.
 • Hydrerar, stärker och accelererar deras tillväxt.

Applicering av ylang-ylang för hår

För friskt hår, oavsett vilken typ det är, är det användbart att lägga ylang-ylang till hårvårdsprodukter. För att göra detta, tills du tvättar i schampo eller balsam, lägg till lite olja, och blanda noggrant, applicera på dina lockar, skum och skölj. Denna procedur hjälper till att rensa hårbotten och förhindra mjäll, samt förbättra blodcirkulationen vid rötterna. Det rekommenderas att utföra ett sådant förfarande flera gånger i veckan.

För att påskynda hårväxten samt förbättra deras elasticitet kan du använda aromaterapi. Ta en kam av naturligt trä, droppa på tänderna och kamma i alla riktningar i 10-15 minuter. Denna procedur kommer att förbättra näring av hårsäckar och stärka dem.

Effektivt genomförande av huvudmassage för tillväxt. Förbereda en blandning för massage, ta burk eller olivolja (3 msk) och ylang-ylang (1 tsk). Värm upp blandningen av oljor, till exempel med hjälp av ett vattenbad och gnid sedan i hårbotten med en massörrörelse i 20-30 minuter. Efter att ha fördelat blandningen genom håret, lämna det i ytterligare 30-40 minuter.

Stärka locken och ge dem en fantastisk aromspolningslotion från ylangolja. Denna procedur rekommenderas mest för tunt tråkigt hår. För att förbereda lotionen, lösa i 1 liter vatten varmt citronsaft (1 msk) och eterisk olja (4-5 droppar). Skölj ditt tvättade hår med denna lotion, skölj inte av det.

Ibland används olja ylang för lättare hår. För att uppnå en ljusare effekt är det möjligt att påföra det hela längden och lämna i 30-40 minuter. Med en enda tillämpning av förtydligande kommer det att vara osynligt. För en bra effekt krävs ett regelbundet förfarande.

Essentiell olja ylang ylang för hår

Masker med ylang-ylang olja hemma

För behandling av skadat hår, bevarande och hälsa, förbättring av deras tillstånd kan du använda effektiva hårmaskar med ylangolja. Recepten av dessa masker listas nedan.

Mask för torr

Receptet kan förberedas:

 • från avokado
 • kamille och ylang-ylangoljor (2-3 droppar).

Krossa massan av en avokado, sätt eteriska oljor i kompositionen och fördela det genom håret, samtidigt som det gnuggar det i rötterna. Tvätta håret efter 30 minuter. Denna mask fuktar perfekt håret, vilket ger elasticitet och elasticitet till dem.

Mask för fett

Kombinera äggula, jojoba (1 msk.), Rosmarin och ylang-ylang (3 droppar). Alla komponenter är väl blandade och appliceras i varm form på håret. Skölj efter 30-40 minuter. En sådan hårmask eliminerar deras extra glans, gör dem smula och lätta och låter dig också glömma ett så obehagligt fenomen som mjäll.

Mask för tillväxt

Pine, wheat germ och ylang-ylang olja främjar snabb tillväxt. Kombinera i samma proportion och applicera i 1-1,5 timmar. För att få ett bestående resultat bör denna procedur upprepas var 7: e dag i flera månader. Detta kommer att räcka för att påskynda hårväxten, samt göra dem frodiga, mjuka och friska.

För att uppnå snabb tillväxt kan du använda följande mask. Blanda i en liten behållare till smörjoljan av två kycklingägg, basilikolja, svartpeppar, rosmarinolja (1 droppe varje) och ylang-ylang (2 droppar). Exponeringstiden för denna mask är 40 minuter, tvätta sedan med schampo och skölj med avkok av kamomill eller nässla.

Det är viktigt att komma ihåg att de flesta rena eteriska oljor kan orsaka allergiska reaktioner. Innan du använder dem som aktiva komponenter i maskerna, bör därför ett test utföras, applicera lite olja på huden för att se till att det inte finns några allergiska reaktioner från huden.

Recensioner av ylang-ylang

Regelbunden användning av denna naturliga produkt bidrar till återställandet av friskt hår, deras styrka, accelererar tillväxten. Och detta framgår av rave recensioner av tacksamma kvinnor.

Jag bestämde mig allvarligt för att växa hår. Jag läste mycket litteratur och, efter att ha lärt mig att ylang-ylang-oljan stimulerar tillväxten, bestämde jag mig för att börja med det. Jag gjorde masker med honom och masserar regelbundet huvudet. Efter två månaders användning kan jag sammanfatta: mitt hår har vuxit lite, det har blivit ljust, smuligt, splittrar mindre, lyser perfekt. När det gäller lukten är det gudomligt. Definitivt kommer fortfarande att köpa.

Catherine, 29 år gammal

Det är riktigt bra. Jag fick det att lägga till vattnet när jag bad, men efter att ha läst rave recensioner lärde jag mig att det är den perfekta hårvårdsprodukten. Baserat på det gör jag wraps, lägg till senapsolja, äggula, andra eteriska oljor, vilket innebär att mitt hår är vackert och glänsande. Jag rekommenderar!

Jag började nyligen behandling med ylang-ylangolja. Jag fördelar blandningen av olja och A-vitamin längs strängarna. Jag såg resultatet redan efter det andra förfarandet: håret blev silkeslet och det faller mindre ut.

Detta är en riktig hitta för mig. Jag råder dig att prova någon med split ends. Var noga med att hjälpa.

Applicering av essentiell olja ylang ylang för hår

Den stora populariteten hos kosmetiska oljor på den moderna marknaden beror på deras otroliga effektivitet. Korrekt användning av oljor kan återställa hårstruktur, återfuktar strängar, bota spröda och splittrade ändar. En annan viktig egenskap hos hårolja är dess lätta textur. Fettoljor är svåra att tvätta ut ur håret, om du gör det felaktigt, fortsätter locken att vara tunga och fet, vem kommer att tycka om detta resultat? När du väljer hårolja måste du vara uppmärksam på dess användbara egenskaper och texturdensitet. Alla nödvändiga förutsättningar är nöjda med ylang-ylangolja. Det är ganska lätt, väl tvättat av håret, och viktigast av allt är det effektivt för behandling av svaga och skadade trådar. Idag pratar vi om denna värdefulla olja, dess effekt på håret, liksom de mest populära och effektiva recepten med ylang-ylangolja.

Användbara egenskaper hos ylang-ylang-oljan

Ylang-ylang är ett litet träd med otroligt doftande blommor. Från det filippinska språket betyder namnet "ylang-ylang" "fladdra". Blommans kronblad är faktiskt så lätta, känsliga och färgglada att de kan jämföras med en fjärils vingar. Den essentiella oljan av ylang-ylang produceras genom ångdestillation. Oljan har en otrolig lukt som hålls länge på håret och sträcker sig med ett tunt tåg av ägaren.

I början av 1900-talet kommer en berömd parfym att erbjuda de berömda Coco Chanel 5-smakerna att välja mellan. Var och en av dofterna var en komposition med subtila floral noter. Den stora coquetten och fashionisten valde den femte doften, baserad på essentiella oljor av ylang-ylang och rosor. Så det var den berömda parfym "Chanel nummer 5".

Idag används ylang-ylangolja i många områden av mänsklig aktivitet. Först och främst är det parfym - lukten är så känslig, djup och subtil att den inte kan lämna likgiltig. Lukten av eterisk olja är inte bara trevlig, det är väldigt lugnande och avkopplande. Det kan appliceras på whisky före sänggåendet eller i kampen mot nervositet, stress och depression. Olja används aktivt i medicin för intag i kampen mot högt blodtryck, olika manifestationer av premenstruellt syndrom. Oljan har en uttalad antibakteriell, antimikrobiell och uppvärmande effekt, därför används den för att behandla olika hudskador, reumatism, etc. Och ändå är ylang-ylang en utmärkt afrodisiakum, i Indonesien går inte ett enda äktenskap utan sina färger.

Hår Ylang Ylang

Men mest av allt är olja efterfrågad i kosmetologin. Det fuktar och foder huden perfekt, stärker naglarna. Hår, efter applicering av olja på dem, blir otroligt mjuk, mild, stark och hälsosam. Hur påverkar oljan strängar?

 1. Oljan värmer upp hårbotten, vilket ökar blodcirkulationen i vävnaderna. Detta bidrar till aktivering av blodkärl, vilket ger ett aktivt flöde av vitaminer, syre och näring till hårsäckarna. På grund av detta är håret uppdaterat, blir starkt, starkt. Dessutom tillåter uppvärmningseffekten av ylang-ylang-oljan att vakna sovande lök och aktivera deras tillväxt. Hår börjar växa mer aktivt, bli tjock, stark, förluststopp.
 2. Oljan tränger in i håraxeln, tätar och läker alla sprickor och skador. Hårets struktur blir mer solid och stark, skalorna slätas och förseglas. Allt detta skapar ett otroligt utseende - håret blir slät, glänsande, spegel.
 3. Ylang-ylangoljan är väldigt lätt, den täcker håret med ett tunt lager som utför skyddande funktioner. Olja återspeglar ultravioletta strålar, skyddar strängar mot effekterna av havsvatten, temperaturförändringar, termiska anordningar.
 4. Olja gör curls mycket mjuk och lydig. Det kan användas för att ägare lockar för att snabbt samla hår i elegant stil.
 5. Antibakteriella och antifungala egenskaper hos oljan kan klara av mjäll, irritation och klåda i hårbotten.

En extra trevlig present från ylang-ylang olja är en otroligt ömtålig och delikat feminin doft som kommer att sväva i ditt hår och betona deras skönhet och naturlighet. Men för att ylang-ylang-oljan skall vara så effektiv och användbar som möjligt måste den användas korrekt.

Hur applicerar ylang-ylang olja på håret

Om du vill få en förebyggande effekt av produkten i kampen mot håravfall och brittleness i håret behöver du bara kamma lock med olja. För att göra detta, ta en massage kam, sätt på det några droppar doftande olja och helt enkelt kamma ditt hår. Denna metod är trevlig eftersom efter proceduren du inte behöver tvätta huvudet, förblir håret friskt och flytande, förvärvar yttre strålning och en fantastisk lukt. Du kan också hälla en flaska olja i schampo. I detta fall kommer behandlingen att utföras med varje huvudtvätt. Shampoo ska skakas grundligt före appliceringen, eftersom oljan vanligtvis exfolieras. Efter att ha såpat hår, skynda inte på att tvätta dem, lämna huvudet i denna form i 20-30 minuter, så att oljan har tid att blötlägga dina lockar.

Mer specifika resultat kan uppnås med hjälp av en kosmetisk mask. För att göra detta kan du behöva mer än en flaska med ylang-ylangolja. Platsen för att applicera oljan beror på dina kosmetiska problem och önskningar. Om du är orolig för mjäll och håravfall, måste olja appliceras på hårrötterna, noggrant massera varje tum i hårbotten. Om du behandlar torrt och skadat hår är det inte nödvändigt att applicera olja på huden, du måste fördela oljan längs hårets längd. Det är mest lämpligt att göra detta med en bomullsplatta - dra den i olja, vik den i hälften och passera locken genom denna oljevägg. I vissa fall är det nödvändigt att behandla splittrade ändar, därför kan olja endast appliceras på dem.

Efter applicering måste du sätta på huvudet med en film och en handduk, låt ditt hår blötlägga. Lämna masken i ett par timmar och skölj sedan 2-3 gånger med schampo, så att håret inte blir fettigt och klibbigt. Efter en sådan chockbehandling kommer strängarna att ta ett helt uppdaterat utseende. Om du vill fortsätta att återställa hårets hälsa, ge upp termiska enheter för ett tag eller sätt lägre temperaturer där så att effekten inte är så aggressiv.

Ylang Ylang Oljemaskor

Denna kosmetiska produkt är mycket effektiv för att bekämpa olika problem i hårbotten och håret. För att förbättra oljens effekt kan den kombineras med andra ingredienser.

 1. Masker mot håravfall. Ylang-ylangolja är utmärkt mot håravfall. Om problemet är akut måste du kombinera oljan med andra värmekomponenter. Detta kan vara rödpeppar, senap, vitlök, lökjuice. I denna kombination värmer ylang-ylang oljan inte bara huden, utan mildrar också aggressiviteten hos en ytterligare irriterande komponent. Sådana masker ska appliceras på hälsosam hårbotten utan att skada, hålla inte mer än 15-20 minuter.
 2. Masker för svagt, tunt, skadat och sprött hår. För att återställa torrt hår och andas in i det, måste du använda närande masker baserade på kosmetiska oljor. Masker med ylang-ylangolja kan kompletteras med honung, äggulor, gräddfil, bär och fruktjuicer. Dessutom kan du inte använda en olja, men en kombination av flera. Detta kommer att uppnå mycket bättre effekt.
 3. Mask mot fet hår. Ylang-ylangolja används också för att bekämpa talgkörtlarna. I så fall måste det kombineras med citronsaft, kefir, äggvita, havregryn. Om du gör sådana masker regelbundet kommer håret inte längre att bli fet och glänsande, få en hälsosam glöd, bli smula mer.

Med folkrecept för restaurering och behandling av hår bör du förstå att effekten av förfarandena kommer att uppnås endast om du använder masken regelbundet. Tålamod och veckovis hårvård ger dig ett kvalitets- och synligt resultat.

Ylang-ylangolja är en av de säkraste och mjuka, men en person kan uppleva individuell intolerans mot dess komponenter. För att kontrollera detta måste du göra allergotest. För att göra detta bör en liten mängd olja appliceras på området med tunn hud. Klåda, blåsor, svullnad och rodnad är ett tecken på oljerolöshet. Om en sådan reaktion inte uppstår kan du använda produkten för det avsedda ändamålet. Använd ylang-ylang-olja för hår för att återställa sin skönhet, styrka och levande glöd!

Hår Ylang Ylang

Ylang Ylang Oil är en av mina favorithåroljor. Olja passar svagt, livlöst hår, och förutom detta är en stark afrodisiakum. Om alla oljans fantastiska egenskaper låt oss prata i artikeln.

Jag rekommenderar denna olja till alla, den är perfekt även för fettigt hår. Jag noterar att män gillar smaken av ylang-ylang, men överdriver inte det.

Hur man väljer hårolja

Vilka är de eteriska oljorna och hur många sorter? Hur man väljer hårolja? Det finns trots allt idag omkring tvåhundra arter. Det finns till och med en vetenskaplig bekräftelse på de positiva egenskaperna hos sådana oljor. Nu används de ofta i vardagen.

Vad är de tillverkade av? Från en speciell substans med stark arom av flytande flyktiga ämnen. Eteriska oljor har olika färg nyanser. Till exempel är apelsinolja representerad i gul, bergamotolja är grön, timjan och timjan består av röda nyanser, jasminolja är av mörkbruna nyanser och kargen, kamille och malurt blir blå. Baserat på det föregående uppstår frågan: vilken typ av hårolja att välja?

För att uppnå önskat resultat, använd dessa vanliga oljor:

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

 • ylang-ylang;
 • tea tree;
 • citron;
 • rosmarin;
 • patchouli;
 • bergamott;
 • en ros
 • enbär;
 • ceder;
 • lavendel och andra.

Med frekvent användning av olika blandningsalternativ kan du uppnå önskad effekt. Vem som helst kommer att kunna välja exakt vad som passar bara honom.

Eteriska oljor används inte bara som ett profylaktiskt medel, men också som ett terapeutiskt medel. Dessutom har olika oljor egenskaper för att stärka håret, samt främja deras tillväxt.

Du kan använda hårolja när du kammar, lägger den i en mask, schampo eller färg. Sådana oljor hjälper till med olika problem, såsom närvaro av mjäll, ökat fettinnehåll i rötterna, fallande hår, splittrade ändar, tendens att fläcka hår och många andra.

Val av eteriska oljor ska vara korrekt, med tanke på hårets typ.

För normalt hår

För normal hårbotten och hår är dessa typer av oljor lämpliga:

 • bergamott; rosmarin;
 • rosewood;
 • citron;
 • apelsin;
 • ylang-ylang;
 • enbär.

För torrt hår

Är du ägare till torrt hår? Då är salvia nötköttolja, lavendel, morotfrön och ylang-ylang idealiska för dig.

För oljigt hår

Hårolja från enbär, lavendel, citron, timjan, pepparmynta och rosmarin kommer att passa ägarna av hår som är benägen för fett. Bara några droppar, som måste spädas med vegetabilisk olja (mandel, kokosnöt, persika, olivolja eller till och med vanlig solrosolja). Annars finns det en chans att få irritation och till och med skada på huvudets hud.

Eteriska oljor i hårbehandling

Tänk på eteriska oljor som är effektiva för att bekämpa vanliga problem som berör håret och hårbotten.

 • Är dina talgkörtlar som fungerar felaktigt? Applicera sedan den eteriska oljan av grapefrukt. Också prova oljor som patchouli och bergamot.
 • Mjölk behandlas fullständigt med geraniumolja. Hantera perfekt detta problem och tea tree oil.
 • Om ditt hår växer långsamt, prova rosmarin och granolja. Oljor som kryddnejlika och ylang-ylang är också mycket effektiva.
 • Ditt hår började falla ut - använd sedan samma lista.

Essentiell olja ylang-ylang i aromaterapi

Ylang-ylang essentiell olja produceras på sommaren från de friska doftande kronbladen av det högväxande tropiska trädet Cananga odorata var. Genuina, genom ånga eller vattendestillation. Används i parfymeri, aromaterapi, kosmetologi ("orientaliska" och "blommiga" kompositioner).

 • Ylang-Ylang - "en blomma av alla blommor"
 • Parfymens doft Chanel nummer 5

Ylang-ylang: metod för att erhålla eterisk olja

Ång- eller vattendestillation; Oljeutbyte: 1,5-2,5%; Färg: blekgul; Arom: blommig, mycket söt, delikat, med en lätt kryddig touch, festlig, varm, godis.

Ylang-ylangs essentiella olja erhålls i flera steg. Som ett resultat av det första steget erhålls högsta klassen av eterisk olja, Extra eller Bourbon, vilket särskilt värderas i parfymeri. Essentiell olja av första klass (klass I) erhålls efter 1 timme. Extra klass och jag används i kosmetologi. Efter 3 timmar, få en betyg II. Efter 5-6 timmar - III - går han för produktion av tvål, lotion och andra billigare produkter.

Lukt III klass kan orsaka huvudvärk hos känsliga personer. Typiskt tar destillationsprocessen ca 20 timmar.

Ibland avbryter tillverkarna inte destillationsprocessen och efter 15 timmar får de bara en betyg av ylan-ylang - Komplett. Komplett sort har en trevlig arom, till skillnad från lukten av var och en av de tre sorterna. Men det här är väldigt sällsynt. Ibland, för att få betyget Komplett, I, II och III blandas.

För den essentiella oljan av ylang-ylang ger ibland den essentiella oljan av cananga - (Cananga odorata var. Macrophylla). I parfym anses den eteriska oljan av cananga av lägre kvalitet på grund av dess inte så söta doft. Även om dess kemiska egenskaper kan väl användas på huden. Men för närvarande har inga kliniska prövningar utförts.

Terapeutisk användning av essentiell olja ylang-ylang

Åtgärd: Antidepressiva, antiseptiska, afrodisiakum, minskar trycket. Applicering av eterisk olja på huden orsakar en lätt stickning i 1-2 minuter, vilket är en naturlig reaktion.

Den terapeutiska effekten av ylang-ylang eterisk olja är mycket varierande. Det har inte bara en positiv effekt på nervsystemet, återställer styrka och lindrar irritabilitet, men stärker också minnet och hjälper till att hantera depression. Med det kan du sänka blodtrycket. Det används för förlust av aptit och abdominal distension. Inandning av aromen av ylang-ylang essentiell olja bidrar till normalisering av andning och puls.

Det rekommenderas för att sänka blodtrycket och behandla hjärtklappning, eliminerar huvudvärk hos personer som är benägna att högt blodtryck, ett antikonvulsivt medel.

Den har anti-sklerotisk effekt. Eliminerar spasmodisk huvudvärk. Ylang-Ylang underlättar klimakteriet, förbättrar tillståndet under klimakteriet. Studier har visat effektiviteten av ylang-ylang i vissa fall av diabetes. Under överinseende av en läkare kan användas för att förhindra attacker av epilepsi. Antikonvulsiva, antispasmodiska. Lindrar muskelspasmer, ger lindring från ischias, ryggsmärta.

Kosmetisk användning av ylang-ylang

Med någon typ av hudföryngring, fuktar, mjukar, "polerar" huden. Lämplig för känslig och porös hud. Eliminerar akne, förhindrar för tidig åldrande av huden, stimulerar tillväxten av nya celler i de djupa skikten i huden, ger hudens elasticitet, flöjt, ömhet, lindrar irritation och inflammation, har en läkande effekt för eksem och dermatoser.

I blandningar kan den balansera talgproduktionen i fet hud. Avlägsnar irritation på torr hud. Mjukar huden, reglerar sin fuktighet. Bidrar till konsolidering och bevarande av solbränna, eliminerar hyperemi och hudirritation efter solbadning. Det deodoriserar och smakar huden under lång tid, vilket ger en utsökt aromatisk halo.

Medel av intim kosmetika. Det används i parfym och kosmetisk industri för kompositioner med "kväll", raffinerad lukt. Effektiv botemedel mot spröda och spröda naglar.

Ylang-ylang-olja för hårbehandling.

Rekommenderas för hårvård, om den används korrekt (i rätt mängd och kombination). Stärkar håret, gör det elastiskt, eliminerar deras ömhet, strimmor, förbättrar tillväxten. För behandling av delade hårändar kan du applicera ylang-ylang eterisk olja utspädd i basolja, som jojoba eller burdockolja. Det används i massageblandningar för håravfall och skallighet. Främjar hudförnyelse.

 • Hårkräm bereds enligt följande: Lägg i en liter rent vatten en tesked citronsaft och 5 droppar ylang-ylangolja och skölj rent hår.

Ylang Ylang essentiell olja anses vara en afrodisiakum. I Indonesien kan inte Ylang-Ylangs blommor göra några bröllopsceremonier, religiösa ceremonier.

Recept och metoder för att använda ylang-ylang olja

Arom rökare: 3-4 till. Per 15 m2.

Massage: 5-7 till. På 15 g transportolja.

Blandad med vegetabilisk olja (5 droppar mlang-ylangolja per 10 ml vegetabilisk olja):

  erotisk massageolja,

Tillsatsmedel för krämer: 3 droppar per 10 ml neutral kräm.

I en alkohollösning (5 droppar per 10 ml etylalkohol) som tillsats för bad (1 tsk lösning för fullt bad):

 • under stress
 • samtidigt som sexualitet minskas,
 • mot obsessiv rädsla.

Den används också som toalettvatten för blandade hudtyper.

Berikning av kosmetiska produkter: 5 till. 15 g bas.

Varm kompressor: 4-5 till.

Aromamedalon: 2-3 till.

Nailpolishing: blanda 10K. Ylang med 10K. Jojobaolja, applicera på nagelplattor och nagelplast och massage.

Säkerhetsåtgärder

 1. Det är också viktigt att veta att den essentiella oljan ylang-ylang, som har en mycket rik mättad arom, kan orsaka inte bara yrsel, utan också huvudvärk, därför är det nödvändigt att använda det, särskilt i de första stadierna, i små doser.
 2. För personer med lågt blodtryck är det bättre att helt sluta använda ylang-ylang essentiell olja på grund av dess förmåga att sänka blodtrycket.
 3. Försiktighet bör tas under graviditeten, det kan vara acceptabelt endast i ansikts krämer i minimala koncentrationer.
 4. Var noga med att kontrollera för individuell tolerans.
 5. Överdos inte.

Kan kombineras: apelsin, bergamot, verbena, kryddnejp, grapefrukt, gran, cederträ, cypress, kanel, Levzey, limet, citron, citrongräs, mandarin, pepparmynta, neroli, palmaros, petitgrain, ros, rosenträ, tall, svartpeppar

Vid förpackningens täthet är det föremål för lagring mer än 5 år.

Hår Ylang Ylang

För hårvård finns det många kosmetika. För att förbättra krillens tillstånd, göra dem mer hälsosamma och vackra, såväl som för tillväxt, kan du använda ytterligare metoder. Applicering av ylang-ylangolja för svagt hår kan uppnås

Oljeegenskaper

Tonik och antiseptiska egenskaper hos oljekompositionen hjälper till att återställa den skadade hårstrukturen, vilket ger en naturlig glans och elasticitet.

Regelbunden användning av ylang-ylang ether tillåter dig att:

 • eliminera torrt eller fet hår och hårbotten;
 • förhindra spets tvärsnitt;
 • förbättra hårstrukturen;
 • stärka rotlökar.

Oljeansökan

Essentiell olja lämnar ett behagligt ljust arom på håret. Ibland används det smidigt kammade med målsättning. Denna procedur rekommenderas för torrt och normalt hår. För att göra detta, släpp ylang-ylang olja på en träkam och kam. Aromatisk kamning görs på morgonen eller dagen före shampooing.

För den övergripande förbättringen av håret är det tillräckligt att tillsätta olja till vanligt schampo. I rengöringskompositionen före användning behöver du hälla ett par droppar ylang-ylang och blanda. Denna produkt för att tvätta håret rensar huden från möjliga infektioner. Genom att förbättra blodcirkulationen stärker hårrötterna. Att tvätta håret med en sådan komposition rekommenderas inte mer än en gång var fjärde dag.

För återhämtning och tillväxt av hår måste massera huvudets hud. Denna procedur utförs med användning av en formulering baserad på ylang-ylang-olja. För dess förberedelse måste du kombinera 10 gram eterisk olja och 60 gram vegetabilisk olja. Du kan använda oljebaserad eller burdock basblandning.

Huvudmassan utförs genom att gnida ylang-ylang-oljan i hårrötterna i ungefär en halvtimme. Den återstående kompositionen ska placeras längs hela längden av håret och blötlägger spetsarna. Efter 37-40 minuter måste du tvätta håret med hjälp av schampo.

De terapeutiska stegen i förfarandet syftar till att förbättra håret, stärka rotlamporna och eliminera delade ändar. Massage är lätt att utföra hemma. Det är särskilt användbart för skört och svagt hår. Förfarandet utförs företrädesvis en gång var sjunde dag under månaden.

För att undvika detta måste du veta försiktighetsåtgärderna:

 • Använd inte ylang-ylangolja för hår i sin rena form;
 • du måste se till att luften inte faller i ögonen;
 • Om du har allergier eller närvaron av sjukdomar i övre luftvägarna, ska du inte använda den essentiella oljan av ylang-ylang.

Hårspolande lotion

Den lotion som tillverkas på basis av ylang-ylang eter ger en naturlig glans till vilken typ av hår som helst. För att förbereda det måste du ta en liter destillerat vatten så att klorångor avdunstar. Krama saften av en halv citron och tillsätt den eteriska oljan till det, inte mer än sex droppar. Rör om blandningen och blanda med det beredda vattnet.

Applicera en skölj lotion ger skina och förbättrar hårstrukturen. Överensstämmelse med prepareringssekvensen är nödvändig, eftersom oljan i sig inte kommer att lösas upp i vattnet.

För försvagat hår applicera en lösning med tillsats av äppelcidervinäger. Det är nödvändigt att kombinera 17 droppar sandelträester, 7 droppar ylang-ylang och 35 ml aloeblomstjuice. I en blandad oljig blandning tillsätt två matskedar äppelcidervinäger. En liter renat vatten kombinerat med den resulterande oljekompositionen. Skölj håret med en blandning två gånger i veckan.

Hårvax

En populär hårvårdsprodukt är ett kosmetiskt vax baserat på ylang-ylangolja. Användningen av eter gör det möjligt att skydda trådarna mot värmeffekter, förhindrar snittets tvärsnitt, ger näring och återställer strukturen. Kosmetiskt hår kan köpas online eller tillverkas hemma.

För att göra hårvax behöver du:

 • mandel- eller burdockolja;
 • kakaosmör;
 • bivax;
 • ylang ylang eterisk olja.

Vax och fast olja ska vara halva medlet, och den andra delen - flytande formuleringar. Fasta komponenter måste slipas och smälta i ett vattenbad. Lägg sedan till den essentiella oljan av ylang-ylang och vegetabilisk olja, rör om tills den är jämn. För att blanda komponenter behöver man använda en träspatel.

Efter tillagning sätts det hemlagade hårvaxet i kylskåpet för att ställa in. Applicera en vaxkomposition för att rengöra fuktigt hår. En liten summa pengar behöver gnidas på palmerna. Applicera sedan på trådarna, var särskilt uppmärksam på hårets ändar.

Hårmaskar

Essentiell olja ylang-ylang är en del av maskerna för olika typer av hår. En kontraindikation för att applicera en mask är en allergisk reaktion. Det kan förekomma på en eller flera komponenter i kompositionen.

Oljebaserade masker ska appliceras på torrt rent hår. Att fördela blandning från rötter på hela hårets längd. Efter applicering måste huvudet vara täckt med plast och isolera. Skölj masken från håret med uppvärmt vatten med shampoo efter 33-37 minuter.

Mask för torrt hår

För att förbereda ett näringsämne bör 180 gram avokado massa kombineras med tre droppar ylang-ylang och två droppar kamilleolja. Blanda komponenter i en homogen massa och applicera på hår.

Masken tvättas av efter 27-30 minuter. Användningen av masken rekommenderas för torrt och svagt hår.

Mask för fettigt hår

För att stärka fet hår, finns det en enkel mask som ger en fantastisk effekt. Det är nödvändigt att kombinera 25 gram jojobaolja med två droppar ylang-ylang och samma mängd rosmarin. Tillsätt sedan en droppe björkolja och mixa. Separat, slå på äggula och kombinera med oljekompositionen.

Väl blandat betyder att man applicerar på hår. Den här masken tvättas av efter 40 minuter med icke-hett vatten. Högt uppvärmt vatten kommer att leda till koagulering av äggula.

Så här applicerar du ylang-ylang hår

Ingen samling essentiella oljor kan göra utan ylang-ylang. Eftersom det här är ett av de mest universella sätten, som är utformat för att lösa många problem: behandling av förkylningar och bronkit, användning vid beredning av desserter, användning i aromaterapi och intensiv heling av hår och hårbotten och för detta kallas det en riktig panacea.

Från berättelsen:

År 1917 erbjöd parfym Ernest Bo Gabrielle "Coco" Chanel fem luktkompositioner att välja mellan, numrerade från 1 till 5. Coco valde 5: e alternativet - det använde essentiella oljor av ylang och rosor. Således föddes det legendariska "Chanel nummer 5".

Blomman växer i Indonesien, Filippinerna och Polynesiens öar. I lugnt väder kan dess arom höras i några meter, och med en lätt bris sprider den mättade lukten till tiotals meter.

Användbara egenskaper

Sammansättningen av ylang-ylang-oljan innefattar:

 • Nerolidol - stärker hårsäckar
 • Nerol - pacifies olydiga krullar;
 • Isosafrol - stoppar aktiv utfällning;
 • Fitol - läker strukturen av trådarna;
 • Myresyra - rengör hårbotten;
 • Ättiksyra - ger en ljus glans och ger jämnhet;
 • Valerian syra - stimulerar hårväxt och väcker dormanta hårsäckar.

Ylang-ylangs egenskaper är mycket omfattande:

 • Aromaterapi kan eliminera sömnlöshet och depression, återställa den emotionella bakgrunden och anpassa sig till positiva. Dessutom är det en kraftfull afrodisiakum: ett par droppar på en örngott kommer avsevärt att öka nivån på libido.
 • Oljens helande egenskaper gör det möjligt att omedelbart behandla andningssjukdomar, normalisera hjärtfrekvensen och blodtrycket.
 • Denna olja är en av de främsta assistenterna i kampen mot matt hud. Genom att reglera utsöndringen av sebaceous kanaler, tillåter det ägare av fet hud att undvika utseendet på sken under dagen.

Kosmetiska tillverkare över hela världen lägger ylang-ylang-olja till sina hårprodukter. Ett av de mest sålda ledande varumärkena av organisk kosmetika Avalon Organics - Shine Shampoo Ylang Ylang shampoo, som är konstruerad för att göra håret mjukt och glänsande.

ansökan

Ylang-ylangolja används för de flesta hårproblem:

 • Komplex återhämtning av hår och hårbotten. Genom att aktivera mikrocirkulationen av blodkärl, främjar flödet av vitaminer och näringsämnen till hårbotten.
 • Stimulerande hårväxt. Det kan inte bara aktivera follikelns aktivitet utan också att återvända till "sovande" lökar.
 • "Återupplivning" för sprött och tunnt hår och deras tips. Hjälper till att fylla näringsbrist, penetrerar djupt in i hårstrukturen.
 • Returer skiner till tråkigt långt hår. Kan ge en stark glöd även de mest livlösa och dehydrerade krökarna.

Ansökningsmetoder

Använd ylang-ylang-oljan för håret korrekt för att se själv hur effektivt det är:

 • Aromaterapi - sätt 2-3 droppar olja på borstens tänder och koka i 5-7 minuter. Strängarna blir elastiska och glänsande, och en underbar doft kommer att följa med dig hela dagen och ger dig energi och styrka.
 • Även det vanligaste schampot blir en magisk hårprodukt om du lägger till ett par droppar ylang-ylang-olja till den. Tillsätt 1 droppe olja till 10 ml. Berika hela flaskan av schampo är inte nödvändigt - luften kommer snabbt att försvinna, och schamponet kommer att förstöra.
 • Oljemassage tonar hårbotten och förhindrar hårbrott.
 • Intensiv regenererande effekt kommer att ha en mask: penetrerar djupt in i hårstrukturen, de kommer att kompensera för de skadade områdena.

Regler för arbete och kontraindikationer

 • Ylang-ylang är kontraindicerat vid graviditet, amning och bronkial astma.
 • Använd inte det i ren form, men bara med basolja (burk, olivolja, mandel, ricinus och andra). Vid kontakt med en ren produkt på huden eller slemhinnan är det möjligt att bränna.

Ylang Ylang Hår Recept

Matlagningsrekommendationer:

 • Om receptet kräver uppvärmning, använd endast för detta ändamål ett ångbad i mikrovågsugnen - alla helande egenskaper i den neutraliseras.
 • Lägg till eterisk olja senast när alla övriga ingredienser redan är anslutna.

1. Skölj för hårväxt och glans

Denna universella botemedel kommer att vara effektiv för hår av vilken typ som helst.

 • 1 liter vatten vid rumstemperatur;
 • 1 dec.l. färskpressad citronsaft;
 • 5 droppar ylang-ylang.

Användning:

Tillsätt citronsaft och olja till vatten. Skölj efter varje tvätt och låt det tappa i 2-3 minuter, och blöt sedan försiktigt håret med en mjuk handduk.

resultat:

Det rekommenderas att skölj regelbundet. Efter 4-6 veckors användning kommer håravfallet att minska betydligt.

2. Stark hårmask med ylang-ylang

Beroende på hårtyp, välj lämpligt recept.

För normal:

 • 3 msk. avokado massa
 • 3 droppar ylang-ylang.

För fett:

 • 1 äggula
 • 4 droppar ylangeter.

För torr:

 • 3 msk. jojoba, avokado eller kokosnötsolja;
 • 3 droppar ylang.

Användning:

Blanda ingredienserna tills de är mjuka. Masken med ylang-ylangolja appliceras på håret och hårbotten längs hela längden före tvätt. Den optimala applikationstiden är 30-40 minuter. Då tvättas masken av med varmt vatten och schampo.

Mask rekommenderas att använda kurser 1-2 gånger i veckan, 2 månader, 2-3 gånger om året.

3. Varmmask för behandling av splittrade ändar

Detta recept är universellt för alla typer av hår, vars tips är benägna att tvärsnitt.

 • 2 msk. olivolja;
 • 2 msk. sesam eller linfröolja;
 • 4 droppar ylang-ylang olja.

preparatet:

Blanda basoljorna och värma dem på ångbadet till den maximala temperaturen (där du kan doppa fingret i oljan) och tillsätt eter.

Användning:

Medan blandningen är vid rätt temperatur, applicera den på hårbotten och håret. Wrap huvudet med en handduk för att skapa en termisk effekt. Låt masken vara på i 40-60 minuter, och skölj sedan med två tvättar med schampo.

resultat:

Med det aktiva tvärsnittet av hår, använd en mask 1-2 gånger i veckan tills situationen förbättras. Som profylaktisk i 1 månad, 2-3 gånger om året. Den heta masken är en av de snabbaste, det innebär inte en kumulativ effekt, du kommer att märka resultatet efter 3-4 applikationer.

Urval och lagring av olja

 • Var noga med att märka "Extra" ("Extra") när du köper olja. Eftersom endast den första pressade oljan behåller alla läkningsegenskaperna.
 • Den verkliga ylang-ylangoljan har en ljus konsistens, ljusgul färg och en kryddig doft.
 • Bästa praxis: Naturens alkemi, Aura Cacia, Nu Foods och AKH.
 • För att kontrollera den inköpta oljan, gör ett enkelt hemtest: sätt en droppe eter på ett pappersark. Efter 24 timmar: Om det inte finns några spår och oljehalo betyder det att det är av hög kvalitet om det finns en plats i stället för en dropputspädd olja av mycket låg kvalitet.
 • Förvara en flaska eter i kylskåpsdörren.

Personlig granskning

Jag bestämde mig för att rädda det vispiga håret med hjälp av ylang-ylangolja enligt det angivna receptet, eftersom recensionerna om oljan var extremt positiva. Resultatet gladde mig två gånger!

Den första månadslånga kursen gav matta tipsen, de blev mer livliga och hydratiserade. Jag bestämde mig för att börja den andra kursen direkt efter frisyren av en frisör: Tanken var inte trivial - att skjuta upp nästa resa till salongen så mycket som möjligt genom att hålla hårtipsen i gott skick. Jag var nöjd med resultaten: i stället för de vanliga resorna varannan månad tog det mig ett tag att uppdatera tipsen efter 3,5 månader!

Användningen av essentiell olja av ylang-ylang för hår

Eteriska oljor används ofta i medicin och kosmetologi. Deras arom har en positiv effekt på nervsystemet, förbättrar blodcirkulationen och hur andningsorganen fungerar. Och kosmetologer använder ylang-ylang-olja för hår, eftersom det stimulerar tillväxten, stärker hårsäckar, återger volymen och naturlig glans till strängarna.

Fördel, kemisk sammansättning och kontraindikationer

Vilken eterisk olja som helst har sina egna fördelaktiga egenskaper och används för att eliminera individuella problem. Och Kanangolja anses vara ett multifunktionellt verktyg som kan spara hår från många problem. Den är lämplig för snabba feta krökor, spröda och splittrade ändar, liksom för att bli av med mjäll.

Denna produkt läggs till i schampon, serum, sprayer samt används i parfymindustrin. Fördelarna med ylang-ylang (kananga) för hår beror på de olika komponenter som utgör den:

 1. Nerolidol och isosafrolfyllkrullar med persistent arom.
 2. Fitol ökar blodcirkulationen och hårväxten och ger näring till det.
 3. Myrsyra hjälper till att eliminera mjäll, förhindrar inflammation i hårbotten.
 4. Ättiksyra ger mjukhet, glans och silkighet mot trådarna, lindrar mjäll och klåda.

Trots ett antal fördelar har kosmetiska produkter kontraindikationer. De flesta estrar har en uttalad arom som kan framkalla en försämring av välbefinnande och huvudvärk. Därför är det nödvändigt att strikt följa de doser som anges i anvisningarna för att undvika oönskade konsekvenser. Och du kan inte heller använda produkten:

 • under graviditeten
 • överkänslighet mot komponenterna
 • bronkial astma
 • barn under 12 år.

Kanangolja innehåller en hög koncentration av ämnen, vars användning i sin rena form kan leda till en bränning. Det är strängt förbjudet att använda verktyget inuti, liksom för att undvika kontakt med slemhinnorna. Förvara en flaska olja på kylskåpets bottenhylla i sluten form. Det är inte nödvändigt att köpa eteriska oljor för framtida användning, eftersom långa lagringsperioder påverkar produktens sammansättning negativt.

Recept masker och rekommendationer

Förberedelsen av masker med eterisk olja tar inte mycket tid, och de är också lätta att applicera och använda. De första resultaten kommer att märkas efter några förfaranden. För att åtgärda effekten rekommenderas det att ta regelbundna kurser för håråtervinning.

Verktyget är väl beprövat för behandling av mjäll, eftersom det har svampdödande egenskaper, hämmar tillväxten och reproduktionen av mikroorganismer som framkallar dess bildning. Men innan du applicerar Kanangolja på lockar, måste du bekanta dig med några av rekommendationerna:

 1. Utför ett toleransprov, eftersom eteriska oljor kan orsaka allergisk reaktion. För att göra detta, applicera en droppe uppvärmda medel på armbågens innervägg och vänta 45 minuter. Om rodnad eller förbränning uppstår, kan produkten inte användas.
 2. Köp olja av hög kvalitet. Spara inte på din hälsa. Det är lämpligt att köpa en kosmetisk produkt i ett apotek och välja produkter från kända tillverkare.
 3. Titta på tillverkningstillfället. Du kan inte använda en utgått produkt.
 4. Använd som extra ingrediens. Inget behov av att använda olja som bas.
 5. Beakta frekvensen av förfaranden och kursansökan. Masker, som innehåller aromatiska oljor, används inte mer än två gånger i veckan. Den största effekten kommer att märkas efter två månaders användning och två raster.

Och följ även reglerna för att applicera masken. Detta hjälper till att uppnå önskad effekt:

 1. Applicera det strikt på torra strängar.
 2. Sprid kompositionen över hela ytan med en träkam.
 3. För att blanda ingredienser, använd glas eller keramiska rätter.
 4. Efter applicering av blandningen på huvudet, bära en plastpåse.
 5. Värm huvudet med en handduk på toppen, eftersom värme ökar penetreringen av näringsämnen.
 6. Exponeringstiden bestäms i enlighet med receptet och överskrider inte den angivna tiden.
 7. Tvätta av kompositionen i varmt vatten med schampo.

Användningen av Kanangeter är tillåtet för torrt och fettigt hår. Men för var och en av dessa typer har sina egna receptfunktioner.

Näringsblandning

Denna mask stärker hårets rötter, återställer naturlig glans och förbättrar färg. För att göra det gör du följande:

 1. Kombinera tre droppar eteriska oljor av ylang-ylang, rosmarin, citron.
 2. Mät sedan 10 ml kameliaolja och blanda alla ingredienser i en glasbehållare.
 3. Applicera blandningen på trådarna.
 4. Massage det sprids över ytan.
 5. Håll i en halvtimme och tvätta noggrant.

För fettsyror lämplig mask normaliserar sekretionen av talgkörtlarna och ökar tillväxten. preparatet:

Separera en kycklingblomma från skalet och vispa. Ta tre droppar Kanang och svartpepparestrar och tillsätt en droppe björk. Häll sedan i smörblandningen i kycklingblomman och blanda noggrant. Sprid den resulterande vattnet på ytan av huvudet med fingertopparna. Blötlägg i en halvtimme, skölj sedan med vatten vid rumstemperatur. Detta är för att se till att äggulan inte krullar.

För tillväxt och återhämtningssträngar

Håret växer snabbare och minskar avsevärt deras förlust, om du använder en speciell mask. För att göra det här, kör det så här:

 1. Fem efterrättskedar med burdockolja kombineras med tre droppar Kanangeter i en glasbehållare.
 2. Värm den resulterande substansen något över ånga.
 3. I den varma kompositionen tillsätt saften av en halv citron och 10 ml brandy.
 4. Rör allt tills det är smidigt.
 5. Applicera den först i rotzonen och sprida sedan den med en kam till ändarna av strängarna.
 6. Wrap huvudet med cellofan och varma.
 7. Håll i två timmar. Vid sköljning, applicera schampo direkt på masken.

För skadade lockar lämplig återställning, och eliminering av sårbarheten och slöheten i strängmasken. Ta en avokado, skalla den, ta bort benet och hugga köttet med en mixer. Den resulterande puréen övergår till ett glas. Kombinera tre droppar kamomill och ylang-ylangoljor. Häll sedan oljan i en puree och blanda tills den är jämn. Sprid blandningen från rot till spets med hjälp av en kam. Låt på i 30 minuter, skölj sedan med vatten.

Stöd efter färgning

För långvarigt bevarande av färg, restaurering av skadad struktur och förstärkning av hårsäckar, är det nödvändigt att använda en mask med canangolja. Blandningen framställes enligt följande:

 1. Mät ut fyra dessertskedar av mandeleter.
 2. Blanda två droppar basilika och ylangolja.
 3. Kombinera alla ingredienser i en skål med 3 tsk. honung.
 4. Värm den resulterande blandningen över ångan och fördela den på hårets yta och låt den stå i 30 minuter.

Strängarna blir mjuka, lätta och glänsande, om du använder en speciell blandning avsedd att återställa hår. För att göra detta blanda tio droppar citronsaft med 3 droppar Kanangolja. Häll kompositionen i 100 ml varmt vatten. Därefter tvätta håret och skölj strängarna med lösningen. Tvätta inte den applicerade lösningen och låt håret torka i sig.

För att försvinna klåda, peeling, mjäll, minskad håravfall, blanda tre droppar eteriska oljor av timjan, rosmarin, canang, eukalyptus. Häll sedan lite schampo i behållaren, till vilken du blandar oljeblandningen. Massage masken på basalzonen och skölj sedan med vatten.

Recensioner om användningen av eterisk olja

Jag använder ofta canangolja för hår. Jag gör masker och aromkammar. Krullarna efter honom är glänsande, mjuka och ser välskötta. Jag råder alla att använda den för hår.

Köpte denna aromatiska oljan för att lägga den till masken. Resultatet från dem var inte långt i kommande. Efter den tredje ansökan blev strängarna mer lysande, jämn och klättrade inte i alla riktningar.

Jag har varit intresserad av kosmetiska oljor under lång tid, men det är det jag tycker mest om. Lukten är väldigt trevlig, och det stör inte. Jag lägger till några droppar i schampot innan du applicerar det på locken. De lyser vackert, plus den här luften skyddar dem från de negativa effekterna av schampo.

Således är det möjligt att göra alla typer av masker med canangolja. Men du behöver bara följa alla rekommendationer och bekanta dig med kontraindikationerna.Nästa Artikel
10 bästa hårrätare 2018