LiveInternetLiveInternet


Jag vill dela min erfarenhet av målning Henna Hair.

Jag gick till det här beslutet länge, läsa mycket recensioner och recept. Den största stoppfaktorn var att efter Henna målar du inte längre med vanlig färg eftersom resultatet är inte förutsägbart.

Och go-faktorn (låt oss kalla det så) var att mitt hår hade lidit kraftigt från solen och saltvatten över den föregående sommaren, hade blivit matt och ändarna var grymma fruktansvärda. Först målade jag fortfarande min Wella-färgmousse om vad jag skrev här.

Allt är bra, färgen är ljus, men röd, men jag ville ha mer rött och mina lungor drabbades inte av lukten av ammoniak och peroxid (efter målning av mousse för ytterligare 5 dagar torrhosta - och detta är ett tecken på långt ifrån hälsan)

Återigen, efter att ha studerat teorin, bestämde jag mig för att henna eftersom bara se vilka nyanser och färger som kan vara från olika recept!

(många fler olika nyanser! det är inte allt)

Jag var också generad vid den tid som kloroten var tvungen att gå med henna på huvudet, några av dem höll henne hela natten och det var inte lätt att tvätta bort det.

Noga nackdelar, men titta på den friska glans av hår! på täthet och hälsa!

Foto innan målning mousse fortfarande dvs här kan du tydligt se hårets tillstånd - torrt och tråkigt

Detta är ett foto innan den första målningen med henna, här, ungefär 1,5 månader efter målning med mousse, färgen försvann och från röd blev den röd och dim. Vid rötterna i min naturliga färg, då mörkare och ljusa tips.

Jag köpte 4 påsar av irländsk henna, fyllde den med stark karkade + citronsaft + ingefära + kanel + EM rosmarin

Jag har en tjock gruel med en underbar doft.

allt och allt var i henna))) Jag gjorde 4 påsar och det var inte tillräckligt för min längd, så vid slutet av målningen var jag tvungen att spädas med kokande vatten. Hon målade på lite fuktigt, rent hår.

Jag höll en timme med någonting, så att henna tvättades lättare på råd om att lägga till lite olivolja. Jag vet inte om det hjälpte, tvättar du länge av henna länge. Men håret blev tjockare och luktade fantastisk rosmarin och kanel! 8 sant det varade tills den första tvätten)))

Naturligtvis har de hår som tidigare färgats med kemisk färg fått en ljusare färg, medan rötterna visade sig vara mer gula.

Med en blixt kan du se hur håret glänsar!

Andra gången jag målade på en månad höll jag också en timme, iransk henna, mer uppmärksamhet på rötterna. Färgen har blivit jämnare. 8 säger att henna med tiden tar i håret, så färgen blir mättad med tiden.

För tredje gången hade jag redan målade indiska - med stor glädje fann jag det i hushållsartiklar, det visade sig vara mindre, de säger indiska ger en ljusare färg.

Det är innan färgning - håret glänsar, färgen är lite tvättad, men ändå frisk.

Detta är efter. Rötterna är röda, men lite mörkare än spetsarna, det visade sig vara en vacker gradient. Huvuden rekommenderas att inte tvätta i 3 dagar. Under denna tid avslöjas färgen fortfarande.

Används 5 påsar (det är möjligt och 4), hällde karkad, ingefära, kanel, gurkmeja.

Jag tvättade av balsam för att göra det lättare att kamma ut korn, även om de är mindre än i Iran. Efter shampooing är lukten trevligare i indiska. Mer exakt var det praktiskt taget inget hår och tog doften av balsam. Vad kan inte sägas om den iranska - där än skulle inte ens lägga doften av något gräs.

Hennes hår är fantastiskt och hennes mamma upprepar ständigt att hon inte har tillbringat så gott hår under lång tid!

Med dessa tips och färgprover och recept hjälpte dessa två sidor mycket.

Bottom line: Jag gillade Indiska mycket mer, beställ nästa steg i specialerbjudanden. Indisk butik.

Hår med tiden nivellerade färgen, blev tjockare, mycket glänsande, även utan balm och masker!

Jag tycker att det inte är nödvändigt att sitta länge med henna, jag har bara tillräckligt med en timme.

Vad väljer Henna för ögonbryn: indiska eller iranska?

Nyligen, i strävan efter kvinnornas skönhet och attraktion började de alltmer använda kosmetika baserade på naturliga ingredienser. Men inte konstigt. Naturkosmetik kan inte bara medföra ljusstyrka till kvinnans bild under en lång tid, men skadar inte heller hälsan i framtiden, på grund av frånvaron av giftiga ämnen. Detsamma gäller för färgämnen. Den mest populära och naturliga hårfärgen och ögonbrynen för närvarande betraktas som indisk henna. Men hur man bestämmer vilken av de två är fortfarande bättre - indiska eller iranska?

Indiska henna

Lawsonia är en buske upp till två meter med vita och rosa blommor som används för att göra olja. Den växer i torra heta länder, och i synnerhet i ekologiska områden i Indien. Under sin blomning samlas bladen i hand, rengöras, torkas och males i det berömda pulveret för målning. Detta är faktiskt indiska henna. Med avseende på dess terapeutiska sammansättning har detta pulver de vackraste förstärknings- och regenereringsegenskaperna och är inte på något sätt underlägsen uppsättningen komplexa kosmetiska kosmetiska kompositioner. Den traditionella metoden att använda den indiska versionen är som regel färgen på hår och ögonbryn samt toning av lockar.

Indisk henna ger håret en rödaktig nyans, men i kombination med en mängd andra ingredienser kan du avsevärt utöka detta färgschema. Följande tillgängliga produkter läggs till henna som ett ytterligare färgämne, nämligen:

På den förväntade färgen påverkas också den initiala nyansen av håret och tiden för användning av färgämnet. Förutom att färglägga hår och ögonbryn, är indian henna också mycket använd i biotatuage.

Iranska henna

Det finns en annan typ av kosmetisk henna - det här är iranska. Hur skiljer sig denna typ av organisk färgämne från sin indiska syster, och vilken är bättre? Det är faktiskt samma lag, det växer bara i Iran. Metoder för att göra iransk henna är knappast annorlunda än indiska. Det har länge använts i färgning av hår, ögonbryn, naglar, siden och ull. Efter uppsamling placerades det redan torkade pulvret i vakuum för långvarig bevarande, eftersom det snabbt kan försämras vid kontakt med luft.

Skillnader mellan indiska och iranska henna

Tack vare praktiken hos många erfarna kosmetologer och den bräckliga delen av mänsklighetens önskan att vara attraktiv genom användning av naturliga produkter i färgning av hår och ögonbryn, kan vi säkert bedöma att den indiska versionen har flera fördelar framför sin iranska rival. På grund av de olika klimat i dessa två länder har indiska henna en mer mättad färgmängd. Beroende på valet av själva pulvret och målarens intensitet kan du få följande färger:

 • Auburn;
 • svart;
 • gyllene;
 • brun;
 • färglös;
 • Burgundus;
 • Choklad.

Indisk henna, till skillnad från sin "syster", har en trevlig, svag arom. Många kvinnor som använde det iranska alternativet noterade en ganska obsessiv och inte riktigt trevlig lukt som härrör från färgämneslösningen. Indiskt pulver har en finare slipning, vilket underlättar förberedelsen av färgblandningen och eliminerar förekomsten av klumpar. Många kvinnor i mode som försökte båda typerna noterade en klar fördel med en av dem. Indianen målar intensivt över det oönskade gråhåret, ger håret en mer intensiv glans, silkiness och kvarstår på håret mycket längre än den iranska.

Se vilken effekt du får:

Att döma ur ekonomisk synvinkel är indisk henna dyrare än iransk och konsumtionen är mycket högre. Men för varje självrespektande kvinna är det här osannolikt inte en stor roll i valet.

Med tanke på de många fördelarna med indisk henna över iranska kan man dra slutsatsen att färgen från Indien är bättre än sin iranska rival.

Henna för ögonbryn

Henna för ögonbryn har samma positiva egenskaper som för hår. Genom att använda det hela tiden för färgning kommer du över tiden definitivt se deras mycket förbättrade tillstånd. Blåhår blir tjocka och glänsande. På grund av härdningsegenskaperna hos denna orientaliska produkt stimuleras hårväxten på de ställen där den avbröts på grund av påverkan av externa kemiska faktorer, ålder eller brist på vitaminer.

Förutom de användbara egenskaperna hos indiska henna skiljer sig också under varaktigheten av färgegenskaper. Till exempel, om den vanliga kemiska målningen av ögonbryn måste upprepas efter en eller två veckor, kommer hennafärgning att glädja dig i ungefär en månad eller mer. Det beror också på påverkan av yttre faktorer (sol, vatten).

Du kan prata oändligt om förmånerna och magiska egenskaperna hos henna, men när du försöker det kommer du inte att ångra ditt val alls. I vilket fall som helst, vilket val du väljer väljer du definitivt i rätt riktning. Det kan trots allt inte bara omvandla ditt utseende utan också förbättra situationen för problemområden avsevärt.

Används i kosmetologi

Användningen av henna för kosmetiska ändamål genom åren har visat sina magiska egenskaper. Långt sedan orientaliska skönheter gav företräde för denna underbara produkt. Med tanke på den organiska karaktären av denna användbara ingrediens kan man bedöma de obegränsade fördelarna och effektiviteten i denna kosmetologiska panacea. På grund av innehållet i speciell syra i kompositionen uppstår bindningen av kollagen i hudceller och hårkeratin och färgar dem i en rödaktig nyans. Tack vare henna får livslösa och tråkiga krullar igen styrka, glans och attraktivitet över tiden.

Denna ekologiska produkt är helt enkelt oumbärlig för aktiv känslighet för allergiska provoktorer, vilka ingår i vanliga kemiska färgämnen. Henna, när den färgas, behandlar naturligt hårpigment med omsorg. Det förstör inte det mycket, men helt enkelt omsluter och fyller alla de formade vågarna i skalor, utjämnar strukturen och gör den tjockare. Dessutom är indiska Henna inte rädd för havsvatten och solen, till skillnad från andra kemiska färgämnen.

Iranska henna

Svarta ögon, sammet hud och lyxiga vågor av trådar, endast tillgänglig för en älskad man - så ser en kvinna i öst ut till oss. Med konstant konkurrens i form av andra fruar ser hon alltid på sig själv och tar som utgångspunkt de naturliga medel som skickas till henne av naturen själv. Iranska Henna är en av de främsta och århundraden gamla vapen av orientaliska skönheter.

Särskilda funktioner

Henna är det persiska namnet Lawsonia. Marocko, Egypten, Indien och många andra länder med varmt klimat betraktas som en sådan plantas födelseort. Ingen vet den exakta platsen, eftersom de inte känner till tiden för utseendet. Bara en sak är säkert säker på att de använde henna för medicinska och kosmetiska ändamål redan före vår tid.

Idag har Iran stora plantager av Lawsonia, vilket ger sina invånare en bra vinst från försäljning över hela världen. Det är värt att säga att inte bara bladen värderas, men också blommor. Torra löv mals i den hönan vi är vana vid, stammarna är grunden för att göra färglös henna, och blommorna bearbetas till eteriska oljor och används aktivt i kosmetika.

Ansökningsalternativ för henna:

 • tatuering (mehndi);
 • hårfärgning;
 • stärkande lockar;
 • bli av med mjäll;
 • ta bort överskott av talg
 • huvudbeståndsdel i hårmaskor.

Möjligheten till en så stor användning ligger i detta verktygs talrika helande egenskaper. Syra i henna kombinerar keratin i håret, vilket gör de skadade locken friska och starka. Förutom detta innehåller Lawsonia många eteriska oljor och tanniner som ger märkbar glans till håret.

Naturlig Henna är en av de få väldigt användbara färgämnena. Det förstör inte det redan existerande naturliga pigmentet, men täcker bara varje hårfollikel, vilket gör håret tjockt och tjockt hår - mer frodigt. Hår som är målade med henna är inte rädd för aggressivt sol och havsvatten, och slutar aldrig andas hälsa och glans med naturlig glans.

Det bör sägas om hypoallergen henna (som färgämne och hälsokomponent). Människor med känslig hud får inte vara rädda för eventuella allergier.

Vilket är bättre - indiska eller iranska?

Det finns en hel del Henna-tillverkare idag. Producerande länder är också olika, vilket innebär att det är viktigt att förstå om det finns skillnader i lag som samlas in i olika länder.

Även om Indien och Iran är mättade med solljus, är deras klimat fortfarande något annorlunda från varandra. Ändringar från denna anläggning. Jag måste säga att indiska väderförhållanden gör dem mer varierande när det gäller färgpalett. Den gyllene skuggan blir här till choklad och kastanj, och slutar och helt svart. Iranska henna har ingen sådan överflöd, håret är målat i en koppartong. Men genom att blanda irländsk henna med andra naturliga ingredienser (kaffe, kakao) kan du få en mängd olika färger.

Även om indian lawson palett är ännu ljusare, har naturlig iransk färg en annan betydande fördel. Kostnaden för henna från Iran är betydligt lägre än priset på en konkurrents produkter, vilket gör den väldigt populär och prisvärd.

Indiska Lawson som finns på hyllorna i butikerna är ganska svårt. Om köpet fortfarande görs, förblir kvinnorna sina anhängare för alltid. Henna från Indien förtjänar sådant förtroende på grund av naturlig arom och fin slipning. De minsta partiklarna av pulver bildar en sammetmussig blandning i kombination med vatten, faller lätt på håret och tvättar lika mycket från dem, vilket inte är fallet med produkter från Iran. Att använda indiska medel är mycket lättare och trevligare.

Vid slutsatser är det säkert att säga att skillnaden mellan henna från olika länder verkligen existerar. Titeln på det bästa kan tillhöra var och en av dem, beroende på användarnas åsikter. Den iranska produkten anses med rätta vara den bästa budgetalternativet, indian av kvalitet.

Hur man väljer?

Åtgärden av denna naturliga komponent beror direkt på friskheten och den rätta lagringen. Innan du köper är det viktigt att bekanta dig med hållbarheten och utfärdandedatumet, samt att bedöma hur bra Henna var lagrad i affären. En öppen glasruta fylld med solvärme minskar avsevärt produktens hållbarhet. En mörk och kall plats är den perfekta henna miljön. Tyvärr är det svårt att hitta sådana villkor i vanliga kosmetiska butiker, och därför kan en rimlig lösning vara att köpa via en onlinebutik, där produkten från tillverkarens händer omedelbart faller för dig.

Vid köp är det viktigt att vara uppmärksam på produktkategorin. Det är indelat i:

Skillnaden är i skörden. Lawsonia, torkad på sommaren, värderas framför allt. Torkande löv förekommer under solens brännande strålar på kortast möjliga tid, vilket gör att du kan behålla som en del av den maximala mängden klorofyll som är oumbärlig för hår och deras vidhäftande färgning.

Den genomsnittliga kvaliteten samlar och torkar på hösten. "Långsam" torkning dödar andelen klorofyll, vilket påtagligt påverkar henna. Den lägsta sorten betyder växter som samlas in efter regnet och inte innehåller klorofyll. På grund av detta är färgen på den lägre klassens pulver nära brun, och den högsta klassen glädjer sig av en ljusgrön nyans juiciness.

Klassisk henna av högsta kvalitet är ett utmärkt val för hårfärgning, det gör dem också starkare. Det bör sägas att henna är färglös, vilket är ett pulver från lavsonia stammar, uteslutande för att återställa hårlökar. Med det kan du inte vara rädd för att oavsiktligt färga håret i en inte särskilt lämplig ton.

Trots alla fördelar har något växtbaserat färgämne förmågan att torka håret med frekvent användning. För att undvika detta lägger vissa tillverkare ytterligare ingredienser till henna. Henna med burkolja, producerad i form av en färdig blandning, ger näring till håret och accelererar tillväxten. Algerättmedel syftar också till att återfuka och stärka krullarna.

Fortsatt temat för producenterna av iranska henna, experter och användare väljer de bästa företagen. Bland dem kan du se budgetmedel från Artcolor, liksom diverse produkter från Phytocosmetics. Den senaste tillverkaren producerar både tintbalsam "Henna" och färdiga formuleringar (henna cream) med fördelaktiga ingredienser.

Produkter från inhemska producenter är mycket värda, men experter rekommenderar när det är möjligt att köpa henna från iranska tillverkare. Dess naturlighet är utan tvekan, och friskheten och hållbarheten visar de bästa värdena.

Hur gör man?

Som tidigare nämnts är det iranska pulveret känt för sin grova slipning, och därför är det viktigt att sikta den genom en fin sil före användning. Detta steg kommer påskynda appliceringen och spolningen av blandningen från håret. När alla partiklar blir likformiga, är det möjligt att bestämma deras antal. Kort hår kommer att vara tillräckligt 50-70 g av en torrväxt, upp till 300 g

Ett lika viktigt steg är att förbereda vattnet för blandning. Hennes temperatur bör vara i genomsnitt 70 grader för att släppa färgpigmentet. Varmt och kallt vatten kommer inte att avslöja Henna, och kokande vatten kommer att försämra färgegenskaperna. En känsla av mätning och en termometer för vatten hjälper dig att välja rätt temperatur.

Pulvret bryggs med varmt vatten och lämnas i flera timmar. Vatten behövs lite, för för mycket flytande massa kommer att tömma från huvudet, vilket kräver stor ansträngning och tålamod vid målning. Liten mörkad henna efter blötläggning är ett tecken på att färgen är klar att användas.

Så, krävde tjockt vatten, och det späds ut med produkter som:

Färgpigment i en sur miljö ökar dess förmåga att motstå färgning. Tillägg kan servera några droppar eteriska oljor (ylang-ylang, rosmarin). En bra bas kommer att vara kokosnöt och burdockolja.

Så när färgberedningen är klar är det dags att börja förbereda håret för färgning. De måste tvättas med schampo och lite torr med en handduk. Pannan, öronen och nacken smälter rikligt med babycreme och förhindrar deras färgning.

Metoden att applicera blandningen är ganska lätt. Den färdiga blandningen appliceras på håret med en speciell pensel eller svamp (med en liten längd av lock). Efter att ha lindat huvudet i polyeten är det täckt med en handduk. För att hålla färgen på håret kan vara från 40 till 2 timmar - beroende på önskad färgmättnad.

Siftad henna är lätt att tvätta av med schampo och hårmask. Om det första steget skulle ignoreras, kommer spolningsproceduren att ta lång tid, eftersom avlägsnandet av ofyllda växtpartiklar från huvudet är en mycket mödosam och arbetskrävande process.

Som experter säger, ser Henna sanna färg endast ut på dag 2 eller 4. Dessutom kommer varje efterföljande färgning att göra håret ljusare och rikare.

När man får för ljus färg kommer det att bidra till att neutralisera vegetabilisk olja gnidas in i locken. Det neutraliserar färgpigmentet, vilket gör skuggan lugnare och återhållsam.

Hur mycket att behålla?

Soak henna på håret är nödvändigt beroende på dess typ. Med minsta möjliga tid är färdig-till-köp-blandningen lycklig, och du behöver behålla den i endast 10-20 minuter. Färgning med en vanlig produkt kommer att ta från 40 till 2 timmar.

Det är viktigt att säga om att hålla henna, om du inte vill få någon färg eller nyans. Två matskedar av pulveret håller samtidigt håret på högst 10 minuter. Färglös henna lämnas på krullarna från 30 minuter till en timme.

Vilken färg är det?

Ett stort plus att använda henna är att det kan användas både på naturligt hår och färgat med kemiska färgämnen. Färgen i båda fallen faller bra och glatt, skimrar i solen. Användningsfärgen varierar avsevärt (beroende på resultatet av föregående färgning).

Applicera produkten till mörka lockor, du kan få en ljus koppar nyans. Om henna blandas med kakao eller kaffe får du en mörkare nyans, perfekt matchad brunhårig. Det bör sägas att även den maximala åldringen av kompositionen på mörkt hår inte kommer att medföra eldröda toner, eftersom den mörka tonen är mycket stark och Henna kan inte döda honom. Men hon kan ge honom "languid" rodnad när man blandar iransk henna med vin eller sockerbetor. Den burgundy nyans är ganska populär idag.

Blondiner ska vara försiktiga med denna typ av färgning, eftersom du med en stark koncentration och lång exponeringstid, istället för en vacker ton, kan få en röd gulrotfärg som matchar enheterna. Dessutom bör hennaflickor med färgade blonda krullar behandlas med ännu större försiktighet. Skadad med färg kan de "täppa upp" med henna och visa en klar grön nyans. Om du känner till åtgärden och blandar produkten på kamillebuljong eller citronsaft, kan du få en delikat guldton (utan antydan av röda anteckningar).

Mer noggranna nyanser kan erhållas genom att färga hår med färdiga blandningar från tillverkaren. De tillsatte några syntetiska färgämnen, vilket innebär att färgen blir ganska förutsägbar. Men efter sådana medel är håret fortfarande utsatt för kemisk attack.

recensioner

Recensioner av iranska henna är mycket positiva. Användarna älskar det för låg kostnad, naturlighet och varaktig färgning. Rödhårda skönheter mättar sin naturliga nyans med ljusstyrka, och ägarna av ljusbrunt hår får en helt ny ton för sig själva. Efter att ha försökt en gång förblir många tjejer Henna hängivna i många år.

Kvinnor, för första gången med verktyget, notera lite torrt och sprött hår. Erfaren användare mättar produkten med sådana näringstillskott som oljor, alger eller kefir. Den positiva effekten av användningen ökar betydligt.

I iransk henna lägger inte bara näringsämnen, men också andra färgämnen. Basma, kakao eller kaffe har en positiv effekt på att ge mörka kastanjetoner till håret.

Skillnad mellan iranian henna och indian

Henna är ett mycket populärt naturhårfärg. Den är gjord av de torkade bladen i den södra Lavson-växten. Henna har sedan antiken använts inte bara för kosmetiska ändamål utan även för medicinska ändamål, och nu med dess hjälp är underbara röda, rödaktiga eller gyllene kastanjebruna nyanser till hår. Detta naturliga färgämne kommer från oss från Iran eller från Indien. Beroende på ursprungslandet varierar dess egenskaper något.

Typer av Henna

Lovesonia, varifrån färgämnet är tillverkat, växer över hela Mellanöstern och även i Nordafrika. I olika klimatförhållanden av denna buske visade vissa funktioner. De utgör en grund för att tillskriva färgämnet erhållet från det till flera typer, emellertid inte mycket olika från varandra.

Iranska Henna är den vanligaste gästerna på vårt lands hyllor. Det är ett svagt grönt pulver som späds ut med vatten. Det ger håret en vacker copperyfärg, och genom att lägga till Basmas till det blir mörkare nyanser uppnådda. En kyla i hennafärgning kommer inte att fungera, men om du behöver en varm gyllene gamut, bör du föredra denna naturliga färgämne till kemiska färgämnen. Han kommer att måla över grått hår, ge ljusstyrka och bota hår. Mer än en generation av kvinnor har märkt att efter färgning av irländsk henna är krullarna överraskande glänsande, livliga och täta. Det är ganska enkelt att måla med det: på hår av medellängd krävs 100 g pulver. Det ska spädas med varmt vatten till en krämig konsistens och försiktigt fluffa håret. Du kan lämna färgen på håret under lång tid, åtminstone i tre timmar - det skadar inte. Först då ska huvudet sköljas ordentligt för att bli av med vegetabiliska partiklar.

Indisk henna är mindre vanligt, kostar mer och anses vara mer fördelaktig för håret (de säger att det torkar dem mindre). Dessutom krossas det mer noggrant, och pulvret är mycket bra, så det är bekvämare att använda det. I utspädd form fördelas det bättre genom håret. Och den viktigaste skillnaden mellan indisk henna är det rikaste färgområdet, från mjukt guld till chokladbrunt och nästan svart. Färgmetoden är exakt samma som den iranska, och det ger samma fördel för håret.

jämförelse

I stort sett är dessa naturliga färgämnen en och samma. Vad är skillnaden mellan iranska och indiska henna?

Färgområde

Huvudskillnaden mellan iranska henna och indiska henna är en mindre palett av nyanser. Om du inte använder några tillsatser kommer det första färghåret i kopparrött och färgmättnad att bero på hårets naturliga ton. Indisk henna är en annan sak. I hennes palett kan sju nyanser dessutom färgas. Denna henna används om du inte behöver färga håret, men att läka.

konsistens

För många handlar pulverstruktur. En finare slipning indisk henna kommer att undvika några av svårigheterna när man applicerar den på håret och sköljning. Men både indiska och iranska henna är bra för huvudet av hår och hårbotten med sin säkerhet, de har en regenererande effekt och hjälper till att få en rik, rik och varm färg. Så här är det svårt att göra ett val.

Indiska och iranska Henna - hur skiljer de sig från varandra?

Henna är ett speciellt färgämne från de torkade bladen i Lawsonia-växten, som används för att dekorera kroppen (Mihendi) och som tidigare användes inom medicin för behandling av dermatologiska sjukdomar, behandling av sår och andra medicinska ändamål.
Henna har nu en speciell plats inom skönhetsområdet. Namngivna - hårfärgning. Många, förmodligen från barndomen, kommer ihåg denna växtluft, när våra mödrar och farmödrar ville ändra sin bild, och kemiska färgämnen var vid den tiden bristen. Och vad kom ut? Färger från rött till rött. Beroende på exponeringstid och materialförbrukning.

Numera väljer många kvinnor ett naturligt färgämne, helst kemi, i ett försök att bibehålla friskt hår. Och så bestämde du dig för att förändra dig själv och du får val av flera alternativ - iranska eller indiska henna. Hur man bestämmer vilken som är bättre att välja, vilka är skillnaderna? Låt oss ta ifrån varandra.

Indiska henna

Från den lilla busken med vita och rosa blommor, som växer i torra heta länder (särskilt Indien), samlar löv. Detta görs manuellt, enligt traditionerna. Rening, torkning och maling till ett pulver. Det är i den här versionen att vi känner till den här produkten.

I färdig form är det inte så sämre än uppsättningen av kosmetika i vitamin och ger håret och ögonbrynen en röd nyans. Om du lägger till andra ingredienser (basma, kaffe, te, lökskal och mer), kan du avsevärt utöka färgerna. Man bör komma ihåg att den ursprungliga hårfärgen också påverkar den nyans som du får efter proceduren.

Användning av indisk henna

Iranska henna

Denna art skiljer sig från sin ovannämnda släkting genom att den växer i Iran. Metoderna för dess montering och förberedelse är absolut inte annorlunda än i Indien. Och hon färgade också hår, naglar och vissa typer av vävnad.

Ljust grönt pulver gör att du kan färga lockar i kopparfärger, och om du lägger till Basma kan du få mörkare nyanser. För att få sådana naturliga färger är den här typen av henna precis vad du behöver. Lätt att måla över grå hår och samtidigt läka hår.

Användning av iranska henna

Skillnader, i stort sett - inte någon, eftersom de är liknande i naturfärger.

skillnader

Den första skillnaden är färgfältet. Iranska, som redan nämnts, ger en kopparröd. Och din färg beror på hårets naturliga ton. Och indiska - har sju nyanser. Dessutom är det färglöst. Detta alternativ passar dig om du vill läka ditt hår. I valet av pulver, komponenter och målarintensitet kan du få följande färger:

Konsistensen av finmalning indisk henna hjälper till att undvika vissa svårigheter att applicera och tvätta med hår. Fördelarna med båda är att de är säkra för hårbotten och har en regenererande effekt.

Lukt. Många kvinnor som använder den iranska versionen har noterat en inte mycket trevlig doft som kommer från en färglösning, vilket inte är fallet i en annan blandning.

Också målar indiska bättre grå hår, vilket ger hår glans, silkiness och varar mycket längre på håret.

Henna för att måla ögonbryn

Denna henna har alla egenskaper för ögonbryn, liksom för hår. Om du ofta använder den för konturering och färgning, så kommer du snart se deras förbättrade tillstånd. De blir tjockare och skenigare.

Med det här alternativet kan du glömma bort speciella oljor och dyra verktyg. På grund av dess egenskaper stimuleras hårväxten. Och om den kemiska färgen behöver du en korrigering om två veckor, då kan du njuta av ljusstyrkan under månaden, eller ännu mer.

Låt oss sammanfatta. I allmänhet är henna först och främst en möjlighet att förändra sig. Speciellt om du föredrar naturlighet. Tack vare henne kommer tråkiga lockar att få glans, dragkraft och styrka. Det viktigaste är att bestämma vilken effekt och nyans du vill uppnå. Ditt primära pigment kommer inte att förstöras. Färgen fyller alla hålrum som bildas i hårvågorna, släpper dem och gör strukturen tjockare.

Var inte rädd för att prova något nytt och bli ännu vackrare. Och henna hjälper dig enkelt och snabbt att förändra dig själv.

Vilken henna är bättre indisk eller iransk

DD, jag vill dela information om indisk henna. Att jämföra den iranska klassiska och indiska (f-m Phytocosmetics), väljer jag sistnämnda. Indisk henna är mer plast när den appliceras, hårfärgen är * smakligare *. Håret blir tjockt, mycket glänsande, passar perfekt, det finns inget antydande av mjäll. Jag är en brunett med en ljust rödaktig nyans av hår i solen, så säger jag genast att jag aldrig använt kemiska färger. Jag färgar det så här: Jag tar 3 pack x 25g indisk henna på min bob-cut haircut. Jag lagar mat i en kaffebryggare 1 glas starkt naturligt kaffe (kaffe ersätter basmu), häll varmt kaffe.

På julafton för det nya året förbereder god Santa inte bara gåvor för goda tjejer, utan tar också pengar från dem. Väskan tömmer sig framför våra ögon, och före vinterns helgdagar, tillsammans med influensan, hämtar du konsekvent upp shopaholismviruset. Samtidigt vill jag ha en ny klänning, ett certifikat i spaet, ett Jedi-svärd och en bulldogvalp. Bara en väg ut: välj den mest budget. För 500 rubel. Du kan fylla en kosmetisk väska till misslyckande, och med mycket effektiva krämer, lotioner och andra saker. Jag bestämde mig för att göra mitt eget betyg av utmärkt budget (cirka 100 rubel per produkt) kosmetika. Men med.

Hälsningar! Efter inläggen om stil och figur vill jag dela en liten lista med kosmetika mot krisen. Jag använder många verktyg själv. Om någon är intresserad av goda vanor i harmoni, kan du läsa här Mina goda vanor med harmoni och du kan hitta en länk till "5 gratis stillektioner" i det här inlägget 5 gratis stillektioner. Dela din sökning på Internet eller HÄR 10 MILJÖ EFFEKTIVA BÄSTA EKONOMISKA KEMETIKER 1. Färglös henna - från 10 rubel. för 25 g i kombination med olivolja eller kefir -.

1. Färglös henna - från 10 rubel. för 25 g I kombination med olivolja eller kefir - inte värre än en salonghårmask. Iranska Henna sparar tunt och splittande hår och eliminerar även mjäll. Och från det kan du göra en utmärkt mask för dina händer: Koka med kokande vatten, kyla och applicera det på dina handflator och fingrar i 10-15 minuter. Var att köpa: på apotek

Det faktum att högkvalitativa ekoskosmetik ska kosta miljoner är en myt. Overpaying för elegant förpackning och varumärket är inte vettigt, det viktigaste är att veta inkonsekvent men effektiva naturprodukter. För 500 rubel. Du kan fylla en kosmetisk väska till misslyckande, och med mycket effektiva krämer, lotioner och andra saker. Jag bestämde mig för att göra mitt eget betyg av utmärkt budget (cirka 100 rubel per produkt) kosmetika. Men med ett viktigt ändringsförslag - bara naturligt. 1. Färglös henna - från 10 rubel. för 25 g i kombination med olivolja eller kefir - alls inte.

Det faktum att högkvalitativa ekoskosmetik ska kosta miljoner är en myt. Overpaying för elegant förpackning och varumärket är inte vettigt, det viktigaste är att veta inkonsekventa men effektiva naturläkemedel. Vid 500 rubel. Du kan fylla en kosmetisk väska till misslyckande, och med mycket effektiva krämer, lotioner och andra saker. Jag bestämde mig för att göra mitt eget betyg av utmärkt budget (cirka 100 rubel per produkt) kosmetika. Men med ett viktigt ändringsförslag - bara naturligt. Färglös henna - från 10 rubel. för 25 gV kombinerat med olivolja eller kefir - inte värre än salongen.

Tjejer, jag letar efter salonger, hantverkare som specialiserar sig på professionell hennafärgning. Så att du kan välja en nyans utan rött. Samt att leta efter recensioner av de som är hemma målade med henna i kalla choklad nyanser. Som jag förstår är detta inte iransk henna och inte henna + basma, såld i butiker vid varje steg för 50 rubel och nyheten på marknaden är indisk henna. Helst, om salongen / mästaren i Mytishchi. Men Moskva och norra Moskva-regionen övervägs också.

Jag kopierade den från Daria :) 1. Färglös henna - från 10 gnugga. för 25 g I kombination med olivolja eller kefir - inte värre än en salonghårmask. Iranska henna kommer att rädda tunt och splittande hår och lindrar också mjäll. Och från det kan du göra en utmärkt mask för dina händer: Koka med kokande vatten, kyla och applicera det på dina handflator och fingrar i 10-15 minuter. Var att köpa: på apotek

10 medel för effektiv ekoskosmetik billigare 150 rubel 13 mars 12:45 Det faktum att högkvalitativa ekoskosmetik ska kosta miljoner är en myt. Overpaying för elegant förpackning och varumärket är inte vettigt, det viktigaste är att veta inkonsekventa men effektiva naturläkemedel. Vid 500 rubel. Du kan fylla en kosmetisk väska till misslyckande, och med mycket effektiva krämer, lotioner och andra saker. Jag bestämde mig för att göra mitt eget betyg av utmärkt budget (cirka 100 rubel per produkt) kosmetika. Men med en viktig ändring - bara naturlig. Visa fullständigt..1. Färglös henna - från 10 rubel. för 25 GV.

Skrev jag om hår? Nej, det verkar. Tja, då är temat "i kväll" hår. på huvudet naturligtvis

Det faktum att högkvalitativa ekoskosmetik ska kosta miljoner är en myt. Overpaying för elegant förpackning och varumärket är inte vettigt, det viktigaste är att veta inkonsekvent men effektiva naturprodukter. För 500 rubel. Du kan fylla en kosmetisk väska till misslyckande, och med mycket effektiva krämer, lotioner och andra saker. Jag bestämde mig för att göra mitt eget betyg av utmärkt budget (cirka 100 rubel per produkt) kosmetika. Men med ett viktigt ändringsförslag - bara naturligt.

Det faktum att högkvalitativa ekoskosmetik ska kosta miljoner är en myt. Overpaying för elegant förpackning och varumärket är inte vettigt, det viktigaste är att veta inkonsekventa men effektiva naturläkemedel. Vid 500 rubel. Du kan fylla en kosmetisk väska till misslyckande, och med mycket effektiva krämer, lotioner och andra saker. Jag bestämde mig för att göra mitt eget betyg av utmärkt budget (cirka 100 rubel per produkt) kosmetika. Men med en viktig ändring - bara naturlig. Visa fullständigt..1. Färglös henna - från 10 rubel. för 25 gV kombinerat med olivolja eller kefir - inte värre.

(C) Att högkvalitativa ekoskosmetik ska kosta miljoner är en myt. Overpaying för elegant förpackning och varumärket är inte vettigt, det viktigaste är att veta inkonsekventa men effektiva naturläkemedel. Vid 500 rubel. Du kan fylla en kosmetisk väska till misslyckande, och med mycket effektiva krämer, lotioner och andra saker. Jag bestämde mig för att göra mitt eget betyg av utmärkt budget (cirka 100 rubel per produkt) kosmetika. Men med ett viktigt ändringsförslag - bara naturligt. Färglös henna - från 10 rubel. för 25 gV kombinerat med olivolja eller kefir - inte värre.

Det faktum att högkvalitativa ekoskosmetik ska kosta miljoner är en myt. Overpaying för elegant förpackning och varumärket är inte vettigt, det viktigaste är att veta inkonsekventa men effektiva naturläkemedel. Vid 500 rubel. Du kan fylla en kosmetisk väska till misslyckande, och med mycket effektiva krämer, lotioner och andra saker. Jag bestämde mig för att göra mitt eget betyg av utmärkt budget (cirka 100 rubel per produkt) kosmetika. Men med ett viktigt ändringsförslag - bara naturligt.

Det faktum att högkvalitativa ekoskosmetik ska kosta miljoner är en myt. Det är inte meningsfullt att betala för elegant förpackning och varumärket, det viktigaste är att veta inkonsekventa men effektiva naturläkemedel. På julafton för det nya året förbereder god Santa inte bara gåvor för goda tjejer, utan tar också pengar från dem. Väskan tömmer sig framför våra ögon, och före vinterns helgdagar, tillsammans med influensan, hämtar du konsekvent upp shopaholismviruset. Samtidigt vill jag ha en ny klänning, ett certifikat i spaet, ett Jedi-svärd och en bulldogvalp. Bara en väg ut: välj den mest budget. För 500 rubel. kan fylla.

På apotek finns det kommersiellt geniala och billiga skönhetsprodukter, som på grund av sin billighet, brukar aldrig ligga på hyllorna! HAIR1. Ett bra verktyg är Sulsen pasta - för mjäll, för förebyggande av utseende samt för näring och hårväxt. Apoteket kostar cirka 50 rubles2. Ef. Lavendelolja - lägg till några droppar i hårbalsam - håret blir inte smutsigt under lång tid. Det kostar från 30 rubles.3. Repevit. Det är en stimulator av huvudets hud. Det finns alla växtbaserade extrakt och oljor som förbättrar hårväxten och.

Recept nummer 1 Varje morgon på morgonen före måltiderna, ta en blandning av en tesked vätska eller lätt smält honung, en matsked vegetabilisk olja och en tesked citronsaft.

Henna för indiskt phytocosmetics naturligt hår - recension

jämförelse av indisk och iransk henna, foto av indisk henna och resultatet av färgning av hår

Jag kan inte säga att resultatet av färgning och färgen på indisk henna på något sätt är väldigt annorlunda från iranska, men den här indianen uppenbarligen uppenbarar användningen och sköljningen.

Nu ska jag upprepa lite, ledsen alla som följer min feedback: efter 7 år med att använda henna kan jag inte säga något om fördelarna med håret och stärka rötterna, förutom att det inte blev värre))) Henna torkade inte hår, de gjorde inte bli varken spröd eller hård. men den speciella förbättringen av håret observerades inte. Jag vill inte påverka hårets hälsa med henna, jag målar bara den och väljer den som den minst aggressiva och billigt hårfärg. I allmänhet har henna inte påverkat håret på något sätt: varken återhämtning eller försämring av tillståndet, bara vacker beständig färg

ÄR MÖJLIG UTAN VARNISK? hårnål för hårvolymen

Indisk och iransk henna - Välj ett verktyg för hår och ögonbryn

Naturkosmetik blir alltmer populär. Och denna trend är ganska motiverad, eftersom naturläkemedel ofta inte bara är billigare med storleksordning, utan också helt säkert för hälsan.

Varje naturlig ingrediens saknar giftiga ämnen och en mängd olika färgämnen. En av de mest kända naturprodukterna för att färga och stärka håret är henna. Men innan du applicerar den här naturliga komponenten för hår är det värt att ta reda på vad Henna är. I dag i kosmetiska butiker kan du träffa två typer av henna - indiska och iranska, vars egenskaper och handlingsspektrum är olika.

Ursprung och egenskaper hos indiska och iranska henna

Henna eller Henna är ett färgpulver av torkade delar av Lawsonia - en stor buske med vita och rosa blommor. Denna växt växer i torra och heta länder från Nordafrika till Mellanöstern.

De buskar som odlades i Irans ekologiska regioner blir en källa till iransk henna. Under blomningen skördas bladen, torkas och males till ett pulver. Denna färdiga produkt har enorma helande egenskaper, fyllda med vitaminer och biologiskt aktiva substanser.

Pulvret har kraftfulla förstärknings- och regenereringsegenskaper.

Hårfärgning med hjälp av iransk henna har blivit ett av de traditionella sätten att använda produkten. Iranska Henna själv har utmärkta färgegenskaper, men för att förbättra effekten och få flera olika färger tillsätts ytterligare ingredienser till det färdiga pulvret, särskilt kaffe, basma, te, kakao etc.

Indiska henna, som namnet antyder, växer i Indien, där det behandlas. Vad hona är bättre i det här fallet vid första anblicken är det inte möjligt att bestämma, för att i allmänhet är Lawsonia buskar inte annorlunda. Men som matlagningsmetod. I Indien användes Lawsonia inte bara för kosmetiska ändamål, men också färgad ull och tyger med den.

De viktigaste skillnaderna mellan iranska och indiska henna

Skillnaden i egenskaperna hos två till synes identiska växter ligger i klimatet för de stater där de växer. Till exempel har den indiska versionen av lonsoniapulver några fördelar tillsammans med en gäst från Iran. Klimatförhållandena i de två länderna har gjort indianhennan mer varierande när det gäller färgspektrum, vilket erhålls genom färgning med vegetabiliskt pulver.

Så, med hjälp av indiskt pulver kan du få lockar av sådana nyanser:

Många älskare av indisk henna säger också att det har en ganska trevlig arom, men iranska henna har ibland en märklig lukt.

Färgkompositionen för indisk produktion har dessutom en finare slipning, vilket ökar färgningseffekten, bland annat i samband med målningen av gråhår.

Innan du äntligen bestämmer vilken henna som är bättre för håret - iranska eller indiska - måste du vara uppmärksam på kostnaden för kosmetika. För dem som vill spara mer, kommer den iranska versionen att vara mer lämplig, eftersom ett sådant färgpulver kommer att bli mycket billigare än indisk lag. Om kostnaden för hennapulver inte är grundläggande för en kvinna är det värt att föredra indiska produkter.

Vad är henna bra för hår och ögonbryn?

Lawson pulver är inte bara känt som ett naturligt färgämne för älskare av ljusa färger. Det naturliga ursprunget och innehållet hos ett antal användbara biologiskt aktiva komponenter gjorde denna produkt till ett utmärkt styrmedel.

Hälsningsegenskaperna hos henna är så stora att masker med det kan förhindra skallighet. Ämnen som ingår i färgkompositionen bidrar till att binda kollagen i hårbotten och keratinhår. Som ett resultat får krullarna sken och styrka. Dessutom har användningen av henna en positiv effekt på försvagade folliklar, mjäll och intensiv prolaps. Många populära recept som syftar till att stimulera hårväxt inkluderar lawsonpulver.

Hårfärgat med ett sådant naturligt färgämne får extra skydd mot solljus, vind och havsvatten. När det gäller användningen av produkten på ögonbrynen kännetecknas den av förstärkningseffekten och varaktigheten av resultatet efter färgning, vilket inte kan uppnås vid vanlig kemisk måleri.

Iransk henna - naturligt hårfärg

Skönhet, visuell appell och charm är de viktigaste egenskaperna som karaktäriserar hela kvinnliga kön. För att bevara dessa kvaliteter försöker nästan varje tjej att betona sin egen unikahet, samtidigt som den är så attraktiv som möjligt. För detta ändamål, den mässa kön resorts till en mängd olika medel med omsorg egenskaper. Det bör noteras att naturliga produkter som förtjänar inte bara en kosmetisk effekt utan också ger dig möjlighet att ta hand om dig själv och förverkliga en profylaktisk terapeutisk process, förtjänar särskild uppmärksamhet. Till exempel anses den iranska henna vara den högsta kvalitet, mest användbara och säkraste hårvårdsprodukt som valts av miljontals kvinnor runt om i världen.

Henna iranska - vad är det?

Henna är ett naturligt färgämne som används för olika ändamål, men främst för behandling av hår. Efter färgning av strängarna med henna, får krullarna en rödaktig nyans och kompositionen har en fördelaktig effekt på håret. De får henna från en speciell anläggning som heter lavsoniya, som växer i länder med heta och torra klimat. De mest storskaliga importörerna av henna är till exempel: Egypten, Sudan, Indien, Pakistan, Kina, Nepal och, naturligtvis, Iran. Det är en produkt av iranskt ursprung att all information nedan kommer att ägnas åt.

Henna själv är ett pulver som erhålls genom att bearbeta den beskrivna växten. Lawsonias huvudsakliga råmaterial, från vilket framtida färg görs, är blad med en specifik och helt karakteristisk lukt och färg. Det bör noteras att henna har varit ett kosmetiskt terapeutiskt element i flera tusen år. De visste om sina helande egenskaper i antiken själv med hjälp av utspätt pulver för hår, naglar och hudvård.

Fördelarna och skadorna från användningen av naturlig färg

Henna är som du vet ett verktyg som inte bara har en kosmetisk effekt av hög kvalitet, men låter dig också genomföra olika vårdaktiviteter för krullar. Av den anledningen är det många flickor som förstår att hårets yttre skönhet endast är möjlig med full hälsa, vilket gör det möjligt att välja en naturlig produkt och föredra den för kemiska färgämnen.

Det är dock värt att komma ihåg att trots alla positiva aspekter av henna finns det aspekter som kan orsaka ytterligare svårigheter och i vissa fall även skada håret. Av den anledningen är det nödvändigt att väga för och nackdelar innan man väljer ett val för det beskrivna naturliga färgämnet, och dra då endast slutsatser om huruvida en viss produkt är lämplig eller ej.

Iransk henna är ett utmärkt alternativ för dem som har ett sådant problem som mjäll eftersom den här produkten lindrar klåda och hjälper till att återställa den normala balansen mellan vätska och näringsämnen, inte bara i hårets struktur utan också på hårbotten. När färgning ger henna en ljus naturlig skugga som inte ser onaturlig ut och håller på håret under lång tid. Det bör beaktas att toningskomponenterna i växtens natur inte förändrar hårets struktur.

Henna-komponenterna har en positiv effekt inte bara på håraxeln, men också på dess rot. Den systematiska användningen av det beskrivna organet gör det möjligt att stärka håret, vilket ger dem en trevlig naturlig glans och elasticitet. Specificiteten av hennaexponering ligger i det faktum att dess aktiva komponenter släpper håret genom att limma skalorna ihop och därigenom säkerställa en hälsosam hårkänsla. Samtidigt garanterar örtberedningen att talgkörtlarna fungerar som de ska.

När det gäller de negativa aspekterna av användningen av henna är de också närvarande, och skadan kan ibland överträffa den positiva effekten. Således är det möjligt att identifiera ett antal nackdelar med att använda iranska henna för färgningsträngar:

 • Henna kommer inte att vara effektivt när man målar grå hår;
 • Om du använder en specifik produkt efter perm-proceduren börjar krökarna räta ut så snart som möjligt.
 • Eftersom henna är en naturlig produkt, har dess effekt inte så länge som efter användning av kemiska färgämnen. Följaktligen tvättas färgen snabbt och blekna i solen;
 • Naturligt färgämne kan inte kombineras med butikslinsering, vilket innebär att henna på redan målade, till exempel bruna trådar, kan resultera i en grön nyans;
 • Det är bättre för ägare av torra och uttorkade lockar att avstå från att färga med henna, eftersom det absorberar fukt och kan leda till ökad bräcklighet och stratifiering av hår.
 • att välja Henna som färg, är det värt att komma ihåg att det är praktiskt taget omöjligt att måla över, därför önskas den önskade nyansen gradvis, experimenteras med substansens proportioner etc.

Metod för applicering av iransk henna för hår

För att resultatet av färgning ska kunna uppfylla förväntningarna och vara av högsta kvalitet, är det nödvändigt att späda och applicera henna på håret på rätt sätt. Därför beskrivs detaljer om hur du applicerar färgämne i håret, hur mycket du ska behålla och när du kan repetera proceduren, beskrivs i detalj nedan.

Hur man odlar ett verktyg

Vanligtvis finns information om hur man förbereder agenten för användning i produkthandboken. Det finns emellertid allmänna trender och egenskaper vid beredningen av färgämnen från henna.

Det första att komma ihåg när han odlar henna är att pulver från löv av Lawsonia ska blandas med varmt vatten, som inte kokas. Enligt råd från experter bör temperaturen på vatten under utspädningen av henna inte överstiga 80 grader. Det är också nödvändigt att vara uppmärksam på konsistensen hos den erhållna kompositionen - den ska inte vara flytande, så att lösningen inte strömmar över huvudet och inte fläckar hud och kläder. En viktig roll spelas av rätter, eftersom det är omöjligt att späda hennapulver i metallbehållare, det är bättre att välja glas eller keramiska rätter.

Hur färgar ditt hår

Det bästa förfarandet, om evenemanget äger rum hemma, att utföra tillsammans, men du kan klara sig själv utan svårigheter. Till att börja med appliceras henna-lösningen endast på fuktigt, nyligen tvättat hår, medan själva färgen måste förbli varm tills den appliceras på håret. För att behålla den önskade temperaturen måste produkten alltid värmas upp på spisen i ett vattenbad.

Strandfärgalgoritmen börjar från baksidan av huvudet, eftersom denna zon är det svåraste att träna bra ut. Sedan är håret uppdelat i separata lås på sidan och målade från rot till spets. Tåla färgen på hårbehovet från 30 minuter till flera timmar, beroende på önskad effekt. Det är värt att notera att efter applicering av henna på håret måste du först koppla huvudet med polyeten och sedan med en varm handduk. Efter att den önskade tiden har gått, tvättas strängarna ut med varmt vatten och schamponet kan inte användas i ytterligare 3 dagar från fargningstillfället.

Vilken färg erhålls efter färgning: palett av nyanser

Om vi ​​pratar om naturlig henna, har dess färg en djup kopparton, som kan se annorlunda på mer eller mindre mörkt hår. För att uppnå en viss nyans kan du försöka blanda henna med basma. Ju mer basmyta, desto mörkare färgen, till exempel i ett-till-ett-förhållandet, kommer kastanjens färg och i förhållandet 1-22 kaffe.

Indisk och iransk henna - vad är skillnaden och vilken är bättre?

Om du jämför indiska och iranska henna, kan du omedelbart märka skillnaden utan att splittra pulvret med vatten. Det första som ögat faller på är markens korn, här vinner indiska henna, eftersom det är mindre, vilket gör det lättare att skilda, appliceras och tvättas bort. Iransk färg har en mer uttalad skarp lukt, vilket kanske inte är för allas tycke. När det gäller färgningsprocessen i sig, vinner det indiska pulvret igen, eftersom det kan köpas i olika nyanser, och det iranska pulvret är alltid lika rött.

Hårlös hennahårbehandling

En egenskap hos Henna utan färg är att den är gjord inte av löv, utan från lagsoniums stammar, varigenom verktyget inte innehåller färgämnen, men samtidigt har alla nödvändiga fördelaktiga egenskaper. Den används för följande ändamål:

 • kämpa med mjäll;
 • hårväxtstimulering;
 • normalisering av talgkörtlarna i hårbotten;
 • ger strängarna sken;
 • stärka och stärka lockar.

Översikt över producenterna av iranska henna

Idag finns det en hel del företag som producerar iransk henna, som finns på hyllorna i specialiserade och kosmetiska butiker. Det finns ingen särskild skillnad mellan produkter från olika tillverkare, men det finns produkter som innehåller hjälpkomplex av vitaminer och mineraler, vilket ger bättre omsorg för strängarna. Av den anledningen är nedan några av de mest populära och högkvalitativa typerna av irländska henna från olika tillverkare.

Artkolor

Detta är en utvald irländsk henna av högsta klass, bestående av krossade löv från Lawsonia-växten, som växer i Iran. En produkt från en specifik tillverkare presenteras med ett 25 gram pulver med vegetabiliska fläckar. Detta verktyg har kvalitetscertifikat, enligt vilket det fastställs att färgämnet inte är giftigt och inte har en negativ effekt på håret. Denna henna är utspädd och applicerad på det klassiska sättet och har en rik, ljus kopparfärg.

Cream-henna "PHYTOcosmetics" med burdock olja

Detta är ett unikt verktyg, representerat av kräm-henna, som inte behöver spädas med vatten. Vid applicering fördelas produkten helt enkelt över hela längden av håret och hålles i en halvtimme och tvättas sedan av. En egenskap hos denna färg är närvaron i kompositionen av ytterligare komponenter, såsom burdockolja. Den färg som kan uppnås vid användning av produkten enligt anvisningarna - choklad. Det är värt att notera att denna henna inte torkar hår alls, men tvärtom används som ett helande verktyg.

Henna Irans med Döda Hav Mineraler

Henna med Döda Havsmineraler är en elitprodukt som produceras av de flesta företag. En specifik egenskap hos en viss produkt är införandet av mineralämnen i komponentkompositionen, vilket påverkar tillståndet hos håret som behandlas. Således blir varje färgprocedur terapeutisk eftersom denna henna speciellt utformades för att ta hand om skadat, sprött hår. Massan av den torra blandningen för efterföljande utspädning är 25 gram.

Bilder före och efter henna hårfärgning

Som du kan se i bilden har hår som har färgats med henna en djupare och mer mättad nyans. En viktig roll spelas också av kompositionen av naturlig färg, tack vare vilken håret blir naturlig glans, silkiness, strängar blir smidiga och trevliga att röra vid.

recensioner

Marina: Hon använde irländsk henna från Artkolor, brände hennes hår - en fruktansvärd kemisk massa.

Tatyana: Jag har använt henna från L'Oreal i fem år nu - alla är glada, en bra produkt.

Masha: Det är bättre att köpa indisk henna än iransk, eftersom det efter det iranska huvudet är omöjligt att tvätta dem ordentligt och färgen är mörkare.Nästa Artikel
Kontakta oss