Indiska henna


Indisk henna är förmodligen bekant för de som gillar att byta hårfärg, men föredrar samtidigt naturliga färgämnen. Förutom det organiska ursprunget mördas många av dess terapeutiska och profylaktiska egenskaper, liksom olika nyanser och relativt lågt pris.

Ursprungligen användes henna i Indien som ett botemedel. Denna ständiga busk som heter Lawsonia är icke-lövfri (från löven av vilka Henna erhålls) användes allmänt vid läkning av sår, brännskador, lindring av smärta och klåda. Indisk henna har använts som ett oumbärligt verktyg för många hudsjukdomar vid behandling av migrän, stomatit, ryggsmärta. De kraftiga desinfektionsegenskaperna hos lavsonia används fortfarande vid behandling av kirurgiska suturer, skärningar och vid behandling av många allvarligt behandlingsbara kroniska hudsjukdomar.

Med tiden började Lawson användas som ett sätt att måla. De övre stammarna med unga löv, som har de mest färgande egenskaperna, användes för framställning av vävnadfärger och kroppstatueringar. Malt i fint pulver, dessa lämnar färgasilke och ull i en gul-orange skugga. Och hela den nedre delen av växten användes för att göra hårfärg.

Det är viktigt att placera hennapulvret i vakuum direkt efter slipning, annars tenderar den att förlora sina användbara och färgkvaliteter mycket snabbt.

Särskilda funktioner

Henna är utan tvekan ledande inom sina fördelaktiga egenskaper bland alla andra hårfärgsprodukter. Tillsammans med den nya mättade färgen får du glänsande tjockt hår, vilket märkbart ökar i volymen, blir mer elastiskt och hälsosammare. Och med regelbunden användning kan du enkelt bli av med mjäll och håravfall.

Men även här är det viktigt att inte överdriva det - färgen innehåller ganska aggressiva syror som öppnar hårflingorna och verkar på själva stången som om de lossnar det. Därför kan håret, med för ofta måla, bli torr och spröd, börja splittra, de är svårare att kamma efter en dusch. Det är tillräckligt att färga håret två gånger i månaden så att fördelarna med henna inte blir skadliga för håret.

Denna naturliga, grönsaksmala ganska dåligt kombinerad med andra kemiska och syntetiska färgämnen. Till exempel kan applicera henna på nyblekt hår leda till ett helt oväntat och oförutsägbart resultat - allt från orange, blå nyanser till en rik grön färg.

Detsamma gäller omvänd alternativ - efter färgning med naturligt färgämne kan kemisk färg ligga ojämnt och färgen kan vara ojämn.

nyanser

På affärshyllorna hittar man inte bara indiska, men också iranska henna. Men det var indianen som förtjänade sin kärlek till kunder på grund av olika nyanser. Om du använder henna från Iran kan du bara uppnå röda och koppar nyanser, dvs. För att få en annan färg måste du lägga till ytterligare komponenter. Den indiska versionen har en rikare färgpalett. Dessutom kan du enkelt blanda dem, du kan få nya och ovanliga färger, släta iriserande övergångar av nyanser som ser annorlunda ut i ljuset av solen och i skuggan. Enig, inte ens varje kemikaliefärg kan skryta med sådana egenskaper.

Det finns flera grundläggande färger av indisk henna: svart, guld, burgund och brunt. Korrekt observera proportionerna och blanda dem ihop kan du få nya färger, såsom ljusbrun, mahogny, kastanj och andra. Beroende på den ursprungliga hårfärgen kan du ändra sin nyans med en ton eller drastiskt ändra färgen och få en rik och djup färg.

svart

Den här typen av henna är adored av brunetter och brunhåriga kvinnor. Beroende på de valda proportionerna kan du få en blå-svart, brons eller mörk kastanjeskugga. Svart henna erhålls genom blandning i lika stora delar av rött henna och indigo pulver (eller ett mer känt namn är Basma). Basma är också en naturlig färgämne, markindigo-växt. Detta grågröna pulver är inte sämre än den indiska motsvarigheten i dess fördelaktiga egenskaper. Men med honom måste du också vara försiktig, särskilt ägarna av grått hår, eftersom Basma kan färga dem i burgund eller till och med grönt. Det är därför som det är bättre att applicera det på mörkhåriga tjejer, med ju mer Basmy, desto mörkare blir skuggan.

brun

Ett utmärkt val för ägare av ljusbrunt hår. Om du tillämpar denna nyans av indisk henna kan du lätt betona din naturliga hårfärg, samt få rika rödaktiga nyanser: från något rödaktig till djup kastanj.

gyllene

Det här alternativet är endast lämpligt för de som i naturen har blont eller ljust blont hår. Blondiner med denna nyans bör vara försiktiga, för vi påminner dig om att henna beter sig oförutsägbart på tidigare blekt hår. Därför är det värt att kolla på en separat sträng bakom öronen eller på baksidan av huvudet. Dessutom har hon ens försökt att färga håret med gyllene henna, blir det inte lätt för blondinen att återvända till sin ursprungliga färg.

Burgundus

Denna nyans av den världsberömda alkoholhaltiga drycken passar inte alla färgtyper. Till exempel på mörkt hår kan det vara praktiskt taget obundligt, och blont hår kan bli för ljust, surt. Men med skicklig användning kan du få en djup körsbärsfärg med en kopparfärg eller gyllene höjdpunkter.

Vilket är bättre att välja?

Förutom den vanliga iranska och indiska hennaen bör du också nämna turkiska. Även om den inte har samma ljusa färger som de andra, är den inte på något sätt sämre än den indiska. Men det är indianen som är lättast att använda, eftersom den har den finaste slipningen, är det lättare att applicera och tvätta av.

I var och en av de tre alternativen kan du hitta en separat underart - det är färglös henna. I motsats till det vanliga, kommer en sådan färg inte att ändra din hårfärg, men med regelbunden användning kommer det att hjälpa till att återställa sin struktur, läka hårbotten och till och med eliminera mjäll. Bokstavligen efter en eller två masker kommer du att märka effekten: Håret blir mjukare, mer elastiskt, torrhet och irritation kommer att försvinna. Om du har haft en dålig upplevelse med färgning eller för aggressiva perms kan du återställa håret med färglös henna. I detta fall hålls den uppenbara effekten efter kursen upp till tre till fyra månader.

Också ett märkbart plus av färglös henna är att den även kan användas på ansiktsmasken baserat på den synligt föryngra huden och lindra inflammation, herpes, hematom och kokar. Förresten, färglösa henna kan också användas med framgång för att stärka och återställa ögonbryn och ögonfransar. Om du vill ge dem uttrycksfullhet, bör du vara uppmärksam på svart henna. Det har länge använts för färgning av ögonbryn i olika nyanser, allt från mörkt harts till något grått, bara för att betona formen. Du kan köpa sådan färg som i pulver, och späd det själv, eller köp färdiga, professionella.

Indisk henna kan också användas för att dra tillfälliga tatueringar på kroppen. Färg baserad på det varar bara några veckor, så den här tatueringen har inte tid att få dig uttråkad. De säljs i koniska paket, så de är omedelbart redo att användas.

Hur målar man?

Som redan nämnts är indiska henna mycket lättare att använda än iranska eller turkiska. På grund av de mycket små fraktionerna av denna färg spädas lätt med varmt vatten, utan att bilda klumpar. Användningsmetoden hemma skiljer sig inte från de vanliga måttmanipuleringarna: Späd två eller tre påsar med indisk henna (en är tillräckligt för ögonbryn) i en skål till tjock konsistens av grädde och applicera på rent fuktigt hår, från början av huvudet och gradvis att flytta till pannan. Vackert hemma är naturligtvis bättre i handskar, som täcker axlarna med en handduk.

Det finns en åsikt att efter att vattnet har blivit utspätt bör det ges att insistera: någon lämnar en halvtimme och någon för hela natten. Detta är förstås inte ett postulat, allt är individuellt, och henna är den färg som du kan försöka experimentera med. På samma sätt kan tillsats av olika extra komponenter till färgen - citron, betorjuice, kakao, örtdämpning, inte bara öka fördelarna för håret utan också få en ny nyans. I allmänhet är detta ett bördigt fält för älskare av något nytt och ovanligt.

Efter applicering av blandningen för att skapa en växthuseffekt kan du slå huvudet med polyeten och täcka med en handduk.

Hur mycket att behålla?

Färgtid beror på många faktorer - hårets ursprungliga tillstånd, deras färg, typen av henna och andra. Till exempel blondiner för att få rödaktig ton nog att hålla henna på håret i 10-15 minuter. För brunhåriga kvinnor kommer denna procedur att fördröjas i 2,5-3 timmar. Eventuell avvikelse i tid kan leda till oväntade konsekvenser. Om du till exempel överdriver färgen, kan du istället för det förväntade friska och förstärkta håret få livlösa och torra strängar. Och under underhåll av den nödvändiga tiden kan hårfärgen inte förändras alls. Återigen är det trodde att henna för en bättre effekt skulle vara kvar på håret hela natten.

Men denna kontroversiella tro är endast lämplig för särskilt modiga experter.

recensioner

För alla som tvivlar på fördelarna med indiska henna, föreslår vi att du läser några kommentarer från kvinnor som har använt det i flera år.

 • Regelbunden användning av indisk henna kan bli av med grått hår. Hår blev mer välskämt, levande.
 • Det har länge målats med henna och olika färger baserade på det, eftersom industriella färgämnen inte tolererar mitt hår. Processen är fascinerande, för du vet aldrig vilken nyans du får som ett resultat. Men som alla som föredrar henna, har jag redan blivit van vid sina överraskningar och älskar för naturlig vård för mitt hår.
 • Jag hörde länge om indiska henna (jag använde iranska förut), men det är inte så lätt att hitta. Beslutade att köpa förstod jag varför så många entusiastiska recensioner om det. För det första är det mycket trevligare att använda det och snabbare än vanligt och det tvättas bort utan några problem alls. För det andra är färgen verkligen juicier och rikare.

Så vem som helst inte bara vill ändra hårfärgen utan också att läka håret, bör du uppmärksamma indiska henna.

Indisk henna för hår. Recensioner om naturläkemedel

Kvinnor med vackert, snyggt och särskilt rött hår lockade alltid ögonen och lockade män. Andra kvinnor avundnade dem. Tiden går och nu var och en, som naturen har utrustad med en annan hårfärg, kan färga dem röda. Indisk henna för hår är idealisk för denna procedur.

Sättet att uttrycka individualitet, inre fred och humör är inte alla kvaliteter som påverkar kvinnornas färg. Man tror att rödhåriga människor är generösa, glada och ljushärdiga. Men henna för hår, som du kan köpa på någon specialaffär, kan färga inte bara rött, utan också ett stort antal andra nyanser av hår.

Henna sorter

Vi rekommenderar att du läser: Kapus hårfärgspalett och foton

Detta användbara unika färgämne är skapat från "Lavonia prickly". En växt med ett intressant namn används fullt ut - både löv och stjälkar bearbetas. Det är utvinat i områden i centrala öst och nordliga regioner i afrika. Den har en mycket trevlig arom som invånare i Sudan, Egypten och Iran kan njuta av.

För att skapa färgerna som färgar huden används plantans högsta blad. De har den starkaste färgförmågan. Produktionen av hårfärg kommer från de nedre bladen. De har dock också en ganska stark effekt på hårbotten. Samla bara under blommande växter. Blommorna går till skapandet av olja och andra delar - till droger.

Högkvalitativt hennapulver har en grön färg, konsistensen av pulver. När den bryggs blir färgen svampig. Även vid applicering av färgkomponenterna i håret känns värmen redan, på grund av vilken blodtillförseln förbättras. Det kan vara färglöst, sudanesiskt, iranskt och indiskt.

Indiska henna

Denna typ av färgning hjälper bara till att uppnå önskat resultat endast när rätt färg är vald, såväl som utan tvivel att följa instruktionerna för användning. Du bör endast använda högkvalitativa naturliga tillsatser för att erhålla önskad nyans. För de som är intresserade av indisk henna för hår, kan det köpas i Moskva på många ställen - speciellt specialiserade butiker av hårspray.

Oftast ger tillverkare primära färger som inkluderar:

Black. Namnet i sig tjänar inte som ett bevis på att krullarna blir riktigt svarta. Håret blir oftast mörkt brunt med tips av mörk choklad.

Swallowtail. Denna färg är idealisk för kombination med sockerbetor. Det passar särskilt bra för ägarna av brunt hår. Resultatet kommer att vara mättad koppar blandad med en röd nyans.

Burgundus. Här talar namnet bara för sig själv. Pulvret utspätt med sockerbetor kommer att ge en nyans av mogen körsbär, med trevliga solglasögon. Mättad och lyxig färg.

Brown. Brunhåriga kvinnor i alla ränder, allt från ljusbrun till ljuskastanj, passar denna färg. När det läggs till sammansättningen av gurkmeja, visar det sig en skugga av mjölkchoklad.

Golden. Ägare av lätt blont hår och blondiner kan säkert använda denna färg. Vanligtvis tillsätts gurkmeja pulver eller kanel till pulveret för att göra det ljusare.

Vi rekommenderar att läsa: L'Oreal Excellence hårfärg, palett och foto

Fördelar och nackdelar med naturligt färgämne

En sådan känd henna för hår, du kan köpa i Moskva i butiker, med fokus på försäljning av kosmetika och hårfärger, allt från små till stormarknader, har inte bara fördelar men också nackdelar. Innan du börjar måla behöver du veta mer om dem.

fördelar:

Varje frisör kan berätta om alla aspekter av att använda detta verktyg. De ämnen som ingår i det hjälper till att återställa hårglans, styrka och hälsa. Det finns en kvalitativ process för förstärkning, liksom hårnäring, vilket har en positiv effekt på hårväxten. Henna har ett åtdragningsmedel som hjälper till att stärka vågskiktet, vilket ger ett tillförlitligt skydd för varje enskilt hår. Väl lämpade formuleringar för ägare av brunt och brunt hår. Blondor, för att inte riskera, kan använda färglös, vilket hjälper till att stärka håret.

Alla typer av henna hjälper till att bli av med mjäll och förhindra dess eventuella förekomst. De lindrar hudirritation, återställer hudens hud, ställer håret, förhindrar håravfall och hjälper till att klara ett stort antal andra problem. Indiska hårhår, som många tjejer vill köpa och försöka, men är rädda för konsekvenserna, skadar inte håret, om du använder det för det avsedda ändamålet, och inte för ofta, för annars kommer håren att torka och blötläggas med dess komponenter.

Vi rekommenderar att du läser: Schwarzkopf hårfärg, färgpalett och foton

nackdelar:

Kanske är den största nackdelen att även vissa frisörer har svårt att sluta med färg. Detta är en ganska oförutsägbar komposition, effekten av färgning som direkt beror på de första nyanserna av strängarna, såväl som krullarnas struktur. Dessutom är kombinationen av dessa naturliga ingredienser och kemiska medel kontraindicerad. Henna är ganska problematisk att ta bort från håret, det är svårt att tvätta bort. Men detta har sina fördelar - det håller länge och effektivt.

Indisk henna: tillämpning, skillnader, färg

De som föredrar att färga håret med naturliga färgämnen är bekanta med iranska henna. Det säljs i många butiker, billigt, från olika tillverkare, och även i olika nyanser med tillsats av vissa färgämnen (men inte alltid naturliga). Men den indiska motsatsen, en stor sällsynthet. Det kan inte köpas i snabbköpet, och det kostar mycket mer. Vad betalar vi för när du köper eller beställer indisk henna på Internet? Jag kommer att berätta i den här artikeln.

Jag har färgat hår med naturliga produkter under lång tid och i tidigare artiklar har jag redan pratat om några av deras typer. Jag har alltid den röda färgen (gyllene-röda), men mörkare nyanser (med tillägg av basma), även om de gjorde, tvättades väldigt snabbt och lämnade en rödaktig och lite otydlig blandning av grått. Vi var tvungna att måla om. Jag lärde mig om indisk henna när man färgade ögonbryn i salongen. Titta på hur bra den här färgen håller på ögonbrynen (i 2 veckor redan), bestämde jag att jag vill ha samma för håret. Jag gick till affären för orientaliska varor och köpte 2 typer av det - rött och svart.

Det var självklart möjligt att begränsa färgningen av ögonbrynen med svart henna och hårröd, men det här är tråkigt! Därför bestämde jag mig för att experimentera lite och se vilka nyanser som kan uppnås med hjälp av dessa två färgämnen.

För att inte färga allt håret på en gång och inte få några oväntade resultat efteråt, målar jag alltid först provningssträngarna. Jag delar flera tunna hårsträngar och jag färgar var och en separat för att se vad som händer. Trots allt, om någon färg inte gillar det, är det mycket lättare att tvätta det från en krökning än från hela huvudet.

Så tog jag 3 strängar som kommer att målas i olika färger. Den första - i ren svart, den andra - blanda lika svart och röd henna, och den tredje - ren röd. Jämför sedan med den ursprungliga färgen, vilken var kvar från föregående färgning.

För att göra detta behöver jag 3 små plastpåsar, 3 hårnålar, 3 pialikas för bryggning och indisk henna själv - röd och svart.

Jag applicerar olika blandningar av henna på strängarna och lindar var och en i en separat väska, som jag prickar vid hårets rötter. Jag fixar allt detta på mitt huvud och lämnar det i 2 timmar.

Här är vad som hände:

På bilden - resultatet av färgning efter två timmar. Håret är schamponerat och torkat. Den första strängen är svart henna, den andra är svart + röd i halva, den tredje är röd, den fjärde strängen är den ursprungliga färgen, det vill säga den tidigare färgen med iransk henna. Som du kan se ser den sista strängen ganska mörk ut jämfört med färgad indisk.

Nu plockar jag en färg där jag fortfarande färgar hela håret.

Det är nödvändigt att välja det för att inte sminka, men till ett rent ansikte för att se hur denna färg kombineras med den naturliga hudtonen. Den ursprungliga färgen och svarta kastar omedelbart, brun ser ganska naturlig ut, men jag kan gå in i den efter rött, du behöver bara applicera en blandning av svart och röd henna. Men från brunt till rött utan tvätt kommer det inte fungera, så jag bestämmer mig för att fortfarande vara ljusröd.

Efter full färgning med röda indiska henna är detta färgen:

Indisk henna för hår: varför är det så användbart för strängarna?

Henna är ett naturligt färgämne. Människor har känt henne sedan antiken. Det kan inte helt "stänga" den naturliga färgen, men med hjälp av detta färgämne kan du få ljusa nyanser. Många tjejer tror felaktigt att färgen ger en röd nyans.

Indisk henna används för att skapa en tatuering och som hårfärg. Det används också för medicinska ändamål. Det stärker väsentligt krullarnas rötter, samtidigt som mjäll elimineras.

ansökan

Produkten erhålls genom att bearbeta lövverkets löv, som finns i länder med heta, torra klimat. Tjejer som föredrar bara naturliga produkter för sina lockar uppskattar detta pulver väldigt mycket.

Denna produkt har ett brett utbud av applikationer: till exempel indiska henna används för kroppsfärger. Dessutom kan denna "färg" lindra smärta i huvudet, förbättra tillståndet och läka avläkningarna. Men de healande egenskaperna hos henna uppskattas mest.

Detta färgämne ser ut som ett slags grönt pulver, krossat till pulver. Om du brygger det kommer du att se en rik moppig nyans och känna den behagliga doften av örter.

Hittills finns det flera typer av denna produkt. Iranska henna, indiska, färglösa och sudanesiska.

 • Du kan experimentera med iranska henna, medan du söker efter din egen nyans. Beroende på ingredienserna som pulvret stör, kan du få från en helt mörk till ljus rödaktig nyans. Därför, blint att tro på rykten om att henna kan färga hår bara i rött är inte värt det. Detta resultat erhålls endast av dem som inte följde alla rekommendationer för färgning. Om färgen under färgen i "färg" lägger till lite olja, kommer håret att få en del vitaminer.
 • Indiska Henna växer i Indien. Med hjälp av en av nyanser av detta färgämne (det finns 5 av dem) kan du uppnå från gyllene till bruna hår. Förresten beror allt inte bara på Henna-färg men också på de komponenter som läggs till pulvret. Om lite betesaft läggs till pulvret, kommer håret att bli en körsbärsskugga. Om kanel läggs till färgen börjar håret överfalla med guld.
 • Sudanesiska Henna. Det produceras i Saudiarabien. Applicera den för färgning, du får en kopparskugga utan att skada hårstrukturen. Som regel används denna henna av tjejer som vill få ljus rött hår.
 • I butikerna hittar du färglös henna, som inte erhålls från plantens löv, men från stammen. Detta pulver kan inte färga krullarna, det används för medicinska ändamål.

ansökan

Indisk henna kan både färgas och behandla hår. Henna gav den önskade effekten, du borde följa ett antal enkla regler:

 1. Det rekommenderas att fett huvudet med rikliga mängder olja (essentiellt, olivolja). Detta bör göras så att huden inte fläckar;
 2. Efter det gjordes kem. vinka, använd henna i alla fall omöjligt. Du borde vänta en viss tid tills de skadade trådarna växer tillbaka;
 3. Naturliga iranska Henna och indiska gillar inte kokande varmt vatten. Färgämnen bör spädas med vatten uppvärmt till 70 °;
 4. Indisk henna för hår kan användas inte mer än 1 gång om 7 dagar. Annars kan effekten vara oväntad: håret börjar börja förlora glans och bli styvt.
 5. Det överför inte grannskapet med kemiska färgämnen, därför kan den bara blandas med naturliga tillsatser.
 6. När du köper ett färgämne bör du noga studera kompositionen, eftersom det kan vara onaturliga komponenter.

Du kan inte hålla tyst om att produkten har ett antal kontraindikationer och brister som kan orsaka betydande hårskador:

 • Hon kan inte måla över grått hår;
 • Hon bör inte färga sitt färgade hår;
 • Det har en negativ inverkan på honom.
 • Det kan också torka håret.

Under den senaste tiden började ett stort antal tjejer klaga på att henna har en negativ effekt på håret. Strängar blir tråkiga och livlösa.

Naturligt färgämne bör behandlas, men inte skada strängarna. Vad kan det kopplas till med? Svaret ligger på ytan - felaktig användning av henna.

 • Pulver för färgändamål kan användas 1-3 gånger om 30 dagar, annars kommer håret mycket snabbt att blekna.
 • Dessutom kan du inte för ofta utföra hårmaskar för medicinska ändamål;
 • Du kan inte kombinera naturlig färg med konstgjorda.

Innan du använder, kontrollera hudens reaktion på den.

recept

För glans hår, kan du använda en blandning av henna med ett ägg.

 • Pulver - 1 burk;
 • Äggula - 1 st.
 1. Huvudingrediensen bör spädas ut;
 2. Tillsätt äggula till mush;
 3. Rör hela blandningen;
 4. Denna massa bör appliceras på håret och lämna i 40-45 minuter;
 5. Efter det ska huvudet tvättas med schampo.

Henna bidrar också till restaureringen av skört och skadat hår.

 • Pulver - 1 burk;
 • Yoghurt - 2 msk.
 1. Färgämnen bör spädas ut;
 2. Det är nödvändigt att lägga till yoghurt;
 3. Applicera denna konsistens i 40-45 minuter;
 4. Tvätta av med ljummet vatten.

Gör hårfärg kan maskera med kanel.

Det är nödvändigt:

 • Pulver - 1 burk;
 • Jord kanel - 1/4 tsk.
 1. Späd pulver;
 2. Lägg till kanel;
 3. Applicera på krullar;
 4. Håll 30-40 min;
 5. Tvätta av med varmt vatten.

Hår kan skina om lite ättika läggs till produkten.

 • Indiska henna - 1 bank
 • Vinäger (äpple) - 3 msk.
 1. Torka färgämnet;
 2. Tillsätt vinäger;
 3. Blanda noggrant
 4. Applicera på krullar;
 5. Håll i 40 minuter;
 6. Tvätta av med schampo.

Färg med olja (essentiell eller oliv) kan ge ytterligare näring till håret.

 • Färgämne - 1 bank;
 • Olja - 50 ml.
 1. Pulver utspätt till ett tillstånd av gruel;
 2. Tillsätt smör
 3. Rör om blandningen;
 4. Låt sätta på en varm plats i 5-10 minuter;
 5. Applicera på trådarna;
 6. Masken ska tvättas av med schampo.

Det finns också masker baserade på vitaminer.

 • Olja (mandel, burdock) - 20 ml;
 • Färgämne - 1 bank;
 • Vitamin E, A (i flytande form) - 1 tsk.
 1. Färgämnen bör spädas ut;
 2. Tillsätt smör
 3. Blanda noggrant
 4. Tillsätt vitaminer och blanda väl.
 5. Applicera på lockar i 50-60 minuter;
 6. Massan tvättas med schampo.

För fet hår kan du använda en nätmask.

 • Nettle - 3-4 tsp;
 • Äggula - 1 st;
 • 3-4 tsk pulver.
 1. Brygga pulver och torra blad av nässla;
 2. Efter kylning av blandningen, tillsätt äggula
 3. Blanda noggrant
 4. Applicera på skadat hår;
 5. Håll denna mask ska vara inom 40-50 minuter;
 6. Hår skölj med schampo.

Nässlor kan ersättas med någon annan infusion av örter som passar håret.

För att ge håret extra styrka kan du använda kefirpulver.

 1. Kefir behöver lite varm;
 2. Torka pulvret med kefir;
 3. Applicera på strängar;
 4. Tvätta av med schampo.

För att stärka håret och deras rötter kan du använda en mask med ett ägg.

 • Färgämne - 4-6 msk;
 • Citronsaft - 2 msk;
 • Äggula - 2 stycken;
 • Yoghurt - 10 msk.
 1. Färgen bör bryggas
 2. Tillsätt citronsaft till gruel;
 3. Tillsätt äggula, yoghurt och blanda noggrant.
 4. Applicera på strängar;
 5. Håll i 20-40 minuter;
 6. Tvätta av med varmt vatten.

behandling

För att bota krullarna är det bättre att använda ett färglöst pulver. Många recensioner visar att det är han som läker de skadade trådarna.

Förpackningsförfarandet kan likställas med kostsam laminering. För att göra detta, späd ut färgämnet i enlighet med instruktionerna, sätt det på trådarna och lämna på trådarna i 30-40 minuter. Efter tiden ska krullarna tvättas med schampo. Efter 2-4 sådana förfaranden kommer strängar att bli mer voluminösa och glänsande.

Huvudhemmet hos henna är att det stärker håren. Om du lägger till några vitaminer i blandningen, så kommer denna mask att fungera som extra näring för krullar.

Indisk henna för hår: nyanser av naturligt färgämne

Vid färgning av hår används ofta professionella färgämnen, som innehåller aggressiva komponenter som negativt påverkar strukturen hos trådarna. Efter vanliga rutiner för att ändra färgen, uppträder hårets utspädning och deras tips. Håret förlorar sin mjukhet och attraktiva glans, och över tiden börjar tunna på grund av håravfall. För att återställa hårets struktur och hälsosam utseende måste du använda olika masker och gå till dyra restaureringsprocedurer.

Förhindra skador på trådarna kan vara sparsamma medel. Idag finns det många alternativ för naturliga färgämnen eller organiska produkter som inte skadar håret. En sådan produkt är indisk henna. Tjejer och kvinnor som drömmer om vackert och friskt hår, kan använda naturligt färgämne för att ändra färg och förbättra håret. Billigt verktyg säljs i nästan vilken kosmetisk avdelning. Även erfarna frisörer rekommenderar att man använder henna, som på många sätt överträffar de vanliga hårfärgerna.

Ursprunget för det naturliga färgämnet

Indisk henna är ett kvalitets- och säkert färgämne, som först användes i antika Indien. Råmaterial för tillverkning av färgpulver erhålls från fleråriga buskar, som heter lawsonia nekolyuchy. Växtens löv torkas och krossas sedan till en pulverformig massa.

Först gjorde människor färglösa henna, som användes för terapeutiska och profylaktiska ändamål. Hon hjälpte till att läka sår och brännskador, lindra klåda och smärta. Naturmedicin hjälpte inte bara med hudsjukdomar. Henna behandlade migrän, stomatit, ryggsmärta. Lawsonia, som kännetecknas av desinfektionsegenskaper, används fortfarande i medicin för att behandla sömmar och skär.

Senare för färglös henna hittade de en annan applikation. Pulvret började odla och bearbeta skadat hår. Ekologisk produkt bidrog till att återställa håret och stärka rötterna.

När människor studerade egenskaperna hos lawson började de bearbeta de övre delarna av stammarna med buskblad att producera ett färgämne. Färgen användes för färgning av textilier och applicering av tatueringar på kroppen. Den nedre delen av växten användes för att producera hårfärg.

Henna spred sig snabbt bland de östra och sydliga folken. Idag säljs naturlig färg i något land, och det brukar användas för att måla trådar i olika nyanser.

Användbara egenskaper hos henna för hår

De som föredrar naturliga färger bör välja att skugga henna. Verktygspaletten innehåller flera färger. Många tror fortfarande att en organisk produkt bara kan göra håret rött. Moderna tillverkare producerar en rad naturliga färgämnen i flera versioner, där du kan lägga till andra naturliga ingredienser för att uppnå en viss nyans. Den framtida färgen beror också på pigmentkrullarna.

Produkten innehåller naturliga färgämnen och tanniner, vilket bidrar till färgen av trådarna i en annan färg. De healande egenskaperna hos henna beror på närvaron av följande komponenter i den:

 • Klorofyll. En stark antioxidant som ger busken en grön färg, har en positiv effekt på hårbotten, påskyndar processerna och föryngrar huden.
 • Eteriska oljor och vitaminer. Dessa substanser är också fördelaktiga för hårbotten. De förbättrar blodcirkulationen och huden i allmänhet.
 • Hennotaninovsyra. Den huvudsakliga färgkomponenten bidrar till en ljus nyans, vars mättnad beror på dess procentandel i färgen. Syra stärker rötterna, eliminerar inflammation och mjäll.
 • Resin. Med dessa ämnen blir håret slät, mjuk och silkeslen.
 • Pektin. Komponenten minskar hårdets fettinnehåll, försiktigt omsluter varje hår och lägger volymen på frisyren.
 • Polysackarider. Ämnen fuktar huden och normaliserar talgkörtlarna.

Indisk henna kan användas för skadade, försvagade och feta trådar. Läkande färg kommer att läka dem och ge dem ett vackert utseende. Naturligt färgämne är inte rädd för salt eller klorerat vatten, så efter att du använt det kan du säkert gå till poolen och simma i havet. Ultravioletta strålar påverkar inte heller de uppdaterade locken.

Indisk hennafärgning har många positiva egenskaper:

 • Henna förstärker rotsystemet och accelererar hårväxten.
 • Produkten hjälper till att minska eller eliminera mjäll.
 • Naturmedicin har en positiv effekt på huden och återställer balansen i metaboliska processer med långvarig användning.
 • Färgen penetrerar djupt i hårstrukturen och har samma hållbarhet som professionell färg.
 • Indiska produkter hjälper till att återställa krullarna som har blivit kemiskt krullade eller för aggressivt färgade.
 • Du kan måla med henna regelbundet, utan rädsla för att röra upp ditt hår.

Med frekvent användning av naturligt färgämne blir trådarna tjocka och glänsande. Det är lätt att få en rik naturlig färg med en attraktiv glöd i solen. Indisk henna hjälper till att bota skadade hår, göra dem starka och elastiska. Sammansättningen av masker med andra naturliga ingredienser betyder från Lawson kommer att ge fler fördelar.

Eventuella negativa konsekvenser

Naturlig henna kan återuppliva tunna hår och göra håret tjockt och strålande. Men allt detta är bara möjligt med korrekt användning av verktyget.

Även om färgämnet inte innehåller skadliga komponenter, kan det i vissa fall orsaka negativa effekter. För att indiska Henna ska fungera positivt bör följande nyanser beaktas:

 • Det är möjligt att måla med pulver från Lawson högst 1-2 gånger om månaden.
 • Regenererande masker med införandet av denna ingrediens kan också ha en negativ effekt vid frekvent användning.
 • Henna kan inte kombineras med konstgjord färg eller användas för färgade trådar.

Ofta hårfärgning med henna kan leda till torkning och matthet. Naturligt färgämne är dåligt för perm. Dessutom kan han inte måla över grått hår. För att måla grå hår rekommenderar experter vanligt resistent färg.

Olika nyanser

Många nyanser av indiska henna gjorde henne till favoritprodukten av många tjejer och kvinnor. Det är känt att 7 typer av henna kan tillverkas av råvaror från lawsonia, men tillverkarna fokuserar bara på 5 färger. De kan användas utan att lägga till andra komponenter och få den nyans som förklaras på förpackningen av tillverkaren. Den stora fördelen med den naturliga färglinjen är att du kan blanda flera typer och få intressanta variationer av toner. Detta kommer inte att fungera med många professionella färger.

De viktigaste nyanser av färgad henna:

 • Black. Denna syn är utformad för brunetter och brunhåriga kvinnor. Vissa nyanser erhålls beroende på strängarnas ursprungliga färg. Efter färgning blir krullarna mörkbruna med anteckningar av mörk choklad. Absolut svart hår med svart henna är endast möjligt i kombination med Basma, vilket också är ett naturligt färgämne.
 • Brown. Sådan henna behandlas med lätta kastanjsträngar, som kan förvärva en rödguld eller rik kastanjebrunt färg.
 • Mahogny. Färgen som används för naturligt brunt hår ger ett rött hårhår som skimrar vackert i solen.
 • Burgundus. Färgen på det dyra vinet med samma namn är endast lämpligt för "höstens" färgtyp. Ädelfärg med en kopparfärg eller en guldglans kan visa sig långt ifrån allt mörkt hår. I vissa fall kommer det nästan inte att märkas. Om du målar dessa Henna ljuskrullar kan du få för ljus färg, nära syra.
 • Golden. Denna färg är tillverkad för ljusbruna eller lätta blonda strängar. Blondiner rekommenderas inte att använda henna, eftersom det på blekt hår ger oförutsägbara resultat. Men även i de ursprungliga färgerna får inte den nyans som ges i instruktionerna. Experter rekommenderar att man först målar en sträng och ser vad färgen är. Även gyllene henna tvättas bort länge, så rättvisa tjejer bör noga överväga huruvida de ska byta hårfärg. Till den ursprungliga tonen blir svår att återvända.

Färgad henna för hår, nyanser av vilka kan blandas med varandra, kan behaga med långvariga resultat och rikedom av uppfriskade strängar. Curls, målad indisk produkt, vackert skimrande i solen. Genom att blanda grundläggande medel i olika proportioner kan du få olika variationer av kastanj, brun eller röd.

Dosering av indisk henna

Att använda henna är ganska enkelt. Den lilla fraktionen späds väl i varmt vatten, utan att bilda klumpar. Henna kan vara målade på egen hand hemma. Metoden för färgning skiljer sig inte mycket från metoden för tillämpning av professionell färg. Men som med något färgämne, kommer indisk färg endast att tas korrekt om instruktionerna följs. Håret ska tvättas och torkas ordentligt.

Före arbetet måste du lagra på en skyddande handduk och handskar som sparar från bildandet av fläckar på huden och kläderna. För målning behöver du en liten plast- eller keramikbehållare, en pensel, en plastlock, en kräm och servetter.

Färgningsprocess:

 1. Häll den önskade mängden henna i behållaren och fyll den med varmt vatten.
 2. Pulvret ska blandas noggrant för att bilda en krämig konsistens. Om så önskas kan du lägga till naturliga ingredienser som ger en viss ton till färgen (kakao, choklad, citron, betorjuice).
 3. En varm massa appliceras jämnt längs hela längden av trådarna som börjar från baksidan av huvudet.
 4. De målade locken är täckta med plast och inslagna med en handduk. På så sätt kan du skapa en växthuseffekt, på grund av vilken färgen absorberas snabbare i hårstrukturen.
 5. Henna exponeringstid på håret för att få en röd nyans är 15-20 minuter. Bruna kvinnor måste vänta 2-3 timmar. Därefter tvättas kompositionen med varmt vatten tills alla partiklar avlägsnas.


De som har mycket erfarenhet av det indiska färgämnet, står för olika typer av henna i flera minuter eller timmar för att få vissa nyanser. För att uppnå högkvalitativ ton måste vissa tjejer experimentera med tid och naturliga tillsatser.

Användbara recept med färglöst färgämne

Färglös henna används för att stärka och närma försvagat hår utan att tona det i andra toner. Det klara pulvret behandlar också hårbotten. För att förbättra effekten eller lägga till nya terapeutiska egenskaper blandas verktyget med oljor eller andra ämnen.

På Internet hittar du många recept för masker baserat på färglös henna:

 • Åtstramande. Det färglösa pulvret späds i varmt vatten till en pastaformig massa och 2-3 droppar olivolja eller ricinolja tillsätts. Lösningen appliceras på krullarna och hålls under polyeten i 50 minuter.
 • Healing. För att förbereda masken ta henna, 20 g granatäpplejuice och 1 äggula. Ingredienserna blandas grundligt och den resulterande konsistensen fördelas genom hela hårets huvud. Sköljning ska vara på 40-45 minuter.
 • Från mjäll och klåda. Läkande pulver späds med brandy i lika stora proportioner, tillsätt 1 teskedjordklyftor och 2 droppar olivolja till blandningen. Komponenterna blandas väl, den resulterande kompositionen appliceras på trådarna och lämnar i 30 minuter.
 • För torr hårbotten. Till det utspädda pulvret tillsätt 2 matskedar yoghurt. Du kan lägga till några droppar apelsinolja till massan. Masken hålls i ca 40 minuter och tvättas sedan av med varmt vatten.
 • För fet hud. För masken måste du ta 30 g färglös henna, 1 tesked citronsaft och en halv sked honung. Ingredienserna omröres grundligt, den resulterande blandningen behandlas strängar. Efter 40-45 minuter tvättas produkten med schampo.

Masker ska användas högst 1-2 gånger i veckan. Observera att effekten inte kommer att märkas omedelbart. Ägare av torrt hår bör vara försiktiga med sådana formuleringar, eftersom frekvent användning av henna kan torka ut dem ännu mer.

Vid val av färgämne ges idag naturliga produkter, vars ideal är indisk henna för hår. Nyanser av orientaliska produkter gör det möjligt att välja det bästa alternativet för varje krullfärg. De förmånliga egenskaperna hos henna hjälper också till att bli av med problem med hår och hårbotten.

Henna indiska naturliga Lady Henna 100gr

Henna Natural Lady Henna - 100% naturlig henna från Rajasthan - världsledande inom hennaproduktion. Högkvalitativ produkt som ger håret en rik rik färg.

Förutom färgning har en uttalad terapeutisk effekt. Det närmar och förstärker håret längs hela längden, vilket gör det tjockt och frodig, och frisyren är skrymmande. Utför rollen som balsam, vilket underlättar kamningen. Håret blir mjukt, fluffigt och lydigt.

Berikad med amlaxtrakt - en berömd ayurvedisk botemedel som stärker hårsäckar, stimulerar epidermisbyte och hårväxt. Förhindrar håravfall och för tidigt grå hår. Eliminerar mjäll och upprätthåller hälsosam hårbotten, skyddar mot svampar och infektioner och ger en trevlig kylningseffekt.

Som ett resultat av färgning får håret en ljus nyans, styrka och hälsosam glans.

Aktiva ingredienser

Henna (lawsonia inermis) - har en uttalad terapeutisk effekt på håret, närmar och fuktar från rot till spets, förbättrar mikrocirkulationen, mjukar, underlättar kamning, ger hårtjocklek, volym och vacker glans, bibehåller färg, kyler huvudet glatt och lindrar utmattning.

Amla (emblica officinalis) - återställer skadat hår, förhindrar håravfall och grå hår, förbättrar blodcirkulationen, regenererar cellomsättningen och stimulerar hårväxten, stärker rötter och glödlampor, återställer styrka, elasticitet och glans till hår, eliminerar mjäll, lindrar irritation och inflammation, ger antiseptisk skydd.

VIKTIGT! Det slutliga resultatet av färgning beror på din hårfärg, hårstruktur, närvaron av kemiska och andra färgämnen på håret, temperaturen och tiden för färgning.

Före användning rekommenderas det att testa på en hårsträng för att förstå vad resultatet av färgning på håret kommer att bli.

Nettovikt: 100g

Tillverkare: CREATIVE RESEARCH LABs PVT. LTD.391775 Gujarat, Indien

Naturlig Henna (Natural Henna)

Naturlig Henna (Natural Henna)

Naturlig Henna 100%
För alla hårtyper.

Naturlig henna - färgämne från torkade lövblad. Naturlig henna används traditionellt för färgning av hår och för att dekorera kroppen med mönster i Indien, Pakistan, Nordafrika och många arabiska länder.

Ingredienser: Lawsonia inermis (henna).

Vikt: Vikt: 2 förpackningar med 50g

Lawsonia (lausonia) är ett lövfritt (Lawsonia inermis L.) - en buske som når en höjd av 2 meter, växer i heta och torra klimat. På natten utlöser växten en märklig lukt. Lawsonia är vanligt i många länder i Nordafrika och Mellanöstern. Huvudsakligen odlas i Indien, Sudan och Egypten.

Vitrosa blommor används för att göra olja. Löv som samlas under blomning, torkas och males i pulver; då är färg gjord av dem. Blad som växer på höga grenar används för målning eftersom de har en starkare färgförmåga. Nedre löv går på att göra hårfärg. Olika delar av växten används i medicin för behandling av sår, behandling av hudsjukdomar, bensjukdomar och huvudvärk.

Beskrivning: Selektiv 100% naturlig henna från plantagerna i Rajasthan Indien. Detta är en miljövänlig produkt av hög kvalitet, vilket ger en rik rik färg och hälsa hos håret. Henna sammansättning innehåller biologiska aktiva substanser och vitaminer som ger näring och förstärkning av hår, tanniner, som har en positiv effekt på hårbotten och hjälper till att förhindra mjäll och andra hudproblem (klåda, överdriven talg) samt antiseptiska egenskaper. Henna gör håret tjockt och fluffigt och hår - bulk.
Naturlig Henna är en av de mest effektiva hårvårdsprodukterna som människor har framgångsrikt använt i tusentals år. Redan efter 2-3 ansökningar av henna blir håret starkare, blir slät, silkeslen, glänsande, förvärvar en ljus mättad färg.
Naturlig Henna ger djupa pråliga färger, allt från ljusröd till mörk kastanje (allt beror på hårets ursprungliga färg).

För att ändra färgområdet kan du dessutom använda naturfärg Indigo (Basma). Läs anvisningarna i rutan och boken på webbplatsen amritamed.ru.

Efter fördjupning och mellan färgning, bör färglös henna (Cassia obobata) användas för att fördjupa färgen och konditionera håret.
Observera att det här är en helt naturlig produkt, så den resulterande färgen på ditt hår kan inte bestämmas exakt, som vid användning av kemiska färgämnen. Det beror på hårets ursprungliga färg, deras struktur, tjocklek och tid för färgning.

Henna är en naturlig metod för applicering: 50 g henna krävs för kort hår och 200 g henna för långt hår.
Förbered henna (se rekommendationer i paketet). Applicera utspädd henna på hår. Håll på håret från 15 minuter till 4 timmar. Skölj med varmt rinnande vatten utan att använda schampo.
(!) Hennafärgen fördjupas och ställs helt på 3: e dagen efter färgning. Under denna tidsperiod rekommenderas att du inte tvätta håret med schampo, tvål eller annat sätt.
(!) Under färgning, var noga med att använda handskarna och locket i förpackningen, eftersom huden är färgad med henna och tvättar inte länge!

Det är bättre att lagra henna på en sval plats, tätt stänga förpackningen för att skydda den mot överdriven kontakt med luften.

1. Sopa henna med kokande vatten (90 grader) och omrör hela tiden blandningen till en tjock uppslamning utan klumpar. I blandningen kan du lägga 1 - 2 droppar essentiell olja för att få en mer mättad färg. På grund av detta kommer blandningen att fördelas över håret jämnare.
2. En skål med gruel kan sättas på ytterligare 10 minuter i en annan tallrik fylld med varmt vatten för att tillåta att det brygges för att förbättra färgens effekt och för att hålla blandningen sval under färgningsproceduren.

3. Du kan lägga en äggula till det svagt avkylda vattnet - det blir lättare att applicera våt på håret. Dessutom fyller och pryder äggulan huden.
4. De splittrade ändarna är förklippta, eftersom de är målade i en ljusare färg.

5. Henna appliceras på att rengöra lite fuktigt hår.
6. Eftersom naturliga henna färgar hud och naglar och praktiskt taget inte tvättar kläder, måste du bära handskar, täcka dina axlar med en onödig trasa eller handduk på pannan, längs hårväxtens kant, applicera olja. Efter genomförandet av dessa åtgärder kan du börja hårfärgning.
7. För att få en jämn hårfärg, ska färgen aldrig sparas, och appliceras jämnt, vilket gör avstånd varje 1-1.5 cm.
Applicera gruel i mitten av delningen, fördela den längs skiljeväggen och baksidan. Avskjutning i riktning från pannan till baksidan av huvudet inom synhåll. Så mycket av huvudet är täckt, inklusive håret bakom öronen. Det finns bara en liten del på baksidan av mitt huvud, som måste måler blint. Äntligen täcker hårets rötter runt ansiktet försiktigt med henna.

8. Se till att hennaen appliceras jämnt, sätt på en cellofantlock och linda en handduk över toppen. En pappersservett läggs på nacken, under kanten på plastlocket, så att färgen inte läcker ut.
9. Tvätta Henna Clean med varmt vatten utan schampo. Skölj håret tills vattnet är klart. Huden på hårets kant, om den är målade, kan rengöras med tjock grädde eller olja.
10. Nästa kan du göra en mask för hår. När håret är torrt, förbereda en färglös hennabrus (cassia obovaty) och applicera på hår i 1 timme. Din färg kommer att intensifieras och fördjupa dig, ditt hår kommer att skina och kommer att kamma bra. En timme senare skölj med varmt vatten.
11. Henna exponeringstid beror på hårets ursprungliga färg, struktur och önskad nyans. Ju lättare håret desto snabbare fungerar färgen.
Efter 5 minuter blir blont hår gyllene, efter 10 minuter - rödaktigt, efter 15 minuter - en lätt titisk färg och efter en timme - eldrött.
Mörkt hår bör hållas i minst 1 timme.

Henna brunetter behöver hålla 2 - 4 timmar. Vissa kvinnor kan hålla henna hela natten.

12. Den naturliga färgen Henna manifesterar tre dagar efter färgning. Att vara i solen kan du påskynda processen. Tvätta inte håret med schampo, tvål eller andra kemiska medel under denna tidsperiod.

13. Till skillnad från kemiska färgämnen, är Henna nästan inte tvättad och om du använder det regelbundet, är det i framtiden tillräckligt att bara färska rötter återfinns. Vid den första hennafärgningen måste allt hår täckas, från rötterna till spetsarna.
14. Henna, även med en kortvarig effekt, har en helande effekt på håret.

Färga Henna med citronsaft.

Detta är mer tidskrävande process av färgning, men som ett resultat du får en mer intensiv färg och långvariga resultat, eftersom henna yttrar sig bäst i en sur miljö.

Henna är uppfödd i lite uppvärmd färsk citronsaft 8-12 timmar före hårfärgning. Bäst av allt - natten innan. Sedan lämnas blandningen att "mogna" på en varm plats. Det är möjligt från tid till annan att värma upp blandningen i ett vattenbad. Nästa dag färgas håret på samma sätt som beskrivits i föregående metod.

(!) Blandning ska ske 8-12 timmar innan hårfärgning, så att henna kan infusera i citronsaft och "ge bort" sina "färgämnen".

(!) Glöm inte att citronsaft torkar håret. För ägare av torrt och normalt hår, nedan är sätt att neutralisera "torkning" effekten av citronsaft på hår.


* Det är nödvändigt att blanda hönan med uppvärmd citronsaft till konsistensen av gruel. Om din hud är känslig för citronsaft och kliar efter applicering av henna, använd apelsin, grapefruktjuice eller vätskor som är mindre sura än citronsaft. Örtteor med medelstora surhetsgrader med lite citron är också lämpliga.
* Täck hennaen med en plastpåse och låt pastaen stå över natten vid rumstemperatur (minst 21 grader) av luften. Medan Henna kommer att stå, börjar hon "ge färg". För det första är det nödvändigt att arket ger färgämnen, då kan de interagera med håret. Denna process är nödvändig för att få de bästa resultaten.
* Om du har bråttom kan du sätta Henna i en varm men inte på en het plats. Då är henna redo att användas om två timmar (vid 35 grader av miljön).
När du är redo att lägga pastaen på ditt huvud, lägg till lite mer citronsaft eller örtte för att få pasta att se ut som gruel. * Glöm inte att bära handskar. Henna fläckar huden och tvättar inte inom 2 veckor.
* Om du vill kan du för-måla rötterna ett par gånger före fullfärgning, då blir de mörkare jämfört med resten av hårmassan, och ditt hår kommer att se mer naturligt ut.

* Spara inte blandningen. En mer noggrann och generös ansökan innebär att färgen blir rikare. Applicera henna till hårets rötter.

* Först kommer hårfärgen att bli ljus. Var inte panik. Det kommer att mörkas under de närmaste dagarna om du använder en sur blandning. Hårets färg kommer att sättas 3 dagar innan det blir slutgiltigt. Var tålamod, och på den 4: e dagen kommer du att se en stark skillnad i hårets färg. Det blir rikare, mörkare och vackert glittrande i solen.

* Skölj håret med rent varmt vatten utan schampo. Du kan använda det enklaste sättet: Tvätta Henna från ditt hår genom att fylla på badrummet med vatten, släpp håret där och rotera det i en cirkel. Och i duschen kan du tvätta av resterna.
* I vattnet för sista sköljningen kan du lägga till en svag lösning av ättika (1 msk sked per liter vatten) eller citronsaft. Detta kommer att fixa färgen.
* För färgfördjupning och konditionering av hår, använd färglös henna (Cassia obobata) efter färgning och mellan färgning.

Olika sätt att färgning med henna för att få olika färger och deras nyanser.

* Om du vill få alla nyanser av rött, då henna vatten.

* Om 100 g henna lägger till 10 g markerade kryddnejlika, blir färgen ljusare och mer mättad.

* För att lägga till en mörk nyans till henna kefir läggs till.

* Den vanligaste komponenten med vilken Henna är blandad är Basma, ett annat, mer vanligt namn, indigo, det är också vackert; Lawsonia (indigo) är en växt från vars löv de får basma. Basma och Henna blandas för att bli mörkare, kastanj, kopparbrun, choklad, etc., färger.

* För att få en lättare, mer intensiv och jämn färg, utspädd henna i citronsaft. Dessutom kan citronsaft användas för att lätta den resulterande hårfärgen. Om färgen efter färgning verkade för mörk för dig, så kan du skölja håret med citronsaft - det här kommer att lätta den resulterande färgen.

* För att få kopparfärg måste du ta 200 g lökskal, 2-3 matskedar svart te, häll allt 0,5 liter vitt druvvin och sätt på låg värme i 20-30 minuter. Torka sedan i den resulterande blandningen utspädd henna. Applicera på rent torkat hår, lägg en hatt på dem och linda huvudet med en handduk. Du kan också brygga henna och bara i lökskalvbuljong.

* För att ge håret en rödbrun eller kastanjfärg, använd 4 matskedar malet kaffe blandat med henna och utspätt med varmt vatten.

* För att få färgen på gammalt guld måste du koka saffran (på knivens spets) i en liten mängd vatten i två minuter och lägg sedan till henna.

* För att få en gyllene honungsfärg måste du använda rabarber, saffran, kamille eller gurkmeja. För att få en guldfärgad nyans måste henna spädas i kamillebuljong (1-2 matskedar per kopp, insistera, belastning, värme till 90 grader). Gurkmeja läggs helt enkelt till mush med henna. Rabarber (200 g torkade stjälkar av växten) kombineras med en flaska torrt vitt vin (utan vin) och kokas tills halva vätskan kokar bort. I den återstående buljongen lägg till Henna. Den erhållna blandningen appliceras på håret och hålles i ca en halvtimme.

* För att få färgen "light chestnut" måste du lägga 3-4 tbs i henna. kakao skedar. Brew blandningen med varmt vatten.

* För att få en chokladkastanjglans behöver du Henna utspädd i en infusion av starkt svart te. I denna blandning kan du också lägga till en droppe jod för en mer mättad och djup färg. Ett annat sätt att få chokladfärg är att lägga till 1 tsk. humle per 100 g henna och späd med varmt vatten.

* För att få choklad eller svart färg måste du lägga till svart kaffe till henna. Förhållandet 1 tsk till 25 g henna ger en kastanjfärg. Från detta förhållande kan du variera önskad färg. Ju mer kaffe, desto mörkare färgen.

* För att få brun nyanser kan du lägga till eteriska oljor till henna. Till exempel te eller lavendel. Lägg dem till den redan redo att blanda Henna med citronsaft.

* För att få en purpurfärgad ton behöver Bordeaux upplösa Henna i sockerbetor. Samma effekt vi får från elderberry eller karkade te. Rödbettsjuice / karkade / elderbärsaft bör värmas till 60 grader, tillsätt henna och rör om till en uppslamning. För att förbättra den röda färgen på håret, koka madderrot (2 matskedar) i ett glas vatten och tillsätt henna.

* För att få färgen "mahogny" behöver du hälla Henna med heta Cahors (eller annat bra rött vin). Du kan också lägga tranbärsjuice till henna och fuktar håret med det innan du torkar det och torkar det. På vissa hår blandar "mahogny" henna med starkt bryggt karkadte.

Om färgen inte är så, då...

 1. Färgen visade sig vara för ljus. Applicera lite uppvärmd vegetabilisk olja i håret, sprid det över hela ytan och lämna i 20-30 minuter, skölj sedan håret med hjälp av schampo. Förfarandet kan upprepas om du inte är nöjd med resultatet.
 2. Håret blev mörktare än du ville ha. Tvätta dem med vatten, sura med ättika eller citronsaft.
 3. Håret blev lättare. Du kan upprepa målningen igen efter att den resulterande färgen löser sig i 3 dagar. Kan blandas med re-färgning henna med basma.

För att mildra "torkning" -verkan av citronsaft eller henna.

Återigen noterar vi att varje person har sin egen struktur, känslighet, hårtyp och Henna interagerar med varje individ.

Du kan direkt lägga till blandningen för färgning av hårolja (sesam, vegetabiliskt (bara naturligt, inte raffinerat (!)), Etc.).

Nackdelen med denna metod är att efter färgning kan du inte tvätta håret i tre dagar med schampo. Men några finner ett sätt att de flätar antingen flätor eller en.

Kanske mer tidskrävande. Efter tre dagar kan du göra en mask av olja. Vårt företag erbjuder ett stort urval av oljor för hårvård.

fördelar:

* Henna naturligt stärker och närmar håret, förhindrar håravfall.

* Naturlig henna hjälper till att återställa skadat eller "sjukt" hår, har antiseptiska egenskaper.

* Förhindra mjäll.

* Håret får ljus, vacker, naturlig färg. Vanligtvis orsakar inte allergier.

* Naturligt Henna målar grå hår.

* Färgen varar lång tid och tvättas inte av, som efter vanliga kemiska färger. Behöver bara periodisera rötterna.

Samverkan med kemiska färger.

Effekterna av interaktionen mellan henna och kemiska färger, klargörande medel är alltid oförutsägbara. För de flesta människor, särskilt mörkt hår, är färgerna normala, även på blekt hår, henna och basma blandas (henna ger ljusrött separat och basma blå, ashy, grön, svart) brukar ge någon form av nyans av kastanj. Men vi bör inte utesluta det faktum att det finns sällsynta fall då naturligt färgämne för kemiska färgämnen kan ge en oförutsägbar färg eller nyans. Därför kan du försöka på egen risk.

Perm och Henna färgning. Hår med en perm på grund av den "brutna" naturliga strukturen är mer mottaglig för absorptionen av färgpigment. Dessutom, under påverkan av Hennaas speciella egenskaper, försvinner vågan i vissa fall och håret förvärvar ett "naturligt utseende".

Naturliga Henna (Natural Henna) KazanNästa Artikel
Triple hair curler med recensioner och foton