Hur färgar du ditt hår i blont färg ensam hemma


Förmodligen varje kvinna drömde minst en gång i sitt liv om att bli ett riktigt rött djur, vilket lockar synpunkterna på att gå över män. Få rik röd hårfärg, du kan använda inköp av färger, vilket till salu det finns en stor mängd. Men är det värt att använda produkter som innehåller oförståeliga kemikalier, om du radikalt förändrar utseendet, särskilt för naturliga blondiner och blond, kan du använda henna.

Egenskaper av naturligt färgämne

Många tjejer, speciellt de som bara börjar sin resa till perfektion och perfekt utseende, drömmer om vackra röda lockar, tror att röda henna hjälper dem. Och de är sällan fortfarande missnöjda med resultatet, eftersom pulvret, som används av många kvinnor, är gjord av pulverformiga löv av lawsonia. Därför ser det väldigt oattraktivt ut. Detta verktyg har dock varit känt sedan antiken. Numera används det också effektivt för att färga håret, och att göra det tjockt, vackert och glänsande.

Henna för hår, för blond eller kastanj, ljus eller grå är ett naturligt färgämne, vars användning ger helt olika nyanser. Men pulvret är inte tillräckligt starkt för att helt ändra den naturliga färgen, speciellt om den används av mörkhåriga tjejer. För att lita på det faktum att du med hjälp av henna kan vända från en brunett till en rödhårig, borde du inte.

Varianter av henna. Vad styrs när man väljer?

Iranska, sudanesiska, indiska henna, som finns på affärshyllor, hjälper verkligen till att förändras. Var och en av dem är bra på sin egen väg, vilket framgår av många recensioner. Men vilken av dessa sorter som inte använder, beror slutresultatet på den naturliga, ursprungliga färgen.

Moderna indiska Henna-tillverkare erbjuder flera produktalternativ. Sammansättningen av det pulver de erbjuder innehåller högkvalitativa naturliga ingredienser.

 • Golden. Lämplig för blondin och blondiner. Om gurkmeja eller en liten mark kanel läggs till det färdiga pulvret, kommer curlsna att skina ännu mer, och det vackra guldglödet blir inte längre en dröm, men blir en verklighet.
 • Brown. Designad för ägare av ljusbrunt hår och mörkt blont. Om du lägger gurkmejpulver till pulvret kommer krullarna att få en trevlig chokladfärg.
 • Burgundus. Om du spädmer pulvret med färsk betorjuice kan du få en saftig körsbärsfärg.
 • Swallowtail. Ser bra på brunt hår som blir koppar efter färgning.
 • Svart henna garanterar inte i rik svart. Precis som vit, gör inte en kvinna till en blondin. Det kan bara lätta krullarna lite.

Det antas att sådana färgämnen innehåller billiga tonics, vilket möjliggör att få nyanser som anges på förpackningen. För att inte falla för svindlarna är det nödvändigt att köpa färgämne från pålitliga, samvetsgranna tillverkare och leverantörer.

Vad bestämmer resultatet av färgning?

Om håret är grått, blir det helt annorlunda från det som blir mörkt efter en liknande procedur efter färgning. Naturligt pulver är ett färgämne, vars resultat är mycket svårt att förutsäga, därför är det omöjligt att med säkerhet säga vad som kommer att hända som ett resultat.

Det är inte nödvändigt att tvivla på att krullarna före och efter proceduren kommer att skilja sig åt. Naturligt färgämne ger inte bara en vacker och ljus nyans, men stärker också och stärker helt håret.

För att färgningsproceduren ska lyckas och de medel som används för färgning av ljusbruna, ljusbruna, mörka eller kastanjkrullar gav riktigt bra resultat, är det nödvändigt att följa reglerna för dess tillämpning. Du kan bara uppnå önskad effekt om du väljer rätt färgämne och följer instruktionerna.

Användningen av naturliga ingredienser i kombination med henna

Med ett naturligt färgämne kan du oändligt experimentera, ändra färg efter eget gottfinnande. Detta kommer att hjälpa inte bara en generation av beprövade kvinnor recept som färgar hemma med hjälp av ingredienser som finns i varje hem.

Genom att lägga till olika ingredienser på produkten kan du uppnå olika nyanser. Varje kommer att se sitt eget sätt på olika tjejer, men genom att experimentera lite kan man välja en individuell nyans som du och ingen annan kommer att ha på sig.

 • För att få en ljus röd färg läggs en jordklöver till henna mush.
 • För djup lila nyans lägg till rödbeta juice.
 • Lägg till färgen av yellowness, du kan använda vanligt te.
 • För att göra röd färg mörkare och rikare malet kaffe hjälper.
 • För att få en rödaktig tint, läggs kakaopulver till färgen.
 • För en gyllene nyans kan du hälla pulvret med varmt kamillextrakt.
 • För en ljus kopparfärg spätts växtprodukten med rött vin eller hibiskuste.
 • En mörkare tjockare nyans erhålls om pulvret från bladen av Hawsonia blandas med kefir.

Varför lägg till basma att måla?

Denna unika produkt av naturligt ursprung kan kombineras inte bara med örter och andra komponenter som används i hemlagade skönhetsrecept, men också med en annan naturlig färgämnebasma. Återigen hjälper de någon att få en eldig röd färg, och någon kommer att få en vacker choklad nyans. Henna och Basma, för att erhålla önskad nyans blandas, hälls kokande vatten. Därefter appliceras massan, konsistensen hos en tjock grädde på håret. Då uppstår frågan, vilka proportioner bör observeras och hur mycket för att hålla blandningen?

 • För att färga hår i ljusbrun färg blandas komponenterna 1: 1 och håller i en halvtimme.
 • För en ljus kastanjfärg förblir förhållandet detsamma, men applikationstiden fördubblas.
 • För att få kastanjkrullar, kombinerar färgämnena i ett förhållande av 1: 2 och håller kompositionen i minst en och en halv timme.
 • En vacker bronsfärg erhålls om proportionen är 2: 1, och proceduren varar 1, 5 timmar.
 • För att bli brunett behöver basmycket 3 gånger mer än Henna, och tvättas inte av kompositionen i 4 timmar.
 • Efter färgning med en blandning av dessa två komponenter rekommenderas det inte att använda schampo i flera dagar.

Resultaten av långvarig användning av färgämnet

Använd henna utan restriktioner kan vara de som har mörkt blont hår, brunt eller brunt. Efter färgning kommer krullarna att lysa som aldrig tidigare.

Ägare av blont hår och blondiner borde använda naturligt färgämne försiktigt. Det kan ge en oväntad effekt och i stället för rött kan krullarna bli kanarie.

Du kan bli röd när den ursprungliga färgen är ljus, ljusbrun eller mörkblont. Färgens mättnad beror på hårets tillstånd, naturliga nyanser, struktur.

Henna för hår (för blondin i synnerhet) med regelbunden användning kommer att ändra krullarnas färg beroende på hur länge och intensivt du använder ett sådant färgämne. I början kommer nyanserna att lysas med röd nyans, men efter varje procedur kommer krullarna att mörkas.

Hur färgar hår med henna och basma

Henna är ett underbart verktyg som, utan kemikalier och tillsatser, kommer att ge ditt hår en naturlig, behaglig nyans. Men du måste vara mycket försiktig med det, för på grund av felaktig blandning av proportioner, istället för en eldig röd blir du mörkgrön. Hur färgar du ditt hår med henna och samtidigt uppnår önskad nyans?

Användbara egenskaper

Detta är ett underbart verktyg som upptäckts av indianer. Även då försökte de olika blandningar av färger och ingredienser, det var deras recept som blev grunden för moderna färger med en naturlig bas. Användbara egenskaper hos henna:

 • det hjälper till att öka hårväxten;
 • Henna innehåller unika ingredienser som hjälper till att bli av med mjäll, sjukdomar i hårbotten och även parasiter.
 • hon behandlas ofta med skadat hår efter kemisk färg, men inte tidigare än två veckor efter färgning.
Före och efter färgning av hår med henna och basma

Video om hur man färgar håret med basma och henna

Vi väljer färg för målning

Röda nyanser

Ofta med hjälp av Henna-tjejer vill bli röda djur. Även med användning av pulver utan tillsatser kommer färgen att vara nära naturlig, ljus och resistent. Men vad behöver man göra för att ändra färgen på färgen?

För att få en ljus röd färg måste du blanda innehållet i tre hönanpåsar (mängden beror på hårets längd) och en halv dospåse av ingefära. Häll kokande vatten och applicera på håret. Liten hemlighet: Ju längre du insisterar blandningen desto mörkare blir färgen.

Vill du bli en tjej med kopparlås hemma? Enkelt enkelt! Vi behöver sju påse med regelbunden henna, en tredjedel av en tesked ingefära, gurkmeja, kanel, blanda upp det hela och häll över mycket starkt svart te. Den ljusare skuggan av naturligt hår - desto ljusare kommer färgen att färgas.

Foto - Rött hår före och efter målning

Henna är inte bara ett färgämne, utan också en utmärkt kosmetisk produkt som bryr sig om hår, ger volymen och styrkan. För att ta hand om lockigt hår måste du blanda iransk henna (ta den mängd som behövs för din längd), två skedar av avokadoolja, 10 droppar rosmarinolja och två skedar kakao. Allt detta rör om och späd med kokande vatten. Rör om en gång till. Innan du färgar håret, se till att det inte finns några klumpar i blandningen. Smör på håret och håll i 2 timmar under klädesfilm.

För att färga håret med en djup ingefärg med koppar nyanser, måste du späda fyra påsar av henna till ett uppslamningstillstånd, lägg sedan till två skedar av förvärmd blommihonung och en sked av nötkött till den. Om håret är mycket torrt kan du också slå ägget i blandningen. Blanda noggrant och applicera på trådar, stå i 2 timmar.

Vi är målade i kastanjfärg

För att få den önskade skuggan av choklad på huvudet, måste du använda basma och henna i lika stora proportioner. Om så önskas, förutom att måla, kan du separat göra samma blandning, vilket kommer att stärka håret. Färgen bör blandas med nässla eller burdock buljong, tillsätt bara några droppar nötkreatur eterisk olja. För förstärkningslösningen måste du förbereda svart kaffe eller mycket starkt te, jojobaolja och blanda väl. Den första blandningen rekommenderas att appliceras på rötterna, och den andra - längs hela längden av håret. En mycket viktig punkt om kaffe: För att hitta rätt koncentration, måste du blanda pulvret med vatten tills du får en mörk färg. Med detta recept kan du också ge ditt hår en något röd nyans, lägg bara till ett avkok av lökskal istället för burdock buljong.

Bilder - Henna målade i kastanjens färg

Mycket vacker färg erhålls genom att blanda klyftor, rött vin och henna. Om du experimenterar lite med koncentration kan du få en vacker chokladfärg, nära naturligt.

Man tror att om du färgar håret efter färgämne får du lite galen nyans, vilket då blir mycket dåligt att tvätta bort. Detta är inget annat än en fördom. Detta var fallet med tjejer som felaktigt upprätthöll proportioner eller använde henna på mindre än två veckor efter användning av kemikalier.

För att få en mycket mörk färg, måste nästan svart, iransk henna blandas i proportioner 2: 1 med basma, och allt detta måste hällas med torrt rött vin. Tvätta om en timme, det här verktyget behöver inte tvättas från håret när du använder schampo, det kan du göra bra utan det. Resultatet blir en mörk kastanjfärg.

Vill du bli en mystisk brunhårig kvinna? Blanda sedan två delar basma med en del av henna, tillsätt kanel på knivbladet och späd det med starkt kaffe. Tvätta av på en timme.

Iranska Henna torkar ibland håret mycket, så du kan köpa någon professionell, till exempel "Lash: Bitter Choklad" istället. Det är väldigt cool att det här verktyget redan är blandat med rätt ingredienser och du behöver inte leka med ingredienserna för att få önskad färg, som de säger - lägg bara till vatten.

Receptet på hur du färgar ditt hår brunt:

 1. naturlig kaffe mark. På fyra skedar tar vi ett glas vatten, det är en andel för en påse Henna. Om du färgar håret med kaffe kommer en mycket djup färg att komma ut, vilket kommer att ligga i ungefär en månad;
 2. starkt svart te. Det används av att hälla några skedar te med varmt vatten;
 3. kakao, bryggd som kaffe;
 4. tornet, det används inte bara i naturliga schampon utan även under färgning för att ge färgdjup. En halvtimme koka vi 100 gram bär i ett glas vatten och häll sedan i henna;
 5. valnötblad och nötskal. På ett glas av blandningen behöver vi en sked full av medel;
 6. Amla. Detta pulver kan köpas på apoteket, blandas i lika delar med henna.

Det är värt att komma ihåg att Henna inte är en färg, utan snarare en nyans som kan användas vid eliminering av hår. Med hjälp kan du väldigt vackert skugga mörkt hår och betona rött, utan att skada strängarna för att lätta dem eller bara för att läka krullarna.

Foto - Henna färgar i brunt

För att få den röda färgen, som troligtvis kommer att gå till Bordeaux-paletten, måste du blanda egyptisk henna (250 gram, späd den med ättika), en halv liter rödbetersjuice, två skedar med madderpulver, fyra skedar amlapulver och trettio droppar ylang ylang och kryddnejlika. Det kommer vara svårt att applicera denna oljeblandning själv, så det är bättre att fråga någon. Håll på håret i minst tre timmar, och sedan beroende på önskad nyans.

Innan du färgar håret med henna, om de är gråa eller efter kemisk exponering (laminering, curling eller färgning med kemiska ämnen) bör du rådfråga experter. Reaktionen av strängarna är oförutsägbar, och i stället för brun kan du bli ljusröd.

Vi får en ljusbrun färg

Att måla hår hemma i ljusbrun färg med henna är ännu enklare än med speciell färg. Och poängen är inte bara i ljushet, men också i det faktum att du på så sätt kan tända håret några få toner utan att skada håret.

För att få en ljusblond färg måste vi köpa två påsar med röda henna och en påse Basma, blanda, späd med vatten (även om det är bättre att blanda med kamomill) och applicera på trådar, fördela jämnt, med en bred kam, tvätta av efter 1,5 timmar.

Ljusbrun färg kommer också, om henna häll buljonglökskal. Vi behöver få en krämig blandning. Denna metod kan lätt färgas med henna i ljuston, mörkt blont hår eller till och med brunt, beroende på exponeringstid.

En vacker naturlig ljusbrun färg erhålls om iransk henna (8 påsar), blandas med två väskor Basma och en blandning som består av barber, karkadte och nötkryddor, om du vill kan du också lägga på kanel.

Du kan kombinera effektiviteten hos kefir masker och henna genom att blanda dessa medel. Vid överensstämmelse av alla proportioner kommer blandningen inte att flöda och absorberas snabbt. För att få en mörk blond färg behöver du:

 • 4 matskedar henna;
 • 2 skedar kakao;
 • piskad äggula;
 • sked av persikaolja för hår;
 • fyra cedaroljor;
 • en ampulka av vitamin E;
 • Ett glas kefir, inte kallt.
Foto - Måla Henna i blond färg

Allt detta är blandat, inget behöver värmas upp. Det är mycket viktigt att applicera produkten inte på vått hår, men på lite fuktigt, så vår färg med kefir kommer att hålla bättre. Tvätta av efter en och en halv timme.

Färger med indiska henna är ljusare. De ger mer röd färg än ljus eller brun. Därför måste flickor som vill få ljusblont hår med ljustrött huvud blanda indisk henna och ingefärapulver (1: 3), lite citronsaft, en kopp fatfett och eteriska oljor av lin och kladd. Allt är blandat och värms upp i ett vattenbad eller batteri. Beroende på behoven hos färgen för att motstå hår från en halvtimme till två.

Om du behöver lite ljust hår som nyligen har blivit utsatt för kemisk färg, måste du använda färglös henna, blanda det med avkok av kamomill eller citronsaft. Detta verktyg kommer inte att tända de bruna trådarna, men de blonda kommer att bli ett par toner lättare.

Vad att lägga till henna för att få ljus nyanser:

 • Du kan helt enkelt färga håret med vit henna med kamille avkokning;
 • naturlig blomma honung;
 • kanel hjälper till att bekämpa rödhårig på blont hår;
 • hår målade med gurkmeja, få en gyllene nyans;
 • Vitt vin lyser strängar;
 • rabarber också med henna ger ljus nyanser.

För att professionellt färga håret i önskad färg med henna måste du först kontrollera den valda koncentrationen på en liten serie krullar. Detta är särskilt viktigt för håret med grått eller tidigare färgat.

Bra eller dåligt?

Det vore rätt om du skriver yttranden från experter om henna. Många trichologer är inte glada över det faktum att kvinnor igen aktivt har börjat använda detta verktyg. Enligt deras åsikt spenderar henna hårstrukturen, ger den fluffighet, stratifierar skalorna, vilket leder till ett tvärsnitt av tipsen och behovet av daglig hårvård.

Oavsett om du vill använda den här färgfärgen är det upp till dig, men när du väljer, var uppmärksam på tillverkaren. Många som klagar över den dåliga färgen utnyttjade helt enkelt lågkvalitativa produkter som smittas aktivt in i vårt land.

Slutligen måste du komma ihåg att innan du färgar hår med henna läser du noggrant instruktionerna, tittar på videon på ämnet, lär dig att färga håret, få stenciler och gå inte för långt från de rekommenderade proportionerna.

Hår Brightening Salon - Review

Från "henna" till blond. Recenserade, nya resultatfoton

Jag bestämde mig för att skriva en recension när jag flyttade till mitt rättvisa redhead.

Jag har tunt blont hår som skjuts och faller ut. Därför målade jag dem bara med "användbar" hennafärg.

I ca 15 år färgade jag mitt hår med henna. Från bilden kan du se att jag har rödrött färg. Jag ville aldrig byta färg. Hennafärgat hår är vackert, glänsande, tätt och ser väldigt frisk ut.

Men då kom dagen när man färgade hår varje månad, och det här är en lång process för färgning och upprätthållning av henna i 4-8 timmar.

Vad ska man göra - Online hjälp. Jag läste en massa recensioner, såg bloggar. Och hon började tvätta hennaolja masker, kefir, hushåll. tvål, ättika.

Det var vad som hände.

Men huvudproblemet är övergången av färg. Jag köpte L'Oreal oljebaserat hårfärg och färgade mitt hår. Färgen på förpackningen är ljusbrun och det visade sig vara nästan svart, den tvättades av i 2 veckor. I det här fallet är håret som halm, speciellt vid spetsarna.

Då den andra färgen - effekten är densamma. Överlevande torrt hår som halm är inte lätt.

Och då råder min frisör mig att byta till en ljus färg genom att markera. Vad jag gjorde. Det är inte lätt att hitta en mästare som kommer att förbinda sig att markera "henna" (för att som om du överdriver hårfärg, bryter det bara av.

Allt visade sig och du kan titta på bilden av melio. Rakat hår är naturligtvis torrt och behöver näring.

Och då var allting lättare. Fortsatt att göra oljemaskor, köpte en uppsättning av "Estelle" för avskärmning av hår. Och vid våren började jag se mer ut som en blond tjej. Alla mina vänner märkte förändringarna och ingen sa att jag var "färgstark."

I februari deltog hon med sin dotter i en fotografering, du kan titta på hårfärg i studiobelysning (februari 2016).

Dessa är bilder tagna den 19/06/2016. med naturligt ljus. Henna från tipsen kommer förmodligen aldrig ner. Men skillnaden är uppenbar endast vid jämförelse av tips och rötter.

Lycka till med dina ändringar till det bättre!

För att sammanfatta vill jag säga följande:

1. Du kan komma bort från att måla med henna utan att bli grön, men det kräver mycket tid och tålamod.

2. När du färgar hår med kemiskt färgämne för henna, kommer ditt hår att torka (speciellt tipsen)

3. Oljemaskor är mycket effektiva. För det första ger de håret, för det andra hjälper de att tvätta hennaen ur håret.

4. Genom att markera kan du gå till en ljusare färg, dessutom kommer färgövergången inte att vara så märkbar.

5. I mitt fall behövs vård så att håret inte är som halm.

Det har varit 4 månader sedan skrivandet av granskningen. Håret växte och Henna tvättades helt bort. Nu kan jag med säkerhet säga att det tar 10-11 månader att ta bort henna från håret på ett säkert sätt.

Hur man gör en blandning av hushållsfärg och henna till en vacker, blond färg?

Idag kommer jag att berätta för dig och visa dig tydligt hur du ska bli av med henna och hushållsfärg och skapa en vacker, naturlig, kall nyans av ljusbrun med effekten av trådar som bränns i solen.

En blandning av henna och hushållsfärg på hårens kanfas i kombination med röda rötter, bland annat gråhår, kommer jag säkert att göra många frisörer rysande.

Djävulen är inte så hemsk som han är målade!

Med ett kompetent och noggrant tillvägagångssätt kommer resultatet att bli anmärkningsvärt och på en gång!

Ja, naturligtvis måste sådant arbete tilldelas ungefär 6 timmars arbetstid, men det är värt det!

Det första steget kommer att lätta håret på ett öppet sätt med en färgsträckteknik utan att påverka roten.

Nästa steg är färgningen av rotzonen.

Och den sista delen av arbetet är att färga hårbanan.

Som du förmodligen redan har förstått, behöver vi två olika cocktails för rotzonen och duken som ger oss det önskade resultatet.

Om du är intresserad av alla detaljer i denna färg, formler av cocktails, proportioner och exponeringstid rekommenderar jag dig att titta på videon "Färgning av hår i ljusbrun färg med effekten av brända trådar efter Henna och hushållsfärg."

Från röd till blond

Hur? Var? Hur mycket

Håret är målade med den vanliga färgen av huset "för första gången", efter det - bara henna.
Dvs. ljusstyrka och färgmättnad - min naturliga, bara en annan nyans fås. Rötterna, växer, centimeter upp till 3x - är inte synliga alls.
Jag vill i min egen, naturlig, ljusblond.
Berätta var du ska börja och vart ska du gå?
Om det finns - dela med dig av din upplevelse

03.20.11 13:45 Svar på meddelandet Från rött till blond av mil @ na

Dela ditt leende och hon kommer tillbaka till dig många gånger

03/20/11 15:51 Svar på meddelandet Re: Från rödhårig till blond Chudachaka

03.20.11 17:33 Svar på meddelandet Re: Från rödhårig till blond grifona

03/20/11 17:47 Svar på meddelandet Re: Från rödhårig till blond grifona

Fast av användaren Bagira7611 (03/20/11 17:49)

03.20.11 19:57 Svara på meddelandet Från rött till blond av mil @ na

Tack så mycket till alla, förmodligen är sanningen att leta efter en frisör. Om någon råder kontrolleras i ett sådant fall - det är i allmänhet underbart. Priset här har lite värde.

Jag kommer att klargöra - jag har nu hår med henna - lättare än min naturliga. Industrins centimeters rötter för två, om du inte tittar noga - det är inte synligt, men det är fortfarande klart att de är mörkare än målade. Det är förmodligen möjligt att mer eller mindre utjämna min mus.
Så här. Idag berättade en bekant om hur hon själv kom ut från henna: hon sa att de var målade i askblond och påstås neutraliserad. Med det målade man hemma
Logiskt bör färgen neutraliseras, ja. Men det här är xnaaaa.

03.20.11 20:37 Svara på meddelandet från rött till blond av mil @ na

Som svar på: Hur? Var? Hur mycket

Håret är målade med den vanliga färgen av huset "för första gången", efter det - bara henna.
Dvs. ljusstyrka och färgmättnad - min naturliga, bara en annan nyans fås. Rötterna, växer, centimeter upp till 3x - är inte synliga alls.
Jag vill i min egen, naturlig, ljusblond.
Berätta var du ska börja och vart ska du gå?
Om det finns - dela erfarenheten jag redan skrev i ämnet "från brunett till blondin", men jag kommer att berätta igen. Jag har målade mitt huvud och på alla möjliga sätt bortskämda mitt hår med långvarig styling, Khimki, hemfärgning, tonlack och strykning med curling
För ungefär ett år hade jag henna, och nu bestämde jag mig för att återvända till min naturliga askblonda. Jag måste säga att min naturliga är ljusare än Henna. Så snart jag antog mig, anmälde jag mig till mästaren, vi försökte det på en sträng, det fanns ingen grönska och jag blev ofta frågad, ofta bara färgen visade sig vara som färgning - mörka strängar, helt vita strängar, ljusa röda strängar och gula. De gula, lyckligtvis, var minst av allt. Det var väldigt bra för mig, och alla trodde att detta var tänkt, flickorna på jobbet trodde inte att det här bara var polering. Efter att ha gått på detta sätt i 3 månader (min inhemska färg visade sig vara 6 cm från rötterna redan) gick jag till samma mästare, hon missfärgade mig och målade sedan genom att blanda choklad, silver och pärlemorv (kanske blandade jag något med blommor choklad och pärlemor var exakt, men jag kommer inte ihåg den tredje), det visade sig vara en magisk askblond, jag tyckte verkligen om det. men efter 2 veckor kom allt bort och blev igen äckligt ljusgult, varefter jag tvättade prof. shampoo blå och hår vände sig igen. I allmänhet, som jag förklarades, hänger tennitorkat hår, efter blekning, inte färgen, och det bör "slaktade" dem. Tja, hittills så.

Letar efter ett fluffigt katthus med ett platt ansikte. Foto på avataren.

Kommer de att måla mig efter Henna?

Supra - det kommer att bli hemskt. Den viktigaste kontraindikationen för henna är missfärgning av perhydrol. Pigmentet tränger djupare in i håret, och det blir omöjligt att rengöra det. Färgen kommer att vara orange.

Orientalska kvinnor i årtusenden ska vara skalliga på en genetisk nivå :)

Henna är en ointressant sak för frisörer. Du kan inte göra affärer på det :) Det är värt en krona, det är obekvämt att färga i salongförhållanden, håret kräver inte massor av lotioner och lappning för behandling och restaurering av hår. Det tvättas inte av. Vad kan du sätta på en klient på för ett konstant besök på salongen? :)
Därför hör du vanligtvis legender om henna hårskador. Den enda nackdelen med henna - torrhet - elimineras framgångsrikt genom att knådas på kefir. För fettigt hår är det tvärtom bra. 13.03.2006 11:36:26, Elfenben *

Tyvärr, men det är klart att du är en komplett amatör i frågor om henna :) De hörde ringen, men vet inte vart han är. Lavsania kan endast samlas in vid en viss tidpunkt, vid en annan tidpunkt har den ingen färgegenskaper.

Om det faktum att Henna är för evigt och efter kem. det är bättre att inte måla med färger - det här är vad vi alla vet bra här utan dig :)

Jag skulle vilja övertyga bevis särskilt om ditt uttalande "Jag rekommenderar inte det att någon blivit färgad med henna eller basma, det skadar hårstrukturen väldigt mycket. Forskare har bevisat det."
13.03.2006 15:02:45, Elfenben *

Från Henna till Blond

Författare

Den var målade med henna under en lång tid, ungefär 7 år sedan. För en tid sedan slutade jag att ta färg på rötterna - det är allt! Rödhodet själv, rötterna i en naturlig mörkblond färg, 6 centimeter har redan vuxit. Och inget sätt! Jag försökte inte göra något av Henna, jag störde inte Basman, så jag smorde den till 5, 6 timmar, för natten - jag tar inte allt! 3 gånger under den senaste månaden försökte måla - ja, ingenting.
Det ser naturligtvis ut hemskt - odödade rötter. En gång denna situation - bestämde sig för att återvända till den naturliga färgen, måla över henna och växa.
Vad är den bästa färgen att köpa? Med henna är håret lättare än naturligt, det vill säga du måste mörka och få en mörk blond färg. Jag har en bob haircut, det finns ingen flerårig henna, jag har nyligen klippt mitt hår...
Rådfråga färgen... eller det är bättre att gå direkt till mästaren, men jag är rädd - de tar inte över målningen.

De bästa svaren från deltagarna

- På hennafärgen faller oooooochen dåligt. Klippning är lösningen. I allmänhet är det konstigt på något sätt du gick. Kanske blir håret fet?

- Henna målar nästan omöjligt.
Rötterna kan målas över men på hennafärgat hår kan det visa sig vara oförutsägbart, till exempel som Kisa Vorobyaninova på hennes mustasch..

- Nej, det gjorde de inte som vanligt alla
Braddy Hnu målar nästan omöjligt.
Rötterna kan målas över men på hennafärgat hår kan det visa sig vara oförutsägbart, till exempel som Kisa Vorobyaninova på hennes mustasch..
Det här är om ljuset ska måla, och i mörkret är det vanligtvis normalt. Om även Henna inte målar, vilken typ av färg kommer det att ta...

- När du lyser blir du grön. utgången är att helt läka Henna, växa hår av naturens färg och vidare till salongen... från din upplevelse. 5 år gammal målades med henna...

- Författaren, jag har ett liknande problem. Målade med henna, ville göra höjdpunkter, befälhavaren avskedade, att resultatet med någon färgning efter henna kan ge ett oförutsägbart resultat.
Bara klippa den. Jag hade inte tålamod, jag målade igen mitt hår med henna.

- Jag vill inte förtydliga, tvärtom, jag behöver svarta ut...

- Henna målar inte över. Kanske färgas sedan röd med rödaktig färg, inte henna, så att mer eller mindre nära nyanser skulle utjämnas och skjuvas, och sedan när Henna är färgad kommer den att skjuvas, måla om någon annan färg.

- Hmm, ledsen... måste måla en kastanj....

- Och vad Henna misslyckas ?? Du köper från ett annat parti. Själv Henna ca 10 år jag är målade))

- Bara otraschivat. Endast det själv i mörkblond färgade det. Dess-vseravno röd ((

- Jag var missfärgad, naturlig färg - medium rysk, så jag ville bli röd! Jag målade den med henna för 2 gånger. Det var som ett märke - färgen gick inte. Det var repainted "medium Russian" - det visade sig vara kastanj, det var rödaktigt. - Choklad. I en månad kommer jag att försöka lyfta fram lätta strängar - jag vet inte vad som händer....

- Reaktionen på Henna är annorlunda för alla) Så gärna prova, om något inte fungerar kan du alltid måla i mörka nyanser))

- Är det möjligt att måla röd henna i mörkblond 2-3 gånger?

- Jag vill också från röda henna till blonda. Jag försökte det själv, Estelle de Luxe tog färgen (eller som det kallas där, i prof Magaze köpt) en medium ljusbrun nyans. Fyra dagar glada, eftersom håret är välmålat över blir aska, mörkt och rötterna nästan sammanfogade. Efter den andra tvätten blev jag röd (jag är inte glad längre (jag tror att vi ska fortsätta så här, att lida, före NG, att ta en titt på samma ash, kanske den här gången.

- Jag glömde att säga: med Henna färgade jag bara mitt hår en gång och ett halvt år sedan gjorde jag mycket olja och prof.masok? men färgen tvättas fortfarande av andra gången ((

- Jag har letat efter en lösning på detta problem länge, jag vill gå tillbaka till blondinen. Alla artiklar ryckte om henna. Syra av denna ört öppnar aggressivt hårvågorna, lossnar kärnan och lavsonfärgmolekylerna öppnar sig som en stjärna inuti håret, tar bort det naturliga pigmentet. Det som finns kvar i ditt naturliga hår kommer att målas över, det blir en mörk nyans med en liten röd nyans. Men nu är huvuddelen av håret henna, och inom några dagar kommer färgen från den att torka, och hennametallen kommer med stolthet att skimma i solen. Det är nödvändigt att på något sätt avlägsna dess molekyler från håret eller missfärga detta ämne lavzan. Men hur - det är redan nödvändigt att fråga kemister :)

- Jag använder Henna i många år. Repeterat efter Henna i ljusa färger. Först lysande av Blondex. Hårfärgen blev ägg. Därefter målades det, men ville ha - rättvis, ljusbrun. Aldrig grön och målade över allt bra. Jag köpte billiga färger - gamma, estel. Håret är inte bortskämt, eftersom det länge inte har tvättat sina schampon.

- Jag lämnar också henna. Gjorda markera. Vid hårets rötter är ljusgult, i ändarna har det faktiskt inte ändrats..

- Detta är precis mitt problem! 10 år målade med henna, nu i 3 månader är rötterna inte tagna! Hon bytte mig, insisterade annorlunda, höll hela natten (10 timmar) - rötterna i hennes inhemska färg var ashända som bruna!
Vad är det
Jag kan inte växa min färg, för det finns grått hår.

- Köpa tonad henna, till exempel "svart tulpan", kommer att vara färgen på mörk choklad med en behaglig lilaskugga. Du kan ta tonad henna, "brun" färg och måla den en gång i 2 veckor. Den kommer att bli närmare naturlig. Effekten var som om jag hade målat mitt ansikte med samma henna. Det är verkligen ingenting som behövs. Så försök med tonad henna. Du kan blanda naturligt med blont eller choklad. Jag lägger till olika oljor för hårväxt när jag målar med henna. Lycka till.

- Hushållsfärg på henna faller som regel dåligt och ibland ojämnt. Själva målades länge med henna och här kom till vilken slutsats om personlig erfarenhet: det är nödvändigt att uthärda vuxna rötter i två eller tre veckor. En gång i veckan tvättade jag mitt hår med djupt rengörande schampo (tillgängligt i professionella butiker - inte billigt, men det är ganska användbart om du förstår varför. Det öppnar hårvågar och tvättar bort stylingprodukterna och färgpigmenten underifrån), det hjälpte Henna ut. Plus maskerar med oljor, de tar också lite bort henna (varför - det är svårt att svara, men sant). De tog också hår i ordning. Och för den tredje veckan kan du säkert gå till salongen för frisören så att han målade dig i din naturliga färg. Och där växer din spotta redan.

- Jag målade bara Henna med färg Rowan, jag tog en skugga mörkare (choklad).40 minuter och voila... det var inte rödhårig)

Förvandlas till ett brunt hår, eller kan Henna färga ditt hår i kastanjfärg?

Har du bestämt dig för att färga håret med naturliga färgämnen? Bra, det här är rätt beslut. När allt kommer omkring behandlar henna hår och eliminerar många hårproblem. Eller kanske du redan använder henna och vill experimentera med nyanser?

Hur färgar du ditt hår med Henna kastanjfärg? När denna fråga uppstod i mig när jag var uttråkad med den röda färgen, för att efter att ha försökt detta färgämne för första gången ville jag inte längre byta till kemiska färgämnen.

På Internet började jag därför leta efter alternativ för färgning av lockar i en mörkare och lugnare färg och kastanj jag alltid närmade mig mer än rött. Det finns faktiskt många alternativ, och jag kommer att försöka berätta om dem i den här artikeln.

Kortfattat om naturlig hårfärgning

Jag tror att många vet att för att ge håret en mörkare nyans krävs en annan komponent - Basma. Denna ingrediens med hårsträcka kan hänföras till henna för hår, men det är en liknande färgämne med sekundär effekt.

Basma - som självständigt färgämne används inte, eftersom det kan ge håret en blåaktig eller grön nyans. För att erhålla kastanjhårskuggor tas därför förhållandet mellan basma och henna, som beror på önskad färg.

En annan viktig punkt är att exakt samma färg som du såg en gång med någon från dina vänner eller på Internet, är det osannolikt att du lyckas. När allt kommer omkring är henna och basmo hårfärgning mycket oförutsägbar och beror huvudsakligen på:

 • ursprunglig hårfärg;
 • hårkonstruktioner;
 • blandningens uppehållstid på håret.

Blondiner kan få ett oväntat resultat, färgen kan bli orange eller kanarie, och kanske en grön nyans visas. Det är också fallet med melirovannyh hår, så det är bättre att vägra från naturliga färgämnen eller minska ventetiden till ett minimum.

Svart färg är inte heller mottaglig för radikala förändringar, och färgning med naturliga medel kommer bara att ge en liten nyans och glans till sådant hår. Den bästa hårfärgen för att få kastanjebrun med henna är ljusbrun, orörd av kemiska färgämnen.

Mycket ofta när färgning av sådana naturliga komponenter används som:

 1. ägg - gör att du kan näring och fuktar håret under proceduren;
 2. eteriska oljor - påskynda hårtillväxt och stoppa håravfall;
 3. Vegetabiliska oljor, som oliv eller burk, kommer att ha en positiv effekt på torrt hår och hårbotten;
 4. salt - gör att pigmentet kan öppnas med full kapacitet, vilket gör färgen mer levande och mättad;
 5. honung - tillåter inte att håret torkar ut under färgningsprocessen.

Och en avgörande faktor är tiden. Ju längre färgkompositionen är på håret desto mörkare är färgen, men ju mer mättad, så den här siffran kan variera från en halvtimme till 6 timmar.

Med henna och andra naturliga färgämnen kan du också få röda nyanser. Läs mer om det här.

Nå, nu tillbaka till vår fråga.

Hur får man en kastanjeskugga?

Choklad och bruna färger på håret kan erhållas utan basma, de kommer inte vara för mörka och skuggan blir lite röd, men det är värt ett försök. Men blandning av henna och basma i ett visst förhållande är effektivare, men om du överdriver det med basma kan du bli svart.

Det finns många recept för att göra kastanjhår mycket, så jag ska ge dig några av dem, och du kan experimentera dig själv.

Djup kastanjfärg

Ta 2 delar av henna och 1 del av basma och häll kokt kaffe. Kaffet måste kokas i mängden 2 msk.

Ta så många teskedar kaffe som du behöver: för 1 påse Henna behöver du 4 tsk. Koka sedan kaffet i 5 minuter och lägg sedan henna till det.

Henna och basma tar i ett förhållande 1 till 1 och häller ett avkok av nässla.

Bitter choklad

Fyll en blandning av henna och basma i starkt kaffe i ett förhållande av 1 till 2.

Ljus kastanjfärg

Ta 3-4 matskedar av kakaopulver, tillsätt henna och fyll i varmt vatten.

Chestnut choklad nyans

Brew starkt svart te och få dem att lösa upp hennapulver. Du kan också lägga hops här, i sådana proportioner 25 g Henna - 1 tsk. hop.

Chokladfärg

Ta ca 2 msk. valnötskal och koka dem på gaspannan med långsam eld. Lägg sedan till Henna i avkoket.

Koka 1 matsked i vatten. valnötblad per 1 påse Henna. Häll buljongen henna.

Häll 100 g hagtorn bark med 2,5 koppar vatten och koka, tillsätt sedan den resulterande buljongen till henna.

Om vi ​​pratar om exponeringstiden för henna, så kan det vara annorlunda, så här:

 • ljusbrunt och ljusbrunt hår kan hållas från 1 till 4 timmar;
 • på mörkt hår - från 2 till 4 timmar.

Färgprocessen i kastanjfärg med naturliga färgämnen görs som vanligt, blandningen appliceras med en pensel till rötterna och hela längden på håret.

Glöm inte att du inte ska tvätta huvudet med schampo efter färgning med naturliga produkter i 3 dagar för att fixa färgämnet på håret. I framtiden kan du bara tona rötterna och uppdatera färgen helt 1 gång på 6 månader.

Om färgen är för mörk, tvättas den gradvis av med masker med naturliga oljor eller kefir.

Av någon anledning uppfattar mitt hår henna och basma av någon anledning. Efter en viss tid efter färgning, efter att jag använt shampoo flera gånger, tvättas det röda pigmentet ut snabbare än den mörka och håret blir nästan svart.

Till följd av detta valde jag själv det alternativ där mängden henna råder över basmen, och de extra ingredienserna ger håret en kastanjebrunt färg.

Hur man målar över grått hår?

I själva verket är grå hår mycket dåligt färgat med henna. Håret som är målat av henne ser ljus orange, så ett självständigt sätt att färgas med henna passar inte på grå hår.

Men oroa dig inte, det är möjligt att få en kastanjfärg med en rödaktig nyans, det viktigaste är att veta några punkter:

 1. Var noga med att lägga till basma eller malt kaffe till henna och häll kokande vatten över det;
 2. håll blandningen på håret i minst 4 timmar;
 3. Färga håret efter några dagar, tiden kan minskas till 2 timmar.

Färg bör fixas på håret, så första gången är det osannolikt att du uppnår resultat. Det är också en negativ punkt att naturliga färgämnen tvättas ut snabbare från grått hår, vilket innebär att du måste måla oftare, ungefär 1 gång i 2 veckor.

I nästa video kan du se receptet för färgning av hår med henna med grått hår.

Finns det några färdiga alternativ?

Ur egen erfarenhet vet jag att det tar mycket tid att göra henna och färga håret. Om du inte har bråttom eller om valet av komponenter ger dig nöje kan du använda det vidare.

Men om du vill minska tiden för hårfärgningsproceduren, men du vill inte ge upp naturliga färgämnen alls, så kan du också hitta färdiga blandningar som ger en kastanjebrun till håret:

 1. Iransk brun Henna Lush - liknar en chokladbar, säljs i speciella briketter. Dess sammansättning är så naturlig och säker som möjligt. Denna henna måste krossas i förväg, häll kokande vatten och använd. Exponeringstiden varierar mellan 2 och 5 timmar.
 2. Indisk Henna Natural Brown Henna - är ett färdigt örtpulver som är fyllt med varmt vatten och redo att använda. Det här är min favorit Henna, nu målar jag den till henne, färgen visar sig vara kastanj, du måste hålla den ungefär en timme.
 3. Indiska Henan eller Aasha Henna-baserade indiska ayurvediska färger är också ett bra alternativ, de är mycket resistenta, färgen är rik kastanj, ibland använder jag dem, eftersom de har en hel palett med bruna nyanser.

Kostnaden för en sådan henna kommer att vara högre än den vanliga iranska som finns i vilken stormarknad som helst, men en högkvalitativ komposition kommer att ha en mycket större terapeutisk effekt på håret och hårbotten.

På senare tid får henna mer och mer positiva recensioner, och jag håller helt med dem, för det är lätt att hitta en vacker nyans i ditt hår och håret kommer inte att lida av kemiska färgämnen och blir tjock och glänsande!

Lycka till med färgning! Vi ses snart!

Den här artikeln är värt att dela med vänner:

Gilla en blogg?
Prenumerera på nya artiklar!

Hur man väljer henna och färgar ditt hår korrekt så att det inte finns några besvikelser

En eventuell målning av lockar i varierande grad, strider mot hårstavarnas struktur. Detta kan undvikas om du tar för proceduren naturliga produkter. Många kvinnor tränar Henna hårfärg eftersom det ger önskad nyans och läker tråden. Färgen blir inte nödvändigtvis röd - du kan välja bruna, gyllene eller rödaktiga toner. Kombinationen av henna med andra naturliga ingredienser är ett annat sätt att diversifiera paletten av användbara färgämnen. För att framgångsrikt välja ett färgschema, måla dig själv hemma och fixa resultatet länge måste du noggrant studera växtkompositionens egenskaper och alla nyanser av dess tillämpning med exempel på foton och videoklipp.

Vad är henna, hur är det tillämpat

Hemlandet av naturliga råvaror är länderna i Central-Östern och Nordafrika. Det är där som växer en två meter blomstrande buske med en specifik lukt av lawsonia, en stakig, från de bladen som hönan erhåller - ett grönt pulver.

Det ger curls en ljus nyans och bidrar till deras förbättring, eftersom den har en rik komposition som inkluderar:

 • Klorofyll är en antioxidant som positivt påverkar hudens tillstånd.
 • polysackarider - fuktar huden och normaliserar talgkörtlarna;
 • harts - ge hårglans och silkiness;
 • Hennotansyra - har en antibakteriell effekt, minskar inflammation, tar bort mjäll och stärker rötterna. Det är ansvaret för ljusets ljusstyrka;
 • pektiner - minska fettinnehållet, kuverthårskalvar, visuellt göra hår tjockare, absorbera toxiner;
 • estrar, vitaminer - förbättra blodcirkulationen, tona upp huden.

Henna för hår erhålls från buskens nedre löv. De övre tvättas också i pulver, men det används för att skapa tillfälliga tatueringar på hud och färgämnen.

Till skillnad från kemiska färgämnen har henna en helt naturlig komposition, skadar inte strängarna och stärker även håren, aktiverar tillväxten. På grund av detta används växtkomponenten för att färga inte bara krullar utan även ögonfransar, ögonbryn och för manskägg. Många butiker erbjuder denna tjänst, du kan också själv utföra proceduren.

Det är viktigt! Färgning med henna kräver noggrann förberedelse och längre hålltid än med permanent färg.

Typer av Henna

Beroende på ursprungsland och olika alternativ för naturligt färgämne finns det flera nyanser av henna för hår.

iranska

Ger dig en rik röd färg. Det går bra med andra naturliga ingredienser för att få ett varierat utbud: från karamell till choklad. För att göra detta kan du blanda färgämnet med kaffe, gurkmeja, cikoria, eteriska oljor och avkok av örter.

Irans invånare kombinerar nödvändigtvis henna med etrar för att återställa strängar, fukta dem, stärka och också lägga till glans.

Sudans

Grönt pulver med samma namn för hårfärgning i salongen eller hemma kommer från Saudiarabien. Det är vanligt att få en koppar nyans, som är hållbar och rik.

Ofta är Sudanese Henna kombinerad med Basma. Du kan kombinera dem i samma behållare och få en varm rödaktig kastanjfärg. Ett annat alternativ är att konsekvent färga hår i två steg (henna ska vara den första). Som ett resultat kommer håret att få en kall askton.

indisk

Den har en rik palett, presenterad i fem färger. Naturfärg är:

 • gyllene;
 • brun (kastanj);
 • vinröd;
 • mahogny;
 • svart, vilket är mer som en touch av bitter choklad.

Den indiska versionen av pulveret från lawsonia används ofta för terapeutiska ändamål: mot håravfall, för att bekämpa mjäll, för att återställa håret efter exponering för kemisk färg eller krökning. Denna henna kan också kombineras med andra sorter av vegetabilisk färgämne, andra naturliga ingredienser (gurkmeja, te, kaffe, vin, betorjuice och andra).

färglös

Det används i fall då hårfärgen passar dig, och deras tillstånd är inte.

Denna version av naturliga råvaror erhålls från stammarna från Lawsonia, som saknar färgpigment, men har ett komplett utbud av användbara ämnen.

Färglös henna används för:

 • ger krullar elasticitet, glans, elasticitet;
 • eliminera mjäll
 • stärka folliklarna
 • stimulera tillväxtstimulering
 • lösningar på problem med överdriven fet hår.

vit

Som ett resultat av användningen av ett sådant läkemedel kommer krullarna att bli ljusare med flera toner, och enligt vissa tillverkares försäkran kommer de även att bli en snövit nyans.

Kom ihåg: det är omöjligt att uppnå en sådan effekt på en gång med naturliga färgämnen, speciellt om en brunhårig kvinna eller en brunett utför sådana experiment. Blandningen, kallad vit henna, innehåller verkligen växtbaserade ingredienser, men i små mängder. Hela resten är syntetiska tillsatser som aggressivt påverkar strukturen hos trådarna, precis som klararen gör.

Verktyget är billigt och med rätt användning är det inte mycket hårskador. Men, naturligtvis, har ingen helande effekt på lockar som andra typer av vegetabilisk färgämne.

Läs mer om vit henna hårblekning på vår hemsida.

Varning! Rosa, lila, svart och annan färgad eller tonad henna är resultatet av syntesen av kemiska komponenter, och inte naturliga råmaterial. Noggrant studera kompositionen på förpackningen, för att inte köpa drogen, bara vagt påminner om pulver från lawson.

Fördelar och nackdelar

Användningen av naturligt hårfärg är ovärderligt och är det att håret:

 • förstör inte från kemiska kompositioner. För många tjejer är det problem att välja - måla eller henna - inte ens värt det;
 • blir friskare, mjukare och skinnigare;
 • får en ljus nyans;
 • börjar växa snabbare.

Henna stärker hårrötterna och reglerar talgkörtlarna. Det är användbart eftersom det kan bli av med problem med mjäll och förlust. Hår splittras och bryts mindre.

Andra viktiga fördelar med vegetabiliska råvaror: har flera vackra färger, är billigt och kräver inte speciella färdigheter som är lämpliga för att färga hår hemma, orsakar nästan inga allergiska reaktioner.

Vad är den bästa hennaen för lockar? Den som inte innehåller syntetiska ingredienser och bäst passar din färgtyp.

Samtidigt varnar många forskare, trichologer och frisörer kvinnor mot den frekventa användningen av den naturliga komponenten i färgning. En av de största nackdelarna med henna är att med regelbunden färgförändring med hjälp blir trådarna torra och spetsarna splittras.

En viktig punkt! De som har hår hör inte till fett eller normal typ, du kan använda färgämnet inte mer än 1 gång om 2 månader (färglös version - en gång i 2 veckor).

Andra nackdelar med vegetabiliskt pulver:

 • inte mycket effektivt färgat grått hår och blont hår;
 • passar inte bra med konstgjorda färger. Kan du tvätta henna från håret, hur man gör det korrekt, du kommer att lära dig på vår sida;
 • rätnar lockar efter perm;
 • blekna i solen;
 • Om den missbrukas kan den göra tråden tråkiga, hårda, prova förlust av håraxlar.

Vissa frisörer är övertygade om att hennaplattor, där andra näringsämnen läggs till, ger stora fördelar att inte pulver.

Kontra

Det finns inga kategoriska kontraindikationer för användningen av produkten, men det finns ett antal restriktioner när användningen av naturliga råvaror blir oönskade:

 • Nyligen bio eller kemisk våg;
 • preliminär permanent färgning
 • torr hårbotten och samma hår;
 • naturlig eller artificiell blond - med en hög grad av sannolikhetskurvor kommer att få en grön eller gulaktig nyans;
 • graviditet och amning - på grund av hormonella förändringar kan håret inte ändra färg.

Många mödrar och deras döttrar är intresserade av frågan om hur gammal han kan måla med henna. Tillverkare ger inte tydliga instruktioner i den här frågan, men om en ung skönhet 12-14 år ber om att ändra den naturliga färgen är det bättre att använda en naturlig komposition än en kemisk.

I forumet delar vissa kvinnor den positiva erfarenheten av att färga håret till jämn 10-åriga tjejer. Användningen av naturliga råmaterial bör vara rimligt och måttligt, särskilt när det gäller barnet. Kvaliteten på produkten är också viktig. Henna från Lady Henna, Lush och andra företag förtjänade bra recensioner.

Henna nyanser för hår

Den mest imponerande är Henna-hårfärgningen på tjejer med mörka lockor. De är lämpliga för nästan alla nyanser av alla sorter av pulver eller kakel. Brown Indian henna - det bästa alternativet för ägarna av ljusbrunt eller ljusbrunt hår.

Om du lägger till gurkmeja kan du få en läcker färg av mjölkchoklad. Den ädla skuggan av burgund kan spädas med sockerbetor: mörka krullar kommer att få en nyans av mogen körsbär.

Naturligt brunt hår harmoniserar perfekt med henna mahogny eller svart.

Färg från Iran kommer att ge en ljus röd färg. Men om du tar den som grund och kombinerar med andra naturliga ingredienser kommer det att finnas en utmärkt ljus palett av guldbruna och rödaktiga toner:

 • För att bli rik brun, choklad, kastanj, måste du lägga till kaffe, muskotnöt, valnötskal, avkok av ekbark;
 • auburn hårfärg - resultatet av en kombination av iransk färg med kanel, en ljusare röd nyans - resultatet av en kombination med ingefära eller persilja etrar, tea tree;
 • avkok av lökskalar kommer att skapa en attraktiv ogerfärg, och gurkmeja eller kamille kommer att skapa en gyllene färg;
 • mandarin och apelsinskalor ger ditt hår en gul-orange färg;
 • tillsatsen av cikoria kan du få en krämig guldton;
 • vacker rubinfärg kommer att ge juice av betor, tranbär eller rött vin;
 • för att få plommon behöver du lägga till det iranska färgämnet saftiga äggbäret;
 • Vete färg kommer att vara resultatet av att blanda naturliga råvaror med kamille avkok, maskros rot eller pepparrot.

Varning! Förutom att ge håret rätt färg har alla dessa kombinationer en positiv effekt på hårets tillstånd, närande det, mättar med vitaminer, stärker rötterna och förbättrar blodcirkulationen.

Trots att pulver från lawson inte rekommenderas för blondiner, är vissa av kombinationerna av iransk färg med naturliga ingredienser också lämpliga för dem som har ljusbrunt hår. Först och främst handlar det om ljusröda, gyllene nyanser och även grädde, vete.

Du kan också uppmärksamma den gyllene indiska hennaen. För att förbättra effekten, lägger några blonda kvinnor gurkmeja och kanel till det.

Naturligt färgämne från Sudan, vilket ger en kopparskugga på kastanj hår och ljusröd - på ljus, ofta kombinerat med basma, liksom färglös henna. Som ett resultat kan du få några vackra färger för att måla grått hår eller ge en ljus färg till blondt, mörkt hår.

Några framgångsrika kombinationer:

 • Sudan + färglös (1: 1) = jordgubbar blond på grå lås eller ljusröd på bruna, bruna lockar;
 • henna + basma i proportion 1: 2 = rik brun, och endast på svart hår - djup kastanje;
 • Om du kombinerar samma färgämnen i lika delar får du brunt koppar med olika grader av mättnad (beroende på hårets ursprungliga färg).

Även för grått hår kan du ta den bruna indiska sorten av naturligt färgämne. Bra resultat ger en kombination med kaffe. För att maskera gråsträngar kan du behöva mer än ett ommålningsförfarande. Det beror helt på hårstavarnas typ och struktur. Hur man målar över Seduna med henna, Basma, ta reda på vår hemsida.

Är det möjligt att färga färgat hår med henna

Du bör inte använda en vegetabilisk komposition för att omhäva håret efter den kemiska sammansättningen, eftersom färgen som ett resultat blir oväntat. Samma sak gäller om du vill applicera ett permanent läkemedel mot håret, som tidigare har målats med henna.

Recensioner av många tjejer och frisörer innehåller varningar: i det här fallet är det sällsynt för någon att undvika en grön nyans eller ett gult pigment, eftersom det naturliga färgämnet omsluter strängarna och förhindrar att de kemiska komponenterna ändrar sin struktur. Detta är särskilt märkbart om du först behöver använda Henna för färgning, och då behöver du lätta krullarna.

Rådet. Att utföra sådana manipuleringar hemma är nästan omöjligt. Om du vill lära dig att färga håret efter henna, kontakta mästaren i salongen.

Regler och funktioner, Application Tips

 1. Innan du köper, kontrollera produktens hållbarhet. Ta inte en försenad och för billig produkt: dess kvalitet kommer att vara i tvivel.
 2. Att förbereda kompositionen tar inte metallrätter. Byt ut det med glas (keramik eller plast kan fläcka).
 3. Förtunnad henna bör vara omedelbart i rätt mängd. I kylskåpet står det inte.
 4. Du kan inte brygga torr med kokande vatten. Det är tillåtet att använda varmt vatten, vars temperatur varierar mellan 70-80 ° C.
 5. Ägare av tunna trådar är bättre att ersätta vatten med kefir. Före utspädning av den naturliga färgkomponenten värms den fermenterade mjölkprodukten, innan den tas bort från kylskåpet.
 6. Den optimala mängden henna för hår upp till 10 centimeter är ca 100 gram, för bilar - 200 gram. Om krullarna når axlarna behöver du 300 gram, upp till midjan - 0,5 kilo. Detta är en ungefärlig riktlinje, oavsett om du vill måla över grå hår eller vill helt ändra hårets färg.
 7. Observera att den resulterande kompositionen ska likna en tjock grädde eller mush. Vätska kommer att strömma genom hår, kläder.
 8. Om du kommer att späda färgämnet, förbereda det för ett vattenbad. Det kommer inte tillåta drogen att svalna, eftersom henna måste appliceras varmt. Det är omöjligt att använda en mikrovågsugn för uppvärmning!
 9. Innan färgningen håret fullständigt låses första tonade 1-2 tunna för att förutsäga resultatet.
 10. Sprid färgämnet i en ren krull, från början av huvudet: detta område är målade det värsta.
 11. Hantera grå trådar först.
 12. Exponeringstiden beror på önskat resultat. Om du vill få en ljus nyans kommer 5-30 minuter att vara tillräckligt, för full målning behöver du 30-120 minuter. Minimaltiden anges för tunt och ljust hår.
 13. Skölj Henna helst utan schampo, men ibland är det omöjligt att göra det kvalitativt. Använd detergent om det behövs.

Rådet. Gör en fuktgivande mask före hennafärgning.

Färgteknik

Innan du börjar färgas hemma, bereda dessa material och verktyg:

 • cape och handskar för att skydda kläder och hud;
 • duschlock eller plastpåse, fastfilm;
 • kamma för att separera hårsträngar;
 • klor eller hårnålar;
 • pensel;
 • fet grädde eller petroleumgel, olja;
 • rätter där du kommer att förbereda kompositionen;
 • sked eller chopstick;
 • gammal handduk.

Steg-för-steg-process på hur man färgar hår med henna hemma:

 1. Förbered en lösning genom att hälla den önskade mängden färgämne med vatten. Om du kommer att ändra färgen på torra krökar, lägg till en matsked av grädde eller några droppar smör till gruel (det viktigaste är att den är oförfinerad).
 2. Lämna färgen i vattenbadet.
 3. Sätt på en kappa, handskar.
 4. Smörj hårlinjen med en oljig grädde. Hårbotten kan behandlas med olja, så att kompositionen inte lämnar märken på den.
 5. Dela det torra eller något fuktiga håret i 4 delar: baksidan av huvudet, whiskyen, kronan.
 6. Från varje form några få strängar och konsekvent färg dem, från rötterna.
 7. Stabbande målade lockar, gå till nästa zon. Flytta uppåt och arbeta snabbt, men försiktigt.
 8. Hel fördelning av hårets sammansättning, massera håret och kamskammen.
 9. Vik på huvudet med en wrap eller sätt på ett baddräkt / påse. Top - en handduk.
 10. Efter att ha väntat på den tilldelade tiden, ta bort isoleringen och tvätta huvudet med varmt vatten.
 11. Om det behövs, använd luftkonditionering och torka trådarna med en hårtork eller på ett naturligt sätt.

Förresten. Många tjejer vet inte vilket hår som ska bära henna: smutsigt eller rent. Båda alternativen är möjliga. Det är bättre att tvätta håret omedelbart före proceduren, om du ska behandla trådarna eller gör det 2-3 dagar innan du färgar hemma om du tänker få en likformig färg.

Färgrecept

Med kefir

Mer lämplig för ägare av torrt, långt krökt hår från naturen. Om strängar är normala eller utsatta för snabb förorening kommer skillnaden att vara i fettinnehållet i den fermenterade mjölkprodukten (högst 1% kommer att krävas mot 2,5% och högre för sköra krullar som är bristfälliga i fukt).

Hur man gör henna för hår i detta fall:

 • Blanda pulvret med kefir. Fördelen med receptet är att det naturliga färgämnet behöver mindre än när det spätts ut med vatten.
 • Lägg till kaffe, kakao, basma eller några droppar av din favoritester om du önskar (före ansökan);
 • värm försiktigt upp den resulterande vattnet i ett vattenbad. Många tjejer rekommenderar att säkerställa att blandningen inte krullar;
 • Sprid lösningen på håret och följ sedan de vanliga instruktionerna.

Syremedium är optimalt för färgning av pulver. Som ett resultat kommer färgen att komma ut ljusare, gyllene, utan ett uttalat rött pigment, och håret kommer att få ytterligare näring.

För chokladfärg

Hur man gör Henna för en djup, rik chokladfärg? Det finns flera alternativ.

Recept nummer 1. Sammansättning med naturligt kaffe:

 • Häll 50 gram maldryck med 150 ml varmt vatten;
 • koka och stänga av;
 • lämna in för att införa, men se till att temperaturen inte faller under 40 ° C;
 • Grate 2 bitar kakel henna på en fin rivare;
 • Blanda med kaffe och rör om;
 • om det är mycket tjockt, späd med varmt vatten;
 • värm upp i ett vattenbad och använd enligt anvisningarna.

Recept nummer 2. För att stärka håret och ge det en ljus kaffeskugga kan du använda färglös henna och tjock från drycken. Blanda dem i lika delar (2 matskedar), efter att pulvret har utspätt med en liten mängd vatten. Curls blir mjuk, silkeslen och friskare.

Recept nummer 3. Ett annat sätt att få en vacker brun färg är att kombinera en jämn mängd torrfärg och mark kanel. Om du tar färglös henna och krydda, kan du lätt tända det mörka håret, fukt och mata det.

Förhållandet mellan ingredienser - 30 gram pulver från stammarna av lawsonia + 40-50 gram kanel + 100 ml varmt vatten. För det första är henna upplöst, och sedan tillsätts en aromatisk krydda. Exponeringstid på huvudet - 4-6 timmar.

För en gyllene nyans

De som vill uppnå en gyllene nyans kommer att behöva dessa recept:

 • matsked torr kamille blommor brygga 50 ml kokande vatten, lämna i en halvtimme. Torka färgämnet med denna infusion (du kan inte filtrera);
 • eller utspädd torr henna för färgning av hår med gurkmeja (alternativ är saffran). Andelen är 1: 1. Därefter brygges blandningen med vatten.

Förresten. För intensiv ingefära färg, blanda dessa ingredienser: 3 delar vegetabiliskt pulver och 1 del kanel, gurkmeja och ingefära. Förbättra färgmättnaden hjälper te bryggning istället för vatten.

För röd nyans

Hur man gör Henna korrekt för att ge håret en röd nyans? Det finns flera sätt:

 1. Kombinera den i lika delar med kakao och späd sedan med vatten enligt anvisningarna. Förhållandet mellan torra ingredienser är 1: 1.
 2. Använd för att lösa upp pulverinfusionen av tekarkad, ta ett rikt, starkt teblad.
 3. Tillsätt tranbärsjuice eller rödbetersaft, rött vin till det torra preparatet (se kvantiteten enligt Henna-konsistensen).

Vissa tjejer lyckas göra ombre med khna hemma med recept för lätta kompositioner för att måla ändarna av håret.

Hur man fixar henna på håret

Hur mycket hålls på krullarna erhållna resultat av hennafärgning - beror på strukturen, hårtyperna. Enligt recensioner varierar denna period från 2-3 veckor till 2-3 månader. Naturligtvis, med en längre effekt måste du regelbundet uppdatera tipsen.

För att hålla färgen längre, följ de enkla rekommendationerna:

 1. Torka produkten i en sur miljö - kefir, gräddfil, rabarberbuljong. Du kan lägga citronsaft (dessutom lätta håret).
 2. De första 2-3 dagarna efter målningen, undvik att tvätta håret med schampo och balsam, för vid den här tiden fortsätter pigmentet.
 3. Efter färgförändringsproceduren sköljer du håret med ett avkok av rosen höfter, salvia eller vinäger (en matsked av varje ingrediens per liter kallt vatten). Använd receptet efter varje tvättkrullning.
 4. Använd schampon för att bevara färg. De får inte innehålla silikon eller vara konstruerade för att bli av med mjäll.
 5. Fuktar hår efter Henna hårfärg, men använd inte naturliga oljor för detta.
 6. Simma mindre i klorerat vatten och mindre i solen.
 7. Köp tonade schampon för att behålla färgscheman (det finns de som innehåller henna).

Naturliga komponenter är en gudom för hårets skönhet och hälsa, speciellt om dessa ämnen också ger möjlighet att experimentera med en ny färg. Henna av olika nyanser i detta avseende är väldigt populär, trots den pågående kontroversen, som är mer i den: fördelarna eller nackdelarna, fördelarna eller skadorna. Med korrekt användning av verktyget perfekt målar krullar, såväl som grått hår.

Om du inte missbrukar det naturliga färgämnet, följ tillämpningsreglerna och glöm inte mer hårsuppfödning, kommer resultatet att behaga dig. När allt kommer omkring, om du tror på recensionerna, målar vissa kvinnor målarband i flera år i rad, och hela tiden är de nöjda med det naturliga färgämnet från östra länderna.

Lita inte på populära recept? Vi har förberett dig de bästa hårfärgprodukterna:Nästa Artikel
Hur färgar hår med henna och basma