Hur man gör en mask med ett ägg för fet hår hemma: de mest effektiva recepten


Nästan alla utseende kan förvandla vackra välskötta lockar. I det här fallet kan håret vara långt, lyxigt faller från axlarna och dunklande lockar för att ge en kort frisyr en förvånansvärt feminin aspekt.

Det viktigaste villkoret för en kvinnas skönhet, en av de viktigaste, för att vara rättvis, är hår. Och oavsett hur ditt hår går, om det hänger tyvärr några timmar efter att det lägger sig, så går allt ner i avloppet och ser otroligt bort sin överklagande.

Parametrarna av hårskönhet är glans, pomp, ljushet, elasticitet, friskhet och naturligtvis färg. Och färgen försämras också mycket när ditt hår blir svagt is. Även efter den dyraste färgen slutar pigmentet se ut som håret är täckt med en fet film och ser mycket sämre ut i sin skugga.

I allmänhet måste detta omedelbart hanteras!

Oljig hårvård kräver ett speciellt tillvägagångssätt och användningen av specialverktyg. Förutom speciella schampon och sköljningar finns det ett antal färdiga verktyg för att bekämpa överflödigt fett.

Men för att lösa detta problem bör du vara uppmärksam på användningen av egenskaperna hos ett ägg som en kosmetisk. Hemmetoder med ägg visade sig bra för att lösa denna obehagliga omständighet, reglera lipid-fettmetabolism i hårbotten, normaliserande fettighet.

Skulle masken hjälpa till att minska hårbotten fet hud?

Självklart, ja! Äggula har utmärkta torkegenskaper, rengör hår och hårbotten väl.

För att förbättra den uppfriskande effekten av dess anmärkningsvärda avfettningseffekt, tillsätts ytterligare alkoholhaltiga komponenter, det kan vara brandy eller vodka. Också med samma syfte tillsätt citronsaft.

Hur är ett ägg gott för hår?

Äggvita fuktar locken, reglerar talgkörtlarna, har astringent egenskaper, absorberar överflödigt fett.

Gommen har både torkningsegenskaper på grund av dess förmåga att rengöra huden och håret och är rik på näringsämnen som är viktiga för utseendet på ditt hår och friska hårbotten.

Kombinationen av protein och äggula skapar en universell effekt på hårproblemet med överflödigt fett, löser problemet med att minska fett och problemet med näring och hydratisering.

Proteinet är rikt på vitamin B, vilket förbättrar blodcirkulationen. Den består av enzymer som hjälper till att minska fettet.

I äggula är natrium och kalium, vilket skapar en aktiv absorption av näringsämnen av celler och normaliserar hudens fuktighet. Lecitin som finns i äggulan skyddar huden mot negativa yttre påverkan.

Vitamin A i yolkompositionen - mjukar och fuktar. Och järn, som också är närvarande i äggula, ökar blodcirkulationen, aktiverar processerna för syreavgivning till cellerna, toner.

Det finns en speciell, som har en undertryckande effekt på sekretionen av talgkörtlarna.

Dina strängar blir släta, mjuka, friskhetsperioden efter tvätt är förlängd, de blir mindre feta. Äggsmask utför tre uppgifter som är nödvändiga för att lösa problemet med hår med hög fetthalt:

 1. Utmärkt tvättar hårbotten och håret på grund av yolkens egenskaper.
 2. Torkar huden och drar ut överskott av talg, tack vare proteinets naturliga egenskaper.
 3. Äggula och protein med komplex effekt är en kraftfull helande faktor för hårbotten, normalisering av processerna i cellerna i epidermis.

Effektiva recept

Från äggula med calendula tinktur

 • En bit yolk.
 • En del av calendula tinktur.
 1. Blanda och gnid in i rotzonen.
 2. Åtgärdstid - 20 minuter.
 3. Skölj med varmt vatten. Inte varmt!

protein

 1. Knippa proteinet.
 2. Gnid in i rotszonen och smörj hela håret.
 3. Skölj utan schampo efter att det torkar något. Extremt varmt vatten, även lite varmt.
 4. Åtgärdstid - 20-30 minuter.

Med naturlig yoghurt

 1. Slå på ägget tills det är skumigt.
 2. Tillsätt två matskedar av naturlig yoghurt.
 3. Blanda och applicera på hårrötterna och hela längden. Wrap ditt huvud.
 4. Håll masken i 30 minuter.
 5. Skölj med ljummet vatten, du kan utan schampo.

Med kamferolja

 1. Vispa äggulan.
 2. Ange fem droppar kamfer.
 3. Blanda och späd kompositionen med ett par matskedar vatten.
 4. Applicera på hårrötter i tre eller fyra minuter.
 5. Skölj med schampo

Ett annat alternativ maskerar med ägg på video:

Förberedelse och tillämpning hemma

Särskilda funktioner

 1. Alla ingredienser i masken före tillagning ska vara samma temperatur - rumstemperatur.
 2. Ägg är bättre att använda från hushållens kycklingar, de kan köpas i specialaffärer. Sådana ägg innehåller många gånger fler näringsämnen.
 3. Innan blandning med andra ingredienser måste ägget piskas.

Hur ansöker du?

 1. Verktyget blir ganska flytande, effekten på rötterna är också viktig, så använd kompositionen på det torkade håret, det blir bekvämare.
 2. Ny tvättad eller nästa dag efter tvätt - det spelar ingen roll.
 3. Först appliceras massan på rotzonen och fördelas sedan över resten av håret.
 4. Förbättra effekten av att massera rotzonen, underlätta absorptionen av aktiva substanser genom huden. Ta det här tre minuter.
 5. För att maska ​​arbetade hela tiden medan du är på håret, måste du byta håret med en handduk, vilket ger effekten av ett bad.
 6. Under handduken, använd polyeten för att öka den termiska effekten och inte torka handduken.
 7. Om du har oljigt hår, och ändarna torkas och delas, var noga med att skydda dem genom att borsta med varm vegetabilisk olja.

Hur man spola

 • Om du använde ägget som en mask i sin rena form kan du utan schampo.
 • Om det fanns olja tillsatser, måste du spola masken med tvättmedel.

Hur ofta kan du göra?

Optimalt - två gånger i sju dagar. Den vanliga kursen är en månad. Om problemet förvärras, fortsätter du efter månadskursen, men redan en gång i veckan.

Kontra

Det finns inga kontraindikationer, förutom eventuella allergiska reaktioner på ägget. Om du märker allergiska manifestationer, ta reda på vad din kropp ger en reaktion på, vilka komponenter. Detta beprövade verktyg kommer att ge ditt hår ljus och pomp, vilket väsentligt minskar tendensen till fett.

Om du vill ha en mer global och långvarig effekt, kolla näring, välj rätt produkter för att tvätta din hårtyp.

En positiv effekt på lösningen av problemet och korrekt fysisk aktivitet, särskilt aerob, pumpar alla viktiga kroppssystem.

Äggegenskaper är unika och effektiva för fet hårvård. Denna prisvärda produkt gör underverk. Det är så lätt att använda att det inte är svårt att använda det här verktyget. Efter två veckor med regelbunden användning av denna underbara produkt kommer du att märka en fördelaktig uppfriskande effekt.

Hemlagade masker för fet hår - de bästa recepten och recensionerna

Fat curls ger många problem till sina ägare. Vi måste ofta använda schampo, tillämpa medel för densitet och volym, bekämpa regelbundet mjäll och seborré. Orsaker till talgkörtorns överdriven aktivitet ligger ofta i hormonell obalans, såväl som i livsstil. Övervägande i kosten av kryddig, kryddig, liksom söta rätter och leda till kränkningar av hårbottenprocesserna. Oljiga hårmaskor är effektiva både för att återställa inre arbeten och för fuktgivande torra ändar.

Regler för att göra hemlagade masker för fet hår

Vad ska man göra med fettigt hår? Kommer att lösa problemet med naturliga föreningar. Att observera enkla rekommendationer är lätt att ta hand om lockar:

 1. Koka uteslutande i keramik eller keramik för att undvika oxidationsprocessen.
 2. Var noga med att kontrollera maskens sammansättning på reaktionen innan du behandlar hårbotten;
 3. Ytan på epidermis bör vara fri från sprickor och skador.
 4. Skölj med varmt vatten, för att inte ytterligare förbättra sekretionen av körtlar;
 5. Om håret är oljigt vid rötterna och spetsarna är torra används masken endast på rotområdet, skäret behandlas separat med näringsrik balsam.

Hemmasker Tips

Om du har blivit oljig krullar är det värt att använda återställande kosmetiska produkter en gång i veckan. Rätt shampoo ska kombineras med en balsam som appliceras på den huvudsakliga tillväxtzonen och till spetsarna.

De viktigaste rekommendationerna är:

 • För att minska fettighet kan du använda avkok av kamomill, nässla, maskros, kolfoot;
 • perfekt torkad, gör lockar frodig och voluminös lera, henna, spannmål och potatisstärkelse;
 • ett uppvärmningslock används i stor utsträckning för att förbättra effekten;
 • genomföra läkningsprocesser upp till två gånger i veckan
 • Innan du tvättar med schampo eller applicerar en mask, behövs en hårbottenmassage.

Användbar video: Hur blir jag av med fet hår?

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Hemlagade recept maskerar mot fet hår

Optimal vård för fet hår kräver regelbunden djuprengöring. För att återställa arbetet med talgkörtlarna är att genomföra naturkosmetiska förfaranden. Ger pomp och volym, krullarna längre förblir glänsande och smuliga.

Mask för fettigt hår vid rötterna

Med egna händer kan du normalisera lipidbalansen, minska intensivt arbete, minska fet hår. För att stärka och täthet, öka tillväxten av vilande folliklar, måste du använda traditionella metoder. Allmänna villkor förbättras, mjäll och irritation försvinner.

ingredienser:

 • 20 gr. henna;
 • 10 gr. lera;
 • 6 droppar bergamoteter.

Tillverkning och användningsmetod: Häll pulvret med varmt te, vänta tills det bryts i ungefär en halvtimme. Blanda leran med färglös henna, fördela till områdena torra rötter med fem / sju centimeter. Tätt omslagen film, vänta sextio minuter.

Mask för fettigt hår och torra tips

För att eliminera fet hår, samt skydd mot brittleness över hela längden, rekommenderas att använda naturliga ingredienser. Förfarandet har en utmärkt effekt på tråkiga, livlösa färgade strängar, vilket ger dem mjukhet och glans. För att underlätta vikning och smärtsam upplösning av fläckar, upprepa försiktighetsprocedurerna två gånger i veckan.

ingredienser:

 • 40 ml sur mjölk;
 • äggula;
 • 5 ml vitamin B2.

Produktion och appliceringsmetod: vispa surmjölken med en visp med en äggula och en vitaminlösning. Den färdiga blandningen bearbetar torra obehandlade trådar över hela tillväxtområdet. Hur ska det vara varmt, lämna för att fungera i fyrtiofem minuter. Tvätta som vanligt.

Video recept: Mask för fett vid rötterna och torka på spetsarna

Mask för tillväxt av fet hår med senap

Maskens aktiva komponenter gör att du kan påskynda de metaboliska processerna i glödlamporna och ge näringsämnen. För att påskynda tillväxten och stärka, recitera folkrecept två gånger i veckan. Oxygen andning förbättras, håret blir starkt och fjädrande.

ingredienser:

 • 20 gr. senapspulver;
 • 50 ml infusionsnät;
 • 5 ml mandelolja.

Produktion och appliceringssätt: Blanda pulvret med infusionen för att få en homogen konsistens, tillsätt fröolja. Sprid senapsmasken på det basala området av otvättade strängar, lämna i tio / tolv minuter, skölj på vanligt sätt.

Mask för att stärka fet hår med vitaminer

Det ger ett snabbt resultat mot nedfall, en naturlig procedur som används hemma. Att mätta stammarna med användbara ämnen längs hela längden, samt att påverka formationsprocesserna i glödlamporna, att utföra minst tre gånger i månaden.

ingredienser:

 • 50 ml kamilleavkokning;
 • 25 droppar retinol;
 • 15 droppar tokoferol;
 • 2 ampuller av vitamin B 5;
 • 2 ampuller vitamin B12.

Produktion och appliceringsmetod: sätt in resterande ingredienser i ett varmt ansträngt avkok, fördela vätskemassan på rena trådar med en pensel. Efter bearbetning, vrid försiktigt filmen och låt den fungera över natten. På morgonen skölj med äppelcidervinäger utspädd med vatten.

Mask för densitet och volym

Regelbunden korrekt vård kommer att minska överdriven fetthalt i rotområdet, lindra mjäll och peeling. Förfarandet med tomatjuice ger den nödvändiga tjockleken och fluffigheten i håret, så att du kan spara stilen längre.

ingredienser:

 • 2-4 tomater;
 • 20 gr. risstärkelse;
 • 6 droppar rosmarin eterisk olja.

Produktion och appliceringsmetod: pressa juice från massa från saftiga mogna tomater, kombinera med stärkelse och doftande droppar. Massfördelningen fördelas på rötterna och den huvudsakliga tillväxtzonen och lämnar ändarna fri. Efter tjugofem minuter kan du spola.

Mask från att falla ut

För behandling av hår från riklig håravfall och brittleness är det värt att använda hemlagade förstärkare. Aktiva komponenter återskapar snabbt rotansystemets tillstånd, fyller underskottet av de nödvändiga elementen. Under lågsäsongen, genomföra en kurs av förebyggande förfaranden, av tre / fem sessioner.

ingredienser:

 • 20 gr. pepparrot;
 • 15 ml sesamolja;
 • 4 äggulor.

Förberedelse och användningsmetod: Hacka fräsch pepparrot på kombina, skriv in resterande komponenter. Sprid tjock våt jämnt vid rötterna och lämna i tjugo minuter. Skölj, som vanligt, om olja kvarstår, skölj med vatten och vinäger.

Mask för glans med konjak och citron

Ett effektivt recept som torkar fettigt hår gör att du kan få tjocka, voluminösa lockar, utan att tunna spetsarna och huvudområdet av tillväxten. Den återupplivande masken hjälper till att återställa krullarna efter färgning, när rotfettinnehållet bevaras och tipsen börjar splittras och bryts.

ingredienser:

 • 25 ml cognac;
 • 10 ml citron;
 • 15 ml druvolja.

Produktion och appliceringsmetod: I en varm alkoholhaltig dryck för att komma in i sur juice och lätt fuktighetsgivande olja. Behandla den våta blandningen med en flytande blandning, avvika lite från början av tillväxten. Du kan slutföra omhändertagandet i femtio / åttio minuter.

Video recept med äggula och brandy hemma

Fuktgivande mask med kefir

Masken från fermenterade mjölkprodukter ger ett välskämt utseende till feta tråkiga krullar. Normal fukt normaliseras utan viktning och ökar den ökade utsöndringen.

ingredienser:

 • 25 ml kefir;
 • 20 gr. kockost;
 • Ampul av vitamin B5.

Produktion och appliceringsmetod: från en yoghurt, mjuk stallost och vitamin för att förbereda en homogen massa, kan spädas ut med mineralvatten. Sprid limmassan på rena, våta strängar, vänta minst en timme. Curd blandning för att tvätta av vanligt sätt.

Nourishing mask med olivolja

För restaurering av dimsträngar efter sommar ultraviolett och havsvatten, samt skydd mot magnetisering och låga vintertemperaturer för fetttypen, är det värt att använda näringsförfaranden. Normaliserad vatten-lipidbalans, lödda porösa områden av nagelbandet.

ingredienser:

 • 15 ml olivolja;
 • 20 gr. gelatin;
 • 3 droppar ingefäraester.

Produktion och användningsmetod: rör kristallerna i grönt te tills de är fullständigt upplösta, sätt i en heliumpasta i den uppvärmda oljan och doftande droppar. Fördela från rötterna till fyra / sex centimeter, omedelbart efter tvättning, var noga med att värma och värma i varmt läge. Skölj efter en timmes åtgärd. Läs mer om fördelarna och användningen av olivolja för hårvård här.

Återställningsmaskan med lera

Den bästa masken för fetttyp gör det möjligt för en vecka att glömma formlös styling, ökad greasiness och brist på pomp och volym. Djupt påverkar de intracellulära nivåerna, rensar och torkar, gör krullarna mjuka och lätta.

ingredienser:

 • 20 gr. lera;
 • 30 ml öl;
 • 2 ampuller av vitamin B6.

Produktion och användningsmetod: Blanda favoritljudet med den berusande drycken, tillsätt pyridoxin. Intensivt gnugga massan i hårbotten, efter att ha lämnat de aktiva ingredienserna i en kvart i timmen kan du använda istället för schampo.

Mask för tunt oljigt hår med ägg och honung

Stärka tunna, livlösa strängar, återställ naturlig glans och hållbarhet tack vare ett bevisat recept. Naturliga komponenter har en fördelaktig effekt på strukturen av nagelbandet i slutet.

komponenter:

 • 3 ägg;
 • 25 gr. honung;
 • 20 gr. havregryn flingor.

Produktion och appliceringsmetod: Från havregryn för att förbereda en flytande uppslamning, i den kylda, tillsätt slagen ägg med honung. För att bearbeta rena våta krullar, varma, vänta ca två timmar, skölj med kallt vatten så att proteinet inte krullar.

Brödmask med havsalt

För mycket oljigt hår finns ett recept som ger maximal tjocklek och hälsosamt välvårdat utseende. Förfarandet tillåter dig också att påskynda tillväxten och bli av med hårbottenirritation.

ingredienser:

 • 30 gr. rågbröd;
 • 15 gr. havsalt.

Produktion och appliceringsmetod: Häll varm grönt te över brödköttet, rör om intensivt, tillsätt vita kristaller till mushen. Efter att ha bearbetat rotområdet, sätt på duschlocket och slut på tio minuter.

Äggsmask med aloejuice

Ger näring och hydratisering utan att täppa till kanalerna och aktiverar inte extra utsöndring. En mjuk effekt på stamstrukturen gör att du kan lödda den stratifierade skadade nageln, och grönsaksjuice ger en antiseptisk effekt.

ingredienser:

 • 3 ägg;
 • 20 ml aloejuice;
 • 3 droppar orangeeter.

Produktion och appliceringsmetod: vispa de kombinerade ingredienserna med en visp, använd den färdiga äggmasken till en våt chock från början av tillväxten till skivorna. Håll under en film och en handduk i minst en timme, skölj sedan som vanligt.

Video: Effektivt recept med ricinus och persikaolja, aloe och honung

Oljemask

För att återställa pH-balans, mättnad med fettsyror samt förebyggande av nederbörd. Vi rekommenderar att fettypen tillämpar detta näringsförfarande. Vitamin- och mineralcocktail ger tillräcklig näring och hydratisering, som används för profylax två gånger i månaden, med plötslig håravfall, håll fem / sex sessioner i rad.

ingredienser:

 • 20 ml burdockolja;
 • 5 ml sheasmör
 • 4 droppar ylang ylang eter.

Produktion och appliceringsmetod: Uppvärm de närande oljorna i ett vattenbad, späd med rosmarinbuljong och tillsätt doftdroppar. Bearbeta hela rotområdet och längs tillväxtlinjen. Göm under en uppvärmningskåpa, låt handla i två timmar, skölj med organiskt schampo.

Användbar video: Hur bli av med fet hår hemma

Recensioner om användningen av populära recept

Sedan tonåren är håret hela tiden oljigt, var jag tvungen att tvätta det varje dag. Masken med eteriska oljor hjälpte mig, nu volymen varar i fyra dagar, medan jag inte använder extra medel.

Valeria, 33 år gammal

Trött av att bry sig om fet hårbotten, så jag bestämde mig för att måla mig själv för att torka rötterna. Men det fanns också en nedgång, jag var tvungen att vända mig till populära recept. Efter applicering av masken med henna fästes rötterna, krullarna blev tjockare och skenigare.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Masker för fet hår från ägg

Oljigt hår är ett problem för många kvinnor. Så du vill att ditt hår ska vara mjukt och ljust länge, men istället skiner de och ser ut som om du smurt det med någon olja. Även om du tvättar håret regelbundet med speciella schampon, kommer masker för fet hår inte att skada dig. Med hjälp av masker är det omöjligt att lösa problemet med hårfett för alltid, men de kommer att hålla sig rena mycket längre.

Orsaken till fet hår är för aktiva talgkörtlar. Det är på grund av utsöndrad talg inom några timmar efter att ha tvättat håret att håret igen blir fet och ser väldigt osjämt ut.

Att klara problemet med fet hår kan inte vara så enkelt. Först måste du justera din kost. Försök att inte äta mat som bara aktiverar talgkörtlarna. Försök också använda endast produkter som är speciellt utformade för fet hår. Och glöm aldrig aldrig maskerna. Tack vare användningen av masker kommer ditt hår att vara rent och vackert mycket längre.

Men inte alla masker är lämpliga för fet hår. Så många föredrar att använda en alkoholmask som torkar hårbotten. Men detta tillvägagångssätt förvärrar bara problemet, eftersom talg kommer att produceras med ännu större kraft. Men masken på grundval av ägg är mycket väl lämpad för att bekämpa det feta håret, som i äggulorna är substanser som är sätt att undertrycka intensiv frisättning av fett.

Hemmagjorda masker för fet hår från ägg

Äggsmask är bra eftersom alla kan laga mat. Dessutom närter det sig håret och hjälper till att klara av överflödigt fett. Försök att göra en hårmask ur ägg med jäst. För denna mask, slå ett ägg, lägg till en matsked citronsaft och brandy och 10 g torrjäst. Rör om blandningen väl. Strax innan du applicerar masken på ditt hår, lägg till ett par droppar äppelolja eller bergamot eterisk olja till blandningen. Lägg sedan en mask på ditt hår, täck huvudet med plastfolie, lägg i en handduk ovanpå. Låt masken stå i 20 minuter, skölj sedan med kallt vatten.

Du kanske också gillar en mask för hår från ägg och honung. För att göra denna mask, gnugga två äggulor med två matskedar honung. Massera hårbotten, applicera denna mask på hårrötterna. Lämna masken en stund. Ju längre du håller masken på håret desto bättre.

Den enklaste äggmasken för fet hår är en mask av protein. Du behöver bara skaka upp vita i ett ägg till ett starkt skum. Applicera det resulterande skummet på håret och lämna det tills proteinerna är helt torra. Tvätta sedan håret med schampo. Du kan göra denna mask varje dag tills du ser att ditt hår har blivit mycket mjukare, silkeslen och har upphört att bli smutsigt för snabbt.

Masker för hår med ägg och avkok av olika örter, till exempel med kamomill, har en utmärkt effekt. För att göra ditt hår mer silkeslen och mjuk, använd regelbundet en mask av proteiner och avkok av kamille. För att göra denna mask, häll 2 matskedar torkade kamomillblommor med 50 ml kokande vatten. Låt kamille brygga i 3-4 timmar, och dra sedan infusionen. Blandat kamillextrakt med piskat i ett starkt skumprotein. Gnid blandningen i hårbotten. Låt masken torka helt och tvätta håret med schampo.

Mjölk är en mycket vanlig förekomst med fet hår. Mjölk kan också kämpas med speciella äggbaserade hårmaskor. Så blanda 2 äggulor med färsk juice av en liten citron. Tillsätt också en tesked olja till burken till massan. Blanda masken noggrant och applicera den på hårrötterna. Skölj håret väl med varmt vatten efter 20-30 minuter. Du kan ansöka denna mask två gånger i veckan. Förloppsförloppet varar 5-7 veckor.

Ägg hår masker

Varför exakt från ägg? Eftersom det är bekvämt och användbart

Ägg är mycket populära inte bara i matlagning, men också i kosmetologi. De är ofta grunden för olika hem- och hudvårdsprodukter. Ägg innehåller många ämnen som stimulerar de regenerativa processerna i huden - vitaminer, fetter, lecitin och aminosyror. Speciellt en hel del näringsämnen innehåller äggula, så det används oftast i olika masker för hår, även om äggvita finner också användning i kampen för vackert friskt hår.

Den framgångsrika kombinationen av maskerade ägg med olika andra komponenter gör att du kan lösa nästan alla hårproblem, vare sig det är torrt eller oljigt, förlust eller brittleness, dålig tillväxt eller tråkigt livlöst utseende. Ägg själva är användbara för vilken hårtyper som helst, och deras effektivitet bestäms av valet av följeslagare. Så i masker för torrt hår kombineras ägg med olika oljor eller honung; för fettprodukter - med alkoholhaltiga produkter: brandy eller vodka; för skadade - med mjölksyraprodukter, oljor, honung.

Äggschampo

Bland de enorma antalet schampon som fyller butikshyllor idag, ofarliga och ännu mer användbara - extremt sällsynta. För att skydda ditt hår från deras skadliga effekter, gör det en regel att använda äggulor som ett schampo för att tvätta håret minst 2 gånger i månaden. Slagen i tre matskedar av vatten 1-2 skumgummi skum väl och tvätta håret bra. Denna "schampo" ska appliceras på håret längs hela sin längd och intensivt gnidas in i hårbotten. Sköljprocessen försenas med 5 minuter, under vilken tid kommer ditt hår och huden att få kraftfull näring och läkning. Samtidigt är det ett tillförlitligt förebyggande av mjäll. Luktet av ett ägg från håret efter tvätt kommer att försvinna om du lägger till citronsaft eller äppeläger till sköljvattnet. Ja, och håret efter det blir mjuk, silkeslen och lätt att kamma.

Äggsmaskar för fet hår

 1. Äggula mask I sådana masker är en oumbärlig följeslagare av äggulan alkohol, vodka eller brandy utspädd med vatten 1: 1. Du kan också använda apotekets form av calendula tinktur. En äggula kombinerar med två skedar av den alkoholhaltiga komponenten, varefter den aktivt smutsas i hårbotten och appliceras på håret. Masken varar i ca 15 minuter på ett varmt inslaget huvud. För att absorberas av huden, och inte en terryhandduk, linda huvudet med plastfolie innan du förpackar. Tvätta av masken med varmt vatten utan tvål.
  Varje komponent i denna mask utför sin funktion: kolesterolgula deponerar funktionen hos talgkörtlarna och alkohol torkar hårbotten.
 2. Proteinmask. Slå äggvitorna i ett tjockt skum (deras antal bestäms av hårets längd och tjocklek), applicera på håret och gnugga in i huden, håll det tills det torkar. Tvätta av med varmt (inte varmt!) Vatten utan tvål.

Äggsmaskar för torrt hår

 1. Mask av vaktelägg. Torka ordentligt 3 ägg med tre matskedar. skedar av honung. Tillsätt 100 ml olivolja till det resulterande skummet. Applicera blandningen i ditt hår och gnugga i hårbotten. Täck håret med plastfolie, linda handduken varmt och håll i 1-2 timmar. Från regelbunden användning av denna mask blir håret mjukt och glänsande och ser bra ut.
 2. Mask av kycklingägg. 1 ägg, 2 msk. skedar av ricinus, olivolja eller klyftaolja, 1 msk. sked av glycerin och 1 h. sked äppelcidervinäger - blanda allt bra, applicera på hårbotten, massera det i 5 minuter och smutta sedan håret längs hela längden med en blandning. För att värma huvudet med en handduk, håll i en halvtimme - en timme, skölj med varmt vatten. Det är användbart att lägga till maskapaketlösningarna av vitaminerna A och E.

Mjällsmaskor

 1. Mask av äggulor. En av varianterna av en sådan mask består av kycklingäggor (2 st), Burdock, ricinus eller olivolja (1 tsk.) Och citronsaft (från en halv citron). Blanda, sätt på hårrötterna, gnid och håll i en halvtimme, skölj sedan med varmt vatten. Masken är lämplig för behandling av mjäll och för förebyggande av dess utseende. Det är i alla fall rekommenderat att göra det minst en gång i veckan.
 2. Mask av ägg. Förbered en mask av ett väl slagen ägg och 100 g yoghurt utan tillsatser och färgämnen eller kefir. Gnid in i huden med massörrörelser, applicera på hår, linda huvudet i plast och en handduk, håll i 30-40 minuter. Tvätta av utan varmt vatten.

Masker för skadat hår

 1. Sammansättningen av den regenererande masken: 2 äggulor, 2 msk. skedar av olivolja, 2 msk. skedar av arnica, 1 msk. sked av majonnäs, 1 h. sked flytande honung (kandad - värme till vätska). Alla blandas och appliceras som ovanstående mask. Håll 15-20 minuter.
 2. Slå 1 äggula, tillsätt 50 ml naturlig yoghurt eller kefir och 2 msk. skedar med lågmjölk majonnäs. Håll på isolerat huvud i ungefär en timme, skölj med varmt vatten.
 3. 1 äggula noggrant slipa, tillsätt 1 msk. sked aloe juice, 1 msk. sked olja och honung, 1 tsk brennvin, vodka eller tinktur av kalendula. Applicera på hårbotten och håret, håll i 1-2 timmar. Detta är en effektiv närande mask som stärker håret väl, stimulerar tillväxten och återställer det hälsosamma utseendet på skadat hår.

Sammanfattningsvis, några användbara tips.

För att få en snabb effekt måste äggen som används i hårmaskor vara av hög kvalitet: färska, från hushållskön och bäst av allt - vaktel. Om dessa förhållanden är svåra att uppfylla, använd tyst kycklingägg från närmaste butik. Det är inte så snabbt och starkt, men de kommer också att ha en positiv effekt på ditt hår. När du köper ägg för användning i masker, jaga inte de största i butiken. Tvärtom, ju mindre ägget är desto troligare är det att en ung kyckling lade den, vilket innebär att den har en högre koncentration av fördelaktiga näringsämnen.

Tänk på ett annat bra tips. Som när du tvätteras med färska mjölk eller råa ägg, och när du tvätta huvudet efter en äggmask, använd inte för varmt vatten, vilket matprotein kan koagulera och det blir mycket svårare att tvätta det.

Masker för oljigt hår hemma

Det är orörligt, oljigt, glänsande mycket nästa dag eller till och med ett par timmar efter att ha tvättat håret - inte ovanligt bland båda könen. För varje typ av hår och hårbotten krävs kompetent vård, och för denna typ - ännu mer. Masker för fet hår, gjorda hemma - ger möjlighet att återställa den naturliga attraktionen och skönheten hos våra lockar.

Orsakar fet hår

Det finns många av dem, och varje person har sin egen, om inte flera, samtidigt. Liksom de flesta yttre estetiska problem är roten till det onda, oskadade, feta håret ett symptom på någon form av interna störningar. Mestadels är dessa:

 1. Problem med inre organ och olika kroppssystem. För problem med tarmar, lever, övervikt och dålig sköldkörtel, är inte den bästa typen hår på huvudet bara ett av symptomen.
 2. Brott mot hormonella nivåer. Detta gäller för ungdomar, kvinnor med endometrios och även före menstruation. Överdriven produktion av manliga hormoner leder ofta till detta problem.
 3. Och, naturligtvis, fel diet. Som de säger är du vad du äter. Det finns faktiskt inget gott i missbruk av stekt, rökt, fet, och allt det. Inget bra för kroppen och för utseendet. Brot i levern och ett dåligt utflöde av gallan - något som tydligt inte lägger till skönheten i ditt hår.

Men det händer också att orsaken till det orörda håret är att flickan själv inte bryr sig om dem ordentligt. Kan inte vara hälsoproblem, men dålig extern vård kan också leda till att håret inte kommer att vara bäst.

 1. Frekvent och felaktig användning av hårtorken. En ström av varm och torr luft förångar all fukt från håret, och kroppen försöker naturligtvis att kompensera för den med ökad fettproduktion.
 2. Användningen av feta balm och andra medel. Om ditt mål är att mata torrt, dela slutar, röra inte vid rötterna: Applicera dem från mitten av total längd, stiga inte ovanför.
 3. Konstant stress och generellt deprimerat tillstånd. Detta framkallar en ökad frisättning av kortisol, vilket i allmänhet inte påverkar kroppen på bästa sätt, och för huden på huvudet är fylld med ett oförskämt, oljigt och osjämt utseende.

Home Mask Application Tips

De är ett effektivt verktyg för att bekämpa de obehagliga estetiska problemen med hår. De kan användas med och utan interna problem. Men för att de ska handla till det maximala är det viktigt att följa rekommendationerna.

 1. För att inte bränna hårbotten, se till att det inte finns skador, inflammation och irritation.
 2. För att inte torka hårets ändar med aggressiva medel, använd endast en mask för epidermis utan att röra huvudlängden och spetsarna.
 3. Koka blandningen i en icke oxiderbar behållare. Undvik att använda metallredskap - annars kan kompositionen oxidera och orsaka mer skada än bra.
 4. Överdriv inte det - annars torka ut eller helt bränna hela epidermis.
 5. Skölj med varmt vatten. Från iskall kan du få en förkylning, och från den heta utsöndringen av fett blir det ännu rikligare.
 6. Använd inte masker för ofta. Varje dag - i alla fall, byst.

Oily Hair Mask Recept

Det finns många av dem, och var och en är bra på sin egen väg. Det viktigaste - att lära känna rekommendationerna och välja det bästa för dig själv. Varje organism är individuell, och om en mask inte uppfyller dig med någonting, försök sedan djärvt tills du hittar det perfekta för dig personligen.

Mask för fettigt hår vid rötterna

Väl hjälper från ett starkt fettinnehåll och en positiv effekt på tjockleken på hårblandningen av bröd och salt.

 • en skiva svart rågbröd;
 • salt - 1 msk. l.

Massa bröd häll kokande vatten, rör om mush, tillsätt salt. Efter kylning, applicera på rötterna, sätt på en plastpåse och tvätta sedan efter en kvart i timmen.

Mask för fettigt hår och torra tips

Som vi har sagt är mättnaden av hår med talg ojämn, därför att dessa områden kräver olika vård. Men den här masken är bra för hela hårlängden.

 • 1/3 kopp surmjölk;
 • Äggula
 • Vitamin B2 kapsel.

Blanda alla ingredienser med en visp och applicera på torrt, men otvättat hår. Vik en cellofantpåse över huvudet och en handduk ovanpå och lämna den i tre fjärdedelar av en timme. Efter tvättning, som vanligt.

Mask för tunt och smutsigt hår

När du har ett dubbelt problem med ditt hår är det ännu svårare. Som du vet behöver tunt hår riklig näring och fet - tvärtom är det bättre för dem att göra utan oljeblandningar. Hur hittar man en lösning?

Den mest framgångsrika kombinationen är honung och aloe. Blandningen kommer att vara både näringsrik och lätt - utan överbelastning för den oljiga dermis.

Aloe broschyrer skärs i en mush för att göra juice, och blanda med ett par skedar av honung. Applicera blandningen i hela hårets längd, täck huvudet och tvätta det.

Mask för tillväxt och hårdhet

Ofta är huvudproblemet av denna typ den snabba förlusten av ett snyggt huvud. Färskt och volumint hår ser ut efter tvätt och torkning, men nästa dag gör fett håret tjockare vid rötterna, och du kan bara drömma om volymen.

Kan hjälpa en blandning av äggulor. Slå två yolks och applicera på huden och håret i en kvart i timmen. En ytterligare effekt kommer att medföra tillsats av aloe eller citronsaft, men inte samtidigt: dessa ingredienser är kända för deras effektivitet mot hårfettighet.

VIKTIGT: Denna mask har en liten, men inte mycket trevlig "sida" -effekt. Det är möjligt att efter en tvättning av blandningen och tvättning med schampo, kommer en obehaglig lukt att förbli. Det rekommenderas att skölja huvudet med örttextrakt, vilket eliminerar sådana obehagliga konsekvenser.

Från att falla ut

Man tror att en av de få fördelarna med denna typ är att rötterna alltid är mättade, och problem med förlust, förmodligen, borde inte vara. Det är så som det är, men det händer också att fett gör håret så tungt att det är mycket mer mottagligt att falla ut än torrt hår.

Ett utmärkt botemedel mot ett sådant problem kan fungera som en växtbaserad infusion, till exempel från nässla. Det är utan tvekan att det kan sköljas med hår efter varje tvätt, utan rädsla för att torka ut eller bränna huden.

Om vi ​​pratar om en mask, så hjälper en mask till, som du behöver:

 • 2 handfulla humlekottar;
 • vanliga lökar - 2 huvuden;
 • burdock root.

Häll kokande vatten över humle i ca 30 minuter. Gör detsamma med finhackad rot av burken. Under tiden skyndar du lökgen genom köttkvarn så att saften kommer att flöda rikligt, blanda sedan alla ingredienser och applicera, som om gnugga blandningen i huden med fingrarna.

Wrap huvudet med ett paket och en handduk, gå i en timme, skölj sedan.

VIKTIGT: Var försiktig så att du inte faller i dina ögon - det kommer genast att nypa. Och för att undvika problem i form av utseende av en främling och knappast en trevlig lukt sköljer du huvudet med juice som pressas ur citron eller infusion av örter.

Fläckmask för fet hår

I sig själv, mjäll eller seborré - ett fenomen i samband med sjukdomar i hårbotten. Orsakerna till förekomsten kan också vara såväl som felaktiga vårdprodukter och svampar - i vilket fall som helst kan en läkare som kan identifiera orsaken och ordna en behandlingssätt inte skada sig.

Mer radikala lösningar som svavel- och salicylsyrahjälp. När du blandar med äggulor får du en mycket effektiv mask som du måste använda två gånger i veckan stadigt i flera månader.

För mjäll, undvik att använda ingredienser som lök och varm paprika - de irriterar bara den drabbade huden mer.

Att stärka fet hår

Denna typ är inte alltid olika hälsa och brist på bräcklighet, trots den kraftfulla och regelbundna "utfodring". Det är också mottagligt för brittleness, och sektionen av ändarna, och frånvaron av en hälsosam, inte fet, glans.

Skölj, märkligt nog, med öl hjälper till att klara det här. Det är viktigt att det är friskt - effekten blir mer. Detta kommer att bidra till att ge en utmärkt volym och glans, läggning och kamning blir mycket lättare. Efter sköljning sätta på en cellofantlock och vänd om med en handduk, tvätta av efter en halvtimme. Hur man undviker lukten, vet du redan.

Nourishing mask för fet hår

Bröd är tillfredsställande inte bara med "intag", men också för mättnad och näring av hår. Du behöver svart rågsmulan, och också:

 • ett halvt glas vatten;
 • ett pack av gelatin;
 • 1 tsk. kalk.

Lös upp gelatin med varmt vatten, blanda allt tills det är slät och applicera sedan på hela längden av håret. Det kommer att vara möjligt att tvätta på en timme. Denna procedur kommer att stärka håret, fuktar, lindra från överdriven glans.

Oljig hårmask för natten

För deras användning finns deras egna oföränderliga regler, till exempel är det så länge inte möjligt att använda ingredienser som irriterar huden: lök, paprika, senap. Det kan bränna alla dermier och hårsäckar. Vanligtvis används sparsamt, lugnt betyder som ägg, honung, örter, grönsaker och frukter.

Anmärkningsvärt fungerar lerblandning. Det kommer att kräva:

 • blå lera - 50 g;
 • yoghurt;
 • lite älskling

Allt blanda till en pasty konsistens, gäller för rotzonen. För att inte bli smutsig av dig själv och inte kasta i sängen, sätt på en halsduk och gå till sidan. Tvätta av efter att ha vaknat.

Tips: du kan inte använda schampo, eftersom kefir tvättar bort sebum.

Oljiga hårmaskor med oljor

Det låter inkompatibelt, men det visar sig ofta att för en så problematisk hårtyp krävs näring, vilket bara oljor kan ge. Det är viktigt att inte överdriva det, och effekten blir underbar.

Nourishing Mask med Castor Oil

När den blandas med calendula infusion, kommer den att stärka, ge glans till lock och ta bort problemet med överdriven fetthet. Det kommer att räcka för att blanda ett par matskedar infusion och en tesked olja. Rör inte på spetsarna och skölj sedan som vanligt.

Mask med olivolja

Olivolja är en välkänd ingrediens som är oumbärlig för att bibehålla skönhet både från insidan och utsidan. Den terapeutiska blandningen baserad på den återställer vatten-lipidbalansen och löser stratifierade hårflingor och eliminerar hårets irriterande magnetisering. Här är vad du behöver:

 • två tsk olja;
 • grönt te;
 • ett pack av gelatin.

Rör om gelatinkristallerna i teet tills de löser upp, tillsätt olja och applicera sedan massan på huden och på hårets yta ca 5 cm, varma. Tvätta av på en timme.

Burdock Mask

Kockolja är allmänt känd för sina närande, vitaminiserande, stimulerande egenskaper. Den är väl lämpad för denna typ av hår, eftersom det normaliserar utsöndringen av fett och återställer balans.

 • olja - ett par konst. l.
 • röd chili pulver - inte mer än hälften tsk;
 • äggula.

VIKTIGT: Håll inte den längre än en fjärdedel av timmen - du kommer att brinna dermis. Om det brinner illa - tvätta det, och nästa gång minska koncentrationen av peppar.

Men när den används ordentligt är blandningen väldigt användbar mot gallring, förhindrar håravfall och dålig cirkulation av huden.

Folkmedel för fet hår

Naturligtvis, underskatta inte upplevelsen av självomsorg, gå igenom århundraden och generationer! Mot hårets greasiness finns en stor mängd medel i arsenalen för traditionell medicin.

Effekten av konventionellt jodiserat salt är allmänt känt. Skalning, utförs med hjälp, kommer att förnya huden, lindra irritation och skalning, men tar också bort alla döda celler utan spår.

För tillverkning av blandningen behöver du:

 • litet jodiserat salt - ett par Art. l.
 • ett par droppar av någon essentiell olja;
 • lite vatten.

Blanda allt och gnid sedan in i den förfuktade hårbotten smidigt och försiktigt i ett par minuter.

Varning: skada inte huden. Tvätta normalt med schampo.

En anmärkningsvärd effekt kommer att ha ett schampo gjort hemma. Det kommer att uppdatera, ge en hälsosam glöd till dina lockar.

 • ägg - 1 st.
 • stark, ospädd nätdekok - några Art. l.
 • juice pressad från citron - några st. l.

Slå ägget separat, lägg till allt annat till det. Massage i ca 5 minuter, skölj sedan med avkok av nässla, späd med mycket vatten. Det viktigaste är att den här produkten tvättar bort överflödigt fett och ett verkligt schampo, och det finns ingen skada och kemi - inte ett gram!

Mask för fet hår med senap

Det är allmänt känt att det är användbart för att stärka håret, men den inte mycket trevliga effekten är diskret brännande. I kombination med burdock oljemask gör det lätt att klara sig med smörighet och otydlighet.

Vad krävs för tillverkning:

 • olja - 2 msk. l.
 • senap i form av torrt pulver - 2 msk. l.
 • halv art. l. socker;
 • äggula;
 • lite varmt vatten.

VIKTIGT: kommer att brinna. Det här är bra: förutom normaliseringen av fettbalansen stimuleras hårlökarna direkt. Senap är känt för att stimulera hårväxten. Men om det brinner för mycket, då har du lagt till för mycket senap.

Lermask

Vi kommer att berätta för dig ett annat recept med lera, men den här gången behöver du inte lämna den över natten.

 • lera - vilken som helst av ditt val - ca 20 gram;
 • 2 ampuller av vitamin B6;
 • ett par konst. l. av öl.

Efter blandning applicera de aktiva massagörningarna, lämna i femton minuter. Denna mask är bra eftersom den kan ersätta schampo och har en lång effekt. I ungefär ett par dagar, och ibland även i en vecka, kan du glömma att du har en så problematisk hårtyp: ditt hår kommer att glädjas åt silkighet, mjukhet och smidighet.

Kefir mask

Ett utmärkt recept som kommer att mätta dermis och hår med näringsämnen och inte försvårar problemet med riklig utsöndring av fett - det här är en blandning baserad på fermenterade mjölkprodukter, som kommer att fuktas och kommer inte att väga ner.

Behöver kefir och cottage cheese - 25 gr. respektive. Blanda dem med en sked full av vitamin B5. Se till att blandningen är likformig och applicera på rent hår i en timme.

Äggsmask

Ägg är en universell ingrediens i många produkter för att upprätthålla skönhet och hälsa hos lockar. Receptet, som vi delar, kommer att återställa håret efter en aggressiv påverkan på dem: efter en perm eller en svår, steg-för-steg färgning.

För att göra detta, blanda ett helt ägg, ett par skedar med burdockolja, ett par ampuller av vitamin A. Efter applicering vänta ungefär en timme för ingrediensens mjuka effekt att rätta till rötterna.

Aloe Mask

Juicen av denna växt laddar med vitaminer, fuktar och ger en antiseptisk effekt, och masken med dess tillsats är en gudsticka för fet och tråkigt hår. För henne behöver vi igen ett ägg, bara den här gången, redan tre stycken. Tillsätt ca 20 ml aloejuice till dem, blanda och applicera på ett vått huvud, håll under en handduk i minst en timme.

Mask med honung

Det bidrar till vegetationens näring på huvudet, vilket ger dem sken och hälsosamt utseende.

 • 3 ägg;
 • 2 msk. l. havregryn;
 • 3 tsk. honung.

Suga havregryn i varmt vatten, efter kylning, tillsätt vispad och ägg. Sprid på rent fuktigt hår, vänta i två timmar, skölj sedan, men bara med kallt vatten, så att proteinet inte krullas.

Citronmask

Denna mask kommer att torka rötterna, men samtidigt kommer inte tunna spetsarna, efter vanlig användning kommer hårets densitet och struktur att förbättras. Det är särskilt oumbärligt efter färgning, när dermis är fortfarande fet, och spetsarna genomgår sektion och bräcklighet.

 • 2 tsk. konjak;
 • 1 tsk. citronsaft;
 • 2 tsk. druvolja.

I en liten varm brandy tillsätt juice, sedan smör. Applicera hela längden, tvätta av på en timme.

Vitaminmask

Denna blandning garanteras att lägga till pomp och volym hår, samt en positiv effekt på densiteten. Vidare laddas det svaga och livlösa håret vitamin - som manna från himlen.

 • äppeläger - för sköljning;
 • Vitamin B12 - 2 ampuller;
 • retinol - 25 droppar;
 • kamille avkok - en halv kopp;
 • vitamin B5 - 2 ampuller;
 • tokoferol - 15 droppar.

Töm kamilledekoket och blanda sedan med alla andra ingredienser, applicera över hela längden. Huvudet ska vara inslaget med cellofan och en handduk, lämna över natten. Efter uppvaknandet skölj med en svag lösning av ättika och vatten.

De bästa butiksmaskorna för fettigt hår

Det beror på din budget och hur mycket du är villig att ge upp så att produkten, testad av många tester och studier, kommer att fungera bra. Marknaden erbjuder mycket pengar - både dyrt och billigt, även för en väldigt blygsam plånbok. Här är några av dem:

 1. Orising, med citronoljaolja.
 2. Mud, slappna av och mot stress med mallow extrakt. Konstant Delight.
 3. Medel på grund av smuts av Saksky-sjön. Med Formel.
 4. Minska lera med lera. Selektiv.
 5. Absorberande mudspray, Kapous Professional.

Valet beror bara på dig - både effekt och kostnad. På världsmarknaden har produkter från Israel en speciell berömmelse: det är därifrån som alla kända vårdprodukter kommer ifrån.

slutsats

Oljigt hår är inte en mening. Leda rätt livsstil, äta bra, stressa inte och få tillräckligt med sömn. Välj rätt hårstädare, överdriv inte det med färgning och använd en hårtork. Samtidigt följer du hårets skönhet med hjälp av metoder och verktyg som vi delade med dig.Nästa Artikel
Skallar skott på huvudet? Låt oss ta reda på vad vi ska göra med det!