Honung och ägg ansiktsmask: recensioner och recept


Användningen av masker med kycklingägg och honung gör det möjligt för varje kvinna att uppnå utmärkta resultat i vården av deras hud och ser charmerande varje dag. Dessa komponenter bidrar till föryngring av huden, vilket ger strålning och hälsosam färg. Honung förbättrar tillståndet hos de övre skikten i epitelet, närmar och tonar dem, vilket hjälper till att släta på rynkor.

För olika hudtyper

Naturlig ägghonungsmask har ett stort handlingssätt, vilket gör att en kvinna i vilken ålder som helst kan använda detta verktyg.

Ägget ska användas beroende på din hudtyp:

 • protein - för avfettning och åtdragning, förminskning och rening av förstorade porer.
 • äggulan är för att mata trötta, förvirrande och för att väta torrt.
 • hela ägget - uppdatera, smidig, ton upp, ger djup näring.

Sammansättningen av ägg-honungsmask

Masken med flytande honung med tillsatt protein är lämplig för kvinnor med fet eller kombinationshud. Med regelbunden användning kan du bli av med obehaglig glans och akne. Receptet är väldigt enkelt. Ta 1 msk. l. honung och tillsätt två proteiner.

Om huden är torr eller de första rynkorna syns, hjälper masken med flytande honung och äggulor mycket bra. För att göra detta, ta 1 tsk. honung och häll 1 äggula. Om detta är för lite, dubbel så mycket ingredienser.

Om du vill förbättra näring i huden, öka elasticiteten, bevara den naturliga friskheten, använd ett helt ägg och 1 msk. l. honung. Denna komposition är lämplig för alla hudtyper.

Innan du använder masken, är det lämpligt att grundligt ånga ansiktet. Applicera det på ansiktet på vissa massagelinjer, med en pensel, bomullspinne eller fingrar. Ögonområdet bör saknas. Denna procedur varar minst 20 minuter, men inte mer än en halvtimme. Masken tvättas oftast med varmt vatten.

Användningen av en ägghonungsmask är en garanti för din huds hälsa. Det är en utmärkt biostimulant som gör att huden kan ordnas, rensas och uppfriskas.

Föryngrande mask

För att förbereda en komposition med en föryngrande effekt måste du ta 1 tsk. honung, 1 äggula, 1 msk. l. vegetabilisk olja och 5 droppar citronsaft.

Det är nödvändigt att mala honung och äggula, sedan tillsätt olja och citronsaft, du måste mixa tills du får en homogen konsistens som ska appliceras på ansiktet. Lämna det tills det är helt torrt, skölj bara med varmt vatten och massera huden. När alla rester av masken är borttagna, gnugga inte ansiktet med en handduk, men bara blotta den.

Recept för fet hud

 1. Protein blandat med 1 msk. l. hackad havregryn i en mixer och 1 msk. l. honung. Beat tills en krämig konsistens erhålls. Blandningen fördelar försiktigt på ansiktet, lämnar i ca 20 minuter, tvättas sedan av.
 2. I det andra receptet ger havremjöl vägen till citronsaft. En sådan komposition är utmärkt mot fett och akne, det bör appliceras 3 gånger i veckan. Det är lämpligt att hålla den här rengöringsmasken i 30 minuter.

Ägg honungsmask recept för Delikat torr hud

 1. Ta 1 msk. l. havregryn, 1 msk. l. honung och 1 äggula. Beat till gräddig. Applicera på ansikte, vänta 20 minuter och tvätta sedan.
 2. Ta 1 msk. l. Blanda olivolja och honung och tillsätt 1 äggula. Håll i minst 20 minuter, ta sedan bort masken med en servett, så kan du tvätta.

Matlagningsmassor

För att säkerställa att någon ägghonungsmask har en dragande effekt, tillsätt citronsaft till den. Receptet kommer att se ut så här:

Ta 1 protein, 1 tsk. honung och 1 msk. l. citronsaft. Lyft effekten skapas på grund av det ökade innehållet i citronsaft. Blanda alla produkter bra och fördela den resulterande kompositionen på ansiktet. När det första lagret torkar väl lägger du till ett annat lager (griper 3 lager).

Det rekommenderas att hålla verktyget i högst 20 minuter, skölj med kallt vatten. Om huden är mycket tätt, och det är en brännande känsla, använd en fuktighetskräm.

Det är viktigt! Innan proceduren måste du kontrollera hudens reaktion, eftersom produkter som doneras av bin är starka allergener. Applicera en liten mängd av den beredda masken på din handled och vänta 15 minuter. Om huden inte räddas efter den här tiden visas den inte, du kan fortsätta med procedurerna.

Hur ofta använder du verktyget

Masker som innehåller kycklingägg och honung bör inte appliceras för ofta. Eftersom huden upplever stress i samband med aktiveringen av återvinningsprocesser. Överdriven användning kan ha motsatt effekt. Två gånger i veckan räcker för att uppnå bra resultat.

Ägg honung hårmask

Ägg honungsmask för hår. Hemligheter att laga äggmasker för hår. Ägg för masker är bättre att använda hemma. Hembakat ägg är bara ett lagerhus av vitaminer och spårämnen som vårt hår behöver.

Äggsmaskar för att stärka håret. Ägghonungsmask för hår.

Hej kära läsare. Idag vill jag prata om hårets skönhet. Hur man gör håret skina, behålla sin vitalitet och skönhet, hur man förhindrar håravfall? Det finns många faktorer som påverkar håret. Hår blir tråkigt och faller ut på grund av felaktig kost, brist på vitaminer i kroppen, på grund av stress. Hår är skadat, om du anländer länge i solen, frost eller vind.

Men för att hjälpa ditt hår att hitta sken, kommer skönhet och styrka att hjälpa enkla och billiga medel. Här kommer till hjälp, äggmasker för hår. Idag kommer jag att berätta för dig hur man gör en ägghonungsmasker och ägghårsmaskar med olika komponenter. Dessa masker är närande och regenererande, stärker och närmar inte bara håret, utan även hårrötterna.

Som regel för framställning av masker för hår behöver vi hela ägg eller äggulor. Eftersom det är äggulan som innehåller en stor mängd vitaminer och spårämnen. På bloggen har jag redan en artikel om yolk ansiktsmasker "Yolk ansiktsmasker". Jag använder mig själv av sådana masker och effekten är nöjd. Naturligtvis, för sådana ändamål, skulle jag rekommendera att använda hemlagade ägg, inte lagra dem.

Äggsmaskar för att stärka håret.

Äggsmaskar, som de säger, kan göra ett mirakel med försvagat, tråkigt och skadat hår. Jag skriver allt av en anledning, för jag applicerar äggmasker själv och jag är mycket nöjd med effekten. Om du gör kursen 7-10 gånger, kommer du att se resultatet när du används flera gånger i veckan. Men resultatet blir redan märkbart efter de första hårmaskorna.

Jag gillar också ägg-honungsmask för hår. Varje år köper vi honung, utsökt, naturlig från en biodlingens vän. Vi använder det som ett naturligt botemedel mot förkylningar och andra sjukdomar. Och för ansiktet och håret använder jag det fortfarande. För masker rekommenderar jag dig också att använda naturlig honung. Den här typen av honung är värdefull för hår. För mer information om honungsmasker och hur man använder dem, kan du läsa i artikeln "Honey Hair".

Hemligheter att laga äggmasker för hår.

 • Ägg för masker är bättre att använda hemma. Hembakat ägg är bara ett lagerhus av vitaminer och spårämnen som vårt hår behöver.
 • Ägg för matlagningsmaskar bör vara vid rumstemperatur. För att göra detta behöver du bara hämta dem i förväg från kylskåpet.
 • Du kan blanda maskingredienserna med en gaffel, och du kan vispa tills en enhetlig konsistens.
 • Applicera äggmasker för att torka håret. Eftersom om du sätter dem på vått hår, kommer masken helt enkelt att flöda genom ditt hår.
 • Jag vill uppmärksamma det faktum att det är bättre att tvätta av äggmaskerna från håret med vatten vid rumstemperatur. Saken är att om du tvättar masken med varmt vatten, är ägget helt enkelt "kokt" på håret. Jag hade redan en sådan obehaglig upplevelse.

Alternativ för att laga äggmaskar är många. Du kan göra hårmaskor med tillsats av olika komponenter.

Ägghonungsmask för torrt hårtyp.

För beredningen behöver vi 2 äggulor, 1 sked naturlig honey, 3 skedar olivolja, om det inte finns olivolja, då kan du använda mandelolja, kardolja eller druvolja. Jag har redan skrivit om användningen av mandelolja för hår och ansikte i artikeln "Almondolja". Jag älskar denna olja väldigt mycket och tillämpar det själv.

Mala äggula, tillsätt smör och honung. Om du har honung tjock måste den smälta i ett vattenbad. Maskomponenterna blandas till en enhetlig konsistens. Applicera på håret, linda med film, lämna i en halvtimme. Tvätta av masken är inte varmt vatten. Applicera en gång i veckan.

Mask för sprött hår och splittrade ändar.

För att förbereda masken behöver vi ett ägg och en olivolja. Slå hela ägget lätt, tillsätt två matskedar olivolja. Masken blandas och appliceras på håret. Cirka en halvtimme. Tvätta av med vatten. Denna mask kan göras flera gånger i veckan.

Applicera denna mask för splittrade ändar och sprött hår. Masken ger näring och återställer hår, med hjälp av en sådan mask förbättrar hårets tillstånd.

Mask för fet hår.

Att förbereda masken med äppelcidervinäger och ägg. Blanda ägget och två matskedar äppelcidervinäger och applicera denna mask på håret. Cirka 15-20 minuter, tvätta av med vatten. Denna mask kommer att ge glans till håret, fuktar håret.

Du kan lägga till några droppar rosmarinolja till denna mask. Rosemaryolja minskar hårolja.

Äggsmask för hårväxt och förstärkning.

Denna mask är lämplig för normal hårtyp. För att förbereda masken behöver vi äggula, brandy och olivolja. En äggula blandas med en sked olivolja och en sked av brandy. Om du har långt hår, men ingredienserna kan fördubblas.

Masken appliceras på håret som distribueras från rot till spets och lämnar masken på håret i 20-30 minuter. Tvätta av masken med vatten. Du kan lägga till några droppar cederolja i masken, det främjar tillväxten av starkt och friskt hår.

Äggmask för hår mot mjäll.

Ägg innehåller aminosyror som inte bara förhindrar mjäll, men hjälper också att bli av med mjäll genom maskor. Denna mask återställer också skadat hår. För att förbereda masken behöver vi 2 äggulor, 3 skedar citronsaft och en tesked olja. Alla komponenter i masken blandas. Applicera på håret noggrant gnugga in i hårrötterna.

Masken på håret lämnas i 20-30 minuter. Tvätta av masken med vatten. Denna mask ska göras flera gånger i veckan. Önskvärt förlopp med 7-10 förfaranden. Till masken kan du lägga till ett par droppar av tea tree oil, det eliminerar mjäll och klåda i huvudet.

Ägghonungsmask för hår.

För att förbereda masken behöver vi 2 äggulor, som måste blandas med två skedar honung. Denna mask appliceras på torrt hår från rötterna till ändarna av håret. Täck huvudet med en påse eller wrap, sedan en handduk och lämna masken i en timme på håret. Tvätta av masken med vatten.

Fördelen med äggmasker.

Jo, för det första innehåller äggulan vitamin B3, vilket påverkar hårväxten, dessutom blir håret ljusare.

Lecitin, som finns i ägget, återställer skadat hår vilket gör det jämnare, skenigare och starkare.

Äggsmaskar stoppar håravfall, hjälper till att ta hand om matt och skadat hår.

Äggsmaskar är ett gammalt folkmedel för hårvård och mycket bättre än inköpta produkter. Även om äggschampon säljs på hyllorna i våra butiker, har de också en hållbarhet på 1-2 år, varför det är värt att överväga om naturliga produkter är uppbyggda eller ej.

Innan du applicerar äggmask för hår, applicera en liten mask på huden för att försäkra dig om att du inte är allergisk mot maskinkomponenterna. Eftersom honung är en produkt som kan orsaka allergiska reaktioner.

Du bör också komma ihåg att antalet komponenter i masken kan ökas eller minskas, det beror helt på hårets längd. Efter att ha gjort en ägghårsmask åtminstone en gång vet du redan den optimala mängden maskingredienser.

Hur man förbereder en äggmask för hår, hur man applicerar en mask på håret, allt kan ses i videoklippet.

Vad är användbart för ägg och honungsmasker? Hårmask: hur man applicerar med äggula och honung? Hårmask från jäst, ägg och honung för svaga och skadade trådar. Hårmask, inklusive jäst, honung och kefir.

Ägg honung hårmask

Ofta påverkar den förorenade miljön vår hälsa. Först och främst påverkar den platsen för direktkontakt av kroppen med den. I det här fallet kommer det att handla om hår. Att återställa skålens skönhet och hälsa kräver ett integrerat tillvägagångssätt. En del av detta är hemlagade masker baserade på ägg och honung.

Honung - det här är det bästa näringsämnet för hår. Speciellt rekommenderas det i närvaro av tunna, spröda och torra krusar. Dessutom liknar denna produkt i komposition till blodplasma, så det absorberas lätt och snabbt av kroppen.

Inhemska ägg innehåller många vitaminer och mineraler, särskilt i äggula. Detta inkluderar fosfor, jod, magnesium, zink, vitaminer A och B (biotin, tiamin, riboflavin etc.). För terapeutiska och profylaktiska ändamål är det bättre att använda hemlagade produkter. Många andra produkter kan inkluderas i hushållsblandningar, till exempel vegetabiliska oljor: oliv, burdock, ricinus, persika, nötter, jojoba, mandel, vetex, druvfrö, kokosnöt. Du kan också berika de eteriska oljorna, som tillsätts i mängden några droppar, eftersom det är mycket koncentrerat.

Honung och ägg kompletterar varandra effektivt.

Denna kombination garanterar ett utmärkt resultat:

 • håret blir glänsande, smidigt och silkesligt;
 • strukturen återställs, rötterna stärks
 • avbrott stoppar;
 • mjäll försvinner
 • normal utsöndring av talgkörtlarna.
 1. Honung rekommenderas att ta från biodlare för att vara säker på produktens kvalitet;
 2. Om det är kandiserat måste du värma det i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn. Därefter måste du vänta tills det svalnar lite, annars fylls ägget till det
 3. Detsamma gäller för ägg - det är bättre att köpa hemlagad, eftersom de innehåller mer näringsämnen, respekterar de sig mycket mer effektivt. Använd ofta bara äggula eller protein. Den första rekommenderas för torra lockor, och den andra - för fett;
 4. Den aktiva föreningen gnides först aktivt i huden och rötterna och fördelas sedan över resten av strängarna (du behöver en kam);
 5. Efter behandling av huvudet med läkemedelsblandningen är det nödvändigt att värma det: Sätt på ett gummilock (plastpåse) och rulla upp det med en handduk;
 6. Förpackningsförfarandet varar från 30 minuter till 1 timme, beroende på hårets recept och tillstånd. Ta bort masken med varmt vatten så att ägget inte krullar. Typiskt kräver tvättning användning av schampo. Dessutom sköljs krullarna med en lösning av äppelcidervinäger eller citronsaft.
 7. För terapeutiska ändamål görs förpackningsförfaranden 1-3 gånger i veckan vid profylaktiska behandlingar - en gång varannan vecka. Kursen består vanligtvis av 10-15 procedurer. Vid slutet av behandlingen tas en paus, och vid behov upprepas kursen.

Förbered blandningen på ett sådant sätt att en full matsked flytande honung krävs för ett ägg. Om det är tjockt, värm upp det. Efter noggrann blandning appliceras kompositionen på rötterna och sedan till spetsarna. Värm huvudet, vänta 30-60 minuter. Ta av med varmt vatten med eller utan schampo.

Andra blandningar

 1. Ingredienser: 3 piskade äggulor; honung och vegetabilisk olja i ett förhållande mellan 1 och 6. Om krullarna är kortare kan du minska antalet ingredienser. Detta alternativ är lämpligt för dem som har svårt att tillämpa standardkompositionen (klibbig, dåligt distribuerad). Efter bearbetning av krullarna lämnas blandningen i ungefär en timme. Efter tvättning rekommenderas det att torka håret naturligt.
 2. Ingredienser: 2 piskade äggulor; honung och brandy i ett förhållande mellan 1 och 2. Kompositionen appliceras innan huvudet tvättas i 30-60 minuter. Om så önskas, tillsätt flytande vitamin A och E till blandningen;
 3. Ingredienser: piskad äggula; honung, olivolja och citronsaft i förhållandet 2: 1: 1. Efter behandling av hud och strängar och uppvärmning hålls blandningen i 40-50 minuter, tvättas sedan av med schampo.

Jäst har många fördelaktiga egenskaper:

 • återfuktar torra krullar;
 • återställa skadade delar av strukturen;
 • mätta med näringsämnen tunna
 • återställa friskhet mot djärva strängar;
 • göra håret preparerat
 • kommer att lägga till styrka och volym tunna.

Använda denna produkt måste du ordentligt förbereda den: du måste späda den med varm mjölk eller vatten (37 ° C), tillsätt lite socker eller tillsätt honung och låt jäsa i 15-30 minuter.

Kompositionen framställd enligt följande recept hjälper till att återställa skönhet och hälsa till svaga, tunna och skadade lockar.

2 msk. l. jäst häll ½ kopp mjölk (vatten), tillsätt 1 tsk. flytande honung, 2 msk. l. Gräddfil och 1 msk. l. vegetabilisk olja. Alla komponenter blandas grundligt, gnids in i huden, sprids till spetsarna, isolerar huvudet och lämnar i en och en halv timme och tvättas sedan av. Förfaranden gör 1 gång om 3 dagar. Kursen består av 6 rutiner. Om det behövs, upprepa kursen efter 2-3 veckor.

Sammansättningen, som är framställd på basis av dessa ingredienser, låter dig lösa tre problem på en gång: det fuktar, närmar sig näringsämnen, gör håret längre och aktiverar tillväxten. Den stora fördelen med denna mask är att den passar absolut alla typer av hud och hår.

Så måste du först värma upp den trevliga värmen av kefir (½ kopp) eller yoghurt. Gör det i ett vattenbad. Sedan häller de 2 msk. l. torr jäst, lätt blandad och kvar i kvart i timmen.

Efter tiden hälls en liten flytande honung i blandningen. Därefter knådas blandningen av jäst noggrant, så att blandningen har fått en krämig konsistens.

Den resulterande uppslamningen är uppdelad i två delar. Man arbetar aktivt med hårbotten och rötterna, och den andra fördelas över den återstående längden av strängarna. Efter uppvärmning hålles masken i 30-60 minuter och tvättas sedan av.

Om krullarna är mycket torra, rekommenderas att hälla i den befintliga kompositionen en stor sked full gräddfil.

 1. Jäst - ägg - honung. Först måste du värma ½ kopp mjölk, tillsätt en stor sked torrjäst och vegetabilisk olja efter eget val, 1-2 slagna ägg. Ingredienser måste blandas noggrant, appliceras sedan på huden och fördelas sedan till tipsen. Efter isolering tvättas den nuvarande kompositionen efter 1-2 timmar. Detta verktyg ger näring till krullarna med användbara ämnen, stärker rötterna, vilket bidrar till hårväxten och gör håret tjockare och starkare.
 2. Jäst och protein. Torkpulvret omrörs i en liten mängd varmvätska (vatten, mjölk, smör), sedan tillsätts det piskade proteinet till mushen. Den resulterande blandningen appliceras som vanligt först till huden och rötterna och sprids sedan till spetsarna. Efter uppvärmning hålls den på huvudet i ungefär en timme. Ta bort det, som alla masker med ägg, varmt och bättre kallt vatten;
 3. Jäst, äggula och örter. Ingredienser: piskad äggula; på den stora sked jäst, burdock olja; avkok av örter (nässla, kamille eller salvia); upp till 5 droppar eter att välja mellan. Jäst är upplöst i örttekoko och lämnas i en halvtimme. Efter tiden lägger du till resterande ingredienser. Tvätta av masken efter en timme. Gör det två gånger i veckan. Allt du behöver är 8-12 procedurer.

En matsked av pulvret omrörs tills homogen i vatten, tillsätt lite socker. Blandningen lämnas i 1 timme. Efter tiden tillsätts honung och senap i lika stora proportioner. Mask håll på huvudet i en timme. Det är nödvändigt att göra denna procedur inte mer än en gång i veckan. Totalt utan paus kan du spendera 8-10 procedurer.

Du kan använda ett enklare recept än det föregående: kombinera endast jäst och honung. De tas i lika stor grad, tillsätt lite varmt vatten.

Mask håll på huvudet i en och en halv timme.

Låt ditt hår glädja dig med sin styrka, glans och hälsa!

Vad är användningen av honung och äggmaskar?

 1. upphörande av håravfallsprocessen
 2. strängar blir blankt och lysande;
 3. aktivering av curls tillväxtprocess och utseendet av densitet på håret;
 4. eliminering av problem som splittrade ändar och deras bräcklighet
 5. Tvätta håret kommer att ha mindre;
 6. förbättrar hårsäckarnas hälsa
 7. få mjuk och silkeslen hår.

Det är viktigt att komma ihåg att om en kvinna har en individuell intolerans, används inte masken för hår med ägg och honung.

Ägg honung mask tips

Användningen av en ägg-honungskomposition för hår är tillåten högst 2 gånger per vecka.

Det klassiska receptet på masker från ägg och honung

Det finns det enklaste receptet på hur man förbereder en mask för hår, honung och ägg som är huvudingredienserna. Denna typ av mask är lämplig för representanter med vilken typ av hår som helst. För beredningen är det värt att ta en liten behållare och blanda alla ingredienser i den tills en homogen konsistens uppträder. Den beredda blandningen måste appliceras på något fuktigt rent hår. Sedan, med försiktiga handrörelser fördelas masken längs hela längden av strängarna.

För mer effekt efter applicering av masken på huvudet, är den insvept med en film eller en handduk. Giltigheten av denna blandning är ungefär 20 minuter. Därefter måste huvudet sköljas ordentligt med vatten utan att applicera schampo.

Det finns många sätt att förbereda en mask för hår med ägg och honung, men den klassiska versionen är den snabbaste.

Hårmask från honung, ägg, gräddfil och potatis

Hårmask, som innehåller ett ägg, honung och gräddfil är perfekt för kvinnor med torrt och sprött hår. Gräddfil tillsammans med äggulan bidrar till att öka tillväxten och stärka locken, samt läka hårbotten. Att skapa en sådan ägg-honungsblandning med potatis och gräddfil behöver inte mycket tid.

Masker för hår med honung och ägg av denna typ är beredda enligt speciella instruktioner. Först måste du pressa saften från potatisen. För detta gnids potatisen på ett fint rivjärn och pressas genom gasväv. Därefter i en liten behållare blandad äggula, juice av potatis, gräddfil och honung. Resultatet kommer att bli en blandning av en homogen krämig konsistens. Applicera blandningen i hårbotten och smörj hela längden på trådarna noggrant. Efter det är huvudet täckt med en plastpåse eller en varm handduk. Masken på huvudet ska vara ungefär en halvtimme, varefter den tvättas av från håret när man använder varmt vatten och schampo.

Konstant användning av en ägghonungsmask för hår hjälper dig att bli av med sådana problem som håravfall, mjäll och klåda.

Ägghonungsmask med banan för hår

Ägghonungsmask för hår, som bygger på en banan, hjälper till att återfuka krullarna och ge dem nödvändig näring.

Hur applicerar man en mask baserad på honung och ägg?

Många kvinnor reagerar annorlunda på vissa ingredienser i kosmetika. I en sådan situation är det särskilt nödvändigt att vara uppmärksam i processen att skapa och använda masker som skapats av sig själv från naturliga komponenter. Om kvinnan, med en mask av ägg och honung, kände sig kliande eller hennes hud började bli röd, passar det troligen inte en sådan komposition henne. Observera detta, du måste noggrant tvätta håret och skölja huden med kamomilllösning.

Innan du använder honungsmaskan bör du kontrollera din egen hud för individuell intolerans. För att göra detta bör lite pengar appliceras på handleden, och om huden efter 10 minuter inte reagerar med klåda eller rodnad, kan du på ett säkert sätt applicera masken på locken.

Torrt hår behöver mer frekvent användning av en ägghonungsmask. Det handlar om två eller tre gånger i veckan, och för alltför fet hår rekommenderas det att använda denna blandning inte oftare än en gång i veckan.

Naturliga masker är inte avsedda för daglig användning, och det borde inte glömmas bort, för du kan snart ångra.

http://www.ladywow.ru/uxod-za-volosam... Ägg hårmask. Recept hår maskerar med honung och ägg.

innehåll:
1. 0:28 äggkomposition
2. 0:51 Ett recept för att göra ett ägghårsmask med honung
3. 2:36 Processen att applicera en mask till håret
4. 3:21 Ett par hjälpsamma tips

Hej alla! Jag heter Marina. Och ämnet för dagens video är en ägghårsmask. Äggsmask är universell. Den kan användas för alla typer av hår: för torr och oljig. Men det är viktigt! Det är för att fukta håret att äggulan behöver separeras från proteinet.

Äggets sammansättning innehåller vitaminerna A, B, D och E. De ger glans, perfekt näring, stärker och gör håret mjukare. En viktig punkt: Om håret är fet, lägger vi antingen gräddfil eller kefir till masken, om den är torr, då använder vi oljor.

Vi kommer att förbereda en mycket enkel mask. Den är lämplig för torrt, skört, skadat hår, samt i tvärsnittet av spetsarna och efter lätta. Vår fuktgivande hårmask från ägg kommer att bestå av följande ingredienser: vi behöver 1 äggula. Jag delade ägget i äggula. Börja röra. Från rekommendationerna: ägget piskas separat, då massan är homogen. Lägg sedan till 1 matsked honung. Det kan först värmas upp i ett vattenbad, vilket jag gjorde. Ursprungligen var han min svåra. Så mörkt. 1 msk honung och 1 matsked olivolja. Tja, det räcker med. I allmänhet kan olivolja ersättas med burk eller bikupa. Och om det inte finns någon eller den andra, då i extrema fall - solros. Jag gillar att lägga till vitamin E. Det är förstås bättre att ta det i en oljelösning, men jag har bara kapslar. Eventuellt kan du lägga till ett par droppar eter. Till exempel, ylang-ylang eller mandel. Och blanda vår mask väl. Vem har lätt älskling - masken blir mer ljus. Men det spelar ingen roll.

Så länge jag rör mig - kommer jag att berätta för processen. Gör en avskildhet - först med fingrarna drar vi en mask över hårrötterna och fördelar den sedan längs hela längden. Glöm inte att vara uppmärksam på hårets tips. Vi gör en bulle eller stuckas med en krabba. Vi sätter på huvudet, med en plastpåse och på en handduk. Men det kan vara en hatt. Tåla denna mask - ca 1 timme. Och ett annat litet råd - i slutändan är det bättre att tvätta huvudet 2 gånger, eftersom det finns oljor i kompositionen och det finns en chans att du fortfarande har fettigt hår. Som ett resultat - håret ska vara mycket mjukt.

Och ett par tips: det är att föredra att applicera en mask på torrt hår, för med våt - massan kommer att tappa. Skölj äggmasken ska vara varm, men inte kallt vatten, så att ägget inte stryker. Och i allmänhet tycker håret inte om varmt vatten......

Gelatin hårmask: https://www.youtube.com/watch?v=BUHve...
Nässlehår: https://www.youtube.com/watch?v=MvQSE...
Gelatin ansiktsmask: https: //www.youtube.com/watch? V = TImM0...

Recept för honung-äggmask med tillsats av potatis och gräddfil. Denna mask kan användas om ditt hår är skört och torrt. Kombinationen av äggula och sur grädde främjar en sund hud på huvudet, aktiverar hårväxt och stärker dem.

Ägghonungsmaskar för hår och hårbottentillväxt: närande masker med ägg och honung, olivolja, lök

I våra tider använder de flesta kvinnor hemlagade masker istället för att handla. Att förbereda en mask hemma är lätt. Speciellt populära är masker baserade på honung och ägg. I denna artikel kommer vi att presentera några recept för denna mirakelbota. Men vilket recept är mer lämpligt för dig, välj själv.

Vilken roll spelar honung i masken

Honung-äggmedel - bara en gud för ditt huvud och hår. Älskling i det tar en särskild roll. Och allt på grund av att det består av mer än 400 näringsämnen och biologiskt aktiva substanser som positivt påverkar ditt hårs tillstånd. Dessa substanser förstärker inte bara rötterna och förhindrar förlust, men bidrar också till återställandet av skadade, torra och spröda strängar.

Det bör noteras att honung är ett unikt medel som är lämpligt för både oljiga och torra hårtyper. Naturligtvis fanns det inga nackdelar i denna situation heller. Honungsmedel för strängar kan lätta dem. Och det är värt att komma ihåg att om du har en allergisk reaktion mot biprodukter, är det bättre att inte riskera det och inte använda den här typen av produkt.

Innan du applicerar den här söta blandningen i håret måste du kontrollera om det passar dig. Detta görs enligt följande: En liten del av blandningen appliceras på handleden eller armbågen och hålls i flera timmar. Om du inte har någon reaktion kan du fritt ansöka om det avsedda ändamålet.

Vilken roll spelar ägg i mixen?

Hemlagad ägg är en riktig present för kosmetologi hemma. De har ett högt innehåll av användbara ämnen som:

 1. Fettsyror;
 2. lecitin;
 3. fosfor;
 4. jod;
 5. zink;
 6. magnesium;
 7. Biotin, tiamin, riboflavin.

Dessa komponenter bidrar till det fluffiga håret, skydd mot de negativa effekterna av ultravioletta strålar, återkomsten av elasticitet och glans, härdning mjäll, närmar huden på huvudet.

Vi rekommenderar också att du läser:

Honung-Ägg Mix Recept

Nourishing mask som gör ditt hår friskt och vackert

 1. Naturlig flytande honung - 1 tesked;
 2. Färsk äggula - 1 stycke.

Förberedelse och användning:

 • Blanda ingredienserna och rör dem tills fullständig upplösning;
 • Tvätta håret, torka dem lite och applicera den resulterande pastaen på dem, sprida den från rötterna och till och med till spetsarna i ett jämnt lager.
 • Lämna det på håret i 2 timmar, och efter den här tiden sköljas väl;
 • Om du inte har tillräckligt med masker för hela hårets längd, öka sedan antalet ingredienser till det önskade.

Healing mask som sparar dig från splittrat hår

Komponenter som krävs för dess beredning:

 1. Äggula - 1 stycke;
 2. Olivolja - 2 matskedar;
 3. Färsk honung - 1 matsked.

Förberedelse och användning:

 • Blanda alla ingredienser: olivolja, äggula, honung och rör om till slät
 • Applicera på fuktigt hår över hela längden och lämna i ett par timmar;
 • När den angivna tiden kommer ut, skölj håret noggrant.

Denna mask ska användas regelbundet. Endast i det här fallet kommer ditt hår att bli jämn och jämn.

Vitaminmask

Denna åtgärd används för hår som har förlorat sin naturliga glans, har bleknat och blivit problematisk.

 1. Farmaceutisk vitamin A - 5-10 droppar;
 2. Cognac - 1 matsked
 3. Ägg - 1 stycke;
 4. Flytande honung - 1 matsked.

Förberedelse och användning:

 • Blanda alla produkter och vispa dem till en homogen massa;
 • Applicera blandningen på en ren, något fuktig krulla och låt den stå i 1 timme;
 • Efter en tid, tvätta krullarna väl.

Stimulerande mask

Denna blandning är avsedd för snabb tillväxt och för volymen av dina strängar.

Du behöver en mask som främjar hårväxt, sådana produkter:

 1. Ginger - 1 nypa;
 2. Cognac - 2 teskedar;
 3. Aloe (juice) - 2 matskedar;
 4. Kockolja - 2 matskedar;
 5. Färsk honung - 2 matskedar;
 6. Äggula - 2 stycken.

Förberedelse och användning:

 • Blanda alla ingredienser och blanda tills mjuk
 • Sprid blandningen över hela längden av trådarna;
 • Huvudet ska täckas och hållas i 2 timmar;
 • Tvätta håret väl efter en viss tid.

Regenererande mask

Denna mask kommer att ge ditt hår mjukhet och glans. För dess förberedelse behöver du:

 1. Naturlig honung - 0,4 koppar;
 2. Farmaceutisk burockolja - 100 ml;
 3. Färska vaktelägg - 3 stycken.

Förberedelse och användning:

 • Blanda alla ingredienser och vispa dem tills en mjuk pasta;
 • Fördela den resulterande massan i håret och hårbotten.
 • Wrap ditt huvud och vänta 2 timmar;
 • När den angivna tiden är ute, tvätta håret och huvudet väl.

Räddningsmask

Denna blandning kommer att bidra till att förbättra håret från rötterna till ändarna, tjäna som näringsämne för dem, återställa styrkan i strängarna efter kemi och färgning, återställ skönheten och lysa till de blekna strängarna, accelerera tillväxten av krullar.

För att göra en så stor mask behöver du följande ingredienser:

 1. Essentiell olja - 10 droppar;
 2. Citronsaft - 1 matsked;
 3. Kosmetisk olja - 3 matskedar;
 4. Färskpressad lökjuice - 3 matskedar;
 5. Naturlig honung - 2 matskedar;
 6. Äggula - 2 stycken.

Metoden för att förbereda och tillämpa detta verktyg för dina strängar:

 • Förbered ingredienserna: smör, citron, lök, honung och äggula från ägg och blanda dem i en behållare;
 • Rör tills mjuk;
 • Applicera jämnt på fuktigt, rent hår;
 • Wrap huvudet och håll blandningen på håret i 2 timmar;
 • Efter det att tiden har gått, skölj dina krullar under rinnande vatten.

Om du känner en stark brännande känsla, skölj omedelbart bort botemedlet, utan att vänta 2 timmar.

Recept för honung-äggmask med tillsats av potatis och gräddfil

Denna mask kan användas om ditt hår är skört och torrt. Kombinationen av äggula och sur grädde främjar en sund hud på huvudet, aktiverar hårväxt och stärker dem. Denna blandning kommer att lindra dig från klåda, håravfall och mjäll.

För att förbereda en sådan blandning behöver du följande produkter:

 1. Flytande naturlig honung - 1 matsked;
 2. Gräddfil - 1 matsked
 3. Äggula - 1 stycke;
 4. Potatis av liten storlek - 1 stycke.

Förbereder en liknande mask som följer:

 • Skala potatörknollen, gnid med en fin rivare och pressa juice genom gasbindning från den;
 • Blanda i en behållare alla ingredienser som anges i receptet. Rör om blandningen väl tills en homogen krämig massa bildas;
 • Applicera denna massa på hela ytan av håret och hårbotten;
 • Wrap ditt huvud i polyeten, och sedan i en terry handduk och lämna ditt huvud lindas i 30 minuter;
 • Skölj masken med schampo och varmt vatten efter den angivna tiden.

Hur man använder hårmaskor

 1. Användning av honungsmaskar för långa kurser rekommenderas;
 2. Tid och frekvens ej permanent. De beror på syftet med behandlingen och hårets tillstånd. Ju sämre utseendet på dina strängar först, desto längre är deras återhämtningstid;
 3. För torrt hår är appliceringsfrekvensen - 2 gånger i veckan och för oljig - 1 gång nog. Om du applicerar blandningen oftare, kommer resultatet inte att uppnås snabbare;
 4. Det är bättre att vara tålamod, eftersom härdning av hår är en lång och besvärlig process;
 5. Genomföra behandlingssessioner bör regelbundet ske. Detta kommer att uppnå en positiv varaktig effekt;
 6. Ägg och honungsmaskar kommer utan tvekan att förbättra ditt hårs tillstånd. Men tänk inte vad som kommer att hända om några sessioner.
 7. Innan du använder, se till att behandlingskompositionen inte ger dig en allergisk reaktion.

Hur man får maximal nytta av ägg-honungsblandningen

För att maximera fördelarna med sådan kosmetika för ditt hår måste du följa dessa regler:

 1. Kursen för att behålla håret är 2 gånger på 14 dagar; Intensiv återhämtning med dessa masker är 3 gånger i veckan. Behandlingsförloppet är 1 månad. Efter det rekommenderas att du tar en kort paus.
 2. Det är nödvändigt att tvätta av sådana masker endast i varmt vatten. Det rekommenderas inte att använda hett vatten på grund av att ägg i kokande vatten koagulerar och det är mycket svårt att tvätta.
 3. På fet hår måste du hålla masken i 15 minuter och på torrt hår - 30 minuter. Om du har hår av torrtyp, sedan efter applicering av masken, bära ett duschlock och linda håret med en handduk. Fettigt hår kan inte förpackas. För dem är den extra termoeffekten skadlig.
 4. En äggbaserad mask ska användas omedelbart efter beredningen. Om det insisteras, kommer alla användbara egenskaper att förångas.
 5. För fet hår i en mask används endast proteiner, och för skadade och torra hår - äggulor. Gommen innehåller ämnen som fuktar, ger näring och återställer hår. Men protein normaliserar talgkörtlarna och hjälper till att eliminera överflödigt fett. Som ett resultat kommer dina lockar att vara städa och rena under en längre tid.
 6. För att göra en mask hemma, använd endast hemlagad vaktel eller kycklingägg. De har högre innehåll av näringsämnen och vitaminer än i butiken. Om det inte finns någon plats att få hemlagade ägg, då i butiken, välj mindre ägg. De bärs av yngre höns, och härmed följer att de innehåller mer näringskomponenter.
 7. Använd endast färsk flytande honung. En annan biprodukt kommer inte att ge dig den förväntade effekten.
 8. Blandningen bör göras väl i hårbotten. Detta kommer att härda lökarna. Och för att läka klyftorna på spetsarna, kläm dem väl. För en jämn fördelning över hela längden måste du använda en kam med fina tänder.
 9. Masken varar ca 60 minuter. Extra tid bestäms av hjälpkomponenter som ingår i olika kompositioner.
 10. Du kan använda för att skölja citronsaft, utspädd med vatten. Det kommer att hjälpa till att ge dina strängar sken och elasticitet, fixar användbara komponenter.
 11. Frekvensen och frekvensen för tillämpningen av sådana kosmetika beror på hur skadade dina strängar och vad deras allmänna tillstånd. För effektiv behandling måste du applicera en mask 1 gång om 2 dagar tills full botemedel. För förebyggande ändamål kommer det att vara tillräckligt att använda en sådan åtgärd 1 gång om 7 dagar.

Ägg honungsmask

Under de senaste åren föredrar ett ökande antal kvinnor dyra, men ineffektiva butiksbalmer. Anser du att du själv är en av dem? Notera sedan några underbara recept baserat på honung och råa ägg.

Honungens roll i masksammansättningen

Hårmask med honung och ägg - vitaminbomb för hår. Och honung spelar en viktig roll i det! Dess kemiska sammansättning är identisk med blodplasma, så vår kropp accepterar perfekt detta verktyg. Det är värt att notera närvaron av 400 biologiskt aktiva substanser och näringsämnen som positivt påverkar strängarnas tillstånd. De stoppar inte bara håravfall och förstärker rötterna, men återställer också sköra, torra och skadade strängar. Dessutom anses honung vara ett universellt botemedel, eftersom det passar både torra och feta typer.

Och allt skulle bara vara perfekt, om inte ett par "men"! För det första kan en honungsbaserad mask göra strängarna ljusare. Är du redo för en sådan överraskning? För det andra är denna biodlingsprodukt strängt förbjudet för allergier. Om du inte är säker på att din kropp kommer att ta honung och äggmask utan problem, är det absolut nödvändigt att utföra ett allergiskt test. För att göra detta, smörj armbågen eller handleden med en liten mängd söt blandning och vänta ett par timmar. Om huden inte uppstår någon rodnad och hudutslag, kan du gå till håret.

Fördelarna med ägg i hemma masker

Hemlagad ägg - ett förråd av vitaminer och mineraler, utan vilken hemmet kosmetologi är osannolikt att kunna göra. Förteckningen över användbara ämnen är som följer:

 • Vitaminer som ingår i grupperna A, D, E och B - riboflavin, tiamin, biotin;
 • magnesium;
 • zink;
 • jod;
 • fosfor;
 • lecitin;
 • Fettsyror.

Dessa komponenter ger näring till hårbotten, hjälper till att bota mjäll, skina och elasticitet i strängarna, skydda dem från de negativa effekterna av ultravioletta strålar och göra håret lydigt. För normala ägg är det inte bra?

Recept för honungsmaskor - att komma in i tio bästa!

Efter att ha granskat listan över komponenter och upptäcker fördelarna med honung och ägg, vill många flickor omedelbart prova dessa masker på sig själva. Tja, skriv ner de bästa recepten för friskt och vackert hår.

Se också: 15 bästa masker med äggula och hur fungerar det på håret?

 • Honung (flytande) - 3 tsk
 • Äggula - 1-2 (beroende på längden på trådarna);
 • Olivolja - 3 tsk.
 1. Blanda alla produkter till konsistensen av grädden.
 2. Vi fördelar massan över huvudet med en sällsynt kam.
 3. Vi ägnar särskild uppmärksamhet åt tipsen, speciellt om de ständigt delas upp.
 4. Vi lägger en handduk över huvudet så att blandningen inte droppar på axlarna.
 5. Vi väntar på minst 40 minuter.
 6. Tvätta mitt huvud med varmt vatten.
 • Massa ett litet blad av aloe;
 • Honung - 1 msk. sked;
 • Kock eller ricinolja - 1 tsk
 • Cognac - 1 tsk;
 • Äggula - 1 st.
 1. Mala aloe-massan i en mixer.
 2. Blanda potatismos med de övriga ingredienserna.
 3. Applicera masken på rena strängar.
 4. Vi håller den i 2-2.5 timmar, skakar huvudet med polyeten.
 5. Tvätta av med kallt vatten.

Förresten, om recept med burdock olja, vi berättade i den här artikeln.

 • Vitlöksaft - 1 tsk;
 • Honung - 1 msk. sked;
 • En nypa riven ingefära - viljan;
 • Massa av en bladaljon;
 • Äggula - 1 st.
 1. Vi slipar alla komponenter i mixern.
 2. Applicera på strängar i 20 minuter.
 3. Tvätta av under rinnande vatten.
 • Kvalitet honung - 5 msk. skedar;
 • Ägg - 3 st.
 • Persikaolja - 1 tsk.
 1. Vispa ägget med en visp.
 2. Häll i massan av flytande honung.
 3. Rör blandningen med en sked och lägg på trådarna.
 4. Lämna en timme och tvätta av med schampo.
 • Vitamin A - 20 droppar;
 • Honung - 2 msk. skedar;
 • Cognac eller vodka - 3 msk. skedar;
 • Äggula - 1 st.
 1. Vispa skinkan med en visp eller gaffel.
 2. Tillsätt vitamin A, honung och brandy.
 3. Smörj håret med denna blandning och vänta en halvtimme.
 4. Tvätta av med vatten.
 • Aloe Vera Gel - 1 msk. sked;
 • Äggula - 1 st.
 • Mandelolja - 2 msk. skedar;
 • Honung - 2 msk. sked.
 1. Alla ingredienser blandas tills de är mjuka.
 2. Applicera dem på tvättade och våta strängar.
 3. Wrap huvudet i plast och en handduk.
 4. Vi lämnar exakt en timme.
 5. Tvätta av med vatten.
 • Kanel - 1 msk. sked;
 • Honung - 2 msk. skedar;
 • Kockolja - 2 msk. skedar;
 • Äggula - 1 st.
 1. Värm honungen i ett vattenbad.
 2. Lägg till andra komponenter.
 3. Smörj håret och behåll masken i 1-1,5 timmar.
 4. Tvätta av två gånger med schampo.
 • Senapspulver - 1 msk. sked;
 • Kefir - ett halvt glas;
 • Honung - 1 tsk
 • Rosemaryeter - 3 droppar;
 • Mandelolja - 1 tsk;
 • Äggula - 1 st.
 1. Vi ansluter alla maskinkomponenterna.
 2. Vi gnuggar det i hårbotten.
 3. Vi värmer det med polyeten och en handduk.
 4. Tvätta av med vatten efter 40 minuter.
 • Äggula - 1 st.
 • Shampoo - 1 msk. sked;
 • Honung - 1 msk. sked;
 • Färglös Henna - 1 msk. sked;
 1. Blanda noggrant alla ingredienserna.
 2. Smörj huvudmasken.
 3. Vi sätter den i en polyetenlock.
 4. Tvätta av efter 20 minuter.
 • Gröna lök - 1 gäng;
 • Äggula - 1 st.
 • Honung - 2 msk. sked.
 1. Bågens läge i små ringar. Det tar 2 matskedar.
 2. Blanda den med äggula och honung.
 3. Vi gnuggar masken i hårbotten och sträcker kammen genom håret.
 4. Vi packar alla polyeten.
 5. Tvätta av på en timme.

Om möjligt ersätt kycklingägg med vaktel. Deras verkan kommer att bli starkare tack vare det större antalet lättfördelningsbara näringsämnen. I det här fallet är 1 kycklinggula lika med 2 vaktelar. Du frågar varför i alla recepten finns det bara äggula? Ingen förbjuder dig att lägga ett ägg på en mask, bara det finns nästan ingen känsla av protein.

Hur ökar effektiviteten hos ägg-honungsmask?

Du kommer inte tro på det, men resultatet av sådana masker kan vara ännu bättre än du kan tänka dig. För att göra detta, följ bara några elementära regler:

 • Regel 1. Applicera endast masken på rena strängar.
 • Regel 2. Håret ska vara knappt vått - var noga med att klä det med en handduk.
 • Regel 3. Se bort från ångeffekten.
 • Regel 4. Tjockad honung ska spädas i ljummet vatten eller upphettas i ett vattenbad. Vid användning av en högre temperatur förlorar den helt enkelt alla dess egenskaper.
 • Regel 5. Maskan kan inte tvättas av med varmt vatten - skinkan kan locka på håret.
 • Regel 6. Ge företräde till högkvalitativa produkter - fräscha och naturliga.


Regelbunden användning av hårsmaskar med ägg och honung kan ersätta även de dyraste procedurerna i salongen. Upprepa masken en gång i veckan i 30 dagar - ditt hår blir underbart!

Mitt hår. Roux

Allt för ditt hår

Vård och hälsa

Ägg honung hår masker

Lossa och klippa på spetsens spetsar - ett vanligt problem som möter moderna kvinnor. Det finns inget överraskande här: termiska verktyg vid läggning, kemiska färgämnen, torr luft i rummet, kostvanor för viktminskning bidrar inte till krillens hälsa. Regelbunden vård att reparera skadade trådar är ofta inte tillräckligt. Att hjälpa moderna skönheter i ett tillstånd av inte bara dyra professionella kosmetika, men också folkmekanismer. På internet kan du hitta en hel del historier om hur en ägghonungsmaske för ett "farmors" recept räddade håret. Dessa berättelser är trovärdiga: honung och äggula är tillsammans mycket kapabla.

Fördelarna med honung och ägg för lockar

Maskens egenskaper på grund av effektiviteten hos dess komponenter. Äggula har länge varit van vid att bry sig om skadat hår. Det innehåller ämnen som kan återfukta trådarna, för att återställa hårets axelns integritet. Aminosyror och kalcium är hårets byggmaterial, och ägget är förrådets lagerhus. Dessutom innehåller den många vitaminer: kalciferol, biotin, tokoferol, retinol och flera andra. På grund av dess sammansättning hjälper äggulan att "reparera" håraxlar. Masker, inklusive denna produkt, bidrar till återställandet av slät, silkesigt hår, återför dem till den levande glansen.

Bee-produkter värderas också av folkläkare för sina unika egenskaper. Honung innehåller hundratals element, dess sammansättning liknar blodplasma. Vitaminer och spårämnen som honung är rik absorberas lätt av kroppen. Som en del av en hårmask ger denna produkt hårsäckarna med användbara element, stärker håret i ytterändarna, "klistrar" hårvågorna, vilket gör krullarna mjukare, vilket ger dem elasticitet, elasticitet, glans.

Applikationsfunktioner

Alla kosmetiska verktyg bör tillämpas, enligt vissa regler. Folkmekanismer är inget undantag. Honung och ägg är naturliga produkter, men inte varje organism reagerar lika bra på dem. Honung-äggmask är kontraindicerad för dem som är allergiska mot biprodukter. I andra fall räcker det att följa receptet och bruksanvisningen.

Produkter för tillverkning av masker hemma bör tas fräscha och högkvalitativa. Honung är endast lämplig naturligt. Äggen är bättre att välja från byn höna, från gården.

Effektiviteten och bekvämligheten med att använda masker från ägg och honung ökar också enligt följande tips:

 1. Använd inte för heta produkter när du gör masken och hett vatten när du sköljer det. Annars kan ägget krulla och kamma hårstyckena är extremt svårt.
 2. Kandiserad honungsmältning till ett halvvätsket tillstånd. Detta kan endast göras i ett vattenbad, annars kommer produkten att förlora några av dess värdefulla egenskaper.
 3. Applicera den beredda massan på torrt eller något fuktigt hår så att det inte börjar tömma och jordkläder.
 4. Effekten kommer att bli mer uttalad om en cellofanlock efter appliceringen av produkten sätts på och toppen värms med en tjock duk: en scarf, en scarf, en handduk.
 5. Mask håll på huvudet i minst en halvtimme, men inte mer än en timme, den optimala tiden - 40 minuter.

Tänk på att honung har en ljuseffekt, så med regelbunden användning av masken kan det gradvis ändra skuggan av krullarna. Om du inte är redo för detta - vägra att använda verktyget.

Resultatet kommer att märkas efter det andra eller tredje förfarandet, men de måste fortsättas i minst en och en halv och en halv minut. Sessionsens regelbundenhet är två gånger i veckan.

Ägg- och honungsmaskrecept

Ägghonungsmask innehåller vanligtvis andra komponenter som ökar effektiviteten. Vi erbjuder att prova några av de mest populära recepten.

Du måste ta en stor sked honung och olivolja och blanda dem, värma dem i ett vattenbad. I den varma blandningen måste du lägga till äggulorna i sina två kycklingägg. Den resulterande blandningen ska noggrant slipas: massan kräver en helt homogen.

 • Mask för fettigt hår

På en matsked honung och en äggula måste du ta saften, pressas ut ur en citron. Blanda allt grundligt och applicera. Blandningen är ganska flytande. Masken gör att du kan återställa hårsaxens struktur, så att krullarna lyser. De kommer att se ännu vackrare om du lägger bokstavligen 10 ml bra brandy i din mask. Emellertid kan denna ingrediens endast användas om håret är friskt och masken används för profylaktiska ändamål.

Sammansättningen av fonderna omfattar: massan av ett enda blad av aloe (krossad i en mixer), äggula, 10 ml burdockolja och brandy, en stor sked av förvärmd honung. Alla ingredienser är blandade - och masken är klar. Det är lämpligt för alla typer av hår, det hjälper inte bara att återställa håraxlarna, men också för att stärka håret, varna det för att falla ut.

 • Mask med en båge för hårväxt

En av de mest effektiva lösningarna för behandling av alopeci i hemmet anses vara en mask gjord av honung, lökjuice och ägg. Juice pressas ut ur en stor lök, huggad i en mixer. Till det läggs en stor sked honung, samma mängd burdockolja. Allt detta pundas med äggula. För att neutralisera obehaglig lukt av lök kan du lägga till några droppar rosmarin eller citroneter. Massa täcker bara hårbotten. Tvätta av det efter 15 till 20 minuter.Nästa Artikel
Gelatin hår masker