Hur man använder olja för hår


Oljebiten har blivit populär tack vare skönhetsbloggers ansträngningar. På natten blev det nr 1 verktyg för alla unga damar som vill växa en fläta i midjan.

Oljan erhålls genom destillation från bladet på ett fjärdträd, även kallat amerikansk laurel. Initialt växte ett vintergröna träd, som sträckte sig 12 meter, bara i de karibiska öarna, men blev över tiden i USA, Indien och Afrika utbredd.

Under lång tid användes bara frukterna av trädet - som kryddor för indiska rätter. Fruktoljan från bukten har en djup gulbrun nyans och dess kryddiga doft liknar lukten av laurel. Det används med framgång i kosmetologi, medicin, parfym och sport.

Sammansättning och användbara egenskaper

Användbara komponenter i kompositionen av Bay: eugenol, myrcen (33%) och många monoterpeniska syreinnehållande föreningar (1,8-cineol, citral, okten-3-ol, etc.).

Problem med vilka det används:

 • Stimulering av hårväxt. Det är en kraftfull regulator för vävnadsmetabolism: genom att reagera på ämnesomsättningen, "triggar" mekanismerna för regenerering av hårsäckar och deras tillväxt;
 • Fuktar, förstärker håret och förhindrar deras bräcklighet. Spetsen av spetsarna minskar, och krullarna blir mer elastiska.
 • Förebyggande och behandling av hårbottensjukdomar. Hög koncentration av eugenol, har en kraftfull antiseptisk effekt: oljan dödar all patogen mikroflora (bakterier, svamp, etc.).

En sådan potential kunde inte gå obemärkt av tillverkare av medicinska och kosmetiska produkter. Idag är oljan från trädet Bey en del av uppsättningen hårvårdsprodukter. Bland europeiska tillverkare är naturliga produkter av det brittiska varumärket "Lush" och indiska kosmetika "Aasha Herbals" för en mild hårfärg.

Vilka problem kan fixa

Den mest slående effekten av oljan från bukten kommer att ha på:

 • intensivt håravfall orsakat avitaminos, hormonella förändringar eller kronisk trötthet;
 • saktar tillväxten av lockar (med försvagning av kroppens immunförmåga).

Ytterligare åtgärder:

 • ökar hårstrukturens densitet
 • Hårkutikans yta blir jämnare och mer enhetlig - glans ökar;
 • hår mindre förvirrad vid tvätt och kamning;
 • eliminerad spetsavsnitt.

Instruktioner och användningsmetoder

Det är möjligt att använda oljeblocket för hår på flera sätt:

 • Aromaterapi - en kam eller en kam av naturmaterial (borst eller ved) appliceras 3-4 droppar olja jämnt, och sedan kammades håret över hela längden och även linjerna i avskiljningen i 10 minuter.
 • Berikning av färdiga kompositioner "butik" masker, schampon och balsam. Om du vill ge helande schampo till ditt vanliga schampo, måste du följa två regler: 1 droppe olja läggs till 10 ml av läkemedlet - det optimala förhållandet; Det är inte nödvändigt att lägga till det i flaskor med kosmetika "för framtiden", baserat på den totala volymen - och luften kommer att försvinna, och kosmetiken kommer att jäsas.
 • Hårbottenmassage: Utförs med en blandning av 15 ml basolja och 4-5 droppar.
 • Göra kosmetika hemma (mer om detta nedan).

Rekommendationer för användning

Innan du börjar använda verktyget, kom ihåg några viktiga rekommendationer:

 • Det är strängt kontraindicerat för gravida kvinnor.
 • Använd aldrig ren eter, enbart som en extra komponent till basen. Annars kan du få en allvarlig brännskada.
 • Använd endast produkter av hög kvalitet, bara de kommer att ge effekt. De ledande tillverkarna av smör från trädets frukter är varumärkena Aura Cacia, AKH, Karl Hadek och Primavera. Det är enkelt att kontrollera kvaliteten på den köpta produkten: droppa eter på ett papper av rent papper - om platsen från droppen har fullständigt avdunstat nästa dag, så har du en äkta produkt i dina händer. Om en droppe har lämnat en halo eller någon form av subton, så, tyvärr, är den antingen utspädd eller gjord med hjälp av konstgjorda föroreningar.
 • Förvara olja vid en temperatur på 18-25 grader på en mörk plats.

Hemlagade recept för hår

Införandet av oljebytes skönhetsritualer bestämde jag att jag inte ville hoppas på självförslag. Därför pratar jag bara om de recept som gjorde det möjligt för oss att se i spegelreflektionen den verkliga skillnaden "före" och "efter".

Oljepackning

Från de klassiska maskerna skiljer sig detta förfarande i tillämpningsmetoden. Oljan distribueras inte bara över rötterna och längden, utan appliceras i serie, liksom i färgningsprocessen.

En folieremsa är innesluten under strängen, en mask uppvärmd i ett vattenbad appliceras längs hela längden och linjen av avskiljningen, sedan strängas in i folie.

Bearbetningskurvor med denna metod gör att du kan täcka varje hår och få maximal resultat - folien håller oljan varm under lång tid.

Du behöver:

 • Bay - 2-4 droppar;
 • Basolja - 2-3 msk. l.
 • Valfria ingredienser: Blomvatten (hydrolat), vitaminer (idealiska - A och E i fet form, liksom B-vitaminer i ampuller) eller proteiner (hydrolysater) - några droppar.

Hur man väljer en basolja:

 • För torrt hår, avokadoolja, vetegroddar och aprikosoljor blir det perfekta valet.
 • utsatt för fett - jojoba, Aragana och sesam;
 • Vanliga och kombinerade hårtyper - burdock och aragana.

Applicera före tvätt på välkamat torrt hår i 40-60 minuter. Tvätta av med schampo (minst 2 gånger).

Regelbunden användning: För att uppnå resultat ska wraps spendera 3 månader. Den första månaden - en gång i veckan, den andra och tredje - en gång var 10-14 dagar.

Resultat: Strängarna blir elastiska och smidigare efter 1-2 procedurer; Effekten av accelererad tillväxt kan observeras efter 1-1,5 månaders omslag.

Det är viktigt att veta att:

 • Vid blandning av komponenterna borde de alla vara vid rumstemperatur;
 • Oljorna upphettas exklusivt i ett vattenbad, varvid användningen av en mikrovågsugn för detta ändamål neutraliserar alla aktiva beståndsdelar i kompositionen.

Mask-skrubba för hårväxt

Du behöver:

 • Medium eller finmalt havssalt - 3 tsk;
 • Basolja - 1 tsk;
 • Essentiell oljebalta - 2 droppar.

För att uppnå den bästa effekten, lägg till massan 1 droppe av en annan eterisk olja, beroende på hårtyperna:

 • för torra och delade ändar, ylang-ylang, rosenträ och sandelträ;
 • för fettigt hår - citron, ingefära, melissa och bergamot;
 • för normalt hår - eukalyptus, patchouli och pelargon.

Tillsätt eter i basen och blanda sedan oljekomponenten med salt. Applicera den resulterande blandningen på huden i 15 minuter och fortsätt till massage-peeling inom 5 minuter.

Partiklar av salt effektivt "polera" huvudets hud utan att skada det. Rensa det övre lagret av smuts och döda celler, skrubba "ge bort" oljekomponenterna. Tack vare detta penetrerar alla näringsämnen djupare och snabbare.

Kurs: Det rekommenderas att applicera en gång i månaden - proceduren tonar hud och hårsäckar.

Det är viktigt att veta att någon typ av skrubb är kontraindicerad i närvaro av seborré och inflammation i huden.

Nattmask

Recept: 2-4 droppar oljebytta 15-20 ml. baser efter hårtyp plus bonuskomponenter:

 • för torra kokosnöt, druvutsäde och macadamia;
 • långfett - mandel och ceder;
 • för normal olja sasankva och pumpa.

Du kan applicera masken med båda händerna och en pensel som är mycket bekvämare. I detta fall är huvuduppgiften att måtta olja hela längden och rötterna. Exponeringstid - hela natten. Tvätta av med schampo.

Kurs: Proceduren ska utföras 3 månader. Den första månaden är före varje morgon tvätt av huvudet, den andra och den tredje efter 1-2 tvättar.

Det är viktigt att veta att den speciella lukten av laurel inte är till alles tycke - se till att den som kommer att se drömmar bredvid dig kan klara denna doft hela natten.

Oil Bay - för att stärka glödlamporna och snabb hårväxt

Naturliga hårvårdsprodukter är för närvarande mycket populära. En särskild plats är ockuperad av olika oljor, inklusive väsentliga. För att stärka lökarna och den snabba hårväxten har olja Bay positivt rekommenderat sig. Denna naturliga ingrediens blir en trollstav för många efter att ha läst några av de hemligheter som beskrivs nedan. Tänk på hur man använder oljeblocket för hårväxt.

teknik

För att få den essentiella oljan i bukten, använd löv av träden i myrtlefamiljen som kallas Bay Tree. Ångdestillationsteknologi extraherar den önskade elixiren från bladen, som har en ljus tefärgskonsistens. När det gäller lukt hör den till de kryddiga kategorierna, med anteckningar av bitterhet och skärpa.

På människokroppen som helhet påverkar som lugnande medel. Utöver ovanstående kommer det att fungera som ett bra antiseptiskt, en uppfriskande läkemedel, ett botemedel mot svampar och inflammationer.

Tips! Essentiell oljefack är en universell botemedel mot alla typer av hår. Lämplig för torrt och oljigt hår, eftersom det kan leda till normalt hudfett.

Användbara egenskaper och kostnad

Förutom dessa egenskaper har den väsentliga delen av bukten en fördelaktig effekt på hårbotten och håret. Följande positiva egenskaper hos detta läkemedel är kända:

 • hårrötterna blir starkare, hårväxten ökar
 • Hårets spetsar upphör att exfoliera;
 • återställer fettbalans i hårbotten;
 • krullarna börjar skina och glänsa;
 • Ta försiktigt bort de negativa effekterna av värmebehandling.

Kostnaden för oljeblocket beror på tillverkaren och startar från 250 till 2000 rubel.

Hur gör det?

När oljan kommer på huden tränger den omedelbart inuti. På grund av den irriterande effekten börjar blodet cirkulera intensivt. Förhöjd blodcirkulation bidrar till näring av hårsäckar med fördelaktiga ämnen. Hårrötterna blir starkare, förlusten minskar till ett minimum, och nya börjar växa på platsen för det tappade håret.

Regelbunden användning av den väsentliga elixirbukten kommer att bli av med hudsjukdomar. Oljig seboré, mjäll och andra problem kommer att försvinna från livet. Håret blir tjockare och glittrande, vilket ger attraktivt hår.

Foto före och efter

Användarvillkor

Om du följer alla regler, kommer det här verktyget att vara till nytta, utan att orsaka skada. Håret kommer att utstråla hälsan, och deras ägare kommer att lysa med ett leende.

Användarvillkor:

 1. Den appliceras i form av en lösning. Som regel läggs 3 eller 4 droppar bay-eterisk olja till 1 matsked av bas.
 2. En nödvändig åtgärd är att göra ett preliminärt test för en allergisk reaktion. Den färdiga produkten ska appliceras tätt på det känsliga området i händerna, till exempel handleden. Om huden inte blir röd och inte börjar klia inom 15 minuter kan produkten användas.
 3. På grund av den höga koncentrationen tillsätts den eteriska oljan i masken i små doser med några droppar. Det är välkompatibelt med oljor av mandel, argan, citron, rosmarin, enbär, anis, vervain, lavendel och många andra.
 4. Masker appliceras direkt på huvudets hud och masserar det. Efter applicering bör du vänta ungefär en timme och tvätta håret på vanligt sätt.

Det är viktigt! Eterisk olja är mycket koncentrerad, och det är förbjudet att använda den i sin rena form!

Särskild uppmärksamhet bör ges mot kontraindikationer. Oil Bay är förbjuden att använda om det finns:

 • graviditet och amning
 • individuell intolerans mot oljekomponenterna;
 • högt blodtryck.

Maskrecept

Det finns många recept för hårmaskor som använder detta element. Den enklaste och mest använda metoden är att lägga till en vik i ett schampo eller balsam med en hastighet av 5 droppar per 100 ml.

Tänk på vanliga folkrecept:

 1. För hårväxt: 30 droppar olivolja och 25-30 gram bryggerjäst läggs till 20 droppar bayolja. Jäst häll te, tillsätt olja. Verktyget appliceras på hårrötterna, inslagna med en film och en handduk och hålls på huvudet i en halvtimme.
 2. Bekämpa håravfall: 2 matskedar av henna (färglös) utspädd med varmt vatten för att få en pasta. Till den resulterande massan tillsätt 3 droppar vik och blanda noggrant. Verktyget appliceras på hårrötterna, inslagna med en film och en handduk och hålls på huvudet i en halvtimme. Fler recept maskerar med henna för hårväxt hittar du på vår hemsida.
 3. Mot dugghet: Det är nödvändigt att ta 1 matsked av basolja efter vilja. Tillsätt en äggula och 5 droppar bayolja. Ingredienserna är väl blandade, och skönhetens elixir applicerades i en halvtimme. För att uppnå effekten bör proceduren utföras 1 eller 2 gånger om 7 dagar. Vi rekommenderar oliv- eller burdockolja som bas.
 4. Fuktighetsgivande effekt: 4 msk gräddfil lätt uppvärmd och tillsätt 4 eller 5 droppar olja. Blandningen fördelas genom håret. Det är nödvändigt att sätta in ett huvud med en film eller att sätta på en speciell keps. Efter 30-40 minuter, tvätta av. Det kommer att vara tillräckligt att använda denna metod en gång i veckan.
 5. Mot splittrade ändar: 1/8 av den mellersta löken är revet. Till den resulterande uppslamningen blanda 1 matsked honung i flytande form och 4 droppar av eterkomponenten. Masken gnidas in i huden och välisolerat huvud. Tvätta håret ordentligt med regelbundet schampo efter 40 minuter. Det är lämpligt att skölja håret efter tvätt med varmt vatten och citron. På fördelarna med lök för hårväxt, samt recept av de bästa honungsmask för hårväxt, kan du läsa mer i en av våra artiklar.

Kunde inte få buktoljan? Oroa dig inte, vi erbjuder en översyn av andra effektiva hårväxtoljor:

Essentiella oljeblackhår recept för hemlagade masker

Sidinnehåll:

Oil Bay - ett naturligt och effektivt verktyg för hårväxt. På grund av den märkliga kemiska sammansättningen har det uttalade förstärkningsegenskaper. Regelbunden användning av Bayolja hjälper till att strama hårstrukturen, stärka sina rötter, stoppa förlusten på kort tid och öka tillväxten.

Träet med samma namn tillhör myrtsfamiljen. Växten heter amerikansk lauré för sitt rika arom. Ett träd växer i tropiska länder. Bayolja är gjord av växtens löv. Huven erhålls genom ångdestillation. Som ett resultat bevaras komponenter, vitaminer och mineraler som är fördelaktiga för lock. Läs mer: Grapefruktolja för hårmask, recept.

Oljans särdrag är en koncentrerad komposition. Tillräckligt 2 droppar vätska för att få fullständig penetrering av komponenter i strukturen av trådarna. Användarens återkoppling indikerar ett högt resultat och effektivitet av verktyget.

Vad är användningen av eterisk olja för hår?

Detta verktyg skapar riktiga mirakel med hår.

 1. Först finns det en betydande förstärkning av både roten och hårets kropp.
 2. För det andra blir håret verkligen vackert, tjockt, glänsande och förföriskt. Naturligtvis är oljeblocket ett utmärkt näringsämne för alla typer av hår.

Den essentiella oljan för hår används också för medicinska ändamål. Det är:

 • återställer hårfollikeln;
 • förhindrar håravfall och håravfall
 • stimulerar tillväxt
 • är ett utmärkt förebyggande av sjukdomar i hårbotten, till exempel oljig mjäll.

Alla dessa egenskaper hos oljeblocket för hår beror på dess mycket rika och unika sammansättning.

Först och främst kommer vi att titta på hur man bryr sig om ditt hår, och sedan - hur man gör terapeutiska förfaranden. Kom bara ihåg att det är bättre att konsultera en trikolog innan du applicerar oljan för hår för medicinska ändamål.

Användbara egenskaper hos oljebåten

De goda egenskaperna och effekterna av den eteriska oljan är många. Det passar alla hårtyper och löser några problem:

 • förhindrar bildandet av splittrade ändar;
 • torra krullar - fuktar och mjukar aktivt;
 • matt - ger glans
 • sällsynt - gör den tjockare och frodig;
 • skadad av järn och hårtork - aktivt närmar och reparerar;
 • oljig hårbotten - torka;
 • irriterad - lugnar, förhindrar mjäll.

Effekten uppnås på grund av oljans fördelaktiga egenskaper:

 1. Antifungal verkan. För att bli av med mjäll måste du prova mer än ett schampo. Det finns sådana medel för att eliminera konsekvenserna, och inte orsakerna till sjukdomen. Mjölk åtföljs av klåda, seborrhea leder till kontaminering av lock och oljig glans. Beat olja tränger in i epidermis, desinficerar svampen och återställer hudbalansen.
 2. Firande åtgärder. Utdraget av växten har en komplicerad effekt. Hårförlusten stannar, krullarnas struktur blir starkare, strängarna komprimeras. De komponenter som utgör produkten stimulerar hårsäckar, kräver aktiv tillväxt. Frisyren blir fluffig och tjock. Efter att ha applicerats på oljan slår håret starkt och elastiskt.
 3. Lugnande och skyddande åtgärder. Ta bort irritation på huden efter en hård kam eller aggressiva medel för lock. Rödhet elimineras, det finns en skyddande effekt från vind, väderförändringar, kemikalier.
 4. Näringspåverkan. Hårets naturliga hållfasthet och hälsa är förlorad på grund av väderförhållanden, exponering för lock med stylingapparater och vårdprodukter. Krullar behöver rätt näring. Beat olja tränger in i hårsäcken, avger användbara ämnen och närmar sig strängarna från rot till spets.

Eteriska oljor appliceras på krullar av vilken typ som helst. Friskt hår kommer att återvända glans, strängar blir lydiga, lätt att stila. Skadade och försvagade lockar blir täta, silkeiga och släta. De splittrade ändarna återställs, hårstratifieringen stannar.

Applicera olja för hår

Smaksatta oljor verkar olika på grund av den uttalade lukten. För att kontrollera produktens bärbarhet, försök att tända aromlampan med huven på denna anläggning. Om efter 5 min. du kommer att känna lugn och avkoppling, sedan gå till tillverkningen av masker. Yrsel, känsla av kvävning, obehagliga symptom - signaler av individuell intolerans. Välj en mjuk ingrediens för behandling av curls - linolja extrakt av olivolja.

Applicera olja för hår, följ dessa regler:

 1. Använd en kvalitetsprodukt. Köp oljeträff i specialiserade punkter eller apotek. Kontrollera förpackningens integritet och hållbarhet. Välj en liten dispenserbehållare.
 2. Följ receptet. Eteriska oljor är mycket koncentrerade. Sammansättningen av maskerna och remedierna innefattar från 1 till 5 droppar av huven. Underlåtenhet att följa dosen kommer att leda till hudförbränning.
 3. Kontrollera botemedlet. Masken håller på håret från 30 minuter. upp till 4 timmar. Innan du håller kompositionen för en sådan period, se till att huden överlever en lång exponering. Lös upp 1-2 droppar olja i en tesked vatten. Applicera sedan vätskan på armbågen eller bakom örat. Om efter 5-10 min. hud ger inte alarmerande signaler, sedan applicera botemedel mot krullarna.
 4. Observera temperaturen. Varma masker är behagliga för huden, lugna och slappna av. Applicera recept med ingredienser som kräver uppvärmning (honung, kosmetiska oljor), behåll temperaturen. Oil Bay förlorar hälften av de användbara komponenterna när den kommer in i vätskan vid temperaturer över 35 gram.
 5. Följ behandlingsförloppet. Oljeslag används för massage, omslag, tillsätts till schampo. Verktyget införs i masken, som används för aromaterapi. Det rekommenderas inte att blanda exponeringsmetoder på grund av koncentrationen av eterisk olja. Välj en metod och slutföra hela återställningskursen.

Kontraindikationer för användning av oljefack är graviditet, högt blodtryck och en tendens till allergier. I andra fall hjälper växtens extrakt att återställa skålens skönhet. För att undvika smutsigt hår, skölj strängarna med skölj med citronsaft.

Recept för hemlagade masker med smör

I ren form används inte extrakt av växter. För förebyggande effekter, lägg till 10 lock. olja i schampo. Om du inte är säker på effektiviteten, ange ingrediensen i en enda dos av medel. Därefter fortsätt till tillverkningen av multikomponentkompositioner.

Receptar hemlagade masker med olja Bay:

 1. För hårväxt. Sammansättning av 3-4 vegetabiliska oljor framställes. Lägg till bekanta ingredienser eller använd grundläggande ingredienser. Bidra till hårdhetsdensiteten hos ricinolja som klämmer fast med kull och vetex. Förbered en varm massa. Börja med att värma upp käften till en temperatur som inte överstiger 40 g. Vänta sedan 5 minuter. och ange de andra två ingredienserna. I slutet av tillsats olja slaget - 4 droppar. Håll masken på håret i 1-2 timmar. Behandlingstiden är 2-3 månader.
 2. För att driva krullarna. Förbered 2 msk. l. flytande honung och fettsyror. Om honungen har förtjockat smälter man i ett vattenbad. Ange sedan försiktigt gräddfil och olivolja. Ingredienser tillsätts i lika delar. Den sista ingrediensen är oljedump. För att förbättra kompositionen tillåtes införandet av ytterligare två eteriska oljor.
 3. Att fukta trådarna. Använd en jäst mjölkprodukt som bas. Lämplig kefir, gräddfil, yoghurt. Ju tjockare produkten, desto enklare är förfarandet för att applicera kompositionen. Kefir masken vätska, dränera från håret. Täck den här masken med en film och linda den med en handduk. För att göra en mask, ange 5 droppar smör i den fermenterade mjölkprodukten.
 4. För tjockt hår. Håret blir tunnare, avbrott och tråkigt på grund av felaktig näring. För att "mata" hår tillsätts vitaminer till hemlagade masker. Injektionsflaskor eller kapslar med de medel som finns på apoteket. För att förtjocka strängarna, ta 1 eftermiddagssked vitaminer A och E. Bräckliga krullar elimineras genom att tillsätta avokadoolja. Den sista komponenten är oljedump. Om håret är torrt, applicera produkten på rötterna. Detta kommer att räcka för att läka krullarna. Strand normal typprocess längs hela längden.
 5. Från att falla ut. Den grundläggande komponenten är burdock olja. Ledaren bland medel för att stärka lockar och bli av med mjäll. Det rekommenderas att värma upp kåpan och injicera sedan oljan. Blanda noggrant för att få en homogen struktur. Vid 1 msk. l. Huvudingrediensen läggs till 2 droppar bayolja. Slutför maskberedningen genom att injicera den piskade äggula. Om strängarna är feta, dra sedan tillbaka 3-4 cm från rötterna och fördel massan längs krullarnas längd.
 6. För delade ändar, tunna trådar. Förberedd honungs- och lökmassa. För en servering används en fjärdedel av grönsaken. Lök gnidade på en rivare och pressade ut saften i den uppvärmda honungen. Komponenterna är blandade, olja införs. Det rekommenderas att värma den här masken med en engångslock och terryduk. För att bli av med löklukten, tvätta masken med schampo och skölj med citronsaft.

Regelbunden användning av oljeblocket leder till fantastiska resultat. Curls blir längre, nya hår växer friska, starka och glänsande. Trichologists förbinder oljeblocket när man kör seborré och hotet mot skallighet. Gör hemlagade masker och dela dina intryck.

Instruktioner och användningsmetoder

Det är möjligt att använda oljeblocket för hår på flera sätt:

 1. Aromaterapi - en kam eller en kam av naturligt material (borst eller ved) appliceras 3-4 droppar olja jämnt, och sedan kammades håret över hela längden, liksom avskiljningslinjerna, i 10 minuter.
 2. Berikning av färdiga kompositioner av butiksmaskar, schampon och balsam. Om du vill ge helande schampo till ditt vanliga schampo, måste du följa två regler: 1 droppe olja läggs till 10 ml av läkemedlet - det optimala förhållandet; Det är inte nödvändigt att lägga till det i flaskor med kosmetika "för framtiden", baserat på den totala volymen - och luften kommer att försvinna, och kosmetiken kommer att jäsas.
 3. Hårbottenmassage: Utförs med en blandning av 15 ml basolja och 4-5 droppar.
 4. Göra kosmetika hemma (mer om detta nedan).

Rekommendationer för användning

Innan du börjar använda verktyget, kom ihåg några viktiga rekommendationer:

 1. Det är strängt kontraindicerat för gravida kvinnor.
 2. Använd aldrig ren eter, enbart som en extra komponent till basen. Annars kan du få en allvarlig brännskada.
 3. Använd endast produkter av hög kvalitet, bara de kommer att ge effekt. De ledande tillverkarna av smör från trädets frukter är varumärkena Aura Cacia, AKH, Karl Hadek och Primavera. Det är enkelt att kontrollera kvaliteten på den köpta produkten: droppa eter på ett papper av rent papper - om platsen från droppen har fullständigt avdunstat nästa dag, så har du en äkta produkt i dina händer. Om en droppe har lämnat en halo eller någon form av subton, så, tyvärr, är den antingen utspädd eller gjord med hjälp av konstgjorda föroreningar.
 4. Förvara olja vid en temperatur på 18-25 grader på en mörk plats.

Hemlagade recept för hår

Införandet av oljebytes skönhetsritualer bestämde jag att jag inte ville hoppas på självförslag. Därför pratar jag bara om de recept som gjorde det möjligt för oss att se i spegelreflektionen den verkliga skillnaden "före" och "efter".

Oljepackning

Från de klassiska maskerna skiljer sig detta förfarande i tillämpningsmetoden. Oljan distribueras inte bara över rötterna och längden, utan appliceras i serie, liksom i färgningsprocessen.

En folieremsa är innesluten under strängen, en mask uppvärmd i ett vattenbad appliceras längs hela längden och linjen av avskiljningen, sedan strängas in i folie.

Bearbetningskurvor med denna metod gör att du kan täcka varje hår och få maximal resultat - folien håller oljan varm under lång tid.

Du behöver:

 • Bay - 2-4 droppar;
 • Basolja - 2-3 msk. l.
 • Valfria ingredienser: Blomvatten (hydrolat), vitaminer (idealiska - A och E i fet form, liksom B-vitaminer i ampuller) eller proteiner (hydrolysater) - några droppar.

Hur man väljer en basolja:

 • För torrt hår, avokadoolja, vetegroddar och aprikosoljor blir det perfekta valet.
 • utsatt för fett - jojoba, Aragana och sesam;
 • Vanliga och kombinerade hårtyper - burdock och aragana.

Applicera före tvätt på välkamat torrt hår i 40-60 minuter. Tvätta av med schampo (minst 2 gånger).

Regelbunden användning: För att uppnå resultat ska wraps spendera 3 månader. Den första månaden - en gång i veckan, den andra och tredje - en gång var 10-14 dagar.

Resultat: Strängarna blir elastiska och smidigare efter 1-2 procedurer; Effekten av accelererad tillväxt kan observeras efter 1-1,5 månaders omslag.

Det är viktigt att veta att:

 • Vid blandning av komponenterna borde de alla vara vid rumstemperatur;
 • Oljorna upphettas exklusivt i ett vattenbad, varvid användningen av en mikrovågsugn för detta ändamål neutraliserar alla aktiva beståndsdelar i kompositionen.

Mask-skrubba för hårväxt

Du behöver:

 • Medium eller finmalt havssalt - 3 tsk;
 • Basolja - 1 tsk;
 • Essentiell oljebalta - 2 droppar.

För att uppnå den bästa effekten, lägg till massan 1 droppe av en annan eterisk olja, beroende på hårtyperna:

 • för torra och delade ändar, ylang-ylang, rosenträ och sandelträ;
 • för fettigt hår - citron, ingefära, melissa och bergamot;
 • för normalt hår - eukalyptus, patchouli och pelargon.

Tillsätt eter i basen och blanda sedan oljekomponenten med salt. Applicera den resulterande blandningen på huden i 15 minuter och fortsätt till massage-peeling inom 5 minuter.

Partiklar av salt effektivt "polera" huvudets hud utan att skada det. Rensa det övre lagret av smuts och döda celler, skrubba "ge bort" oljekomponenterna. Tack vare detta penetrerar alla näringsämnen djupare och snabbare.

Kurs: Det rekommenderas att applicera en gång i månaden - proceduren tonar hud och hårsäckar.

Det är viktigt att veta att någon typ av skrubb är kontraindicerad i närvaro av seborré och inflammation i huden.

Nattmask

Recept: 2-4 droppar oljebytta 15-20 ml. baser efter hårtyp plus bonuskomponenter:

 • för torra kokosnöt, druvutsäde och macadamia;
 • långfett - mandel och ceder;
 • för normal olja sasankva och pumpa.

Du kan applicera masken med båda händerna och en pensel som är mycket bekvämare. I detta fall är huvuduppgiften att måtta olja hela längden och rötterna. Exponeringstid - hela natten. Tvätta av med schampo.

Kurs: Proceduren ska utföras 3 månader. Den första månaden är före varje morgon tvätt av huvudet, den andra och den tredje efter 1-2 tvättar.

Det är viktigt att veta att den speciella lukten av laurel inte är till alles tycke - se till att den som kommer att se drömmar bredvid dig kan klara denna doft hela natten.

Kombinera hår med eterisk olja Bay

Detta enkla sätt hjälper till att stärka håret och tona hårbotten. För detta förfarande behöver du några droppar Bayolja och en kam.

 1. Välja en kam, du bör föredra naturliga material - till exempel trä.
 2. Tänk också på att den vanliga kammen med tänder i en rad gör det möjligt att distribuera oljan endast av håret själv. Om du vill arbeta på rötterna bör du köpa en massageborste.

Denna kamning kan göras regelbundet. Applicera bara några droppar essentiell olja på en pensel och behandla hela ytan av hårbotten med lätta massagerande rörelser. Kamma sedan håret från rot till spets för att jämnt fördela oljan i hela håret.

Fördelarna med förfarandet:

 • Kombinera med Bei essentiell olja kommer att stärka håret från rot till spets. Redan efter första ansökan kommer håret att få en hälsosam naturlig glans, blir mjukare, mer elastisk och mjuk vid beröring.
 • Oil Bay kommer att tillåta att tona upp huden, förbättra blodcirkulationen och följaktligen stärka hårets näring från insidan. Med regelbunden kamning kommer håret att växa snabbare och deras förlust blir avsevärt minskad.
 • Distribuera Bay Oil till hårbotten hjälper också till att bekämpa torr och oljig mjäll. Om din hud är utsatt för svampens utseende, kommer proceduren att kamma med Bay Oil att säkerställa dess förebyggande.
 • Efter kamningen kommer håret att förbli lätt behaglig doft.
 • Oil Bay kommer att uppdatera din hårbotten på en varm dag, hjälper till att lugna och lindra klåda om du har en skalig torr hårbotten.

Huvudmassage med Bay Essential Oil

Bay Essential Oil kan appliceras i hårbotten med fingrarna medan du utför en hårbottenmassage. Massage kommer ytterligare att förbättra effekten av den eteriska oljan och förbättrar blodcirkulationen. Denna metod, som kamning, är lämplig för regelbunden användning och kommer att ge håret en trevlig arom för hela dagen.

Bei essentiell olja rekommenderas inte att appliceras ospädd i huden - det kan orsaka hudirritation. För en huvudmassage är det bättre att späda det lite.

 1. Du kan späda den eteriska oljan i viken med vatten. Ta tre matskedar vatten och tillsätt några droppar eterisk olja. Denna enkla metod är lämplig för daglig användning.
 2. Om du vill kan du lägga till Bei essentiell olja till en liten mängd vegetabilisk olja som är bra för ditt hår. Vanligen används castor, burdock, argan eller olivolja. Fördelen med denna metod är att vegetabilisk olja kommer att ge håret ytterligare näring, och den eteriska oljan i Bay kommer att tillåta att alla fördelaktiga vitaminer och spårämnen absorberas bättre. Men det finns en stor nackdel - efter en sådan massage måste du tvätta håret, annars kommer håret att bli fet.
 3. Bei essentiell olja kan också spädas i mjölk eller juice, men alla dessa metoder kräver efterföljande schamponering.

Fördelarna med förfarandet:

 • Massage i hårbotten med Bei essentiell olja kommer att förbättra blodflödet till hårsäckarna och kommer därför att bidra till den snabba tillväxten av hår och minska deras förlust.
 • Massage med olja Bay hjälper till att normalisera arbetet i talgkörtlarna och lindra håret från alltför mycket fettinnehåll vid rötterna eller fuktar torr hårbotten.
 • Eftersom Bayolja är ett starkt antisvampmedel, kommer detta förfarande att hjälpa till att behandla och förebygga alla typer av mjäll.

Bay hemlagade hårmaskor

Med oljebukten kan du göra väldigt olika hemlagade masker. I grunden ökar Bei essentiell olja åtgärden av alla andra ingredienser, eftersom det tonar huden och hjälper ämnen att absorberas bättre. Bayolja i sammansättningen av hemlagade masker kommer att ge hår näring från insidan och utsidan.

Om du redan har en favorit hemlagad hårmask, kan du försöka lägga till några droppar Bay-eterisk olja till den. Om du vill prova något nytt, förbereda en mask enligt ett av recepten nedan, med hänsyn till hårets individuella behov.

Mask med burdockolja, äggula och Bayolja för hår

Detta recept passar bäst för att återställa torrt skadat hår, samt att påskynda tillväxten och förhindra håravfall. Gör en liknande mask är inte svårt:

 1. Värm lätt burken i ett vattenbad över låg värme. Inget behov av att koka det, så att näringsämnena inte förstörs. Maskolja ska vara varm, men inte skållande.
 2. Kockolja används oftast för hår - det kombinerar en särskild effektivitet och ett relativt lågt pris. I stället kan du använda andra alternativ - ricinolja, argan, druva eller olivolja. Om du har flera oljor i ditt hem kan du blanda dem för denna mask. I varje olja finns unika fördelaktiga ingredienser och genom att blanda dem ger du omfattande hårvård.
 3. Bryt i en separat behållare en eller två äggulor, beroende på hårets längd.
 4. Blanda varmt smör med äggula.
 5. Tillsätt några droppar Bay eterisk olja.
 6. Masken appliceras på torrt hår innan det tvättas. Applicera masken först i hårbotten, massera det noggrant och fördela kompositionen från rot till spets och betala särskild uppmärksamhet. För applikation kan du använda en speciell pensel, men det är också bekvämt att göra med fingrarna.
 7. Sätt på ett duschlock eller linda en handduk över huvudet. Vänta 30-40 minuter. Tvätta sedan ditt huvud med ditt vanliga schampo.

Sådana masker ska göras flera gånger i veckan för att uppnå resultat så snabbt som möjligt. Efter den första ansökan märker du att håret har blivit mer voluminöst, slätt och glänsande. Över tiden kommer strukturen av skadat hår gradvis att återhämta sig, de kommer att börja växa snabbare och sluta falla ut.

Mask med avokado, olivolja och bayolja för hår

Denna mask kommer att ge intensiv fuktgivande och närande att torka hårbotten och håret. Fettsyror och vitaminer som är nödvändiga för hårets skönhet kommer att ge maximal nytta i kombination med den essentiella oljan i Bay. Förbered masken enligt följande:

 1. Värm olja något. Olivolja kompletterar perfekt avokado, men i sin frånvaro kan du använda någon annan.
 2. I en separat behållare mash den tredje, ofta avokado, till en enhetlig konsistens.
 3. Blanda avokado-massan med smör. Du bör få en mask med en tjock delikat konsistens som är bekväm att applicera.
 4. Tillsätt några droppar Bay eterisk olja.
 5. Applicera masken för att torka hårbotten och torrt hår över hela längden innan du tvättar.
 6. Täck huvudet för att hålla det varmt och låt inte masken torka.
 7. Efter en halvtimme kan du tvätta av masken.

Detta alternativ kan också appliceras på håret ganska regelbundet - denna komposition fungerar försiktigt, fuktar håret, bidrar till ökad regenerering och näring rötterna. Masken är lämplig för alla typer av hår, men kommer att vara särskilt användbart för torrt och sprött hår.

Mask med lera och olja Bay för hår

Lera har blivit ett populärt botemedel inte bara för ansiktet, men också för hårbotten. Det kommer att bidra till att normalisera arbetet i talgkörtlarna och lindra håret från fettinnehåll vid rötterna, medan de återfuktar dem och också tjänar till att behandla och förhindra mjäll. Oil Bay hjälper till att tona och uppdatera hårbotten och förbättra lera egenskaper. Receptet på denna mask är mycket enkelt:

 1. Om du redan köpte redan utspädd lera i en påse, lägg lite i disken och stäng väskan tätt så att den kvarvarande leran inte torkar.
 2. Om du har lera i pulver, späd den med vatten, juice eller örttekok till en jämn krämig konsistens. Läs mer: Läkande oljor för håråterställning.
 3. Tillsätt några droppar Bayolja till leran och blanda allt ihop.
 4. Lermask appliceras på vått hår efter tvätt. Det kommer att vara bekvämare för henne att använda en pensel. Behandla hårbotten vid rötterna som om du färgar ditt hår. Applicera en mask på håret längs hela längden är inte nödvändigt, eftersom leran huvudsakligen påverkar hårbotten.
 5. Täck huvudet så att leran inte torkar ut.
 6. Håll masken i 15-20 minuter och skölj sedan med varmt vatten.

Lera masker ska inte göras för ofta - en gång på 7-10 dagar räcker. Maskan hjälper till att fuktar hårbotten, rensa den av fett och eventuell förorening, bli av med mjäll och eventuella inflammatoriska processer.

Beat Essential Oil

Eterisk oljebalad - ett förråd av vitaminer och spårämnen som är nödvändiga för tillväxten av vackert och friskt hår. Beat olja är idealisk för alla typer av hår, tränger in i hårbotten, det har en stimulerande effekt, ger hårrödorna med fördelaktiga ämnen och spårämnen. Jag kommer att berätta om den korrekta användningen av oljeblocket för hår i min nästa artikel.

Eterisk olja Bay för hår. beskrivning

Bay-eterisk olja erhålls genom ångdestillation från Pimenta racemosa-blad (pimento-grenad), även kallad Bai-träd, kryddneps och amerikansk laurel. Detta träd tillhör myrten och växer i Indien, Medelhavet och Centralamerika.

Essentiell olja av Bey kombineras med essentiella oljor av apelsin, lavendel, verbena, rosmarin, hyssop, cypress, anis, bergamot, enbär, citron och rosenträ. Doften av essentiell olja Bey är väldigt komplex, med en bitter peppig eftersmak, kryddig. Den övre tonen är söt, den mellersta är bittertartad, de nedre anteckningarna är rökiga.

Beys unika eteriska olja har läkning och underbara kosmetiska egenskaper. Den mest kända är uppenbarad i hårvård: förhindrar håravfall, stärker och stimulerar tillväxten. En tillräckligt effektiv olja för vegetovaskulära problem vid behandling av leddsjukdomar bidrar till att snabbt eliminera symtomen på förkylning och influensa.

Egenskaper hos Bey essentiell olja

En av de viktiga egenskaperna hos Bey essentiell olja är dess förmåga att på ett fördelaktigt sätt påverka hårfollikeln och hårstammen själv, liksom dess kraftfulla stimulering av hårväxten.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Detta beror på att Bay Oil har en av de mest komplexa och rika kemiska föreningarna. Denna olja innehåller alla spårämnen som är nödvändiga för hårsäckens hälsa, liksom oljeblocket rikt på eugenol. Eugenol är en organisk doftämne (som bestämmer den unika lukten av oljan av oljan), som har höga antiinflammatoriska, toniska och antiseptiska egenskaper. Det är tack vare eugenol,


Oljebett:

 • bidrar till att eliminera överträdelser av vegetationskaraktär,
 • låter dig normalisera blodtrycket hos personer som är benägna att få ett konstant hypotonalt tillstånd,
 • stimulerar produktionen av röda blodkroppar,
 • förbättrar blodcirkulationen
 • Det är ett av de mest kraftfulla terapeutiska medel för anemi.

Essential Oil Bey:

 • Det påverkar andningsorganen med en antiinflammatorisk karaktär och ger dig möjlighet att snabbt hantera förkylningar och infektioner.
 • stimulerar matsmältning,
 • Beyolja har antiinflammatoriska, analgetiska effekter på reumatism och artrit, ledskador och sprainer.
 • Essentiell olja av biet används ofta i sport som en del av medel för att stärka ligamenten, snabbt värma upp och öka musklerna och flexibiliteten.

Eteriska oljeblocket är känt för sina höga antibiotika egenskaper. Det hämmar aktivt tillväxten av patogena mikroorganismer utan negativa effekter på hjärt-, lever- och andra inre organ. Detta är hans fantastiska egendom är mycket användbar vid behandling av djupa bakterie- och svamphudsskador.

Bay eterisk olja. Användning i kosmetologi

Ovanstående egenskaper som påverkar hårväxten hjälper också vid håravfall. Du dödar svampen, förbättrar blodcirkulationen, vilket ger ditt hår möjlighet att växa. När allt kommer omkring är det inte riktigt ett problem, vi förlorar 300 hår varje dag. Problemet ligger i den långsamma tillväxten av nytt hår, vilket bör ersätta förlorat hår.

En annan viktig egenskap hos oljeblocket, i händelse av håravfall, är den lugnande egenskapen. Inte undra på att det används för att behandla depression. Hårförlust orsakas ofta av stress, och vi har stött på ett sådant problem, vi börjar slå oss upp och förvärra situationen. Först och främst måste du slappna av och börja lösa problemet gradvis. Slå av essentiella oljemaskor bör hjälpa dig att slappna av och förbättra ditt välbefinnande.

Kontra

Kontraindikationer Användning av bipolja - högt blodtryck, idiosynkrasi, graviditet. Allt detta beror på effekten av olja på blodcirkulationen, eftersom det sista som en person med högt blodtryck behöver är att öka det ännu mer. I fallet med graviditet borde du inte få panik och rinna ut ur rummet där det finns en aromatisk lampa, ingenting kommer att hända, men vem vill ta reda på det? Undvik oljemask om du är gravid för att undvika risk.

Eterisk olja Bay för hår

Bey essentiell olja är den bästa hårvårdsprodukten, en grönsaksrekordhållare för att öka tillväxten. Dussintals och hundratals rave recensioner om denna olja understryker alltid denna otroliga förmåga. Den som inte är för lat för att mäta hårets tillväxthastighet på en månad kommer att kunna se till att efter att ha använt masker eller schampon med olja, slå det nästan dubbelt! När detta händer, förnyas hudcellerna, mjäll elimineras och håravfall stannar.

För hårvård, tillsätt 10 droppar essentiell olja för varje 100 ml organiskt schampo. När det tillsätts till andra hårprodukter tillräckligt för 5-8 g bas lägger man 1 droppe oljebalta.

Mask, accelererande hårväxt

Du behöver: 1 msk burdock, ricinolja och vete grod olja, 3-5 droppar bey oil, en hårhatt, en handduk.
Förvärm oljebolaget något, tillsätt väsentlig olja till den. Blanda blandningen med vetegrodolja och ricinolja. Gnugga masken i hårrötterna. Distribuera rester över hela längden med hjälp av en kam. Sätt på en hatt, värm huvudet med en handduk. Procedurens varaktighet är 30 minuter. Frekvens - 1-2 gånger i veckan. Tvätta av masken med varmt vatten efter 30 minuter och skölj håret noggrant.

Fuktgivande mask för torrt, skadat hår

Du behöver: 4 msk gräddfil, 4-5 droppar smör beat, ett lock för hår.
Lätt värm grädden, blanda den med eterisk olja tills en jämn blandning. Applicera masken på håret, sätt på en hatt. Procedurens varaktighet är 30-40 minuter, frekvensen är 1 gång per vecka. Tvätta håret och tvätta noga av rester av masken.

Nourishing mask för matt, livsberövat hår

Du behöver: 1 matsked basolja att välja mellan, 1 äggula, 4-5 droppar beigolja för hårväxt.
Blanda vegetabilisk olja med eterisk olja. Blanda blandningen med äggula till en jämn massa. Applicera masken på ditt hår. Procedurens varaktighet är 30 minuter, frekvensen är 1-2 gånger i veckan. Ta bort resten av masken och tvätta huvudet ordentligt efter utgången av tiden.

Nourishing stärkande mask för alla hårtyper

Ingredienser: burdock olja - 2 msk. l. äggula - 1 st. Slå av essentiell olja - 4 droppar.
Förvärm olja i en vattenbad, blanda med bejkens eteriska olja och tillsätt till slut nyblåst kycklingblomma till kompositionen. Resultatet ska vara en homogen komposition som bör appliceras först till rötterna och spridas sedan över hela längden av håret. Procedurens varaktighet är 1,5 - 3 timmar, frekvensen - en gång i veckan. Ta bort resten av masken och tvätta huvudet ordentligt efter utgången av tiden.

"Torr" kamning med Bei essentiell olja

Applicera 3-4 droppar essentiell olja på träkammen för hår, jämnt fördela dem på kammarens yta. Kamma torrt, rent hår, från hårets rötter och sluta med sina tips, i 10-15 minuter.
Denna kamning lämnar inte bakom fettmärken och kräver inte sköljning av olja från håret. En viktig nyans här är den jämnmilda fördelningen av essentiell olja på håret själv, utan att man rör hårbotten med kammen. Essentiell olja i sin rena form kan orsaka en brännande känsla och till och med en bränning på hudens vävnader.

Ett annat knep med användning av oljebytta, det är användbart för dem som färgar håret med henna. Några droppar beatolja som tillsätts till henna före färgning kommer att ge håret en ljusare färg och oljan kommer att mildra torkningseffekten av henna.

För att stärka håret

Om ditt hår har blivit alltför sprött eller torrt, liksom om det faller ut eller kryper i bunkar, så kommer denna mask från oljan i bukten att vara perfekt för att stärka ditt hår. För att göra en mask behöver du följande uppsättning ingredienser:

 • 2 skedar av burdock olja;
 • äggula;
 • fyra droppar takt.

Innan du kombinerar ingredienserna värms oljan i ett vattenbad. Blanda sedan alla produkter. Efter att ha förberett en mask, håll dig själv med en speciell borste och börja applicera masken på ditt hår.

Håll en sådan hårmask från oljan på huvudet ska vara ungefär en halvtimme, varefter den ska tvättas av på traditionellt sätt.

Mask för split ends

Om du är ägare till splittrade ändar och hårskador efter frekvent färgning, kommer detta recept på en mask från olja att hjälpa dig att förbättra ditt hårs utseende, och förbättra ditt hår från insidan. För att skapa pengar hemma behöver du:

 • 1/8 del av glödlampa
 • fyra droppar olja;
 • en matsked av färsk flytande honung.

Lök ska skalas, skära av den önskade mängden och rista på en fin rivare. Du kan också använda blandningsromet. Blanda sedan lökarna med resten av ingredienserna och mixa. Applicera den resulterande blandningen med smör på huvudet, låt i 40 minuter, skölj sedan. Du kan tillsätta lite citronsaft till varmt vatten för att förbättra effekten.

Innan du använder maca juice med olja, se till att du inte är allergisk mot komponenterna i denna produkt eller de ingredienser som utgör masken.

Fuktgivande mask

För att göra en fuktighetsgivande mask av oljeblocket behöver du väldigt få ingredienser, nämligen:

 • fet kräm;
 • fem droppar olja.

När du förbereder en sådan mask, behöver du inte värma upp någonting. Låt krämen stå lite vid rumstemperatur, blanda den med smör och applicera på håret. Vikta huvudet med ett badlock, håll i trettiofem minuter. Tvätta sedan håret med mycket schampo. Denna mask ska användas tre gånger i veckan.

Tillsätt olja till schampon och hårbalsam.

100 ml shampoo eller balsam tillräckligt för att ta fem droppar eterisk olja. Applicera detta verktyg som vanligt när du tvätter håret en gång i veckan. Om håret tenderar att bli smutsigt snabbt, kan proceduren utföras två gånger i veckan.

Mask för tunt och sprött hår, vilket förbättrar deras struktur

ingredienser:

 • Äggula - 1 st.
 • Olive (eller linfrö) olja - 2 msk. l.
 • Flytande honung - 1 msk. l.

Essentiell oljebalta - 5 droppar.

Application.

Värm vegetabilisk olja i ett vattenbad, tillsätt honung och eterisk olja. Slå äggulan och sätt i blandningen. Massan gäller hårbotten, fördelar resterna över hela längden. Skölj av masken med varmt vatten med en schampo efter en halvtimme.

Recept hemmet maskerar ganska mycket. Du kan lägga till släckt hårolja till något av dina favoritrecept, bara kom ihåg att en matsked av eterisk oljebas bör ha högst två eller tre droppar.

Och äntligen, ett annat knep med användningen av oljebytta, är det användbart för dem som färgar håret med henna. Några droppar beatolja som tillsätts till henna före färgning kommer att ge håret en ljusare färg och oljan kommer att mildra torkningseffekten av henna.

Oljepackning för hår med olja

För proceduren bör vara fylld med naturlig olja lämplig för din hårtyp (vete groddar, olivolja, linfrö, burdock mandel, etc.). Andelen av naturliga och väsentliga komponenter varierar beroende på hårets längd. Om hårlängden är medium är det tillräckligt att ta två matskedar av naturlig olja och tillsätt tre droppar väsentligt, för långt hår, tre matskedar naturliga och fem droppar av den väsentliga komponenten. Kompositionen masseras i hårbotten och appliceras över hela längden av håret med hjälp av en träkam. Vik upp toppen med en film och en tjock handduk eller en ullduk för att öka effektiviteten av proceduren. Tvätta håret med shampoo efter trettio till sextio minuter.

För oljigt hår som balsam är det bra att använda vatten surgjort med citronsaft eller vinäger.

Var kan man köpa oljedräkt

I allmänhet kan beatolja köpas på något apotek. Du behöver inte verkligen beställa det från USA, som vi brukar rekommendera för vitaminer. Denna eteriska olja är billigt, sällan smidd. Om du bara vill prova - köp på apotekets oljeboll "Spivak" eller "Aspera". De har bra recensioner och borde passa dig. Dessutom har ryska motsvarigheter ett överkomligt pris, och att hitta dem på apotek i Moskva eller St Petersburg ger inga svårigheter.

Bey Oil Recensioner

Anara

Ja, Bayolja är verkligen ett mirakel! Efter det första misslyckade hårfärgningen, efter ett par dagar var det nödvändigt att måla en annan färg på grund av torrhet, brinnande, hår blev som halm. Jag köpte alla typer av dyra masker, balsamer, men ingenting hjälper lika mycket som naturläkemedel. Jag gör masker två gånger i veckan på detta sätt: basolja - linfrö (ta ungefär ett halvt glas), +4 droppar, slå, +5 droppar arganolja, +5 droppar vetexsolja. Efter tre gånger en sådan mask är resultaten mycket märkbara. Håret blev starkt, och det verkar ännu tjockare.

Asya

FRÅN OLJHÅR VÄXT! DETTA ÄR FAKTA. Jag har använt i bara några månader, mina knoppar har redan vuxit och det faktum att mindre hår klättrar är också ett faktum att jag är redo att bekräfta med mitt exempel. Jag har mindre goraaaazdo började klättra. Tidigare var hela hårborsten efter kamning av rent hår. Och nu mindre mycket.

Galina

Mycket bra smör. Hår växer! Det viktigaste är att kvaliteten var och inte falsk.

Svetlana

Tja, jag vet inte, förutom att stärka den speciella tillväxten, har jag ännu inte märkt. Falla ut mindre, ja, och resten.... Till dess jag märkte en arg viss tillväxt.

Elena V.

Och jag lägger bara till shampooet, jag försökte inte ens göra maskerna, för mitt hår är oljigt och jag kan inte tvätta oljan från håret efteråt. Starkare än stål, mindre faller ut när du tvätter hår och kamar, använder jag ca 3 månader. Resultatet kommer från oljan, för att jag inte gör något annat.

Katia

Jag luktar bara inte mycket. Men håret faller ut har blivit mycket mindre. Växa som normalt Tack för fullständig information om oljan, och sedan i passar och smör överallt såg jag ut.

Helena

Här är min recension av denna olja Bay. Jag köpte den efter videoen av Irene Vlady på YouTube som håret växer snabbt från olja. Jag beställde och gjorde en mask på hennes råd en gång i veckan. Först, som om något inte var märkbart, och en månad senare började det lilla nya håret växa. Det var, jag märkte inte att mitt gamla hår växte snabbt, men nu har nytt hår blivit mycket märkbart att de växer snabbt! Så oljan stimulerar verkligen tillväxten av nytt hår! Här är det.

Elsa

Jag ville länge köpa Bei eterisk olja, jag hade läst bra recensioner om dess egenskaper. I grund och botten hört talas om dess goda effekter på hårväxten, med tillägg av några droppar i en mask eller schampo för hår. Men alla varnade för oljens speciella doft, som inte alla gillar det, men som de säger säger den essentiella oljan bara att hjälpa till om lukten av olja är trevlig. Därför var det oro, och kommer du att tycka om det och kommer den här oljan passa mig? Tack Gud, lukten visade sig vara acceptabel och inte tung för mig, de träiga anteckningarna känns lukten av laurelblad. Jag lägger till några droppar i schamponet medan du tvättar mitt hår, liksom i hårmaskorna (oljan). Jag märkte att håret växer lite snabbare, det är skillnad före användning och efter. Jag tycker om att oljan är ekonomiskt konsumerad, 5 ml är tillräckligt under lång tid. När det är över kommer jag att beställa mer!Nästa Artikel
Hur man blåser håret på curling?