Olja mot hårväxt


I den moderna världen har naturliga aromoljor visat sig bland den kvinnliga befolkningen. Med hjälp kan du sakta ner hårväxten på ben, händer, ansikte och i bikiniområdet.

För att undvika frekvent rakning kan du tillgripa eteriska oljor som saktar hårväxten. Det här är bra, och det faktum att flickan blir av med irritation och rodnad på så sätt. Oljeprodukter är säkra att använda, men kan orsaka allergisk reaktion.

recept

 1. Blanda jojoba-, mynta- och tea treeolja. Den erhållna blandningen appliceras på de nödvändiga områdena efter depilering. Vissa lägger till det på kräm, som används efter rakning.
 2. 150 ml olivolja blandas med 60 g finhackade näsblad och 30 g frön. Den resulterande massan avlägsnas på en mörk plats i 7 dagar. Applicera det på huden efter depilering.
 3. Druvfröolja är en bra retardant. Du måste lägga till hackad nässla och 5 droppar tea tree.
 4. En tesked ricinolja sätts till 15 ml ammoniak. Därefter släppa några droppar jod.
 5. I en typisk vegetabilisk olja (2 teskedar), tillsätt 4 droppar mynt och 10 droppar tea tree. För att minska hårets tillväxt på ansiktet eller i bikiniområdet bör den resulterande blandningen gnidas dagligen.

Maskreceptet för långsammare hårtillväxt, se följande video

På hyllorna i kosmetiska butiker hittar du olika medel mot hårväxt.

• Veda Vedica är en kombination av ingefära, sesamolja, gurkmeja, frö havre, solros och salt. Det eliminerar inte bara regelbunden rakning, men också fuktar, närmar och gör huden smidig. Produkten måste användas regelbundet för att uppnå önskat resultat.

Köpare talar bra om detta verktyg. Huden efter det är fuktad och håret växer mycket långsammare.

Kostnad - från 500 s.

• Mini Bikini X6 är ett komplex av produkter som består av naturliga ingredienser som är säkra att använda. Med det kan du bli av med oönskade hårighet i flera månader. Den består av rambutanfröolja, på grund av vilken önskad effekt erhålls. Rambutan är en frukt vars ben består av friska fetter och oljor.

Recensioner av det här verktyget är bara positiva. De som använde Mini Bikini X6 pratar om det som en effektiv metod för hårborttagning. Men, tyvärr, för att bli av med håret för alltid fungerar det inte.

Kostnaden för komplexet - 1000 p.

• Mahiya är ett medel som innehåller myrolja. Det tränger djupt in i huden och saktar långsamt tillväxten av nya hår. Om du regelbundet använder det här verktyget kan du få ett stabilt resultat. Före användning måste den nödvändiga delen av kroppen avlägsnas från hårets rötter med hjälp av hårborttagning eller pincett.

Inte bara kvinnor talar positivt om Mahiya. Män berömmer också honom och säger att de är mycket glada att använda.

Kostnad - 500 s.

• Aravia är en lotion som innehåller tea tree olja och valnöt extrakt. Det förhindrar hårväxt genom att lossa lökarna. För att uppnå önskat resultat måste lotion användas dagligen i två veckor. Dagen innan du använder de områden som behövs för att raka.

De flesta tjejer är nöjda med Arabia-lotionen. Han kämpar verkligen med snabb hårväxt och gör dem tunna.

Oljor, långsam hårväxt och inte bara...

Aromamasla gick in i livet för moderna kvinnor som är öppna för tillgång till medicinskt testade medel. Men naturliga oljor som saktar tillväxten av lockar, har fördelaktiga substanser, innehåller inte orenheter och har kontraindikationer bara i form av en allergisk reaktion (det är lätt att kontrollera om du sätter droppen på handleden). Men kommer de att hjälpa till efter hårborttagning i bikiniområdet, på benen, armarna, eller kommer du behöva vända dig till andra folkmekanismer? Alla individuellt.

Överraskande finns samma oljor i formuleringar för ökad hårtillväxt och för att stoppa den. Kvinnor kan uppleva egenskaperna hos sådana medel för sig själva - det kommer ingen skada. Maximalt resultat - maskinen behöver inte nås så ofta, att minimiprogrammet blir av med rodnad och irritation.

En blandning av jojobaolja (huvudrediens), pepparmyntaolja (några droppar) och teträ (två gånger mintprodukten) bereds av dig själv. Den appliceras på det ångade rena efterskärningsområdet. Ibland tillsätts blandningen till de färdiga krämerna eller lotionerna efter depilering.

Vilken olja sänker hårväxten: allt - med egna händer.

Det är enklare och billigare att förbereda produkten hemma. Produkter och växter från mormors gård är mycket välkomna. Medicinska och kosmetiska blandningar skapas på basis av basprodukten (olja) och extra växtbaserade ingredienser.

· För en halv kopp olivolja (100 ml), ta 40 g färskt bultade eller krossade nässla och 25 g frön. Ingredienser blandas och rengörs i en sluten mörk glasbehållare i en garderob.

Det är viktigt! Medel (obehandlad) torka av platsen efter hårborttagning. Ibland appliceras myt från det på huden och fixeras med gasbindning i 20 minuter.

· Använd druvfröolja, lägg till samma nät och några droppar teträdolja (desinficerar, har en trevlig arom).

· Castorolja (en tesked är tillräckligt för ett förfarande), fem droppar 5% jod och en matsked flytande ammoniak.

Sök aromamasel leder ibland till en dödsänd, då är det lättare att köpa färdiga aftershave cream i en specialbutik. Applicera en liten del av det, så tillräckligt länge.

Om några ingredienser inte är till hands kan du titta på ett förstahjälps kit eller köksskåp - några av de vanliga produkterna kommer att vara lämpliga i kampen mot oönskade hår. Kryddor, desinfektionsmedel - allt går.

1. Ofta rekommenderar tjejer varandra att blanda med vatten till ett tillstånd av flytande gurkmeja och applicera den på kroppens delar efter depilering.

2. I 5 minuter applicera en 3% lösning av klorhexidin-antiseptisk på huden, tvätta av och behandla området med en baby eller fettkräme.

3. Väteperoxid kan också lätta på håren, vilket så småningom kommer att försvaga och försvinna (men åtminstone kommer de inte att ge bort mörka borstar).

4. En ljusrosa lösning av kaliumpermanganat, applicerad i 20 minuter, kan missfärga hår. Men proceduren utförs noggrant, annars bränner huden eller färgar den i "romantisk" nyans av flamingo påminner dig om det misslyckade experimentet under en längre tid.

Att välja ett verktyg för sig själv, allt är tillåtet att testa. Det viktigaste är att inte överdriva det. Om något inte tränar, är rakhyveln och den goda gamla hårborttagningskrämmen alltid till hands.

Hur man tar bort oönskat hår: 5 naturliga recept

Ekologi skönhet: Dessa örter kan avsevärt minska follikelns aktivitet, och därmed tillväxten av håraxeln. Det finns många hämmare växter, men vanligtvis örter för hårborttagning.

Örter kan inte ta bort håret i en session, men kan avsevärt minska follikelns aktivitet och därmed tillväxten av håraxeln. Det finns många växtinhibitorer, men i regel är örter för hårborttagning mycket giftiga.

Vi listar de mest populära växterna:

Näsfrön, som inkluderar histamin och myrsyra. Från fröna gör oljaxtrakt eller hugga fräscha frön.

Datura, som tillhör de giftiga växterna på grund av de alkaloider som utgörs av. Från dopet förbereder de både alkoholtinktur och oljextrakt. Dessa medel bidrar till gradvis förstörelse av hårsäckar och upphörande av hårväxten.

Periwinkle är rosa, en växt som gör cancermedicin. Indoliska alkaloider som finns i periwinkle-rötterna, påverkar hårfolliklarna aggressivt och bidrar till deras blekning. Anläggningen är mycket giftig, på den fria marknaden är det extremt svårt att träffas.

Mac cay, en välkänd växt som innehåller många komponenter som är värdefulla i farmakologisk mening. Inom hämning av hårväxt är vallmo intressant på grund av kodin och papaverin, som finns i både löv och frön. För att förhindra hårsaxens tillväxt, använd en blandning av aska av bränd torr vallmo och vegetabilisk olja.

Saffron, en irisfamiljväxt. Efter epilering används saffrontinktur, vilket gradvis minskar hårväxten på grund av gummi och glykosider. Verktyget intensivt fläckar huden, så det används sällan.

Gurkmeja (gurkmeja) är en växter från ingefärafamiljen, vilket ofta misstänks identifieras som saffran, även om det ser ut som ingefära. Gurkmeja kan fungera som en hårtillväxthämmare på grund av jod och fosfor som ingår i den.

Hjärtans rötter (glödlampor) bidrar också till att sänka hårsaxens tillväxt på grund av undertryckandet av follikelaktiviteten.

I allmänhet bör några örter för hårborttagning, mer exakt, för att stoppa tillväxten innehålla alkaloider, glykosider, syror, eteriska oljor eller flavonoider.

Datura för hårborttagning

Datura - en giftig växt som innehåller en mycket stor koncentration av alkaloider. De bidrar till inhiberingen av hårsäckens aktivitet, hämmar hårväxten. Med regelbunden användning av produkten blir håret tunt, strukturen förstörs, follikelpapillan dör och tillväxten stannar helt.

I genomsnitt tar processen för "död" av follikeln ett år, och det är den optimala, relativt säkra perioden för kroppen att använda ett sådant giftigt recept. Att tro på dopets ögonblick är inte värt det, förutom att ta det inuti, och det här är redan en risk för livet i allmänhet.

Datura för hårborttagning kan vara i form av tinkturer och oljebaserad. Vilken typ av produkter man väljer väljer kvinnan sig själv, med hänsyn till struktur och hudtyp. Det är uppenbart att alkoholtinktur är lämplig för fet hud, för en torrare en - olja med dope. Förfarandet för att stoppa hårväxten görs bäst vid sänggåendet, inte mer än en gång om dagen, men regelbundet. Innan du använder det "dopey" läkemedlet ska håret avlägsnas på något tillgängligt sätt, så drogen kommer bättre tränga in i det önskade området - follikeln.

Eftersom hårborttagning inte är ett ofarligt sätt bör strikta kontraindikationer övervägas:

Perioden av amning, amning.

Ålder upp till 20 år.

Sjukdomar i nervsystemet.

Purulenta hudskador, sår och repor.

Perioden för förvärring av kroniska sjukdomar.

Dermatit och eventuella systemiska hudsjukdomar.

Doptinktur för hårborttagning

Många giftiga växter används inom läkemedelsindustrin och i kosmetologi. Bli inte ett undantag och dope, vilket var känt för våra förfäder. Vilka är dess namn - sorcerer-gräs, galet gräs, dunnopian och liknande. Sådana figurnamn talar för sig själva, dopen har verkligen en stark förgiftande hallucinogen egenskap. Och det är absolut inte nödvändigt att ta det inuti, bara tillräckligt för att stanna bredvid en blommande växt i 5-10 minuter.

Förutom dess giftiga egenskaper är dopen också känd för sin analgetiska, antispasmodiska effekt, det viktigaste är att hitta rätt dos. Denna regel gäller för hårborttagning, vid applicering av tincture dope för hårborttagning. Du kan köpa den färdiga tinkturen, men om du har möjlighet att skörda gräset själv, är verktyget förberedt hemma.

0,5 koppar fräsad frön dope.

Ett glas alkohol eller vodka.

Blanda allt och stäng i en glasburk i 21 dagar.

Innan du applicerar tinkturen är det bättre att ta bort håret på alla godtagbara sätt, eftersom verktyget verkar på hårsäckarna snabbare.

Smörj huden med tinktur, där oönskade hår växer en gång om dagen.

Efter applicering av produkten tvättas inte av i en timme, tvättas huden med varmt vatten.

Procedurerna upprepas regelbundet i 2-3 månader, sedan tas en paus i en månad och kursen upprepas.

De första resultaten i form av svagt, tunt hår kommer att ligga på en månad. Dessutom minskar hårtillväxten avsevärt.

Tinktur kan inte användas under graviditet, laktation och sjukdomar i nervsystemet. Om irritation, tecken på allergi uppträder, ska dop stoppas omedelbart och användas på ett säkrare sätt.

Nettle hårborttagning

Nässla brinner inte bara, men också en väldigt användbar växt. Paradoxalt sett finns det många recept med nässlor för att stärka och växa hår, det finns också sätt att ta bort hår med nässla. Vad är hemligheten för denna fantastiska fabrik?

Nässla i hårborttagning används som en hämmare, det vill säga ett sätt att hjälpa till att stoppa hårväxten. Det finns många recept, till exempel gnugga huden med färskt näsblad. Men detta är för extremt en metod, som är belägen med svåra brännskador och irritation. Ett mer korrekt recept innebär ett avkok av näsfrön eller deras oljetinktur. Alkoholbaserade medel är också bra, men kan torka ut huden.

Näsfrön för hårborttagning

Ett av de mest populära folkliga sätten att bekämpa kroppshår är oljedinktur av nässelfrön. Nettlefrön för hårborttagning användes i antiken, det finns information om deras användning även i kungliga familjer. Vi erbjuder ett relativt säkert sätt, vilket innebär regelbunden användning i 2-3 månader. Du borde inte förvänta dig ett snabbt resultat, oljedinkturen verkar långsamt, men ganska effektivt.

40 gram nässelfrön mals i en mortel (pundad). En kaffekvarn fungerar inte, eftersom fröpartiklarna inte får förvärva en pulverkonsistens.

100 gram ricinus eller raffinerad vegetabilisk olja. Det är bättre att använda antingen ricinolja eller druvolja, denna bas är mer neutral och absorberas bättre i huden.

Krossade frön hälls i oljan, produkten infunderas på en mörk, kall plats (inte i kylskåp) i ca 2 månader.

Oljeinfusion kan filtreras, men kan användas i sin ursprungliga form.

Huden ska först rengöras, den ska vara torr.

De nödvändiga ställena smutsas dagligen, agenten lämnas på huden i ca 1 timme, torkas sedan med bomullstyg.

Om tinkturen är förberedd korrekt ska den absorberas fullständigt.

De första resultaten kommer att synas i 1,5-2 månader. Håret blir tunnare, det är lätt att ta bort dem med pincett eller på annat lämpligt sätt. Eftersom användningen av oljeinfusion av näsfröhår slutar sin tillväxt.

Hela processen ska övervakas för eventuell hudirritation. Om ett hudutslag verkar är det värt att leta efter ett annat sätt att ta bort oönskat hår.

Hårborttagning med vitlök

Uppenbarligen, på jakt efter det perfekta receptet för hårborttagning, är kvinnor redo att gå på otroliga avstånd och gå för experiment. Sådana extrema metoder, enligt många experter, inkluderar hårborttagning med vitlök.

Vitlök är i princip ett lagerhus med mycket hälsosamma ingredienser. Den är rik på flavonoider, den innehåller en stor koncentration av senapsolja, eterisk olja med lukt av svavel, många phytoncider, kalcium, fosfor, magnesium. Det finns i vitlök och jod, och järn, liksom zink, koppar och många andra värdefulla ämnen.

Vitlök, trots sin speciella smak, blev berömd av våra förfäder. I öst var han vördad som en universell medicin, inte bara för sjukdomar, utan också för onda andar. Dessutom trodde många att vitlöksklyfta är tänderna i ett mytiskt, gudomligt var - en drake som både kan försvara och straffa misdemeanors. I detta avseende kan hårborttagning av vitlök också ge både fördelar (vilka kosmetologer starkt tvivlar) och skada i form av svåra brännskador och irritationer på huden.

Hur kan vitlök hjälpa till med att ta bort hår? Förutom irriterande och stimulerande blodcirkulationsegenskaper, har vitlök en astringent och vasokonstrictiv effekt. Självklart, denna förmåga och hjälper vitlök att stoppa arbetet med follikeln, för att stoppa hårsaxens tillväxt. På kvinnors forum kan du hitta råd om användningen av vitlöksaft för epilering av ansiktshår.

Som om det gnuggar området ovanför överläppen eller hakan, kan även grovhåren elimineras. Författaren av dessa linjer mötte inte i verkligheten sådana modiga kvinnor, och anser att det är bättre att använda vitlök för sitt avsedda syfte - i matlagning, möjligen som en förebyggande åtgärd under perioden av massiva sjukdomar av ARVI och influensa. Och för ansiktsförhöjning är det bättre att använda säkra och korrekta metoder.

Vit henna för hårborttagning

I vissa källor finns det information om att vit henna erhålls från finmalda valnötpartitioner. Det är faktiskt inte sant, någon henna, oavsett färg, är gjord av lawsonium, en växt som lever överallt i afrikanska länder, i Indien och i vissa delar av Asien. Faktum är att det finns ett verktyg som innehåller vit henna för hårborttagning, liksom ask, läsk och andra komponenter. Men ett sådant läkemedel är mer benägna att sakta ner hårväxten genom att undertrycka hårlampans aktivitet, skurningseffekten på huden och syrabas-effekten på den växande håraxeln. Vit henna är en utmärkt antiseptisk, som en komponent i hårtillväxthämmaren kan den användas vid postepileringsprocedurer. Separat används inte vit henna för hårborttagning, eftersom alla typer av henna tvärtom bidrar till hårets förstärkning och tillväxt.

Du kan självständigt förbereda en sådan komposition:

En förpackning med vit henna.

Tvålflingor (ropa en halv bit tvål på en fin rivare).

2 matskedar natron.

3-5 droppar essentiell olja (ett val av citron, mint, lavendel).

0, 5 glasögon (det är möjligt mindre) det renade vattnet.

Rör hennaen med tvålspånen, tillsätt sodavatten, häll i vattnet, omrör blandningen till en tjock konsistens och tillsätt sedan den eteriska oljan. Blandningen appliceras med en spatel i området torr hud där håret redan har tagits bort. Åtgärdstiden från 15 till 30 minuter, sedan avlägsnas blandningen försiktigt med en spatel, tvättas med varmt vatten. En sådan komposition avlägsnas väl på grund av närvaron av tvål, som verkar som ett emulgeringsmedel.

Hårborttagning gurkmeja

Dölj annonser: Inte intresserad av detta ämne. Intrusive och irriterande. Frågan om innehåll eller spam.

Gurkmeja har länge använts inte bara som en livsmedelstillsats eller ett färgämne, men också för epilering, mer exakt efter det som en hårtillväxthämmare. Gurkmeja är populär i vår tid, och receptet, som erbjuds nedan, är enkelt och tillgängligt för matlagning hemma:

3 msk torr gurkmeja pulver.

1 matsked kokt vatten.

Allt blandar till en pasty konsistens.

Blandningen appliceras på de redan depilerade områdena och lämnas i 10-20 minuter.

Huden tvättas med varmt vatten, gnidas mest med surmjölk eller vassla, som gurkmeja kan ge huden en gulaktig nyans.

Eteriska oljor sänker hårväxten efter depilering

Efter de flesta depileringsmetoderna växer håren snart tillbaka. För att sakta ner denna process och förlänga intervallet mellan behandlingar kan du använda hämmande ämnen, som inkluderar oljor.

Användningen tillsammans med den använda metoden för att avlägsna hårolja efter depilering kan avsevärt sakta ner tillväxten och också bli av med irritation och andra obehagliga symptom efter proceduren.

Egenskaper för eteriska oljor

Oljeverkan för att sakta hårväxten är baserad på inhiberingen av hårsäckarnas funktion, deras utspädning vid rötterna.

Blandningar baserade på dem kan användas som ett tillägg direkt till hårborttagningsförfarandet för att förbättra dess kvalitet, eller efter, för att förlänga den uppnådda effekten.

Åtgärden av eteriska oljor för hårborttagning är baserad på mjukgöring av huden i en sådan utsträckning att håret, vid exponering för depileringstekniker, enkelt dras ut, vilket gör att förfarandet kan utföras flera gånger snabbare och mindre smärtsamt.

Därför rekommenderas behandlingen av hudytan med användningen att utföras före och omedelbart efter proceduren.

Hjälp! Användningen av oljor efter epilering är möjlig för alla hudtyper och på alla kroppsdelar, inklusive i bikiniområdet. Deras användning är säker, med undantag för ökad känslighet.

Vilka oljor är lämpliga

Dessa medel på grundval av naturliga komponenter kan användas för att förbättra hårväxten och för deras uppsägning. Bland de viktigaste eteriska oljorna som saktar hårväxten är det följande:

Du kan köpa dem omedelbart i färdig form i apotek eller butiker. Självkokande hemma är svårt, eftersom produkten erhålls genom att extrahera växter och andra komponenter som kräver särskild utrustning.

Med hjälp av färdiga oljor kan du dock förbereda olika blandningar, vars komponenter kommer att komplettera och förbättra effekten av varandra.

Matlagningsblandningar med teolja

Tea Tree Oil efter epilering har uttalat desinficerande egenskaper, vilket är mycket bra i närvaro av små skärningar och repor, som ofta uppstår efter proceduren. Verktyget bidrar också till snabb läkning av de drabbade områdena, eliminerar ömhet, irritation, fördröjer tillväxten av nya hår.

Förbereda produkter baserade på te träd kan vara lätt hemma, för detta bör du använda följande recept:

 1. Eteriska oljor av teträ och mynta blandas i 4 respektive 3 droppar av respektive, och vilken basolja som helst (persika, druvfrön, vetex, etc.) tillsätts också. Förvara den resulterande produkten ska vara på en mörk plats. Det rekommenderas att applicera efter dusch, kommer substansen att vara lättare att tränga in i de öppna porerna.
 2. För att förbereda följande oljor blandas: mandel i en mängd av 3 matskedar, några droppar te och cirka 30 ml föruppvärmt sheasmör. Man bör komma ihåg att denna komposition gör att du kan förlänga resultatet efter epilering, men kan inte ta bort oönskade hår.

Andra intressanta oljor

Kokosnöt är mest lämpad för vård av torr och problemskinn. Verktyget närmar sig epidermis med vitaminer, näringsämnen, fettsyror, accelererar processen för återhämtning. Du kan köpa den i vilken butik som helst.

Olive närmar huden med vitaminer och fettsyror. Den är mångsidig och lämplig för alla hudtyper.

Förutom att bromsa hårväxten kan oljor användas som hjälpmedel för depilering. Lämplig för detta ändamål:

Datura har etablerat sig som ett effektivt verktyg i kampen mot oönskad vegetation. Det har en destruktiv effekt på håraxeln, hämmar dess funktion. Verktyget ska användas med stor försiktighet, eftersom överdosering kan vara ogynnsamma manifestationer, i form av hallucinationer, medvetslöshet.

Formic saktar effektivt tillväxten av nya hår och missfärgar dem. Det är ganska säkert, orsakar inte biverkningar, vilket tillåter användning i bikiniområdet. Ämnet bidrar också till att befästa huden och mättnad med näringsämnen.

Castor kan både stärka håret och ta bort. Åtgärden är orsakad av hjälpkomponenterna som utgör kompositionen. Så, för att bli av med oönskad vegetation, läggs markfrön från nässle till oljan och insisterar på en månad på en mörk plats. Använd verktyget först efter epilering.

Förberedelser baserade på eteriska oljor

Tillverkare av kosmetiska produkter erbjuder en mängd olika oljor som finns på hyllor av specialiserade eller andra butiker. De mest populära inkluderar:

 1. Veda Vidica. Ingredienser inkluderar ingefära, havre, solros, gurkmeja, sesam och salt. Verktyget gör att du kan minska hårfrekvensen, fuktar, närmar huden, ökar elasticiteten.
 2. Mini Bikini X6. Effekten av detta verktyg uppnås huvudsakligen på grund av innehållet av rambutanfröolja. Drogen bidrar till att bli av med oönskad vegetation i flera månader.
 3. Mahiya. Läkemedlet är baserat på myrolja. Ett bestående resultat uppnås på grund av substansens djupa penetration i epidermis.
 4. Aravia. Består av teoljor och valnötter. Den långsamma hårväxten uppstår på grund av deras försvagning. För att uppnå det förväntade resultatet krävs regelbunden användning av läkemedlet.

I de flesta fall kan dessa fonder inte helt bli av med oönskade hår, men kan avsevärt sakta ner deras tillväxt.

Kontraindikationer och försiktighetsåtgärder

Oljor som saktar hårväxt efter epilering bör inte användas i närvaro av allergiska reaktioner mot dem. Före användning med syftet med ett undantag för negativa manifestationer rekommenderas det att utföra testet för känslighet. För att göra detta måste en liten del av ämnet släppas på baksidan av handen och efter några minuter för att spåra reaktionen.

Vid obehagliga symptom och dess tillväxt bör denna hudbehandlingsprodukt efter epilering kasseras.

Med försiktighet bör hårborttagning användas av kvinnor under graviditeten, i förevarande fall rekommenderas att konsultera en specialist på förhand.

Koordinering med läkaren kräver användning av oljor som saktar hårväxten, med existerande dermatologiska sjukdomar som eksem, psoriasis, dermatit.

För att inte skada huden bör oljor aldrig användas i ren form. De måste först spädas med olivolja eller annan olja.

Ytterligare medel

För att sänka hårväxten efter epilering kan olika krämer och lotioner användas, vilket också kan innehålla eteriska oljor. Kosmetiska produkter tillverkare erbjuder ett brett utbud av sådana produkter.

Dessutom kan lotioner och salvor beredas oberoende hemma. Deras effektivitet kommer inte att vara lägre än köpta.

slutsats

Oljorna används effektivt för hudvård efter borttagning av oönskade hår. De bidrar till att sakta ner tillväxten av onödig vegetation och därigenom förlänga intervallet mellan behandlingarna. Dessa substanser har också en omsorgsfull effekt på huden, fuktar och mättar den med näringsämnen.

De kan användas som ett hjälpmedel för hårborttagning, därför rekommenderas att applicera dem både före och efter procedurerna. Efter att ha använts blir huden mjuk och silkeslen och resultatet lagras under lång tid.

Oljor och krämer för hårborttagning

Depilatory cream är ett utmärkt verktyg för dem som vill få snabb effekt och inte har en tillfällig resurs för egenproduktion av salvor, tinkturer och andra arbetsintensiva recept för hårborttagning. Modern kosmetologi erbjuder många alternativ för sådana krämer, vilket indikerar den extraordinära populariteten och efterfrågan på dem. Dessutom, enligt statistiken tar hårborttagningskräm andra platsen efter vaxning (vax) i listan över hemmeterminering. Kort sagt, hårborttagning med en kräm är bättre än rakning, men mindre effektiv än vaxavlägsnande, även om allt är väldigt individuellt och beror på hårets axelstruktur och hudförhållanden.

Analysera de positiva egenskaperna hos krämer, liksom deras eventuella nackdelar:

Fördelar, positiva egenskaper

Gentag effekt på hud och hårstruktur, speciellt i jämförelse med vaxning och rakning

Möjlig inväxning av hår, pseudofollikulit

Hög syrabasnivå, 1,5-2 gånger högre än hudens pH, eventuella allergier

Fungerar bra i svåråtkomliga delar av kroppen - bikiniområde, armhålor

Inte alltid trevlig arom på grund av krämens sammansättning

Snabb effekt, processen tar inte mycket tid

Kortsiktigt resultat, eftersom hårfollikeln förblir på plats (från 7 till 14 dagar)

Stort sortiment, så att du kan välja en kräm för svåråtkomliga eller mycket känsliga delar av kroppen. Sammansättningen av många produkter innefattar komponenter som saktar hårfollikelns aktivitet

Ej lämplig för tjockt, mörkt hår

För att minska risken för mindre obehag och eventuell allergisk reaktion på detta sätt:

 1. Läs noga igenom instruktionerna före användning.
 2. Var noga med att testa för allergier på ett litet område av huden.
 3. Att välja hårborttagningskräm bör du inte spara, det är bättre att köpa ett botemedel från ett välkänt varumärke, ett välkänt varumärke, än att behandla ömt hud efteråt.
 4. Varje depilatory cream är utformad för ett specifikt område av kroppen, det är oacceptabelt att använda en produkt för ett bikiniområde eller ben i ansiktsområdet och vice versa.
 5. Under proceduren bör du följa hygienreglerna, efter hårborttagning, huden ska behandlas med ett fuktgivande, antiseptiskt medel (många krämer innehåller redan bakteriedödande komponenter).

Epileringskräm kan beredas oberoende om du har tid och önskan att försöka dig som kemist, apotekare:

 • 10 gram natriumsulfat (köp på apoteket).
 • 10 gram potatisstärkelse.
 • 5 gram glycerin utan parfym tillsatser.
 • 75-80 ml destillerat vatten.

Blanda alla, applicera en bomullspinne (helst med en speciell spatel) på den beredda, rena huden. Skölj med varmt vatten i 10 minuter och smörj huden med en antiseptisk kräm.

Möjliga svårigheter, särskilt användningen av depilatory cream:

 • Nytt hår kan dyka upp nästa dag, trots det resultat som annonsören uppger. Allt är väldigt individuellt och beror på hårets axelstruktur, follikelaktivitet.
 • Många krämer har en ganska aggressiv komposition, därför måste du bära handskar på dina händer genom att applicera dem.
 • Om grädden inte tar bort allt håret, kan det inte användas på samma område av huden igen samma dag. Du kan få kemisk brännskada eller hudirritation.
 • Du kan inte förlänga krämens varaktighet, som vill uppnå ett stabilare resultat.
 • Efter applicering av depilatory cream rekommenderas det inte att ta solprocesser.

I allmänhet är en kräm som tar bort oönskade hår ett snabbt och relativt säkert sätt att uppnå en mjuk, silkeslen hud under en viss period. Förfarandet kräver inte tidskrävande och ger inte ett stabilt resultat, utan det är en nödåtgärd för oförutsedda situationer.

Hårborttagningsolja

Förbättra omedelbart att oljan för hårborttagning inte används som hårborttagningsmedel, den appliceras före eller efter proceduren som mjukgöring eller antiseptisk. Det finns också typer av eteriska oljor som saktar tillväxten av håraxlar, förlänger därför epileringseffekten. För att mjukna och förbereda huden för hårborttagningsprocessen, applicera en blandning av druvfröolja och jojobaolja, kan samma komposition appliceras efter proceduren. Dessutom bör du försöka självständigt förbereda en balm som hjälper till att ta hand om känslig hud och förhindrar hårväxt. Sammansättningen av kräm-balsam:

 • 25 ml förvärmd men inte smält sheasmör.
 • 2, 5 tsk mandelolja.
 • 3-4 droppar tea-eterolja.

Blanda noggrant och lagra i en glasbehållare, stängd i kylan. Balm regenererar perfekt huden, förhindrar inflammation, rodnad, och hjälper också till att sakta ner tillväxten av nytt hår. Komponenterna av eterträdets eteriska olja absorberas väl djupt i dermis på grund av penetrationsegenskaperna hos sheasmör, liksom mandelolja. De fungerar som ett fordon som levererar essentiell oljeprostetisk till de djupare skikten i huden.

Också effektiva oljor som ett sätt att ta hand om huden efter epilering:

 • Rosewoodolja, bergamotolja. Dessa oljor kan mätta den vanliga barnkrämen, det räcker att göra 6-7 droppar i basen. Det blir mer lämpligt att förpressa grädden ur röret i en ren burk, blanda ingredienserna och förvara produkten i sluten form (estrarna avdunstar snabbt). Rosolja avlägsnar rodnad efter rakning, bergamotolje desinficerar och förhindrar hårväxt, något saktar tillväxten.
 • Essensiell olja av cederträ eller tall. Precis som i receptet med rosolja kan tallolja berikas med någon lätt kräm utan parfym. Barrträdoljor avleder irritation, rodnad, läker det minsta, osynliga för ögonmikrofoner och sår på huden.

Oljetinktur för hårborttagning

Oljedinktur, som hjälper till att ta bort hår, det här verktyget innehåller en mycket giftig ingrediens - dope. Datura (Datura) är ett storbladigt gräs av nätshadens familj, en stor mängd organiska alkaloider ingår i daturan, koncentrationen i växtens rötter är högst. Datura - en stark hallucinogen, denna funktion är välkänd och tränas ofta av folket i Mexiko, indiska stammar. Mest sannolikt upptäckte de också dopens förmåga att sakta ner hårväxten. Denna information spred sig i öst, där de sultiga skönheterna var vanliga användare av salvor och tinkturer som innehöll doprotten.

Olje tinktur för hårborttagning, innehållande dope extrakt, verkar på hårsäcken, saktar tillväxten av stammen. Gradvis förstörs papillans struktur, den dör, respektive håret växer inte längre. Exponeringsperioden för follikeln är från sex månader till ett år. Detta beror på den långsamma växelverkan av komponenterna i olje-tinkturen med huden, hårfolliklarna samt appliceringsmetoden. Det bör noteras att datura nästan alltid används i en mycket liten dos, även när den appliceras externt. Verktyget appliceras en gång om dagen till ett litet område av kroppen i bokstavligen en droppe. Sådana mikroförfaranden är naturligtvis tråkiga, men enligt övertygelsen av de dopade tinkturens anhängare är de mycket effektiva och relativt säkra.

Olje tinktur för hårborttagning är svår att tillverka hemma, så det är bäst att köpa det klart. Många människor lovar drogen Silk Body, som innehåller ett oljekstrakt av dope, och du kan hitta ryskt tillverkad tinktur i apotek och specialaffärer. Verktyget har många kontraindikationer, det bör komma ihåg att dopen anses vara en av de mest giftiga växterna. Tinktur gäller inte sådana kategorier av vackra kvinnor:

 • Flickor, flickor upp till 18-20 år.
 • Gravida kvinnor.
 • Kvinnor som ammar.
 • Kvinnor med tendens till allergiska reaktioner.

Det finns också en oljetinkur som hjälper till att rengöra huden efter epilering. Detta verktyg kan förberedas oberoende:

 • Myntaolja - 3-5 droppar.
 • Klyftaolja - 5 droppar.
 • Renat glycerin utan dofter - 50 ml.
 • Dimetikon är en antiseptisk flaska eller dess analog (50 ml).

Alla blandas i en glasflaska (100 ml), skaka och lämna en dag. Används som bakteriedödande och kylmedel efter kroppshår avlägsnande, är oljatinktur inte avsedd för applicering på ansikts- och bikiniområdet.

Antolja hårborttagning

Myrolja anses vara ett av de mest pålitliga och säkra sätten att avlägsna oönskade hudgrödor. Denna metod är särskilt populär i asiatiska, orientaliska länder, kanske för att ett unikt recept på epilering med hjälp av myrägg ägde rum där från generation till generation.

Handlingsprincipen, som innebär att håret avlägsnas med myrolja, liknar alla andra mekanismer för hämning av hårsäckar. Myrolja kan penetrera tillräckligt djupt under huden, nå hårsäcken och deaktivera dess funktion. Som ett resultat blir håret långsammare, stången blir gradvis tunnare, svagare och slutar slutligen växa helt. Myrbota fungerar bra med alla delar av kroppen, inklusive ansiktet, inguinalområdet. Det finns ett tecken på användningen av produkter som innehåller extrakt av myrägg. Den används först efter grundläggande förankring, när både stammen och glödlampan tas bort. Det är inte så viktigt på vilket sätt håret blir depilerat, så länge det inte existerar. På detta sätt säkerställs högkvalitativ penetration av myrolja till follikeln. Appliceringstekniken är mycket enkel, under veckan behöver du smörja oljan, torr, torr hud, lätt, körning i, gnugga olja. Om allt är gjort enligt reglerna, kommer giltighetstiden för depilationen att vara minst 7 dagar. Om du använder myrmedicinen ständigt efter varje hårborttagning, kommer de på sex månader att sluta växa nästan helt.

Att ta bort hår med myrolja passar alla kvinnor, förutom att stångens tillväxt saktar ner, får huden värdefulla spårämnen, vitaminer, det vill säga biotillgänglig näring. För att minimera risken för irritation eller allergi mot myrsyra måste du först testa huden, applicera agenten på handleden och observera hudens tillstånd i 15-20 minuter. Komplikationer i samband med oljan av myrägg är extremt sällsynta, men även sådana situationer är bättre att utesluta.

Castorolja för hårborttagning

Castorolja är nästan 90% ricin, det vill säga en ganska giftig substans. Trots denna komposition används ricinolja aktivt i kosmetologi. Paradoxalt sett anser många att castorca förstärker och växer hår, och inte som ett sätt att ta bort dem. Faktum är det, men det finns recept där castorca fungerar som en bas, grunden för ett hämmande läkemedel. Till exempel, ett sådant recept, där ricinolja för hårborttagning är en bärare av alla aktiva substanser i näsfrön:

 • 100 ml ricinolja.
 • 50 gram krossade torkade nässelfrönor.
 • Insistera månaden och gnugga in i de områden som redan behandlats med epilatorn för att förhindra hårväxt.

Ricinolja är också bra som en mjukgörare, eftersom många recept innehåller syror, jod, väteperoxid och till och med terpentin. Castorolja hjälper huden att regenerera samtidigt som den hämmar hårsaxens tillväxt, vilket gör användningen ganska effektiv och säker.

Eteriska oljor för hårborttagning

Eteriska oljor och hårborttagning, hur passar det? Gör omedelbart en reservation om att avlägsnande av hår med hjälp av viktiga verktyg inte fungerar, det är inte en syra, och inte ett slipmedel. Eteriska oljor för hårborttagning används som ett antiseptiskt medel efter proceduren. Sammansättningen av många depilatory krämer, vaxer innefattar oljor som har en kraftfull bakteriedödande, antiinflammatorisk effekt. Dessutom kan en väl valda essentiell olja vara en utmärkt hämmare för hårväxt. Försenar utseendet på nya hårstänger (scapus pili) en sådan komposition:

 • Pepparmint eterisk olja (kyler, bedövar huden efter epilering).
 • Essentiell olja av lavendel (antimikrobiella, baktericidala medel).
 • Tea tree eterisk olja (antiinflammatorisk, kraftfull antifungal effekt och saktar hårväxt).
 • Olivolja eller druvfröolja, aprikoser (basolja)

I en matsked med basolja läggs till 1: a droppe mint, lavendel och 5 droppar tea tree olja. Blandning som lagras i en flaska mörkglas vid rumstemperatur stängd. Applicera omedelbart efter epileringsproceduren, sedan tre gånger i veckan (varannan dag) efter ett bad, dusch. Applicera den eteriska blandningen med lätta rörelser, låt det suga (5-10 minuter). Användningen av eteriska oljor ger en dubbel effekt - förutom att huden kommer att skyddas mot mikrobiell "invasion", kommer hela kroppen att få en aromaterapi-session.

Det enda som behöver övervägas är en möjlig allergi, som orsakas av många väsentliga föreningar och oförenligheten med teolja med jodpreparat. Därför är det om du är allergisk eller utsatt för en allergisk reaktion, det är värt att hitta andra sätt att stoppa hårväxten. Samma råd gäller för dem som tar jodinnehållande preparat. Dessutom kan vissa oljor ge motsatt resultat, till exempel rosmarinolja, som länge har använts för att stärka och snabbt växa hår. Därför är det bäst att använda bevisade recept eller konsultera med aromatiska terapeuter.

Hårborttagning oljor

Överskott av vegetation på kvinnans kropp ger henne mycket besvär. I ett försök att bli av med det, tillgriper många olika sätt att finna inte bara smärtfritt och effektivt, men inte för dyrt.

Nyligen har Internet visat information om oljan av myrägg, vilket enligt recensioner av kvinnor som använde det, är ett utmärkt verktyg i kampen mot oönskat hår.

Det visar sig att det här verktyget inte är nytt. Den har använts och används fortfarande av östliga kvinnor.

Man tror att det här verktyget kan bli av med oönskat hår för alltid. Det beror emellertid på organismens egenskaper.

Bara en sak kan sägas med tillförsikt - användningen av myrolja för att ta bort hår leder till en avmattning i deras tillväxt, genom förstörelse av hårsäckarna.

Vad är myrolja

Myrolja är en naturlig produkt. Det kan användas på olika delar av kroppen, inklusive mycket känsliga. Denna procedur är lätt att göra själv hemma.

Olja gör huden mjuk och flätig, och hårborttagningsprocessen är smärtfri och lätt. Denna produkt är gjord av återvunna myror.

Det viktigaste verktyget som främjar hårborttagning är furfurl. Den har en ljus röd - brun färg och en sur lukt. Bland producenterna av myrolja ledande arabiska länder. Där är det mest populärt bland kvinnor.

Den unika egenskapen hos myrolja är dess penetration i hårfollikeln och dess förstörelse. Efter det blir håret svagare, och därefter blir hans förmåga att växa förlorad.

Antolja för hårborttagning: fördelar

Myrolja är en naturlig produkt. Den kan användas för hud med speciell känslighet. Med regelbunden användning leder det inte bara till långsammare hårväxt, men också till dess fullständiga upphörande.

Myrolja kan användas för vilken hud som helst, mjukgör och fuktar den.

Ett sådant förfarande, som utförs hemma, är inte dyrt och låter dig hantera hårborttagning, även på svårt att nå platser på egen hand.

Innan du utför depilationen är det nödvändigt att utföra ett känslighetsprov, applicera en droppe olja i armbågens böjning eller huden bakom örat. I frånvaro av irritation kan olja användas.

Liksom andra eteriska oljor rekommenderas det inte för gravida kvinnor och ammande mödrar, liksom för dem som har öppna sår, repor eller inflammationer på huden.

Metod för användning av myrolja

Först avlägsnas håret på området som ska behandlas med pincett, vax eller på något annat sätt.

Sedan appliceras ant-olja på denna plats med massagerörelser. Första gången är det tillräckligt att gnugga denna åtgärd i huden i 5 minuter över en period av 4 till 5 dagar på natten.

Redan efter de första procedurerna sänks hårväxten och det nya håret blir lättare och mjukare.

Epilering och hudbehandling med myrolja utförs tills håret försvinner helt. I regel sker detta ungefär i ett halvt år, under vilket det är nödvändigt att utföra 5-6 procedurer.

Med hjälp av myrolja för att ta bort hår kan du få en känslig och vacker hud som gör det möjligt för en kvinna att känna sig bekväm i alla situationer.

Artikel författare: Irina Komleva

Datura för hårborttagning

Datura - en giftig växt som innehåller en mycket stor koncentration av alkaloider. De bidrar till inhiberingen av hårsäckens aktivitet, hämmar hårväxten. Med regelbunden användning av produkten blir håret tunt, strukturen förstörs, follikelpapillan dör och tillväxten stannar helt.

I genomsnitt tar processen för "död" av follikeln ett år, och det är den optimala, relativt säkra perioden för kroppen att använda ett sådant giftigt recept. Att tro på dopets ögonblick är inte värt det, förutom att ta det inuti, och det här är redan en risk för livet i allmänhet.

Datura för hårborttagning kan vara i form av tinkturer och oljebaserad. Vilken typ av produkter man väljer väljer kvinnan sig själv, med hänsyn till struktur och hudtyp. Det är uppenbart att alkoholtinktur är lämplig för fet hud, för en torrare en - olja med dope. Förfarandet för att stoppa hårväxten görs bäst vid sänggåendet, inte mer än en gång om dagen, men regelbundet. Innan du använder det "dopey" läkemedlet ska håret avlägsnas på något tillgängligt sätt, så drogen kommer bättre tränga in i det önskade området - follikeln.

Eftersom hårborttagning inte är ett ofarligt sätt bör strikta kontraindikationer övervägas:

Perioden av amning, amning.

Ålder upp till 20 år.

Sjukdomar i nervsystemet.

Purulenta hudskador, sår och repor.

Perioden för förvärring av kroniska sjukdomar.

Dermatit och eventuella systemiska hudsjukdomar.

Doptinktur för hårborttagning

Många giftiga växter används inom läkemedelsindustrin och i kosmetologi. Bli inte ett undantag och dope, vilket var känt för våra förfäder. Vilka är dess namn - sorcerer-gräs, galet gräs, dunnopian och liknande. Sådana figurnamn talar för sig själva, dopen har verkligen en stark förgiftande hallucinogen egenskap. Och det är absolut inte nödvändigt att ta det inuti, bara tillräckligt för att stanna bredvid en blommande växt i 5-10 minuter.

Förutom dess giftiga egenskaper är dopen också känd för sin analgetiska, antispasmodiska effekt, det viktigaste är att hitta rätt dos. Denna regel gäller för hårborttagning, vid applicering av tincture dope för hårborttagning. Du kan köpa den färdiga tinkturen, men om du har möjlighet att skörda gräset själv, är verktyget förberedt hemma.

0,5 koppar fräsad frön dope.

Ett glas alkohol eller vodka.

Blanda allt och stäng i en glasburk i 21 dagar.

Innan du applicerar tinkturen är det bättre att ta bort håret på alla godtagbara sätt, eftersom verktyget verkar på hårsäckarna snabbare.

Smörj huden med tinktur, där oönskade hår växer en gång om dagen.

Efter applicering av produkten tvättas inte av i en timme, tvättas huden med varmt vatten.

Procedurerna upprepas regelbundet i 2-3 månader, sedan tas en paus i en månad och kursen upprepas.

De första resultaten i form av svagt, tunt hår kommer att ligga på en månad. Dessutom minskar hårtillväxten avsevärt.

Tinktur kan inte användas under graviditet, laktation och sjukdomar i nervsystemet. Om irritation, tecken på allergi uppträder, ska dop stoppas omedelbart och användas på ett säkrare sätt.

Nettle hårborttagning

Nässla brinner inte bara, men också en väldigt användbar växt. Paradoxalt sett finns det många recept med nässlor för att stärka och växa hår, det finns också sätt att ta bort hår med nässla. Vad är hemligheten för denna fantastiska fabrik?

Nässla i hårborttagning används som en hämmare, det vill säga ett sätt att hjälpa till att stoppa hårväxten. Det finns många recept, till exempel gnugga huden med färskt näsblad. Men detta är för extremt en metod, som är belägen med svåra brännskador och irritation. Ett mer korrekt recept innebär ett avkok av näsfrön eller deras oljetinktur. Alkoholbaserade medel är också bra, men kan torka ut huden.

Näsfrön för hårborttagning

Ett av de mest populära folkliga sätten att bekämpa kroppshår är oljedinktur av nässelfrön. Nettlefrön för hårborttagning användes i antiken, det finns information om deras användning även i kungliga familjer. Vi erbjuder ett relativt säkert sätt, vilket innebär regelbunden användning i 2-3 månader. Du borde inte förvänta dig ett snabbt resultat, oljedinkturen verkar långsamt, men ganska effektivt.

40 gram nässelfrön mals i en mortel (pundad). En kaffekvarn fungerar inte, eftersom fröpartiklarna inte får förvärva en pulverkonsistens.

100 gram ricinus eller raffinerad vegetabilisk olja. Det är bättre att använda antingen ricinolja eller druvolja, denna bas är mer neutral och absorberas bättre i huden.

Krossade frön hälls i oljan, produkten infunderas på en mörk, kall plats (inte i kylskåp) i ca 2 månader.

Oljeinfusion kan filtreras, men kan användas i sin ursprungliga form.

Huden ska först rengöras, den ska vara torr.

De nödvändiga ställena smutsas dagligen, agenten lämnas på huden i ca 1 timme, torkas sedan med bomullstyg.

Om tinkturen är förberedd korrekt ska den absorberas fullständigt.

De första resultaten kommer att synas i 1,5-2 månader. Håret blir tunnare, det är lätt att ta bort dem med pincett eller på annat lämpligt sätt. Eftersom användningen av oljeinfusion av näsfröhår slutar sin tillväxt.

Hela processen ska övervakas för eventuell hudirritation. Om ett hudutslag verkar är det värt att leta efter ett annat sätt att ta bort oönskat hår.

Hårborttagning med vitlök

Uppenbarligen, på jakt efter det perfekta receptet för hårborttagning, är kvinnor redo att gå på otroliga avstånd och gå för experiment. Sådana extrema metoder, enligt många experter, inkluderar hårborttagning med vitlök.

Vitlök är i princip ett lagerhus med mycket hälsosamma ingredienser. Den är rik på flavonoider, den innehåller en stor koncentration av senapsolja, eterisk olja med lukt av svavel, många phytoncider, kalcium, fosfor, magnesium. Det finns i vitlök och jod, och järn, liksom zink, koppar och många andra värdefulla ämnen.

Vitlök, trots sin speciella smak, blev berömd av våra förfäder. I öst var han vördad som en universell medicin, inte bara för sjukdomar, utan också för onda andar. Dessutom trodde många att vitlöksklyfta är tänderna i ett mytiskt, gudomligt var - en drake som både kan försvara och straffa misdemeanors. I detta avseende kan hårborttagning av vitlök också ge både fördelar (vilka kosmetologer starkt tvivlar) och skada i form av svåra brännskador och irritationer på huden.

Hur kan vitlök hjälpa till med att ta bort hår? Förutom irriterande och stimulerande blodcirkulationsegenskaper, har vitlök en astringent och vasokonstrictiv effekt. Självklart, denna förmåga och hjälper vitlök att stoppa arbetet med follikeln, för att stoppa hårsaxens tillväxt. På kvinnors forum kan du hitta råd om användningen av vitlöksaft för epilering av ansiktshår.

Som om det gnuggar området ovanför överläppen eller hakan, kan även grovhåren elimineras. Författaren av dessa linjer mötte inte i verkligheten sådana modiga kvinnor, och anser att det är bättre att använda vitlök för sitt avsedda syfte - i matlagning, möjligen som en förebyggande åtgärd under perioden av massiva sjukdomar av ARVI och influensa. Och för ansiktsförhöjning är det bättre att använda säkra och korrekta metoder.

Vit henna för hårborttagning

Du kan självständigt förbereda en sådan komposition:

En förpackning med vit henna.

Tvålflingor (ropa en halv bit tvål på en fin rivare).

2 matskedar natron.

3-5 droppar essentiell olja (ett val av citron, mint, lavendel).

0, 5 glasögon (det är möjligt mindre) det renade vattnet.

Rör hennaen med tvålspånen, tillsätt sodavatten, häll i vattnet, omrör blandningen till en tjock konsistens och tillsätt sedan den eteriska oljan. Blandningen appliceras med en spatel i området torr hud där håret redan har tagits bort. Åtgärdstiden från 15 till 30 minuter, sedan avlägsnas blandningen försiktigt med en spatel, tvättas med varmt vatten. En sådan komposition avlägsnas väl på grund av närvaron av tvål, som verkar som ett emulgeringsmedel.

Hårborttagning gurkmeja

Gurkmeja har länge använts inte bara som en livsmedelstillsats eller ett färgämne, men också för epilering, mer exakt efter det som en hårtillväxthämmare. Gurkmeja är populär i vår tid, och receptet, som erbjuds nedan, är enkelt och tillgängligt för matlagning hemma:

3 msk torr gurkmeja pulver.

1 matsked kokt vatten.

Allt blandar till en pasty konsistens.

Blandningen appliceras på de redan depilerade områdena och lämnas i 10-20 minuter.

Huden tvättas med varmt vatten, gnidas mest med surmjölk eller vassla, som gurkmeja kan ge huden en gulaktig nyans.

Det kommer att vara intressant för dig:

Ett enkelt sätt att bli av med mol, vårtor, papillom och åldersfläckar

Bli av med den andra hakan: 15 elementära övningar

Varför är gurkmeja effektiv för hårborttagning? Det första som gör blandningen med gurkmeja, en antiseptisk effekt, förutom verktyget bidrar till att minska hårfollikelns aktivitet, vilket förlänger effektiviteten av hårborttagning i allmänhet. Regelbunden applicering av gruel kan avsevärt sänka tillväxten av nytt hår, det enda negativa är färgningen av huden. Av denna anledning gäller inte gurkmeja på ansiktet och öppna, synliga delar av kroppen. Publicerad av econet.ru

Oljetinktur för hårborttagning

Oljedinktur, som hjälper till att ta bort hår, det här verktyget innehåller en mycket giftig ingrediens - dope. Datura (Datura) är ett storbladigt gräs av nätshadens familj, en stor mängd organiska alkaloider ingår i daturan, koncentrationen i växtens rötter är högst. Datura - en stark hallucinogen, denna funktion är välkänd och tränas ofta av folket i Mexiko, indiska stammar. Mest sannolikt upptäckte de också dopens förmåga att sakta ner hårväxten. Denna information spred sig i öst, där de sultiga skönheterna var vanliga användare av salvor och tinkturer som innehöll doprotten.

Olje tinktur för hårborttagning, innehållande dope extrakt, verkar på hårsäcken, saktar tillväxten av stammen. Gradvis förstörs papillans struktur, den dör, respektive håret växer inte längre. Exponeringsperioden för follikeln är från sex månader till ett år. Detta beror på den långsamma växelverkan av komponenterna i olje-tinkturen med huden, hårfolliklarna samt appliceringsmetoden. Det bör noteras att datura nästan alltid används i en mycket liten dos, även när den appliceras externt. Verktyget appliceras en gång om dagen till ett litet område av kroppen i bokstavligen en droppe. Sådana mikroförfaranden är naturligtvis tråkiga, men enligt övertygelsen av de dopade tinkturens anhängare är de mycket effektiva och relativt säkra.

Olje tinktur för hårborttagning är svår att tillverka hemma, så det är bäst att köpa det klart. Många människor lovar drogen Silk Body, som innehåller ett oljekstrakt av dope, och du kan hitta ryskt tillverkad tinktur i apotek och specialaffärer. Verktyget har många kontraindikationer, det bör komma ihåg att dopen anses vara en av de mest giftiga växterna. Tinktur gäller inte sådana kategorier av vackra kvinnor:

 • Flickor, flickor upp till 18-20 år.
 • Gravida kvinnor.
 • Kvinnor som ammar.
 • Kvinnor med tendens till allergiska reaktioner.

Det finns också en oljetinkur som hjälper till att rengöra huden efter epilering. Detta verktyg kan förberedas oberoende:

 • Myntaolja - 3-5 droppar.
 • Klyftaolja - 5 droppar.
 • Renat glycerin utan dofter - 50 ml.
 • Dimetikon är en antiseptisk flaska eller dess analog (50 ml).

Alla blandas i en glasflaska (100 ml), skaka och lämna en dag. Används som bakteriedödande och kylmedel efter kroppshår avlägsnande, är oljatinktur inte avsedd för applicering på ansikts- och bikiniområdet.

Antolja hårborttagning

Myrolja anses vara ett av de mest pålitliga och säkra sätten att avlägsna oönskade hudgrödor. Denna metod är särskilt populär i asiatiska, orientaliska länder, kanske för att ett unikt recept på epilering med hjälp av myrägg ägde rum där från generation till generation.

Handlingsprincipen, som innebär att håret avlägsnas med myrolja, liknar alla andra mekanismer för hämning av hårsäckar. Myrolja kan penetrera tillräckligt djupt under huden, nå hårsäcken och deaktivera dess funktion. Som ett resultat blir håret långsammare, stången blir gradvis tunnare, svagare och slutar slutligen växa helt. Myrbota fungerar bra med alla delar av kroppen, inklusive ansiktet, inguinalområdet. Det finns ett tecken på användningen av produkter som innehåller extrakt av myrägg. Den används först efter grundläggande förankring, när både stammen och glödlampan tas bort. Det är inte så viktigt på vilket sätt håret blir depilerat, så länge det inte existerar. På detta sätt säkerställs högkvalitativ penetration av myrolja till follikeln. Appliceringstekniken är mycket enkel, under veckan behöver du smörja oljan, torr, torr hud, lätt, körning i, gnugga olja. Om allt är gjort enligt reglerna, kommer giltighetstiden för depilationen att vara minst 7 dagar. Om du använder myrmedicinen ständigt efter varje hårborttagning, kommer de på sex månader att sluta växa nästan helt.

Att ta bort hår med myrolja passar alla kvinnor, förutom att stångens tillväxt saktar ner, får huden värdefulla spårämnen, vitaminer, det vill säga biotillgänglig näring. För att minimera risken för irritation eller allergi mot myrsyra måste du först testa huden, applicera agenten på handleden och observera hudens tillstånd i 15-20 minuter. Komplikationer i samband med oljan av myrägg är extremt sällsynta, men även sådana situationer är bättre att utesluta.

Castorolja för hårborttagning

Castorolja är nästan 90% ricin, det vill säga en ganska giftig substans. Trots denna komposition används ricinolja aktivt i kosmetologi. Paradoxalt sett anser många att castorca förstärker och växer hår, och inte som ett sätt att ta bort dem. Faktum är det, men det finns recept där castorca fungerar som en bas, grunden för ett hämmande läkemedel. Till exempel, ett sådant recept, där ricinolja för hårborttagning är en bärare av alla aktiva substanser i näsfrön:

 • 100 ml ricinolja.
 • 50 gram krossade torkade nässelfrönor.
 • Insistera månaden och gnugga in i de områden som redan behandlats med epilatorn för att förhindra hårväxt.

Ricinolja är också bra som en mjukgörare, eftersom många recept innehåller syror, jod, väteperoxid och till och med terpentin. Castorolja hjälper huden att regenerera samtidigt som den hämmar hårsaxens tillväxt, vilket gör användningen ganska effektiv och säker.

Eteriska oljor för hårborttagning

Eteriska oljor och hårborttagning, hur passar det? Gör omedelbart en reservation om att avlägsnande av hår med hjälp av viktiga verktyg inte fungerar, det är inte en syra, och inte ett slipmedel. Eteriska oljor för hårborttagning används som ett antiseptiskt medel efter proceduren. Sammansättningen av många depilatory krämer, vaxer innefattar oljor som har en kraftfull bakteriedödande, antiinflammatorisk effekt. Dessutom kan en väl valda essentiell olja vara en utmärkt hämmare för hårväxt. Försenar utseendet på nya hårstänger (scapus pili) en sådan komposition:

 • Pepparmint eterisk olja (kyler, bedövar huden efter epilering).
 • Essentiell olja av lavendel (antimikrobiella, baktericidala medel).
 • Tea tree eterisk olja (antiinflammatorisk, kraftfull antifungal effekt och saktar hårväxt).
 • Olivolja eller druvfröolja, aprikoser (basolja)

I en matsked med basolja läggs till 1: a droppe mint, lavendel och 5 droppar tea tree olja. Blandning som lagras i en flaska mörkglas vid rumstemperatur stängd. Applicera omedelbart efter epileringsproceduren, sedan tre gånger i veckan (varannan dag) efter ett bad, dusch. Applicera den eteriska blandningen med lätta rörelser, låt det suga (5-10 minuter). Användningen av eteriska oljor ger en dubbel effekt - förutom att huden kommer att skyddas mot mikrobiell "invasion", kommer hela kroppen att få en aromaterapi-session.

Det enda som behöver övervägas är en möjlig allergi, som orsakas av många väsentliga föreningar och oförenligheten med teolja med jodpreparat. Därför är det om du är allergisk eller utsatt för en allergisk reaktion, det är värt att hitta andra sätt att stoppa hårväxten. Samma råd gäller för dem som tar jodinnehållande preparat. Dessutom kan vissa oljor ge motsatt resultat, till exempel rosmarinolja, som länge har använts för att stärka och snabbt växa hår. Därför är det bäst att använda bevisade recept eller konsultera med aromatiska terapeuter.Nästa Artikel
Mask med aloe och honung för hår - användbara recept