Citron eterisk olja ansökan om hår


Citronolja erhålls genom kallpressning, d.v.s. pressning av citrusskal. På grund av denna sammansättning sparar man den maximala mängd användbara ämnen. Citronolja tillhör kategorin estrar, så användningen är begränsad till små portioner. Oftast används produkten för att behandla skadat torrt hår, liksom i kampen mot mjäll och klåda. För att få en tydligare idé, låt oss prata om allt i ordning.

Egenskaper av citronolja

 1. Eter har en blekande effekt, så det är vettigt att titta på hårljuset med denna produkt.
 2. Torkade egenskaper gör att du kan använda kompositionen för att bekämpa överflödig fet hud i hårbotten. Verktyget normaliserar fettproduktionen och leder håret till en vanlig, mindre ofta kombinerad typ.
 3. Antiseptisk verkan möjliggör användning av kompositionen vid behandling av seborré av alla slag, mjäll. Citronolja dödar bakterier och svampar.
 4. Verktyget stärker håret längs hela längden, men en speciell effekt ses på glödlamporna. De passar tätt i sina spår, så håret slutar falla ut.
 5. Om du använder citroneter regelbundet kommer du att göra ditt hår smidigt och starkt. Kompositionen stöder den naturliga pigmenteringen av ljussträngar.
 6. Citrons essentiell olja är ett utmärkt förebyggande av alopeci inte bara hos kvinnor utan också hos män. Med denna sjukdom menas massiv håravfall.
 7. Användbar produkt kommer att vara för blondiner. Om du systematiskt använder oljan kommer du att ge ditt hår en platina nyans och göra en shoal glänsande utan grön.
 8. När citruseter kombineras med andra oljor av samma kategori, får håret flera gånger mer näring och hydratisering.

Action av citronolja

 1. Eterens helande kraft uppskattades relativt nyligen. En rik kemisk lista av element läker håret hela längden, en speciell effekt ges till spetsarna och rötterna.

Hur man applicerar citronolja

Citrusester används för spröda, tråkiga, splittrade ändar. Kompositionen är indicerad för användning av personer med seborré och mjäll, kliande hårbotten. Du kan också läka chocken om den har förlorat sin naturliga glans.

För att uppnå ett synligt resultat, utför en huvudmassage, rätningssträngar, kombinera etern med andra vårdmedel. Tänk på varje metod i ordning.

 1. Blanda citroneter med burdockolja med en beräkning av 6 droppar per 35 ml. grunderna. Förvärm till 38 grader, kamma håret och separera hela högen med avskiljningar.
 2. Applicera kompositionen i hårbotten med hjälp av en kosmetisk borste eller fingrar och börja massera. Först, arbeta på baksidan av ditt huvud i 5 minuter, sedan i 3 minuter på toppen av ditt huvud, tempel, hårlinje.
 3. När förfarandet slutar, värm huvudet med polyeten och bygg en varm scarf. Vänta en halvtimme, kanske längre, fortsätt att spola.
 1. Ta hand om tillgängligheten av kam av naturmaterial. Tänderna borde vara placerade på något avstånd. Smörj kammen med citroneter och ta 3-5 droppar.
 2. Kombinera håret separat med en massage, se till att håret är rent och helt torrt. Ta med locken med handen i mitten, börja flytta med en utsmält kam från tipsen till rötterna.
 3. Tune by sträng arbetar genom hela stapeln, proceduren varar minst 10 minuter. Ta inte för mycket olja så att håret inte ser oljigt ut.

Förening med schampo

 1. Blandning med konventionell grooming kosmetika är det mest prisvärda, effektiva och enkla sättet att använda citron eterisk olja.
 2. På en flaska schampo med en volym av ca 100 ml. 3-6 droppar pengar ges. Efter det ska röret skakas upp.
 3. Du kan också förbereda sköljning av 3 droppar citruseter, 30 ml. äppelcidervinäger, 700 ml. filtrerat vatten. Spraya håret efter tvätt.

Ljusa håret med citronolja

 1. För att påbörja proceduren måste du blanda 5 droppar citronolja och 30 ml i en behållare. vodka. Fördela den färdiga produkten i håret med en kosmetisk borste.
 2. Lämna kompositionen på håret, vänta ca 45 minuter. Förfarandet utförs företrädesvis under sommaren. Under den heta perioden är solens aktivitet störst.
 3. Ultravioletta strålar ökar signifikant effekten av naturliga oljor. På grund av detta blir effekten maximal. Skölj med varmt vatten och balsam efter tiden.

Hårmaskar med citronolja

För att uppnå önskad effekt, försök att göra några masker. Tänk på de mest lämpliga recepten för dina ändamål.

För att stärka håret

 1. Anslut i värmebeständig kapacitet på 25 ml. ricinolja och 30 ml. olivolja. Värm komponenterna på ångbadet till 35 grader. Sätt sedan in 3 droppar citroneter, blanda.
 2. Applicera produkten på rotområdet med massrörelser. Fördela resterna över hela längden av håret. Var särskilt uppmärksam på tipsen.
 3. Sätt på en kosmetisk hatt, linda huvudet med en tjock duk. Vänta 45 minuter, radera. Manipulation rekommenderas 2 gånger i veckan.

För att återställa torrt hår

 1. Värm upp 60 ml på vanligt sätt. mandelolja till en acceptabel temperatur. Ange 2 droppar ylang-ylang, citron och kamille i den beredda basen.
 2. Rör ingredienserna, applicera på locken. Wrap ditt huvud i klassisk teknik, vänta 55 minuter. Ta bort masken med varmt vatten och naturligt schampo.

För att förbättra hårväxten

 1. Anslut 30 ml. mandel och 50 ml. burdock olja. Värm upp komponenter till 40 grader, sätt in 3 droppar citroneter.
 2. Kompositionen rekommenderas att gnugga i rotzonen. Fördela masken över hela håret. Blöt agenten i 40 minuter under huven.
 3. Skölj med filtrerat vatten. Gör manipuleringen 2 gånger i veckan. Använd biprodukter som växtskyddsmedel.

För skadat hår

 1. Värm en 15 ml blandning på ångbadet. blomma honung, 10 g. aloe vera juice. Blanda försiktigt i kompositionen piskad äggula och 4 droppar citroneter.
 2. Få en homogen substans från blandningen och applicera sedan på huvudet. Var särskilt uppmärksam på rötterna och tipsen. Varmt hår med en film och en handduk.
 3. Efter 50 minuter avlägsnas kompositionen med varmt vatten. I det här fallet är det inte nödvändigt att tillgripa shampoo. Använd en näringskomposition inte mer än 2 gånger på 7-8 dagar.

För oljigt hår

 1. I en separat skål, slå äggulan, komplettera den med eteriska oljor av bergamot och citron. Ta 3 droppar av varje olja.
 2. Fördela masken från rot till spets, linda håret med polyeten och tjock duk. Vänta en halvtimma, skölj av med kallt vatten.

Citroneter anses vara en unik olja. Kompositionen är perfekt för alla typer av hår. Det enda villkoret är att innan man utför proceduren är det nödvändigt att göra ett test för tolerans av växtkompositionen. Applicera en droppe eter i huden och se reaktionen, i frånvaro av biverkningar, fortsätt säkert med ovanstående procedurer.

Citronolja för hår

Lemon eterisk olja har använts av människor i mer än ett årtusende, och användningsområdet är ganska brett. Till exempel, i det gamla Egypten, med hjälp av dem, neutraliserade de förgiftad mat, behandlade nervösa störningar och depression och utförde en balsamförfarande. I östra länder användes citronolja för sårläkning och förgiftning. I Europa användes det ofta för att förebygga skörbock, pest och malaria. för behandling av kardiovaskulära sjukdomar och eliminering av giftiga ämnen från kroppen. För närvarande blir citroneter allt fler fans inom kosmetikområdet, eftersom det är ett mycket effektivt sätt att återställa och lätta håret. Det är värt att notera att förtydligande med citronolja är mycket mer ofarligt än kemiska metoder för färgning och missfärgning.

Citronolja fördelar för hår

Citronolja extraheras från skalen genom kallpressning. Anmärkningsvärt är att för att få 1 kilo citroneter måste man bearbeta ca 60-70 kilo skal! Den sålunda erhållna oljan innehåller en mängd aktiva biologiska komponenter, vilka var och en är viktiga på sin egen väg för lock. Bland dem är de mest nödvändiga för hårets hälsa:

 • Organiska syror. Sammansättningen av den essentiella oljan av citron innehåller citronsyra och äppelsyra. De ger en djup rensning av huvudets hud och eliminerar överdriven produktion av sebaceous sekret. Det är också värt att notera att de tar del i regenereringsprocesserna, det vill säga de accelererar läkning av mikrotraumor på dermis.
 • Vitaminer. Citroneter har också en mängd vitaminer. Det innehåller vitaminer C, PP, A, E, vitaminer i grupp B, och även beta-karoten. Tack vare denna vitaminblandning förbättras blodflödet i hårbotten, varigenom trådarna blir starkare och börjar växa snabbare. kvaliteten på en hårkärna ökar; minskat antalet håravfall avsevärt mjäll försvinner och håret lyser.
 • Mineraler. De, som ovanstående komponenter, spelar en viktig roll i krullarnas hälsa. Selen, kalium, fosfor, kisel, järn, zink, kalcium, koppar, magnesium, natrium - alla dessa mineralämnen är närvarande i eter av citron. Under deras inflytande förstärks hårfolliklarna; producerat kollagen och elastin, vilket ger hårhållfasthet och elasticitet; reglerar aktiviteten hos talgkörtlarna; strängar slutar att flinga, dimma och falla ut.
 • Pektiner. Dessa substanser är värdefulla för håret, eftersom de återfuktar huvudets hud, återställer håret och stimulerar tillväxten. Även pektiner är ett utmärkt anti-mjällförebyggande.
 • Kolin. Det återställer nedsatt blodcirkulation i de övre skikten i huvudet, på grund av vilket hårsäckarna fullt ut tar emot de näringsämnen de behöver för normal funktion.
 • Citralet Antiseptiska egenskaper är inneboende i denna monoterpenaldehyd, därför lindrar den hårbotten hos skadliga mikroorganismer som framkallar dermatologiska sjukdomar.
 • Limonene. Ökar återhämtningsfunktionen hos huvudets hud och ökar tonen.

Regler för användning av citronolja för hår

Applicera citron eterisk olja till hår, måste du följa några rekommendationer. De kommer att lära sig att använda denna produkt korrekt, vilket kommer att bidra till att undvika obehagliga överraskningar.

 • Citronolja, jämfört med andra citrusoljor, orsakar sällan allergiska reaktioner, men det händer fortfarande. För att avgöra om det är ett allergen för dig eller inte, borsta med en droppe eter av hudens yta bakom örat. Om det inte finns någon irritation och rodnad på en halvtimme finns ingen individuell intolerans.
 • Citron eterisk olja i sin rena form för hår används endast för aromaterapi. I alla andra fall måste det spädas i detta förhållande: 1 matsked bas för 2 eller 3 droppar eter. Överensstämmelse med dessa proportioner skyddar mot hudbrännskador, huvudvärk, illamående och yrsel.
 • Procedurer med citronolja, revitaliserande lockar, det rekommenderas att utföra 1-2 gånger i veckan i 2 månader. Då ska en paus följa så att håret inte är vanligt med de terapeutiska komponenterna. Om detta händer kommer effektiviteten hos kosmetiska förfaranden att minska avsevärt.
 • Citroneter, förutom individuell intolerans, har andra kontraindikationer. De behöver inte använda under graviditet och laktationsperiod, i närvaro av cancer och innan de går ut på en solig dag, eftersom oljan gör huden känsligare för ultraviolett strålning.

Applicering av citronolja för hår

 • Anrikning av köp av medel. Varje gång du lägger 2-3 droppar citroneter till en del av schampo, balsam eller balsam, kan du bli av med problem som mjäll och hårdhet. Och det kommer att bidra till att klargöra lite hår.
 • Sköljning. Kombinera 2 droppar citroneter, 3 droppar kamomilleter och 1 matsked vinäger. Häll blandningen i 1 liter vatten. Använd den förberedda sköljningen efter att ha tvättat huvudet. Den regelbundna användningen gör krullarna mer fina och välskötta. Dessutom ger strängarna en vacker nyans. Blont hår får en solig nyans och mörk platina.
 • Självmassage i huvudet. Massagen är en mycket användbar procedur för hårbotten, men i kombination med eterisk olja blir den ännu effektivare. Förbered det följande blandningen: Blanda 2 matskedar av någon vegetabilisk olja, till exempel ricinolja, med 5-6 droppar citroneter. Vegetabilisk olja innan den upphettas, men inte mycket. Det ska bara vara lite varmt. Den resulterande massan gnider i huvudets hud med fingertopparna i minst 10 minuter. Efter självmassage, ge dermis lite vila och tvätta sedan håret med schampo. Genom att agera på huden på detta sätt, påskyndar du blodcirkulationen, vilket hjälper till att mätta hårfolliklarna med näringsämnen. Detta förbättrar inte bara krökans tillväxt utan ökar även densiteten, som uppvaknande "vilande" glödlampor.
 • Doftande kamning. Med hjälp av aromaterapi kan du lägga till en trevlig lukt, skina och göra dem lydiga. För att göra detta måste du sätta på en kam några droppar citroneter och kamma det i alla riktningar från 5 till 10 minuter. Observera att hårborsten ska vara av naturmaterial och ha naturliga borstar.
 • Masker. Med essentiell olja av citron är det möjligt att förbereda multi-komponent hårformuleringar. Vilken nytta de kommer att ha för håret beror på ingredienserna de innehåller. Du kan självständigt göra helande blandningar, och du kan använda de testade recepten. Bara vid beredningen av masker bör man ta hänsyn till en sak: undvik kontakt med metallredskap och bestick, det är bäst att använda behållare av porslin eller glas.

Mask för lätta hår

 • citron eterisk olja - 4-5 droppar;
 • Vodka - 1 matsked.
 • Kombinera ingredienserna i en skål och blanda dem ordentligt.

Applicera citron-vodka-blandningen på krullar. Detta kan göras på två sätt: Smörj trådarna med en bomullspinne fuktad med en beredd kosmetisk eller strö dem från dispensern. Efter det är det lämpligt att sola, eftersom ultravioletta strålarna starkt förbättrar effekten av citronolja på håret. Efter 40 minuter, tvätta håret på vanligt sätt och fukta med luftkonditionering. Utför denna procedur en gång i veckan, för att inte överdriva lås och hårbotten. Masken påverkar pigmentet som ger hårfärg. Det ljusnar det utan att skada hårsaxelns struktur. Förklaringen av citronolja anses vara mjuk jämfört med kemiska färgämnen.

Mask för skadat hår

 • aloe juice - 1 tsk;
 • honung - 1 tsk
 • äggula - 1 st.
 • citronolja - 4-5 droppar.
 • Vispa äggulan så att skummet bildas.
 • Sedan i äggulan, ange aloe juice och honung. Om honung inte är flytande smälta den till detta tillstånd i ett vattenbad.
 • Tillsätt citroneter som en sista utväg. Blanda allt bra.

Mask distribuera jämnt håret. Var särskilt uppmärksam på tipsen och området vid rötterna. Bär en polyetenlock och en varm handduk över ditt hår. När 45 minuter löper ut, ta bort helande massa med schampo vatten. Det är viktigt att använda ljummet vatten, eftersom äggulan kan koagulera. Med detta recept kan du avsevärt förbättra tillståndet för svagt hår. De kommer att bli starkare vid rötterna och längs hela längden på grund av innehållet i en stor mängd näringsämnen och kommer att förbli färska längre på grund av närvaron av äggulor i kompositionen.

Mask för att påskynda hårväxten

 • vetegroddarolja - 1 matsked
 • mandelolja - 1 matsked
 • Citroneter - 5-6 droppar.
 • Vetekornolja och mandeloljeblandning och värme i ett vattenbad.
 • Så snart blandningen av vegetabiliska oljor blir lite varm, ta av den från ugnen och berika den med citroneter.

Smörj trådarna vid rötterna. Täck sedan håret med cellofan och en handduk för att skapa en bastuffekt. Håll masken i ungefär en halvtimme, och tvätta den sedan med tvättmedel. Med hjälp av den beskrivna blandningen kommer du inte bara att öka längden på håret utan också bli av med deras alltför stora förlust och glömma mjäll.

De egenskaper som citronsyraolja innehar gör det ett oumbärligt verktyg i kampen mot hårets skönhet. Inkludera denna produkt i vård av ett hårhår och se hur det ändras.

Citron eterisk olja för hår - hjälper till allt!

Citron eterisk olja för hår har varit känd för sina mirakulösa egenskaper i tusentals år. Bland naturliga kosmetika för hårvård anses den vara en av de mest effektiva. Nedan hittar du flera effektiva recept med citron eterisk olja för hår, lära dig att lätta håret bättre med hjälp och i vilken proportion det kan tillsättas till schampo.

innehåll:

Egenskaper och applicering av citron eterisk olja för hår

Citron eterisk olja för hår har ett stort antal användbara egenskaper:

 • aktiverar ämnesomsättningen, hårsäckar får mer näring, blir starkare och starkare.
 • reglerar talgkörtlarna, fettigt hår kvarstår rent.
 • främjar snabbare hårväxt på grund av dess sammansättning.
 • ljusnar håret.
 • främjar läkning av hårstrukturen.

Som du kan se, citron eterisk olja för hår hjälper till att lösa olika problem är det viktigaste att tillämpa det korrekt. Du kan göra med det:

 • masker,
 • sköljning,
 • aromaraschesyvaniya,
 • huvudmassage
 • sätta på ändarna av håret,
 • lägg till shampoo.

Citron eterisk olja för hår i schampo läggs omedelbart före användning i varje portion. Bara 5 droppar räcker. Effekten av ett sådant förfarande kommer att märkas bokstavligen omedelbart, håret blir mer näring, blir starkt och glänsande.

Citron eterisk olja för hårmaskor

Masker med citronolja hjälper till att lösa många problem. Välj en mask som passar ditt hår och använd det med nöje. Nedan hittar du recept av naturliga masker med citronolja för

 • förstärkning (lämplig för alla hårtyper),
 • torrt och skadat hår
 • för fettigt hår,
 • mot fallout
 • för tillväxt
 • mjäll.

För att uppnå resultatet är det nödvändigt att använda masker regelbundet. Återställande masker används varje 1-2 vecka. För att påskynda tillväxten, skina och bibehålla effekten (sken, smuts, torrhet etc.) - 1 gång per vecka. För intensiv förstärkning och behandling - före varje tvätt av huvudet.

En maskas lopp bör inte överstiga 7-10 procedurer. Efter applicering av maskerna krävs en paus på 2-3 veckor. Då kan kursen upprepas.

Allmänna styrmask med citronolja för alla hårtyper

Om det finns behov av att snabbt stärka håret passar denna mask perfekt. För det första beror på tillgången på ingredienser och användarvänlighet. Olivolja idag finns i vilket kök som helst, citron eterisk olja kan hittas på något apotek (eller använd vanlig citronsaft, 1/3 tsk. För en del av masken). Så kompositionen:

 • 1-2 matskedar olivolja
 • 7 droppar citron eterisk olja

Vi blandar oljebrunnen, applicerar den först till rötterna och gnuggar den väl masserade och distribuerar den över hela längden. Håll masken i 30-60 minuter och tvätta sedan på vanligt sätt.

Olivolja har mirakulösa egenskaper för hår, vilket gjorde det till ett naturligt botemedel nummer 1 i länderna i Medelhavsområdet. Mask med olivolja gör ditt hår friskt och vackert. Den rika kompositionen av olivolja hjälper till att mätta håret med viktiga vitaminer och mineraler.

Firmasmask för torrt och skadat hår

Torrt och skadat hår kräver särskild vård och speciella medel för att återfuka och återställa strukturen. För att förbättra effekten av citronolja, kommer hår av torrtyp att passa ricinolja. Det kommer också att hjälpa till att lösa problemet med torr hårbotten och delade ändar.

 • 2 msk. l. ricinolja,
 • 1 msk. l. mandelolja
 • 7 droppar citron eterisk olja

Castorolja bör upphettas i ett vattenbad till ca 40 grader, tillsätt sedan citronolja till den. Applicera blandningen först på rötterna, sprid sedan över hela längden. När splittrade ändar borde vara generösa att sätta olja på dem. Håll masken med ricinolja i ca 40 minuter, och tvätta sedan kompositionen på vanligt sätt.

!Det är viktigt att veta att du kanske måste tvätta huvudet flera gånger, vanligtvis är 2 eller 3 tillräckligt. För att fullständigt tvätta bort ricinolja.

!Observera att castorolja kan orsaka allergier och det är nödvändigt att testa oljan innan den används. Applicera några droppar av kompositionen till ett känsligt område i huden och utvärdera resultatet inom 20-30 minuter. Om klåda, brännande eller andra obehagliga symptom inte uppstår kan oljan användas säkert.

Oljig hårmask med citron eterisk olja

För oljigt hår är oljor med den mest ljusa texturen relevanta, till exempel druv- eller aprikoskärnolja, macadamiaolja, kokosnöt eller mandel. Lemon essentiell olja för hår kommer att bidra till att normalisera arbetet i talgkörtlarna, som ett resultat av användningen av en sådan mask, kommer ditt hår att kunna behålla sin renhet längre. Efter appliceringen av denna mask, normaliseras talgkörtlarna, håret är mindre smutsigt och utan masker.

 • 1 msk. druvfröolja
 • 1 msk. macadamiaolja
 • 10-15 droppar citron eterisk olja

Alla oljor blandas och appliceras, varefter huvudet måste värmas med duschlock och handduk. Håll masken i 30-40 minuter. Sedan tvättas av på vanligt sätt.

Hair Shine Mask

För att läka, stärka, lägga till och återställa hårstrukturen, kommer följande recept att göra:

 • 1 msk. avokadoolja
 • 1 msk. kokosnötolja
 • 5 droppar citron eterisk olja

Kompositionen appliceras på håret längs hela längden. Var särskilt uppmärksam på tipsen. Håll masken i 60 minuter och skölj sedan av på vanligt sätt. Detta recept är lämpligt för alla typer av hår.

Anti-hårförlust mask med citron eterisk olja

Citron eterisk olja för att håret faller ut hjälper till att stimulera blodflödet och stärka näringen av rötterna och håret längs hela längden. Också mot håravfall kommer att hjälpa ricinor och burdock basolja. Du kan använda kokosnöts- och linfröolja. De har en rik komplex av användbara syror och vitaminer som är nödvändiga för ditt hårs hälsa och skönhet.

 • 1 msk. ricinolja
 • 1 msk. burdock olja,
 • 1 kycklingägg,
 • 10 droppar citron eterisk olja

Applicera och tvätta av masken på vanligt sätt och håll ca 40 minuter. Det är viktigt att komma ihåg att om du efter flera förfaranden inte märkte några förbättringar, bör du konsultera en läkare. Detta recept hjälper till att stoppa håravfall som orsakas av stress, trötthet, brist på vitaminer.

Hårväxtmask

För att påskynda hårväxten måste du ge dem alla nödvändiga element (Vilka vitaminer är nödvändiga för håret - >>) För masken behöver du följande ingredienser:

 • 1 msk. kokosnötolja
 • 1 msk. linfröolja
 • 1 msk. makadamia eller druvfröolja,
 • 1/2 tsk vitamin A,
 • 1/2 tsk vitamin E,
 • 7 droppar citron eterisk olja

Masken appliceras först till rötterna och fördelas sedan över hela längden på håret, inte glömma spetsarna. Var noga med att bära ett duschlock och handduk. Håller masken från 45 till 60 minuter, tvättas av med vanligt schampo. Med hjälp av denna komposition en gång i veckan kan du växa vackert välskött hår. Hårväxt med vanliga vitaminer accelereras märkbart.

Denna mask kommer att vara användbar för dem vars hår växer mycket långsamt.

Anti-mjäll mask med citron eterisk olja

Citron har också en antiseptisk effekt. Citron eterisk olja för hår hjälper till att klara av mjäll, torrhet och bakterier. Det hjälper också huden att återfå sitt skydd. För att hjälpa den eteriska oljan av citron passar te trädolja. Det är en av de bästa antiseptika som är kända bland naturläkemedel. Basen är bäst att ta ricinolja, som också är ett av de bästa skyddsämnena, dessutom är det helt fuktigt i huden.

 • 2 msk. ricinolja
 • 1 msk. burdock olja,
 • 7 droppar citron eterisk olja,
 • 7 droppar av tea tree eterisk olja

Alla ingredienserna blandas och appliceras på hårrötterna med massrörelser. Låt på i 30-45 minuter, tvätta sedan med vanlig schampo 2-3 gånger. Mjölk kan vara av flera typer, den här masken hjälper till hos de flesta. Det ska appliceras 1-2 gånger i veckan, i 1-2 månader. Ta sedan en paus och utvärdera resultatet.

Citron eterisk olja för att lätta håret

Citron essentiell olja lättnar håret ganska effektivt. Det finns flera sätt att lätta håret med citronolja. Det enklaste av dem är att lägga 3-5 droppar olja till varje parti schampo eller balsam. Det andra alternativet är att göra masker för hår med citronolja. Det är viktigt att följa några regler för att inte skada håret:

 • Applicera inte masker och olja innan du går ut i solen och
 • Håll inte masken i mer än 40 minuter

Så, för att lätta håret, kan du använda följande komposition:

 • 2 msk. söt mandelolja
 • 10-15 droppar citron eterisk olja

Blanda oljan väl och applicera på trådar som måste klargöras, lämna i 30 minuter. Tvätta av masken på vanligt sätt.

Du kan också göra ett sköljmedel med citronolja. För att göra detta löses 10-15 droppar essentiell olja i 1 liter kamilleavkokning. Denna komposition sköljer huvudet efter tvätt.

Det finns också en extrem metod att bleka hår med citronolja. På en solig sommardag späds den eteriska oljan eller citronsaften med vatten i ett förhållande mellan 5 droppar och 3 matskedar. eller 1/3 respektive och appliceras på valda strängar. Efter det, 20 minuter att spendera i solen. Metoden är extrem, eftersom håret är starkt bränt, kommer hårets struktur definitivt att skadas. Efter en sådan extrema är det nödvändigt att under lång tid minska maskerna utan eteriska oljor. Men effekten blir den ljusaste av de föreslagna fonderna. Vilket sätt att bleka att välja är upp till dig.

Citron eterisk olja för hår är en av de bästa naturliga hårvårdsprodukterna. Håll din skönhet med naturliga kosmetika!

Citron eterisk olja - vi lätta håret med nytta

Friska, glänsande, silkeslena krullar - varje kvinnas stolthet. Att behålla dem i denna form kräver systematisk vård. Och om den här personen fortfarande är blond, är det viktigt att ta hand om hårfärgstillståndet. Regelbunden färgning med kemikalier kan leda till överdriven hudförlust, irritation, matthet, livlöshet, förstöra färgen. En alternativ förtydligande kan vara citron eterisk olja för hår. Den mjuka effekten av ett naturligt botemedel garanteras att skapa en ljusare ton utan att gulna, inte förstöra men återställa.

struktur

Någon eter är en djupdragning av användbara ämnen från växtens hjärtat, vilket föreslår maximal effektivitet. Citronolja är inget undantag. Det produceras genom kallpressning eller destillering av fettens skal och fostrets membran. Specialiserade butiker säljer handgjorda varor.

Klar substans - 100% naturlig produkt. Transparent, tjocklik vätska från ljusgul till gröngul färg (under långvarig lagring kan intensiteten öka). Innehar ljust, behagligt och bittert arom.

Kompositionen innehåller cirka 300 olika oorganiska föreningar - flyktiga, doftande omättade kolväten, alkoholer. De viktigaste är:

Dessutom kännetecknas kompositionen av mer bekant för alla ämnen: organiska syror, betakaroten, pektin, askorbinsyra, vitaminer, mineralkomponenter: järn, fosfor, kalcium etc.

tillverkare

Lemon eterisk olja finns i apotek eller kosmetiska butiker, du kan vanligtvis välja bland flera tillverkare, till exempel Flora eller Aspera.

Hur man kontrollerar autenticitet

Tyvärr förfalskas det här verktyget ofta. Försumliga tillverkare bearbetar avfall eller lägger till konstgjorda ingredienser till den naturliga produkten. För att försäkra dig om att den köpta produkten av god kvalitet släpper vi en droppe olja på ett rent papper och ser hur det sprider sig.

Vi väntar på 15 minuter och ser vad som hände:

Om det inte finns något fettmärke på papper, så är din lösning riktig.

I det här exemplet kan du se en tunn kant på bladet, men det här beror bara på att kontrollen utfördes på en bit papper i en bur, på ett vanligt vitt ark kommer inte ett sådant spår att vara.

Gör det själv

För att få citronolja kan du använda frukter, blad, zest och även citrongräs bark. Extraktet utvinns genom kallpressning eller frukterna utsätts för ångdestillation. Drogen kommer inte att vara ett problem att köpa på apotek eller i en kosmetisk butik, men det finns ingen garanti för dess 100% naturlighet.

Vi föreslår att du själv gör en koncentrerad och utspädd citronsmör. Processen är ohållbar och kostar mycket billigt.

För att få en koncentrerad citron extrakt, måste du skala citrus. Lägg skåpet under en press eller pressa ut vätskan med en vitlökskiva. Användbar marc kommer att bli lite, men det kommer att bli mycket hög koncentration.

Utspädd produkt är lämplig för terapeutiska och lätta ändamål, erhållen genom att insistera på skalen i oljebaserad

För att göra detta skal skalet av 3 citroner slipas riven. Lägg det i en glasflaska och tillsätt 150-200 ml vegetabilisk olja, helst olivolja av hög kvalitet.

Insistera blandningen i ljuset i 14-20 dagar, men exponera inte för direkt solljus. Spänn det resulterande oljextraktet genom gasbind eller en fin sil. För de mest otåliga, föreslår vi att vi använder en lysande mask med citron och honung.

Citronolja är klar! Häll produkten i en lufttät behållare och förvara den på ett säkert ställe.

Tips! För att hugga skalen mer bekvämt, sätt citronerna 25-30 minuter före gnidning, lägg dem i frysen.

Påverkan på håret

Citronolja används aktivt för kosmetiska ändamål. Det kan användas av personer med vilken hudtyp som helst. Förbättrade åtgärder bidrar till att återge sken, volym, vital kraft.

Att vara en bra antioxidant, smälter läkemedlet utåt skadliga effekter, förhindrar mjäll. Tack vare vilket hår har förmågan att få mer syre. Det finns en förstärkning av rötter, tillväxt accelererar, elasticiteten ökar. På grund av den gynnsamma effekten på huden har krullarna en full, balanserad mättnad.

Detta är viktigt! Det höga syrets innehåll reglerar verkningen av talgkörtlar, vilket gör det möjligt att "torka" fet hud, fettet med mindre intensitet fördelas längs strängarna. Det mjukar också vattenhårdheten genom att justera surheten.

Citronblekande hår

En unik egenskap hos det här verktyget är lätthet av lockor på grund av förstörelsen av pigmentet, vi har redan beskrivit metoderna för lättnad med hjälp av citronsaft. Otroligt bekväm, utan skada, färgen lyser, närmar sig platinaskärmen.

För att göra förtydligandet nog att komplettera dem med några hårvårdsprodukter. Denna metod kräver inte ytterligare förberedelser, tid för förfarandet. Det är bara den åtgärd som är direkt på förtydligandet kommer att vara obetydlig.

Den största effektiviteten kan uppnås genom att applicera en mask. Hennes "arbete" är märkbart efter den första ansökan. Håren är mycket ljusare, vackra skiner.

Tvätta av kompositionen efter applicering av några av de bästa metoderna med kallt vatten. Hårflingor måste stängas så att effekten gläds och skadar inte. Sköljning av hår med kamilledekok kommer också att vara till hjälp.

Varning! Användningen av en koncentrerad substans kan torka ut huden, vårdslös hantering kan leda till en bränning.

Maskrecept

Ägare av naturligt ljus färg masker för att lätta hår med citron eterisk olja kan ge en ny nyans, olika för flera toner. Kvinnor med en mörkare naturlig färg väntar på ett mirakel, det är naturligtvis inte värt det. En liten ljusstyrka är möjlig, men det är inte nödvändigt att prata om några få toner.

Varje maskres recept utöver de listade ingredienserna måste innehålla 2-3 droppar essentiell olja av citron.

Med kefir

 1. En halv kopp yoghurt, 1 msk. sked schampo, 1 äggula blanda noggrant.
 2. Applicera på strängar i ca 40 minuter.
 3. För att öka effekten svepa en handduk.
 4. Tvätta av med varmt vatten.

Med ättika och ägg

 1. 1 äggula, 1 tsk ättika blanda i en homogen massa.
 2. Applicera på strängar i ca 20-30 minuter. Kan inte lämnas länge.
 3. Tvätta av med schampo.

Med olivolja

 1. Ta en liten mängd olivolja som bas (du kan mixa rätt i din handflata).
 2. Gnid försiktigt in i huden med lätta gnidningsrörelser.
 3. Dampa en handduk, klämma ihop, linda ihop. Håll i en halvtimme.
 4. Tvätta av med schampo.

Honung och Aloe

 1. 1 tsk skinka, 2 msk. sked aloe, 1 äggula blandning.
 2. Applicera på lockar i 40-60 minuter.
 3. För maximal effekt, linda med en handduk.
 4. Tvätta av med schampo.

Fördelar och nackdelar

De fördelaktiga egenskaperna hos essensolja är utan tvekan mer än nackdelar. Alltid starka, färska och silkeslena krullar lämnar inte någon likgiltig. Ljuseffekten är generellt en distinkt fördel.

Den viktigaste kontraindikationen: Du kan inte använda ett rent (koncentrerat) verktyg - det kan orsaka brännskador. Det är bäst att överge användningen av detta verktyg på soliga dagar, om efter proceduren kommer att vara ute på gatan. Effekten förstärks av ultraviolett strålning, det kan alltför torka lockar.

Det är bättre att vägra använda denna lösning för dem som har genomgått kemoterapi eftersom läkemedlet har en komplex komposition, och förekomsten av oplanerade kemiska reaktioner är fylld med komplikationer.

Risken för allergiska reaktioner finns, det är inte så signifikant. Om en person lider av överkänslighet mot citrus, är användningen av olja kontraindicerad. Före noggrann användning är det lämpligt att genomföra ett test på ett ogenomskinligt hudområde.

Det är viktigt! Användningen av medel håller inte om det finns synlig skada på huden: sår, sår, utslag, t. Till, Kanske försämringen av bilden.

Naturkosmetik har alltid varit i efterfrågan. Vad kan vara bättre än vad som presenteras av naturen? Speciellt det handlar om betyder med ett komplett utbud av användbara åtgärder. Såsom citron eterisk olja. Tillsammans kan användningen inte bara lätta håret utan också ha en terapeutisk effekt. Att överge kosmetika aggressiv påverkan och se fantastisk ut - det här är en dröm för varje kvinna.

För att få en mer harmonisk hårton kan du använda dessa verktyg:

 • enkel och prisvärd strandblekningsmetod - bakpulver;
 • honung för lätta och närande krullar;
 • vita strängar med väteperoxid;
 • hydroponic för radikala förändringar i bilden;
 • Effektiv och fördelaktig för hårfärgningsmask med kanel.

Någon lättnad, även med naturliga masker, är stress för håret och vissa förändringar i hårstrukturen. Det är därför som tar hand om ytterligare omsorg för lätta strängar. Hur man återställer hår efter lättnad, kommer recensioner av de bästa regenererande hårmaskorna att vara mycket användbara för nyblanketter.

Användbar video

Hur man gör en mask med eterisk olja för rötterna

Hur man applicerar citronolja för hår

Visste du att i europeiska länder är citron känt för ungefär 25 århundraden? Även före vår tid kom denna gula sura frukter från Indien tillsammans med andra outlandish frukter. Så snart de inte kallade honom: "Indiskt äpple", "Maskot av europeiska staternas vänskap", "Symbol för bedragen kärlek".

Nu vet ett barn om fördelarna med citron. Och själva frukten och dess derivat används ofta i matlagning, medicin, hushåll, kosmetologi, parfym. Det finns en åsikt att den först användes i Egypten. Och till och med den berömda skönheten Cleopatra lade citronolja till olika hårvårdsprodukter.

Ibland kallar de skämt det "oljemonster" för:

 • ljusgul nyans;
 • bitter och sur smak;
 • ljus och flytande konsistens.

Än användbart

Alla de fördelaktiga egenskaperna hos citronolja beror på dess rika komposition:

 • Den innehåller kalcium, fosfor, järn, kisel, stärker håret avsevärt.
 • Även i produkten ingår citronsyra, äppelsyra, askorbinsyra och vitaminer B1, B2, B5, B6, B9, som har en stimulerande effekt på rötterna och hårväxten.

Olja används för:

 • minska sårbarheten (stärker hårstrukturen);
 • acceleration av tillväxt och mot förlust;
 • torra lockar (stöder i dem den normala mängden fukt);
 • fet hår (bidrar till normalisering av talgkörtlarna);
 • naturlig och säker förtydligande
 • anti mjäll.
 • håret kommer att finna naturlig glans
 • hud och hår förhindrar ytterligare skydd mot sjukdomar, infektioner och negativa effekter av miljön;

Regler för ansökan

Det viktigaste - följ alltid doseringen och använd inte citronolja för hår i sin rena form. Eftersom den har en hög koncentration och, om den används felaktigt, kan orsaka hudbrännskador.

Använd inte det för ofta, optimalt 1-3 gånger i veckan. Daglig användning är endast lämplig vid behandling av hår.

Glöm inte att göra testet!

Blanda en droppe citronolja med en tesked av basprodukten (grädde eller solrosolja). Gnid en liten blandning i din handled och vänta 1-2 dagar. Om du inte känner några reaktioner kan du använda den på ett säkert sätt.

Var uppmärksam på kontraindikationerna!

Citronolja ska inte användas under graviditet, individuell intolerans och om du är allergisk mot citrusfrukter.

Ansökningsmetoder

Varje person kan komma med sina egna unika sätt att ta hand om håret med citronolja. Och varje metod kan vara effektiv på egen väg för olika typer av krullar.

tvätta

Det enklaste sättet är att berika dina tvättmedel med olja. Det är tillräckligt att tillsätta 1-2 droppar citronolja till varje del av schampo.

Du kan märka resultatet efter 1-2 procedurer. För att behålla det, tillsätt olja till schampon efter 2-3 schampon.

sköljning

Lägg i 3 liter citronolja i 1 liter varmt kokt vatten. Innan du använder "sköljningen" ska du skaka väl.

Resultatet av sköljning efter 2 procedurer. Optimal skölj hår 2 gånger i veckan.

Aromaraschesyvanie

 • Det är nödvändigt att lufta rummet väl före proceduren.
 • behöver en kam tillverkad av naturmaterial, helst trä;
 • Kammar hår rekommenderas efter tvätt och torkning utan hårtork.

Applicera 2-4 droppar citronolja i kammen och rör sig smidigt genom håret, från rötterna. Den optimala tiden för borstning är 5-7 minuter, 1-2 gånger i veckan.

Du kommer att märka resultatet efter 2-3 procedurer, förutom efter varje arom-skrubbning kommer dina trådar att lukta bra.

Citron Recept för hår

Men glöm inte några nyanser:

 • Var noga med att använda de grundläggande verktygen;
 • observera dosering;
 • håll inte masken i mer än 1 timme;
 • För eventuellt obehag, tvätta av masken.

För varje förfarande behöver du:

Mask för ljus och blekt hår

För att behålla en vacker skugga och hälsa hos håret, en mask från:

 • gräddfil - 2 matskedar;
 • honungsblomma - 1 tsk;
 • Citron eterisk olja - 2-3 droppar.

Före proceduren, kamma ditt hår och massage ditt huvud. Våt strängarna med varmt vatten, lätta handduk och torka försiktigt blandningen i rötterna. Därefter fördela det genom ditt hår, linda huvudet och håll i 30-40 minuter och skölj dina lås med schampo.

Effekt: sur grädde kommer att stärka dina lock och mätta dem med användbara ämnen, och honung kommer att förbättra blodcirkulationen i huden. Ditt hår kommer märkbart att stärka, deras tillväxt kommer att accelereras och glans kommer att dyka upp. Det är bäst att göra proceduren 1 gång om 10 dagar.

Nuance: Tack vare citron kan ditt hår bli jämnare med 1-1,5 toner. Men du kommer att märka om du gör masken regelbundet efter 8-10 procedurer.

Viktig rådgivning: plocka gräddfil beroende på hårets fetthalt. För torr är optimal surkräm 20-25% fett, för normal - 15%, för fett - 10%.

Mask för torrt och sprött hår

Perfekt för fuktgivande och starkare hår. Det är nödvändigt att göra en blandning av oljor:

 • 2 msk. oliv;
 • 2-3 droppar citronsaft.

Applicera citronmask till vått hår med pensel. Fördela först i hårbotten, sedan på håret och linda huvudet. Den optimala procedurtiden är 40 minuter. Skölj sedan ditt huvud i kallt vatten och tvätta med schampo.

Effekt: Olivolja kommer att göra håret mer frodigt och tjockt. Applicera masken 1 gång per vecka (2 gånger på vintern). Efter ca 5-6 veckor blir ditt hår starkare och ser mer livfull ut.

Mask för fettigt hår

Denna mask kan vara en riktig räddning för dig. Särskilt om du redan har provat mer än ett botemedel mot fet hår. Förbereda, ta:

 • singel äggvita;
 • honung - 1 tesked;
 • citronolja - 2 droppar.

Ingredienserna blandas och sprids på våta strängar. Efter inläggning av håret håller du blandningen i 40-50 minuter.

Resultat: Tack vare ägget blir hästens struktur väl förstärkt. Honung normaliserar blodcirkulationen i hårbotten och förstärker håret.

Om du gör den här masken 1 gång på 7-10 dagar, så kan du glömma oljig klibbig hår.

Var kan man få verktyget?

Citronolja kan köpas på apotek eller butik. Till exempel har produkterna från VIVASAN och Aspera märkt sig bra.

Var noga med att notera att:

 • Produkten ska säljas i 5, 10, 15 ml mörka glasflaskor;
 • det måste finnas en instruktion
 • en utgående produkt kan vara hälsofarlig.

Håll oljan i ett mörkt skåp och efter varje användning glöm inte att stänga locket ordentligt.

Hur man gör smör hemma?

Om du vill kan du få citronolja i ditt kök. Det är bättre att laga mat för en gång. Det tar 2-3 medelstora färska citroner. På zest bör inte repor, skärningar och andra defekter.

Det är nödvändigt att separera zest från massan. Skiva skallen och hoppa genom vitlökspressen. Den resulterande vätskan - det här är essentiell olja.

Citron eterisk olja för hår

Eteriska oljor började producera mer än 5 tusen år sedan. Samtidigt har den helande effekten av citron, liksom den helande effekten av dess dofter på människor, varit känd sedan antiken i Egypten. De forntida egyptierna använde citronolja för att neutralisera förgiftad mat, för att förhindra tyfusepidemi.

Egyptiska präster använde det för balsam, behandling av nervösa störningar, depression, lindring av trötthet. Européerna använde det för att förebygga pest, malaria, skörbjugg som används som motgift mot ormbett.

Det användes för att lindra smärta i artrit, behandla hjärtsjukdomar, eliminera toxiner.

I östra länder har citron använts för att behandla sår och förgiftningar. Den stora Abu Ali Ibn Sina i början av XI-talet hävdade att citron är användbar under graviditeten, rekommenderade citron eterisk olja för gulsot och hjärtsjukdom.

Vad är en essensolja

Citronolja är en naturlig ester, som erhålls genom kallpressning (pressning) citronskal.

Men högkvalitativa citrusoljor extraheras manuellt, inte med maskin.

Ett intressant faktum är att för att få 10 ml olja behöver du komprimera ca 1 kg råmaterial och för att få 1 kg essentiell olja behöver du cirka 3000 frukter (ca 60-70 kg råmaterial). De resulterande unika ämnena - fett vid beröring, blanda inte med vatten.

Dessa ämnen ackumuleras i olika delar av växter - löv, frön, frukter, blommor, harts, bark, trä.

Citron eterisk olja är rik på:

 • mineralsalter (fosfor, kisel, järn, kalcium),
 • organiska syror (citron och äppel),
 • karoten,
 • pektinsubstanser
 • vitaminer (inklusive vit.C).
 • Den innehåller: citral, linalol, terpen, limonen (upp till 90%) och andra ämnen.

Citronolja tillhör de högsta anteckningarna av eteriska oljor, så det avdunstar mycket snabbt (som eter, detta beror på dess namn) och har en rik lukt.

För att inte köpa en falsk, kolla oljan enligt följande: sätt 1 droppe essentiell olja på ett pappersark, lämna i några timmar. Om det inte finns något spår efter torkning på papper, är den eteriska oljan äkta, inte falsk.

Hur fungerar citronolja på håret?

Och även om tidigare citron eterisk olja oftast användes som ett toniskt och uppfriskande medel, inte så länge sedan utvärderades dess helande effekt på håret.

Med ett stort antal vitaminer och mikrodelar har citronolja en komplex helande effekt på håret och stärker dem, från basen - från rötterna.

 1. Citronolja stärker och närmar hårsäckarna, stimulerar blodtillförseln till hårbotten och, som ett resultat, främjar hårväxt, inklusive genom C-vitamin som ingår i den. Det är vitamin C som spelar en viktig roll för hårväxt: det deltar i kroppens absorption av ett antal näringsämnen som är nödvändiga för normal utveckling och funktion av hår, folliklar och hårbotten. Således aktiverar citronolja processen med hälsosam hårväxt.
 2. En annan fördel med citronolja när den används på håret är dess inneboende egenskap av avgiftning. Denna effekt spelar en viktig roll för att avlägsna föroreningar på huvudets yta (inklusive talg), täppa porer runt hårsäckarna, vilket gör att håret "andas" fritt. Därför kämpar den essentiella oljan av citron aktivt hemma med håravfall och mjäll.
 3. Mycket viktigt är att citronolja kan läka mikroskopiska sprickor som uppstår som ett resultat av felaktig kamning, vilket skapar olika frisyrer.
En av effekterna av citronolja är dess sammandragande effekt, vilket hjälper till att stabilisera hårbotten i hårbotten.

sköljning

Om håret har blivit tråkigt, förlorat en hälsosam naturlig glans, då kan citronolja återföra det och förbättra sitt övergripande tillstånd.

Citron Skölj Recept:

 • 2 droppar citron eterisk olja,
 • 3 droppar kamille eterisk olja,
 • 1 matsked vinäger,
 • 1 liter vatten.

Blanda eteriska oljor och ättika, häll blandningen i vattnet. Efter tvättning sköljs håret med doftande buljong. Spola inte. Kombinationen av kamille och citron skyddar huden i hårbotten.

Efter en sådan sköljning, får håret, särskilt de ljusa, en strålande vacker nyans (platina i blondiner), se välskötta och eleganta, bli glänsande. På grund av det faktum att citronolja mjukar hårt vatten, blir håret silkesigt, blir lydigt.

hår Aromaraschesyvanie

Några droppar essentiell olja bör fördelas jämnt över hela kammen. Håret måste kamma inom 5 minuter.

Det är mycket viktigt att kammen är gjord av naturmaterial. Med detta trevliga och ganska lätta förfarande kan du tona hårbotten.

Aromaterapi hjälper till att stärka håret, vilket ger en delikat trevlig doft. Det kan vara den första etappen av en fullständig huvudmassage.

Huvudmassage

En huvudmassage är i sig väldigt användbar. I kombination med eteriska oljor förbättras massageeffekten.

Massage med citron eterisk olja gör att du kan bli av med oljigt hår å ena sidan och överdriven torrhet som orsakar klåda, obehag och mjäll på den andra. Hans hållning gör att du kan balansera utsöndringen av huvudets sebum.

Massage recept:

 • Några matskedar av vegetabilisk oljebaserad olja (argan, castor, burdock eller oliv);
 • 5-8 droppar citronolja för hår;
 • basoljan förvärmas något, då är den eteriska oljan upplöst i den;
 • rena fingertopparna doppa in i den beredda blandningen och utföra huvudmassage;
 • Varje 2-3 minuter dyps fingrarna in i oljeblandningen.
Du kan också förbereda en blandning av eteriska oljor (citron, tea tree, rosmarin, lavendel), applicera det för att massera huvudet, är effektivt för mjäll.

Hår Brightening Masker

Lättnadshår med citron är ett av de populära sätten att använda denna olja för kosmetiska ändamål.

För att förbereda masken, gör en infusion av citrusskal och ingefära (infunderad i ungefär en dag), tillsätt sur grädde (150 ml) och citronolja (8-10 droppar).

Hår gömmer sig under filmen, täcka med en handduk, håll masken i minst en timme. Det är önskvärt att masken inte använder hela infusionen: dess rester bör sköljas efter proceduren.

Om du ofta gör en sådan mask blir håret märkbart lättare och får en trevlig guldfärgad nyans.

Hårmaskar med citronolja

Hårets bräcklighet, deras matthet störs av många moderna kvinnor. Här är några av recepten för masker:

 • Förbered en hårmask som stärker hårrötterna, ökar deras tillväxt, eliminerar mjäll: 2 msk. l. Castorolja, 1 msk. l. mandelolja blandas, sedan tillsättes 3-4 droppar citronolja. Uppvärmd i ett vattenbad och gnidade in i hårrötterna; En plastpåse läggs på toppen, sedan en terryhandduk. Efter 15 minuter tvättas huvudet ordentligt.
 • Blanda några droppar citronolja med olivolja, massage din hårbotten med fingertopparna. Wrap huvudet med en våthandduk i 30 minuter eller längre. Skölj håret med shampoo-balsam. Det kan vara nödvändigt att tvätta dem flera gånger. Utför proceduren 2-3 gånger i veckan.
 • Den följande masken hjälper till att göra håret starkt och glänsande: Blanda burkolja eller ricinolja (2 msk.), 1 msk. vegetabilisk basolja (olivolja eller mandel) och 2 droppar citronolja. Sedan upphettas blandningen (helst i ett vattenbad) så att masken är behagligt varm, applicerad på håret och hårbotten. Täck håret med polyeten eller film, sedan för uppvärmning - med en handduk. Efter 20-40 minuter tvättas håret med schampo. Det är lämpligt att göra denna mask minst två gånger i veckan.
 • För hår som är benägen för fett rekommenderas det att förbereda en mask baserad på äggulor. För att göra detta, slå försiktigt en eller flera äggulor (beroende på hårets längd). Till den resulterande massan tillsätt 3-4 droppar citronolja, några droppar enbärolja och bergamotolja. Komponenterna omrörs noggrant innan de appliceras på håret.
 • Torrt, färgat hår kan återupplivas genom att applicera en mask baserad på burdock olja. K 4 Art. l. bas varm olja tillsätt 3 droppar citronolja, samt några droppar ylang-ylang och kamille.
 • För känslig hårbotten och torrt hår ersätts burdockoljan med mandelolja och 2 droppar citronolja och 2 droppar eterol med eter i trä läggs till det. Denna mask används för att eliminera mjäll.
 • För känslig hårbotten och fet hår sätts 3 droppar citronolja och 2 droppar eukalyptusolja till 2 äggulor.
Mängden applicering av masker med essentiell olja av citron beror på behovet och kan vara från 1 till 3 gånger i veckan. Efter 1,5-2 månaders användning av masker måste du ta en paus.

Citron eterisk olja för hår, med en mängd användbara egenskaper, gör det enkelt att uppnå önskad effekt även hemma.

Fläckmask

Följande mask är ett effektivt medel för att förstärka hårrötter och eliminera mjäll:

 • 2 msk. l. ricinolja
 • 1 msk. mandel och 3 droppar citronolja och eukalyptus.

Vik i polyeten, sedan en handduk. Håll i 15-20 minuter, skölj sedan med schampo. Upprepa det minst två gånger i veckan.Nästa Artikel
Hur vackert att det blåa håret med vilken krullning som helst