Citron eterisk olja - vi lätta håret med nytta


Friska, glänsande, silkeslena krullar - varje kvinnas stolthet. Att behålla dem i denna form kräver systematisk vård. Och om den här personen fortfarande är blond, är det viktigt att ta hand om hårfärgstillståndet. Regelbunden färgning med kemikalier kan leda till överdriven hudförlust, irritation, matthet, livlöshet, förstöra färgen. En alternativ förtydligande kan vara citron eterisk olja för hår. Den mjuka effekten av ett naturligt botemedel garanteras att skapa en ljusare ton utan att gulna, inte förstöra men återställa.

struktur

Någon eter är en djupdragning av användbara ämnen från växtens hjärtat, vilket föreslår maximal effektivitet. Citronolja är inget undantag. Det produceras genom kallpressning eller destillering av fettens skal och fostrets membran. Specialiserade butiker säljer handgjorda varor.

Klar substans - 100% naturlig produkt. Transparent, tjocklik vätska från ljusgul till gröngul färg (under långvarig lagring kan intensiteten öka). Innehar ljust, behagligt och bittert arom.

Kompositionen innehåller cirka 300 olika oorganiska föreningar - flyktiga, doftande omättade kolväten, alkoholer. De viktigaste är:

Dessutom kännetecknas kompositionen av mer bekant för alla ämnen: organiska syror, betakaroten, pektin, askorbinsyra, vitaminer, mineralkomponenter: järn, fosfor, kalcium etc.

tillverkare

Lemon eterisk olja finns i apotek eller kosmetiska butiker, du kan vanligtvis välja bland flera tillverkare, till exempel Flora eller Aspera.

Hur man kontrollerar autenticitet

Tyvärr förfalskas det här verktyget ofta. Försumliga tillverkare bearbetar avfall eller lägger till konstgjorda ingredienser till den naturliga produkten. För att försäkra dig om att den köpta produkten av god kvalitet släpper vi en droppe olja på ett rent papper och ser hur det sprider sig.

Vi väntar på 15 minuter och ser vad som hände:

Om det inte finns något fettmärke på papper, så är din lösning riktig.

I det här exemplet kan du se en tunn kant på bladet, men det här beror bara på att kontrollen utfördes på en bit papper i en bur, på ett vanligt vitt ark kommer inte ett sådant spår att vara.

Gör det själv

För att få citronolja kan du använda frukter, blad, zest och även citrongräs bark. Extraktet utvinns genom kallpressning eller frukterna utsätts för ångdestillation. Drogen kommer inte att vara ett problem att köpa på apotek eller i en kosmetisk butik, men det finns ingen garanti för dess 100% naturlighet.

Vi föreslår att du själv gör en koncentrerad och utspädd citronsmör. Processen är ohållbar och kostar mycket billigt.

För att få en koncentrerad citron extrakt, måste du skala citrus. Lägg skåpet under en press eller pressa ut vätskan med en vitlökskiva. Användbar marc kommer att bli lite, men det kommer att bli mycket hög koncentration.

Utspädd produkt är lämplig för terapeutiska och lätta ändamål, erhållen genom att insistera på skalen i oljebaserad

För att göra detta skal skalet av 3 citroner slipas riven. Lägg det i en glasflaska och tillsätt 150-200 ml vegetabilisk olja, helst olivolja av hög kvalitet.

Insistera blandningen i ljuset i 14-20 dagar, men exponera inte för direkt solljus. Spänn det resulterande oljextraktet genom gasbind eller en fin sil. För de mest otåliga, föreslår vi att vi använder en lysande mask med citron och honung.

Citronolja är klar! Häll produkten i en lufttät behållare och förvara den på ett säkert ställe.

Tips! För att hugga skalen mer bekvämt, sätt citronerna 25-30 minuter före gnidning, lägg dem i frysen.

Påverkan på håret

Citronolja används aktivt för kosmetiska ändamål. Det kan användas av personer med vilken hudtyp som helst. Förbättrade åtgärder bidrar till att återge sken, volym, vital kraft.

Att vara en bra antioxidant, smälter läkemedlet utåt skadliga effekter, förhindrar mjäll. Tack vare vilket hår har förmågan att få mer syre. Det finns en förstärkning av rötter, tillväxt accelererar, elasticiteten ökar. På grund av den gynnsamma effekten på huden har krullarna en full, balanserad mättnad.

Detta är viktigt! Det höga syrets innehåll reglerar verkningen av talgkörtlar, vilket gör det möjligt att "torka" fet hud, fettet med mindre intensitet fördelas längs strängarna. Det mjukar också vattenhårdheten genom att justera surheten.

Citronblekande hår

En unik egenskap hos det här verktyget är lätthet av lockor på grund av förstörelsen av pigmentet, vi har redan beskrivit metoderna för lättnad med hjälp av citronsaft. Otroligt bekväm, utan skada, färgen lyser, närmar sig platinaskärmen.

För att göra förtydligandet nog att komplettera dem med några hårvårdsprodukter. Denna metod kräver inte ytterligare förberedelser, tid för förfarandet. Det är bara den åtgärd som är direkt på förtydligandet kommer att vara obetydlig.

Den största effektiviteten kan uppnås genom att applicera en mask. Hennes "arbete" är märkbart efter den första ansökan. Håren är mycket ljusare, vackra skiner.

Tvätta av kompositionen efter applicering av några av de bästa metoderna med kallt vatten. Hårflingor måste stängas så att effekten gläds och skadar inte. Sköljning av hår med kamilledekok kommer också att vara till hjälp.

Varning! Användningen av en koncentrerad substans kan torka ut huden, vårdslös hantering kan leda till en bränning.

Maskrecept

Ägare av naturligt ljus färg masker för att lätta hår med citron eterisk olja kan ge en ny nyans, olika för flera toner. Kvinnor med en mörkare naturlig färg väntar på ett mirakel, det är naturligtvis inte värt det. En liten ljusstyrka är möjlig, men det är inte nödvändigt att prata om några få toner.

Varje maskres recept utöver de listade ingredienserna måste innehålla 2-3 droppar essentiell olja av citron.

Med kefir

 1. En halv kopp yoghurt, 1 msk. sked schampo, 1 äggula blanda noggrant.
 2. Applicera på strängar i ca 40 minuter.
 3. För att öka effekten svepa en handduk.
 4. Tvätta av med varmt vatten.

Med ättika och ägg

 1. 1 äggula, 1 tsk ättika blanda i en homogen massa.
 2. Applicera på strängar i ca 20-30 minuter. Kan inte lämnas länge.
 3. Tvätta av med schampo.

Med olivolja

 1. Ta en liten mängd olivolja som bas (du kan mixa rätt i din handflata).
 2. Gnid försiktigt in i huden med lätta gnidningsrörelser.
 3. Dampa en handduk, klämma ihop, linda ihop. Håll i en halvtimme.
 4. Tvätta av med schampo.

Honung och Aloe

 1. 1 tsk skinka, 2 msk. sked aloe, 1 äggula blandning.
 2. Applicera på lockar i 40-60 minuter.
 3. För maximal effekt, linda med en handduk.
 4. Tvätta av med schampo.

Fördelar och nackdelar

De fördelaktiga egenskaperna hos essensolja är utan tvekan mer än nackdelar. Alltid starka, färska och silkeslena krullar lämnar inte någon likgiltig. Ljuseffekten är generellt en distinkt fördel.

Den viktigaste kontraindikationen: Du kan inte använda ett rent (koncentrerat) verktyg - det kan orsaka brännskador. Det är bäst att överge användningen av detta verktyg på soliga dagar, om efter proceduren kommer att vara ute på gatan. Effekten förstärks av ultraviolett strålning, det kan alltför torka lockar.

Det är bättre att vägra använda denna lösning för dem som har genomgått kemoterapi eftersom läkemedlet har en komplex komposition, och förekomsten av oplanerade kemiska reaktioner är fylld med komplikationer.

Risken för allergiska reaktioner finns, det är inte så signifikant. Om en person lider av överkänslighet mot citrus, är användningen av olja kontraindicerad. Före noggrann användning är det lämpligt att genomföra ett test på ett ogenomskinligt hudområde.

Det är viktigt! Användningen av medel håller inte om det finns synlig skada på huden: sår, sår, utslag, t. Till, Kanske försämringen av bilden.

Naturkosmetik har alltid varit i efterfrågan. Vad kan vara bättre än vad som presenteras av naturen? Speciellt det handlar om betyder med ett komplett utbud av användbara åtgärder. Såsom citron eterisk olja. Tillsammans kan användningen inte bara lätta håret utan också ha en terapeutisk effekt. Att överge kosmetika aggressiv påverkan och se fantastisk ut - det här är en dröm för varje kvinna.

För att få en mer harmonisk hårton kan du använda dessa verktyg:

 • enkel och prisvärd strandblekningsmetod - bakpulver;
 • honung för lätta och närande krullar;
 • vita strängar med väteperoxid;
 • hydroponic för radikala förändringar i bilden;
 • Effektiv och fördelaktig för hårfärgningsmask med kanel.

Någon lättnad, även med naturliga masker, är stress för håret och vissa förändringar i hårstrukturen. Det är därför som tar hand om ytterligare omsorg för lätta strängar. Hur man återställer hår efter lättnad, kommer recensioner av de bästa regenererande hårmaskorna att vara mycket användbara för nyblanketter.

Användbar video

Hur man gör en mask med eterisk olja för rötterna

Hur man gör lätta hår med citron?

En av kvinnornas visdom säger - "om du vill förändra ditt liv - ändra din egen hårfärg." Och eftersom kvinnor regelbundet utför experiment med kulkransfärgen: Mörkahåriga damer repaintar strängarna i ljusa och mörka färger, och brinnande brunetter och brunhårda kvinnor blir luddiga blondiner.

I mörka toner är lockar lättare att färga, men hur man lättar håret är inte en lätt uppgift.

De kemiska färgämnena som används för att etsas det naturliga pigmentet torkar mycket ut och till och med brinner håret, håren blir sköra och spröda, förlorar en vacker glans. Men lyckligtvis kan du göra ditt hår lättare utan skadlig kemi och färsk citronsaft hjälper till med detta. Om alla invecklade förfaranden för blekning av hår med citronsaft och vi kommer att prata i detalj.

Användbara egenskaper citronsaft för blekning

Den helande egenskaper citron träd frukter kända för mänskligheten sedan urminnes tider - dessa ljusa citrusfrukter och deras juicer healers som används för att behandla en rad olika sjukdomar och örter var med citronsaft olika elixir och avkok av skönhet - huden vitare, att ta itu med fräknar, för återvinning och rening hud.

Inledningsvis försökte den eteriska citronoljan för smakämnen användas för tvättmedel, och under användningen av sådana kosmetika noterades ingrediensens ljuskvaliteter.

Citrusfrukt extrakt har förmågan att missfärga trådar på grund av att det innehåller ett överskott av citronsyra - ett kaustiskt ämne, men det är användbart för hårbotten och människans hud.

Lättnadshår med citron är ett effektivt och absolut säkert förfarande för friskt hår, eftersom citrusfruktjuice innehåller värdefulla vitaminer, mineraler, sällsynta aminosyror och andra användbara mikro- och makroelement.

Naturligtvis denna naturläkemedel ljusare alltför mörka trådar kan inte vara, men masken med citron för att lätta hår - perfekt för att upprätthålla den önskade skuggan av blonda lockar på, liksom missfärgning av ljusbrun, ljusbrun och ash-blont hår.

Hur lättar du håret med citronsaft? Läs de detaljerade riktlinjerna i nästa avsnitt i den här artikeln.

Användbara tips om blekning av hår med citronsaft

Svara på frågan hur man korrekt använder citronolja för snabb förtydligande, för att ordentligt missfärga citronsträngarna, det bör noteras att slutresultatet av proceduren beror på flera faktorer:

 • Naturlig hårfärg. Ju ljusare dina krullar i naturen är, desto snabbare och mer märkbar kommer resultatet av deras blekning att vara med den naturliga ingrediensen. Det är omöjligt att bleka svarta och mörka kastanjkrullar med citronsaft, men brunt hår gör det ganska bra för en sådan förtydligande med vanlig citronsaft.
 • Resultatet beror på hur länge det naturliga färgämnet på huvudet kommer att vara kvar. Exponeringstiden väljs individuellt för varje hårtyper. Om du har smala och bräckliga trådar - är det oönskade att hålla kompositionen på ditt huvud i mer än 15-20 minuter, annars riskerar du att skada ditt eget hår ännu mer. Med hårt hår kan du hålla citronmasker på lockar i upp till 8 timmar;
 • Citrons missfärgning är ett förfarande som bör kasseras av kvinnor med hårfärgat med kemiska färgämnen.

Innan du behandlar huvudet med citronsaftbaserad komposition, var noga med att testa för en eventuell allergisk reaktion. För att göra detta, applicera blandningen på armbågens insida, håll i 10 minuter och skölj med vatten. Om inom 2 timmar varken rodnad eller allergisk hudutslag uppträder på huden, kan du fortsätta med blekningsproceduren.

Det klassiska receptet för blekning av citronsaft

Allt du behöver för proceduren för blekningstrådar med citrusjuice är citroner (antalet frukter beror på hårets längd), keramiska rätter, hårbalsam och en färgborste.

Citroner måste klämma vätskan i en keramisk maträtt. Juice är bäst att stamma från fröna och massa, så att du senare inte behöver kamma dessa delar av frukten från krullarna. I saften vill du lägga till balsam eller balsam - ca 50-60 gram och blanda ingredienserna noggrant tills det är smidigt.

Den resulterande massan bör appliceras på locken.

Varning! Var noga med att få 10 centimeter från rötterna! Om du har möjlighet - gå ut på gatan eller på balkongen med den bearbetade blandningen av hår och ligg ner eller sitta under solens direkta strålar. Om inte, vänta bara 1,5 timmar. Då måste du täcka huvudet med blandningen igen, vänta exakt 30 minuter och tvätta av hårets sammansättning med rikliga mängder varmt vatten. Efter färgning är det önskvärt att behandla ändarna av låsarna med kosmetisk olja.

Resultatet av lättnad med en naturlig citronsammansättning kommer att bestå i 3-4 veckor, och om du regelbundet gör masker med ljuseffekt, då ännu längre.

Naturlig hårklarare med kamille och citron

För att förbereda denna färgkomposition behöver du följande ingredienser: en stor mogen citrusfrukt, två matskedar torkade kamomillblommor, ett glas filtrerat vatten, 3-4 droppar lavendelolja.

I en skål måste du hälla den spända citronsaften och täcka de torkade kamilleblommorna. Därefter krävs ingredienserna för att blanda och häll ett glas kokt filtrerat vatten. Blandningen måste insisteras i 30-40 minuter och behandlas sedan med trådar.

Det tar ungefär 20 minuter att hålla färgen på huvudet, varefter du behöver skölja huvudet med ett naturligt, skonsamt schampo. Denna färg kan appliceras varannan dag för att uppnå önskat resultat i lättare hår.

Naturlig citron-vodka-komposition för blekningsträngar

Vodka i kombination med en kaustisk vätska av citron har en underbar blekande effekt på håret. Att förbereda en sådan blandning är extremt enkel: i en djup behållare behöver du röra ett glas vodka och lika mycket färska citrusmarker. Den färdiga blandningen appliceras på locken, omslutas med klämfilm och en tjock handduk och håller i ungefär en halvtimme.

Tvätta av färgen med kallt vatten.

Varning! Denna naturliga klarare är inte önskvärd att använda på lockiga och vågiga krökar.

Lemonolj missfärgning

Om du inte behöver så mycket att lätta ditt hår för att behålla en vacker blond nyans på strängarna, är citronolja bäst för denna procedur.

Några droppar av väsentlig produkt bör tillsättas till vanligt schampo och tvätta håret med det. För att upprätthålla färgen kommer det att vara tillräckligt att utföra 2-3 procedurer per vecka.

Olja av vanligt citron för blekning kan kombineras med vodka. Ta rätt mängd alkoholhaltig dryck och tillsätt några droppar citruseter.

Rör om blandningen väl och bearbeta trådarna. Samma blandning är ett idealiskt verktyg för hemmarkering eller färgning.

Citrons missfärgning ger ett utmärkt resultat, men försök att inte missbruka denna naturliga botemedel eftersom citronsyra är en ganska kaustisk substans som kan torka hårbotten och är skadlig i stora mängder för hårsäckar.

Citrusglädje: Citronolja för ditt hår

Citronolja är högt värderad som ett naturligt hårfärgningsmedel. Men detta är inte den enda användningen: den här etern kan normalisera hårbotten i hårbotten, bota torra ändar, accelerera tillväxten och minska håravfallet. Hur man korrekt tillämpar det här verktyget - läs artikeln.

Citron är en välkänd citrus, som vi gärna lägger till i te varje dag. Det hjälper perfekt med förkylning, tjänar som en välsmakande och användbar krydda i matlagning och är också högt värderad i kosmetologi: vitar huden och lyser krullarna. Tänk på fördelarna med att använda citronolja för hår.

Citronolja - fördelarna och skadorna

Citroneter erhålls från färsk citronskal genom kallpressning. Det är en lätt, flyktig olja, med en stark antibakteriell effekt. Den har en ovanlig, fräsch och lite bitter smak. Behandlar eteriska oljor av högsta tonen och avdunstar extremt snabbt.

Citron eterisk olja är unik i sin sammansättning:

 • mineralsalter (järn, kalcium, fosfor, kisel);
 • syror (citronsyra, äppelsyra);
 • karoten;
 • vitaminer, speciellt C, vilket är nödvändigt för normal hårväxt och utveckling av hårsäckar;
 • citral, linalol, terpener, limonen (upp till 90%) och andra.

På grund av dessa egenskaper kan citronolja komplicerat och snabbt läka hårbotten, rötterna och lockarna längs hela längden, liksom naturligt lätta håret, behålla sin glans, volym och hälsa. Ljushår med citron är ett långt känt och populärt sätt att göra det hemma och utan kemikalier.

En annan fördel med att använda citroneter för hår är att den har en hög avgiftningsförmåga. Tack vare det, rengör oljan lätt olika förorening av huvudets yta, normaliserar mängden talg, täppa till porerna nära hårsäckarna. Efter rengöring kommer blodet att strömma till huden, näringsämnen blir lättare att flöda. Håret kan andas lätt och börja aktiv tillväxt. Om du lider av mjäll eller klåda, kommer de att försvinna.

Den har citronolja och astringent förmåga, så att den kan bibehålla en normal pH-nivå i hårbotten. Feta trådar torkar det och torkar - fuktar.

På grund av den stora mängden vitamin C, dosmin, hesperid och citral har produkten starka antioxidantegenskaper. Det har kraft att sluta att lossa hårets nagelband och förhindra att det blir grått. Med citroneter kan du återställa delade ändar och bota sprött hår.

Lemonolja har också en lugnande effekt, har en bra effekt på nervsystemet, slutar stress. Därför hjälper det regelbunden användning återställa kroppen som en helhet, och håret blir slät, silkeslen, få lysande platina färg och naturlig glans, sluta falla ur eller börjar växa aktivt (om innan några problem med dem). Med rätt kombination med andra oljor och användningen av masker i kompositionen kan citronolja appliceras på vilken typ av hår som helst.

Kontra

Men inte allt detta verktyg är användbart. Det kan inte användas för allergier, under graviditet och matning, hypotension, vaskulär dystoni, med ett ökat antal allergener i blodet och en tendens att svimma. Oljan är fytotoxisk, så att du inte kan gå ut efter att ha använt den i cirka tre timmar.

Du bör inte använda olja om håret färgades i mörka färger: det kan delvis tvätta av färgen eller ändra färgen oförutsägbart. Men strängar, misslyckade målade i ljusa färger, citronolja kan eliminera yellowness.

Hur man applicerar oljan i sin rena form?

Som regel används citronolja i sammansättningen av olika masker. Men kanske dess användning i sin rena form. Till exempel kan det göra så här:

 1. Värm oljan i ett vattenbad till rumstemperatur. Prickad på hårbotten, massage med fingertopparna. För att värma huvudet med en våt handduk och lämna den i en halvtimme. Perederzhivat-blandningen, och i synnerhet, lämna den på natten är oönskade. Skölj sedan med schampo och balsam. Det kan behöva sköljas flera gånger för att helt tvätta oljan. Om håret är benäget för fett kan denna procedur utföras 3 gånger i veckan. Efter att hennes lockar ser fantastiskt ut och håller sig fräsch länge.
 2. Aromoraschesyvanie. Denna procedur utförs företrädesvis vid sänggåendet. På en träkam behöver du droppa ett par droppar olja och kamma håret i 15 minuter, långsamt, med släta rörelser. Som en följd av detta förfarande kommer strängarna att förvärva glans och jämnhet, blötläggas i en underbar citrus doft. Den nervösa spänningen som ackumuleras under dagen avlägsnas också, och sömn normaliseras.
 3. Sköljning. Användningen av sköljningshår med citronolja baseras på det faktum att det har en något sur reaktion. Tack vare henne stängs porerna efter sköljning, vilket förhindrar uppkomsten av splittrade ändar. För proceduren måste du ta 5 droppar eter, blanda med en nypa salt och rör om i 2 liter varmt vatten. Skölj håret kan vara varje gång efter shampooing.

Citronolja i sin rena form absorberas snabbt och börjar fungera med blixthastighet, uppvaknande hårfolliklar. Men om du kan njuta av glans och underbar lukt efter det första förfarandet, måste de återstående manifestationerna - hårstärkning och deras aktiva tillväxt - vänta i ca 2 månader. Citronolja kan användas kontinuerligt, vänja sig inte på det.

Applikationer som en del av masker

Oftast används citronolja för att tända håret. Denna procedur är i jämförelse med kemisk klargöring mycket mildare, men den är inte lämplig för alla kvinnor ändå. Blondiner och rött med sådan hårklarering kommer att få vackra honungsträngar, men det är svårt att förutse vilken nyans som blir mörk krullning. Därför är det bättre att inte experimentera. Du kan inte använda citroneter för dessa ändamål oftare än en gång i veckan: du kan torka ut hårbotten och håret själv.

Mask för lättare hår № 1

Ingredienser: 1 citrus, ¼ gingerrot, 150 ml gräddfil, 8-10 droppar citronolja. Skala citrus, från korst och riven ingefära för att förbereda en infusion (häll vatten och lämna i ungefär en dag). Blanda sedan gräddfilen och citronoljan i tinkturen, uppnå en homogen konsistens. Sprid massan jämnt genom håret, varma och håll i minst en timme. Skölj sedan håret med rester av infusion. Med regelbunden användning av denna mask kommer strängarna att lysa upp ett par toner och bli en trevlig guldfärgad nyans;

Mask för lättare hår № 2

Ingredienser: vodka - 1 msk, 5-6 droppar citronolja. Det är nödvändigt att blanda båda komponenterna och applicera sedan blandningen på håret. Det är inte nödvändigt att distribuera över hela längden: om du bara sprider på vissa områden får du ett intressant spel av halvtoner. Lämna kompositionen på huvudet i 40-50 minuter, skölj sedan med en fuktgivande balm. På sommaren kan du sätta på en mask innan du går till stranden: solen kommer att öka ljusstyrkan.

Citronolja kommer också att bidra till att stärka håret, att behandla trådar som redan har torkats ut med färg eller krullar:

 1. Firming mask Ingredienser: 1 msk. ricinolja och olivolja, 3 droppar citroneter. Komponenterna uppvärmes i ett vattenbad, blanda. Gnid i hårbotten, fördel resten på tipsen. Det är bra att isolera (du kan lägga några plastpåsar på huvudet). Blötlägg i en halvtimme, skölj med schampo. Du kan göra en sådan mask 2 gånger i veckan.
 2. Återställande mask för torrt färgat hår. Ingredienser: 2 msk. mandelolja (kan ersättas med oliv eller linfrö), 2 droppar kamomill och ylang-ylangolja, 5 droppar citroneter. Värm komponenterna i ett vattenbad, applicera på huvudet och håll i 1 timme. Även denna blandning kan lämnas över natten - i det här fallet kommer det att hjälpa till från mjäll.

Alla masker med citroneter måste kokas i keramik eller glas, rör om med träspatel. Faktum är att citronolja reagerar aktivt med metaller.

Huvudmassage med citronolja

Du behöver: 2 msk. Basolja (kokosnöt, argan, burdock, olivolja eller ricinolja), 8 droppar citroneter.

 1. Värm basoljan till kroppstemperatur, rör om citroneter i den.
 2. Doppa fingertopparna i blandningen och gnid försiktigt i huvudet i ca 15 minuter, repetera fingrarna varannan minut.
 3. Efter massagen måste du täcka huvudet med en varm handduk och få lite vila.
 4. Tvätta av resterande olja med schampo. Förfarandet upprepas företrädesvis 2 gånger i veckan.

Hur man väljer citronolja?

Det är lätt att köpa den här luften: den erbjuds både på apotek och i kosmetiska butiker. Väletablerade tillverkare som:

 1. Aspera (Ryssland) - 10 ml.
 2. Arom Inter (Indien) - 10 ml.
 3. Aromatika (Ukraina) - 10 ml.

För att inte köpa falsk olja kan du kontrollera det med ett enkelt test. Doppa lite på vitpapper och lämna arket i några timmar. Om det inte finns något spår efter torkning, så är oljan riktig.

Citronolja är billigt. Samtidigt kan det här verktyget verkligen ge dina lockar en vacker glans och unik färg, och med regelbunden användning - och stärka dem!

Snabb och effektiv återhämtning för ditt hår - essensolja

Citron eterisk olja erhålls från fräsch skal av citroner genom kallpressning.

Den hör till lättflyktiga oljor med uttalad antibakteriell effekt, har en kall ny bitter smak.

Verktyget kan snabbt förbättra hälsan på rötterna och håret, liksom lätta håret, samtidigt som det upprätthåller sitt naturliga utseende, pomp och glans.

Hur man ansöker i sin rena form

Citronolja appliceras punktvis i hårbotten, vilket gör svettig ljusmassage för att aktivera lymfflödet och blodcirkulationen.

Detta görs innan du tvättar håret med mjäll, överflödigt fett och för att vakna de sovande folliklarna.

Efter tvätt, applicera aromaterapi på rent, något fuktigt hår.

För detta gör du fem droppar av eterpreparat på en trä- eller benkam med glesa tänder och börja sedan sakta kamma trådarna tills de är helt torra.

Som ett resultat förvärvar håret strålande glans, jämnhet och lätt raffinerad citrusdoft.

Benefit betyder

Viktig citronolja i hårvården började användas relativt nyligen och noterade att det inte bara kan öka sken och volymen till håret utan också stimulera tillväxten, förhindra och stoppa förlusten och förstöra patogener, lindra mjäll och klåda.

På grund av det höga innehållet av C-vitamin, dosmin, hesperid och citral har den starka antioxidantegenskaper. Detta hjälper till att förhindra att hårkutiklet blir grått och lös.

Möjlig skada

Intressant, orsakar citronsyraolja sällan allergiska reaktioner, även när de används i sin rena form, till skillnad från frukter. Detta beror på dess höga volatilitet.

När den används i sin rena form kan den torka hår och hårbotten, något lättare trådar. Denna egenskap kan användas när krullarnas ljusfärg bibehålls efter blonding.

Citronolja kan hjälpa till att bli av med yellowness av vitfärgat hår, men det ska inte användas efter färgning av håret i mörka färger.

Verktyget kan inte bara torka av färgen från håret, utan ändrar också sin färg irreversibelt.

Ansökningsmetoder

Citroneter används för hår under följande kosmetiska förfaranden:

Aromaraschesyvanie

I detta fall, före kammar verktyget jämnt fördelat över kammen. Håret ska vara rent och vått.

Hårbottenmassage

Denna procedur kan utföras med en ren förberedelse före tvätt med brist på tid.

Det är dock mer effektivt och fördelaktigt att använda en blandning av citroneter med en lämplig kosmetisk olja.

Vid 10 ml varm transport tas 7 droppar citronolja.

Blandningen gnids i rötterna av smutsigt hår i 15 minuter. Tvätta sedan håret med schampo.

Oljekompressor

För dessa procedurer används en blandning av oljor, liksom för massage, som appliceras på rent, något fuktigt hår, från roten.

Huvudet är sedan täckt med plastfolie och sedan med en handduk i 2 timmar.

Det rekommenderas att göra kompresser två gånger i månaden, och för mjäll eller seborré - en gång i veckan.

masker

Kosmetiska masker som använder citron eterisk olja bereds genom att kombinera det med ämnen som är användbara för hår.

Blandningen appliceras på håret omedelbart efter tvättning och lätt torkning med en handduk. Först gnidade in i rötterna, och sedan - fördelade längs strängarna.

Sessionstiden beror på slutresultatet och ligger inom intervallet 0,5-2 timmar.

För behandling eller förtydligande hålls sessioner två gånger i veckan.

sköljning

Citrons essentiell olja har en svag syrereaktion. När man sköljer håret efter att ha tvättat med vatten med detta verktyg stänger porerna, vilket förhindrar utseendet av splittrade ändar och deras ändar.

Du kan göra det varje gång efter shampooing.

Det är bara nödvändigt att förbereda blandningen i en emaljerad, keramisk eller glasmaträtt med en träpinne eller spatel för blandning, eftersom etermedlet aktivt interagerar med metaller.

Hur man använder

Kombinera det eteriska medlet med olika ingredienser beroende på önskat resultat.

För att undertrycka produktionen av överflödigt fett lös läkemedlet i lättstrukturerade transportoljor som lätt absorberas:

 • druvutsäde;
 • Johannesört;
 • hasselnöt.

För torra splittrade ändar används macadamia, avokado, vetex eller jojobaolja. Och för vanlig - pinjenötter, sesam, mandel.

Också för att förbättra tillståndet och behandlingen kan använda masker är recepten nedan. Mängden av komponenterna beräknas på 7 droppar citroneter.

recept

Antalet komponenter beräknas på 7 droppar citroneter.

För volym

Maskan är lämplig för trötta krullar som måste ställas omedelbart före ansvarig utgång.

komponenter:

 • socker - 10 g;
 • gräddfil - 50 g;

Blanda citroneter med socker och sedan med gräddfil. Applicera blandningen, från rötterna. Tvätta av efter en halvtimme med schampo.

Håret kommer omedelbart till liv, förvärvar pomp och glans. Förfarandet kan modifieras genom att socker ersätts med salt. Då kan det användas för att rensa hårbotten och bekämpa mjäll.

För fuktning

Denna mask är nödvändig för dem som tvingas tvätta håret varje dag, vilket leder till torkning av lock.

komponenter:

 • fucuspulver (bruna alger) - 5 g;
 • kefir eller yoghurt - 100 ml.

Håll den här masken i en timme. Om håret är väldigt torrt och tunt kan du tillsätta 5 ml olivolja eller vetexsolja.

Att stimulera tillväxten och att falla ut

komponenter:

 • malt kaffe - 10 g;
 • Castorolja - 20 ml.

Kaffe bryggs med 20 ml varmt vatten, får svalna, tillsätt varm castorca (uppvärmd i ett vattenbad till 45-50 grader) och citroneter.

Blandningen injiceras kraftigt i hårbotten. Om så önskas kan du applicera längs hela längden av strängarna. Efter omslaget håller masken på huvudet i två timmar.

Om du inte gillar lukten av castorca, kan du ersätta den med kefir (50 ml).

För delade ändar

För behandling av delade ändar är citronolja bäst kombinerad med vassle. Medel kan förberedas för framtiden i fem dagar.

Torra ändar sprinklas varje dag, morgon och kväll, i tre veckor. Efter denna period kvarstår problemet med delade ändar i det förflutna.

 • hjul eller kardborre
 • baserad på argan eller linfrö
 • oliv eller burk med senap;
 • andra hushållsoljebaserade formuleringar.

Tre sätt att lätta krullarna

Citronolja kan lätta håret för två eller tre toner för blondiner och blont hår, och även avlägsna yellowness efter kemisk blondning av lock.

Metod nummer 1. Lämplig för torr och normal typ.

Vi behöver:

 • honung - 20 g;
 • citroneter - 10 droppar;
 • olivolja - 20 ml.

Blanda alla ingredienser, sätt på rena våta strängar, täcka med polyeten och en varm keps. Håll i en till tre timmar.

För en mer intensiv exponering kan blandningen lämnas över natten utan extra uppvärmning genom att täcka huvudet med en bomullssjal.

Metod nummer 2. Blanda i en flaska med en spray:

 • 50 ml vatten;
 • 20 ml 3% väteperoxid;
 • 10 droppar citronolja.

Smutsiga krullar sprayar med vätska tre gånger när de torkar. En timme senare, tvätta håret.

Metod nummer 3:

 • kefir - 150 ml;
 • honung - 20 g;
 • citronolja - 10 droppar.

Denna blandning kan appliceras på vilken typ av krullar varannan dag i två timmar för att erhålla önskad nyans.

Försiktighetsåtgärder, kontraindikationer

Den huvudsakliga kontraindikationen för användningen av medlet är individuell intolerans, såväl som luktavstötning.

Därför, före proceduren behöver du göra ett standard dermatologiskt test.

Läkemedlet är kontraindicerat i:

 • graviditet och amning
 • hypotension och vaskulär dystoni;
 • tendens till svimning och kramper.

Efter sessioner med citronolja är det omöjligt att gå ut i solen i 3 timmar.

När man ska förvänta sig ett resultat

Essentiell olja absorberas omedelbart och startar återvinningsarbetet. Effekten av användningen blir märkbar omedelbart, men för att konsolidera resultatet av proceduren måste du repetera hela tiden.

För att förbättra effekten rekommenderas citronolja att kombineras med väsentliga extrakt av barrträd - gran, cederträ och tall.

Citronolja rekommenderas för snabb och effektiv återhämtning av lock i kombination med närande och fuktgivande ingredienser.

Det kan användas kontinuerligt, utan rädsla för missbruk och motsatt effekt.

Aspera Citron Essential Oil - Review

URAA. Nu vet jag hur man lyser håret utan färg. Instant effekt. FOTO AV HÅR FÖRE OCH EFTER.

Har du målat ditt ansikte? - Frågade mannen och tittade på mitt nyvasket och nyligen torkat hår.

"Nooo," sa jag överraskad. Jag återigen (oh, detta dekret !!) har ingen tid att tvätta mitt huvud, än mindre sminka.

"Hur bra på ditt huvud!" - Inte poetisk, inte smidigt, men (nyligen) inte så ofta och uppriktigt gav mannen sin komplimang.

"Åh ja, citron! Det är uppenbart, och det är sant, det fungerar." - Det här är inte längre ett öra, men jag tänkte på mig själv och var tyst glad.

Mitt hår före lätta

Vad kommer att klargöra?

Och det var något att glädja sig åt. Hon gick på mammaledighet, gick till byn med ett barn (från Moskvas damm Moscow Ring Road), jag ser en frisör en gång om året (och plötsligt ser det bra ut att se bra ut.) Hur man uppdaterar färgen? Jag ville köpa Tonica, men jag kom ihåg hur jag blev grå. Det här alternativet fungerar inte, men byn, men fortfarande... Folk bor också här. Garglar med kamille och citronsaft hjälpte inte heller mycket. En gång, medan han fortfarande var bosatt i megalopolisen, använde John Frida Blond schampo, han hjälpte honom. något i byn på eftermiddagen med eld att inte hittas. Men jag ville "bara just nu ".

Har öppnat Internet för att söka efter ett mirakel. Och hittade den på den här sidan. Jag böjer för honom för det. Citron eterisk olja. Var är ännu enklare.

Citron eterisk olja för att lätta håret

fördelar:

1. Det finns olja i alla apotek (även i vår by.)

2. värt ett öre - ca 50 rubel

3. Jag tror att det kommer att räcka länge - jag använde 5 droppar för en användning (axellängdshår)

4. INSTANT EFFEKT. efter första användningen, mitt hår lyser märkbart, min man som kom till oss på semester var chockad.

5. Jag tror att oljan endast kommer att gynna håret om det inte missbrukas.

6. naturlig botemedel!

7. Och även citronolja luktar bra - som en extra bonus.

Hur tänder håret

Enligt andra recensioner bör citronolja tillsättas till schampon eller hårmask. Jag valde den andra metoden. Om du lägger till shampooet får oljan på hårbotten, tror jag, från det här kan det bli fetare.

I allmänhet har jag lagt 5 droppar olja till hårmask Faberlik, lägg på lockar (undviker hårbotten), "packat" hår i en plastpåse. Håll i ca 5 minuter. Tvätta sedan med varmt vatten utan att använda tvättmedel.

Och - voila - frisk hårfärg utan yellowness.

Citron eterisk olja för skönheten i ditt hår

De fördelaktiga egenskaperna hos citronolja är kända för människan i mer än fem tusen år, sedan tiden för existensen av det antika Egypts civilisation. Egyptiska kvinnor använde det för att lindra trötthet, behandla depression, som ett antiviralt läkemedel och att neutralisera misstänkt mat från gift. Citroneter har använts i stor utsträckning inom aromaterapi och för helande bad. Numera används förutom användning i medicin, aromaterapi och matlagning, dess återställande egenskaper i kosmetologi för behandling av skadat hår, läkning och förstärkning av hårbotten och hårsäckar. För att korrekt använda verktyget måste du känna till dess funktioner och metoder för tillämpning.

Vad är citron eterisk olja

Citronolja är en naturlig ester, som erhålls vid kallpressning av citronskal. Den beredda fytoesensen är en ljusgul tjock vätska, som, beroende på varaktigheten av sedimenteringen, kan vara en mörkare nyans. Den har en trevlig citrus doft. Som den hör till gruppen av eteriska oljor av högsta noten är det anmärkningsvärt för sin intensiva lukt och snabb förångning. En av de mest populära och prisvärda.

För att få ett kilo eter behöver du cirka tre tusen citronfrukter, det vill säga ca 70 kg råvaror.

Oljans sammansättning

Citrus ester innehåller många element som är värdefulla för hår hälsa:

 • mineraler (fosfor, kisel, kalcium, järn);
 • organisk syra;
 • karoten;
 • pektiska ämnen;
 • vitaminer (speciellt C);
 • naturliga kemiska föreningar (citral, linalol, terpen, limonen).

Citrus ester är ett lagerhus med fördelaktiga egenskaper.

Hårfördelar

Användningen av citruseter i kosmetologi gör ett användbart förfarande till en trevlig aromatisk effekt. Citronolja:

 • stärker och närmar hårsäckarna
 • stimulerar hårväxt och förhindrar håravfall
 • aktiverar blodtillförseln till hårbotten;
 • tar bort överskott av talg
 • läker mikrokronorna kvar efter borstning med hårda borstar;
 • hjälper till att bli av med mjäll;
 • normaliserar ämnesomsättningen och Ph-huden.

Citronolja ger näring och stärker håret

Citron Essentiella Olje Recept

Citronolja kan användas med vilken typ av hår som helst. Det viktigaste - överdriv inte det med dess användning, eftersom det finns en chans att torka hårbotten. För en synlig effekt är det tillräckligt att mata håret med en mask två gånger i veckan.

Den enklaste hårvården är att lägga 3-5 droppar citronolja till ditt favoritschampo. Var försiktig när du hanterar citronolja i ren form - om det kommer i kontakt med hud och slemhinnor kan det orsaka svåra brännskador.

Aromaraschesyvanie

Aromaterapi varje kväll i 1-2 timmar före sänggåendet kommer att stärka håret, ge det en naturlig glans, mjukhet och silkighet. Trevlig arom kommer att göra processen till ett avkopplande förfarande.

 1. Ta en träborste eller en naturlig borstborste.
 2. Sätt 2-3 droppar citronolja på tänderna.
 3. Kamma håret i olika riktningar i 5-8 minuter.

Håret blir starkare, deras tillväxt kommer att förbättras.

Aromaterapi är ett utmärkt sätt att stärka håret, få det att skina

Citronfytoolja för hårförtydligande

Många ägare av ljus och ljust blont hår använder citruseter för att ytterligare lysa krullarna. En sådan naturlig "färgning" låter dig ta bort yellowness utan skada och ge hårets huvud en vacker naturlig nyans. Mörkhårig rekommenderas inte att använda dessa recept.

Masker kan täcka hela längden på håret, och du kan skapa effekten av fashionabla färgämnen "ombr", vilket gör att kompositionen endast är halva längden på locken eller på enskilda trådar.

Mask på vodka

 1. Blanda 1 matsked vodka och 4-5 droppar citronolja.
 2. Applicera masken.
 3. Vik i en väska och handduk.
 4. Efter 20-40 minuter (beroende på den ursprungliga hårfärgen), tvätta noga av masken.

Mask med ingefära och gräddfil

 1. Citrusskalar från 3 medels citroner och 100 gram riven ingefära blandad med vatten tills tunna grusformar. Insistera dag i ett slutet fartyg.
 2. Tillsätt 150 gram gräddfil och 8 droppar citronolja.
 3. Mask applicerad på håret, wrap film.
 4. Skölj med varmt vatten efter en timme.

Förfarandet bör inte göras oftare än 1 gång per vecka, för att undvika att torka ut krullarna.

Citronolja gör att du kan lätta håret med 1-2 toner

Citroneter - en stor hjälpare i kampen mot mjäll

Detta verktyg är ofta en av ingredienserna i stramande och återupplivande masker för hår och hårbotten. Vid framställning av sådana föreningar måste hänsyn tas till flera grundläggande regler:

 • masker måste beredas på basis av basoljor (burk, olivolja, mandel);
 • Innan blandning av komponenterna måste basen upphettas i ett vattenbad;
 • För torrt hår måste du lägga till sammansättningen av gräddfil eller äggulor.
 • efter applicering av en speciell keps;
 • masken måste tvättas av med varmt vatten senast en halvtimme;
 • Ansök inte mer än två gånger i veckan i en månad, ta sedan en paus i minst 1 månad.

För att eliminera mjäll behöver du en enkel uppsättning ingredienser. Här är några maskrecept:

 • 1 äggula, 3 droppar citronolja, 2-3 matskedar bas;
 • burdockolja, 2 droppar bergamotolja, 2 droppar eukalyptus och 2-3 droppar citroneter;
 • 2 matskedar olivolja, 2 droppar citron, 3 droppar enbärolja.

Regelbunden användning av masker med citronolja kommer att rädda dig från mjäll och stärka hårrötterna.

Uppfriskande sköljning

 1. Blanda 1 matsked vinäger, 2 droppar citronolja och 2 droppar kamilleolja i en liter vatten.
 2. Rent tvättat hår för att skölja med denna doftande blandning. Spola inte.

Att tillsätta bara några droppar citroneter mjukar hårt vatten.

Mask för fettigt hår

Masken kommer att kräva följande oljor:

 • druvutsäde - 10 droppar;
 • citron - 3 droppar;
 • cederträ - 4 droppar;
 • Bergamot - 4 droppar.

Blanda allt. Den resulterande blandningen masserar försiktigt huvudet. Att sätta ihop med en film och en handduk, efter en halvtimme, tvätta av med schampo.

Lägger några droppar citronolja till en hårmask kommer att lägga skinn och silkighet i ditt hår.

Kontra

Kontraindikationer för användning av citronolja:

 • individuell intolerans
 • citrusallergi;
 • hypertoni.

Under graviditet och amning är användning möjlig efter samråd med din läkare.

Citronolja användarrecensioner

Hur använder jag denna väsentliga olja. 1. Användningen av olja i doftlampan fyller huset med en trevlig arom. 3-5 droppar eterisk oljedropp på övre delen av doftlampan. Sedan tänder jag ett ljus som ligger i aromlampans nedre del. Lampan värmer upp och den utstrålar en trevlig citronsoft (det är viktigt att välja en olja som luktar gott). 2. Aromaterapi. 2-3 droppar eterisk olja droppar på en träkam och börjar från ändarna jag kamar mitt hår (före proceduren jag kamar mitt hår väl). Denna procedur är både trevlig och hjälpsam. VIKTIGT! Citronolja är uppfriskande, därför är det bättre att göra aromskrubbning med citronolja i morgon. På kvällen föredrar jag lavendelolja. 3. För masker: Oljemaskor för hår. Ett par droppar essentiell olja för 2 matskedar i basen (jag har ofta mandel- eller burdockolja). Blå lera kroppsmask. 4. För ett bad. Vi samlar en halv skopa vatten, släpp några droppar eterisk olja där (jag tror inte det, men 4-6 droppar erhålls). Och hällde ut i ångrummet. Bad fylld med en trevlig arom.

Glass 38

http://irecommend.ru/content/efirnoe-maslo-limona-universalnoe-vkusnopakhnushchee-maslo-moi-sposoby-primeneniya-efirnogo

Vi vet alla också att citron har en ljuseffekt, så att den här eteriska oljan är bra att använda för att skölja håret, om du vill lätt tända dem. Förutom den lite förändrade nyansen kommer du själv att se hur smidig och smidig ditt hår blir!

Kuzja1990

http://otzovik.com/review_1357681.html

citron eterisk olja hjälper till att lätta håret, men igen, förvänta dig inte att bli blond, effekten är minimal, men det finns fortfarande! Med torrt hår bör inte vara involverad. Recept: tillsätt ett par droppar eter i hårmaskan, håll i ca en timme.

Belaya_Lebed

http://irecommend.ru/content/osvetlyaem-vesnushki-i-ne-tolko

Citronfytoeter är en av de dyrbara gåvorna som vi fått av naturen. En mängd användbara egenskaper som ingår i den, och en mängd olika metoder för applicering gör att du enkelt kan uppnå önskad effekt och självständigt förbättra ditt hår såväl som i en dyr salong.

Citron eterisk olja för hår

Vackert och snyggt hår är en annan anledning till stolthet bland det fina könet. Modern kosmetologi kräver användning av eteriska oljor i vården av hårbotten och håret. För att uppnå olika effekter används vissa typer av oljor. Denna artikel kommer att fokusera på den essentiella oljan av citron för att lätta håret.

Citron eterisk olja används för att lätta huden, fräknar, åldersfläckar, kropp och huvud hår. Detta är ett naturligt medel som har en sparsam effekt på människokroppen, lämnar inte brännskador, skadar inte hårstrukturen. Detta är en komplett ersättning för kemiska klarare, som har flera nackdelar. Citron eterisk olja bör användas av följande skäl:

hög grad av effektivitet;

tillgänglighet i alla apotek.

Många ljussmedel kan ha en oväntad effekt. Tonics kan orsaka missfärgning, ljusmedel, säljs separat eller i kombination med färger, innehåller skadliga ämnen i deras sammansättning, och väteperoxid förstör hårstrukturen och torkar den. Lemon essentiell olja leder till önskat resultat på kortast möjliga tid, lämnar inte en gulaktig nyans av hår. Detta är ett mycket effektivt verktyg, till vilket bruk kommer ett ökande antal kvinnor.

Recensioner av citron eterisk olja för hår

Recensioner av citron eterisk olja för hår kan hittas online. Det finns oberoende resurser som samlar användarnas åsikter om vissa varor och tjänster. Efter att ha granskat de riktiga historierna och sanna bedömningarna kan man dra slutsatsen att detta verktyg verkligen har en utmärkt effekt på hårfärgen. De mest slående exempel på sådana historier och recensioner:

Irina, Smolensk-regionen, 32 år:

"Efter barnets födelse flyttade hon från huvudstaden till byn. Det är lättare att leda en hälsosam livsstil, frisk luft är bra för barnet. Hon väntade på sin mans ankomst, i samband med vilken hon bestämde sig för att förnya hennes hårfärg - göra dem lättare och bli av med yellowness. Tidigare använt ett visst märke av schampo, vilket gav det önskade resultatet, men i byn är det helt enkelt omöjligt att hitta. Jag läste informationen på Internet, jag hittade artiklar om citronolja. Jag bestämde mig för att försöka. Hon tillsatte till masken, höll den i ca 5 minuter, blev positivt överraskad av resultatet. Färgen blev naturlig, håret såg bra ut, lätt att stila. Effekten är omedelbar, mycket glad att jag bestämde mig för att experimentera. Nu använder jag alltid bara citronolja, som kostar cirka 50 rubel i ett apotek ".

Sveta, 40 år gammal, Moskva:

"Jag leder en hälsosam livsstil, jag använder naturkosmetik, spelar sport, äter rätt. Med ålder började jag märka att håret blev tunnare och som om det var torrt. Min frisör berättade för mig att det här beror på ett lättnadsmedel som tvättat pigmentet och förstörde hårstrukturen. Han rådde att göra masker baserade på naturliga ingredienser och rådde att använda citron eterisk olja. Min naturliga färg är ljusbrun, han sa att olja på blont hår kan ge det önskade resultatet. Och han hade rätt. För att inte säga att hårstrukturen återhämtade sig omedelbart, i 9 månader med hjälp av industrin friskt hår. Förtydligade samma krullar måste sakta skäras. Men nu vet jag vilken lösning som ska användas och jag rekommenderar till alla ägare av ljusa nyanser av hår. "

Lemon essentiell olja ljusar håret på grund av de aktiva ingredienserna som utgör denna växt. Baserat på dessa data kan det förstås att den essentiella oljan av citron faktiskt kan ha en effekt. Nätverket kan träffas och missnöjda recensioner, som i regel bär samma sak: När man använder citronolja på färgat eller för mörkt hår (kastanj), uppstår det förväntade resultatet inte. Detta är direkt relaterat till hårets mörka pigment, vilket inte är lätt att ta bort vid användning av endast olja.

Citron eterisk olja för hår. ansökan

Det finns flera sätt att använda detta verktyg:

Lägger citron eterisk olja till hår i schampo - den här metoden innebär att blanda tvättmedel med eterisk olja. Detta görs enligt följande: i en burk med schampo (300 ml) tillsätts ca 15 droppar citronolja. Detta är en av de mest skonsamma effekterna, som gör att du lätt kan tända håret i badningsprocessen. Åtgärden manifesteras gradvis, fast under varje förfarande. Metoden är lämplig för ägare av torr hårbotten typ.

masker, som innehåller olja - ett av de mest effektiva alternativen för att uppnå nästan omedelbara resultat. Det fungerar som följer: ca 10-15 droppar citron eterisk olja läggs till masken (15 ml), varefter blandningen appliceras längs hela längden av håret och varar ca 15 minuter. Det är nödvändigt att stänga håret med en plastpåse och täcka med en handduk. Skölj med vanligt schampo efter den angivna tiden. Lightening uppstår nästan omedelbart, även verkar på nyanser av ljusbrunt hår.

sköljning av hår med essentiell olja av citron - det här alternativet innebär tillsats av olja i balsamsköljningen. Vid 15 ml balsam måste du lägga till några droppar citronolja och använd blandningen som en vanlig sköljning. Detta är en mild metod som har en långsam effekt. Lämplig för att fixa resultaten efter huvudförklaringsproceduren.

Varje metod ska användas enligt personens individuella preferenser, typen av hårbotten och de förväntade resultaten.

Och nu kan du se i videon om alla egenskaper hos citronolja.Nästa Artikel
Kefir Hair Mask Recept