Hästskal för hår


Jag undrar vad våra mormor mente när populärvägen kallades spindeln på ett populärt sätt? Kanske ville de säga att efter appliceringen av avkoket blir håret elastiskt och låsen är lydiga och smidiga, som silkes trådar i händerna på en skicklig hantverkare. Trots detta är bladets och stjälkarna av denna spindelliknande växt riktigt rik på kisel, ett element vars brist skulle väsentligt komplicera produktionen av kollagen som fodrar hårskalvarna och hjälper dem att elastiskt fjädra.

Den kemiska sammansättningen och användningen av horsetail för friskt hår

Användbar fräken hår, och tack vare närvaron av karoten, "kompetens", som i kosmetisk arsenal - att tillhandahålla chock av hår densitet och skydda mot mjäll, liksom att övervaka närvaron "av fett", som skyddar håret från att torka eller omvänt, överdriven oljighet. Tanniner, som vimlar i den här forntida växten, är aktivt involverade i metaboliska processer, normalisering av de regenerativa processerna, näring av glödlamporna och främjande av deras uppdelning.

Vitaminer i grupp B och askorbinsyra gör blodet mer cirkulärt i stavens "rotsystem" och förhindrar att deras tunna "limning" struktureras med näringsämnen i rätt tid. Det är användbart för horsetailgräs och hästslag på grund av närvaron av polysackarider - speciella ämnen som kan bildas på locken med lätt andningsskydd som hjälper till att behålla fukt.

Sköljning av håret dekokt av denna unika kemiska sammansättningen hos perenna eller genom att använda dekokt som komponenter i masken, kan du lätt bromsa svamp som orsakar mjäll, säkert limma flingor av torr sprött hår och återställa glans och lockar en fjäderkraft.

Växtens helande kraft för starkt hår

Skölja mane en dekokt av samma anläggning, eller kombinera det med andra örter, du kan en gång för alla rengör huden på huvudet av mjäll, att "rätt" struktur av stavar, och ägare av fett hår - bevara sin renhet för ett par dagar.

 • Broth horsetail kan kokas, Bay 3 liter kokande vatten 4 msk. l. finhackade stjälkar och löv av en torrväxt eller 5 msk. l. färskt grönt gräs. För att växten ska "ge bort" sin kraft till vatten, bröt sedan en tredjedel av en timme på låg eld. Medan läkningstråden kyls, tvätta och torka håret, skölj dem flera gånger med filtrerad buljong.
 • Bay 2 liter kokande vatten, och blanda i en halvtimme en blandning av humle, kamille, calendula och horsetail gräs (alla 2 msk), få ​​en effektiv örtsköljning, regelbunden användning som kommer att ge stor fördel för ditt hår.

Matlagningsbuljonger ska vara varje gång innan du tvätter huvudet. Det är lämpligt att hålla minst 8 sköljningar per månad - 2 per vecka.

Koncentrerad kraft i naturen för rent hår

Nature "ordnade" den kemiska sammansättningen av denna anläggning är så effektiv att hans helande kraft av hår, förutom att stärka och stimulera tillväxten, manifesteras i den antimikrobiella och svampdödande åtgärder som är så nödvändigt för människor, huden på huvudet och hår som bokstavligen kväver under motbjudande film som bildar mjäll.

Bli av med denna onödiga "lock", och samtidigt och ge tillväxten till håret, gnugga i sina rötter en starkare avkok av horsetail, beredd med en hastighet på 2-3 msk. l. örter till 1 liter vatten, med tillsats av 2-3 droppar mytolja till färdigkyld och filtrerad avkok (med normal tolerans). Gnid avkokningen 2-3 gånger i veckan. Skölj det inte, men före proceduren ska huvudet tvättas och torkas med en handduk.

Plantens största helande kraft, som består i dess antiseptiska, astringent och antiinflammatoriska verkan, är naturligtvis koncentrerad i extraktet, som normaliserar epidermis metaboliska processer, vilket sparar hud och hår från överflödigt fett, bakterier och svamp. Häststångsextrakt används för tråkigt och försvagat hår, livlöst på grund av daglig styling.

Horsetailens "koncentrerade kraft" - dess extrakt - används mycket framgångsrikt vid komplex behandling av intensiv håravfall och även med skallighet.

En avkok av häststång i masker för hårväxt

Applicera horsetail för hårväxt, du kan använda följande recept:

 • Recept 1. Späd det färdiga avkoket av häststång 2 msk. l. jäst, rör om och lämna i en tredjedel av en timme på en varm plats. Blötlägg strängarna med den svullna massan, se bort från sina rötter. Värm huvudet med en "lock" på en plastpåse och en handduksturban, håll masken i 2/3 timmar, skölj sedan med varmt vatten.
 • Recept 2. Häststången har en mycket positiv effekt på krämens tillväxt, om du applicerar dess avkok i tandem med burdockolja: rör om 2 msk. l. avkok med 3 msk. l. oljor - och energiförsörjande hår! Mätta strängarna och deras "rotsystem" med en mask, värm huvudet, håll i 45 minuter och skölj.

 • Recept 3. Henna och ett avkok av horsetail för hårstyrka. Späd 2 msk. l. hennapulver färglöst avkärning av horsetail, låt blandningen stå i en kvarts timme och fördela den i strängar. Efter att ha täckt ditt huvud med cellofan och gör en terryhandduk turban, håll masken i en timme och skölj håret noggrant.
 • Recept 4. Tea tree olja och avkok av horsetail mot mjäll. Förbered en tjock buljong av horsetail med en hastighet på 3 msk. l. råvaror för 1 liter vatten, och för att maximera styrkan - låt buljongen stå i 2-3 timmar. Stärka den antimikrobiella effekten kommer att hjälpa den eteriska oljan av tea tree. Tillsätt några droppar till den filtrerade genom ostkot, kyld buljong och gnid det i hårbotten och håret. Förfarandet är över.
 • För att stärka rötterna, bli av med mjäll och andra problem med håret - hästslag: medicinska egenskaper och användning för lock

  Sedan antiken har det varit känt om häststångens helande egenskaper, som även kallas hästsvansen. Tidigare användes det som ett helande medel för sår och sprickor. Men denna växt är också mycket användbar för friskt hår. Efter appliceringen blir de starka, glänsande, silkeslen och elastiska.

  Användbara egenskaper och effekter på hår

  Häststången har en mycket rik komposition som påverkar håret. Tanniner stärker rötterna, stimulerar tillväxten av strängar, hjälper till att eliminera mjäll. Vitamin C bekämpar brittleness, hjälper syrgas tränga in i celler snabbare. Oxalsyra och äppelsyra är bra antiseptiska medel som kan bekämpa inflammatoriska processer. Karoten normaliserar talgkörtlarna, ger glans och jämnhet till håret.

  Dessutom omfattar gräset av hästslaget:

  • kaliumsalter;
  • hartser;
  • saponiner;
  • kiselsyrasalter;
  • polysackarider.

  Men viktigast av allt, på grund av vad jag skiljer hästslag från andra medicinska kulturer är det närvaron av kiseldioxid. Det finns i stammar och blad av grödan. Silikon är ansvarig för bildandet av kollagen, vilket säkerställer integriteten hos krullarnas struktur, vattenbalansen inne i stången, liksom hårväxt.

  På grund av förmågan att neutralisera svampen används horsetail effektivt mot mjäll. Med regelbundet sköljning av växten kan du skydda ditt huvud mot skallighet, om det finns en sådan predisposition. Horsetail aktiverar hårsäckar, närmar dem, hjälper håret att växa snabbare.

  Lär dig allt om egenskaperna och användningen av Hypericum för hår.

  Instruktioner för användning av vitamin Aevit för hår, läs den här artikeln.

  Således hjälper medel som använder horsetail att klara av:

  • hårskador
  • mjäll och alopeci;
  • långsam tillväxt;
  • hår matthet;
  • överdriven fetthalt
  • brist på volym med sparsamt hår.

  Försiktighetsåtgärder före användning

  Det bör komma ihåg att denna växt är giftig. Därför bör den användas med försiktighet. Under födelsetiden och amning från hårbehandling med horsetail är det bättre att vägra. Före användning måste verktyget provas för känslighet. Vissa växtdelar kan orsaka allergisk reaktion. För att göra detta används lite preparat på huden bakom örat och vänta 20 minuter. Om det inte finns några tydliga tecken på allergi kan du börja använda.

  Horsetail har förmågan att torka strängar. Det är mycket användbart för fet hår. Men med långvarig användning kan den ha motsatt effekt. Och då måste du ta itu med problemet med torrt hår. Normal frekvens av procedurer - inte mer än 2-3 gånger i veckan. Var noga med att ta en paus i flera månader.

  Långvarig användning av hästslag kan också prova dermatit och utseendet på hårsstyvhet. Därför är användningen av föreningar med denna växt nödvändig parallellt med de grundläggande vårdprodukterna, inte förskjutning av dem.

  Ansökan om hårhälsa

  För hårvård kan du använda färdiga farmaceutiska preparat med horsetail, eller du kan själv förbereda produkterna med det. Det kan vara olika masker, avkok, infusioner. Du kan också behandla håret från insidan - applicera vitaminte med fälthästslag, späd lite avkok med vanlig te.

  Herbal decoction

  För att förbereda det måste du ta 15 g horsetail och ånga den med 200 ml kokande vatten. Om lockar långa portioner kan ökas. Sätt kompositionen på låg värme och simma i 30-40 minuter. Därefter insistera 1 timme och filtrera buljongen. För att stärka folliklarna och förbättra hårväxten, skölj huvudet högst 3 gånger i veckan. Förloppsförloppet är 2 månader. Det är möjligt att blanda en liten färdig buljong med balsam för hår. Efter applicering håller kompositionen den i 3 minuter och sköljning.

  När mjäll och seborré matlagningsproceduren blir lite annorlunda. Det är nödvändigt att brygga 40 g råvaror i 1 liter vatten i 40 minuter. Krama det färdiga avkoket genom ostklaven. Gnid det i hårbotten. Verktyget behöver inte tvättas för att förlänga dess helande effekter.

  Infusionsanläggningar

  Infusion kan förberedas för både extern och intern användning. För förtäring måste du hälla 2 skedar torrt råmaterial i en emaljpanna, häll 200 ml lite varmt vatten. Täck och lägg i ett vattenbad i 15 minuter. Kyl sedan till rumstemperatur, pressa och spänna. Häll sedan vatten till den ursprungliga nivån och ta ¼ kopp två gånger om dagen efter måltiden (helst 1 timme senare). Kursen är 3 veckor.

  Mottagning ska avtalas med läkaren. Eftersom han har ett antal kontraindikationer. Infusion kan orsaka nedsatt njurfunktion, irritera deras parenchyma och också orsaka irritation av mag-tarmkanalen.

  För applicering av infusion på hår måste du ta 10 skedar hästslag per 1 liter kokande vatten. Använd denna infusion som en balsam efter shampooing för seborrheisk dermatit. Antalet procedurer bör vara 15-20. Därefter görs en paus på 3 månader, och du kan upprepa kursen.

  Horsetail Extract

  Extrakt görs från markens del av växten. Det extraheras genom extraktion med användning av speciella organiska lösningsmedel, produkten indunstas och torkas. Utgången är ett hygroskopiskt pulver, som är mycket lösligt i vatten och alkohol. Den innehåller mer än 10% kisel.

  Extraktet används som en komponent i kompositioner för hår som ett antiseptiskt såväl som astringent, antiinflammatoriskt medel. Det är effektivt i kampen mot mjäll, för att stärka hårsäckarna med skallighet. Extraktet reducerar också alltför mycket fet hår.

  Bästa Maskrecept

  Det finns många recept av masker för att laga mat hemma, som syftar till att behandla olika hårproblem. Det viktigaste är att följa den rekommenderade dosen av komponenterna och användningsfrekvensen. För frekventa behandlingar kan skada håret.

  Nourishing för att stärka håret

  Denna komposition är lämplig för oljig hårtyp. Masken kommer att stoppa förlusten, aktiverar tillväxten av strängarna och normaliserar också frisättningen av talg. Ta 7 matskedar med horsetailgräs och häll över 1/2 liter brännvin. I en glasbehållare för att klara kompositionen i 2 veckor skakar den periodiskt. Torka sedan och bearbeta hårrötterna. Skölj med vatten efter 30 minuter.

  Följande mask är lämplig för att stärka hår av alla typer. Ta 3 skedar av horsetail avkok, lägg till 2 skedar av burdock olja till den. Sammansättningen upphettas något. Applicera det i 45 minuter, värm huvudet. Därefter tvättas innehållet med schampo.

  Titta på de ursprungliga och snabba alternativen för frisyrer för tjejer i trädgården.

  Vad ska man göra så att håret inte är "fluffigt"? Läs svaret på den här sidan.

  På http://jvolosy.com/sredstva/drugie/rybij-zhir.html, ta reda på hur man använder fiskolja för skönhetshår.

  För att aktivera tillväxten av hårsäckar

  Lös upp 2 skedar torrjäst i häststångtinktur. Blanda väl och sätt på en varm plats. Efter en halvtimme, applicera en mask på håret, speciellt noga massera rötterna. Låt på i 40-45 minuter och skölj.

  Anti-mjällformulering

  Detta verktyg är indikerat för oljig hårtyp och har en antimikrobiell effekt på dem. Brew 3 skedar torrt gräshästslag i 1 liter vatten. Låt det stå i 2 timmar. Tillsätt 5-10 droppar mynt eller tea tree ether. Applicera på rent hår och skölj inte.

  Läkning av skadade trådar

  Produkten är lämplig för behandling av alla typer av hår. Häll 2 skedar med horsetail och 2 skedar med nässla med 5 skedar kokande vatten. Efter 30 minuter, spola buljongen, skift med 1 sked honung, 1 äggula, 1 sked jordad aloe blad, 1 tsk vitlök juice. Applicera den färdiga massan på håret och låt arbeta i en timme. Efter proceduren skölj med varmt vatten och skölj håret med avkok av horsetail.

  Herbal Blend

  Denna mask är också lämplig för att stärka follikeln och att bekämpa mjäll. Kombinera 1 tsk horsetail, burdock och calamusrötter, hoppa keglar, körsbär ört och coltsfoot blommor. Brew i 1 liter kokande vatten. Insistera en halvtimme. Strained buljong utspädd med kallt vatten till en temperatur av 25-35 grader. Skölj med rent hår.

  Användbara rekommendationer

  Förberedd gräshästslag kan köpas på apoteket. Och du kan förbereda dig själv. Bättre att göra det i mitten av juli. Lämplig för skörd av ljusskott. Detta är den övre delen är inte äldre än 1 år. Nedre löv är bättre att inte ta. Torkningsmaterial rekommenderas i ett välventilerat område utan tillgång till solljus.

  Innan du använder färdiga hårprodukter med horsetail måste du massera huvudet. Detta bidrar till en bättre penetration av kompositionen i rötterna, förbättrar effekten av dess effekt. Om du använder ett avkok som en balsam, måste du värma upp det innan du applicerar till en trevlig temperatur. Men det borde inte vara varmt. Du kan bara använda nyberedt avkok. Den kan lagras inte mer än en dag.

  Vid slutet av proceduren kan du inte gnugga håret starkt och vrida. De behöver bara bli våta något med en handduk. Våt hår är mycket bräckligt, och en grov inverkan på dem förstör stavarnas struktur.

  Om sköljning av hår med örttek avkok med horsetail i följande video:

  Gilla den här artikeln? Prenumerera på uppdateringar via RSS, eller håll dig uppdaterad till Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter eller Google Plus.

  Prenumerera på uppdateringar via e-post:

  Berätta för dina vänner!

  5 KOMMENTARER

  Fläck hjälpte mig bara med schampo hk med ketokonazol. Strax passerade dessa flingor och kliande konstant

  För hårväxt brukar jag bruka masken av hästkrafter, som är ultrafast, stimulerar tillväxten perfekt och stärker håret.

  Hästschampo hjälpte mig att bli av med mjäll, det var en stor mängd, och kursen var nog. Jag bar hår, skummade sedan, höll shampoo på hår i 3-5 minuter och tvättade sedan av det.

  Jag har en hårfall konsekvent ett par gånger om året, jag är redan van vid det, jag börjar omedelbart dricka biotin, jag gör saltlösning (superhjälp), en mask med peppar efter varje tvätt (ett par gånger i veckan ungefär)

  God eftermiddag, jag var intresserad av ditt system, skulle det inte vara svårt för dig att skriva närmare hur, när, hur du använder den i Siviluirs kamp. Tack.

  Hästskal för hår

  Horsetail är en gräsbevuxen fältväxt utan blommor. Horsetail fält ansökan om hår fick en lång tid, det användes av våra förfäder.

  Och idag har hans popularitet inte bleknat in i bakgrunden, dekoder från denna växt klarar mycket bra med olika hår och hårbottenproblem.

  Läkemedelsegenskaper hos hästslag


  På grund av det faktum att växten innehåller kisel, vilket är så viktigt för att skapa protein, är avkok av häststång för hår väldigt användbart, det återställer den skadade strukturen hos varje hår och främjar även tillväxten. De näringsämnen som ingår i denna växt ger ett riktigt komplex, vilket ger hårbotten ett välskött, glänsande utseende.

  Horsetail är också effektiv för hårväxt, som ett resultat av användningen blir det starkt, många problem försvinner, inklusive de som hör samman med en sjukdom i hårbotten.

  Extrakt av horsetail för hår hjälper till att hantera ett sådant problem som brittleness och förlust. Man bör komma ihåg att kiseldioxid bara ligger i plantans stam.

  Silikon är nödvändigt för framställning av kollagen, vilket förbättrar hudens och krökans övergripande tillstånd. Dessutom innehåller ett avkok av horsetail för hår flavonoider, alkaloider, mangan, kalium och kiselsyra. Alla dessa ämnen syftar till att förbättra blodcirkulationen och stimulera follikeltillväxten, och även släta hår med en torr och grov struktur.

  När rekommenderas det inte att använda hästspetsbaserade produkter?

  Häststång för hår kan inte användas av alla, eftersom det är kontraindicerat för personer som lider av brist på vitamin B, liksom för alkoholister med brist på vitamin B1. Anledningen till detta är att i denna växt är enzymet tiaminas, vilket bidrar till förstörelsen av vitamin B1.

  Det rekommenderas också för dem som använder laxermedel eller diuretika, använder anti-nikotinplåster. I sig innehåller horsetail diuretikomponenter och nikotin, och i kombination med andra ämnen kan det leda till överdosering. En sådan överdos kan i sin tur orsaka uttorkning, ett överskott av nikotin eller en kaliumbrist.

  Symptom på överdosering inkluderar kalla nedre eller övre extremiteter, muskelsvaghet, arytmi, feber och viktminskning. I vilken form som helst är häststången strängt förbjuden för kvinnor i en intressant position, såväl som för ammande mödrar.

  Dessutom rekommenderas inte hårspets för hår länge, efter en kurs på 30 dagar borde du definitivt ta en paus minst 7 dagar.

  Folk recept för horsetail hår


  Häststång för hårväxt kan användas direkt i sin naturliga form. Dessutom kan du idag hitta ett stort antal olika balsam och schampon, som i sin komposition har ett extrakt av denna växt. Du kan dricka te och ta biologiska tillskott baserat på denna ört.

  Hästsvansfältmedicinska egenskaper för hår, som är känt för många, används huvudsakligen som avkok. För detta används stammar och blad av växten; För tre liter vatten behöver du bara en handfull av denna växt. Buljongen ska kokas i ungefär en halvtimme, sedan användas som sköljning efter att ha tvättat huvudet.

  Varning: överdriven konsumtion av horsetail kan leda till problem som förekomsten av dermatit och torrt hår. Trots det faktum att fälthästsvans för hår anses vara ett av de bästa sätten är det bäst om du börjar rådgöra med din läkare innan du börjar använda den för att förhindra eventuella biverkningar.

  Om du röker, dricker alkohol, har problem med blodtrycket, kan användningen av en sådan komposition orsaka hälsoproblem. Dessutom, när du använder te med tillsatsen av denna växt, var noga med att öka den dagliga vattenhastigheten, annars kan du möta uttorkning.

  Gräs sköljs med häststång


  För att förbereda ett avkok av häststång för hår, är det nödvändigt att insistera på en växt på vatten (ofta är andelen 1 del av gräset och 5-10 delar vatten). Sköljning av håret varje dag kan stärka sina glödlampor. Det är nog att göra denna procedur bara ett par gånger i veckan, och resultatet kommer inte att vara långt innan det kommer - håret kommer inte bara att få styrka, men kommer också att bli mjukare och mer lättsam.

  Även horsetail hår kan användas enligt följande. Vi häller några skedar av bordsplantor med två liter vatten, låt dem koka och koka på låg låga i en halvtimme. Den kylda buljongen är ett idealiskt verktyg för att skölja håret med syftet att ge dem glans, återställa elasticitet och stärka dem. Sköljning kan användas tre gånger i veckan, under en period på två månader.

  Dessutom kommer horsetail för hår att rädda dig från mjäll. För att göra detta, häll två skedar kokande vatten med två matskedar av bordsplantor och låt stå i ungefär en timme. Efter tvättning med tvättmedel och sköljning, tvätta huvudet med infusion.

  För maximal effekt kan du gnugga kompositionen i rötterna, täcka huvudet med en plastpåse och håll i tjugo minuter. Låt sedan ditt hår torka utan att skölja dem.

  Terapeutiskt hår maskerar från hästslag


  Hästslaget hade en bra chans att bevisa sig som en komponent när man skapade olika masker. Till exempel, 3 skedar matsked decoction av horsetail med tillägg av två skedar av bord olja av burdock näring och stärka håret. Håll kompositionen till ca 45 minuter. Det är bättre om oljan förvärms något, det är också önskvärt att sätta på huvudet för att förbättra resultatet av proceduren.

  Horsetail extrakt för hår kan användas för att öka deras tillväxt, för detta blandas med jäst. Vi odlar två skedar av bordjäst i häststångs-tinktur. Rör omhyggligt och låt på varmt ställe stå i 25 minuter för att starta blandningen att jäsas. Sedan fördela produkten på huvudet i en jämn mängd och håll i 45 minuter. I slutändan, skölj bara med uppvärmt vatten.

  Och sist men inte minst, ett effektivt botemedel baserat på hästslag. Masken med färglös henna för hår i kombination med örtdekok gör rötterna starkare och håret livligt och smidigt. För matlagning rekommenderas att blanda avkoket från växten med färglös henna. Vi löser upp två matskedar av cinchona-pulver med uppvärmd örtdekok. Låt kompositionen införa i ungefär en kvart i timmen, varefter vi överför den till huvudet. Håll kompositionen på håret i ungefär en timme, skölj sedan med vatten och skölj noggrant.

  Häststång för att stärka håret

  Vackert hår kräver ordentlig vård, och ibland välbefinnande. Använd specialverktyg, men önskad effekt ges och naturliga kompositioner gjorda av örter. Användbar för hårväxt - ryttare.

  Denna anläggning används regelbundet i traditionell medicin för behandling av vissa sjukdomar och som kosmetisk.

  Växtbaserade preparat innehåller ett antal fördelaktiga substanser. Bland dem är kiselsyra. Silikon är en del av hår-, hud- och ögonlinsen. Det är nödvändigt att behålla krullarnas elasticitet och elasticitet.

  Näringsämnen som ingår i hästslaget förbättrar hårbotten och stärker hårsäckarna och antiinflammatoriska egenskaper förhindrar och behandlar sjukdomar.

  Ansökan om hårbehandling

  Med hjälp av fälthästslag för hår får vi ett utmärkt resultat. Curls blir slät, glänsande och volym. Procedurer utförs med hjälp av hemmagjorda formuleringar eller farmaceutiska preparat används till exempel färdiga schampon och balm. I det första fallet behöver du färskt eller torkat gräshästslag. Du kan infusion eller avkok tas muntligt i sammansättningen av vitamin te.

  Valet av ett visst förfarande beror på problemet. Om håret faller kraftigt ut eller hårbotten är problematisk, behöver rötterna särskild uppmärksamhet. För att stärka dem rena buljong gnidas i ren hårbotten. Spola det då inte behövs. Ett annat alternativ - maskerar med fälthästar.

  Om det inte finns någon stark utfall, men spetsarna slits av, är strukturen bruten, så sköljning med avkok hjälper.

  Procedurerna utförs två eller tre gånger i veckan. Varaktigheten av kursen är en eller två månader beroende på hårets tillstånd.

  buljong

  En enkel förberedelse för hår från en ratt är en avkok. Förbered det från krossat från tre liter vatten och fem matskedar av krossade skott av växten. Vattnet kokas, hästslaget hälls i det och kokas i en halvtimme över låg värme. Buljongen kyles och filtreras.

  Horsetail infusion

  Infusioner för sköljning av hår bereds endast från en växt eller med tillsats av några andra växter med användbara egenskaper. En av alternativen är en blandning av lika mycket kalendula, humlehoppar, kamille och hästslag.

  Åtta matskedar av en sådan blandning och bryggd med två liter kokande vatten. Insistera en halvtimme, använd sedan för sköljning. Med regelbunden användning kommer låsens tillstånd att förbättras, de kommer sluta skära, de blir starkare, sken kommer att dyka upp.

  Horsetail Extract

  Det kraftfullaste verktyget är ett extrakt från horsetail. Det tillverkas genom extraktion med hjälp av organiska lösningsmedel. Den erhållna kompositionen indunstas och torkas. Resultatet är ett pulver som löser sig väl i alkohol och i vatten. Extraktet innehåller en betydande mängd kisel. Det används för att göra håret starkare, bli av med mjäll och förhindra håravfall. Metabolismsprocesser i hårbotten normaliseras och dess fettinnehåll minskar.

  Det är bättre att använda häststångsextrakt efter att ha hört en hudläkare.

  Hårmaskar

  • För att förbättra hårväxten används en mask av jäst och avkok av växten. Ta två matskedar jäst och späd ut med buljong för att få en tunn gruel. Blandningen omröres noggrant, lämnas på en varm plats i en kvart i timmen och appliceras sedan över hela längden. Det är nödvändigt att noggrant suga upp håret. Från ovan sätt på en vattentät hatt. Masken tvättas bort efter fyrtiofem minuter.
  • Firming och återställande mask är gjord av färglös henna. Rätt mängd av Henna utspädd uppvärmd infusion. På huvudmaskan måste också appliceras varmt. Huvudet är inslaget och masken hålls i en timme och tvättas sedan av.
  • Fläckmask. En liter kokande vatten bryggs tre matskedar torra, strimlade örter av växten. Det är nödvändigt att insistera från två till tre timmar, och sedan lägga till tea tree oil. Det tar bara några droppar. Efter shampooing appliceras infusion på håret och lämnas utan tvätt.

  Regelbunden användning av preparat från fälthästspik för hårvård ger dig möjlighet att få önskat resultat. Vi måste dock komma ihåg att en betydande mängd aktiva komponenter innebär vissa begränsningar. Använd inte produkter oftare än rekommenderat. Detta kan leda till motsatt resultat.

  På hästslagets komponenter är det ibland en allergisk reaktion. Om huden är för torr rekommenderas inte heller växten.

  Horsetail för hår - recept för avkok, masker och sköljning

  Om du har svag, spröd och saknar glanshår - använd häststången. Otroligt, trots de omfattande helande egenskaperna hos hästsegrasgräs är inte populärt i hemmets behandling av hår och förgäves, vilket ingår i växten biologiskt aktiva substanser är faktiskt en hårdvara.

  Horsetail hår användning

  Lämpligt horsetail hår benäget för fet och torrt. I kosmetologi används härdande extrakt av horsetail för att lösa många problem, de viktigaste är.

  1. Snabb håravfall och mjäll
  2. Långsam tillväxt;
  3. Svaghet, förlust av glans och hårvolym;
  4. För aktivt arbete i talgkörtlarna på huvudet;
  5. Skador på håret genom curling, färgning och sol.

  Horsetails helande egenskaper beror på det höga innehållet av ämnen som är viktiga för närande hår.

  • kaliumsalter;
  • kiselsyrasalt;
  • askorbinsyra;
  • vitamin b;
  • hartser;
  • polysackarider;
  • karoten;
  • saponiner;
  • polyensyror;
  • tanniner.

  Applicera häststång för hår

  Horsetail avkok

  Folk recept har länge använt horsetail för hår, den här växten är en utmärkt tillväxt stimulans, det används också ofta för att återställa hår. För medicinska ändamål kan du laga ett avkok hemma.

  ingredienser:

  • 4-5 matskedar av torrt horsetailgräs;
  • 3 liter kokande vatten.
  preparatet:

  Gräset hälls i kokande vatten, kokas i 30 minuter. Därefter avlägsnas buljongen från kaminen och får svalna till rumstemperatur, passerade genom ostklaven. Det färdiga horsetail-extraktet läggs till i masken, gnidas i hårbotten eller används som örtsköljning efter tvättning av huvudet.

  Viktig redaktionell rådgivning

  Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

  Horsetail infusion

  Den helande infusionen av horsetail är lätt att förbereda med egna händer, det här ovärderliga verktyget hjälper till att stoppa håravfall, ge hårfolliklar med nödvändig näring.

  ingredienser:

  • 1 liter kokande vatten;
  • 2 matskedar örter.
  preparatet:

  I en tätt sluten behållare placerar vi gräset, fyller det med varmt vatten, insisterar på två timmar. Lätt avkyld lösning filtreras, rötterna behandlas med den, de lägger på en hatt och tvättas av efter femton minuter. Tinkturen är så enkelt och effektivt att det kan ersätta de inköpta hårprodukterna.

  Skölj håret med horsetail

  Du kan skölja ditt hår åtminstone varje dag. En sådan okomplicerad procedur kommer inte bara att stärka krullarna utan också lindra irriterad hud, ha en desinfektionseffekt och lindra mjäll. Horsetail är effektiv för hårväxt, ofta hemmagjorda recept använder häststång från att falla ut. Hårvård är hårt arbete, sköljning av hår med horsetail kommer att förenkla det flera gånger.

  Kontraindikationer för användningen av hästslaggräs

  • Trots den stora listan över användbarhet för hår är det värt att använda hästslag extremt försiktigt. Liksom alla droger kan det orsaka allvarliga hälsorisker.
  • Buljonger och infusioner från denna växt kan framkalla en allergisk reaktion, som åtföljs av hudirritation och klåda.
  • Om du ofta använder recept för hår med en häststång, kan du få hårda och torkade lockar.
  • Du kan inte använda häststång till ammande och gravida kvinnor.

  Bästa Hemlagade Horsetail Hair Mask Recept

  Hårväxtmask

  Resultat: En mask med jäst närmar sig håret, vaknar vilande lökar och aktiverar den aktiva tillväxten av hår.

  ingredienser:

  • 2 msk. skedar av torrjäst;
  • 170 gram horsetail avkok
  • 1 msk. sked av burdock olja.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Förbered köttet i förväg, häll i jästen och låt det komma upp i trettio minuter, berika med olja. Den färdiga blandningen appliceras generöst på hårrötterna, fördelar återstoden längs strängarna, placeras under en värmd hatt i 45 minuter. Tvätta av med mycket varmt vatten, för bästa effekt kan du skölja huvudet med buljong.

  Hårförlustmask

  Resultat: hjälper till att stoppa håravfall och normalisera funktionen hos de externa utsöndringarna.

  ingredienser:

  • en halv liter brandy;
  • 7 msk horsetail.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Häll i gräs med brandy och låt stå på en mörk plats i 14 dagar, skaka från tid till annan. Den färdiga lösningen gnids in i rötterna, bärs under filmen i 30 minuter och tvättas av med mycket vatten.

  Mask för att stärka håret

  Resultat: Kompositionen hjälper till att stärka hår av vilken typ som helst.

  ingredienser:

  • 1 tsk horsetail;
  • 1 tsk mynta
  • 1 tsk kamille;
  • 1 tsk hoppkottar;
  • 1 tesked limefrukt;
  • ½ liter vatten.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Blanda örter samling, häll kokande vatten och insistera på 7 timmar. Avslutad infusion filtreras genom cheesecloth, sätta på lock från rot till spets, lindas och bäras i 40 minuter. Skölj huvudet med den återstående lösningen efter det att tiden har löpt ut, skölj inte.

  Mask för fettigt hår

  Resultat: Kompositionen reducerar signifikant mängden sebum som utsöndras, deodoriserar hår.

  ingredienser:

  • 2 msk. skedar av ekbark;
  • 2 msk. sked mint;
  • 2 msk. skedar av horsetail;
  • 1 liter vatten.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Blandade ingredienser, bryggda med kokande vatten, får infusera i fyrtio minuter. Filtrera, gnidde i hårbotten, lämna i en kvarts timme. I slutändan skölj håret med den återstående infusionen.

  Fläckmask

  Resultat: har antimikrobiell verkan för fet hår, lindrar mjäll av något slag.

  ingredienser:

  • 1 liter vatten;
  • 2 msk. skedar av horsetail;
  • 3 droppar pepparmyntaeter.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Gräs häll kokande vatten, insistera 3 timmar. Innan du applicerar, dropp olja och bearbeta hår, främst rötter. Vi bär i värme 40 minuter, vi tvätta av en stor mängd varmt vatten. För att öka effekten, skölj med buljong, skölj inte av den.

  Video Tips: Horsetail för snabb tillväxt och tjocklek av hår

  Recensioner om användningen av hästslag för hår

  Tatyana, 32 år gammal

  Efter en månad sköljde hon håret efter att ha tvättats med avkrok av hästslag, fick ett externt och internt hälsosamt hår fyllt med glans.

  Mitt främsta problem är mycket oljigt hår, jag har varit i krig med detta i många år. En vän berättade om de fördelaktiga egenskaperna hos hästspetsgräs och rådde att göra masker med det. Efter flera sådana förfaranden blev håret märkbart fräschare, frisättningen av fett var mer eller mindre normaliserad.

  Jag använder regelbundet masker med horsetail. Det har länge glömts vad mjäll och hår faller ut. Strängar blev livligare och elastiska, förvärvade glans och mättad naturlig nyans började växa snabbare.

  Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

  Horsetail i skönhetens arsenal: användbara recept för ansikte, kropp och hår

  Horsetail är en vanlig växt, som sedan Avicennas tider har använts för att bli av med plågor och sjukdomar. Kända tillverkare av kosmetika make-up inkluderar horsetail extrakt. För att kunna använda växten till fördel för skönhet och hälsa hos huden och håret är det dock inte nödvändigt att köpa dyra krämer och schampon: du kan göra effektiva verktyg med egna händer.

  Sammansättning och kosmetiska egenskaper hos hästslag

  I växtens sammansättning:

  • kiseldioxid;
  • vitamin C;
  • karoten;
  • organiska syror;
  • flavonoider;
  • tanniner;
  • fet olja;
  • alkaloider;
  • mineralsalter etc.

  I kosmetologi värderas häststång framför allt för dess kiselsyror, vars verkan accelererar regenerering, aktiverar syntesen av elastin och kollagen.

  När hud och hårvård horsetail:

  • har antiinflammatorisk effekt
  • ger en desinfektionseffekt
  • stimulerar blodmikrocirkulationen;
  • närmar huden och håret med värdefulla ämnen;
  • förhindrar utseende av rynkor;
  • reglerar funktionen av talgkörtlarna;
  • stramar porerna;
  • stärker väggarna i kapillärerna;
  • återställer hudton och elasticitet
  • tar bort överskott av vätska.

  Användningen av växter är användbar för:

  • Utseendet på de första tecknen på åldrande;
  • oljig, problem hud;
  • rosacea;
  • akne, akne, inflammatoriska utslag, svarta fläckar;
  • puffiness och påsar under ögonen;
  • celluliter;
  • streckmärken;
  • ökad håravfall
  • försvagade, skadade lockar.

  Använd häststång rekommenderas också för att ta hand om normal och ung hud, friskt hår för att förhindra eventuella problem.

  Video: Horsetailens helande egenskaper

  Applikationsalternativ

  För tillverkning av kosmetika med hästslag i hemmet används oftast torkad växt.

  Ansikts- och nackvård

  Universal avkok (för att ta hand om vilken hudtyp som helst)

  Matsked av en växt häll ett glas kokande vatten och simma på ångbadet i 5-7 minuter. Efter kylning, filtrera.

  Använd för att torka ansiktet 2 gånger om dagen.

  Ägare av fet, porös hud rekommenderas att torka ansiktet med tonic 2-3 eller flera gånger om dagen. Tvätta av efter 30-40 minuter efter proceduren. Varaktighet av intensiv användning av medel - 2-3 veckor.

  Herbalis (för fet hud, för akne)

  När man sköter oljig hud kan den beredda buljongen hällas i former och läggas i frysen: Torka ansiktet och nacken på morgonen med färdiga isbitar.

  Detta verktyg hjälper också till med akne, om varje morgon torka de drabbade områdena med fruset avkok.

  Lotion (med kraftigt akne, inflammatoriska utslag)

  Brew en blandning av horsetail och lime blomma i 2 koppar kokande vatten (2 teskedar av varje komponent), lämna i 3-4 timmar, filtrera.

  Använd för daglig torkning av ansiktet och lägg till kosmetiska masker.

  Tinktur (för akne och akne)

  1. Häll en matsked torrväxt i en mörk glasbehållare och häll 200 ml vodka.
  2. Insistera 7-14 dagar på en sval, mörk plats, ibland skaka upp behållaren.
  3. Att filtrera

  Torka av hudytor som är täckta med utslag en gång om dagen eller behandla akne fint.

  När oljig, porös hud kan användas som en tonic, efter utspädning med vatten i förhållandet 1 till 2.

  Ångbad (med blekande hud)

  1. En matsked av horsetail häll 1 liter kokande vatten och håll på låg värme i 5-10 minuter.
  2. Sätt behållaren på bordet och vänta några minuter för att den heta ångan ska komma av.
  3. Skydda med en stor handduk eller filt och luta över pannan med buljongen, ånga ut ansiktet i 3-5 minuter.
  4. Behandla huden med en närande grädde.

  Upprepa proceduren med fet hud varje 1-2 vecka, med torr och känslig - inte mer än en gång var 1-2 månad.

  masker

  • Rensning. Brew 2 matskedar av växten i 200 ml kokande vatten, låt det brygga i 60 minuter, filtrera. Återvinn i mjöl havregryn och 2 matskedar av produkten utspädd med horsetail extrakt till pastaens konsistens. Applicera om 15-20 minuter, ta av med varmt vatten.
  • Med en lyftande effekt. I 200 ml av växtens buljong späd en matsked morotsjuice och en tesked honung. Som en del, fuktar bomull eller vikad gasbind och täcker ansiktet och nacken med en trasa. Efter 15-20 minuter tvätta ansiktet med en svag bryggning av grönt te.
  • Från akne. Torka 2 matskedar vit lera med avkok av häststång till ett tillstånd som är lämpligt för applicering av pasta. Belägga den drabbade huden och lämna i 15-20 minuter, ta av med varmt vatten.
  • För att lindra irritation, eliminera svarta prickar. Kombinera kamille och horsetail (en matsked), häll i 200 ml kokande vatten och håll i en lugn eld i 15-20 minuter. Filtrera efter kylning. I buljongen fuktar du en bit bomullstyg eller gasbind och applicerar tyg i ansiktet i 15-20 minuter, med jämna mellanrum vätning i kompositionen. Torka slutligen huden med resterande botemedel.
  • Från inflammation och akne märken. Blöt i 200 ml kokande vatten över en matsked plantain och horsetail. Insistera 60 minuter, filtrera. Ange en halv matsked honung. Behandla med rent ansikte och tvätt efter 15 minuter med varmt vatten.

  Komprimera för huden runt ögonen (för att lindra puffiness och trötthet)

  Häll en matsked av en växt med ett glas kokande vatten och simma på låg värme i 30 minuter, filtrera efter kylning.

  I den färdiga kompositionen suga bomullspuddar, sätt på slutna ögon i 15-20 minuter.

  Kropp, hand och fotvård

  Lotion för att återfuka och närma kroppens hud

  Blanda 3-4 äggulor med en halv kopp infusion av horsetail, tillsätt några msk babykräm.

  Den resulterande kompositionen appliceras på kroppens hud i 3-5 minuter, skölj, ta en varm dusch.

  Lugnande närande kroppscrub

  Blöt 5 matskedar inrullad mjöl, Hercules i 5 matskedar buljong eller infusion av horsetail. Ange en matsked olivolja och en halv matsked malda kaffebönor i den färdiga vattnet.

  Massage försiktigt återfuktad kroppshud. Skölj med varmt rinnande vatten. Upprepa en gång i veckan.

  Med celluliter är det möjligt att berika produkten med 2-3 droppar av någon citrusolja.

  Bad för att återställa hudton

  I 400 ml kokande vatten brygga du en matsked av hästslag, lämna i 40-60 minuter, filtrera. Häll kompositionen i ett bad fyllt med varmt vatten (36-38 ° C).

  Procedurens varaktighet är 10-15 minuter, upprepa en gång varannan vecka. Efter badet behöver du inte skölja med rent vatten, så före proceduren rekommenderas att tvätta kroppen med tvål och vatten.

  Åtgärd för svettande fötter

  Förbered en svag lösning av ättika och kombinera i samma proportioner med ett avkok av hästslag.

  Torka sammansättningen mellan fötterna och huden mellan tårna varje kväll. Användningstid - för att eliminera överdriven svettning.

  Vårdbad för händer och naglar

  I 2 koppar varm buljong eller infusion av horsetail tillsätt 1-2 tesked citronsaft och samma mängd aloejuice.

  Fördunka i behållaren med händerna i 10-15 minuter. Slutligen smörj huden i händerna och nagelbandet med en fuktkräm, använd ett näringsmedel eller olivolja på naglarna. Upprepa en gång i veckan.

  Hårvård

  Firande infusion

  Förbered infästningen av hästslaget genom att införa växten i kokande vatten i flera timmar (1 del råmaterial för 5-10 delar vatten).

  Använd som outplånlig sköljning efter varje shampooing. Ansökningsperiod - minst 14 dagar.

  Infusion (med förbättrad håravfall)

  I en halvtimme insisterar 3 matskedar hästslag i en liter kokande vatten. Att filtrera

  Efter att ha torkat håret, skölj låsen med produkten, vilket gör en ljus skalpmassage. Upprepa varje kväll i 5 dagar.

  Buljong (för att återställa skadat hår)

  Häll 2-4 matskedar av växten 2 liter vatten och koka. Håll tyst eld i 15-20 minuter. Kyl och filtrera.

  Applicera istället för skölj 2-3 gånger i veckan. Varaktighet för användning - 1,5-2 månader.

  Video: Hur man lagar en avkok av häststång

  Torkningskomposition (för fet hårvård)

  Häll 2 matskedar av växten med 2 koppar kokande vatten och håll tyst eld i 5-10 minuter, filtrera efter kylning. Tillsätt 50 ml alkoholisk tinktur av kalendula och juice av en citron.

  Gnid produkten i hårbotten 30-40 minuter innan du tvättar håret.

  Skölj (för att påskynda hårväxten och lägg sken på locken)

  I en liter kokande vatten insisterar 100 g hästslag i 30-60 minuter. Att filtrera Tillsätt halvt matsked vinäger.

  Applicera som en balsam efter shampooing.

  Tinktur (med oljig seborré)

  Placera en rattstång i en mörk glasbehållare och häll 30-40% alkohol på råmaterialet och håll 1: 10-förhållandet. Insistera på en sval och mörk plats i 1-2 veckor.

  Gnugga, massera, i hårbotten. Applicera 3 gånger i veckan. Behandlingstiden är 15-20 procedurer. Återupptagning av kursen är möjlig efter en månadsavbrott.

  masker

  • Mot mjäll. Koka 3 msk horsetail i en liter kokande vatten, låt i 2-3 timmar, filtrera. Introducera ett par droppar tea tree olja. Applicera på fuktigt, fuktigt hår med gnidningsrörelser. Spola inte.
  • För att påskynda tillväxten. Lös upp soppan 2 matskedar jäst. Den resulterande pastan appliceras på krullarna från rot till spets, linda huvudet med klibbfilm, linda med en handduk. En timme senare, tvätta håret som vanligt.
  • Att återställa skadade lockar. Torka 2 matskedar av henna med färglös varm buljong eller infusion av horsetail. Gruel att behandla hår, skaka huvudet med en film och en handduk. Efter 60 minuter tvättar locken på vanligt sätt.

  Video: Hur man applicerar hästslag i hårvård

  Finns det några kontraindikationer?

  Extern användning av kosmetika med horsetail är kontraindicerad vid individuell intolerans av växten. Det är tillrådligt att inte använda det under graviditet och amning.

  Om hästslag används i kombination med andra komponenter, bör deras kontraindikationer övervägas.

  Innan du använder något medel är det lämpligt att hålla allergotest. Applicera lite av kompositionen i 7-8 minuter på handleden. Om en dag inte upptäcks är oönskade manifestationer (torrhet, brännande, irritation), kan du använda verktyget.

  Torka huden med is bör inte vara när:

  • rosacea;
  • överdriven torr och känslig hud;
  • öppen epidermis skada;
  • purulenta utslag och inflammatoriska utbrott;
  • förhöjd kroppstemperatur;
  • känner sig sjuk
  • allergier mot förkylningen.

  Förfarandet är kontraindicerat under den kalla årstiden.

  Ångbrickor rekommenderas inte för:

  • rosacea;
  • överdriven torr och känslig hud
  • inflammatoriska eller infektiösa utslag;
  • öppna hudskador
  • dilaterade porer;
  • hög kroppstemperatur
  • känner sig sjuk
  • astma;
  • mottaglighet för allergiska reaktioner
  • hypertoni;
  • allvarliga kardiovaskulära störningar
  • epilepsi.

  Recensioner om användningen av häststång för kosmetiska ändamål

  Efter att jag färgade mitt hår började krullarna falla mycket starkt och såg naturligtvis värre, försvagade, jämfört med de växande rötterna av naturlig färg såg de artificiella och döda. Därför försökte jag många folkmekanismer mot håravfall och för att återställa sin skönhet och hälsa. Naturligtvis har håravfall inte slutat helt, men det här är normalt, eftersom en frisk person har upp till 100 hår per dag. I komplex terapi, tillsammans med andra folkmekanismer, var horsetail verkligen effektiv. Förutom det faktum att håravfall har minskat, började de växa snabbare, deras tillstånd och utseende förbättrades. Håret blev mycket tjockare, jag var väldigt glad över denna oväntade effekt. Första gången jag märkte när jag satte mitt hår i en bulle. Mitt hår var aldrig särskilt tjockt, och jag hade inte en bulle, eftersom den såg patetisk (liten med en fikon). Efter maskerna med horsetailen, till och med utan extra stylingverktyg, blev strålen näven stor, och det här är på min hårklipp i en kaskad! Dessutom är horsetail mycket användbar för naglar och hud, eftersom den innehåller en stor mängd zink. Om zink inte räcker i kroppen börjar naglarna att exfoliera och håret faller ut. Förresten läser jag på internet att på grund av bristen på zink kan mitt hår börja sitta tidigare - det är irrelevant för mig, men kanske kommer någon att hitta informationen användbar. Broth horsetail kan skölja hår, men jag brygga dem henna eller lera, och ibland lägga till te. Det är mycket viktigt att behandla örter på allvar och inte överdriva det med deras användning. Häststången kan inte vara full som te hela tiden, och håret maskerar ofta med det, eftersom håret kan bli svårt och torrt. Överskott av zink i kroppen påverkar hår och hud. Använd detta underbara verktyg ansvarigt, och du kommer att ha levande, glänsande och tjockt hår! Massor av hår !!

  Alocvetik

  http://irecommend.ru/content/pomogaet-ot-vypadenie-volos

  Med naturen inte mycket vackert hår, jag måste spendera tillräckligt med tid och pengar för att ta hand om mitt hår så att det är i gott skick. Jag försöker olika sätt att stärka håret, att växa, för att bekämpa brummhet etc. Jag har använt avkok och örtinfusioner, som jag samlar nästan varje år under vår-sommar-höstperioden, i många år, men i år har jag hittat en ny användning. för extra försiktighet med örter. Dessa är masker från infusion av hästslag. Jag förbereder också hästslag på sommaren i tillräckliga volymer, men jag har hittat en ny metod för användning, jag behöver inte längre, eftersom det (liksom andra örter som kan användas på liknande sätt) behöver lite för en applikation. Min metod är följande: två matskedar av hackade örter ska hällas med ett glas kokande vatten och insisterade i en termos i flera timmar (jag brygger för natten). Torka sedan av håret och tvätta håret, men torka inte på håret, sätt på en handduk, lägg i en handduk, lämna en sådan mask i 20-30 minuter, ta av locket, pressa ut håret och torka dem naturligt. Du kan fortfarande vått hår kamma sällsynt kam, ligga och torka. Mitt hår har tillräckligt med torkning efter att ha kammat det för att få det att se packat. En sådan enkel mask stärker håret, håller styling och torkar hårrötterna lite, vilket gör det möjligt att tvätta dem mindre ofta. Jag rekommenderar att du försöker med denna hårvårdsmetod, jag hoppas att du kommer att tycka om det. Herb horsetail kan också köpas på något apotek. För en sådan mask behöver du ta två väskor med gräs i ett glas vatten.

  Arsyusha

  http://irecommend.ru/content/prostaya-effektivnaya-naturalnaya-maska-dlya-ukrepleniya-i-rosta-volos-0

  Mitt ansikte är min stolthet, nästan alla typer av akne och pormaskar på det är nästan ingen. Hemlighet: Jag äter rätt, tvätta mitt ansikte på morgonen och kvällar med mylets, torka mitt ansikte med avkok av hästslag, och om något dyker upp, dämpas bomullsull i teatrextrakt på problemområdet.

  Morrighan

  http://forum.rastrnet.ru/archive/index.php/t-15331.html

  Användningen av hästslag i kosmetikkens sammansättning kommer att återställa skönheten och hälsan hos ansiktet, håret, händerna och naglarna, hjälpa till att klara av celluliter, streckmärken, överdriven svettning. Huvudhemligheten av effektiviteten i hemmet är emellertid deras regelbundenhet: du måste ta hand om att behålla skönhet och hälsa hela tiden och inte från tid till annan.  Nästa Artikel
  Curlers och deras sorter