Esvitsin - hår applicering, komposition och instruktioner


Esvitsin - vad är det, ett mirakelhjälpmedel för hårtillväxt eller värdelös dummy som annonseras på Internet?

Spänningen och den stora efterfrågan på kosmetisk och terapeutisk lösning från Esvitsin för att stimulera hårtillväxt orsakades av en stor våg av recensioner på Internet, och på ett gången var verktyget till och med bristfälligt på apotek. Han erbjöds aktivt av apotekare, och antalet positiva recensioner växte som en snöboll.

Idag tillverkar detta verktyg flera tillverkare, och först var endast Esvitsin-lösning, som tillverkades av OOO NPP ATLAS-1, tillgänglig. Denna tillverkare rekommenderade ett botemedel för extern användning för att förbättra hårväxten, förhindra och behandla skallighet. Utöver den externa användningen rekommenderas det att ta lösningen inuti, för att stärka immunförsvaret. Samtidigt fanns det ingen komposition på produkten på de första flaskorna och förpackningarna, förklarades detta av en stor kommersiell hemlighet. Enas om att ta drogen in eller ut, utan att veta dess sammansättning, åtminstone riskabelt, så att tillverkaren inte lovar dig. Kanske är det bristen på komposition som gjorde Esvitsin till ett mirakelmedel med några otroliga egenskaper ur Kosmetisk Lotion.

Vi kommer inte att lista alla de magiska egenskaperna som beskrivs i recensionerna, men vi kommer att närma oss mer rationellt till övervägande av denna kosmetiska produkt. För att förstå vilken typ av lotion det är, vad det består av och hur det fungerar kommer att hjälpa till att slutföra analysen av dess sammansättning.

Idag produceras Esvitsin av mer än en tillverkare, och därför är kompositionen inte längre dold. Till exempel, på Evitsin-flaskan från företaget "Vio-Farm", är kompositionen helt angiven. ATLAS-1-företaget har också nyligen ändrat sin integritetspolicy och började ange produktens sammansättning på etiketten på flaskan.

Vi kan inte argumentera om de är olika tillverkare, eller kanske samma företag är dolt bakom båda varumärkena, och det här är bara en marknadsföringskamp, ​​men båda flaskorna har en helt identisk streckkod.

Esvitsin - Sammansättningen av lotionen för hårväxt:

I fotokompositionen Esvitsin LLC "Vio-Farm" presenteras på etiketten:

Så, vad gör så underbart och magiskt (bedömer genom recensioner på Internet) Esvitsin kosmetiska lotion?

Följande delar har lagts till 1 liter vatten:

 • Succinsyra 200-500 mg per liter, en mycket märklig dos, det vill säga tillverkaren själv kan inte säga exakt hur mycket bärnstenssyra tillsätts till detta medel (alla andra ämnen i kompositionen är också otydliga). Succinsyra i sig är också mycket populär i kosmetologi idag, och de krediteras med anti-aging egenskaper. Men för rejuvenation av hudceller i medicin bör bärnstenssyra användas tillsammans med hilauronovoy syra. Förresten, när man tar bärnstenssyra inuti, finns det också kontraindikationer - att tas med försiktighet vid gastrointestinala sjukdomar. Men tillverkare Esvitsila skriver att det inte finns kontraindikationer, både för utomhusbruk och för internt bruk.
 • CuCl2 (kopparklorid) 25-40 mg per liter, har antibakteriella egenskaper som kan hjälpa till i kampen mot mjäll.
 • ZnCl2 (zinkklorid) 15-25 mg per liter, har antiinflammatoriska och sårläkande egenskaper.
 • MgCl2 (magnesiumklorid) 15-25 mg per liter, har antiinflammatoriska egenskaper, kan ta bort fläck och irritation på huden.
 • Na2SiO3 (natriummetasilikat) 50-70 mg per liter, vi har inte hittat någon information om användningen av detta ämne i kosmetologi.
 • CoCl2 (kolsyradiklorid) 0,1-0,05 mg per liter, har vi inte hittat någon information om användningen av detta ämne i kosmetologi.
 • CrCl3. (kromklorid) 0,1-0,05 mg per liter.

Så nu, när du ser den fullständiga kompositionen av denna produkt, tror du fortfarande att det kommer att bidra till att stimulera hårväxten? Vi tvivlar mycket på det här, för det här verktyget är bara en reklam "dummy".

Om du är så intresserad av bärnstenssyra, kan du köpa den separat på apotek och använda det efter eget gottfinnande. Och med håravfall är det bäst att kontakta trichologen för att ta reda på orsaken och först då börja ta vitaminer, spårämnen och använda externa medel för behandling av hårbotten. Förresten kunde vi inte hitta åtminstone en riktig recension från en riktig läkare av trichologen, som skulle kommentera Esvitsins effekt på villkoret för hårbotten och håret, endast reklamartiklar och anpassade recensioner.

Esvitsin - bruksanvisningar.

Om du även efter att ha läst den här artikeln fortfarande vill använda verktyget, föreslår vi att du känner till metoderna för dess tillämpning.

Evicin - Utvändig användning: För att förbättra hårets tillstånd, en eller två gånger om dagen, applicera på hårrötterna och skölj inte eller tillsätt till schamponet med varje hårtvätt.

Evicin - internt bruk: För att förbättra välbefinnandet - en matsked, två eller tre gånger i veckan, på tom mage.

Evicin - kombinerad användning: för att förhindra mjäll och skallighet - kombinera båda behandlingsmetoderna.

"Esvitsin" för hår

"Esvitsin" för hår är ett ganska "gammaldags" läkemedel som är känt för våra mammor, och möjligen farmor. Det föreföll bland läkemedel för flera årtionden sedan och används i princip för olika ändamål. Till exempel är dess användning relevant i kampen mot den ökända "apelsinskalan" (celluliter), och till och med problem i munhålan.

Läkemedlet positionerar sig som ett terapeutiskt och profylaktiskt medel för kosmetiska ändamål. Men den mest omfattande var dess användning vid behandling, restaurering och aktivering av hårväxt.

Sammansättningen av läkemedlet

Sammansättningen av "Esvitsina" är rik nog, men ofarlig, eftersom den inte innehåller aggressiva föroreningar och kemikalier.

Det är anmärkningsvärt att läkemedlet inte är hormonellt. Med alla dess fördelar är läkemedlet tillgängligt och har en låg kostnad och konsumtionen är extremt ekonomisk, så behandling med det kan tillåta människor av någon social kategori.

Otroligt, men ibland så billiga medel som "Esvitsin" hjälper till att klara problemet med håravfall, mjäll eller stoppa hårväxten mycket snabbare och effektivare än dyra professionella förberedelser.

På förpackningen av en kosmetisk produkt "Esvitsin" förefaller inte dess sammansättning, vilket inte kan låta speciellt nyfikna och skeptiska personligheter. Dessutom är detta verktyg utformat för intag, och därför är bristen på en lista över aktiva substanser på förpackningen verkligen konstigt.

Tillverkarens försäkran om att detta läkemedel är helt säkert och endast består av vissa mikronäringsämnen är dock motiverat.

Sammansättningen av "Esvitsin" från håravfall innehåller följande spårämnen:

Alla dessa ämnen krävs verkligen av kroppen för att behålla det attraktiva tillståndet av hår, hud och naglar. Och de är alla billiga, vilket förklarar den demokratiska kostnaden för produkten.

Men om du ser allvarligt rädsla för internt mottagande av detta verktyg, kommer du att dra nytta av andra instruktioner för användningen. På produktförpackningen indikeras att den kan användas som en tonisk lotion, det vill säga externt. En jämn fördelning över hårbotten och en efterföljande självmassage kan hjälpa dig att uppnå ett ännu mer uttalat och snabbt resultat av att använda denna produkt.

Indikationer för användning

Regelbunden och korrekt användning av Esvitsin ger dig följande åtgärder:

 • behandling av fokal (gnezdny) alopeci;
 • uppsägning och förebyggande av håravfall
 • ger hårdensitet, jämnhet och silkiness;
 • näring och hydratisering av hårbotten, justering av talg och svettkörtlar i den;
 • säkerställa maximal utjämning och restaurering av strukturen;
 • eliminering av mjäll och andra sjukdomar i hår och hårbotten;
 • hårväxtaktivering
 • stimulering och uppvaknande av sovande hårsäckar.

"Esvitsin" från håravfall

Mest snabbt manifesterar läkemedlet sig i behandlingen av håravfall. Uppgiften att återställa, stärka och skydda glödlamporna av detta läkemedel klara sig i bara 8-10 sessioner med full applikation (det vill säga gnugga i sin rena form i hårbotten). Med ytterligare användning av lösningen i en schampo, mask eller balsam, kommer den ursprungliga effekten att uppnås ännu tidigare.

Men med problemet med skallighet, särskilt fokal, klarar verktyget mycket längre. Och även om det kan hjälpa både kvinnor och män i detta, kan en specifik åtgärd endast förväntas efter 4-6 månader med konstant användning. Oj, många av oss är inte så tålmodiga, och därför bara kasta en kurs halvvägs. Och det är förgäves, eftersom effekten av drogen verkligen är värd att slutföra behandlingsregimen.

De övriga egenskaperna hos "Esvitsina" du kommer ständigt att känna dig själv i processen med aktiv användning. Dina krullar blir släta, fjädrande och tjocka, kommer upphöra att pressas, splittras och elektrifieras. Och självklart, stoppa deras fallout. En viktig effekt av "Esvitsina" är dess förmåga att stimulera lökarna och aktivera tillväxten. Men det är inte allt - det här läkemedlet kan drastiskt minska antalet sömnfolliklar i hårbotten, i samband med vilket håret blir tjockare och mer voluminöst och nya hår förekommer i hårbotten.

Instruktioner för användning "Esvitsina" för hår

Detaljerad bruksanvisning för "Esvitsina" för hår finns i förpackningen. Det är sant att de speglar ganska komplicerat dess sammansättning, men det finns några värdefulla riktlinjer för att använda dem.

Det enklaste och "löpande" sättet att använda "Esvitsina" - externt. Tillverkaren rekommenderar att den appliceras på rötterna av vått hår efter tvättning tre till fyra gånger i veckan. Bruksanvisningen säger att för att uppnå det snabbaste och mest uttalade resultatet är det rekommenderat att ta drogen också inuti, men den här frågan är ganska kontroversiell - även om läkemedlets sammansättning är fritt tillgänglig och vi har listat det för dig, kommer inte var och en av dig att bestämma att dricka botemedlet, anteckningar av vilka det inte finns någon lista över aktiva substanser.

Flickorna hittade ett annat sätt att påskynda effekten. De berikar "Esvicinom" schampon, balm och masker i förhållandet 3: 1. Eftersom dess effekt på hårbotten är nästan konstant, kommer effekten faktiskt mer som normal.

Nästan varje kvinna som har försökt sig om alla kosmetiska produktens värdefulla egenskaper kan inte längre neka att använda den. Om bara för att han kan hantera även de uppgifter som verkar vara olösliga.

Försiktigt, fakes: Var ska man köpa den ursprungliga "Esvitsin"?

Om läkemedlet "Esvitsin" och dess effektivitet har länge varit legendariska, men i vår tid var det paradoxalt att få det var ganska svårt. Tidigare genomfördes "Esvitsin" i nästan alla apotek eller kosmetiska butiker. Nu måste du svettas ganska för att få ett mirakelbota. Dessutom kan apotekare försäkra dig om att läkemedlet lång tid har avbrutits och erbjuder dig i gengäld en hög med dyra ampuller och lösningar. Men förtvivla inte - "Esvitsin" kan vänta på dig bokstavligen i nästa butik för frisörer.

Eftersom inköp av Esvitsin är ganska svårt, rekommenderar vi att du kommer ihåg apotekskedjan eller affären där du hittat den. Dessutom är det lämpligt att du köper flera flaskor pengar på en gång. Priset är lågt och acceptabelt för alla, och oroa dig därför inte för spillda materialresurser.

Men, känna glädjen hos en sådan sällsynt upptäckt, förlora inte lugn och se till att läkemedlets hållbarhet motsvarar den aktuella tiden. Och om du köper flera flaskor på en gång beräknar du hur mycket tid de spenderar och matchar detta med utgångsdatumet för produkten (notera att konsumtionen är ganska ekonomisk).

Det är paradoxalt, men det finns en stor mängd förfalskningar som du bör vara försiktig med i en produkt som demokratisk som "Esvitsin".

I bästa fall kommer surrogatprodukten att visa sig vara ett banalt svagt vitaminiserat vatten och i värsta fall - en syntetisk vätska som inte bara ger det angivna resultatet utan också starkt skadar din hälsa.

Det enklaste sättet att upptäcka en falsk är genom frånvaron av gyllene band på etikettens framsida. Om de inte är där, är du garanterad att hålla en falsk produkt i dina händer. Och i allmänhet försöker du endast köpa sådana varor från betrodda, bona fide och licensierade distributörer.

Det är bättre att beställa Esvitsin alls via officiella försäljningsställen, men i det här fallet måste du ägna lite tid på att vänta på varorna.

Om du är desperat att leta efter den perfekta terapeutiska åtgärden för håravfall, försök att växa lockar så fort som möjligt, eller bara vill förbättra deras visuella tillstånd, försök att hitta och använda drogen Esvitsin. Och kanske, snart börjar du entusiastiskt ge honom råd till dina flickvänner och släktingar.

Esvitsin för hårväxt: hur det fungerar och om det finns en effekt från användningen

När håret var för en kvinna, inte bara en prydnad, utan också ett tecken på hälsa, fruktbarhet, styrka. Tiderna ändras, men det vackra, starka hårhåret till denna dag är fortfarande i efterfrågan. Mässan med alla krafter som försöker rädda henne, med hjälp av olika verktyg, apparater. Problem med krullningar uppträder dock ganska ofta. Idag pratar vi om ett läkemedel som heter "Esvitsin" för hårväxt, vilket eliminerar ett brett spektrum av problem. Recensioner trichologer, användarna är tvetydiga. Låt oss försöka klargöra situationen.

Hur fungerar det

Esvitsin - detta är ett specialdesignat läkemedel, vars sammansättning innehåller olika användbara komponenter: vitaminer, spårämnen, enzymer. Tillverkaren lovar att bli av med hårproblem på en vecka. Det är möjligt att använda medel utåt, inuti.

Läkemedlet eliminerar alopeci (alopeci brännpunkt eller diffus), ökar antalet hår, ökar hårdets densitet, hjälper till att glömma mjäll, sänker sebumsekretionen, hjälper till att förbättra strukturen hos strängarna.

struktur

Sammansättningen av detta läkemedel uppfanns av den ryska forskaren Stanislav Tsivinsky. Den fullständiga förteckningen över ingredienser är okänd, eftersom det är hemlig information som skyddas av villkoren i patentet.

Det är viktigt! Utvecklarna säger att alla ingredienser som ingår i drogen är säkra, användbara för att förbättra människors hälsa, uppfylla ryska kvalitetsstandarder.

På marknaden uppträdde detta verktyg på nittiotalet, men den här dagen har inte förlorat sin relevans. Ingredienser aktiverar kroppens skyddsfunktion. Läkemedlet innehåller kisel, zink, koppar, mangan, indium, kobolt, krom.

Verktyget har en fördelaktig effekt inte bara på locken. Det kan bota brännskador, sjukdomar i övre luftvägarna, högt blodtryck, åderbråck, sjukdomar i muskuloskeletala systemet.

Indikationer för användning

Listan med indikationer är ganska omfattande. Verktyget har en fördelaktig effekt på nästan hela människokroppen.

Läkemedlet kan användas:

 • att stärka hårsäckarna, hårväxten;
 • mjäll behandlingar;
 • gör svaga krullar tjockare, starka;
 • hjälper till i kampen mot skallighet
 • som ett komplext tillskott för att förbättra den totala hälsan, föryngring av kroppen;
 • hjälper till att bli av med akne i tonåren;
 • användbart för människors hälsa;
 • kan användas för att förebygga orala sjukdomar;
 • har en smärtstillande effekt vid åderbråckssjukdom
 • besitter den regenererande egenskapen;
 • bekämpar högt blodtryck
 • eliminerar problem i mag-tarmkanalen.

Varning! Spektrumet av läkemedlet är ganska brett, innan du använder det är det nödvändigt att läsa instruktionerna.

Kostnad för

Detta verktyg har ett demokratiskt pris, ekonomisk användning, tillgänglighet. Esvitsin finns i form av vätska för oral administrering, balsam, lotion, tonic, schampo.

Alla produkter i serien kan köpas på apotek, webbutiker eller på tillverkarens officiella hemsida. Deras kostnad överstiger inte 200 rubel. Du bör vara uppmärksam på utseendet på paketet, eftersom det finns fall av förfalskning.

Kontra

Läkemedlet har ett antal kontraindikationer för användning:

 1. Sammansättningen, det kvantitativa förhållandet mellan ingredienserna väljs noga, därför tolereras vanligen väl, orsaka inte allergier. Det finns dock en sådan faktor som individuell intolerans mot komponenterna, där användningen blir omöjlig.
 2. Det finns ingen tillförlitlig information om säkerheten vid användning under graviditet och amning, så tillverkaren lägger dessa faktorer i listan över kontraindikationer. I detta fall är ett bra alternativ till verktyget naturliga oljor och folkmedicinska lösningar.

Foto före och efter

Instruktioner för användning

Esvitsin lotion appliceras externt för att eliminera abnormaliteter i hårbotten, det kan inte tas oralt. För att förbättra utseendet på håret, för att påskynda tillväxten av lockar, är det nödvändigt att applicera verktyget till rötterna varannan dag. Inget behov av att tvätta håret, bara ge verktyget helt torrt.

Balsam Esvitsin används i komplex behandling utvändigt, inuti. För att uppnå bästa effekten rekommenderar man att du dricker 1 tesked två gånger i veckan på morgonen före måltiden.

Vi har förberett dig ett urval av effektiva apotek för att stimulera hårväxten. Du kan bekanta dig med det på vår hemsida.

Rådet. Esvitsin kan tillsättas till schampo vid tvättning av huvudet i ett förhållande av 1: 4. Shampoo kan användas kontinuerligt för behandling, förebyggande av sjukdomar i samband med hår.

Fördelar och nackdelar

De uppenbara fördelarna med att använda Esvitsin inkluderar följande:

 • brett utbud av applikationer för hela kroppen;
 • demokratiskt pris
 • användarvänlighet;
 • inte beroendeframkallande, du kan ansöka om en lång tid;
 • förbättrar hårbotten
 • Frånvaron av en obehaglig lukt, luktar inte botemedlet alls;
 • eliminerar krulans fettinnehåll;
 • behandlar mjäll.

Esvitsina har fortfarande brister (från kundrecensioner):

 • obekvämt förpackning utan dispenser eller spray;
 • håret kan bli torrt;
 • En fullständig förteckning över ingredienser är okänd. Detta förvirrar hårprofessorer och konsumenter.

Esvitsin har verkligen en positiv effekt på hårväxten, hjälper till att klara många problem. Trichologists kallar detta läkemedel en radikal botemedel mot bekämpning av hårproblem.

Hårväxten kommer att hjälpa tillväxtaktivatorer:

Esvitsin - ett universellt botemedel för att förbättra hårväxten

Det unika läkemedlet "Esvitsin" patenterades i Ryssland, som en kosmetik, tillbaka på 90-talet. Deklarerade sin högprofylaktiska och terapeutiska effekt för alla typer av alopeci.

Positiv effekt på problemet med fet hår, seborré, mjäll och till och med eliminera grå hår. Också i rekommendationerna för användning av den föreslagna användningen av lösningen inuti, som kosttillskott eller kosttillskott, och samtidigt med fullständig säkerhet. Är detta sant? Internetresurser leder till många kontroversiella recensioner.

Läkemedlet har en obestridlig fördel - låg kostnad, unik i kompositionen, har inga analoger på marknaden innebär mot skallighet.

Sammansättning av Esvitsina

Den patenterade kompositionen av kosmetisk lotion från Esvitsin anges inte av tillverkaren på flaskan, vilket är väldigt alarmerande. I studien av patentutveckling blir det emellertid klart att verktygets sammansättning är en vattenlösning av vissa biologiskt aktiva substanser, nämligen mineralämnen i sådana föreningar:

 • Koppar (kopparklorid CuCl2);
 • Zink (zinkklorid ZnCl2);
 • Indium (indiumklorid InCl3);
 • Silikon (kaliumsilikat K2SiO3 eller natriumsilikat NaSiO3);
 • Kobolt (koboltklorid CoCl2);
 • Mangan (manganklorid MnCl2);
 • Krom (kromklorid CrCl3).

Spårämnen som ingår i Esvitsin, direkt involverade i kroppens viktigaste enzym och metaboliska reaktioner. Inklusive förbättrar syntesen av proteiner som är inblandade i hårets konstruktion. Det är denna egenskap som tillverkaren förklarar lösningens terapeutiska effekt.

Indikationer för användning

De angivna indikationerna för användning är ganska omfattande och avser inte bara hår, men också tand-, dermatologiska, led- och ett antal andra sjukdomar.

Esvitsin hjälper till att hantera sådana hårproblem som:

 • genetisk benägenhet för skallighet (androgenetic alopecia);
 • symptomatisk alopeci;
 • seborisk dermatit och alopeci;
 • mjäll;
 • grått hår;
 • överdriven fet hud på huvudet
 • långsam hårväxt
 • försämring av hårstruktur (bräcklighet, gallring).

Kontraindikationer och försiktighetsåtgärder

Den enda kontraindikationen för användningen av lösningen är dess individuella intolerans.

Användning under graviditet och amning har inte studerats och rekommenderas därför inte.

Metoder för användning och dosering av läkemedlet

Esvitsinberedningen är lämplig både för yttre (gnidning, maskering, sköljning) och för internt bruk. För behandling av alopeci rekommenderas en kombination av lokal administrering med oral lösning.

Esvitsin har ingen obehaglig lukt, kräver ingen sköljning, kan appliceras utan att håret först tvättas.

Utvändigt Esvitsin applicerades jämnt på hårbotten och riktade hårt hårets rötter. Hårbottenmassage är inte nödvändig, även om vissa patienter noterar effektiviteten. Det är nödvändigt att låt lösningen suga och torka. Spola inte. Förfarandet upprepas 1-5 gånger i veckan. I genomsnitt är ansökans varaktighet från 6 till 12 månader.

Det rekommenderas också att lägga Esvitsin till schampo för att tvätta håret. För att göra detta blandas shampooen med en lösning i ett 4: 1-förhållande.

Inuti ta 1 matsked med medel, är mångden av mottagning 2-3 gånger i veckan. Drick lösningen ska vara på morgonen, i en tom mage.

Recensioner, åsikter "för" och "mot"

Genom att läsa många recensioner om användningen av denna lösning blir det uppenbart att den absoluta majoriteten av "helande" fall kan förklaras av placebo-effekten.

Läkemedlet har den enda obestridliga fördelen - låg kostnad.

Det bör förstås att detta verktyg är en rent kosmetisk lösning och inte kan hävda statusen för ett läkemedel. Och användningen av inre kosmetiska lotioner, av tvivelaktig komposition, kan vara en osäker idé.

Kom ihåg att alopeci är ett komplicerat medicinskt problem som kräver ett individuellt tillvägagångssätt och en korrekt behandling.

Esvitsin

Med hjälp av en tonisk, föryngrande och komplex helande effekt på människokroppen är läkemedlet Esvitsin, som har en unik biokemisk sammansättning, ett mycket effektivt botemedel mot baldness och kan också användas vid förebyggande och behandling av olika sjukdomar.

struktur

Vattenbaserat och hormonfritt läkemedel Esvitsin är en optimalt balanserad källa till olika immunitetshöjande enzymer-biostimulanter och makro- och mikroelement som är nödvändiga för människokroppshälsa (zink, koppar, kisel, krom, mangan etc.).

Skyddas av patent och immateriella rättigheter är sammansättningen av "Esvitsina" inte föremål för offentliggörande för att respektera affärshemligheter.

Terapeutiska och profylaktiska egenskaper och metoder för användning "Esvitsina"

Kombinationen av internt bruk och extern användning av läkemedlet "Esvitsin" rekommenderas som en del av förebyggande och komplex behandling:

  Alopeci (alopeci) För att förhindra alopeci, samt stimulera hårtillväxt, bör "Esvitsin" appliceras på hårrötterna (utan gnidning och utan efterföljande sköljning) 3 gånger i veckan, samtidigt kombinera denna procedur med "Evicin" oralt (1 msk. sked på tom mage). Under denna behandlingsperiod rekommenderas att tvätta huvudet med "baby" tvål eller schampo 1-2 gånger i veckan (för att förbättra den terapeutiska effekten av "Esvitsina" kan du också lägga till det i schampon i förhållandet 1: 4). För att förbättra läkemedlet "Esvitsina" vid behandling av alopeci rekommenderas det att massera hårbotten regelbundet med en massageborste eller kam.

Till följd av att "Esvitsina" applicerades enligt ovanstående plan, är hårförlusten efter 8-10 dagar stoppad och mjäll försvinner (och i början av alopeci hos personer yngre än 30 år är håråterställning också möjlig). Det bör noteras att regelbunden fuktning av hårrötterna med "Esvicin" (3 gånger i veckan) bidrar till att förbättra hårklippets tillstånd och förhindrar bräcklighet och dissektion av hårändarna efter perm eller kemisk färgning.

Varaktigheten av användningen av "Esvitsina" med håravfall är i genomsnitt: för män - från 6 till 12 månader, för kvinnor - från 3 till 4 månader. Vid behov vid arvelig alopeci kan användningsperioden för "Esvitsina" ökas till obestämd tid (i vissa fall krävs en fullständig användning av "Esvitsina" för fullständig återställning av hår med alopeci i upp till 1,5 år).

För att förbättra den terapeutiska effekten av "Esvitsina" vid behandling av alopeci bör man följa en diet som är balanserad i animaliskt proteininnehåll (vars källa är fisk, kött, ägg, ost, stallost). Det bör också under behandling av skallighet "Esvitsinom" för att begränsa konsumtionen av mjölprodukter, socker- och fettvaror.

 • Sjukdomar i tänderna och tandköttet (karies, periodontal sjukdom, periodontit, etc.). För att eliminera gingivalblödning och tandvärk måste du sätta en bit bomull eller gasväv doppad i Esvitsin på platsen för inflammation eller smärta på natten, och gör även munvatten med Esvitsin 2-3 gånger i veckan (typ Esvitsin i munnen och håll den i 15-20 minuter i munnen på sidan av den skadade gingival slemhinnan). För att förbättra den terapeutiska effekten av denna procedur bör du också ta en Esvitsin som har en desinfektions- och antiinflammatorisk egenskap inuti (1 msk smaskig 2-3 gånger i veckan). Användningen av "Esvitsina" enligt ovanstående schema rekommenderas också för borttagning av tandsten.
 • Angina (tonsillit). Vid behandling av denna sjukdom är vanlig gurgling "Esvitsina" hela dagen i kombination med intern användning effektivast (1 gång per dag på tom mage 1 msk. Sked).
 • Kall (rinit). Påskynda återhämtningen med rhinit regelbundet daglig instillation av "Esvitsinom" (6-10 droppar i varje nasal passage) i kombination med den inre användningen av denna balm (1 gång per dag på en tom mage 1 msk. Sked). Det är värt att notera att användningen av "Esvitsina" enligt detta system också kan ge väsentliga fördelar vid behandling av hosta och bronkit.
 • Åderbråck, vid behandling av sår och brännskador. Fuktande "Esvitsinom" -hud i området med sjuka ådror hjälper till att eliminera smärta i samband med åderbråck och användningen av "Esvitsina" 2 msk. skedar per dag i 2-3 månader bidrar till en signifikant förbättring av de venösa kärlens funktionella tillstånd. Vid sår och brännskador är det användbart att applicera Esvicin-kompressor på de skadade hudområdena (varaktigheten av en sådan komprimering bör vara minst 1-2 timmar).
 • Sjukdomar i ryggraden, benen och lederna (osteokondros, osteoporos, artrit, artros, gikt etc.). Fuktande "Esvitsinom" hud i stället för lokalisering av sjukdomen i muskuloskeletala systemet bidrar till att eliminera smärta och aktiverar processen för regenerering av skadad ben- och broskvävnad. Och även den regelbundna interna användningen av "Esvitsina" (1 msk. Spoonful på tom mage 2 gånger om dagen) förbättrar människokroppens mästerskap av den huvudsakliga strukturella komponenten i ben - kalcium.
 • Regelbunden intern användning av "Esvitsina" rekommenderas också:

  • Som en del av förebyggande och behandling av gastrit med högt syra och magsår ("Esvitsin" i dessa sjukdomar ska tas 1 msk. Sked dagligen i 2-3 månader).
  • Vid komplex behandling av arteriell hypertension (för denna sjukdom rekommenderas "Esvitsin" att tas 3 gånger om dagen, 2 matskedar i 2-3 månader, om så krävs, kan behandlingen av sådan behandling upprepas).
  • För att eliminera alkoholberoende. När du använder "Esvitsina" 2 msk. skedar 2 gånger om dagen i 2-3 månader avsevärt minskat begär för att dricka alkohol.
  • För föryngring, förbättra immunitet och vitalitet. Det visade sig att med regelbundet intag av "Esvitsina" (1 matsked dagligen), var pensionsåldern mer energiska och mycket mindre sjuka än sina kamrater som inte använde denna balm. I vissa fall, med regelbunden användning av "Esvitsina" märktes mörkningen av grå hår hos äldre.

  Användning av "Esvitsin" i syfte att förbättra husdjur

  Introduktion till kost av hundar och katter "Esvitsina" (1 msk sked 3 gånger i veckan) bidrar till full tillväxt och förbättring av husdjurs hälsa, deras hår blir tjockt, glänsande och silkeslen.

  Kontraindikationer för användningen av "Esvitsina"

  Individuell intolerans, graviditet, amning.

  Förvaringsförhållanden

  Hållbarhet - 5 år vid rumstemperatur. Vid långvarig förvaring av "Esvitsina" är det möjligt att fälla ut, och därför rekommenderas att skaka flaskan lätt med "Esvitsin" före en annan användning.

  Kvaliteten på läkemedlet "Esvitsin" garanteras av de relevanta certifikaten och Ryska federationens patent för uppfinningen.

  Esvitsin. Instruktioner för användning för hår. Recensioner trichologer var man kan köpa, pris

  Esvitsin är ett terapeutiskt och förebyggande medel för hår med en multilateral åtgärd. Med användaranvisningarna kan du aktivera viktiga biokemiska processer, återställa hårdensitet, glans och silke, samt förhindra skallighet.

  Verktyget har en stimulerande effekt, är patenterad, finns i olika former, används i enlighet med individuella indikationer och kontraindikationer.

  Sammansättning och frisättningsform

  Esvitsin för hår (användningsanvisningar är enkla) produceras i form av en färglös lösning baserad på vatten med högsta grad av rening. Eftersom verktyget är patenterat, är den exakta tillverkningsformeln, såväl som den detaljerade sammansättningen av läkemedlet, inte föremål för avslöjande.

  I en detaljerad studie av farmakologisk utveckling kan man grovt ta reda på att kompositionen är baserad på mineralföreningar:

  • kopparklorid CuCl2;
  • zinkklorid ZnCl2;
  • indiumklorid InCl3;
  • kaliumsilikat K2SiO3;
  • natriumsilikat NaSiO3;
  • koboltklorid-CoCl2;
  • mangan;
  • kromklorid.

  Förutom aktiva kemiska föreningar innefattar de syror (mjölksyra, bärnstenssyra och citronsyra), alkoholer med låg molekylvikt, svavel, glycerin och biostimulerande medel. Esvitsin innehåller inte hormoner. Alla komponenter är deltagare i de viktigaste processerna, stimulerande metabolisk metabolism och proteinsyntes. Denna effekt av lösningen har en fördelaktig effekt på hårets och kroppens tillstånd som helhet.

  Indikationer för användning

  Vittnesbördet som anges av tillverkaren är omfattande, läkemedlet kan användas för att behandla problem med hår, såväl som att behandla olika sjukdomar.

  Huvudindikationerna är:

  • genetisk benägenhet för skallighet
  • tecken på symptomatisk alopeci
  • alopeci och seborrheisk dermatit;
  • tidigt grått hår
  • nedsatt fettbalans i hårbotten, ökad fetthalt
  • långsam hårväxt, "vilande" folliklar;
  • symtom på försämring av hårets axelstruktur, gallring, brittleness.

  Förutom hårproblem används lösningen för att behandla:

  • sjukdomar i munhålan - stomatit, bildandet av tandsten, karies, gingivit och periodontal sjukdom;
  • rinit, kroniska ont i halsen, akut tonsillit;
  • behandling av osteoporos, artrit och artros
  • hosta mot bakgrund av kronisk akut bronkit;
  • magsår, kronisk gastrit.

  Biologiskt aktiv, balanserad komposition av medel Esvitsin bidrar till den övergripande hälsan, förbättrar hårets och kroppens tillstånd som helhet. Det bidrar till att förbättra tonen och immuniteten, har en föryngrande egenskap. Det är även känt att medlet används vid behandling av alkoholberoende.

  Kontraindikationer och biverkningar

  Esvitsin för hår (bruksanvisningar innehåller ett antal försiktighetsåtgärder) har en tonisk effekt, men med strikt överensstämmelse med administrationsreglerna och doseringen av lösningen.

  Vid tillsättning av det i ett visst fall bör kontraindikationer beaktas:

  • graviditet;
  • allergi- eller livsmedelsallergier;
  • amning;
  • intolerans eller överkänslighet mot de enskilda komponenterna i kompositionen.

  Negativa biverkningar när du använder lösningen kan vara klåda, brinnande, rodnad i huden, allergier. Patienter med nedsatt immunitet bör använda verktyget med försiktighet och titta på kroppens reaktion.

  För eventuella negativa biverkningar rekommenderas att du slutar eller konsulterar en läkare.

  Effekt på kropp och hår

  Esvitsin-lösningen har en stark terapeutisk effekt. Med en väl valda metod för behandling och dosering av läkemedlet har den en förstärkande effekt på håret och kroppen.

  Gynnsamt resultat är:

  • saktar åldringsprocessen
  • förstärkning av nagelplattor, benvävnad;
  • förbättring av hår och hud;
  • stärka immunitet och stimulera metaboliska processer;
  • stärka hårrötterna, stimulera blodcirkulationen och aktivera folliklarna;
  • förnyelse och acceleration av hårtillväxt vid någon grad av skallighet;
  • elasticitet, silkiness, curls densitet;
  • normalisering av sebaceös utsöndring;
  • lösa problemet med mjäll på grund av normalisering av hudbalans
  • Förhindra delaminering av tips.

  Ett positivt resultat noterades även med ärftlig alopeci. Om du aktivt tar drogen, går igenom hela kursen och profylaktiska sessioner, då även med överdriven håravfall upp till 30 år, ökar risken att bota baldhet många gånger.

  Metoder för användning och dosering

  Esvitsin - ett universellt botemedel, men för effektiv behandling eller lösning av det estetiska problemet måste du välja rätt metod för applicering och strikt följa dosen. Det finns flera sätt att använda drogen, beroende på att problemet löses.

  För behandling av skallighet, ärftlig alopeci, restaurering av hårdensitet:

  • Applicera kompositionen externt på håret, massera aktivt och gnugga lösningen i rötterna, tvätta inte av det.
  • ta lösningen inuti för att öka effekten av 1 msk. l. 2-3 gånger i veckan.

  För att återställa vatten-lipidbalansen, minska aktiviteten hos talgkörtlarna och minska fett:

  • fuktar rikligt med hårbotten med en bomullspinne som blöts i Esvitsin-lösningen;
  • När du tvättar håret, tillsätt agenten till shampoo i en andel av 4: 1 (4 delar schampo för 1 del av Esvitsin).

  För att bli av med mjäll, utför omslutningsförfaranden med uppvärmningseffekt:

  • Applicera en lösning på hårbotten utan att smita håret;
  • Wrap huvudet med en hatt och en handduk från toppen för en bad effekt.

  För att "vakna" folliklarna kan läkemedlet tas oralt. Dosering för en vuxen för att öka hårväxtens effektivitet - 1 msk. l. 1 gång per dag. Denna mottagningsmetod hindrar utseendet av grått hår, såväl som mörkningen av grått hår. En liknande dos och ordning för mottagande av Esvitsin används för att stärka kroppens övergripande, öka tonen och immuniteten.

  För att förbättra hårets övergripande tillstånd kan du applicera några droppar Esvitsin på en massageborste och dagligen massera huvudet, behandla rötterna och kamma sedan längs hela längden. Efter sådana enkla procedurer blir håret tjockare och hälsa och naturlig sken kommer att återställas.

  Behandlingstiden är från 6 till 12 månader. Efter att ha fullgjort kursen är det nödvändigt att fortsätta rutinerna med mindre regelbundenhet för förebyggande ändamål.

  överdos

  Esvitsin för hår är ett säkert läkemedel med en naturlig komposition, innehåller inte hormoner och syntetiska hälsofarliga ämnen. Om du följer instruktionerna för användning är överdos eller allvarliga biverkningar omöjliga.

  Man bör komma ihåg att drogen bidrar till att bekämpa överflödig fettproduktion, så lösningen bör tillämpas på alltför torrt hår i proportioner med schampo eller balsam.

  Användning av Esvitsin i olika former

  Hur man använder hårkrem

  För de uppenbara fördelarna med att använda Esvitsin i form av en lotion är ett brett område och en mängd olika användningsmetoder, användarvänlighet och den demokratiska kostnaden för drogen.

  Verktyget är inte beroendeframkallande, luktfritt, det behöver inte tvättas bort efter applicering.

  Indikationer för användning av hårkräm är:

  • mjäll;
  • höga feta trådar;
  • trasig stavstruktur;
  • för tunt och sparsamt hår;
  • benägenhet för säsongfall
  • tendens att exfoliate tipsen;
  • långsam hårväxt.

  Som med andra mediciner används Esvitsin lotion efter att ha råd med en läkare. När trichologen bestämmer problemets omfattning kommer han att beräkna hur länge procedurförloppet löper, föreskriva användningsförfarandet och dosen av agenten.

  Om det finns problem med skallighet eller överdriven håravfall, applicera lotionen enligt följande:

  1. Med hjälp av en pensel appliceras en bomullspinne eller bara händer på hårroten.
  2. Vid applicering är det nödvändigt att utföra en huvudmassage, försiktigt gnugga preparatet.
  3. För bättre effekt kan du täcka toppen av håret med en hatt och en handduk. Termisk procedur hjälper till att "vakna" folliklar.
  4. För behandling av alopeci tillsammans med extern användning av lotiontrichologer rekommenderar vi att ta Esvitsin lösning oralt, 2 gånger i veckan och 1 msk. l. på en tom mage
  5. Minsta behandling för balding och återställning av hårets hälsa med lotion är 3-4 månader. Varaktigheten av behandlingen varierar beroende på de enskilda egenskaperna och problemets djup.

  schampo

  Som sådan är en separat produkt i form av schampo i den ursprungliga serien inte tillgänglig. Ett av de effektiva sätten att använda Esvitsina är att blanda lösningen med schampo. För bästa resultat rekommenderas lösningen att lägga till medicinska schampon.

  Det är tillrådligt att välja produkter från den professionella medicinska serien baserad på naturlök extrakt, burdockrots, nässla och kalamrot, med tillsats av klyfta eller linolja, zinkpyrition, veteproteiner och andra regenererande, förstärkande och närande element.

  Att tillsätta lösning av esvitsin till medicinerad schampo ökar deras verkan.

  För att göra en läkningshampoo är det tillräckligt att späda det vanliga sättet med Esvicin i ett förhållande av 1: 4. Det här är den mest skonsamma andelen som passar alla typer av hår. För att förhindra utsöndring av sebaceösekretion och minska fettinnehållet kan andelen vara 1: 2 - tillsätt två delar Esvitsin-lösning till två delar av schampot.

  balsam

  För att göra en helande restorativ balm kan Esvitsin tillsättas till en vanlig vårdgivare. Ju högre innehållet i Esvitsin-lösningen i balsam, ju mer aktiva påverkar ämnena håret.

  Man bör komma ihåg att för torrt hår bör Esvitsinas kapacitet i balsam minska. Ett annat sätt att applicera lösningen som en profylaktisk balm är att spruta produkten med en sprayflaska.

  Hur man applicerar på hår: instruktioner

  Esvitsin för hår (instruktioner för användning som är fäst vid lösningen) mot håravfall och behandling av alopeci appliceras enligt följande:

  1. Kompositionen appliceras på hårbotten med en bomullspinne.
  2. Massage det över hela ytan och gnugga lösningen i rötterna.
  3. Spola det är inte nödvändigt. Lämna till helt torr, bara kamma ditt hår med en massageborste.

  Den rekommenderade frekvensen av proceduren - minst 3 gånger i veckan i 6-12 månader.

  För håret inuti: instruktioner

  Esvitsin - universellt läkemedel, kan användas både externt och oralt.

  Användning av lösningen inuti gör att du kan lösa olika problem, men du måste ta anslaget strikt enligt ordningen:

  1. För att stärka håret ska behandling av skallighet och seboré Esvitsin tas oralt för 1 msk. l. 1 gång per dag.
  2. För större effektivitet utförs behandlingen i ett komplex: extern användning måste kombineras med läkemedelsintaget oralt.
  3. För profylaktiska ändamål tas lösningen i 1 msk. l. En gång om dagen, 2-3 gånger i veckan.

  Hårmask Recept med Esvicin

  För att återställa hårdensitet, styrka, hälsa och glans rekommenderas det att regelbundet göra närande och läka masker.

  Några enkla och effektiva recept:

  • För att aktivt påverka hårsäckarna blanda 1 msk. l. Esvitsina och 1 msk. l. tinktur av varm peppar. Applicera blandningen på rötterna, täcka dem med en hatt. Efter 20-30 minuter massera rötterna med en pensel och tvätta sedan av kompositionen. Denna mask förbättrar blodcirkulationen och ger näring till hårsäckarna.
  • Esvicin Firming Mask Blanda 1 msk i en skål. castor och burdock olja, lägg till 1 tsk. lösning av Esvitsin. Applicera på rötterna i 1 timme. Skölj sedan med varmt vatten och medicinsk shampoo.
  • Mask mot förlust. Värm 3 msk. jojobaolja, lägg till kompositionen av 3 droppar eterisk olja och 1 tsk. Esvitsina. Applicera masken på basdelen i 1 timme. Tvätta av med schampo.
  • Den återställande masken. Blanda 1 msk. Esvitsina, upplöst i en sked vatten 1 tablettmummi. Lägg till blandningen pastan Sulsen (3 cm från ett rör) och oljeinnehållet i 2 kapslar Aevit-vitaminer. Applicera näringsblandningen på rotdelen, sprid över hela längden, lämna i 60 minuter, skölj sedan.

  Kursen av masker med Esvicin - 15-20 sessioner 2-3 gånger i veckan. Efter en intensiv kurs appliceras masker en gång varannan vecka för profylaktiska ändamål.

  Varaktighet av användningen av produkten för att stärka och växa hår

  Esvitsin för hår (instruktioner för användning som beskrivs ovan) kan användas både för aktiv behandling och för förebyggande av hårproblem.

  Längden av användningen av lösningen i form av en lotion, schampo, balsam eller mask beror på problemets djup:

  • För att behandla alopeci är kursens längd minst 6-12 månader.
  • För återställande av hälsa och hårdhet - 3-4 månader.
  • När du tar drogen inuti den intensiva kursen är inte mer än 3 månader.
  • För profylaktiska ändamål och för att förhindra infusion, används läkemedlet regelbundet, men inte mer än 2-3 gånger i veckan.
  • För att uppnå synliga resultat, nämligen stopp av aktiv håravfall, seborré, samt accelerera hårväxten, återuppliva livlöst hår, minska sebumsekretion, måste Esvitsin användas aktivt i minst 2-3 månader.

  Effekten av läkemedlet - recensioner av läkare trichologer

  Trichologists uppskattar läkemedlet Esvitsin positivt, det är effektivt, det har en naturlig sammansättning, patienter har inga negativa biverkningar. Eftersom Esvitsin-lösningen innehåller många användbara komponenter, bristen i vilken i människokroppen orsakar skallighet, har användningen en fördelaktig effekt på hårets övergripande tillstånd.

  Baserat på recensioner av trichologer är användningen av lösningen endast effektiv i komplexet och med regelbunden långvarig användning.

  Enligt experter är det nödvändigt att kombinera intern och extern användning, då om 2-3 månader kommer hårbotten och hårsäckarna att förbättras, kommer förlusten att minska, seborré kommer att försvinna.

  Läkemedlet är också effektivt vid behandling av allvarliga former av alopeci. För att uppnå synliga snabba resultat rekommenderar läkare en preliminär håranalys för att identifiera bristen på näringsämnen och spårämnen.

  Var att köpa och kosta

  Esvitsin är en hushållsprodukt, alla komponenter i kompositionen är billiga men effektiva. Kostnaden för drogen är ganska demokratisk, från 150 till 350 rubel. Tidigare kunde du köpa produkten på något apotek, men idag är det inte så lätt att hitta den ursprungliga Esvitsin.

  Den ursprungliga produkten kan särskiljas från en falsk enligt följande: Den officiella tillverkaren är Atlas-1, vit, plastbubblor, 250 ml vardera. Du måste också kolla etiketten för närvaro av guldband, i deras fakes, som regel nr. Produkten kan köpas på phyto-apotek, nätbutiker som säljer naturkosmetik.

  Medverkar Esvitsin för hår, visat sig vara effektivt för hemmabruk, men endast om bruksanvisningen. Priset på läkemedlet är överkomligt, alla har råd med det, men akta dig för förfalskningar när du köper det.

  Artikeldesign: Svetlana Ovsyanikova

  Video om ämnet: Esvitsin - betyder nummer 1 för håravfall

  Esvitsin och andra tonics för hårbotten:

  Esvitsin som ett akut hjälpmedel för håravfall:

  Esvitsin

  Anvisningar för användning:

  Priserna i onlineapotek:

  Esvitsin är en terapeutisk och profylaktisk kosmetisk produkt med en multilateral åtgärd som stimulerar de mänskliga kroppens viktiga biokemiska processer, vilket förhindrar åldrande. Esvitsins struktur innefattar en uppsättning biostimulanser, såväl som mikro- och makroelement. Detta verktyg är effektivt för att bekämpa skallighet, och används också för förebyggande och behandling av olika sjukdomar som ett generellt stärkande, hälsofrämjande, anti-aging drug. Detta verktyg är patenterat, Esvitsins sammansättning är inte föremål för avslöjande. Esvitsin är avsett för extern och oral administrering. Det är viktigt att hormoner inte ingår i Esvitsin.

  Intern användning av Esvitsina

  Instruktionerna för Esvitsin indikerade att agenset ska tas på en tom mage i en matsked, intaget, två till tre gånger i veckan. Med långvarig användning av Esvitsina, förbättring av hälsotillståndet, försvinnandet av akne i ansiktet, förbättring av styrkan, förstärkning av tandemaljen, upphörande av blödande tandkött, förstärkning av naglar.

  Extern användning av Esvitsin

  Esvitsin används externt för håravfall. Anvisningarna till Esvitsinu noterade att för att stimulera hårväxten, bör detta verktyg appliceras direkt på hårrötterna tre gånger i veckan, utan att gnugga och sedan inte tvätta bort. Rekommenderad extern användning kombinerad med oralt intag. För att förbättra effekten kan du lägga till Esvitsin till schampo (förhållande - 1: 4). För att öka effektiviteten vid behandling av alopeci, bör du regelbundet massera hårbotten med en massageborste. När du använder Esvitsina enligt instruktionerna efter 10 dagar finns det en märkbar minskning av håravfall samt försvinnande av mjäll. Vid användning av läkemedlet vid det första skedet av alopeci hos patienter under 30 år är det dessutom möjligt att hårlinjen är helt återställd. Recensioner av Esvitsin indikerar att med regelbunden fuktning av dessa hårrötter med detta botemedel förbättras hårkötets tillstånd, brittleness och hårdissektion minskar även efter kemisk färgning eller perm.

  Varaktigheten av behandling med Esvicin är individuell. För män är det i genomsnitt ca 1 år. Recensioner av Esvitsin från kvinnor pratar om manifestationen av effekten efter tre månader med att använda verktyget.

  För att uppnå bästa effekten är det nödvändigt att kombinera användningen av Esvitsin med en balanserad kost, inklusive adekvat intag av proteiner, fetter, vitaminer, mikroelement. I detta fall är det nödvändigt att begränsa användningen av mjöl, söt mat.

  Användningen av Esvitsin vid komplex behandling av gastrit och magsår rekommenderas också. I detta fall ska Esvitsin tas dagligen, en matsked i tre månader.

  Med komplex behandling av arteriell hypertension tas Esvitsin tre gånger om dagen, två matskedar i tre månader.

  För att eliminera alkoholberoende tar Esvitsin två matskedar två gånger om dagen i 2-3 månader, samtidigt som man avsevärt minskar krävet för alkoholhaltiga drycker.

  För föryngring, ökning av ton och immunitet används Esvitsin dagligen i en matsked. Det noterades att med regelbunden användning av denna åtgärd av äldre människor ökar energin märkbart, förekomsten av sjukdomar minskar jämfört med kamrater som inte använder Esvitsin, och fördjupning av äldre uppmärksammas även hos äldre människor.

  Kontraindikationer för användning av Esvitsin är individuell intolerans, liksom graviditetsperioden, laktation.  Nästa Artikel
  Spiral curlers