Folk metoder och medel för att öka tillväxten av strängar eller hur man odlar hår hemma


Varje kvinna drömmer om en lyxig hårkrona som strömmar silkeslena upp till midjan och ger beundran av män och avundas av andra kvinnor.

Men att höja ett hårhår är inte en lätt uppgift. Men någon klarar det framgångsrikt, någon förvandlas till en riktig "hårkatt", som i sin tur vet kataloger av professionella märken av kosmetika, och någon försöker och kastar allt utan att få ett omedelbart resultat.

Är det möjligt att odla hår hemma? Hur accelererar hårväxten på huvudet hemma?

Vilka naturliga billiga hårtillväxtprodukter hemma kan påskynda tillväxten av lockar och förbättra deras kvalitet? Vi kommer att prata om allt detta i detalj i den här artikeln.

Hur odlar man hår hemma?

Den första regeln att en tjej som vill odla en lång flät bör komma ihåg är att vården ska vara regelbunden och omfattande. Om du gör en mask en gång i månaden, borde du inte förvänta dig en galen ökning av håret.

Visst har du upprepade gånger hört olika åsikter om folkmaskar och hemlagad schampo, på grund av vilket hår blir föremål för avund. Och vad tycker frisörerna om populära recept?

Låt oss se vilka produkter som är mest effektiva för hemvård kosmetika.

 • Först i listan är nikotinsyra. Detta är ett farmaceutiskt vitamin, vars regelbundna användning kan aktivera tillväxt och öka tillväxten flera gånger. Tillämpad av kurser.
 • Lökmasker. Perfekt för att stimulera tillväxt och reparera skadade lockar.
 • Eteriska oljor. Bara lat vet inte om deras fördelar. Vård, återhämtning, tillväxt av tillväxten.
 • Kosmetiska oljor (inklusive olivolja, som många har i köket). Vård och näring, påskyndande tillväxt, förstärkning av hårsäckar.
 • Altai mamma. Biologiskt aktiv substans som påskyndar hårväxten väsentligt och ökar deras densitet. Rekommenderas av trichologer.
 • Masker med honung. Användbar för att närma hårbotten och fuktar håret. De tillåter att bli av med delen och hålla längden, vilket inte är nödvändigt för att ständigt trimma.
 • Masker med senap. På grund av uppvärmningseffekten, orsaka blodkörning till hårbotten och hårsäckarna. Som ett resultat stimuleras hårväxten. Tillväxten från sådana masker når 3-4 centimeter per månad. De är gjorda av kurser.

De bästa recepten för hårväxt hemma

Om du har lust och inspiration är det inte svårt att förbereda hemlagad kosmetika för att öka krullningen. För de flesta recepten är produkter som är i köket hos nästan alla hemmafru lämpliga.

Låt oss se vad som kan förberedas och hur man påskyndar hårväxten hemma.

Hårmaskar

Lök- och oljemaskor är de mest populära hårvårdsprodukterna.

Någon använder framgångsrikt gräddfil (mer lämplig för fuktkräm), någon gör en ölmask, bara enbart honung och ägg är lämpliga.

De flesta av dessa ingredienser kan kombineras med varandra: Blanda gräddfil med öl, gör kefirmask med honung, etc.

Lökmaskan anses vara den bästa för hårväxt. Det görs enligt följande.

Du behöver:

 1. 3-4 skalade lökar;
 2. gasväv;
 3. juicer eller rivare;
 4. icke-metalliska rätter;
 5. rosmarin eterisk olja (tar bort lukten av lök från håret).

Skala pärlorna, riv eller hoppa genom juicer. För masken användes ren lökjuice utan föroreningar. Hoppa över den resulterande saften och lökvatten genom ostklaven, pressa väl.

Applicera på hårbotten, för enkelhets skyld kan du göra det med en spruta utan en nål. Gnid saften jämnt i huden. För att återställa håret appliceras det längs hela längden.

Använd en mask i minst en halvtimme och tvätta sedan med ett schampo.

Detta är en otroligt effektiv mask, tack vare vilken du kan växa hår från en kvadrat till en jämn klippning längs midjan på lite över ett år.

Hårbalsam

Balsam kan också effektivt öka curls tillväxt. Det är bäst att använda vatten med citronsaft, avkok av örter eller lättljus öl för att skölja strängarna.

För tillverkning av tonisk sköljning behöver du:

 • torrt nät (i filterpåse);
 • rosmarin eterisk olja;
 • citronsaft

Brew nässlor med kokande vatten och låt det brygga i en halvtimme.

I buljongen tillsätt 6-7 droppar eterisk olja och en tesked citronsaft.

Efter tvättning av håret med schampo, skölj strängarna med det resulterande avkoket. Det är otroligt effektivt och användbart för hår.

Shampoo för hårväxt

Att göra ett schampo för hårtillväxt hemma är inte lika lätt som det verkar. Shampooens huvuduppgift är att rengöra hårbotten i sebum, damm och rester av stylingprodukter.

De flesta folkläkemedel som bröd eller äggschampo klarar inte denna uppgift.

Men här kommer mamma.

För tillverkning av schampo behöver du någon basschampo utan silikon och 8-10 tabletter av Altai mamma. Tabletter måste krossa, tillsätt till schampo och blanda noggrant. Låt det stå i 3 till 7 dagar, använd sedan.

Mumie tillsammans med schampo kommer i hårbotten och verkar genom hårfolliklarna, närmar dem, förstärker och stimulerar aktivt hårväxten. Det fina och mycket effektiva botemedlet som inte kräver speciella utgifter.

Visste du att med vissa procedurer kan du påskynda tillväxten av strängar, till exempel mesotherapy och huvudmassage. Också mycket viktigt att kamma ordentligt.

Vilka verktyg anses mest effektiva?

Det mest effektiva sättet för hårtillväxt är masker och avkok av örter. Användbara ämnen och biologiskt aktiva komponenter i dessa produkter påverkar hårbotten och krullar sig själva, så att du kan ta hand om dem samtidigt och öka tillväxtprocessen i strängarna.

Som redan nämnts är det bästa att växa hår med hjälp av omfattande vård. Regelbunden användning av masker för hårbotten, näringsoljor för längd och sprayer kommer att påskynda väsentligt och förenkla processen med att odla önskat spett.

Andra sätt att snabbt växa lockar

Förutom hemlagade masker och sprayer finns det andra enkla och snabba sätt att växa hår.

Stor nytta för fallet ger en regelbunden massage i hårbotten med hjälp av speciella kamar (utan metalltänder).

Det förbättrar blodcirkulationen, vilket resulterar i att håret växer märkbart snabbare.

Korrekt näring, som nämnts ovan, kan också ta en kvinna närmare sin önskade längd.

Användbar gröt (särskilt vete och bovete), ost, mjölk, kefir och kesost, fisk och magert kött i kosten. Alla dessa produkter har en positiv effekt på hårväxten.

Både rosmarin och citron kommer att göra. Några droppar olja appliceras på kammen och kamma strängarna försiktigt i 10-15 minuter. Denna metod har en positiv effekt på hårbotten och håret, och eteriska oljor är naturliga tillväxtpromotorer.

Sammanfattningsvis vill jag säga några ord till dem som just har börjat processen med att växa hår. Var tålamod! Tålamod, försiktighet och noggrann självvård, kontroll över kroppens tillstånd som helhet, rätt näring och att ta vitaminer är all nyckeln till att hitta ett hår som kan vara orsaken till många avundsjuka.

Det viktigaste är att inte ge upp i början av resan, och prova nya recept, njut av självhushållsprocessen.

Så idag diskuterade vi följande frågor: hur man odlar långt hår hemma, hur man maximerar och förbättrar tillväxten? Och allt detta självständigt och hemma.

Användbara material

Läs våra andra artiklar om hårväxt:

 • Tips om hur man växer lockar efter en kvadrat eller annan kort hårklippning, återställ den naturliga färgen efter färgning, påskynda tillväxten efter kemoterapi.
 • Lunar kalender hårklippningar och hur ofta behöver du klippa håret när du växer?
 • De främsta orsakerna till att strängar växer dåligt, vilka hormoner är ansvariga för deras tillväxt och vilka livsmedel påverkar god tillväxt?
 • Hur man snabbt växer hår på ett år eller till och med en månad?
 • Medel som kan hjälpa dig att växa: Effektiva serum för hårväxt, särskilt varumärket Andrea; Estel och Alerana produkter; cemerica vatten och olika lotioner; Hästkraftsschampo och olja; liksom andra tillväxtschampon, i synnerhet Golden Silk Activator Shampoo.
 • För motståndare av traditionella medel kan vi erbjuda folk: mamma, olika örter, tips om användning av senap och äppelcidervinäger.
 • Vitaminer är mycket viktiga för hårets hälsa: Läs översynen av de bästa apotekskomplexen, särskilt drogerna Aevit och Pentovit. Lär dig om funktionerna i användningen av vitaminer i grupp B, särskilt B6 och B12.
 • Lär dig om de olika förberedelserna för att öka tillväxten i ampuller och tabletter.
 • Visste du att medel i form av spray har en positiv effekt på krämens tillväxt? Vi erbjuder dig en översyn av effektiva sprayer samt instruktioner för matlagning hemma.

Användbar video

Daglig hårvård för att odla den, vad det ska vara:

Hur man snabbt växer långt hår hemma?

Vackra långa krullar - drömmen om varje tjej. Men inte alla kan skryta med ett lyxigt hårhår. Ofta finns det en sådan sak som "längdgräns". Om du vet hur man snabbt växer hår, kommer det inte att vara svårt att övervinna denna barriär.

Vad påverkar hårets tillväxt

I genomsnitt, för en månad, växer håret med 1,5 centimeter. I sällsynta fall - vid 2. Varför en sådan skillnad? För det första spelar genetisk predisposition en stor roll. Om ingen i din familj kan skryta med tjocka och långa krullar, borde du inte vänta på ett mirakel. För det andra, effekterna av externa faktorer.

Vackert långt hår

Orsaker till sällsynt hår:

 • Permanenta färger och färgtoner;
 • Termisk styling (använd strykning, hårtork, hårborttagare, etc.);
 • Försummelse av vårdprodukter och skydd. Detta inkluderar även balm och schampon som inte är lämpliga för din hårtyp;
 • Fel sätt att leva. Brist på vitaminer och mineraler, rökning;
 • Dåliga vanor. Permanent fingering, kamma dem med fingrarna, etc.;
 • Tid på året Många tjejer på forumet säger att deras krullar helt enkelt "stoppar" sin tillväxt vid en viss period. Oftast är det vinter och höst.

Vad är orsaken till att håret inte växer på grund av till synes yttre faktorer? Låt oss ta en närmare titt på strängens struktur. Varje hår består av en stång och follikel. Lampan är "centrum" av näringsämnen som måste närma och stödja strängen. Dessutom beror tillväxtnivån på rotans tillstånd. Men om alla vitaminer och essentiella syror syftar till en konstant återställning av strängarna, så är de helt enkelt inte tillräckligt för att säkerställa en normal tillväxt.

Hur man odlar hår

Genom att avlägsna åtminstone några av de faktorer som beskrivs och lägga till rätt vård (även med oregelbundna masker) kan du enkelt uppnå en märkbar effekt. Det kommer trots allt att låta folliklarna jämnt fördela de ackumulerade fördelaktiga substanserna mellan längden och roten.

Recept för hemlagad hårväxtmask

För att snabbt växa långt hår på huvudet efter en misslyckad hårklippning måste du agera i ett komplex.

Masker ska ha följande effekt:

 • Stärka lockar. När rötterna växer tillbaka, är det ett allvarligt tryck - de kan falla ut under vikten av en separat sträng. För att ge ett tjockt hår utan att förlora "fighters" är det därför nödvändigt att ge en stark bas;
 • Återfukta. Bristen på vätska gör håren hårda och spröda, poppade tips dyker upp. De "äter upp" längden, på grund av vilket, även med intensiv tillväxt, kommer resultatet inte att märkas;
 • Att mata och värma upp. Med båda dessa funktioner gör de lokala irriterande maskerna ett utmärkt jobb. De värmer hårbotten, förbättrar blodcirkulationen och stimulerar vilande lökar.

För att odla en ny fluff och stärka befintliga strängar används en peppermask ofta. Det är en irriterande och gäller även för behandling av komplexa fall av alopeci.

Mask med peppar för hår

Receptmask med röd peppar för hårväxt:

 1. I lika delar måste du blanda chilipepparens extrakt och burdockolja. Du kan använda något annat flytande smör, men klämskuren är bäst lämpad. Den blandar snabbt med alkoholbasen, istället för att trycka upp den, som till exempel havtorn.
 2. Blandningen appliceras på torra hårrötter med en pipett och tunn kammussling. Vätskan kan inte spridas i längd, annars kommer håret att bli torrt och sprött. För att skapa växthuseffekten måste du täcka huvudet med plast och en handduk. Håll masken i minst 2 timmar;
 3. Ibland stekar flickor att peppar inte baka. Det finns flera anledningar till detta: Tinktur av dålig kvalitet (nästa gång du köper det på ett annat apotek), du har en hög smärtgräns eller tjock hud. för att öka den brännande känslan kommer att hjälpa till med enkelt vatten. Stänk rötterna lätt med det eller blötlägg dem med en fuktig bomullspinne;
 4. Den motsatta situationen är mycket vanligare - den bakar för mycket. Om du inte kan tolerera, skölj sedan blandningen med kallt hår (detta är mycket viktigt) med vatten och applicera en fuktgivande balm. Nästa gång, gör en mask i proportionerna 1,5: 2 (peppar: smör) eller ännu mindre.

Upprepa proceduren minst 3 gånger i veckan. Sedan inom en månad kommer håret att växa med 2-3 centimeter.

Inte mindre effektiv senapsblandning. Denna mask hjälper till att stärka blodomloppet och mätta lökarna med unika aminosyror. Dessutom är den lämplig för ägare av torr hårbotten och torrt hår (i motsats till peppar).

Hur man gör en senapsmask:

 1. En matsked med senapspulver ska blandas med en halv sked socker och vatten. Du bör få en konsistens av tjock grädde;
 2. Masken appliceras exklusivt på rötterna. Längden kan fuktas med en sammansättning av närande shea och kokosoljor. Efter fördelningen av medel måste du täcka huvudet med plast och en handduk. Håll i 1,5 till 2 timmar;
 3. Den tvättas av lättare än kardborre på grund av bristen på oljor på rötterna. Men observera att håret måste sköljas ordentligt under svala vattenströmmar, annars kommer det att finnas senapskorn på huden och kommer att ge en uppvärmningseffekt under lång tid.
 4. Därefter återstår det att applicera en närande balm eller balsam för att underlätta repor.

Det är nödvändigt att göra en sådan mask före varje tvätt, men inte oftare 2 gånger i veckan. I sällsynta fall, efter användning av denna produkt, märker flickor utseende av mjäll eller överdriven klåda. Det betyder att masken inte passade och du måste leta efter ett alternativ.

Senapsmask

Som en lösning på problemet föreslår vi att vi upplever det mest godartade - brandy. Det kännetecknas av en mild uppvärmningseffekt, medan det inte irriterar hårbotten alls. På grund av dryckets färgegenskaper passar detta recept inte blondin och tjejen med markering. Det finns olika recept för masker med konjak, men hemma är det mest lämpligt att göra en blandning med honung och kanel.

Mask med cognac för hår

Hur man gör cognac-honungsmask för snabb hårväxt:

 1. Två teskedar av varm honung och en halv sked kanel tas i ett glas brandy. Blandningen kombineras och upphettas i ett vattenbad till en trevlig värme. Eventuellt kan du lägga till 1 äggula;
 2. Den resulterande massan ska appliceras på hårbotten och lämna i 2 timmar. Var noga med att täcka håret med plast och en handduk - det här hjälper till att värma upp folliklarna med bättre kvalitet.
 3. Tvätta av masken är mycket enkel - med vatten och schampo. För en ytterligare effekt rekommenderar vi att du använder en balsam för att återfuka trådarna.

Inget av dessa alternativ är lämpligt för tjejer under graviditet och hypertensiva patienter. På grund av upphettningen av huvudet kan blodtrycket öka, med konsekvenser. Om du är intressant eller har andra "kontraindikationer" rekommenderar vi att du använder en lökmask för att använda de beskrivna recepten.

Det hjälper till att stärka folliklarna, mätta dem med vitaminer. Dessutom har den en mild irriterande effekt (utan uppvärmning).

Hur man lagar lökmask:

 1. Rotskörden är riven eller hackad mycket fin. Med hjälp av cheesecloth, extra juice pressas ut ur gruel, och den återstående massan kombineras med honung;
 2. Blandningen kan appliceras på hela längden, men notera att den har en mycket specifik lukt. Därför görs det sällan på långt hår - ögonen vattnar och lökdukten är svår att tvätta.
 3. Håll inte mer än en timme. Du kan göra åtminstone varje dag, men experter rekommenderar att du använder metoden 2 gånger i veckan.

När du har tvättat vattnet, häll krullarna med ättika eller avkok av rosmarin. Det är verifierat att den skarpa lukten av grönsaker neutraliseras.

Ibland kan du hitta rekommendationer för gnidning av cederträ eller rödpeppar i hårbotten i sin rena form. Under inga omständigheter kan detta göras! Cedar sakta ner hårväxten i ansiktet och benen, och peppar kan helt bränna huden. Var extremt försiktig med användningen av eventuella alkoholextrakt i sin rena form.

Stimulerande huvudmassage

Det snabbaste sättet att växa hår efter en kort hårklipp är att kombinera uppvärmning av masker med en speciell massage. Du kan göra det med dina händer eller med speciella massager (spindelväv).

Instruktioner för huvudmassage

Instruktioner för hur man gör en effektiv självmassage av huvudet för hårväxt:

 1. Du måste börja med frontalloben. Fingertopparna flera gånger, gå längs panna, något rörande pannan i mitten. Efter några minuter, rör fingrarna lite högre och så vidare tills du når hårlinjen;
 2. Från mitten av tillväxtlinjen måste du göra spiralrörelser. Välj riktningen mot örat och bakåt. Detta kommer inte bara att ge krullarnas densitet, men också för att slappna av musklerna i käken och nacken, bota migräner;
 3. Efter 5 minuter ändras rörelseriktningen - de blir cirkulära. Nu behöver du massera hela ytan på huvudet. Försök att inte trycka på huden, men försiktigt släcka avskärningen;
 4. Lite senare ökar intensiteten. Nu måste folliklar knuffas kraftigt, starkt. Fortsätt köra i 3 minuter;
 5. Det näst sista steget: försök att täcka med händerna det största möjliga området på huvudet och trycka det hårt. Så gör några gånger;
 6. Massagen slutar med ett huvud som resonerar med dynor.

Hela sessionen tar mellan 10 och 15 minuter. Men upptagna kvinnor, även en sådan tidsperiod är svår att fördela. För dem som behöver ett påskyndat program är idealiska massager idealiska. De är hattar med rullar eller nålar, som på 2 minuter kan ge resultatet av en halv timmes professionell massage.

Hur man använder massageapparaten

Tips trichologist hur man masserar huvudet med en massager "Web", "Murashka" eller "Hedgehog":

 • Placera enheten på huvudet "lock" och rulla upprepade gånger medurs medurs och moturs. Upprepa i 30 sekunder;
 • Efter försiktigt lyfta punktmassagen och vänd lite till sidan, sänk den. Upprepa tills hela huvudet har bearbetats;
 • Stärka håret, lindra stress och förbättra välbefinnandet hjälper till med den enklaste träningen med en massager - spiral. Du behöver bara lyfta verktyget och rotera något i en spiral. Upprepa två gånger från topp till botten och botten till toppen.
 • Vid slutet av sessionen avlägsnas och returneras massageapparaten flera gånger till sin ursprungliga position.

Salonprocedurer

Vårdkrullar folkmedicin ger inte alltid den önskade effekten. I synnerhet är det helt enkelt omöjligt att snabbt växa hår efter kemoterapi med en peppar eller senapsmask. I sådana fall kommer professionella förfaranden till räddning.

Hårvård i salongen

Vilka metoder används i kabinen:

 • Mesotherapy. En av de mest populära metoderna för att reparera skadat och växande kort hår. Bottom line är introduktionen i folliklarna av aktiva substanser (det kan vara hyaluronsyra eller nikotinsyra, vitaminer, oljekomplex, etc.) med hjälp av en speciell massagerulle;
 • Laminering. Som sådan har det absolut ingen relation till folliklarna, men skyddar håret från brittleness och torrhet, och gör också tunna strängar mer hållbara och elastiska. Förfarandet är nödvändigt vid det första skedet av att växa för att skydda krullar från yttre faktorer;
 • Ozonterapi. Introduktion till rötterna i hårets ozoncocktail. Detta är en helt naturlig metod som snabbt kan växa misslyckat färgat eller beskärtat hår. För behandling används säkert ozon som injiceras i små doser i huden.
 • Massageteknik;
 • Avskärmning. Oftast används den för att återställa lockiga och skadade färgningar, strängar. Huvudskillnaden mellan avskärmning eller laminering är förmågan att ge lockar en viss nyans och till och med dem längs hela längden. Dessutom tillåter tekniken håret att återvända elasticitet och glans, skydda dem mot effekterna av negativa faktorer.

Speciella produkter för hårväxt

Det är svårt att föreställa sig friskt hår utan glans och densitet. Dessa indikatorer är direkt beroende av de vitaminer och syror som är nödvändiga för bildandet av håret och dess axel.

Vilka vitaminer är mest användbara för hår:

 • Tocopherol eller vitamin E. Ansvarar för elasticitet och glans, bidrar till att accelerera tillväxten;
 • Retinol eller A. Det är nödvändigt för normal produktion av kollagen och keratin. Påverkar graden av bildning av folliklar;
 • Vitaminer i grupp B. Accelererar metaboliska processer, hjälper till att snabbt absorbera näringsämnen.

För att ge omfattande vård behöver du diversifiera vitaminer. För att göra detta, öka mängden färsk frukt och grönsaker i kosten, tillsätt fisk och lut kött till menyn. För extern användning, köp ett apotek oljelösningar av retinol och tokoferol. Vitamin B kan ersättas med nikotinsyra.

Vitaminer för hårväxt

Även mycket snabbt växa hår med en kvadrat eller kaskad med speciella serum.

Betyg av professionella medel för tillväxt och aktivering av "vilande" folliklar:

 • Första hjälpen kit Agafya. Helt naturlig outplånlig produkt. Kompositionen innehåller extrakt av 7 örter och extrakt från frukter. Används som en extra åtgärd (förutom att värma upp masker och salongprocedurer); Agafya First Aid Kit
 • Schwarzkopf-aktiverande serum. Professionellt verktyg som används för att behandla alopeci. På grund av närvaron av företagskomplex ger en tonisk effekt. Den kan användas både för män och kvinnor; Schwarzkopf-aktiverande serum
 • Pharma Bio Laboratory. Detta är ett speciellt burdockserum som förhindrar håravfall och normaliserar tillväxten. Berikat med unikt majsprotein. Serum Pharma Bio Laboratory

Att bry sig var fullständigt, det är också viktigt att köpa schampo för håravfall. Till exempel "Gröna apoteket Lopukhovy" eller "Natura Siberica Arctic". Recensioner hävdar att ett sådant systematiskt tillvägagångssätt tillåter en vecka att växa hår med 0,5 cm.

Hur man växer hår efter en kort eller misslyckad frisyr

För ett reaktivt resultat är det viktigt att använda en uppsättning verktyg. Naturligtvis kan du uppnå en bra effekt med vissa masker och vitamin, men om du kombinerar dem med massage och salongprocedurer, börjar curlsna växa som jäst.

Resultatet av korrekt vård i processen att växa hår

Tips för att snabbt växa hår hemma:

 • Försumma inte användningen av balm och färdiga masker. Ofta innehåller de komponenter som inte kan användas oberoende (extrakt från växter, proprietära formler, naturlig hyaluronsyra etc.);
 • Istället för salonglaminering kan du göra en mask av gelatin. För att göra detta, blanda mjölken och pulvret, lägg vattnet till din favoritbalsam och applicera på fuktigt hår i 40 minuter. Det är bäst av allt att göra en sådan mask efter tvätt av hår. Effekten av jämnhet och glans varar upp till 3 dagar;
 • Även om du växer håret efter att det har blivit misslyckat, glöm inte att trimma tipsen var tredje månad. Detta kommer att lösa problemet med brutna krullar och skydda längden från bräckligheten.
 • Kombinera eventuell självmassage med uppvärmning av masker - detta ökar effekten av procedurerna i båda riktningarna;
 • Försök att växa en naturlig färg, tona inte rötterna. Färgens sammansättning innehåller kemiska föreningar som saktar hastigheten på follikelutveckling. Alternativt kan henna, kamille eller basma användas;
 • Rikta inte eller krulla håret. Det är bättre att utesluta termisk styling från den dagliga menyn. Om du verkligen behöver trimma lockigt hår - fukta det och torka det med kall luft från torken i riktning från topp till botten;
 • Kombinera apoteksprodukter (vitaminer, tinkturer, extrakt) med professionella (injektionsflaskor för tillväxt, serum, etc.). Detta kommer att bidra till att spara budgeten och förhindra "missbruk" till vårdprodukterna.

Vackert, långt hår är ett hårt, långtidsarbete. Men även om du av misstag skär dem till en "pojkisk" frisyr - inget behov av förtvivlan. När allt kommer omkring, kommer de som naglar att växa tillbaka. Och kanske blir det ännu bättre än tidigare.

Hur man snabbt växer hårrecept

Vackra, långa krullar, fyllda med hälsa, betonar ömhet och attraktiv skönhet av kvinnlig natur.

Kvinnlig skönhet är en nyckfull affär. Lyckliga ägare av lyxiga krullar är inte försäkrade från frisörstylisternas ineptiska händer och kan möta behovet av att växa hår efter en misslyckad frisättning. Förresten, inte alla tjejer som drömmer om det längsta hårets upplopp, får inget krångel för att uppnå detta.

Någon växer hår med 1 centimeter per månad, någon har 2 eller mer. Dålig hårväxt kan bero på flera orsaker:

 • dålig näring, brist på balans mellan näringsämnen med vitaminer;
 • frekvent exponering för stress
 • försummelse av hygien
 • ärftlighet;
 • kosmetika som inte matchar din hårtyp.

Huvudet anses vara ärftlighet, stress, dålig vård och dålig näring för hår.

I dag erbjuds en mängd olika kosmetika att hjälpa dig, från speciella schampon och masker till oljor och sprayer. Ljusa etiketter, höga priser och ederförsäkringar för tillverkare i effektiviteten av sina medel kan emellertid ersättas med hemlagade recept och skapa en användbar kompletterande tillväxt på egen hand, eftersom industriella masker framställs av extrakt av folkkomponenter endast med tillsats av kemiska tillsatser.

Vilka är de vanliga köksprodukterna kan påverka hårväxten?

1 - För att hjälpa ditt hår att skina med hälsa, hjälp dem från insidan - ät rätt!

Hår ska få alla nödvändiga vitaminer och mineraler som kommer att utlösa metaboliska processer. Ett hår, det är som en blomma, en blomma behöver näring med vatten för att det ska vara "friskt" och inte visat, som med ett hår, det måste utfodras av kroppen med användbara komponenter. Därför bör du först och främst justera din meny.

 • FÖRSIKTA DIN DAG NUTRAL MAT MED PROTEIN. Proteinaminosyror (cystein och keratin) påverkar direkt hårväxten. En stor mängd protein som finns i sura mjölkprodukter, skaldjur, nötter och skift, spannmål och ägg.
 • ADD VITAMIN A. Detta vitamin ger hår hälsa, beroende på förbättring av hårbotten, är alla tillväxtprocesser i första hand beroende av hårbotten. A - designern, återställer balansen av retinol, den är rik på dem. Retinol påverkar graden av cellregenerering och kollagen syntes i cellerna i epidermis, vilket saktar åldringsprocessen. Med sin brist, torkar huden, skäller av, risken att utveckla sjukdomar ökar - seborré, psoriasis och andra. Hårbotten är källan till utseende av hår, så var uppmärksam på dess tillstånd. Innehålls i livsmedel som persimmon, tomater, morötter:

Hur man ser till att ditt hår är en hälsosam kost, vad man ska äta för detta ⇒⇒⇒ Läs mer

2 - Rätt måttvård och hygien!

Det finns ett par enkla hygieniska manipuleringar som du inte kan utföra eller göra fel, i sig bryter det cykeln av utseende av nya hår och deras hastighet. Ta dem för dina vanor, och det kommer definitivt att påverka resultatet.

 • Tvätta ditt huvud inte så ofta. Shampoo med daglig tvätt kan göra mer skada än bra och skönhet. Deras ingredienser kommer att torka ut huden, förstör även de skadade områdena i håraxeln. Tvätta huvudet en gång vartannat dag - det här är normen. Om fettinnehållet gör att du gör det oftare, bör du inte, i motsats till tvätt, bekämpa fetthalten för att minska dess utseende.
 • Beräkna hårvete och regelbundet under dagen.
 • ENKEL ÖVNING. Om du sänker huvudet i några minuter, kommer blodflödet att öka effekten av rötterna och cellerna i epidermis med syre. Du bör massera huvudet med fingrarna för att sprida blodet i varje cell och kapillären. En sådan kort daglig procedur garanteras att gynna tillväxten av dåligt växande hår.

De mest effektiva recepten för masker och procedurer från hemmetingredienser för snabb hårväxt

För ett naturligt och naturligt utseende, och viktigast av allt behöver en sund inre struktur av håret ett integrerat tillvägagångssätt. Förlorad tid är inte värt dina nerver, näring kan anpassa metabolismen, men på hårsäckarna och kärnan är det användbart att påverka folkmedicinska lösningar från organiska komponenter, tidtestad. Du själv kommer att behärska detta stadium av återhämtning, följ recepten.

Allmänna egenskaper hos masker:

 • Applicera på rötterna och hårbotten;
 • följ recepten;
 • följ dosering;
 • använd inte ingredienser som inte passar dig, byt ut dem.
 • Tvätta håret väl, särskilt från att värma upp masker.
 • Använd inte masker om det finns sår på huden.

Hur man ansöker:

 1. Det finns flera sätt att distribuera masker: med en pensel (som i bilden), med dina händer (var noga med att ha på sig handskar), med en bomullsplatta, kan olja eller vatten sprutas med en sprutpistol.
 2. Separera håret i strängar och avskiljningar, täcka dem med en blandning av rötter och lämna inte mer än 1 cm. Längd. Men hela längden är inte nödvändig. Effekten av blandningarna syftar till att reglera arbetet med hudceller där den växande hårlampan blir smittad.

Mask för användbar för snabb hårväxt med ricinolja

RECIPE: Uppvärmd ricinolja till rumstemperatur (ricinolja kallas också det), gnugga det över hår och hudrötter, ca 2-3 matskedar. Tvätta av efter 20 minuter med schampo. Ofta är förfarandet inte värt det, det kan öka fettinnehållet, så 2 gånger på 7 dagar räcker.

En sådan enkel metod ger ett konkret resultat i två veckor. Masken med brasolja stärker håret, mer exakt, glödlamporna i sin tillväxt, gör det möjligt för nya lökar att växa på platsen för förlorat hår.

Masker av peppartinktur för värmeffekten av hårlökarna

RECIPE: Peppartinktur, som kan köpas på något apotek, blandat med kefir, för en halv kopp kefir, 2 matskedar av tinktur. Applicera på hårbotten. Därefter wrap huvudet i 1 timme med polyeten. Tvätta huvudet vanligtvis med vatten + schampo.

Om du gör en sådan mask två gånger i månaden, då efter 5 månader kan du inte tro på dina ögon. Håret vid den tiden kommer inte längre att falla ut och deras tillväxt aktiveras, värmeeffekten accelererar blodet berikar blodets blodsystem med syre, vilket i sin tur fördelar det nödvändiga vitaminet.

Senapsmask organiserar hårväxt i 4 behandlingar

Om din hårbotten är skadad eller skalig - det här är inte ditt alternativ.

För tillverkningen behöver du 2 matskedar:

 • Senap (i pulverform)
 • Vegetabilisk olja
 • vatten
 • Förutom 2 teskedar socker

Blanda, applicera på huvudet (rötter), sedan inslaget med en handduk i en halvtimme. Applicera masken fyra gånger i månaden, det vill säga en gång i veckan.

Efter de första 4 behandlingarna.

Effektiv tillväxt från en jästmask

Vanlig jäst är bra för dess näringsämnen, det är som en snabbväxande detonator.

RECIPE: Lös upp 1 tesked jäst i ett halvt glas mjölk. Tillsätt socker 0,5 tsk. I den resulterande blandningen tillsätt citronsaft (1,5 tsk), efter det att jäst är upplöst.

Tvätta av efter 30 minuter med schampo. Medel för två gånger i veckan.

Lösning med lökjuice

Lök är extremt rik på vitamin B, vilket aktiverar skydd mot håravfall.

Den klassiska lökmasken är enkel.

RECIPE: Pound lök med en rivare och pressa juice genom gasbindning. Den resulterande saften, utspädd med vatten, 4 till 5 (5 matsked lökjuice i 4 vatten) gniddes i hårbotten. Sedan sätter vi huvudet i en timme för att få effekten av värme.

Det är nödvändigt att göra proceduren med en lösning två gånger i veckan. På två månader kommer det att bli ett konkret resultat. Rötterna blir hälsosammare, det gamla fallande håret kommer att ersättas med att växa.

Kockolja för friskt växande hår

Du måste mixa:

 • Burdock Malos (2 msk)
 • Honung (2 matskedar)
 • Citron (2 matskedar)
 • 1 ägg

RECIPE: Ta alla ovanstående, förutom ägg och blanda, värma. Efter att innehållet har blivit homogent, vänta tills blandningen svalnar något och tillsätt ägget helt. Masken gnidade på hårrötterna. Vi lämnar den i två timmar och du måste tvätta den med ett schampo.

Video tips om hur man snabbt växer hår hemma "min metod":

Hur man snabbt växer hår hemma

Hur odlar man hår hemma i en månad eller en vecka? Hår är främst genetik. Om du inte får naturligt goda och tjocka krökningar betyder det inte alls att du behöver sluta slåss och starta läget helt. Det är viktigt att ta hand om dem ordentligt och älska dem.

tvätta

I genomsnitt växer en genomsnittlig person cirka 1 centimeter hår per månad. Men med hjälp av små hemligheter är det möjligt att uppnå att längden på krullarna ökar med 2-3 centimeter om 30 dagar.

Innan du tvätter håret behöver du kamma det bra. Eftersom det är mycket ofta håret är trasslat och olika krokar bildas. Dessutom är de unraveled curls mycket bättre rengjorda.

För tvätt är det bäst att välja organiska och sulfatfria schampon utan silikon i kompositionen. De ger inte bara näring, men hjälper också håret att växa bra. Lista över schampon för att snabbt växa hår hemma:

 • Loreal Vitamino Color;
 • Schwarzkopf Essensity Color Fuktschampo;
 • Schwarzkopf Essensity Color Reparation Shampoo;
 • Estel Professional Otium Aqua Mild;
 • Estel Otium iNeo-Crystal;
 • Estel Curex;
 • Natura Siberica (all linje);
 • LAKME TEKNIA Gentle Balance.

I en duet med schampo är det nödvändigt att använda luftkonditionering. Hela vården bör vara ett företag. När du har tvättat håret, skölj det med kallt vatten så att porerna på allt hår stänger.

Efter tvättning måste du byta håret med en handduk och låt den torka i 15-20 minuter. Under inga omständigheter får man gnida och torka håret. För att kamma dem vått eftersom det är omöjligt. Då blir de sköra, deras struktur försämras och de växer dåligt.

Du behöver sova med lös hår. Inget behov av att fläta snäva flätor eller göra svansar.

massage

Varje dag behöver du göra en massage. När vi rör håret blöder vi i huvudet, vilket gör hårsäckarna bättre. Åtgärder kan utföras med hand eller kam.

Hur man snabbt växer hår hemma med en massage:

 1. Du måste börja från baksidan av huvudet. Använd försiktigt två händer för att massera området runt halsen med släta cirkulära rörelser och öka något högre.
 2. Gör sedan samma åtgärd vid templen, flyttar smidigt till mitten av huvudet.
 3. Tja tränkar ut längs tillväxtlinjen.
 4. Därefter täcker området från kronan till huvudet.
 5. Rör lätt på den främre delen med fingertopparna och rör dig medurs. Detta kommer att hjälpa till att slappna av i hårbotten.
 6. Masseringsplats skild.
 7. Alternativt ta små strängar från rötterna och dra dem lite tillbaka. 3 gånger för varje krökning.

Det är inte rekommenderat att bära avskärningen på ena sidan. Hans ställning måste alltid ändras. Om det är på samma plats kommer det att bli en skallig plats.

masker

Hur man snabbt växer hår hemma, använder endast de produkter som finns i vårt kylskåp? Olika närande masker hjälper håret att växa snabbare och göra det tjockt och flödande. I kosmetikaffären kan du själv välja det alternativ som passar din typ. Om det inte finns några pengar för några bra och dyra kosmetika, kan du göra masker hemma.

För hårväxt

Om rötterna stimuleras med en massage är det viktigt att krullarna är starka och långa.

 • kokosolja 2 msk;
 • olivolja 2 msk;
 • apelsinskal 10 g;
 • 1 äggula;
 • blandningstank;
 • duschlock;
 • en handduk.
 1. Blanda olivolja och kokosnötolja i en liten glasbehållare.
 2. Gnugga apelsinskal på den minsta rivaren för att göra en skalning.
 3. Lägg det till oljetanken.
 4. Häll en äggula i blandningen.
 5. Blanda väl innehållet.
 6. Den erhållna blandningen appliceras på håret längs hela längden.
 7. Bär ett badlock och linda ett huvud med en handduk.
 8. Håll masken i 20-25 minuter.
 9. Skölj håret med schampo i slutet av tiden.

senap

Våra recept hjälper till att snabbt växa hår hemma. Maskan stimulerar tillväxten av lockar, men du måste noggrant övervaka deras tillstånd. Hon kan bränna mycket. Därefter tvättas blandningen snabbt.

 • senapspulver 2 msk;
 • vegetabilisk olja 2-3 matskedar;
 • socker 2 tsk;
 • 1 äggula;
 • blandningstank;
 • duschlock;
 • en handduk.
 1. Bland i en skål 2 matsked senapspulver och 2 tsk socker.
 2. Till de torra ingredienserna tillsätt 2-3 matskedar vegetabilisk olja och 1 kycklingägg.
 3. Blanda väl till jämnt.
 4. Applicera blandningen endast på rötterna av fuktigt hår.
 5. Använd en duschlock (kan bytas ut med plastfolie) och täcka huvudet med en handduk.
 6. Masken varar från 15 till 30 minuter beroende på hur stark det blir.

näringsrik

Förfarandet stimulerar blodcirkulationen och hårväxten. Blandningen ska användas efter tvättning av huvudet. Ingredienser krävs:

 • havssalt 3-4 st. skedar;
 • Jojobaolja 1-2 tsk;
 • hårbalsam;
 • blandningstank;
 • en handduk.

Steg för steg matlagningsanvisningar:

 1. Tillsätt jojobaolja till havssalt.
 2. Blanda bra produkter.
 3. Späd innehållet med en närande balm.
 4. Tvätta håret med schampo och applicera blandningen.
 5. Håll det i 10-15 minuter, skölj sedan med varmt vatten.

Det är nödvändigt att bära hattar, särskilt i våra svåra frost. Du behöver skydda dina lockar från de kraftiga temperaturfallen.

oljor

Att snabbt växa långt hår hemma hjälper en mängd olika närande oljor. Hår är en levande organism och de behöver noggrann vård. Om effekten av masken och balmen inte räcker, bör du lägga till olika näringsämnen. Curls kommer att mycket glädja dig om du njuter av olika oljor och serum.

Det är nödvändigt att flytta sig från oljor med silikon och använda endast naturligt. Det är bäst att köpa följande:

 • kardborre;
 • castor;
 • argan;
 • havtorn;
 • jojobaolja;
 • oliv;
 • mandel;
 • kokosnöt;
 • linfrö.

Enkel olja kan köpas på apoteket. Priset för dem börjar från 20 rubel. Kombinerade blandningar med ytterligare näringsmässiga ingredienser säljs i kosmetiska avdelningar i snabbköpet.

Kockolja är en riktig vän med vilken alla tjejer måste gå igenom det allra första skedet av växande hår. Det kan även användas för ögonbryn och ögonfransar. Det kommer att bidra till att öka längden på en mycket kort tid. Hur använder man det korrekt?

 • burdock olja 2-3 msk;
 • malt svartpeppar 1 tsk;
 • matfilm;
 • handduk;
 • blandningstank.
 1. I en liten glasbehållare blanda burdockolja med jordad peppar.
 2. Applicera blandningen endast på rötterna. Gnid spiralformade rörelser till temechku och örondel.
 3. Försiktigt försegla hela huvudet med en plastfolie och linda den i en handduk.
 4. Håll blandningen i 1-2 timmar. Om det brinner mycket från peppar, är det nödvändigt att skölja omedelbart sköljningen.
 5. Skölj håret väl med schampo.

Hairbrush och hårtork

För att odla hår hemma i en vecka måste de ofta kamma. Speciellt före sänggåendet.

Det är värt att närma sig valet av en hårborste med speciellt ansvar. De bästa alternativen kommer att vara följande typer:

 • från ett naturligt träd med samma tänder (enbär, bambu);
 • med naturliga borst
 • träkammer.

Kam med naturliga borstar lämpade för aromaterapi med eteriska oljor. Det skapar en blank effekt på locken.

Det är nödvändigt att minimera olika enheter i form av en hårtork, strykning och andra enheter som påverkar håret negativt. Det torkas bäst i luften. Samma regel gäller hårfärg. För odlingsperioden är det värt att vara kvar i färgen.

Rätt näring och vitaminer

Du kan prova åtminstone miljoner olika lyx- eller massmarknadskosmetik, men håret kommer inte att kunna växa till en centimeter, om inte ta hand om hälsan.

För att kunna ordentligt växa hår hemma måste du övervaka din dagliga kost. Det måste fyllas med mycket protein:

Det är mycket viktigt att berika din kropp med rätt vitaminer (B6, B12 och nikotinsyra). Välj ett vitaminkomplex som passar dig. Du hittar dem på apoteket i form av tabletter eller specialflaskor med vätska. Det är lämpligt att blanda dem tillsammans med massagerande rörelser för att gnugga i huvudet varje dag. De fläckar inte hår, så du kan lugnt applicera den på rena lockar.

För att påskynda tillväxten, ta linfröolja (tillgänglig i gelatinkapslar) 1 matsked på tom mage före frukost.

frisyr

Även om du växer längden, är det nödvändigt att trimma strängarna var tredje månad. Hygienisk frisyr är mycket viktigt, eftersom det hjälper dig att se dyrt och välskötta. Det hjälper till att bli av med brutna och svaga ändar.

Du bör inte klippa håret själv, det är bättre att överlåta detta företag till proffs. Många astrologer rekommenderar att följa månskalendern och gå till frisören endast på den växande månen. Den bästa tiden för ett hårklipp är Månen i Leo. Du kanske inte tror på det här, men du förlorar ingenting om du utjämnar längden på en viss dag.

Nu vet du hur man ska växa hår hemma. Våra enkla metoder hjälper till att göra dina curls perfekta. Kombinera skönhetsrecept med varandra för att uppnå en lyxig effekt.

Tack för din tid.

Hur man snabbt växer hår hemma

Det finns många sätt att odla hår hemma. Var och en av dessa tekniker är unik och självförsörjande. Men för att verkligen påskynda hårväxten är det nödvändigt att använda dessa tekniker tillsammans, efter att ha utfört en analys av orsakerna som kan förhindra att de växer.

Vad förhindrar att växa hår

Innan du växer tjocka vackra lockar hemma behöver du veta om orsakerna som hindrar tillväxten:

 • Om kroppen inte fullt ut tar emot alla nödvändiga näringsämnen och kemiska beståndsdelar, påverkar detta genast strängarnas hälsa, de blir mindre täta och sakta ner i tillväxten.
 • stressiga situationer har också en negativ effekt på lockar, det blir svårare att odla dem när nervsystemet är instabilt.
 • hormonell obalans kan också vara en orsak;
 • otillräcklig vård, felaktig kamning och oregelbunden frisättning påverkar också tillväxten.

Sätt att accelerera hårväxten

Stimulerande massage

En integrerad del av förfarandekomplexet för att växa lockar är den dagliga appliceringen av massage. Det har en viktig egenskap för hårrötter - det återställer blodcirkulationen, förbättrar cirkulationen. Det är nödvändigt att utföra massagecirkelrörelser med händerna eller speciella massageapparater. Det tar lite tid, men producerar en ojämförlig effekt. Åtgärder måste följa följande steg-för-steg-instruktioner:

 1. För maximal effektivitet görs massage med vegetabilisk olja. Det är bättre att välja oljan som bidrar till att växa tjocka strängar, bland persika, kamfer, castor, lin eller burdock - de har en uttalad kvalitet som säkerställer tillväxt.
 2. Du kan lägga några droppar essentiell olja till vegetabilisk olja för att dessutom provocera rotstimulering. Du kan uppmärksamma kärnan i bergamot, pelargon, rosmarin eller kanel;
 3. Massage börjar i pannan. Fingrar beskriver bågen, som börjar med ögonbrynen, och flyttar sig gradvis till hårets rötter.
 4. Efter att ha nått rötterna, förändras rörelserna i spiralliknande - sakta rör sig mot öronen. Upprepa samma rörelse i motsatt riktning;

Därefter appliceras mjuka cirkulära rörelser iurs med hela huvudet,

Alla de beskrivna åtgärderna bör samlas högst 5 minuter, varefter rörelserna ska bli mer intensiva. De ges samma tid eller lite mer;

Det sista steget är kompressionen av huvudet med palmerna.

Slutligen kan du hålla några trevliga handen i huvudet med fingrarna.

mat

När du planerar en diet för att odla bulkhår hemma är det viktigt att veta bristen på vilka element som kan påverka dålig tillväxt. En balanserad kost som fördelar hårbotten bör innehålla:

 • vitaminer i grupp C (det här är alla citrusfrukter, blomkål och brusselspiraler, paprika);
 • B-vitaminer (bönor)
 • järn (linfrö, gurkor, broccoli),
 • protein (kockost, gräddfil, ost, soja),
 • zink (spenat, pumpa frön, svamp),
 • kalium (bananer).

På menyn i tillräckliga mängder ingår också vegetabiliska oljor - solros, oliv, lin, sesam.

Allmänt fysiskt och psykiskt tillstånd

Om en person ständigt lever i en stressig situation kan detta inte bara förvärra hårväxten utan också leda till håravfall över tiden. Detta förklaras av det faktum att under stress finns en stor utgift av energi, som ineffektivt konsumeras externt utan att fylla på resurserna hos kroppen. Ökar också frisättningen av subkutant fett, vilket har en skadlig effekt på hårbotten.

Vitaminer och biologiskt aktiva tillskott

Snabbt växa lockar hemma med hjälp av apotek verktyg. Acceptera dem som regel kurser, efter att ha fått råd från en specialist. Läkemedelsprodukter innehåller enskilda vitaminer (form av frisättning kan vara olika - kapslar, tabletter, lösningar) eller deras komplex. De senare väljs med hänsyn till bristen på specifika ämnen i kroppen, och kompletterar dem med komplexets sammansättning.

Du kan också odla hår med kosttillskott. De är gjorda på grundval av naturliga komponenter, vars mest effektiva är mamma, fiskolja, nikotinsyra och jäst.

kosmetika

Bland professionella kosmetika finns också många verktyg som hjälper till att växa hår hemma.

schampon

Många företag producerar schampon som kan hjälpa till att växa tjocka krullar. Kompositionen kommer att bidra till att bestämma valet - det bör innehålla tillväxtfrämjande ingredienser. Dessa inkluderar röd paprika, mamma, citrus extrakt och ginseng rot. Självklart har shampoo för tillväxt av strängar en brännande effekt och kan överdriva huden, så ägare av torrt hår bör använda sådana verktyg med försiktighet.

balsamer

Dessa verktyg kan också växa hår hemma. Det är bara nödvändigt att vara uppmärksam på hur man ansöker dem. Detta bör göras genom att agera direkt på rötterna. Annars kommer balsammen inte att ha en positiv effekt.

masker

När man köper butiksmaskar är det också viktigt att titta på deras komposition - det måste innehålla bränn- eller citrusredienserna. Med försiktighet bör de användas med torrt hår, eftersom de flesta masker tål ganska lång tid.

Mask recept i hemmet

Folkmedel bidrar också till att växa hår. Det är nödvändigt att välja dem, med tanke på typen av hår. Alla masker utförs med en termisk effekt - den applicerade masken är täckt med cellofan och hålls i 20-40 minuter.

Sammansättningen av den mest effektiva kompositionen som kan växa hår 3 cm per månad, är ett extrakt av rödpeppar. Denna skarpa ingrediens späds ut med mjuk burkolja i samma förhållande.

Senapsmask hemma

Med tanke på hårets längd, ska 1 eller 2 stora skedar senapspulver spädas med en liten mängd vatten. För att göra senapreaktionen måste du lägga till en halv sked socker. Applicera denna komposition med försiktighet - det kan prova klåda med överdriven hårbotten.

För torrt hår är idealisk komposition baserad på brandy. Det kan kompletteras med en sked honung och en nypa kanel. Det resulterande verktyget kommer att ha en färgningsegenskap, så det är bara lämpligt för ägarna av mörkt hår, men hemma hjälper det att växa håret bra.

Du kan också tillsätta saften av en halv citron till konjak, men du måste komma ihåg att denna citrus torkar hårbotten. För att mildra denna egenskap kan du lägga till äggula till masken.

För att ge krullarna en blank glans, kan du lägga till ojämn äggula till den brandy-komposition som beskrivs ovan. Masken samtidigt måste kylas - så att äggulan inte stollar. Kompositionen kommer också att hjälpa till att växa hår hemma.

Lökmask hemma

Rålök bringas till grötillståndet med en bländare eller en fin rivare. Juice behöver tömmas, och till lökgröt läggs en liten mängd flytande honung. Denna komposition har en stark lukt, så du kan tvätta den med speciellt vatten med citron extrakt med 6 droppar bergamot, orange eller mandarin eterisk olja.

Växa ett kort hår utifrån en kort hårklippning hjälper till att mjölkmasken går regelbundet. Tillsätt 1 del smält honung och persikaolja till 3m delar mjölk. Denna komposition är svår att tvätta bort, så du måste tvätta huvudet flera gånger.

Tvätta lättare av en variation av samma mask om honung ersätts med vit eller blå lera.

Hemma hjälper aloe blad extrakt att växa hår. Att göra saften är bättre på egen hand, efter klämning, håller den i en vecka i kylskåpet. Du kan lägga en sked full av honung och äggula till ett par matskedar av extraktet.

Många trichologists råder hemma att använda avkok av kamilleblommor när man tvätter av schampo och balsam. Det är lätt att förbereda det - häll ett par matskedar torkade blommor med varmt vatten och låt svalna helt.

Det är möjligt att applicera hackad banan på hela hårets längd. Denna frukt är rik på kalium, som är nödvändig för att förbättra tillväxten.

Ett par matskedar olivolja kan spädas med en liten sked glycerin (detta verktyg kan köpas på apoteket), ett rå ägg och en sked äppelcidervinäger.

Honung kan hjälpa till att växa hår hemma. Den används som en oberoende ingrediens för masken och kompletteras med andra komponenter. I vilket fall som helst måste det först smältas. Du kan lägga till 1 eller 2 äggulor (beroende på längden) - äggen ger en blank glans.

Ett annat recept för ägare av torrt hår: ett avkok av kalendula blommor utspädd med linolja. Blommorna hälls kokande vatten och ett oljeextrakt sättes till den kylda vätskan. Hela kompositionen måste blandas noggrant. Med hjälp av infusion av kalendula för att odla hår hemma blir det mycket lättare.

Tillsätt 6 droppar rosmarinolja till 2m stora skedar med burdockolja - det här hjälper till att växa hår och lindra mjäll. För att uppnå maximal nytta av kompositionen hemma kan du lägga till en rå äggula.

Mycket effektiva oljemaskor. I detta fall används något oljaxtrakt som ett oberoende sätt - persika, ricinus, senap, lin, burdock.

För att växa hår snabbt och snabbt hemma kan oljor kompletteras med andra komponenter. Till exempel är ricinus mycket väl kombinerad med rött paprikaxtrakt.

Gröt av hackad lök kan göras ännu mer användbar - det räcker att tillsätta kåljuice till den. Du kan få den med en bländare eller noggrant sträcka bladen i en murbruk.

Vitaminkapslar hjälper till att växa hår. De används i hemmet. För att göra detta lägger de till olivolja, en sked full av honung och nikotinsyra (som också säljs i apoteket).

För att eliminera glans och samtidigt för att accelerera tillväxten av kefir lämplig. Det är bättre att köpa den här produkten med den högsta andelen fett. Blanda äggula och en sked stor senap (eller någon annan vegetabilisk) olja.

Butters (eller fasta oljor) är också bra som ett hjälpmedel för att hjälpa till att växa lockar hemma. Bland dem är den mest effektiva kokosnötoljan. Tidigare måste det bringas till ett tjockt tillstånd, smält. Den sked av honung som läggs till oljan kommer att ha en positiv effekt på hårbotten.

kamning

Korrekt borstning bidrar också till att växa hälsosamma strängar hemma snabbare. Detta bör göras inte för ofta - tillräckligt nog 3 gånger om dagen. Trä och plastkammar passar bäst. Metallisk användning är också möjlig, men endast med torrt hår som inte har utsatts för kemisk färgning.

Den första kammaren bör ske längs hela längden. Därefter måste du hålla handen i håret - för att bli av med statisk elektricitet. Gå sedan ett par gånger med en pensel och ge slutlig form med händerna. Långt hår rekommenderas att kamma dem, huvudet ner.

Professionella tips

Förutom behovet av att övervaka näring, använd rätt kosmetika, använd massage, det finns några tips som kan hjälpa till att växa hår snabbare hemma:

 • kräva specialvård målade lockar. Det här är hårets typ, där det är bättre att använda alla dessa metoder i komplexet. Masker för dem görs bäst genom att tillsätta ingredienser som inte bara väcker tillväxt utan också reducerar;
 • så lite som möjligt att använda apparater för läggande - curling iron, hårtork och tang. De stör hårstrukturen, gör den skör och förhindrar att håret växer.
 • Det är nödvändigt att skydda huvudet mot yttre faktorer. Speciellt bör detta ske under sommaren - direkt solljus förstör håret;
 • Efter tvättning av huvudet, linda det försiktigt i en mjuk handduk utan att vrida den;
 • regelbundet måste du utföra salongprocedurer för att stärka håret. Professionella använder mycket utrustning som inte är tillgänglig hemma. Särskilda lampor och skärmar försiktigt räta ut strängar, vilket ger dem en naturlig glans.

Det är nästan omöjligt att uppnå omedelbar tillväxt under alla förhållanden, men det är ganska möjligt att avsevärt minska tiden - detta kommer att bli hjälpt genom en rad procedurer som syftar till att effektivt förbättra hårets tillstånd hemma. Alla dessa regler kan hjälpa till att förhindra håravfall och växa hår snabbare.Nästa Artikel
Är det möjligt att färga håret direkt efter tvätt och hur man gör det på rätt sätt