Hur ofta kan du färga håret med henna och basma


Basma har använts av kvinnor för att ändra hårfärg i många år. I antiken var det målade kläder, tillfogade bläcket. Kvinnor i dessa tider gav volymen krullar och mörk färg genom att applicera basma. Efter framväxten av icke-naturliga färgämnen är Basma redan allmänt populär, men vi bör inte glömma det här pulverets helande egenskaper.

Basma är ett naturligt färgämne som erhålls från de torra bladen av indigofer buskar, det växer i troperna. Det producerar 2 typer av färg: indigo och basmu.

Basma Harm

Basmas huvudsakliga skada är att, utan tillsats av henna, det ger krullarna en grön eller blåaktig nyans. Detta är särskilt tydligt i ljuskrullarna. Du bör inte applicera det på sådant hår. Och blekt och uttömt hår är för starkt färgat. Mjukt och tunt hår är bättre färgat än lock med mycket styvhet.

Det är för kraftfull färg. Efter den första applikationen erhålls en oförutsägbar nyans, är det nästan omöjligt att tvätta det. Proportionerna av det naturliga färgämnet och varaktigheten av färgningsförfarandet är svåra att bestämma, eftersom de är beroende av många faktorer. Färgen varar ett par månader, men med tiden blir håret blåviolett och röda nyanser. Att stödja den önskade färgen är viktig i tid för att tona håret.

Kom ihåg att några, även naturliga, medel kan vara skadliga. Korrekt användning kommer att bidra till att undvika problem.

Basma måste helt tvättas innan färgning med naturligt färgas, annars är effekten oförutsägbar: den blir rosa, grön eller blå. För att undvika en kemisk reaktion, vänta minst en månad efter applicering av basma och behandla locken i stugan.

Ofta använder användningen av Basma curls på grund av halten tanniner och syra. Ibland förvärvar krullar olydnad, styvhet, komplicerad kamning.

Basma Fördelar

Basma är en miljövänlig produkt, den innehåller vitaminer och aktiva ingredienser. Fördelen med Basma, liksom andra vegetabiliska färgämnen, är att den innehåller mineraler, tanniner, harts, användbara komponenter. De utmärks av sammandragande, helande åtgärder, lindra inflammation.

Dessa egenskaper bekämpar mjäll, sluta håravfall. Basma kommer inte bara att läka sår och eliminera inflammation, men också döda bakterier. Sådana funktioner gör Basma till ett utmärkt verktyg för att måla hår och behandla det. Basma närmar huden med vitaminer, läker rötterna, aktiverar tillväxten. Dessutom kan det öka hårvolymen. När spröda och torra krusar bör växtfärger föredras.

Eftersom det är en naturlig lösning, är den användbar för dem som lider av överdriven känslighet mot kemi och syntetisk sammansättning av färger.

Basmo-färgning

Det är omöjligt att göra hårfärgning med Basma mer än en gång i månaden. Särskilt noga används den av de som har torkat hår. I detta fall bör en liten mängd kosmetiska oljor tillsättas till färgen för att fukta krullarna.

Det är nödvändigt att förvärva enbart en naturlig produkt, utan att färgämnen inkluderas. Vissa tillverkare förvirrar köpare med ett namn som "black basma". Men denna åtgärd har ingen relation till naturligt pulver. Kontrollera alltid kompositionen.

Basmasammansättningen framställs före användning. För att skapa en färg, gnugga försiktigt pulvret, häll det med uppvärmt vatten och blanda noggrant. Därefter, med konstant omrörning, bringa färgen koka över låg värme. Så snart kokningsprocessen börjar, avlägsna kompositionen från elden. Med rätt förberedelse når färgen tillståndet av flytande grädde och snabbt förtorkar. På grund av detta borde det vara mer flytande än henna.

Principen att måla med basma liknar förfarandet för att applicera henna. Observera tid och proportioner för att uppnå önskad nyans.

Under arbetet måste färgen tillsätta uppvärmt vatten. Det är viktigt att förbereda tillräckligt med det för att behandla hela håret. Ju större hårets längd och densitet desto större är volymen av kompositionen som behövs. Den skapade gruelen appliceras på curlsna på principen av henna. Endast för att värma dem är inte nödvändigt. Detta krävs bara för att uppnå svart färg. I denna situation är basmen kvar på krullarna under mycket lång tid.

Skölj med Basma kräver rent, varmt vatten. Tvål är endast tillåtet efter 24 timmar. Och om skuggan visade sig vara mörkare än önskad, tvätta genast strax med rengöringsmedel. Överdriven mörkning avlägsnas med citronsaft, liksom en lösning av syra. Men detta ger inte en märkbar minskning av svarthet. Kom ihåg att borttagning av basma inte är lätt, eftersom det är bättre att hålla mindre tid.

Med en kort hennafärgning orsakar lång exponering för basma en grön nyans. För att eliminera defekten, tvätta strängarna med tvål och vatten och måla dem en kvart i timmen med henna. Detta kommer att ge en något mörkare nyans.

Kom ihåg att basmen erhålls genom att konsistensen inte är för tjock, eftersom den rinner ner med en kort hårklippning. För att undvika detta, lägg till en bindande komponent till det: avkok av linfrön, olja, glycerin, etc. Denna komposition hålls bättre och lättare att tvätta bort.

Täck halsen före färgning. Och smör ditt ansikte med vaselin eller grädde. Detta kommer att bidra till att undvika färgning. Men kom ihåg att grädden inte skulle falla på locken, för dessa platser är inte mottagliga att måla.

Procedurens varaktighet varierar från ett par minuter till 2 timmar. Här beror det totala på önskad färg och dess djup. Någon lämnar kompositionen för natten, med tanke på att färgen visar sig vara så mättad som möjligt.

Henna och basma proportioner

Vid samfarvning hälls den erforderliga volymen basma och henna i en behållare, fylld med uppvärmt vatten och blandas tills det är enhetligt. Konsistensen borde vara som gräddfil. För att få önskad färg är det viktigt att respektera proportionerna av henna och basma:

För att uppnå en ljusbrun hårfärg krävs ett förhållande 1: 1. Håll i en halvtimme;
ljus kastanjfärg uppnås genom att använda en liknande andel, men exponeringstiden ökas med 2 gånger;
kastanjfärg kommer att kräva ett förhållande av 1: 2 och måste tåla 90 minuter;
brons återflöde erhålles genom att kombinera henna och basma 2: 1 med en procedurvaraktighet av 90 minuter;
för att skapa svart, färgämnena kombineras 1 till 3. Håll på locken kommer att ha 4 timmar.

Före färgningsprocessen är det viktigt att göra ett test på ett inkonsekvent område. Detta bidrar till att bestämma färgens varaktighet mer exakt. Den ljusare skuggan av krullarna, desto färre kommer färgen att fungera.

Basmo fläckar svart

För att färga krullarna med Basma black behöver du:

Att börja producera färgning med henna. Hålltid 60 minuter;
ta bort färgen och torka krullarna;
Basma appliceras nu, det måste handla i en halvtimme på ljusbruna krullar, 1,5 timmar på kastanj, 3 timmar på mörka.

För att förbättra Basmas arbete droppar en del ammoniak in i den, men förkortar sedan exponeringstiden. Färgen ska tvättas av utan att använda tvättmedel, tills klart vatten börjar strömma från håret.

Under de första 6 timmarna kommer skärmen fortfarande att mörkas. I början kan en grön ton visas, men det kommer att gå ett par dagar efter oxidationen av basma. Efter två dagar blir krullarna svarta. Måleri inne i håret som påverkas av syre varar en annan dag.

Men om en lång väntan inte passar dig, tvätta sedan av färgen med schampo. Och med ett oönskat resultat, fukta lås med citronsaft och skölj dem efter 10 minuter.

Med ett oönskat resultat kan du byta skugga. Men med långvarig Basma-funktion är det nästan omöjligt att tvätta av färgen. Därför håll inte färgen för lång.

Skuggan kan ändras, det beror på hur du blandar Basm pigment: te, kakao, betor juice, kaffe, etc. Till exempel uppnås en rik skugga av choklad med användning av en komposition som innefattar basma, henna och usma-färgning.

Basma färgresultat

Om resultatet av målning med Basmoi inte är detsamma som önskat, kan det ibland ändras. Eliminera för ljus färg efter blandning med henna, du kan: hårstrålar med varm vegetabilisk olja. Det kommer att absorbera henna. Smörj hela längden och låt den fungera i en halvtimme. Efter sköljning med tillsats av tvättmedel. Om resultatet inte är ordnat, upprepa proceduren.

Om skuggan är för mörk, skölj sedan håret med vatten med citrusjuice eller ättika. När man använder en blandning av färgämnen blir håret ibland inte svart nog, så upprepa målningen med basma.

Den resulterande nyansen från användningen av vegetabiliska färger bestäms av sådana faktorer:

naturlig skugga av lockar;
tjocklek, hårstruktur, brist på fukt och andra problem. Mjukt, tunt hår är lättare att färga än med överdriven styvhet. En kortare period för färgning kommer att krävas för hår efter blekning med peroxid eller krökning;
temperaturen hos vattnet, med vilket kompositionen framställes för färgen, liksom temperaturen hos medlet när den används på locken, har också en effekt. Ju lägre färgtemperaturen desto långsammare är processen.
Procedurens varaktighet. Ju längre färgfärgets längd desto djupare håret fläckar.
proportioner av att lägga till basma och henna.

När man använder naturliga färger finns det många nyanser, det slutliga resultatet beror på dem. Det kommer att ta många experiment för att uppnå önskad färg. Vanligtvis fungerar inte rätt skugga direkt, så om det inte passar dig, minska det eller tvätta färgen genom att använda masker med oljor.

Om du vill eliminera rödhåran innehåller målningsproceduren två separata steg: till att börja med är håret färgat med henna och efter basma. Basmas giltighet är hälften av Henna. Men det är ökat för att uppnå mörka nyanser.

Det är möjligt att behålla färgdjupet med sköljning. För att göra detta häller 50 g hönan 1,5 liter uppvärmt vatten. Filtrera blandningen och tvätta krullarna med den. Ett annat alternativ: en sköljning av basma och henna. De kombineras i ett förhållande av 1: 1 och hälls kokande vatten.

Tips 1: Hur färgar hår med henna och basma

 • hur ofta kan du färga håret med henna

Tips 3: Hur stärker du håret med henna

 • Henna hårstärkelse 2018

Te kan användas inte bara som en drink utan också som en säker och naturlig produkt för hårfärgning: det gör att du får en naturlig guldbrun färg, och förbättrar också märkbart hårstrukturen, stärker glödlamporna och accelererar tillväxten.

Hur färgar du tehår?

För att ge ditt hår en trevlig kastanjebrunt färg, lägg till två matskedar torrt blad 500 ml kokande vatten. För dessa ändamål behövs bladet svart te, eftersom det är det här som gör att man kan få ett avkok av en rik mörk färg. Placera behållaren med kokande vatten och teblad på en liten eld och koka i 20-25 minuter, täckt med lock. Se till att elden var minimal, annars kan buljongen koka.

Avlägsna den erhållna starka infusionen och kyla något, så att du kan lägga den på huvudet utan skador och brännskada. Förtvätt ditt hår och torka håret lätt, sedan fukt dem i en stark tebuljong. Skaka huvudet med plastfolie och en handduk. Om du har blont eller brunt hår, på 15 minuter kommer de att ha en ljus kastanjeskugga. Om du vill ha en mörkare färg, ta bort handduken och filmen efter 40 minuter. Te är en naturlig restaurering, så efter målningsproceduren behöver du inte tvätta håret igen.

Ett mer komplicerat recept ger dig möjlighet att få en sällsynt nyans av koppar som blondar och ljusa blonda tjejer kommer att tycka om. För att göra detta behöver du 2 matskedar svart te och 3 matskedar torkade mutterblad. Blanda mutterblad och te, tillsätt 500 ml kokande vatten och insistera på låg värme under locket i 25 minuter. Därefter vänta 10 minuter, dra in infusionen och upprepa ovanstående procedur. Om du blandar ett starkt tebröd och en infusion av lökskal, som är förberedd i förväg, kommer kopparskärmen att bli ännu mer intensiv, röda sedlar kommer att dyka upp i den.

Tips 5: Henna och Basma Färgning

Henna och Basma är naturliga färgämnen, med hjälp du kan uppnå en vacker och saftig färgton utan att störa hårets integritet och struktur.

Juicy röd färg

En rik ingefärgfärg erhålls genom att kombinera 10 delar av henna med 1 del av marknäring och spädning av blandningen med varmt vatten till en uppslamningstäthet. När färgen är cool bör den appliceras på håret, linda den med polyeten på toppen och linda ihop med en handduk. Håll åtminstone en timme, skölj sedan huvudet väl. Denna metod är lämplig för ägare av blont hår.

För att uppnå en gyllene nyans på mörkt hår måste henna blandas med citronsaft till konsistensen av gräddfil. Färg därefter håret och håll det i 1,5-2 timmar.

Mahogany färg

Du kan få en ädel röd ton genom att kombinera Henna med uppvärmt rött vin i ett 1: 1-förhållande. Blandningen före användning, du måste insistera i 60 minuter, och applicera sedan på håret och lämna i 1-2 timmar.

För att färga håret blåsvart, måste du kombinera 1 del av henna och 2 delar basma och späd sedan färgpulveret med varmt vatten till en tjocklek av gräddfil. Färgen bör hållas i minst en timme.

Det är nödvändigt att veta

Efter färgning med basma och henna bör kemiska färgämnen inte användas och hår ska utsättas för kemiska förfaranden (perm, rätning etc.).

Basma kan inte användas i sin rena form utan att lägga till Henna, annars kommer håret att bli grönt.

Hur ofta kan du färga ditt hår

Hårfärg är idag ett av de mest populära förfarandena i skönhetssalonger. Tidigare mestadels äldre kvinnor färgade håret för att gömma grått hår, men nu görs förfarandet av unga tjejer. Det finns många olika färgmetoder: dämpa, belysa, färglägga, försämra, shatush, liksom ultramoderna pixel eller stencilfärgning. De visuella resultaten av sådana salongprocedurer kan vara mycket olika, men en sak förenar dem - på ett eller annat sätt skadar de håret. Vissa metoder är mer, några mindre men helt undviker de negativa effekterna av många färgämnen är nästan omöjligt. Därför är det viktigt att veta hur ofta du kan färga håret med färg för att inte skada dig.

Typer av färg och effekter på hår

Varje sådan procedur är en stor stress för locken, så du bör inte uttrycka dig för ofta genom onaturlig hårfärg till nackdel för deras kvalitet. Allt som kan erhållas genom att färga trådarna för ofta är inte en snygg frisyr, men hår med en "halm" konsistens, som dessutom är svår att stapla. Om du också ignorerar de medicinska maskerna och andra procedurer, är det troligt att snart kommer det inte att färgas - håret kan bokstavligen bryta av.

Hur ofta hårfärg kan färgas beror på hårets skick och struktur, liksom på typen av färgämne i sig. Absolut ofarlig för hårets hälsa kan bara vara några av de traditionella färgfärgen, som inte kommer att förändra färgen, men kommer att ge skugga eller göra färgen mer levande.

 • Lightening är den mest skadliga för hårfärgskifte teknik, ju fler färger du lyser desto mer skadar du locken.
 • Markering anses vara lite mindre farlig för hårfärgning, men ändå skadar hårstrukturen allvarligt. Det här är trots allt också en missfärgning, men inte av allt hår, men av enskilda strängar.
 • "Klassiskt" vidhäftande färgämne skadar håret lite mindre, men man måste komma ihåg att det finns många skadliga ämnen i färgämnen, inklusive ammoniak och bly
 • Användningen av ammoniakfria färger skadar också hår. Ammoniak ersätts av en mindre aggressiv substans, vilket också försämrar hårets kvalitet.
 • Färgfärgade baljonger kan inte kallas helt ofarliga för håret. Frekvent användning av sådana verktyg kommer att torka ut håret, vilket också är fyllt av bräcklighet.

Hur ofta kan du färga din hårfärg

Hur ofta du kan färga håret utan skada beror först och främst på vilken färg med vilken komposition som används, men inte mindre viktig är hårets kvalitet. Om de redan är torra, utmattad med daglig styling med strykjärn och andra "tortyrinstrument", är det bättre att vägra att färga dem en stund och att göra hälsoprocedurer.

Ibland kan du bara uppnå önskad nyans i flera steg. Till exempel är det nödvändigt att gå från den mörka färgen till blondinen. Det kommer att ta flera förtydliganden och tints, och mellanresultatet kan inte vara mycket attraktivt. Ändå är det mycket oönskat att göra flera förfaranden för förtydligande. Annars kan håret vara så bortskämt att du måste göra en Pixie ultra kort hårklippning.

Hur ofta kan du färga håret med färgfärg

Hur ofta kan du färga håret med ammoniakfärg? Varje efterföljande färgning bör inte vara tidigare än en månad eller två efter den föregående. Unga kvinnor gör det inte oftare. För det första gör du mycket hårskador, och för det andra kommer de återvunna rötterna att vara för små för att bli färgade utan att påverka den redan färgade längden. Och ju mer håret utsätts för aggressiv komposition, desto sämre blir deras struktur och utseende. Vidare lider hårbotten från färgen, det irriteras med varje färgning, i vissa fall kan den "brännas ut", vilket kommer att manifesteras genom en mängd sår över hela hårbotten.

Regrowing grå hår är en mycket mindre attraktiv syn än naturfärgade rötter. Hur ofta kan du färga hårrötter i detta fall? Försök att göra detta inte mer än en gång i månaden, och i intervallet mellan behandlingar, tona rötterna med tonic eller speciella sprayer. De appliceras lätt på rötterna och tvättas med rent vatten. Det finns ganska ihållande tonalbalsam som tål några sköljningar av huvudet. Genom att använda en tonik med lämplig färg är det möjligt att fördröja nästa färgning i flera veckor. Till grått hår var mindre märkbart, färga håret i ljusbrunt, vete, kaffe nyanser. Då är det mycket ofta inte nödvändigt att färga hårrödorna.

Hur ofta kan du färga ditt hår ammoniakfri färg

Använd sådana färgkompositioner för resistent och försiktigare toning. En liten andel av oxidationsmedlet i en nivå av 1,5-3% och naturliga oljor i färgämnets sammansättning minimerar färgskadorna. Utan mycket hårskada kan sådana färger användas var fjärde vecka. Men pigmentet tvättas ut snabbare än att använda hållbar färg. Använd schampon och balm för färgat hår.

Hur ofta färgar hår tonic

I motsats till uthållig krämfärg penetrerar pigmenten av tonics inte djupt in i håret, men inramar den med den tunnaste filmen. Med varje shampooing blir den här filmen mindre och färgen tappar. Skadorna på ett sådant verktyg är att pigmentfilmen inte tillåter att håret andas helt och ökar stångens densitet. Således skadar vi hårstrukturen med stor entusiasm för att tona balm och spray. Som ett resultat blir de mindre elastiska och bryta.

Hur ofta du kan färga håret med tonic beror på mättnaden av den valda färgen, den tid som toniken på håret tål och den första färgen på strängarna. Tvättade en sådan komposition av ungefär 8 sköljningar av huvudet. Därför räcker det med att använda verktyget inte mer än två gånger i månaden. Med förbehåll för användningen av högkvalitativ tintsalm. Egentligen för hår, tidigare målat med resistent ammoniakfärg.

Med tidigare ommålat hår tvättas tonic snabbare, så använd det på lämpligt sätt en gång i veckan. Tonade balsamer tvättas bort från blekt hår ännu snabbare, ibland försvinner skuggan efter den första tvätten av huvudet. Men det rekommenderas inte att använda nyans på blekt hår oftare 1-2 gånger i veckan.

Hur färgar ditt hår utan skada

Om du är intresserad av frågan, måste du vända dig till "folk", naturläkemedel. Regelbunden sköljning med avkok av kamomill ger en gyllene nyans till blont hår. Denna procedur är ofarlig och vice versa, är användbar för hår. Men om du är intresserad av "kalla" nyanser av blont hår, är kamomill bäst att undvika.

Älskare av absolut naturlig färgmetod rekommenderas att byta skugga av lökskal. Det kommer att ge en guldfärgad nyans. Även hårfärgat med te, kaffe, linden och även nötter. Bara alla dessa metoder är inte lämpliga för "kalla" blondiner. Det finns fortfarande kända metoder för förtydligande med kanel, men det kan också skada håret.

Hur ofta färgar håret med henna och basma

Henna och Basma är naturliga färgämnen, extraherade från plantens löv, de kommer inte att skada det hår som färgas av syntetiska ämnen. Men naturliga färgämnen är inte lämpliga för alla. Henna används främst av kvinnor med rött, blont och gyllene hår och basma används av brunetter som vill fördjupa sin naturliga färg.

Om henna eller basma helt enkelt blandas med vatten och appliceras på krullarna - det kan också torka dem. Därför blandas naturliga färgämnen också med oljor, honung, vitaminer. Resultatet är samtidig färgning och hårbehandling. Hur ofta färgar du ditt hår med basma och henna? Förfarandet kan upprepas varje vecka och i en månad finns det en chans att förbättra håret avsevärt.

Många är intresserade av hur man stjäl grå hår utan att skada dem. Här kommer också henna och basma till räddning. Färgämnen kommer att färga det gråa håret, läka dem. Färgen är sannolikt att bli röd.

Men blondiner med henna och basma måste vara försiktiga: de kommer inte att förstöra håret, men de kommer att ge en helt oväntad nyans. På blonda kommer henna att ge en ljus orange skugga, populärt kallad "orange". Det finns en lösning - blanda henna och basma för att få nyanser från gyllene till kastanj. En ljus, "kall" blondin efter att ha använt henna, även i kombination med basma, kommer inte att fungera.

Vissa tillverkare listar och producerar produkter som heter "White Henna", speciellt för rättvisa unga kvinnor som vill bli lättare. Men det här är ett knep: Ämnet är ett konventionellt syntetiskt färgämne, till vilket färglös henna tillsattes. Hur ofta kan du färga håret med vit henna? Skada detta pulver kommer att orsaka inte mindre än den välkända för alla blondiner ovan. Den så kallade "vita" hennaen botar inte hår, det missfärgar dem, förstör strukturen. Denna typ av klarare är inte bättre än "supra" och liknande pulverklarerare.

Hur ofta kan du färga håret blont? Det är svårt att vara en onaturlig blond alls: växande även ljusa blonda rötter kommer att se svart ut och skapa ett oförskämt utseende. Men ofta kan du inte tända håret, annars kan du vara skallig. Mellan avklaringsförfarandena bör ske minst en månad och helst två. Och mellan dem bör vårdande professionella hårvårdsprodukter användas regelbundet. Om du siktar på en kall blond, måste du glömma olja, kefir, ägg och andra hushållsmaskar: de kommer att tvätta av de asy nyanserna direkt. Så att det inte är så ofta möjligt att färga håret i en blond, utsätta krullar för destruktiva förfaranden, kan du använda flera knep. Gör färgläggning med tekniken om ombre, balazhig eller sträcker färgen, gör markering. Ofta blondar en blond, särskilt en kall, snabbt, och varje efterföljande färgning förvärrar hårets tillstånd. Därför behöver blondiner regelbundet använda de så kallade "lila" maskerna och schamponerna.

Hur ofta färgar håret utan skada

För att minska skadan från färgning och samtidigt för att vara ljus kan du - i salongerna har länge varit populära metoder för färgning ombra, shatush, balayazh. Deras innebörd är att håret avsiktligt färgar ojämnt, för det mesta ignorerar rötterna. På så sätt är det möjligt att uppdatera utseendet utan att tortera de återvunna rötterna. Hur ofta kan hår färgas med partiell färgning? Korrigering av dessa typer av färgning är nödvändigt var tredje månad. Tyvärr är dessa metoder för partiell eller ofullständig färgning inte lämpliga för kvinnor med märkbart grått hår.

Balayazha-metoden innebär användning av flera liknande nyanser av färg, så nära som möjligt till den naturliga färgen. Det visar sig den volymetriska effekten av naturlig hårfärg, något utbränd i solen. I detta fall färgar rötterna inte alls, färgen appliceras endast på hårets längd. På grund av detta är det möjligt att glömma ofta färgning - trots allt växer de växande rötterna inte i ögat, men ser naturligt ut. Upprepade förfaranden Balayazha kan utföras inte mer än två och en halv månad.

Många moderna färgtekniker är baserade på markering, vilket innebär att vissa strängar kommer att klargöras. Ett sådant hårhår kommer att kräva ytterligare vårdgivande och fuktgivande masker, minimal användning av strykjärn och hårtork. Det är lämpligt att välja professionella vårdprodukter, eftersom hemmagjorda masker, särskilt de som innehåller användbara oljor, tvättar pigmentet kraftigt. Och måste målas oftare.

Hur ofta behöver jag färga hårrödor

Genomförande av upprepad färgning är det nödvändigt att ge den önskade nyansen till de regrowna hårrötterna, eftersom de inte tidigare har behandlats. Men längden som tidigare målats med färgade färger är inte värt det - detta kommer bara att förvärra hårets tillstånd. Ja, och pigmentet från de skadade krullarna tvättades snabbt. Därför är färgen, oavsett om den innehåller ammoniak, bara tonad på rötterna, och den återstående längden är färgad med färgade balm och sprayer. Hårets färg blir så enhetlig och likformig, och håret kommer inte att leda till mycket skada.

Hur ofta behöver du färga hårrötter? I avsaknad av grått hår rekommenderas att måla rötterna när de växer minst 1,5-2 cm eller två fingrar tjocka. Som regel tar det 1-2 månader.

Vad är skadlig frekvent hårfärgning

 • Nästan alla färgämnen förstör hårstrukturen, tunna den, dränera den. Som ett resultat blir håret skört, försummat, dåligt stylat. Omhändertagande bör också vidtas för att ta hand om sådant hår: färgämnen tvättas snabbt ut från skadade lockar och varje användning av en mask enligt populära recept gör färgen mindre attraktiv
 • Färgkomponenterna har en negativ effekt på hårbotten och orsakar allergiska reaktioner. Innan färgning, även med ett beprövat medel, utföra ett känslighetsprov.
 • Med frekvent blekning kan krullarnas naturliga färg bli mörkare.

Hur ofta du kan färga håret utan att skada dem beror på färgen. Oavsett valet av typ av färgämne, ge företräde till professionella färger - Capus, L'Oreal, Matrix, Igora, Londa, etc. Förpackningen av sådan färg innehåller endast ett färgrör, oxidationsmedlet inköps separat. Du väljer en procentsats av oxidationsmedel som minimalt är skada håret, medan det i "normala" färger med mönster på förpackningen, är redan där oxidationsmedel, och det oftast har en hög andel - över 9. Ännu bättre - att anförtro professionella färgning och missfärgning.

Basma, fördelarna och hårskador. Instruktioner för beredning och färgning av hår med henna och basma

Vad är basma?

Basma är ett naturligt färgämne som är känt för mänskligheten sedan antiken. Dess huvudsakliga funktion har alltid varit att färga hår, även om det ibland användes för att ge den önskade färgen till tygerna.

Ämnet i fråga är ett pulver med en gröngrön färg. Den produceras från en tropisk tropisk växt, vars torkade blad är malda för att erhålla önskad konsistens.

Fördel och skada

Bland de positiva egenskaperna hos detta verktyg är:

 • Det är en miljövänlig produkt som inte kan skada hår och hårbotten.
 • Kan läka sår
 • Avlägsnar inflammatoriska processer;
 • Kompositionen innehåller C-vitamin, vax, olika hartser, tanniner, mineralämnen som har en terapeutisk effekt på skadade trådar;
 • Motstår förlust, stärker hårsäckar
 • Förhindrar mjäll
 • Förstör skadliga bakterier som orsakar patogener i hårbotten;
 • Främjar tillväxten av friska och starka krullar;
 • Ökar volymen, vilket ger en känsla av tjockt hår, vilket är viktigt för dem som är naturligt smala och inte särskilt tjocka.
 • Lämplig för känslig hårbotten;
 • Krullarna blir skina, få en rik mörk färg.

När du planerar att färga håret med Basma måste du först veta om den skada den kan orsaka:

 1. Det är svårt att tvätta bort och kräver under en lång tid;
 2. När färgning sker för första gången eller efter användning av andra färger kan basmen förekomma i oförutsägbara färger;
 3. Du kan inte göra en perm för håret, eftersom du kan få i slutändan grön färg på huvudet;
 4. Dåliga färgämnen gråhår, vilket gör dem synliga på den allmänna bakgrunden;
 5. Med frekvent användning gör det strängar torra och spröda.

VARNING! Basma innan du använder kombinerat med henna. Detta skyddar dig från att få en grön, blå nyans på strängarna.

Vilken färg ger naturlig basma?

Utan användning av tillsatser ger naturlig basma en blå eller grön nyans. Det beror på den naturliga hårfärgen. Henna hjälper till att ge dem den nödvändiga nyansen. Det tillsätts till den analyserade färgen i en viss mängd.

Henna och basma kombination

Uppmärksamhet på vilken nyans du vill få på huvudet, du måste observera olika proportioner av dessa två komponenter:

 1. Det kommer att bli möjligt att få en kastanjfärg om du blandar basma med henna i lika stora mängder;
 2. För att få trådarna att få en svart ton med en blå nyans, kombinera en del av henna och exakt dubbelt så mycket basma;
 3. Om du vill göra en bronsfärg, förbered dig mycket av en viss mängd basma och henna, vars mängd ska vara dubbelt så stor.

VIKTIGT! Följ rekommendationerna från experter vid beredning av färg, liksom metoder för dess tillämpning, för att få ett resultat av det önskade resultatet.

För att inte förstöra utseendet, måla en curl med det aktuella organet, utvärdera resultatet och tänk på om du vill se dig själv så här i spegeln.

Hur man förbereder en lösning och väljer en nyans

För att undvika överraskningar på ditt huvud, förbered en blandning av basma och henna och applicera det försiktigt på en liten del av strängarna. Håll i en viss tid och spola. Om du inte vet vad resultatet kan vara efter att du har applicerat färgen, kom ihåg att det blir svårt eller nästan omöjligt att tvätta det. Om den resulterande färgen passar dig, fortsätt färgningsproceduren.

Framställning av lösningen är som följer:

 1. Blanda färger i torr form;
 2. Värm vattnet till 90 grader och tillsätt det gradvis till pulvret.
 3. Om du vill ge ditt hår en intressant nyans, lägg till ytterligare komponenter istället för vatten.
 4. Den färdiga massan ska likna tjock gräddfil;
 5. Tillsätt några droppar av någon essentiell olja så att håret inte är torrt och färgen är lättare att lägga sig ner.

Vissa komponenter kommer att bidra till att diversifiera basmens färg och göra den mer unik:

 • Grönt te hjälper till att få ljus brun kastanj färg;
 • En infusion av lök ger strängarna en brun färg;
 • Elderbärsaft kommer att göra ditt hår rosa eller lila;
 • En blå båge ger en lila nyans;
 • Färskt kaffe kommer att göra trådarna i en brunett choklad.

Rätt proportioner för att få rätt färg.

Det är bara möjligt att få önskad nyans om den önskade andelen av de två komponenterna observeras:

 1. Blanda samma mängd basma och henna och kan få en ljusbrun eller blek kastanjeskugga.
 2. En matsked Henna och två matskedar basma ger en rik brun eller kastanjfärg;
 3. För att ge strängarna en brons eller kopparfärg, kombinera en matsked Basma och två matskedar Henna;
 4. Förhållandet 1: 3 (henna respektive basma) kommer att ge svart med blå nyans.

Henna och Basma hårfärgning

Betraktad naturlig färg är ganska specifik. Det är därför du behöver veta hur man korrekt utför proceduren för att ändra hårfärg hemma.

Målningsmetoder

Det finns två sätt att färglägga:

 1. Blandar komponenterna torra ihop;
 2. Konsekvent applicera och tvätta var och en av dem (används oftast för grått hår för att uppnå en mer likformig färgning).

Hur ofta kan du måla

Det är möjligt att ändra färgen på strängarna av Basma inte mer än en gång i månaden. Annars kan de bli överdriven och förlora styrka.

Färginstruktioner

För att undvika oavsiktliga konsekvenser är det nödvändigt att utföra färgproceduren i enlighet med de grundläggande reglerna och rekommendationerna. Tänk dem mer i detalj:

 • Först måste du tvätta håret med vanligt schampo, utan att använda balsam;
 • Applicera grädden i ansiktet (det underlättar tvättning av fläckarna);
 • Förbered den nödvändiga blandningen, applicera omedelbart den med en speciell borste på trådarna;
 • Börjar att fördela massan på baksidan av huvudet, för det borde vara lite längre att jämnt fläcka;
 • Därefter flyttar vi gradvis till tempel, panna och krona;
 • Borsten borde röra sig mot spetsen av strängarna från rötterna;
 • Torka huden runt håret och allt överskott av materialet.
 • Täck håret med en hatt eller plastpåse.

VARNING! När du är på plats eller ammar, applicera först en liten mängd bläck på huden och vänta några minuter. Med utseende av rodnad, är fläckar eller klåda för att använda detta verktyg strängt förbjudet för dig.

Hur mycket att behålla

Det beror helt på hårets typ, trådens tjocklek och färg. Ju lättare de är desto snabbare kommer skuggan att förändras. Om du vill få en rik färg, måste du hålla färgen längre.

För vackra nyanser är det en viss tid hårfärgen på håret:

 • Blondin - 30 minuter;
 • Blek kastanj - inte mer än en timme;
 • Rika kastanjebruna - en och en halv timme;
 • Koppar eller brons - en och ett halvtimme;
 • Svart, förvärvar en blå nyans - ca 4 timmar.

Hur man tvättar

För tvättning använd endast vanligt varmt vatten. Sköljning av hår inträffar tills vattnet är helt transparent. Shampoo och balsam kan inte appliceras, för att de kan lätta krullets ton.

Om färgen var överexponerad och färgen visade sig vara mycket mörk, kan du försöka tvätta huvudet med tvål. I vissa fall hjälper citronsaft.

Hårvård efter färgning

Efter att återstoden av blandningen har tvättats bort kan strängarna behandlas med en surgjord vätska. Vinäger eller citronsaft läggs till den. De kommer att göra strängarna mer ljusa och glänsande. Försök att torka krullarna med en hårtork så sällan som möjligt för att inte skada eller överdriva dem.

Undersökning: Hur färgar du ditt hår?

Totalt antal röster: 154. Totalt antal medlemmar: 154.

Egenskaper av att måla håret svart

Att nå den aktuella färgen är ganska enkel. För att göra detta, smutsa på henna i 60 minuter, tvätta och färga trådarna med basma. Ju längre det kommer att vara på håret, färgen blir bara svart eller det kommer att få en blå nyans (om procedurtiden når 4 timmar).

Chokladfärg

Denna vackra färg kan erhållas genom att lägga till hönan (högst 25 g) nymalt kaffe i mängden 1 tesked. Du kan förkoka kaffe i 5 minuter, kyla det och tillsätt sedan till torrmassan.

Måla henna och basma grå hår

Jämn färg över vanliga och gråa trådar kommer att ha i flera besök. Först och främst fördela Henna, skölj det och behandla sedan strängarna med basma. Lämna det i enlighet med önskat resultat:

 • Upp till tre minuter - sandfärg;
 • Inte mer än fem minuter - ljusblont;
 • Från 8 till 10 minuter - mörkblond;
 • Ca 20-25 minuter - brunt med en ljus nyans;
 • En halvtimme - naturlig brunhårig;
 • Nästan 40 minuter är mörkbrun;
 • 45 minuter är en vacker chokladfärg;
 • En timme och mer är svart.

I det fallet, om färgen inte ändras efter tiden, och de grå rötterna börjar växa, räcker det bara att tona dem och inte röra hela håret.

Home Coloring Tips

Om du bestämmer dig för att färga ditt hår hemma, glöm inte några knep som hjälper till att uppnå önskad effekt:

 1. Applicera endast på våta strängar. Om de förtorkas på ett naturligt sätt eller med en hårtork, kommer färgen att bli dålig;
 2. Se till att platsen där du ska utföra hela proceduren stängdes med polyeten. Detta förklaras av att en gång på någon yta blir det ganska svårt att torka av verktyget4
 3. Du måste bära handskar och täcka dina axlar med en onödig handduk innan du färgar;
 4. Applicera basma på krullar bara en speciell pensel;
 5. För att hålla färgen strömmande genom ditt hår, lägg till lite glycerin, avkok av linfrön eller vanlig olja. Närvaron av ytterligare komponenter kommer inte att påverka färgen äntligen.
 6. Det är bättre att blanda basma och henna i en glas-, plast- eller porslinbehållare för att inte orsaka oxidation med metallen.
 7. Lämna inte den färdiga massan till nästa gång, eftersom färgen inte kommer att vara som planerat.
 8. När du köper en produkt, studera dess sammansättning. Det måste vara naturligt;
 9. Köp inte utgående färg;
 10. Äppelcidervinäger, som läggs till sköljningsprocessen, hjälper till att göra håret ännu mjukare och mer glänsande.

Recensioner och granskning

Recensioner av Basma är ganska olika. Enligt många, om de används korrekt, enligt alla instruktioner och rekommendationer, kommer du alltid att kunna få den effekt du vill ha.

Vissa användare hävdar att de inte var nöjda med resultatet alls, eftersom håret visade sig vara grönt först efter att ha torkat av färgen, och sedan ändrades skuggan några gånger om dagen.

Iransk basma artcolor

Den har en regenererande, stärkande effekt. Gjord av en unik buske som växer i Iran. Detta färgämne är rikt på vitaminer och spårämnen som skyddar håret mot yttre mekaniska och miljömässiga effekter. Det rekommenderas att använda det för kvinnor i åldern 18 år. Före användning färgas strängarna först med henna och appliceras sedan på basma. Perfekt för alla hårtyper.

Indiska naturliga

Den är gjord enligt det klassiska receptet. Innehåller vitaminer och spårämnen som skyddar lockar och kan inte skada dem. Egenskapen av detta verktyg är att det blandar torrt med henna och appliceras endast i denna form på rena strängar. För att få maximal effekt av färgning, tvätta av blandningen med varmt vatten. För att spara resultatet, tvätta inte huvudet för de närmaste 2-3 dagarna.

Användningen av basma för hår av alla varumärken är en bra lösning för att ge unika egenskaper till sitt utseende. Håret är mättat, vacker färg, blir stark, glänsande. Följ anvisningarna enligt anvisningarna, och du kommer att bli helt nöjd och kommer inte bli besviken i resultatet.Nästa Artikel
Varför hår växer snabbt fett - de främsta orsakerna till problemet och hur man eliminerar det