Tips 1: Hur ofta behöver jag tvätta mitt hår


Man tror att frekvent tvättning av huvudet leder till att håret börjar bli smutsigt snabbare. Experter säger att detta bör ske så ofta som de behöver, det vill säga när de blir förorenade.

Normalt friskt hår ska tvättas 1-3 gånger i veckan. Fet curls särskiljas av det faktum att en stor mängd talg ackumuleras på sina rötter och längs hela längden, vilket hämmar hårväxten. Ur detta fett ser de tråkigt, oljigt och orörligt ut. Sådant hår måste tvättas dagligen. Men daglig tvätt kan torka ut hårbotten, vilket i sin tur orsakar ännu mer intensiv separation av talg.

Torrt hår, tvärtom, kännetecknas av otillräcklig talgproduktion. Från detta blir de sköra, lätt brutna. Torrt hår kan vara från naturen eller som ett resultat av aggressiva effekter på dem (frekvent färgning och blondning, perm, felaktig vård). Sådant hår rekommenderas inte att tvätta mer än en gång i veckan. Hyppig tvätt, även med ett olämpligt schampo, kan förvärra hårets tillstånd ännu mer.

Men det bör förstås att man går och lägger sig, när det finns en stor mängd lack, mousse och andra stylingprodukter på håret, är mycket skadligt för deras tillstånd. All denna kemi och gata smuts fast vid den gör det svårt för håret att andas och tränga in i strukturen, förstör det. Därför bör du välja den minsta av två onda, nämligen tvätta håret från resterna av stylingprodukter.

Ofta undrar hur ofta du kan tvätta håret, menar folk hur ofta du kan sticka håret med en hårtork. Här säger experter att de inte får missbrukas vid torkning av hår. När allt kommer omkring har varmluft en negativ effekt på krullarnas struktur. Och trots att många verktyg nu produceras som kan skydda mot exponering för hetluft, rekommenderas det att blöda håret med kallt läge och håll hårtorken minst 40 cm från håret.

Tidigare rekommenderades inte frekvent tvätt av hår på grund av det faktum att schampon innehöll mycket aggressiva tvättmedel. Nu är produkterna utformade speciellt för frekvent användning, som kan användas varje dag.

22 effektiva sätt att ta hand om fet hår

Orsaken till fet hår är för intensivt arbete i talgkörtlarna i hårbotten. Det kan orsakas av en genetisk predisposition eller alla störningar och störningar i kroppen.

Yulia Ilyashenko
Kosmetolog, Kiev

Obalanserad näring, stress och överbelastning, hormonella problem - alla dessa är orsaker till ökat fet hår. Om du bär en hatt försvårar problemet ytterligare: Under locket blir normal ventilation störd, huvudet överhettar lätt, svettar och hudkörtlarna börjar arbeta med dubbel styrka. Därför är hårrötterna under locket mycket snabbt saltade. Ja, och hormonella stormar i framtidsmorternas kropp lägger bränsle i elden.

Och varför behöver du denna talg? I rimliga kvantiteter är det helt enkelt nödvändigt. Detta är ett naturligt smörjmedel som skyddar håret från brådhet, ger det glans och elasticitet och stöder en hälsosam hårbotten. Men när den producerar för mycket blir det ett verkligt problem. Låt oss försöka göra en lista över sätt att ordentligt ta hand om fet hår, vilket hjälper till att hantera denna obehagliga egenskap hos vår kropp.

Oljigt hår: ett speciellt tillvägagångssätt

1. "Rätt" schampo. Det är mycket viktigt att välja ett schampo som passar ditt hår. Försök med schampo för fet hår. Men det kan mycket väl vara vad du behöver och schampo för normalt hår. Saken är att under kåpan sönder hårrötterna ganska snabbt. Men de tips som slås ut från under locket, tvärtom, blir torra från förkylningen. Och här är det mycket viktigt att upprätthålla balans mellan avfettning och fuktning. För aggressiv "avfettning" schampo kan torka ut hud och hår, vilket resulterar i ännu mer fet skalp. Ge företräde till mjuka kvalitetsprodukter avsedda för daglig användning. För oljigt hår är bra schampon med extrakt av medicinska växter: häststång, nässla, calamus, coltsfoot.

2. Regelbunden vård. För fet hår är det viktigt att tvätta håret regelbundet. Du kan ofta höra uppfattningen att frekvent tvättning är oönskad, att det bara kommer att öka fet hud och hår. Faktum är att du måste utveckla ditt eget schema och tvätta håret efter behov. Frekvent tvättning av huvudet för framtida mamma är mycket mindre skadligt än ett dåligt humör från att inte tänka på henne för snygg frisyr. Dessutom är utsöndrat talg en utmärkt odlingsplats för reproduktion av bakterier. Och ur denna synvinkel är det också bättre att tvätta huvudet oftare än oftare.

En annan viktig punkt är vattnets temperatur. Tvätta inte huvudet med för varmt vatten, oavsett hur du vill bada i duschen. Varmt vatten stimulerar talgkörtlarna, som ligger i huden, och de börjar arbeta med ännu större intensitet. Använd varmt vatten, och i slutet skölj huvudet kallt. Dessutom skölj håret noggrant, ta bort schamponrester.

3. Balms? Mycket noga! Om hårbotten är benägen för fet hud, använd balm och balsam med försiktighet, och bara de som rekommenderas för fet hår. Oljigt hår har tillräckligt med egen smörjning, så att ytterligare smörjning inte är nödvändig. Om du fortfarande använder en balsam, applicera den bara på spetsarna, undvik hårbrotten. Och, självklart, tvätta noggrant de produkter som appliceras på håret. När allt kommer omkring, är deras rester - det här är en ytterligare förorening och viktning av håret.

4. Torka håret ordentligt. Det visar sig att detta också är viktigt! Om du är benägen att ha hög fetthalt, gnugga inte håret för intensivt. Denna "massage" stimulerar dessutom talgkörtlarna att utskilja ännu mer fett. Torka håret med en mild blotting rörelse med en mjuk handduk.

5. Geler - nej! Försök att inte använda geler för hår styling. De gör håret tyngre, så att det blir fetare. Och vi har nog av denna "glädje" utan gel. Det är bättre att använda en lättmixning: Slå en liten mängd skum i dina handflator och applicera det på ditt hår, lyft det något.

6. Hårtork? Bättre utan det. Blåstorkning undviks bäst om möjligt. Om du fortfarande behöver göra en styling, torka håret delvis i luften och låt det torka redan med en hårtork. Försök att använda kyla snarare än varm luftflöde under torkning och rikta inte en varm ström av luft vid hårrötterna.

7. Kammarhemmer. Oljigt hår bör inte kammas för ofta. Eftersom de börjar bli feta från rötterna, borstar håret, fördelar vi talg från hårets rot längs hela längden. Som ett resultat är håret mycket snabbare förorenat. Av samma anledning är vanan att ständigt röra håret med händerna, skrapa huvudet och hålla fingrarna längs huden skadligt.

8. Ät rätt. Talgkörtlarna påverkas inte bara av yttre påverkan utan också av det sätt vi äter. Framtida mamma är särskilt viktig för att övervaka kosten. Detta kommer positivt att påverka hårets tillstånd. Hudkörtarnas arbete påverkas negativt av feta, stekta, söta och alltför kryddiga livsmedel. Mjölprodukter i kosten bör också vara begränsade. Men äta färska grönsaker, frukter, bär, nötter. Också användbara torkade frukter: torkade aprikoser, prunes, russin, datum. Efter att ha hört en läkare kan du komplettera kosten med ett balanserat vitamin-mineralkomplex.

9. Vikten av vatten. Det är viktigt att övervaka inte bara en hälsosam kost, men också en dricksbehandling. Om det inte finns kontraindikationer, drick mer vatten. Inte juice eller komposter, men rent dricksvatten. Vatten rensar inte bara kroppen och tar bort gifter från det, men gör även hårbotten och håret friska.

10. Oljemaskor. För oljig hårvård är paradoxalt nog oljamaskar bra. För sådana masker lämpliga basoljor: druvfrö, kokosnöt, mandel, sesam. Du kan använda eteriska oljor, men var försiktig med dem: vissa är kontraindicerade vid graviditet. Av den tillåtna - oljan av citron, citronmelé, cederträ, tall, cypress. Eucalyptusolja, mint och salvia är bättre att utesluta. För masker, blanda ett par droppar eterisk olja med någon basolja. Du kan använda basoljan i sin rena form. Värm blandningen något i ett vattenbad och gnid varm olja i hårbotten. Sätt en cellofantpåse på håret och lämna masken i 40-60 minuter. Därefter tvättar du håret med schampo. Det rekommenderas att utföra sådana procedurer en gång i veckan.

11. Henna. Detta är inte bara en färgämne. Det är också en av de bästa naturliga hårstärkande produkterna. Henna torkar hår och hårbotten. Därför passar den perfekt. Blanda färglös henna (det färgar inte håret utan bara behandlar) med ett glas naturlig yoghurt. Applicera på håret innan du tvättar och lämna i 15-30 minuter. Denna mask är användbar för att göra två gånger i veckan.

12. Magisk aloe. Den aloe vera medicinska växten, som ofta odlas på fönsterbrädor, är ett utmärkt botemedel mot fet hår. Om du inte har en sådan växt hemma kan du köpa aloejuice på ett apotek. Ta 150 ml schampo som passar dig, tillsätt en matsked citronsaft och en tesked aloe juice (färskpressad eller från ett apotek). Du kan tvätta håret med detta användbara schampo dagligen. Blandningen kan förvaras i kylskåp i en vecka.

13. Herbal sköljning. Efter att ha torkat huvudet är det användbart att skölja håret med decoctions av örter. För oljigt hår lämplig rosmarin, lindfärg, ekbark, nässla. Du kan brygga örter individuellt eller göra en blandning av flera. För att förbereda buljongen, två matskedar torrt gräs, häll ett glas kokande vatten och lämna i en sluten behållare i 20 minuter. Skölj huvudet med en kyld och filtrerad lösning efter tvättning. Detta är den bästa naturliga hårbalsam!

14. Ölsköljningar. Inte bara öl, utan även andra alkoholhaltiga drycker torkar hårbotten och gör håret glans. Men öl innehåller också mycket näringsämnen, i synnerhet B-vitaminer, i sin sammansättning. Du kan skölja huvudet med öl varje gång efter tvätt. Våra mormödrar använde denna metod för att bekämpa fettigt hår. Blanda ett halvt glas öl med två glas varmt vatten och skölj håret efter tvätt. Skölj håret med vatten efter det att detta inte är nödvändigt.

15. Medicinsk vinäger. Ett annat verktyg för att bekämpa hårdhetens feta innehåll kom också till oss från farmödrar. (Det finns några verktyg som har använts i många år, men de fungerar inte värre än moderna supernovautvecklingar i kosmetikindustrin.) Det handlar om vanlig ättika. Det kan torka och läka hårbotten. Blanda två matskedar vinäger med ett glas vatten. Skölj blandningen med vått hår efter tvätt och skölj därefter med varmt vatten. Inte mindre användbart för hår och naturligt äppelcidervinäger. Blanda det med vatten i ett förhållande på 1: 4 och massage din hårbotten med denna blandning. Låt ättika på håret ligga i 5-10 minuter, skölj håret noggrant med varmt vatten. Sådana förfaranden kan utföras i kurser om 7-10 dagar.

16. En underbar citron. Genom dess torkande effekt liknar citronsaft liknar vinäger. Det luktar bara mycket trevligare och uppdaterar mycket bättre. Därför ska vi testa den mirakulösa kraften av citron på vårt hår. Du kan använda den på olika sätt. Till exempel, så. Krama saften av två citroner, blanda den med två glas destillerat vatten och förvara blandningen i kylskåpet. När du har tvättat håret och dabat det bra med en handduk, gnugga vätskan i hårbotten. Tvätta av efter 5 minuter. Du kan göra något annat. Klipp en citron i hälften och torka hälften av hårbotten innan du tvättar. Tvätta håret på vanligt sätt efter 10-15 minuter. Att göra sådana förfaranden är användbar en gång i veckan.

17. Teassistent. I tebröd innehåller tanniner med sammandragande egenskaper och torr fet hud. För proceduren behöver du svart bladte. Brew en matsked te med ett glas kokande vatten, låt teet brygga ordentligt, svalt och applicera på hårbotten innan du tvättar. Tvätta håret med schampo efter 10-15 minuter. För större fördel kan ekbark läggas till tebrewing.

18. Äggsmask. Äggula innehåller kolesterol, vilket det visar sig hjälper till att minska sebumbildning. Därför är äggmaskar mycket användbara för fet hår. Blanda en äggula ordentligt med en tesked vodka och en tesked vatten. Gnugga blandningen i hårbotten, linda huvudet med en handduk och håll i 10-15 minuter. Tvätta sedan håret med schampo. Du kan göra denna procedur 2-3 gånger i veckan.

19. Mask av havregryn. I vanliga havremjöl innehåller många näringsämnen: spårämnen, vitaminer, antioxidanter. Dessutom absorberar havregryn perfekt fett och lugnar irriterad hårbotten. Hur man gör en användbar läkningsmask från den? Mycket enkelt. För fin havregryn häll lite varm mjölk och låt dem svälla.

I "gröt" kan du lägga till några droppar vegetabilisk olja och vitaminer A och E i form av oljelösningar (säljs i apotek). Applicera masken på huvudet, täck med folie och handduk och lämna i 20 minuter. Skölj sedan håret med schampo.

20. Bagepulver. Nyligen har mycket sagt om fördelarna med natron för att alkalisera kroppen. Det visar sig att det kan hjälpa till i kampen mot hårt hår. Men du måste använda läsk noggrant - det är en ganska aggressiv substans. Två eller tre teskedar soda löst i en liter varmt vatten och skölj håret och hårbotten. Tvätta håret efter 20 minuter. Det är möjligt att använda sådana sköljningar 2-3 gånger i veckan.

21. Mask med stärkelse. Potatisstärkelse har länge varit känt som ett torkmedel. Vi kommer att använda dessa egenskaper. Lös upp 2 msk stärkelse med varmt vatten, sätt 1 tsk honung (om du inte är allergisk mot honung) för att förbereda masken. Applicera blandningen i hårbotten och sprid den sedan över hela längden av håret. Håll i 40 minuter, skölj med varmt vatten. Efter en sådan mask ser håret inte bara torkare och friskare ut. Stärkelse ger hår extra volym och gör det mer lättsamt.

22. Babypulver. Det händer så att vårt hår inte ser ut som snyggt på grund av det höga fettinnehållet och vi måste snabbt lägga dem i ordning, och vi har ingen tid att tvätta vårt hår helt. Vi använder ett enkelt, säkert och effektivt sätt. Applicera ett litet babypulver till hårrötterna, lämna i ett par minuter, och borsta sedan håret noggrant, ta bort resterande pulver. Pulver absorberar snabbt överflödigt fett, vilket ger ditt hår extra pomp och volym. I stället för pulver kan du också använda mjöl eller potatisstärkelse. Nu finns det speciella torra schampon, som fungerar enligt samma princip.

Oljigt hår. Oljig hårvård: hur man tvättar, schampon, torkning och styling. Folkmedel för fet hår

Omsorg för fet hår är ofta tröttsamt: de har bara tvättade sina huvuden, gjort en vacker frisyr och bokstavligen på en dag är de redan tråkiga, sakta, fast ihop och det kan inte prata om volymen.

Ändå är experter ganska optimistiska: det visar sig att fet hår är mycket lättare att behandla än svagt, skört eller torrt hår. Du behöver bara veta hur man ska hantera sådant hår, sköta i tid, följa enkla regler och använda specialverktyg.

Oljigt hår

Varför är hårhår fet? Det är faktiskt inte håret som är fet, men hårbotten på grund av ökad utsöndring av talgkörtlarna. Självklart finns det inga talgkörtlar i håret, men alla hårsäckar har det.

Hur sprider fettet längs hela längden av håret, och varför förblir det inte vid rötterna? Fettens egenskaper är sådana att det snabbt och snabbt bildar en tunn film. Således kan en glasflaska med olja, om den öppnas och används, snabbt bli fet, även om ingen har spillt olja. Sebum sprider sig i håret precis som detta, som om det är omslaget och täcker det med film.

Utseendet hos sådant hår är väldigt obehagligt, och du vill inte röra den. Men för håret själv är detta tillstånd inte så illa: de är som oljig hud mycket bättre skyddade av talg från negativa yttre influenser. Inte undra på att kosmetologer anser att fet hud är mindre känslig för tidig åldrande än andra typer.

Men det här tröstar inte - utseendet och strukturen hos sådant hår ser oattraktivt ut, och du måste tvätta håret varje dag för att kunna kommunicera med andra människor utan problem, precis som i en shampooannons. Det kan tyckas att ofta tvättning löser problemet med fet hår, men det här är inte helt sant.

Hur man tvättar fettigt hår

Trichologists - specialister som är involverade i behandlingen av hårbotten och håret, rekommenderar att du inte tvättar huvudet, men regelbundet, med bara speciella medel. I inget fall kan du tvätta fet hår med schampo avsedd för andra typer, eftersom utsöndringen av talgkörtlarna härvid bara ökar.

Om du tvättar ditt hår för ofta tvättas en skyddsfilm från hårbotten och håret, huden är irriterad, och sebum utsöndras därmed ännu mer intensivt.

Innan du försöker påverka arbetet i talgkörtlarna, bör du ta reda på orsaken till deras aktivitet. Kanske är det förknippat med det endokrina systemet, och sedan kan kosmetika inte göra: du behöver normalisera din hälsa.

Om det här är din genetiska särdrag, vet du att det här problemet är helt lösligt. Genom att följa alla rekommendationer för hårvård kan du se till att de blir friska, elastiska och glänsande.

Oljig hårvård

Tvätta fettigt hår ordentligt. Välj schampon för oljigt hår, som innehåller extrakt av olika växter: horsetail, salvia, coltsfoot, nässla, calamus, tång; vitaminer, spårämnen, proteiner.

Innan du tvätter håret är det lämpligt att gnugga in i hårbottenavfettningsmedel: aloe juice, klabber, morotsjuice. När det gäller morotsjuice kan blont hår tillfälligt fläcka, så det är bättre att använda detta verktyg för mörkt hår och för blont hår kan du ta lökjuice blandat med ricinolja - 2 msk. båda. Lukten är inte så trevlig, men den är användbar för hud och hår.

I ca 1 timme lägger de ett duschlock på huvudet eller täcker det med cellofan och med en handduk ovanpå. Börja med att tvätta håret, applicera schampo först på hårrötterna och massage sedan hårbotten med fingertopparna. Applicera noggrant schampo över hela längden av håret är inte nödvändigt - det schampo som rinner längs det är tillräckligt. Så du kan eliminera fettet vid rötterna, och det andra håret gnuggar inte eller överbelastar - det här är en mild teknik för att tvätta fettigt hår.

Det finns en annan teknik: Applicera redan skummad schampo på håret, något utspädd med vatten - så håret är mindre skadat och skummet fördelas jämt mellan dem, vilket eliminerar smuts och oljig glans. Shampoo ska tvättas mycket försiktigt och sköljas efter att ha tvättat minst kokt vatten.

I allmänhet kräver det enklaste sättet att skölja fet hår inte något speciellt krångel: Kamille te med citronsaft lämpar sig för lätt hår - 2 msk. 2 liter vatten och för mörkt vatten med ättika, 1 msk. på 1 liter vatten. Efter tvättning kan du inte gnugga håret med en handduk - de behöver bara vikas och vänta tills de torkar ut. Annars kan håret skadas, och sedan bryr sig om dem blir ännu svårare.

Random
artiklar

Pumpa bakad i ugnen. Hur man lagar en pumpa i ugnen. Kvinnors webbplats www.InMoment.ru.

Tomatjuice: fördelar, komposition, egenskaper, produktion och hur man dricker tomatjuice. Hur man går ner i vikt på tomat

Havrekli för viktminskning. Kvinnors webbplats www.InMoment.ru

Rund ansiktslyftning - ansiktslyftning (plast- och ansiktskorrigering): indikationer, rehabilitering, resultat.

Aquamarin sten - värde, egenskaper och foton

Vad vill männen ha? Kvinnors webbplats www.InMoment.ru

Sockersubstitut är hälsofarliga. Sötningsmedel aspartam. Vad är farliga sötningsmedel (ersätt.

International Cooking Day - 20 oktober

Mode väskor sommaren 2015. Kvinnors webbplats www.InMoment.ru

Tandkräm och medel för att minska tändernas känslighet.

Oljig hårbehandling - vad man ska göra med fet hår än att tvätta och hur man bryr sig

Problemet med överdriven fet hår står inför ett stort antal kvinnor runt om i världen. Man kan bli av med sådana problem med hjälp av många medel, från professionell medicinsk till känd folk, men först och främst är det nödvändigt att korrekt fastställa orsaken till överdriven fetthet. Att veta orsaken kan du enkelt eliminera själva problemet.

Orsaker till fet hår hos kvinnor

Innan du börjar använda något sätt att eliminera och bekämpa hårets ökade fettighet, är det viktigt att bestämma orsaken. I annat fall kommer behandlingen inte att ge någon effekt eller kommer endast att vara effektiv vid tidpunkten för användning av ett visst botemedel. De vanligaste orsakerna till fet hår hos kvinnor:

 • ökad glandular aktivitet i hårbotten;
 • lipid obalans;
 • hormonella störningar
 • sköldkörtelproblem
 • problem med matsmältningskanalen
 • långvarig användning av vissa läkemedel, såsom antibiotika;
 • äta skräpmat - fet, stekt, kryddig, saltig;
 • felaktigt utvalda hårvård, som inkluderar schampon, balm, masker, sprayer, håroljor som kontraindiceras för denna typ av hår;
 • seborisk dermatit;
 • stressiga situationer
 • graviditet;
 • menopaus;
 • oregelbunden schamponering
 • dålig kvalitet på vatten som används för tvättning, särskilt hårt vatten;
 • frekvent eller felaktig färgning, användning av produkter av dålig kvalitet under frisörsförfarandena;
 • syntetiska hattar kan också orsaka överdriven fet hår.

Förstöring av lipidmetabolism och ökad aktivitet hos talgkörtlarna är som regel nära kopplade till varandra och följer från varandra. De är den främsta orsaken till fet hår som ett resultat av en sjukdom, eller felaktig livsstil, näring eller vård.

För att fastställa den exakta orsaken rekommenderas det att besöka en specialist och vid behov genomföra schemalagda undersökningar.

Oljiga hårbehandlingar

Ett stort antal kvinnor vars hår är benägen för snabb fet smuts och oljighet, försöker tvätta håret oftare. Det här är ganska naturligt, eftersom utseendet på fettigt hår inte ser väldigt trevligt ut, men ett sådant tillvägagångssätt som ofta tvättning av huvudet löser inte huvudproblemet och ibland förvärrar det - varmt vatten kan prova en ökad frisättning av subkutant fett, vilket gör håret ännu mer fet.

Det bästa sättet att utföra sådana rengöringsaktiviteter för hår som är benägna att fett, strängt som de är förorenade, ungefär 1 gång i 4-5 dagar. Använd för rengöring du behöver väl valda verktyg med en uttalad avfettningseffekt. Fonder för fet hår bör inte göra dem tunga, så du bör uppmärksamma kompositionen och deras naturlighet.

Standardprocedurer för att eliminera alltför fet oljigt hår i början av utseendet:

 1. Tvätta håret inte mer än en gång var 4-5 dagar, utan att använda för varmt vatten.
 2. 3-4 gånger i veckan är det värt att gnida hårbotten med en blandning av 5% borsyra och ett par droppar citronsaft och alkohol. Detta bör göras med en bomullsplatta som delar håret i avskiljningar.
 3. Kamma håret med en borste flera gånger om dagen, inte glömma att regelbundet tvätta kammen med vatten och tvål. Därför kommer penslar med naturliga borstar inte att fungera.
 4. Justera din kost och fysisk aktivitet - du bör äta mer grönsaker, frukt, magert kött och fiskfat, vägra från ohälsosam kost, undvik stress om möjligt, få tillräckligt med sömn och gå i frisk luft varje dag.
 5. Under den kalla årstiden, försumma inte bär av högkvalitativt naturhuvudbonader, eftersom förkylningen påverkar hår- och hårbottens tillstånd. Detsamma gäller för den varma säsongen - det är nödvändigt att skydda huvudet från den brännande solen.

Genom att följa ovanstående regler kommer det att bidra till att upprätta blodcirkulationen, samtidigt som huvudet rensas från fet och oljig glans. Dessa förfaranden rekommenderas att utföras med någon grad av fet hår, men den bästa effekten uppnås i de inledande stadierna av uppkomsten av överflödig fettighet.

Hur man behandlar fettigt hår hemma

Behandling av fet hår är ganska möjligt att organisera hemma, utan att tillgripa dyra salongprocedurer, vilket sparar inte bara pengar utan också tiden.

 • användning av speciella valda schampon, inklusive fasta, samt terapeutiska och rengörande tvål, till exempel med antiseptisk verkan - "Tar", "Borne";
 • Applicera självtillverkade masker och användningen av naturliga sköljningar, såsom tennsling av kalendula, kamomill, salvia, plantain, johannesört;
 • borstar ibland med icke-naturliga borstar och icke-metalliska tänder;
 • Du bör undvika att ha snygga frisyrer, med strykjärn, ployk och hårtork för styling. Om en hårtork används för torkning är det viktigt att justera det genomsnittliga läget så att luften inte överdriver huden, eftersom det efter torkning kommer det subkutana fettet att produceras med dubbel styrka.
 • Det rekommenderas inte att bära hårnålar, gummiband, huvudband och alla slags smycken av metall i kompositionen.

Genom att följa dessa enkla tips om hårvård kan du kontrollera hudens oljighet, minska den med hjälp av tillgängliga verktyg och naturliga ingredienser i sammansättningen av schampon, masker och sköljningar.

Medlet mot fet hår

För att bli av med problemet med snabbt förorenat hår är det viktigt att inte bara rengöra huvudets hud i rätt tid utan också att använda rätt sätt för detta, vilket effektivt avlägsnar hudpartiklar och subkutant fett. Starka exfolierande medel är som regel inte helt lämpade för denna typ av hår, så du behöver använda mjukare men inte mindre effektiva medel.

 1. Tvål. För problem med överdriven fetthet används ofta olika typer av inte bara schampon, men också tvål. En av de mest effektiva i kampen mot denna sjukdom är "Tar" tvål. Naturliga komponenter i denna produkt laddar inte håret med skadliga kemikalier, rengör och desinficerar huden effektivt. Den enda nackdelen med att använda ett sådant verktyg är inte den mest lämpliga formen av frisättning i stänger och en specifik lukt. Varaktighet - högst två veckor i rad, varefter det rekommenderas att ta en paus.
 1. Aspirin. Aspirin är känt för sin förmåga att eliminera överskott av fett från hårbotten, vilket förbättrar hårets tillstånd kraftigt. Dessutom reglerar och normaliserar aspirin produktionen av subkutant fett. Hur man använder: En tablett med denna medicin krossas i pulver och blandas med något mildt naturligt schampo, varefter håret och hårbotten tvättas noggrant med denna blandning.

Vitaminer från fet hår

I vitaminer behöver inte bara människokroppen, utan också håret. För varje hårtyp finns ett komplex av vitaminer som kommer att ha en positiv effekt, närande och mätta både huden och håret med alla nödvändiga spårämnen och användbara mineraler.

 1. Omega 3. Många kända fiskoljor presenteras idag i form av kapslar som måste tas oralt för att kompensera för bristen på fördelaktiga ämnen, i synnerhet Omega 3 och E-vitamin, i kroppen. Förhindrar många problem med hår och hud, inklusive eliminering av greasiness och justering av lipids balans, samt att stärka och närma håret från insidan.
 2. Tsinkteral. Zinkbaserat läkemedel stimulerar väsentligt metaboliska processer i kroppen, normaliserar utsöndringen av talgssekretioner och stärker den totala immuniteten.
 3. Vitaminer av Grupp B, C, och även järn.

Det är tillrådligt att använda vitaminer inte bara i piller, utan även genom att inkludera mat som är rika på dessa näringsämnen och mikrodelar i kosten. Du måste lägga till fisk, frukt och grönsaker i menyn, såväl som lever.

Glöm inte att läkemedel i tabletter och kapslar för oral administrering ska ordineras av en läkare, särskilt om det finns några kroniska sjukdomar och problem med mag-tarmkanalen. Ta vitaminer bäst efter måltider för att inte skada magen. Läs mer om lösningar för fet hår.

Hur man tvättar fettigt hår

För att tvätta oljigt hår är lämpliga som en speciell, professionell schampo och några massmarknadsverktyg. Vid inköp av tvättmedel i en vanlig butik bör du noga läsa instruktionerna och sammansättningen, se till att det inte finns några olämpliga komponenter, såsom parabener, sulfater, dofter och andra.

Det är mycket bra om kompositionen kommer att innehålla naturliga extrakt eller oljor.

Av de vanliga schampon som är lätta att hitta i många snabbkedjor kan följande produkter särskiljas:

 1. Kockschampo. Billig lösning på naturlig basis, lämplig för daglig användning.
 2. Grön mamma. Ekoskampo med mynta, som inte innehåller kemiska aggressiva komponenter. Mynter uppdaterar och rengör huden och håret.
 3. Wella reglerar. Kärnan i detta verktyg är naturlig lera. Du kan använda den varje dag, eftersom det vanligtvis inte används Wella Regulate.
 4. Nouvelle. Nettle extrakt, som är en del av de aktiva ingredienserna i detta schampo, rengör djupt och försiktigt och tar bort greasiness, vilket minskar produktionen av subkutant fett.
 5. Lush. Ekologiskt schampo med enbär, citrus och oljor justerar lipidbalansen, rensar håret effektivt, snabbt och permanent.

Kompositionen av aktiva beståndsdelar i naturliga schampo innehåller som regel naturliga ingredienser, och oljor och skal från växter fungerar som smakämnen och fuktighetsgivare. På grund av minimering av kemiska komponenter finns det ingen beroende av sådana medel och allergiska reaktioner är mycket sällsynta.

Topp 5 professionella fet hår shampoo

Bland de professionella produkterna för vård av fet hår är följande schampon mest effektiva:

 1. Friderm. Den viktigaste aktiva ingrediensen är tjära, vilket eliminerar inte bara fett och fetthet, men också möjliga symtom - klåda och mjäll. Det har antiseptiska och hypoallergena egenskaper.
 2. EsraSys. Koreanska botemedel, effektivt hantera problemet med fet huvud. Består av naturliga ingredienser, vitaminer och mineraler. Förvirrar inte håret, verkar mycket försiktigt och delikat.
 3. Angel. Koncentrerad schampo, som konsumeras mycket sparsamt. Seaweed och marine collagen bekämpa huvudproblemet, och termiskt vatten mjukar håret.
 4. Matrix. Normaliserar arbetet med de subkutana körtlarna som producerar fett och desinficerar även utan att torka håret. I kärnan - citron extrakt.
 5. Phytodess. Fransk schampo med ginseng och andra naturliga ingredienser: pepparmintoljor, nässlextrakt och grön lera. Rengör inte bara, men reglerar också produktionen av fett, normaliserande lipidbalans. Avlägsnar skadliga ämnen, eliminerar mjäll.

Hår som är benäget för fett rekommenderas starkt att skölja efter tvätt med en användbar balsam eller tinktur.

Konditioneringsmedel för fet hår kan köpas i affären eller laga mat själv:

 • äppeläger. I 1 liter varmt vatten späd 1-2 teskedar äppelcidervinäger och skölj håret med denna vätska. Mängden ättika bestäms utifrån hårets längd;
 • citrusjuice. Klem en citron och blanda med 1,5 liter vatten. Istället för citron kan du använda en medelstor grapefrukt;
 • Balsam balsam Planeta Organica med svart kumminolja. Toner, stärker och regenererar. Kärnan i många naturliga ingredienser;
 • Balsam Conditioner Ecolab. Med glycerin, grönt te, bergamot, verbena och ingefäraxtrakt.

För att bevara hårets fräschhet, deras hälsosamma utseende och glans under lång tid är det viktigt att inte bara använda ett gott schampo utan också en sköljning efter tvättning.

Hur man botar hår från fettinnehåll genom folkmedicinska lösningar

Du kan bli av med överdriven greasiness med hjälp av folkmedicin, som är kända för deras naturlighet och tillgänglighet:

 1. Kokosolja för fet hår. Inte alla oljor kan användas med fet hår eller hud, men kokosolja är ett universalmedel som passar alla typer av hår, inklusive de som är benägna att få problem med fettighet. Applicering: Värm upp flaskan med olja i varmt vatten, sprid det över hela längden av håret, undvik kontakt med huden och lämna den så, och täck den med en handduk i 30-50 minuter. Även denna olja kan läggas till masker och sulfatfria mjuka schampon.
 2. Lavendelolja. Lavendeloljor har en mycket trevlig arom och fuktgivande, lugnande och helande effekt, så de läggs vanligen vid tillverkning av olika masker, inklusive hemma. Förhållande: För 1 tsk schampo, balsam eller utspädd maske ta 4 droppar lavendelolja.
 3. Färglös henna. Denna produkt torkar håret mycket bra, vilket gör det mer luftigt, voluminöst och friskt. Detta innebär utfärdas i form av pulver som måste lösas med varmt vatten. Proportionerna beräknas utifrån hårets längd, så att massan visade sig vara konsistens som surkräm. Dela håret i strängar och försiktigt applicera en mask av färglös henna till håret, täck sedan med en handduk och lämna i 15-20 minuter före sköljning. Om huden är för känslig eller irriterad är det värt att vänta lite med hjälp av en sådan mask. Om hårtypen blandas: oljig vid rötterna och torka på spetsarna, ska ett par droppar kokosolja släppas i masken med färglös henna för att fuktas.
 1. Lemon. Utmärkt sköljmedel för att bekämpa och förhindra fettighet. Citronsaft späds med 1 liter vatten, ibland kan du lägga lite mer vatten.
 2. Mjöl från fet hår. Särskilt torrt schampo kan framställas av mjöl. Ett sätt att spara när det inte finns tid att tvätta håret med den traditionella metoden. Två teskedar mjöl ska sprutas lätt på rötterna och koka sedan mjölet ordentligt ut. Mjöl har en tendens att absorbera fett, så efter att ha kammat bör håret se mycket fräschare ut.

Den största effekten kan uppnås genom att kombinera användningen av ett gott schampo, sköljning och från tid till annan med hjälp av folkmedicinska lösningar.

Särskild vård för fet hår

Oljigt hår är lättare att behandla än svagt, skört eller torrt. Du behöver bara veta hur man ska hantera sådant hår, sköta i tid, följa enkla regler och använda specialverktyg.

Det finns inga talgkörtlar på håret, inte fettigt hår, men hårbotten på grund av ökad utsöndring av talgkörtlarna. Fettens egenskaper är sådana att det snabbt och snabbt bildar en tunn film. Sebum sprider sig genom håret, strömmar runt det och bildar en film. Du har bara tvättat ditt hår, gjort en vacker frisyr, och bokstavligen på en dag är de redan tråkiga, sagging, fast ihop, och det kan inte hända att man talar om volymen. Utseendet hos sådant hår är väldigt obehagligt, och du vill inte röra den. För själva håret är detta tillstånd inte så dåligt: ​​de är, som oljig hud, mycket bättre skyddade av talg mot negativa yttre influenser. Inte undra på att kosmetologer anser att fet hud är mindre känslig för tidig åldrande än andra typer. Men det här tröstar inte - utseendet och strukturen hos sådant hår ser oattraktivt ut, och du måste tvätta håret varje dag för att kunna kommunicera med andra människor utan problem, du vill ha ditt hår att se ganska ut som en shampoo kommersiell. Om talgkörtlarna utsöndrar för mycket talg, inträffar ett tillstånd som kallas fet seborré. Det kan tyckas att ofta tvättning löser problemet med fet hår, men det är det inte.

Hur man tvättar fettigt hår

Trichologists - specialister som är involverade i behandlingen av hårbotten och håret, rekommenderar att du inte tvättar huvudet, men regelbundet, med bara speciella medel. Tvätta inte fet hår med schampo som är avsett för andra typer, eftersom utsöndringen av talgkörtlarna härvid bara ökar. Om du tvättar ditt huvud för ofta, försvårar hårdvatten och aggressiva rengöringskomponenter av schampo hårbotten som skyddande lipidfilm, vilket resulterar i - fuktmangel kompenseras av talgkörtens intensiva arbete, sebumet är intensivare och hårbotten blir fet. Det rekommenderas att tvätta i genomsnitt 1 gång om 3 dagar.

Innan du försöker påverka arbetet i talgkörtlarna, bör du ta reda på orsaken till deras aktivitet. Kanske är det förknippat med det endokrina systemet, och sedan kan kosmetika inte göra: du behöver normalisera din hälsa.

Oljig hårvård bör bestå av tre huvudsteg:

 1. Mild rengöring är ett måste,
 2. Intensiv fuktgivande - ett obligatoriskt steg
 3. Ytterligare åtgärder (masker, vätskor, skalor etc.) - vid behov.

Tvätta fettigt hår ordentligt

Huvudet ska tvättas två gånger, varje gång man spenderar schamponet med vatten och skumar det. Vatten för fet hår bör säkert vara varmt, kanske till och med något coolt. Varmt vatten stimulerar talgkörtlarna, och med oljigt hår är detta ett problem. Försök att inte tvätta håret i alltför hårt vatten - använd destillerat, filtrerat eller åtminstone kokt vatten för detta. Om du inte kan tvätta håret i det här vattnet, skölj det bara. Vatten för att skölja fet hår bör vara försurligt: ​​för mörkt hår - 1-2 msk. l. ättika (äpple!) per liter vatten, för ljus - en infusion av 2 msk. l. kamilleblommor i 500 ml vatten med tillsats av citronsaft eller citronsyra. Bra effekt kommer att skölja håret med kallt vatten - det stramar porer och förhindrar frisättning av fett. Du kan skölja håret med mineralvatten (pH mindre än 7!).

Med mycket snabbt oljigt hår kan du försöka att applicera schampo bara på hårrötterna tills håret börjar bli tjockt lite mindre för att inte skada ändarna. Behöver aldrig gnugga schampo i hårbotten. När du tvätter håret tvättar du inte av schamponet omedelbart efter bildandet av skum, vänta ca fem minuter och skölj noga noga med håret.

Hur man väljer schampo för fet hår?

Det är inte önskvärt att byta shampoo ofta: idag för fet hår och imorgon för normal. Detta är extra stress för ditt hår. För att vara mer övertygad om fondens effektivitet är det bättre att köpa dem i professionella butiker. Men i alla fall måste du välja den som passar dig. Många butiker säljer nu prober, använd dem först.

För oljigt hår är det bästa alternativet genomskinliga schampon. Shampoos ljusa skugga indikerar att det inte innehåller ytterligare tillsatser, som kan deponeras på håret efter shampooing och tillsätter fett till det.

Det rekommenderas att byta shampoo minst en gång varannan månad och med daglig shampooing - en gång i månaden, eftersom ditt hår gradvis blir vant vid sin åtgärd och effekten av dess användning försvinner.

Välj schampon för oljigt hår, som innehåller extrakt av olika växter: horsetail, salvia, coltsfoot, nässla, calamus, tång. Dessutom bör schampon innehålla vitaminer, spårämnen, proteiner. Det är lämpligt att använda en högkvalitativ schampo för daglig användning på en mjuk basis.

Grundregeln för skonsam rengöring: Ju mjukare tvättmedelsbasen är, desto bättre. Shampoo måste vara professionellt.

Vid överträdelse av lipidbalansen börjar talgkörtlarna producera fett i reserven. Därför kompletterar bristen på fukt och balanserar balansen i andra riktningen den viktigaste uppgiften som bra professionella verktyg är avsedda att lösa.

Krämer, masker, sprayer, vätskor, serum och andra vårdprodukter ska tillämpas korrekt:

 • Före applicering på hårvården bör fördelas på fingrarna;
 • Det är nödvändigt att applicera vård på välpressat hår i hela längden, utan att sätta på rötter och huvudskinn.
 • Tvätta bort behandlingar (masker inklusive) bör hållas för exakt rätt tid, skölj noggrant med hår och hårbotten.
 • Mängden vård beror främst på hårets längd. Men i alla fall borde det inte vara mycket (om du måste lägga mycket pengar, bör du tänka på att byta produkt). Oftast tillräckligt med ärtredskap.

Använd inte schampon för skadat och färgat hår, eftersom huvudets hud helt enkelt inte kan ta in så många näringsämnen!

Innan färgning och blekning av hår, använd inte rengöringsmasker, krämer och skalor.

Det är bättre att överge alla slags mousser, geler, sprayer, skum och andra saker. Det gör bara håret tyngre och förorenar dem, samlar damm och smuts. Men den lotion som reglerar talgkörtlarna gör inte ont.

Använd inte het luft för hår styling - till det befintliga problemet kommer du att tjäna ännu mer sprött och tråkigt hår. Moderna hårtorkar har funktion av kall luft.

Om du har långt hår måste du följa tipsen: Skär regelbundet, åtminstone ett par millimeter. Vrid strängen i ett tätt flagellum - splittrade ändar sticker ut och kan enkelt avklippas själv. Behandla med specialverktyg torra tips. En stor effekt kan ges på speciella sätt för att återställa och skydda delade ändar som inte behöver tvättas. Dessa kan vara krämer, balm, serum, sprayer och andra produkter som kvarstår på håret under en längre tid.

Oljig hårvård rekommenderar inte hårbottenmassage och frekvent borstning. Under kamningen masseras hårbotten, inklusive talgkörtlarna, och detta stimulerar deras arbete och ökar sekretionsproduktionen. Därför är fettigt hår önskvärt att inte kamma alls. Men sedan för kvinnor är det osannolikt i vår tid, försök sedan kamma dem så lite som möjligt. Välj kammar med stora, breda tänder, kamar med naturliga, mjuka borstar.

Glöm inte folkliga lösningar för fet hår. Det finns många olika recept och det är möjligt att välja något för dig själv.

Effektivt är också att gnugga in innan du tvättar saften av aloe.

För oljig hårtyp, tvål, schampo och jämn balsam sköljning ska tvättas av med infusion eller avkok av örter: Hoppkottar, nässla, häststång, mor och styvmor, kullrot, kalamusrot (kan vara i en blandning eller separat).

2 msk. l. örter häll 1 liter kokande vatten, koka, låt det brygga i 20 minuter och spänna, kyla. Skölj håret utan att tvätta.

För vård är det bra att tvätta fet hår med senap (1 msk. Späd ut i en liten mängd vatten och häll 2 liter varmt vatten i denna blandning). Då behöver de skölja med surgjort vatten.

Mask för denna typ av hår med senap:

Blanda 2 msk. l. lera (helst blå) och äppelcidervinäger från 1 tsk. senapspulver. Lägg sedan till 2 msk. l. äppelcidervinäger och 1 msk. l. tinkturer arnica. Applicera denna mask i 20 minuter, skölj sedan med shampoo.

Shampoo för oljig hårtyp:

Blanda väl 2 tsk. senap med 100 ml varmt vatten och 150 ml brandy. Den resulterande blandningen kan användas flera gånger. Applicera på hårbotten och hår, massage, lämna i 3 minuter och skölj med varmt vatten. Skaka väl före användning.

De mest populära och effektiva maskerna för fet hår:

 • Mjölksmask

Före shampooing kan oljigt hår smutsas med vanligt kefir eller yoghurt, wrap. Och efter 15-20 minuter efter det, tvätta håret. Regelbunden användning av denna mask hjälper till att lösa problemet med fet hår, och gör håret mjukare, silkeslen och hälsosam.

 • Honungsmask

Skaka två äggulor med två matskedar honung. Applicera blandningen på hårrötterna och massera hårbotten. Det är bättre att lämna masken för natten och tvätta håret på morgonen.

Mala äggula med alkohol (en matsked) och vatten (en matsked), gnugga i hårbotten. Håll masken i 20 minuter.

 • Rengöringsmask

Förbered en blandning av honung, aloe och citronsaft (1 tesked), äggula och vitlöksklyfta. Blandningen gnids 30 minuter innan huvudet tvättas. Efter tvättning, skölj håret med infusion av nässla eller salvia.

 • Honung Citron Mask

Blanda en tesked honung, aloe juice, citronsaft, en hackad vitlöksklyfta och applicera på fuktigt rent hår. Huvudet ska isoleras med en speciell keps eller plastpåse, sedan med en varm scarf eller tjock terryhandduk. Skölj masken på 30-40 minuter med varmt vatten utan schampo. Om du efter en mask har en lukt av vitlök, kan du skölja huvudet med vatten med tillsats av senap och sedan - återigen med rent vatten.

 • Proteinmask

Förberedelse: Ta två matskedar torkade kamomillblommor, 100 ml kokande vatten, häll kamomill med kokande vatten och låt stå i 3-4 timmar, filtrera därefter infusionen. Ta ett protein, piska det och blanda det med kamillextrakt. Gnid blandningen i håret och hårbotten. Låt torka helt och tvätta håret med varmt vatten och schampo.

Effekt av näring på hårtillstånd:

Under hårsäckarna finns speciella subkutana körtlar, vars utsöndringar kan vara överdrivna, vilket gör håret oljigt. Mat som är rik på fett, stimulerar arbetet med dessa körtlar, så att håret blir mindre fett, du måste ompröva din kost och minska mängden fettsyror som konsumeras, och rekommenderar även att äta vitaminer B, E. Ät inte söt, rökt, kaffe, alkohol, konserverad mat, pickles, kryddor och kryddor. Försök att eliminera eller åtminstone begränsa deras användning.

Havregryn och mjölkprodukter kommer att vara användbara. Ät mer frukt och grönsaker (särskilt betor och kål).

Mat bör vara nyberedd, rik på proteiner och mineraler. Nutrition måste nödvändigtvis balanseras, eftersom en av anledningarna till hårets ökade fettighet bara är en brist på vitaminer och mikrodelar. Ta hand om ett tillräckligt intag av järn, svavel, vitamin A, B1, B2 och C - de bidrar till hårets skönhet och hälsa.

Gå inte i drift eller kör problemet. Ständigt blockerade talgkörtlar och ett smutsigt huvud är en utmärkt odlingsplats för patogena bakterier. Och detta kan innebära mycket allvarligare konsekvenser, inklusive skallighet. Om det är omöjligt att hantera problemet på egen hand, kontakta en specialist, en tricholog. Och ditt hår kommer att lysa med hälsa och glans!

Hur ofta behöver jag tvätta mitt hår?

Du kommer inte tro på det, men våra mormor återkallade ett bad en gång var 15-20 dagar och samtidigt hade de vackra flätor! Men hur ofta behöver du tvätta håret med moderna skönheter? Tvister om detta dämpar inte en minut, men ingen gav ett bestämt svar, så vi bestämde oss för att börja söka efter hygieniska sanningar oss själva.

Vad beror frekvensen på?

Till att börja med är varje persons kropp ett unikt system som räknar med ett speciellt tillvägagångssätt. Dessutom påverkas frekvensen av att tvätta huvudet av ett antal faktorer:

 • Torka - epidermis är benägen för torrhet och skalning, skört hår och knappt glans.
 • Normal - hårbotten upplever inte något obehag, håret har en tät struktur och lyser bra i solen;
 • Fett - epidermis kliar ofta, oljig mjäll syns på det, håret förlorar snabbt friskhet och börjar luktas obehagligt;
 • Blandad fettrotzon + torra och delade ändar.

3. Ekologiska förhållanden

4. Typ av yrkesverksamhet

5. Diet.

Missbruk av kolhydrater och feta livsmedel leder till ökad utsöndring av talg, inte bara på huvudet utan även på ansiktet.

6. Säsong. Till exempel förhindrar den konstanta påsen av kepsar normal andning av huden, vilket leder till snabb förorening av strängarna på vintern.

7. Intensiteten av användningen av styling. Du gör inte en dag utan lack, mousse eller skum? Tvätta det av håret varje kväll, medan du använder ett mildt schampo.

Torrt hår - hur ofta tvättar du?

Hur ofta kan jag tvätta mitt huvud, vilket blir tunna, spröda och överdrivna strängar? För att höra svaret på den här frågan, läs följande regler:

 • Regel nummer 1. Din vattenregim kan begränsas en gång i veckan.
 • Regel nummer 2. Det är nödvändigt att hantera håret noggrant, annars kan du förlora det mesta.
 • Regel nummer 3. Procedurens varaktighet är 10-15 minuter.
 • Regelnummer 4. Tvätta torrt hår med varmt vatten - det stimulerar frisättningen av fett. Detta naturliga smörjmedel ger strängarna en hälsosam glans och ökar deras elasticitet, liksom reducerar torrhet.
 • Regelnummer 5. Välj schampo, balm, balsam och balsam som har en fuktgivande effekt. Oftast i deras komposition finns denna eller den oljan.

Regel nummer 6. Innan du tvätter huvudet, applicera en hemlagad mask som är baserad på vegetabiliska oljor (burdock, plantain, calendula, burdock eller oliv) på hårbotten. För att förbättra effekten, tillsätt fettflöde (1 msk sked), honung (1 msk sked) och kycklingägg (1 stycke). Vid slutet av proceduren, skölj huvudet med ett avkok av örter (kamille, nässla eller växtfrön), skölj med en handduk och låt torka.

Sådan vård kommer att ge ett hårhår skönhet och hälsa.

När ska man tvätta hår av normal typ?

Ägarna av normaltypshår är mest lyckliga - deras hår ser rent och välskötta i tre eller till och med fyra dagar. Använd lämplig typ av schampo och skölj strängarna med avkodning av burdock, nässla eller kamille.

Populära sköljartiklar:

Hur ofta tvättar man blandat hår?

Snabbt gödning basal del av håret kommer att göra dig en riktig slampa, och tvätta därför ditt hår när det blir smutsigt, tillsammans med att följa några regler.

 1. Ge preferens till milda schampon. Läs noggrant kompositionen och studera etiketten, tro inte på inskriptionerna "för blandad hårtyp" eller "för daglig tvätt av huvudet" - en annan reklamslagord.
 2. Torra tips innan proceduren bör smörjas med någon olja. Applicera det helt enkelt på strängarna i en kvarts timme, och tvätta sedan av det med schampot.
 3. Luftkonditionering eller balsam kommer inte heller att vara överflödig. Glöm inte att dra sig tillbaka från rötterna några centimeter.

Frekvensen av tvättning av hår av fett typ

Detta är den mest komplexa hårtyperna, vilket orsakar mycket kontrovers bland forskare. Vissa hävdar att de feta trådarna inte kan tvättas mer än en gång i veckan, för att inte öka mängden talg. Men det finns också baksidan av denna medalj: en fet film som syns på håret tillåter inte att lamporna andas normalt. Detta leder till mjäll och ökad strandförlust. Dessutom lockar det feta lagret en stor mängd bakterier och damm, vilket påverkar hårets hälsa negativt.

Slutsatsen föreslår sig själv! Fetttyp hår ska tvättas tillräckligt ofta - 3-4 gånger i veckan eller till och med varje dag. En sådan intensiv badregim hjälper till att eliminera oljig mjäll och hålla håret i ordning.

Förresten, vet du hur man tvätta håret så att de inte är så feta? Läs den här artikeln.

För ägare av hår av fett typ utvecklade vi också flera regler:

Regel nummer 1. Tvätta huvudet med kallt vatten.

Regel nummer 2. 30 minuter före huvudet, applicera växtbaserade tinkturer som innehåller alkohol i trådarna. Detta kan vara en tinktur av rödpeppar, vanlig commonweed eller calendula. Förutom grundläggande vård stimulerar dessa fonder tillväxten av nytt hår.

Regel nummer 3. Förhindra inte sköljning av medicinska örter.

Regelnummer 4. Men från den varma hårtorken måste du ge upp - det ökar sårbarheten hos strängarna och minskar deras elasticitet.

Nu vet du exakt hur ofta du behöver tvätta olika hårtyper. Håll dig vid våra regler och se till att du har ett långt liv för ditt hår.Nästa Artikel
Vilken färg för att lätta mörkt hår?