Steg-för-steg-instruktioner om hur man gör hår carving hemma


Varje flicka drömmer om en vacker frisyr, eller snarare, att den här frisyren var konstant. Och vad kan vara mer romantiska och flirta lockiga lockar? Och om du gör så att damen inte behöver vända dem varje dag, blir hon lyckligast på planeten. Drömmen kan realiseras med hjälp av carving. Dessutom är det lätt att utföra hemma. Den här artikeln kommer att berätta hur du gör det korrekt.

Är det möjligt att göra en sådan perm hemma?

Ett sådant förfarande för hår som snidning orsakar inte mycket svårigheter, så det kan lätt upprepas hemma. Men innan du börjar jobba måste du bestämma vilken typ av snidning och önskad storlek på lockar.

För närvarande finns det fyra typer av förfaranden:

 • Klassisk - när det skärs på så sätt måste krullarna vridas från spets till rot. Således kan du få stora vridna lockar av samma storlek, liksom fina lockar längs hela längden av håret.
 • Vertikal - är en vridning på curlers spiral eller vertikal. Detta görs längs hela hårets längd. Denna metod kan användas av tjejer med både långt hår och kort hår.
 • Lokalt - namnet säger att vi kommer att skapa en effekt av vridning endast på vissa ställen. Vrid ofta rotzonen för att skapa volym och resten av strängarna lämnas intakta.
 • Texturerad - den här metoden är för dem som vill se originalet och sticka ut från mängden. För att göra detta, ta curlers med olika diametrar och sår på håret på samma sätt som med vanliga snidning.

För att få olika effekter används olika typer av curlers. Till exempel:

 1. Spiral - hjälp för att uppnå den perfekta stilen under lång tid.
 2. Koklushki - dessa hårkrullare med minsta diameter tack vare dem, kan du få effekten av vått hår eller "afrikansk" frisyr.
 3. Volymkrämare med stor diameter för att få ljusa och vågiga krökningar.
 4. Roller curlers, de är universella på grund av ett brett utbud av storlekar, med hjälp av dem kan du få någon carving effekt. Dessutom är de mest lämpade för hemmabruk, eftersom det är lätt att böja och lätt att använda.

Vad behövs under förfarandet och hur man förbereder sig för det?

För att utföra carving hemma och få efterlängtade lockar, måste du förbereda:

 • komplex för curling;
 • curlers, givet det önskade resultatet;
 • verktygslåskrullar.

Professionella stylister rekommenderar starkt att använda en snidkomposition och fixeringsmedel av samma märke. Detta hjälper dig att uppnå maximal effekt och undvika problem i form av en oväntad kemisk reaktion.

Curlers väljer också den typ av lock som du vill se. För romantiska stora och stora curlers behövs. För curling med effekten av vått hår, behöver du spolar, och för identiska krullade lås längs hela längden är spiralkretsarna idealiska.

Du kan köpa smink och fixativa butiker med professionell kosmetika. Och nu kan du köpa curlingprodukter i någon butik i kosmetikavdelningen. Sådan tillgång till material för carving beror på det faktum att denna procedur har blivit mer populär, därför har det blivit lättare att köpa förberedelser för det.

Inte ens de dyraste men välannonserade metoderna, såsom Schwarzkopf, Londastyle och Estel, är lämpliga. Alla dessa märken gör ett utmärkt jobb. Men innan du köper, var noga med att leta efter vilket hår produkten är avsedd för: torr, oljig, färgad, känslig, skadad eller normal. Och välj läkemedlet enligt din hårtyp.

Att förbereda dina lock för proceduren är ganska lätt. Det är tillräckligt att tvätta dem, men inte torka dem helt. Tillräckligt och att du blöder dem med en handduk.

Du kan förbereda rummet för carving. För att göra detta måste du noggrant ventilera det före proceduren, samt kontrollera rum för utkast och neutralisera dem om det behövs.

Säkerhetsteknik

Trots det faktum att carving anses vara den mest godartade typen av curling, utesluter denna process fortfarande inte hårkontakt med kemiska agens. Därför måste du vid vissa arbeten vid hårbearbetning följa vissa säkerhetsåtgärder.

 1. Om du är ägare av torrt och skört hår, tvingas att störa dig, att det kan förstärka hårets tillstånd. Men om du verkligen vill göra dig krullning, två eller tre veckor före proceduren, gå igenom en regenererande kurs som innehåller närande och fuktgivande produkter.
 2. Det är bättre att skjuta upp proceduren, om du nyligen ljusnade dina lockar.
 3. Det är möjligt att markera eller tända håret endast om minst tre veckor har gått efter carving.
 4. Om du färgade lockar innan du huggar, bör du veta att effekten av vridna trådar blir mindre.

Men om du gör allt enligt anvisningarna kommer det att vara ett stort plus för ditt hårs hälsa, eftersom de länge kommer att vila av den dagliga heta stylingen.

Steg för steg

Spinningsträngar

 1. Dela allt håret i små strängar och vrid dem på spolar eller andra krökare du har valt.
 2. Det är bättre att börja från baksidan av huvudet, sedan parietaldelen, och endast då den tidsmässiga delen.

För att frisyren ska bli snygg och likformig är det viktigt att se till att hårets spetsar inte sticker ut och inte vrids.

Hur appliceras kompositionen?

 1. För varje krökt kran måste anbringas medel för perm. För att underlätta appliceringen, använd en flaska med en smal nacke, vilket kan ge ett bra jämnt tryck. Användning av produkten rekommenderas att upprepas två eller tre gånger.
 2. Efter att ha bearbetat alla lås, bära en speciell plastlock på huvudet (om inte, byt ut det med en plastpåse). Uppifrån häng en handduk för uppvärmning, och varma håret med hårtorken.
 3. Efter 10-20 minuter, varva ner en kontrollsträng och se hur mycket hår som redan har spunnits. Du kan inte lämna kompositionen på håret i mer än fyrtio minuter.
 4. Så fort håret har spunnit till önskad effekt, ta inte bort spolarna och skölj krullarna med rinnande vatten. Shampoo i detta fall är förbjudet.

Hur man neutraliserar?

Efter allt detta måste du applicera ett neutraliserande medel till varje pecker. Det ingår i komplexet för perm. Denna manipulation kommer att ge dig en pålitlig fixering frisyr.

 1. Applicera ett neutraliserande medel är nödvändigt i mitten av varje spole längs den.
 2. Då ska spolarna avlägsnas och håret ska torkas, helst inte med hårtork, men naturligt.

De vanligaste misstagen

Vid utförandet av carvingproceduren hemma görs oftast följande fel:

 • felaktigt utvalda medel för curling på hårtypen;
 • valet av inte riktigt lämpliga former av strängar i förhållande till ansiktsformen och hårets längd;
 • användningen av curling-, neutraliserings- och fixeringsmedel för olika tillverkare;
 • Överensstämmelse med exponeringstiden, som anges i bruksanvisningen.
 • Tvätta håret de första tre dagarna efter proceduren.

Försök att inte göra dessa misstag för att inte få ett oönskade resultat.

Användbar video

För att se hur carving är klar kan du titta på videon:

slutsats

Carving är ett av de säkraste sätten för hår att uppnå curlade och voluminous curls. Naturligtvis kommer effekten inte att vara så lång som en normal krökning, men håren kommer att förbli hälsosamma samtidigt. Ändra därför djärvt din bild och det blir ännu vackrare och mer attraktivt!

Hur man gör carving hår själv

För att skapa din egen "långspel" frisyr, måste du behärska teknikerna för hår styling, kallad carving.

Skärmens skönhet är att det låter dig skapa och, viktigast av allt, hålla volymen i flera månader (allt kommer att bero på hårets struktur). Observera att detta inte är "kemi". Detta är ett alternativt kemiskt perm-förfarande som skiljer sig från det traditionella genom att läggningsprocessen använder de mest skonsamma fixeringsorganen. I princip kan carving göras ensam, men helst skulle det vara trevligt att få någon att hjälpa till.

Vilka verktyg behöver styling genom carving?

 • curlers (välj storlek enligt din önskan);
 • flera icke-metalliska kammar;
 • 2 svampar (nämligen kök);
 • mätkapacitet
 • kan inte utan handskar
 • polyeten, men det är bekvämt att ta en hatt
 • ett par skålar (metall);
 • bomullssele;
 • varm handduk;
 • gummi.

I kosmetikaffären köper vi en speciell kemisk blandning som används vid styling. På samma plats köper vi fixativ. Eddik behövs också (endast 5%).

Varning! Innan du går direkt till installationen, kontrollera om de inköpta produkterna inte orsakar en allergisk reaktion!

Inga allergier? Då kan du börja.

Stegen av carving

Carving är gjort på rent hår, men det är bättre att lämna hårbotten oljig. Tvätta därför huvudet utan att massera huden.

Sällsynt, helst gummi eller gummi (det är bättre att använda dem för vått hår), kamma hår med torrt hår. Ska du ha en frisyr? Gör det genast.

Nu måste vi vrida krullarna på curlers, för vilka assistenten kommer att behövas. Självklart blir det inte lätt att tillhandahålla ett tätt curlinghår. Det viktigaste är att titta under processen om du tar samma strängar - de ska inte skilja sig från varandra i tjocklek.

Efter att den sista strängen är insvept runt curlers, "promenad" längs hårrötterna och hårbotten med någon fettkräme. Detta kommer att ge ytterligare skydd mot de kemiska effekterna av snidberedningar. Kasta på dina axlar en förfalskad handduk från utsläppet av de som du slänger ut med synd och använd det ärligt och täcker därmed dina kläder från oavsiktliga stänk av "kemi". Var noga med att bära handskar.

Instruktionssatsen är fastsatt i satsen för skärverktyg - var inte lat för att studera den noga innan du fortsätter med proceduren. Självförtroende i ett sådant fall kan leda till skador och håravfall.

Anvisningarna anger tydligt hur mycket lösning som krävs för förfarandet. Mät det hjälper att mäta kopp (eller glas). Häll mätdosen i en av skålarna och börja applicera. Behöver träda snabbt, men noggrant. Därefter måste du sätta på huvudet i en plastlock och sedan med en handduk. Vi njuter av en pause på bara 15 minuter, varefter vi måste kontrollera villkoret för framtida krullningar. För att göra detta, varva ner en sträng. Är du nöjd med en sådan krull? Tvätta sedan av lösningen. Om inte, vrider vi strängen igen på curlers och behåller den tid som anges i anvisningarna.

För att tvätta kompositionen använd ljummet vatten. Samtidigt är det inte nödvändigt att ta bort hårkronor. Efter tvätt, fixa locken - höger över curlers, applicera fixer. Efter fem minuter, skölj det också med vatten, före frisättning av hår från curlers. Skölj de resulterande locken med vatten till vilket 5% ättika tillsätts. Vänd sedan håret på curlers och låt det torka helt. Uppdraget fullbordat!

Att ta hand om håret i detta fall borde vara exakt detsamma som efter en vanlig perm.

Några tips

Trots det faktum att carving i allmänhet är ett enkelt förfarande, rekommenderas att följa några regler för att få ett tillfredsställande resultat:

 • långt hår bör inte vara helt vridet - det är bättre att curl vid rötterna eller vrida ändarna. Detta kommer att hålla stylingen lite längre;
 • kvinnliga krullar med ett sådant förfarande kan räta håret lite eller minska krullarna;
 • Du kan njuta av ditt hår under längre tid, med speciella schampon, balsam och andra medel under behandlingen.
 • Ägare av kort hår rekommenderas att applicera lösningen på krullarna, vridna av en styler.

Långtids frisyr med snidningsproceduren

Om du är uttråkad med rakt hår är det dags att göra en carving. Det här populära stilalternativet hjälper till att få en känsla av lekfullhet och femininitet i ditt utseende, ditt hår blir krökt och kommer att få extra volym.

Vad är carving

Hårsnideri är översatt från engelska som en långsiktig styling. Denna metod för mild behandling av hår med kemiska föreningar, det har en mer delikat effekt på trådarna och skadar dem inte lika mycket som kemisk lindning. Detta är möjligt på grund av kompositionen, omsluter håret och penetrerar inte djupt in i dem.

Effekten av carvingproceduren varar från 1 till 6 månader. Efter den angivna tiden börjar krullarna falla av eller bara växa tillbaka. Du kan göra denna procedur igen efter 3-4 månader.

Kostnaden för förfarandet beror på hårets längd och på tillverkaren av den kemiska kompositionen. Priset påverkas och där du ligger, i stugan eller hemma. I genomsnitt varierar det från 1000 till kort hår (hårklipp som en böna eller bob) och upp till 5.500 rubel för långt hår.

Vilket hårförfarande visas

Bäst av allt snidning är lämpligt för ägare av tunt och glest hår, som vill lägga till volym och extra styvhet i håret. Men förfarandet är inte alltid lämpligt för ägare av tunga tjocka maner, eftersom krullarna ofta faller under egen vikt.

För torra och hårda trådar är det bättre att inte utsätta locken, eftersom de blir jämnare. Men feta, tvärtom, passar perfekt.

Carving, "kemi" och biowave: hur skiljer de sig från varandra?

Alla dessa tekniker hjälper till att skapa långsiktig styling, men de har ett antal skillnader:

 • Hårskärning, i motsats till kemi, ger den mest skonsamma effekten på håret, eftersom kompositionen inte tränger djupt in i håret.
 • Biowave är en grooming procedure (kompositionen innehåller ett biologiskt protein som liknar en människa), medan andra inte kan vara så kallade.
 • Efter skärningsproceduren hålls krullarna på håret mindre än efter den biologiska och kemiska vinkningen.

Nackdelar och fördelar med carving

godsaker

Vilka bonusar får du:

 • Det är ett sparsamt förfarande.
 • Under krävningsförfarandet är krullen naturligare och naturlig, medan "kemi" innebär snäva krökningar.
 • Curls håller på vanligt hår från en och en halv till tre månader. Om du gör carving på färgat hår kan effekten varar upp till sex månader.
 • Du kan få olika typer av styling: med stora lockar, medelstora eller små krullar.
 • Alla frisyrer varar mycket längre (till exempel styling med stora curlers eller strykning).

cons

Innan du bestämmer dig för en perm, väger alla fördelar och nackdelar, så du ger inte upp resultatet. Tänk på att denna teknik har flera nackdelar:

 • Om du behöver uttalade lockar är det bättre att tillgripa biowave.
 • Den kemiska kompositionen som appliceras på håret har en karakteristisk lukt. Det kvarstår under en tid och är särskilt märkbar efter att ha tvättat huvudet.
 • Håret kan delas upp.
 • Vissa kvinnor har ökat håravfall.
 • Det är omöjligt att säga exakt hur krullarna kommer att uppträda efter slutet av carving-åtgärden: kommer de att bli unraveled eller kommer de bara att växa.
 • Efter carving behöver du fortfarande använda stylingverktyg och ge ditt hår den önskade formen.

Kontra

Det är nödvändigt att avstå från carving under graviditeten. Eftersom kompositionen applicerad på håret inte är ofarlig. Detsamma gäller för laktationsperioden.

Det är oönskade att göra en perm under menstruationen och under en långvarig stress: vid den här tiden är håret svårt att stila.

Rekommendera inte att utföra proceduren direkt efter färgning. Tja, om håret är mycket skadat, är det inte tillåtet att carving.

Personer som är benägna att svåra allergiska reaktioner bör sluta använda denna metod för läggning. Du kan inte heller utföra proceduren när du tar ett antal läkemedel (särskilt hormonellt).

Hårsnivning - egenskaper hos proceduren

Under så obegripligt och okänt för många tjejer döljer ordet "carving" styling, vilket är av en långsiktig karaktär. För att utföra ett sådant förfarande används speciella formuleringar och medel för fixering samt speciella krökare.

Vissa människor kallar den här typen av curling en slags curling, men samtidigt är dess fördel över en normal perm uppenbar. Det ligger i det faktum att verkan av det använda verktyget endast ligger på håraxelns yta, inte tränger in i djupet och inte bryter mot dess holistiska och hälsosamma struktur.

Den resulterande effekten av carving bibehålls från en till sex månader. Efter denna period börjar krullarna falla av lite. Men att upprepa detta förfarande kommer att vara möjligt efter tre månader.

Skillnaden mellan carving från en annan typ av curling

1. Carving jämförs positivt med perm genom dess mer mild effekt på håret, speciellt om det är naturligt bräckligt och tunt. När carving aggressiva ämnen enbart omsluter kärnan, utan att bryta dess integritet och inte penetrera inuti.

2. Vid genomförande av bioväven används en förening, en av dess komponenter är ett biologiskt protein som liknar ett humant protein. När kemisk perming eller carving används denna komposition inte.

3. Trots det faktum att resultatet som erhållits efter carving är mindre än det efter kemisk eller bioväve, ser det fortfarande ut naturligare och naturligt.

Typer av carving

Tack vare de befintliga typerna av denna procedur får en kvinna ett brett urval av styling och krullarna som hon bara drömt om.

Carving händer:

1. Stor. Under vågen skapas stora, men inte särskilt uttalade vågor. Bilden är mild, mjuk och feminin. Och under proceduren används endast krökare med stor diameter.

4. Strukturerad. Lämplig för kvinnor som vill dölja nackdelarna med misslyckad färgning. Som ett resultat visar sig stylingen vara ganska intressant och för detta ändamål används hårkrullarna i olika former och storlekar. Denna snidning kan väljas för de tjejer vars hårklippning utförs i en kaskad.

5. Vertikal. Förfarandet är gjort för hela längden av håret, så det är mest lämpligt för dem som har ett lyxigt och långt hår. För curling tagna vertikala spolar.

6. Lokalt, det kallas också root. Med denna snidning bearbetas endast rotområdet utan att påverka resten av håraxeln. Men ibland innebär den lokala permen av denna typ att man skapar strängar i botten eller bara i huvudets mittzon.

Carving curlers

Eftersom krullen själv när carving är av flera slag, används curlers i denna procedur också olika. Detta är:

1. Rullar (boomerangs), gjorda av skumgummi. Oftast används för små eller stora krullar.

2. Spiraler. Återskapa effekten av håret vrids i en spiral. Det här är den typ av carving som de flesta tjejer föredrar. Att lägga i det här fallet ser ganska snyggt ut, men det håller mycket länge.

3. Bulk curlers. De används när en kvinna har ett sällsynt hårhår och hon behöver få ytterligare volym nära botten av rötterna. Och det är dessa curlers med stor diameter som klarar av denna uppgift.

4. Koklushki. Tack vare dessa enheter kan du göra "afrikansk" hår. Utgången är väldigt liten och roliga lockar.

Faktum är att välja en curler också måste vara omtänksam. Så, om en tjej med tunt hår föredrar att göra snidning med spolar, kanske resultatet inte uppfyller hennes förväntningar. Eftersom håret ser väldigt volym och formlöshet ut. Med denna typ av hår är det bättre att välja rullar för stora lockar.

Fördelar och nackdelar med carving

Vad och vilket förfarande som påverkan på håret har, har carving dess fördelar och nackdelar. De uppenbara fördelarna med denna typ av vinkling inkluderar följande fördelar:

- har en sparsam effekt på håret;
- Under denna procedur är krullarna själva mer naturliga och naturliga, men med kemisk perm ser de ut som snäva och livlösa krullar;
- På vanligt hår håller carving upp till tre månader, och om det utförs på färgat hår, så kommer effekten att glädja kvinnan i sex månader;
- På grund av de olika typerna av ett sådant förfarande kommer varje person att kunna hämta exakt sina krullar (stora, medelstora, små) i enlighet med ansikteformen och typen av hår själv;
- Carving ger ett unikt tillfälle att göra någon frisyr på lång sikt, oavsett om du använder strykning eller präglade trådar.

Men nackdelarna med denna procedur innefattar sådana stunder som:

- Håret kan börja splittras, eftersom det i alla fall är en kemisk förening som skadar håret.
- carving ger inte effekten av mycket uttalade lockar, i det här fallet är det bättre att vända sig till bioväven;
- Den kemiska kompositionen som appliceras på håret under proceduren har en specifik lukt som sedan fastnar i en viss tid och kände på hårets yta (speciellt efter att huvudet har tvättats).
- vissa människor efter carving notera förlusten av strängar;
- mästaren kan aldrig exakt förutsäga exakt hur krullarna kommer att verka efter slutet av exponeringsperioden för ett sådant förfarande, de kommer helt enkelt att varva ner eller växa tillbaka;
- även om du tillgriper carving, så slutligen glömmer användningen av stylingprodukter inte fungerar, kommer kvinnan fortfarande att tillgripa deras hjälp för att skapa önskad form.

Kontraindikationer för carving

Förutom fördelarna och nackdelarna med den presenterade proceduren har den sina egna kontraindikationer.

? Undvik carving bör vara under graviditet eller under amning. Sammansättning, som appliceras på håraxeln, kan inte kallas absolut säker. Därför är det bättre att avstå från att vänta på proceduren och vänta på en mer lämplig period för tjejer.

? Det är också oönskat att göra ett sådant förfarande under menstruationsperioden eller efter att ha lidit allvarlig stress. I sådana fall kommer håret att vara svårt att stila.

? Det är inte nödvändigt att utföra carving direkt efter färgning av håret. Strängar och så vid denna punkt är dåligt skadade, så de bör ges tid att återhämta sig.

? Kroppen hos vissa kvinnor kan ha en individuell intolerans som används i kompositionens procedur, vilket framkallar utseendet av allergiska reaktioner. Och om en tjej vet om hennes särdrag måste hon informera mästaren om detta för att preliminärt göra ett test för eventuella allergier.

? En annan kontraindikation för användning av carving är användningen av starka droger, särskilt om de är hormonella. Det är bättre att vänta tills behandlingen är över och sedan tillgripa denna typ av curling.

Hur är carving-förfarandet

Carving kan erhållas inte bara inom en skönhetssalong, men du kan försöka reproducera denna procedur hemma. För att göra detta måste du följa alla rekommendationer, köpa ett specialpaket med den nödvändiga kompositionen och inom två timmar kan en kvinna vara nöjd med resultatet. Skärmschemat är som följer:

1. Först tvättas huvudet, och håret torkas något med en handduk.

2. Därefter måste du dela håret i strängar och vinda var och en av dem i förvalda krökare eller spolar.

3. Sedan sänks applikatorn i sammansättningen av ett specialverktyg från snittet och bearbetar varje sträng separat.

4. Därefter ska du lägga ett plastlock på huvudet och linda det med en handduk ovanpå. För att upprätthålla den tid som anges av tillverkaren på förpackning med kemisk lösning.

5. När den tilldelade tiden har gått ut, tvättas huvudet med vatten utan att använda schampo och utan att ta bort spolen från håret.

6. I slutet appliceras en spärr på hela ytan av hårets huvud (det ingår också i uppsättningen), en viss tid väntar och curlersna varva ner.

7. I slutet, tvättas krullarna med vatten utan schampo och torkas med en hårtork.

Är det möjligt att göra ett carvinghår hemma: steg för steg instruktioner och rekommendationer

Mjuka och mjuka krullar som inramar ansiktet är den sanna utsmyckning av en kvinna.

Ägare som är raka och sakna den önskade hårvolymen för att skapa en romantisk och feminin bild kommer att hjälpa till med carving.

Denna procedur erbjuds i alla ledande skönhetssalonger, men om du vill kan du även utföra det hemma.

Vad som behövs för carving, hur man gör det och vilka misstag som kan inträffa under denna procedur kommer att diskuteras i den här artikeln.

Är det möjligt att göra carving hår hemma?

Snidningsproceduren är inte särskilt svår, så det kan göras hemma. Börja det, är det nödvändigt att bestämma typen av snidning, liksom önskad storlek på lockar.

Totalt finns tre huvudtyper av carving:

Vid utförandet av klassiska snidningspannor borde vikas i en sträng från spetsarna till rötterna på traditionellt sätt. Så du kan skapa en likformig våg av stor storlek, liksom perfekt snygga krullar längs hela längden.

Vertikal carving innebär vridning av strängar på speciella vertikala eller spiralkronor längs hela längden av strängarna. Denna metod är lämplig för både långt och medelhårt hår.

Lokal carving gör att du kan skapa önskad mängd hår på vissa ställen - så strängarna är bara sårna vid själva rötterna, medan spetsarna är helt raka.

För att skapa en original och ovanlig frisyr med uttalade accenter används metoden för texturell carving. För detta ändamål används curlers, märkbart olika i diameter.

Följande alternativ kan användas för hemskärning:

 1. spiralkretsar som ger perfekt stilering under lång tid;
 2. Bobbins - curlers med en minsta diameter, som är idealiska för att få effekten av "våta" lockar samt för en lekfull "afrikansk" perm;
 3. voluminösa hårkrullare med stor diameter för att få charmiga mjuka och vågiga krullar;
 4. curler rullar är lätt böjning och lätt att använda elastiska produkter med olika diametrar som någon typ av carving kan utföras.

Vad behövs för proceduren: Välj en curler och ett verktyg

För att göra en fantastisk carving hemma måste du förbereda:

 • komposition för krökning;
 • curlers av önskad typ och diameter;
 • tillförlitliga fixeringsmedel.

Professionella frisörer rekommenderar att du använder produkter som hör till samma linje under denna procedur. Detta gör att du kan få det vackraste och harmoniska resultatet, samt förhindra förekomsten av oönskade kemiska reaktioner.

Curlers plockar, beroende på önskad effekt. För mjuka, romantiska lockar - stora curlers, för en "våt" curlingbobins, och för snygga krullar längs hela längden av strängarna - spiralkrullare.

När det gäller sättet att utföra curling hemma - högkvalitativa och prisvärda, praktiska kits från sådana kända varumärken som Schwarzkopf, Londastyle och Estel är lämpliga.

Sådana uppsättningar presenteras i flera versioner - för normalt, torrt, oljigt, känsligt, färgat och skadat hår. Därför, innan du väljer, var noga med att överväga din typ.

Förberedelserna för skärningsproceduren är mycket enkelt - du behöver bara tvätta håret och låt det torka lite naturligt.

Säkerhetsteknik

Naturligtvis är carving den mest godartade versionen av permen, men det är nödvändigt att observera vissa försiktighetsåtgärder när den utförs på egen hand.

 1. Om håret kännetecknas av överdriven torrhet, kan detta förfarande tyvärr förvärra deras tillstånd. För att undvika en obehaglig effekt, ungefär två till tre veckor före carving, är det lämpligt att genomgå en regenererande kurs med hjälp av näringsämnen och fuktighetsgivare.
 2. Det rekommenderas inte att utföra denna typ av krull på ett hårhår som nyligen har förtydligats.
 3. Det rekommenderas att använda produkter för färgning eller markering av strängar inte tidigare än tre veckor efter carving.
 4. Förkolning av krullar minskar varaktigheten för den kvarhållande permen.

I allmänhet kan carving säkert kallas ett mycket säkrare förfarande för hår jämfört med daglig styling med hjälp av värmeanordningar.

Steg för steg

Hur man spolar trådar på spolen?

Hela massan av hår måste noggrant uppdelas i likformiga strängar och alternerligen sätta dem på spolar eller krökare av en annan vald typ.

I detta skede är det viktigt att noggrant se till att strängarnas ändar inte sticker ut i olika riktningar och inte vrida - så att frisyren är harmonisk och snygg.

Tillämpning av kompositionen

 1. Steg 1. På varje spole med vridna strängar bör appliceras på kompositionen för att vinka. De mest lämpliga för dessa ändamål är flaskor med smala nackor, vilket ger ett tätt och intensivt huvud. Det rekommenderas att sätta betyder 2-3 gånger.
 2. Steg 2. Efter att alla trådar har bearbetats är det nödvändigt att sätta på en speciell polyetenhatt på huvudet, värma den med en mjuk handduk och värm sedan lite med en varm luftflöde.
 3. Steg 3. Sedan, efter 10-20 minuter, släpp försiktigt en av strängarna - den kommer att spela rollen som kontrollen - och kontrollera hur elastisk krullen är. Den maximala exponeringstiden för kompositionen för krökning är 40 minuter.
 4. Steg 4. Efter att tillräckligt med tid har gått, ska huvudet tillsammans med spolarna sköljas ordentligt med en riklig ström av vatten. För att avlägsna överskott av fukt rekommenderas det att suga huvudet med en handduk.

Substansneutralisering

Sedan måste du på varje spole tillämpa ett neutraliserande medel som ingår i satsen för perm. Detta verktyg kommer att ge tillförlitliga hårklippningar.

 1. Applicera neutraliseraren bör centreras längs varje spole och mellan dem.
 2. Därefter avlägsnas spolarna och håret torkas med en hårtork.

Vilka misstag ska undvikas?

De viktigaste misstag som ofta uppstår när du gör dig själv är:

 • fel val av curlingformuleringar för hårtyp;
 • dåligt val av curlers, olämplig form av ansikte och hårlängd;
 • användningen av curling, neutralisering och fixering av verktyg från olika tillverkare;
 • Underlåtenhet att följa exponeringstiden som anges i anvisningarna.

Allt detta leder till obehagliga resultat, så dessa fel måste undvikas.

slutsats

Carving är det bästa sättet att ge strängar en charmig vågighet. Låt resultatet inte vara lika stabilt som med en traditionell perm, men under denna procedur lider inte hårets struktur alls, och frisyren ser lyxig ut och är full av vitalitet.

Hair carving - vad är det, hårfoto efter carving

Vad är gemensamt mellan matlagning, skidåkning och frisör? Åtminstone - begreppet carving. I varje bransch har den sin egen specifika betydelse förknippad med den ursprungliga engelska "tråden, skuren". Stylister och frisörer kallar carving ett mildt alternativ till permanent curling. Initialt var detta koncept utsett långsiktigt styling, gjord av en speciell komposition. Nu kallas den så kallade "lätta kemi" -proceduren, där håret blir vågigt och voluminöst i flera veckor. Naturligtvis är carving inte en klassisk perm, men ändå uppdaterar den effektivt frisyren, så att du kan glömma raka strängar under lång tid.

Procedurbeskrivning

Carving är ofta förvirrad inte bara med kemiska, men också med bioväve. Detta beror på att de använda drogerna skiljer sig åt i inte alltför aggressiv effekt på hårstrukturen. De tränger inte in i håraxlarna, men är fasta på ytan, vilket ger kretsmotstånd. Och ändå är huvudarbetet med ett sådant förfarande att göra håret mer voluminöst och inte lockigt. Därför bör du inte lita på de elastiska lockarna, som erhålls efter traditionell kemi.

Förresten. Historien om carving började med företaget Schwarzkopf, som uppfann en metod för långsiktig styling med vridna curlers och en speciell komposition.

Vad används

För denna teknik behöver du samma sak som för alla typer av curling: curlers, composition, lock (för att fixa resultatet). Papilotki kan vara annorlunda. Huvuddelen är att de är ordentligt fastsatta i håret och inte avlindas under styling, samt ge önskad form och storlek på lockar. Naturligtvis kommer termiska rullar eller kardborreband inte att fungera.

Vanligtvis hår för enkel kemi curl på sådana rullar:

 • spiral - lämplig för att bilda ett stort antal krullar. Curls kommer ut medelstora i storlek, du kan läsa mer om spiral kemi;
 • boomerangs - används för kombinerad styling. Resultatet beror på produktens diameter.

Kompositionen som används för hemlagad carving får inte bara garantera ett långvarigt resultat, men påverkar också håret försiktigt. Tja, om det innehåller keratin, vitaminer. Naturligtvis kommer kostnaden för ett sådant verktyg att vara högre, men du borde inte spara på skönhet och hälsa hos håret. Det är bättre än att helt överge den sparsamma kemi. Populära varumärken inkluderar GOLDWELL Evolution, Londa, Estel, ISO, Wella, Cutrin, Schwarzkopf och andra.

Fixaren måste vara från samma serie som kompositionen. Som regel packar tillverkarna allt som behövs för curling i en uppsättning.

Typer av carving

 • Close. Curls visar sig vara voluminösa, fluffiga och inte elastiska. För detta användes krökare med stor diameter.
 • Average. Håret ser ljust, luftigt ut, men inte fluffigt. Storleken på rullarna för vågan - genomsnittet.
 • Small. För denna typ av långsiktig stapling används små spolar, spiraler. Resultatet är ett mycket voluminöst hårhår.
 • Konsistens. Gör det möjligt att skryta om lockigt hår som verkar vara skapat av naturen, och inte av en skicklig frisörs skickliga händer. Hemligheten är i kombinationen av papillotok av olika former och diametrar.
 • Vertical. Denna snidning görs längs hela längden av strängarna, med hjälp av spiralkrullare.
 • Root. I det här fallet rullar bara håret rötterna för att göra håret mer voluminöst. Denna typ av procedur är optimal inte bara för ägare av tunna strängar, men också för tjejer vars krullar krulla från naturen. Vi kommer att prata om indikationerna och förbuden för ljuskemi, jämföra alla fördelar och nackdelar, samt ge detaljerade instruktioner om självständigt genomförande av basal carving och dela hemligheterna i styling en ny frisyr.

Varning! Ibland gör mästare enbart enbart på hårets tips, kallar det lokalt.

Kostnad för

Detta är ett av fallen när man sparar proceduren, väljer självständiga experiment med ett hårhår istället för en salong, är inte särskilt framgångsrik. Vid frisättning beräknas kostnaden för carving med hänsyn till olika parametrar: den använda kompositionen, typen av styling, klientens längd. Den viktiga rollen som kabinens läge är: en storstad eller en provinsby. I genomsnitt är det möjligt att göra mild kemi till ett pris från 1000 till 5000 rubel.

Kostnaden för droger för proceduren hemma - från ca 1000-1500 rubel. Det finns uppsättningar som kostar upp till 4000-4500 rubel. Oavsett valet av plats för carving, måste du lägga till alla kostnader för kosmetikutgifter för håråterställning.

Fördelar och nackdelar

Till de otvivelaktiga fördelarna med långsiktig styling, som liknar en lätt kemikalie. Perm inkluderar:

 • sparsam effekt på håret;
 • ett resultat som ser ut som en naturlig frisyr;
 • extra volym för tunna, sällsynta strängar. Det är ägarna till sådana krullar och rekommenderade carving;
 • en mängd olika alternativ för curling;
 • möjligheten att utföra proceduren på hår av olika längder;
 • lättare styling på curlers eller curling - effekten i det här fallet varar längre;
 • universalitet - korrekt utvald carving kommer att dekorera ett runda eller rektangulärt ansikte, gömma stora drag och betona yttre värdighet;
 • gradvis avveckling av krullarna, där gränserna mellan det krullade och raka håret inte är lika synliga som i fråga om kemi;
 • lägre kostnad jämfört med biowave, som också använder godartade formuleringar;
 • möjlighet till frekvent korrigering.

Nackdelar med proceduren:

 • svårt att få elastiska lockar;
 • det finns en otrevlig lukt av kemikalier på håret;
 • Strängar är fortfarande stressade: de kan falla ut och splittras vid tipsen;
 • Det är nödvändigt att göra styling och sköta omsorgsfullt för håret så att det inte kommer i ordning.
 • Det finns restriktioner för uppförandet, inklusive - svaga, blekta krullar;
 • Det är omöjligt att förutsäga resultatet av mild kemi på tjocka, tjocka, färgade och randiga strängar.

Varning! Carving något torkar hår. För ägare av fet hårtyp, som snabbt blir smutsigt, är detta ett plus, men för de med krullar torra kan det vara en minus.

Kontra

Du kan inte utföra proceduren i sådana fall:

 • hårfärgning, varefter 14 dagar inte har gått. Om färgen ändras med henna eller basma, kommer mästaren sannolikt att vägra carving;
 • tar läkemedel, särskilt antibiotika och hormoner;
 • Förekomsten av sköra, torra, missfärgade, skadade, försvagade eller hårda krullar;
 • mottaglighet för allergier
 • mjäll, seborré, hårbottenskador.

Graviditet och amningstiden är inte entydiga kontraindikationer, men många kvinnor föredrar att skjuta ut snidningen för en mer förmånlig period. Detta är rimligt med tanke på att hormonella förändringar kan påverka kvaliteten på frisörförfarandena. Krullar kan helt enkelt inte fungera.

Egenskaper med längden på håret

På grund av inte alltför brant curl carving påverkar nästan inte hårets längd. Detta är en annan skillnad än en perm, där elastiska lockar kan bli visuellt kortare med 1-2 centimeter. Ju tjockare håret desto svårare är det att förutsäga resultatet och varaktigheten av effekten. Tjocka hårstänger får inte heller påverkas av kompositionen. I sådana fall hålls stylingen vanligtvis inte så länge som på tunna, sällsynta trådar.

Carving kombineras med många hårklippningar. Om det finns ett knä kan det vara krökt med resten av strängarna eller vänster som det är. Recensioner och bilder med resultaten av mild kemi hjälper till att bättre presentera den slutliga versionen av frisyren. Men kom ihåg att här måste du också ta hänsyn till utseendet: ovala och ansiktsdrag, hårlängd.

lång

Tung, tät massa krullar kan snabbt varva ner. Ägarna av ett sådant hår visas klassisk kemi eller biovävnad. Om strängarna är tillräckligt lätta, kommer vertikal neutral stapling på spiralkretsar att vara ett bra val.

genomsnitt

Den ideala längden för proceduren. Hår som går ner under axlarna kan krullas i spolar. Alla andra typer av mappar kommer också att fungera för att skapa kroppsvågor eller medelstora krullar. Carving ser bra ut med en kaskad.

kort

På grund av denna långa lätthet bidrar kretsar till långsiktigt bevarande av resultatet. För korta strängar kan du välja stora krökare eller samtidigt kombinera rullar av olika storlekar. Den texturerade typen av carving kommer framgångsrikt att falla på en bob haircut eller en långsträckt bob. Vertikal perm är ofta inte mycket attraktiv på grund av den stora volymen.

Innan du utför proceduren, kontakta en frisör. Trollkarlen kommer att berätta om du ska göra carling på dina lockar och vilken typ av curlers som är bättre att ta.

Hur man utför hemma

Oberoende utförande av våg kräver strikt anslutning till tekniken. Om du inte har denna erfarenhet är det bättre att lita på en professionell. Förbered dig noga för enkel kemi. Gör en hårklippning eller trimma ändarna av trådarna, skäm bort dina lås med närande maskor. För hemskärning, särskilt för hår av betydande längd, är det värt att locka en assistent.

Varning! Var noga med att testa för en allergisk reaktion. Lägg en liten mängd av föreningen på ett litet område bakom örat, armbåge eller handled, efter 20-30 minuter, kontrollera. Detta kommer att undvika utveckling av en allergisk reaktion under perm.

För att skapa din egen långsiktiga styling, förbereda följande material och verktyg:

 • komposition och fixativ
 • behållare för avelsdroger. Optimalt, om de är glas;
 • svampar eller applikatorer - 2 stycken;
 • curlers av den valda formen och storleken;
 • kamma;
 • fet kräm eller vaselin;
 • bomullssele;
 • plastlock;
 • en kapp på axlarna eller en gammal badrock
 • handduk;
 • handskar (om du inte går i uppsättningen till kompositionen).

Innan du utför proceduren, prova olika curling-alternativ på curlers, experimentera med diameter och antal rullar. Från papillotok och funktioner i deras läge beror på hårets övergripande utseende.

Steg-för-steg-instruktioner för självhäftning:

 1. Kamma det tvättade och något torkade håret.
 2. Formsträngar. Ju tunnare de är desto mer uttalade kommer krullen att vara.
 3. Rulla krullarna på papilotki.
 4. Behandla huden noggrant med hårväxten med en rik, närande kräm.
 5. Tie en bomullssele eller en speciell bandage över den. Dessa åtgärder skyddar huden och håret mot kompositionens effekter.
 6. Kasta en mantel över axlarna, en handduk runt nacken, bära handskar.
 7. Späd kompositionen.
 8. Svampa det över huvudet med en svamp. Våt lockigt lockar rikligt så att varje hår blötläggs, men överdriver inte det.
 9. Täck huvudet med en plastlock och en handduk. Hur mycket att hålla drogen på håret - berätta för instruktionerna till honom. Öka inte rekommenderad tid - det är skadligt för håret!
 10. Tvätta huvudet med vatten utan att ta bort papilotki.
 11. Applicera på huvudet av hårfixeringskompositionen.
 12. Vänta på den tid som anges av tillverkaren.
 13. Ta försiktigt bort hårkrullarna och skölj håret igen, torka naturligt eller med hårtork med diffusormunstycke. Inget behov av att använda schampo. Du kan skölja håret med vatten med ättika.

Hur lång tid håller effekten?

I genomsnitt ger hantverkare i salonger en garanti på 1-2, mindre i 3 månader. Naturligtvis beror mycket på hårets skick, struktur och längd, på rätt vård och styling, kompositionens kvalitet. Med en lyckad kombination av alla dessa faktorer kan effekten bibehållas upp till 6 månader. Att växa ut, krullarna kommer gradvis att varva ner, ändra formen på den ursprungliga krullen. Om frisyrens utseende har upphört att passa dig, om 3-4 månader kan du göra en korrigering.

Förresten. Det märks att håret, som före kappning utsattes för färgning, bättre behåller permen. Endast det är nödvändigt att ta en tvåveckorsavbrott mellan förfarandena.

Styling och vård

Ett par dagar efter snidning måste du utan att tvätta håret så att locken äntligen tar form. Därefter kan du tvätta dem med schampon för lockigt eller skadat hår, kamning - kam med sällsynta tänder.

Det är bättre att använda hårborstar med naturliga borst och ta bort resten tills bättre tider. För att torka håret, använd munstycksdiffusorn. Hon kommer att bli assistent om du tänker på styling ditt hår, även om det bästa sättet är naturlig torkning.

För att skapa en välskött frisyr, använd en speciell styling för lockiga trådar. Distribuera det över det tvättade huvudet, tryck lite på strängarna från botten upp till rötterna och torka sedan med en diffusor.

För att räta ut snidningen och gör håret lydigt, voluminöst, ta en penselborstning. Du kan använda järnet, men var noga med att sätta på ett termiskt skyddsmedel.

Även en tillfällig perm kan vända håret till halm, om du bryter mot processens teknik eller inte ger rätt hårvård. Välj kosmetika för lösa, skadade, lockiga trådar. Gör masker, använd balm och sköljningar. Gå inte till sängs med ett vått huvud. Blottkrullningar efter tvättning, gör det försiktigt, gnid inte dem med en handduk. Undvik eventuella vårdprodukter som innehåller alkohol och trimma tipsen regelbundet.

Snidning är idealisk för tunna, sällsynta hår. Det har många fördelar gentemot andra metoder för läggning och klassisk kemi, eftersom det ger ett ganska långvarigt resultat och inte skadar strängarna för mycket. Det räcker att ordentligt ta hand om håret så att det alltid ser bra ut. Men försumma inte kontraindikationerna, följ modetrenderna till nackdel för håret.

För experiment kan endast friska krullningar vara lämpliga, annars kan du provocera många problem: tippsektion, förlust, skada på håraxlarna. Vilket som helst, till och med en sparsam effekt av kemi på strukturen av trådarna, är ett test för hår och din uppgift är att hjälpa håret att övervinna det smärtfritt.

Användbara videoklipp

Vad är hårsnivning och hur är det gjort?

Snidning på medelhår. Detaljerad video handledning.

Hair carving - fullständig granskning av proceduren

Är det möjligt att vända raka och inkonsekventa strängar till charmiga lockar och till och med länge? Självklart kan du! Carving, som också kallas "lätt kemi" - gör håret skrymmande och vågigt i flera veckor, så att du kan glömma den tråkiga morgonstilningen.

Vad är carving?

Carving är en långsiktig hår styling med hjälp av mjuka kemiska föreningar. I motsats till den klassiska "kemi" som användes av våra mormor, innehåller carving inte ammoniak och verkar hårt på håret, vilket gör dem inte bara lockiga, men också mer felfria och kompatibla med styling.

Dessutom, när rötterna växer, är gränsen mellan det krullade och det icke-krökta håret mycket smidigt och suddigt vilket ger stylingen ännu mer naturlighet.

Skapelsens historia

Carving är hjärnbarnet från det tyska företaget Schwarzkopfl. På vägen för hans bildning har han genomgått många metamorfoser. Ursprungligen använde frisörer endast skumdynor. Man trodde att detta verktyg är idealiskt för att skapa effekten av ljus och naturliga vågor.

Lite senare började det lika kända franska företaget L'Oréal Paris producera droger av liknande effekt, kompletterande verktyg med krullare av olika storlekar.

Indikationer och kontraindikationer till förfarandet

Carving blir en bra lösning om ditt hår:

 • brist på volym;
 • dåligt läggande
 • tunn och sällsynt;
 • fet på rötterna.

Men det finns situationer när det är bättre att överge tanken på en lätt perm, nämligen:

 • Håret är för tjockt och tjockt - det finns risk för att krullarna kommer att varva ner snabbt under egen vikt.
 • Torr hårbotten och håraxlar - carving kommer bara att förvärra deras tillstånd.
 • Graviditet och amning. Förfarandet är oacceptabelt på grund av närvaron av kemikalier i kompositionen, vilket kan skada den framtida mamman och barnets hälsa.
 • Menstruation - det antas att håret under denna period är mindre mottagligt för styling.
 • Färgning, utförd mindre än två veckor sedan - i detta tillstånd är håret särskilt mottagligt och carving mycket de torkar ut.
 • Individuell intolerans mot kemiska komponenter - för att undvika utslag, klåda och irritation, testa alltid för en allergisk reaktion.
 • Ta antibiotika och hormoner. Först, avsluta behandlingsförloppet, återställ balans av vitaminer och näringsämnen i kroppen, och först då kontakta salongen.

Carving beroende på hårets typ och tillstånd

Överväg proceduren beroende på hårets typ och struktur:

På tjockt hår

Tjockt hår och tunga trådar är drömmen om många tjejer, men det är inte lämpligt för carving alls. Curls räta snabbt under egen vikt och blir hårdare än tidigare. I det här fallet är det bättre att välja en lokal carving och se hur enskilda strängar kommer att uppträda.

På tunt hår

Om håret är tunt och rakt i naturen, är carving bara det perfekta sättet att få vacker styling under lång tid. Han kommer att ge dem pomp och vrid raka strängar i elastiska lockar.

På lockigt och poröst hår

Ofta lockigt hår är väldigt styggt och har en ojämn struktur av lockor - vissa är större än andra eller har en mer uttalad krullning. Carving hjälper till att fixa det så att ingen från miljön kommer att gissa vad du gjorde med ditt hår, men alla kommer att se att frisyren har blivit mer spektakulär och snygg.

Regrown efter en klassisk perm

Varje tjej som har gjort kemi minst en gång vet att efter det finns det bara två sätt - antingen att återställa håret, gradvis avskurna den torkade delen, eller att göra kemi igen och igen. Carving hjälper till att släta gränsen mellan de vuxna rötterna och de krökta ändarna.

Fördelar och nackdelar med carving

Precis som någon annan skönhetspraxis har snidning sina fördelar och nackdelar. Fördelarna med förfarandet innefattar:

 • Universitet - passar nästan alla hårklipp, längd och hårtyp. Skillnaden är endast i svårighetsgrad och varaktighet av effekten.
 • Mild exponering - till skillnad från klassisk kemi, förstör inte snidning hårstrukturen och efter proceduren behöver man inte klippa håret.
 • Stort urval av tekniker - du kan få mjuka vågor längs hela längden, elastiska små lockar eller markera bara hårets tips med lockar.

Men trots de viktiga fördelarna har carving sina nackdelar:

 • Hårskada appliceras fortfarande - eftersom kompositionen innehåller en liten mängd kemiska komponenter som torkar håret, vilket gör det mer bräckligt och mottagligt för temperatureffekter.
 • Det höga priset - priset varierar naturligtvis beroende på region, prispolitik för en viss salong och kunskapen i trollkarlen, men ändå slår det fortfarande ganska svårt.

Teknik, hur går det med carving?

 1. Tvätta huvudet med schampo för djuprengöring - i detta skede utvecklas kutikala skalor. Efter tvättning torkas håret med en handduk till ett tillstånd av lätt fuktighet.
 2. Wrapping våta strängar på curlers och bearbetar en speciell komposition för curling. Efter att trollkarlen visat att förberedelsen var jämnt fördelad längs hårets längd sätter han en plastlock på klientens huvud för att skapa en "växthuseffekt".
 3. Övervaka hårtillståndet. Efter 10 minuter drar mästaren en kontrollsträng från den ockipitala regionen och kontrollerar hur bra hon upprepade spolen. Om effekten är nästan osynlig - exponeringstiden ökar med ytterligare 10 minuter. Maximal exponeringstid är 40 minuter.
 4. Tvätta huvudet - utan att ta bort hårkrullarna tvättar frisören noggrant klientens huvud med mycket varmt vatten. Efter det att hela kompositionen tvättats av avlägsnas överskott av fukt från håret med en handduk.
 5. Appliceringen av hållaren till neutraliseraren är ansvarig för det långsiktiga resultatet, och minimerar också de skadliga effekterna av kemikalier.
 6. Avlägsnande av curlers och torkning - befälhavaren tar försiktigt bort spolarna och torkar håret med en hårtork i kall luft. För en mer uttalad effekt kan han använda en diffusor.

Vad gör carving?

Specialister på skönhetssalonger använder följande verktyg under carvingproceduren:

 • En uppsättning carvingprodukter - bestående av djupt rengöringsschampo, aktivator, skydd och fixativ.
 • Curlers - deras storlek varierar beroende på önskat resultat.
 • Kam - för bättre separation av hår i strängar.
 • Peignoir - för att skydda kläder från droppar av ämnet.
 • Engångshandskar - för att förhindra kemiska brännskador i huden.

Sammansättningen av hårsnideri

Kemiska snidningsmedel kan skilja sig åt i aktiva beståndsdelar beroende på vilken typ av hår det är avsett för - normalt, hårt eller efter färgning. Det är viktigt att kompositionen inte innehåller sådana komponenter som ammoniak och tioglykolat, de har en skadlig effekt på hårstrukturen, torkar ut den och gör den mer spröd.

papiljott

Resultatet av våg beror främst på vilken typ av curlers som användes. Till exempel:

 • Koklushki - tunna och små hårkrullare, med vilka du kan få en massa små lockar.
 • Spiral flätor - används för vertikal curling och skapar snygga symmetriska lockar.
 • Stora cylindriska curlers - ge frisyren en så kallad Hollywood chic - håret höjs vid rötterna och längden är jämn och mjuk våg.
 • Rullar är skumcylindrar, vilka, beroende på storlek, används för att skapa både små och stora krullar.

Typer av carving

Det finns flera typer av carving för hår, överväga dem nedan:

lätt

"Lätt carving" kallas ofta en perm, utförd hemma med en minimal exponeringstid för kompositionen på håret. Effekten av ett sådant förfarande är inte lika uttalat som salong och håller mindre.

Priset beror på kostnaden för den köpta uppsättningen.

Klassisk Curling

För klassiska krullar används enklare krullare för att skapa likformiga krullar. Ser bra ut på medelstort hår.

Pris: från 2000 rubel

texturerad

Texturerad carving är skapandet av en naturlig och något slarvig textur på ditt hår med hårkrullare av olika storlekar. Lämplig för kreativa hårklippningar när du behöver fokusera på ett av områdena - kronan, nappen eller tipsen.

Pris: från 2500 rubel

vertikal

Hårkrullning utförs på vertikala curlers och tack vare detta är effekten lämplig för både långa och korta krökningar. Som ett resultat får du små krullar och galen volym.

Pris: från 1500 rubel

lokal

Om du vill få mjuka krullningar på spetsarna eller på ansiktets strängar - så är den lokala snidningen vad du behöver. Det ser bra ut på långt hår eller komplexa strukturerade hårklipp.

Pris: från 1200 rubel.

rot

En av de vanligaste sorterna av lokal carving. Den används i de fall där du behöver skapa en volym i rotzonen eller för korrigering av regrown korea.

Pris: från 1200 rubel.

Carving Tools

Följande produkter är mest populära bland frisörspersonal och deras kunder:

 • ISO Neotexture är ett verktyg för högkvalitativ och enhetlig krökning av blekt, blont och färgat hår av alla typer och strukturer. Utmärkt resultat perm på grund av närvaron av isoamin i kompositionen. Isoamin är en analog av naturligt cystein, tack vare vilka de aktiva ingredienserna i drogen penetrerar djupt under hårvågorna utan att skada strukturen. Pris - från 1400 rubel.
 • Goldwells Trendline från Innovative Formula ger hår med fast fixering och naturlig rörlighet i upp till två månader. De aktiva beståndsdelarna fyller försiktigt håraxeln och på mindre än en timme slår du ens strängar i skrämmande lockar. Pris - från 1300 rubel.
 • Londastyle Permanent Form - en produkt för professionell salonganvändning. Hjälper till att uppnå en fantastisk volym och glanskrullar varar upp till två månader. Pris: från 1300 rubel.

Hur lång är hårbehandlingen i salonger?

Tänk på proceduren beroende på hårets längd:

På kort hår

På kort hår använder experter en texturerad, lokal eller vertikal perm. Kortfattat förblir den trimmade linjen av huvudet och templen intakt för noggrannhet. Klassisk perm är utesluten, eftersom det ger torget en onaturlig triangelform. Priset på perm i detta fall kommer att börja från 1500 rubel.

På medelhår

Medellängd och tjockt hår är idealiskt för carving. Här kan du välja vilken typ av curling du gillar - någon av dem kommer att se spektakulärt ut. Snidning med en genomsnittlig längd kostar dig från 2.000 rubel och uppåt.

Långt hår

För långt hår är det att föredra att använda basal eller lokal carving. Faktum är att om du krular håret från rot till spets, är talg helt enkelt inte tillräckligt för att skydda hela längden från att torka ut. Kostnaden för perm långt hår från 2000 rubel och över, beroende på typ av styling.

Resultatet efter proceduren, bilder före och efter effekten varar?

Naturliga, elastiska, glänsande lockar och vågor - det här är den främsta fördelen med carving. Det är inte längre nödvändigt att spendera timmar på morgonen framför en spegel och försöker ge tunt hår lite mer volym.

Om du är ägare till ett olydigt och lockigt hårhår, så hjälper carving dig att strukturera locken och göra dem mer likformiga. Håller resultatet i genomsnitt från 6 till 8 veckor.

Hur uppnår du önskat resultat?

Överväg alternativ för hur du får önskat resultat:

Carving hår med bangs

Svaret på frågan "curl a bang eller inte?" Beror på längden på bang, hårklipp och ansiktsdrag. Om du har en rak eller super-kort bang, lämna den intakt. Om kanten är långsträckt och asymmetrisk, krulla tillsammans med resten av hårmassan. Fråga frisörens åsikt om hur krullen kommer att se ut på din frisyr.

Stora lockar

Stora lockar ser bra ut på medellångt hår och i ändarna av långa lockar. För deras skapande används stora cylindriska curlers.

Små kurvor

Små elastiska lockar - en vinn-vinnare för tunt och sparsamt hår. De adderar volymen till frisyren och mjuker blåa ansiktsfunktioner. För deras genomförande används den minsta storleken papillo.

Carving hemma

Snidning kan göras hemma, styrd av salongteknikens utförande (se ovan). Till resultatet var inte värre än efter skönhetssalongen, följa följande regler:

 • Läs noggrant tillverkarens anvisningar och avvika inte från det - annars riskerar du en kemisk bränning.
 • En månad före proceduren börjar man aktivt fukta och närma håret. Det är tillrådligt om du dricker en kurs av vitaminer. Detta hjälper håret att återhämta sig snabbt.
 • Tillåt inte utkast i lägenheten under proceduren. Kanske är detta det vanligaste misstaget bland tjejer som föredrar hemlagad permsalong. Detta är förståeligt - snidverktyg har en obehaglig och skarp kemisk lukt, från vilken jag vill bli av med rummet så snart som möjligt. Detta kan inte göras till slutet av proceduren, annars beror på kompositionerna att kompositionen absorberas ojämnt i strängarna och några av dem vrider helt enkelt inte.

Vilken typ av fuska är lämplig för olika stilar av hårklipp?

 • För kort hårklipp, bob och asymmetri är texturerad och vertikal carving lämplig.
 • För medelstort hår (kvadratisk, kaskad) - någon form av omslag är lämplig. När du väljer, tryck av funktionerna. Till exempel skulle tjejer med ett tunt och långsträckt ansikte vara bättre lämpade för vertikal carving. Ägare ovalt ansikte - klassiskt.
 • För långt hår (under axelbladet) - välj en närbild och lokal carving för att få volymen vid rötterna eller en lätt, romantisk våg.

Säkerhetsåtgärder

Om du fortfarande väljer att skära hemma, ta följande försiktighetsåtgärder:

 • Köp inte pengar från okända varumärken eller från otillförlitliga källor - så du kan inte vara säker på säkerheten och äktheten av drogen och följaktligen - riskera din hälsa.
 • Test alltid för en allergisk reaktion - använd en liten mängd läkemedel på armbågens böj. Om du känner en brännande känsla och smärta, sluta vinka.
 • Se till att produkten inte kommer in i ögonen, och om det händer, skölj dem omedelbart med vatten.

Hårvård efter carving

Försök att tvätta håret endast när det är nödvändigt, när du känner att hårrötterna har blivit feta och orörda. Använd sulfatfria schampon avsedda speciellt för lockigt och lockigt hår. När det gäller masker och balsam - använd fuktgivande kompositioner märkta "för torra och spröda".

De kommer tillbaka håret förlorat fukt och ge glans. Men var försiktig - använd endast näringsämnen på längden och dra tillbaka från rötterna med 3-5 cm, annars riskerar du att få effekten av gnällning.

För att torka håret, använd en munstycksdiffusor på hårtorken och ett kallt luftläge, eller låt dem torka naturligt utan att umgås i en handduk.

Kombinera håret bör kammas med sällsynta tänder, börjar från spetsarna och sakta rör sig till rötterna.

Styling alternativ

Om det finns behov av att ge krökt hårform, använd sedan en av följande stylingtekniker:

 • Med dina händer, gnugga lite gel eller vax i dina handflator och varsamt komma ihåg det nedre håret. Som ett resultat får du en frodig och strukturell styling.
 • Brasning - den här metoden används för att behålla volymen vid rötterna eller kretsens form vid spetsarna. Om så önskas, så kan du räta håret före den första tvätten av huvudet. Vrid bara strängen på borsten, sträck lätt och torka noggrant från rot till spets.
 • Med curling eller strykning - med curling kan du vrida de krullar som redan har börjat att varva ner, och med strykning för att uppnå perfekt jämnhet. Observera att effekten kommer att vara kvar till första shampooing. Applicera bara värmeskydd på håret och gör sedan önskad styling.
 • Med hjälp av hårkrullare - Stänk håret med vatten och vind det på hårkrullarna, den maximala repeterande storleken på dina lockar. Låt torka naturligt eller torka.

Carving priser i skönhetssalonger

Din uppmärksamhet på priserna i skönhetssalonger i Moskva och Moskva, informationen är hämtad från en populär resurs zoon.ru:

recensioner

Några recensioner från populära källor som otzovik.com och woman.ru:

Vanliga frågor (FAQ)

 1. Hur ofta kan jag skära på hår? - Du kan upprepa proceduren varje 2-3 månader, eftersom effekten av den tidigare krökningen kommer att försvinna. Men experter rekommenderar att du regelbundet tar en återställande paus, kläm håret med fukt och trimma också upptorkade spetsar så att tvärsnittet inte sprider sig över längden.
 2. Vad är skillnaden mellan carving och hårförvaring? -Biozavivka, det här är ett relativt nytt förfarande. Det baseras på användningen av naturliga ingredienser som minimerar håret. Till skillnad från carving kan bioväven kombineras med terapeutiska procedurer och i vissa fall kan utföras under graviditet och amning. Effekten av en sådan perm hålls emellertid mindre, och förfarandet kostar mer.
 3. Vad är skillnaden mellan carving och perm? -Classic kompositioner för perm innehåller alkali och ammoniak, som tränger in i hårets struktur, gör dem hårda och livlösa. Naturligtvis fortsätter effekten av en sådan styling under ganska lång tid - upp till sex månader. Men denna hållbarhet är för dyr. Carving påverkar håret försiktigt och försiktigt, men effekten varar upp till två månader.
 4. Är det möjligt att göra carving på blekt hår? - Carving kan göras inte tidigare än 2 veckor efter markering och endast under förutsättning att det inte påverkar deras hälsa.
 5. När kan jag färga mitt hår efter carving? Avstå från färgning i minst 3 dagar efter curling. Ge ditt hår lite vila från kemisk exponering.

slutsats

Carving blir mer och mer populär bland det rättvisa könet och det är ganska motiverat! En lätt perm är ett utmärkt sätt att ge ditt hår ett stabilt belopp med minimal risk för deras hälsa. Om du har länge drömt om att försöka på dina stygga krullar, är det nu dags!Nästa Artikel
Avokadoolja för hår: unika egenskaper, användning, maskrecept och recensioner