Kefir för hår - bättre hårmaskor från kefir


Underbart hår har alltid varit en speciell feminin stolthet. Friska, glänsande lockar, oavsett längd och färg, lockar alltid ögon. För att den naturliga styrkan och skönheten hos strängarna ska kunna leka med alla färger, används idag fler och fler naturvårdsprodukter.

En av de effektiva och helt säkra metoderna är kefir för hår och användningen av kefirmasker.

Denna mejeriprodukt är billig, trevlig och lätt att använda kan vara en källa till tillväxt och hårstyrka.
Vi kommer att förstå vad fördelarna med kefir för hårbotten och håret, till vilket det är lämpligt, och hur man förbereder en fullvärdig mask från den.

Fördelarna med kefir för hår

frekvent användning av hårtorkar, strykjärn och andra stylingapparater;
upprepad färgning, markering, andra kemiska effekter;
långvarig exponering för solen
brist på vitaminer
analfabeter hårvård
mjällutseende.

Således har kefir en fördelaktig effekt på försvagade lockar, hjälper till håravfall, otillräcklig volym.
Dessutom fungerar kefirmasker som ett utmärkt förebyggande verktyg för hårvård, näring och fuktgivande dem.

Ett annat syfte med användningen av sur mjölk är att lätta håret med kefir - det här är en ganska mild metod för att lätta naturliga lockar.

Vi finner ut på bekostnad av vilka komponenter kefir har ovan angivna användbara egenskaper.

Fermenterade mjölksvampar
Dessa ingredienser förbättrar blodflödet och metabolism. Därför kan kefirmasker påskynda hårväxten, normalisera hudens fettighet, eliminera mjäll.

protein
Det närmar och förstärker hårsäckar, hjälper till att förhindra splittrade ändar.

kalcium
Detta element är oumbärligt för hårväxt, så att du med regelbunden användning av kefir kan uppnå en märkbar ökning av hårvolymen och avslöja krullarnas naturliga skönhet.

Mjölksyra
Denna organiska förening förstör patogena mikrober, tar bort döda celler och mjäll. Dessutom, på grund av den sura miljön, kan du bli av med resultatet av färgning. Mer information om tvättkvalificeras nedan.

Det är nödvändigt att lägga till det Kefir maskerar efter att ha lämnat lämnar mikrofilm på hårets yta, vilket ger extra skydd mot ultraviolett strålning, vind och andra skadliga effekter.

Vi betonar också den absoluta säkerheten i det här verktyget. Detta är en helt naturlig produkt som hjälper till att skapa en optimal fuktgivande och närande miljö.

Paint remover med kefir mask

På grund av den mjölksyra som finns i kefir kan du bli av med resultatet av färgning. Detta är det mest ofarliga sättet att tvätta färgen från håret.

Den sura miljön löser upp färgpigmentet medan man försiktigt och försiktigt handlar. För att uppnå önskad effekt bör kefirmask appliceras under 1-2 veckor.

Nedan finns recept på verktyg, bland annat det finns en mask för tvätt. Med hjälp av kefir kan du också lätta strängarna, men du måste förstå att den här metoden bara är lämplig för tjejer med naturligt hår av ljusbruna och ljusa nyanser. Som ett resultat blir håret lättare med 2-3 toner.

Vem är kefir masker för hår?

Den fermenterade mjölkprodukten har inga biverkningar, så det finns inga begränsningar för ålder, hårtyp eller hud. En tjej eller en kvinna med någon form av hår kan prova en kefir mask. I det här fallet är det nödvändigt att välja ett recept, förstås, baserat på ett specifikt mål.

Detta verktyg har en förebyggande och terapeutisk effekt. Lika lämpliga brunetter, brunhåriga kvinnor, blondiner. För färgade, försvagade trådar kommer denna mask att bli en energikälla. När splittrade ändar hjälper till att återställa hårets struktur kommer det att bli en laminering. Torr, livlös curls kefir mask returnerar elasticitet och styrka.

Tunt, sprött hår, raka eller tjocka krullar - det spelar ingen roll. Hudtyp kan också vara vilken som helst - kefir mask är universal.
Även om du har naturligt tjockt, glänsande, hälsosamt hår, kan kefir göra det ännu bättre, skydda det från miljöens skadliga effekter, förhindra mjäll och andra problem. Försök bara använda den här produkten i kombination med vanliga kosmetika.

Välja och tillämpa kefir för hårvård

För att få önskat resultat, följ följande regler för beredning och användning av masker:

Använd inte surmjölk med förfallit hållbarhetstid;

Lämna inte färdiga föreningar i öppen sol;

När du tar masken till önskad temperatur, försök att noggrant övervaka konsistensen: kefir och ägg, som ofta ingår i blandningarna, rullar snabbt upp vid höga temperaturer. Det är bäst att använda ett vattenbad för att värma masken.

För att uppnå maximal effekt efter applicering av kefir-blandningen sätta på huvudet med en handduk eller klädesfilm, sätt i en varm hatt.

Maskens varaktighet ska vara minst en halvtimme, och i vissa fall 1-2 timmar.

En annan mycket viktig punkt: valet av produkt. Bara genom att använda högkvalitativ surmjölk, du förbättrar verkligen ditt hår fullt ut. Naturligtvis skulle det bästa vara kefir gjord av färsk hemlagad mjölk. Men få människor har möjlighet att få det regelbundet.

För torrt hår är den mest fetma mejeriprodukten (3,2%) idealisk. Resten rekommenderas att använda en 2,5 procent kefir.

När du väljer att vara uppmärksam på utgångsdatum. Lång lagringstid anger ett överskott av konserveringsmedel, det är bättre att inte använda sådana kefir.

En kvalitetsprodukt bör vara tät, innehåller minst vätska, utan bitterhet och utan obehaglig lukt.

Kefir hårmaskor - recept

Du kan också använda ren kefir för hår, det här är det enklaste alternativet för dem som är för lat för att förbereda komplexa masker eller inte för den här tiden.

Vi presenterar de mest effektiva recepten för recensioner av läsare!

Mask med kefir mot håravfall

Kefir - 150 ml;
Torr jäst - 10 g;
Honung - 1 msk.

Lös upp jästen med vatten, tillsätt honung och kefir. Sätt i en varm plats för en kvart timme, blanda noggrant. Applicera en mask på rötterna, sedan på resten av locken. Lämna i 1 timme. Tvätta av med varmt vatten utan att använda kosmetika.

Kefir mask för att återfuka håret, lägga till glans och elasticitet

Kefir - 100 ml;
Äggula - 1 st;
Olivolja - 1 msk. L.;
Kokosolja - 1 msk.

Användning:
Kefir vid rumstemperatur, blanda med resten av ingredienserna, applicera på hårbotten och fördela längs längden. För att värma huvudet och lämna i 40 minuter. Tvätta av med mycket vatten med tillsats av schampo, använd balsam.

Mask med kefir för att stärka och växa hår

Kefir - 200 ml;
Äggula - 1 st;
Kockolja - 1 msk.
Lök - 1 st.

Krossa lökarna, spänna saften genom cheesecloth. Kombinera med kefir och piskad äggula och häll i burdockolja. Sprid hela kompositionen med den resulterande föreningen. Lämna i en halvtimme. Skölj håret på vanligt sätt och skölj med vatten och citronsaft. VIKTIGT: Löksjuice kan lämna en obehaglig lukt på ditt hår. Därför kan en mask tillverkas utan denna komponent.

Mask för oljig hårbotten

Kefir - 150 ml;
Torr senap - 1 msk. L.;
Äggula - 1 st.
Essentiell olja (rosmarin eller någon annan smak) - ett par droppar.

Slå äggula, blanda med andra ingredienser. Massage försiktigt masken i hårbotten. Lämna i 30 minuter. Tvätta av på vanligt sätt.

Kefir mask för hårväxt

Kefir - 150 ml;
Essential Oil Bay (Bay) - ett par droppar
Kockolja 1 msk.

Stryk olja i ett vattenbad, lägg till kefir. Lägg till eterisk olja i masken innan du applicerar, masken ska vara vid rumstemperatur. Applicera blandningen först till rötterna, kan också fördelas längs längden. Blötlägg 30 minuter.

Mask för att stärka håret

Kefir - 200 ml;
Äggula - 1 st;
Honung - 1 msk.
Kamille te - 50 ml.

Smälta honungen, häll i kefir, tillsätt ägget och ansträngt kamomillte eller kamille te. Rör om allt till en homogen konsistens. Sprid blandningen jämnt över hela längden på locken. Värm huvudet, vänta en timme. Tvätta trådarna med varmt vatten utan schampo.

Lightening hår med kefir

Ljushår med kefir är ett populärt förfarande för tjejer som inte vill tillgripa lättnad med färg. Det är nödvändigt att förstå att lättare hår med kefir bara är lämpligt för tjejer med naturliga hårfärger (från mörkblondin till ljus) också för naturligt rött hår.

För att uppnå effekten av förtydligande är det nödvändigt att göra en kurs av kefirmasker. Någon behöver 4-5 procedurer, andra minst 10. Kefir-mask för lätta kan göras 1-2 gånger i veckan.

Vad är den här masken att göra? Till att börja med, låt oss komma ihåg alla komponenter som kan tända håret: kefir, kanel (kanel ljusande hår är en av de mest populära metoderna), citron, kamille avkok.

Nå, nu är allting enklare, du kan välja mellan vad man ska göra en mask för att lysa, eller växla mellan olika masker. Låt oss ge några recept av masker för att lätta håret med kefir.

Kefir brightening mask med brandy

Kefir - 250 ml;
Citronsaft - 1 msk. L.;
Cognac - 1 msk. L.;
Äggula - 1 st.

Alla komponenter blandas, bringa till ett tillstånd av homogen massa. Distribuera masken från root till tips. Lämna på i 2-3 timmar, varma huvudet med en varm handduk eller lock.

Lightening hår med kefir och kanel

Kefir - 6 msk.
Kanel - 2 msk

Användning:
Blanda de två komponenterna och applicera på hela längden. Masken måste lämnas i minst en timme, eller bättre i två timmar. Glöm inte att värma ditt hår med en plastpåse och en handduk. Tvätta bort på vanligt sätt.

Lätta hår med kefir, kanel och citronsaft

Kefir - 6 msk.
Kanel - 2 msk
Citronsaft - 1 msk.

Användning:
Receptet sammanfaller praktiskt taget med det föregående, endast i denna variant lägger vi citronsaft och utför samma manipulationer.

Kefir hårmask

Kefir kan kallas den mest prisvärda och populära hårvårdsprodukten. Våra mormor använde det framgångsrikt, varför ska inte moderna skönheter ta ett exempel från dem? Dessutom är masken för hår från kefir verkligen utomordentligt bra och effektiv!

Hur fungerar kefir-baserade kosmetika?

Kefirs helande kraft ligger i sin unika sammansättning. Kalcium, jäst, klor, vitaminer E, C, A och B, mjölksyrabakterier, kalium, magnesium och protein är bara några av de element som denna drink är känd för. Och alla kommer att presenteras för ditt hår helt gratis.

Ledande experter inom skönhetsindustrin blir inte trött på att studera mikrofloran av jäst mjölksvamp för att återskapa det konstgjort. Förresten blev deras försök inte krönade med framgång, därför är det för tillfället inte möjligt att jämföra en enda butik med en naturlig produkt.

Och nu får vi ta reda på hur påverkar det strängarna?

 1. Ta hand om fettigt hår. Organiska syror som ingår i kefir, eliminerar oljig glans, stabiliserar aktiviteten hos talgkörtlarna och förhindrar att strängarna blir mycket smutsiga. Förresten, det finns en liten hemlighet här: Ju mindre fett drickan har desto mer organiska syror innehåller det och desto mer lämpligt är det för sina mål.
 2. Näring och hydratisering av torkade trådar. Kalium normaliserar vattenbalansen och behåller vatten i cellerna, så att både hår och hud mättas med livgivande fukt.
 3. Skyddsfunktioner. Kefir höljer varje hår med en tunn film som skyddar dem från salongprocedurer (curling, highlighting, färgning, torkning med hårtork) och atmosfäriska fenomen (snö, frost, vind, ultraviolett ljus). Samma film skyddar trådarna från brittleness och ökar deras immunitet.
 4. Förstärkning av svaga glödlampor. Närvaron av vitaminerna B12 och B2 (riboflavin) förvandlar mjölksyran till den starkaste vitaminbomben, vilket förbättrar blodcirkulationen, ökar antalet röda blodkroppar och stannar strängarna från att falla ut. Håret slutar nästan falla ut!
 5. Stimulering av ny hårväxt. Tack vare nikotinsyra, niacin och vitaminer PP och B3 aktiverar kefir tillväxtprocesser, påskyndar metabolism, förhindrar för tidig celldöd och tidigt utseende av gråhår.
 6. Öka volymen. Kefir hårmask gör dem mycket tjockare och starkare, och detta påverkar direkt hårvolymen.
 7. Det ger hårets elasticitet, glans och glans.
 8. Mjäll behandling.
 9. Tätning av delade ändar.
 10. Fuktgivande och närande torkade strängar.
 11. Restaurering av hårstruktur.

Dessa kvaliteter av kefir bevisas av forskningen från moderna forskare, så du kan villkorslöst tro dem.

Tips om användning av kosmetika från kefir

Har du redan samlat i köket för att förbereda ett mirakelbota för ditt hår? Ge oss några minuter och notera några viktiga tips.

Tips 1. Använd inte jäst mjölkprodukt för färgade trådar. Kefir tvättar inte bara naturligt pigment från strängarna, utan tvättar också partiellt bort färgen från dem. Om du vill göra trådarna lite ljusare, använd den här funktionen till nytta för din skönhet. Självklart får du inte en bländande blond, men du kan rädda håret från väteperoxid och andra aggressiva ämnen.

Tips 2. Hållbarhet för naturlig kefir är bara tio dagar. I annat fall används konserveringsmedel i sin produktion, vilket sannolikt inte kommer att medföra någon fördel.

Kefir recept

Den mest okomplicerade versionen av masken

I avsaknad av ledig tid kan du göra en mycket enkel och snabb mask med ren kefir. Bara gnugga den i rotzonen och sträcka den över håret (otvättat och torrt). Därefter wrap huvudet med en film för att skapa en ångeffekt och vänta en och en halv timme.

Du måste upprepa proceduren varje vecka i minst en månad.

Många tjejer försöker ersätta kefir med butiksschampo, men det här receptet är endast lämpligt för torrt hårtyp. Faktum är att denna fermenterade mjölkprodukt gör strängarna något tyngre, vilket leder till att de blir mycket smutsiga.

Blekt hårmask

 • Olja (ricinolja, olivolja eller burdock) - 1 msk. sked;
 • Kefir - 3 msk. l.
 • Äggula - 1 st.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Applicera blandningen på trådarna och göm dem under filmen.
 3. Tvätta av efter 60 minuter med schampo.

Universell mask för vilken typ som helst

 • Kefir - 2 tsk;
 • Mjölk - 200 gram.
 1. Koka mjölk och låt det svalna.
 2. Lägg till kefir och mixa.
 3. Använd på våta och rena strängar.
 4. Efter en halvtimma tvättas av.

Ett annat recept på universalmasken:

Mask mot hög fetthalt

 • Kefir - 150 g;
 • Äggula - 1 st.
 • Torr senap - 2 tsk;
 • Honung - 1 tsk
 • Almond eller burdock olja - 1 tsk;
 • Eter (rosmarin eller citron) - 3 droppar.

Hur man gör en mask:

 1. Vi blandar alla ingredienser.
 2. Häll i en av estrarna.
 3. Smörj låsen med en blandning.
 4. Vi värmer huvudet och väntar en halvtimme.
 5. Tvätta av med schampo.

Förresten, vet du hur man tvätta håret så att ditt hår inte blir tjockt? 10 tips trichologist.

Mask, accelererar hårväxten

 • Kefir - 1 kopp;
 • Lök - 1 st.
 • Kockolja (1 tesked) och äggula - efter vilja.

Hur man gör en mask:

 1. Kram saften från löken.
 2. Blanda det med kefir.
 3. Lägg till resten av komponenterna.
 4. Fördela masken på huvudet.
 5. Vi värmer det med ett lock.
 6. Efter en timme, tvätta med schampo.
 • Kefir - 100 gram;
 • Äggula - 1 st.
 • Kockolja eller ricinolja - 1 msk. sked;
 1. Slå äggula med en gaffel.
 2. Vi ansluter alla komponenter.
 3. Applicera denna blandning på trådar och isolera dem med en keps.
 4. Tvätta av masken efter 60 minuter.

Kefir, nässla och kardborre mjäll

 • Kockrot eller näsblad - 2 tsk;
 • Vatten - ¼ kopp;
 • Kefir - ¼ kopp.

Hur man gör en mask:

 1. Grind burdock rot eller nässla löv.
 2. Fyll dem med vatten och låt det brygga.
 3. Filtrera genom en sikta.
 4. Vi kombinerar buljong med kefir.
 5. Applicera masken i en timme.
 6. Tvätta av med schampo.

Nourishing mask för fet och normalt hår

 • Blå lera - 1 msk. l.
 • Kefir - 0,5 kopp.

Hur man gör en mask:

 1. Fyll kefirlera.
 2. Smörj håret med denna massa och gnugga det i huden.
 3. Efter en halvtimma tvättas med schampo.

Kefir och svartbröd

 • Kefir - 0,5 kopp;
 • Brödsmulan är en liten bit;
 • Solrosolja - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Vi blötte kefir crumb.
 2. Tillsätt vegetabilisk olja.
 3. Blanda blandningen och applicera den på trådarna.
 4. Tvätta av efter 20 minuter.

Mask mot split ends

 • Big Fat kefir - 3 msk. skedar;
 • Äggula - 1 st.
 • Honung - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Vispa skinkan.
 2. Blanda det med honung och kefir.
 3. Mask distribuera rotzonen.
 4. Vi sätter på huvudet med ett lock och värmer upp det från tid till annan med en hårtork.
 5. Vi tvättar bort inte tidigare än i en timme.

Du kommer att vara intresserad av:

Mask för accelererade tillväxtsträngar

 • Kefir - 3 msk. skedar;
 • Olja (ricinus, krämig, burdock, olivolja) - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Blanda smör och kefir.
 2. Vi mättar hela längden på strängarna.
 3. Vi värmer huvudet med en keps.
 4. Mitt huvud på en halvtimme.

Hur använder man masker på grundval av kefir?

Hårmaskor från kefir fungerar bara om du lyckas behålla alla nyanser:

 • Välj bara en hemprodukt;
 • Med en torr typ av strand behöver du kefir med en fetthalt av 6% eller 3,2%; fett - 1% eller fettfri; vid normalt - 2,5%;
 • Före användning måste kefir ångas
 • Om du använder den här produkten för första gången, ta ett allergitest på en separat sträng;
 • De flesta masker appliceras på obehandlade och våta strängar;
 • Ångeffekten är en annan förutsättning för agens fulla effekt;
 • Kefir-medel kan endast användas i rotzonen, och du kan gnugga längs denna längd - det beror helt på kompositionen;
 • Det påverkar också exponeringstiden för masken. Om det har aggressiva ingredienser (citron, lök, senap eller brandy) är perioden begränsad till 30 minuter. I annat fall kan masken göras åtminstone hela natten;
 • Kefir lämnar en obehaglig arom. Du kan bli av med ättika (1 matsked per 1 liter vatten);
 • Skölj kefir masker behöver en mjuk schampo;
 • Behandlingsförloppet består av tio procedurer som gjorts 1 gång om 5 dagar. Som du kan se, för att spara ditt hår är det inte nödvändigt att köpa dyra droger.

Hemterapi med kefirmasker i praktiken bekräftar dess effektivitet.

Kefir hårmask: fördelar, indikationer och tillämpningsregler

En av de mest prisvärda och effektiva folkmedicinska lösningarna för vård av krullar är kefir.

Denna molokoprodukt besitter massan av de användbara egenskaperna, vilket möjliggör att lösa olika problem med ett hårbeläggning.

Till och med före skamponens utseende användes sur mjölk för att tvätta huvudet, tillsammans med svartbröd och ägg. Därför kan kefir hårmask användas ofta och utan rädsla för att negativa effekter uppträder.

Användbara egenskaper

Prisvärd och billig ingrediens i masken innehåller många användbara ämnen som gör att krullarna ser sunda ut och är silkesiga. Kefir är fyllig med mjölksyrabakterier, vitaminer E, grupp B, spårämnen, proteiner, jäst och ett antal andra ämnen.

Alla dessa element har en positiv effekt på hårbotten och håret, i synnerhet:

 • mjölksyrabakterier normaliserar hudens fettighet, förbättrar blodmikrocirkulationen och levererar näringsämnen till hårsäckarna, så krullarna växer snabbt och mjäll inte uppstår.
 • proteiner stärker hårstrukturen, förhindrar stratifiering av spetsarna;
 • Kalcium och kalium är bland de viktigaste elementen för normal tillväxt och hårförhållanden.
 • B-vitaminer skyddar mot en aggressiv miljö, närnar folliklarna, eliminerar överskott av fett och behåller fukt.
 • E-vitamin kallas levande vatten för den yttre huden hos en person, så han kan aktivt fukta och närma sig.

Mjölkprodukt är oumbärlig för personer som har problem med ökad utsöndring av blubber, så det är perfekt för fet hår. Om du använder det regelbundet kan du enkelt bli av med fet seborré, och den feta glansen kommer att försvinna för alltid. Molokoprodukt har utmärkta skyddsegenskaper. Det bildar en film på hårets yta, skyddar dess struktur från den destruktiva verkan av aggressiva faktorer i den yttre världen. På grund av den här funktionen rekommenderas kefir hårmaskar för ägare av lösa och tråkiga trådar.

Indikationer för användning

Dryck hjälper till att klara av följande problem:

 • överdriven greasiness;
 • torr;
 • mjäll;
 • skallighet (med diffus typ);
 • delade ändar;
 • långsam tillväxt av krullar;
 • matt.

Kefir hårmask kan användas oavsett vilken typ av hår som helst. Det är ofta gjord av blandad typ, där rötterna snabbt blir feta och tipsen är torra och stratifierade. Sur mjölk har en lysande egenskap som blondiner kommer att njuta av. Användningen av denna produkt kommer att eliminera yellowness och ge glans till krullarna.

Kontra

Kefir som vård för hårbotten är lämplig för alla, eftersom det inte orsakar biverkningar. Undantaget görs av personer som har en individuell intolerans för en mejeriprodukt. Brännande brunetter som inte vill förlora sin färgmättnad bör noggrant använda denna dryck på grund av dess lysande egenskaper.

Kefir hårmask: regler för tillämpning och receptrecension

Om håret har förlorat sin glans, ser strängarnas ändar ut som en svamp, och hårbotten är täckt med mjäll, då är det dags att använda en jäst mjölkprodukt. Kefir kan användas som en enda komponent, eller göra en komposition med flera komponenter, med tillsats av andra ingredienser.

Det finns många recept med denna produkt. Det blandas med honung, jäst, rågbröd, flytande vitaminer, kli, vegetabiliska oljor, äggulor och andra komponenter.

Regler för ansökan

När du gör en mask för kefir hår, bör du följa enkla regler:

 • Applicera den terapeutiska kompositionen för att rengöra eller något smutsiga krullar;
 • Före användning ska drycken vara lite uppvärmd: på sommaren i solen och på vintern nära kylaren;
 • Vid beredning av helande blandningar är det bättre att använda glas och plast eller träspatel;
 • För att skapa en växthuseffekt som ökar masken, måste du först skruva hårbotten med polyeten och sedan med en varm trasa.
 • för att bli av med greasiness måste man välja lågmjölkade mejeriprodukter och eliminera torrhet - hög fetthalt;
 • Läkemedelskompositionen måste appliceras på locken i enlighet med problemet, till exempel när mjäll på rötterna och med splittrat hår - på spetsarna.
 • Den genomsnittliga procedurtiden är en timme, om irriterande ingredienser är närvarande i kompositionen, till exempel senap, hålls blandningen på huvudet i högst en halvtimme.

För kosmetiska ändamål är det bättre att använda hemlagad surmjölk, eftersom de färdiga produkterna ofta är gjorda av pulver, det vill säga de är mindre användbara. Syrmjölksdrink måste framställas från helmjölk med tillägg av en förrätt, som kan ersättas med gräddfil eller butik biokefir.

Det är förbjudet att använda surmjölk eller utgått kefir. Effektiviteten av förfarandena kommer att vara mest märkbar vid tillämpningen av läkningstanken. Vård av surt mjölk görs från en till tre gånger i veckan och i minst en månad.

Hemlagade recept

Receptet för kefir hårmaskor bör väljas med hänsyn till hårfraktens särdrag och närvaron av ett eller annat problem.

Följande medicinska formuleringar är vanligast:

 • För att öka tillväxten. Snabb hårväxt bidrar till en blandning bestående av 100 ml yoghurt, en hackad lök, ett ägg och 7 ml burdockolja. Kompositionen gnids i hårbotten, eftersom det är nödvändigt att agera på hårsäckarna. Procedurstiden är en timme.
 • Från att falla ut. Att stoppa processen med skallighet kan vara en sammansättning av en halv kopp yoghurt och smul av svartbröd. Bröd ska blötläggas i en drink och slipas sedan i en homogen massa. De härdande ingredienserna appliceras på rötterna och gnids in i huden med massagerörelser. Efter fyrtio minuter tvättas kompositionen av. Förutom att bekämpa alopeci eliminerar den här masken torrhet och förbättrar tillväxten av krullar.
 • Att stärka. Strängarnas styrka och elasticitet ger sammansättningen av hundra milliliter mejeriprodukter, flytande vitaminer E och A (tio droppar av varje), två matskedar kli och en sked av Henna. Alla komponenter blandas och appliceras på krullarna från rot till spets. Proceduren varar ungefär en timme.
 • För fuktning. Att klara de torra trådarna hjälper till en blandning av en kvart kopp yoghurt, fem milliliter ricinolja och kycklingägg. Det mesta av kompositionen appliceras på tipsen, som påverkas mer av problemet. Den återstående blandningen fördelas över alla krullarna. En fuktgivande mask för kefir och castorca hår bör förbli på huvudet i minst en timme.
 • Att minska fettet. Normalisera talgkörtlarna med hjälp av saften av en halv citron, ett halvt glas yoghurt och två matskedar havregryn. Den sista ingrediensen krävs för att slipas i en mixer eller kaffekvarn. Tjock blandning smörjer hår och hud. En lätt massage när du applicerar kompositionen hjälper komponenterna att absorberas bättre. För att uppnå maximal effekt är det nödvändigt att upprepa proceduren två gånger i veckan i en månad.
 • För densitet. Kockolja, ägg och sur mjölk hjälper till att ge håret en pomp och volym. Kycklingblomman, tio milliliter av den första ingrediensen och en halv kopp av den andra blandas och fördelas över längden på strängarna. Blandningen hålls på krullarna i en timme. Den största effekten kan uppnås om näringskompositionen appliceras på hårbotten efter två till tre dagar i fyra veckor.
 • För delade ändar. Delat hår blir smidigt och silkeslart när du använder kompositionen av en kvart kopp yoghurt, tio gram gelatin, avkok av burdock och nässla. Hur man lagar mat I förmåga att tillsätta en matsked av varje ört och häll kokande vatten (100 ml). När vätskan har svalnat något, filtreras den och tillsätts sedan till gelatin. När den sista komponenten är upplöst hälls kefir i blandningen, blandas och appliceras på de skadade delarna av trådarna.
 • Mjäll. Att bekämpa seborrhea hjälper till att kompositionen av två skivor svartbrödsmjöl, femton milliliter olivolja, hundra milliliter yoghurt och dessertskedbrandy. Folkemedicin appliceras på rötterna och håller ungefär en halvtimme.

Kefir för hår: andra användningsområden och recensioner

Sur mjölkdryck kan användas när krullfärgen ändras. Det kommer att bidra till att ta bort den gamla färgen, göra trådarna lättare, förbättra färgfärgsprocessen med naturliga färgämnen.

Ansökningsmetoder

Wash. Molokoprodukt hjälper till att förbereda håret för nästa målning, eftersom det har en ljusare effekt. Produkten förvärmas och appliceras på krullar. Vi bör inte glömma växthuseffekten, vilket kommer att förbättra nödvändiga åtgärder, så du bör förbereda i förväg plastfilmen och en varm hatt.

Helande dryck måste lämnas i hårbotten i minst tre timmar. För att bli av med den gamla färgen måste du utföra procedurer varje dag i en till två veckor. I det här fallet kan du inte använda schampo, eftersom drycken renar rent krullarna.

Förtydligande. Kefir för hår är ett utmärkt verktyg för ljusstrålning. För detta ändamål kan ägarna av blont hår använda det, eftersom en mörkhårig brunett inte kan omvandlas till en blond på detta sätt. Brunt hår efter användning av masken kan vara några nyanser lättare. Sammansättningen är gjord av surmjölk, en sked av brandy, äggula och juice av halv citron. Den genomsnittliga procedurtiden är en timme. Märkbara förändringar kommer att vara om du gör masker minst tre dagar under månaden.

Laminering. Kefir för hår kan användas för lamineringsproceduren, på grund av vilket krullarna blir glänsande, elastiska och släta, utan splittrade ändar. Läkningskompositionen framställs från förångad gelatin, yoghurt, ägg och ricinolja. Den resulterande blandningen fördelas jämt över strängarna och skölj med varmt vatten efter fyrtio minuter. Det är viktigt att du inte tvätta håret med schampo i minst en dag efter proceduren.

Färgning. Henna och kefir för hårfärgning är den perfekta kombinationen för att uppnå bästa resultat. Hennafärgning utförs på vanligt sätt, men färgen späds inte med vatten utan med mjölkprodukter. Sur mjölk, tillsatt henna istället för vatten, förbättrar färg och ger en vacker glans till lock.

recensioner

På forumet på Internet kan du hitta många recensioner om fördelarna med kefir för hår. Kvinnor berömmer folkmedicinen för tillgänglighet och användarvänlighet.

Vissa damer skriver att de använder molokoprodukt istället för schampo, eftersom det städar rent krullar:

 • Irina, 45 år gammal. "Jag har använt en fuktgivande mask av kefir och castor i många år nu och jag kommer inte att ersätta den med dyra schampon. Fermenterad mjölk klarar av torrt hår. "
 • Tatiana, 27 år gammal. "Jag fick mjäll och min mormor rådde mig att tvätta mitt hår med kefir. Två veckor senare märkte jag en förbättring, mjällen försvann nästan. Det visar sig att det finns många kefir masker, jag kommer gärna använda dem. "
 • Elena, 30 år gammal. "Jag gillar verkligen att använda kefir för hårvård, eftersom de blir mjuk, mjuk och silkeslen. Jag försökte sätta olika kompositioner på krullarna, och de fungerar alla bra. "

Kefir maskerar för hår hemma

Kefir är en god och hälsosam mejeriprodukt. Men dess fördelar är inte bara för att förbättra tarmmikrofloran. Kefir hår masker kommer att vara en oumbärlig källa till protein, mjölksyra och vitamin B. Dessutom innehåller det kalcium och jäst. Därför kan du använda kefir för hår för att eliminera förlusten, normalisera fettigheten och ge curls lydnad och mjukhet.

Fördelarna med kefir för hår

Kefir har en tonisk effekt på håret och hårbotten. På grund av det brett utbud av åtgärder när man använder kefir med hjälp av andra komponenter, är det möjligt att hitta det bästa verktyget för något hår. Det är bäst att använda hemlagad kefir för hår, som bara innehåller naturliga ingredienser.

De viktigaste användbara egenskaperna är:

 1. Innehåller mjölksyrasvampar, som bidrar till förbättrad blodcirkulation och metabolism. Därför växer krökorna med regelbunden användning mycket snabbare, och hårbotten vet normalt.
 2. Kefir är optimalt för användning på fet hår. Den unika sammansättningen normaliserar fettighet och med regelbunden användning kan man eliminera mjäll och seborré. Från mjäll kan användas som en mask, och sköljs med kefir hår efter tvätt.
 3. Huvudelementet som utgör krullarna är protein. Och det är han som är huvuddelen av kefir. Därför kan kefir stärka håret, återställa strukturen och förhindra utseendet av splittrade ändar.
 4. När du använder kefir, kvarstår mikrofilm på ytan av krullen och skyddar dem mot miljöpåverkan.
 5. Om du tvättar håret med kefir skapar det ett optimalt fuktgivande och näringsmedium, vilket är omöjligt vid användning av kemikalier.
 6. Sammansättningen av kefir innehåller mycket kalcium, vilket är oumbärligt för krullningar av kvinnor i alla åldrar. Användningen av kefir för hår är speciellt användbar under graviditeten och i vuxenlivet.
 7. Användbara egenskaper uppfattas inte av reklamkampanjer, utan bevisas av århundraden av erfarenhetsanvändning och laboratorieforskning. Men för att använda kefir medför maximal nytta rekommenderas det att laga kefir hemma.

Indikationer för användning

En mängd olika sätt att använda kefir bidrar till förbättringen av det allmänna tillståndet, oavsett typ. Ett recept på kefir hår kan vara att använda det för att tvätta håret eller som en komponentmask.

Indikationer för användning är omfattande:

 • Hårtab eller långsam tillväxt.
 • Torra lockar.
 • Överdriven greasiness.
 • Kombinerad typ där rötterna snabbt blir feta och spetsarna är mycket torra och splittrade.
 • Förlust av ljusstyrka och överdriven subtilitet.
 • Närvaron av mjäll, seborré och andra sjukdomar i hårbotten.
 • Ljusa håret.
 • Restaurering av skadade trådar efter perm, färgning eller dagligen och användning av hårtork och strykning.
 • Skyddskräm från kallt, vind och sol.

Sätt att använda sur mjölkdryck

Användningen av kefir gör hårvård effektiv och säker. Det rekommenderas dock att använda mjölkprodukter av inhemsk produktion och en ganska tjock konsistens. Olika procedurer bör utföras i 4-6 veckor.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Hår tvätt kefir

Denna produkt är ett utmärkt sätt att bli av med hårfärg efter färgning eller när du förbereder dig för nästa färgning. Det är möjligt att tvätta färgen från kefir med hjälp av varmjästa mjölkprodukter, som måste appliceras i 2-3 timmar. Det rekommenderas att vikla lock med en handduk och ha en varm hatt. För att tvätta av färgen ska den appliceras på krullarna dagligen i 1-2 veckor.

Dessutom kan du använda kefir för vanlig shampooing. Det kommer att accelerera tillväxten, och ge dem mjukhet och friskhet. Produkten bör också användas i form av värme. Sprid över hela längden och låt i 3-4 minuter ständigt massera håret. Använd schampo efter det att det inte är nödvändigt. Curls är rena, färska och lider inte av de negativa effekterna av kemisk schampo.

Lightening hår med kefir

Självklart kan bara kvinnor med initialt ljusa krökar tända håret med hjälp. En brunett med en sur mjölkprodukt kan inte bli en blondin. Emellertid kommer kefir förtydligande göra de blonda mycket ljusare, och också ge krullarna en gyllene nyans. För att lätta håret måste du blanda saften av en halv citron, ett halvt glas av vår produkt och en liten cognac. Tillsätt äggula. Den erhållna kompositionen appliceras på krullarna och viks med en handduk. Skölj sedan utan att använda schampo. Om du använder verktyget i flera veckor minst två gånger i veckan kommer det att vara möjligt att inte bara lätta krullarna utan också förbättra det övergripande tillståndet hos frisyren.

Intressant video: Kefir mask för lätta hår

Lamination hår kefir

Hårlamineringsproceduren gör att du kan återställa delade ändar, ge torra trådar ett välskämt utseende, glans och volym. Laminering kan göras med hjälp av olika naturliga ingredienser, inklusive vår produkt.

Laminatkrullar ska använda en blandning av kefir, ricinolja och ägg. Dessutom kan du lägga till förångad gelatin. Den färdiga blandningen fördelas längs hela längden på locken. Därefter måste krullarna vikas in med plastfolie och lämnas i 30-40 minuter. Efter proceduren rekommenderas det inte att tvätta håret med schampo i minst en dag.

Kefir hårfärgning

Att färga krullarna och inte skada dem med ammoniakfärg kan du använda henna på kefir. Denna färgmetod ger krullarna mer färg och glans än vid användning av henna utspädd med rent vatten. Dessutom förbättrar det inte bara de ljusa färgerna utan tar hand om krullarna.

För beredning av färgblandning kommer att krävas 2 msk. skedar av henna och två glas feta kefir. Blanda ingredienser och låt det brygga. Värm sedan blandningen i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn. Applicera på krullar och låt i 40 minuter. Tvätta av på vanligt sätt.

Hem recept kefir masker för hår

Om håret började falla ut, förlust av volym eller glans kan du göra en hemlagad mask på basis av kefir och andra naturliga ingredienser. Huvuddelen av denna mask kommer att vara kefir, men andra ingredienser bör väljas beroende på typ och de problem med krullar som behöver lösas.

Kefir mask för tillväxt

Kefir för hårväxt rekommenderas att användas i form av en mask med tillsats av jäst och naturlig honung. Receptet passar alla typer av krullar.

komponenter:

 • Hemlagad kefir - 80 ml;
 • Honung - 10 ml;
 • Torr jäst - 15 g.

Blanda de beredda ingredienserna och värm till ett varmt tillstånd. Efter 20 minuter, applicera på locken, var särskilt uppmärksam på hårbotten. Exponeringstiden för en sådan mask bör vara minst 30 minuter. För att påskynda tillväxten krävs 8-10 procedurer.

Video recept: Mask för hårväxt från kefir hemma

Kefir masken faller ut med rågbröd

Det rekommenderas att använda en enkel mask baserad på rågbröd och regelbundna kefir mot förlust. Förberedelsen tar lite tid, och de nödvändiga ingredienserna kommer alltid att finnas i huset. Ytterligare 25 effektiva masker faller ut, se här.

komponenter:

 • Rågbröd - 1 skiva;
 • Syrmjölkdryck - 100 ml.

Mjölkprodukt för att värma och suga bröd i den. Knäta fingrarna så att masken får en jämn konsistens. Sätt på rötterna. Tvätta av inte tidigare än 40 minuter.

Kefir mask för att stärka med henna

På hösten-vinterperioden saknar håret näringsämnen, så näring av rötterna kan anförtas kefir mask med vitaminer.

komponenter:

 • Syrmjölkdryck - 100 ml;
 • Vitamin E och A - 10 droppar;
 • Kli - 2 msk. l.
 • Färglös henna - 1 msk. l.

Sätt i en sådan sådan mängd kli, så att blandningen har en ganska tjock konsistens. Lägg till förtvättad henna, såväl som vitaminer, och applicera på strängar. Hår efter kefir blir starkt, voluminöst och upphör att falla ut.

Kefir mask för torrt hår med ricinolja

Detta recept kommer att ge ännu mycket torrt hår den nödvändiga näring och hydrering. Dessutom kommer curlsna att bli mer voluminösa och få en hälsosam glöd.

komponenter:

 • Syrmjölkdryck - 50 ml;
 • Castorolja - 5 ml;
 • Äggula - 1 st.

För detta recept är det bättre att laga kefir på egen hand. Lägg till resterande komponenter och applicera på lock. Försiktigt sprida den på spetsarna, som i första hand påverkas av torrhet och sprida sedan över resten av krullarna. Wrap med polyeten och wrap. Lämna masken helst inte mindre än en timme.

Video recept: Mask på kefir för alla typer av hår hemma

Kefir mask för fet hår med citron

Oljigt hår behöver särskild vård. Användningen av kefir och citronsaft hjälper inte bara till att minska fettigheten, men hjälper också till att påskynda tillväxten och tillföra glans och friskhet åt strängarna.

komponenter:

 • Citron - 1/2 st.
 • Syrmjölkdryck - 100 ml;
 • Havregryn - 2 msk. l.

Krama saften av en halv citron. Grind havremjöl med en kaffekvarn. Tillsätt den jästa mjölkprodukten och blanda noggrant. Applicera med fingrarna eller en speciell pensel. Det rekommenderas att använda under månaden två gånger i veckan.

Kefir mask för tjockt hår med kardborreolja

För att ge volym och tjocklek till och med till tunna och försvagade lockar rekommenderas det att regelbundet göra masker baserade på naturlig burkolja och hemlagad dryck. Som förebyggande åtgärd bör sådana masker utföras en gång i veckan och för behandling, 2-3 gånger i veckan i en månad.

komponenter:

 • Syrmjölkdryck - 80 ml;
 • Kockolja - 10 ml;
 • Äggula - 1 st.

Anslut komponenterna. Applicera på huvudet efter shampooing. Regelbunden användning kommer att öka volymen och lysa till lock.

Kefir mask för split ends

För att täta delade ändar, rekommenderas att använda gelatin. Genom att lägga den till kefir mask med örter, kan du uppnå en förbättring av utseendet av vilken typ som helst.

komponenter:

 • Gelatin - 10 g;
 • Syrmjölkdryck - 50 ml;
 • Nettle - 1 msk. l.
 • Burdock - 1 msk. l.

Häll nät och burk med 100 ml kokande vatten och låt det stå. Sedan spänna, värma och häll den resulterande infusionen av gelatin. Rör och tillsätt dryck. Applicera blandningen på krullar. Tvätta av efter 40-50 minuter med varmt vatten.

Kefir mask för att lätta håret med kanel

Masker på basis av kefir för lätta hår kan beredas på grundval av olika komponenter. En av de mest effektiva är citronsaft. Dessutom bidrar kombinationen av citronsaft och sur produkt till att normalisera kretsens fettighet.

komponenter:

 • Syrmjölkdryck - 100 ml;
 • Citronsaft - 40 ml;
 • Honung - 20 ml;
 • Kanel - 2 år

Applicera på lockar, försiktigt fördela blandningen med en kam. Wrap med plastfolie och låt i 2-3 timmar. För att förbättra effektiviteten kan du wrap en handduk eller periodiskt värma dem med en hårtork. Brightening mask som passar alla typer av hår.

Mask av kefir och ägg

För normalt hår utan allvarliga problem kan du använda en mask baserad på ägg och hemlagad kefir. Hon upprätthåller friskt hår och ger dig möjlighet att skina och mjuka.

komponenter:

 • Sour kefir - 60 ml;
 • Äggula - 2 st.
 • Olivolja - 20 ml;
 • Majonnäs - 1 msk. l.

Kombinera ingredienserna och slå lite. Om det finns problem med skadade tips eller förlust av glans kan masken lämnas över natten. Om det här verktyget används för att förebygga, kan du tvätta det av efter en timme.

Kefir och kakao mask

Denna mask kommer att bli en riktig frälsning under hösten-vintern, när krullarna blir tråkiga och livlösa. Och den magiska aromen av kakao kommer att muntra upp även under den kallaste kvällen. Kefir och kakao mjuknar lockar, ge dem en otrolig glans och volym.

komponenter:

 • Ägg - 1 st.
 • Kakao - 2 msk. l.
 • Syrmjölkdryck - 50 ml;
 • Kockolja - 20 ml.

Blanda ägget och kakan med en mixer, och tillsätt kefir och smör till massan. Hur mycket att behålla masken beror på hårets tillstånd. Som regel är 30-40 minuter tillräcklig. Om curls är dåligt skadade kan tiden dock fördubblas.

Video recept: Enkel effektiv mask för torrt hår med kefir och kakao

Mask med kefir och jäst

För att påskynda tillväxten och förhindra håravfall kan du använda en effektiv blandning av lök, surt produkt och jäst. Användningen av masken gör att du kan göra krullarna långa, tjocka och mjuka.

komponenter:

 • Lök - 1 st.
 • Syrmjölkdryck - 50 ml;
 • Torrjäst - 1 tsk;
 • Vilken olja som helst;
 • Honung - 20 ml.

Hacka löken i mush. Yeast pre-steam varm kefir. Blanda ingredienserna, tillsätt lite oljig olja för att döda lukten av lök. Exponeringstiden är 20-30 minuter. Det är bäst att tvätta masken med schampo, annars blir det omöjligt att bli av med lukten av lök.

Mask med kefir och honung

En av de enklaste, men inte mindre effektiva, maskerna. Det fuktar håret väl och ger en otrolig mjukhet.

komponenter:

 • Lera - 15 g;
 • Syrmjölkdryck - 100 ml;
 • Honung - 50 ml.

Blanda ingredienserna. Den erhållna blandningen kan hållas från en halvtimme till flera timmar.

Mask med kefir och senap

Senap har förmågan att torka fettkrullor, vilket därför minskar fettighet. En sådan mask bör dock appliceras så att inte överdriven spetsar.

komponenter:

 • Senapspulver - 2 tsk
 • Syrmjölkdryck - 100 ml;
 • Honung - 20 ml.

Häll senapspulveret med varm kefir, tillsätt smält och uppvärmd honung. Masken exponeringstid måste beräknas baserat på krullarnas tillstånd. I genomsnitt är det 30 minuter.

Recensioner om användningen av jäst mjölkprodukt

Jag är glad över kefirmasken med jäst. Curls från henne började växa mycket snabbare. Redan använder två månader och planerar inte att stanna där.

Fuktgivande mask med kefir - frälsning för försvagade och torra strängar. Jag tar en hemlagad surdrink som jag lagar hemma från bakterier och fet mjölk. Därför är masken helt naturlig.

Hårbehandling kefir främjas även min mormor. Visst, hon använde curdled milk. Min egen mask är kefir och naturlig honung. Strängarna blir silkeslika och trevliga att röra vid.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Hur man gör kefir hårmask hemma

Artikelns innehåll:

 1. Användbara egenskaper
 2. Kontra
 3. Kefir Mask Recept
  • Från att falla ut
  • För tillväxt
  • För tips
  • För oljigt hår
  • Att tvätta färgen

 4. Matlagningsfunktioner
 5. Hur man applicerar på hår

Kefir hårmaskar är hälsobehandlingar som syftar till att stärka, rengöra och förbättra hårväxten. Mejeriprodukter är mycket populära bland tjejer, eftersom de bidrar till att upprätthålla ett välskött och städat utseende av strängar.

Användbara egenskaper hos kefir för hår

Nutritionists rekommenderar att äta kefir regelbundet eftersom det förbättrar tarmfunktionen på grund av närvaron av bifidobakterier. Men dermatologer med trichologer rekommenderas att använda kefir för att läka ansiktet, hårbotten och håret.

Fördelarna med kefir för hår är följande:

  Rensar. Kefir - ett ämne innehållande mjölksyra. Det är en förening med ett surt pH, vilket hjälper till att bryta upp smutsdelar. Mjölkprodukten klarar fettet på locken och löser det försiktigt.

Det närmar sig. I kefir många bifidobakterier och laktobaciller som närmar hårbotten. På grund av detta aktiveras metaboliska processer, huden tar inte av och håret växer snabbare.

Skyddar. Efter applicering av masken på krullarna bildades en karakteristisk beläggning som skyddar håret mot uttorkning och förstöring under inverkan av fria radikaler.

Ökar elasticiteten. På grund av innehållet i aminosyror absorberas vissa näringsämnen inte bara i hårbotten utan även i håret. Följaktligen är håret glänsande och elastiskt.

 • Minskar fettinnehållet. Kefir masker är speciellt användbara för fet hår. För att tvätta dem måste du applicera och tvätta shampoo flera gånger. På grund av detta blir huden överdriven torr, vilket igen provar arbetet med talgkörtlarna. Kefir torkar inte ut huden och locken.

 • Kontraindikationer för användning av kefir för hår

  Trots naturen hos denna mejeriprodukt finns kontraindikationer för dess användning. Detta beror på att dryckets sammansättning innehåller laktos.

  Kontraindikationer för användning av kefir hårmaskar:

   Torr hårbotten. Drycken innehåller mjölksyra, som kan bryta ner fett och torka huden.

  Laktosintolerans. Om du inte äter mejeriprodukter i mat, bör du inte använda dem vid beredning av masker för hår. Faktum är att en liten del av laktos kan absorberas i huden och tränga in i blodet.

  Mjölkallergi. Om du har diarré, utslag och rinnande näsa när du använder kefir eller andra mejeriprodukter, skynda inte att laga masker från kefir.

 • Atopisk dermatit. Detta är en systemisk sjukdom som är förknippad med funktionsfel i tarmarna och andra organ. Genom hårbotten kan laktos komma in i kroppen och orsaka utslag.

 • Kefir Hair Mask Recept

  Det finns en massa recept för att läka och stärka håret med kefir. Maskernas sammansättning kan innefatta naturliga oljor, grönsaker, frukter, honung, havregryn och andra ingredienser.

  Kefir maskerar för håravfall

  Sammansättningen av dessa masker innehåller vanligen hudnärande komponenter. Ofta injicerade vitaminer och stimulerande kosttillskott som kan brinna.

  Recept för kefir masker faller ut:

   Med vitaminer. Häll 100 ml jäst mjölkprodukt med hög fetthalt i pannan. Ta en ampull av vitaminerna A, E och C. Öppna ampullerna och häll innehållet i kefir. Rör om blandningen och överför till krullarna vid rötterna med fingertopparna. Gnid blandningen i huden. Slå i cellofan och gå i 1 timme. Tvätta håret med shampoo.

  Med senap. Lägg 15 g torrt senapspulver i en skål. Fyll på mycket varmt vatten för att göra en tjock pasta. Blanda inte blandningen för tunn. Ange 50 ml kefir och blanda. Om blandningen är flytande kan du lägga till lite havregryn eller senapspulver. Använd en skumsvamp, överför gröt till rötterna och gnid i produkten. Gör en handduksturban och gå i 30 minuter.

  Med peppartinktur. Sammansättningen av tinkturen har ett ämne som irriterar epidermis. På grund av detta förbättras blodcirkulationen, strängar upphör att falla ut. För att bereda kompositionen tillsätt 100 ml kefir och 30 ml tinktur till skålen. Ange 2 äggulor och blanda blandningen. Applicera på krullar vid rötterna och gnid in i huden. Efter 5 minuter bränner massan, då kommer du att känna värmen. Exponeringstiden innebär 30 minuter.

 • Med kanel. Kanel värmer huden, förbättrar därför blodcirkulationen. Med hjälp kan du stärka lockar och förhindra att de faller ut. Värm kefir i pannan med varmt vatten, det är nödvändigt 100 ml. Häll 2 msk kanel i en varm jäst mjölkprodukt. Rör för att bilda en enhetlig brun massa. Vattna håret, var uppmärksam på rötterna. Sätt på duschen och handduksturbanen. Exponeringstiden betyder - 1 timme.

 • Kefir mask för hårväxt

  Om du vill växa långa lockar, men det fungerar inte ännu, prova kefir masker. De är mycket effektivare än inköpta produkter för att stimulera tillväxten. Priset på masker är billigt.

  Recept för kefir masker för hårväxt:

   Med humle. Sked det torra råmaterialet från humlekottar, täck med ett glas vatten och koka i 2 minuter. Stamma massan och kyla. Blanda 120 ml mjölkprodukt med 50 ml av det resulterande avkoket. Fördela jämnt över hela längden på locken. Varma med en handduk och lämna exponering i 1 timme.

  Med kokosolja. Kefir i kombination med kokosnötolja klarar stimuleringen av hårväxten. Förbereda läkningsmedlet, häll 80 ml kefir i behållaren och tillsätt 20 ml kokosnötolja. Medellång den viskösa vätskan och applicera på torrt hår. Vila i 30 minuter. Tvätta av med schampo, så proceduren är önskvärt att utföra innan du tvätter huvudet.

  Med konjak. För att förbereda superkompositionen måste du hälla en tesked presspressad jäst med varm kefir (50 ml) och vänta 30 minuter. Ett skum kommer att dyka upp på ytan, och när man blandar kompositionen hörs ett ljudande ljud. Lägg till blandningen 25 ml konjak och 20 ml ricinolja och kardborreoljor. Ange 2 äggulor och vispa ihop. Överför luftblandningen till håret, du kan gnugga kompositionen i rötterna. Låt vätskeblandningen ligga under ett lager av cellofan och handdukar i 40 minuter.

 • Med en båge. Skaka en liten lök. I den resulterande gröt ange 50 ml jäst mjölkprodukt och 25 ml burkolja. Skaka blandningen noggrant och överför till rötterna. Sträck resten av blandningen med kammen längs hela längden på locken. Skaka krullarna med ett paket och sätt på en turban från en handduk. Tillämpningstid - 45 minuter.

 • Kefir mask för torrt hår och tips

  Om dina ändar är splittrade och ditt hår är mycket tunt, försök att stärka dem med kefir. Sammansättningen av kefirmasker för torrt hår kan dessutom innehålla vegetabiliska oljor, vitaminer och fuktgivande ingredienser.

  Recept masker med kefir för torra och delade ändar:

   Med gelatin. Ta en matsked gelatin och fyll den med 100 ml kallt vatten. När massan när du vrider glaset inte kommer att flöda, kan den nedsänkas i en kruka med kokande vatten och blanda. Detta bör göras tills kornen löser sig. Därefter tillsätt 100 ml kefir och 25 ml olja från oliver till den viskösa och klibbiga vätskan. Applicera inte blandningen på rötterna. Försök att maska ​​täckt hela längden på håret, förutom rötterna. Wrap huvudet med en handduk. Tillämpningstid - 45 minuter.

  Med älskling. Dunk 40 ml honung i en behållare med varmt vatten och låt det värmas upp. Ange 100 ml jäst mjölkprodukt och 20 ml castorca. Överför massan till locken och värm dem. Försök att inte komma ur stolen i 30 minuter.

  Med jäst. Krumbla en fjärdedel av ett pack av pressad jäst i en behållare. Häll 150 ml kefir och lämna, nedsänkt i en skål med varmt vatten i 35 minuter. Under denna tid ska kepsen växa. Efter det att skummet uppträder, tillsätt 20 g granulärt socker och blanda. Använd en pensel, smörj håret med kompositionen och låt den fungera i 50 minuter.

 • Med kakao. Skaka kakaoskeden i behållaren och tillsätt lite varmt vatten tills du får en viskös gröt. Häll i 80 ml kefir. Separera äggula och lägg den till kefirblandningen. Smörj blandningen noggrant och överför till strängarna. Kan appliceras på rötterna. Täck huvudet och lämna kompositionen i 55 minuter.

 • Kefir mask för fet hår

  Oljigt hår behöver särskild vård. För tvättning är det lämpligt att använda produkter som tar bort överflödigt fett och förhindrar överdriven utsöndring. Att hantera problemet med klibbiga och orörda trådar hemma hjälper masken med kefir.

  Kefir mask recept för fettkrullar:

   Med lera. Du behöver blått lera pulver, det säljs i någon apotek stall. Häll två matskedar pulver i behållaren och häll gradvis i 200 ml kefir. Det är nödvändigt att blandningen inte var klumpar. Häll den här massan på huvudet och massera vid rötterna, som vid tvättning med vanligt schampo. "Pack" hår i cellofan och lämna helande kompositionen i 45 minuter. Tvätta av med schampo.

  Med plantain. Masken är gjord på sommaren, eftersom friska växtblad är nödvändiga. Du måste samla grönsaksråvaror och hacka bladen, så de släpper saften. För masken behöver du 2 matskedar löv. Tillsätt 150 ml varm kefir till grönsakgröt och rör om. Fördela försiktigt blandningen vid rötterna. Tillämpningstid - 50 minuter.

  Med citron. Skär citronen i två delar och skrapa massan från hälften med en sked. Tillsätt 150 ml kefir till citrongrödet och rör om. Applicera masken på håret och gnugga den i rötterna. Tillämpningstid - 30 minuter. Tvätta av kompositionen är bättre med en lösning av äppeläger.

 • Med kalendula. Häll 120 ml jäst mjölk i skålen och tillsätt 20 ml calendula tinktur. Lägg gradvis ett pulver av 2 salicylsyra tabletter. Rör om kompositionen och låt aspirin lösa upp i 25 minuter. Gnugga försiktigt masken i rötterna. Det är nödvändigt att lämna blandningen på krullarna, i 30 minuter.

 • Kefir mask för att tvätta färg från hår

  Kefir är en källa till naturlig syra, som i kombination med andra komponenter hjälper till att lätta håret eller återföra det till föregående färg efter färgning. Typiskt appliceras sådana kompositioner på krullarna, hela natten eller 1-3 timmar.

  I en session kommer det att vara möjligt att lätta strängarna med en halvton. För att fullständigt tvätta av färgen måste du följaktligen genomföra proceduren flera gånger.

  Recept maskerar med kefir för att avlägsna färg från håret:

   Med salt och oljor. Du måste hälla 200 ml av en jäst mjölkprodukt i en kruka och tillsätt 25 g fint salt. Det kan vara marin eller vanlig matlagning. Häll 20 ml burkolja i blandningen och stäng burken med lock. Skaka kompositionen i 2 minuter. Häll det över håret och kamma det med en sällsynt kam. Sätt på en duschlock och handduk turban. Med denna design på huvudet måste du gå i ca 2 timmar. Skölj av under varmt rinnande vatten.

  Med läsk. Blanda 50 ml vodka med 20 g bakpulver. Torka den resulterande gröt med 200 ml kefir och försiktigt medelt. Häll vätskan på krullarna och massage dem, som vid tvätt. Kamkronor med kam och omslag med polyeten. Var noga med att värma handduken och lämna på huvudet i 3 timmar. I början kan förfarandet brinna. Det passerar vanligtvis om 10 minuter.

 • Med citron. Denna komposition är aggressiv, så använd inte den om du har torkat lockor. Det är nödvändigt att blanda 50 ml vodka med 2 kycklingägg. I denna blandning tillsätt 120 ml kefir och juice, pressad från en citron. I slutet av beredningen tillsätt en sked av schampo och rör om. Överför massan till håret och låt den stå i 2 timmar, förvärmd med en handduksturban.

 • Egenskaper vid beredningen av en mask med kefir för hår

  Det finns flera regler som bör följas när man förbereder masker med kefir. Detta kommer att få maximal effekt och inte skada håret.

  Regler för att göra masker med kefir:

   Använd endast fräsch produkt. Detta kommer att få maximal nytta.

  Om du förbereder en mask för fettkrullar, få en fettfattig mejeriprodukt.

  För beredning av blandningar för torrt hår, använd kefir med högsta fetthalt.

  Innan du använder en jäst mjölkprodukt rekommenderas det att värma upp det lite genom att sänka påsen i varmt vatten eller i ett vattenbad.

 • Om du har en yoghurtmakare, använd hemlagad kefir, som erhålls med hjälp av bakteriestarter. I denna produkt många laktobaciller.

 • Så här applicerar du kefir mask på håret

  Metoden att använda kefirmasker kan variera beroende på deras syfte och tillstånd hos håret.

  Regler för användning av masker med kefir för hår:

   För att lätta krullarna och tvätta färgen behöver du hålla verktyget i minst en timme.

  Frekvensen att använda masker med jäst mjölkprodukt är 2 gånger på 7-10 dagar.

  Överdriv inte ljussubstanserna på krullarna. Detta kan påverka hårets tillstånd negativt.

  Förbered inte blandningen i förväg, de kan inte förvaras i färdig form i kylskåpet.

  Var noga med att sätta på huvudet med ett paket och en handduk. Masker och lätta föreningar ger den bästa effekten med ökande temperatur.

  Masker för att lätta och tvätta färgen bör appliceras på torra lockar.

 • Kefir maskerar för återhämtning av hår applicerat på de lätt fuktiga strängarna.

 • Hur man gör kefir hårmask - se videon:  Nästa Artikel
  Henna hårfärgning: fördelarna och hårskadorna, recensioner och resultat