Djuprengöring av hår och hårbotten hemma


Nu är många människor oroade över hårets tillstånd, de vanligaste problemen är håravfall, dålig tillväxt, torrhet, snitt och så vidare. Men få människor tror att friskt hår börjar med en hälsosam hårbotten, som behöver högkvalitativ rengöring, precis som ansiktets och kroppens hud. Låt oss se varför djuprengöring är så viktig för vårt hårs hälsa.

Djuprengöring: vad är det för?

Djuprengöring av håret är en effektiv rengöring av håret med speciella schampon och scrubs. Djuprengöring är nödvändig för fullständig hårvård. Den är avsedd för grundlig djuprengöring av hår och hårbotten från alla slags föroreningar, vilket vanligt schampo inte ger, och det stärker också håret, väcker dormanta hårsäckar och stimulerar tillväxten.

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

För hårbotten och håret räcker inte med bara ytlig rengöring, du behöver regelbundet använda verktyg som gör att porerna är djupt rena och får hårbotten att andas.

Hårbotten skalar

Hårets tillstånd beror inte bara på vilka schampon och masker vi använder, utan också på hur regelbundet och effektivt vi rengör hårbotten, nämligen djupt rengöring av huden, vilket tar bort alla föroreningar, döda celler och stylingprodukter. Efter peeling förbättras blodtillförseln till hårsäckarna, och alla användbara vitaminer och ämnen tränger in i hårbotten bättre. Efter peeling är det mycket bra att gnugga olika serum, lotioner, tonikum mot håravfall, deras egenskaper förbättras flera gånger.

Idag finns det flera typer av skalpskalning:

 1. kemisk
 2. frukt
 3. ultraljud
 4. Gas-vätska
 5. Professionella verktyg för djupt rensning av hår och hårbotten

Hemma, rensning av hårbotten utförs med hjälp av havssalt, lera, färglös henna, aktivt kol, essentiella och basoljor.

Kontraindikationer för skalande skalp

Som sådan finns inga kontraindikationer för användningen av skalning, men det är fortfarande lämpligt att skjuta upp skelningen ett tag eller inte alls om det finns:

 • olika typer av skador på hårbotten (sår, repor, sår);
 • inflammation och irritation i hårbotten;
 • för känslig hårbotten;
 • individuell intolerans mot fondens komponenter.

Teknik och frekvens av proceduren

Innan du använder hemlagad skrubb bestämmer du om du är allergisk mot komponenterna eller andra kontraindikationer. Fördelarna med förfarandet kommer givetvis att vara om du följer rekommendationerna:

 • knådra skrubben omedelbart före proceduren;
 • skalning görs på smutsigt hår före tvätt
 • Först måste du väta hårbotten (3-4 minuter) för att öppna porerna;
 • då börjar vi gnugga skrubben i hårbotten avskiljning, gör en ljus massage;
 • Massera i fem minuter och ytterligare fem minuter lämnar skrubben på håret och sedan mitt huvud som vanligt.

Det mest populära hemskrubbe receptet är baserat på havsalt och naturbaserad olja:

 • 2 matskedar medelstora salt havsalt;
 • 1 matsked av basolja (olivolja, druvfrö, sesam, hamp);
 • 5-8 droppar eterisk olja (beat, rosmarin mint, citron, apelsin, patchouli).

Hur ofta skallar skaftet?

Skallning av hårbotten bör inte ske för ofta, det kan leda till irritation, torrhet, klåda eller till och med mjäll.

Om hårbotten är benägen för fett, kan peeling göras varannan vecka, gå igenom 4-5 procedurer och ta sedan en paus i en månad.

Om hårbotten är normal eller utsatt för torrhet, kan peeling utföras en gång i månaden. Och om hårbotten är känslig, då ännu mindre.

Deep Cleansing Hair Shampoo

Shampoo för djupt hårrengöring är konstruerat för att noggrant rengöra håret och hårbotten från rester av kosmetika, musa, lack, skum, silikoner, hudfett och andra föroreningar.

Djuprengöring är nödvändig innan målning, kemi, toning, laminering och andra salongprocedurer, speciellt om du gör dessa procedurer hemma. Det är så mycket som möjligt genom att förnya keratinskiktet, vilket gör håret mer mottagligt för näringspåverkan av efterföljande produkter.

Användningen av djupt rengöringsschampo skiljer sig inte från användningen av konventionellt schampo. Men eftersom schampo för djupt rengöring av hår öppnar skalor, är det nödvändigt att applicera en bra professionell mask på håret efter schampo, förutom att dess effekt blir bättre än efter en vanlig schampo.

Betygsskampor för djupt rensande hår

Nu har nästan alla tillverkare av kosmetika för hår i linjen en schampo för djup rengöring, vi bestämde oss för att ge dig den mest populära:

 1. CHI Clean Start (USA)
 2. Schwarzkopf Professional Bonacure Hair Hårbotten Deep Cleansing Shampoo (Tyskland)
 3. Goldwell DualSenses Scalp Specialist Deep Cleansing Shampoo (Tyskland)
 4. Estel ESSEX Deep Cleaning (Ryssland)
 5. Wella SP Expert Kit Deep Cleanser (Tyskland)
 6. Joico K-Pak Chelating (USA)
 7. Matrix Totalt Resultat Pro Solutionist Alternativ Åtgärd Clarifying Shampoo (Frankrike)

Principen om schampo djuprengöring liknar arbetet med skrubbning.

Hur man gör schampo djuprengöring hemma

Visst många kvinnor som följer utvecklingen av kosmetiska industrin har hört åtminstone en gång om det djupa rengöringsschampot. Men senast visste ingen om honom. Men nu börjar ingen självresponserande salongmästare att måla, keratinera, markera eller laminera utan att först noggrant rensa håret. Varför är det så viktigt och kan vi göra det utan det? Och viktigast av allt - hur man gör schampo djuprengöring hemma?

Varför behöver du en djup rengöring

Det visar sig att vanliga shampooing ett par gånger i veckan eller till och med varje dag räcker inte. Vanligt schampo kan ge endast ytlig rengöring av hår och hud.

Var kommer en sådan smuts från, för att avlägsnas av vilken man måste tillgripa med hjälp av allvarliga speciella medel? Detta beror på de stylingprodukter och färgämnen som regelbundet täpper till hårbotten och mellanrummet mellan stavens flingor.

Djuprengöring av hår och hud är nödvändigt så att strängarna inte blir feta så snabbt, se välskötta, glänsande och friska. Dessutom kan endast genom denna procedur uppnå perfekta resultat vid målning.

Frisörer varnar för att dessa schampon är mycket aggressiva. Därför rekommenderas att borsta inte mer än 2 gånger i månaden med fet hår och 1 gång med torrt hår.

Home Shampoo Fördelar

Shampoo för djuprengöring är avsedd för professionell användning, därför produceras de i 1 l flaskor. Med tanke på att det är nödvändigt att använda ett sådant verktyg en gång i månaden är inköpet klart olämpligt. Hans utgångsdatum löper ut snabbare än du har tid att spendera.

Kvinnor i det post-sovjetiska rummet utmärks av intelligens och uppfinningsrikedom. Det överfördes genetiskt från mammor och mormödrar, "tempererade" nylonstrumpor i frysen. De började göra underbara schampon själva och hittade många fördelar:

 1. Naturligheten hos alla komponenter i hemlagad schampo.
 2. Möjligheten att förbereda verktyget på en gång.
 3. Den relativa billigheten hos ingredienserna, och därmed produkten som en helhet.
 4. Utrymme för kreativitet och experiment. När allt kommer omkring behöver du bara köpa de köpta, och du kan skapa ditt hem. Och varje gång - en ny version tills du hittar den som passar dig.

Vi tror att dessa argument har övertygat dig om fördelarna och de ekonomiska fördelarna med detta verktyg. Därför vänder vi oss till den praktiska delen och berättar hur du gör schampo för djuprengöring hemma.

Hur man lagar mat

Om ditt hår är starkt och friskt, är det osannolikt att de behöver extra rengöring. De har tillräckligt med den vanliga tvätten med efterföljande användning av balmer, sköljningar och tonicmasker (periodiskt).

Men tunt, snabbt oljigt hår, vilket kräver användningen av extra medel för att ge volymen, är det mycket nödvändigt. Vi kommer att avslöja några hemligheter om hur man korrekt rengör håret från silikon, skum, lack, trångt under stavens flingar och förstöra utseendet.

Så, för att förbereda kompositionen för djuprengöring hemma behöver du inga specialverktyg. Tillräckligt att känna recepten och ha lusten. Vi erbjuder flera alternativ för speciella schampon - använd och experimentera.

salt

Våra mormor visste om fördelarna med salt. Sant hade de ingen aning om att proceduren med användningen kallas peeling. Men framgångsrikt slogs med håravfall, gnugga denna produkt i rötterna före varje shampooing.

Som en komponent i djuprengöringsschampo kan salt användas i olika kombinationer:

 • Alternativ 1. Lägg på en halv kopp kefir eller yoghurt 3 msk. skedar av salt. Gnid kompositionen i hårbotten och massera bra i 5-10 minuter. Fördela verktyget över hela längden och lämna i en halvtimme. Tvätta av med mycket varmt vatten.
 • Alternativ 2. Kombinera ingefärapulver och salt i lika stora proportioner. Tillsätt lite vatten och blanda noggrant tills en tjock uppslamning erhålls. Gnid kompositionen i rötterna och lämna till en brännande känsla. Tvätta av med varmt vatten och använd omedelbart en näringsmask.

soda

Soda - alkalisk ingrediens. Därför lite aggressiv. Men klarar sig perfekt. För att städa håret med hjälp kan du använda ett av följande recept:

 • Alternativ 1. I en del av ditt vanliga schampo, som behövs för en enstaka tvätt av huvudet, lägg till 1 tesked natron. Rör om och applicera på håret. Skum och skölj omedelbart med mycket vatten. Om skumningen är svag rekommenderas proceduren att upprepas.
 • Alternativ 2. Häll 2 msk. sked av läsk i ett glas (200 ml) vatten. Blanda väl. Applicera kompositionen på krullarna och massage noga i hårbotten. Tvätta av, inte sparsamt vatten.

Efter denna rengöring är det nödvändigt att skölja håret med surgjort vatten. En svag lösning av bordsvinäger kommer att göra.

kaffe

På forumet är många tjejer nöjda med hemlagad schampo med malet kaffe. Det sägs att han något nyanser håret. Blondiner och ljusblondiner behöver notera detta.

Gör en sådan komposition är väldigt lätt. Du behöver bara lägga till 1 matsked malet kaffe till din vanliga servering av din schampo.

Shampoo appliceras på rotdelen, varefter hårbotten masseras. Sedan ska blandningen fördelas över hela högen och skölj med mycket vatten.

Lerbaserad

För detta recept kommer någon kosmetisk lera (vit, blå, gul, svart) att göra. Ett standardpaket är tillräckligt för långt hår och exakt hälften för kort.

Förbered en rengöringskomposition. Sjampoen blandas med lera och appliceras på hårbotten. Då behöver du utföra en 10-minuters massage-peeling och distribuera verktyget över hela längden på locken.

Gnid försiktigt strängarna mellan dina palmer. Gå från rötterna till spetsarna. Skölj håret ordentligt.

Från henna

Omkänningen för detta naturliga färgämne är oklanderligt. Han skadar inte bara krullarna utan ger dem också näring.

Om strängarna är lätta, för djup rengöring är det nödvändigt att ta färglös henna. För mörka är det möjligt att använda en färgningseffekt. Brun och brunetter, hon kommer att ge en vacker rödaktig nyans.

För att förbereda shampooet behöver du 1 standardpåse med iransk henna. För en kort hårklipp, som redan nämnts, nog av det hälften.

Det är nödvändigt att lösa hönan med varmt vatten till konsistensen av flytande gräddfil. Splitting strängar med en pensel, applicera den på rötterna. Tja massera huvudet i 5-10 minuter.

Nu ska du kamma håret till spetsarna, fördela shampoo över hela längden. Efter det, lämna det i 10-15 minuter. Det är nödvändigt att tvätta av Henna, inte sparsamt vatten.

Från humlekottar

Att förbereda ett sådant avkok är inte alls svårt. Hoppkeglar (3 matskedar) behöver hälla 0,5 liter varmt vatten. Koka upp och simma på låg värme med locket stängt i 30 minuter.

Klar buljong kan spädas ut:

 • kosmetisk lera;
 • färglös henna;
 • ingefära pulver;
 • havsalt.

Applicering av kompositionen på hår och hud utförs på samma sätt som i recepten ovan. Den tvättas av med samma princip.

Hop shampoo värt ett försök. Hans renande egenskaper erkänns som en av de bästa.

Regler för ansökan

Djuprengöring visas med tråkiga, snabbt salingsträngar, som på andra dagen efter tvätt ser ut som de inte har tvättats under lång tid. Det bör emellertid förstås att denna procedur är ganska aggressiv. Därför måste vi följa vissa regler:

 1. För tunt försvagat hår kan det utföras inte mer än 1 gång om 2 veckor.
 2. Efter rengöring är det nödvändigt att sätta på en mask så att den förnyade hårbotten absorberar så mycket användbara ämnen som möjligt.
 3. Särskilt schampo är önskvärt att använda före färgning. Då tar färgen bra, och färgen kommer att behålla mättnad längre.
 4. Skölj vatten, surgjort med ättika eller citronsaft, är en oumbärlig komponent i djuprengöring som fullbordar denna procedur.

Kontra

Förfarandet för djuprengöring med ett speciellt schampo har sina egna kontraindikationer. De måste alltid komma ihåg om du vill undvika obehagliga konsekvenser.

 • När huden är utsatt för en allergisk reaktion, måste du vara mycket försiktig med valet av komponenter för att förbereda ett specialverktyg. Det är nödvändigt att genomföra ett allergitest - smutta lite av kompositionen bakom örat och lämna i 24 timmar. Om det inte finns klåda och utslag kan du på ett säkert sätt använda schampo.
 • Det är inte nödvändigt att rengöra med repor, nackdelar och utslag av okänd etiologi på hårbotten. Du kan förvärra situationen.

I alla andra fall finns inga hinder för förfarandet.

Kort sammanfattning

Djuprengöring av hår och hud löser naturligtvis inte alla problem med håret. Det är dock möjligt att föra krullarna i rätt form.

Dessutom kan du förbereda kompositionen hemma, så att alla komponenter är naturliga och inte ger dig oönskade överraskningar. Använd bevisade recept - och dina strängar kommer att skina rena och friska.

Rengöring hår: vilket sätt är bättre?

Varje dag bildas cirka 50 tusen döda celler på huden, inklusive på huvudet. De täppa till porer, störa normal blodcirkulation, vilket försämrar hårets utseende. För att hålla krullarna friska och glänsande måste du periodvis avlägsna hårbotten.

Vad behöver håret peeling för?

Under inverkan av peeling avlägsnas döda hudceller från hudytan. Som ett resultat får huden fritt syre och näringsämnen. Eftersom hårets folliklar (rötter) ligger inom epidermis, påverkar hårbotten direkt hälsan och utseendet på håret.

Hur hjälper peeling håret?

 • Rengör huden på döda hudpartiklar och mjäll.
 • Förbättrar blodtillförseln till hårsäckarna.
 • Underlättar intagandet av näringsämnen på hårrötterna.

Regelbundna avskalningsprocedurer eliminerar mjäll och håret blir glänsande och silkeslen.

Vilken peeling är bättre?

Det är en naturlig fråga: hur man rengör hårbotten - vilken typ av skalning att välja?

Salongskalning

Skönhetssalonger utför professionella rutiner för att rensa hårbotten.

Hur går det här? Rent, fuktigt hår behandlas med en professionell hudrengöring. Dess sammansättning innehåller i regel ämnen som djupt rengör epidermis, tar bort det kornade cellskiktet och stimulerar hårväxtprocesser.

Befälhavaren i en halvtimme masserar huden och gnuggar en peeling agent in i den. Sedan tvättas kompositionen och en kosmetisk appliceras på huden: en mask, lotion eller serum - beroende på hårtypen.

Kostnaden för förfarandet är 1200-1300 rubel.

ultraljud

Ultraljudsrengöring av hårbotten frisätter epidermis från döda hudceller och har en fördelaktig effekt på hårrots tillstånd.

Professionell hårrengöring

Tillverkare av hårvårdsprodukter erbjuder en mängd olika kompositioner för rengöring av hårbotten: masker, skal, scrubs... Du behöver bara välja den som passar din hårtyp.

Vanligtvis är professionella peeling av två typer:

 • kemiska - innehåller ämnen som separerar döda celler från epidermis;
 • mekanisk - innehåller de minsta slipmedel som exfolierar det döda hudskiktet.

Du kan hitta en budgetkomposition värd 150 rubel. Men majoriteten av bra peelingverktyg ligger i priset på 750 rubel. Som regel implementeras de i specialiserade avdelningar eller i nätbutiker.

Hem rättsmedel

Skrubbe eller skalning för hårbotten kan förberedas hemma - det är lätt. De är inte lika effektiva som professionella produkter, men de läker epidermis och förbättrar hårets tillstånd.

Hemlagade recept

Hemma, rensning av hårbotten utförs med hjälp av konventionella produkter, salt och eteriska oljor.

Hur man utför proceduren utan att håret skadas?

Applicera rengöringsmedel på våt hårbotten - ingen anledning att applicera dem på håret.

Skrubbning ska gnidas in i huden med försiktiga massageförflyttningar av fingrarna i minst 6-8 minuter.

Efter avskalningsproceduren är det önskvärt att applicera en näringsfull mask på håret.

Frisörer behöver inte ofta peeling - inte mer än 1 gång per vecka. Med torrt hår - 2 gånger i månaden.

Recept 1. Brunt bröd

De vanliga bitarna av svartbröd är blötläggda i varmt vatten och hålls för en dag. Denna mjuka komposition tvättar håret och gnuggar köttet i huden.
Tvätta håret är inte nödvändigt - krummen fungerar som rengöringsmedel.

Recept 2. Lök, ricinolja, äggula

 • 2 äggulor
 • Art. sked av castorca
 • några droppar löksaft

Ingredienser blandas och gnids i hårrötterna. Kompositionen förbättrar blodcirkulationen och tar bort döda hudceller. Efter massagen tvättas huvudet med schampo.

Recept 3. Havsalt

 • 3 msk havssalt
 • h. sked av burdockolja
 • 2 äggulor

Om det inte finns havsalt, ta fint salt. Blanda scrub ingredienserna och applicera på huden under håret. Kompositionen är försiktigt (för att inte skada huden) gnidts i huden i ca 4-6 minuter, sedan vänster på huvudet i ytterligare 10 minuter. Skölj med en mild schampo.

Recept 4. Salt, citron, eterisk olja

 • äggula
 • 2 matskedar salt
 • ½ citronsaft
 • 2 droppar eterisk olja (te träd, lavendel - beroende på hårets typ)

Förbered en skrubb och gnid den i hårbotten i ca 4-6 minuter. Efter att ha lämnat på huvudet i ytterligare 10 minuter, tvätta av på vanligt sätt.

Saltbaserade scrubs används inte mer än en gång i veckan i 2 månader. Då måste du ta en två månaders paus för att inte överdriva epidermis.

Recept 5. Kaffe med honung

Kompositionen är inte lämplig för ägare av blont hår, eftersom det sätter av håret.

 • sked malet kaffe
 • ½ sked mjölk
 • honungssked

En mjuk skrubbe gnidas försiktigt in i huden och lämnar en kvart i timmen. Tvätta sedan håret på vanligt sätt.

Recept 6. Lera

Utspädd blå lera till ett tillstånd av tjock grädde. Blandningen appliceras rikligt på huvudet och lämnar en kvart i timmen. Kompositionen tvättas lätt av.

Recept 7. Fruktskalning

Ta på en sked full av färsk äppeljuice, apelsin och citron. Vätskan gnids i epidermis och masseras aktivt på huvudet. Efter 17-20 minuter tvättas blandningen ordentligt av huden.

Recept 8. Havremjöl

 • 2 matskedar spannmål
 • 3 skedar kefir (yoghurt)

Kompositionen appliceras på huden och masserar huvudet i flera minuter. Näringsämnesblandningen rekommenderas att lämna på huvudet i en halvtimme, och tvätta sedan av.

Professionella medel för skalpskalning

Vi erbjuder en kort genomgång av professionella rengöringsmedel för hårbotten. Vi rekommenderar att du följer instruktionerna för att använda produkten på förpackningen.

Nioxin Scalp Renew

Innehåller enzymelement, salt, vitaminer och alfasyror. Rengör huden effektivt, hjälper till att sluta håravfall.

Bonacure Pre-Shampoo Peeling Schwarzkopf

Shampoo, som normaliserar epidermis naturliga balans, rensar det grundligt av döda celler.

L'Oreal Professionnel Expert Power Repair
Dyra effektiv förberedelse för rengöring och regenerering av hårbotten.

Teotema
Herbal peeling innehåller växtbaserade extrakt och naturliga mineraler. Det har inga kontraindikationer för ålder.

Reibi utena
Innehåller glykolsyra, vilket hjälper till att bli av med mjäll och skalor i hårbotten. Rengör effektivt porerna.

Lebel
Lösning för problem hud utsatt för akne och akne. Stimulerar hårväxten.

Keune
Hypoallergen komposition, som innehåller näringsämnen, vitamintillskott och mineraler.

Belita-Vitex
Mjuk hypoallergen phyto peeling, vilket förbättrar hårets utseende.

Rengöring av hårbotten är ett nödvändigt förfarande som ger hår hälsa och skönhet.

Djupt rengörande hår hemma

En gång i månaden är det användbart att genomföra proceduren för djupt rensning av hår, speciellt om du har återvänt från semester. För att göra detta måste shampooet spädas ut i en liten mängd vatten eller bara gnidas mellan palmerna och appliceras sedan på vått hår och startar proceduren från baksidan av huvudet. Professionella frisörer tror att detta främjar djupt fuktgivande av håret och ger det glans. Rengöringsproceduren utförs före färgning, vilket ger färgen möjlighet att tränga djupare in i håret och måla det bättre. Låt oss ta en närmare titt på alla fördelar med förfarandet.

Varför hår djupt rengöring

Förutom schampon för glans och andra estetiska behov, bör arsenalen hos någon dam också vara ett schampo för djupt rensande hår. Behovet av sådana medel beror på följande:

 • - För hårbotten är inte bara ytlig rengöring. Periodiskt bör du använda verktyg som djupt rengör porerna, så att de andas
 • - De användbara substanserna i masker och balm penetrerar huden mycket lättare efter djupt rengöring.
 • - om du planerar att färga eller krulla hår, liksom att göra laminering, behöver du bara en djup rengöring, med hjälp av fett från hårets yta kommer helt att avlägsnas;
 • - Oljemaskar kommer bättre att verka på fettfritt hår;
 • - Känslan av renhet och friskhet av hår och hud kommer att vara mycket längre än efter tvättning med någon annan schampo.
 • - Håret blir glänsande och smidigt.

För djupt rengöring rekommenderas hår att använda speciella schampon. Deras uppgift är att ge en jonreaktion och att avlägsna allt från ackumulerat slagg från håret, så att vanligt hårtvätt inte kan ta bort.

Processteknik

Programmet för djupt rengörande hår innehåller tre steg:

 1. Steg 1 Shampoo hjälper vågorna att öppna och penetrerar djupt in i håret, tar bort all smuts. Det tar bort resterna av havssalt, klor och järn. Tack vare det här förfarandet kan håret bättre uppfatta de aktiva beståndsdelarna i omsorgsmedel.
 2. Steg 2 Det andra steget innebär att man applicerar en mask som maximalt berikas med ämnen som är användbara för att stärka håret, det vill säga med mineraler, lipider och naturliga oljor.
 3. Steg 3 Efter att håret har rensat och fått den nödvändiga dosen näringsämnen används en luftkonditionering som hjälper vågarna att stänga vilket gör hårets yta jämn och blank och silkeslen. Således fixar balsammedlet resultatet av djupt rengörande hår.

Natura Siberica - prisvärt djupt rengöringsschampo

De mest populära schamponerna för djuprengöring

För att inte misstas i valet av medel är det bäst att förlita sig på feedback från kunder som redan har erfarenhet av att använda dem. Så oftast får flickor följande schampon för djupt rensande hår:

 • Shiseido Tsubaki Head Spa Extra Rengöring är ett verktyg vars egenskaper är den höga koncentrationen av eteriska oljor i kompositionen. På grund av detta ges inte bara djuprengöring, utan också näring av hår. De blir mer lydiga och mjuka, och också mindre mottagliga för negativa miljöfaktorer. Höjdpunkten i denna schampons kemiska sammansättning är en essentiell olja av Camellia, som är ansvarig för att stimulera hårväxten.
 • CHI Clean Start är ett schampo som ger en djup rengöring av känslig hud. Det skadar inte tunt och torrt hår, utan tvärtom - ger dem jämnhet och glans. Efter att du har använt det här verktyget kan du vara helt säker på att färgning eller krökning blir framgångsrik. Basen för detta schampo är växtextrakt, liksom silkeproteiner och panthenol, som har en skyddande effekt.
 • Goldwell DualSenses Scalp Specialist Deep Cleansing Shampoo - hjälper till att hantera inte bara med mycket fett, men också med torr hårbotten. Handlingen av detta schampo syftar till att återställa balansen i talgkörtlarna. Limextrakt ger långvarig friskhet och proteiner skyddar håret mot skador. Tack vare de näringsämnen som ingår i schamponet kan du njuta av slätt och behagligt hår.
 • Paul Mitchell Clarifying Shampoo Two - detta schampo, även om det är ansvarigt för djuprengöring, fungerar endast försiktigt och försiktigt. Det torkar inte huden, vilket är fallet med hjälp av en liknande typ. Efter att ha applicerat shampoo blir håret oerhört voluminöst.
 • Schwarzkopf Sun Bonacure Scalp Therapy Deep Cleansing Shampoo - effektiviteten i detta schampo beror på den unika formeln som tillverkaren utvecklat. Den är idealisk för dem som ofta använder stylingprodukter, och lever också i en megacity med en ogynnsam miljö. Shampoo rengör försiktigt porerna i hårbotten, så att den andas. En mentol i kompositionen ger en känsla av renhet och friskhet.
 • Estel Professional Essex Deep Cleaning Shampoo - avser professionell kosmetika och kan användas för alla typer av hår. Frisörer brukar använda det för att förbereda klientens krullar för ytterligare förfaranden. Det kommer också att vara användbart för självständig användning, eftersom den innehåller provitamin B5, som helt enkelt är oumbärlig för hår. Tack vare denna komponent blir håret tjockt, glänsande och voluminöst.
 • Natura Siberica - en av de mest prisvärda schampon för djuprengöring, vilket är idealiskt för fet hår. Förutom att avlägsna överskott av talg ger detta verktyg också skydd och återställande av lock. Det finns en fördelaktig effekt på hårsäckarna. Tack vare vissa komponenter ökar blodcirkulationen, så håret börjar växa snabbare. Det är värt att notera den naturliga sammansättningen av schampo (havtornsolja, argan och andra), såväl som vitamin- och proteinkomplex.

Saltskalning är ett utmärkt hemmedel för djuprengöring!

Hem rättsmedel

Om du är en anhängare av folkkosmetologi, kan du använda ett antal hemmetoder som kan rensa hårbotten inte värre än professionella schampon. På grund av den absoluta naturligheten, påverkar de försiktigt håret, närnar och förstärker dem.

De mest populära hemmetoderna för djupt rengörande hår är följande:

 • - Salt som en peeling renar rent huden från föroreningar och döda celler. Om din hud är för känslig kan du lägga till några kefir på skrubben. Efter rengöringsmassagen är det nödvändigt att lämna produkten på håret i ytterligare en halvtimme, varefter den tvättas av med lite varmt vatten;
 • - Vanlig färglös henna rensar helt håret. Tre standardpåse av torrt gräs, häll ett halvt glas buljongnät. Denna mask bör hållas på håret upp till 2 timmar;
 • - Med hjälp av ler kan du rengöra inte bara ditt ansikte eller hår. Men det är värt att överväga att detta ämne har en torkande effekt. Försök därför att applicera ler endast på rötterna och efter proceduren applicera närande oljor eller en balsam på locken;
 • - Ginger rensar inte bara håret och huden utan bidrar också till att förbättra håret. För procedurer, idealisk juice från färsk rot eller pulver krydda, utspädd med vatten. Ginger är också en utmärkt stimulans för hårväxt.

Vi hoppas att vårt råd hjälper dig att välja "dina" medel för djupt rensande hår, dela dina framgångar i kommentarerna!

Deep cleaning shampoos: 5 bästa, recensioner och hur man använder

Vad är den djupa rensningen av hår?

Djupt hårrengöring är en effektiv rengöring av håret med speciella schampon. Detta förfarande är utformat för att tränga in i mitten av håraxeln, för att tvätta ut det som är bortom kraften i vanliga schampon. Djuprengörande hår kallas också peeling.

Vad och varför tvättar djuprengöring

Idag använder kvinnor en stor mängd stylingprodukter. Geler, skum, lacker, vaxer är svåra att tvätta med vanligt schampo. Och på kvällen och bröllops frisyrer går ibland hela bubblan.

Få personer vet också att håret kan repareras genom återhämtning. Samma masker eller balm som damer använder hemma kan skada krullarna istället för bra.

Medel för djup rengöring tjänar bara för att rädda håret från sådana belastningar. De tvättar också ut olika skadliga ämnen som ackumuleras från miljön: klorerat vatten, förorenad luft.

Typer av schampon för djup rengöring

Garantin för det rätta sättet för djuprengöring är närvaron av naturliga ingredienser i dess sammansättning. Butikerna har redan dykt upp ganska många sådana produkter.

Shampoo Wella SP Expert Kit Deep Cleanser

Det lovar att kvalitativt avlägsna alla föroreningar, försiktigt rengöra håret och ta bort irritation från hårbotten. Och det är kul att förbereda dina lock för förfarandena för färgning och återvinning.

Dess pris varierar från 2100 till 2600 s. för 1000 ml.

Schwarzkopf Professional Bonacure Hair Hårbotten Deep Cleansing Shampoo

Enligt sin sammansättning lovar den att vara ganska mjuk och delikat. Hög i glycerol. Medel är avsedd att fukta håret, för att göra dem mjuka och släta. Och, naturligtvis, återställ.

Shampoo innehåller pepparmynta, vilket har en positiv effekt på talgkörtlarna. Följaktligen bör krullarna bli feta något mindre än tidigare.

Priset är ca 500 p. För 250 ml.

Concept Deep Cleaning Profy Touch

Verktyget är avsett för djupt rensning av håret före kemiska och återställande förfaranden. Som med tidigare produkter, lovar den att rengöra snabbt, noggrant och smärtfritt. Sammansättningen av schampo innehåller användbara naturliga ingredienser.

Prisfonder från 150 till 200 s. för 300 ml.

Estel ESSEX Deep Cleaning

Plus denna schampo - mångsidighet, det är samma för alla typer av hår. Kompositionen innefattar ett keratinkomplex och vitaminer. Shampoo rensar inte bara håret utan ger även näring åt det från insidan.

Kostnaden för medel ca 400 p. för 1000 ml.

CHIClean Startschampo

Detta innebär med kompositionen av extraktet av örter och vitaminer. Djupt rengör håret från ackumulerade föroreningar och stärker. När du har applicerat det, bör dina krullar bli silkeslen och strålande.

Prisschampo från 2400 s. För 1000 ml.

Hur man använder schampon för djupt rengöring

Djuprengöring kan göras i en särskild salong eller hemma på egen hand. Det viktigaste är att förfarandet sker i överensstämmelse med alla regler. Annars kommer du inte bara att återställa dina lockar, men du kan också skada dem.

Användarvillkor schampon:

 • Det är värt att uppmärksamma det faktum att djupa rengöringsprodukter inte kan användas ofta. Det tillåtna intervallet är en gång varannan vecka, inte mer.
 • Använd schampo för djuprengöring såväl som normalt. Applicera på vått hår, churn och tvätta av med varmt vatten.
 • Läs tillverkarens råd på förpackningen. Kanske bör shampoo hållas på håret i flera minuter. Applicera djupa rengöringsmedel efter behov.

Hem rättsmedel för djup rengöring

Fördjupad rengöring kan göras hemma. För dem som gillar att experimentera, finns det flera recept för hemmet som skalar dina krullar. I huvudsak hemma ersätter schampon hemgjorda masker.

Det snabbaste och billigaste sättet är saltskalning. För det första finns salt alltid i huset, och för det andra innehåller det inte skadliga föroreningar.

Blanda 4 matskedar vatten med 4 matskedar salt, så liten som möjligt. Applicera blandningen försiktigt och jämnt på rötterna.

Om så önskas kan du wrappa huvudet med plast eller ha på sig ett duschlock. Håll i 3-5 minuter och skölj med varmt vatten och tvättmedel.

ingefära

Ginger rensar inte bara håret utan ökar också tillväxten och hjälper till att bli av med mjäll.

Du kan använda både juice och växtpulver. Ginger Grate. Kram saften och tillsätt några droppar olivolja eller vegetabilisk olja. Gnid den resulterande vätskan i hårets rötter. Wrap med plast och en handduk. Skölj med varmt vatten och tvättmedel efter 30 minuter.

Färglös henna

Henna stärker och läker hår, men torkar också. Kvinnor benägna att torka hårbotten bör appliceras med försiktighet. Men masken av färglös henna kommer helt enkelt att rengöra snabba, feta krullar.

Blanda 2 paket av färglös henna med 100 gr. Buljong eller kamille. Tillsätt några droppar pepparmyntaolja. Applicera på rötterna. Efter 20 minuter tvätta av, som tidigare masker.

lera

Lera kan vara vit, blå eller svart. Använd den försiktigt. Lera, som Henna, kan torka håret. Därför läggs såpbönor ofta i masken, vilket förhindrar hårdhetens hårdhet.

Blanda 2 matskedar lera och 1 matsked tvålbönor. Till den resulterande massan, lägg till några droppar av vilken olja som helst. Gruel erhålls som sur grädde. Hon, till skillnad från tidigare masker, appliceras på hela längden av håret.

Tvätta blandningen med varmt vatten.

recensioner

Hur många människor - så många åsikter. En som salonger och schampon, andra är glada över hemskalning. Vad är fortfarande bättre? Vi lyssnade noggrant på konsumentrecensioner.

Estel ESSEX Deep Cleaning Shampoo

Evgenia, 32 år: "Det här verktyget rekommenderades till mig av min frisör. Han sa att det var en bra metod att rengöra håret. Jag tvivlade först, men jag bestämde mig fortfarande för att försöka. Resultatet var ganska nöjda. Shampoo skummar väl och luktar gott. Jag använde Estel ESSEX före färgning. Efter proceduren låg färgen jämnt på ditt hår och förlorade inte färgen. Nu rekommenderar jag denna åtgärd till mina vänner. "

Djuprengöring med en saltmask

Maria, 26 år gammal "Jag hörde att salt hjälper till att återställa och stärka håret. Jag gillade idén, vi bestämde oss för att prova det med en vän. Jag gav resultatet, mitt hår blev verkligen starkare och slutade falla ut. Men den här metoden passade inte hennes vän - för känslig hårbotten. Jag rengör nu regelbundet med salt, alternerande med närande hårmaskor. Jag gillar det. "

Oavsett metod för djuprengöring väljer du själv, kom ihåg att det viktigaste är att inte överdriva det. Skäm bort ditt hår och de kommer att vara friska och starka.

Rengöring hår: vilket sätt är bättre?

Varje dag bildas cirka 50 tusen döda celler på huden, inklusive på huvudet. De täppa till porer, störa normal blodcirkulation, vilket försämrar hårets utseende. För att hålla krullarna friska och glänsande måste du periodvis avlägsna hårbotten.

Vad behöver håret peeling för?

Under inverkan av peeling avlägsnas döda hudceller från hudytan. Som ett resultat får huden fritt syre och näringsämnen. Eftersom hårets folliklar (rötter) ligger inom epidermis, påverkar hårbotten direkt hälsan och utseendet på håret.

Hur hjälper peeling håret?

 • Rengör huden på döda hudpartiklar och mjäll.
 • Förbättrar blodtillförseln till hårsäckarna.
 • Underlättar intagandet av näringsämnen på hårrötterna.

Regelbundna avskalningsprocedurer eliminerar mjäll och håret blir glänsande och silkeslen.

Vilken peeling är bättre?

Det är en naturlig fråga: hur man rengör hårbotten - vilken typ av skalning att välja?

Salongskalning

Skönhetssalonger utför professionella rutiner för att rensa hårbotten.

Hur går det här? Rent, fuktigt hår behandlas med en professionell hudrengöring. Dess sammansättning innehåller i regel ämnen som djupt rengör epidermis, tar bort det kornade cellskiktet och stimulerar hårväxtprocesser.

Befälhavaren i en halvtimme masserar huden och gnuggar en peeling agent in i den. Sedan tvättas kompositionen och en kosmetisk appliceras på huden: en mask, lotion eller serum - beroende på hårtypen.

Kostnaden för förfarandet är 1200-1300 rubel.

ultraljud

Ultraljudsrengöring av hårbotten frisätter epidermis från döda hudceller och har en fördelaktig effekt på hårrots tillstånd.

Professionell hårrengöring

Tillverkare av hårvårdsprodukter erbjuder en mängd olika kompositioner för rengöring av hårbotten: masker, skal, scrubs... Du behöver bara välja den som passar din hårtyp.

Vanligtvis är professionella peeling av två typer:

 • kemiska - innehåller ämnen som separerar döda celler från epidermis;
 • mekanisk - innehåller de minsta slipmedel som exfolierar det döda hudskiktet.

Du kan hitta en budgetkomposition värd 150 rubel. Men majoriteten av bra peelingverktyg ligger i priset på 750 rubel. Som regel implementeras de i specialiserade avdelningar eller i nätbutiker.

Hem rättsmedel

Skrubbe eller skalning för hårbotten kan förberedas hemma - det är lätt. De är inte lika effektiva som professionella produkter, men de läker epidermis och förbättrar hårets tillstånd.

Hemlagade recept

Hemma, rensning av hårbotten utförs med hjälp av konventionella produkter, salt och eteriska oljor.

Hur man utför proceduren utan att håret skadas?

Applicera rengöringsmedel på våt hårbotten - ingen anledning att applicera dem på håret.

Skrubbning ska gnidas in i huden med försiktiga massageförflyttningar av fingrarna i minst 6-8 minuter.

Efter avskalningsproceduren är det önskvärt att applicera en näringsfull mask på håret.

Frisörer behöver inte ofta peeling - inte mer än 1 gång per vecka. Med torrt hår - 2 gånger i månaden.

Recept 1. Brunt bröd

De vanliga bitarna av svartbröd är blötläggda i varmt vatten och hålls för en dag. Denna mjuka komposition tvättar håret och gnuggar köttet i huden.
Tvätta håret är inte nödvändigt - krummen fungerar som rengöringsmedel.

Recept 2. Lök, ricinolja, äggula

 • 2 äggulor
 • Art. sked av castorca
 • några droppar löksaft

Ingredienser blandas och gnids i hårrötterna. Kompositionen förbättrar blodcirkulationen och tar bort döda hudceller. Efter massagen tvättas huvudet med schampo.

Recept 3. Havsalt

 • 3 msk havssalt
 • h. sked av burdockolja
 • 2 äggulor

Om det inte finns havsalt, ta fint salt. Blanda scrub ingredienserna och applicera på huden under håret. Kompositionen är försiktigt (för att inte skada huden) gnidts i huden i ca 4-6 minuter, sedan vänster på huvudet i ytterligare 10 minuter. Skölj med en mild schampo.

Recept 4. Salt, citron, eterisk olja

 • äggula
 • 2 matskedar salt
 • ½ citronsaft
 • 2 droppar eterisk olja (te träd, lavendel - beroende på hårets typ)

Förbered en skrubb och gnid den i hårbotten i ca 4-6 minuter. Efter att ha lämnat på huvudet i ytterligare 10 minuter, tvätta av på vanligt sätt.

Saltbaserade scrubs används inte mer än en gång i veckan i 2 månader. Då måste du ta en två månaders paus för att inte överdriva epidermis.

Recept 5. Kaffe med honung

Kompositionen är inte lämplig för ägare av blont hår, eftersom det sätter av håret.

 • sked malet kaffe
 • ½ sked mjölk
 • honungssked

En mjuk skrubbe gnidas försiktigt in i huden och lämnar en kvart i timmen. Tvätta sedan håret på vanligt sätt.

Recept 6. Lera

Utspädd blå lera till ett tillstånd av tjock grädde. Blandningen appliceras rikligt på huvudet och lämnar en kvart i timmen. Kompositionen tvättas lätt av.

Recept 7. Fruktskalning

Ta på en sked full av färsk äppeljuice, apelsin och citron. Vätskan gnids i epidermis och masseras aktivt på huvudet. Efter 17-20 minuter tvättas blandningen ordentligt av huden.

Recept 8. Havremjöl

 • 2 matskedar spannmål
 • 3 skedar kefir (yoghurt)

Kompositionen appliceras på huden och masserar huvudet i flera minuter. Näringsämnesblandningen rekommenderas att lämna på huvudet i en halvtimme, och tvätta sedan av.

Professionella medel för skalpskalning

Vi erbjuder en kort genomgång av professionella rengöringsmedel för hårbotten. Vi rekommenderar att du följer instruktionerna för att använda produkten på förpackningen.

Nioxin Scalp Renew

Innehåller enzymelement, salt, vitaminer och alfasyror. Rengör huden effektivt, hjälper till att sluta håravfall.

Bonacure Pre-Shampoo Peeling Schwarzkopf

Shampoo, som normaliserar epidermis naturliga balans, rensar det grundligt av döda celler.

L'Oreal Professionnel Expert Power Repair
Dyra effektiv förberedelse för rengöring och regenerering av hårbotten.

Teotema
Herbal peeling innehåller växtbaserade extrakt och naturliga mineraler. Det har inga kontraindikationer för ålder.

Reibi utena
Innehåller glykolsyra, vilket hjälper till att bli av med mjäll och skalor i hårbotten. Rengör effektivt porerna.

Lebel
Lösning för problem hud utsatt för akne och akne. Stimulerar hårväxten.

Keune
Hypoallergen komposition, som innehåller näringsämnen, vitamintillskott och mineraler.

Belita-Vitex
Mjuk hypoallergen phyto peeling, vilket förbättrar hårets utseende.

Rengöring av hårbotten är ett nödvändigt förfarande som ger hår hälsa och skönhet.

Vi väljer rengörande hårschampo: funktioner och applikation

Curls - inte bara riktig dekoration av en kvinna, men också ett brett fält för experiment. Styling och skärning, curling och laminering, färgning och blekning - det finns många kosmetiska procedurer som gör det möjligt att radikalt ändra utseendet på hår och inga färre vårdprodukter utformade för att eliminera effekterna av dessa förfaranden.

Shampoo för djupt rensning av hår behövs i de fall där trådarna är för trötta från experiment och vård.

Föroreningar och glut

Hår, såväl som hud, är ett slags skyddande barriär utformad för att hålla otaliga smuts, toxiner, patogena mikroflora etc. på ytan. Hårsaxelns struktur är sådan att endast mycket små molekyler kan komma in i den - t.ex. vatten och alla stora - smuts, fettliknande substanser, stora proteinkomponenter, förblir utsida.

Håret består av 3 lager:

 • kutikula - toppskiktet består av tätt packade keratinflakiga celler. Med korrekt styling tillåter nagelbandet inte något extra att komma in i håraxeln och tillåter inte för hög avdunstning av fukt. Kutiklet på toppen är täckt med fettfett - hemligheten utsöndras av talgkörtlarna. Smörjmedlet behåller fukt och förhindrar damm och smuts från att skada näsan.
 • Cortex - det andra skiktet består av långa döda celler, vilket ger hårets styrka och elasticitet. Här är melanin, som bestämmer krullets färg. Cortex är mer lös. Denna egenskap ger möjlighet till färgning: en tillräckligt aggressiv substans kan, delvis destruera nagelbandet, tränga in i cortexen, förstöra det naturliga pigmentet och implantera ett konstgjort pigment i sin plats;
 • inre lager - medulla, består av hålrum och långa celler. I detta skikt behålls fukt, i samma medium överförs näringsämnen i den blygsamma mängd håret behöver. Att penetrera in i medulla är endast möjlig vid förstöring av nagelbandet och cortexen.

Denna struktur eliminerar möjligheten att penetrera organiska ämnen och bakterier i hårfollikeln. Detta undviker inflammation eller infektioner i hårbotten. Detta gäller dock bara med ett friskt hårhår.

När det naturliga fettfettet avlägsnas börjar håret att förlora fukt. Därför blir tråden så småningom torr och skör när den används med hårtork eller krullning. Om kutiklet är skadat, är det permeat, färgat, blekt, fukt förloras mycket snabbare, och smuts, damm, stora proteinmolekyler kan komma in i cortexen, vilket signifikant minskar hållfastheten och elasticiteten hos strängarna. När hjärnan är skadad faller håret ut. Det finns risk för skada på hårsäcken.

För att minska dessa effekter, använd en mängd olika vårdprodukter: oljemask, specialschampo, balm, mousses och mycket mer. Ämnen i deras komposition, på grund av skador på nagelbandet och cortex, kan penetrera djupare i håret och stanna längre där. Men det kommer en tid då denna effekt inte ger bra, men skadar: proteinmolekyler och vitaminer, som också är stora molekyler, visar sig vara för mycket, och håret blir tungt, svagt och trögt.

Djuprengöring

Båda försummar hårets omsorg och överanvändning av masker och speciella stylingprodukter leder till samma resultat: håret blir tungt, förlorar sin elasticitet, och i stället för de glänsande välskötta locken kommer värdinnan att få livlösa, orubbliga lås. För att lösa detta problem har ett speciellt rengöringsschampo utvecklats.

Vad är detta schampo för?

 • Den vanliga kompositionen avlägsnar fett, absorberat smuts och damm, från hårskiktets övre lager. Allt som lyckades komma in i nagelbandet, och i synnerhet förblir inne i cortexen. Medel för djuprengöring ingår aggressiva alkaliska komponenter som tränger in i skiktet, reagerar med proteimolekyler och tar bort dem.
 • Samma effekt shampoo har i hårbotten. Rester av vårdprodukter, talg, mjäll etc. ackumuleras på huden, eftersom de avlägsnas med stor svårighet med vanliga sura schampon. Den alkaliska kompositionen löser upp rester och avlägsnas.
 • Det är lämpligt att genomföra rengöring före oljemaskens gång. Oljan absorberas kraftigt, så det används ofta bara för att återställa nagelbandet. För att effektivisera förfarandet är det vettigt att rengöra trådarna noga.
 • Det rekommenderas att utföra ett sådant förfarande före målning, toning och laminering. Rengöringsschampon tar helt bort naturliga smörjmedel, smuts, damm, färgrester och så vidare. Detta eliminerar helt den oväntade interaktionen av ny färg eller medel för krökning med rester av tidigare formuleringar.
 • När man arbetar i farlig smutsig produktion, blir den djupa rengöringsprocessen från en rekommendation till en nödvändighet.

Tillämpning av schampo

Ursprungligen höll rengöringsschampo till professionella produkter, och tidigare kunde denna produkt bara hittas i en skönhetssalong. På grund av fondens särskilda sammansättning.

Shampoo innehåller starka alkaliska ämnen. Det är känt att hårbotten har en sur reaktion, liksom fettet på håret. För att inte orsaka hudirritation, har vanliga schampon surhet i närheten av det. Men för att avlägsna rester av dessa många produkter med en sur reaktion är alkali nödvändigt. Den senare reagerar med dem respektive bort, men det gör både cuticle och cortex lossare och mer mottagliga för verkan av andra ämnen.

Den här funktionen orsakar två huvudkrav:

 • Använd schampo för djuprengöring kan inte vara oftare än 1 gång i 2 veckor. Med torra strängar - inte mer än 1 gång i 30-40 dagar;
 • efter tvättning är det nödvändigt att neutralisera alkalin. För att göra detta, använd mjukgörande masker och balsam eller skölj håret i surgjort vatten - med citronsaft, till exempel.

Före proceduren rekommenderas det att konsultera en frisör och vid problematisk känslig hud - hos en hudläkare.

Sättet att använda produkten skiljer sig lite från det vanliga tvättförfarandet.

 1. Kompositionen appliceras på våta strängar. Frisörer rekommenderas att fördela krullarna i zoner för att snabbt applicera schampo.
 2. Shampoo för djup rengöring behålls på håret i minst 3 minuter, men inte mer än 5. Rekommendationer i tid från tillverkare är olika, eftersom det beror på kompositionen.
 3. Shampoo tvättas av med varmt vatten. Om krullarna är kraftigt förorenade kan kompositionen appliceras en andra gång, men inte kvar på krullarna och tvättas sedan bort.
 4. Då måste du skölja håret i surgjort vatten och applicera en fuktgivande balm.

Tips som hjälper dig att göra ett djupt rent hår hemma:

Översikt över medel

Shampoo producerar ett ganska stort antal tillverkare. När du väljer, måste du vara uppmärksam på verktygets sammansättning och användaranvisningar. Som regel innehåller oljiga hårformuleringar mer aggressiva ingredienser.

 • Shiseido Tsubaki Head Spa Extra Rengöring - ger inte bara djup rengöring utan ger även mat. Kompositionen är rik på eteriska oljor, i synnerhet kamelliaolja, vilket stimulerar hårväxten. Kostnaden för schampo - 1172 sid.
 • Schwarzkopf Sun Bonacure Scalp Therapy Deep Cleansing Shampoo - designad för dem som aktivt använder en mängd olika stylingprodukter. Det kan appliceras på både normalt och torrt hår. Sammansättningen av schampo-peeling innehåller mentol och pepparmynta, vilket ger en känsla av friskhet och renhet. Produktpris - 2362 sid.
 • Goldwell DualSenses Scalp Specialist Deep Cleansing Shampoo - förutom att säkerställa maximal rengöring, normaliserar kompositionen talgkörtlarna. Den kan användas för torr hårbotten och fet hud. Det är värt att rengöra schampo från 880 till 1087 s.
 • Paul Mitchell Clarifying Shampoo Två rengöringsmedel för torrt hår. Kompositionen verkar mycket försiktigt, huden torkar inte och irriterar inte. Prisfonder - 1226 sid.
 • Natura Siberica - utformad för att rengöra fet hår och innehåller mer aggressiva alkaliska komponenter. Det innehåller dock havtornsolja och arganolja: de ger inte bara håret utan stimulerar även hårfolliklarna. Shampoo kostar 253 p.
 • CHI Clean Start - garanterar djup, men skonsam rengöring, innehåller vitamin- och proteinkomplex för att återställa strängarna. Det rekommenderas innan du utför salongprocedurer: en våg, färgning. Kostnaden för produkten - 1430-1819 s.

Det här är intressant! Listan över de bästa naturliga schamponerna - TOP 10 märken utan sulfater

recensioner

På schampon kan djupa rengörande negativa recensioner alltid hittas: användningen av kompositionen kräver stor omsorg. Dessutom, efter att ha fått det första positiva resultatet är det svårt att motstå önskan att se ditt hår så rent varje dag. Och att använda verktyget oftare än 1 gång per vecka är i alla fall omöjligt.

Veronica, 32 år:

För första gången sprang jag i en shampoo-peeling i salongen: Jag tvättade mitt hår före krökning. Senare hittade jag ett sådant schampo till salu - det var "Essex Deep Cleaning". Mitt hår är oljigt, det blir smutsigt snabbt, så botemedlet var bara en frälsning för mig.

Min dotter är engagerad i ballroom dancing. För frisyrer använder dansare en stor mängd mousse, lack och gel. Vanliga schampon kan verkligen inte hantera det. Jag rekommenderades Natura Siberica - det finns en komposition utan sulfater. Detta är ett riktigt bra verktyg: håret är rent och inte torkat.

Natalia, 32 år:

Jag byter ofta hårets färg. Jag använder sällan schampo för djuprengöring: innan färgning och markering. Du kan också använda den som tvätt: det tvättar verkligen färgen.

Jag gillar att modellera frisyrer, så jag använder en obestämd mängd lack och mousse. Tyvärr måste du tvätta håret varje dag, vilket också är ohälsosamt eller ibland effektivare användning av kompositionerna. Jag föredrar shampoo peeling från Schwarzkopf.

Yaroslav, 33 år:

Läggningsverktyg använder ofta och bryr sig oftare. Till slut står inför problemet med ofullständiga rengöringsträngar. Nu använder jag "Detox Brelil Professional". Shampoo är mycket lätt, tvättar, som de säger, innan squeak. De behöver sällan tvätta håret - en gång var 2-3 veckor, och även i det här fallet torkar de tipsen. Eftersom de fortfarande behöver skäras en gång i månaden, oroar jag mig inte.

Shampoo för djup rengöring och hår restaurering - ett kraftfullt verktyg. Att använda sådana formuleringar oftare än en gång i veckan är förbjuden. Med förbehåll för alla rekommendationer, ger schampo-peeling den djupaste rengöringen utan att skada strängarna.

Se även: Hur man använder professionella schampon för djupt hårrengöring (video)Nästa Artikel
Kam med naturliga borstar