Hur kan jag bli av med det gula håret efter lätta


Ett vanligt resultat av misslyckat hårblekning är fenomenet av deras yellowness. Utseendet av gult hår beror på den kemiska reaktionen hos färgämnet och melaninpigmentet, eftersom pigmentet inte helt har avlägsnats från håret. Det är därför som det inte rekommenderas att utföra ett så viktigt förfarande som lättare hår hemma. Men, om en sådan situation redan har hänt, låt oss ta reda på hur vi ska komma ur det. Men hur man tonar håret efter lättade med Estelle betyder att denna information kommer att hjälpa till att förstå.

Allmänna frågor om att bekämpa yellowness

Yellowness är ett allvarligt problem i lätta och i själva verket finns det bara två sätt att lösa ett problem ur kosmetologins synvinkel: toning och ommålning. Deras framgång har högsta sannolikhet, och de kan omedelbart rekommenderas för utförande, men de har flera nackdelar:

 • De kan appliceras inte omedelbart efter det första förfarandet, men efter några dagar eller veckor. Mycket få människor vill gå hela tiden med "kyckling" hår;
 • ibland kan de få allvarligare negativa följder än den första färgningen; "Blond" är trevligt, men "utbränt" eller för torrt ringband - är det här spelet värt stearinljuset?
 • Det är faktiskt en upprepad ommålning av hår, vilket kommer att kräva ytterligare medel och inte det faktum att de kommer att spenderas mindre än under den första målningen.

Därför är det i början rekommenderat att använda mer godartade metoder och, om de inte hjälper till om några dagar, fortsätt med ovanstående metoder. För försiktiga metoder ingår hårlättande folkmedicin med lök, te eller honung.

Du kommer också att vara intresserad av information om exakt hur Supra pulver används för att lätta håret.

I videon - kampen mot yellowness efter lätta hår:

Lightening lök

Det är nödvändigt att förbereda en mask av lök enligt följande recept: du måste ta några lök till koka och koka i ca 10 minuter. Kyl buljongen och håll den på håret i 2-8 timmar under filmen eller pappan för duschen. Detta görs bäst på natten.

Var inte rädd att håret kommer att lukta som lök på grund av detta förfarande. Lukten kommer att gå iväg med morgonen shampooing med en stramande balm. Förfarandet kan upprepas var 2-3 dagar. Men det här är hur håret lyser med citron och hur förfarandet utförs, kommer den här informationen att hjälpa till att förstå.

För att göra detta behöver du grönt te utan smaker och föroreningar och rätter, med en kapacitet på 1 liter. Förfarandet är mycket enkelt: det är nödvändigt att skölja håret en gång om dagen med en liter kokt vatten, till vilket en kopp (200-250 ml) starkt bryggt grönt te läggs till.

Spolningskompositionens temperatur bör ligga inom området + 36 ° C till + 39 ° C. Efter sköljning borde du inte torka håret med en handduk, det räcker bara för att bli våt och låt torka.

honung

För att skapa denna mask behöver du honung och ett vattenbad. Det är lämpligt att ta honung som har en tjock, ogenomskinlig konsistens. Honung bör upphettas i ett vattenbad och sätta det på håret, förpackade dem med film eller ha på sig ett duschlock på huvudet.

Det viktigaste i detta förfarande är att förhindra att honungen upphettas över 50 ° C, vid vilken den förlorar de flesta av dess unika egenskaper. Men + 50 ° C för hårbotten och håret - temperaturen är extremt extrem. Det räcker att värma honungen i ett vattenbad till en temperatur på + 40 ° C... + 42 ° C och applicera den på håret.

Ansökan kan göras både med händer och med kam med stora tänder. Det perfekta alternativet är att använda en träborste. Masken appliceras vanligtvis över natten, och på morgonen tvättas den av med hjälp av ett schampo med en balsam.

Det rekommenderas att göra en liknande procedur var 3-4 dagar.

Men hur man behandlar hår efter lätta och vilka medel som är mest effektiva anges i denna artikel.

Använd tonic

Det anses vara ett garanterat sätt att avlägsna yellowness efter målning eller missfärgning. Det är nödvändigt att använda speciell tonfärg. Deras åtgärd är att toniken omger varje hår individuellt och nivåer dess disheveled struktur, och fyller också alla hålrum som finns på håret med en nyans av en speciell färg.

Efter en sådan nyans ser håret mycket mer silkeslen och strålande ut. De blir mycket enklare att packa. Dessutom leder användningen av tonik efter ljusning eller färgning till en mer jämn fördelning av färg i håret.

Ibland kan dessa produkter ha en negativ effekt på håret, vilket leder till överdriven torkning. I det här fallet rekommenderas att de inte appliceras oftare (eller i stora mängder) än vad som rekommenderas och efter varje användning nästa dag för att göra fuktgivande hårmasker. Du kan också vara intresserad av information om hur man gör hårfärgning efter lätta.

Användning av färger

Upprepad färgning är ofta det enda sättet att lösa problemet med hårets yellowness. Denna procedur ger högst sannolikhet för att få det önskade resultatet, men här behöver du hjälp av en riktig professionell, du borde inte själv göra den här proceduren.

Faktum är att omfärgning är ännu mer stress för håret än det första. Det bör åstadkommas å ena sidan inte före den fullständiga aktiva återhämtningen av de färgade trådarna och å andra sidan så snabbt som möjligt så att inga allvarliga färgförändringar uppstår i håret.

Den optimala tiden för det andra färgproceduren är tiden mellan den första och andra veckan efter den första färgningen. För att inte exponera håret för överdriven stress rekommenderas att färgämnen används vid färgning, som inte innehåller väteperoxid eller ammoniak.

Och naturligtvis, använd inte färger av olika märken, till och med en skugga. Eftersom sammansättningen av sådana färger från olika tillverkare kan vara helt annorlunda kan de leda till utseendet på oväntade nyanser och till och med ojämn färgning. Men vad är den bästa färgen för toning av blekt hår, den här artikeln hjälper dig att förstå.

För att undvika sådana problem är det nödvändigt att genomföra ett experiment med upprepad färgning på en teststräng.

Att få den önskade "blonda" är ofta mycket svår. Nästan alla som någonsin har ommålat sitt hår ställde sig inför problemet med deras yellowness. I de flesta fall har problemet en ganska enkel och trivial lösning, men ibland finns det situationer där ingenting kan hjälpa till, förutom om färgning. Det här är självklart ett extremt mått, det kan vara värt att försöka något annat, för varje kropps kropp är unik, det är möjligt att det inte passade en, passa den andra.

Hur bli av med yellowness efter lätta hår?

Sidinnehåll:

Blont hår var hela tiden ett tecken på femininitet och sexuell attraktion - deras ägare har alltid lockat uppmärksamheten hos det motsatta könet med sin ömhet, hjälplöshet och unik charm. Gult hår verkar helt onaturligt, torrt, solblekt.

Idag finns det ett stort antal olika verktyg, både professionella och folk, med vilka du snabbt kan ändra krullarnas färg, göra dem ljusare med en eller flera toner. Men ofta är kvinnor efter sådana förfaranden besvikna över resultatet, eftersom deras hår, istället för en ädel platinskugga, blir obehaglig gul. Läs mer: Whey for Hair: recept för masker och sköljningar.

Detta beror på en oväntad kemisk reaktion av färgämnet med de naturliga pigmenten (melaniner) som finns i håraxeln. Denna process sker individuellt för varje person: samma åtgärd kan producera olika effekter av olika svårighetsgrad. Vissa kvinnor relaterar sig till utseendet av yellowness ganska lugnt, men de flesta skönheter vill inte lägga sig på ofullkomlighet, i hopp om att de fortfarande får en ren färg utan yttre toner. Det är faktiskt möjligt att avlägsna yellowness från blekt hår, men innan man vidtar några åtgärder är det nödvändigt att ta reda på orsakerna till att en obehaglig nyans uppträder.

Orsaker till gult hår

Oftast blir ståndens tillstånd vid tiden för färgning orsaken till hårguling. Om du nyligen har utsatt ditt hår för kemisk attack i form av färgning, markering, färgning, keratinrätning eller perm, måste du vänta minst ett par veckor. När allt kommer omkring kan skadat hår ge en ganska oväntad nyans.

 1. Ibland blir den felaktiga algoritmen för att förbereda och applicera färg orsaken till oväntad färg med yellowness. Om du bleknar för första gången är det bäst att kontakta en erfaren specialist på ditt område. En certifierad frisör vet vad och i vilka proportioner du behöver blanda för att ge önskad nyans speciellt för din hårfärg.
 2. Orsaken till hårets hårdhet kan vara kosmetika av dålig kvalitet. Det är bäst att köpa färgprodukter i licensierade kosmetiska butiker för frisörer och inte i en stall nära huset. Besparingar är olämpliga här. Och glöm inte att kolla varorna före inköp för att följa hållbarheten.
 3. Ibland kan håret bli gult från felaktig sköljning. När håraxeln är färgad är den mycket känslig för yttre faktorer - vågorna öppnas och utsätts för kemiska attacker. Ofilterat klorerat vatten kan ge gul, grått och jämnt rödaktigt hår. Skuggan kan också ändras om du inte använder speciella balm, balsam, avsedda att användas omedelbart efter färgning.
 4. Du kan inte tända håret om du nyligen applicerade henna eller basma till ditt huvud, även om det är färglöst. Den kemiska reaktionen kan vara onaturlig och till och med helt oväntad.
 5. Ibland beror färgfärgningen på ditt naturliga, naturliga hårpigment. Till exempel, om du har tjär svart eller mycket mörkt hår, är det ganska svårt att ta dem till en vit och jämn vete ton. Om din mästare kan uppnå önskad nyans är det inte ett faktum att håret kommer att förbli starkt, friskt och smuligt. Därför, innan du fattar ett beslut om stora förändringar, måste du först konsultera en professionell frisör.

Att veta de främsta orsakerna till yellowness kan du undvika denna irriterande nyans. Tja, om du redan har stött på ett sådant problem, var inte förtvivlad - det gula håret kan ljusas med hjälp av naturliga ansiktsmasker, vilket inte bara förbättrar färgen utan också stärker håret.

Varför verkar gulning efter lätta hår?

Innan du väljer själv ett effektivt sätt att eliminera yellowness från håret, rekommenderas att börja försöka fastställa orsaken till att krullarna kan reagera på färgämnet. Detta hjälper inte bara att rätta till de misstag som gjorts, utan också för att undvika repetering under de efterföljande procedurerna för att lätta strängarna. De vanligaste orsakerna till en oönskade skugga på blekt hår är:

 • användningen av dålig kvalitet eller utgått färg;
 • Åsidosättande av reglerna för förfarandet för färgning i olika skeden (felaktig förberedelse av kompositionen, en ökning av den rekommenderade tiden för färgning på håret etc.).
 • bristande överensstämmelse med tekniken för applicering av en lätta föreningsmedel;
 • felaktig spolning av avfärgningsmedlet (med för varmt eller smutsigt innehåll som innehåller orenheter i vatten)
 • Hårets individuella egenskaper (för resistent naturligt pigment som inte är mottagligt för färgämne);
 • missfärgning av för mörka lockor (mörkhåriga kvinnor rekommenderas att först samråda med en specialist om genomförbarheten av lätta förfaranden).

Ofta orsaken till att blekt hår har blivit en oönnskad nyans, de blir omedelbart flera misstag som görs av en kvinna på grund av brist på erfarenhet. Även om det även händer att även med professionell belysning, som utförs av en expert i salongen, kan många människor inte undvika effekten av gult hår, eftersom det kan orsakas av särdrag hos cellulära processer som inte kan kontrolleras. I vilket fall som helst, om din omvandling till en blondin var överdådig av obehagliga konsekvenser i form av gultning av lockar, kan du försöka rätta till situationen själv. Lyckligtvis finns det många sätt att bli av med onaturligt gult hår hemma.

Sätt att eliminera effekten av yellowness

Det finns specialverktyg för att eliminera den gula nyansen av blekt hår - fabrik och folk. Det är sant att ingen av dem kan garantera ett 100% resultat eftersom allt bestäms individuellt. Vissa kvinnor behöver göra en mask som består av enkla komponenter flera gånger, och även det dyra butikshandskaret hos ett känt varumärke hjälper inte andra. Bara en väg ut - experimentera, välja det alternativ som passar dig, och förlora inte hoppet. Samtidigt ska du inte få bäras och omedelbart testa alla möjliga metoder på dina lockar - det kan påverka deras hälsa negativt. Försök med ett botemedel först, och om det visar sig vara ineffektivt, vänta 2-3 dagar och börja använda nästa. Så, vilka sätt kan du använda för att bli av med yellowness på blekt hår?

 • Användning för shampooing är inte normalt, och det sk "silver" -schampo, som innehåller ett lila pigment som kan neutralisera den gula färgen och förbättra glansen av ljustoner. Sådana verktyg är märkta "Silver shampoo". Den enda nackdelen med dessa schampon är att med långvarig exponering kan de färga håret en ljust lila eller till och med auberginefärg.
 • Ett annat utmärkt alternativ är användningen av färgton eller shampoo, liksom pärlemorsk, platina eller pärlbalsam. Funktionsprincipen och biverkningarna av dessa produkter liknar dem som har "silver" -schampon, men många ryska tillverkare producerar sådana produkter, priserna för det är vanligtvis låga men effektens varaktighet är relativt liten - det tar 2-3 gånger för att tvätta håret, och yellowness visas igen.
 • För att bli av med yellowness är det nödvändigt att inte bara använda lämpliga tvättmedel utan också att skölja håret ordentligt efter varje tvätt. För dessa ändamål rekommenderas endast ren (sedimenterad, filtrerad eller icke-kolsyrad mineralvatten) utan föroreningar. För att uppnå störst effekt kan du tillsätta rabarber extrakt (300-400 ml per liter vatten) för att skölja vatten eller citronsaft (100 ml per liter vatten). Mycket ofta kan du hitta tips för att tvätta misslyckat blekt hår med buljong eller infusion av apotekskamomil, men som övning visar det här verktyget inte vitarna, men tvärtom kan öka intensiteten hos den gula nyansen.
 • Förutom fabriksverktygen, gör speciella blekhårsmaskar, beredda enligt populära recept. Sådana multikomponentblandningar eliminerar ganska effektivt den fula yellowness med strängar och hjälper till att uppnå en ren nyans. Utför dessa procedurer 2-3 gånger i veckan, och efter ett tag kommer det inte att finnas ett spår av den illaluktade gula färgen, såvida inte ditt naturliga pigment självklart är för resistent.

Dessa metoder hjälper verkligen många kvinnor att avlägsna oönskade färger, som förvärvats efter misslyckad förtydligande av lock. Men, som nämnts ovan, glöm inte de enskilda personernas individuella egenskaper. Och om dina krullar visar sig vara så nyckfulla att de inte ger någon mottagning, måste du antingen söka hjälp till proffs, som har många kraftfulla och effektiva medel i deras arsenal, eller acceptera en onaturlig nyans eller byta hårfärg till en mörkare.

Folkmedel för att bli av med gult hår

 1. Det mest användbara och effektiva botemedlet är en honungsmask. För ansökan måste du välja färsk flytande honung, helst blommig. Honung bör värmas lite i ett vattenbad, men inte i öppen eld - det kan förlora sina fördelaktiga egenskaper från höga temperaturer. Då måste du dela trådarna i krullar och försiktigt applicera honung från rot till spets. Vanligen på håret av medellängd tar cirka 200 ml honung. Då måste du noga samla håret i en bulle och säkra med ett gummiband eller barrette. Täck huvudet med en påse eller plastfolie och låt ditt hår blötlägga i biodlingens helande produkt. Tvätta av masken senast en timme. Efter denna procedur blir håret glänsande, friskt och starkt, och viktigast av allt kommer de att förlora sin obehagliga gula nyans.
 2. Det finns en annan effektiv mask som består av flera komponenter. Det kan appliceras på både färgat och omärkt hår. I det senare fallet kommer masken att ljusa upp din egen hårskugga. För att göra en magisk botemedel, måste du ta tre matskedar med mager gräddfil, tillsätt två matskedar alkohol, lite av din vanliga schampo, juice av en citron och ett ägg. Smörj blandningen noggrant i en mixer och applicera hår över hela tyget och blötlägg varje centimeter. Maskan är bra för både oljigt och torrt hår. Det ska tvättas av om en halvtimme.
 3. För nästa recept behöver vi en planta som rabarber. Eller snarare, dess rot. Rabarberrot kan köpas på en phytobar eller på ett apotek. Torkad rothack och häll två glas vitt vin. Koka blandningen över låg värme tills halva vätskan kokar bort. Lägg sedan till massan två matskedar glycerin och låt den infilera i flera timmar i en tätt sluten burk. Efter en viss tid måste masken dräneras och appliceras på håret. Håll masken i 40 minuter och skölj sedan med varmt vatten. Detta verktyg kan användas varje vecka, det gör håret otroligt smidigt och glittrande. Yellowness försvinner efter den tredje ansökan.
 4. Ett annat användbart recept är att skölja håret med kamilleavkokning. Alla vet att kamomill kan lysa upp ofärgade strängar, men denna växt påverkar också det artificiella pigmentet. Kamille eliminerar yellowness och ger håret en mer pärlande nyans.
 5. Lök sköljningar är användbara för att eliminera liten yellowness. För att göra detta, ta en stor handfull lökskal och koka den över låg värme tills skinken ger färg. Efter varje shampooing behöver du skölja håret med detta avkok så att håret blir ljust med en trevlig varm nyans.

Masker för att eliminera yellowness från hår

Vit vin och rabarber mask

Detta verktyg har en utmärkt vitareffekt, eliminerar yellowness, gör håret silkeslen och vacker glans.

 • 50 g torkat rabarberrotpulver;
 • 300 ml vitt vin.

Förberedelse och användning:

 • Häll den pulveriserade rabarberrot med vin och placera behållaren med blandningen på spisen.
 • Koka upp massa, sänka värmen och koka tills vinet avdunstar (volymen vätska ska halveras).
 • Kyl upp den resulterande buljongen, filtrera och smörj dem med torra trådar över hela längden. Sätt duschlocket på huvudet och vänta 60 minuter.
 • Skölj håret med rent vatten utan schampo.

Kefir och citronsaftmask

En sådan mask anses vara ett av de mest effektiva sätten för blekningskurvor efter misslyckad blekning. Om du äger torrt hår, tillsätt 50 ml olivolja eller solrosolja till listan över ingredienser som anges nedan.

 • 50 ml mediumfett kefir;
 • 50 ml citronsaft;
 • 30 ml schampo eller hårbalsam;
 • 50 ml vodka;
 • 1 rå ägg.

Förberedelse och användning:

 • Värm lite kefir och blanda den med vodka.
 • Lägg till schampo (eller balsam) och citronsaft.
 • Slå i ägget och blanda alla ingredienser tills det är slät.
 • Applicera blandningen på lite fuktiga trådar, värm håret med cellofan och en tjock handduk och vänta ca 30 minuter.
 • Skölj håret med varmt sediment eller filtrerat vatten.

Mask av honung (enda komponent)

Honungsmask är ett av de mest effektiva och säkra sätten att eliminera konsekvenserna av misslyckad hårlättnad. Denna produkt hjälper inte bara till att avlägsna yellowness och uppnå en ren ädel skugga, men gör också krullarna starkare och mer lysande. För förfarandet behöver du bara färsk (helst osötad) honung i mängden 50-100 gram (beroende på hårets längd).

 • Värm den önskade mängden honung i vattenbadet så att det blir flytande.
 • Fördela smält honungen jämnt på håret, värm håret på något bekvämt sätt och låt det stå i 2-3 timmar.
 • Skölj krullarna med varmt filtrerat eller mineralvatten.

Hemmasker mot hårets yellowness hjälper dig att klara det här irriterande problemet utan att håret skadas. Du bör emellertid ta hänsyn till att hemlagade produkter inte ger omedelbara resultat och för att uppnå önskad effekt måste du samla en hel del tålamod. Försök samtidigt välja de recepten, som inte innehåller några komponenter som kan prova en allergisk reaktion. För att säkerställa säkerheten hos den beredda blandningen, utför ett preliminärt känslighetsprov.

Hur bli av med yellowness

Om emellertid galenheten fortfarande manifesteras, då behöver du veta hur man klarar det. Det första sättet är att använda ett speciellt schampo, vilket på grund av komponenterna i dess sammansättning gör att du kan ta bort en obehaglig gul nyans från håret. Detta schampo kombinerar funktionerna för både schampo och tonik samtidigt. Din uppgift är att välja ett färgämne av önskad nyans.

För att uppnå maximal effekt är valet av tonik inte överflödigt att samråda med en specialist. Det finns fall där du vill ta bort den gula nyansen från håret i en mörk färg, men detsamma med det blonda håret är mycket svårare. Du kan lägga toning shampoo till den du använde tidigare. Andel - 1: 3. Denna komposition är mjukare, och du behöver behålla det bara några minuter.

Frisörer rekommenderas att välja sådana nyanser som pärla eller ashy när man väljer ett tonat schampo - de är de mest naturliga. Glöm inte att du inte får överdriva ett sådant schampo, annars kommer håret att bli ännu mer obegripligt, onaturligt skugga.

Det finns folkrättsmedel som har visat sig inte värre än professionell kosmetika. Honungsmask - det första alternativet. Du behöver bara en komponent - älskling. Välj en kalk eller en blomma. Honung appliceras på håret i tio timmar, så det är lämpligt att utföra ett sådant förfarande på kvällen så att du har tillräckligt med tid - på morgonen kan du tvätta av honungen. Bär en polyetenlock över huvudet. Förutom det faktum att honung gör att du kan ta bort yellowness, stärker det hårstrukturen, vilket gör det glänsande och mjukt. Läs mer: Hur man klipper en knuff snyggt och korrekt.

Du kan bli av med yellowness och med hjälp av lökskal. Det är nödvändigt att förbereda ett avkok med ganska hög koncentration. Det, liksom i det första fallet, appliceras på håret och vänster hela natten. Det här är inte att säga att det här verktyget gör ett utmärkt jobb med hårets hårdhet, som schampo eller honung; men om problemet inte är för allvarligt och yellownessen är obetydlig, kommer lökskalan att visa sin effekt.

Bli av med det gula håret efter tändning? Enkelt!

Innan du lyser håret måste du veta att du i framtiden måste köpa särskilda hårvårdsprodukter.

Varför blir håret gult?

Konstgjord blond kan inte hållas länge på håret och kommer nödvändigtvis att tvättas efter ett tag, varefter yellowness kommer att dyka upp. Detta förklaras av det faktum att det finns en molekyl i håret - pheo-melanin, som är ansvarig för hårpigmentering, och kan inte fullständigt förstöras under lättnad, eftersom denna förstörelse kräver en långsiktig kemisk aktivitet som helt enkelt förstör håret.

Men även hårets gulning efter ljusning kan påverkas av yttre faktorer. Till exempel:

 1. Dålig kvalitetsguiden. Det finns en möjlighet att den professionella valde ett olämpligt botemedel mot lätta hår och därför blev de inte gula, men gula.
 2. Vatten med ökad hårdhet. Kranvatten består av rost, kemiska element som kan reagera med naturligt hårpigment och de blir gula.
 3. Missfärgning av mörkt hår. Det är värt att komma ihåg att med den första ljusningen av mörkt hår kommer effekten inte att hålla länge, eftersom det naturliga mörka pigmentet inte kommer att tas bort i ett förfarande.

Professionell anti-guling

Det finns ett stort antal professionella produkter som upprätthåller hårets vithet efter lätta. Dessa är främst tonfärgsprodukter som inte bara har en gul effekt, men ger också färgen en mer frisk och rik färg.

Här är de mest populära:

 1. BEGRÄNSNING Blont explosion anti-gul effekt.
  En av de mest koncentrerade schamponerna som tar bort gult hår. Verktyget har lila pigment med silverglans, vilket helt neutraliserar hårets hårdhet. Men om den gula färgen inte är särskilt uttalad, efter användning kommer en kall askblondin med en rosa tändning att visas.
 2. Londa Colour Revive Blonde Silver.
  Shampoo är bra eftersom det inte torkar hår och ger inte en rosa nyans. Det gör håret glänsande och bleker dem väl.
 3. Schwarzkopf Professional Bonacure Color Freeze.
  På grund av den höga koncentrationen av blå och lila pigment är schampo ett utmärkt botemedel för att gula håret efter färgning. Han fuktar och fukerar också håret.
  Skuggan blir strålande och djup.
 4. Wella Professional Färg Fresh - 0/6.
  Ljusmedel för hår exakt 0/6 skugga avlägsnar onödigt yellowness och fräser hår. Den har ett högt motstånd (upp till 10 gånger tvättning av hår) och har en heliumkonsistens.
  Det enda negativa är att det är mycket snabbt förbrukat, men värt det.
 5. Lätt C-Gloss Lisap.
  Argentos italienska ammoniakfria balsam har ett blått pigment som avlägsnar gul färgbrunn. Balsam ger också håret en cool silverskugga.
 6. CEHKO Color Cocktail Silver-White Effect Enhancer.
  CEHKO Tint Rinse förstör alla nyanser av gul. Den har en hög koncentration av blå och lila pigment som gör ett utmärkt jobb med yellowness och lämnar inget spår av det.
  Före användning måste du blanda 500 ml vatten med 10 ml sköljning och skölj därefter håret med den resulterande lösningen. Spola inte.
  Ju mer mängd sköljning kommer att tas - desto kallare och silver blir resultatet.


De allmänna reglerna för användning av blixtprodukter för hår är desamma:

 • tvätta håret med vanligt schampo
 • ta bort överskott av fukt från huvudet med en handduk;
 • Applicera en professionell produkt och sprida sig över hela längden av håret;
 • att kamma, det betyder att jämnt sättas
 • vänta 10-20 minuter och skölj;
 • använd luftkonditionering.

Anti gul i folkens kosmetologi

Ta bort det obehagliga resultatet efter förtydligande kan och populära recept. Deras plus är det till skillnad från dyra professionella produkter som innehåller kemiska element? Hemlagade metoder består av naturliga produkter som finns i alla hem.

Mask med kanel och honung

ingredienser:

 • 3 msk. skedar av kanel;
 • 2 msk. skedar av flytande honung;
 • 2 msk. skedar av vegetabilisk olja;
 • 4-5 Art. skedar balm / balsam.

När du blandar alla komponenter, använd inte metallredskap så att blandningen inte kommer i kemisk reaktion med järn.

Applicera masken för att rengöra, torrt hår. Undvik att komma till rötterna, eftersom kanel kan lämna brännskador på hårbotten.

Sprid masken genom håret, binda håret i en bulle, linda det i en film och värm det med en handduk.
Efter 30-40 minuter, ta bort isoleringen och håll masken i 2-5 timmar eller lämna över natten.
Verktyget tänder håret inte mer än 2 färger och kan ge en rödaktig nyans.

Kefir mask

ingredienser:

 • kefir 0,5 l.
 • bordsalt 1-1,5 h. l.
 • vegetabilisk olja 1-2 msk. l.

Applicera blandningen för att rengöra håret. Håll en timme efter att du har på dig en duschlock.

Mask med läsk

ingredienser:

 • läsk - 10 msk. l.
 • ett glas varmt vatten;
 • kökssalt - 1 tsk;
 • citronsaft från halv citron.

Blanda alla ingredienser och applicera en bomullsplatta från hårrötterna till sina ändar. Uppvärmning är inte värt det, du behöver bara samla håret i en bulle och lämna blandningen på håret i högst 40 minuter.
Skölj med schampo, var noga med att applicera en balsam efteråt. Soda är mycket torrt hår, så att ägare av torrt och sprött hår, kommer denna metod inte att fungera.

Det finns inte så många folk recept, och de ger inte en fantastisk effekt, som professionella verktyg ger, men bara missfärga håret för ett par toner.

En kontraindikation för användningen är en allergisk reaktion på en specifik komponent, så att användningen noga bör undersökas innan produkten används.

Håråterställning efter lätta

Håråterställning efter lätta är en tidskrävande, vördnadsfull och lång process. Många tjejer med blont hår vill ha mörkt hår och brunetter längtar efter att lätta håret i en mjuk och attraktiv blond.

Nuförtiden är naturlighet och hälsa hos håret på mode, så det är viktigt att bära din naturliga hårfärg. Det är därför många damer nu vänder sig till förtydligandet av kemiska föreningar i vindarna för att återvända till sitt naturliga hårhår, vilket orsakar betydande skador på hårets kvalitet och hälsa.

Hur lyser håret håret?

 • Lightening Blondonoran torkar håret starkt, vilket gör att de ser ut som halm.
 • Torra tips är mycket splittrade.
 • Ofta, efter förtydligande, visas en gul nyans. Gör brunetter till och med orange.
 • Ofta, efter kardinal blekning eller missfärgning börjar hårlökar också dö av, vilket leder till riklig håravfall.
 • Håret börjar bryta längs längden och kasta bort den döda delen.

Hur man återställer hår efter lättade?

Ljussättning med kemiska föreningar suger bokstavligen livet ut ur håret, så det finns flera sätt att återställa håret och återställa sin hälsa.

 • Professionell restaurering. Du kan besöka skönhetssalongen och betala för ett dyrt restaureringsförfarande. Även befälhavaren hjälper till att ta bort de redan livlösa tips som inte kan återställas.
 • Hemlagad restaurering av blekt hår involverar användning av olika hårmaskor, som du kan köpa i affären, och du kan följa de populära recepten och göra naturliga masker från enkla komponenter.

Recept maskerar för skadat hår

Nedan följer några enkla recept för hemlagade masker baserade på naturliga ingredienser som hjälper till att återställa skadat ljusstarkt hår.

Oljemask för skadat lysande hår.

Denna mask ger hårets elasticitet och jämnhet, vilket gör dem glänsande och livfulla.

 1. 5 matskedar av din favorit näringsrika olja (oliv, burdock, mandel).
 2. Värm oljan i ett vattenbad och applicera över hela längden av håret och gnugga det i rötterna. Mask måste hållas varm.

Vitaminmask för att återställa blekt hår

 1. Köp på apoteket följande vitaminer i ampuller: B1, B6 och B12.
 2. 3 matskedar olivolja blandad med vitaminer och tillsätter tre droppar av dem.
 3. Värm den resulterande kompositionen i ett vattenbad och häll en halv kopp varm kefir.
 4. Applicera på hår hela längden och lämna i en timme under en varm handduk.

Ölmask med äggula och citronsaft

Denna mask mjukar håret och stärker det och återvänder till dem vitalitet och glans som valts av lätta.

 1. I 2 matskedar färskpressad citronsaft tillsätt 1 äggula.
 2. Häll blandningen med ett glas mörk öl.
 3. Hur man saknar hårmask över hela längden.
 4. Blötlägg en timme under ett duschlock och en varm handduk.
 5. Tvätta av med schampo.

Gelatinmask för skadat hår

Gelatin skapar en lamineringseffekt, utjämnar hårvågorna. Dessutom ger gelatinmasken glans och volym till livlöst hår.

 1. 2 matskedar gelatinpulver häll en halv kopp varmt vatten.
 2. Lägg till blandningen äggulor och 3 matskedar schampo.
 3. Applicera på hår hela längden.
 4. Wrap håret med klädfilm och en terry handduk.
 5. Blötlägg i en timme och skölj med varmt vatten.

Ägg och Honung Regenererande Mask

Honung gör håret silkeslen och ägget stärker strukturen, ger volymen och glans till håret.

 1. Värm honungen i ett vattenbad och sätt 5 msk olivolja.
 2. Slå 2 kycklingägg i blandningen.
 3. Blanda masken noggrant och applicera på håret längs hela längden.
 4. Wrap håret med klädfilm och en terry handduk.
 5. Lämna masken i 40 minuter och skölj med varmt vatten och schampo.

Titta på videon

I dessa videolektioner kan du se hur hemmetermaskar är beredda för torrt blekt hår.

Denna video avslöjar många användbara fakta om blekt hår.

Hur bli av med det gula håret efter ljussättning?

Ett annat irriterande problem efter blekning eller lättnad är utseendet på en gul eller orange nyans på håret.

Vanligtvis, när det lyser i salongen väljer mästaren den rätta nyansen av blekt hår för att undertrycka den gula nyansen. Denna procedur bör upprepas regelbundet, eftersom färgämnet tenderar att tvätta bort.

Men vad ska man göra om man vill ta itu med detta problem själv hemma? Det finns flera sätt att ta bort det gula pigmentet hemma, och de listas nedan.

 • Hårfärgning. Du kan använda tonade schampon och balm av en kall nyans för att slita det gula pigmentet, men proceduren måste upprepas ganska ofta.
 • Hållbar färgning i kalla nyanser, där det finns blå, grå, ashy och rosa nyanser. Denna metod är lämplig för tjejer som fortsätter att färga håret. Men för damer som bestämmer sig för att växa naturlig färg och behandla hår, är det bättre att använda tonics.
 • Använd schampon med en silver effekt. Det finns speciella schampon och balsams med lila pigment som gör att du kan behålla en cool hårton.
 • Sköljning av hår med citron. Citronsaft ger hår glans, något ljusar dem. Citron hjälper också till att tvätta ut yellowness.
 • Honung hårmask. Honung lättade också lite hår och dullar den orangefärgade nyansen efter ljusning (den här metoden är särskilt bra för brunetter).

Från den här videotutorialen kan du lära dig hur du enkelt kan bli av med det gula håret efter lätta.

Så här tar du bort yellowness från hår: de bästa metoderna för att bli av med yellowness för alltid

Efter en kardinal och lång omvandling från en brunett till en blond väntar tjejerna på ett nytt hinder - det är en gul färg på locken. Om en obehaglig defekt redan har manifesterat sig, kommer det inte att vara möjligt att gömma det, omedelbara åtgärder kommer att krävas för att eliminera problemet. Vad och hur man tar bort yellowness från håret efter färgning, för att inte skada de försvagade ändarna och uppnå önskat resultat, samt hur man håller blondets perfektion längre, läs vidare.

Orsaker till "halm" nyans

Utseendet av gult på upplysta strängar är ett ganska vanligt problem efter förtydligande. Den gula och jämn ljusa röda defekten ser ful och skämmer bort den respektabla utseendet hos den nybildade blondinen.

Innan du fortsätter på frågan om hur du ska bli av med det gula håret efter lätta, överväga de viktigaste orsakerna till denna bieffekt:

 • Överträdelse av förtydligande teknik - i större utsträckning gäller detta för mörkblonda och kastanjkrullar. Förvandlingen från en brunett till en blondin innebär blekning och en gradvis ljusning av strängarna. Förvänta dig inte ens att få en kall blond från ett enda färgprocedur - det här är omöjligt! Så många flickor har så bråttom att de saknar sådana subtiliteter, och resultatet är uppenbart: det naturliga pigmentet är inte helt avlägsnat, det kombinerar med det lätta pigmentet av färg och det visar sig vara en röd eller gul nyans som faktiskt stör.
 • Dålig färg - motviljan eller bristen på möjlighet att besöka en masterkollektor resulterar ofta i ytterligare avfall. Varje professionell vet att billiga färger och ett antal produkter från massmarknaden inte kan belysa många brunettes önskan att bli blondiner, de har en svag effekt och kan till och med förstöra håret. Därför använder färgämnen dyra, professionella linjer av kosmetika för färgning. Dessutom, för att uppnå maximal effekt, används flera nyanser i olika proportioner, sådana subtiliteter är tydligt inte kända för alla, så hembelysning brukar ibland likna ett experiment och slutar med gult hår som halm.
 • "Underhåll", "sätta på smutsigt hår", "det var nödvändigt att börja från baksidan av huvudet" och andra ursäkta letar efter hemgjorda "skönheter" efter att ha sett en oönskade effekt i spegeln. Faktum är att bristen på professionalism och förmåga att hantera färg är en säker väg till sorg. Innan du byter hårfärg radikalt, kontakta en professionell eller kontakta honom om alla möjliga aspekter av den avsedda ljusningen.

Tips! Skölj de rakade strängarna endast med renad, och helst med icke-kolsyrade mineralvatten. Rost- och saltpartiklar i kranvatten kan också lämna en gul nyans.

Hemligheter av varningsproblem

När orsakerna till den irriterande nyansen är kända, blir det mycket lättare att förhindra det. Professionellt råd kommer att hjälpa dig i detta. Vad bör uppmärksamma att få den perfekta hårfärgen?

 • För de som först vågade bli blonda, rekommenderas att skjuta upp hemfärgning och kontakta en erfaren mästare.
 • Transformationsförfarandet måste överges om mindre än 2 veckor har gått sedan senaste färgning, färgning eller perm;
 • Procedurer med färg efter basma eller henna kräver särskild vård, resultatet av interaktionen av kompositionerna är oförutsägbar;
 • Det är omöjligt att omedelbart lätta färgat hår, först ta bort det sista pigmentet med hjälp av tvättproceduren (dekantering);
 • Gör färgen i följande ordning: baksidan av huvudet, sidorna, området runt ansiktet;
 • Spara inte, fett ordentligt varje sträng med färg under förtydligande - resultatet av förfarandet beror också på detta;
 • Färgen tvättas av med rent, kokt vatten, inte varmt. Använd sedan schampo och balsam för blekta strängar;
 • Köp endast högkvalitativa produkter för att klargöra den professionella linjen. Detta bör ske i en specialiserad butik (för proffs) eller från en distributör av ett kosmetikföretag;
 • Kontrollera den inköpta färgen så att dess utgångsdatum inte har löpt ut. Detta kan inte bara orsaka oväntade nyanser men också skada håret avsevärt.
 • Att ta hand om blekta strängar, använd speciella balm, schampo och balsam, de hjälper till att bevara skuggan av ljus nyanser och förhindra att guling
 • Använd regelbundna hemlagade masker. De består av överkomliga och naturliga ingredienser, kommer att vara en livräddare i frågor som stärker håret, och samtidigt kommer de att kunna rätta till skuggan.

Tips! Tillägna valet av färgtoner och färgtoner. Bevisade formuleringar minskar risken för obehagliga "överraskningar" med den slutliga färgen.

Följ färgenes rekommendationer, och dina krullar kommer inte att störas av yellowness. För dem som redan har uppskattat en sådan "charm" på sig själva, rekommenderar vi att du bekantar med metoderna för hur man tar bort yellowness från blekt hår.

Foto före och efter

Sätt att hantera gula defekter

Hur man tar bort det gula håret efter blekning är intresserad av de flesta tjejerna som vågade göra hemfärgning. Det finns flera sätt att lösa problemet:

 • toning;
 • re-färgning;
 • användningen av tonic och tinged balms;
 • användning av "anti-gul" schampon;
 • tillämpa hemma masker.

Var och en av dessa metoder är bra på sin egen väg. När du väljer rätt alternativ, överväga en faktor, ju mer naturliga ingredienserna i den använda produkten, desto mjukare påverkan och mindre risk att förstöra de redan försvagade tipsen. Vi kommer att undersöka mer än att avlägsna yellowness från blekt hår.

Tonat hår från yellowness

Toning är en garanterad metod för att avlägsna yellowness från hår efter blekning. Speciella toniska färger används. De omsluter varje hår, släpper ut de disheveled vågorna på det och fyller alla hålrum med en färgämneförening med en vald nyans. Efter toning är curls lydiga, silkeslen, lyser med styrka och energi. Toning efter ljusning löser problemet med ojämn färg.

Estel, Schwarzkopf, den professionella linjen Wella Color Touch och CONCEPT Profytouch används ofta för toning. De påverkar försiktigt problemet, hjälper till att permanent avlägsna den gula färgen och förbättra hårets tillstånd efter förtydligandet.

Tips! För att inte förstöra krullarna och uppnå önskat resultat efter en toning, kontakta en professionell för hjälp.

Användbar video: "Jag ville bara ta bort yellowness från mitt hår med hjälp av Tonika. och vad kom av det. "

recoloration

Omfärgning är ett annat sätt att bli av med det gula håret efter ljussättning med hjälp av en professionell. Denna metod hjälper till att uppnå önskad blond, men var försiktig med proceduren. Upprepad färgning är en stress för blekta trådar, så det kan utföras efter aktiv återhämtning inom 1-2 veckor. Förfarandet garanterar ett framgångsrikt resultat, men för genomförandet rekommenderas att använda sparsamma föreningar, utan ammoniak och oxidationsmedel.

Tips! Användningen av olika färgmärken kan leda till oväntade färger. Därför, om du har bestämt dig för att byta färgämne, var noga med att konsultera med en professionell eller ett experiment på en sträng.

Tonics och Tint

Tintsprayer, mousses, balms - ett bra alternativ att fixa en obehaglig situation och inte skada håret. Den moderna skönhetsindustrin erbjuder det bredaste utbudet av nyanser. Deras uppgift är att anpassa, korrigera nyans och inte skada krullarna, fyll dem med användbara vitaminer och mineraler. Faktum är att dessa produkter innehåller naturliga växtextrakt och kommer att vara en riktig vän till ditt hår.

Var uppmärksam, mycket ofta går en mask eller en balsam till shading shampoo. Detta är ett stort plus för krullarnas hälsa och färghastighet, så försumma dem inte, men använd gärna i vården.

För att enkelt avlägsna yellowness från håret hemma kan du använda dessa skuggningsprodukter:

 • Balsams Tonic från Rocolor - ett brett utbud av nyanser kan klara av bristen på hem- eller skönhetssalong. Verktyget är lätt att applicera, bryter inte hårets struktur och justerar hårfärgen perfekt.
 • Antigul balsam från konceptet "Arctic Blond Effect" - bryr sig försiktigt för blekta lås, eliminerar omedelbart obehaglig "värme" i färg. Produkten tillhör professionell kosmetika, så det kan finnas några svårigheter med inköpet.
 • Spray-conditioner Professionell BLONDME Färgkorrigering från Schwarzkopf - orsakar inte problem vid applicering, mjukar krullarna och korrigerar den "varma" felet. Spray torkar inte och luktar gott.

Tips! Var försiktig med tintingverktyg: många av dem torra lockar. Om vi ​​applicerar dem i mått och tillämpar regelbundet närande, fuktgivande masker, kommer problemet att torka ut sig själv.

Användbar video om användningen av nyans för att eliminera det "gula" problemet.

Gula hårschampon

En separat nisch i kampen mot den "varma" bristen upptas av "anti-gul" eller "silver" schampon, detta schampo kallas också den gula hårnutraliseraren. Anständiga kosmetiska företag har studerat problemet med kvinnor med en gul nyans och uppfunnit ett specialverktyg. För det mesta betyder det en silver, blå eller lila nyans. Det här är det bästa sättet att avlägsna yellowness från håret efter blekning. "Anti-gul" schampon är lätt att använda och garanterar ett högt resultat på bara 10 minuter.

Concept anti gula schampon, professionella fyra skäl silver, Schwarzkopf bonacure TrueSilver Shampoo och andra hjälper dig att förbli en riktig blondin.

Hemmagjorda naturliga masker

ta bort yellowness från håret hemma och kan vara improviserade medel. Förbered en enkel mask av kefir, honung, citron, lökskal eller kamomillbuljong. Så du kommer inte bara att bli av med problemskuggan, men kompensera också för bristen på näringsämnen och vitaminer.

Vi uppmärksammar en av de mest populära maskerna för att avlägsna yellowness efter misslyckad blekning:

 1. En liten värme i badet 200-250 gram naturlig honung, men alltid fräsch och flytande, kandiserad honung kommer inte att fungera.
 2. Fritt fördela honungen längs strängarnas längd, men rör inte rötterna.
 3. Vik håret i polyeten eller folie.
 4. För att skapa en bastuffekt, sätt huvudet i en varm handduk.
 5. Skölj håret efter 1-3 timmar. Med varje procedur, öka tiden för honungsmasken.

"Att vara en blondin är inte så lätt" - så säg de som inte vet hur man tar bort yellowness från krullarna. Lyssna på professionella råd, lär dig att förhindra att ett problem uppstår och du blir den mest effektiva och glada blondinen.

Användbara tips för dem som bestämde sig för att lätta håret hemma:

Vad betyder att bli av med hårets yellowness efter lätta

Det händer så att efter att ha färgat hår istället för den underbara och efterlängtade bilden av en blondin, är resultatet väldigt sorgligt. Speciellt om det finns konsekvenser av misslyckad lätta, varav den ena är gulfärgning av hår.

 • Snabbnavigering på artikeln:
 • Orsaker till att gula håret
 • Hur bli av med yellowness
 • Bekväma och närande maskor
 • Effektiva buljonger
 • Andra medel
 • Profil Shampoos
 • förebyggande
 • recensioner

Därför, innan färgning av hår i ljus nyanser är det användbart att lära sig att bli av med det gula håret efter ljusning, på grund av vad det bildas och hur man undviker det.

Orsaker till att gula håret efter lätthet

Det största problemet att framtida blondin eller personen som går till frisören till den vanliga hårfärgningen kan möta är möjlig gulning av håret efter proceduren.

Yellowing på hår kan uppstå på grund av olika nyanser i hårvård.

Varje kvinna borde veta att en oönnskad gul nyans bildas (ofta åtföljd av den visuella effekten av smutsigt hår).

Vi listar de vanligaste orsakerna:

 1. En felaktigt vald färgfärg är ett vanligt misstag som ofta uppstår hos dem som har blivit ljusa hemma eller har mörkt hår.
 2. Brott mot färgningstekniken - Ett misstag i lättnad kan orsaka omedelbar gulning.
 3. Den enklaste orsaken är en överträdelse av den angivna tiden i instruktionerna (förlängt antal minuter i tid);
 4. En annan orsak uppkommer när den naturliga hårfärgen är starkare än färgämnet och endast undertrycks av tonning.

Dessutom kan resultatet i form av yellowness uppstå som ett resultat av fel val av färg, hårvårdsprodukter och jämnt vatten.

Kvalitet hår eller färgämne

Som rekommenderas av experterna, före tändningsproceduren rekommenderas trollkonsult och hårbehandling.

Konsultguiden i stugan sparar dig från eventuella fel

Dålig färg påverkar inte bara hårfärgen, utan också deras hälsa, och köper billigt färg i övergången eller till ett lågt pris (eller bara en misstänkt produkt av ett okänt företag). Det är bättre att överge köpet. Om frisören tar upp tonen är det inte nödvändigt att neka erbjudandet om undersökningen (och ju mer, du borde inte vara tyst / ändra dess resultat).

Välj färg, studera inskriptionen på förpackningen.

Produkten får inte innehålla ammoniak

Varning! Skölj av färgen i tid, annars kan du få en huvudbränning. Det rekommenderas inte att hälla för mycket färg på det målade området!

Dålig vattenkvalitet

Lågkvalitativt vatten bidrar också till den omedelbara processen att snabbt krulla krullarna. Den ursprungliga hårfärgen kan ändras på grund av närvaron av många metalliska salter och rostelement, som tränger in i färgen, skapar en obehaglig gul-smutsig färg.

Vatten måste vara fri från skadliga föroreningar.

Misslyckade hårvårdsprodukter

Oanvändbara vårdprodukter - det verkar som att sådana vanliga saker som schampo, balsam eller fel mask kan hjälpa ögonblicket och obehaglig effekt av hår? Det är dock möjligt.

Ett olämpligt medel kan lyfta hårvågor, vilket leder till penetrering av smuts och salter av vatten. Hår förlorar sken och börjar se matt och gulat.

Var uppmärksam! Många kosmetiska företag tillverkar speciellt produkter märkta "för blekt" eller "efter färgning" (schampon, masker och balm). Sådana medel, som det var, lim, släta hårvågorna, förbättra deras reflektivitet och förhindra penetrering av smuts djupt in i håraxeln.

Förtydligande efter andra förfaranden.

Orsaken till att gulning kan vara:

 • felaktig användning av populära metoder för förtydligande hemma;
 • brist på erfarenhet hos befälhavaren i förtydligandet, eller befälhavaren utförde klargöringsprocessen i brådska, stör störningsföljden;
Frekventa besök på solarium kan orsaka gulning av hår.
 • långa missbruk av solarium eller solbad
 • behandling av vissa sjukdomar (speciellt om behandlingen innefattar kemoterapi, till exempel onkologiska sjukdomar).

Hur bli av med yellowness

Och ändå, hur bli av med det gula håret efter lättade? Detta problem är lätt att lösa, det viktigaste är att starta proceduren för att bli av med en oväntad nyans i tid, och det ska genomföras omedelbart.

Möjligheten att återklassificeras bör övervägas - som regel ägarna av mörkt och rött hår tillgriper denna korrigeringsmetod. De behöver cirka 3-4 färgprocedurer.

Hårfärgning i salongen

De som redan har lättat krullarna, möjligheten att återspara färgning är förtydligandet genom att använda färgning (guld, honung, asy färgpalett). Särskilda silverprodukter med pigmentering av blå eller lila färger är också perfekta för att neutralisera yellowness.

Ett annat alternativ skulle vara att återgå till naturlig färg. Det är viktigt att veta att medel för vård av blekt hår väljs ut endast efter samråd med befälhavaren och per definition graden av problematiskt och hälsosamt hår.

Proceduren för lättare hår görs bäst i salongen och litar på mästaren

Om en kvinna väljer belysning i salongen måste du veta: Under frisörsförloppet kommer frisören inte att ge utseende på håret (han målar det bra, har senare behandlat med speciella sprayer).

Men ingen är säker från misstag (de varnar i förväg om ett gult patina hos kunden, även i det skede som valde den framtida färgen på lockar, speciellt de som brukade vara vackra). Om curls, styling, lamineringsprocedurer gjordes före eller närvaron av en lösning för "kemi" noterades - det är viktigt att vänta ett tag innan lätta håret (från en vecka till en månad).

Oberoende hårfärgning

Ofta väljer damerna hembelysning, för att inte betala mästaren för arbetet. Ofta är konsekvenserna av dålig färgning hos vissa kvinnor förknippade med problemet med att gula håret.

Om du inte kan besöka kontoret och lätta upp igen i stugan, eller köpa dyra vårdprodukter, kan du alltid använda den beprövade generationen av blondemetoder.

Här är de populära recepten för att bekämpa yellowness i hår.

Blekt hårmask

Praktiska och närande maskar kommer att ge möjlighet att bli av med hårdhetens hårdhet.

Honungsmask

Alla känner till honens helande egenskaper för kropp och kropp, men få människor tänkte på behandling av hår med honung. Utan sparsam honung applicerar vi längs hela längden och gömmer håret under en cellofantlock.

Medel för honungsmask

Efter 3 timmars väntan tvättar vi noggrant och skummer med schampo för lätt hår, varefter vi applicerar en balsam i exakt 5 minuter. Därefter måste du använda en speciell spray som är utformad för att ta hand om och återställa svagt hår, stänk längs hela frisyrens längd.

Rabarber hårmask

För dess förberedelse behöver du:

 • 1 tsk finhackade löv av rabarber;
 • 30 ml vin (helst vittorkat).

Maskberedning: Blanda blad med vin och låt det brygga över låg värme. Efter indunstning av hälften av blandningen filtreras den resulterande massan och låt svalna. För att ge bra näringsrik styrka till håret, rekommenderas att hålla en sådan mask i precis en timme.

Effektiva buljonger

Buljonger är också effektiva för att bekämpa gul blomma på blont hår.

Det mest populära - lökdekoket

Skölj flera lökar kokta tills de kokar över låg värme. Därefter måste du insistera på avkok i flera timmar (det är bättre att laga mat och insistera på avkoket under dagtid), och efter applicering på håret med en svamp, upprepa proceduren efter 30 minuter.

Vi tar bort håret i en hatt (passar som en hatt för simning och från cellofan) och håller natten. Omedelbart efter att ha vaknat - tvätta av, och omedelbart hår smutsas med citronsaft.

Avkok på kefir

Avkoket är särskilt effektivt för dem som har ljusnat krullarna med ättika.

För avkoket du behöver:

 • Kefir - 50 ml,
 • Vodka - 2 msk.,
 • Shampoo (för färgat eller blekt hår) - 1 tsk,
 • En halv citron, ett ägg.

Alla ingredienser blandas för att erhålla en homogen massa och appliceras på hela längden av håret i 6 eller 7 timmar (håret avlägsnas under en keps eller påse), senare tvättas blandningen noggrant.

De enklaste metoderna, som sköljning, kan också bevara den ursprungliga hårfärgen under lång tid och skjuta upp processen med deras gulning.

Andra lösningar för att bli av med hårhårighet

Tänk på några fler alternativ för att bli av med obehaglig hårfärg, som finns hemma.

Druvsaft med schampo

Det här är den enklaste metoden för sköljning, vilket kommer att lindra inte bara skumheten på håret utan även "smuts" -effekten efter förtydligande efter att ha markerats hemma.

Det är nödvändigt att späda druvsaft med schampo (i förhållandet mellan en till en) och tvål - från roten. Förfarandet utförs till slutresultatet.

Sköljning med rabarber eller citronsaft

Ett par glas rabarberjuice (eller citronsaft) späds per liter vatten och sköljs regelbundet efter tvätt tills den gula blomman helt elimineras.

Det är viktigt att använda endast filtrerat vatten.

Användning av tidigare närvarande vatten (eller mineral, utan gas) är tillåtet.

Använd profilschampon

Det finns en speciell typ av schampon som kan bli av med problemet med en obehaglig nyans på blont hår.

Urval av specialschampo

Speciella schampon hjälper till att bekämpa oönskade förändringar i skuggan av blont hår efter färgning. Sådana kosmetika är mycket säkrare och effektivare, till skillnad från enkla schampon.

Förutom att neutralisera yellowness kan sammansättningen av vissa sorter av sådana schampon också neutralisera plack från mörka färger, men deras kostnad kommer att vara högre än de som neutraliserar endast yellowness. Att välja sådana verktyg är viktigt endast efter samråd med befälhavaren.

Medel för att avlägsna gult hår

De mest populära och effektiva anti-gulningsmedlen är:

 • Silver Flash;
 • Estel Curex Color Inten;
 • Nouvelle True Silver;
 • Echosline s6

Ett intressant faktum! Varför lämnar speciella hårkosmetika ofta blått på huvudet under färgningsproceduren? Ämnen som ingår i deras komposition eliminerar det röda pigmentet, vilket gör håret mycket vitare.

Användningen av tonade schampo

Hur man avlägsnar hårets yellowness efter ljusning med hjälp av ett tonat schampo, vet inte en erfaren blondin. Detta verktyg har en mycket kraftfull inverkan, så de måste användas mycket noggrant.

Action tonad schampo

Det är viktigt att följa instruktionerna, annars kan du allvarligt förvärra problemet (från utmattning av hår och torr hårbotten till brännskador):

 1. Det är nödvändigt att använda medel i en liten mängd;
 2. Massan är fördelad över lite fuktigt hår;
 3. Förvänta dig bara 2 minuter, men om du vill ge en silver ton till dina lockar - du kan öka tiden till 4 minuter;
 4. Tvätta bra med varmt vatten;
 5. Om håret är svagt, då är det nödvändigt att applicera en närande mask för blekt (färgat) hår.

Om alla ovanstående steg är gjort korrekt kommer håret att bli vackert, friskt och attraktivt, och istället för en gul patina kommer glans, elasticitet och fullständig eliminering av effekten av smutsigt hår att visas. De får glamorös grooming.

Så här förhindrar du att du förgyller håret

För att inte se en ful färg i spegeln efter att ha blivit hård och att bli av med obehaglig yellowness är det viktigt att förbereda för färgningsproceduren i förväg. Bara tre enkla steg och en gulaktig nyans kommer inte att uppstå, även om håret är en perfekt amatör.

Första steget

Innan du drastiskt förändrar bilden rekommenderas det att bedöma hårets och skalmens hårdhet. Om låsningarna är sköra, svaga och torra, är det viktigt att börja med återställandet av deras styrka (med hjälp av schampon, balsam och masker).

Hårmask har en fördelaktig effekt på deras struktur.

Också om det finns skada på hårbotten (till exempel en vecka eller två efter perm-proceduren) - Utsätt inte hårljuset. Färgning i en ljus ton är kontraindicerad för dem som länge målade huvudet med henna eller naturlig basma - för i stället för blond färg kan du enkelt få en rödhårig.

Andra steget

Det finns en uppsättning regler som kommer att hjälpa till att bli av med de obehagliga konsekvenserna och undvika manifestation av yellowness efter att ha blivit håret lättare (det är särskilt viktigt att anta dem för de som tänds hemma).

Tänk dem mer i detalj.

 1. Färg bör appliceras från baksidan av huvudet (den här delen behöver så mycket tid som möjligt för lätta processen);
 2. Då är det nödvändigt att måla mellersta delen, och det är nödvändigt att sluta måla på den tidsmässiga delen och smällar (om det finns en);
 3. Det rekommenderas att måla snabbt, men inte att betona tiden i ändarna.
Hårfärg kan inte utan att dela huvudet i zoner

För de som blinkar för första gången rekommenderas att man börjar från mitten, att måla över rotdelen på 15-20 minuter. 15 minuter efter målningens slut rekommenderas att tvätta alla medel för färgat hår.

För de som lyser igen - förströjsas rötterna, senare andra delar, men när man målar ändarna rekommenderas det inte att vara ivriga. Du måste tona minst en gång i månaden.

Tredje steget

Det rätta valet av hårvårdsprodukter är en pant av sin skönhet och ett seriöst vapen när det gäller att bli av med yellowness efter lätta hår.

Istället för väteperoxid (det är känt för att vara ett kraftfullt medel men det har länge varit en sak i det förflutna som hårförtöjare) är det bättre att ta ett färgämne med en antydan av pärla, platina eller havsbris. Det lyser inte bara håret utan neutraliserar också den gula färgen och ger en hälsosam glans (inte dåligt om det innehåller vitaminer).

Effekten av färg med en pärlskugga

De flesta kvinnor med blont hår har alltid haft enastående popularitet med det starkare könet och orsakat avund av mörkahåriga kvinnor. Åh, om de visste brunhårda kvinnor och brunetter, vilka svårigheter deras rivaler hatar!

Alla dessa tips på ett mycket populärt ämne av sökning: hur man blir av med gult hår efter lätta kommer att hjälpa till att hålla ditt hår friskt och vackert under lång tid.

Färgning i blond utan guling: färga hår hemma. Titta på en intressant video:

Oväntad upptäckt: hur man tar bort yellowness från blekt hår. Lär dig om rätt verktyg från videon:

Hur bli av med den gula nyansen efter färgning av håret utan skada? Titta på användbar video:Nästa Artikel
Olive hårmask. Hur man gör hårmaskar med olivolja.