Hur bli av med kala folkmekanismer


Baldness är ett obehagligt fenomen som påverkar män, kvinnor och till och med barn. Ofta blir huvudet skalligt efter 35 år, när hårsäckarna börjar försvaga och kan inte hållas i sina bonar. Skalligt huvud målar inte någon, skallighet gör att en person ser äldre än sin ålder. Varför syns skallighet och är det möjligt att undvika det?

Orsaker till skallighet

 1. En av huvudorsakerna är gener. Ibland kan du träffa en person som har en vacker och frodig hårhår även i åldern. Detta är en ärftlig faktor. Därför, om du i familjen har ett problem med håravfall, om föräldrar och morföräldrar lider av skallighet, behövs intensivvård i en tidig ålder - från 25 års ålder. Vänta inte på att håret börjar falla ut, se deras tillstånd nu.

För att bli av med skallighet måste du komma till den sanna orsaken till skallighet. För att göra detta, kontakta din hudläkare eller trichologist. Läkaren kommer att bedöma hår och hårbotten med professionellt öga, föreskriva nödvändiga tester och endast på grundval av en grundlig undersökning, diagnostisera och ordinera en omfattande behandling.

Hur bli av med skallet huvud

När du har uteslutit eventuella sjukdomar som kan vara orsak till skallighet, måste du leta efter sätt att bli av med skaldethet. Bland dem är sparsamma och mer radikala behandlingsmetoder. Tänk på var och en av dem.

 1. Drogbehandling. Det finns droger som innehåller vitaminer nödvändiga folliklar för normalt liv. Till exempel Minoxidil och Finasteride. Dessa medel är officiellt erkända, med hjälp av dem kan du uppnå riktiga och effektiva resultat. Det är dock värt att komma ihåg att skallighet återkommer om du slutar dricka detta läkemedel. Narkotika av denna typ bör druckas strikt enligt instruktionerna - kurser med avbrott. Jag skulle också vilja notera att effekten inte kommer tidigare än 4-6 månader efter starten av medicinen, så hoppas inte på ett snabbt resultat. I början av behandlingen börjar håret falla ut starkare - det här är en vanlig process, du behöver bara uthärda den. Drogbehandling används för lokala foci av skallighet.
 2. Laserterapi. Efter en noggrann undersökning bestämmer läkaren om det finns levande folliklar i baldingområdet. Om de är kan de väckas genom metoden för lågfrekvent laserbestrålning. Laserterapi förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, stimulerar folliklar för uppvaknande och tillväxt. Sådana förfaranden kan göras i medicinska kliniker och kosmetikkontor. Också på försäljning är en modern bärbar kam med en laser effekt. De är ganska dyra, men låter dig utföra sådana förfaranden hemma. Denna kam kan inte användas om det finns några tumörer i hårbotten.
 3. Mesotherapy. Detta förfarande är införandet av ett speciellt vitamincocktail under hårbotten. Cocktails introduceras genom injektion, den använder en mycket tunn nål. Sammansättningen av cocktailen - droger och vitaminer som stimulerar hårväxten. Det synliga resultatet är märkbart efter 4-5 procedurer. Mesoterapi bör göras i kurser, 10-12 procedurer var 7: e dag. Detta är inte bara ett effektivt sätt att behandla skallighet. Mesoterapi förbättrar avsevärt hårets tillstånd - eliminerar mjäll, normaliserar produktion av talg, stimulerar tillväxten av gammalt och nytt hår.
 4. Hårtransplantation Detta är ett radikalt sätt att behandla skallighet för dem som inte vill vänta på resultat i månader och år. Denna metod används i svåra fall när skallighet har ett stort lesionsområde. Detta är en kirurgisk operation när starka och livskraftiga folliklar transplanteras från ett friskt område av huvudet eller kroppen till området på den skalliga platsen. Där tar de rot och börjar växa. De flesta operationerna är framgångsrika, och patienten glömmer alltid om ett sådant problem som skallighet. Men ibland kan folliklarna inte slå sig ner - det här är nackdelen med denna procedur.
 5. Folkliga vägar. Denna metod för behandling har testats i årtionden och är effektiv i de tidiga stadierna av utvecklingen av skallighet. Principen för hemmasks påverkan, komprimering och gnidning är enligt följande. Typiskt har receptet aggressiva ingredienser som verkar på vilande lök och stimulerar dem att växa. Olika näringsämnen mätta follikeln med vitaminer och mikrodelar.

Hemlagad anti-baldness recept

  Ett par lök måste slipas i en mixer eller i köttkvarn och pressa juice från massan. Blanda lökjuice i lika delar med brandy och applicera denna blandning på hårbotten. Gnugga blandningen noga, täck sedan huvudet med förpackningen och linda det med en handduk. Lämna i 40 minuter. Då ska huvudet tvättas på vanligt sätt. För att undvika löklukten, skölj håret med vatten och citronsaft eller ättika efter att ha tvättat håret. Detta kommer att ge ditt hår extra glans.

Om en man kämpar med sitt skalliga huvud och inte kan hitta ett effektivt sätt att bli av med den här kosmetiska defekten, förtvivla inte. Modet av de senaste säsongerna är rakade huvuden, kanske borde du prova?

Skalligt huvud är inte en mening. Det finns många framgångsrika sätt som kan hjälpa till att odla nya, unga och friska hår på platsen för "ödemarken". Börja behandlingen vid de första tecken på skallighet för att behålla hårets fluffighet i många år.

MirTesen

Skaldhet observeras oftast hos män - under påverkan av manliga könshormoner faller håret ut och bildar en skallig plats.

En annan sak är när håret på grund av några negativa faktorer upphör att växa. I stället för att det nya håret faller ut växer inte nya, och håret är mycket tunt över tiden. Ibland tar håravfall på sig patologiska former - balding bildas utan spår av hårsäckar.

Om håravfall har en snabb utveckling - bör du omedelbart kontakta en läkare - en tricholog för professionell rådgivning.

Parallellt med den behandling som doktorn ordinerat, kan du i hemmet använda folkmedicinska medel för huvudets skallighet, som har bevisat sig och används av officiell medicin i trichologiska kliniker.

Viktiga rekommendationer för personer som har funnit tecken på balding:

1. Att diversifiera och vitaminisera din kost så mycket som möjligt, att överge strikta dieter med begränsade livsmedel. Vitaminer A, E, B bör få i tillräcklig mängd med skallighet och hudproblem. Ta bort från kosten över kryddig och fet mat.

2. Bli undersökt av en terapeut, gynekolog, hudläkare, tandläkare, för att identifiera orsakerna till skallighet. Börja behandling som framkallar alopeci sjukdomar.

3. Normalisera din regim och sova, spela sport och härda, för att vara i frisk luft.

4. Skydda huvudet från direkt solljus, liksom frost, använd inte täta hattar, dra inte håret med gummiband.

5. Daglig vård för hår, tvätta med mjuka medel, applicera hårmaskor. Hårborstar ska inte vara metall. Vid tiden för hårbehandling bör övergivas färgning och curling.

Folkmedel för skallet huvud:

1. Gör en torrblandning: 1 del av calamusrot, 1 del av burdockrot, 4 delar hopkeglar. Häll handfull blandningen i en liter kokande vatten, koka i 10 minuter, sedan linda in och insistera i en halvtimme. Medel för att tvätta hårbotten och håret varannan dag, utan att använda schampo, torka utan att skölja.

2. Gör en blandning: 1 del av burdockrot, 1 del av pilbark. Häll en handfull blandning i en liter kokande vatten, koka i 10 minuter på den minsta elden och insistera sedan en halvtimme under locket. Använd samma som i föregående recept: Tvätta håret varannan dag.

3. Gör en blandning av torra örter: 1 del nässla, 1 del coltsfoot. Häll en handfull blandningen i en liter kokande vatten, avlägsna omedelbart från värme, täck noggrant och låt i en timme. Gnid i hårbotten dagligen, skölj med avkok av huvudet efter tvätt.

4. Gör en torr blandning. Allt i 1 del: ljung, nässla, burdock rot, humle kottar. Häll en handfull blandningen i en liter kokande vatten, koka i 10 minuter och lägg sedan i en halvtimme. Björnväxter tvätta håret varannan dag.

5. Smör huvudet på vitlök med en mixer. På områden av alopeci applicera vitlök mash en halvtimme innan du tvättar ditt hår.

6. Skala ett löklök i potatismos, sätt i en sked olivolja. Applicera grus på områden med skallighet, håll i 40 minuter, skölj sedan i duschen. Masker, både från vitlök och från lök, för att användas för behandling av skallighet 2-3 gånger i veckan.

7. Hackad ramson, sedan pounded i mush. Ta växten med glödlampan. Applicera vattnet på de skalliga fläckarna, håll i 40 minuter, skölj sedan med vatten med ett mildt rengöringsmedel.

8. Pepparrotgitter, lägg i en kruka. Applicera pepparrotgruel på baldingarealer i huvudet dagligen i 30 minuter, skölj sedan med varmt vatten utan tvål.

9. 5 msk. Placera Genèves gräs zhivuchki i en termos, häll en liter kokande vatten och insistera 1 natt. Verktyget kan användas för att tvätta huvudet varannan dag utan tvål, samt gnugga i hårbotten dagligen.

10. Röda och löv av kuller koka i vatten i en halvtimme. Töm vattnet, pressa växten, slipa bländaren i mush. Blanda gruel med färskt osaltat smör i förhållandet 2: 1. Att gnugga produkten, som en kräm, i hårbotten dagligen, sedan efter en halvtimme, skölj med varmt vatten och ett mildt rengöringsmedel.

11. Gör en torr blandning: 1 del av calendula torr, 2 delar burdock rot. Blandning (handfull) insisterar på en termos, med 1 liter kokande vatten, 2 timmar, sedan stam, och du kan tvätta håret med varm infusion dagligen.

12. Häll upp en handfull färska magnoliablad, sätt dem i en termos. Häll en liter kokande vatten. Insistera 8 timmar. Infusion används för att tvätta håret utan tvättmedel, 1-2 gånger i veckan.

13. 1 msk. Hoppkottar häll 300 ml kokande vatten. Koka i ett vattenbad i en halvtimme. När avkoket är kallt - smutta in i hårets rötter. Applicera botemedlet dagligen. Dessutom kan infusionen av humlekottar tas oralt, 1 kopp per dag, uppdelad i 2-3 doser.

14. Förbered en torr blandning: 1 del timjan, pilbark, ekbark. 4 msk. Blanda häll 1 liter kokande vatten, lägg i ett vattenbad och simma i en halvtimme. Infusion gnuggar dagligen i hårbotten.

15. Varje dag, innan du lägger dig, gnider du hårbotten i hårbotten, smular rågbröd och smörjer dem med olivolja eller burdockolja.

16. Blanda 1 tsk. honung och ricinolja och 1 msk. majonnäs. Applicera på hårets rötter, linda in och håll i 40 minuter, skölj sedan av masken med varmt vatten med en mild huvudtvätt. Mask att göra 1-2 gånger i veckan.

17. Koka en handfull lökskal i ett glas vatten i 10 minuter, låt det stå. Gnid i hårbotten dagligen.

18. Morotjuice, blandad med nypressad citronsaft i förhållandet 1: 1, gnugga dagligen i hårets rötter, håll i en halvtimme, skölj sedan av hårbotten utan tvål. Använd inte masken på mycket lätt eller grått hår - morötter ger en gul färgton.

19. Skölj persiljan (gröna och rot), finhacka, hugga med en mixer, pressa saften. I saft av persilja häll 1-2 matskedar. konjak. Skölj dagligen verktyget i hårbotten, skölj efter en halvtimme med varmt vatten utan tvål.

20. Blanda senap med kefir (1: 1), applicera blandningen i hårbotten, håll i 20-30 minuter, skölj sedan med varmt vatten utan tvål. Mask att göra 1-2 gånger i veckan.

Folkmekanismer för huvudets skall är tillgängliga för alla, är billiga, orsakar inte biverkningar, och kan användas under lång tid hemma, tillsammans med den behandling som doktorn ordinerat.

Hur man behandlar alopeci: människors livserfarenheter

Artikelns innehåll:

 • Behandlingshistoria med Mikaels masker, 37 år gammal
 • Behandling med laserbehandling i Tatiana, 17 år gammal
 • Hur bli av med Natalia, 35 år gammal

Alopeci är en patologi förknippad med partiell eller fullständig skallighet hos håret hos det mänskliga huvudet. Sjukdomen kan påverka både män och kvinnor i olika åldrar. Kan ha olika former. De vanligaste är androgenetiska och diffusa.

Historia av behandling av alopeci med Mikaels masker, 37 år gammal

Jag hade fokal alopeci, med andra ord skallighet, för några år sedan. Min fallhistoria om "alopeci" började med det faktum att det var en liten skallig lapp på baksidan av mitt huvud. Jag hade inte ens tid att bli rädd för hur skallighet började spridas aktivt - bakom örat, på hårets främre del. I det ögonblicket var jag lite mer än trettio, och jag ville inte bli skallig alls, det var inte klart vad som hade hänt mig alls, varför mitt hår började falla så plötsligt ut.

Med rädsla sprang jag till professorn som lär vid det lokala medicinska institutet. Han föreskrev antibiotikabehandling för mig, sa att det var min ringorm. Dessutom borde tabletterna ha tvättats med solrosolja. En hemsk grymhet. Dessutom gav det inte något, min balding försvann inte någonstans och skyndade inte att växa över mitt hår.

När jag insåg att behandlingen var ineffektiv, har jag nästan helt förlorat min vikt. Jag har ett par områden med sparsamt hår på mitt huvud. Det såg hemskt ut, och jag var tvungen att raka mitt huvud bra.

Jag började min sökning efter en ny läkare som skulle hjälpa till med effektivare råd än den tidigare. Jag vände mig till en hudläkare. Han rådde att dricka en månadsvis av läkemedlet Volvit. Jag fick också smörja med fluorokort steroidkräm. Han rekommenderade mig också att göra masker på huvudet på grund av tinktur av rödpeppar, burdockolja och använda burdockschampo.

Kärnan i behandlingen av alopeci med denna metod är följande:

  Fluorokort gnidas in i fickorna av skallighet. Läkemedlet syftar till att lindra inflammation. Med bränd håravfall kan du ibland hitta smärtsamma subkutana områden. Här i dem är det också nödvändigt att gnida salva.

Infusion av kapsum behöver smita hårbotten. Det irriterar hårsäckar och främjar hårväxt. Jag gnidade tinkturen två gånger om dagen.

Kockolja bör torka hårbotten minst en gång om dagen. Detta verktyg mjukar över epidermis, stärker glödlamporna.

 • Mask mot förlust. Det borde ske när industrin har lite hår. Det är mycket effektivt för dem som lider av splittrat och fallande hår. Blanda ett par ägg, 50 gram brandy, en sked full av honung. Blandningen gnids i hårbotten och fördelas genom håret. Täck huvudet med en handduk och lämna i en timme. Jag värmde dessutom mitt huvud med en film. Efter det första förfarandet började mitt hår falla mycket mindre ut. Efter tre masker slutade de i allmänhet krypa.

 • En sådan behandling är ganska lång och mödosam, men mycket effektiv. Det är säkert mer användbart och produktivt än en mängd olika schampon mot skallighet. De hjälpte inte mig eller mina baldingvänner, så spendera inte pengar på dem.

  Jag vill notera att jag inte förväntade mig en så stark effekt av peppartinktur. Jag smedde huvudet med det i fyra månader, och jag började bryta igenom styva borstar även i de ställen där mitt huvud var helt slät före. Förresten, det här verktyget kan också användas av dem som har ett dåligt och ojämnt växande skägg. Och de som vill göra hår tjockare och friskare kan också använda min metod för behandling.

  Det är inte nödvändigt att endast använda Volvit och Fluorocort i sådana fall. Fortfarande är det droger. Och försumma inte analyserna med alopeci. Gå till endokrinologen, kolla hormonerna. Högt testosteron och dihydrotestosteronnivåer är ett direkt sätt att baldness.

  Behandling av alopeci med lågintensiv laserterapi i Tatiana, 17 år gammal

  För första gången märkte mina föräldrar på mig klockor av skallighet på huvudet redan 12 år. Då försökte min mamma rädda mig från denna svamp av folkmedicin för behandling av alopeci. Effekten av dem var, mina "bala fläckar" drogs in med hår. Men ett år senare kom alopecia-zonen igen på kronan. Jag försökte bli av med bristen själv - jag smedde platsen med kardolja. Bara den här gången hjälpte det inte.

  Jag försökte förstå vad problemet är och varför mitt hår faller ut. Jag åt bra, jag hade en normal menstruationscykel. Men med nerverna vid tiden var det ingen order. Jag hade en svår livstid, jag var nervös mycket och bodde i ett tillstånd av permanent stress. Hon började sova dåligt, var irriterad och grät. I allmänhet insåg jag efter några månader av kamp och förklädnad av de bleka fläckarna att jag inte kunde klara mig själv och jag gick till sjukhuset.

  Jag genomgick en fullständig undersökning, och som det visade sig hade jag en hel massa diagnoser. Förutom alopeci hade jag kronisk gastrit, euthyroidism och autoimmun thyroidit i min medicinska historia. Förutom de tre klart synliga foci av håravfall, har experter funnit i mina skakiga hårsäckar runt baldnessområden. Detta innebar att jag i den närmaste framtiden skulle kunna förlora de ynkliga resterna av de strängar som jag hade bevarat.

  Läkare associerade ett sådant smärtsamt tillstånd med nervös utmattning och överbelastning. Jag fick en uppsättning droger som skulle återställa håret. Men samtidigt var jag inte garanterad ett positivt resultat av behandlingen. Första gången jag blev van vid droger. De hjälpte mig inte mycket, men åtminstone stod mina eldar på plats. Sedan blev jag rekommenderad ytterligare lågintensiv laserterapi.

  Jag skulle vilja utarbeta den här metoden, för jag ser fram emot att det var han som hjälpte mig att rätta till situationen och helt bli av med alopeci. Detta är ett helt ofarligt och icke-smärtsamt förfarande. Det hämmar håravfall och stimulerar tillväxten av nya hårsäckar. En laserstråle skickas till hårbotten, vilken pulserar vid låga frekvenser. Det tränger in i huden till ett djup av åtta millimeter. Lasern bidrar till att förbättra blodflödet, återställa hårrötterna.

  Lasermetoden varade i 20 minuter, under denna tid behövde jag slappna av så mycket som möjligt, vilket förresten hade en positiv effekt på mitt nervsystem. Samtidigt genomgick jag samtidigt en terapeutisk konversation med en psykolog.

  Efter ungefär en månad av denna behandling började jag dyka hår på baldness. Även efter ungefär tre veckor började alla mina skalliga huvuden tränga in i det kärnpigmenterade håret. Jag var väldigt glad och förstod att min behandling var bärande av frukt.

  Men ytterligare två veckor gick, och jag hade igen en nervös uppdelning. Jag kommer inte att gå in i detaljerna i mina psykologiska upplevelser, men mitt hår klättrade igen och ett nytt baldnesscentrum uppträdde i templet. Jag var desperat.

  Jag var tvungen att byta till mer frekventa sessioner av laserterapi, vi kopplade dessutom hormonbehandling och mesoterapi.

  Jag lyckades helt och hållet bli av med alopeci bara efter tio månader. Jag överfördes till stödjande förebyggande behandling, jag använde masker och tog vitaminkomplex.

  Sedan dess har jag lärt mig att kontrollera mina känslor och gjorde ett stort steg psykologiskt. Därför stör mig inte problemet med skallighet. Men jag spenderar regelbundet profylakse.

  Hur bli av med alopecia massage Natalia, 35 år gammal

  Nyligen ser jag på Internet mer och mer berättelser om hur kvinnor kämpar med skallighet. Jag vet inte var denna attack kommer ifrån, men jag blev också offer. Mitt hår började falla ut för omkring 12 år sedan. Och det var inte bara några hår på kudden. Tidigare föll de ut just så, men på ett ögonblick började en slags katastrof. Mitt hår föll så intensivt att jag bara kunde se stora partier som var omöjliga att dölja.

  Då rådde min mamma mig till dermatologens dispensar. Det fanns inga trichologer i vår stad vid den tiden. Han utsåg en standardmanipulation - testa och ta Trental, vitaminer och mesoterapi.

  Så jag blev behandlad i ungefär tre veckor, men håret blev inte längre, tvärtom fortsatte de att falla ut lika intensivt. Därefter förskrivde doktorn mig Minoxidil. Jag gnidade denna lotion i hårbotten tills jag fick reda på att jag väntade en baby. Men jag hade snabbt ett missfall. Jag blev chockad. Läkare skickade omedelbart för att skicka en rad olika tester för att identifiera orsaken till abort. Naturligtvis var hormonella störningar misstänkta. Alla hormoner var dock nästan normala. Orsaken till missfall har inte kunnat identifiera.

  Jag återupptog hårbearbetning eftersom det inte har gått bort. Men mot bakgrund av en minskning i den emotionella bakgrunden behandlades hon "slipshots". Masker, vitaminer, folkmedicin, hormonella salvor och så vidare. Allt detta gav inte det önskade resultatet, och jag anpassade mig för att leva med kronisk håravfall.

  Under flera år lyckades jag föda ett barn, och för några år sedan började jag igen förvärra sjukdomen - mitt hår föll med en ny kraft. Jag har länge gått med en kort hårklippning på grund av mitt glesa hår. Och då var jag tvungen att "visa" någonting igen, för att avskiljning för mig var inte längre ett alternativ - bara mitt huvud sken. Jag rusade igen till Internet för att leta efter hur man behandlar alopeci.

  Den mest "annonserade" betyder att bli av med skaldethet i alla forum var drogen Minoxidil. Men de flesta patienter sa att de skulle "sitta ner" för en livstid, eftersom det har en kumulativ effekt. Och så fort du slutar använda det börjar håret komma ut igen. Dessutom är det det så kallade systemmedicinen, och det tränger igenom huden och bärs av blodbanan i hela kroppen. Jag var rädd att "sitta ner" på detta läkemedel och avslöja min kropp till slutet av oförutsedda försök.

  På ett av forumen hittade jag recensioner om behandling av alopeci-massage. Jag bestämde mig för att försöka. Först fick jag en träborste och masserade mitt huvud med det. Sedan, på råd av medlemmarna i forumet, bytte jag till Lyapko massager. Jag gjorde dem två procedurer om dagen i femton minuter.

  Resultaten kom förstås inte direkt. Men efter en månad med regelbundna massage fick jag märka att mitt hår började bryta igenom i ställen för förlust. Visst, de hällde, som tidigare, ganska intensivt.

  För att stödja mitt hår från insidan köpte jag en kurs av specialdroger för behandling av alopeci - kosttillskott och vitaminer. En sådan ökad effekt på håret har bära frukt. Efter två och en halv månad förlorade jag sin märkbara förlust, och "tillväxten" började aktivt ta sig över huvudet.

  Dessutom hade en sådan komplex behandling en positiv effekt på huvudets allmänna tillstånd - det upphörde att vara för fet, mjäll försvann och obehaglig klåda försvann.

  Det är värt att notera att jag vid massager och kosttillskott bytte till en hälsosam kost. Helt uteslutet sötsaker och konsumeras så många färska grönsaker och frukter som möjligt. Rengjorde också lever och tarmar. Förutom att förbättra min hårs tillstånd, min akne försvann, min hud blev mjukare, min menstruationscykel förbättrades.

  Till följd av en sådan komplex behandling har jag helt förändrats om ett år. Dessutom skedde förändringarna inte bara på den fysiologiska nivån utan också på den psykologiska. Nu, håret, under de senaste två åren, som praktiskt taget inte faller ut. Med "faller inte ut" menar jag normal förlust - några hår när du tvättar och kammar, och inte hela strängar, som tidigare. Jag fortsätter att äta rätt fram till nu och, naturligtvis, övar jag förebyggande masker. Eftersom ett problem som skallighet är lättare att förebygga än att bota.

  Den mest "ärliga" metoden, hur man blir av med baldness

  Felix författare

  Min far hade 3 sonläkare, en neurokirurg, en kardiolog, och den tredje var Ivan Trichologist...

  Skaldhet är inte bara vår tids plågor, folk har känt honom sedan Aristoteles och Caesars tid. I hela historien har mänsklig tanke genererat... mer än 300 000 (!) Misslyckade behandlingsmetoder för denna plåga och, efter att ha helt torkat upp i det nya årtusendet, bestämde sig för att skallighet inte är en sjukdom utan en egenskap. Angiven, den karakteristiska egenskapen hos "vise män" och "brutala män".

  Men dyrkan av den "gyllene kalven" segrade. Charlatans, som erbjuder "magiska eliksirer" från otänkbara sjukdomar, har länge varit i efterfrågan. Genom att utnyttja de filistanska massornas mörker uppfann de västerländska medicinska "plogarna" den legendariska "androgena" kvasi-teorin, barbarisk hårtransplantation och specialiseringen av läkare med det orena namnet "trichology" för att fylla sina fickor. Det stämde överens med termerna "trichinosis", "Trichomonas", "trepper". Jag tycker att det här inte är någon olycka.

  Nu är den "klassiska" skolan av trichology och hårtransplantation utbredd, både i väst och i Ryssland. Hur bli av med skallighet vet alla.

  Till exempel, bara i vår lugna plats med en befolkning på mindre än 300.000 tusen personer, känner jag minst två mottagningspunkter för trichologer. En mottagning kostar minst 700 - 1000 rubel! För några år sedan fanns det ett visst kontor för håråterställning. Jag appellerade också till dem på grund av oerfarenhet.... Vi träffades vänligt och erbjöd te - för alla med psykotropa, så att klienten var mer smidig. Och du vet vad de erbjöd för kvinnor och män? En kartong resväska av kosmetiska läppstift för en period av behandling för ett år till priset av... 75 000 pre-kris rubel! Och eftersom en person knappt kunde ha sådan en bluff, erbjöd de påträngande denna tjänst på kredit. Och, efter att ha förstått den uppenbara skilsmässan på lave, vägrade jag deras tjänster. Slutligen hörde han en massa anti-kosmetika på sin frisyr. Efter det att hon på något sätt såg sitt fashionabla kontor tomt, med ett tecken "hyra", grinnde hon och hoppades att rättvisan skulle segra, och gangsterna gick i konkurs.

  Jag träffade en skrynklig reklam för ett trichologiskt "sjukhus" enligt hennes uttalanden, som självständigt söker efter och tillämpar innovativa (buzzword!) Hårbehandlingsmetoder. Kliniken är cool, den öppnar grenar i många städer. Bilder av interiörer på webbplatsen såg imponerande ut. Ringde, frågade om "innovativa" behandlingsmetoder. Och föreställ dig vad de berättade för mig i förhållande till mitt fall? Kallat 3 ord! 3 svärord -2 populära läkemedel och transplantation.

  Dessa läkemedel är legendariska. Från USA kommer från. Dussintals om inte hundratals barygleverantörer matar runt. Dessa medel uppfanns av en slump (!), Och i slutet av 80-talet - början av 90-talet. visas för att behandla skallighet. Jag själv har aldrig använt dem, och med rätta. Man undertrycker "extra" androgener, den andra stimulerar hårväxten. Hundratals människor i forumet delar aktivt resultaten av dessa gifter som doktorn har ordinerat. Stimulansmedlet är skapat av narkotikamissbruk - medan du smälter, ett år, två - hårets lock kan märkas tjockare. Han stannade precis - alla arbeten var lumpiga och luriga. För vissa sker detta utan uppsägning. Det är den amerikanska drömmen för utländska läkemedelsgäster!

  Eftersom ytliga metoder inte räcker till. Därför föreskriver trichologer ett andra läkemedel, antiandrogena, för att "eliminera orsakerna". Läser recensionerna, du kommer att lära dig att människor som dricker detta gift i bästa fall får depression, sömnighet, försämring av arbetsförmågan, i värsta fall - förlorar sin förmåga att erektion, ejakulation, uppfattning. Vid 20-30 år gammal! Och skapa en kundkrets också för urologer. Inget personligt, det här är affärer.

  För de som regelbundet har matat tillverkarna av ovannämnda produkter i flera år, går ner till alopeci på bromsarna, och nu har den nått en hårtransplantation erbjuds. Viktigt hopp för en sugerör.

  Här är det svårt att vara oense, många, troligen, träffade sådana. Det finns läkare som verkligen räddar liv, hjälper människor att komma ut efter allvarliga sjukdomar och skador. Och det finns Jackie Rippers i lagen, som går in i yrket, eftersom de är stolta över att se mänskligt blod, skära vävnader, insider. Känn allsmäktiga gudar till olyckliga patienter. Så hårtransplantation uppfanns och underhålls av sådana rovdjur i vita rockar. Denyuzhku där spinning normal - en operation från några tusen dollar, och du gör dem hundratals om året. Arbetet är inte smutsigt, det här är inte någon form av proctology. Ansvaret är lågt jämfört med till exempel hjärtkirurgi. Känn, torka skallighet nickelpläterad järn, sätta tre buntar på någons dumma huvud, ladda dina smala patienter med klokt terminologi, men överväga vinsten! Håret fastnade inte - "enskilda egenskaper". Inte liv, men hallon!

  Han kommunicerade själv med en person som gjorde en transplantation på en "cool" utländsk klinik. För 4000 kl. E. Han fick en tunn parodi av håret (och där att få mer transplantat, huvudets botten är inte gummi), stunted och livrädd, kräver specifik och komplex vård, köper "antiandrogena" droger, den gåva som håret transplanteras från "androgen-oberoende" ställen och ett antal speciella "kosmetika. Och fortfarande, i 2 år kom allting ur honom och lämnade en skit i kylan. Och allt skallighet i pricken förblir - för ett gott minne! Center K33 recensioner

  Och inte undergräva. Hälsa kan inte köpas - du kan bara köpa en viss sjukvård, och ofta är patienterna varnade i förväg om de möjliga konsekvenserna och sekundära förhållandena. Därför är trichology, den mest bedrägliga läkemedelsgrenen, fortfarande i lagen. De dör inte av skallighet - det här är inte cancer och inte AIDS, och du kan oändligt mjölksugar i utbyte mot osmakliga behandlingsmetoder. Det finns inga incitament för utvecklingen av trichological science, tyvärr.

  Men det är möjligt genom att tillämpa ett känt mönster att anta att endast 10-15% av den skalliga delen av mänskligheten inte bryr sig om sin skaldethed, ungefär samma procentsats, tvärtom kommer kraftfullt och ihållande att söka lättnad från det. Och resten av massan, 70-80%, verkar inte lida, men ändå, i duschen skulle jag fortfarande vilja återvända håret. Därför behöver alla dessa människor hjälp.

  I den levande världen händer bara ingenting. Människokroppen är ett komplicerat, litet studerat universum, och vi ser att det i många fall är alltför tufft för moderna "klassiska" mediciner. Ärliga läkare erkänner att medan de sanna orsakerna till skallighet inte har identifierats. Annars, varför visar "antiandrogena" agenter deras värdelöshet? Tydligen, eftersom det strider mot intressen hos världens medicinska och farmaceutiska klan. Center K33 recensioner

  Men patologin har för karakteristisk en bild - endast vissa ställen i huvudet är utsatta för skallighet, och i princip inte tidigare än en viss ålder - 20-25 år. Därför förstår vi att skallighet är en följd av påverkan av en viss uppsättning inre faktorer som också kan orsakas av andra patologier. Därför är det nödvändigt att ta reda på: Hur kan samma hormon dihydrotestosteron orsaka hårväxt på kropp och ansikte och samtidigt stannar på huvudet? Vad är den biologiska betydelsen av skallighet, varför ska kroppen beröva huvudet, den viktigaste delen av kroppen, defensiv vegetation? Vad betyder dimmig "ärftlig känslighet hos glödlamporna" och det mystiska 5-alfa reduktaset, var kommer de ifrån? Vad är korrelationen med skallighet med tillståndet hos huvudkroppssystemen? Varför har människor med en uttalad "maskulinitet" - skäggig, med tjockt hår på kroppen, starkt byggande - ofta hälsosamt tjockt hår och vice versa? Endast vårdande, samvetsgranna specialister kommer att kunna hitta svar på dessa frågor för att äntligen rädda mänskligheten från en skallig olycka. Den klassiska skolan av trichology och transplantation lider av en kris som bedöms av recensionerna på forumen, allt fler patienter är missnöjda med sin "behandling". Vem kommer att vara den första som upptäcker ett pålitligt verktyg, hur man blir av med skaldethet, blir mycket respekterad, liksom en icke fattig person, därför kan de här affärsmänna i vita rockar, särskilt i dagens ekonomiska förhållanden, inte bara motivera detta.

  Publicerad 11 juli 2016

  PS Om artikeln var till nytta för dig, dela på sociala nätverk.

  Själv en botemedel. Hur bli av med skallighet?

  Med uppkomsten av värme tog vi av våra hattar, och det visade sig att väldigt få människor kan skryta med vackert hår.

  Under tiden har ryska forskare utvecklat en unik metod för att stoppa stark håravfall och till och med bli av med skallighet.

  Ksenia Egorova, en dermatovenereolog, tricholog och kosmetolog vid Klinikovs klinik för hud- och venessjukdomar, berättade för AiF om denna nya produkt. Rakhmanov First MGMU, junior forskare vid det vetenskapliga och utbildnings kliniska centret för immundermatos.

  Tvätta oftare

  Julia Borta, "AIF": Det antas att fet hår ska tvättas mindre ofta för att inte falla ut.

  - Det är bara motsatsen. Fettbenägt hår ska tvättas så ofta som möjligt. Och om androgent skallighet redan har diagnostiserats (orsakad av känslighet för det manliga hormonet), så är detta grunden för att bevara befintligt hår. Accumulering av talgkirtelsekretioner i hårbotten skapar gynnsamma förutsättningar för omvandling av testosteron till ett ämne som kallas dihydrotestosteron. Detta transformerade hormon hämmar hårsäckar, de blir mindre, håret blir tunnare och försvinner helt. Så, om håret snabbt blir smutsigt, peka inte dem ännu mer och gå i veckor med ett otvättat huvud.

  Jag är en medicin

  - Vad är behandlingarna för håravfall?

  Men du kan inte ta ditt hår till en bedrövlig stat. Det är bevisat att rökning bidrar till för tidig graying och håravfall. I kosten lutar vi på produkter med Omega-3 och Omega-6 fettsyror (fisk, nötter, vegetabiliska oljor, havregryn, solrosfrön, etc.).

  Hur jag blev av med skallighet

  Efter min dammsugare har bonden ännu mindre hår.

  Och du "avlägsnar" en tidigare beredd tuft av hår från ditt huvud, varefter du melancholiskt kasta den i papperskorgen.

  och se honom springa därifrån på sin verksamhet

  En gång nyss och skallig.

  Första förening var - centaur

  Ja, det finns alla sådana mästare i personalen.

  Dammsugare är också imponerande.

  Jag förstår inte att det här är en illusion eller grafik?

  Som jag minns kallas denna sak för "hårförtjockning".

  Okej, kom ihåg. Vi har även sålt i butikerna. Det är pulver för män. Det finns mer för kvinnor, enligt typen av lack.

  Som jag minns kallas denna sak "Gutalin"

  Som jag minns kallas denna sak för "skrivartoner"

  Ingen uppskattade ditt skämt, bro?

  Och jag fortsatte tänka var tonern arbetade, nu vet jag.

  på kineserna sprutas så billigare att kassera)

  Vissa människor är bättre skalliga.

  Det sista fotot verkar vara lite känt.

  En polis, lärare, läkare, brandman, massageterapeut, advokat, träningsassistent, pizzaleverantör och bara en bra person.

  Det finns många yrken, som en kvinnlig kanin från en barns tecknad om grisar.

  Tippa inte att han föll. =)

  Det finns 300 bilder, och du föreslår att alla ska redigera sitt hår för hand?

  Och om lack på topp dokhuya spray?

  Du läser inte instruktionerna alls, gör du?

  Tja, på hyphae berör och ingenting)

  föll under regnet och blev svart asiatisk xd

  Fan, varför gör jag en kuk om hur balding jag är = / Nej, ja, jag skulle vilja. men. fuck =)))

  Jag drömde om att vara skallig som barn. Det är väldigt bekvämt att klia på huvudet när klåda, med tvätt också, en stor besparing och bekvämlighet

  och sedan växte han upp och insåg att huvudet var långt ifrån rätt form, och inte ens. och sjön i skogen klipper redan.

  och xs vad man ska göra.

  Den här typen av poher. Polysle någonstans till 25 år. Inte skalliga fläckar, men exakt så grundliga, och på sidorna och bakom håren är det bra, tjockt. Ser väldigt ful ut. Köpte en klippare. Jag använde någon tid, men jag kunde fortfarande se övergången från håret till den skalliga platsen. Maskinen lämnade ca 1-2 mm. Jag köpte en T-formad rakhyvel, en mycket lång rakning. På DR gav en farlig, cool, men också lång. Dessutom behöver du vänja dig, annars skära dig själv med en faktor på två. Du glömmer det snabbt, du behöver en ny. Sedan köpte han en vanlig maskin för rakning och oh skönhet, rakar under 0. Huyaru har hela sitt huvud varje annan dag, och det finns alla. Ser ut som Bruce Willis. Om det faktum att jag inte kan ha olika hårstilar. Ingenting kan göras om gener. Tja, och minus bara en på sommaren är det väldigt lätt att få en värmestråle. Ett litet huvud i solen överhettas och röv. Då ett par dagar huvudvärk, sjukdom. Därför är det alltid på sommaren på sommaren.

  Killar som kammar tre hår på skallighet är uppriktigt förstår inte. Det finns fortfarande några tecken som släpper den långa svansen.

  deras brister funktioner måste omvandlas till fördelar. Om skallig, så raka huvudet bra och håll ditt huvud välskötta.

  Hur bli av med kala män, eller är alla medel lika bra i kampen mot hår?

  Vissa forskare hävdar att skaldiga män uppfattas mer socialt mogna, kloka och omtänksamma än sina bröder, som har hållit sitt hår [1]. Å andra sidan, enligt BBC, spenderas 3,5 miljarder dollar årligen i världen på hårborttagning [2]. Anledningen till detta problem och hur man hanterar det kommer att diskuteras i vår granskning.

  Utseende på skallet huvud på män: typer av skallighet

  Alla typer av skallighet, eller i vetenskapligt språk, alopeci, är uppdelade i två stora grupper: cicatricial och noncicatricial. Cicatricial alopecia är som regel resultatet av en sjukdom som leder till hårfollikelens irreversibla död, i vilken ärrbildningen bildas - härifrån har de fått sitt namn. I allmänhet utgör denna grupp inte mer än 5% av alla fall av skallighet.

  Alopecia alopeci kan vara:

  Alopecia areata, där hårlösa skador uppträder på huvudet, förekommer hos ca 5% av alla dermatologiska patienter. Varför håret faller ut bara på det här sättet upptäckte läkarna inte fram till slutet, men det antas att immunförsvaret är involverat i utvecklingen av sjukdomen. Stress, trauma, patologi i mag-tarmkanalen, nervsystemet kan bli en utlösare. Frekventa spontana remissioner - det vill säga sjukdomen kan gå utan behandling.

  Diffus alopeci, eller till och med håravfall över hela ytan, kan orsakas av olika orsaker, från dålig näring till endokrin patologi. Ofta är det också en variant av normen, till exempel på kvinnor 2-3 månader efter födseln börjar ett rikligt "hårfall", vilket orsakar en fullständigt förgäves panik.

  Androgenetisk alopeci är det vanligaste problemet med män (det händer dock med kvinnor). Minst en fjärdedel av män över 25 möter detta problem. Orsaken är ett överskott av en speciell form av det manliga könshormonet - dihydrotestosteron, eller en ökad känslighet hos hårsäckarna, som vanligtvis ärvt och på moderlinjen.

  Orsaker till skallet huvud

  Låt oss prata mer om de olika orsaker som kan orsaka håravfall.

  Stress. Det är ett sorgligt skämt att alla sjukdomar från nerver är så sanna som möjligt när det gäller alopeci. Stressfulla situationer, överarbete, depression medför ofta håravfall, och det blir vanligtvis det första tecknet på fysiska problem som orsakas av psykisk nöd. Ofta börjar "hårfallet" omedelbart, men efter 3-6 månader efter stress, när det föråldrade håret avlägsnas, men nya i deras ställe växer inte. Lyckligtvis är detta fenomen tillfälligt och försvinner efter eliminering av stressfaktorer.

  Avitaminos, brist på protein och andra mikro- och makuleringar. För att skapa hår behöver kroppen byggnadsmaterial. Hårets proteinkonstruktion är skapad av aminosyror, och för reglering av biokemiska processer behöver kroppen vitaminer och mineraler (till exempel blir torrhet och gallring av håret ett av de tidigaste tecknen på järnbrist). När näringsämnen inte räcker till i mat, använder kroppen vitaminer och spårämnen främst i strategiskt viktiga områden. Hår för överlevnad är valfritt, så leveransen av deras "konstruktion" är resterande.

  Hormonella förändringar. Hormoner - ämnen som reglerar alla processer i kroppen, inklusive hårväxt. Dessutom orsakas deras förlust inte bara av allvarliga problem, såsom sjukdomar i sköldkörteln, men också genom fysiologiska hormonella förändringar. Till exempel under graviditeten blir några av de "sovande" hårsäckarna aktiva, håret börjar se tjockare och friskare. Och efter födseln, när hormonbalansen förändras igen, återvänder hårbotten till "pre-pregnancy" -staten, som ser ut som eländiga rester mot bakgrunden av det redan kända håret. Ett annat exempel på hormonets effekt på hårets tillstånd är androgen alopeci, som, som vi nämnde ovan, inte bara finns hos män, men också hos 30% kvinnor över 50 år [3]. Dess orsak är det ökade innehållet i dihydrotestosteron som hämmar hårsäckar.

  Utöver dessa kan externa faktorer orsaka håravfall, till exempel olika sjukdomar:

  • infektioner - malaria, tuberkulos, syfilis, infektiös mononukleos, samt influensa, lunginflammation och andra patologier som orsakar hög temperatur, vilket är skadligt för hårsäckarna (i detta fall börjar skallighet 2-2,5 månader efter en högtemperaturattack).
  • svampsjukdomar, som ringorm, påverkar hud och hårsäckar, vilket orsakar håravfall. Sällan orsakar banal seborrheisk dermatit (allmänt - mjäll) orsakad av en mikroskopisk svamp diffus alopeci;
  • Autoimmuna sjukdomar är tillstånd där kroppen uppfattar sina egna vävnader som utländska, inklusive förstörelse av hårsäckar. En av de vanligaste orsakerna till cicatricial alopeci är discoid lupus.

  Medicinska effekter. Det är välkänt att cancerbehandlingar orsakar håravfall. Anledningen är att de förstör alla snabbt delande celler, inklusive hårfollikelceller. Vanligtvis är emellertid sådan alopeci reversibel. Men förutom cytostatika är hårförlusten provocerad av andra läkemedel: retinolberedningar för oral administrering i svår form av akne, betablockerare som används mot hypertoni, läkemedel mot parkinsonism, vissa antikonvulsiva medel och antikoagulantia.

  Kosmetika. I stort sett kan hårfärger och andra kosmetika anses vara en slags kemiska faktorer för yttre påverkan. Och oavsett hur försiktigt tillverkaren lovar, är det alltid möjligt att överklaga enskilda. Berättelser om hur, efter en misslyckad färgning, hårbotten kliar och infaller, och håret faller nästan till noll - tyvärr inte ovanligt, och inte alla är överdrivna. Det är därför som det rekommenderas att göra ett individuellt känslighetsprov i alla färginstruktioner. Vilket, men väldigt få människor gör.

  Andra externa faktorer. "Skadlig" produktion, där en person ständigt utsätts för förgiftning (särskilt tungmetaller), kan radioaktiv strålning orsaka håravfall. Miljöfaktorer är också viktiga. Till exempel, när man undersökte barn som lider av alopeci, inte på Rysslands och Vitrysslands territorium, fann forskare ett överskott av bly, koppar, zink i sina kroppar [4].

  Så det finns många olika anledningar till att håret börjar falla ut. Och någon av dem utesluter inte de andra, det vill säga effekten av flera faktorer är möjlig samtidigt. Att förstå denna mängd olika influenser på egen hand är svårt. Därför, istället för att gissa och sortera ut behandlingsalternativ med hjälp av en "spjutmetod", är det bäst att gå till en tricholog.

  Vad ska man göra med skallet huvud?

  Många damer kommer att säga att Bruce Willis, tillsammans med hans skalliga huvud, förvärvade en hel del charm. Och många män såväl som honom, lösa problemen med skallighet som uppstår genom att raka sig i sköld. Men det finns de som inte är redo att ändra sin bild så radikalt och välja olika sätt att hantera skallighet.

  dölja

  Parykar är kända sedan antika Egypten. På den tiden användes de som en statussymbol, nu som ett sätt att dölja skallighet. Kvalitativt gjorda peruker och halvparykar (dumma) ser naturliga ut, men situationen i sig ger många obehag, speciellt med tanke på att den plötsliga och offentliga förlusten av en peruk är orsaken till världsbiografens många komediscener. Dessutom kräver både naturligt och konstgjort hår speciell vård.

  Trihopigmentatsiya. Eller skapa illusionen av hår på huvudet genom att tillämpa ett speciellt mönster. Trollkarlen skapar med hjälp av ett speciellt pigment en speciell "tatuering" som efterliknar hårsäckar och därigenom återställer den ursprungliga hårväxten. Det är självklart inte möjligt att imitera det överflödiga hårhåret, men det är ganska möjligt att skapa en visuell likhet med mycket kortklippt hår. Metoden gör det möjligt att maska ​​ärr och fickor av skallighet, inte bara i hårbotten utan även på ögonbrynen, skägget och mustaschområdet. Från de negativa sidorna är det "målade" håret fortfarande inte riktigt, och om du vill känna mjuka och silkeslena krokar, är metoden här maktlös.

  Stimulering av hårtillväxten

  Folkmekanismer, till exempel, smeder huvudet med peppartinktur, senap eller lök är kända för alla. Få har lyckats nå några meningsfulla resultat. Ofta är "resultatet" det naturliga upphörandet av håravfall - till exempel efter förlossning eller på grund av eliminering av stressfaktorer. Inga folkrättsmedel kan påverka orsaken till håravfall, särskilt när det gäller androgen alopeci.

  Kosmetiska preparat för hårbotten. För de flesta av dem är effektiviteten också tvivelaktig. Ja, det kan finnas en kortvarig effekt om orsaken till håravfall är bristen på vissa näringsämnen, till exempel vitaminer. Vissa av dem kommer att nå hårsäckarna efter applicering på huden. Men utan normal försörjning av proteiner, spårämnen och vitaminer från livsmedel kommer effekten att vara kortlivad.

  Droger. Vitaminer "för hårväxt" kan vara användbara i näringsbrist (redan nämnd hypovitaminos), men kommer att vara helt ineffektiva mot andra orsaker till håravfall. Lokala antifungala medel kommer att stoppa skallighet med svampinfektioner, inklusive seborrheisk dermatit. Minoxidilbaserade preparat är verkligen effektiva mot androgenalopeci under två huvudförhållanden: behandling bör påbörjas i början av alopeci, och biverkningen ska appliceras två gånger om dagen under hela livet. I vilket fall som helst, läkemedel, vare sig det är en medicin för seborrheisk dermatit, minoxidil eller andra, ska ordineras av en läkare.

  Kosmetiska förfaranden

  Kosmetiska procedurer kan baseras på fysioterapi (darsonval, fototerapi, laser och ozonbehandling) eller injektionsmetoder: mesotherapy, när en "cocktail" av droger injiceras i huden, PRP-terapi, när blodplättrika plasma injiceras. Det är effektivt vid behandling av skallighet, beroende beror på huruvida proceduren väljs korrekt och, givetvis, kroppens individuella reaktion.

  Operativ ingripande

  Metoder för dem som vill lösa problemet radikalt, en gång för alla.

  Hårbottenreduktion. Vid denna operation avlägsnas de kala områdena genom att flytta de återstående områdena för att stänga den fel som uppstått. Operationen är inte möjlig med alla varianter av alopeci, dessutom påverkar det inte orsakerna till processen.

  Hårtransplantation Hår för transplantation tas från baksidan av huvudet - där folliklarna inte är känsliga för DHT - och i små kullar transplanteras till skalliga områden. Effekten av engraftment beror på metoden för materialintag och på organismens individuella egenskaper. Idag är det ett av de mest tillförlitliga sätten att bli av med baldness. Men vi får inte glömma att även kosmetisk kirurgi är fortfarande en operation och kräver ett obligatoriskt samråd med en läkare. För närvarande erkänns 4 metoder som medicin - STRIP, FUT, FUE, HFE. Den senare anses vara den mest effektiva, minimalt invasiva icke-invasiva metoden för hårtransplantation.

  Vilken klinik kan jag kontakta?

  Vi bad om klinikens "HFE" representant för att berätta om vad du behöver vara uppmärksam på när du väljer en klinik för hårtransplantation:

  "Tyvärr är många av oss ivriga för visuella effekter - en lyxig lounge med en fontän och gratis kaffe gör att vissa patienter förlorar sin vaksamhet och charmeras av den yttre glitzen och glömmer allting. Men det viktigaste i klinikens arbete är i själva verket själva transplantatjänsten. På hur förfarandet utförs, beror det på hur de rotar, om ärr och ärr kommer att förbli.

  Den hårtransplantationstjänst som erbjuds av vår klinik har flera fördelar:

  • huden är minimalt skadad
  • hårsäckar transplanteras separat, - redan färdigt material för proceduren, vilket inte kräver ytterligare behandling, vilket förbättrar överlevnaden,
  • synlig hårdhet i uttagningsområdet förändras inte;
  • Den resulterande hårdhetsdensiteten vid transplantationsstället är 75-80 per 1 cm2, med en "normal" (naturlig densitet av 100 per cm2).
  • Du kan stänga ärr, återställ ögonbryn, mustasch eller skägg.

  Som ett resultat får patienten tjockt, naturligt utseende, och ingen kommer att gissa att de transplanterades. "

  Hur bli av med skallighet: klinisk och hembehandling

  Skaldhet är inte bara ett manligt problem, denna sjukdom uppträder också hos kvinnor. Att bli av med håravfall är bara verkligt om du upptäcker problemet i tid och börjar behandlingen.

  En man som lider av håravfall

  Orsaker och typer

  Alopeci (alopeci) är ett allvarligt problem som kan orsakas av olika orsaker. Det finns flera typer av sjukdomen:

  1. Alopeci av brännvidd - små områden med rund form visas på huvudet, helt utan hår. Fokal alopeci är det enklaste att diagnostisera, men orsakerna till patologin är fortfarande inte klart förstådda.

  Olika förhållanden i kroppen kan prova håravfall på en liten del av huvudet:

  • hormonell störning
  • påkänning;
  • infektionssjukdom;
  • vitaminbrist.

  Under påverkan av vissa faktorer i kroppen utlöses en autoimmun process, under vilken personens egen immunitet börjar attackera hårsäckarna.

  Typ av fokalform av alopeci på huvudet

  Med snabb behandling till läkaren är denna typ av skallighet lätt att behandla, och håret återställs på kort tid.

  1. Diffus alopeci - gradvis, enhetlig skallighet över hela huvudet. Denna form präglas av en överträdelse av hårsäckarnas livscykel.
  2. Alopeci androgenetisk typ - kännetecknad av bildandet av skalliga fläckar, och efter ett tag, och fullständig förlust av hår. Tidigare betraktades denna art som en ren manlig sjukdom.

  Problemet är orsakat av den negativa effekten av hormon dihydrotestosteron, vilket är en produkt av nedbrytningen av testosteron. Hormonet saktar ner de metaboliska processerna i hårsäckarna, som så småningom dör och lockar faller ut.

  Vad är androgenetisk form av alopeci på flickans huvud?

  Androgenetisk alopeci blir allt vanligare hos kvinnor. Detta beror på överträdelsen av den hormonella bakgrund som orsakas av livsstilen och de negativa effekterna av miljön.

  1. Cicatricial alopeci är bildandet av ärrvävnad på huvudet, helt utan krullningar. Denna typ av skallighet utvecklas på bakgrund av en infektion i hårbotten och hårsäckar.

  Sjukdomen kan stoppas genom att härda orsaken till patologin. Tidig behandling av cicatricial alopeci hjälper till att bli av med infektionen och återställa normal hårdensitet.

  Sjukdomen är i ett avancerat stadium och kan inte behandlas, eftersom det är omöjligt att bli av med en stor mängd lårvävnad som bildas i hårbotten.

  En specifik typ av skallighet behandlas endast av en läkare. Kvalificerad terapi garanterar en framgångsrik lösning på problemet, medan självmedicinering kanske inte ger den önskade effekten.

  Behandling och diagnos

  Behandling börjar med att bestämma och eliminera orsaken till skallighet. Efter eliminering användes följande terapeutiska metoder:

  1. Vitaminhårkomplex ger det nödvändiga stödet genom hela kroppen, stimulerar metaboliska processer. Om behandlingen startas i tid, efter att ha tagit vitaminer, förbättras hårets tillstånd och förlusten stannar.
  2. Terapeutiska och kosmetiska produkter syftar till god födning av folliklarna, stärker rötterna och aktiverar inaktiva folliklar. Förutom inköpta produkter används ofta hemlagad skaldjursmask.
  3. Sjukgymnastikmetoder. De syftar till att stimulera metaboliska processer i folliklarna. Grunden för vilken fysioterapeutisk metod som helst är stimuleringen av follikeln med en strömpuls, laser eller flytande kväve. Fysioterapeutisk effekt ökar mottagligheten av hudceller till medicinska läkemedel, därför används den ofta i kombination med terapeutiska och kosmetiska produkter.
  4. Hårtransplantation är ett extremt mått, som endast tillämpas när processen för dödsfall av folliklar är irreversibel, och det är redan omöjligt att rädda dem.

  Vid upptäckt av allvarlig sjukdom eller patologi i kroppen, börjar behandlingen av alopeci först efter att orsaken till förlusten av krullar har eliminerats.

  Baldness är en allvarlig sjukdom, så inte självmedicinera, annars finns risk för att du förlorar håret permanent, utan möjlighet till återhämtning.

  Efter att ha upptäckt störande symtom borde du besöka trichologen så snart som möjligt. Läkaren kommer att undersöka och förskriva tester utifrån vilka diagnosen görs.

  Det bör komma ihåg att skallighet inte behandlas med kosmetika. För att stoppa håravfall är det nödvändigt att applicera medicinska droger. Hur man behandlar alopeci hos en viss patient kommer endast att bestämma läkaren.

  För att göra en diagnos måste du klara provningarna.

  Vitaminberedningar

  Om alopeci är icke-hormonell kan följande läkemedel användas för behandling:

  1. Selentsin tabletter är lämpliga för behandling av skallighet hos både män och kvinnor. Det här är en helt naturlig lösning, som innehåller väsentliga spårämnen som förbättrar hårfolliklarnas metaboliska processer.

  Den rekommenderade behandlingstiden är ett läkemedelspaket, det vill säga 60 tabletter. Men beroende på sjukdomsförloppet hos en viss patient kan trichologen justera dosen av läkemedlet.

  Piller "Selentsin" från diffus håravfall

  Tabletter kan köpas på något apotek till ett överkomligt pris.

  1. Preparatet "Rinfoltil" innehåller också ett komplex av spårämnen och aminosyror som är nödvändiga för hår.

  Kompositionen innehåller vitaminer B och nikotinsyra, vilket förbättrar blodcirkulationen och stimulerar aktiveringen av vilande folliklar. Enligt experter är detta verktyg ett av de mest effektiva läkemedlen för behandling av baldhet av icke-hormonell natur.

  1. Kapslar "Fitoval" rekommenderas att ta kvinnor. Produkten innehåller ett komplex av B-vitaminer, aminosyror och biotin. Läkemedlet rekommenderas att ta i händelse av skallighet orsakas av stress och andra sjukdomar i nervsystemet.
  2. "Expert Hair" innehåller växtextrakt och ett komplex av spårämnen. Används för att behandla diffus och brännbar alopeci hos män och kvinnor. Läkemedlet har en positiv effekt på låsens struktur och bidrar till aktiveringen av metaboliska processer i hårsäckarna.

  Medicinska och kosmetiska produkter

  Ofta kvinnor som har märkt de första tecknen på skallighet, vet inte hur man ska stoppa denna process och använda vanliga kosmetika för lockar. Detta tillvägagångssätt hjälper inte att återställa krullarna. Alopeci behandlas med medicinsk snarare än kosmetiska preparat.

  Det mest effektiva sättet att behandla alopeci är med minoxidil i kompositionen, såsom Rogain för män och Alerana spray. Ämnet "Minoxidil" bidrar till:

  • förlängning av folliklarnas livscykel
  • förbättring av blodcirkulationen
  • aktivering av vilande lökar;
  • stimulera ny hårväxt.

  Preparat med Minoxidil används externt, i form av en spray eller serum.

  Ämnet främjar expansion av blodkärl och förbättrar hårväxten. I regel tillåter snabb behandling av skallighet med Minoxidil dig att återställa den normala tätheten hos krullarna på 6-7 månader.

  Läkemedlet "Minoxidil" återställer hårdensiteten

  Effektiviteten av användningen av Minoxidil för behandling ökar många gånger, om samtidig appliceras sådana metoder för fysioterapi som darsonvalisering eller elektrofores.

  Under inverkan av en elektrisk ström av liten storlek absorberas läkemedlet väl av hudcellerna och verkar direkt på själva follikeln.

  Darsonvalisering kan användas både på läkarmottagning och hemma. Förfarandet är enkelt och tar inte mycket tid, och enheten för darsonvalisering säljs i stora apotekskedjor och har ett överkomligt pris.

  Flickan utför alopeci behandling med darsonvalisering hemma

  När alopeci androgenetiska former använde hormonella medel. Enligt experter är de mest effektiva sådana läkemedel som "Propecia" och "Diane-35".

  Hormonala droger ska inte tas utan att rådfråga en läkare.

  De har en imponerande lista över kontraindikationer och biverkningar, och felaktigt utvalda doser kan leda till utveckling av svåra komplikationer.

  Underhållsterapi

  Som underhållsbehandling för skallighet kan man använda sådana medicinska och kosmetiska produkter, såsom:

  • "Amineksil" påverkar hårsäckarna positivt, stärker dem och förbättrar blodcirkulationen. Ämnet finns i produkter från många kända märken, men produkterna från Vichy är de mest populära.
  Läkemedlet "Amineksil" i produktionen av "Vichy"
  • Amin med kerastaz aminexil är ett av de mest potenta läkemedlen mot håravfall. Hur man applicerar ampullerna och varaktigheten av kursen, väljs individuellt för varje patient, därför är samråd med trichologen nödvändig.
  • Ampuller av "Selective Professional" innehåller i kompositionen alla nödvändiga ämnen för håråterställning, såsom panthenol, aminosyror, ett komplex av vitaminer. Tillverkaren producerar två versioner av läkemedlet - för män och för kvinnor.
  • "Nikotinsyra" används ofta i samband med fysioterapibehandlingar för alopeci. Detta ämne bidrar till att förbättra blodtillförseln till folliklarna och hjälper till att behandla skallighet. Nikotinamid i sammansättningen av läkemedlet för håret "Constant DELIGHT", tillsammans med växtbaserade extrakt, kommer att ge god näring till rötterna. Medel är avsedd både för män och för kvinnor.

  När du köper droger i butikerna bör du se till att dessa är originalförpackningar och inte falska.

  Video om håravfall

  I videon granskar en erfaren tricolog problemet med brännvågskallhet, och lyfter också frågan om tricylomaniasjukdom och hur man behandlar den.

  Alopeci kan endast behandlas om det läser läkare omedelbart. Det här är en allvarlig sjukdom som inte bör prövas på egen hand. Annars kommer dyrbar tid att gå vilse, och ingen specialist kan garantera fullständig håråterställning.  Nästa Artikel
  Hot masker för att aktivera hårväxt, topp 6