Metoder för att ändra skuggan av grått hår på grund av henna och basma


Moderna skönhetsverktyg gör att du kan ändra hårfärgen för varje smak. Men vad händer om färgningsträngar blir en nödvändighet? Vad ska man göra när grå hår dyker upp?

Om grå hår hos män är ett tecken på mognad, så tycker en kvinna inte om den här nyansen, oavsett vilka egenskaper han lägger till. Att måla över grått hår kan användas som en professionell färg och bevisas genom åren metoden att färga grått hår med henna och basmoy.

Henna och Basma - naturliga material med utmärkta färgegenskaper, är gjorda av löv av buskar. Efter torkning förvärvar dessa ämnen inte bara förmågan att färga, men har också en positiv effekt på hårets tillstånd som helhet.

Med konstant användning av basma och henna blir krullarna starkare, mindre splittrande och faller, mjäll försvinner.

Trots den positiva effekten kan dessa ämnen, som andra färgämnen, provocera allergier. Därför bör du, före färgning av grått hår, applicera kompositionen i armbågens böja: om det inte finns någon rodnad kan du börja färgas.

Åsikter av människor

Bedömning av recensionerna har färgningen av grått hår med Basmo ett antal specifika egenskaper. Som alla andra sätt har henna och basma sina positiva och negativa sidor.

 • ämnen skadar absolut inte krullarna. Detta faktum bevisas av världstrikologer. Dessa naturliga, naturliga ingredienser är inte bara färgade utan behandlas samtidigt. Med regelbunden färgning slutar strängarna att falla ut, deras struktur är inriktad, mjäll försvinner;
 • utmärkt resultat, liksom olika nyanser, tack vare variationen i proportioner. Genom att lägga till mindre basma är skärmens strängar mer kastanj. I choklad färg att måla lockar kan, öka mängden basma;
 • Att göra allt hemma är idealiskt för särskilt ekonomiska människor. Kostnaden för dessa färgämnen är liten, och effekten är inte sämre än i kabinen. Många hävdar att fördelarna med ett hemlagat förfarande är betydligt högre än för salongfärg;
 • Färgning av grå hår med dessa produkter kräver ingen tydlig tidsram. Grown grå krullar kan målas utan skada 1 gång på 7-9 dagar.
 • dessa ämnen "kommer inte att tas" om håret tidigare har målats med professionell färg eller är föremål för kemisk krökning. Tvärtom, om du vill måla trådarna i en blondin eller göra en "kemi" efter behandling med en basma, kommer den önskade effekten inte att fungera. Det kan ta flera försök.
 • inte mycket bekväm applikation. Behöver ha erfarenhet. Färgämnen är specifika nog. Inte alla är redo att engagera sig i vägledningen av rätt lösning, såväl som den efterföljande målningen självständigt;
 • Resultatet av färgning, särskilt i början, kan vara helt oförutsägbart. Faktum är att naturliga färgämnen är mycket olika från kemiska färgämnen, vars färgteknik är mycket enklare. För att hitta din färg krävs flera försök.

När man bestämmer sig för att sluta måla grå hår, uppstår frågan: "Hur man växer grått hår efter färgning?". I denna situation finns det bara en väg ut: att växa från grunden och samtidigt göra en kort hårklippning. När rötterna växer skär du de målade spetsarna.

Välj en bas

Skönhetsindustrin erbjuder många typer av färg som målar över gråa trådar bra. Vilken färg ska du välja? Alternativvård och svar på frågan: "Hur tar man bort grått hår?" Det finns många.

När du väljer färg bör du vara uppmärksam på följande faktorer:

 • hållbarhet av nyanser;
 • närvaron av starka reagens;
 • procenten av målningen över gråhår ska vara 100%;
 • välj hårets färg, nära det naturliga;
 • närvaron av mjukgörande komponenter.

Hur färgar grå hår med henna

Häpnadsväckande hårskön kan uppnås med hjälp av Henna, och - i alla åldrar och grått hår samtidigt - inte ett hinder! Det viktigaste är att veta vilka tillsatser och i vilka proportioner att blanda med henna. Och bli inte skrämd av den ljusa röda färgen, eftersom nyanser kan göras helt annorlunda. Och viktigast av allt - ingen kemi!

Jag använder mig själv av Henna från skolåldern. Inte att jag målade henne. Ville bara ha gott tjockt långt hår och stärkt - inte lat. Gjord av henna så masoch på hår. Jag ska blanda hennapulver med varmt vatten till konsistensen av gräddfil, jag ska applicera den på mitt hår, jag kommer hålla den - så mycket som min själ vill ha. Jag kan 15 minuter, men jag kan glömma och gå i timmar.

Mitt hår är naturligt mörk choklad i färg. Så jag hade inget att frukta med redheads. Åtminstone hur mycket hålla. Tvärtom är skuggan i solen bara fantastisk.

Så eftersom jag inte var lat och en eller två gånger i månaden brukade jag hana hela tiden (upp till 35 år), mitt hår var helt enkelt vackert hela mitt liv. Tjock, lång, mousserande i solen, livlig, med en fantastisk skugga. Alla frågade hur jag lyckades behålla sådant hår. Och när jag berättade för henne var de förvånade över att jag inte hade använt några dyra medel. Henna och alla.

Ja, det var först efter 35 år som jag försökte på något sätt måla ut av nyfikenhet (redan grå färg visade sig utan färg). Det var trevligt, snabbt, utan tjusning. Och på något sätt ta det och kasta din favorit henna i några år. Och vad tycker du? Först inträffade ingenting mycket. Men då började håret falla mycket dåligt, mjäll började dyka upp, och först då huvudet klarade sig, som någon typ av allergi, började även sådana röda allergiska fläckar på pannan dyka upp. Jag försökte olika färger av olika företag och olika priser - förgäves. Hårdimmad, blev tunnare, upphörde att lysa och fortsatte att falla.

Jag tänkte inte på att återvända till Henna. Inte för att latskap. Det kan inte vara lathet här. Hår synd. Och för den tiden hade flera år gått, och det var mycket grått hår. Jag var rädd att hennafärgning skulle vara värdelös på grå. Blir orangefärgad. Eller måla inte alls.

Jag är förstås inte helt grå - men som om i rader (när markeringen är klar lyser strängarna, så det här är hur grå jag lägger ner). Men jag ville inte brända röda rader. Om du blandar det med basma tyckte du inte om färgen efter din egen choklad. Och då lärde jag mig att Henna, det visar sig, kan spädas inte bara med Basma utan med olika naturliga medel och få olika nyanser! Lägg till kamille extrakt - du kommer att få honung-gyllene, lägg till valnöt - du kommer att bli mörk choklad och kastanj. Kastanjguld ger tillsats av naturligt kaffe, tillsats av rödbeta juice - granatäpple nyans och saffran - gyllene safran. Och det här är en mycket liten del av att få olika färger med henna. Senare kommer jag på något sätt att beskriva alla kända alternativ på vårt "hemligheter" -forum.

Så jag valde honung-gyllene kastanj. Blandas i lika stora proportioner naturligt kaffe och henna, utspätt med bryggt kaffe (5 teskedar per glas), där kan du redan späda ut med vatten till önskad konsistens (vid behov). Har satt på håret, har hållit 5 timmar (var rädd - kommer inte att bli grå). Och vad tycker du? Först och främst, så snart Henna tvättades av, såg jag vilken hår som hade blivit stark, och även hårbotten renades av någon slags skal, ingen mjäll och ingen klåda.

Och hur skinnade håret efter torkning, som i gamla dagar, men jag måste erkänna att jag började glömma denna glans. Och färgen? Ja, super! Jag förväntade mig inte en sådan effekt alls! Hela det grå håret var målat perfekt, och ingen orangefärgad färg kom ut, men riktigt gyllene kastanj. Och på min choklad (nu med en vacker eldig skugga av hår), så var det en gång gråa trådar, verkade - som om de var speciellt skapade av en erfaren frisörsdesigners händer. De såg sådana guldsträngar, som om det var kul färgning. Sedan frågade alla på jobbet hur jag hade måttat mitt hår så vackert och för vilket det var färgat. Och det finns ingen färg!

Så sedan dess har ett annat år gått. Det finns ingen mjäll eller allergi. Mitt hår faller inte längre ut. De är fortfarande tjocka, glänsande, långa och vackra spelar i solen i fantastiska nyanser. Så skäm bort nu målarhåret, jag tänker inte ens. Bara henna! Och hon är inte rädd för grå hår!

Jag bifogar ett foto som särskilt fokuserar på platser där håret är mycket grått. Du kan vara säker - färger perfekt. Förresten, för dem som vill måla grått hår eller mörkare hår var henna accepterar inte (det finns några!), Rekommenderar jag att blanda sig i lika delar henna, Basma och malet kaffe. Också vackert erhållen. Så använd naturläkemedel och din volsoy blir glänsande och silkeslen, inte som i reklam - desto bättre!

Natalia

På bilden ovan, håret i svagt ljus, när det inte faller någon solljus på dem. På bilden nedan - hår i starkt solljus. Jag visar för att den orangefärgade färgen på grått hår, även i starkt ljus - nej! Jag påminner dig om att Basma inte alls använde. Endast Henna och naturmalet kaffe i lika stora proportioner.

PÅ DINA FLERA FRÅGOR. Fortsatt "Henna och del II av grått hår." Ett steg för steg beskrivning och foto målning, foto före och efter en månad efter målning - HÄR.

P.S.

Materialet ges under rubriken "Personlig erfarenhet", som en mänsklig erfarenhet. Naturligtvis är strukturen hos varje persons hår olika, inte alla kan väl absorbera Henna. Dessutom bör man komma ihåg att i det här fallet beskrivs en situation där en person inte har ett helt grått huvud, men ett grått huvud. Och det målade gråhåret blir följaktligen koppargyllt, vilket i allmänhet visar sig likna utmärkning eller färgning, ser väldigt fint ut. självklart. Men om du har ett helt grått huvud, kan Henna kanske inte vara lämpligt, eftersom färgen blir för svag. Det är ännu svårare när en person målar med henna och basma tillsammans (enbart personlig åsikt), det är svårt att välja proportioner och färgen blir sämre. I händelse av spolning. Naturligtvis tvättas Henna långsamt. Om en person ständigt använder den, är det inte på något sätt på den allmänna strukturen hos håret. Men vid roten till växande grå hår är mycket, mycket synligt. Därför kommer naturligtvis ungefär en gång var tredje vecka att måla rötterna.

Lägg - site representant ingen henna är inte i reklamen är inte involverad (med undantag för sina egna hemsidor), bryr vi oss inte vad du målar ditt huvud. Det finns en annan upplevelse - skriv ditt material, vi placerar personliga åsikt är tillgänglig, se fusklapp "öppen hemlighet" i toppmenyn på webbplatsen.

Hur färgar grå hår med henna

Henna är ett hemmedel som upprätthåller hårets naturliga skönhet, och återställer också deras tidigare utseende. Det handlar om hur man färgar grå hår med henna. Naturliga läkemedel som henna och svart te, särskilt för grått hår, kommer att ge håret ett pigment, styrka och en hälsosam glans.

Mehendi, även känd som henna, kommer inte bara att färga ditt hår, det kommer att göra det tjockare, starkare och mer silkeslen, te kommer att tillföra ett speciellt djupt pigment. Färgning av grå hår med henna har sin nackdel, du måste färga grå hår med det oftare än med färgämne.

Får Henna håret?

- Henna perfekt färgar grå hår, speciellt i början. För att färga helt grått hår måste du använda och Basma. Tvivlar du på det! Det är förgäves, eftersom våra mormor färgade sitt hår endast med hjälp av naturens hjälmar, utan kemisk pigmentering.

Färgande grått hår med henna och te

Först bestämmer vi din typ av grått hår för att beräkna tid och typ av grå hårfärgning med henna.

Typer av grått hår:

 • Den ursprungliga typen av grå hår - det första gråa håret är grått hår fyller mindre än en fjärdedel.
 • Den genomsnittliga typen av grått hår - den genomsnittliga typen av grå hår - är nästan hälften av det lätta håret.
 • Den sista typen av grå hår - allt hår är täckt med grått hår, det vill säga allt hår saknar pigment.

I de två första typerna av grå hår anses vara fokal, det vill säga delvis. De två första typerna är lätt färgade med henna.

Den fulla typen av grå hår är oftast spridda, det vill säga håret förlorar jämnt sitt pigment.

När du börjar ett fullt grått hår måste du använda henna med tillsats av basma och hålla det längre på ditt hår.

Hur färgar grå hår med te och henna:

I genomsnitt, för att bli av med grått hår, bör du använda en blandning av henna och te varannan tre till tre veckor. Det finns många biverkningar från vanliga hårfärger. Här, i vitartiklar, rekommenderar vi alltid vårdprodukter som inte skadar håret. Kvinnor som ofta använder hårfärger vet att det ofta leder till torrhet, klåda och skalig hårbotten, medan Henna närmar sig håret, vilket gör det mjukt, silkesamt och vackert.

Naturlig henna med tillsats av andra komponenter gör att du kan få olika nyanser från mörk choklad till rött eller rött.

Mörkbrun färg efter färgning med henna- och tefoton före och efter:

Hur målar man gråhår henna?

 • Det bästa sättet att applicera henna med hjälp av en pensel, dela dem i strängar, som med vanlig färgning, börjar från rötterna som går vidare till längden och ändarna.
 • Efter applicering henna, lägg en hatt på eller lindra håret i ett omslag under en handduk för att skapa värme för att öppna håret. I värmen penetrerar färgen djupare genom att pigmentera håret.
 • Det är mycket enkelt att tvätta Henna från ett hår som redan har färgats av det, skölj det först med vatten och tvätta det med ett schampo och ett bindemedel.

Resultatet av färgning med henna, te och basmoy foto före och efter:

Det är nödvändigt att använda bara "naturligt" hennapulver, vilket vanligtvis är ljusgrönt i färg. Håll dig borta från förpackad henna, som vanligtvis innehåller syntetiska ingredienser. Om du stöter på en produkt där färgerna redan är förblandade, studera försiktigt etiketten. Om det står att det är 100% ren henna, så är det inte. Även om det finns god mat med Henna och örtblandningar, försök att analysera sorten och köpa en förpackning.

Mask mot grått hår med henna basma och svart te

Hur man gör en mask för att färga grå hår med henna:

 • Naturlig henna, svart te, citron
 • vatten
 • Medium skål för att laga pasta (använd en gammal skål, det blir smutsigt)
 • handduk
 • Duschlock
 • Handskar, kam och hårnålar
 • Balsam och schampo

Om du inte har använt henna förut måste du göra ett testtest på en sträng

Hur bli av med grått hår hemma med detta folkmord?

Följ stegen nedan. Så du kan färgas grått hår ordentligt. De är mycket enkla och kräver inte mycket ansträngning!

Steg 1: Brew Black Tea

Den första och viktigaste du behöver göra är att brygga svart bladte. Ta 2 matskedar svart te och fyll i 0,5 liter kokande vatten, låt svalna till rumstemperatur.

Steg 2: Förbered en mask mot grått hår med henna

Nästa sak du behöver göra är att förbereda en mask med henna. Ta 2 matskedar av henna och fyll det med te för att göra konsistensen av flytande gräddfil. Denna mask ger grå hår en mörk kastanj eller chokladfärg, beroende på hur mjukt ditt hår är. Om du är emot krasninki, som kan ge färg tillsätt citronsaft (4 delar citron kommer att räcka). Blanda väl. Om du har mycket grå hår eller nästan fullt grått hår, ta 1 matsked Henna och 1 matsked Basma, men lägg i det här fallet inte citronsaft.

Steg 3: Applicera masken

Separera håret för att göra det bekvämare för dig att applicera en mask för att färga grå hår. Applicera masken med en borste för att fästa håret. Var noga med att måla allt håret. Se till att inga områden är obehandlade.

Steg 4: Glöm inte att vänta

Var noga med att skapa en växthuseffekt med en handduk och ett lock så att grå hår absorberar henna pigment så djupt som möjligt, resultatet av grå hårfärgning beror på det. Du måste vänta från 1 till 2 timmar, om du har mjukt tunt hår, så tar det en timme för det grå håret att fläcka. Om håret är grovt måste du definitivt vänta på en och en halv timma, kontrollera håret och titta på resultatet, tvätta av henna eller behåll det. Koppla av för den här gången! Gör dig själv en bra pedikyr. Läs tidningen eller, naturligtvis, gå om dina hushållssysslor, men vi rekommenderar att du uppmärksammar din vila.

Steg 5: Tvätta av masken

Efter din tid som färgar grå hår kan du tvätta håret. Var noga med att tvätta rester av Henna. Tvätta av henna innan du tvättar med kallt vatten. Det kommer att ge en hälsosam glans till ditt hår. Efter tvätt med schampo, använd balsam. Använd handskarna när du tvättar av henna. Massage ditt huvud bra. Upprepa processen om du är osäker.

Vid den här tiden har du slutat hennafärgning av grått hår. Du kommer att älska ditt hår.

Fortfarande recept hårfärg naturligt hemlagad video:

Har du använt henna för grått hår? Vilka är dina intryck? Dela din erfarenhet med oss.

Är det möjligt att måla över grått hår med henna och basma, hur man får en jämn färg

Det är svårt att hitta en kvinna som skulle vara nöjd med utseendet av grått hår på håret. För att dölja silversträngar används färgtoner, permanenta och naturliga färgämnen. Men inte alla av dem ger helt kvalitetsresultat. Hur man målar över grått hår med henna eller basma för att vara nöjd med hårets färg och tillstånd - den här artikeln kommer att berätta.

Egenskaper av henna och basma för grå hår

Hur det är svårt att gömma vita strängar i en frisyr börjar många kvinnor att lära sig först efter 35 och några - redan innan 30-årsjubileet startade. Curls kan bli grå inte bara med ålder, men också på grund av en hel lista med olika skäl.

Utseendet av silver i håret påverkas av stress, ekologi, hormonella störningar och andra hälsoproblem, såväl som genetik. I detta fall är grå hår i regel intensivt lokaliserat i en eller flera zoner (tempel, krona), vilket tvingar kvinnor att leta efter sätt att återvända en jämn nyans till sitt hår.

För detta ändamål väljer många damer henna eller basma för att måla grå hår, och ibland båda.

Den största fördelen med båda produkterna är den naturliga kompositionen. Färgpulver erhålls genom slipning av vissa växter. Basen av henna består av de nedre lövarna av Lawsonia nekoluchy. Den torra blandningen är inkonsekvent grön, men det gör det möjligt att färga håret i rött, guld eller brunt.

Olika nyanser beror på det land där henna produceras. Den berömda ljusa eldig färgen är visitkortet för iranska produkter. Dessutom exporteras färgpulvret från Saudiarabien, Indien.

Basma - en produkt av behandling av indigofera (tillhör familjen av baljväxter). Grågrön substans används sällan i ren form, för efter det börjar håret kasta gröna eller blåa. Basm kombineras vanligen med henna för att få mjuka och ihållande toner. Den specifika nyansen och dess mättnad beror på proportionerna, krullarnas initiala färg, mängden grå hår och färgteknik.

Varning! Att måla över gråhår henna och basma måste arbeta hårt. Det är tillrådligt att använda dem i sin tur - det här kallas en separat målningsteknik. Henna används alltid först. Det finns också en samtidig metod där de färdiga lösningarna av färgämnen kombineras och sedan fördelar en homogen blandning genom håret.

Fördelar och nackdelar

Naturliga färgämnen har många fördelar relaterade till deras naturliga sammansättning:

 • fördelaktig effekt på hårstrukturen;
 • närma, stärka lockar;
 • påskynda tillväxten av strängar;
 • sluta sin förlust
 • normalisera talgkörtlarna;
 • kunna avlägsna mjäll i vissa fall
 • gör håret smidigt och glänsande;
 • skiljer sig från hypoallergena
 • är billiga;
 • låter dig få olika nyanser;
 • lätt att använda;
 • säljs överallt
 • I kombination med henna och basma kan du effektivt måla över grå hår.

Lita dock inte enbart på positiv feedback om dessa medel. Den negativa erfarenheten av användningen tvingar användarna att notera följande nackdelar med färgämnen:

 • med frekvent färgning kan orsaka skador: torrt hår och göra ändar splittrade;
 • av samma anledning bör användas med försiktighet av tjejer som nyligen har målats med långlivade droger eller permed;
 • trots den sparsamma kompositionen kan det orsaka individuella allergiska reaktioner: rodnad, klåda, svullnad;
 • Henna och Basma omhänder inte permanent eller halvfasta kompositioner, så det är lämpligt att applicera dem på naturligt hår, även med grått hår.
 • Det är osannolikt att det kommer att vara möjligt att ändra färgen på kemiska beredningar efter experiment med dessa naturliga blandningar.
 • ofta färgat hår bleknar i solen;
 • Ibland försöker man måla över grå hår, kvinnor kan inte få en jämn ton;
 • Det är ganska svårt att få önskad nyans, särskilt för första gången.
 • Naturliga färgämnen har en egen lukt som för en tid håller på håret.
 • vissa tjejer klagar på att det är svårt för dem att tvätta gräspartiklar från krullar;
 • Användningen av henna och basma är begränsad till vissa kontraindikationer.

Varning! Du kan inte använda verktygen om håret och huden är mycket torra, du är gravid eller ammar din baby (hormonella förändringar), nyligen färgade eller krullade lockar med kemi.

Med försiktighet måste du försöka måla över grått hår till blondiner: För ljusa nyanser eller blågrön glans på strängar utesluts inte.

Nyanser och proportioner vid färgning

För ett kort och medium långt hårhår behöver du ca 100-300 gram färgpulver. Ägare av långa krullar bör förbereda cirka 300-500 gram torrsubstans.

Det spelar ingen roll om det bara är en henna eller med en touch av basma - den totala volymen kommer att förbli ungefär densamma. Den exakta mängden beror på hårets tjocklek, deras struktur och skick, spridningen av silver på strängarna.

Det anses att det är möjligt att måla över gråhår med henna och basma och att få en likformig nyans i det här fallet när vita hår inte täcker mer än 40% av frisyren. Det kommer också att vara ett bra experiment där färgen appliceras på helt gråa krullar.

På mellanstadiet (antalet frön - från 40 till 90%) måste arbeta hårt för att uppnå ett harmoniskt utseende.

Sällan vem som får en bra färg över grå hår första gången. Vanligtvis på vägen till uppdatering frisyrer behöver utföra flera förfaranden. Det är möjligt att det kommer att ta lite tid att likna en inte mycket attraktiv färg på huvudet, tills skuggan blir djup, mättad. Dessutom är paletten av nyanser väldigt vacker och mångsidig.

Pulver från lawsonium anses traditionellt det bästa alternativet för mörka lockor, vilket passar alla typer av henna: iranska, sudanesiska. Att måla över grått hår är indisk brun produkt som är användbar. För en mer uttrycklig ton spolas den ut med nymalt naturligt kaffe. Dessutom kommer brun henna från Indien vackert att skugga sitt ljusbruna hår, och om du tillsätter gurkmeja till det, kommer blandningen att färga trådarna i den tilltalande färgen av mjölkchoklad.

Det naturliga färgämnet, som exporteras från Sudan, kommer att lägga till ett mörkt huvud av kopparfärg och lättmättad röd. Han hjälper också att måla över grått hår, särskilt i följande kombinationer:

 • med färglös henna. Om du tar båda fonderna i lika delar kan du göra en jordgubbarblond på ett helt grått hår. På ljusbrunt och brunt hår får du en ljus rödaktig färg;
 • med basma. Curls kommer att kasta en brun-koppar eller kastanj färg. Slutresultatet beror på proportionen, graden av grå och den ursprungliga tonen i strängarna.

Ett stort antal olika färger kan erhållas med hjälp av iranska henna. I sin rena form färgar det håret i röd färg och i kombination med andra ingredienser ger det krullar följande nyanser:

 • vete. För att göra detta, blanda färgpulvret från Iran med ett avkok av kamille, pepparrot eller maskrosrot;
 • ockra. Du kommer att ha ett mångfacetterat gulrödt färgschema, om du lägger till ett avkok av lökskal.
 • gyllene - resultatet av en kombination av iransk henna med gurkmeja eller kamille;
 • krämig guld. Denna färg kan erhållas genom tillsats av cikoria;
 • gul-orange erhålls tack vare apelsin och mandarinskal;
 • ljust rött är möjligt när iransk henna kombineras med ingefära, te-träd eller persilja eterisk olja;
 • mörkröd - med tillsats av kanel;
 • djup brun, choklad, kastanj - resultatet av att kombinera inte bara naturligt kaffe utan också muskot, ekbark avkok, valnötskal
 • plommon. För den här färgen, tillsätt äggbär till huvudrediensen;
 • rubinfärg kommer att vara möjligt tack vare betor eller tranbärsjuice, såväl som rött vin.

Rådet. Om du vill måla över grått hår på blont blekt hår, ta gyllene henna från Indien (med gurkmeja, kanel) eller använd kombinationer av iransk färg med naturliga ingredienser som ger ljusa färger.

Basma

I sin rena form färgar indigophorepulver olika tyger i vackra färger av azurblå och smaragd. Om du inte vill att ditt gråa hår ska se ut på samma sätt, var noga med att ansluta basma med henna. Du kan lägga till naturligt kaffe. Observera samtidigt att sådana rekommendationer specifikt hänför sig till naturlig, 100% basma.

Om tillverkaren har kombinerat den med andra ingredienser kommer det inte att krävas ytterligare manipuleringar. Läs noga igenom produkten före användning.

Henna och Basma

Kanske är det här paret det mest populära bland alla naturliga kompositioner som kan måla över grått hår. Olika proportioner och variationer, med tidsexponering, låter dig få vackra nyanser. De rekommenderade förhållandena (henna: basma) ser så här ut:

 • 1: 1 - ger en kastanjfärg av varierande intensitet (beroende på den ursprungliga hårfärgen);
 • 1: 2 - choklad eller brun. För att bli svart måste du öka exponeringstiden från 1 timme till 1,5-2 (för grå hår - ännu längre);
 • 2 (eller 1,5): 1 - röd på blondiner och brons på kvinnor med mörkt hår;
 • 3: 1 - Blond, men lämplig endast för ägare av ljusa krullar.

För att måla över grått hår måste du hålla blandningen på håret i ca 5-6 timmar. Om detta inte är möjligt, planera flera på varandra följande procedurer.

I det fall då separat målning används är det värt att komma ihåg en regel: ju längre du håller basan efter Henna, desto rikare blir den mörkare färgen du får. I genomsnitt är längden ungefär en timme för den första komponenten och ca 20-120 minuter för den andra.

Regler och tips

 1. Henna kan inte bryggas med kokande vatten. Vattentemperaturen bör fluktuera i en nivå av 70-80 ° C.
 2. För att färga grå hår, torr eller normal typ kan du späda pulvret från Lawsonia med lite uppvärmd kefir. För feta trådar lämpligt vatten med ättika eller citronsaft. Tricket är att tack vare den sura miljön får du en ljus, mättad färg.
 3. För att laga basma behöver du vanligt varmt vatten, kokande vatten är också möjligt.
 4. Ansluta föreningar, se till att de är varma. Gör detta just innan du målar grå hår.
 5. Använd inte metallredskap vid utspädning av torra blandningar. En glasbehållare skulle vara optimal.
 6. Den färdiga lösningen ska ha konsistens av tjock grädde. För vätska kommer att dräneras på locken, ansiktet och kläderna. Pasty kommer att härda innan du har tid att fördela det genom håret.
 7. Blanda inte färgpulver för framtiden och förvara dem inte i kylskåpet.
 8. För att göra det enklare för dig att tvätta av den naturliga färgen senare, lägg till 1-2 kycklingar i den färdiga lösningen. Glycerin, en kosmetisk olja eller ett avkok av linfrö kommer att bidra till att förhindra torrt hår.
 9. Den kalla kompositionen målar långsamt över locken, inklusive grått hår. För att hålla det varmt använd vattenbadet. Men överhett inte blandningen! Mikrovågsugnen i det här fallet kommer inte att fungera.
 10. Naturlig färg kommer bäst att falla på rent hår. Man tror också att trådarna bör vara lite fuktiga, men det finns inga strikta rekommendationer.
 11. För en början tonade ett par krullar för att förstå vad färgen kommer att bli, hur mycket det behöver för att hålla kompositionen.
 12. Fokusera på grått hår. Hennes färg först.
 13. Om du delar håret i zoner, börja applicera färg från baksidan av huvudet. På detta område tonade håret den längsta.
 14. Använd en blandning av henna och basma, värm huvudet med polyeten, sedan med en handduk.
 15. Med en separat ansökningsmetod behöver endast henna inslagning.

Färgtekniker

Båda metoderna - samtidigt och separat - ger dig möjlighet att få ungefär samma resultat. Men den andra tekniken används ofta för att måla över grått hår, samt få en djup svart färg.

En annan fördel med split-metoden är att du kan hålla reda på vilket hår som är färgat och korrigera skuggan online.

Oavsett vad du väljer, förbered dig i vilket fall som helst:

 • torra pulver i rätt mängd;
 • 2 behållare för framställning av blandningar och samma antal borstar / svampar för deras applicering;
 • pinnar eller skedar för blandningslösningar - 2 stycken;
 • fet kräm, det är möjligt bensinatum;
 • Kläder som inte är så illa att bli smutsiga, eller en frisörs klädsel;
 • kam kam;
 • klämmor eller hårnålar;
 • handskar;
 • duschlock för att värma håret. Du kan ersätta klämfilmen eller plastpåsen.
 • en handduk.

Varning! Innan du målar, se till att du inte är allergisk mot naturliga färgämnen. Applicera blandningen på området bakom örat, handleden eller armbågen, efter 15-20 minuters check.

En samtidig färgningsprocess involverar följande sekvens av åtgärder:

 1. Förbered färgämnen enligt anvisningarna. Var och en är i sin egen egenskap. Blanda sedan upp dem.
 2. Lämna den färdiga lösningen i en skål varmt vatten (ett slags vattenbad).
 3. Behandla håret med petroleumgel eller grädde för att inte fläcka huden på ansiktet, nacken, bakom öronen.
 4. Använd gamla kläder / frisör och handskar.
 5. Dela håret i 4 zoner: baksidan av huvudet, toppen av huvudet, whiskyen. Säkra varje bit med en barrette eller ett klipp.
 6. Om grå hår är ungefär jämnt fördelat över huvudet, börja måla från baksidan av huvudet. I vilket fall som helst, fokusera på just detta.
 7. Dela zonerna i små strängar och färga dem med en varm blandning, flytta från rötterna till spetsarna.
 8. Efter att ha avslutat proceduren med behandling av huvudets topp, samla håret i en bulle, värm huvudet med polyeten och en handduk.
 9. Kontrollera regelbundet hur kompositionen fyller grå krullar. Du kan behöva 1-2 timmar att transformera om strängarna är mjuka och mer - om det är svårt.
 10. Skölj lösningen med varmt vatten efter en viss tid.

Separat färgningsteknik:

 1. Lös upp henna, och medan basmu lägger åt sidan.
 2. Behandla huden i ansiktet, nacken och bakom öronen med grädde. Använd arbetskläder, inklusive handskar.
 3. Dela och färga krullarna på samma sätt som med den samtidiga metoden.
 4. Isolera huvudet, kolla regelbundet vilken färg som erhålls.
 5. Tvätta bort henna.
 6. Cook Basma.
 7. Applicera det på något torkat hår.
 8. Varma inte håret.
 9. Tvätta av kompositionen med varmt vatten när du får önskat resultat.

Förresten. Steg med applicering av basma kan skjutas upp nästa dag.

Tvätta bort naturliga färgämnen, använd inte schampo, hårbalsam (viktigt under de första 72 timmarna efter färgning). Vid behov, ta det lägsta beloppet av medel. Bättre - balsam. För att fixa färgen kommer det att sköljas med ättika eller avkok av rosenhöft. Per liter vatten kräver 1 matsked av alla vätskor.

För att förnya hårfärg eller färg över grå hår, öva användningen av henna och basma inte mer än en gång var 2-3 månader. Mellan behandlingar kan du helt enkelt röda rötterna.

Överensstämmelse med proportionerna, reglerna, alla nyanser av vilken målningsteknik som helst gör att du kan passa ditt vackra, friska hår och glömma spänningen för ditt utseende i samband med utseendet på grå hår.

Användbara videoklipp

Hur färgar hår med Henna Brown.

Hur färgar hår och grå rötter med henna basma.

Hur färgar grå hår med henna

För att färga grå hår kan du använda naturliga färgämnen. Men hur man färgar grå hår med henna för att få rätt effekt, få människor vet, så vi kommer att berätta om tekniken som alla kan använda.

Hur mycket att behålla henna och basma på håret?

Att få önskad nyans av hår är reglerad endast vid tiden för exponering för basma. Henna exponeringstid anges som kort Det är bättre att öka det, eftersom henna hårbehandling är den huvudsakliga operationen.

Ju bättre hår kommer att färgas med henna, desto bättre "basma" kommer "ta" dem och desto mer pålitliga blir resultatet.

Vid färgning av grått hår, beroende på önskad färg, rekommenderas följande färgtid för håret (minuter):

 • För att få en färgändare än naturligt hår, förblir det preliminärt (med en eller två toner) med väteperoxid.
 • Om håret inte behandlas tillräckligt med henna, kan en ökning av tiden som Basma stannar på håret leda till bildandet av en grön nyans. För att eliminera håret tvättas med vatten med tillsats av tvål och henna appliceras på dem i 10-15 minuter. Självklart kommer de att bli en mörkare ton.

Henna och Basma färgas samtidigt

Hår kan färgas med henna och basma tillsammans. För detta blandas henna och basma före färgning, och om den separata mängden beredning av henna- och basmilösningar inte spelar någon roll i färgmängden, är förhållandet mellan de komponenter som färgresultatet beror på, mycket viktigt.

Färgning av grå hår med henna och basma - video med en mästerklass:

För framställning av en lösning av färgämnet behövs farmaceutiska skalor. Du kan använda en bägare, förutsatt att proportionen av henna och basma är densamma.

För normalt hår av medelhårdhet kan du använda proportionerna av henna och basma som anges i tabellen:

Färg efter målning

förälder

färg

henna

basmoj

Henna med basma,

med användning av isolerande lock

wt. h.

henna

Basma

Henna med basma

Lättblont med en ashton

Huvudfärgens ljusstyrka ökar

Diskret ökad ljusstyrka i huvudfärgen

Inga påverkan spår

Steg-för-steg-instruktioner för att förbereda en blandning av henna och basma:

 1. En uppmätt mängd av henna och basma hälles i en beredd skål och blandas väl tills ett jämnt pulver med en likformig färg bildas.
 2. Blandningen hälls med varmt vatten med en temperatur av ca 90 ° C (detta är genomsnittstemperaturen, med tanke på att henna kräver 80 ° C vatten och 100 ° C för Basma).
 3. Efter att ha bildats en enhetlig henna vassle med basma måste du svalna till en temperatur på 40-50 ° C, varefter du kan börja applicera den på ditt hår.

Sammanfattningsvis bör det sägas att från den gemensamma metoden för färgning av hår med henna och basma (även om detta är frestande) bör undvikas, eftersom det är svårt att förutsäga resultatet säkert.

Om henna och gammal basma är färska blir färgen röd, om basan är frisk henna, så kan hårfärgen bli grön och bara om komponenterna är av samma färskhet, kommer håret att ta en relativt naturlig nyans.

Henna och Basma hårfärgning

 • Vid färgning av rötterna från tidigare färgat hår tvättas strängarna och torkas. Henna och Basma odlas på samma sätt som för primärfärgningen. Gruel appliceras endast på den regrowna delen av håret (rötter). Om vattnet kommer i kontakt med tidigare målat hår kan fläckar uppstå. Huvudet är täckt med perkamentpapper eller polyeten och lindas över det med en terryhandduk (håret bör inte pressas). Efter att ha behållit nödvändig tid tvättas strukturen bort utan tvål.
 • Henna och Basma kan färga grå hår som redan är blekt med väteperoxid. I det här fallet är de målade väldigt snabbt.
 • Du bör också minska exponeringstiden för henna och basma när du färgar håret efter sex månaders krökning. Om de är starkt odlade, bör färgen dock tillfälligt överges, eftersom det blir ojämnt: avlindat hår närmare rötterna kommer att bli lättare och ändarna blir mörka. Om det är nödvändigt att färga håret, bör du först ta den vuxna till färgen på krökt hår och sedan bearbeta alla strängarna tillsammans.

Henna hårfärgning

En av Hennas anmärkningsvärda egenskaper är möjligheten att använda den i blandningen eller efter målning med andra färgämnen.

 • Till exempel, för att ge håret en gyllene nyans förstörs de först, och efter tvättning fuktas de med en hönnas flytande lösning (2 teskedar per kopp varmt vatten). Efter 10 minuter sköljs håret med varmt vatten.
 • Det är känt att efter att ha fått ett permanent hår växa tråkigt. Ovanstående lösning hjälper till att återuppliva dem lite, för att göra färgen mer levande.

Henna grå hårfärgning

Sedin till huvudet: 2 sätt att se yngre ut med henna och basma

Gråt hår är inte den trevligaste reflektionen av livserfarenhet. För många kvinnor betyder utseendet av grått hår tillsatsen av självhushållningsproceduren. Och om du inte har experimenterat med utseendet, så är det dags att försöka måla över grått hår med henna och basma.

Du kan måla över grått hår med henna och basma

Henna fördelar

Henna är ett naturligt färgämne. Den är framställd av blad av alkaner eller lavsonia, vars födelseort är Indien, Sudan, Syrien, Egypten och Nordafrika. Detta är en helt ofarlig färg.

Henna grå hår inte bara målar, det stärker sina rötter och accelererar tillväxten

Denna naturliga färg ger en röd nyans. Om eldiga färger inte är din stil, är Henna inte mot grannskap med andra naturläkemedel. Brun nyanser kommer att ge en sådan extra komponent som kaffe eller kakao. Basma hjälper dig att göra ditt hår svart.

Henna finns i tre former: pulver, pressad kakel eller vätska i en flaska. Att byta hårfärg är bättre att köpa färg i pulver eller kakel.

Basma dygder

Basma är också en naturlig färg. Det är producerat från bladen av indigofer.

I antiken brukade detta material användas för att göra bläck, färg för tyger och började senare användas för kosmetiska och medicinska ändamål.

Basma innehåller tanniner som har en positiv effekt på hårbotten. Håret blir skinn, fyllt med hälsa och styrka, växa mycket snabbare.

Färgets snodd är att det Basma gråhåret målar i gröna och blå nyanser. Därför används inte tillsatser utan tillsatser.

Perfekt allians för hårfärgning

Båda naturliga färgämnena är lämpliga att måla över grå hår på huvudet.

Det gråhårets struktur är väsentligt annorlunda. Det är mer poröst, istället för att pigmenthålor bildas. Henna och Basma tränger djupt in i håret och återställer det, fyller det tomma utrymmet. Naturligtvis, som någon annan färg, tvättas de ut över tiden. Men den största fördelen med dessa naturläkemedel är att de ofta kan användas. Från detta hår kommer bara rikare och friskare.

Färgning av grått hår med henna och basma ska ske med försiktighet.

Om du bestämmer dig för att måla med naturläkemedel, var förberedd för det faktum att det inte kommer att vara möjligt att tvätta dem helt, måla även med kemiska färger.

Hur man väljer rätt nyans

Måla grå hår med henna och basma kräver särskild uppmärksamhet.

Om kemiska färger innehåller alla komponenter i färdiga proportioner, måste de nödvändiga proportionerna av naturprodukter väljas oberoende.

Vilka förhållanden att använda färgämnen, och hur lång tid att behålla håret? Det beror direkt på önskat resultat.

 • Auburn-färg antar ett förhållande av henna och basma 2: 1. Exponering till en halvtimme kommer att ge en ljus röd färg med en rödaktig tinge. Om du håller blandningen i en timme blir håret intensivt rött. Åldrande i upp till 4 timmar ger en rost effekt.

Rådet. För att få en gyllene nyans när du brukar blanda, bör du använda ett avkok av kamomill med citronsaft istället för rent vatten.

Kastanjebrun hårfärg med henna och basma

 • Kastanjfärg erhålls om du applicerar henna och basma i proportionerna 1: 2 eller 1: 3. En ljus kastanjfärg med rödaktig färg kommer att vara resultatet av en halv timmes åldring av blandningen. En timme senare blir locken intensiv kastanjfärg. En rik kastanj visas om du inte tvättar kompositionen i flera timmar (upp till fyra).

Rådet. Du kan lägga till en vacker choklad nyans genom att lägga till två teskedar av naturligt kaffe eller kakao till blandningen.

 • Mörkbrun är förhållandet 0,5: 2 av henna och basma. Om du brygger en blandning av svart te får håret en rödaktig nyans.

Rådet. Om du lägger betesaften till den färdiga kompositionen blir strängarna garnettfärgade.

Mörkbrun hårfärg

Omedelbart uppnå en djup mörk färg kommer inte att fungera. Henna och Basma färgning av grått hår bör göras flera gånger.

Hur man målar över grått hår med henna och basmoy: regler för tillämpning

Du bör inte använda Basma utan tillsatser - det ger ditt gråa hår en charmig grön nyans. Ägaren till det mörka håret kommer att påverkas av rena Basma Malvina med blåa krullar.

Naturfärger tolererar inte metallredskap, så du måste använda behållare av glas, trä eller keramik för att förbereda färgblandningen.

Vid arbete med färg är användningen av handskar absolut nödvändigt. I annat fall kommer inte bara huvudet att förändras, utan också händerna. Att tvätta det är väldigt svårt.

För en dag efter färgproceduren rekommenderas inte användning av schampo.

Det rekommenderas inte att använda schampo inom 24 timmar efter färgning.

Hela den här tiden fortsätter de aktiva komponenterna i naturfärg att engagera sig i ditt hår, perfekt skugga.

Den sura miljön kommer att ge en mer hållbar färg, så färgen kan varieras med en liten mängd kefir, vitt vin eller en droppe citron.

Låt oss vara unga i några år: proceduren för färgprodukter Phytocosmetics och recensioner

Det finns flera tekniker, hur man målar över grå hår med henna och basma.

Du kan använda färger separat eller tillsammans i samma komposition

Innan du applicerar färgen på hela huvudet, prova åtgärden på en separat sträng. Först undviker en allergisk reaktion (även ett naturligt medel kan provocera det). För det andra kommer du att förstå hur mycket tid att hålla färgen för att uppnå önskat resultat.

Metod 1: första henna, efter basma

Denna metod är lämplig för dem som har en stor andel gråhår eller vita bitar "spridda" ojämnt över huvudet.

Det första steget är att använda henna.

 1. I en specialrätt förbereda en tillräcklig mängd blandningen. För korta hårklippningar är en färgpåsäck tillräcklig; för långa krullar behöver du minst två.
 2. För bryggning kan henna inte använda kokande vatten. Vattentemperaturen bör ligga i nivå med 80-90 grader.
 3. Applicera blandningen över hela längden. Det viktigaste är att göra det jämnt. Då är det nödvändigt att linda huvudet med plastfolie och värm med en handduk.
 4. Därefter tvättar du kompositionen från huvudet utan hjälp av schampo.

Det andra steget är att tillämpa basma.

Basma bryggs med kokande vatten. Blandningen appliceras på hela längden av håret. Använd film och handduk tillval. Färgens hålltid beror på önskat resultat. Shampoo används inte för spolning.

Inget schampo används för spolning

Rådet. Att använda en balsam gör det enklare att tvätta av basmen. Applicera produkten i några minuter och ta sedan bort det med varmt vatten.

Metod 2: Basma och Henna på samma gång

Blanda båda ingredienserna med varmt vatten (inte mer än 90 grader). Applicera den färdiga föreningen jämnt på håret från rötterna till spetsarna. Den första som hanterar de gråa områdena. Bygg sedan en turban av polyeten och handdukar. Exponeringstiden beror på önskat resultat. Tvätta av färgen från huvudet ska vara densamma som i det första fallet. Naturliga färgämnen hanterar lätt det närmaste gråhåret.

Före och efter hennafärgning

Ett viktigt villkor är respekt för proportioner och teknik. För torkning ska inte en hårtork användas. Även med användning av naturliga färgämnen är preparatet viktigt - håret måste vara rent och torrt. Du kan inte applicera balsam och balsam före proceduren. När du använder henna och basma ingen skada du inte kommer att orsaka.

Du kan förstöra stämningen genom att välja felaktiga proportioner eller ytterligare komponenter. Noggrann förberedelse och preliminära test kommer att bli av med problem, men i slutändan får du friskt hår.

Välj en färgmetod som passar dig.

Henna och Basma hårfärgning: hälsa och rik färg

Förfarandet för färgning runt om i världen exponerar håret för många tjejer i olika åldrar. Vissa använder endast kemikalier för att byta färg, medan andra litar på bara naturliga material. Till exempel har henna och basma varit mycket populära under åren.

Naturliga färgämnen: eleganta resultat och hälsosamt hår

Vad är naturlig hårfärg

Populära naturprodukter

Basma och Henna är färger av naturligt ursprung. Den första åtgärden är gjord av en indigo växt. Det ursprungliga råmaterialet för henna är torkade löv av lawsonium.

Inledningsvis användes grundligt strimlade torkade blommor för att läka hår. Det positiva inflytandet av både henna och basma ansågs av invånare i olika länder: Indien, Kina, Grekland, Rom, etc.

De viktigaste hälsoegenskaperna är:

 • förstärkning;
 • stoppa nedfallet
 • bli av med mjäll;
 • restaurering av hårstrukturen från insidan.

Strängar förvandlas både från insidan och utsidan.

Naturliga färgämnen gör hår:

Även hårfärgning med basma och henna kan du ge ditt hår en av de många intressanta rika tonerna. Emellertid har färgprocessen, men enkel, sin egen nyans. Bara kunskap om några tricks hjälper till att få din drömmes nyans och inte en oförklarlig färg.

Var uppmärksam! Både henna och basma kräver noggrann hantering. Några experter rekommenderar först att avskurna en liten strand och genomföra initiala experiment på den.

Naturligt färgämne utan skada - en levande bild

Ansökningsmetoder

Med hjälp av en tandem av basma och henna hjälper du med dina händer att få en vacker nyans. Dess intensitet beror på vilken mängd färgämne som valts. Med prevalensen av henna kommer strängarna att bli ljusa, röda. Lägga till basma gör färgen djupare, mörkare och lugnare.

Det finns två vanliga sätt att dela naturliga färgämnen:

 • samtidigt blanda basma och henna i samma behållare;
 • konsistent färgar hår med ett eller annat sätt.

Den första metoden är perfekt för att skapa vackra rika toner. Det viktigaste här - att motstå proportioner som rådgivningsinstruktion. Genom att inte följa reglerna riskerar du att få ett oväntat resultat.

Stegfärgning används oftast för att ge en svart nyans till strängarna. Först håret är färgat med henna, då appliceras basma. Dessutom är det här alternativet lämpligt för nybörjare eller dämpning för intensiv rodnad.

Tips! Riskera inte för färgning bara till Basma. Resultatet kan vara oväntat: från blågrön till gråaktig.

Henna och Basma - Färger av vegetabiliskt ursprung

Färgning av hår med naturliga produkter är inte bara bra, men också fördelaktigt. Medelpriset på 125 gram hennaförpackning är 85-120 rubel. Basma har som regel ett identiskt värde.

Litterat tillvägagångssätt för färgning

Användarvillkor

Målar hår med basma och henna är inte mycket annorlunda än användningen av konventionella färgämnen.

Det finns dock ett antal nyanser som måste vara kända och bör inte ignoreras.

 1. För det första, använd endast porslin, lergods eller glas för att blanda bläck. Metall kan ge en oxidativ reaktion och plast - att mörka.
 2. För det andra, för att späda målarfärgen använda vatten med olika temperaturer. För henna är 75-85 ° C idealisk och för Basma - upp till 100 ° C. Henna i mycket varmt vatten börjar baka.
 3. Tredje, applicera naturliga färger endast på rena lockar. Lämplig som bara tvättad våt och redan torkad.
 4. Fjärde, var uppmärksam på färgens uppehållstid. Till skillnad från konventionella färgämnen kan basma och henna hållas i upp till flera timmar. Det är omöjligt att förstöra håret.
 5. För det femte, efter färgning, bör du avstå från att tvätta i minst tre dagar. Men notera: först efter det kommer du att se den resulterande färgen i all dess intensitet, och krullarna kommer att återfå sin vanliga textur.

Färgprocessen kan utföras självständigt.

Det är också värt att notera att det finns särskilda regler för att applicera naturlig färg på huvudet:

 1. Separera huvudet av håret är inte några små delar, separat framhäver: huvudets baksida, tempel, parietal zon.
 2. Börja färgning från occipital regionen: det är nödvändigt att hålla färgen på den under en längre tid, eftersom den har den lägsta temperaturen, varför färgen varar längre.
 3. Efter promezhte temporal och parietal delar. Till sist fördela färgen till spetsarna.

Korrekt användning av färger kommer att ge ett kvalitetsresultat.

Färgningen av grått hår med henna och basmo har en separat regel: blandningen bör appliceras på dessa områden i minst två lager. Som ett resultat kommer skuggan att vara nästan identisk med resten av strängarna.

Färger när de kombineras

Delning gör att du kan få olika nyanser av hårfärgning med henna och basma. Med hjälp av naturliga färgämnen i enlighet med rekommendationerna hittar du den önskade färgen under lång tid och förbättrar hårkvaliteten.

För färgning behöver du en minsta uppsättning tillgängliga verktyg:

 • pulverfärger: mängden varierar beroende på hårets längd. I genomsnitt behövs 25 gram för ett kort hårhår, ca 100 gram av varje produkt för långa krullar;
 • handskar;
 • borste;
 • kamkam med spetsigt handtag (ger dig möjlighet att enkelt och snabbt kasta strängar, samt skapa en smidig avskjutning);
 • vaselin eller fettkrämer
 • duschlock.

Tips! Vaselin / fet grädde hjälper till att undvika färgning av hud i områden som gränsar till håret.

Varianter av resultatet när de används tillsammans

Beroende på övervägande av en av de två ingredienserna och exponeringstiden får du antingen en mörkare eller ljusare nyans.

Till exempel, om basma och henna blandas i lika stora proportioner, kommer håret att förvärva följande nyanser:

 • Blondin - 30 minuter;
 • lätt kastanj - i 1 timme;
 • kastanj - i 1,5 timmar.

Om du tar henna två gånger mer än basmen blir strängarna brons. Håll färgen på huvudet ska vara minst 90 minuter. Med dominans dominans över henna (två eller tre gånger) kommer färgen att vara svart. För detta tar det ca 4 timmar att gå med färg på huvudet.

Regeln att blanda färgämnen är mycket enkel: desto mörkare önskad nyans, desto mer basma ska läggas till.

Förbättring av färgen genom att länka komponenterna och göra den mindre flytande hjälper:

 • glycerol;
 • linfröolja;
 • vanligt schampo

Henna och Basma trivs bra med varandra

Instruktioner för att bereda blandningen för färgning är mycket enkel:

 1. Mät ut önskad mängd av varje komponent.
 2. Placera i en färdig maträtt och gnid lite med en murbruk / träsked.
 3. Börja lägga till varmt vatten (temperaturen ska inte vara högre än 90o för att undvika rostning av henna), rör om ständigt.
 4. Stanna när blandningen är liknande i överensstämmelse med tjock gräddfil.
 5. Lägg några droppar av bindemedlet.

Vissa erfarna användare av sådana blandningar rekommenderar att du inte använder varmt vatten, men andra naturliga ingredienser - detta kommer att möjliggöra en intensivare färg.

 • uppvärmt vin;
 • varm infusion av naturligt kaffe.

Genom att lägga till några naturliga tillskott kan du också ändra den framtida nyansen något. Särskilt väl fungerar denna regel om du vill färga ditt hår inte i ren svart färg, men med en nyans. Den mest populära är den "svarta tulpan".

Du kan få det enligt följande:

 1. Blanda färgämnena i proportion: 2 delar av basma till 1 del henna.
 2. Fyll med varmt vatten och sätt i ett vattenbad. Vänta på en lätt koka och ta av blandningen.
 3. Kram betorjuiceen och lägg till 4 små skedar i färgen.
 4. Håll på huvudet i minst 3-4 timmar.

Använd olja för att göra ditt hår glänsande

Tips! Lägg till färgen även lite vegetabilisk olja (till exempel, skägg eller oliv). Detta kommer att göra håret mjukare och mer glänsande.

Fasad färgning

Separat färgning av hår med basma och henna öppnar fler möjligheter att leka med färg: för detta är det nödvändigt att noggrant styra exponeringstiden för basma på huvudet.

I de flesta fall erhålls emellertid alla samma klassiska färger:

 • Brun (Basma varar inte mer än 20 minuter);
 • kastanj (Basma tvättas på en och en halv timme);
 • svart intensiv (Basma tvättas efter tre timmar).

Steg ett: Henna

Foto henna förpackning

Först färga ditt hår med henna.

För att förbereda rätt vegetabilisk färg behöver du:

 • pulver;
 • vatten / sur vätska;
 • onödig handduk;
 • skål;
 • borste;
 • handskar.

Förfarandet för omvandling av hennapulver till färg är följande:

 1. Öppna hennapåsen och häll innehållet i skålen.
 2. Gradvis fyll pulvret med varmt vatten, omrör hela tiden för att undvika bildning av klumpar.
 3. När blandningen blir medelstor, låt den svalna något.
 4. Applicera färg på trådarna utan att kamma.

Ibland kan hennafärgning ge ett ojämnt resultat.

En mycket viktig punkt är exponeringstiden för färgämnet på huvudet. Slutresultatet av det första steget och den efterföljande upphandlingen av en vacker nyans beror på detta.

Som regel verkar färgämnena hos henna:

 • på blont hår - efter 10 minuter;
 • på mörkret - i 40-50 minuter;
 • på svart - om 2-3 timmar.

Som ett resultat får du en ljus eller intensiv röd hårfärg. Använd den med citronsaft istället för vatten för att göra den rikare och rikare. Den sura miljön aktiverar det naturliga färgämnet bättre och håret blir mörkt rött.

Applicering av henna på ljusbrunt hår

Steg två: Basma

Basmatlagning har mycket gemensamt med henna. Huvudskillnaden: färgen från den exotiska växtens indigofer kräver en hetare miljö för mognad.

 1. Koka vattnet och späd grundigt pulveret med det under omröring hela tiden. Du bör få en "flytande gräddfil", eftersom denna färg har förmågan att snabbt tjockna.
 2. Placera behållaren på ångbadet och koka. När de första bubblorna visas ska du omedelbart ta bort dem.
 3. Applicera på huvudet, utan att vänta på kylning. Var förberedd för det faktum att man i processen måste hälla kokande vatten.

Mörkfärg har en hög "capriciousness". Medan den hålls på grund av vätskekonsistensen kan den flöda starkt. Var därför beredd att snabbt ta bort överskott från huden för att förhindra dess färgning.

Experter påpekar att det är bättre för Basma att vara underexponerad lite snarare än överexponerad. Detta gäller särskilt för de som är "lat" för att måla håret med henna: den andra färgen kan ge en grön eller blåaktig nyans.

Coloring henna och basma ger ett vackert resultat.

Användbar information

Så här åtgärdar du felet?

Vid arbete med naturliga färger är det alltid nödvändigt att vara beredd på oväntade resultat. Men plus dessa färgämnen - förmågan att experimentera inom rimliga gränser, bli av med små brister i en nödsituation.

Följande åtgärder hjälper till att ändra resultatet något:

 1. Om Henna är för intensiv, använd varm olja (någon vegetabilisk olja). Lägg det på locken och blöt i minst en halvtimme.
 2. Det alltför stora mörkret som erhålls efter applicering av basma kan neutraliseras med vatten med citron eller vinäger.
 3. Om håret efter basma visade sig med en blåaktig / grön nyans, tvättas den omedelbart med schampo. Applicera sedan henna och håll i ett par timmar. Curls blir en mörkare ton, men utan en obehaglig nyans.

Bekämpa grått hår

Provresultat på grått och blont hår

Färgning av grå hår med henna och basma kräver en separat inställning. Faktum är att på grund av bristen på melanin absorberar håret färgämnen värre. Det är därför många kemiska färgämnen för grå hår har en mer aggressiv komposition.

Men att klara av oönskade vithet och naturläkemedel. Det viktigaste är att hålla proportionerna i rätt riktning och stämma in i den långsiktiga kampen: det grå håret slutar helt att låtsas att vara efter 2-4 färgning.

För maskering är det gråare håret bättre att använda konsekvent färgning. Att bli mörka färger blir något svårare än ljusa.

I regel varierar tiden och de resulterande nyanserna av hårfärgning med henna och basma enligt följande:

 • blond: blöt henna inte mer än 5 minuter; Gör en lösning ur Basma, häll över håret och skölj omedelbart med rent vatten;
 • Brun: Applicera Henna i 15-25 minuter; Basma tvättar i högst 15 minuter;
 • mörk kastanje: håll henna i ca 40 minuter; Basma - 45;
 • svart: båda färgämnena ska vara på huvudet i minst en timme.

sammanfattning

Och vilken nyans vill du välja?

Om du vill stärka håret med färgläggning, använd bara naturliga färger. Förutom rika färger får du en naturlig glans och mjukhet, samt glömma mjäll och förlust (se även artikeln "Hårfärgning med basma och henna: de bästa recepten för blondiner, brunhåriga, brunetter och röda").

Videon i den här artikeln innehåller användbara tips och råd om ämnet.

Basma - 4 färgningsmetoder

Skönhetsindustrin är fylld med alla slags förslag. Lejonens andel av dem är upptagen av tjänsten för omformning av hår - det främsta vapnet av kvinnlig attraktionskraft. Men de produkter som tillverkas av fabriken, det finns en betydande nackdel - de kemiska komponenterna.

Basma när färgning inte bara ändrar hårets färg utan också bryr sig om dem

Trots den färgstarka annonseringen har lovande noggrann skydd av oljor, oxidationsmedel och fixeringsmedel inte den bästa effekten på hårets bräckliga struktur. Det är därför naturliga färger, som verkligen bryr sig om hår, blir populärare. Basma hår - prata om det idag.

Basma - skada eller nytta

Kvinnor i Balzac-åldern behöver inte förklara frågans kärna - användningen av färgämnen har varit populär under en lång tid, liksom fördelarna med henna och basma.

Och bara med dominans av produkter av kända märken är naturfärg något förlorad. Unga modekvinnor undrar nu vad det är? Njut av nyfikenhet:

 • Externt är det ett torrt grått grönt pulver. Strukturen är avsedd för odling av vatten i den nödvändiga andelen. Inga speciella katalysatorer krävs för reaktionsoxiderande ämnen, reagens, fixeringsmedel.
 • Pulver är framställt av löv av den tropiska indigosfären, vilket ger två grundläggande nyanser - ljusblå och grön. Faktum är att färgen först producerades för att få olika färger på tyget och appliceras sedan på sitt eget hår. Basma färgning är vanligt nu.
 • Färgen på raven eller blå-svart handlar om Basma. Men att få sådana nyanser i verkligheten är svårt. Kräver en kombination av pulver med en annan naturlig ingrediens - henna. Sedan varierar alternativen från koppar, mörk choklad, brons, till svart.
 • Egenskaperna hos Basma när det gäller hårvård - ovärderlig. Efter färgning får de mat, växer bättre, desinficeras från många typer av svampar. På samma sätt, effekten på hårbotten.

Plus färgämne - dess pris. Kostnaden är jämförbar med målarboxen i den genomsnittliga priskategorin. Med ett ord, råd att köpa påsar, kanske alla utan några begränsningar.

Fördel eller skada - Nackdelar med Basma

Inget botemedel är perfekt. Inklusive Basma. Och om det gäller henna, skapar skiftet inte en katastrof - den kommer att förbli på en acceptabel nivå, då med Basma är allt mer komplicerat.

Färgen tenderar att förändras under hela oxidationstiden, så slutresultatet är oförutsägbart. Dessutom kommer de felaktiga proportionerna att leda till freakutseende - blå eller gröna nyanser av hår.

För att förhindra att det händer, rekommenderas att Basma är ordentligt förberedd för färgning - detaljerade recept nedan.

Du kommer inte att kunna tvätta bort resultatet du inte tyckte om, om färgen är naturlig, utan namn som "black basma" eller "eastern" - originalen innehåller bara ett ord.

I andra fall är reaktionerna och nyanserna instabila. Därför borde du fatta ett beslut medvetet och vara redo att bära en ny hårfärg innan den är helt tvättad eller återvinner strängar.

Det är omöjligt att applicera andra färgämnen på det nymålade håret - effekten garanteras ytterligare + problem med hårbotten - brännskador, torrhet - tillhandahålls.

Färgteknik och basmått för olika nyanser

Så, om du gillar utseendet på en het spanjol, italiensk eller annan orientalisk skönhet, och beslutet att använda Basma är gjort, låt oss börja. Hur man målar basma svart

Först och främst krävs ett känslighetsprov - något färgämne, inklusive basma, orsakar allergi. För att göra detta appliceras en liten del av pulvret på baksidan av handen.

Tänk på att det är omöjligt att omedelbart bli av med den resulterande nyansen på huden, så vi gör ett litet smet.

Vidare proportionerna för olika resultat:

Chokladfärg

Det visar sig som ett resultat av jämn blandning av delar av pulver - 1: 1. Mängden bestäms individuellt beroende på hårets längd, tjocklek och initiala nyanser. Ljusa färger - ljusbrun, röd, men inte blont - passar bäst för färgning - resultatet kan bli grönt.

Brons nyanser

I detta fall halveras procenten av basma mot henna. Genom att blanda två delar av henna och 1 basma kan du få en koppar, brun eller kaffeskugga. Beroende på den naturliga nyansen visas en mer röd färg på det ljusa hårets hår.

svart

Färga håret med basma för att få färgen på den svarta vingen, kanske om du ökar dosen i kombination med henna. Nu är andelen 2: 1 för mörkt hår. Den ursprungliga nyansen kommer i hög grad att justera resultatet.

Till exempel kommer det röda håret inte att bli blått svart, för att skillnaden är drastisk. Det är nödvändigt att öka mängden till 3-4 delar till 1 del henna.

Henna och Basma färgar grått hår

Kvinnor från den äldre generationen, liksom unga blondiner, vill vara attraktiva hela tiden.

Användningen av pulver gör det ljusa håret till grönt, och sedan lämnar huset med huvudet hållet högt kommer det inte att fungera. Vad ska man göra Fortsätt enligt följande:

 • Först färga håret med en henna och håll pulvret på huvudet i 1 timme.
 • Sätt ut utspädd färg efter noggrann tvättning av föregående pulver. Under en kort tid - 30-35 minuter.
 • Efter shampooing och inspektion av resultatet, bör basma fläckarna vara svarta i det traditionella 2: 1 receptet.

Du bör inte vara rädd för reaktionen från en lång process, om du tidigare testat för hudens känslighet för färgen. Många kvinnor, tvärtom, anger faktumet av större mättnad, om kompositionen hålls kvar på håret under lång tid.

Hårfärgning hemma - hur man applicerar Basma korrekt

Det är inget svårt att förbereda kompositionen för färgning. Öppnade förpackningar med henna och basma används omedelbart - lagring i luft är inte tillåtet. I annat fall kommer oxidationsprocessen att göra kompositionen, som används nästa gång, till dålig kvalitet.

Vi fortsätter till beredningen av hår:

 1. Huvudet måste vara rent. Det ska tvättas och torkas dagen innan. Smutsigt hår är för fet. Genom naturliga sekret från talg, färgning med henna och basma - kommer inte att uppstå. Färg kan inte komma igenom. Som ett resultat - "fläckig" färgning.
 2. Hårhår försiktigt kammade och färg börjar från toppen. Du kan inte förbereda för flytande blandning, annars kommer dropparna att dyka upp var som helst - på nackans, händer och kläder. Korrekt utspädd basma innebär att man får en krämig massa.
 3. Hals och kläder är säkert täckta med en tyg krage eller gamla handdukar. Ansiktsskinnet i pannan och templet smutsas försiktigt med en fet kräm och ser till att den inte kommer på håret, annars kommer rötterna inte att färgas.

Det är också möjligt att utföra hårfärgning med basma hemma, följ bara rekommendationerna i denna artikel.

När alla försiktighetsåtgärder vidtas, applicera kompositionen i håret med en pensel eller svamp, sätt sedan in huvudet i en plastpåse och vänta på den tilldelade tiden.

För att påskynda oxidationsreaktionen, efter att ha tvättat pulvret, pressas en halv citron i vattnet för sköljning. Därför är det enkelt att färga håret med Basma.

Hur färgar hår med henna och basma

Förutom Henna i öst finns det en annan favoritfärg - Basma. Henna och Basma - de vanligaste naturliga färgerna.

Deras användning i hemmet är inte svårt, och den positiva effekten på håret är stor.

Recept med henna är lämpliga för att ge håret röda nyanser. Basma i kombination med henna används för att färga hår i mörkare färger - från lätt kastanj till svart, och är också lämplig för färgning av grått hår.

Basma används bara med henna eller kaffe, eftersom en basma målar håret i en grönblå färg. Basma innehåller ett blått färgämne - indigo, och om du lägger till henna till det, kommer förekomsten av den röda komponenten att förhindra utseendet av en grön nyans. Å andra sidan neutraliserar den blå komponenten i Basma den mättade röda färgen på henna som det var, vilket gör att färgen blir mer lugn.

Henna är mycket användbart eftersom det innehåller mycket eteriska oljor och tanniner. Det stärker och läker hår, behandlar hårrötter som påverkas av kemiska färgämnen eller felaktig vård, skyddar mot de skadliga effekterna av solen, slutar håravfall, hjälper till att eliminera mjäll. Intressant tränger Henna inte in i hårstrukturen när de färgas, men fläckar dem länge, nästan som färgämne. Det innehåller ämnen som stramar det yttre skaliga hårskiktet och ger en märkbar glans.

Basma är gjord av indigo blad. Basma är, som henna, en miljövänlig produkt och har anmärkningsvärda kosmetologiska egenskaper: det stimulerar hårväxten och ger den en naturlig glans, förbättrar hårstrukturen och förstärker rötterna.

Tillsammans har henna och basma för hår också ett stort antal användbara egenskaper. Nästan varje kvinna märker att efter hårfärgning blir håret glänsande och starkt. Dessutom, tack vare dessa kosmetika försvinner mjäll och håret slutar falla och börjar växa snabbare.

Det är möjligt att färga håret med dessa två färgämnen på två sätt: den ena efter den andra eller efter blandning av båda färgämnena. Resultaten kommer att vara ungefär lika, men det är bättre att använda henna och basma konsekvent (henna måste göras först, då basma). Den här metoden är den mest praktiska, eftersom om efter Henna du får oönskad hårfärg, blir det lätt att korrigera med efterföljande målning med basmoy. Detta kommer att tillåta att reglera färgprocessen.

Henna nyanser med basma

Färgprocessen med henna och basma är samma som med kemiska färgämnen. Det enda undantaget är att innan du målar är det nödvändigt att tvätta huvudet och, utan att torka huvudet, fortsätt att applicera färgen på håret.

Basma appliceras på rent, fuktigt hår med henna eller efter hennafärgning.

Ändra förhållandet mellan henna och basma, varaktigheten av exponeringen, kan du få en mycket annorlunda hårfärg: från ljus till svart. Det är viktigt att efter hårfärg har ett naturligt utseende.

Beroende på hårets längd tar de från 25 till 100 gram torrt hennapulver och basma. Förhållandet mellan dem varierar beroende på önskad ton och färgintensitet.

* Svart färg erhålls genom att blanda 1 del henna och 3 delar basma.
* Ljusbrun nyans. Blanda 1 del henna och 1 del basma. Håll i 30 minuter.
* Lättblont hårskärpa ger en blandning av 1 del henna och 3 delar basma, applicerad i 1 timme.
* Kastanjfärg erhålls genom att blanda henna och basma i lika delar.
* Mörk kastanjfärg. Blanda henna och basma i förhållandet 1 till 3. Du måste hålla i 1,5 timmar.
* Ljusbrun nyans. Blanda 1 del henna och 1 del basma. Håll i 1 timme.
* Bronsskugga. Blanda 2 delar av henna med 1 del av basma. Håll 1, en timme.

Henna och Basma-pulver males omsorgsfullt i en glasfat med en träsked med varmt vatten eller med varm infusion av starkt naturligt kaffe eller med uppvärmt rött vin till en uppslamningstäthet. Linfrö-avkok, glycerin eller schampo kan också sättas till henna-lösningen. Dessa är bindande komponenter som hjälper till att applicera färgämne i håret jämnare.

Titta på en mycket användbar video om ämnet henna och basma hårfärgning

Separat henna och basma färgning

Hårfärgning med henna och basma används separat främst för svart (första henna, då basma).

* Svart färg. Sätt henna på håret först. Håll en timme. Tvätta sedan av och håret torkas.
Efter att ha satt gruel från basma. hålla:

 • 15-20 minuter för ljusbrunt hår,
 • 1-1,5 timmar för kastanj
 • 2-3 timmar för svart.

Henna eller basma appliceras, antingen genom att dela håret i avskiljningar, eller helt enkelt över håret, fördela det jämnt från rot till slutet. Färgen fördelas kraftigt på håret, kammas först med en sällsynt, sedan med en frekvent kam, så lägger pigmenten smidigare.

Basma gruel, som henna, är beredd precis före användning. För dess förberedelse är pulvret också noggrant malt, hällt med varmt vatten och blandad brunn. Därefter kokas lösningen av basma med kontinuerlig omröring över låg värme. Så snart lösningen börjar koka, avlägsnas den från värmen. Korrekt förberedd Basma-lösning har konsistensen av flytande gräddfil.
Basmy gruel fortviker snabbt, så det måste göras mer flytande än henna-lösningen. I arbetet med att arbeta i grus av basma behöver du lägga till lite varmt vatten. Vi förbereder färglösningen tillräckligt för att täcka hela huvudet. Ju tjockare och längre håret desto mer lösning krävs.

Applicera den kokta gruelen Basmy på håret, som henna. Bara wrap ditt huvud är inte nödvändigt. Detta är bara nödvändigt när du målar i svart. I detta fall måste basmen hållas på håret under lång tid.

Tvätta Basmu med varmt vatten utan tvål. Du kan tvätta håret med tvål bara nästa dag. Endast om hårfärgen var mörkare än vad som krävs, tvätta omedelbart håret med tvål.
För mycket mörkare kan försöka ta bort citronsaft, citronsyralösning eller ättika. Men det kommer inte ge betydande förtydliganden.
Tänk på att det är mycket svårt att ta bort basma från håret, därför är det bättre att underexponera det än att överdriva det.

Med otillräcklig hennabehandling kan överexponering av basma på huvudet orsaka en grön nyans. För att eliminera denna defekt bör håret tvättas med vatten med tvål och därefter bör henna appliceras på dem i 10-15 minuter. Efter denna operation blir håret en mörkare ton.


Hårfärg med en blandning av henna och basma

Vid samtidig färgning hälls den önskade halten av henna och basma (50-200 gram av allt beroende på hårets längd) i rätter, hälls med varmt vatten och omröres tills en homogen uppslamning bildas, liknande i konsistens till tjock gräddfil. För att erhålla önskad nyans av håret tas ett visst förhållande av henna och basma (se ovan). Ju mörkare skuggan du vill få, desto mer basma borde vara i hårfärgsmedlet.

Om du vill få en trendig nyans av "svart tulpan", lägg sedan till 3 - 4 teskedar av nypressad rödbetersaft till en blandning av basma och henna (2: 1), uppvärmd i ett vattenbad. Och om du lägger till 1 tesked olivolja blir ditt hår mycket mjukare och silkeslen.

Den framställda kompositionen appliceras på skiljeväggarna på tvättat och något handdukstorkat hår. I hårväxten smudde huden med petroleumjelly. Om du inte, då någon gång efter proceduren, kommer din panna att "dekorera" en ljusgul rand.

Kremaktig färg bör appliceras på torrt eller vått rent hår och det är bäst att börja från baksidan av huvudet. Bakst på huvudet har den lägsta temperaturen, så håret fläckar längre. Applicera sedan färgen på parietala och tidsmässiga delar av huvudet, och sedan - längs hela längden.
För att förbättra effekten, sätt en plastlock på huvudet och linda ihop med en handduk.
Färghållare:

 • från 10 - 40 minuter (för att ta emot ljuston)
 • till 1 - 3 timmar (för att ta emot mörk mättad ton)
 • områden med störst ackumulation av gråhår färgas 2-3 gånger
 • Resterna av vattnet späds 1/3 - 1/4 med varmt vatten och lägger färg på ändarna av håret.

Efter färgning sköljs håret med varmt vatten. Vid färgning av hår med basma är det inte önskvärt att tvätta håret med schampo eller annat alkaliskt medel i minst tre dagar efter färgning.

Sköljning med surgjort vatten kan endast utföras på en dag.

Kom ihåg: om du målar för första gången, försök sedan måla en liten strand först innan du färgar hela håret.

Efter färgning av hår med henna med Basma är det inte lämpligt att färga håret med kemiska färgämnen och exponera dem för kemiska förfaranden (curling eller straightening).


Hur färgar grå hår med henna och basma

Med ålder minskar hårinnehållet i färgpigmentet - melanin i håret, därför börjar håret bli grå. Gråt hår kan döljas med hjälp av olika färgämnen. För att få ett bra resultat för håret kan du använda vegetabiliska färgämnen, som också behandlar håret och fyller dem med näringsämnen, vilket innebär att de kommer att ha en terapeutisk effekt på håret och hårbotten.

Henna har förmåga att perfekt måla över grått hår. För färgning av grått hår är det mest fördelaktiga mörka nyanser: brunt och svart.

Hår med grått hår rekommenderas att färgas i två steg - först med henna och sedan med basma. Det är också tillrådligt att alltid lägga till basma till henna om du har mer än en tredjedel av grått hår. I det här fallet smyger det gråa håret bättre.

Vid färgning av grått hår rekommenderar vi att färga håret på håret (i minuter):

Om du vill få färgen ljusare än naturlig, måste håret först klargöras med en eller två toner med väteperoxid.

Efter att ha färgat hår länge ser du silkeslen och glänsande. Det räcker att tonera växande rötter och periodiskt uppdatera färgen längs hela längden.


Den rekommenderade mängden pulver för olika hårlängd

- 100 g var för kort hår

- 200 g av var och en för håret till nacken.

- 300 g av var och en av dem för axellängdshår.

- 500 g av var och en för hår upp till midjan.

Spara inte på blandningen: O).

Resultatet av henna och basma hårfärgning bestäms av följande faktorer:

● Naturlig hårfärg att färgas
● Struktur av hår: deras tjocklek, torrhet och andra individuella egenskaper. Tunt, mjukt och torrt hår är målade mycket lättare än tjockt och tufft. Hårfärgad med väteperoxid, hår med permerat hår är mycket snabbare målade;
● Temperaturen på vattnet där henna och basma gruel är beredda, och vattentemperaturen när den appliceras på håret. Ju kallare färgämnet, desto långsammare målar det;
● Varaktigheten av färgens effekt på håret. Ju längre blandningen är på håret desto mer fläckar de;
● Proportioner där henna och baspulver blandas.

Nackdelar med att färga hår med henna och basma

 • På kemiskt färgat hår beter sig henna och basma oförutsägbart. Därför har du färgat ditt hår med henna och basma, du kommer inte att kunna använda de inköpta färgerna med kemiska färgämnen i kompositionen tills håret växer
 • Målade med henna och basma hår kan inte utsättas för några frisyrstickor relaterade till användningen av kemikalier: perm, laminering, markering, toning - det här är inte för dig nu.
 • Om du ser en grön nyans, var inte panik. Den kommer att försvinna om en dag eller två när basan oxideras. Efter 2 dagar blir ditt hår helt svart.
 • Henna och Basma färgning brukar vanligtvis i flera månader, men kan gradvis förvärva en röd eller blå-violett nyans, därför, för att behålla önskad färg, är det nödvändigt att göra hårfärgning i rätt tid.

Steg för steg instruktioner för henna och basma hårfärgning

Henna och Basma hårfärgning är tillgänglig för alla och kan användas hemma. Du kan färga håret svart och måla grått hår med henna och basma, utan parafenylendiamin eller andra kemikalier!

Henna och Basma hårfärgning slappar av lockigt hår och gör det glatt, slätt och svart.

Natten innan, blanda Henna med citronsaft för att göra potatismos. Låt blandningen över natten så att färgämnet kan dyka upp. På morgonen, tillsätt tillräckligt med vatten till blandningen för att göra det som tjock yoghurt.

När håret är blont, kan de inte omedelbart bli svart, så i början är det nödvändigt att färga dem med henna.

Du hittar mer information om hur du färgar håret med henna här: Henna färgning

Använd handskar, eftersom dina händer kan fläcka!

Applicera en tjock färglack och fördela det genom håret. Så att hela håret var täckt med ett tjockt lager färgämne, upp till hårbotten.

Massage blandningen i håret till rötterna. Det är lämpligt att applicera mer blandning.

När håret är helt täckt, rengör hårlinjen och öronen från färg.

Wrap hår med klädesfilm och håll i 2 timmar.

Skölj håret och torka med en torr handduk.

Var inte orolig att ditt hår efter färgning inte kommer att ha den färg du ville ha!

Efter att hönanen tvättats och håret är torrt, förbereda basma.

Kombinera Basmaspulver med vatten till konsistensen av yoghurt.

För att göra färgen stabilare, tillsätt en tesked salt.

Och du kan omedelbart börja hårfärgning.

Basma pasta måste appliceras på samma sätt som henna pasta

Kamma håret så att du sedan enkelt delar upp det i sektioner. Separera håret och applicera blandningen mycket tjockt mot hårbotten.

När allt hår är helt täckt med en pasta av basma, linda håret med plastfolie.

Torka hårbotten från överflödig färg och lämna i 1 timme.

Tvätta färg på håret.

Efter att huvudet har tvättats är det klart att håret har blivit svart!

Det finns en snabbare färgmetod, om du inte har tillräckligt med tid för att skilja hårfärgningen.

Ta henna och häll pulvret i en skål (helst plast) och häll kokande vatten (90 grader), rör om med en sked så att det inte finns några klumpar, du borde ha en tjock gruel. Låt det smälta i 10-15 minuter på ett ångbad. Du måste också göra med Basma, sprida den till ett tillstånd av tunna potatismos. Tillsätt basmagasinet i Henna-koppen.

Och måla som beskrivet ovan.

Henna och Basma är naturliga hårfärgsprodukter som dessutom tar hand om håret, stärker sina rötter och strukturer längs hela längden. De skyddar håret mot skador, ger det glans och ökar volymen, närmar hårbotten, förhindrar håravfall (för mer information, se Henna för skönhet och hälsa hos håret).

Om du vill ha friskt och glänsande hår, så hjälper henna och basma dig med det här!
Enligt persianshop.com.ua, lidernews.com

Universell hårmask baserad på henna

Kaffe för hår

Färga ditt hår hemma

Hur målar man grått hår med henna och basma utan plåga?

Mitt hår började bli grå från 20 års ålder (jag är i fadern, han och hela familjen har samma sak). Nu är jag 38, gråhår, förmodligen% 80, om inte mer. De senaste åren har jag målat London med intensiv toning i en orange tub, inköp i prof. butiken (rekommenderas av frisören - mindre skada). Men nu började håret växa väldigt snabbt, och en vecka efter färgning - på den avskilda gråhåren. Inte att målas varje vecka - detsamma är det kemi. Jag torterade fruktansvärt, jag hatar LUTO denna målningsprocess och jag hatar att gå med en grå rand, bara i förtvivlan redan. Mamma för länge sedan berättar för mig att jag ska byta till folkmedicin, nu ser jag mig själv som jag måste. Jag försökte måla mig själv med henna och basma 3 gånger så länge - det är bara en vild fasan: sanden från vattnet och henna faller inte på mitt huvud, allt är lite fult, jag lider i 2 timmar. Kanske finns det knep för att underlätta denna process? På en av forumet läser jag att en kvinna med samma problem gör en henna mask, ägg, oljor och något annat istället för att färgas en gång varannan vecka - och det grå håret är målat över. Så, kära tjejer, om du är vacker med henna och basma, skriv då hur du förenklar processen. Kanske kan du verkligen lägga till olja, då vad och hur mycket? Är det möjligt att införa allt detta med dina händer och inte med en borste? Hur målar man grönt hår en gång i veckan? Jag vet absolut inte hur man målar rötterna - oavsett hur svårt jag försöker, är färgen fortfarande hela längden. Vänligen dela hemligheten om hur man målar över endast återvunna rötter (med henna och basma). Generellt, för några råd kommer jag att vara väldigt tacksam. Om något är mitt hår i början mörkt, jag torkar mörkbrun eller medelbrun (det här är tidigare, det finns inget namn på färgen orangefärgad, det finns siffror, jag tar 5,71). Hårlängd - till mitten av nacken (stegad fyrkant).

Gästen

Henna och Basma på grått hår ser inte så mycket ut. Min mamma försökte måla den så, inte för vacker, nu använder hon schampon varannan vecka.

Gästen

utspädd med henna-avkok av tjaktorn bark till konsistensen av tjock grädde, måste du applicera den här heta blandningen, men fortfarande inte målade mycket, huvuddelen av håret är mörkare än de som är gråa, jag målar först med en pensel, sedan med mina händer raka i handskar, jag har en fyrkant, jag målar alla längd hur mår det några rötter? Jag tycker inte om den här processen.

Gästen

Målade med henna och basma måste vara separata - annars kommer allt att bli dåligt färgade, tyvärr. På morgonen måla med henna, på kvällen med Basma. I Henna, lägg till lite olja, det gör det verkligen verkligen bara enklare till tider. Jag råder inte att applicera den med mina händer - det är mycket lättare med en pensel. Kan inte mamma måla dig? Då kommer du inte att lida, snabbare och mer exakt, kommer henna appliceras jämnt och bara på rötterna. Tvätta Henna och Basma utan schampo och tvätta inte håret i tre dagar.

Gästen

författaren, betrakta problemet löst, försök att använda lash henna och vill inte ha något annat,
På irecommen ru i sökfältet skriver du henna frodigt - det är min recension, det är bara det bästa färgen som är för hår!

Gästen

Henna och Basma på grått hår ser inte så mycket ut. Min mamma försökte måla den så, inte för vacker, nu använder hon schampon varannan vecka.


läsa recensioner och lära pravtlno, min mamma också grå, men att ingen vet, eftersom det är målat som det ska, på irecommend läsa)

vicker

Jag är inte riktigt på ämnet henna och basma, men kanske mitt råd hjälper mycket att dölja grått hår. Visst, efter 3 veckor har jag en remsa synlig vid avskärningen med grått hår. Jag tar bara mascara och prova dessa ställen för att bli tonad. hjälper mig Jag har långt hår så jag tvättar dem var tredje dag. En sådan toning hjälper mig i ytterligare 2-3 veckor. och sedan går jag tillbaka till min mästare för att måla rötterna. Det visar sig att jag målar rötterna en gång i månaden och en halv.

Gästen

Min mamma använder förmodligen hälften av hennes liv för att använda henna och basma, hon har så coolt, skönt, friskt och tjockt hår som jag aldrig sett på hennes ålder (hon kommer att bli 70 i år). Inget grått hår är synligt, allt är målade över, målade ungefär en gång i månaden eller två. Det är möjligt och ofta, från henna och basma bara till nytta. Jag försökte måla mig ett par gånger, bara tills jag kan få den önskade färgen. Det är också svårt för mig att applicera denna blandning med en borste, jag hjälper med mina händer. För att sprida det exakt på hela håret sprider jag bara mina fingrar över hela huvudet, rör låsen och lägger mer blandning. Jo det är mer bekvämt för mig att blanda konsistensen av inte mycket tjock gräddfil, om den är tjockare, så kommer den helt enkelt att stå upp. Rör noggrant och applicera på att rengöra lite fuktigt hår varmt (så långt som tolerant mot hårbotten, utan fanatism). Jag vill försöka utan Basma för att få en rik röd färg.

Författare

författaren, betrakta problemet löst, försök att lash henna och vill inte ha något annat, på irecommen ru, i sökfältet, slå i Henna Lush - min recension är där, det är bara det bästa färgen för hår!


Tack för råd. I vår stad finns det ingen kosmetisk lash. På vilken webbplats kan du köpa den, helst utan förskottsbetalning?

Gästen

Och jag lägger till jod för en rik kopparfärg, 1 timme. l.na 30-50 gram henna. Gråt hår, förresten, fläckar väl. Jag satte henna på mina händer och lutade över badet. Det är lättare för mig). Och tvätta med balsam.

Gästen

Författaren, jag är ledsen, det är inte ämnet. Om du har nästan allt hårgrå, kan du gå till platina blont. Det blir lättare att ta hand om ditt hår.

Gästen

Jag tar 2 förpackningar av henna för min hårlängd. Jag tar en halv tesked citronsyra och häll kamille eller lökskal med varm buljong. Konsistensen måste vara som tjock gräddfil, annars kommer allt att hålla sig. Jag lägger henna på mitt hår, bär handskar, utan pensel, det är inte bekvämt för mig. Jag lägger en hatt på huvudet och en handduk över den. Jag håller i en timme, i en timme dricker jag varmt te, jag har svart hår av naturen och gråa hår som syns är märkbara. Naturligtvis, inte mycket av dem än. Jag måste måla över dem, såklart är de annorlunda än resten av håret. De är mer gyllene, men inte gråa! Krasch en gång i månaden, mycket väl bevarad. I en månad kan du se på grått hår som de har vuxit och färgen tvättas inte ut från grått hår. Jag gillar det i kölvattnet! ;)

Gästen

Måla inte över naturliga färger grå hår, bara kemi tyvärr

Gästen

författaren, betrakta problemet löst, försök att lash henna och vill inte ha något annat, på irecommen ru, i sökfältet, slå i Henna Lush - min recension är där, det är bara det bästa färgen för hår!


Jag behöver inte köpa det på något sätt lash. Med det berättade säljaren själv honligt att 80% hon inte skulle måla. Kort sagt, inte bara dödade hon mig, att hon, som smält bacon, när du skilde dig. Håret tvättades inte. Greasiness först efter 2 tvättar tvättades bort, grått hår fläckade inte.

Gästen

Separat färgning krävs. Du kan hålla lite längre, men de blir mörka. Gråt hår är målade över, jag har inte tillräckligt med det, men jag kan säga att allt är målade över.

Gästen

Jag tvättade först mitt huvud, slog det med en handduk, och sedan applicerar jag basma + henna, konsistensen är kefir, men det finns ingen torr och det ligger normalt med en pensel. inslagna i en film, en hatt och sömn

Brunhilda

Mycket bra Henna målar över grå hår. Jag är 35, varav jag är 10 år gammal, jag har redan målat med henna. Jag vet inte vad som är mjäll, allergier, håravfall och andra problem. Jag har långt hår, Henna hjälpte mig att växa, hårfärg är slät, djup koppar-kastanj. Det ser väldigt bra ut. Jag började också bli grå, jag bekänner att det är problematiskt att måla grå hår med henna. Mitt råd till dig, köp inte billig henna. Bra henna säljs endast på marknaderna i östliga länder (Turkiet, Iran, Irak, Marocko, Tunisien, Algeriet, Indien.) Jag köper i Turkiet, det mår gråhår perfekt. Marockansk är också bra. Indiska är bara magisk, det ger en mer röd mättad färg. Köp inte det från oss. Förtvivla inte, leta efter ditt recept, experimentera vad som är bättre och effektivare för ditt hår. Jag försäkrar dig om att det är värt det. Gör inte med kemiska färger, speciellt om ditt hår blir grå och du måste målas ofta! Hennas verkan är kumulativ, underbart ljus Veterinären kommer med tiden. Det är nödvändigt för mig flickvän först skrattade.. och nu uppmanas att dela receptet.

anya

Oak bark decoction rekommenderades till mig.


Ja, det ger en brun nyans om infusionen är zaparivat henna. Du kan fortfarande henna med basma och amla pulver blandat.
om grå hår - mycket beror på hårets struktur. och effekten av sådana naturliga färger är inte ögonblicklig. Den önskade färgen kan erhållas efter 5-6 färgning. och i början kan du måla oftare. men då färgen inte tvättas ut.
Jag målar mig själv och jag målar min svärmor. hennes hår är 100% grått, men det fläckar väl. Vi använder henna och basma Chandi.

Gästen

För första gången i sitt liv var henna + basma målade, målet var att måla grått hår (lite). Det visade sig underbart !! Gråt hår skiljer sig från resten, men viktigast, inte grått)
Hur gjorde: 2 henna + 1 basma, bryggt tebröd, 1 matsked persikorsmör, 1 äggula, hålls 4 timmar under duschlock och halsduk ovanpå. Dess färg är mörkbrun

Zoe

Mycket bra att anpassa till att lägga till 2 delar Henna 1 del basma och en matsked av kakao. Jag brygger också tills gräddfilen inte är mycket tjock, jag applicerar och smeder mina händer på rent, något torkat hår.
Därefter i 1-1,5 timmar under locket.
Sedan tvättar jag det, men i slutet lägger jag lite hårbalsam. Underbart och snabbt tvättas av hela sanden från håret.
Även i Asien rekommenderar de inte det, men jag gillar det verkligen.
Grå färg över, färgen är inte röd och nästan kastanj.

Zoe

Efter kommentaren gick jag för att färga mitt hår och kom ihåg en ny nyans.
Under målningen behöver en kam med sällsynta tänder.
Jag gör avskjutningen och sedan smeder jag på den gemensamma sidan, sedan kammade jag ut nästa parting och spridar igen den föregående delen, jag masserar det också med mina fingrar. Så lite och lätt kamma den redan färdiga rörelsen till slutet av hälften av huvudet, lätt massera färgat hår. Tja, också den andra hälften. Det är lättare att vända strängen färgad endast vid rötterna utan att riva ut håret.

Gästen

Jag måste applicera den här heta blandningen, jag har fyra i en sort, jag målar hela längden.


På Irecommend, hitta rågmjölen Mistress, om du tvättar det då blir det inte grått! och om hon inte är något bättre än Henna Lush Brown är inte närvarande - läs också om henne på Irecommend.

Olga

På Irecommend, hitta rågmjölen Mistress, om du tvättar det då blir det inte grått! och om hon inte är något bättre än Henna Lush Brown är inte närvarande - läs också om henne på Irecommend.


Jag köpte den här hennaen från Lush: väldigt besviken, full, så att säga, skit.

Gästen

Flickor, ledsen för dumheten, och henna med Basma måste appliceras på vått hår eller torrt?

Egor

Oak bark decoction rekommenderades till mig.

Flickor, ledsen för dumheten, och henna med Basma måste appliceras på vått hår eller torrt?

Elina

Jag applicerade först henna skilda i kefir i 2 timmar någonstans på håret, tvättas av och löst i varmt vatten. någonstans runt 3 timmar. Gråt hår är inte annorlunda. inte tvättas bort. naturlig färg. henna och basma iranska köpte. den enklaste. allt är perfekt bara så lat om det ((

Hur färgar hår med henna och basma

Förutom Henna i öst finns det en annan favoritfärg - Basma. Henna och Basma - de vanligaste naturliga färgerna.

Deras användning i hemmet är inte svårt, och den positiva effekten på håret är stor.

Recept med henna är lämpliga för att ge håret röda nyanser. Basma i kombination med henna används för att färga hår i mörkare färger - från lätt kastanj till svart, och är också lämplig för färgning av grått hår.

Basma används bara med henna eller kaffe, eftersom en basma målar håret i en grönblå färg. Basma innehåller ett blått färgämne - indigo, och om du lägger till henna till det, kommer förekomsten av den röda komponenten att förhindra utseendet av en grön nyans. Å andra sidan neutraliserar den blå komponenten i Basma den mättade röda färgen på henna som det var, vilket gör att färgen blir mer lugn.

Henna är mycket användbart eftersom det innehåller mycket eteriska oljor och tanniner. Det stärker och läker hår, behandlar hårrötter som påverkas av kemiska färgämnen eller felaktig vård, skyddar mot de skadliga effekterna av solen, slutar håravfall, hjälper till att eliminera mjäll. Intressant tränger Henna inte in i hårstrukturen när de färgas, men fläckar dem länge, nästan som färgämne. Det innehåller ämnen som stramar det yttre skaliga hårskiktet och ger en märkbar glans.

Basma är gjord av indigo blad. Basma är, som henna, en miljövänlig produkt och har anmärkningsvärda kosmetologiska egenskaper: det stimulerar hårväxten och ger den en naturlig glans, förbättrar hårstrukturen och förstärker rötterna.

Tillsammans har henna och basma för hår också ett stort antal användbara egenskaper. Nästan varje kvinna märker att efter hårfärgning blir håret glänsande och starkt. Dessutom, tack vare dessa kosmetika försvinner mjäll och håret slutar falla och börjar växa snabbare.

Det är möjligt att färga håret med dessa två färgämnen på två sätt: den ena efter den andra eller efter blandning av båda färgämnena. Resultaten kommer att vara ungefär lika, men det är bättre att använda henna och basma konsekvent (henna måste göras först, då basma). Den här metoden är den mest praktiska, eftersom om efter Henna du får oönskad hårfärg, blir det lätt att korrigera med efterföljande målning med basmoy. Detta kommer att tillåta att reglera färgprocessen.

Henna nyanser med basma

Färgprocessen med henna och basma är samma som med kemiska färgämnen. Det enda undantaget är att innan du målar är det nödvändigt att tvätta huvudet och, utan att torka huvudet, fortsätt att applicera färgen på håret.

Basma appliceras på rent, fuktigt hår med henna eller efter hennafärgning.

Ändra förhållandet mellan henna och basma, varaktigheten av exponeringen, kan du få en mycket annorlunda hårfärg: från ljus till svart. Det är viktigt att efter hårfärg har ett naturligt utseende.

Beroende på hårets längd tar de från 25 till 100 gram torrt hennapulver och basma. Förhållandet mellan dem varierar beroende på önskad ton och färgintensitet.

* Svart färg erhålls genom att blanda 1 del henna och 3 delar basma.
* Ljusbrun nyans. Blanda 1 del henna och 1 del basma. Håll i 30 minuter.
* Lättblont hårskärpa ger en blandning av 1 del henna och 3 delar basma, applicerad i 1 timme.
* Kastanjfärg erhålls genom att blanda henna och basma i lika delar.
* Mörk kastanjfärg. Blanda henna och basma i förhållandet 1 till 3. Du måste hålla i 1,5 timmar.
* Ljusbrun nyans. Blanda 1 del henna och 1 del basma. Håll i 1 timme.
* Bronsskugga. Blanda 2 delar av henna med 1 del av basma. Håll 1, en timme.

Henna och Basma-pulver males omsorgsfullt i en glasfat med en träsked med varmt vatten eller med varm infusion av starkt naturligt kaffe eller med uppvärmt rött vin till en uppslamningstäthet. Linfrö-avkok, glycerin eller schampo kan också sättas till henna-lösningen. Dessa är bindande komponenter som hjälper till att applicera färgämne i håret jämnare.

Titta på en mycket användbar video om ämnet henna och basma hårfärgning

Separat henna och basma färgning

Hårfärgning med henna och basma används separat främst för svart (första henna, då basma).

* Svart färg. Sätt henna på håret först. Håll en timme. Tvätta sedan av och håret torkas.
Efter att ha satt gruel från basma. hålla:

 • 15-20 minuter för ljusbrunt hår,
 • 1-1,5 timmar för kastanj
 • 2-3 timmar för svart.

Henna eller basma appliceras, antingen genom att dela håret i avskiljningar, eller helt enkelt över håret, fördela det jämnt från rot till slutet. Färgen fördelas kraftigt på håret, kammas först med en sällsynt, sedan med en frekvent kam, så lägger pigmenten smidigare.

Basma gruel, som henna, är beredd precis före användning. För dess förberedelse är pulvret också noggrant malt, hällt med varmt vatten och blandad brunn. Därefter kokas lösningen av basma med kontinuerlig omröring över låg värme. Så snart lösningen börjar koka, avlägsnas den från värmen. Korrekt förberedd Basma-lösning har konsistensen av flytande gräddfil.
Basmy gruel fortviker snabbt, så det måste göras mer flytande än henna-lösningen. I arbetet med att arbeta i grus av basma behöver du lägga till lite varmt vatten. Vi förbereder färglösningen tillräckligt för att täcka hela huvudet. Ju tjockare och längre håret desto mer lösning krävs.

Applicera den kokta gruelen Basmy på håret, som henna. Bara wrap ditt huvud är inte nödvändigt. Detta är bara nödvändigt när du målar i svart. I detta fall måste basmen hållas på håret under lång tid.

Tvätta Basmu med varmt vatten utan tvål. Du kan tvätta håret med tvål bara nästa dag. Endast om hårfärgen var mörkare än vad som krävs, tvätta omedelbart håret med tvål.
För mycket mörkare kan försöka ta bort citronsaft, citronsyralösning eller ättika. Men det kommer inte ge betydande förtydliganden.
Tänk på att det är mycket svårt att ta bort basma från håret, därför är det bättre att underexponera det än att överdriva det.

Med otillräcklig hennabehandling kan överexponering av basma på huvudet orsaka en grön nyans. För att eliminera denna defekt bör håret tvättas med vatten med tvål och därefter bör henna appliceras på dem i 10-15 minuter. Efter denna operation blir håret en mörkare ton.


Hårfärg med en blandning av henna och basma

Vid samtidig färgning hälls den önskade halten av henna och basma (50-200 gram av allt beroende på hårets längd) i rätter, hälls med varmt vatten och omröres tills en homogen uppslamning bildas, liknande i konsistens till tjock gräddfil. För att erhålla önskad nyans av håret tas ett visst förhållande av henna och basma (se ovan). Ju mörkare skuggan du vill få, desto mer basma borde vara i hårfärgsmedlet.

Om du vill få en trendig nyans av "svart tulpan", lägg sedan till 3 - 4 teskedar av nypressad rödbetersaft till en blandning av basma och henna (2: 1), uppvärmd i ett vattenbad. Och om du lägger till 1 tesked olivolja blir ditt hår mycket mjukare och silkeslen.

Den framställda kompositionen appliceras på skiljeväggarna på tvättat och något handdukstorkat hår. I hårväxten smudde huden med petroleumjelly. Om du inte, då någon gång efter proceduren, kommer din panna att "dekorera" en ljusgul rand.

Kremaktig färg bör appliceras på torrt eller vått rent hår och det är bäst att börja från baksidan av huvudet. Bakst på huvudet har den lägsta temperaturen, så håret fläckar längre. Applicera sedan färgen på parietala och tidsmässiga delar av huvudet, och sedan - längs hela längden.
För att förbättra effekten, sätt en plastlock på huvudet och linda ihop med en handduk.
Färghållare:

 • från 10 - 40 minuter (för att ta emot ljuston)
 • till 1 - 3 timmar (för att ta emot mörk mättad ton)
 • områden med störst ackumulation av gråhår färgas 2-3 gånger
 • Resterna av vattnet späds 1/3 - 1/4 med varmt vatten och lägger färg på ändarna av håret.

Efter färgning sköljs håret med varmt vatten. Vid färgning av hår med basma är det inte önskvärt att tvätta håret med schampo eller annat alkaliskt medel i minst tre dagar efter färgning.

Sköljning med surgjort vatten kan endast utföras på en dag.

Kom ihåg: om du målar för första gången, försök sedan måla en liten strand först innan du färgar hela håret.

Efter färgning av hår med henna med Basma är det inte lämpligt att färga håret med kemiska färgämnen och exponera dem för kemiska förfaranden (curling eller straightening).


Hur färgar grå hår med henna och basma

Med ålder minskar hårinnehållet i färgpigmentet - melanin i håret, därför börjar håret bli grå. Gråt hår kan döljas med hjälp av olika färgämnen. För att få ett bra resultat för håret kan du använda vegetabiliska färgämnen, som också behandlar håret och fyller dem med näringsämnen, vilket innebär att de kommer att ha en terapeutisk effekt på håret och hårbotten.

Henna har förmåga att perfekt måla över grått hår. För färgning av grått hår är det mest fördelaktiga mörka nyanser: brunt och svart.

Hår med grått hår rekommenderas att färgas i två steg - först med henna och sedan med basma. Det är också tillrådligt att alltid lägga till basma till henna om du har mer än en tredjedel av grått hår. I det här fallet smyger det gråa håret bättre.

Vid färgning av grått hår rekommenderar vi att färga håret på håret (i minuter):

Om du vill få färgen ljusare än naturlig, måste håret först klargöras med en eller två toner med väteperoxid.

Efter att ha färgat hår länge ser du silkeslen och glänsande. Det räcker att tonera växande rötter och periodiskt uppdatera färgen längs hela längden.


Den rekommenderade mängden pulver för olika hårlängd

- 100 g var för kort hår

- 200 g av var och en för håret till nacken.

- 300 g av var och en av dem för axellängdshår.

- 500 g av var och en för hår upp till midjan.

Spara inte på blandningen: O).

Resultatet av henna och basma hårfärgning bestäms av följande faktorer:

● Naturlig hårfärg att färgas
● Struktur av hår: deras tjocklek, torrhet och andra individuella egenskaper. Tunt, mjukt och torrt hår är målade mycket lättare än tjockt och tufft. Hårfärgad med väteperoxid, hår med permerat hår är mycket snabbare målade;
● Temperaturen på vattnet där henna och basma gruel är beredda, och vattentemperaturen när den appliceras på håret. Ju kallare färgämnet, desto långsammare målar det;
● Varaktigheten av färgens effekt på håret. Ju längre blandningen är på håret desto mer fläckar de;
● Proportioner där henna och baspulver blandas.

Nackdelar med att färga hår med henna och basma

 • På kemiskt färgat hår beter sig henna och basma oförutsägbart. Därför har du färgat ditt hår med henna och basma, du kommer inte att kunna använda de inköpta färgerna med kemiska färgämnen i kompositionen tills håret växer
 • Målade med henna och basma hår kan inte utsättas för några frisyrstickor relaterade till användningen av kemikalier: perm, laminering, markering, toning - det här är inte för dig nu.
 • Om du ser en grön nyans, var inte panik. Den kommer att försvinna om en dag eller två när basan oxideras. Efter 2 dagar blir ditt hår helt svart.
 • Henna och Basma färgning brukar vanligtvis i flera månader, men kan gradvis förvärva en röd eller blå-violett nyans, därför, för att behålla önskad färg, är det nödvändigt att göra hårfärgning i rätt tid.

Steg för steg instruktioner för henna och basma hårfärgning

Henna och Basma hårfärgning är tillgänglig för alla och kan användas hemma. Du kan färga håret svart och måla grått hår med henna och basma, utan parafenylendiamin eller andra kemikalier!

Henna och Basma hårfärgning slappar av lockigt hår och gör det glatt, slätt och svart.

Natten innan, blanda Henna med citronsaft för att göra potatismos. Låt blandningen över natten så att färgämnet kan dyka upp. På morgonen, tillsätt tillräckligt med vatten till blandningen för att göra det som tjock yoghurt.

När håret är blont, kan de inte omedelbart bli svart, så i början är det nödvändigt att färga dem med henna.

Du hittar mer information om hur du färgar håret med henna här: Henna färgning

Använd handskar, eftersom dina händer kan fläcka!

Applicera en tjock färglack och fördela det genom håret. Så att hela håret var täckt med ett tjockt lager färgämne, upp till hårbotten.

Massage blandningen i håret till rötterna. Det är lämpligt att applicera mer blandning.

När håret är helt täckt, rengör hårlinjen och öronen från färg.

Wrap hår med klädesfilm och håll i 2 timmar.

Skölj håret och torka med en torr handduk.

Var inte orolig att ditt hår efter färgning inte kommer att ha den färg du ville ha!

Efter att hönanen tvättats och håret är torrt, förbereda basma.

Kombinera Basmaspulver med vatten till konsistensen av yoghurt.

För att göra färgen stabilare, tillsätt en tesked salt.

Och du kan omedelbart börja hårfärgning.

Basma pasta måste appliceras på samma sätt som henna pasta

Kamma håret så att du sedan enkelt delar upp det i sektioner. Separera håret och applicera blandningen mycket tjockt mot hårbotten.

När allt hår är helt täckt med en pasta av basma, linda håret med plastfolie.

Torka hårbotten från överflödig färg och lämna i 1 timme.

Tvätta färg på håret.

Efter att huvudet har tvättats är det klart att håret har blivit svart!

Det finns en snabbare färgmetod, om du inte har tillräckligt med tid för att skilja hårfärgningen.

Ta henna och häll pulvret i en skål (helst plast) och häll kokande vatten (90 grader), rör om med en sked så att det inte finns några klumpar, du borde ha en tjock gruel. Låt det smälta i 10-15 minuter på ett ångbad. Du måste också göra med Basma, sprida den till ett tillstånd av tunna potatismos. Tillsätt basmagasinet i Henna-koppen.

Och måla som beskrivet ovan.

Henna och Basma är naturliga hårfärgsprodukter som dessutom tar hand om håret, stärker sina rötter och strukturer längs hela längden. De skyddar håret mot skador, ger det glans och ökar volymen, närmar hårbotten, förhindrar håravfall (för mer information, se Henna för skönhet och hälsa hos håret).

Om du vill ha friskt och glänsande hår, så hjälper henna och basma dig med det här!
Enligt persianshop.com.ua, lidernews.com

Universell hårmask baserad på henna

Kaffe för hår

Färga ditt hår hemma

Henna grå hårfärgning

Jag rekommenderar hennafärgningen, speciellt för dem som inte har grått hår, eftersom i detta fall kommer håret att få både skönhet och hälsa. Bara för att hitta ett sätt att slå lukten.

Den stora majoriteten av den kvinnliga hälften av befolkningen är missnöjd med hårets färg (såväl som ögat, bröststorlek, långa ben, smal form etc.). Jag är inget undantag. Som ett resultat gick mitt hår igenom många förändringar och experiment.

Från födseln var min hårfärg mörk kastanj. Vilken typ av färgförsök överlevde inte mitt hår: det var rött, brunett, mahogny, brandy, svart, blond och melirovannoy. Med åldern minskade passionerna och jag bestämde mig för att återgå till den ursprungliga färgen.

För närvarande är mitt största problem en stor andel grå hår.

Med honom hittills misslyckades det att effektivt hantera en enda färg. Som regel tvättas all färg väldigt snabbt av grått. Och jag köper nästa färg och det klara håret uttömt av färgning, börja akut evakuering från mitt dåliga huvud.

För tre månader sedan, på min favorit irecommend, läste jag en recension om hennafärgning.

Henna är en naturlig färgämne, som erhålls från löv av Lawsonia clown bush - Lawsonia inermis. Henna löv skördas, torkas och males i pulver. Frisk henna har en gulgrön färg, och den gamla förvärvar en rödaktig nyans (den kan inte användas).

Denna växtodling innehåller många eteriska oljor och tanniner, så dess effekt på håret är inte bara ofarligt, men omvänt extremt användbar: Henna stärker och läker håret, stärker och läker hårrotsar som påverkas av kemiska färgämnen och helt enkelt från felaktig vård, och ger dem en märkbar glans. Dessutom skyddar henna hår från de skadliga effekterna av solen, slutar håravfall, hjälper till att eliminera mjäll.

Jag var intresserad av denna fråga och bestämde mig för att experimentera.

Det första jag klargjorde för mig själv är att hennafärgning i sin rena form ger eldiga röda nyanser. Jag ville inte ha detta resultat kategoriskt, så jag bestämde mig för att blanda Henna med Basma.

Basma är också ett naturligt naturligt färgämne, som erhålls från en indigoväxt (Indigofera) som växer i ett tropiskt klimat. Detta är den äldsta färgämnen, med vilken hjälp i gamla tider gjordes färg och bläck. Detta färgämne har behållit stor popularitet fram till idag. Det var naturligt basfärgade första jeans.

Basma har anmärkningsvärda kosmetologiska egenskaper: det stimulerar hårväxten och ger den en naturlig glans, förbättrar hårstrukturen och stärker rötterna, eliminerar mjäll. Basma rekommenderas speciellt för överkänslighet mot de kemiska komponenterna i vanliga hårfärger.

Observera att för hårfärgning Basma endast används i kombination med henna. Basma utan Henna målar hår i en ljusgrön färg! Och henna kan användas oberoende, utan basma.

I butikerna i vår och till och med grannstaden visade sig valet av dessa två produkter vara mycket litet.

Jag köpte en produkt från Artcolor - Iranian Henna och Iranian Basma. Priset var bara pennies - en påse med 25 gram för 14 rubel.

Mängden Henna måste mätas med långt hår. Jag behöver 50-75 gram henna för fullfärgning av tjockt hår, långt över axeln.

Förhållandet av henna / basma väljs enligt färgpreferenser: ju mer basmy, desto mindre rödhåriga och mörkare färgen. För mig är den optimala proportionen 1: 1.

Applicera glas, porslin eller emaljerade varor för att odla Henna. Du kan använda disken och värmebeständig plast.

Matlagningsfärgblandning. För att göra detta, öppna de ljusa förpackningarna av henna och basma. Innan du öppnade påsen, knackade jag dem på kanten av bordet så att allt innehåll skulle falla ner säkert.

Iranska Henna ser ut som ett litet ljuvligt luktande pulver, gulgrönaktig, finmalt.

Det finns två sätt att färga henna + basma - separat och gemensamt. Jag är lat och väljer ett sätt att dela dem. Även om det antas att den efterföljande appliceringen av henna och basma ger en mer varaktig och effektiv färgning av grått hår.

Därför häller jag båda pulver i en behållare, blandar och häll kokande vatten med något avkyld (efter att kokan kokar, väntar jag 10 minuter).

Det är bäst att tillsätta vatten gradvis och noggrant för att bryta upp de klumpar som uppstått vid blandningsprocessen.

henna och basma med lökskal avkok

Den slutliga konsistensen ska vara som gräddfil.

henna och basma med malet kaffe

Om du gör det tunnare, kommer det att flöda starkt, om det blir tjockare blir det svårt att applicera.

På grund av att vätskeblandningen i den första färgen stod knappt en timme

Självklart finns det några men hans. Henna har förmågan att torka håret hårt. Därför, om du inte vill få tag i en tvättduk på ditt huvud, är det bäst att använda det med tillsats av oljor. Jag använder olivolja, ett komplex av oljor från dnc och burdock (vad gäller effektivitet är det mest likt).

Du kan också blanda henna på kefir. Med det här alternativet kan du också fukta håret vid färgning, men processen är längre.

Det är bättre att kefir är försenad, helst 1%, så att håret inte var fet. Eller, en dag före målningen, tas kefir bort från kylskåpet, så att det dessutom är surt. Det är inte nödvändigt att värma kefir, annars kommer det att begränsas, det måste vara vid rumstemperatur för bekväm färgning. Håret när du applicerar henna bör vara lite fuktigt för att bättre penetrera färgen. Färg appliceras snabbt. Efter att du har applicerat färgen kan du gå med huvudet upptäckt, då färgen blir mörk, brunaktig, men om du bär en keps, det vill säga, Henna nekas åtkomst till luften, då kommer det att bli en röd nyans. Maximal exponeringstid för pigment till hår för henna är 6 timmar.

Det är bättre att förbereda de föremål som behövs för färgning i förväg, eftersom henna måste appliceras på håret i varm form.

Min uppsättning är: en tjock grädde, en pensel (jag föredrar en bred borste), en kam, bomullspinne (vi lägger den efter målning under håret på pannan och templen, så att den inte kommer att strömma i ansiktet), handskar, en gammal handduk, en väska eller matfolie, en tjock handduk eller en hatt.

I den första färgen rekommenderar jag att du placerar en skål med Henna i ett vattenbad, eftersom processen med att applicera Henna (speciellt fristående) är inte så enkel.

Innan färgning rekommenderas, appliceras en rik grädde på huden i pannan, ansiktet och nacken längs hårlinjen. Jag gör inte det här, men min hud har aldrig färgat.

Henna appliceras på rent, torrt eller vått hår. Jag försökte båda alternativen, enligt min mening är det lättare att applicera henna på vått hår, och resultatet tycktes mig detsamma.

Processen med att applicera henna skiljer sig inte från färgning med butiksfärg: vi delar håret i partiklar, applicerar det först till rötterna och fördelar sedan längs hela längden. Jag börjar framifrån, för här har jag en stor mängd gråhår.

All den skönhet som har bildats på mitt huvud är täckt med en vanlig plastpåse. Eftersom Henna fungerar bättre i värme, sträcker jag från mig en varm hatt som framgångsrikt erhållits för liknande ändamål i Fix Price.

Henna skönhet är att du kan hålla den på huvudet utan att bli skadad i obegränsad tid. Människor lyckas tillämpa det även på natten, men jag skulle begränsa mig till högst 5 timmar.

Hårets slutliga färg beror direkt på tiden för hennaexponering.

Jag har tillräckligt i högst två timmar och börjar sedan skaka.

Skölj Henna måste vara varmt vatten, utan att använda schampo. Processen är lång och mödosam.

Det är viktigt! Använd shampoo, såväl som att tvätta håret själv, efter att hennafärgning är förbjudet i ytterligare 3 dagar. Det antas att färgämnet pigment kommer att fortsätta sitt arbete kvar på ditt hår och slutligen manifestera sig på tredje dagen.

Det finns också goda nyheter, det är inte förbjudet att använda hårbalsam för att tvätta Henna.

Det är sant att jag har problem med det här problemet. Skölj av håret med kardolja är inte så lätt, men att göra det utan schampo är inte realistiskt. Därför bryter jag regeln, men jag använder sulfatfria schampon.

Om resultatet.

1. Det största och fetaste pluset för migintensivt håravfall slutar efter första användningen av henna.

2. Hårfärgen är mycket rik, vacker och naturlig. Plus, en vacker och livlig glans, som jag inte kunde få från en enda balm och schampo.

hårmålad henna + basma 1: 1, med tillsats av 2 matskedar malet kaffe

Förresten, i själva verket är Henna färgpalett ganska bred:

om du brygger en stark brygga får du en vacker kastanjfärg med en liten röd nyans;

om du vill ha väldigt ljusa röda krökar, är citronsaft bäst, avkok av lökskal eller kefir (i en sur miljö ger henna pigmentet bättre);

Om du lägger till malet kaffe i färgblandningen blir färgen mörk kastanj, mycket djup och rik (mitt favoritalternativ). Men tvättning av kaffe ur håret visade sig vara mycket problematiskt.

det är också möjligt att brygga henna med olika växtbaserade infusioner (skuggan beror på deras koncentration och färg i detta fall), värms med cahors eller hibiskus (färgen blir rödaktig)

Vad gör du om du inte är nöjd med resultatet?

Neutralisera för ljus hårfärg efter färgning med henna kan vara enligt följande: Applicera lite uppvärmd vegetabilisk olja på håret. Olja absorberar henna. Sprid över hela ytan och lämna i 20-30 minuter och skölj sedan håret med schampo. Om du fortfarande inte är nöjd med resultatet kan du upprepa proceduren.

Om håret efter färgning med basma visat sig vara mörkare än önskat, kan du tvätta det med vatten, sura med ättika eller citronsaft.

Om du, med färgning med henna och basma, inte har håret tillräckligt mörkt, kan du måla det med basma igen.

Detta har inte hänt mig hittills, så jag har inte behövt pröva dessa tips än.

3. Du kan måla över grått hår, men med alla ansträngningar blir det fortfarande inte mörkt kastanj, men i den totala massan av resultatet ser du vacker ut.

Sanningen här har också sin egen men... effekten är tyvärr kumulativ.

För att det grå håret ska se vackert ut i huvuddelen av håret, under den första månaden är det nödvändigt att göra en färgning varje vecka, sedan en gång i två veckor, då tillräckligt stödjande färgning - bara en gång i månaden.

Men som alltid, det finns också en fluga i salva - det här är en lukt. Henna lämnar en obehaglig, tung och kvävande lukt på håret. Det är särskilt uttalat på vått hår. Han kan inte ens döda stinkande och doftande schampo och balsam från "Granny Agafi".

Jag erkänner ärligt, med tiden började detta faktum att skaka mig djupt och jag övergav förfarandena. En månad senare började mitt hår, utan att ha fått en ny dos av det gröna läkemedlet, lämna huvudet igen, färgen började smyga förrädiskt och det grå håret blev mer och mer "gråttare".

Efter att ha beundrat denna skönhet för en annan månad återvände jag igen till Henna med sin fruktansvärda doft. Och hon började om igen. Här så är mitt gråa hår efter det tredje färgbildet.

Jag rekommenderar hennafärgningen, speciellt för dem som inte har grått hår, eftersom i detta fall kommer håret att få både skönhet och hälsa. Bara för att hitta ett sätt att slå lukten.Nästa Artikel
Långtids frisyr med snidningsproceduren