Hur färgar du ditt hår med henna själv


Hårfärg är ett förfarande som kvinnor har utfört i århundraden. Om nu de flesta kvinnor använder kemiska färgämnen, har tidigare använda naturliga ämnen, såsom henna.

Henna är ett pulver erhållet från löv av lövskogen från Lawsonia, som växer i regioner med tropiskt klimat. Enligt ursprungsorten är den uppdelad i indiska, sudanesiska, egyptiska, iranska och jemenitiska. Sudanese och Yemeni ger en ljusare nyans på grund av det höga innehållet av färgämnen.

Sammansättning och fördelaktiga egenskaper hos henna

Hon fick färgningsförmågan på grund av innehållet av färgämnen och tanniner i den, dessutom innehåller den substanser som har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd:

 • Klorofyll är ett ämne som ger busken en grön färg. Det är en stark antioxidant, på grund av vilken det föryngrar och har en positiv effekt på hårbotten som helhet.
 • Hennotaninovsyra - huvudfärgen. I olika typer av henna är dess innehåll från 1 till 4%. Att det ger en eldig nyans till håret och ju mer hennotansyra, desto ljusare kommer färgen att visa sig när man målar. Även detta ämne har tanniska och antibakteriella egenskaper. På grund av detta lindrar det inflammation i hårbotten, minskar mängden mjäll och stärker håret.
 • Polysackarider - fuktar huden och normaliserar aktiviteten hos talgkörtlarna.
 • Pektiner - absorbera toxiner, minska fet hår. Dessutom pektiner omsluta varje hår, vilket gör att håret ser visuellt tjockare och mer voluminöst ut.
 • Harpor - gör krullarna glänsande och silkeslen.
 • Eteriska oljor och vitaminer - ton upp, förbättra blodcirkulationen och läget i hårbotten som helhet, vilket har en positiv effekt på hårets tillstånd.

Traditionellt var henna avsedd att färga håret en röd färg, den kallas röd. Men nu kan du hitta henna, som kan färga hår i olika färger.

Grundtoner: Burgunder, Svart, Kastanj, Vit. Dessutom säljs färglös henna, från vilken färgämnet avlägsnas. Den används som en förstärkande mask.

Alla dessa färger erhålls genom blandning i olika proportioner hönanpulver och baspulver. Detta indikeras på läkemedlets förpackning. Undantag: vit henna, vilket är ett klargörande medel.

Fördelar och nackdelar med henna hårfärgning

Positiva aspekter:

 • Skada inte håret. Henna är en örtberedning, det påverkar inte håret negativt.
 • Lågt pris - billigare än kemikalier för färgning.
 • Inga speciella färdigheter krävs vid användning.
 • Ger dig en stabil och ljus färg.
 • Förbättrar hårets tillstånd.

Negativa sidan:

 • Färgen penetrerar djupt in i hårstrukturen, vilket kan påverka färgen på strängarna negativt med efterföljande färgning.
 • Örtpulver är svårt att tvätta med vatten, varför en ojämn färg är möjlig.
 • Färger starkt grå och blekta krullningar.
 • Allergiska reaktioner är möjliga hos vissa människor.
 • När det är färgat med henna är det omöjligt att förutsäga den resulterande färgen. Det beror inte bara på den ursprungliga färgen utan också på typen av henna, beredningens kvalitet, exponeringstiden och organismens individuella reaktion.
 • Med frekvent användning torkar håret.

Hur man får olika nyanser

Henna + Basma

Det enklaste alternativet är att lägga till basma pulver till hennapulver. Beroende på proportionen kan du få olika hårfärg.

Beroende på de ursprungliga faktorerna kan den resulterande nyansen skilja sig från en person till en annan. Till exempel, ju tunnare håret desto ljusare blir färgen. Av stor vikt är trådens ursprungliga färg - när du färgar mörkt hår med ren henna får du bara en rödaktig nyans. Men om du färgar hennes blonda hår - blir de röda.

Förutom basma kan du lägga till andra ämnen för att få olika nyanser.

gyllene

Det finns flera sätt att få en gyllene nyans:

 • Henna uppfödde stark infusion av kamomill: 1 msk. l. torr kamille häll 50 ml. kokande vatten och infusera i 30 minuter. Buljong är inte nödvändigt att filtrera. Kamille fuktar och har en antiinflammatorisk effekt på hårbotten.
 • Gurkmeja pulver eller saffran blandas med henna i ett förhållande 1: 1. Dessa kryddor är starka antiseptika och antioxidanter, vilket har en starkare effekt på håret.
 • Gyllene färgar ökar med ökande surhet, så hennapulver kan spädas med kefir, sur grädde eller rabarberdekok. Med denna färgmetod får håret en speciell glans, eftersom en svagt sur lösning tvättar bort mineralfilmen från dem, som bildas under tvättning med vatten.

choklad

Chokladfärg kan erhållas genom att blanda henna med kaffe, kanel eller extrakt av valnötskal.

 • Henna med mark kanel blandas i ett förhållande 1: 1.
 • När man blandar med kaffe finns det flera sätt: 1. Du kan blanda 2 msk. l. malt kaffe och 1 msk. l. henna och späd blandningen med varmt vatten. 2.A kan göra en stark infusion av kaffe - 1 msk. l. 100 ml kokande vatten och späd upp lackfärgen. Båda metoderna är ganska effektiva.
 • Infusion av ett nötskal kan göras genom att hälla 2 matskedar krossade skal med ett glas vatten, koka upp och häll sedan i 40 minuter. Den resulterande infusionen späddes med hennapulver. Samma resultat ger och spädning av färg stark te.

Alla dessa ämnen innehåller tanniner, som har torkningsegenskaper, vilket bidrar till att normalisera aktiviteten hos talgkörtlarna och minska mängden mjäll.

rödaktig

För att få en rödaktig nyans bör henna spädas med sockerbetor, rött vin, infusionspåse eller blandas med kakaopulver i lika delar. Förutom att få en röd nyans förbättrar användningen av dessa komponenter hårets tillstånd, eftersom de är rika på vitaminer och näringsämnen.

Det finns ingen exakt andel i hennautspädning. Det är uppfödd infusion för att få en tjock uppslamning. Beroende på fuktigheten hos henna kan mängden tilläggskomponent variera.

Många författare råder att laga buljonger för avel, men det är inte helt sant. När kokande vitaminer förstörs, avdunstar eteriska oljor, så istället för avkok är det bättre att förbereda infusioner.

Hur färgar håret med henna hemma (foto, video)?

Henna är vackert och flödande hår med olika nyanser och å andra sidan fruktar att det kommer att finnas grönska och oförmåga att välja något annat färgämne.

För att förstå alla aspekter och få klara instruktioner om:
Hur färgar hår med henna hemma? Vad är alternativen för hennafärgning?

Hur målar man i en viss ton: svart, choklad, röd? Hur färgar håret hemma själv? Vilka ytterligare ingredienser hjälper till att göra färgen ännu djupare och mer fantastisk?

Henna nyanser

För de som först vill göra hennafärgning måste du förstå att det kan ge överraskningar och vilka och i vilka situationer vi kommer att diskutera nu.

Beslutar att välja henna som hårfärg, det är värt att komma ihåg sådana nyanser:

 • Var beredd att använda den under en lång tid, eftersom det inte rekommenderas att använda kemiska analoger efter det;
 • lång exponeringstid på 40 minuter och däröver
 • speciell lukt efter applicering;
 • svårt att tvätta
 • du kan inte få exakt rätt nyans;
 • torkar lite hårbotten, för den torra typen rekommenderas det att lägga till naturliga oljor;
 • Använd: te, kaffe, vin, basma för en mängd olika färgpalett.
 • Sådana situationer är individuella, det finns en färgningserfarenhet på flera år, och inget som detta har inträffat, men färgning var bara Henna.

  Överraskningar kan uppstå om naturfärg inte tillämpas korrekt, nämligen:

  • färgning på blekt hår;
  • kemiska färger användes efter henna eller basma;
  • använd en basma utan henna.

  Henna används ofta för färgning för att göra håret tjockare och öka volymen. Någon som är bekant med detta problem, men vill lära sig att väva volymetriska flätor, rekommenderar vi att du klickar på bilden eller länken.

  För dem som började färga håret med henna för att bli av med mjäll, rekommenderar vi att du lär dig mer om det på den här adressen. Enkla och användbara recept, tips hjälper dig att vinna det för alltid.

  Henna är också perfekt för att svara på frågan: hur man räker lockigt hår utan att stryka och hårtork hemma, läs om det här.

  Vad får du genom att välja ett naturligt färgämne?


  Dina krullar kommer att förvärva en naturlig glans och silkiness, och frånvaron av brända ändar och pälsliknande tangles kommer att göra ditt hår avundsjuka.

  Det är inte tillrådligt att tillsätta oljor och vitaminer till en varm lösning av henna, sedan de förlorar sina fördelaktiga egenskaper, så låt det svalna något eller applicera innan färgning.

  Hur väljer man henna?

  Innan du börjar bereda för målning, ange vilken typ som är lätt att köpa i dina butiker eller beställ online.
  Läs recensioner om vilka typer som är tillgängliga för dig.

  Överväg:

  • önskad nyans efter färgning;
  • första hårtonen;
  • andel;
  • exponeringstid
  • Ytterligare medel behövs för att få denna färg.

  Detaljerad analys av innehållet i påsarna

  1. Att välja henna, troligtvis kommer du inte hitta på kompositionens förpackning, om du har tur, kommer det att skrivas Lawsonia inermis.
  2. Om det finns andra komponenter än den här, bör du vara uppmärksam och studera dem. Kanske är det något med kemiska komponenter.
  3. När du har öppnat paketet och släckt innehållet kommer du att se ett mörkt grönt pulver luktande gräs. Inga dofter liknar kemiska färger eller vaxer.
  4. Vad du än lägger till henna, liknar dess sammansättning en slurry med grovhet (det blir inte slät, som gelé eller gräddfil).
  5. Det målar: hud, hår, men inte ett bad eller en tallrik.

  Mest prisvärda företag för invånare i Ryssland, Ukraina

  Vi ger länkar till båda sidorna för att se hela produktlinjen och letar efter recensioner om varje enskild produkt.

  Lyssna på recensionerna och försök på en separat strand om du tvivlar på färgen.

  Hur dina lockar kommer att reagera och vad vi får till följd av målning med 90% garanti är svårt att säga.

  Prissättningen har en ganska stor variation, så Henna Lash - från $ 7 per 100 gram och packade Henna från $ 1 per 25 gram. Ju mer naturligt produkten är desto högre är priset för det, men bedrägeri är inte uteslutet.

  Priset på henna påverkas av de tillagda komponenterna och leveransen, även om det är ganska billigt för rent.

  Henna Lash (Lush) (foto)


  En särskiljande egenskap av denna typ är förpackning i stora hängslen, innan applicering är det nödvändigt att skrapa. Den består av oljor och andra användbara komponenter, men det påverkar kostnaden, det är många gånger högre än vanliga dospåse.

  Henna-lash hårfärgning med detaljerade instruktioner i den här videon

  Hur mycket henna behövs för att helt överlappa vilken ton som helst?

  • För första gången målar du dig själv eller du har utsmyckning av rötterna.
  • längd;
  • densitet;
  • hårtjocklek;
  • naturlig ton (blondiner kommer att ändra färg snabbare).

  Vad visar erfarenheten?

  För tonning blir rötterna tillräckligt och 1 pack = 25g. För grått hår från 3 förpackningar och ovanför för att måla i flera lager.

  För brunetter med långa trådar som inte är mycket tjocka till midjan rekommenderar vi 3-4 packar = 100g.
  Även om vissa använder 16 förpackningar, kan detta endast bestämmas av erfarenhet!

  Hur gör man hela processen hemma?

  Vi förbereder alla nödvändiga tillbehör

 • Blandningstank, bättre glas.
 • Bunt, öppna och häll i behållaren. Lägg till andra ingredienser: basma, kaffe, olja, kanel... (enligt receptet).
 • Handskar och kam med en tunn ände.
 • Film för smörgåsar, bättre plastpåsar.
 • Kläder som är lämpliga för fläckar.
 • En stor spegel eller två motsatta.
 • Termisk keps eller handduk. Vi rekommenderar att du använder en film, ett näsduk av CB-material och en handduk, som redan är lämplig för röda fläckar från henna, liksom för att torka droppar från en trasa.
 • Regler för kompetent färgning med Henna hemma: steg för steg med bilder och videoklipp

  • på smutsiga eller rena krullar;
  • vått eller torrt;
  • med basma i en separat färgning eller samtidig;
  • sköljning av henna efter användning med eller utan schampo
  • sköljning: med balsam, ättika eller andra medel, avkok.

  Målning på smutsigt torrt hår

  1. Noggrann kamning. Creme öronen, panna och bakom öronen, tempel för att undvika mörka fläckar och fläckar.

  Koka Henna så här: Öppna och häll i behållaren. För dem som använder Basma och andra komponenter, hälls de också ut och hälls omedelbart. Rör om någon enhetlighet.

  Torka henna eller blanda, häll i varmt vatten. Använd en glas- eller plastbehållare, blanda med en träspatel eller sked. Ge henne möjlighet att brygga några minuter. Använd en stor skål med varmt vatten, var du ska placera blandningen med behållaren för att behålla temperaturen, om processen är lång.

  Efter kylning, tillsätt oljor och andra ingredienser som inte tolererar höga temperaturer.

  Byt kläder lugnt och riva ner fläckar. Lägg alla verktyg och murbruk på en separat lättillgänglig plats. Täck golvet med tidningar eller oljekudde, det är bättre att ta bort mattan och lämna den naken för att underlätta rengöringen.

  Använd handskar, blanda henna med en pensel flera gånger för att eliminera formningen av klumpar och blandningstemperaturen var alltid densamma.

  Applicera på rötterna och sprid över hela längden, om du målar för första gången.

  Vi målar rötterna, skiljer dem från delningen i tunna trådar, applicerar lösningen i båda riktningarna och längs skiljeväggen. Vi flyttar från mittpartiet till örat och upprepar sedan operationen till en annan. Så vi jobbar genom hela framdelen av håret, det område där vi gör malvinka. Smörj hårlinjen mest intensivt.

  Vi flyttar den sammansatta svansen på huvudets övre del framåt och lägger färg på baksidan av huvudet och färgar igen längs delarna parallellt med axlarna. Vi borstar ändarna av strängarna med en pensel eller gnuggar lösningen, för långt hår kan du doppa strängarna i lösningen och vrida den i en behållare. Upprepa tills alla trådar är bearbetade.

  Att sätta på en film och ett uppvärmningslock. Gå från 40 minuter till 2-3 timmar eller mer.

  Tvätta av med varmt vatten med ett schampo i vilodag för att använda en balsam, ättika eller avkok av örter.

  Vi ger en beskrivning av endast varianten på smutsiga lockar, eftersom resten kommer att vara liknande.

  Detaljerad steg för steg video målning henna hemma på egen hand

  Video henna hårfärg på modellen

  Låt oss prata om nyanser:

  Man tror att det är bättre att applicera på rena strängar, eftersom kontakten av schampon med naturlig färg tvättar ut färgen.
  Våt lockar absorberar färg lättare. Nackdelar med våt applikation - du kan inte se vilka trådar som är målade och vilka inte är. Kan läcka eftersom de redan är fuktiga.

  Hur får man den önskade tonen?

  En uppsättning tips när du färgar på mörkt hår med: betor, lökskal, karkadte, kaffe.

  En annan samling recept för färgning med naturliga färger i ett videoformat för ägare av blont hår

  svart

  Framställd genom att blanda 1 del henna med 2 - 3 delar basma. Tidsfördröjning från 3-6 timmar.
  En mörkare ton erhålls genom färgning i 2 steg: första henna + basma, sedan en basma.

  röd

  För att få olika toner av rött behöver du:

  • Endast henna. Det är viktigt att välja rätt sorter. Att bibehålla från 40 minuter till 6 timmar.
  • Koppar: Henna, Maringue, Citronsaft, Gurkmeja.
  • Deep auburn: Henna med kaffe, ibland med tillsats av basma.

  Var uppmärksam på rekommendationerna om henna själv, färgen och exponeringstiden anges där, det kan givetvis variera beroende på tjocklek och längd. Endast testning ger ett exakt svar.

  Var därför säker på att utföra ett experiment en gång så att det inte finns någon chockerande överraskning. Efterföljande färgprovning är inte nödvändig.

  Förvara en sådan lösning med en varm keps i 4 timmar eller mer. Detta beror på det faktum att håret är ganska tjockt och långt.

  De ser underbara ut, särskilt i solen. Deras skick är utmärkt, jag har redan målat med en sådan komposition i många år, alla är glada.
  Jag rekommenderar att du försöker detta färgalternativ, förstör inte håret och ger en djup mahognyfärg med en liten rödhårig.

  Röd lågvatten

  Ångad på: Cahors, rödbetorjuice eller körsbärsjuice (naturligt).

  På kaffe

  Vi får olika toner: choklad, kastanjrött. Kaffet kan både bryggas, när det läggs till blandningen för färgning, och bryggas separat och läggs sedan till de uthällda ingredienserna.

  Henna hårfärgning video med basma och kaffe

  Hur färgar ditt hår brunt och färgar över grått hår
  Detaljerad mästerklass för att bli rik brun med henna

  Hur färgar man mörkt hår med henna utan ryzhinki?

  Om du bestämmer dig för att tillgripa användningen av henna, för att du inte vet hur man ska sluta håravfall hos kvinnor och öka densiteten, kommer den här artikeln att berätta för andra faktorer som påverkar dem.

  Använd ofta masker från henna som försöker spara de splittrade ändarna, men i dessa fall rekommenderar vi att lära dig hur man skär hårändarna hemma i sig.

  Det är skadligt att använda kemiska färgämnen på barnhår, vi rekommenderar att du använder henna, men hur man gör en hårklippning till skolan själv om 5 minuter med foton och videoklipp som du hittar på den här länken
  http://ovolosah.com/detskiy/detskiepr/kak-sdelat-prichyosku-v-shkolu-samoj-sebe-za-5-minut-video.html.

  Hur får man en ljusare färg?

  Det är möjligt att ånga färg på olika vätskor:

  • kefir, sur mjölk;
  • konjak;
  • förlänga jäsningen, lämna den ångade blandningen under flera timmar eller dagar;
  • tillsätt citronsaft
  • bryggning te
  • håll bryggd blandning i en termos;
  • på det bryggda kaffet och lägg till mushen själv.

  Ju mindre du håller, desto ljusare är färgen 30-40 minuter. Titta på instruktionerna som är fästa vid färgen.

  Hur vet du exakt hur mycket du behöver?

  Experimentellt bestämma vilken mängd Henna du behöver för önskad ton och mät allt och spela in allt för 1: a gången. Så du får noggranna riktlinjer för nästa målning och förbättrar resultatet.

  Vad bör man överväga?

  • mängd vatten;
  • vikt av henna (hur många paket eller skedar);
  • tillsatta ingredienser (basma, kaffe, Cahors, gurkmeja);
  • kontakttid för hår och naturlig färg.

  Nu är det bara att tillämpa kunskapen och få den önskade färgen. Låt processen ge dig ett minimum av obehag och uppnå önskad ton från första gången!

  Innan du applicerar kompositionen på huvudet måste du fett öronen, pannan och nacken med en fet kräm. Detta förhindrar huden från oönskade färger. Om trådarna är torra, är det lämpligt att tillsätta några droppar burdockolja till blandningen. Detta kommer att fuktar håret och ge det glans. Hur ofta kan du färga håret med henna? För att få en bra effekt från användningen utan negativa konsekvenser för håret, bör den appliceras 1-2 gånger om månaden.

  Du har korrekt märkt nyanserna. Genom att färga är det individuellt hur snabbt dina hårrötter växer, eller om du vill uppdatera färgen på hela håret.

  Själv Crash Hår som AS (14STOLOVYH SKEDAR DRY Ginger henna 3STOLOVYE matskedar vegetabilisk olja, 17STOLOVYH SKEDAR ansträngda 70GRADUSOV varm grönt te, äggula Brush 2SYRYH SHUFFLE snyggt och krascha ditt hår kam kam HOLD 35minutes sedan att tvätta bort med varmt vatten och tvätta håret med schampo.

  Henna hårfärgning: applikationsegenskaper och avelsregler för olika nyanser

  Periodisk förändring av bilden för en modern kvinna är en naturlig önskan. Detta är lättast att uppnå genom att ändra frisyrens färg. Det finns många typer av färger för detta, men inte alla av dem lämnar lockar friska efter en sådan procedur.

  De kemiska komponenter som ingår i de flesta av dem kommer under alla omständigheter att påverka dem negativt. Henna hårfärgning är det bästa alternativet som hjälper till att ge dem nästan vilken färg som helst: från ljust eldig till nästan svart.

  Färgning av hår med henna hjälper till att hålla dem friska medan du ändrar färgen till önskat

  Positiva och negativa egenskaper

  När du använder det här verktyget för att måla trådarna, kommer de inte bara att förbli friska, men också förbättra deras tillstånd. Det måste dock tillämpas korrekt, annars kan ett negativt resultat erhållas från det.

  Fördelar med korrekt användning

  Bilden visar hur Henna hårfärgning förbättrar sitt tillstånd.

  Henna är ett naturligt färgämne, så det är garanterat att det inte finns någon skadlig kemi. Tvärtom är den mättad med fördelaktiga substanser, som, när de är målade, har en positiv effekt på krullarnas struktur och hårbotten.

  Efter att ha ansökt det:

  • strukturen blir styv, elastisk;
  • fallout stoppar;
  • glödlampor förstärkt
  • stavar är mättade med fukt;
  • mjäll kommer att försvinna.

  En viktig fördel med detta verktyg är också det faktum att den resulterande nyansen varar länge. Det orsakar inte allergiska reaktioner, så alla kan målas med det utan undantag. Lawsons färgämne täcker varje hår med det tunnaste lagret genom vilket UV-strålar inte tränger in. Priset på denna naturprodukt är ganska demokratisk.

  Negativa sidor

  Det händer att pulver Lawson har en dålig effekt på krillens tillstånd, om den används felaktigt. För ofta färgning leder till svår torrhet av dem, såväl som hårbotten. Tipsen som ett resultat av detta kan börja splittras.

  Även bland de negativa egenskaperna hos denna produkt kan identifieras:

  • "Shreddy" färgning i närvaro av grått hår (sådan hårmålning med henna i bilden ovan);
  • omöjligt att måla med henna på mörkt hår;
  • Inte alla har en trevlig lukt under proceduren.

  BETALA ATTENTION! Efter målning är detta pulver förbjudet att göra perm.

  Funktioner av applikation och teknik för målning

  Moderna skönhetssalonger använder inte henna, liksom andra naturliga produkter för att måla lockar. De fokuserar på kemiska pigmentformuleringar. Med hjälp, mycket snabbare, lättare att hitta rätt nyans. Och resultatet är nästan 100% förutsägbart. Dessutom är priset på naturliga färgämnen tillgängligt för alla, så mycket av det här förfarandet kan inte tas.

  Henna och Basma används bäst oberoende. De ger möjlighet att experimentera med egna händer med toner och spara mycket pengar från familjebudgeten. Dessutom är det så trevligt att inse att du är skaparen av din egen individualitet.

  Secrets of effective staining

  Henna hårfärgning kommer att vara av hög kvalitet om detta verktyg appliceras rikligt.

  Du vet inte hur man färgar håret med henna hemma? Denna verksamhet har sina egna nyanser:

  1. Du bör aldrig använda när du tvätter huvudet innan du måler luftkonditionering. Detta kommer att minska alla ansträngningar till noll.
  2. Antalet och sammansättningen av den färdiga färgen beror på längden på beställningen. För att uppnå det bästa resultatet måste de "lösas" i den. Det är, "girig" rekommenderas inte.
  3. Det är inte nödvändigt att göra målning med det här verktyget, om det tidigare gjordes markera eller missfärgning.

  För hår av olika längder krävs en individuell mängd lavsoniapulver: 50-100 g för korta; 200 g - längd till nackens bas; 300 g - till axlarna; 400 g - upp till midjan.

  PÅ OBS! För att inte tillgripa vikter kan du använda ett glas / matsked. I ett 200 gram glas placeras 100 g Lawsonia-pulver och i en matsked - 7 g.

  Vad krävs för målning

  Att färga håret med henna måste du förbereda handskar, var noga med att ha glas och en borste.

  Innan du målar må du förbereda allt så att du inte behöver leta efter något. Processen kommer att kräva:

  • hårnålar, som kommer att fixeras färgade strängar;
  • ett ark som täcker sig från färgen;
  • plastpåse eller duschlock;
  • borste, kam;
  • en kopp / skål (endast glas eller keramik);
  • onödig handduk;
  • borste;
  • engångshandskar;
  • träsked för knådande färgkomposition.
  till innehållet ↑

  Stegvis teknik

  Alla saker från listan borde vara nära dig. Så allt går enligt plan, inga oförutsedda situationer kommer att uppstå.

  Instruktioner för att måla egna händer är:

  1. Blandningen framställes. Beräkningen görs baserat på längden på locken.
  2. Noggrant kammade lockar. Först, den vanliga borsten, sedan en kam med en bred, och sedan med en liten tand. Huvudet är uppdelat i avdelningar.
  3. Smörjda öron och gräns nära tillväxten av hårkräm.
  4. Använd engångshandskar.
  5. En borste tas och färgprocessen börjar. Du måste börja från toppen av ditt huvud och flytta dig till pannan.
  6. Efter att ha arbetat genom alla zoner på huvudet färgas locken noggrant över hela längden. För detta blåses upp blandningen med handen i handsken, fördelad jämnt längs strängarna, då görs rörelser som om de tvättas. Alla åtgärder bör vara så noggranna som möjligt.
  7. Håret läggs på toppen av huvudet, packat i en duschlock / plastpåse och på toppen av allt som är täckt med en handduk.
  8. Du kan gå om din verksamhet. Efter det att den önskade tiden har gått ut, komprimeras "kompressen" och färgen tvättas ordentligt. Proceduren utförs tills vattnet blir klart.

  VARNING! Henna målning på mörka lockar utförs av en liknande instruktion. Förvänta dig inte att ditt hår efter det får en saftig röd nyans. Detta färgämne är nästan kraftlöst i denna färg, men kan fördjupa den naturliga nyansen, vilket ger krönorna kraft och strålning.

  Utspädning och proportioner beroende på önskad färg

  Bilden visar de möjliga nyanser som kan erhållas med hjälp av endast henna, beroende på basfärgen och strukturen.

  Färgen som erhålls vid färgning av lavsoniapulver kan vara helt annorlunda. Det beror på färgens kvalitet och hårets struktur. För varje person är de individuella, eftersom de annorlunda reagerar på färgämnet.

  Och den tid som krävs för att fixa samma nyans, kommer varje person att ha sin egen. För att få mörka färger, inklusive choklad eller rik kastanj, måste du blanda henna plus basma i en viss andel.

  Basma är ett annat naturligt ämne som används i skönhetsindustrin. Detta grönsakspulver har en grågrön färg. Basma erhålls från blommorna från indigotillverkningen och används för färgning i mörka färger. Kombinerat hårfärgning med henna och basmoy gör det möjligt att experimentera med ditt hår.

  Bordet av proportioner och exponeringstid när färgning av olika nyanser av hår med henna och basma för att erhålla en specifik färg.

  Det är bra att veta! Clean Basma används inte för färgning av hår. Detta gäller särskilt för personer med uttalat grått hår. Det räcker med att återkalla Sergei Filippovs karaktär från den sovjetiska filmen "12 stolar", som fick ett grönblått hår efter liknande experiment. Tvätta bort ett sådant "resultat" är mycket problematiskt.

  Hur färgar hår med henna och basma för att få intressanta nyanser? Allt är ganska enkelt, följ bara rekommendationerna nedan.

  "Mättad kastanj"

  Bilden visar resultatet av färgning av hår (mättad kastanj) med henna och basma i proportionen som anges nedan.

  Du vet inte hur man färgar håret med henna kastanjfärg? Det är ganska enkelt. Det är bara nödvändigt att lägga till bryggt kaffe och basma till pulveret från löv av lawsonia.

  Denna färg bereds enligt följande i följande proportioner:

  1. Ett pack av henna (ca 152 g) blandas med 2 förpackningar basma (125 g). För att få önskad färg hälls blandningen med starkt kaffe och får bryggas i ca 2,5 timmar.
  2. Honung (ett par matskedar) och 5 kapslar E-vitamin tillsätts. Det närmar och fuktar huden och glödlamporna.
  3. Alla blandade med en träsked.
  4. Färgen enligt den ovan beskrivna tekniken appliceras som avsedd.
  till innehållet ↑

  "Bitter Choklad"

  Hårfärg är en bitter choklad gjord med henna, basma och kaffe.

  Det är möjligt att färga hår med henna i chokladfärg genom att lägga till basma till den. Den noggrannhet att laga en sådan komposition:

  1. Ta lika 2 komponenter och blanda sedan. Samtidigt är det nödvändigt att beräkna hur mycket pulver kommer att krävas, med tanke på längden på strängen.
  2. Tillsätt malet kaffe till blandningen (4 matskedar).
  3. Häll det massade vita vineret för att inte bli för tjock eller flytande.
  4. Sätt i ett vattenbad.
  5. Låt massan värma upp och börja omedelbart måla.
  6. Håll denna komposition på hårbehovet ca 2,5 timmar.
  till innehållet ↑

  lila

  Lila hår henna och rödbetor

  För att uppnå denna effekt behöver du lavsoniapulver spädas i rödbeta juice. Den kan ersättas med knä från ädelbär eller nybryggt karkadte.

  Mörkt ton

  För att bli nästan svart blandas henna och basma i ett förhållande 1: 2, fyllt med vatten och försiktigt males. Gör en mycket tjock blandning. För att få en djup svart färg, sitta i en plastpåse och en handduk på huvudet kommer att ha ca 3 timmar, inte mindre.

  BETALA ATTENTION! Det är möjligt att få nästan svart färg omedelbart misslyckas. Slutresultatet kommer att vara känt endast om en dag eller till och med två.

  Grå hårmålningsregler

  Henna och Basma är perfekt kombinerade med varandra och tillsammans målar man över gråhår.

  Ju äldre en person blir, desto mer förlorar sitt hår färgpigment. Efter ganska lång tid är den helt missfärgad. För vissa är detta ögonblick inte viktigt.

  Men många kvinnor är mycket oroliga för utseendet på vita hår, men vill inte använda icke-naturliga färgämnen. Frågan är mycket relevant för dem: hur man färgar grå hår med henna så att de blir friska?

  Det bör noteras att detta naturliga färgämne med grått hår är inkompatibelt, eftersom färgarna blir vita och orangefärgade när de färgas. Alternativet är att lägga till andra ämnen i pulvret.

  • Basma;
  • farmaceutisk kamilleinfusion;
  • valnötinfusion;
  • naturligt kaffe (mark)
  • boragsaft
  • saffranpulver;
  • och andra.

  Henna utan föroreningar på grått hår kan måla dem ojämnt, som på bilden.

  Några noggrannheter när färgning av grått hår med henna med olika naturliga tillsatser är följande:

  1. Testa den färdiga färgen på en separat sträng. Kom ihåg hur många minuter det tog för att slutföra målningen. Den allra första proceduren spenderar exakt samma tid.
  2. Efter några dagar, upprepa färgningen. Håll färgen i ca 2 timmar.
  3. Kaffe, kamille eller valnöt extrakt är lämpliga som tillsatser till detta pulver. De kommer att ge ädla nyanser, vilket eliminerar bildandet av ljusa röda toner.
  till innehållet ↑

  Sätt att bli av med henna

  Kefir jästmask kommer gradvis att minska henna från håret.

  Om du vill ha mångfald, och håret är målade pulveret Lawson, måste du tillgripa olika knep. Efter allt håller detta färgämne håret på länge. Vad ska man göra Du kan bara vänta. Under denna tid kommer strängarna att växa tillbaka. Sanningen kommer att vara minst sex månader eller ett år, om håret är axelängd eller längre.

  Du kan göra några offer genom att använda den aggressiva metoden för "spolning" - en mask med alkohol. För detta behöver du:

  1. Hitta alkohol 70%.
  2. Fukt svampen i alkohol och gnid den med hår.
  3. Gör ingenting omkring 7 minuter.
  4. Applicera olja på toppen av alkoholen (olivolja är idealisk).
  5. För att sätta på huvudet med matfilm eller sätta på påse / duschlock, rulla tulpen ur en handduk.
  6. Håll den här "komprimera" i 40 minuter.
  7. Använd mjuk schampo att skölja.
  8. Upprepa alla åtgärder igen efter ett par dagar.

  Det finns sätt att bli av med henna och enklare. De är inte så aggressiva, men de måste utföras ett stort antal gånger för att helt "tvätta" den irriterande färgen. För sådana ändamål, lämplig olja eller kefir-jästmask, sköljning med ättika, tvätta huvudet med tvål.

  Är det möjligt att färga hår efter henna och hur man gör det bättre. Det här är inte ett separat kort ämne, så om sådan information är intressant kan du ta reda på det via länken.

  Äntligen

  Som det blev klart, blir det enkelt att måla med henna på egen hand. Men om du har några frågor kan du se allt i videon. Har du erfarenhet av denna fråga? Eller känner du till några exklusiva färgningsalternativ med naturlig Lawsonia-pulver? Skriv om dem i kommentarerna.

  Henna hårfärgning

  Iransk henna är ett naturligt färgämne, vars användning har ganska djupa rötter. Sedan antiken var det vanligt att skapa unika tatueringar och mönster på naglarna. Nu är kvinnor över hela världen glada att använda henna som färg och botemedel mot försvagade, skadade och överdriven feta strängar. Så hur färgar du ditt hår med henna, och vilka nyanser kan du få med det här verktyget?

  Förfarandet för färgning av hår med naturlig henna är något annorlunda än att man använder kemisk färg och ser så här ut:

  1. Tvätta mitt hår med schampo och torka det med en handduk.
  2. Linje längs hårväxten vi smörjer med någon fettkräme, som skyddar huden från röda fläckar.
  3. Vi odlar Henna mycket varmt, men inte kokt vatten. Blandningen ska likna tjock gräddfil. Hennapulver säljs i ett paket om 25 gram. Denna väska är tillräcklig för ett hårhår av medellängd och tjocklek.
  4. Lägg behållaren med färgblandningen i en kastrull med varmt vatten - 7-10 minuter räcker.
  5. Dela håret i avstånd en och en halv centimeter bred.
  6. Använd en kam och borste, fördela hönan jämnt på varje del. Gör allt väldigt snabbt, annars kommer färgen att svalna och ger inte de förväntade resultaten.
  7. Vi först sätter huvudet ihop med en film eller en påse och döljer den sedan under en frottéhandduk. För att förhindra att henna läcker, placera pappershanddukar eller servetter längs kanterna.
  8. Henna exponeringstid beror på tjockleken och den första nyansen av strängarna, liksom på den nyans du vill ta emot. Så, mörkt hår kan behöva cirka 2 timmar, medan 10-15 minuter kommer att räcka för ljus. Så håll processen under kontroll och gör ännu bättre ett preliminärt test, tack vare vilket du kommer att kunna veta exakt resultatet.
  9. Tvätta av Henna med rinnande vatten utan schampo. Vid slutet sköljer vi strängarna med försurad lotion (vatten + vinäger eller citronsaft).

  Hur färgar hår iranska henna

  Idag är butiker och skönhetssalonger fulla av olika hårfärger, men en sådan naturlig lösning som Henna fortsätter att uppta en värdig plats. Med hjälp av verktyget kan du inte bara färga håret i ädla nyanser, utan också ge dem styrka och glans. Hur färgar hår med henna hemma, kommer den här artikeln att berätta.

  Användbara kvaliteter av henna för hår

  Övningen av att färga hår med henna i olika nyanser har en växande popularitet.

  Henna är ett pulver från Lawsonias löv. Eftersom henna är ett örtmedel innehåller det ingredienser som är bra för håret. Den dominerande mängden är B-vitaminer, henna-konstruktioner, stärker hår, råder mot bakterieegenskaper och djup näring av pigment.

  Regelbunden användning av henna hjälper håret:

  • Stärka hårrötterna;
  • Eliminera mjäll vid tillsättning av andra ingredienser till kompositionen (hennafärgning är pigmentering + komponenter som utöver färgen utgör masken);
  • Rensa, normalisera måttlig talg
  • Dölj grått hår;
  • Ge ditt hår en charmig orientalisk glans.

  Är det möjligt att måla med henna. Vilket hår att färga med henna

  Innan färgning, låt oss se om varje typ av hår har naturlig hennafärgning. Naturligt henna hårfärgning är inte lämpligt för alla kvinnor, eftersom resultatet beror på många faktorer. Att vänta lite med hennafärgning om:

  • Gråt hår över 80%. Henna färgning grå hår har sina egna egenskaper;
  • Det är nödvändigt att färga färgat hår med henna efter ett tag eller att göra blekning med naturliga medel för att bli av med pigmentpigmentet;
  • Efter en perme absorberas inte henna pigmentet i håret på grund av impregnering med kemi;

  Kemisk vinkning kan inte appliceras på håret efter hennafärgning, de samverkar dåligt.

  Om du efter målning med henna planerar att måla igen, då ska du vänta eller gå tillbaka till tvätten. Vi rekommenderar att du tvättar håret med naturliga produkter.

  Du kan färga håret med henna för någon nyans av hår, men med en annan uppsättning av komponenter beskrivs recepten för varje typ av hår nedan.

  Vilken färg det kommer att visa sig om det är målat med henna beror på den ursprungliga hårfärgen och receptet som används. Det är möjligt att måla ljust med henna med naturliga hår nyanser, där henna kommer att ge en mer uttalad effekt (ljusbrun, brunhårig).

  Oavsett original hårfärg, på något recept för färgning med henna, rekommenderar vi att du gör ett test före användning, vilket hjälper till att verifiera resultatet. För detta, lägg ned en lägre hårsträng enligt vad som anges i receptet.

  Hur man målar med henna hemma enkla effektiva recept

  Först måste du korrekt beräkna mängden hennapulver för längden på ditt hår:

  • För kort hår rekommenderas inte mer än 50-100 g;
  • För hår under bilen - 150-200 g;
  • För frisyr upp till axlarna - 200-300 g;
  • För bälteslås - från 300 g.

  I en matsked - 10/15 gram

  Hur länge behöver henna färga ett hårbord (recepten anger den önskade mängden för medellängd av håret, men du måste ändra det i förhållande till dess längd):

  Varning! Mask för färgning på basis av henna och basma måste appliceras på rent och torrt hår. Om det rekommenderas att färga det på smutsigt hår för att färga en professionell färg, är det inte nödvändigt att färgas med henna. Fett på håret skyddar håret från den dramatiska effekten av färgämne, medan henna är en naturlig användbar lösning, så tvätta huvudet (i smutsigt hår kan pigmentet inte penetrera djupt i håret och färgen blir mindre djup).

  Rekommendationer för färgprocessen:

  1. Den färdiga masken ska appliceras på håret och sedan sätta på en plastlock på toppen och dessutom värma huvudet med en handduk.
  2. Färgtid beror på hårfärgen och önskad nyans.
  3. Om du vill ha tonhårigt hår med henna, och inte drastiskt ändra färgen, kommer 20-30 minuter att vara tillräckligt.
  4. Med mörka trådar bör sådan färg hållas i mer än två timmar. Ju mer tålamod du har desto ljusare blir färgen.
  5. Det är nödvändigt att tvätta av färgen 1 gång med varmt vatten och försiktigt, om du har för grovt hår, använd en luftkonditionering i slutet. Henna fortsätter att färga håret under dagen, desto färre ingrepp blir desto längre kommer du att njuta av resultatet av färgning.

  Genom att hålla fast vid dessa enkla tips, kommer du att veta exakt hur man färgar håret med henna. Vi vänder oss till förberedelserna av masker.

  Hur man målar med henna i ljus röd färg

  Om du funderar på att färga din henna röd, försök så här det här effektiva receptet hemma:

  • Henna (iransk) - beräkna längden på håret som anges ovan.
  • Kakaopulver - två teskedar
  • Rosemaryolja och avokado 7 droppar
  • Kanel - på toppen av en kniv
  • 1 äggvita

  Blanda pulverformiga ingredienser - hönan, kakao och kanel, täck med lite varmt vatten. Separera proteinet och tillsätt olja till det, kontrollera temperaturen på vattnet och tillsätt protein till det, det är viktigt att det inte krullar, blanda allt ihop.

  Applicera på håret rikligt med en borste och linda den under locket i värmen.

  Tvätta av med vatten och schampo.

  Resultatet av färgning av naturligt blont hår med henna i ljusrött:

  Resultatet av hennafärgning i rött färgfoto:

  Hur man målar med henna i koppar färgfoto:

  Hur man målar med henna i brun-kastanjens färg

  Målad med henna i mörk färg kommer att läggas till följande komponenter:

  • Cropny buljong - 0,5 liter
  • En halv kopp hårt te (en matsked)
  • En halv kopp starkt kaffe (1,5 matskedar)
  • 3 droppar tangerin eterisk olja
  • 10 droppar jojobaolja
  • Äggula

  Brew en sprinklingbuljong, kaffe och te. Ta henna (beräknad för längden) och 2 skedar av varje buljong blanda ihop. Om blandningen är för tunn, lägg till mer te. Tillsätt äggula och smör.

  Sprid masken genom håret från roten till ändarna. Blötlägg en färgämne i 1,5 timmar under en hatt och handduk. Tvätta av en gång med schampo och vatten.

  Resultatet av färgning med henna i mörk kastanje färgfoto:

  Resultatet av färgning med hennafärgat hår i kastanj färgbild:

  Resultatet av hennafärgning i kastanjens färgfoto:

  Hur man målar med henna svart

  Att färga med henna och basma svart behöver ta förhållandet mellan henna och basma 2 till 1 (beräkna hårets längd). Med tillsatsen av följande komponenter:

  • 1 protein
  • 10 droppar jojobaolja
  • Svart te
  • Henna och basma

  Blanda Henna och Basma i torr form, späd knappt med varmt te och slå i proteinet och oljan. Blanda kompositionen. Applicera på håret så att de är som smurt och lämna på hår under en handduk i 2 timmar. Efter tvätt av med schampo är en gång tillräckligt.

  Applicera blandningen för att rengöra torrt hår, sätt sedan på en duschlock och topp med en handduk för att värma huvudet. Denna färg bör hållas i minst två timmar. Ju mer desto rikare skuggan blir.

  Färgning av hår med henna, Basma eller kaffe passar alla som älskar mörka nyanser.

  Resultatet av färgning av hår med henna och basma i nästan svart färgfoto:

  Hur man målar med henna chokladfärg

  Att måla med henna chokladfärg måste du använda följande ingredienser:

  • henna pulver (längd)
  • matsked basma
  • en halv kopp rött vin
  • kakao 3 tsk
  • 80 gram hagtorn bär för ett halvt glas vatten

  För att göra detta bör bären (ca 100 g per glas vatten) kokas i en halvtimme och läggas sedan till henna. Om nödvändigt, tillsätt lite varmt vatten. Färgens konsistens ska vara som tjock gräddfil.

  Applicera gruel jämnt på håret, sätt sedan på en duschlock och linda upp med en handduk. Håll färgen i minst 2 timmar.

  Resultatet av hemfärgning brunt hår med henna choklad:

  Vi erbjuder ett annat enkelt recept om du vill färga det i Henna-färg. För att göra detta kan du använda röda henna i kombination med basma. Medlen måste blandas i lika delar (1: 1) och spädas med extrakt av kamomill eller lökskal. Som med det traditionella receptet bör blandningen vara krämig. Applicera sedan gruel med henna på ditt hår och sätt på en duschlock. Du kan värma med en handduk. Vänta minst 1 timme.

  Henna färgning av mörkt blont hår i chokladfärg hemma foto:

  Hur ofta Henna?

  Hur mycket hår att färga med henna beror på hårets typ. Normalt och fettbenet hår kan målas inte mer än två gånger i månaden. Torrt hår är inte mer än en gång i månaden, eftersom detta färgämne tenderar att torka hår. Om det finns en tendens till allergier, kan du tillämpa proceduren varannan månad. För ofta användning av henna kan leda till att håret tarniseras, och därför svarar frågan om hur mycket Henna kan färga håret, vi rekommenderar inte mer än det finns ett behov av det.

  Färger Henna hår?

  I vissa fall kan användningen av henna leda till torrhet, hårbränning och förlust av elasticitet. Särskilt ett sådant resultat är möjligt om du blir borttagen med färgen för ofta. Med upprepad användning av henna är håret ofta otrissigt och tufft.

  Användningen av sådan färg kräver erfarenhet, eftersom det är nödvändigt att veta hur man korrekt färgar det med henna för att få önskat resultat. Du kanske måste experimentera flera gånger.

  Det är oönskade att använda henna för färgat hår, eftersom resultatet är oförutsägbart. Om du fortfarande vill försöka, måste du tillgripa en sådan procedur inte tidigare än 2 veckor efter kemisk färg. Lättare hår efter henna är extremt svårt.

  Vad gör man om färgen inte fungerar

  Vilken färg det kommer att visa sig om det är målat med henna beror ofta på den ursprungliga hårfärgen, därför kan resultatet ibland inte motivera väntetiden. Tvätta av oönskade färger blir lätt och ofarligt med naturligt naturligt hårtvätt.

  Den här videon är inte tillgänglig.

  Watch Queue

  sväng

  • Ta bort allt
  • Stäng av

  YouTube Premium

  Hur man färgar håret med henna - Receptet för att måla ett hus själv

  Vill du spara den här videon?

  • klaga

  Rapportera video?

  Gillar du det?

  Gillade inte det?

  Video handledning: hur man färgar håret med henna hemma

  Förutom turkiska eller egyptiska har indiska Henna god kvalitet. Det kan beställas online eller köpas i butiker av indiska varor, kryddor.

  Jag vill omedelbart göra en bokning! NATURLIG henna som samlas in korrekt, vältorkad och krossad kommer i alla fall att vara av hög kvalitet, oavsett växlingsplats. Men när det gäller indiska henna borde man komma ihåg att lagstiftningen i detta land ligger bakom den europeiska. Tillverkare indikerar ofta inte den fullständiga kompositionen och kan i själva verket innehålla kemiska tillsatser. Därför var det för indiska henna fixad sjuk berömmelse.

  När du väljer indiska henna, var uppmärksam på märket, läs recensioner om det! Det är tillrådligt att förvärva vanligt rött henna. Ett exempel på sådan henna från Aasha varumärket finns i artikeln Var är det bättre att köpa henna:

  Också med stor tvekan finns olika varianter av Henna-baserade färger, såsom Titian, Aubergine, Amber, etc. (Phytocosmetics tillverkare, ArtColor Gold, Venita natura). Såvitt jag vet, förekommer inte en liknande mängd nyanser av henna i naturen. Och som en del av det bara.

  Var säljs henna?

  Vanlig iransk henna säljs på marknader och i små butiker med hushållskemikalier och kosmetika.

  Högkvalitativ indisk henna - i kryddor eller i butiker.

  Vikt henna kan ofta hittas på marknader i södra länder. Som regel ligger det intill kryddor, örter och andra eko-produkter.

  Hur ofta kan Henna målas?

  Om håret är oljigt / normalt kan du måla upp till 2 gånger i månaden, och om det är torrt, då 1 gång.

  Enligt min mening, om du planerar att måla med henna ofta, är det bättre att hålla det länge. Omvänt, med sällsynt applikation (inte mer än 1 gång per månad) kan du hålla henna längre.

  Hur man väljer henna och färgar ditt hår korrekt så att det inte finns några besvikelser

  En eventuell målning av lockar i varierande grad, strider mot hårstavarnas struktur. Detta kan undvikas om du tar för proceduren naturliga produkter. Många kvinnor tränar Henna hårfärg eftersom det ger önskad nyans och läker tråden. Färgen blir inte nödvändigtvis röd - du kan välja bruna, gyllene eller rödaktiga toner. Kombinationen av henna med andra naturliga ingredienser är ett annat sätt att diversifiera paletten av användbara färgämnen. För att framgångsrikt välja ett färgschema, måla dig själv hemma och fixa resultatet länge måste du noggrant studera växtkompositionens egenskaper och alla nyanser av dess tillämpning med exempel på foton och videoklipp.

  Vad är henna, hur är det tillämpat

  Hemlandet av naturliga råvaror är länderna i Central-Östern och Nordafrika. Det är där som växer en två meter blomstrande buske med en specifik lukt av lawsonia, en stakig, från de bladen som hönan erhåller - ett grönt pulver.

  Det ger curls en ljus nyans och bidrar till deras förbättring, eftersom den har en rik komposition som inkluderar:

  • Klorofyll är en antioxidant som positivt påverkar hudens tillstånd.
  • polysackarider - fuktar huden och normaliserar talgkörtlarna;
  • harts - ge hårglans och silkiness;
  • Hennotansyra - har en antibakteriell effekt, minskar inflammation, tar bort mjäll och stärker rötterna. Det är ansvaret för ljusets ljusstyrka;
  • pektiner - minska fettinnehållet, kuverthårskalvar, visuellt göra hår tjockare, absorbera toxiner;
  • estrar, vitaminer - förbättra blodcirkulationen, tona upp huden.

  Henna för hår erhålls från buskens nedre löv. De övre tvättas också i pulver, men det används för att skapa tillfälliga tatueringar på hud och färgämnen.

  Till skillnad från kemiska färgämnen har henna en helt naturlig komposition, skadar inte strängarna och stärker även håren, aktiverar tillväxten. På grund av detta används växtkomponenten för att färga inte bara krullar utan även ögonfransar, ögonbryn och för manskägg. Många butiker erbjuder denna tjänst, du kan också själv utföra proceduren.

  Det är viktigt! Färgning med henna kräver noggrann förberedelse och längre hålltid än med permanent färg.

  Typer av Henna

  Beroende på ursprungsland och olika alternativ för naturligt färgämne finns det flera nyanser av henna för hår.

  iranska

  Ger dig en rik röd färg. Det går bra med andra naturliga ingredienser för att få ett varierat utbud: från karamell till choklad. För att göra detta kan du blanda färgämnet med kaffe, gurkmeja, cikoria, eteriska oljor och avkok av örter.

  Irans invånare kombinerar nödvändigtvis henna med etrar för att återställa strängar, fukta dem, stärka och också lägga till glans.

  Sudans

  Grönt pulver med samma namn för hårfärgning i salongen eller hemma kommer från Saudiarabien. Det är vanligt att få en koppar nyans, som är hållbar och rik.

  Ofta är Sudanese Henna kombinerad med Basma. Du kan kombinera dem i samma behållare och få en varm rödaktig kastanjfärg. Ett annat alternativ är att konsekvent färga hår i två steg (henna ska vara den första). Som ett resultat kommer håret att få en kall askton.

  indisk

  Den har en rik palett, presenterad i fem färger. Naturfärg är:

  • gyllene;
  • brun (kastanj);
  • vinröd;
  • mahogny;
  • svart, vilket är mer som en touch av bitter choklad.

  Den indiska versionen av pulveret från lawsonia används ofta för terapeutiska ändamål: mot håravfall, för att bekämpa mjäll, för att återställa håret efter exponering för kemisk färg eller krökning. Denna henna kan också kombineras med andra sorter av vegetabilisk färgämne, andra naturliga ingredienser (gurkmeja, te, kaffe, vin, betorjuice och andra).

  färglös

  Det används i fall då hårfärgen passar dig, och deras tillstånd är inte.

  Denna version av naturliga råvaror erhålls från stammarna från Lawsonia, som saknar färgpigment, men har ett komplett utbud av användbara ämnen.

  Färglös henna används för:

  • ger krullar elasticitet, glans, elasticitet;
  • eliminera mjäll
  • stärka folliklarna
  • stimulera tillväxtstimulering
  • lösningar på problem med överdriven fet hår.

  vit

  Som ett resultat av användningen av ett sådant läkemedel kommer krullarna att bli ljusare med flera toner, och enligt vissa tillverkares försäkran kommer de även att bli en snövit nyans.

  Kom ihåg: det är omöjligt att uppnå en sådan effekt på en gång med naturliga färgämnen, speciellt om en brunhårig kvinna eller en brunett utför sådana experiment. Blandningen, kallad vit henna, innehåller verkligen växtbaserade ingredienser, men i små mängder. Hela resten är syntetiska tillsatser som aggressivt påverkar strukturen hos trådarna, precis som klararen gör.

  Verktyget är billigt och med rätt användning är det inte mycket hårskador. Men, naturligtvis, har ingen helande effekt på lockar som andra typer av vegetabilisk färgämne.

  Läs mer om vit henna hårblekning på vår hemsida.

  Varning! Rosa, lila, svart och annan färgad eller tonad henna är resultatet av syntesen av kemiska komponenter, och inte naturliga råmaterial. Noggrant studera kompositionen på förpackningen, för att inte köpa drogen, bara vagt påminner om pulver från lawson.

  Fördelar och nackdelar

  Användningen av naturligt hårfärg är ovärderligt och är det att håret:

  • förstör inte från kemiska kompositioner. För många tjejer är det problem att välja - måla eller henna - inte ens värt det;
  • blir friskare, mjukare och skinnigare;
  • får en ljus nyans;
  • börjar växa snabbare.

  Henna stärker hårrötterna och reglerar talgkörtlarna. Det är användbart eftersom det kan bli av med problem med mjäll och förlust. Hår splittras och bryts mindre.

  Andra viktiga fördelar med vegetabiliska råvaror: har flera vackra färger, är billigt och kräver inte speciella färdigheter som är lämpliga för att färga hår hemma, orsakar nästan inga allergiska reaktioner.

  Vad är den bästa hennaen för lockar? Den som inte innehåller syntetiska ingredienser och bäst passar din färgtyp.

  Samtidigt varnar många forskare, trichologer och frisörer kvinnor mot den frekventa användningen av den naturliga komponenten i färgning. En av de största nackdelarna med henna är att med regelbunden färgförändring med hjälp blir trådarna torra och spetsarna splittras.

  En viktig punkt! De som har hår hör inte till fett eller normal typ, du kan använda färgämnet inte mer än 1 gång om 2 månader (färglös version - en gång i 2 veckor).

  Andra nackdelar med vegetabiliskt pulver:

  • inte mycket effektivt färgat grått hår och blont hår;
  • passar inte bra med konstgjorda färger. Kan du tvätta henna från håret, hur man gör det korrekt, du kommer att lära dig på vår sida;
  • rätnar lockar efter perm;
  • blekna i solen;
  • Om den missbrukas kan den göra tråden tråkiga, hårda, prova förlust av håraxlar.

  Vissa frisörer är övertygade om att hennaplattor, där andra näringsämnen läggs till, ger stora fördelar att inte pulver.

  Kontra

  Det finns inga kategoriska kontraindikationer för användningen av produkten, men det finns ett antal restriktioner när användningen av naturliga råvaror blir oönskade:

  • Nyligen bio eller kemisk våg;
  • preliminär permanent färgning
  • torr hårbotten och samma hår;
  • naturlig eller artificiell blond - med en hög grad av sannolikhetskurvor kommer att få en grön eller gulaktig nyans;
  • graviditet och amning - på grund av hormonella förändringar kan håret inte ändra färg.

  Många mödrar och deras döttrar är intresserade av frågan om hur gammal han kan måla med henna. Tillverkare ger inte tydliga instruktioner i den här frågan, men om en ung skönhet 12-14 år ber om att ändra den naturliga färgen är det bättre att använda en naturlig komposition än en kemisk.

  I forumet delar vissa kvinnor den positiva erfarenheten av att färga håret till jämn 10-åriga tjejer. Användningen av naturliga råmaterial bör vara rimligt och måttligt, särskilt när det gäller barnet. Kvaliteten på produkten är också viktig. Henna från Lady Henna, Lush och andra företag förtjänade bra recensioner.

  Henna nyanser för hår

  Den mest imponerande är Henna-hårfärgningen på tjejer med mörka lockor. De är lämpliga för nästan alla nyanser av alla sorter av pulver eller kakel. Brown Indian henna - det bästa alternativet för ägarna av ljusbrunt eller ljusbrunt hår.

  Om du lägger till gurkmeja kan du få en läcker färg av mjölkchoklad. Den ädla skuggan av burgund kan spädas med sockerbetor: mörka krullar kommer att få en nyans av mogen körsbär.

  Naturligt brunt hår harmoniserar perfekt med henna mahogny eller svart.

  Färg från Iran kommer att ge en ljus röd färg. Men om du tar den som grund och kombinerar med andra naturliga ingredienser kommer det att finnas en utmärkt ljus palett av guldbruna och rödaktiga toner:

  • För att bli rik brun, choklad, kastanj, måste du lägga till kaffe, muskotnöt, valnötskal, avkok av ekbark;
  • auburn hårfärg - resultatet av en kombination av iransk färg med kanel, en ljusare röd nyans - resultatet av en kombination med ingefära eller persilja etrar, tea tree;
  • avkok av lökskalar kommer att skapa en attraktiv ogerfärg, och gurkmeja eller kamille kommer att skapa en gyllene färg;
  • mandarin och apelsinskalor ger ditt hår en gul-orange färg;
  • tillsatsen av cikoria kan du få en krämig guldton;
  • vacker rubinfärg kommer att ge juice av betor, tranbär eller rött vin;
  • för att få plommon behöver du lägga till det iranska färgämnet saftiga äggbäret;
  • Vete färg kommer att vara resultatet av att blanda naturliga råvaror med kamille avkok, maskros rot eller pepparrot.

  Varning! Förutom att ge håret rätt färg har alla dessa kombinationer en positiv effekt på hårets tillstånd, närande det, mättar med vitaminer, stärker rötterna och förbättrar blodcirkulationen.

  Trots att pulver från lawson inte rekommenderas för blondiner, är vissa av kombinationerna av iransk färg med naturliga ingredienser också lämpliga för dem som har ljusbrunt hår. Först och främst handlar det om ljusröda, gyllene nyanser och även grädde, vete.

  Du kan också uppmärksamma den gyllene indiska hennaen. För att förbättra effekten, lägger några blonda kvinnor gurkmeja och kanel till det.

  Naturligt färgämne från Sudan, vilket ger en kopparskugga på kastanj hår och ljusröd - på ljus, ofta kombinerat med basma, liksom färglös henna. Som ett resultat kan du få några vackra färger för att måla grått hår eller ge en ljus färg till blondt, mörkt hår.

  Några framgångsrika kombinationer:

  • Sudan + färglös (1: 1) = jordgubbar blond på grå lås eller ljusröd på bruna, bruna lockar;
  • henna + basma i proportion 1: 2 = rik brun, och endast på svart hår - djup kastanje;
  • Om du kombinerar samma färgämnen i lika delar får du brunt koppar med olika grader av mättnad (beroende på hårets ursprungliga färg).

  Även för grått hår kan du ta den bruna indiska sorten av naturligt färgämne. Bra resultat ger en kombination med kaffe. För att maskera gråsträngar kan du behöva mer än ett ommålningsförfarande. Det beror helt på hårstavarnas typ och struktur. Hur man målar över Seduna med henna, Basma, ta reda på vår hemsida.

  Är det möjligt att färga färgat hår med henna

  Du bör inte använda en vegetabilisk komposition för att omhäva håret efter den kemiska sammansättningen, eftersom färgen som ett resultat blir oväntat. Samma sak gäller om du vill applicera ett permanent läkemedel mot håret, som tidigare har målats med henna.

  Recensioner av många tjejer och frisörer innehåller varningar: i det här fallet är det sällsynt för någon att undvika en grön nyans eller ett gult pigment, eftersom det naturliga färgämnet omsluter strängarna och förhindrar att de kemiska komponenterna ändrar sin struktur. Detta är särskilt märkbart om du först behöver använda Henna för färgning, och då behöver du lätta krullarna.

  Rådet. Att utföra sådana manipuleringar hemma är nästan omöjligt. Om du vill lära dig att färga håret efter henna, kontakta mästaren i salongen.

  Regler och funktioner, Application Tips

  1. Innan du köper, kontrollera produktens hållbarhet. Ta inte en försenad och för billig produkt: dess kvalitet kommer att vara i tvivel.
  2. Att förbereda kompositionen tar inte metallrätter. Byt ut det med glas (keramik eller plast kan fläcka).
  3. Förtunnad henna bör vara omedelbart i rätt mängd. I kylskåpet står det inte.
  4. Du kan inte brygga torr med kokande vatten. Det är tillåtet att använda varmt vatten, vars temperatur varierar mellan 70-80 ° C.
  5. Ägare av tunna trådar är bättre att ersätta vatten med kefir. Före utspädning av den naturliga färgkomponenten värms den fermenterade mjölkprodukten, innan den tas bort från kylskåpet.
  6. Den optimala mängden henna för hår upp till 10 centimeter är ca 100 gram, för bilar - 200 gram. Om krullarna når axlarna behöver du 300 gram, upp till midjan - 0,5 kilo. Detta är en ungefärlig riktlinje, oavsett om du vill måla över grå hår eller vill helt ändra hårets färg.
  7. Observera att den resulterande kompositionen ska likna en tjock grädde eller mush. Vätska kommer att strömma genom hår, kläder.
  8. Om du kommer att späda färgämnet, förbereda det för ett vattenbad. Det kommer inte tillåta drogen att svalna, eftersom henna måste appliceras varmt. Det är omöjligt att använda en mikrovågsugn för uppvärmning!
  9. Innan färgningen håret fullständigt låses första tonade 1-2 tunna för att förutsäga resultatet.
  10. Sprid färgämnet i en ren krull, från början av huvudet: detta område är målade det värsta.
  11. Hantera grå trådar först.
  12. Exponeringstiden beror på önskat resultat. Om du vill få en ljus nyans kommer 5-30 minuter att vara tillräckligt, för full målning behöver du 30-120 minuter. Minimaltiden anges för tunt och ljust hår.
  13. Skölj Henna helst utan schampo, men ibland är det omöjligt att göra det kvalitativt. Använd detergent om det behövs.

  Rådet. Gör en fuktgivande mask före hennafärgning.

  Färgteknik

  Innan du börjar färgas hemma, bereda dessa material och verktyg:

  • cape och handskar för att skydda kläder och hud;
  • duschlock eller plastpåse, fastfilm;
  • kamma för att separera hårsträngar;
  • klor eller hårnålar;
  • pensel;
  • fet grädde eller petroleumgel, olja;
  • rätter där du kommer att förbereda kompositionen;
  • sked eller chopstick;
  • gammal handduk.

  Steg-för-steg-process på hur man färgar hår med henna hemma:

  1. Förbered en lösning genom att hälla den önskade mängden färgämne med vatten. Om du kommer att ändra färgen på torra krökar, lägg till en matsked av grädde eller några droppar smör till gruel (det viktigaste är att den är oförfinerad).
  2. Lämna färgen i vattenbadet.
  3. Sätt på en kappa, handskar.
  4. Smörj hårlinjen med en oljig grädde. Hårbotten kan behandlas med olja, så att kompositionen inte lämnar märken på den.
  5. Dela det torra eller något fuktiga håret i 4 delar: baksidan av huvudet, whiskyen, kronan.
  6. Från varje form några få strängar och konsekvent färg dem, från rötterna.
  7. Stabbande målade lockar, gå till nästa zon. Flytta uppåt och arbeta snabbt, men försiktigt.
  8. Hel fördelning av hårets sammansättning, massera håret och kamskammen.
  9. Vik på huvudet med en wrap eller sätt på ett baddräkt / påse. Top - en handduk.
  10. Efter att ha väntat på den tilldelade tiden, ta bort isoleringen och tvätta huvudet med varmt vatten.
  11. Om det behövs, använd luftkonditionering och torka trådarna med en hårtork eller på ett naturligt sätt.

  Förresten. Många tjejer vet inte vilket hår som ska bära henna: smutsigt eller rent. Båda alternativen är möjliga. Det är bättre att tvätta håret omedelbart före proceduren, om du ska behandla trådarna eller gör det 2-3 dagar innan du färgar hemma om du tänker få en likformig färg.

  Färgrecept

  Med kefir

  Mer lämplig för ägare av torrt, långt krökt hår från naturen. Om strängar är normala eller utsatta för snabb förorening kommer skillnaden att vara i fettinnehållet i den fermenterade mjölkprodukten (högst 1% kommer att krävas mot 2,5% och högre för sköra krullar som är bristfälliga i fukt).

  Hur man gör henna för hår i detta fall:

  • Blanda pulvret med kefir. Fördelen med receptet är att det naturliga färgämnet behöver mindre än när det spätts ut med vatten.
  • Lägg till kaffe, kakao, basma eller några droppar av din favoritester om du önskar (före ansökan);
  • värm försiktigt upp den resulterande vattnet i ett vattenbad. Många tjejer rekommenderar att säkerställa att blandningen inte krullar;
  • Sprid lösningen på håret och följ sedan de vanliga instruktionerna.

  Syremedium är optimalt för färgning av pulver. Som ett resultat kommer färgen att komma ut ljusare, gyllene, utan ett uttalat rött pigment, och håret kommer att få ytterligare näring.

  För chokladfärg

  Hur man gör Henna för en djup, rik chokladfärg? Det finns flera alternativ.

  Recept nummer 1. Sammansättning med naturligt kaffe:

  • Häll 50 gram maldryck med 150 ml varmt vatten;
  • koka och stänga av;
  • lämna in för att införa, men se till att temperaturen inte faller under 40 ° C;
  • Grate 2 bitar kakel henna på en fin rivare;
  • Blanda med kaffe och rör om;
  • om det är mycket tjockt, späd med varmt vatten;
  • värm upp i ett vattenbad och använd enligt anvisningarna.

  Recept nummer 2. För att stärka håret och ge det en ljus kaffeskugga kan du använda färglös henna och tjock från drycken. Blanda dem i lika delar (2 matskedar), efter att pulvret har utspätt med en liten mängd vatten. Curls blir mjuk, silkeslen och friskare.

  Recept nummer 3. Ett annat sätt att få en vacker brun färg är att kombinera en jämn mängd torrfärg och mark kanel. Om du tar färglös henna och krydda, kan du lätt tända det mörka håret, fukt och mata det.

  Förhållandet mellan ingredienser - 30 gram pulver från stammarna av lawsonia + 40-50 gram kanel + 100 ml varmt vatten. För det första är henna upplöst, och sedan tillsätts en aromatisk krydda. Exponeringstid på huvudet - 4-6 timmar.

  För en gyllene nyans

  De som vill uppnå en gyllene nyans kommer att behöva dessa recept:

  • matsked torr kamille blommor brygga 50 ml kokande vatten, lämna i en halvtimme. Torka färgämnet med denna infusion (du kan inte filtrera);
  • eller utspädd torr henna för färgning av hår med gurkmeja (alternativ är saffran). Andelen är 1: 1. Därefter brygges blandningen med vatten.

  Förresten. För intensiv ingefära färg, blanda dessa ingredienser: 3 delar vegetabiliskt pulver och 1 del kanel, gurkmeja och ingefära. Förbättra färgmättnaden hjälper te bryggning istället för vatten.

  För röd nyans

  Hur man gör Henna korrekt för att ge håret en röd nyans? Det finns flera sätt:

  1. Kombinera den i lika delar med kakao och späd sedan med vatten enligt anvisningarna. Förhållandet mellan torra ingredienser är 1: 1.
  2. Använd för att lösa upp pulverinfusionen av tekarkad, ta ett rikt, starkt teblad.
  3. Tillsätt tranbärsjuice eller rödbetersaft, rött vin till det torra preparatet (se kvantiteten enligt Henna-konsistensen).

  Vissa tjejer lyckas göra ombre med khna hemma med recept för lätta kompositioner för att måla ändarna av håret.

  Hur man fixar henna på håret

  Hur mycket hålls på krullarna erhållna resultat av hennafärgning - beror på strukturen, hårtyperna. Enligt recensioner varierar denna period från 2-3 veckor till 2-3 månader. Naturligtvis, med en längre effekt måste du regelbundet uppdatera tipsen.

  För att hålla färgen längre, följ de enkla rekommendationerna:

  1. Torka produkten i en sur miljö - kefir, gräddfil, rabarberbuljong. Du kan lägga citronsaft (dessutom lätta håret).
  2. De första 2-3 dagarna efter målningen, undvik att tvätta håret med schampo och balsam, för vid den här tiden fortsätter pigmentet.
  3. Efter färgförändringsproceduren sköljer du håret med ett avkok av rosen höfter, salvia eller vinäger (en matsked av varje ingrediens per liter kallt vatten). Använd receptet efter varje tvättkrullning.
  4. Använd schampon för att bevara färg. De får inte innehålla silikon eller vara konstruerade för att bli av med mjäll.
  5. Fuktar hår efter Henna hårfärg, men använd inte naturliga oljor för detta.
  6. Simma mindre i klorerat vatten och mindre i solen.
  7. Köp tonade schampon för att behålla färgscheman (det finns de som innehåller henna).

  Naturliga komponenter är en gudom för hårets skönhet och hälsa, speciellt om dessa ämnen också ger möjlighet att experimentera med en ny färg. Henna av olika nyanser i detta avseende är väldigt populär, trots den pågående kontroversen, som är mer i den: fördelarna eller nackdelarna, fördelarna eller skadorna. Med korrekt användning av verktyget perfekt målar krullar, såväl som grått hår.

  Om du inte missbrukar det naturliga färgämnet, följ tillämpningsreglerna och glöm inte mer hårsuppfödning, kommer resultatet att behaga dig. När allt kommer omkring, om du tror på recensionerna, målar vissa kvinnor målarband i flera år i rad, och hela tiden är de nöjda med det naturliga färgämnet från östra länderna.

  Lita inte på populära recept? Vi har förberett dig de bästa hårfärgprodukterna:  Nästa Artikel
  Hur snabbt växer en persons hår?