Är det möjligt att måla med Basma utan henna?


I vissa artiklar skriver de det ja det kommer att vara möjligt att få en mörk färg. Och i andra tvärtom är det omöjligt, det är nödvändigt att lägga till Henna, annars blir det grönt.

Basma kan målas utan henna, bara färgen kommer att visa sig vara kreativ, grön, verifierad av ungdomar från din egen erfarenhet. Nu har naturligtvis tekniken gått långt, kanske Basma är inte samma, inte naturlig, men med tillsatser, men den naturliga Basma ger grön färg.

Både basmu och henna kan användas oberoende av varandra, det är inte nödvändigt att kombinera dem. Basma efter färgning kommer att ge bort mörkt hår, även om det ibland, det visar sig och marshfärg, på vad det beror, vet jag inte. Dessutom kommer basmoufärgningen att stärka och läka håret.

Ämne: Basma utan henna

Ger en fin grön färg.

(Men jag kommer inte att bekräfta med mitt huvud - jag är inte så extremt)

Hur som helst hörde jag sådana varningar från att använda basma i ren, utan att lägga till henna.

Åh, tack för varningen. Grönt är för extremt.

Många gånger målade jag Basmas ögonbryn, men det hände att hårsträngar, aktuella under lång tid. Ingen grön färg, eller snarare, omedelbart efter färgning blir håret grönt återflöde, vilket blir svart + skina inom 12-24 timmar.

Basmo färgade hennes mörka bruna hår i skolan

Så blev håret tjockt svart med grön nyans)))

Mörkt hår ger en gröngrå färg, men inte svart, förresten, goda svarta ger bara kemiska färgämnen av färgtyp eller vad jag kallades där jag inte kommer ihåg - jag var svart målade i skolan för första gången för nästan 20 år sedan, det var tyska färg, det är nu i ett rör som en tandkräm Lorendentand eller Kolerden, här ger den den vackraste svarta färgen som en kråka vinge, alla andra färger i denna färg ger inte, jag målade i alla färger som kan vara från en brinnande brunett till en snövit blondin som M. Monroe.

I Japan var jag på något sätt färgad svart för två år sedan, så de kunde inte färga det och de färgade det 2 gånger, första gången de färgade det var inte klart vad då den andra, när den tredje samlades, sa jag tack, jag har lite hår och sitta redan den 4: e timmen går jag inte.

Basma med henna ger en mörk kastanjfärg, igen måste du smaka och känna proportionerna, du kan fortfarande lägga löv eller kastrullskal, så jag försökte innan den svarta färgen i skolan, men fortfarande var färgen inte den. sedan färgade honom.kraska måla om vilken hon skrev..

den gröna tidvattnet på det svarta svarta håret var kvar

Jag målade inte över. Gick grönaktigt

Det var dock inte alltid synligt, inte med alla ljus

Föll inte den gröna ebben i svart efter 12-24 timmar? Jag har alltid manifesterat, om inte helt svart, då en mörk nyans.

Och vad gjorde du med grönt? Hur och vad målade du över?

Hur färgar håret i basma

Idag är det svårt att hitta ett rättvist sex som aldrig skulle ha färgat håret i hennes liv, och för varje andra kvinna har denna procedur blivit så känd som till exempel hårklippning eller styling. Orsaken till att hårets färg kan ändras kan vara något: missnöje med den "inhemska" nyansen, ärvt från naturen; viljan att dölja grå hår eller helt enkelt för att få nyhet och friskhet till din bild.

Moderna tillverkare av hårfärger konkurrerar ständigt med varandra och skapar fler och fler nya färgpalettar och berikar sina produkter med olika komponenter utformade för att ge en stabil och samtidigt mest noggrann färgning. Men i verkligheten kan inte ens den dyraste och högkvalitativa kemiska färgen anses vara helt säker. eftersom ämnena som ingår i dess sammansättning, förstör inte bara pigmenten utan ändrar också hårets struktur, vilket gör den porös och ömtålig. Som en följd blir de en gång friska och vackra krullarna tunna, blir sköra och tråkiga.

Naturligtvis betyder det inte att du måste överge hårfärgningen permanent, bara för dessa ändamål är det bättre att använda inte syntetiska färgämnen, men naturliga av naturligt ursprung. En av dem är Basma, ett gråttgrönt pulver från de torkade bladen av en tropisk indigotillverkning. Basma användes ursprungligen för att göra bläck och färgämnen i en ljusblå färg, men senare användes den för att ge mörka nyanser till håret. Vad är det här verktyget för krullar och hur det skiljer sig så fördelaktigt från syntetiska färgämnen?

Fördelar med basma över kemiska färgämnen

Fördelen med basma för hår är svår att överskattas eftersom det förutom färgpigment innehåller ett helt komplex av vitaminer och mineraler som har en fördelaktig effekt på krullarnas struktur, liksom tanniner, som har antiinflammatoriska och sårläkningsmässiga egenskaper. Dessutom innehåller indigo bladpulver vax och tandkött som släpper håret och ger det en bländande glans. En annan egenskap hos Basma är att den kan öka hårvolymen, vilket kommer att vädja till damer med tunt och sparsamt hår. Till skillnad från syntetiska färgämnen, som förstör krullarnas naturliga pigment och skadar deras struktur, basma:

 • närmar hårbotten och hårsäckarna med vitaminer
 • stärker hårstrukturen och accelererar deras tillväxt
 • förhindrar håravfall
 • ger hårets huvud extra volym och vacker glans
 • normaliserar talgkörtlarna;
 • eliminerar irritation i hårbotten och hjälper till att bekämpa mjäll.

Lika viktigt är det faktum att Basma är allergivänligt, det vill säga det kan appliceras även till gravida och ammande kvinnor, liksom till dem vars hud är mycket känslig. Men efter att du valde för detta färgämne bör du veta att det som andra sätt har flera nackdelar: För det första, när du använder basma i sin rena form kan mörkt hår få en blå nyans och ljusgrön; För det andra tillåter icke-överensstämmelse med proportionerna vid framställning av färgkompositionen inte att uppnå den önskade effekten; För det tredje leder frekvent färgning ofta till dränering av lockor och för det fjärde, om du hårt tvätta håret efter proceduren kommer det att se osjämt ut, och färgen på trådarna kommer sannolikt att vara ojämn.

Hur färgar håret i basma

Basma används vanligtvis för att färga hår inte i ren form, men i kombination med andra komponenter: till exempel med henna, tebröd eller naturlig kaffe. För att bestämma proportionerna måste du i förväg tänka vilken färg du vill få i slutet. Om du spenderar basma och henna 1: 1 får du en rik kastanjebrunt, om 1: 2 (1 del basma för 2 delar henna) är brun med en bronsfärg och 2: 1 (2 delar basma för 1 del henna) är blå svart. Gråt hår vid färgning Basma förvärvar en ljus kastanj eller ett rött färgschema. Slutresultatet påverkas också av hårets tjocklek och tjocklek, deras initiala färg och färgtidens uppehållstid - ju längre blandningen är på krullarna, desto mörkare blir den resulterande färgen. Så hur färgar du ditt hår Basmah:

 • Det är inte nödvändigt att tvätta huvudet före färgning, om inte du har använt lack eller andra stylingprodukter som skapar en film på håret som förhindrar penetreringen av färgpigment.
 • Var noga med att smörja hårlinjen (nära pannan, på templen och på baksidan av huvudet) med en oljig kräm för att undvika färgning av huden. När du applicerar grädden, försök att inte röra på håret, annars kommer rötterna att förbli omaintade. Observera att Basma är en mycket hållbar färg, så ta hand om skyddet av kläder och utsatta delar av kroppen (inklusive händer) i förväg.
 • Förbered blandningen för färgning. Ta basma och henna i rätt proportioner (beroende på önskad färg) och häll den i en keramisk eller glasbehållare. Torka blandningen med mycket varmt (men inte kokande) vatten och blanda tills det är smidigt (den färdiga kompositionen ska likna tjock gräddfil i konsistens). Det rekommenderas för ägare av torrt hår att tillsätta lite olivolja eller mandelolja till den beredda massan.
 • Använd en pensel, applicera en färgämne blandning till håret, från rötterna och gradvis sprida sig längs hela längden av trådarna. Försök att göra allt snabbt, så att kompositionen inte har tid att svalna, annars kan färgen vara ojämn.
 • Lyft de behandlade locken överst och säkra med en plastpärm. Värm huvudet med klädesfilm och linda upp en varm trasa eller handduk.
 • Färgets exponeringstid för håret kan variera från 15 minuter till flera timmar (beroende på hur rik du vill få en nyans). För att noggrant beräkna den tid du kanske behöver köpa en viss färg är det bättre att göra ett prov i förväg på en separat sträng.

Efter proceduren, tvätta av färgen med varmt vatten utan schampo. Skölj håret tills vatten blir klart. Tänk på att den verkliga nyansen efter basfärgning inte visas omedelbart, men bara efter några dagar. För att inte snedvrida resultatet, försök att inte tvätta håret i 72 timmar.

Hur man får olika nyanser med basma

Vid färgning av hår med basma kan du uppnå olika nyanser. För att göra detta blandas huvudkomponenten i vissa proportioner med henna eller andra naturliga färgämnen - bärsaft, vin, starkt svart te, malet kaffe och andra. Vidare blandas alla ingredienserna noggrant och appliceras på håret. De mest populära färgerna som kan erhållas med hjälp av Basma är följande.

choklad

För att ge krullarna en rik chokladfärg måste du först måla dem med henna (håll i ungefär en och en halv timme) och använd sedan basma i 2-2,5 timmar. Antalet av båda komponenterna bestäms individuellt beroende på längden, tjockleken och den initiala nyansen av strängarna. Det är bäst att färga ljusa färger - ljusbrun, ljus kastanj eller röd.

koppar

Uppnå en trevlig skugga av koppar med Basma är lätt. För att göra detta, blanda det med henna i ett förhållande 1: 2 (1 del basma i 2 delar henna). På mycket mörkt hår blir effekten mild.

svart

För att måla krullarna i den svarta vingens färg är det nödvändigt att förbereda en blandning av 2 delar basma (om håret är blont, bör du öka doseringen två gånger) och 1 del av henna.

Maroon

Rik mörk kastanjfärg med en uttalad rödaktig nyans uppnås genom att blanda 2 delar henna, 1 del Basma och varmt rött vin (naturligt), tagen i en mängd som är tillräcklig för att få en pastaformig konsistens. I stället för vin kan du också använda starkt tejkarkade.

lila

För att få en mörkblond nyans med en lila nyans bör du blanda Basma med Henna i ett förhållande av 1: 2 och brygga ett starkt avkok av lökskal.

kastanj

Klassisk kastanjfärg kan erhållas genom att blanda basma med henna i lika stora proportioner. För att undvika utseendet på en röd nyans rekommenderas att tillsätta malt kaffe till den torra blandningen (1 del kaffe per 5 delar blandning). Torka sådan färg med varmt vatten till konsistensen av gräddfil.

Trots det faktum att basmen har ett tillräckligt högt motstånd, förlorar den skugga som förvärvats med hjälp gradvis sin intensitet. För att bevara det erhållna resultatet så länge som möjligt är det lämpligt att använda en speciell sköljmedel framställd av en blandning av henna och basma (25 g vardera) och en och en halv liter varmt vatten. Den färdiga lösningen måste filtreras, kylas och appliceras på håret. Det rekommenderas att utföra sådana procedurer 1-2 gånger om månaden. För extra skötsel av färgade lockar rekommenderas att man använder vassle, kefir eller yoghurt vid tvätt. Efter naturliga färgämnen är det oönskat att använda syntetiska färgämnen och göra en perm, eftersom resultatet av sådana manipuleringar kan vara oförutsägbar.

Hur färgar grå hår i Basma

Basma målar över gråhår bra, men bara om de används korrekt. Om det finns få gråa hår kan du använda en blandning av basma och henna, i lika stora proportioner (du måste göra färgning i flera steg), och i det fall grå håret upptar en stor del av lockar, rekommenderas det att gå vidare enligt följande:

 • du måste först färga håret med henna ensam, blötlägga färgen på huvudet i minst 60 minuter;
 • Skölj sedan håret noggrant och upprepa proceduren igen, minska exponeringstiden till 30-40 minuter.
 • Vidare (om det önskade resultatet inte uppnåddes) borde krullarna färgas med basma blandat med henna i ett förhållande 2: 1 (2 delar basma per 1 del av henna).

Om färgen är ojämn, upprepa hårfärgningen, men inte omedelbart, men efter en dag. Förbered en del av blandningen av basma och henna (välj proportionerna själv, beroende på vilken färg du vill få), applicera den färdiga kompositionen på ditt hår och låt det stå i 2-3 timmar.

Att skapa din egen unika bild är en svår, men väldigt spännande process. Lite tålamod och vilja att experimentera - och din frisyr blir perfekt. Och om du fortfarande tvivlar på användningen av naturliga färgämnen eller det är svårt för dig att välja de nödvändiga proportionerna för beredning av blandningar, kontakta en specialist.

Hårfärg Artcolor BASMA iransk klassiker - recension

Hur jag färgade mitt hår Basma utan henna!)

Bra tid på dagen!

Min hårfärg är ljusbrun, eftersom jag ville måla mig själv med O. Tonic, i en chokladskugga.

Resultatet var en chokladfärg, men efter att jag tvättat huvudet flera gånger började färgen bli röd.. Sedan färgade jag färgen på samma sätt för choklad. En månad senare blev mitt hår ljust brunt och rött, jag började växa, rötterna var redan ca 5 cm, men jag gick in i en kosmetikmagnet och såg basma

Kostnad i Cosmex magnet -50 rubel

Kom hem, på förpackningen hur man planterar exakt inte angivet, gick rummaging via Internet, läsa hur håret blev grönt) Men bestämde sig fortfarande

Jag lade allt till ögat, först lade jag basma till skålen och hällde varmt vatten på det, tillsatte henna (FÄRGLESS) och kakao (ca 5 kantiner), alla blandade med händer, förde den till sourkrämens tillstånd.

Var noga med att tvätta håret (utan balsam)

Torka håret lite (jag satte bara på en handduk och beredde blandningen och tog den av, kammade mitt hår, ändarna var redan torra, och jag var tvungen att fuka dem lite, för det var inte så trevligt att applicera smuts på torrt hår)

Hon applicerade först längs längden, lutade sedan huvudet och samlade håret i en bulle (utan elastik) ovanpå påsen och handduken.

Hon höll i ungefär 30 minuter, gick sedan för att tvätta, det fanns inga svårigheter, först med bara vatten (observera att det finns grönkorn i ditt hår, så du måste skölja varje strand bra) då med balsam.

Håret märkbart mörknat, torkat utan hårtork, för hand.

Efter att håret har torkat, kammade jag det, INGET GRÖNT HAR ÄR, det finns någon form av sådan nyans grön och grå, men jag tror att efter att jag tvättat några gånger kommer det att gå iväg :)

Håret är mycket fluffigt och tjockt, rötterna är perfekta

Hårfärgning Basm utan henna

Många kanske inte vet att det finns naturliga hårfärger som ger vårt hår en naturlig färg. Men östkvinnorna sedan antiken brukar använda naturliga färgämnen av vegetabiliskt ursprung, eftersom de är helt ofarliga. Dessutom är dessa färger mycket användbara och deras regelbundna användning förbättrar hårväxten, stannar bildandet av mjäll, stärker rötterna, håret blir en naturlig nyans och livlig glans. De flesta specialister - naturläkare är överens om att det är det rätta valet att göra utan hårfärgning, och det är säkert att använda färska naturprodukter.

Hennes Majestät HNA!

Kaffe för hårets skönhet har länge använts. Naturmalt kaffe är ett utmärkt kosmetiskt för att ta hand om mörkt hår. Med hjälp av kaffe kan mörkt hår ge en vacker hälsosam glans och nyans och även färga håret. För att ge glans till mörkt hår, rekommenderar kosmetologer att använda följande mask. Masken innehåller två äggulor, de ska piskas, en matsked rum, två matskedar varmt vatten. De tre första ingredienserna måste blandas noggrant. Sedan i den resulterande massan måste du lägga till en kaffeske av vilken grönsak som helst.

Faktum är att frågan är enkel. Har någon någonsin målat sitt hår efter henna? Faktum är att för några månader sedan var håret mycket klättring. Jag försökte inte bara det. masker, vitaminer, så småningom övergav färgen, bytte till henna med basma. men om Henna har blivit dåligt, eller mitt hår är konstigt, men det gör inte helt klart! rötterna är gråa efter den första tvätten av huvudet (även om minen var speciellt 48 timmar efter färgning). och i själva verket är henna säkert coolt, men för kort hår, c.

Jag vet inte hur alla, men jag har det första tecknet som jag insåg att något var fel, det fanns förändringar i huden. I slutet av månaden före menstruationsperioden förekommer akne på mitt ansikte (lite men märkbart) och i slutet av november, vilket överraskade mig, var huden i ansiktet mitt utan en enda akne. Jag gillade det väldigt mycket, men jag visste inte vad frågan var. Naglarna har blivit mjukare och mindre exfolierade, deras utseende har blivit mycket snällare och hälsosammare. Lite senare, om några veckor.

Jag köpte två typer av henna, en färglös, för fastande masker, en iran för färgning och basma. Men jag köpte också min beprövade lilla färg)) nu finns det ett dilemma framför mig, jag trodde att jag skulle måla med henna, döda två fåglar med en sten och jag kommer att måla och det kommer att vara nytta för dåligt fallande hår och om jag gillar det, går jag över till henna och mycket nöjd med hårets färg och tillstånd, men det visar sig att efter Henna är det omöjligt att måla med andra färger. Så jag tror, ​​och om du.

Under graviditeten förvärvade jag ett tjockt och långt hår.

DD, jag vill dela information om indisk henna. Att jämföra den iranska klassiska och indiska (f-m Phytocosmetics), väljer jag sistnämnda. Indisk henna är mer plast när den appliceras, hårfärgen är * smakligare *. Håret blir tjockt, mycket glänsande, passar perfekt, det finns inget antydande av mjäll. Jag är en brunett med en ljust rödaktig nyans av hår i solen, så säger jag genast att jag aldrig använt kemiska färger. Jag färgar det så här: Jag tar 3 pack x 25g indisk henna på min bob-cut haircut. Jag lagar mat i en kaffebryggare 1 glas starkt naturligt kaffe (kaffe ersätter basmu), häll varmt kaffe.

om du färgar dem med henna hela tiden under året - ditt hår kommer helt enkelt att dö och i slutändan kommer du att dra slutsatsen att du måste skära allt och bättre måla med den vanliga professionella bra målaren, eftersom att henna, den basma som säljs här, är inte riktig, men bara en falsk. I Indien, där Henna produceras kostar den från $ 35 per kg (grossist), och här köper du den för mindre än en halv dollar per portion. Henna molekyler med permanent färgning är anslutna inuti håret är det inte.

Mycket detaljerad och voluminös artikel om naturliga färgämnen för henna och bashår. Exempel, recept och metoder för blandning av henna och basma. Artikel hårfärgning med Henna och Basma

Tjejer, hej! Tja, jag kan inte längre titta på min "nej" hårfärg. Något jag inte verkligen vill måla med kemiska färgämnen, men jag vill ha en mörk, mörk färg. Jag hörde att detta kan uppnås med hjälp av henna och basma, i ett förhållande av 1: 2. Är det så? är det värt att försöka om du redan ser tips om grått hår på rötterna? Eller stör inte och gå köpa färg? Men toxicosen är fortfarande bevarad, jag är rädd att den dåliga kommer att bli från lukten när den färgas. Vad säger du?

Mycket detaljerad och voluminös artikel om naturliga färgämnen för henna och bashår. Exempel, recept och metoder för blandning av henna och basma. Artikel hårfärgning med Henna och Basma

alla intresserade på Internet i en handfull. Jag hoppas att jag kommer att uppdatera regelbundet.

Hälsningar! Jag vill få en röd-körsbärsfärg på så sätt: "Röd-körsbärsfärg erhålls om du lägger till, förutom betorjuice, kakaopulver, elderbärsaft, karcade." Frågan är vem som gjorde det här, hur mycket juice sattes på hur mycket hönan, hur mycket kakaopulver sattes och hur mycket karkade och hur man gjorde den här karkaden (hibiskus). Jag kan knappast hitta en äldre, men är det inte tillräckligt med karkad, undrar jag? Det är möjligt utan äppelbjörn att uppnå den här röda körsbären. Jag tror nu, på en vanlig påse av henna, 3 teskedar kakao, en betor, pundad i juice (medelstorlek).

Jag vill ha permanent smink. Förmodligen dumt att vilja ha det, men från tid till annan får jag denna attityd. Jag kan inte vägra från kosmetika alls, men jag vill inte förlora 20 minuter i närheten av spegeln på morgonen varje dag. Jag älskar att leva snabbt, aktivt och så att allt är klart att gå. Vem ska döma mig? Så visade det sig att under graviditeten du inte kan använda permanent smink, är amning också en relativ kontraindikation. Och jag bestämde mig för att prova tatuering Henna. Från artiklarna insåg jag att han höll i 7-10 dagar, och olika nyanser kunde uppnås. Till exempel.

Om hårets densitet lämnar mycket att önska, rekommenderar jag att du testar dessa masker: 1. Den första masken hjälpte mig att sluta håravfall inom 2 månader och lägga till densiteten märkbart nog. Men uppmärksamhet: det har en effekt av hårfärgning! För att göra detta, ta lika delar av henna och basma (för förpackningar som kan hittas på marknaden), brygga dem med hett men inte kokande, vatten när det har svalnat lite, tillsätt 1 matsked kakaopulver, 1 äggula och 1 matsked olivolja eller burdock olja. Allt rör om och applicera på.

Recept med henna är lämpliga för att ge håret röda nyanser. Om du vill få en lugnare och mer naturlig färg, är Henna bättre att använda i en mix med bas.

Källa: Internet För att stärka: Masker för att stärka håret • Blanda 2 teskedar honungs- och burdockolja och tillsätt 2 äggulor. Gnid blandningen i hårbotten och skölj av efter 40 minuter. Gör en mask en gång i veckan i 2-3 månader. • Blanda 1 matsked kamilleblommor, lind och rågblad, häll ett glas kokande vatten. Efter en halvtimme, spänn och tillsätt några droppar vitaminer A, B1, B12 och E. Krossa sedan iblandningen lite rugbröd och efter 15 minuter.

Hittills, ett mycket stort utbud av färgämne för hårfärgning. Självklart vill du välja en färg som orsakar minimal skada på ditt hår. Vi läser vidare - vilken typ av färg att välja? Hårfärger kan delas in i tre grupper: NaturalChemicalPhysical

Basma för hår: hur man färgar håret?

Basma har använts av kvinnor för att ändra hårfärg i många år. I antiken var det målade kläder, tillfogade bläcket. Kvinnor i dessa tider gav volymen krullar och mörk färg genom att applicera basma. Efter framväxten av icke-naturliga färgämnen är Basma redan allmänt populär, men vi bör inte glömma det här pulverets helande egenskaper.

Basma är ett naturligt färgämne som erhålls från de torra bladen av indigofer buskar, det växer i troperna. Det producerar 2 typer av färg: indigo och basmu.

Basma Harm

Basmas huvudsakliga skada är att, utan tillsats av henna, det ger krullarna en grön eller blåaktig nyans. Detta är särskilt tydligt i ljuskrullarna. Du bör inte applicera det på sådant hår. Och blekt och uttömt hår är för starkt färgat. Mjukt och tunt hår är bättre färgat än lock med mycket styvhet.

Det är för kraftfull färg. Efter den första applikationen erhålls en oförutsägbar nyans, är det nästan omöjligt att tvätta det. Proportionerna av det naturliga färgämnet och varaktigheten av färgningsförfarandet är svåra att bestämma, eftersom de är beroende av många faktorer. Färgen varar ett par månader, men med tiden blir håret blåviolett och röda nyanser. Att stödja den önskade färgen är viktig i tid för att tona håret.

Kom ihåg att några, även naturliga, medel kan vara skadliga. Korrekt användning kommer att bidra till att undvika problem.

Basma måste helt tvättas innan färgning med naturligt färgas, annars är effekten oförutsägbar: den blir rosa, grön eller blå. För att undvika en kemisk reaktion, vänta minst en månad efter applicering av basma och behandla locken i stugan.

Ofta använder användningen av Basma curls på grund av halten tanniner och syra. Ibland förvärvar krullar olydnad, styvhet, komplicerad kamning.

Basma Fördelar

Basma är en miljövänlig produkt, den innehåller vitaminer och aktiva ingredienser. Fördelen med Basma, liksom andra vegetabiliska färgämnen, är att den innehåller mineraler, tanniner, harts, användbara komponenter. De utmärks av sammandragande, helande åtgärder, lindra inflammation.

Dessa egenskaper bekämpar mjäll, sluta håravfall. Basma kommer inte bara att läka sår och eliminera inflammation, men också döda bakterier. Sådana funktioner gör Basma till ett utmärkt verktyg för att måla hår och behandla det. Basma närmar huden med vitaminer, läker rötterna, aktiverar tillväxten. Dessutom kan det öka hårvolymen. När spröda och torra krusar bör växtfärger föredras.

Eftersom det är en naturlig lösning, är den användbar för dem som lider av överdriven känslighet mot kemi och syntetisk sammansättning av färger.

Basmo-färgning

Det är omöjligt att göra hårfärgning med Basma mer än en gång i månaden. Särskilt noga används den av de som har torkat hår. I detta fall bör en liten mängd kosmetiska oljor tillsättas till färgen för att fukta krullarna.

Det är nödvändigt att förvärva enbart en naturlig produkt, utan att färgämnen inkluderas. Vissa tillverkare förvirrar köpare med ett namn som "black basma". Men denna åtgärd har ingen relation till naturligt pulver. Kontrollera alltid kompositionen.

Basmasammansättningen framställs före användning. För att skapa en färg, gnugga försiktigt pulvret, häll det med uppvärmt vatten och blanda noggrant. Därefter, med konstant omrörning, bringa färgen koka över låg värme. Så snart kokningsprocessen börjar, avlägsna kompositionen från elden. Med rätt förberedelse når färgen tillståndet av flytande grädde och snabbt förtorkar. På grund av detta borde det vara mer flytande än henna.

Principen att måla med basma liknar förfarandet för att applicera henna. Observera tid och proportioner för att uppnå önskad nyans.

Under arbetet måste färgen tillsätta uppvärmt vatten. Det är viktigt att förbereda tillräckligt med det för att behandla hela håret. Ju större hårets längd och densitet desto större är volymen av kompositionen som behövs. Den skapade gruelen appliceras på curlsna på principen av henna. Endast för att värma dem är inte nödvändigt. Detta krävs bara för att uppnå svart färg. I denna situation är basmen kvar på krullarna under mycket lång tid.

Skölj med Basma kräver rent, varmt vatten. Tvål är endast tillåtet efter 24 timmar. Och om skuggan visade sig vara mörkare än önskad, tvätta genast strax med rengöringsmedel. Överdriven mörkning avlägsnas med citronsaft, liksom en lösning av syra. Men detta ger inte en märkbar minskning av svarthet. Kom ihåg att borttagning av basma inte är lätt, eftersom det är bättre att hålla mindre tid.

Med en kort hennafärgning orsakar lång exponering för basma en grön nyans. För att eliminera defekten, tvätta strängarna med tvål och vatten och måla dem en kvart i timmen med henna. Detta kommer att ge en något mörkare nyans.

Kom ihåg att basmen erhålls genom att konsistensen inte är för tjock, eftersom den rinner ner med en kort hårklippning. För att undvika detta, lägg till en bindande komponent till det: avkok av linfrön, olja, glycerin, etc. Denna komposition hålls bättre och lättare att tvätta bort.

Täck halsen före färgning. Och smör ditt ansikte med vaselin eller grädde. Detta kommer att bidra till att undvika färgning. Men kom ihåg att grädden inte skulle falla på locken, för dessa platser är inte mottagliga att måla.

Procedurens varaktighet varierar från ett par minuter till 2 timmar. Här beror det totala på önskad färg och dess djup. Någon lämnar kompositionen för natten, med tanke på att färgen visar sig vara så mättad som möjligt.

Henna och basma proportioner

Vid samfarvning hälls den erforderliga volymen basma och henna i en behållare, fylld med uppvärmt vatten och blandas tills det är enhetligt. Konsistensen borde vara som gräddfil. För att få önskad färg är det viktigt att respektera proportionerna av henna och basma:

För att uppnå en ljusbrun hårfärg krävs ett förhållande 1: 1. Håll i en halvtimme;
ljus kastanjfärg uppnås genom att använda en liknande andel, men exponeringstiden ökas med 2 gånger;
kastanjfärg kommer att kräva ett förhållande av 1: 2 och måste tåla 90 minuter;
brons återflöde erhålles genom att kombinera henna och basma 2: 1 med en procedurvaraktighet av 90 minuter;
för att skapa svart, färgämnena kombineras 1 till 3. Håll på locken kommer att ha 4 timmar.

Före färgningsprocessen är det viktigt att göra ett test på ett inkonsekvent område. Detta bidrar till att bestämma färgens varaktighet mer exakt. Den ljusare skuggan av krullarna, desto färre kommer färgen att fungera.

Basmo fläckar svart

För att färga krullarna med Basma black behöver du:

Att börja producera färgning med henna. Hålltid 60 minuter;
ta bort färgen och torka krullarna;
Basma appliceras nu, det måste handla i en halvtimme på ljusbruna krullar, 1,5 timmar på kastanj, 3 timmar på mörka.

För att förbättra Basmas arbete droppar en del ammoniak in i den, men förkortar sedan exponeringstiden. Färgen ska tvättas av utan att använda tvättmedel, tills klart vatten börjar strömma från håret.

Under de första 6 timmarna kommer skärmen fortfarande att mörkas. I början kan en grön ton visas, men det kommer att gå ett par dagar efter oxidationen av basma. Efter två dagar blir krullarna svarta. Måleri inne i håret som påverkas av syre varar en annan dag.

Men om en lång väntan inte passar dig, tvätta sedan av färgen med schampo. Och med ett oönskat resultat, fukta lås med citronsaft och skölj dem efter 10 minuter.

Med ett oönskat resultat kan du byta skugga. Men med långvarig Basma-funktion är det nästan omöjligt att tvätta av färgen. Därför håll inte färgen för lång.

Skuggan kan ändras, det beror på hur du blandar Basm pigment: te, kakao, betor juice, kaffe, etc. Till exempel uppnås en rik skugga av choklad med användning av en komposition som innefattar basma, henna och usma-färgning.

Basma färgresultat

Om resultatet av målning med Basmoi inte är detsamma som önskat, kan det ibland ändras. Eliminera för ljus färg efter blandning med henna, du kan: hårstrålar med varm vegetabilisk olja. Det kommer att absorbera henna. Smörj hela längden och låt den fungera i en halvtimme. Efter sköljning med tillsats av tvättmedel. Om resultatet inte är ordnat, upprepa proceduren.

Om skuggan är för mörk, skölj sedan håret med vatten med citrusjuice eller ättika. När man använder en blandning av färgämnen blir håret ibland inte svart nog, så upprepa målningen med basma.

Den resulterande nyansen från användningen av vegetabiliska färger bestäms av sådana faktorer:

naturlig skugga av lockar;
tjocklek, hårstruktur, brist på fukt och andra problem. Mjukt, tunt hår är lättare att färga än med överdriven styvhet. En kortare period för färgning kommer att krävas för hår efter blekning med peroxid eller krökning;
temperaturen hos vattnet, med vilket kompositionen framställes för färgen, liksom temperaturen hos medlet när den används på locken, har också en effekt. Ju lägre färgtemperaturen desto långsammare är processen.
Procedurens varaktighet. Ju längre färgfärgets längd desto djupare håret fläckar.
proportioner av att lägga till basma och henna.

När man använder naturliga färger finns det många nyanser, det slutliga resultatet beror på dem. Det kommer att ta många experiment för att uppnå önskad färg. Vanligtvis fungerar inte rätt skugga direkt, så om det inte passar dig, minska det eller tvätta färgen genom att använda masker med oljor.

Om du vill eliminera rödhåran innehåller målningsproceduren två separata steg: till att börja med är håret färgat med henna och efter basma. Basmas giltighet är hälften av Henna. Men det är ökat för att uppnå mörka nyanser.

Det är möjligt att behålla färgdjupet med sköljning. För att göra detta häller 50 g hönan 1,5 liter uppvärmt vatten. Filtrera blandningen och tvätta krullarna med den. Ett annat alternativ: en sköljning av basma och henna. De kombineras i ett förhållande av 1: 1 och hälls kokande vatten.

Korrekt och effektivt bashårfärgning hemma

Hej kära läsare. Varje färgämne som används för att ge håret önskad nyans gör inte bara håret vackert och glänsande, men gör också skada. Det finns färgämnen, vars negativa påverkan på håret är reducerad till noll, men de skiljer sig i fantastiskt pris och är praktiskt taget otillgängliga för ett brett utbud av köpare. Under dessa förhållanden bör du vara uppmärksam på naturliga färgämnen, varav en betraktas som basma. Idag ser vi på basma hårfärgning. I den föregående artikeln såg vi på henna hårfärgning.

Lite historia

Basma är ett torrt pulver som erhållits efter att ha blivit kvar i indigosfären som växer i troperna. I flera årtusenden har detta färgämne använts i Indien, Kina och Grekland för färgning av hår och djurhår, för kosmetiska ändamål som en mask för att närma hårbotten, stärka håret och återställa vitaliteten. Denna grågröna blandning ger blå eller grön färg vid färgning av håret, därför brukar den användas i kombination med henna.

Fördelarna

Basmas naturliga sammansättning har en positiv effekt på hårbotten:

 • eliminerar irritation, inflammation, läker sår,
 • En del av hartset främjar hårtillväxt och minskar håravfall,
 • elasticitet och elasticitet hos håret återställs,
 • återställer vattenfettbalansen i huden och eliminerar mjäll,
 • Basma orsakar inte allergier,
 • Som ett resultat av behandlingen förvärvar håret volymen.

Applikationsfunktioner

Basma är ett naturligt färgämne, det färgade håret behåller sin färg långt, dess gradvisa förändringar sker från en vecka till flera månader. Blont hår som resultat av färgning blir mer mättade färger, mörk kan bara ändra skuggan.

Basma reagerar på styling och masker som tidigare användes för hår, deras interaktion kan leda till kemiska reaktioner som förändrar hårets struktur eller påverkar färgen. Därför kan du inte använda schampon och andra tvättmedel när du tvättar bort färgen.

Med bara en basma får håret en blå eller grön färg. För att muffla den blåfärgen till Basma henna eller tillsättes kaffe. Det första alternativet har hittat mer användning.

Det finns två alternativ för att applicera basma:

 1. I tvåfasmetoden utförs dubbelfärgning, först med henna, och efter det med basma. Resultatet beror på exponeringstiden för varje färgämne.
 2. I den blandade versionen utförs färgningen med en blandad komposition av henna och basma, beror resultatet på att proportionerna respekteras.

Tvåfasfärgning

Består av flera steg:

 • Varmt vatten omedelbart före färgning späds med henna. På vattenbadet upphettas blandningen gradvis och omröres till en homogen massa. Börja applicera färgen gradvis från baksidan av huvudet, framåt. På håret måste henna utstå minst en halvtimme. För mörkt hår ökar tiden. Tvätta av färgen utan att använda schampo.
 • I matlagningsprocessen basma koka med nödvändighet. Vid omrörning tillsätts varmt vatten gradvis, eftersom blandningen snabbt blir tjock. På hårhållaren under lång tid rekommenderas inte. 15 minuter räcker. När sköljning avlägsnas, läggs inte shampoo.

Blandad färgapplikation

I ett strängt definierat förhållande blandas henna och basmu och späds med vatten uppvärmt till 90 ° C. Efter kylning appliceras blandningen på håret. Ansökan utförs på varje sträng separat, med början från hårets rötter. Beroende på vilken färg de vill behålla färgen från 20 minuter till 2 timmar. För större effekt är håret täckt med polyeten och inslaget i en handduk.

Att färga ditt hår svart hjälper en blandning av henna och basma i andelen ½. Lättare toner förvärvar med mer henna. För att färga ditt hår choklad eller brons färg tar henna dubbelt så mycket som Basma. Kastanjeskugga erhålls från lika många naturliga färgämnen.

Användbara hemligheter

Att tillämpa Basma korrekt hemma hjälper till med följande tips:

 • Du borde inte behålla Basma i mer än ett år och i synnerhet i kylskåpet återspeglas detta i sin färgförmåga.
 • Efter att basmen har kokats med varmt vatten får den stå i 15 minuter och byta skugga från grönt till svart.
 • Efter färgning med basmo hår, några dagar ändrar färg. Den slutliga nyansen kommer bara att visas efter fyra dagar.
 • För att få ljusa och rika färger tillsätts ammoniak eller tesked salt till färgen.
 • Med hjälp av bekanta produkter kan du lägga till ytterligare färg på ditt hår Som naturliga färgämnen används ett avkok av lökskal, betor, kanel och kryddnejlika, kamomill, vin, kaffe.
 • Vid målning är det nödvändigt att vidta åtgärder för att utesluta ingrepp av färg på plagg och inredning.
 • Mycket ljus färg kan mildras genom noggrant sköljning av håret med vatten och citronsaft.
 • För att mjukna håret efter färgning kan du använda luftkonditionering. Men det kan appliceras inte tidigare än två dagar efter appliceringen av färgen.

Dessa tips och rekommendationer hjälper till att korrekt utföra målningen med naturliga färgämnen och samtidigt få beundransvärt hår som glädjer sig i glans och skönhet.

Framgångsrikt förfarande för färgning och vacker, mättad färg. Om artikeln var till nytta för dig, dela med vänner, klicka på knapparna i sociala nätverk.

Hur man använder Basma för hårfärgning

Många kvinnor och tjejer föredrar att använda färgkompositioner för hår med naturliga ingredienser. Och Basma, ett pulver som erhållits från löv av en tropisk indigotillverkning, är mycket populär bland älskare som ändrar sitt utseende. Ett fint grönaktigt pulver fylls med vitaminer och spårämnen, och därför är det dessutom förutom att färga det också vårt hår. Men för att denna fördel ska manifestera sig, och krullarna för att förvärva önskad nyans, behöver du veta hur man färgar håret med naturlig basma.

Grundläggande användningsregler

Basmy hårfärgning har tagits av orientaliska skönheter sedan antiken. Denna färgning, när den används för färgning av kläder, ger den en blåaktig färg. Samma nyans kan erhållas på våra strängar om du inte vet hur du ska använda Basma korrekt. Grönt pulver är inte alltid lämpligt och inte för alla kvinnor som hårfärg, och därför måste du utvärdera om du är i denna grupp eller har råd att använda Basma.

 • Färgning med Basma är lämplig för ägare av mörkt eller mörkt blont hår. Blondiner, med hjälp av detta naturliga färgämne, bör göra sig redo för det faktum att deras krullar på några veckor blir gröna.
 • Basma används endast i kombination med henna. Om du inte följer den här regeln kommer en grön färg även efter ett tag att dyka upp i mörkt hår. Basma kan blandas med hennapulver eller använda dem växelvis. Vanligtvis färgas krökorna först med henna och nästa dag med Basma.
 • Med hjälp av naturliga färgämnen kan du få helt oväntade nyanser. Vilket resultat du får i slutändan beror på proportionerna, exponeringstiden, den naturliga färgen som används före detta förfarande kemiska färgämnen.
 • Det rekommenderas inte att färga håret med basma efter kemisk perms, framhäva, under de första månaderna efter salongfärgning. Samspelet mellan naturligt färgämne och kemikalier kvar i krullarnas struktur kan leda till helt oväntade resultat.

Korrekt användning av naturliga färgämnen förbättrar vår hårs tillstånd. Under påverkan av vegetabilisk färgämne försvinner mjäll, hårsäcken hårdar, krullarna blir starkare, den naturliga glansen framträder, frisyrvolymen ökar. Effektiviteten av färgning och fördelarna med proceduren ökar flera gånger vid användning av färskt pulver, så du bör alltid vara uppmärksam på lagringsförhållandena för den inköpta produkten.

Basma friskhet kan kontrolleras efter bryggning av pulvret. Om en svart glansig film uppträder på ytan av denna färg kan du vara säker på att du har fått det färskaste och mest användbara färgämnet för dina lock.

Hur man målar basmu

Vid färgning med basma i kombination med henna kan du få helt olika nyanser. För att säga exakt vilken färg som ska dyka upp på krullarna kan ingen därför i detta fall lita på din intuition. Det finns ungefärliga kompositioner och tid för deras användning, vilket föreslår erhållandet av ett lämpligt resultat av färgning.

 • Den mörka blonda nyansen på locken erhålls genom att blanda basma och henna i lika stor andel. Samtidigt färgning - upp till en halvtimme.
 • En ljus kastanjeskugga erhålls med samma färgförhållande, men exponeringstiden bör ökas till en timme.
 • Bronsbrun färg på håret erhålls genom att blanda basma och henna i ett förhållande 1: 2. Den applicerade färgens uppehållstid är en och en halv timme.
 • Mättad varm chokladfärg på krullarna kan erhållas om basmen blandas med henna i ett förhållande 3: 1. Färgtiden är två timmar.
 • För att få svart, mättad hårfärg är det nödvändigt att färga det i två steg. Först färgas alla strängar med utspädd henna, den hålls på huvudet i en timme och tvättas bort. Sedan appliceras Basma på vått hår, det tvättas av efter två timmar.

Den beredda blandningen för färgning måste vara jämnt fördelad över alla strängar, och det är önskvärt att din assistent gör det eftersom det är svårt att klara av den här uppgiften självt. Både henna och basma är starka färgämnen och därför innebär användningen att vissa regler uppfylls. Att veta hur man färgar håret med naturliga färgämnen, kommer aldrig att bli besviken i resultatet.

 • Naturliga färgämnen kan lämna outplånliga fläckar på kläder, läder och möbler. Därför utförs färgning noggrant - det är önskvärt att sätta på gamla kläder, huden längs hårlinjen behandlas med en fet kräm och handskar sätts på händerna.
 • Basma späds endast med kokande vatten och appliceras bäst i varm form.
 • Henna måste spädas med vatten, vars temperatur varierar mellan 70 och 90 grader. Företrädesvis insisterar man på det i fyra timmar innan det appliceras på det utspädda hennapulvret.
 • Vid odling av naturliga färgämnen används endast glas eller keramiska behållare och spatler. Vid användning av metallprodukter uppstår oxidationsreaktioner, och resultatet av färgning kommer att förändras i enlighet därmed.
 • Efter utspädning bör blandningen likna en konsistens som inte är mycket tjock komposition, lämplig för applicering på lock och utan klumpar.
 • Om det är nödvändigt att måla över ett grått hår målar de missfärgade trådarna först och endast då resten.
 • Färgämnena tvättas av med vanligt vatten i stora mängder. Användningen av schampo är möjlig den tredje dagen efter färgning, sedan hela tiden har färgpigmenten absorberats i kärnan av krullarna.

Det kommer att vara möjligt att fullt ut utvärdera hårfärgen efter att ha använt basma bara om några dagar. Vanligtvis visas hela effekten av naturlig färgning på fjärde eller femte dagen efter proceduren.

Naturliga nyanser som erhållits när du använder Basma, och du kan diversifiera. För detta kan kaffe, kakao, betersaft och te tillsättas till det utspädda pulvret. Experimentera, du kan få en riktigt helt ovanlig hårfärg, med betoning på ditt utseende från den bästa sidan.

Använda basma och henna glöm inte att dessa färgämnen har en torkningseffekt. Därför är det värt att färglägga för att begränsa ett förfarande per månad och det är önskvärt att använda näringsmask, speciellt för ägare av alltför torrt hår.

Kan jag färga mitt hår i basma utan henna?

Vad händer om du färgar ditt hår utan henna med basma?

Som att ha tittat på scenen i filmen "Tolv Stolar", där Kisa Vorobyaninov färgade sig grön, av någon anledning hade alla uppfattningen att det bara var en handling av "Basma".

Men det är det inte. Basma ger hårfärgning i mörkt (svart), givetvis, beroende på proportionerna och tiden för färgning. Alla andra naturliga färgämnen som är kompatibla med Basma, som henna, rätta bara tonen.

Nu erbjuds naturligtvis en balanserad färg till salu och man har bara att välja rätt. Om du inte vet hur man använder den, bör du givetvis ge upp på Basma, eftersom det inte påverkar moderna färgämnen, och det här är ett ganska effektivt sätt att ändra din bild eller måla över grå hår och i exakt rätt färg.

Hur färgar hår med henna och basma: regler för användning

När färgen färgas, kommer bara vegetabiliska färgämnen att göra våra curls starka och friska, så moderna kosmetologer föredrar fortfarande naturliga användbara komponenter som länge varit kända för de senaste syntetiska färgerna: Basma och Henna. Och vi bör lära oss att färga hår med henna och basma.

Förändring av hårfärg förnyar vår bild effektivt.

Med frekventa färgprocedurer är det naturligtvis lämpligt att endast använda naturliga ingredienser som härrör från växter. Sedan har du inte lång och dyr att behandla lockar efter exponering för aggressiva kemiska färgämnen.

Målaregenskaper

Utan att riskera förlusten av naturlig utstrålning och rikedom av hår, vänd dig till folkfärgningsverktygen.

Orientaliska skönheter vid civilisationens gryning föredrog att färga de mörka lockarna med Basmoi, få den från Indigofer-växten. Denna färg, i kombination med iranska henna, isolerad från bladen av en ung cinchona buske, ger underbara nyanser från intens svart till auburn.

Egenskaper av färgning

Resultatet beror på proportionerna, men henna används också i kosmetika som monofärgämne.

En kort instruktion visar fördelarna med denna växtbaserade smink:

 • håret torkar inte upp, så de ser skina och levande ut;
 • mjäll försvinner, och huden läker;
 • mättad färg under lång tid och med daglig tvätt;
 • Basma och Henna är inte allergener, så de är helt ofarliga för alla.

Andelarna i förhållande till hårets längd.

Kom också ihåg nyanserna för användningen av dessa naturliga färger:

 • Henna och basma strängar kommer inte att målas om med kemisk kosmetika, annars kommer resultatet att bli oförutsedda;
 • Krullarna som tidigare målats med moderna syntetiska färger utsätts inte heller för basma eller henna;
 • håret efter dessa naturliga komponenter är också skyddat från andra kemiska frisörer: markering, curling, laminering, toning;
 • ibland är det nödvändigt att uppdatera färgen för att inte ha en violett nyans på krullarna färgade med basma.

Förresten, huruvida det är möjligt att färga håret med Basma utan henna, säger många moderna stylister ordentligt: ​​"Nej". Annars kan vi få gröna höjdpunkter, som tydligt är synliga speciellt på lätta trådar efter upprepad tvättning av huvudet.

Färgregler

Dessa vegetabiliska färgämnen är lämpliga för absolut alla.

Vi kan genomföra en enkel procedur hemma och för oss själva.

Vi lär oss bara några regler om färgning av dessa naturliga ingredienser.

 • Applicera grönsakssammansättningen endast på rena våta strängar och det är bättre att tvätta dem inte med schampo, men med tvål. Vi använder inte någon balsam efter tvätt heller.
 • På ett rättvist hår kommer den rödaktiga nyansen att visas, men knappast blir den svart.
 • På de mörka ringlets är den röda leken nästan osynlig, men den svarta färgen är mer mättad.
 • Basma utan henna kommer att färga ditt hår grönt. Därför är frågan om hur man färgar hår i Basma utan henna, vi löser med hjälp av naturliga substitut - kaffe, te, kakao, ekbark, kryddnejlika, som tar bort gröna från håret.
 • Kemiljusade blondiner kan färga håret som naturliga, men först testar vi resultatet på en sträng på baksidan av huvudet.
 • Krullarna täckta med vegetabilisk färgkomposition upphettas nödvändigtvis med plastfolie och inslagna med en varm handduk.
 • Citronsaft, magerfett eller torrt rött vin oxiderar denna färglösning och påskyndar processen, och färgen varar längre.

Var uppmärksam! Citrusjuice och torrt vin kommer effektivt att stoppa hårförtunning, bota oljig seborré, och kefir kommer att återupplivas av försvagade torra hår. Men dessa oxidanter är användbara för att växla.

Användbara tips

Tabell för korrekt användning av färgämnen.

Effektiva tricks med hårfärgning med henna-basmo gör-det-själv:

 • om färgen visade sig vara oönskad smörjer vi trådarna med druvolja i en timme - det kommer att muffla tonen och fördjupa den;
 • för mörk nyans tar bort citronen: kamma krökarna med en kamma doppad i sin saft;
 • För att bevara en god färg sköljer vi krullarna med en lösning som surtas med citron endast en dag efter färgning - då kommer vegetabilisk färg redan att fixeras inuti håren och citronet kommer bara att göra det ljusare.
 • Tillägg till blandningen av glycerindroppar ger en bättre och jämnare nyans;
 • om en dag efter sådan färgning med henna ersätter vi lockar under solen eller besöker en solarium, så kommer det att finnas härliga solfläckar i vårt hår.

Tips! Vi använder aldrig utgått, mörkad henna: dess handling och resulterande färger är oförutsägbara.

Färg recept

Besluta hur man färgar grå hår med henna och basma, såväl som orörda av grått hår, vända sig till dessa recept. Men med ett överflöd av grått hår gör vi steg-för-steg, det vill säga dess mångfärgning. Samtidigt maximera procedurens gång.

Mycket blont hår blondt

På bilden - resultatet av att använda kompositionen på blont hår.Nästa Artikel
Behandling av håravfall hemma - det mest effektiva sättet