Hur odlar man långt vackert hår?


Mode för kort hårklipp kommer och går, men det kommer aldrig att ersätta eller avbryta skönheten i långt hår. Krullar under axelbladet måste skyddas, läggas i håret och ständigt stödja masker och vitaminer. Men den största svårigheten är fortfarande inte i detta, men hur man växer långt vackert hår. Särskilt om du bestämmer dig för att växa långt hår snabbt, så snart som möjligt, för att få tid för födelsedag, nyår, semester eller något annat datum. Trots allt, håret, även om det tillhör dig - men tyvärr, lyder inte din önskan. Och du kan "övertyga" dem att växa snabbare bara med hjälp av noggrann vård och noggrann vård. Endast under sådana förhållanden kan påskynda hårväxten. Så hur man odlar långt vackert hår hemma? Det är både enkelt och svårt, och hur exakt - läs nedan.

Vad bestämmer hårväxtens längd och hastighet?
Möjligheten att växa långt vackert hår beror inte bara på dina önskemål och modetrender, men också på flera mycket viktigare och kompromisslösare parametrar. Om du inte tar hänsyn till dem kan du glömma "spytten under bältet":

 • Ärftlighet. Antal hårfolliklar, liksom "beteende" hos håret under det programmerade livet. Därför blir olika människor i olika åldrar gråa, förlorar sitt hår, eller tvärtom, förrän de fyller högt i sitt gamla hår.
 • Hälsovillkor. Kvaliteten, densiteten och längden av håret är en direkt återspegling av tillståndet av ämnesomsättningen. Brist på eller kränkning av assimilering av vitaminer och mineraler förhindrar förmågan att växa vackert långt hår.
 • Ström. Helt härledd från föregående stycke. Om kosten inte är balanserad och fattig, saknar det protein, friska fetter och komplexa kolhydrater, kommer håret inte att växa i längd som du vill.
 • Tid på året Det är känt att håret på våren och sommaren växer lite snabbare, och under den kalla årstiden saktar tillväxten sig. Dessutom växer håret långsammare än på natten under dagen.
 • Vård och styling. Ju oftare du färgar håret, torkar det med en hårtork och lägger den på plats med heta verktyg, ju lägre är sannolikheten för att växa vackert hår av önskad längd.
Men det viktigaste som påverkar hårväxten är fasen av deras livscykel. Varje hår går igenom tre steg:
 1. Aktiv tillväxtfas (anagen). Hårfollikelens celler delar upp och multipliceras, vilket garanterar hårväxten i längd. Denna process sker inom 2-4 år.
 2. Mellanfas (catagen). Hårets längd upphör att öka, men det tar fortfarande emot näring genom papillan i högst 3 veckor.
 3. Vilafas (telogen). Hårets tillväxt och näring slutar helt och efter 3-6 månader faller det ut.
Men samtidigt är alla hår på huvudet i olika faser: vissa växer aktivt, andra "somnar" och några av dem faller ut för att skapa plats för en ny. Det vill säga att växa långt, vackert hår kan bara utsättas för kontinuerlig och kontinuerlig vård och näring. Då kommer både nya och redan omhuggade hår att få tillräcklig styrka för utveckling, och den första etappen av tillväxten kommer att vara maximal.

Hur fort kan du växa långt hår?
Det finns inget överraskande i det faktum att du vill växa långt vackert hår snabbt. Men hur länge du säkert kan räkna, och från vilka planer kan du genast vägra? Först, som redan noterat, växer håret i olika takt under kalla och varma årstider, och hårtillväxten beror på tid på dagen. Om du vill veta grundligt när och hur ditt hår växer, kom ihåg följande:
hårväxt under sömnen

 • Under sömnen växer håret snabbare. Och du kan påskynda tillväxten, om du slappnar av, inte bara på natten, men mitt på dagen.
 • Med början av kallt väder sänker hårväxten. Men livet i ekvatorns område, där vädret nästan inte förändras med årstiderna, växer håret ständigt i samma hastighet.
 • Hår accelererar tillväxten efter att ägaren fyller 6 år. Fram till hennes 24-årsdag kommer hårets tillväxthastighet att vara stabil och sedan gradvis sakta ner.
Men i genomsnitt växer håret med en hastighet på ca 1 cm per månad. Det är knappast möjligt att öka denna siffra avsevärt, men om du önskar, och skötsel, kan du göra dina krullar förlängda med 12 mm per månad. Så löften av kosmetiktillverkare att odla långt hår på en vecka är givetvis inget annat än en reklamfilm. Att växa långt hår i en månad, om det innan du klipptes "under pojken", är det också osannolikt att lyckas. Men att växa långt hår på ett år är redan en mer realistisk plan. Speciellt om du börjar med en medellängd (till exempel axellängd).

Hur man växer långt, vackert hår snabbt
Förresten, som standard, håret under axlarna likställs med skadade och kräver behandling. Och de har helt rätt. Och för alla som seriöst avser att växa långt vackert hår, bör detta tillvägagångssätt vara den första handledningen. Enkelt uttryckt, du borde noggrant bedöma ditt hårs tillstånd (själv eller med hjälp av en kosmetolog eller en tricholog). Om det är tillfredsställande kan du helt enkelt fortsätta att växa hår från denna längd. Om håret är för svagt måste du skära håret kortare för att bli av med de splittrade ändarna.

Här är en paradox: växande långt hår börjar med en hårklippning. Men å andra sidan, på den återstående längden, kommer varje hår att vara friskt och starkt, det vill säga en lämplig grund för vackert långt hår i framtiden. Din första uppgift är att inte skada eller förvärra sitt tillstånd. Och först efter det följer de regler som tillåter hår att växa så snabbt som möjligt:

 1. Skär inte håret. Kom ihåg hur länge och tjockt hår våra farmödrar och alla generationer kvinnor hade framför dem. Många av dem bodde i byarna, och de tänkte inte ens att klippa hår. Man tror att regelbundna frisyrtips främjar hårväxten. Men kom ihåg att skära 3 cm i längd flyttar önskat mål tillbaka minst 3 månader. Och mest av allt skadar hårkaskaden hårklippning och gallring. Efter dem börjar tipsen splittras starkare, och de måste skäras ändå. Försök därför att inte tillåta tvärsnitt av hår för att undvika behovet av hårklippning. Och om du inte kan göra utan hårklipp, fråga frisören att använda en speciell enhet som heter "het sax". Under hårklippningen värms de upp och, som det, lödar skäret av varje hår, varefter det är mindre mottagligt för delaminering än efter en normal hårklippning.
  sluta håravfall
 2. Sluta håravfall. Om håravfall är märkbar, så är en mindre mängd i tillväxtfasen, och mer - i sömnfasen. "Awaken" vilande hårsäckar är ett måste. Annars kan aktivt hår växa i längd, men deras antal blir otillräckligt. Som ett resultat kommer håret vara långt men knappast vackert. Det finns många salongprocedurer av varierande intensitet som syftar till att skydda hår från håravfall. I synnerhet, beroende på ekonomiska möjligheter kan du genomgå flera sessioner av mesotherapy och / eller massage, stimulera blodcirkulationen och metabolism i hårbotten. Men i princip är det möjligt att påverka dessa processer självständigt, hemma och utan stora utgifter.
  Till exempel anses löken masken för hår att vara en av de mest effektiva i detta avseende. För att använda den ska du hugga två mogna lök på en rivare eller i en chopper och applicera den resulterande vattnet på hårbotten och hårrötterna med avskiljning tillsammans med saften. Lämna masken under ett plastlock och handduk i några timmar (2 till 5), skölj sedan med schampo och skölj. Förutom lök har en mask av varm burdockolja, honung och rödpeppar en bra effekt på hårväxten. Rödpeppar kan ersättas med senap - det viktigaste är att masken innehåller en ingrediens som orsakar blodkörning till epidermis och följaktligen hårsäckarna sover i den.
 3. Kassera styling. Ju längre håret är desto svagare är det. Ju svagare håret är - desto sämre blir de. Och all aggressiv påverkan från utsidan försvagar bara håret ännu mer. Därför, efter varje tvätt, torka bara håret på ett naturligt sätt, utan att använda en varm hårtork. Säkert vill du curl eller omvänt, räta ut, växa hår. Glöm inte att varje gång ett varmt krusjärn och ett hårjärn skadar håret och störa deras tillväxt. Använd styling enheter extremt sällan, inte mer än en gång varannan tre till tre månader. Använd dem först efter att ha applicerat ett värmebeskyttande medel i ditt hår och torka dem lätt med en handduk och i luften.
  Men det bästa är naturligtvis att vägra sådana experiment med håret helt och hållet. Långt och vackert hår ser bra ut och utan tidskrävande styling, det är nog att fläta dem i en tjock flätad eller göra mer komplex vävning. Se till att klippen och hårbanden inte är för snäva. Dra inte åt dem till gränsen, så att strängarna under dem inte går sönder, och de enskilda håren bryts inte av på vikarna. Byt ut metall- och träkamper, traumatisk håryta, med en naturlig borstmassageborste. I stället för metall hårnålar, köpa silikon eller gummi krabbor, mjuka elastiska band och hårband.
 4. Håll ditt hår från frost. I kylan komprimeras hårbotten i hårbotten, och håret får inte tillräckligt med blod med syre och näringsämnen. Därför kan de som går på vintern utan hatt bara drömma om att odla långt och vackert hår. Om du inte vill upprepa detta fel ska du skydda ditt huvud mot plötsliga temperaturförändringar. I det här fallet bör inte hatten vara tätt, så att ibland en huva, en varm sjal eller en bred halsduk knuten till huvudet visar sig vara det bästa alternativet.
 5. Ta hand om ditt hår från solen. Ultraviolett strålning är inte mindre skadlig för håret än temperaturen sjunker från värme till frost. På sommaren lämnar du inte huset utan att behandla ditt hår med solskydd över hela längden. På stranden, var noga med att bära en hatt eller en hatt, och efter att ha simat i havet, skölj saltvatten under en ren dusch. Kom ihåg att solblekt hår kan se vackert ut, men samtidigt är de oåterkalleligt skadade och övertorkade, så att längdens längd är ur frågan.
 6. Mata ditt hår Och äta rätt dig själv, eftersom de två processerna är oupplösligt länkade. Inifrån, näring av håret, introducera i din kost fullkvalitativa proteiner från magert kött, havsfisk och kycklingägg, vegetabiliska oljor och fibrer. Förutom naturliga produkter, se till att använda multivitaminpreparat och komplex av mineraler. Utanför, fodra hår med masker från samma naturliga ingredienser: råoljor, olivolja, kefir och cottage cheese.
  hår fuktgivande
 7. Fuktar håret. Vatten är nödvändigt för alla metaboliska processer som stimulerar hårväxten. För att odla långt hår bör du därför dricka minst 2 liter rent, icke kolsyrat vatten dagligen och skydda håret från yttre uttorkning (om skyddsmetoderna ovan). Utanför måste ditt hår fuktas med naturliga medel: skölj det med avkok av kamomill, nässla och en sträng, regelbundet bevattna med termiskt vatten.
 8. Håll ditt hår smidigt. Hårglans är inte bara en extern kosmetisk effekt. Glänsande hår skyddas från den yttre miljön, eftersom deras skalor passar tätt mot varandra. Om ditt hår inte lyser och ser tråkigt ut och tycks grovt, så kräver ytan speciell vård. Hemma, skölj dem med en svag lösning av ättika och kallt vatten efter varje tvätt. I en frisörsalong gör du hårlaminering, vilket kommer att rädda dem och göra dem elastiska och släta.
Och förstås, inte en Rapunzel ska dricka alkohol eller till och med tänka på cigaretter. Starka drycker och tobak är skadliga för håret. Välj därför: eller dåliga vanor eller långt vackert hår. Det finns inget mellanliggande alternativ, men vi hoppas verkligen att du kommer att fatta rätt beslut. Var frisk och vacker!

Hur man odlar långt hår med kort hårklippning

Önskan om förändring eller den fanatiska efterlevnaden av mode motiverar tjejer att göra desperata experiment med sitt utseende.

Ultrashort haircuts, rakade tempel och näsa, bröt hela hårda huvuden allt register över betyg. Men även den trendiga frisyren är gradvis uttråkad, ersatt av en stämning för att återvända till klassikerna.

Växande långt hår med kort hårklipp är inte så svårt som det verkar. Om du lyssnar på rekommendationerna från yrkesverksamma kommer tillväxten inte att vara lång och obekväm.

Även om du är skuren, det vill säga, misslyckas eller mycket kort klippt hår, finns det många effektiva sätt att släta problemet och stimulera tillväxten.

Läs nedan, för vissa frisyrer och hårklippningar för snabb hårväxt är det värt att få en frisyr, för hur mycket tid du långsamt kan släppa. Hemligheter av stylister hjälper till att snabbt växa kort hår.

Vad inte att göra

Kroppens tillväxt påverkas av många faktorer - dålig ekologi, vattenkvalitet, fel val av vårdprodukter, livsstil.

Om målet är att växa en kort hårklipp, gå till höger. Hårväxten påverkas negativt.

 1. Direkt solljus, torr ånga eller solarium luft, elektriska apparater (strykjärn, curling strykjärn, uppvärmda hår gardiner). Detta leder till att krullarna torkas. I det första fallet löses problemet genom att ha på huvudbonad. I det andra, när du styler hår, applicera hydroskydd på basis av keratin, oljor eller andra naturliga ingredienser.
 2. Kemiska effekter - perm, rätning, färgning, särskilt resistenta färgämnen. Dessa frisörtjänster skadar hårväxten. Som en sista utväg, använd skugga balm som är användbara för strukturen.
 3. Undvik schampon innehållande silikon eller sulfater. De hämmar glödlampan, låt inte kärnan andas in i håret, sakta ner det yttre skiktets tillväxt och porositet.
 4. Styling produkter - tillfälligt använda för exceptionella fall (firande, prom, datum).
 5. Interna orsaker - dålig näring, svag immunitet, brist på hormoner eller vitaminer, dåliga vanor.

Åtgärder för ökad hårväxt

För att snabbt växa efter en kort frisyr behöver flickan mycket lite:

 • var tålamod
 • uppnå målet
 • vet hur man odlar hår ordentligt.

Det räcker inte att helt enkelt vilja, du behöver aktivt hjälpa de växande krökarna efter en kort hårklippning. Endast en komplicerad effekt på hårstrukturen, hårbotten kommer att ge accelererad tillväxt.

Regelbundna trimningstips

Vid varje längd är det nödvändigt minst fyra gånger om året för att få en frisyr för att bibehålla friskt hår. Detta förklaras helt enkelt - väl preparerat utseende + vacker snygg form, om du ständigt justerar dem.

Hårets tips - det mest utsatta stället, de tar det första slaget av en negativ inverkan från utsidan. Om ändarna är svaga, tunna eller splittrade, kan tillväxten fördröjas under lång tid.

I genomsnitt växer håret ungefär 1,5 cm per månad. Därför påverkar trimmningen inte volymen, volymen eller längden på locken.

För att läka och påskynda hårväxten efter en kort hårklipp rekommenderar stylister systematiserande resor till frisören. Regelbunden beskärning av tipsen en gång i månaden ger en bra effekt med tillväxten.

Av hårtorkar, tang och barrettes

Ofta varm styling av elektriska apparater leder till förstörelse av strukturen, torrhet, sprött hår. Särskilt tätt har tjejer med stygga eller lockiga lock som behöver räta ut järn.

För hårväxt före axelklingorna efter kort klippning ska skador på strukturen minimeras. Tight gummi eller hårda metall hårnålar är bekväma, se vackra, men har en negativ funktion. De riva håraxeln. Därför är det bättre att använda mjuka bandage eller fälgar för att fixa frisyren. Bara uppmärksamma även sådana detaljer.

De bästa hårklippningarna för att växa hår

Innan du väljer hur kort en frisyr eller vilken frisyr du ska göra måste du väga fördelarna och nackdelarna och bedöma eventuella risker.

Det svåraste att gå till håret i samma längd med asymmetriska, graderade eller flera lager hårklippningar. Korta mönster ger oförutsägbara resultat när de växer. Det enklaste sättet är att odla håret efter att ha klippt en bob, speciellt en lång eller liknande alternativ med en rak kontur, till exempel:

 • bean;
 • sessun;
 • hatt;
 • sida;
 • modeller i genomsnitt låser med samma snitt.

Näring och fuktgivande hår

Strukturen hos kärnans kärna och kutikula är baserad på protein (eller keratin), som består av aminosyror. Lipider, melanin (pigment), 10-15% vatten + andra ämnen är närvarande.

När hårets yttre skikt (skötsel) är skadat, skadas dess skyddsfunktioner. Porös, försvagad eller skadad av kemiska strängar förlorar katastrofalt fukt.

Sådana krullar är trasiga, förvirrade, sönderdelade, utåt ser dumma strå. Även om håret är i mer eller mindre normalt skick blir det svårt att odla det. När man växer efter en kort hårklippning bör man därför uppmärksamma näring, fukt och strukturåterställning.

För att odla hår som jäst använder du schampon, balm, masker med sådana komponenter:

 • för mat - allantoin, squalan, ceramider, lecitin;
 • för fuktgivande hår - hyaluronsyra, kitosan, aloe, panthenol;
 • för återvinning - hydrolyserade proteiner (proteiner av vete, soja, keratin).

Ett integrerat tillvägagångssätt, det vill säga kombinationen av färdiga produkter med hemlagade nationella recept ger en positiv effekt av ökad hårväxt.

Underhålla vitamin och mineralbalans

Korrekt näring, grönsaker, frukt, fisk, kött mättar kroppen med väsentliga ämnen och spårämnen. Rekommenderas vanligtvis för hårväxt:

 • betakaroten;
 • omega-3;
 • fiskolja;
 • vitaminer - A, D, K, E, C, grupp B;
 • mineraler - järn, zink, koppar, svavel, selen, jod.

Alla dessa ämnen finns i livsmedel. Hårets grund är keratin och vatten. Dagligt vätskeintag på minst 1,5-2 liter eliminerar problemet med uttorkning och därmed förstöringen av strukturen.

En balanserad kost - ett löfte av vild tillväxt och lyxigt hår. Tala med din läkare om vilket vitaminkomplex som är rätt för dig.

Imaginär förlängning

Stylister rekommenderar flera modelleringstekniker för att korrigera frisyrer. Till exempel gör en stor volym håret kortare, och skilsmässan är motsatt.

Hur man visuellt förlänger locken:

 • vävning av flätor, försök att väva förutom tunna satängband eller ljusa trådar;
 • Kamma alla håret tillbaka, säkra krabba, bandage eller hoop;
 • fokusera på smällen och sidan krular bort bakom öronen;
 • Använd falska hårsträngar på clips eller kardborreband.

Försiktig styling

När överväxtperioden börjar, blir frisyren formlös. Om en tjej odlar sitt hår, men inte vet hur man stilar dem, är det värt att rådgöra med mästaren.

Att hantera lockar eller skapa en vacker look hjälper:

 • mjuka curlers (gummi, sammet, boomerangs), bara utan stickies;
 • hårnålar, osynliga hårspännen;
 • modeaccessoarer (bandage, hoop, bezel).

Det är viktigt att inte applicera stark spänning på krullarna när du förpackar eller utför styling.

Regler för att kamma hår

Vi brukade borsta ditt hår mekaniskt utan att tänka på hur många gånger om dagen och hur en kvinna gör det. När håret blir längre efter hårklippningen är detta enkla förfarande viktigt.

Första vårdreglerna

 1. Använd en kam av naturmaterial (borst eller trä).
 2. Våt krullarna efter att ha tvättat huvudet, vrid ut med en handduk, låt den torka naturligt.
 3. Något vått (eller torkat) hår ska rätas med fingrarna eller kammade med en gles tand.
 4. Om låsningarna är trassliga ska du inte riva dem, försiktigt demontera knutarna med händerna.

Nacke och huvudmassage

Detta är ett effektivt förfarande som ökar blodcirkulationen, stimulerar hårsäckar, förhindrar förlust av strängar.

Blodcirkulationen ger mättnad på alla punkter i kroppen. Merparten av tiden spenderar vi upprätt. Blodflödet till hårbotten är svårt, vilket påverkar curls tillväxt och hälsa.

Självmassage kan göras självständigt, alla kan behärska ljusa cirkulära rörelser, stickningar, slipning eller bestämningstekniker. Läkare rekommenderar 2-3 gånger i veckan omedelbart innan huvudet tvättas, ca 1 - 2 timmar.

Vad är användningen av proceduren:

 • porerna är öppna - läkemedel och näringsämnen absorberas bättre och lättare att tränga in i glödlamporna;
 • Produktionen av talgkörtlar aktiveras - överskottet av fett tas bort vid tvätt
 • förbättrar hudtonen;
 • förhindrar mjäll (seborré);
 • har en positiv effekt på hårets tillstånd.

Effektiva maskuppskrifter

Det är användbart att kombinera klara serum eller andra preparat med folkmedicin. Naturliga, naturliga produkter gynnar lika mycket som dyra förfaranden.

Nikotinsyramaske

Detta innebär att aktiva substanser stimulerar metaboliska processer och intracellulära reaktioner. Nikotinsyran innefattar vitaminer (PP, B3), nikotinamid + niacinamid. Kan användas som ett självständigt verktyg. Att lägga till ytterligare ingredienser ökar effekten.

För en vitaminmask behöver du:

 • "Nikotin" - 1 ampull;
 • vitaminer A + E - för ½ tsk. lösning;
 • linolja - 2 tsk
 • äggula - 1 st.

Instruktioner för användning.

 1. Häll vitaminer och syra i en behållare.
 2. Lägg till resten av komponenterna.
 3. Slå blandningen.
 4. Massan gnids in i huden, resten fördelas i strängar.
 5. Ha en duschlock.
 6. Att upprätthålla ungefär en timme.
 7. Tvätta av på vanligt sätt.

Senapspulvermaske

Verktyget är effektivt för att stimulera lamporna. I kombination med andra produkter orsakar det reaktiv tillväxt av krullar. Senap har en stark uppvärmningseffekt. Om instruktionerna inte följs, kommer verktyget att orsaka allvarlig irritation, upp till och med brännskada.

För olika typer av krullar behöver du:

 • senap - 1 msk. l;
 • honung - 1 tsk
 • burdock oil (root) - 2 msk. l;
 • äggula - 2 st.
 1. Torka pulvret med varmt vatten för att bilda en tjock blandning.
 2. Alternativt tillsätt resten av komponenterna, blanda massan ordentligt.
 3. Kompositionen appliceras endast på hårbotten.
 4. Sätt en plastpåse på toppen, linda upp en varm handduk.
 5. Första gången att hålla inte mer än 5 minuter, det vill säga tills känslan av bränning. Det är viktigt att förstå hur huden ska reagera. Gradvis kan tiden ökas, men högst en halvtimme.
 6. Tvätta av på vanligt sätt.

Användning av vegetabiliska oljor

För att påskynda tillväxten efter skjuvning är rapsolja, vetex, mandel och ricinolja mest effektiva. Användningen av lösningar är väldigt enkel.

 1. Bubbla med kompositionen något uppvärmd genom att placera under rinnande varmt vatten.
 2. Gnid verktyget i rötterna, täck det med ett lock.
 3. Håll 30-60 minuter, skölj sedan huvudet väl.

För att förbättra effekten gnidde många olja före sänggåendet och lämnade över natten.

Varför långt hår är vackert

För varje individ finns en lista över definitioner av attraktivitet. Men en lyxig man på midjan - det här är så att alla beundrar.

Vad som orsakar inducerar att växa hår.

 1. Långa krullar - en symbol för kvinnlighet. Det är inneboende i oss från antiken på den genetiska nivån.
 2. Med ett vackert hårhår ser kvinnan attraktiv ut i någon outfit.
 3. Med en disproportion i form eller höjd är detta ett bra sätt att balansera en silhuett.
 4. Besparingar på hårklippningar, periodiska beskärningstips är tillräckligt.
 5. Ger en bild av sexualitet.
 6. Långt hår skapar en känsla av naturlighet, speciellt i avsaknad av ljusstark färgning, vilket är högt värderat idag.
 7. För älskare av esotericism är lösa lockar ett tecken på frihet, och för vissa en magisk symbol.
 8. Ju längre håret, desto fler frisyrer kan modelleras.
 9. Om du vill ha styling på 1 minut, samla bara hela manen i en bulle eller gör en hästsvans.
 10. Bekväm för en lockig struktur.

Har inget emot det

Växande hår efter skjuvning kräver inte bara fysisk ansträngning, men också psykologiskt arbete på dig själv. Du kan upprepa "Jag vill ha" en miljon gånger, men krullarna från detta kommer inte att vara längre.

Obsession med problemet leder till intensifieringen. Det betyder att varje fras från "du har en formlös hatt på ditt huvud" kan få effekten av en bombskal. Du gör bara en kort hårklippning, och når inte ditt mål.

Great hjälper visualisering. Tänk dig att du har långa lockar. Stimulera mentala attityder. Berätta för dig själv att så snart ditt hår växer, förändras allt i ditt liv drastiskt. Det är trots allt verkligen.

Om du gillar det - dela med vänner:

Hur man odlar långt hår hemma: Tips för tjejer

Skönhetsnivån förändras ständigt, men långt hår är alltid den samma trenden. Lustigt, jämnt och friskt hår under bältet är det främsta tecknet på femininitet. De gör en bild mjukare, mystisk och attraktiv. Med ett sådant hårhår kan du experimentera med frisyrer varje dag. Men inte varje kvinna kan skryta med ett långt hår under bältet. Om håret är kort eller växer långsamt, förtvivla inte och ha bara korta hårklippningar, för att odla långt hår är inte svårt. Det är nog att följa de specifika regler och rekommendationer som presenteras i denna artikel.

Varför kan inte växa hår?

När vi växer hår vill vi verkligen uppnå resultat på kortast möjliga tid, men det fungerar inte alltid. Många kvinnor växer håret långsamt, vilket kan bero på olika orsaker:

 1. Ärftlighet. Om långsam och dålig tillväxt observeras sedan barndomen är det värdelöst att rådgöra med läkare. Detta är en genetiskt bestämd faktor.
 2. Felaktig näring. Du kan applicera masker dagligen och göra salongprocedurer för hårväxt, men det hjälper inte om du äter substandard och skadliga produkter varje dag. Mat bör varieras och innehåller tillräckligt med vitamin.
 3. Förekomsten av sjukdomar. Långsam tillväxt observeras vanligtvis med seborré eller början alopeci.

Hur lång tid tar det att växa hår?

Många tjejer undrar ofta hur man snabbt växer hår under bältet? Det är värt att notera att det friska håret växer högst 3 cm per månad. Det betyder att ett år kan håret växa bara 36 cm. Men inte alla kan uppnå en sådan snabb tillväxt eftersom det inte bara beror på hårvård men och från genetiken. I genomsnitt växer håret i en månad till en halv till två centimeter.

Sätt att snabbt växa hår

Svara på frågan om hur man växer hår mycket snabbt, du kan bara välja två huvudvägar:

 1. Professionell vård.
 2. Hemvård.

Den första metoden är dyrare. Professionell vård bör omfatta periodiska hårklippningar, mesoterapi, speciella ampuller och laserkammar. Sådana förfaranden erbjuds i någon stor skönhetssalong och är verkligen effektiva. Med hjälp kan du växa långt hår på kortast möjliga tid.

Om det inte finns tid och pengar för professionell vård, ska du inte vara upprörd. Växa långt hår kan vara hemma. Hemmetoderna är inte mindre effektiva och samtidigt - ganska billiga.

Topp 8 effektiva sätt att öka hårväxten

För att växa hår behöver du ett integrerat tillvägagångssätt, som inte bara omfattar en mängd olika förfaranden utan också lämplig näring. Var noga med att granska din dagliga kost och ta bort alla skadliga och tomma produkter. Dieten bör innehålla frukt, grönsaker, spannmål, naturliga juice och rent vatten. Eftersom det är omöjligt att få alla nödvändiga vitaminer för hår från moderna produkter, köpa bra vitaminer från apoteket. Dessutom granska regimen och se till att ta tid för promenader i friska luften. Och för att växa ditt hår snabbt och vara hälsosam, använd följande metoder.

massage

Det snabbaste sättet att växa hår är att förbättra blodcirkulationen i hårbotten. Manuell massage förbättrar inte bara lampans näring utan låter dig också bli av med huvudvärk och överansträngning. På dagen för massagen tillräckligt för att ge tio minuter. Som ett alternativ till manuell massage kommer en penselmassage att göra. Massageborste för huvudet säljs i nästan vilken kosmetisk butik som helst.

Undantag hårtork och ploek

Som redan noterat ovan växer många tjejer snabbt, men blir inte långa på grund av bräcklighet. För att bli av med hårbrott måste du glömma håret och andra termiska stylingapparater.

Curling strykjärn och hår hårtork skada hår, speciellt med daglig användning. Om sådana enheter är uteslutna kommer det att bli möjligt att märka positiva förändringar om några månader.

Torr senapsmask

Att förbättra blodtillförseln till hårsäckarna och för att öka tillväxten hjälper inte bara manuell massage utan också en senapsmaske. Detta verktyg kräver ett minimum av insats och ingredienser. För att förbereda masken måste du förbereda: torr senap, socker, basolja och varmt vatten. Håret måste vara smutsigt och torrt.

Så först bör du blanda torr senap med socker. Denna mask appliceras endast på hårrötterna, så det behöver lite. Det är nog att använda 3 matsked senap och 2 skedar socker. Varmt vatten bör tillsättas till blandningen av dessa ingredienser. Blandningen ska komma ut, inte för tjock och inte för flytande. Nu kan du lägga till någon basolja till den. Perfekt aprikos, persika eller mandel. Olja behöver lite - ungefär en halv tesked.

Det är bättre att applicera masken med en pensel för färg. Efter applicering måste du täcka huvudet med en film och linda i en handduk. Senapsmasken börjar börja på några minuter. Håll det så länge som möjligt, men för att uthärda en stark brinnande känsla är det inte värt det. Tvätta av masken med varmt vatten, då kan du använda din favoritbalsam eller balsam.

Citron Skölj

Shampoo, balm och andra kosmetika väger håret. Det stör också deras normala tillväxt, så du måste tvätta av vårdprodukterna med mycket vatten. Och för att spola mer användbar är det bättre att använda en speciellt förberedd balsam. För honom behöver du bara en vanlig citron.

Citron måste klämma i en liter kokt vatten och låt stå i tio minuter. Efter detta verktyg kan du säkert använda. Denna sköljning passar alla hårtyper. Det kommer inte bara att påskynda tillväxten, utan också ge ditt hår en otrolig glans.

Naturlig mask baserad på peppartinktur

Peppar är en av de bästa naturliga produkterna för att påskynda hårväxten. Peppartinktur kan köpas på närmaste apotek för bara pennies. Du kan använda detta verktyg i olika variationer.

För torrt hår, tillsätt 2 msk peppar till äggulan och blanda den med burdockolja. Denna mask kommer inte bara att förbättra blodflödet till glödlamporna, utan också stärka håret. Du måste använda masken minst tre gånger i månaden.

För oljigt hår passar en annan version av masken. För dess förberedelse behöver du följande produkter: peppar tinktur, kefir och torr senap. Blanda två msk tinktur med två matskedar senap och häll det hela med tre matskedar kefir - och masken för fet hårväxt är klar.

Om du har en vanlig hårtyp, kan peppartinktur användas i tandem med någon balsam. Håll den här masken kommer att behöva ungefär tjugo minuter. Det tvättas lätt av håret och torkar inte ut i hårbotten.

Hårspetsolja

Konstant klippning av hårets spetsar är inte ett paradis för deras bräcklighet. På så sätt förlänger du bara hårväxten. Spetsarna måste behandlas och fuktas hela tiden. Som praktiken visar, är det bästa sättet att återfuka ändarna av håret naturliga oljor.

Eteriska oljor är berikade med naturliga syror, vitaminer och spårämnen som är viktiga för friskt hår. För att göra tipsen tätt och minska deras bräcklighet måste du använda oljemaskar i tjugo minuter före varje hårtvätt. Sådana masker kan bestå av en eller flera oljor.

Det är bättre att föredra fuktgivande oljor. Till exempel den perfekta mandel- eller jojobaoljan. De kommer att hjälpa på kortast möjliga tid för att bli av med skört hår. Vetexsolja kan också användas. Det är mycket rikt på användbara syror.

Använd endast naturliga borstar

Hårfraglighet, på grund av vilken det inte är möjligt att uppnå önskad längd, uppstår ofta på grund av en felaktigt vald kam. Billiga metallborstar traumatiserar hårbotten och håret. Använd dem för daglig vård rekommenderas inte. Det är bättre att föredra borsten med naturliga borstar. Med sin hjälp blir daglig styling mycket lättare, och bräckligheten kommer att minskas avsevärt. Dessutom kommer naturliga borststrålar försiktigt att stimulera lökarna, vilket kommer att påskynda hårväxten.

Hemmagjord mask med olivolja

Olivolja är i köket hos nästan alla hemmafruar. Den används vid framställning av kött eller grönsaker. Men denna produkt är också oumbärlig i processen att växa hår. Olivolja har enorma fuktighetsgivande och närande egenskaper. Den innehåller många användbara ingredienser att även det svagaste och tunnaste håret gör det friskt och elastiskt.

Förbereda en hemlagad mask med olivolja tar inte mer än två minuter. Den bästa versionen av denna mask är olja med naturlig honung. Honung måste smältas i förväg i ett vattenbad och blandas med två fulla skedar olivolja. Blandningen appliceras på rötterna och varar ungefär en timme. Masken ska utföras en gång i veckan. Den första effekten kommer att visas efter två veckors användning.

Hur man odlar en kort hårklippning

Vissa kvinnor tycker om att ha korta hårklippningar, men yngre tjejer föredrar oftast att bära långt hår eller hår av medellängd. Naturligtvis har de flesta kvinnor åtminstone en gång i sina liv experimenterat med hårlängden, varefter en rimlig fråga ofta uppstår: "Hur växer man håret med en kort hårklipp?".

I nästa artikel kommer jag att berätta om enkla tekniker med vilka du kan växa lockar av önskad längd.

Betydelsen av hårklippningar

Huvudregeln för anhängare av långhårig Rapunzel-växande utesluter inte frisyren, vilket är nödvändigt för att få tipsen att bli välskötta. När allt är håret nedan är det mycket tunnare och svagare, och du behöver starka krigare. En gång i 3 månader, skära en centimeter vardera.

Oroa dig inte, du är fortfarande i svart. Ta hand i räknemaskinen och räkna. Under dagen växer håret med 0,2-0,3 mm, i en månad kommer ökningen att vara ca 8 mm och efter tre - alla 2,5 cm. Med hårklippningen är nettovinsten minst 1,5 cm. Lite men kvalitativt. Och i något fall inte överens om övertalningen av befälhavaren för att profilera ändarna! Detta är den oundvikliga vägen till deras gallring och tvärsnitt, vilket bara komplicerar uppgiften.

Under vår barndom hade många mammor en stark tro på att ett högklippt frisyr är ett utelämnande av en avkomma i "tjock och lång". Hur många hår flög sedan från oskyldiga huvuden är svårt att säga. Men enligt experternas offer blev de inte eleganta av håret.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Trichologists undrar fortfarande vem som kom upp med den här cykeln. De förnekar emellertid inte att barbering av vuxet hår hos spädbarn accelererar överflödet av de fluffiga strängarna till mer täta, sällsynta för äldre barn. Men inte mer än det. Därför är rådet för framtiden inte plågar barnets nya bild - det blir inte bättre, och dina manipulationer kommer inte att passera barnets psyke.

Skadlig för hårväxt

Skönhet kräver inte bara offer, men medvetenhet. Hädanefter kommer alla dina steg att delas in i två kategorier: "möjligt" och "omöjligt". Du trodde inte att du bara skulle säga: "växa, hår, stor och liten"?

Bli av med schampon, om du ser i de fyra första ingredienserna med slutet -ane, -cone, -ticonol. Vi pratar om invånarna i "Silicon Valley". Och även om silikon ger en omedelbar WOW-effekt: Strängarna är släta, glänsande, lätta att kamma, i vårt fall är det en dålig hjälpare. Allt eftersom håret är täckt med en ogenomtränglig film, det betyder att de användbara komponenterna i vårdprodukterna inte får djupt in i håret.

Det är lätt att känna igen fiender på ett sulfatpaket eller på en stor keps av skum (så att du vet, det är för hennes utbildning att de läggs till).

LÄR FÖR MINIMUM kommunikation med höga temperaturer. Genom att använda en hårtork, stryker, hår curlers förstör det skyddande hårskiktet. Som ett resultat avdunstar fukten lätt, vilket gör strängarna torra och spröda. Du kan inte utan värmebeständighet och skydda på produkter med naturliga oljor och keratin. Det senare är hårets huvudbyggnadsmaterial. Tänk på att du använder medel med detta ämne genom att utföra restaureringsarbete.

FORGET OM MÅLNING, detta är idealiskt. Vi har liten tro på vad du kan göra, så vi föreslår byte till naturliga färgämnen (Organic Color Systems, Kydra Nature). De är mycket mer nådiga mot håret än den traditionella. Men här kan du också visa listigt: Välj en nyans så nära som möjligt till din naturliga färg. När rötterna växer blir skillnaden i färg obetydlig. Det betyder att du inte behöver tona dem för ofta.

Hur man växer hår efter en kort eller misslyckad frisyr

För ett reaktivt resultat är det viktigt att använda en uppsättning verktyg. Naturligtvis kan du uppnå en bra effekt med vissa masker och vitamin, men om du kombinerar dem med massage och salongprocedurer, börjar curlsna växa som jäst. Resultatet av korrekt vård i processen att växa hår

Tips för att snabbt växa hår hemma:

Försumma inte användningen av balm och färdiga masker. Ofta innehåller de komponenter som inte kan användas oberoende (extrakt från växter, proprietära formler, naturlig hyaluronsyra etc.);

 • Istället för salonglaminering kan du göra en mask av gelatin. För att göra detta, blanda mjölken och pulvret, lägg vattnet till din favoritbalsam och applicera på fuktigt hår i 40 minuter. Det är bäst av allt att göra en sådan mask efter tvätt av hår. Effekten av jämnhet och glans varar upp till 3 dagar; Även om du växer håret efter att det har blivit misslyckat, glöm inte att trimma tipsen var tredje månad. Detta kommer att lösa problemet med brutna krullar och skydda längden från bräckligheten.
 • Kombinera eventuell självmassage med uppvärmning av masker - detta ökar effekten av procedurerna i båda riktningarna; Försök att växa en naturlig färg, tona inte rötterna. Färgens sammansättning innehåller kemiska föreningar som saktar hastigheten på follikelutveckling. Alternativt kan henna, kamille eller basma användas;
 • Rikta inte eller krulla håret. Det är bättre att utesluta termisk styling från den dagliga menyn. Om du verkligen behöver trimma lockigt hår - fukta det och torka det med kall luft från torken i riktning från topp till botten;
 • Kombinera apoteksprodukter (vitaminer, tinkturer, extrakt) med professionella (injektionsflaskor för tillväxt, serum, etc.). Detta kommer att bidra till att spara budgeten och förhindra "missbruk" till vårdprodukterna.
 • Vackert, långt hår är ett hårt, långtidsarbete. Men även om du av misstag skär dem till en "pojkisk" frisyr - inget behov av förtvivlan. När allt kommer omkring, kommer de som naglar att växa tillbaka. Och kanske blir det ännu bättre än tidigare.

  Viktiga rekommendationer

  Låt oss först titta på vad som är exakt att göra med kort hår, så att de inte bara växer snabbt, utan också ser vackra ut, och de växande lockarna bildade ett attraktivt hårhår.

  Följ formuläret

  Så, om du vill veta hur man odlar hår från en kort hårklipp, kom ihåg huvudregeln - försumma inte formen på den befintliga frisyren.

  Om du låter allt gå till chans kommer frisyren att vara:

  • puff upp
  • hänga i alla riktningar;
  • och krullarna kommer ut i olika delar av huvudet.

  Som ett resultat kommer ditt huvud att få ett mycket oattraktivt utseende, och växande hår blir ojämnt.

  Regelbunden beskärning

  Det är också viktigt att trimma tipparna med jämna mellanrum, vilket inte bara gör att du kan undvika utseendet på delade ändar, men garanterar också:

  • snabbare strängtillväxt
  • hälsokrämningar.

  Var uppmärksam. Det är nog att besöka frisören en gång i två månader så att han tar bort flera millimeter från spetsarna. Eftersom ditt hår växer ungefär en halv centimeter per månad (och detta är minsta siffra), kommer ditt hår att växa, även med sådana utklipp.

  Missa inte hårnålar och andra tillbehör.

  Missa inte hårnålar och andra liknande produkter. Att samla och fixa håret rekommenderar experter med fälgar - de kommer att hålla de växande strängarna, inte låta dem falla på ögonen.

  Var försiktig när du väljer frisyrer

  Förutom alla ovanstående rekommenderar experter att noggrant närma sig urvalet av frisyrer.

  I synnerhet bör du inte välja hårklipp:

  Detta beror på det faktum att det är mycket lättare och lättare att växa rakt hår, och därför är det bäst att välja hårklipp:

  Var uppmärksam. Graduerade frisyrer är extremt oförutsägbara när de växer upp. Vi måste lägga mycket tid och ansträngning på deras anpassning. Och priset på sådana tjänster frisör är ganska högt.

  Maximal fuktighet

  För dem som vill förstå hur man växer hår på en kort tid måste man komma ihåg en enda regel - krullarna behöver fuktas och näringas. Det är särskilt viktigt att försäkra sig om proteinintag. Detta gäller särskilt för färgat eller torrt hår.

  Detta kan uppnås med hjälp av:

  • speciella schampon;
  • speciella balm och balsam
  • masker, kokta enligt hemlagade recept.

  Som ett resultat av regelbunden användning märker du att ditt hår har förvärvat:

  • attraktivt utseende
  • lysa;
  • hälsa;
  • elasticitet;
  • mjukhet;
  • silkiness.

  Detta kommer att påverka tillväxten av strängarna positivt.

  Illusorisk förlängning

  Om du är trött på att vänta på att ditt hår ska växa tillbaka, och du redan vill ha ett långt hårhår, använd speciella metoder som ger strängarna en synlig längd.

  Till exempel kan du anpassa frisyren på ett speciellt sätt:

  • bilda ett slag
  • profil bangs.

  Var uppmärksam. Kom ihåg att smäll inte passar alla. Därför är det viktigt att ta hänsyn till ansikteens form, tjockleken på krullarna. Först måste du samråda med en erfaren specialist - stylisten kommer definitivt att ge rekommendationer som hjälper till att lösa alla dina problem.

  Flera effektiva recept

  I samma avsnitt beskriver vi hur man odlar långt hår på kort tid med ett eller annat sätt. Det handlar om folk och inte bara metoder - de är alla testade och effektiva. Välj den du gillar mer än andra.

  Metod en

  Den första metoden, hur man aktiverar curls tillväxt med egna händer, innefattar användningen av nikotinsyra, som består av:

  Intressant är nikotinsyra ofta inkluderad i kompositionen av olika kosmetiska hårvårdsprodukter. Och i inget fall behöver du inte associera den med cigaretter och rökning.

  Om vi ​​pratar om de positiva effekterna av nikotinsyra på håret, bör det noteras att det:

  • aktiverar tillväxt
  • gör dem mycket starkare;
  • återfuktar;
  • avbryter nedfallet
  • aktiverar blodcirkulationen i hårbotten, vilket säkerställer tillförsel av vitaminer till rötterna;
  • hjälper till att en gång för alla besegra ett sådant obehagligt fenomen som mjäll.

  Enligt dem som använder syra, ger det hårväxt på minst tre centimeter per månad. Köp det är inte ett problem - det säljs i ett apotek.

  Att använda syra är lätt:

  • öppna ampullen;
  • sprid innehållet över hårbotten;
  • gnugga lätta massagebevegelser.

  En fullständig behandling är exakt trettio dagar utan paus, varefter du måste pausa i tre månader och upprepa trettio dagars kurs igen.

  Andra sättet

  Denna metod för hur man korrekt växer håret efter en kort hårklipp är användningen av en mask som tillverkats av senapspulver. Denna mask är utan tvekan den första platsen i den övergripande bedömningen av sådana medel.

  En sådan hög plats beror på det faktum att senap producerar en värmeeffekt, och detta aktiverar blodcirkulationen i hårbotten och rötterna är mer aktiva i:

  • vitaminer;
  • fördelaktiga ämnen;
  • spårämnen.

  Masken är beredd och används helt enkelt:

  • ta torrt pulver;
  • späd det med rent vatten;
  • du bör ha en blandning som liknar flytande gräddfil i konsistens;
  • sätt en mask på rötterna;
  • täcka håret med en plastpåse eller duschlock;
  • håll i ungefär femton till tjugo minuter, men om masken inte bager mycket och du kan uthärda längre, kan du hålla den i upp till en timme.

  Du kan också lägga till masken som önskad:

  • burdock olja;
  • olivolja;
  • kyckling äggula.

  För att förbättra värmeeffekten av masken, kan du lägga till lite honung eller socker, men kom ihåg att i detta fall kommer bränningen vara ganska stark.

  Var uppmärksam. Denna mask rekommenderas inte att göra om du har skadat hud, skärningar, repor. Och om du, efter appliceringen av masken, kände en otrolig brännande känsla, bör du omedelbart tvätta den av med rikligt med rinnande vatten och nästa gång tillsätt mer vegetabilisk olja.

  En senapsmask görs inte mer än två gånger i veckan i exakt en månad, varefter en paus på sex månader är nödvändig.

  Tredje sättet

  Använd kraften av vegetabiliska oljor, till exempel:

  Var och en av dem kan stärka locken och förbättra sin tillväxt. För att göra detta behöver du bara applicera den valda oljan till hela längden på locken och deras rötter i en halvtimme före varje huvudtvätt. Den fullständiga behandlingssättet sträcker sig från två veckor till en månad.

  Fjärde metoden

  Var noga med att säkerställa flödet i kroppen av nödvändiga vitaminer och olika näringsämnen.

  Dessutom är det rekommenderat att säkerställa inträde:

  • vitamin E;
  • zink;
  • vitamin A;
  • Coenzymer A och Q10.

  Var därför noga med din dagliga kost och försök att normalisera den. Trots allt spelar en stor kunskap om hårväxt vad de får från kroppen genom hårsäckar.

  Se till att din dagliga meny innehåller följande produkter:

  • kött av olika slag;
  • kokta ägg;
  • mejeriprodukter, inklusive yoghurt;
  • nötter;
  • fisk, särskilt röd.

  10 skäl till att växa hår:

  Långt hår gör att du känner dig vacker. Vackert friskt hår är en naturlig dekoration för vilken kvinna som helst. Du kan klä dig väldigt blygsamt, men om ditt hår glider samtidigt i solen och flirter vackert i brisen, kommer få personer att uppmärksamma dina kläder i allmänhet - du ser ut som en miljon, även utan diamanter. För speciella tillfällen kan du göra en invecklad styling med din mästare eller eleganta lockar och se fantastiskt ut.

 • Långt hår hjälper till att balansera proportionerna hos kroppens kroppsdel. Vissa typer av figurer, i synnerhet "päronformade", lockar ofta uppmärksamhet på skinkorna, som den mest framträdande punkten i en sådan siffra, och detta blir ännu mer märkbart om det finns en kort hårklippning på huvudet. Långt hår hjälper till att sträcka siluetten och balansera proportionerna. Det är bäst att ge håret lite volym med lock eller en snygg hög.
 • Förmåga att sticka hår i en hästsvans. Kanske ingen frisyr mer universal. Den passar nästan allt - och sportstil, och till klassikern, och som ett kvällsalternativ. Med den här frisyren ser du ung, pigg och inte alls tråkig. Och hur många tillbehör finns för en sådan frisyr!
 • Besparingar. Inget behov av att springa till frisören varje 3-4 veckor för att ge frisyren den önskade formen. Under några år kommer en bra summa att samlas in)) Glöm inte sättet till din herre alls, de splittrade ändarna av håret och ryggrad (om du färgar håret) dekorera inte någon.
 • Känn hårets kraft. I många världskulturer är håret utrustad med magiska egenskaper, det är inte bara en prydnad av en kvinna och en reflektion av hennes stil.

  Eller vice versa provocerar vi framtida förändringar med ett hårklipp?

 • Känn sexig. Sedan antiken har ett långt hår smyckat en kvinna. Tidigare uppfattades de som en symbol för fertilitet hos en kvinna, men nu uppfattas de ganska som en symbol för sensualitet och femininitet. Även om det förmodligen är den manliga medvetenheten om och om igen i antiken, och en kvinna med långt hår är mer önskvärt för dem. Därför har många feminister använt sig av en sax för att försvara jämställdhet i denna sfär med män. Men idag kan vi lika njuta av både curls och hedgehog och glömma alla de dumma stereotyperna.
 • Var naturlig. Försök hitta harmoni mellan naturen och dig själv. Om naturen har belönat dig med vackert hår från födseln, är det helt enkelt ett brott att skära av sådan skönhet. Om möjligt, försök använda naturliga färgämnen, skölj med växtbuljong så att ditt hår är glänsande, hälsosamt och starkt så länge som möjligt. Förresten, ett avkok av apelsinskal gör håret fantastiskt glänsande och ger dem en cool arom. Kontrolleras personligen!
 • Ge dig själv frihet. Ingenting uttrycker kärnan i ordet "frihet" bättre än den magnifika "manen" av lös hår. Det betyder inte att du ska bli en gratis "hippie", låt ditt hår växa så mycket som de (och du) vill ha, och ibland låt det gå och njut av hårfossen på axlarna. Sätt dina egna regler och lämna olika konventioner för andra.

  I slutändan spelar ingen roll vilken orsak som kommer att tjäna dig som referenspunkt för hårväxt. Men kom ihåg att långt hår är bra bara när man bryr sig om dem. Glöm inte att kamma dem ordentligt, använd en hårtork, en järn och tång mindre, trimma tipsen i tid, applicera närande masker från tid till annan. Om du är redo att ägna tid åt ditt hår, låt det bara växa till önskad längd och njut av den naturliga rikedomen! • Nästa Artikel
  Keratinåterställning Estel Keratin - recensioner