Hur bli av med kala folkmekanismer


Baldness är ett obehagligt fenomen som påverkar män, kvinnor och till och med barn. Ofta blir huvudet skalligt efter 35 år, när hårsäckarna börjar försvaga och kan inte hållas i sina bonar. Skalligt huvud målar inte någon, skallighet gör att en person ser äldre än sin ålder. Varför syns skallighet och är det möjligt att undvika det?

Orsaker till skallighet

 1. En av huvudorsakerna är gener. Ibland kan du träffa en person som har en vacker och frodig hårhår även i åldern. Detta är en ärftlig faktor. Därför, om du i familjen har ett problem med håravfall, om föräldrar och morföräldrar lider av skallighet, behövs intensivvård i en tidig ålder - från 25 års ålder. Vänta inte på att håret börjar falla ut, se deras tillstånd nu.

För att bli av med skallighet måste du komma till den sanna orsaken till skallighet. För att göra detta, kontakta din hudläkare eller trichologist. Läkaren kommer att bedöma hår och hårbotten med professionellt öga, föreskriva nödvändiga tester och endast på grundval av en grundlig undersökning, diagnostisera och ordinera en omfattande behandling.

Hur bli av med skallet huvud

När du har uteslutit eventuella sjukdomar som kan vara orsak till skallighet, måste du leta efter sätt att bli av med skaldethet. Bland dem är sparsamma och mer radikala behandlingsmetoder. Tänk på var och en av dem.

 1. Drogbehandling. Det finns droger som innehåller vitaminer nödvändiga folliklar för normalt liv. Till exempel Minoxidil och Finasteride. Dessa medel är officiellt erkända, med hjälp av dem kan du uppnå riktiga och effektiva resultat. Det är dock värt att komma ihåg att skallighet återkommer om du slutar dricka detta läkemedel. Narkotika av denna typ bör druckas strikt enligt instruktionerna - kurser med avbrott. Jag skulle också vilja notera att effekten inte kommer tidigare än 4-6 månader efter starten av medicinen, så hoppas inte på ett snabbt resultat. I början av behandlingen börjar håret falla ut starkare - det här är en vanlig process, du behöver bara uthärda den. Drogbehandling används för lokala foci av skallighet.
 2. Laserterapi. Efter en noggrann undersökning bestämmer läkaren om det finns levande folliklar i baldingområdet. Om de är kan de väckas genom metoden för lågfrekvent laserbestrålning. Laserterapi förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, stimulerar folliklar för uppvaknande och tillväxt. Sådana förfaranden kan göras i medicinska kliniker och kosmetikkontor. Också på försäljning är en modern bärbar kam med en laser effekt. De är ganska dyra, men låter dig utföra sådana förfaranden hemma. Denna kam kan inte användas om det finns några tumörer i hårbotten.
 3. Mesotherapy. Detta förfarande är införandet av ett speciellt vitamincocktail under hårbotten. Cocktails introduceras genom injektion, den använder en mycket tunn nål. Sammansättningen av cocktailen - droger och vitaminer som stimulerar hårväxten. Det synliga resultatet är märkbart efter 4-5 procedurer. Mesoterapi bör göras i kurser, 10-12 procedurer var 7: e dag. Detta är inte bara ett effektivt sätt att behandla skallighet. Mesoterapi förbättrar avsevärt hårets tillstånd - eliminerar mjäll, normaliserar produktion av talg, stimulerar tillväxten av gammalt och nytt hår.
 4. Hårtransplantation Detta är ett radikalt sätt att behandla skallighet för dem som inte vill vänta på resultat i månader och år. Denna metod används i svåra fall när skallighet har ett stort lesionsområde. Detta är en kirurgisk operation när starka och livskraftiga folliklar transplanteras från ett friskt område av huvudet eller kroppen till området på den skalliga platsen. Där tar de rot och börjar växa. De flesta operationerna är framgångsrika, och patienten glömmer alltid om ett sådant problem som skallighet. Men ibland kan folliklarna inte slå sig ner - det här är nackdelen med denna procedur.
 5. Folkliga vägar. Denna metod för behandling har testats i årtionden och är effektiv i de tidiga stadierna av utvecklingen av skallighet. Principen för hemmasks påverkan, komprimering och gnidning är enligt följande. Typiskt har receptet aggressiva ingredienser som verkar på vilande lök och stimulerar dem att växa. Olika näringsämnen mätta follikeln med vitaminer och mikrodelar.

Hemlagad anti-baldness recept

  Ett par lök måste slipas i en mixer eller i köttkvarn och pressa juice från massan. Blanda lökjuice i lika delar med brandy och applicera denna blandning på hårbotten. Gnugga blandningen noga, täck sedan huvudet med förpackningen och linda det med en handduk. Lämna i 40 minuter. Då ska huvudet tvättas på vanligt sätt. För att undvika löklukten, skölj håret med vatten och citronsaft eller ättika efter att ha tvättat håret. Detta kommer att ge ditt hår extra glans.

Om en man kämpar med sitt skalliga huvud och inte kan hitta ett effektivt sätt att bli av med den här kosmetiska defekten, förtvivla inte. Modet av de senaste säsongerna är rakade huvuden, kanske borde du prova?

Skalligt huvud är inte en mening. Det finns många framgångsrika sätt som kan hjälpa till att odla nya, unga och friska hår på platsen för "ödemarken". Börja behandlingen vid de första tecken på skallighet för att behålla hårets fluffighet i många år.

Kampen om "titaner" - populära recept mot innovativ teknik eller om hur man växer hår

Problemet med håravfall kan med rätta kallas en av de vanligaste. För att lösa det har dussintals droger utvecklats och hundratals populära recept har samlats in. Vad att tro, löften om reklam eller åldersgammal populär visdom?

Låt oss räkna ut det tillsammans.

Ofta visar långhåriga nymfer från TV-skärmar hur man odlar långt hår på 1 dag, vilka verktyg är värda uppmärksamhet?

Drogbehandling

Att bestämma orsaken till lätt håravfall eller hårbaldhet kan tas som en komplex och lång behandlingsprocess. Om du i dilemmaet mellan nationella och medicinska preparat faller på den senare, är uppmärksamhet värdig för en grupp produkter baserade på Minoxidil.

Ett antal studier från hela världen har visat att minoxidil kan utlösa hårväxt även i fråga om genetisk skallighet och håravfall under kemoterapi.

Tidigare var Minoxidil inte planerat att användas som ett botemedel mot håravfall, dess huvudsakliga funktion var att expandera blodkärlen.

Ämnet frigörs i form av kristaller, vilket kräver preliminär upplösning i vatten, i form av ett skum, gel, spray och lotion för extern användning. Terapeutiska kompositioner kan vara 2% och 5%.

När man väljer ett läkemedel är det viktigt att överväga behovet av ytterligare medel. Exempelvis kan anthralin, tretinoin eller ditranol, som försvagar skyddsfunktionen hos dermis, förbättra absorptionen av minoxidil.

En koncentration på två procent är avsedd för behandling av mild förlust, och är också lämplig för dem som vill påskynda hårväxten. En fem procent lösning hjälper till att växa hår även på en skallig plats, därför används den aktivt i svåra situationer av alopeci.

Om dosering och effekt

Foto av resultatet efter användning av minoxidil

Minoxidil appliceras i hårbotten 1 ml två gånger om dagen. Ökning av rekommenderad dos kan ge upphov till rodnad i huden. Det är värt att prata om effektiviteten av behandlingen bara efter 4 månader, det kommer att vara möjligt att helt eliminera problemet efter ett år.

Det är viktigt! Nya hår är helt utan pigment och ser grå ut. Men med tiden förvärvar de en genetiskt inkorporerad nyans av hår och skiljer sig inte från resten av krillmassan. Det är värt att beakta det faktum att en självständig uppsägning av behandlingsförloppet kommer att leda till förlusten.

Topp 5 Minoxidilprodukter

Dualgen - en pålitlig assistent för dem som letar efter svaret på frågan om hur man växer nytt hår

Minoxidil har funnit människors kärlek och popularitet på grund av att användningen inte kräver särskild utrustning eller medicinska färdigheter.

I form av skum och alkohollösningar som produceras:

Innan du väljer ett eller annat botemedel, är det viktigt att komma ihåg att lotion tar längre tid att absorbera och stimulera talgkörtlarna, vilket leder till ökad produktion av talg.

För kvinnor var kvinnors Rogaine-formel speciellt utvecklad, vilket inte provar det intensiva arbetet hos talgkörtlarna och lämnar håret rent och friskt under lång tid.

Instruktioner till kvinnors Rogaine låter dig använda det länge och kombinera det med andra hårvårdsprodukter.

Dandrene (Dandrene) - schampo som stärker rötterna och effektivt accelererar hårväxten.

Med ett verktyg kan du bli av med:

 • oljigt skina hår
 • klåda;
 • mjäll;
 • peeling.

Dessutom, inom två månader, nämligen den rekommenderade behandlingskursen varar så länge, väcker du hårsäckarna och börjar processen med ny hårväxt.

Tillsammans med schampo rekommenderas att använda Revita balsam. Fördelen med verktyget ligger i dess multilaterala effekter på hårfollikeln. Med regelbunden användning skyddar du hårfollikeln från externa negativa effekter, närmar rötterna och mjukar hårbotten.

Spektral DNC (pris - från 2500 rub)

DNA Spectral Lotion (Spectral DNC) kommer att vara en utmärkt lösning för dem som ännu inte har fått svaret på frågan om hur man odlar långt hår hemma. Han kan återställa tillväxten, läka och stärka gallringshår, stoppa utvecklingen av androgen alopeci och partiell alopeci i parietalområdet.

Lotionens höga effektivitet beror på dess sammansättning, som inkluderar Minoxidil 5%, Amineksil SP94, retinol, adenosin, vitaminer, ginsengrot-extrakt och sheasmör.

På jakt efter analoger

Tillväxten av nya hår är försedd med komponenternas irriterande egenskaper, och förutom minoxidil, apigenin, argenin, biotinyl tripeptid-1, tripeptid, koffein, ginseng och lupin har det visat sig vara effektivt.

 1. Apigenin innehåller antioxidanter som stimulerar hårväxt och förlänger anagenfasen.
 2. På grund av arginin bildas kväveoxid, matar folliklarna och aktiverar dem. Till följd av detta accelererar kärlen och blodflödet accelererar.
 3. Biotinyl-tripeptid-1 har en liknande effekt, dessutom hämmar det åldring av hårsäckar, vilket förhindrar håravfall.
 4. Tripeptid är en terapeutisk proteinförening av glycerol, histidin och lysin, ökar mängden kollagen IV, vilket är hårets huvudbyggnadsmaterial.
 5. Koffein reglerar verkningen av testosteron, för vilket män måste bekanta sig med skallighet.

Tillverkare av kosmetiska produkter är medvetna om koffeins positiva effekt, därför är det alltmer möjligt att se produkter baserade på fytokaffe i butiksfönstren.

 1. Lupin - ett lagerhus med värdefulla peptider, mikroelement och vitaminer. Extraktet återupptar hårväxt och stimulerar folliklarnas vitalitet. Lupine fördel ligger i det faktum att det är i nivå med enzymer med förmåga att återställa balansen av hormoner genom att hämma 5-α-reduktas - det enzym som är den skyldige av androgen alopeci.

Baserat på de ovan nämnda komponenterna är framställda sprayer och schampo Alerana med pinatsidilom, Kerium med Amineksilom och Derkos Neogens baserat stemoksidina.

Folk recept

Många människor i kampen för långt friskt hår gör valet till förmån för folkmedicin, vilket motiverar det med naturlighet, låg kostnad och tillgänglighet. Tja, då är det dags att berätta om de växter och produkter som kommer att vara svaret på frågan om hur man odlar hår hemma.

Välja produkter baserade på örter, kom ihåg att du inte kommer att kunna växa hår på 5 minuter, men uthållighet och systematik kommer säkert att ge sina resultat.

Örter för matlagningsbuljonger kan användas i fräsch och torr form

Den erkända nettotillväxtacceleratorn bland gräs är nässla. Den brinnande invånaren i utkanten av vägarna är rik på vitaminer B och K, kalcium, järn, flyktig produktion, magnesium, flavonoider och organiska syror.

½ kopp torkade eller färska näsblad häller 0,5 liter varmt vatten och koka i 30 minuter. Present för nattavkok, filtrera och användas för att gnugga i hårbotten.

Inte mindre effektiv är en obetydlig burdock, som är lätt att hitta på skogskanten. För beredning av läkemedelssalva för att stimulera hårtillväxt, hälls 20 gram burdock 200 ml kokande vatten och kokas till ½ av den ursprungliga volymen.

I den resulterande buljongen tillsätt 100 gram fläskfett, stäng locket och koka i ugnen i minst 2 timmar. Den färdiga salva appliceras i hårbotten 2-3 gånger i veckan.

Stärka hårets hälsa kan vara dina egna händer, med hjälp av aromatiska kryddor: gurkmeja, peppar, senap och ingefära

Tips! Ett avkok av burdock och nässla kan användas vid framställning av senap och pepparmask, vilket irriterar hårbotten och väcker vilande lök.

slutsats

Noggrann inställning till håret, rätt näring, användningen av kosmetiska industrins bästa praxis och människors hemligheter kommer att vara nyckeln till en framgångsrik kamp för tätheten och skönheten hos curls.

Det är fortfarande för oss att önska er lycka till och presentera dig för videon i den här artikeln.

Hur man odlar hår på skallig plats

Bald huvud av en man: hur man återställer hår

Orsaker till skallighet

Som regel börjar män att bli skalliga från toppen och framsidan av skallen. För många kvinnor verkar en skallig man sexigare och mer attraktiv.

Men det mesta av det starkare könet när detta problem uppstår är oroat för håravfall. Ofta leder detta till utseendet av komplex.

Orsakerna till håravfall eller onormal håravfall är: - tar vissa mediciner - ofta stressiga situationer - obalanserad kost - den ärftliga faktorn - Vissa sjukdomar i kroppen.

Effektiva medel för håråterställning

För att förhindra ytterligare håravfall och återställande används 4 tekniker: - operationell metod, - anti-androgenbehandling, - fysioterapi, - lokal stimulering av hårväxt.

 • Kirurgi används vanligtvis för omfattande skallighet. Beroende på skadans område och organismens individuella egenskaper används olika metoder för återvinning. Till exempel, med en liten skallighet rekommenderas att utföra proceduren för att sträcka huden med normal hårväxt. Även hårfolliklar transplanteras från en del av huvudet till ett annat, vilket gör att du helt kan återställa håret.
 • Anti-androgenbehandling är effekten av speciella läkemedel på baldnessområdet. Det bör noteras att denna teknik inte rekommenderas för unga män, eftersom det kan orsaka ett antal biverkningar. Till exempel kan det finnas problem med erektion och vikt. Det finns mjukare droger, men de används i kombination med andra metoder för håråterställning. Lokal applicering av alfalfa, primrose, klöver, avokadoolja eller jojoba återupptar hårväxt utan biverkningar.
 • Sjukgymnastik är utformad för att förbättra blodcirkulationen i hårbotten. Av denna anledning aktiveras hårfolliklarna, vilket leder till snabb tillväxt. En vanlig apparat för hembehandling är en laserkam, vars regelbundna användning leder till tillväxtstimulering. För att uppnå effekten av en laser kam, rekommenderas att hålla sessioner 2-3 gånger i veckan.
 • Stimulerande medel för lokal exponering är utformade för att bevara det befintliga håret och tillväxten av tillväxten från glödlamporna. I regel är denna metod effektiv i tidigt skede, när hårsäckarna fortfarande lever. Om skallighet har uppstått för länge sedan, förvänta dig inte positiv dynamik, eftersom stimulanter inte påverkar de döda folliklarna.

Som home stimulantia kan användas på basis av honung, senap, röd paprika. De förbättrar hudens näring och stimulerar blodcirkulationen, på grund av vilken du snabbt kan återvinna förlorat hår.

Kan en skallig man börja växa hår igen?

Ja, det är ganska möjligt att åtminstone minska skaldetheten. Men för det här måste du jobba hårt. Varje morgon och innan vi lägger oss tar vi en grov trasa (linne eller handduk) och gnuggar huvudets hud tills det uppstår en sensuell värme. Blodet rusar till sovande hårsäckar, deras intensiva näring börjar och... ett mirakel! På ett år får du en helt annan bild!

Och alla balsamer, krämer, oljor mm - det här är annonser för kosmetikindustrin, och förlorat tid och pengar.

Det är! Det finns ett exempel från ditt eget liv. Min kollega, på helt naken, som mitt knä, skalle, började plötsligt växa ett hår, men så rik! Till min beundrande fråga svarade jag att någon herbalist hade hjälpt. Han tillbringade sin semester i naturen. Han tvättade huvudet med buljonger, gnidade bordsalt och varje morgon gick barfota i dagggen. Jag ringde några örter, men jag kom inte ihåg det. Kanske ljög han, men hon tänkte på håret med egna ögon.

- Åh, du vet - jag har en granne, så grannen har en bror...

På 30 år skallig och ingenting hjälpte. Erbjuder en hårtransplantation, men han var på något sätt inte ivriga att transplantera. Jag ville ha mitt hår att vara hans egen. Nu är han nästan 40, och alla kan avundsjuka sin frisyr. På frågan om hur - sa att håret själv började växa.

Även om många säger att håret inte bara har börjat växa, säger de komprimerar och lotion gjorde annorlunda. Men det spelar ingen roll. Och det viktiga är att i en skaldig person kan håret börja växa. Ett fåtal fall är kända när håret växer igen i en skallig man. De gör olika kompressor på hårbotten av vodka, röda paprika och starka teblad. Det är sant att mirakel inte händer för alla. Komprimerar kan hjälpa kvinnor, ibland killar, men i de flesta fall förblir skallighet för alltid. För problematisk, dyr. Och en skallig man är också en mycket attraktiv man. Nu rakar många människor sina huvuden och går med rakade huvuden. Ganska trevligt!

Hur odlar man hår på den bildade skalliga fläcken?

 • Ta bort äggula från det hårdkokta ägget och bränn det. Den resulterande gula (nästan bruna) vätskan på morgonen och kvällen gnuggar in i huvudet. För vilken gas på en metallfiltret för att hålla äggulan. Först en obehaglig lukt sprickor och går, och då kommer vätskan att flöda. Alternativt, sedan över koppen, sedan över gasen, behåll glommen tills den brinner. Efter 3 månader växer håret.
 • Klorhydrat (3 g). salicyl- och tanninsyror (1 g vardera). kininklorvätesyra (0,5 g). ricinolja (8 g). 96% ren alkohol (50 g). Salva skaka och gnid in i hårrötterna. Förfarandet är gjort 3 dagar. Tvätta sedan huvudet och upprepa behandlingen. Först uppträder fluffen, och sedan växer håret.
 • Kallt te bryggning: 1 dessert sked med toppen av något te per kopp kokande vatten, för att insistera. Smörj med varm infusion tills all vätska används.4. Farmaceutisk tinktur av berg arnica eller förbered dig för 70% alkohol 1:10. Dagligen gnuggar en bomullspinne inte mer än en månad inom områdena skallighet.
 • 1 äggula + 1 tsk. honung + 1 msk. l. riven rädisa. Applicera blandningen över natten till den skalliga platsen, och på morgonen tvätta den, men inte med tvål, utan med något schampo från Yason Nutri Plus eller PH 5.5. Applicera 2-3 p. på en vecka.
 • Grädda råbetor på en rivare, häll kokande vatten. vatten och vänta tills surt. Surt juice och gnugga huvudet 7. 100 g stingnät för 0,5 l vodka insisterar 2 veckor på en mörk plats. Gnugga dagligen i en huvudskinn, men spendera inte all tinktur.
 • Tinktur av frukterna av röd chili peppers

Frälsning från skallig eller hur man återställer hår

De flesta ungdomar förlorar sitt hår på grund av ett visst hormonberoende tillstånd, vilket tyvärr är ärftligt.

Därför är sonen till en tidig skallig pappa, troligen, också för tidigt tunna håret. Denna "fel" individuella hårkänslighet för den normala nivån av manliga hormoner. Och ändå borde du inte förtvivla, du kan hjälpa sorg. Särskilt om du skyndar dig.

Att hitta mycket hår på en kam bör du omedelbart kontakta en tricholog. För att göra en noggrann diagnos är det nödvändigt att göra en mikrovideoanalys av hår och eventuellt kontrollera dem för innehållet av mineraler.

Behandling endast receptbelagd!

Metod för behandling beror på diagnosen. Det finns en diffus alopeci (när håret är spritt över huvudet). Det finns en lokal alopeci (när de skalliga fläckarna "bara lyser" på vissa ställen). Det finns också symptomatisk eller reaktiv alopeci i samband med en enda skadlig effekt på kroppen. I detta fall börjar håravfall plötsligt, varar högst 4 månader och elimineras när orsaken utesluts. Exempelvis följer symtomatisk håravfall ofta akuta infektioner eller svår stress.

Håret lämnar den "ockuperade platsen" i fall av bristande tillstånd, speciellt ofta på grund av anemi (järnbrist). Men det är fixerbart.

Tyvärr står andelen reversibla former av håravfall för en försumbar procentandel. 95% av personer som lider av alopeci är föremål för normal eller androgenisk alopeci.

Bland de medicinska procedurerna för att förbättra hårväxten är:

 1. kamning av laserkam, förbättrar metabolismen i hårrötterna;
  mesotherapy - injektioner i hårbotten på basis av B-vitaminer, biotin, aminosyror och antioxidanter;
  Ozonterapi - används för seborré, en svampinfektion. Injektioner görs i hårbotten med en ozon-syreblandning;
  darsonvalisering - visas endast med fet hår. Använda växelström av högfrekventa elektrostimulering av hårbotten;
  kryomassage med flytande kväve. Förbättrar blodcirkulationen i hårbotten;
  vakuummassage - med hjälp av mikroström, väcker vilande folliklar och förhindrar atrofi.

Förfarandena väljs individuellt.

Det är inte för sent

Tablet från skallet huvud

Att tro eller inte i den mirakulösa kraften av balm, schampo och serum, lovande att återvända förlorat hår, är ett företag. Trichologists är skeptiska till sådana mirakel. Under påverkan av dessa läkemedel återupptas tillväxten av befintliga hårsäckar. Men tyvärr kommer inte nya glödlampor att dyka upp. Och mer! Dessa läkemedel kommer att behöva användas för livet, för när de avbryts kommer vuxet hår återigen att lämna sin plats. Dessutom är dessa verktyg effektiva när de tillämpas på råd av en läkare och endast efter korrekt diagnos.

Men kanske det faktum att håret började tunna, är inte genetik att skylla på. Du behöver bara förändra vägen för livet! Trots allt reagerar frisyren först på negativa förändringar i kroppen.

 • Äta på något sätt, älska snabbmat, godis och fet mat? Urgent gå på en balanserad diet.
 • För hårväxten är användbar: havsfisk (lax, öring, torsk), röd kaviar, kalvkött, ägg, spenat, granatäpple och olivolja. Köp även vitaminer. Hårtillväxt främjas: folsyra, selen, zink, järn, kisel.
 • Röker du Ladda själv - rökning stör blodtillförseln, inklusive i hårbotten. Mått tunna hår - även den minsta som ger denna dåliga vana.
 • Rädd för att skada håret, som redan håller på ett ärligt ord, började de tvätta dem mindre och försöka att inte ta upp kammen igen? Tja, förgäves. Tillsammans är "farmors" hårbehandlingsmetod fortfarande relevant: med varje kamning bör det utföras med en borste genom håret 100 gånger. Med denna massage kan du förbättra blodcirkulationen och därmed påskynda leveransen av fördelaktiga spårämnen till hårrötterna.
 • Var uppmärksam på din hatt. Det borde inte vara för hårt. Förresten, att ta håret i svansen, ha dragit det med ett elastiskt band, är också oanvändbart - hårsäckar försvagas från detta.

Det mest tillförlitliga, mest effektiva och billigaste sättet att återställa förlorat hår är massage, massage och igen massage helst 3 gånger om dagen, på morgonen eftermiddag och kväll för att massera hårbotten i 5-6 minuter åtminstone är resultatet garanterat det enda du behöver är tålamod som tillväxtprocessen nytt hår är långsamt.

Korrekt näring kommer att hjälpa till att bekämpa skallighet

Växande hår bör först och främst inte börja med kosmetiska förfaranden, utan med att skapa en fullvärdig, riktig näring som kommer att ge kroppen väsentliga substanser. Det är oerhört viktigt att äta regelbundet fisk och fisk, eftersom de inte bara mättar kroppen med vitaminer och omega-3-fettsyror men också normaliserar mängden manliga hormoner i blodet. När det gäller vitaminer bör man uppmärksamma grupperna A, B och C. De är de som bidrar till förtjockningen av hårstrukturen och ger näring av glödlampan, förhindrar skallighet och hjälper till att växa nya hår.

Produkter som kan hjälpa till att förbättra hårhälsan:

 • grönsaker, grönsaker;
 • frukter;
 • helkorn;
 • bönor;
 • nötter;
 • Mjölkprodukter med låg fetthalt.

Naturliga medel för att bekämpa skallighet

När det gäller naturvård kan senapspulver hjälpa till att stoppa håravfall. För att förbereda masken är följande komponenter nödvändiga:

 • 2 msk. senapspulver;
 • 1 tsk. socker;
 • 2 msk. olivolja;
 • 1 äggula.

Blanda till en homogen massa, applicera i hårbotten, linda med klädesfilm, värm med en handduk och låt i 20 minuter. Med tiden, när huden används, kan den här tiden ökas till 40 minuter. Men i alla fall måste du fokusera på dina egna känslor. Om det börjar brinna starkt, bör du omedelbart tvätta av kompositionen från huvudet för att undvika brännskador.

Ett annat enkelt sätt att odla hår med senap är att koka en handfull senapsfrön i 1 liter vatten och skölj huvudet efter varje tvätt. På grund av accelerationen av blodcirkulationen och följaktligen ytterligare näring av follikeln, svalnar skallen och hårväxten aktiveras.

Självklart borde du inte hoppas att ovanstående metoder kan hjälpa till att växa ett tjockt hårstycke efter att en man blir sexigare. Om huvudorsaken till håravfall är en genetisk predisposition, kan endast modern hårtransplantationsteknik behandla skallighet. Att växa upp ditt hår blir extremt svårt, nästan omöjligt.

Det finns ett antal mediciner som syftar till att växa hår på en skallig plats. I de flesta fall syftar deras åtgärder till att normalisera produktionen av dihydrotestosteron i kroppen. För att hitta den bästa medicinen som ger det önskade resultatet, behöver du rådgöra med trichologen.

Baldness är ett problem som är lättare att förebygga än att bota. Därför är det värt att börja behandlingen från det ögonblick då de första tecknen på håravfall blev märkbara. Och framförallt är det bättre att kontakta trichologen, som kommer att förskriva testen, bestämma vad orsaken till problemet är. Och först efter det väljer du individuellt behandlingen som hjälper till att växa hår. Och naturliga metoder kan vara ett utmärkt komplement till specialbehandling. Endast sådana komplexa metoder hjälper till att klara av skallighet.

Hur man odlar nytt hår

Lider av håravfall? Lär dig att odla nytt hår på bara 120 dagar, utan att spendera pengar på en dyr hårtransplantationsoperation
"Om du vill ha någonsin med Balding och håravfallsprocessen, redan idag börja växa nytt hår, få 3-4 resultat i 3-4 månader, och spara dina pengar, läs den här boken från första till sista raden"
"Jag kan garantera någon person utan förbehåll för att han, om han är i håravfall, kan få ett slut på denna process och vända om det från det ögonblick han börjar följa mina rekommendationer."

Så säger en amerikansk specialist - en frisör-trichologist, författare till en sensationell metod för att återställa hårväxten. Sensationell i allt - när det gäller enkelhet, effektivitet och slutligen i personligheterna hos dem som var bland kundens specialister - amerikanska film-, tv- och sportstjärnor, som den kanadensiska hockeyspelaren Phil Esposito, TV-showen Phil Donahue och andra.

Hur håret växer och varför de förlorar

Trots den stora önskan att bevara håret, som en gång började falla, vet de flesta män inte hur man ska bry sig om dem. Men det som är ännu värre är att den överväldigande majoriteten män är helt felaktigt informerade om hårvårdsmetoder. Roten till problemet med skallighet ligger i brist på kunskap, och mänens skallighet har under tiden bokstavligen nått epidemins storlek, vilket påverkar välbefinnandet och produktiviteten hos, om jag kan säga det, miljoner män.

Misstanken om skallighet, som de flesta män utsätts för, förvärrar bara deras lidande. Vi måste ge sanningsenliga uppgifter till våra barn för att odla de korrekta hårvårdsvanorna i dem från de tidigaste åren. Om detta kan ske, kommer de aldrig att lida av de olyckor som är förknippade med deras förlust. Men de flesta män tar vanligtvis den frodiga tillväxten av hår från födseln till en morgon ser de sig i spegeln och ser att deras hår har märkbart tunnat. Det är då oftast panik.

Mad och hjälplös, de blir lätt rovdjurens byte som säljer sina "mirakelläkemedel". I början, när jag först gick in på frisörskollegiet, visste jag praktiskt taget inget om hur håret växer och hur det matar. Därför var jag tvungen att fråga min lärare om det. Men Joe Coridio berättade inte för mig någon speciell "hemlighet". Han behövde inte göra det här. I stället för att svara, introducerade han mig helt enkelt till fakta i samband med hårväxt. Och de talar för sig själva.

Alla kvalificerade frisörer kan bekräfta allt som jag ska berätta för dig. Varje läkare kan göra detsamma. Dessa fakta är obestridliga, och min metod är baserad på dem. Så varför läser inte frisörerna sina kunder tekniken jag predikar? Vissa frisörer gör det här. Men de flesta av dem, som mina medstudenter, är främst intresserade av att lära hårklipp och frisyrer.

Och endast en liten del av de återstående frisörerna tillbringade 13 år på teoretiska studier och ackumulering av bevis på effektiviteten av håråterställningsmetoden. När det gäller mig hade jag ett ganska starkt personligt intresse (kom ihåg?) I studiet av metoden att bevara och återställa håret. Jag drog in i allt som handlar om skallighet och dess förebyggande, eftersom det gällde mig på det mest direkta sättet.

Om läkare - en separat konversation. De studerar samma fakta som vi gör på frisörskolan, och många läkare, som inte personligen var intresserade av någon speciell typ av hårborttagning, erkände genast att mina fakta och mina slutsatser är korrekta. Däremot, som "forskare", läkare gillar termer som objektiv forskning, presenterade prover, kontrollgrupper, visuella skillnader, upprepade försök och speciellt de tycker om siffror.

Till exempel. Hur mycket hår växte där det inte fanns några: med hur många millimeter växte det? Hur många dagar, timmar och minuter tog det? Och hur många oberoende forskare kunde duplicera dina resultat? Alla dessa frågor är mycket viktiga. Jag vill bara genomföra en sådan kontrollstudie (eller snarare en studie under kontroll) flera år lång och en dag, när tiden tillåter, kommer jag definitivt att utföra det.

Jag tillbringade 13 år på kliniska studier och fick under denna tid otaliga brev från entusiastiska kunder som bekräftar mina resultat. Dessa människor är rika och fattiga (för att rädda hår, man behöver inte vara rik), det här är läkare och advokater, universitetsprofessorer och studenter, författare, idrottare och affärsmän. Här är några exempel:

Margot. "Endast för män." Boston, Massachusetts

Kära Margo, I de senaste åtta månaderna har jag gjort din hår restaurering dagligen. Resultaten var otroliga - nytt hår började växa på de ställen där det inte fanns ett enda hår i flera år nu. Det visar sig att metoder och principer som vi studerade i en läkarskola lätt glöms bort! Tack för att du påminner mig om dem.

Med vänliga hälsningar, Lawrence H. Miller, MD, Weston, Massachusetts.
För sju år sedan, när jag först kom till dig, trodde jag inte att du skulle behöva klippa mitt hår under mycket lång tid, för jag började förlora dem med en konstant hårklippning. Jag trodde att jag skulle behöva följa i min faders fotspår - han blev också skaldig i en tidig ålder. Men du markerade den verkliga situationen när det gäller hårväxt och jag bestämde mig för att följa dina råd. Efter några månader lyckades uppnå fantastiska resultat. Mitt hår började växa. Den skalliga platsen har försvunnit. Jag kunde bara inte tro att den här metoden, som är så enkel, kan leda till sådana resultat, medan människor betalar hundratals dollar för långt ifrån trevlig behandling, vilket har liten effekt om du lyckas nå någonting alls. Hår på huvudet - Det här är en hyllning till ditt geni. Ibland räddar jag mig när jag hör så kallade specialister att det inte finns några sätt att stoppa skallighet. Du måste lära dem alla en lektion.

Alltid med hår, Ted-typsnitt. Plymouth, Massachusetts. Jag var 30 år när jag först rekommenderades att kontakta dig. Under de senaste 5 åren sedan gränsen för min hårväxt har jag inte bara slutat röra sig långsamt, men dessutom har mitt hår blivit så tjockt att jag vid 35 års ålder har mer än 10 år sedan. Jag är mycket tacksam för er för din enkla men helt fungerande teori.

Med vänliga hälsningar, DonaldJ. Kearns. Valensley Hills, Massachusetts. Det har varit mer än ett år när jag först kom till dig. Jag måste erkänna att jag var skeptisk nog, men jag bestämde mig för att ge din metod ett försök. Vid den tiden blev jag besviken över att jag såg min skallighet och insåg att det här förmodligen bara var en av de mindre problem som vi stött på i livet. Så det var för ett år sedan. Nu började min krona, som märkbart saknade sitt naturliga hölje, växa över allt mer tjockt hår. Nu tror jag starkt att metoden du lär dina kunder inte tillåter mig att bli en av de "utestående" människorna som anses vara "dumma" på grund av håravfall.

Med vänlig hälsning, Lorensa Maxham, Atoni. Bos-tone, Mass. Jag måste säga: "Tack!". Efter ett år med att tillämpa din metod var min skalliga fläck på huvudet täckt av hår. Dessutom har hårets gräns upphört att återgå och har dessutom flyttat lite framåt. Resultaten är så häpnadsväckande att det är nästan som ett mirakel. Det var som om jag föddes igen. Min karaktär har förändrats tack vare det nya håret. Tack igen. Förhoppningsvis introducerar du skeptiker till detta brev.

Alltid din, Jim (tidigare "Monk") Rose. Jo, Massachusetts. Tack vare dig har jag fått hår och självkänsla. Varje man i varje hörn av världen borde veta om dig och ditt program. För många skilda affärsmän-extortionister, som hävdar att de har ett botemedel mot skallighet. Behandlingen de erbjuder är avsedd för personer med ett stort bankkonto. Här har en person som har betalat kostnaden för en handduk, möjlighet att rädda sitt hår. Det låter för bra att tro på det, men jag vet att så är fallet. Tack.

Med vänliga hälsningar JOND Ploviak. Ashland, Massachusetts.

Men läkare uppfyller inte vittnesmålen för individer. De behöver statistik, kvantitet. Mina klienter behöver se håret på huvudet, och för att jag hjälper dem att odla dem, betalar de mig. Så jag fortsätter att arbeta hårt, och mina spelare fortsätter att skriva mig tacksägelser.

Förutom att vara försiktig som forskare, vägra vissa läkare att acceptera mina utlåtanden av andra skäl. Låt oss titta på dem. Först måste vi ta hänsyn till att jag är kvinna. För det andra är jag en frisör, och rivaliteten mellan kirurger och frisörer har en århundradig tradition.

Under medeltiden var det vi, frisörerna, som gjorde operationen och tog hand om de sjuka. När medicinsk kunskap blev djupare och kirurgi blev en högspecialiserad vetenskap lyckades läkare och kirurger frångå frisörerna (med undantag för tanduttag), medan kirurger förbjöds att "barbera" så att säga och raka.

Som ett resultat började läkare tro att hår- och hårbalsproblem är alltför vardagliga för att de ska övervägas av frisörer som "kosmetologer" och läkare som "läkare". Denna division har blivit ännu mer pratad sedan mitten av femtiotalet, då hårtransplantationen kom till mode. Läkare som förespråkar en sådan separation, lägger stor vikt vid det faktum att för att utföra en hårtransplantation måste du få en särskild (medicinsk) licens. Av personligt intresse och fördomar! Fakta kvarstår fakta.

Jag hörde alltid till kategorin av enkla och förnuftiga människor, och min inställning till företag var exakt det. Jag anser att jag lyckades klargöra vissa fakta, men du borde inte ta någonting om tro - varken mina ord eller ord från någon annan läkare eller hårreparationsspecialist. Studera dessa fakta och dra dina egna slutsatser.

Fakta nummer 1

Vår kropp är täckt av hår, varav de flesta är osynliga för blotta ögat, men hur vi bryr oss om det hår som är synligt för oss säger mycket om vår bild. Människokroppen, inklusive kinderna och pannan, är täckt av fina hår, som kallas nedsänkt eller dunigt hår. De växer upp till flera millimeter i längd och är så tunna att de är nästan osynliga.

Den enda delen av kroppen där sådant hår saknas och som verkligen kan kallas nakna är palmernas hud, fotens sålar, läpparna, ögonlocken, bröstvårtan och vissa delar av könsorganen. Ingen vet exakt varför vi har fluffigt hår och vad deras funktion är, även om de antas bidra till avdunstning av svett. Håret på våra ögonbryn och ögonfransar är kort och svårt. De menas att skydda ögonen mot svett, damm och starkt ljus.

På samma sätt anses det att kort hår som växer i näsborrarna och i den yttre hörselgången, fungerar som ett slags filter mot penetration av insekter, damm och andra irriterande ämnen. Längre mjukt hår växer under armhålorna (axillärt hår) och runt könsorganen. Axillär hårfunktion är för närvarande okänd.

Könshår ska skydda huden under dessa hår från irritationer orsakade av rörelser under samlag. Hos män växer det mjuka håret också på ansiktet i form av skägg och mustasch. Detta hår liknar håret på huvudet i den meningen att det växer väldigt länge, om det inte skärs.

Det längsta håret växer på huvudet. De skyddar huvudet från skador och från solljus, men kanske viktigare är det faktum att håret på huvudet tjänar som prydnad, ett slags symbol eller tecken. Håret i vårt huvud, som vi bryr oss om dem och håret vi bär, är en viktig del av vårt kroppsspråk i vårt sexuella och sociala samlag. Hår förbinder vår bild med en känsla av vår position i samhället.

Fakta nummer 2

Män har mer hår än kvinnor. I djurvärlden nästan alltid, oavsett vilket djur vi tar, är hanen dekorerad med ull av en ljusare färg och en mer märkbar form än honan. Syftet med sådana smycken är att hjälpa mannen att ta en dominerande ställning bland rivalerna i kampen för kvinnan. Även om vi betraktar det mänskliga samhället, har kvinnors traditioner om hårvård och oro för deras utseende djupare rötter än män.

Män har mer hår i ansiktet, buken, bröstet, ryggen och också på armarna och benen. Denna fördelning av hår är en följd av sexhormonernas verkan, och deras samband med manlig puberteten har gjort håret en symbol för mod i nästan vilken kultur som vi har tagit godtyckligt genom mänsklig historia. Och i vår kultur, förstås.

Fakta nummer 3

Varje enda hår som vi kan urskilja på människans huvud består av en död substans som elimineras (det är borttagen) från under huden. Håret kan inte ta emot mat från någonstans ovan, maten kommer bara underifrån. Hår är en "avfall" -produkt, som huvudsakligen består av ett protein som kallas keratin. Håraxeln som sådan har inte egen blodtillförsel eller någon form av nervöst stöd. Varje hår består av en rot (delen under hårbotten) och en stav (den del som går över hårbotten). Varje hår består av tre lager av celler.

Kutikellagret - det översta lagret - består av celler som ligger över varandra, som fiskskalor, som riktas från huvudet till ändarna av håret. Vissa kemiska lösningar kan lyfta dessa vågar, så att vätskan tränger in i håraxeln. Detta är vad som händer när toning (lätt färgning) hår, deras färg i allmänhet, när blekning, styling, rätning eller twirling hår.

När det sägs att håret är "skärt" eller mekaniskt skadat, betyder det att skiktet är förstört. Hårets cortex eller kortikala skikt (substans) är det mellanliggande (mellanliggande) skiktet. Den består av långsträckta celler som ger hårstyrkan och elasticiteten. Det kortikala skiktet innehåller också melanin - pigmentet, vars mängd bestämmer hårets färg. Hårets hjärnskikt (substans), som ligger djupt inuti, består av rundformade celler. Detta är kärnan i håret, vilket ibland saknas i ganska tunt hår.

Fakta nummer 4

Allt vårt hår är ordnat i små påsar, som kallas folliklar. Varje hår på kroppen börjar sin follikel. En follikel är en halmfördjupning i huden genom vilket växande hår kommer till ytan av huden. Follikelns storlek, form och riktning bestämmer storleken, formen och riktningen av hårets hår som kommer ut ur den. Om follikeln befinner sig vertikalt i hårbotten, är det troligt att håret är rakt. Om folliklarna är böjda eller böjda kommer håret som kommer ut ur dem att vara lockigt eller vågigt. Folliklarna i hårbotten och ansiktet är de största. Följaktligen är håret på huvudet och skägget det längsta och tjockaste jämfört med alla andra hår på människokroppen. Så follikeln innehåller hår, men det (follikeln) producerar inte det och stärker det inte. Dess roll är att tjäna som en skyddande mantel för håret.

Fakta nummer 5

En eller flera talgkörtlar och en ofrivillig muskel är fästa på varje follikel. Sebaceous körtlar är små säckar fästade på follikeln och utsöndrande talg, som kallas hemmakontakt hos talgkörtlarna (Sibam). vilket ger håraxeln glans, skönhet och samtidigt mjukgör den. Sibam mjukar också huden och ger den elasticitet. Ökad utsöndring av sibama (sebum) från talgkörtlarna leder till utseendet på en enkel form av oljig mjäll eller att peeling av det övre lagret av huden (epidermis).

Om en alltför stor mängd Sibama (sebum) klämmer på huden porerna i ansiktet, förekommer akne och finnar. Bundet till botten av varje follikel är en liten ofrivillig muskel, känd som muskeln som lyfter håret. När känslan av rädsla eller förkylning leder till komprimeringen av denna muskel, förefaller håret "stå i slutet" eller "gåsstötar". Det är också känt att komprimeringen av dessa muskler kan leda till någon känslomässig stress.

Fakta nummer 6

Om follikeln är den plats där håret produceras, är hårpappilen hans "far". Vid basen av varje follikel finns ett särskilt framspring av vävnaden, som kallas papillan. Papillan sträcker sig från mitten av follikeln till hårets botten, som sveper papillan i en cirkel och bildar en hårfollikel. Mace-liknande hårpärla bildar hårdrots nedre del. En papill producerar hårceller. Det syntetiserar protein för att ge näring till hårceller som föds på dess periferi.

Nya celler som bildas vid hårlampans botten trycker upp de gamla cellerna, som, när de stiger, skiljer sig åt i tre typer av celler som utgör håraxeln. När stimulerande fyller papillan med blod. När han är fylld av blod kan han leva. Medan bröstvårtor fungerar, växer håret. Utan papilla är bildandet av nya hårceller omöjligt. Bara genom nippeln näring kommer till hårlökar.

Fakta nummer 7

När håret naturligt faller ut, separeras papilen från det och börjar helt enkelt byta ut håret som har fallit ut. Denna process av håravfall och ersätter dem med ny sker varje dag och representerar hårets livscykel. Liksom alla djur upplever människor också naturlig håravfall. För de flesta människor varierar antalet hår på huvudet från (för redheads) till (för blondiner). Något genomsnitt observeras i brunetter.

Men till skillnad från vissa djur, vars smält är säsongsmässigt - det vill säga ull eller fjäderdräkt faller vid en tidpunkt - vi förlorar ett visst antal hår dagligen. Våra hårsår torkar ut allt hår samtidigt. I genomsnitt förlorar de flesta av oss vårt hår dagligen i mängder från 50 till 100 stycken. Det här är håret som du hittar på en kudde, i badrummet, på en pensel eller en kam. Sådan håravfall är inte en anledning till oro. Tvärtom, om ditt hår inte faller ut varje dag. då har du alla tecken på allvarliga problem.

Håret växer enligt den etablerade cykeln. Varje hår på huvudet växer i genomsnitt med en halv tum (1-1,5 cm) per månad och växer över 2-6 år (i genomsnitt 4 år). Då är håret kvar, som i viloläge och ändras inte i 3 månader tills det byts ut och ersätts med nytt hår. Var det som möjligt, när som helst växer mer hår än det är vilande eller faller ut. När håret faller ut växer sin glödlampa svag och skiljer sig från papillan. Håret börjar långsamt röra sig ut genom follikeln till ytan av huden, där det förekommer. Under tiden börjar ett nytt hår att bilda runt bröstvårtan. Så här ändras det gamla håret.

Om du inte tappar hår, betyder det att dina bröstvårtor inte producerar nytt hår. När vårt hår, som de säger, "tunt ut", faller det långa håret på huvudet, men i stället för nytt normalt hår i sin plats börjar fluffhår att växa. Papilla producerar inte längre ett motsvarande nytt hår istället för den gamla som föll ut. "Tunnningen" blir märkbar när ungefär 40% av originalet, om jag kan säga det, faller håret ut (utan motsvarande ersättning). Men varför kan papilen inte producera ett nytt hår på huvudet? För att svara på den här frågan måste vi vända sig till övervägande av faktumnummer 8.

Fakta nummer 8

Hårets liv är inneslutet i papillan, och papillans liv beror i sin tur på blodets tillförsel. Trots att huden bara är en av kroppens viktiga delar, kräver den blodiga blodvolymer och rymmer mellan 1/2 och 2/3 av kroppens totala blodvolym. Dessutom är hårbotten, det vill säga den del som täcker skallen, det största nätverket av blodkärl i kroppen. Det betyder att i jämförelse med andra delar av kroppen känns hårbotten det största behovet av blod och har en "god aptit" för den. Papillan är en av de organen i kroppen där den metaboliska processen sker mest aktivt. Det utförs vid extremt hög hastighet och därför måste det regelbundet upprätthållas av tillförsel av stora näringsämnen och syre.

Dessa behov tillhandahålls av ett tätt nät av kapillärer, som bär en mycket rik blodtillförsel. Papillor ska fyllas med blod om de kommer att ge upphov till ett nytt liv, som producerar cellerna som är nödvändiga för tillväxt och fyllning av hår. Om kapillärerna som levererar papillorna med blodet minskas eller om blodcirkulationen störs av någon anledning, kommer papillorna inte att kunna göra rätt hårbyte. När bröstvårtorna är utarmade på grund av detta faller håret ut, men det är redan möjligt att uppnå motsvarande ersättning. Istället sänker bröstvårtor atrofi, vilket bildar fluffigt hår, vilket väsentligt liknar persikslapan. Bildandet och tillväxten av hårceller beror på papillans korrekta näring, och papillans vitalitet beror i sin tur på dess blodtillförsel.

Den forskning som jag utfört visade att bröstvårtorna är hårda och dör inte så lätt. Precis som de kan atrofi och stanna i viloläge kan de aktiveras och återvända till sitt normala tillstånd, förutsatt att de stimuleras ordentligt. Sedan bestämde jag när jag frågade Joe Coridio att det var tjockt och friskt hår, och vad som kan göras för att förhindra skallighet, svarade han med ett ord "Blood". Vid den tiden fick jag inte veta alla dessa fakta och därför var ordet "blod" för mig associerat med anemi. Så jag frågade: "Menar du järnpiller?" "Nej," fortsatte han. "Håret matar på blod som flyter till hårbotten.

Huvudets krona är samma kroppsben som fingrarna eller tårena. Faktum är att det här är den svåraste platsen för blod att komma in från alla ställen där det går. Det är därför som de flesta män börjar förlora håret från toppen. Detta är en av de ställen där manifestationen av det faktum att håravfall är resultatet av cirkulationssjukdomar är tydligt uppenbart. Samtidigt, på sidorna och på baksidan av huvudet, där blodet fortsätter att flöda, händer detta inte. "Vid detta avslutade Joes tal.

Han ändrade samtalet och gav mig möjlighet att dra slutsatser. Nu undrade jag hur man ökar blodcirkulationen i hårbotten så att bröstvårtor återfår sin prestation. Dessutom, om papilan är inaktiv, är det möjligt att återuppliva honom, återigen ge honom den nödvändiga näringstillförseln som han behöver? Jag kom ihåg att när, i England, mina fingrar eller tår var dom av den kalla vinden, värmade jag dem och ökade blodflödet till dem. Och det mest effektiva sättet att värma dem gnidde händerna tills de blev rosa.

Är det verkligen så enkelt? Och vilken skada kan hända om du försöker det? Som marsvin marsvin tog jag två medstudenter som hade tunnat hår och började kraftigt massera huvudet varje dag i några minuter. Efter 4 månader gjorde vi en fantastisk upptäckt: min "marsvin" hade de första tecknen på nytt hår. Experimentet var en framgång, och min korståg började.
Bald huvud av en man: Hur kan håret återställas? Orsaker till skallighet. Som regel börjar männa att bli skalliga från toppen och framsidan av skallen. För många kvinnor verkar en skallig man sexigare och mer attraktiv. Men det mesta av det starkare könet när detta problem uppstår är oroat för håravfall. Ofta detNästa Artikel
Hair curler: typer och bästa tillverkare