Hur man färgar hår utan färgämne hemma


En kvinna är en fantastisk varelse. Vi vill förändra varje dag och försöka se annorlunda ut - vi uppdaterar garderoben, vi gör en ny frisyr, vi försöker djärva smink. Idag vill hon vara en dödlig brunett, imorgon - en frivolös blondin, och i övermorgon - en lekfull skönhet med eldiga röda krullar. Och det här är hela den moderna kvinnans väsen - att se på ett nytt sätt, men för att bevara den individuella charmen och charmen. Allt skulle vara bra, men håret tyvärr inte tolererar sådana frekventa förändringar. Ofta färgning med industriella färgämnen leder till dålig hårhälsa. Ändå finns det i färgkompositionerna en stor mängd ammoniak och andra potenta kemikalier. Därför rekommenderar vi att du använder ett alternativ - hemmetoder för färgning.

Fördelarna och nackdelarna med hemfärger

Hårfärgning är som följer. Om det är en professionell färg penetrerar den djupt in i håraxeln och trycker hårskalorna ihop. Det är därför håret efter frekvent färgning kraftigt pressar, blir hård vid beröring. Hemmagjorda färgämnen tränger inte in i håraxeln, men lämnar pigmentet väl på ytan. För att förstå kärnan i hemfärger måste du vara uppmärksam på för och nackdelar med oberoende förfaranden. Låt oss börja med det trevliga.

Den viktigaste fördelen som gör att kvinnor nekar professionell färg till förmån för hemfärgning är att bevara hårets hälsa. Efter hemmet får håret inte försämras, torkar inte, behåller sin tidigare styrka och livlig glans. Dessutom förändrar många naturläkemedel inte bara hårets skugga utan ger också extra omsorg - de närmar sig, återställer och återfuktar.

Kostnaden för hemfärger är ganska låg, hela processen kommer att kosta tio gånger mindre än en liknande som utförs i salongen. När allt kommer omkring erfarna hantverkare uppskattar sina tjänster mycket, du måste ganska mycket gaffla ut, för att inte tala om kostnaden för själva färgen.

En annan fördel med hemfärgning är procedurens bekvämlighet. Du kan ändra din bild när som helst, det är sent på kvällen eller kvällen. Du behöver inte gå till den andra änden av staden till den framstående mästaren, du behöver inte sitta med ett vått målade huvud i ett obekant rum. Du kan applicera ett färgämne och göra hushållssysslor utan att förlora tiden. Detta gäller särskilt för unga mammor som är mycket svåra att fly hemifrån.

Dessa är de viktigaste fördelarna som kan bli så kraftfulla att du för alltid kommer att vägra salongprocedurer och gå vidare till en självständig hemfärgning. Men inte allt är så rosigt. För rättvisa skull kan det noteras att förfarandet har flera nackdelar.

Den största nackdelen är att du inte kan drastiskt förändra hårets färg. Det kommer inte vara möjligt att vända från en brinnande brunett till en rättvis dam, eftersom naturliga färgämnen inte tränger in i hårets inre. Du kan dock ändra originalfärgen till 2-3 toner, inte mer. Det är, du kan göra en brunett från en brunett, ge ditt hår en kaffe, kastanj eller cognac nyans. Blondiner kan tända håret för ett par toner, ge asfär eller vete pigment, bli av med yellowness.

Naturliga färgämnen fungerar inte omedelbart. Det vill säga för att ändra färgen till ett par toner måste du utföra minst 3-4 procedurer med ett intervall på flera dagar. Det är viktigt att förstå att håret ändras färg gradvis, bara om det inte handlar om basma eller henna.

En annan viktig minus hemfärgning - är instabiliteten hos pigmentet. Tyvärr, om du slutar färga håret regelbundet, kommer färgen att återvända till originalet om några veckor.

Om du inte stoppar dessa brister kan du gå direkt till proceduren. Men först måste du bestämma önskade nyanser.

Hur tänder håret utan färg

Som regel försöker kvinnor i de flesta fall att lätta strängarna, eftersom den ljusbruna och vete hårfärgen positivt betonar ljus hud och uppdaterar bilden. Kom ihåg att de presenterade naturprodukterna endast är för blondiner och brunhårda kvinnor, de kommer inte att kunna byta svart hårfärg.

 1. Kamomill. Detta är ett bra sätt att byta strängar med ett par nyanser. Förbered ett avkok av kamille - cirka tre matskedar blomställningar per liter kokande vatten. Du kan våta håret i kompositionen och lämna det under filmen, men en mycket varaktig effekt kan uppnås om du sköljer håret med kamilledekok efter varje shampooing. Ta bara proceduren i vana, och krullarna kommer att lysa upp betydligt efter en månad med regelbunden sköljning.
 2. Lemon. Citronsyra har också en ljuseffekt. Nypressad citronsaft behöver bara appliceras på håret. Verktyget är bekvämt eftersom du kan uppnå effekten av bärnsten - det vill säga lätta håret är inte helt, men bara tipsen eller pigmentet till mitten av längden. Stärka verkan av citronsyraburken, om efter att ha applicerat saften för att lämna krullarna för att torka under direkt solljus. Ultraviolett accelererar processen för förtydligande.
 3. Väteperoxid. Denna färgmetod kan inte kallas säker och användbar, men det är ett enkelt och billigt sätt att lysa upp trådarna hemma. Hydroperit måste krossas och lösas i vatten. Den färdiga flytande väteperoxiden ska appliceras på håret, håll inte mer än 15 minuter, skölj med varmt vatten. Denna färgningsmetod bör kombineras med regenererande och närande masker så att håret inte blir torrt.
 4. Kefir. Alla mejeriprodukter innehåller i sin sammansättning av fördelaktiga bakterier som tränger in i hårstrukturen och förbättrar mejeriprodukternas ljuseffekt. Dessutom lyser kefir inte bara ljuset utan också bryr sig helt om håret, vilket gör det starkare, mjukare och mer glänsande. Kefir appliceras helt enkelt på fuktigt hår, varefter det ska fördelas över hela längden och tvättas bort om en timme.
 5. Med. Söt produkt perfekt återställer håret efter misslyckad färgning, brinner ut i solen. Det lyser inte, men ger en trevlig honungskugga, som är märkbar främst i solljus. Applicera honung i håret, täck huvudet med en omslag och värma upp, tvätta masken om en timme.
 6. Glycerin. Denna mask kan inte bara lysa upp trådarna, utan också göra dem otroligt smidiga och glänsande. På grund av förvärvet av ett spegelutseende visas håret visuellt lättare. Att lägga glycerin är inte svårt - det distribueras perfekt genom håret. Det bör emellertid tvättas av grundligt och upprepade gånger, med en stor mängd schampo. Annars kommer håret att vara fettigt.
 7. Gurkmeja. Detta naturliga färgämne hjälper dig att få en solig guldfärgad hårfärg. Gurkmeja kommer att klara av grått eller bränt gult pigment. Pulver kryddor bör blandas med kosmetisk olja eller hårbalsam, applicera på trådarna och lämna i 30-40 minuter. Men var försiktig - gurkmeja fläckar starkt handdukar, bad och hud.

För förtydligande kan du inte använda en produkt, men flera, kombinera dem med varandra.

Hur man målar om de bruna naturliga färgerna

Dessa tips och rekommendationer hjälper till för ägarna av ljusbrunt hår, från den ljusaste till den mörka nyansen. Med hjälp av hemfärger kommer du inte att ändra färgen drastiskt, men ge den en trevlig varm nyans.

 1. Cognac. Få en djup cognacfärg, du kan använda en kvalitetsdryck. Cognac bör appliceras på håret, lämna trådarna under ett par timmar under filmen och en handduk, skölj sedan med vatten. Färgen ändras inte efter det första förfarandet, men efter 3-4 färgning kommer resultatet att märkas.
 2. Coffee. För att få en kaffeskugga kan du bara använda naturligt kaffe. Löslig produkt för dessa ändamål fungerar inte. Brew starkt kaffe, fukta håret från rot till spets, samla i en bunt och lämna i några timmar. Efter tvätten kommer du inte bara att njuta av den utpräglade färgen utan också behålla den magiska kaffedomen på ditt hår.
 3. Ek bark. För att uppnå en ljusare (woody) nyans kan du använda ekbark. Ett par hackade skedar ska fyllas med kokande vatten, insisterade i en termos i ca 8 timmar, sköljt hår efter varje tvättning av huvudet.
 4. Lök Husk Detta färgämne ger dig en gyllene nyans och varm honungsfärg. Lökskal ska kokas över låg värme, spänna kompositionen och skölja håret. Utan tvättning av buljong måste du vikla huvudet med en film, lämna i 40-50 minuter, skölj sedan med varmt vatten.
 5. Valnötter. Skaffa dämpad träfärg kan använda färg från ett valnötskal. Om du vill uppnå ett mer uttalat pigment måste du använda unga nötter, de ska hackas och kokas i låg värme i minst en halvtimme. Dampa håret i kokt buljong, håll i ungefär en timme och skölj. Mörk hårfärgning valnöt ger en bronsfärg.
 6. Nettles. För att skryta med en koppar nyans av hår, måste du använda ett avkok av nässla. Skölj bara håret efter varje shampooing.

Glöm inte att den resulterande färgen kan skilja sig något från det angivna. Pigmentet beror på sin egen hårskugga, hårkroppens tillstånd (om håret är lös, det är lättare att färga), och även om håret är färgat eller inte.

Hur man uppnår rött hår

Det är möjligt att uppnå röd färg, för detta ändamål är det nödvändigt att använda samma lökskal, men i en mer koncentrerad form. En ljus röd färg kan erhållas med karkadte - skölj bara håret med det. En hetare färg kan uppnås genom att blanda hibiskus med kalendula. Om du använder vin för en mask får du en djup, slank färg, mer som en körsbär. För att göra detta bör en naturlig dryck upphettas, appliceras på håret och lämna i några timmar. Alla dessa verktyg ger ett synligt men inte alltför ljust resultat. För att uppnå en riktig skugga av rött, kan du använda henna.

Henna är en strimlad växt som används för färgning av hår, ögonbryn och ögonfransar, på basis av henna förbereder de kroppsfärg. Det är ett säkert, men otroligt kraftfullt pigment som verkligen förändrar hårets färg. Dessutom är henna mycket användbar, det släpps även i färglös form - för att stärka strängarna och göra dem mer levande och tjocka. I sig ger Henna en klar röd färg. För färgning, blanda hennapulver med vatten och applicera våt på håret. Om du vill få en mörkare och djupare nyans rekommenderas att blanda henna med basma. Basma är också ett naturligt färgämne, men i sin rena form ger den en svart eller mörk kastanjfärg. I kombination med henna kan du få en djup konjak, choklad eller bronsfärg. Blanda de två komponenterna i de proportioner som passar dig bäst, beroende på önskad färg.

Om du inte vill använda färgämnen, men ändå har en önskan att ändra hårfärgen, kan du använda andra kosmetika. Till exempel en hårtonic. Denna färg håller sig väl på håret, tvättas av efter att ha tvättat huvudet och ger ett ljust pigment. Men var förberedd för det faktum att de flesta av dessa produkter färgar inte bara hår, men också en kudde, hud etc. Ett annat sätt att få ljusa färger till liv är att använda speciella kritor för hår. Att applicera dem är inte svårt - håret är vridet i en bunt, målat med krita, upplöst. Färgen hålls tills den första tvätten av huvudet. Det är mycket bekvämt, med hjälp av krita kan du snabbt göra en kvalitativ effekt på ditt hårbärnsten.

Hårfärg är en återspegling av den feminina väsen och stämningen. Var annorlunda, byt hårfärg, bländar med färger och prova något nytt, eftersom livet är så orättvist tråkigt och monotont!

Hur färgar ditt hår utan användning av färg och kemi

Kvinnor började färga håret i gamla tider. Med hjälp av speciella färgämnen kan du inte bara lägga till glans och vackert utseende, men gömma även gråa hår som ger kvinnornas äkta ålder. Men vem vet hur man färgar håret utan färg? Vad kan användas hemma för att dölja grått hår eller bara ändra hårfärgen.

Vad är problemet med butiksfärger

Problemet med nästan alla färgämnen är att de innehåller aggressiva kemiska ingredienser som kan vara hälsofarliga. De kan:

 • orsaka en allergisk reaktion av epidermis;
 • provocera håravfall
 • skada nagelbandet.

Det finns dock säkra naturprodukter med hjälp av vilken varje kvinna kommer att få önskad hårfärg, samtidigt som man inte behöver frukta den negativa påverkan på kroppen.

Naturligtvis kommer de inte att kunna tävla med konstgjorda färger, men du kommer att få en bländande naturlig krillkrets.

Var uppmärksam på de befintliga naturliga hemlagade dekoktionerna, med hjälp av vilka det inte bara är möjligt att uppdatera frisyrstilen utan även förbättra varje hår. Välj det alternativ du vill, och var inte rädd för att experimentera.

Applicering av grön valnöt skal till kastanj färg

Nötskal innehåller väldigt viktiga vitaminer och substanser som ändrar hårfärg till kastanj och förbättrar hudkapillärens tillstånd.

Fettsyror bidrar i sin tur till att bevara sebum och ge ditt hår en bländande glans.

Vilka ingredienser behövs?

 • Skal från 20 gröna valnötter;
 • en andra liter kokt vatten;
 • trettio milliliter äppelcidervinäger (3 skedar).

Hur förbereder man kompositionen?

Skala muttrarna och hugga på skalen och häll sedan med kokande vatten i en kastrull. Ta bort behållaren från värme, vänta tills vätskan har svalnat. Applicera kompositionen på håret i 20 minuter. Vid utgången av tiden måste du tvätta huvudet väl.

För att fixa färgen, rekommenderar experter att lägga äppeläger till vattnet, med vilket du sen kommer att skölja håret. För att få en mörk kastanjfärg, bör denna process upprepas varannan dag i en vecka.

Använda lökskalar och ekbark för en ljus kastanjfärg

En positiv egenskap hos detta färgämne är att i skinkorna i de vanliga löken är antioxidanter som utför en skyddande funktion. De avvisar fria radikaler.

Den konstanta användningen av kompositionen bidrar till den snabba tillväxten av hårsäckar. Du kommer att få den ursprungliga vackra hårfärgen.

Vilka ingredienser behövs?

 • en sekund kopp lökskal (cirka tio gram);
 • fyra bitar av ekbark;
 • liter vatten.

Hur förbereder man kompositionen?

Koka vattnet och lägg i behållarna i det, tidigare krossat. Efter några minuter tillsätt ekbark till pannan och koka i en timme vid lågt ljus. Buljongen ska avlägsnas från värme och låt den svalna till 36 grader.

Torka kompositionen genom ostklaff och applicera på dina lockar. Skölj huvudet väl efter 45 minuter. Förfarandet rekommenderas att upprepa två eller tre gånger om sju dagar och inte mer.

Kamomill för att ge håret en ljus färg

Om du vill göra ditt hår en ljusare ton, kommer kamilleblommor att hjälpa dig att göra det. Denna fältväxt innehåller många näringsämnen som stärker varje hår, ger styrka och gör ditt hår glänsande och vackert.

Det är bevisat att kamilleavkok har en positiv effekt på känsligt hår, eftersom det inte orsakar allergier.

Vilka ingredienser behövs?

Förbereda förberedelse:

 • ett hundra gram torkade kamomillblommor (10 skedar);
 • renat vatten, 1 liter.

Hur förbereder man kompositionen?

Häll vatten i en kastrull och kasta en tusensköna där. Värm behållaren i 15 minuter. Flytta pannan med kompositionen bort från kokplattan och låt den svalna till 36-37 grader.

Vätska kan appliceras på håret. Efter ytterligare en timme skölj med varmt vatten och torka väl med en hårtork. Använd kamilleinfusion rekommenderas varannan dag i en vecka.

Råtta för färgning av hår i röd färg

Om du vill bli en rödhårig skönhet behöver du en vanlig betor som ligger i ditt kylskåp. Denna ljusa grönsak innehåller mycket vitaminer, antioxidanter och mikroelement. Med deras hjälp kommer ditt hår inte att falla ut och torka ut.

Vilka ingredienser behövs?

 • småbetor;
 • kallt vatten, i en mängd av 1 liter.

Hur förbereder man kompositionen?

Använd en kniv, skär bägarna i små kuber och koka det tills det är ömt. Gör rödbeta puré rätt i kastrullen, där den kokades.

Naturfärg är klar för användning. Det ska appliceras på håret tre gånger i veckan. Tvätta av kompositionen med varmt vatten på tjugo minuter.

Salvia hjälper till att gömma ett ljusgråt hår

Den panacea för alla sjukdomar innehåller komponenter som hjälper till att förhindra utseende av grå hår och kan gömma grått hår. Med hjälp av denna medicinska växt kan du ge ditt hår en rik mörk nyans.

Vilka ingredienser behövs?

Förbered följande komponenter:

 • tjugo gram salvia;
 • vodka (femtio milliliter);
 • en andra liter vatten.

Hur förbereder man kompositionen?

Koka salvia i en kastrull i ca 60 minuter. Sila den kylda buljongen. Häll ett glas vodka i den resulterande vätskan och applicera blandningen i håret. Denna procedur är dagligen. Det hjälper inte bara att stärka rötterna, men du kommer att få effekten du har planerat.

Förstå hur man färgar hår utan färg

Trots det faktum att den moderna skönhetsindustrin erbjuder ett stort antal färger, tintsalmer och pasta, frågar fler och fler tjejer sig själva: hur man färgar håret utan färgämne hemma? Vissa är rädda för att ta risker och njuta av experiment med aggressivt kemiskt färgämne och kan inte förutsäga resultatet, andra har tvärtom lyckats överdriva hår med ljus och kemiska permer. Lägg till dem de olyckliga unga damerna som lider av allergier, såväl som gravida och ammande mamma, som också vill vara vackra. För dem, liksom för alla tjejer som vill ändra sin hårfärg, berättar vi hur du färgar håret utan färg.

Hur färgar du ditt hår utan färg: Henna och Basma

Henna och Basma - sedan gamla tider kända naturliga färgämnen, som inte bara ger en vacker rik nyans till hår utan också läker dem, nämligen:

 • stärka hårsäckar
 • eliminera mjäll
 • sluta håravfall
 • Behandla hårbotten.

Henna ger håret en rödaktig och brunaktig choklad nyans, Basma ger en grön ton, så du ska inte använda den separat.

Henna blandas lätt med andra ingredienser för att få en mer intressant färg, till exempel:

 • Ett gyllene glöd kommer att dyka upp på håret, om du lägger till bläckmassan ett avkok av kamille, gurkmeja eller saffran;
 • choklad är lätt att uppnå, om du blandar 3 delar av henna och en basma, lägg till starkt kaffe eller svart te, klyftor kommer också att fungera;
 • Skarlet kommer att ge tillsats av rött vin, hibiskus eller tranbärsjuice;
 • djup svart ton erhålls genom att blanda henna och basma i proportionerna 1 till 3.

Detaljer om färgproceduren som visas i videon.

Trots att Henna och Basma är helt naturliga ämnen finns det också kontraindikationer för färgning:

 • blont hår (färgen blir för ljus och oförutsägbar);
 • grått hår;
 • förfärgning eller perm.

Dessutom är det värt att komma ihåg att Henna tvättar är mycket svårt, och kemisk färg ovanpå det kommer inte att falla. Tänk om du alltid är redo att måla dig själv uteslutande med henna eller basma, och om skuggan inte blir trött om några månader, för det är nästan omöjligt att ändra det.

Hur färgar ditt hår annat än färgämne: Naturliga färgämnen

Dekoktioner och infusioner, de vanliga produkterna som vi använder varje dag i köket kan vara perfekta verktyg för att ge ditt hår den önskade färgen. Låt oss försöka ge några tips om hur du uppnår önskat resultat utan att spendera pengar och tid på resor till skönhetssalonger och utan att skada ditt eget hår.

Hur färgar ditt hår hemma: Ljus nyanser

Om du har naturligt blont hår eller ljusbrunt hår, kommer regelbunden sköljning med kamilledekok att hjälpa till att ge dem en vacker gyllene nyans som lyser i solen. Det är lätt att förbereda det: 3-4 matskedar torkade kamomillblommor fylls med 1 liter kokande vatten och infunderas i ungefär en timme, sedan filtreras.

På basis av kamomill kan beredas och hårfärg. För 125 gram torrblandning tas 300 ml. kokande vatten, infusion infunderas i minst 15 minuter, sedan simmering över låg värme. Ytterligare komponenter kommer att vara saften av en citron och 30 ml. olivolja. Blandningen appliceras på håret som ett normalt färgämne och håller tills det torkar helt.

Om du har tid, gör sedan en honungsmask, kommer det också att ge ditt blonda hår en skugga av blond. Håll blandningen under filmen måste vara minst 10-12 timmar.

Citronsaft ger en vacker guldton, och om du lägger till sådana användbara näringsämnen som ägg och kefir till färgen baserad på den, läker det håret. Blanda 50 gr. kefir, juice av halv eller hel citron (beroende på önskad färg), kycklingägg. En annan viktig komponent är två matskedar av brandy eller alkohol. Du kan lägga till lite schampo. Blandningen appliceras under filmen över natten.

Hur färgar ditt hår hemma: Bruna nyanser

Kaffe är ett utmärkt verktyg för att ge en djup chokladton till blont hår. Koka en kopp starkt kaffe och kyla, blanda nu ett par skedar jordade bönor med en hårmask, späd den resulterande blandningen med kallt kaffe till konsistensen av gräddfil. Färgen appliceras på torrt hår och åldras i minst en timme.

Svart te kan också omvandla dina lockar, ge dem inte bara en djup brunbrun ton, utan också en fantastisk glans. Brew starkt te och värm teet på en långsam eld eller vattenbad. Applicera på hår och wrap med klämfilm. För att bibehålla resultatet, skölj håret med infusion av teblad efter varje tvätt.

Valnötblad - en av de få naturliga färgämnena som kan klara av grått hår. Koka bladen i lite vatten och låt sedan stå i 10-15 minuter. Blötlägg buljongen ordentligt med hår, lind huvudet med en film och uppifrån - med en handduk. Håll kompressorn i minst 3 timmar. Använd en infusion av mutterblad för regelbunden sköljning.

Hur färgar du ditt hår hemma: Röda och röda nyanser

Förutom den redan nämnda hennaen kan en enkel lökskal göra dig en rödhårig beast. Fyll pannan med det och täcka med vatten, koka i 20 minuter och sedan spänna. Applicera färg på håret och sätt ihop med en film. Förvara från 10 minuter till en halvtimme beroende på källfärgen och önskat resultat.

Rabarberrot är användbar inte bara för komposter, men också för att lägga ljus hår till blont hår. 200 gr. finhackad rabarberrot hälls en halv liter rött vin, då blandas uppvärmningen. En del ska långsamt indunstas. Efter avkokningen har svalnat, kan du lägga till lite sodavatten och färgen är klar. Sammansättningen hålls på håret under filmen under 20-30 minuter.

En annan inhemsk rysk växt som kan färga hår i koppar är nässla. Häll 100 gr. torkade (eller färska, om det är möjligt att samla dem) löv av 500 ml. vatten, tillsätt ett par msk ättika och värm över låg värme i 30 minuter. Låt bryggan infusera. Applicera på håret som en kompress, och regelbundet gnugga i roten och skölja krullarna efter tvätt.

Du kan enkelt och snabbt färga håret utan färg med hjälp av lindblommor, de säljs i ett apotek. Blomställningarna kokas i en liten mängd vatten. Det resulterande avkoket gnids i hårbotten och appliceras på håret. Som med något naturligt botemedel är det minst en halvtimme att hålla en falsk brygga.

Färgande hår utan färg - de 20 bästa recepten

Utan att presentera sitt liv utan djärva experiment, förändrar nuvarande modekvinnor ganska ofta hårfärg. Här är bara de flesta permanenta färgämnen som negativt påverkar hårets tillstånd, vilket gör det skört och överdriven. Hur färgar du ditt hår utan färg? Använd de gamla recepten, tack vare vilka dina lockar kommer att förbli starka och vackra.

Fördelar och nackdelar med naturliga produkter för färgning

I jämförelse med permanenta hjälmar har folk "preparat" flera fördelar:

 • Tillgängligheten och låg kostnad för färgkompositionen;
 • Användarvänlighet;
 • En positiv inverkan på hårets hårdhetskomponenter förstärker hårsäckar och gör också låsen starka, släta och glänsande.
 • Möjligheten att applicera färg hemma.

Tyvärr har färgning av hår utan färg och krita sina nackdelar. Dessa inkluderar:

 • Oavhängiga resultat - skuggan varar bara 2 veckor;
 • Kumulativ effekt - efter det första förfarandet är tonen knappt märkbar. Du kan räkna med något stort först efter några sessioner.
 • Det oförmåga att drastiskt ändra färgen. Ingen av folkmekanismerna, med undantag för Basma och Henna, kan inte göra en brunett till en blondin och en blond in i en röd.

Mörk hårfärgning

Det finns många bra ämnen för färgning av mörkt hår. De vanligaste naturläkemedlen ger krullarna friskhet och en mycket vacker glans. Tro mig, effekten av en sådan målning kommer att tillfredsställa även de mest krävande fashionisterna.

Ekbark avkok

Ett underbart verktyg för att måla mörkt hår. Eksbark är känd för sina stärkande och rengörande egenskaper, därför är den ganska lämplig för svaga och feta trådar.

 1. Häll 3 msk. l. ek bark 1 liter vatten.
 2. Tom på låg värme i ungefär en kvart i timmen.
 3. Kall, stam.
 4. Blöt håret utan att sakna något.
 5. Isolera huvudet med ett lock.
 6. Vänta ungefär en timme.
 7. Blöt ek avkok med en handduk, skölj den inte med vatten.
 8. Torka håret.

Vanligt bryggt kaffe kan färga strängarna i rik choklad och klara av grått hår. Att använda detta verktyg är väldigt enkelt och trevligt:

 1. Gör en kopp kaffe, Bay 2 msk. l. pulver mycket varmt vatten.
 2. Låt det svalna och kyla i ungefär en halvtimme.
 3. Lägg till i denna infusion 200 gr. luftkonditionering, som inte behöver tvättas av.
 4. Häll ytterligare 2 msk. l. kaffe.
 5. Blanda noggrant.
 6. Applicera denna blandning på helt torrt hår, sprida det över hela längden.
 7. Sätt på ett varmt lock, så att kompositionen inte sprids.
 8. Vänta en och en halv timme och tvätta av med varmt vatten.

Skal av obrutna valnötter är ett utmärkt verktyg för toning av mörkt hår i en elegant bronsfärg. Färgen är beständig och otroligt ljus.

 1. Kasta i en blandare 2 msk. l. finhackad valnötskal.
 2. Tillsätt samma mängd alun.
 3. Häll i 150 gr. olja (ricinus eller oliv).
 4. Smash komponenterna i en homogen massa.
 5. Häll det i potten.
 6. Lägg till 100 gr. kokt vatten.
 7. Koka 10 minuter.
 8. Kyl bra och spänn genom en sikta.
 9. Smörj trådarna med denna mask och lämna den i en timme.
 10. Skölj blandningen med rinnande vatten och utan sulfat shampoo.

För att färga svart med mörkt hår, använd henna och basma. Tack vare detta läkemedel kan du bli en brinnande brunett.

 1. Anslut 1 del henna med samma mängd basma.
 2. Häll i varmt vatten. Om så önskas kan hälften av denna dos ersättas med rött vin (för fett och normal typ) eller avkokning av linfrö (för torrtyp). Färgens konsistens ska vara tjock nog och inte spridas på huden.
 3. Smörj hårlinjen med petroleumgel eller någon annan tung kräm. Det skyddar huden från oönskade färgningar.
 4. Mätta strängerna med denna blandning. Se till att allt hår är målat, annars blir resultatet inte jämnt. För enkelhets skull, hjälp dig att kamma med breda tänder.
 5. Sätt på huvudet ett varmt lock.
 6. Vänta en och en halv timme.
 7. Tvätta huvudet med rent vatten.

En annan populär variation som säkert kommer att glädja med naturligt brunt hår.

 1. Häll 4 msk. l. kaffebönor 200 ml kokande vatten.
 2. Gå i 5 minuter.
 3. Kyl kompositionen till en bekväm temperatur.
 4. Lägg till 1 paket indisk henna.
 5. Blanda väl.
 6. Applicera denna våtmark för att torka håret.
 7. Sätt på en varm keps.
 8. Vänta ungefär en timme. För att få en mer mättad färg kan tiden ökas.
 9. Skölj med rinnande vatten.

Med hjälp av godblått te kan du få en mörkbrun färg.

 1. Häll 3 msk. l. Te 0,5 liter kokt vatten bara.
 2. För att färgen blir mer mättad, värm blandningen på en lugn eld i en halvtimme.
 3. Kyl buljongen till en behaglig temperatur och spänn genom en sikta.
 4. Blöt håret väl med denna vätska.
 5. Vrid dem i bullen och sätt på en varm keps.
 6. Tvätta håret med rent vatten efter 40 minuter.

Hur kan du färga håret utan färg för att ge det en skum? Detta kommer definitivt hjälpa dig ett avkok av nässla, ett otroligt användbart verktyg som stärker försvagade glödlampor och återställningsstruktur.

 1. Fyll den emaljerade pannan med vatten - 0,5 liter är tillräckligt.
 2. Sätt 100 gram där inne. torkad nässla.
 3. Tillsätt 2 tsk. bordsvinäger.
 4. Låt blandningen koka, minska värmen och låt sjuda i en halvtimme.
 5. Insistera avkokningen i 2 timmar.
 6. Stam genom en sikta.
 7. Mätta håret och värm det med ett lock. Om tiden är ute, använd denna avkok som en balsam. Applicera dagligen - så kommer du snabbt att uppnå effekten.

Tack vare det här enkla receptet kan du få en djup svart nyans.

 1. Häll 3 msk. l. hackad bark åt 0,5 liter kokande vatten.
 2. Koka 30 minuter.
 3. Lägg åt sidan i 2 timmar, så att avkoket infunderas.
 4. Stam genom en sikta.
 5. Blöt håret och vänta i 40 minuter.
 6. Skölj under rinnande vatten.

Ett annat alternativ som har samma effekt som nässla. Linden decoction kommer att färga ditt hår i en vacker nyans av koppar, lindra dig från klåda och mjäll och stärka också rötterna.

 1. Häll 300 ml vatten i kastrullen och låt det koka.
 2. Häll i kokande vatten 5 msk. l. lime blomma.
 3. Minska värmen och låt vätskan sjuda tills en tredjedel har kokat bort.
 4. Låt buljongen svalna, spänn genom en sikta.
 5. Applicera försiktigt på ditt hår och linda huvudet med ett lock.
 6. Skölj huvudet med rinnande vatten efter 1,5 timmar.

Färga blont hår

Hur färgar hår utan färgämne hemma? Fram till nyligen troddes det att det helt enkelt var omöjligt att tända håret utan resistenta kemiska färger, men det är inte alls fallet. Det finns flera olika verktyg som låter dig steg för steg, men tar dig närmare blont.

Detta är ett väldigt gott sätt som inte bara kommer att lätta strängarna, men gör dem också otroligt mjuka, släta och glänsande.

 1. Tvätta håret med schampo och tillsätt en liten mängd salt.
 2. Doppa huvudet med en handduk för att avlägsna överskottsvätska.
 3. Blanda honung (1 del) med varmt vatten (4 delar).
 4. Applicera denna mask till hela längden på håret.
 5. Vrid det i en sele och värm huvudet med ett lock.
 6. För den önskade effekten är det bättre att lämna kompositionen över natten.
 7. På morgonen skölj håret med rinnande vatten.
 8. Om så önskas kan proceduren upprepas.

Tips som hjälper dig att färga håret utan färg:

Denna anläggning, känd sedan antiken, har framgångsrikt använts av moderna skönheter som vill lysa upp lite.

 1. Häll 6 tsk. Kamille 200 ml kokande vatten.
 2. Blötlägg vätskan på en lugn eld i ca 20 minuter.
 3. Låt buljongen svalna och spänn genom en sikta.
 4. För att öka effekten, lägg till några droppar burdockolja och citronsaft.
 5. Applicera blandningen på trådarna och sätt på en varm keps.
 6. Tvätta av efter en halvtimme med varmt rinnande vatten.

Hem rättsmedel för hårfärgning kan inte göra utan en citron. Detta är ett bra alternativ för ägare av strängar benägna att ha hög fetthalt. Tack vare citronen kommer det ljusa håret att bli ljusare, och den färgade kommer sluta ge bort yellowness.

 1. Anslut 0,5 liter vatten med saften av en citron.
 2. Mätta håret med denna blandning.
 3. Gå ut i solen i 10-15 minuter.
 4. Skölj under rinnande vatten.

Vodka + citronsaft

En annan populär och effektiv ljussättningsmetod, som är perfekt för fet hår.

 1. Blanda 1 del citronsaft (nyberedd) med samma mängd vodka.
 2. Tvätta strängar med schampo.
 3. Skaka med en handduk för att ta bort överskott av vatten.
 4. Applicera färgkompositionen i håret och vänta en halvtimme. Ingenting att täcka är inte nödvändigt!
 5. Skölj huvudet med varmt vatten.

Färger röda lockar

Att färga håret rött kan du använda inte bara färg, men också användbara hemlagade ingredienser.

Calendula och Hibiscus

Genom att avkoka dessa två komponenter som en balsam, kan du få en ljus rödaktig ton.

 1. Häll 2 msk. l. torkade kalendula blommor 200 ml vatten.
 2. Koka i 10 minuter och låt sätta på sig.
 3. För samma recept, förbered karkade.
 4. Stam båda blandningarna och häll i en skål.
 5. Fuktar håret i denna vätska.
 6. Vänta en och en halv timme.
 7. Skölj under rinnande vatten.

Rabarber rot + vin

Ett mycket effektivt verktyg som kan färga håret i en vacker rödaktig nyans.

 1. Krossa rabarberrotet - du behöver 150 gram.
 2. Fyll den med 0,5 liter vitt vin.
 3. Koka blandningen tills dess volym minskar med 2 gånger.
 4. Häll 1 tsk. läsk och blanda.
 5. Låt agenten svalna något och applicera på strängarna.
 6. Tvätta av efter 20 minuter.

Universellt naturligt färgämne som kan användas utan några begränsningar. För att färga håret är det nödvändigt att förbereda kompositionen i enlighet med anvisningarna och smörj håret under en viss period. Kom ihåg att djupet och mättnaden av den resulterande nyansen beror på två faktorer - hantens längd på håret och deras ursprungliga nyans.

Hur färgar hår utan färg för att ge den färgen på mahogny? Använd detta utmärkta recept:

 1. Blanda 4 msk. l. kakao med 2 msk. l. Henna (iransk eller indisk).
 2. Tillsätt en liten mängd kokande vatten och blanda väl. Se till att blandningen inte blir för tjock eller för flytande.
 3. Behandla ditt hår med denna komposition och sätt på en varm keps.
 4. Skölj masken med varmt vatten och utan sulfatschampo efter 35 minuter.

Våra mormor använde detta folkläkemedel. Och du vet att det aldrig släpper ner dem! Det viktigaste - att välja skålen i en mörk färg.

 1. Häll 1 liter vatten i potten.
 2. Låt det koka.
 3. Kasta så många lövskalar som i denna behållare.
 4. Tomite betyder 20 minuter.
 5. Kall, stam.
 6. Blötlägg håret noggrant.
 7. Sätt på en varm keps.
 8. Tvätta huvudet med varmt vatten efter 45 minuter.

Det är möjligt att betona skönheten och ljusheten hos rött hår utan hjälp av dyra butiksprodukter. Detta hjälper dig henna, bryggd kamille!

 1. Anslut 2 msk. l. kamillefärg med 200 ml vatten.
 2. Koka 10 minuter.
 3. Låt blandningen stå och spänn genom en sikta.
 4. Häll på påsen av Henna kokta buljong. Blandningen ska vara tjock nog.
 5. Applicera denna våtmark för att torka håret.
 6. Håll i ungefär en timme och skölj sedan med vatten.

Det är viktigt! Vid färgning av håret måste folkmekanismer komma ihåg att brunetter på färgen inte är väldigt rika - mörkhåriga damer kan bara lita på en lätt toning. Men på en lätt bakgrund faller färgen väldigt ljust. I vissa fall gör det inte ont för att mörka lite.

Hur man målar över grått hår?

I spargrisen för folkkosmetologi finns ett par recept för grått hår. Vad mer, förutom färg, kan du måla grå hår?

 • Brew starkt te och skölj strängarna med den resulterande bryggen efter varje tvätt;
 • Förbered kamilledekok - 200 gr. torkade blommor på 200 gr. kokande vatten. Låt blandningen stå och filtrera genom en sikta. Tillsätt 3 msk. l. glycerin, blanda och applicera på hår. Tvätta håret på 1 timme;
 • Gör ett starkt avkok av lökskal, lägg till 1 msk. l. Glycerin, applicera på trådarna och värma ditt huvud bra. Tvätta av efter 40 minuter;
 • Gör ett avkok av saffran - det kommer att vända det grå håret i en gulaktig nyans. För detta gör du 0,5 tsk till kokande vatten (200 ml). Saffron, koka i 10 minuter, sval, spänning och applicera på trådar. Håll ungefär en timme.

Tja, det mest effektiva hemmedlet för färgning av hårrötter är förstås Basma och Henna. De kommer inte bara att färga de bleka håren utan också göra dem starkare. Det viktigaste - håll masken i minst 1 timme.

Du kan använda detta recept:

 1. Anslut 3 msk. l. henna med 200 ml kaffe eller svart te och 1 tsk. eukalyptusolja.
 2. Lämna till infusion i 12 timmar.
 3. Smörj trådarna med denna blandning, värma locket.
 4. Vänta minst en timme.
 5. Skölj med rinnande vatten.

Färger för ljusa färger

Om du behöver byta färg på bara några minuter, var god att ta med kritorna! De är lätta att applicera, tvättas snabbt med rent vatten och lämnar ingen rester. Med hjälp kan du måla tipsen eller enskilda krullarna i blått, rött, gult eller någon annan ton. Och så att kritor inte skadar ditt hårs hälsa, köper dem bara i officiella butiker och handlar strikt enligt instruktionerna.

Du kan använda både flytande kritskuggor och torra pasteller. Det första alternativet är dyrare, men det blir flera gånger lättare att använda det.

 • Kasta en gammal handduk över axlarna och sätt på gummihandskar på dina händer.
 • Mörkt hår måste vara fuktat - då blir färgen bättre.
 • Ta en tunn strand och vrid den i en bunt;
 • Färga den med krita;
 • För att inte smita kläderna, sätt fast strängen med lack. Hår efter färgning kan inte kamma
 • Så snart färgen blir uttråkad, tvätta håret med schampo och applicera en balsam - det kommer att skydda trådarna från möjlig torkning.

Se också: Hur man färgar håret med henna och bryggt kaffe (video)

Hur och vad kan färgas hår utan färgämne hemma

Inlagd av: admin i hårvård 04/15/2018 0 1,509 Visningar

Hur man färgar hår utan färg: färgning med improviserade medel

Hårets naturliga färg kan enkelt bytas till flera toner, utan att använda ammoniakfärger som skadar hårstrukturen. För att uppnå önskat resultat är det tillräckligt att förbereda en krämfärg eller avkok baserat på växter och andra naturliga ingredienser. Hur färgar du ditt hår utan färg? Vi kommer att berätta om de mest effektiva och effektiva sätten i vår artikel.

Fördelar och nackdelar med målning med naturliga produkter

Hårfärgning kan enkelt åstadkommas med naturliga färgämnen som inte torkar håret och inte stör det alkaliska balansen. Med hjälp av sådana kompositioner är det möjligt att inte bara lätta krullarna eller göra dem mörkare, utan också att läka håret.

Fördelarna med folkmedicin är:

 • Lågkostnadskomponenter för färg;
 • Enkel användning av medel
 • Möjligheten att regelbundna repainting strängar;
 • Förstärkning av lock och restaurering av deras struktur;
 • Ge håret mer mättad färg.

Men innan du färgar ditt hår själv bör du bekanta dig med de möjliga biverkningarna efter proceduren:

 • Ett relativt instabilt resultat som bara varar 2-3 veckor;
 • Effekten av ackumulering: skuggan blir mättad efter att inte ha gjort någon, men flera förfaranden;
 • Omöjligheten av en kardinal förändring av färg (det enda undantaget kommer att vara henna och basma).

Om alla ovanstående nackdelar inte skrämmer dig, försök att förbereda färg från naturliga ingredienser hemma.

Men kom ihåg att det med hjälp av föreslagna medel inte kommer att bli möjligt att återfärda från en brunett till en blondin eller att ändra en mörk blond färg till eldig koppar.

Vad kan färgas mörkt hår hemma?

Om du märker att dina krullar har blivit tråkiga och har förlorat sin naturliga glans, kan de återupplivas med hjälp av sådana krämmasker och avkok:

 • Kaffeblandning. Blanda 2 msk. l. Malt naturligt kaffe med 200 ml balsam för krullar. Häll 100 ml svart kaffe i emulsionen och applicera blandningen på trådarna. Torka sedan huvudet och efter 60 minuter tvätta krullarna med varmt vatten.
 • Svart tedekok. Häll 5 msk. l. svart te ½ liter kokande vatten. Koka buljongen i ett vattenbad i 20-25 minuter, sedan spänna. Kyl buljongen och applicera på huvudet;
 • Linden avkok. 6 msk. l. Linden blomställningar, häll 400 ml vatten och simma. När mängden vätska minskar med hälften, spänna den och kyla den. Skölj huvudet med buljong och skölj med luftkonditionering efter 40 minuter.
 • Njurinfusion. För att få kopparhårfärg, häll 150 g torrt gräs ½ liter kokande vatten och tillsätt 2 msk. l. vinäger. Infusera vätska i minst 3-4 timmar, sedan spänna och tvätta trådar med den. Tvätta håret efter 50 minuter.

Hur byter du hårfärg?

Att måla väl tog, innan du använder medel bör krullarna tvättas ordentligt för att rädda dem från det naturliga fettet. Först då får du en vacker och rik färg.

Vad kan färga blont hår hemma? Tack vare de föreslagna recepten kan du uppnå lättare hår, men bara några få toner.

Om du använder verktygen regelbundet kommer du att kunna uppnå en fortsatt lysande krökning:

 • Honung soda blandning. Smält 5 msk. l. honung i ett vattenbad och tillsätt det 4 msk. l. varmt vatten. Blanda sedan lösningen med 1 tsk. läsk och applicera på lockar. Skölj huvudet med varmt vatten efter 3-4 timmar, men använd inte schampo.
 • Kamomill avkok. Häll 7 msk. l. hackade örter 250 ml vatten och koka på låg värme i 20-25 minuter. Kyl sedan vätskan och spänningen. Lägg till buljongen 3 msk. l. ricinolja och 2 msk. l. citronsaft. Skölj krullarna med den beredda lösningen och skölj efter 40 minuter.

Hur kan du färga ditt hår, förutom professionell färg, för att uppnå en vacker röd nyans? Det finns flera effektiva sätt som ger dig möjlighet att få en rik röd färg och utan ammoniakfärger.

 • Henna. För hennafärgning, späd en eller två dospåsar av produkten med en liten mängd vatten så att en krämig pasta erhålls. Applicera produkten på krullarna, som vanlig färg. Efter 60 minuter tvätta trådarna med varmt vatten, skölj sedan med sköljmedel;
 • En balsam från en calendula och karkade. Förbered ett avkok av kalendula, vik 4 msk. l. örter 200 ml vatten. I en separat kruka brygga te från karkade. Blanda vätskan och använd som en balsam dagligen tills du uppnår önskad nyans.

Dessutom kan du få en koppar nyans med dekokningar gjorda av lökskalvar, betor och kinesiskt te. Ju större koncentrationen av färgämnen i buljongen desto rikare blir skuggan.

Hur färgar grå hår?

Strängar som saknar naturligt pigment måste fyllas på och fyllas på igen, så det är mycket viktigt att använda regenereringsmedel som förbättrar hårets struktur.

 • Ett avkok av valnötskinn. 5 msk. l. Hackad valnötskal hälls med en liten mängd vatten och kokas över låg värme tills en viskös konsistens erhålls. Masken appliceras på trådarna och tvättas av efter 25 minuter;
 • Henna och basma. En påse med pulver späds ut med en liten mängd varmt vatten så att vattnet bildas. Verktyget fördelas jämt över strängarna och tvättas av efter 60 minuter.

Naturliga färgämnen, till skillnad från köpta färger, tömma inte håret och bryter inte mot alkalisk balans.

Tack vare folkläkemedel kan du inte bara färga håret i önskad färg utan också förbättra den genom att göra ditt hår glänsande och mer elastiskt.

Hur kan du färga ditt hår utan färg i hemmet

Omfattande förändring idag är möjligt utan kardinalåtgärder - det är tillräckligt att färga håret en ny ton. Men med närvaron av en mängd hårfärgsprodukter uppstår frågan: är det möjligt att fortsätta med transformationer utan traditionellt färgämne? Låt oss ta en närmare titt på hur och hur du kan färga ditt hår utan färg i hemmet.

Hur och hur man färgar hår utan färgämne hemma

De flesta kvinnor experimenterade med sitt utseende, försökte hitta vägar med vad och hur de kunde färga håret utan färgämne hemma. Generellt förändras omvandlingen i hårets längd och färg. Moderna typer av permanenta färgämnen är i stor utsträckning skadliga för hårets tillstånd. Den negativa påverkan beror på utseendet på splittat, livlöst och sprött hår. I det här fallet vill ingen ge upp möjligheten att måla, bara detta kan ske med hjälp av tillgängliga verktyg som inte orsakar negativa konsekvenser. Dessa är olika recept, beprövade metoder för färgning av hår utan kemisk färgämne. I grund och botten - det här är naturliga sätt att färglägga hår.

Fördelar och nackdelar med naturliga produkter för färgning

Till skillnad från butiks- och salongredskap för permanent färgning skiljer sig hemmet eller folkhårvårdsprodukterna i levande kompositioner - produkter, växter. Markera de främsta fördelarna med sådana medel:

 • de är verkligen överkomliga och billiga
 • lätt att använda
 • fördelaktig effekt på hårbotten och håret,
 • stärka folliklarna
 • de är lätta att använda hemma.

En positiv bild av färgning av hår utan färg har dess nackdelar:

 • resultatet går inte så länge som vi skulle vilja (upp till 2 veckor),
 • naturliga färger mindre resistenta,
 • det är nödvändigt att måla i flera steg (det första resultatet är vanligtvis subtilt),
 • Det är omöjligt att radikalt ändra din hårfärg med hjälp av populära recept (från brunett till blondin, till exempel).

Det är värt att överväga några viktiga punkter om hårets tillstånd. För att förbättra deras kvalitet är det nödvändigt att använda schampon och balm för din hårtyp. Dessutom bör vi inte glömma att många märken av kosmetiska produkter för hår innehåller upp till 96 procent av skadliga kemiska komponenter.

Hur färgar mörkt hår utan färg

När färgning brunetter kan använda olika tillgängliga medel. Deras växtkomponenter ger hår friskhet, välskötta, hälsosamma glans. Effekten är inte lång i kommande. Förfarandet är välkänt för många fashionistas - det här är traditionella recept med naturliga ingredienser.

Ekbark avkok

Detta verktyg kan lätt skuggas hår. Dessutom har buljongen läkande egenskaper, med stärkande och rengörande effekt. Följande recept har universella egenskaper, men det är mer lämpligt för oljigt, försvagat hår. Hur gör man ett avkok?

 1. Behöver ta 3 msk. l. hackad ekbark och häll den 1 liter kokande vatten.
 2. Buljongen kokas över låg värme i 15 minuter.
 3. Den färdiga substansen måste kylas och filtreras.
 4. Efter att buljongen har svalnat lite, kan du fortsätta med behandlingen av huvudet.
 5. Hår som om det blötläggs med avkok, på varje sträng.
 6. Efter behandlingen måste huvudet värmas upp.
 7. Nu väntar vi en timme.
 8. Efter tiden förblir det att blöta håret med en handduk (behöver inte tvätta buljongen).
 9. Torka sedan huvudet helt enkelt.

Använda vanilett kaffe för att måla hår

Detta är ett annat bevisat sätt att ge mörkt hår en rikare nyans. Kaffegrunder kan också användas för att färga enskilda strängar. Det är ganska trevligt att använda produkten på grund av den läckra lukten. Vad behöver du för att måla med kaffe?

 1. Det är nödvändigt att brygga kaffe (för 1 kopp varmt vatten - 2 msk. L.)
 2. Så snart substansen har svalnat, sätt den i kylskåpet i 30 minuter.
 3. Den resulterande infusionen efter 30 minuter utspädd med 200 g balsam (det behöver inte tvättas separat).
 4. I substans tillsatt 2 msk. l. kaffe.
 5. Allt är grundligt blandat.
 6. Den färdiga blandningen appliceras försiktigt på torrt hår (längs hela längden).
 7. Huvudet är isolerat och inslaget så att blandningen inte sprids.
 8. Lämna det på huvudet i ytterligare en halvtimme.
 9. Vid slutet av proceduren tvättas blandningen av med varmt vatten.

Valnötter för hårfärgning

Vanligen använda undernötter. Det resulterande verktyget kan tona mörkt hår, vilket ger en mer bronsfärg. Det är anmärkningsvärt att du som resultat kan få en ganska hållbar och rik färg. Vad och hur kan du färga ditt hår utan färg hemma?

 1. Först krossas skalskalarna i en blandare (2 msk. L.).
 2. I den resulterande substansen tillsätt samma alun.
 3. Till blandningen häll 150 g ricinolja (du kan oliv).
 4. Alla komponenter blandas noga till en homogen massa.
 5. Den färdiga blandningen skickas till kastrullen.
 6. I det behöver du hälla 100 g kokande vatten.
 7. Blandningen bör koka i 10 minuter.
 8. Efter proceduren kyles blandningen och filtreras.
 9. Den färdiga blandningen appliceras på håret och lämnar i en timme.
 10. Efter tiden tvättas den av med varmt rinnande vatten (utan schampo).

Henna färgar med basma

För att få rik svart hår behöver du ett förhållande mellan naturprodukter - henna och basma. Låt oss se hur du kan färga ditt mörka hår, till exempel för att få en brinnande brunett?

 1. Först måste du förbereda en blandning - henna och basma tas i lika stora proportioner (1 × 1).
 2. Varmt vatten hälls i blandningen (ett viktigt knep: rött vin kan användas för oljigt och normalt hår och ett avkok av linfrö för torrt hår).
 3. Det är viktigt att blanda allt på ett sådant sätt att konsistensen visade sig vara av medelstorlek (det var inte för tjockt och spred sig inte).
 4. Nu på ditt huvud (längs hårlinjen) måste du applicera petroleumgel eller någon oljig grädde för att skydda hårbotten från färgning.
 5. Då kan du börja applicera blandningen (viktigast av allt för att övervaka appliceringens enhetlighet).
 6. Du kan hjälpa dig att kamma.
 7. Huvudet måste värmas upp.
 8. Blandningen lämnas på håret i en och en halv timme.
 9. Efter tiden tvättas håret med varmt rinnande vatten (tills det finns en blandning) över håret.

Målning med en blandning av Henna och kaffe

Detta är ett annat populärt sätt att ge ditt hår en mer levande nyans. Hur ser målningen ut i denna variation?

 1. Ta kaffebönor (4 ss L) och häll kokande vatten (200 ml).
 2. Ämnet behöver protestera ca 5 minuter vid låg värme.
 3. Därefter kyles blandningen till en bekväm temperatur.
 4. Till den resulterande substansen lägg till 1 paket av henna (indiska).
 5. Alla blandas tills de är smidiga.
 6. Avslutad vassle appliceras på torrt hår.
 7. Värm huvudet.
 8. En timme är avsatt för målning (tiden ökar för att förbättra färgeffekten).
 9. Sedan tvättas allt under varmt rinnande vatten.

Hur färgar blont hår utan färg

Särskilda egenskaper för att måla ljust hår är inte mycket olika, förutom de använda ingredienserna. Även om det inte kommer att bli väldigt ljust, är det möjligt att helt enkelt bibehålla en långvarig hälsosam hårskugga med naturligt ljuspigment. Samtidigt kan ljusblonda tjejer bli ljusare till golvtonen eller tonen. Hur ser det ut i praktiken?

Honung Färgning

 1. Ett gott och hälsosamt recept på blondiner. Först måste du tvätta huvudet, som vanligt (du kan lägga till en nypa salt i schamponet).
 2. Därefter avlägsnas överskott av fukt från håret med fuktrörelser.
 3. För kompositionen tas honung och varmt vatten i förhållandet 1 × 4.
 4. Masken appliceras på håret längs hela längden.
 5. För bekvämligheten krullade håret till en bunt.
 6. Huvudet måste värmas upp.
 7. För att förbättra effekten med denna komposition, kan du gå och lägga dig.
 8. På morgonen skölj håret med rinnande vatten.
 9. För att uppnå större effekt upprepas proceduren.

Kamille för blondin

Det har länge uppmärksammats hur vackert håret blir efter sköljning med kamomill. Hur man använder växter för att färga blont hår?

 1. Häll 6 tsk. kamille 200 ml vatten.
 2. Den resulterande kompositionen måste vara "protomit" över låg värme i 20 minuter.
 3. Klar buljong ska kylas och spännas (genom en sikt).
 4. För att förbättra kvaliteten är det tillräckligt att lägga till några droppar citronsaft i buljongen eller burkoljan.
 5. Den färdiga blandningen appliceras försiktigt på trådarna, varefter huvudet värms (till exempel med en handduk).
 6. Tvätta blandningen efter 30 minuter med varmt vatten.

Citronsaft med vatten för blont hår

Bland hemmetoder för hårfärg utspelar sig ett antal recept baserade på citronsaft. Dessa är ganska populära recept, men blandningen är lämplig för fet hår. Ägare av fet hår med citron kommer att kunna uppnå ett otroligt tjockt blont hår. Vad behövs för detta?

 1. Safan av en citron till 0,5 liter vatten.
 2. Vattnets sammansättning med citron blöt hår och rötter till ändarna.
 3. Det finns fortfarande en rekommendation - för att förbättra effekten av förtydligande efter att kompositionen används för att gå en promenad i solen (10-15 minuter).
 4. Efter alla procedurer kan du skölja huvudet under rinnande vatten.

Hur färgar ditt hår i röd färg utan färg

Röda lockar har sin egen obeskrivliga energi. Jag vill behålla den här reflektionen av solen på mitt hår med hjälp av tillgängliga verktyg. Som du vet, för rödhåriga skönheter finns det många unika recept.

Hibiskus och kalendula

Auburn är en vacker och ganska specifik färg. Redheads kan göra sig ännu mer levande tack vare enkla folkrecept med hemlagade ingredienser.

 1. två konst. l. torkade guldblommablommor somnar i en behållare med 200 ml vatten,
 2. Calendula decoction kokas separat i 10 minuter på låg värme,
 3. klar avkok måste insisteras
 4. kommer också med buljongkarkad,
 5. två blandningar måste dräneras och blandas i en skål,
 6. Den resulterande vätskan är fuktigt hår
 7. blandningen ska förbli på håret i en och en halv timme,
 8. tvättas sedan av med rinnande vatten.

Vin rabarber rhizom

Detta är ett ganska effektivt verktyg som tjänar till att färga håret med en röd nyans. Vad behövs för detta?

 1. 150 gram krossad rabarberrot tas och 0,5 liter vitt vin hälls,
 2. blandningen bör koka ner till en minskning av volymen (ungefär hälften),
 3. 1 tsk sätts till den återstående blandningen. soda,
 4. allt mixar bra
 5. blandningen kyles,
 6. och tillämpas på strängar
 7. Du kan tvätta bort det efter 20 minuter.

Henna för redhead

Det naturliga läkemedlet henna utmärks av dess universella egenskaper. Det här är hur och hur du kan färga ditt hår utan färg i hemmet. För att ge håret en ljusare nyans - med betoning på den röda nyansen - är det tillräckligt att använda pulver utan föroreningar. Kompositionen bereds enligt instruktionerna, appliceras på håret och lämnas i minst en timme (beroende på hårets tjocklek och volym). För att förbättra effekten kan du upprepa proceduren. I stället för henna kan du använda ett avkok av lökskal (inga föroreningar).

Hur färgar grå hår utan färg

Gråt hår är ett problemområde för äldre kvinnor. Inte undra på att de flesta tänker på att färga grå hår. Inte alla droger kan "ta" grått hår första gången. Det handlar inte bara om förberedelserna för industriell produktion. Men om de knappast kan klara av uppgiften, hur ska man hantera folkmedicinska lösningar? Här finns också många intressanta och effektiva sätt att "ta sig av" silver på håret. Tänk på de mest populära sätten att färga hår utan kemikalier.

 1. För att ge en mörkare nyans till håret, kan du använda tebryggning, skölj hår.
 2. Ett klart spår av grått hår kan lämna ett avkok av kamomill (200 g torkade blommor per 200 g kokande vatten, tillsätt 3 matskedar glycerin).
 3. Det är möjligt, som i fallet med rödhåriga damer, att använda en tjock buljong av lökskal (lägg till 1 msk glycerin).
 4. Saffronavkok är ett bevisat sköljmedel med en liten färgförmåga (men du kan få en gulaktig nyans), så du bör hålla proportionerna - sätt 0,5 tsk på 200 ml kokande vatten. saffran och koka i 10 minuter.
 5. Basma och Henna används för att färga grå hår i mer mättade färger.

Hur man färgar hårkrita för hår hemma

Hur färgar du ditt hår utan färg hemma? Ljusa nyanser av hår kan erhållas med specialkalkar för färgning. Med deras hjälp ändras färgen i minuter. Denna färg är lätt att applicera, men också lätt att tvätta utan spår. Därför används kritorna för snabba och dramatiska omvandlingar. Till exempel kan de bara måla tipsen på håret eller de enskilda krökorna. Särskilt ungdomar älskar sådana experiment. För målning bör du endast köpa certifierad produkt i specialaffärer.

Om artikeln "TOP-15 Vad och hur man färgar håret utan färgämne hemma" visade sig vara användbart för dig - dela med vänner på sociala nätverkNästa Artikel
6 steg på vägen till ett vackert hårhår eller hur man gör curls på curlers för natten