Färglös henna är en värdig ersättning för ett bra schampo.


Minns om detta betyder att rensa håret tvingade omständigheter.

Min dotter började få sitt hår att bli saltat efter övergångsåldern. Men varje dag mitt huvud. Även tvätta min favoritschampo NATURA SIBERICA (http://makeupreviews.ru/blog/intensivnaya-terapiya-dlya-volos-shampuni-natura-siberisa.html) var tillräckligt för ett par dagar. Och sedan, i början av ungdomen, är deras utseende absolut likgiltigt för många barn, du vet hur många nerver min dotter snygghet kostade mig.

Färglös henna för hårvård är bra för att det inte bara rensar, men stärker också håret, klistrar hårvågorna, ger hårets jämnhet och därför förbättrar glansen. Dessutom håren själva blir tjockare och hår mer magnifika. Och ett extra plus är att det inte har någon färgningseffekt.

Anvisningarna för avel och användning av färglösa henna är skrivna i tillräcklig detalj och tydligt, jag kommer inte duplicera det.

Här är några ytterligare rekommendationer.

1. Med hjälp av kamomill, kardborre, nässla och malurt som bas för bryggning kommer en ytterligare förstärkningseffekt att ge.

2. Om du brygger färglös hennainfusion av lökskal, blir hårglans ännu starkare. Detta råd är också lämpligt för glada ägare av blont hår (för en tid hatar jag ordet "blondin"). De behöver bara använda vitlökskal, som inte ger en rödaktig nyans.

3. För att underlätta tvätten, förbättra den terapeutiska effekten och ge håret en delikat arom, tillsätt några droppar rosmarinolja (http://makeupreviews.ru/blog/rozmarinovoe-maslo-dlya-volos.html), tea tree eller Ylang Ylang (http://makeupreviews.ru/blog/maslo-ilang-ilang-dlya-volos.html).

4. Några droppar citronsaft mättar huden med C-vitamin och ger lite mer glans till håret, och en fjärdedel av en tesked honung kommer att fungera som en god mat för hårlampan.

Nackdelar metod.

1. Tvätta huvudet snabbt med färglös henna fungerar inte.

2. För att förhindra irritation och klåda i hårbotten, är det nödvändigt att skölja håret ordentligt, vilket är svårare än att använda en vanlig schampo.

3. Proceduren är svår att genomföra utan assistenter.

4. Det är nödvändigt att alternera färglös henna med andra medel.

Naturligt schampo: henna. Hur tvättar man hår med henna?

Henna är en underbar 100% naturlig örtschampo, som regelbundet kan ersätta regelbundet schampo för att stärka och läka håret, samt att ge ditt hår en vila och få styrka. Det saknar konstgjorda tillsatser, konserveringsmedel, parabener och silikoner. Henna absorberar effektivt talg och klarar av hudkontaminering i hårbotten. Verkar som en mjuk skalning, tar bort döda celler, exfolierar, lämnar en känsla av ljushet och friskhet.

Vem kan tvätta hennahår?

- med svår håravfall och mjäll i hårbotten;

- syroedam, gravida kvinnor och allergier;

- älskare av naturliga ekoskemikalier;

Du kan tvätta håret med både hennafärgningsmedel (ett bra alternativ för brunetter) och färglös (lämpar sig för blondiner och rättvisa tjejer, innan du använder färglös henna, ta ett test på ett litet hårstycke för att se hårets färgrespons).

Henna kan användas i ren form, men det kan också användas i kombination med andra naturliga ingredienser. Henna kombinerar och interagerar perfekt med en mängd olika naturprodukter. Tänk på den mest effektiva och prisvärda.

Det enklaste och enklaste sättet är att använda henna i sin rena form. Vi blandar Henna med varmt vatten, blanda väl, du kan lägga till (något "komplicera" schampo) äggula. Applicera schampo som en mask (om du väljer henna-målning, använd handskar) på fuktigt smutsigt hår, linda ihop med plastplast, ovanpå ett tyg eller en gammal handduk. Lämna på håret i 10-20 minuter, tvätta av med mycket vatten, applicera en naturlig balsam sköljning eller kosmetisk mask längs hårets längd. Vi tvättar balsammen (masken) med resterna av henna med mycket vatten och njut av resultatet. Förfarandet att tvätta hår med naturlig henna är effektivare om det genomförs i ett varmt bad och helst i ett bad (hamam). Under inflytande av hög temperatur öppnar hårbotten porerna, toxiner elimineras, blodcirkulationen i hårbotten förbättras, alla naturliga produkter tränger in i de djupare skikten av huden, rensar och läker håret perfekt. Henna kan bryggas med hjälp av medicinska örter. Denna metod för att tvätta håret andas snabbt livet, även det mest tunna och utmattna håret. Välj örter som passar din hårtyp.

Vilka verktyg kan läggas till henna shampoo?

Henna kombineras idealiskt med andra naturliga pulverformiga produkter:

- örter (torkade och malda till pulver)

- naturligt kakaopulver (för mörkt hår)

Henna är en utmärkt bas för eteriska oljor. Jag rekommenderar starkt att lägga till några droppar essentiell olja till Henna för din hårtyp eller för att lösa ett befintligt hårproblem. Om du har torrt hår kan du mjukna henna med en tesked (beroende på hårets längd) med olja. Välj lätta vegetabiliska oljor för att inte ladda om håret, efter allt vårt mål är att använda henna som ett rengöringsschampo. För normalt och torrt hår i längden, ett bra sätt att tvätta håret med henna, bryggt på kefir.

Vad mer kan jag lägga till?

Jag råder dig att vara försiktig med citron. Ofta möter jag tips för att tillsätta citronsaft till henna. Citron i kombination med henna kan torka håret mycket starkt, så tillsätt citronsaft i mycket små mängder och med mycket oljig hårbotten. Om du har långt hår kan du bara applicera henna i hårbotten. Men exakt råd är svårt att ge. Alla individuellt. Prova olika alternativ och välj det bästa för dig. Börja i alla fall med små doser och titta på hårets reaktion. Om ditt hår svarar bra kan du försöka öka doseringen.

- Hårbottenkörtlarna i hårbotten regleras, håret förblir rent mycket längre;

- håret är mer tätt och starkt;

- håret faller mindre ut och blir bättre

- håret blir mer voluminöst;

- hår välskötta och glänsande.

! När det gäller effektiviteten av henna hårtvätt, är det underförstått att henna är naturligt! Utan tillsatser (till exempel i henna bör inte vara närvarande en sådan skadlig ingrediens som parafenylendiamin).

! Henna i sin renaste form och hög kvalitet! Endast från en sådan henna får du resultatet. Undvik produkter av låg kvalitet och undvik marknadsförareens tricks. Ibland ger de ut färg för henna, och i det här fallet är det svårt att förutsäga resultatet. Om du väljer färglös henna för att tvätta ditt hår, välj sedan en beprövad tillverkare, billig färglös henna har nyligen fallit kraftigt och torkar hårdlöst hårbotten. Köp naturlig henna kan vara i ekobutiken på länken.

Henna kan också användas som en förstärkande mask, helt enkelt genom att tvätta den med schampo, och även i slutet av att håret tvättas som en balsam, skölj den och applicera den på rent, fuktigt hår. Oavsett hur du använder henna, är användningen av hår obestridlig.

Alternativ till schampo eller hur man tvättar hår med henna

Trött på att du tvättar ditt hår varje dag? Vill du ha hårdvård för att påskynda tillväxten, gör dem starka, vackra och silkefulla? Lita inte på modern kemi och andra otäcka saker som skjuter shampoo? Då är den här artikeln för dig. Här ska jag prata om hur man tvättar hår med henna.

Jag, förresten, kan jag säga att jag börjar stafett av icke-schampo. Först tvättade vi håret med senap, nu tvättar jag mitt hår med henna. Håll dig igång eller erbjud ditt alternativa schampo, vi kommer att försöka, och dela intryck. Så låt oss börja.

utbildning

I allmänhet rekommenderar jag att du tar färglös henna, men om du har rött eller mörkt hår kan du också ta iransk färg. Men med mycket färgproblem och tvättproceduren kan snart bli en slags rutin, och badet med handdukar kan bli färgat.

Du kan också göra några favoritoljor, men vi behöver också kefir, men du kan utan det. Kefir behövs för att mjuka håret, eftersom Henna själv torkar håret lite och om håret är tätt kan det bli ännu tuffare, och kefir kommer att neutralisera denna henna-åtgärd. Men om du vill göra håret tjockare tvärtom, ska du inte använda kefir.

Häll sedan ut en 25 gram påse Henna (du behöver två för tjockt och mycket långt hår) och blanda det med varmt vatten tills en uppslamning erhålls. Vi lämnar hela saken i 10 minuter, och blanda den sedan någonstans med 100 ml kefir och, om så önskas, släpp 3-4 droppar av den valda eteriska oljan. Jag gillar att använda Bay olja för tillväxt eller ylang-ylang olja för glans.

Henna hår

Nåväl, slutligen, fortsätt till hur man faktiskt tvätta håret med henna. Vi sköljer håret med vatten, och sedan sakta ut vår blandning från plattan och fördela den med palmer över huvudet. Du kan också hälla allt på huvudet. Och vi börjar massera din hud och gnugga all denna blandning.

Det är viktigt att behandla alla delar av huvudet, så att det senare inte finns några obehandlade områden kvar.

Med henna tvättar vi huvudet i några minuter, då kan du lämna den i en halvtimme som en mask, men några minuter kommer att räcka för att tvätta huvudet helt.

Och sedan tvättar vi allt av. Du kan sedan applicera balsam eller skölj håret med ett glas vatten blandat med en matsked äppelcidervinäger.

Mitt huvud med Henna alternativa recept

Alternativt blanda hönan och senap i hälften. Ditt hår kommer att tvättas bättre, och du kommer att märka att tillväxten av ditt hår förbättras väsentligt.

Även i stället för vatten kan du använda varm mjölk, och kefir lägger inte alls till.

Experiment med eteriska oljor. Du kan lägga till olika naturliga pulver, till exempel amla-pulver, till exempel så länge det gynnar ditt hår.

Masker och hemlagad schampo från färglös henna för att stärka och skina hår

Hår är ofta kvinnans stolthet, som hon försiktigt tar hand om. Miljöpåverkan, negativa externa och interna faktorer exponerar dock lyxiga krullningar till svåra tester, som ibland inte kan passera utan ytterligare hjälp.

Det finns många olika medel för hårvård, men många av dem har i bästa fall en naturlig grund och i värsta fall - består helt av kemi. Därför använder många vackra damer Henna eller dess speciella utseende beroende på det mål de vill uppnå.

Färglös henna är perfekt för att stärka ditt hår, men du borde veta hur man applicerar den på rätt sätt.

Användbara egenskaper hos örtpulver


Färglös henna är en miljövänlig produkt utan några extra föroreningar, vilket erhålls genom bearbetning av lavson-växten. Efter torkning av stammarna krossas de till en pulvermassa av ljusgrön eller gulgrön färg. Den har en betydande uppsättning användbara egenskaper, tack vare vilken det är så uppskattat.

Masker med färglös henna har stor inverkan på hela hårstrukturen. För en början används den som hårväxtstimulator eftersom det gör att glödlamporna fungerar hårt. Det tillåter emellertid inte bristning av vågar, vilket eliminerar problemet med delade ändar.

Det inkluderar chrysophanol, på grund av vilket mjäll försvinner, och viktigast av allt är utseendet i framtiden uteslutet.

Dessutom gör henna håret mer motståndskraftigt mot negativa yttre påverkan, eliminerar torrhet från aktiv solexponering och förhindrar också nyanser som orsakas av plötsliga temperaturförändringar. Således kommer den frekventa användningen av olika termiska verktyg för styling (hårtork, krusningsjärn, etc.) inte att kunna förstöra håret.

Om håret var skadat är henna färglöst för att stärka håret kan fixa det. Det tätar håret och förändrar dessutom sitt utseende. De blir silkeiga och tjocka. Hårbotten är också föremål för positiva effekter genom att öka blodcirkulationen och därmed utesluta klåda och smärta.

Eftersom inte alla unga damer vill byta skuggning av hår, men strävar efter att uppnå en vacker glans och jämnhet, ställs frågan om färglös henna färgar hår. Så den naturliga färglösa henna påverkar inte den naturliga nyansen, vilket är anledningen till att det efter användningen blir detsamma. Men här är det värt att vara säker på att produkten är av hög kvalitet, naturlig och inte utgått och innehåller inte några ytterligare föroreningar.

För den kvinnliga befolkningen, som är föremål för konstant stress, kan håravfall vara en vanlig situation. Hårbehandling med färglös henna gör det möjligt för dig att snabbt och länge glömma bort denna sjukdom och återställa hårets skönhet.

Regler för användning av hennapulver att ta hand om hårbotten och håret


Eftersom vi redan har bestämt vilken användbar färglös henna som är för hår, nu är det dags att förstå hur man använder det mer korrekt. Alla mänskliga organismer är individuella, och därför är metoder för inflytande på honom eller på någon del av det också olika. Här bör du försöka försiktigt.

Den vanligaste användningen av färglös henna är att förbereda en mask. Med hjälp kan alla användbara Henna-komponenter maximera effekten på det behandlade området. Så du behöver köpa en väska med färglös henna (den ska bara vara gulgrön eller grön) på ett apotek eller en pålitlig kosmetisk butik.

Det är lämpligt att använda innehållet i den öppna dospåsen samtidigt, eftersom henna inte kan förvaras öppet och kan snabbt försämras. Men om du är ägare till medellång hår eller kort hårklipp alls, ska du ta bara hälften av innehållet och försök sedan försegla paketet med resten.

När hällen hälls i disken, är det nödvändigt att hälla kokande vatten över pulvret och rör om tills pastaen är homogen. När den tjocka blandningen svalnar, är det nödvändigt att applicera det jämnt på allt hår med en pensel eller fingrar. Det bör börja med rötterna och gradvis gå ner hela kretslängden till spetsarna.

Sedan försiktigt placerar det behandlade håret på huvudet, måste du vikla det med plastfolie eller en vanlig plastpåse, väl fäst och lindad med en trasa eller handduk ovanpå. Det är ingen svårighet att applicera färglös henna på håret, i själva verket, precis som att tvätta bort det efteråt.

Hur mycket att hålla färglös henna på håret, i princip kan lösas oberoende, beroende på absorptionen. Men i de första tiderna är det bättre att lämna inte mer än 30 minuter. Med tiden kan du öka varaktigheten av förfarandena upp till 1 timme.

Tvätta masken, du måste göra det vanliga förfarandet, som med en vanlig huvudtvätt. Till att börja med tvättas håret med varmt vatten för att avlägsna partiklar av henna, och sedan används schampo och balsam i flera steg.

Således blir färglös henna det viktigaste medlet för hårvård, och på kortare tid kan du komma till önskat resultat. Ett sådant förfarande bör dock inte utföras dagligen, men minst en gång var tredje dag. När det är torrt bör det skörda håret hängas med detta maximalt flera gånger om månaden, eftersom henna kan ge ännu mer torrhet.

Effektiva recept för henna masker och naturliga ingredienser


Det bör noteras att henna kan kombineras med andra komponenter. Till exempel kan du lägga till eteriska oljor i masken för att minska torrhetsnivån efter att du använt den. Om du önskar kan du experimentera genom att göra en henna mask baserad på växtbaserade infusioner.

Om håret är oljigt och orubbligt kan du lägga till lite kvalitetsmjölk, yoghurt eller kefir. Dessutom är olivolja, som också är rik på näringsämnen, lämplig. Men i allt behöver du veta måttet och konditionen hos ditt hår. Att tvätta huvudet med färglös henna är användbar, men om du överdriver eller felaktigt håller proportionerna, kan du och göra ont.

Fläktar att leta efter och prova något nytt kan dra nytta av vissa redan kända recept. De är beredda ganska enkelt och snabbt, och varje ingrediens spelar en roll. Bör väljas beroende på vad som krävs för håret just nu.

Masker med ost och kefir

För att förbereda masken på ostmassan bör du ta förpackningen av huvudkomponenten, häll ut alla 2-3 matskedar citronsaft och lägg sedan ett par äggulor och 3 msk ost av hög kvalitet utan fyllmedel.

En annan surmjölksmask görs med kefir. Du ska ta 2 matskedar av henna och blanda med 100 ml. varma kefir, lämna sedan i 15-20 minuter. Kefir kan ersättas med ryazhenoy eller yoghurt.

Oljemask


Vissa kommer att tycka om att masken har en närande effekt, som är beredd på grundval av naturliga oljor. För att göra detta, blanda huvudkomponenten med 2 matskedar olivolja, 1-kastor och 1-mandelolja och häll sedan hela blandningen med varmt vatten (eller avkok av örter, till exempel nässla, mint eller kamilleblommor) för att få en krämig konsistens.

Ättiksyra

För att släta obehagligt hår, använd en mask med ättika. Ta 4 matskedar av henna, 1 matsked varmt vatten och 3 mer matskedar äppelcidervinäger. Applicera pastan på håret och håll i 15 till 40 minuter.

Yolks Mask

En äggmask är perfekt för tråkigt hår, som förbereds genom att ta 100 g hennapulver, späds i ett glas vatten med tillsats av 1 msk kokosnötsolja och 1-2 yolks och blandas sedan grundligt allt.

Avocado Pulp Mask

Livslöst hår kommer att uppskatta avokado fruktmask. Det är nödvändigt att ta ett hennapaket, tillsätt 300 g vatten och 1 msk aprikoskärnolja, och sedan avokado-massan (halv eller hel frukt) och blanda sedan till en homogen massa.

Senapsmask

En uppvärmningsmask baserad på senapspulver är perfekt för att accelerera hårväxten. Blanda 4 msk. skedar av färglös henna och 2 tsk senap, häll 150-200 ml. varmt vatten. Blandningen ska stå i 10 minuter, varefter den kan appliceras på hårrötterna.

Masken varar inte mer än 10-15 minuter, eftersom den brinnande effekten av senap kan "brinna" hårbotten och orsaka allvarlig irritation.

Naturligt Shampoo Recept

För att få en starkare effekt kan du göra Henna shampoo hemma. Att förbereda det är väldigt enkelt.

 • 50 gr. tvålbas utan dofter;
 • 50 gr. örttekoko (till exempel nässla, kamomill, kalendula, mynta) eller bryggt te;
 • 2-3 tsk henna;
 • 10 gr. någon basolja (mandel, olivolja, aprikosfrö, etc.);
 • några droppar glycerin.

En fast tvålbas måste krossas och smälta i ett vattenbad tills alla klumparna löser upp, tillsätt sedan ett avkok av örter, henna, utvalda oljor och glycerin. För att ge shampooen en trevlig arom, kan du ta dina favoritoljor.

Rör pastaen ordentligt, undvik bildandet av tvålslamor. Häll den beredda kompositionen i rena mögel och låt den vara kvar på en torr plats tills den är fullständigt härdad. Efter 1-2 dagar är henna-baserad schampo klar för användning.

Finns det några kontraindikationer för växtbaserade läkemedel?


Oavsett de healande egenskaperna hos färglös henna, har den också ett antal kontraindikationer som bör beaktas innan du använder det. Så om håret är torrt och sprött, är hårbotten också utsatt för torrhet, då kan Henna inte bli fördragen eftersom det kan förvärra deras tillstånd.

Naturligtvis kan utspädning med samma olivolja betydligt bidra till att eliminera den obehagliga effekten, men du bör känna till åtgärden och den enskilda reaktionen i allt. Dessutom kan dess frekventa användning orsaka lossning av håraxeln, speciellt om håret har färgats med kemiska färgämnen.

Korrekt behandling av hår med henna färglös hjälper till att uppnå mycket bättre resultat än förfaranden i skönhetssalonger. Det kan säkert ersätta den berömda lamineringen och glasrutan i hemmet, vilket är så populärt de senaste tiderna.

Om håret var missfärgat, randigt, målade i ljusa färger, kan den första appliceringen av henna ge en grön eller gulaktig nyans. Men du bör veta att henna inte kan användas innan färgning med kemiska färgämnen och omedelbart efter det, eftersom det kan orsaka hår och hårbotten, vilket kan leda till en allvarlig allergisk reaktion.

Färglös henna för mjäll, brott, spetsavsnitt och andra nyanser hjälper bokstavligen efter den första ansökan, men det betyder inte att du ska göra det varje dag på systemet. En utmärkt lösning, beroende på hårets tillstånd, kommer åtminstone att alternera med att tvätta huvudet med ditt vanliga schampo, eftersom avståndet från gott till skada inte är bra.

Hur tvättar du håret med henna?

Henna rensar håret väl och ger i kombination med eteriska oljor den nödvändiga vården. Hur tvättar du håret med henna, så att håret växer snabbare, blir starkare och få extra volym? Kan det helt ersätta shampoo? Låt oss se.

Henna anses vara ett bra botemedel för att återställa skadat hår, det hjälper till att bli av med mjäll och lösa problemet med överdriven fet hårbotten. Gingerflickor, brunhåriga kvinnor och brunetter kan välja iransk henna, som kombinerar färg och vård.

För en mer märkbar effekt kan du lägga till några droppar eteriska oljor av eukalyptus, tea tree, rosmarin eller lavendel. Denna kombination kommer att tillföra glans och permanent behålla en rik färg. För tvätt i henna tillsätts kefir också. Det mjukar effekten av henna.

För att tvätta håret med medellängd behöver du:

 • 25 g henna (för längre eller tjockare - 2 påsar om 25 g vardera);
 • varmt vatten;
 • 6-7 Art. l. yoghurt;
 • 3-4 droppar essentiell olja att välja mellan.

Henna bör spädas med varmt vatten till en grusig konsistens och låt den brygga i 8-10 minuter. Sedan tillsätt alla andra ingredienser till henna och blanda väl. Du kan börja tvätta:

 • hår skölj med vatten, de borde vara våta;
 • försiktigt sprida den kokta blandningen över hela längden;
 • gnugga blandningen med henna i hårbotten med massorörelser i flera minuter;
 • du kan hålla den längre med henna som en mask;
 • skölj huvudet bra.

Efter henna kan du använda den vanliga balsammen eller skölja dem med en lösning av vatten och äppelcidervinäger (med 1 ssk äppelcidervinäger per glas vatten).

Om hårbotten snabbt blir fet, då kan du i denna blandning lägga 1-2 msk. l. torr senap. Skölj håret med vatten och citronsaft.

För torrt hår är detta recept lämpligt:

 • i stället för varmt vatten bör henna spädas i vassle, upphettas i vattenbad;
 • gnugga blandningen försiktigt i hårbotten och sprid över hela längden av trådarna;
 • Du bör inte hålla henna på torrt hår länge: de kan bli ännu torrare.

Även om henna inte skapar skum som vanligt schampo, tar det helt bort föroreningar och tar bort överskott av talg. Ett sådant naturligt "schampo" har en behaglig doft av örter, innehåller inte skadliga ämnen (silikoner och parabener), används ekonomiskt. Också tack och budgetpris för denna kosmetiska produkt.

Naturvård: Skönhet och hälsa

En blogg om självprövade naturliga sätt att självomsorga.

Färglös henna för hår - ett annat naturligt schampo + ansiktsmask

Kära läsare, jag är glad att välkomna dig igen!) Jag föreslår en annan artikel från serien "hur man tvättar ditt hår" eller en annan version av ett naturligt schampo, från vilket ditt hår blir starkare och börjar växa snabbare. Skönhet, och bara!)

Henna är annorlunda - och för hårfärgning, och bara för att ta hand om dem. Och alla dess sorter verkar väl på håret, oavsett vad de säger om det. Jag har tänkt på att ge en rödaktig nyans till mitt hår länge, men jag bestämmer mig ännu inte :). Men jag använder färglös henna för mitt hår och ansikte, och jag berättar om det idag.

Du kan bara göra hårmaskor med henna, men eftersom det närmar och rensar håret perfekt, varför inte använda det som ett användbart naturligt schampo? Jag märkte också att när hon använde henna shampoo började håret växa ännu snabbare än efter något annat naturligt schampo.

Så tvätta håret med henna

Så, förbereda schampo från färglös henna. Jag använder den i kombination med amla eller kefir. Den här gången ska jag berätta om receptet med amla (en mycket populär naturlig botemedel som jag älskar väldigt mycket).

Jag har 1 henna-påse (25 gram) på mitt hår under axelbladet, eftersom det absorberar mycket vätska och det visar sig vara en hel del shampoo-mask. Men om håret är mycket långt och tjockt kan du ta 2 påsar. Färglös henna säljs i olika kosmetiska butiker och är relativt billigt.

Häll henna i en icke-metallisk skål / tallrik, utspädd med varmt vatten. Det visar sig att det här är en röra med träskfärg:

Vi lämnar detta mirakel 10 minuter. Därefter lägger du antingen 1/3 kopp kefir eller en tesked med en bild av amla:

Det är nödvändigt att lägga till kefir eller amlu, eftersom han självt torkar håret lite, och efter ett sådant schampo kan de vara lite hårda. Men kefir eller amla gör håret perfekt och efter en sådan tvättning av huvudet sköljer jag inte ens mitt hår.

En annan stor tillsätt 3-4 droppar eterisk olja. Detta ger håret extra glans och smak, och det är också mycket användbart för att stärka och påskynda tillväxten!

Applicera blandningen på vått hår. Det är synd att skölja omedelbart, för att sådana hårfördelar kommer att försvinna! Därför håller jag denna schampongmask längre, 30-40 minuter. Självklart gör jag det bara när tiden tillåter det). Men om du omedelbart tvättar, kommer håret också att tvättas perfekt. Har bara inte tid att ta mer nytta.

För nu en mask på hår, en synd att smita den här verksamheten samtidigt och i ansiktet)). Förutom området runt ögonen och läpparna! Håll i 15 minuter, massage sedan ansiktet försiktigt och skölj med vatten.

Henna Gorgeous rengör huden, drar ut smuts och förbättrar blodcirkulationen. Efter tvättning av henna kommer ansiktet att bli något rodnad och rodnad kan vara så lång som 1-2 timmar, så det är bättre att inte göra ansiktsmask med henna i ansiktet. Tja, efter att ha tvättat masken, rekommenderar jag dig att lugna huden med kallt vatten och gnugga det med isbitar (eller ännu bättre med kamomillis).

Efter shampooing med henna är håret glänsande, tätt, voluminöst - den här metoden är perfekt för ägare av fint hår. Hos fettigt hår är henna vanligtvis ett oumbärligt verktyg tillsammans med lera - det normaliserar deras fettinnehåll.

Använd färglös henna

I den här artikeln ska jag prata om en av mina favorit naturprodukter för att stärka håret - om färglös henna. Den kan användas av absolut alla, men vara känslig för din kropp: om håret är torrt, är det bättre att använda det mindre ofta och bara applicera på hårbotten.

Färglös henna för hår är metoden för tillämpning huvudämnet i denna artikel.

Färglös henna

Färglös henna är en miljövänlig naturlig produkt som erhålls från en Lawson-växt genom att slipa sina torra stammar i pulver. Till skillnad från konventionell henna, målad i rödaktig färg, och erhållen från bladen av samma växt, ändrar färglös henna inte hårets färg, men det har inte heller mindre användbara egenskaper.

Så, med hjälp av färglös henna för hår kan det avsevärt förbättra sitt utseende, struktur och allmänna tillstånd.

En av de främsta fördelarna med användningen av detta verktyg är att stärka, återställa och väsentligt förtjocka håraxeln. Som ett resultat blir krullarna tjockare, livliga och glänsande.

Och den färglösa hennaens förmåga att släta hårets vågor, som om den omsluter den med en osynlig film, gör det bara ett medel för frälsning för splittring, skadat och sprött hår.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Man tror även att effekten av att applicera färglös henna flera gånger motsvarar effekten av ett sådant salongförfarande som laminering.

En annan viktig egenskap hos färglös henna är dess förmåga att förebygga och stoppa håravfall samt stimulera blodcirkulationen i hårbotten och därmed väcka vilande hårsäckar.

I synnerhet hjälper det att klara av mjäll, och med både torr och oljig, för att lugna hårbotten, lindra inflammation, klåda och irritation.

Förutom alla ovanstående har produkten en närande och samtidigt en mild rengöring och peeling action, och kan användas som ett naturligt schampo.

På grundval av allt kan vi dra slutsatsen att för återkomsten av skönhet och hälsa hos hår är det inte nödvändigt att spendera mycket pengar på dyra salongprocedurer. I de flesta fall gör färglösa henna inte värre.

Försvagad, tunn, tråkig, skört och livlös, dåligt växande och fallande hår bokstavligen "återföds" efter sin vanliga användning.

Var att köpa

Köp färglös henna, som regel kan du:

 • i små avdelningar med billiga kosmetika och hushållskemikalier,
 • på marknaden,
 • ibland i apotek och i stora stormarknader som Auchan.

Användningen av färglös henna för hår

Hår är en prydnad för mannen. Inte bara kvinnor drömmer om friskt och vackert hår. Tyvärr är inte många av dem som förbättrar naturliga produkter kända som inte skulle färga håret. Det är lätt för dem som föredrar att ändra sin färg, men de som är nöjda med de naturliga, särskilt blondinerna och blondinerna, är mycket svårare i detta avseende. Men ett verktyg som inte färgar håret finns naturligtvis - naturen har gett allting. Färglös henna är en ört som, trots att håret stärks, ändrar inte sin färg.

Vanligtvis säljs färglös henna i påsar (fråga hos apotek och kosmetiska butiker), som rekommenderas att användas en gång. Faktum är att när du öppnar förpackningen förstörs pulvret ganska snabbt och förlorar dess användbara egenskaper.

I princip skrivs instruktionen för att odla färglöst hennapulver på en väska. Som regel hälls pulvret i en sådan mängd kokande vatten att det vid omrörning bildas en medeltjocklek av grus. Den resulterande och något avkylda massan bör appliceras på håret.

Nu hur man använder färglös henna

När du har spridit pulvret och fått den nödvändiga konsistensen, applicera kompositionen på håret, gnugga det bra in i hårbotten och rötterna och jämnt sprida sig längs hela längden av strängarna. Du kan göra denna procedur både på rena och smutsiga lockar. Efter, som med tillämpning av hemlagade hårmaskor, rekommenderas att vikla huvudet med plastfolie och linda den med en varm handduk ovanpå.

De första gångerna kommer ansökan att räcka för att hålla produkten på håret i 25-30 minuter. I efterföljande tider kan innehavstiden gradvis ökas till 1: a timme.

Som ovan nämnts har färglös henna en mild rengöringsegenskap, och verkar i viss utsträckning också som ett schampo, så att du kan tvätta av det bara med vatten. Men om du känner att ditt hår inte är tillräckligt tvättat, tvätta sedan Henna, tvätta mitt huvud som vanligt, med hjälp av schampo och balsam.

Vad som annars kan sägas om tekniken för att applicera färglös henna för hår är det faktum att du inte kan begränsa dig själv i experiment. Så i stället för kokande vatten kan pulvret spädas med heta buljonger och infusioner från olika örter, och olika ingredienser kan sättas till den resulterande massan, allt från väsentliga och vegetabiliska oljor till andra naturliga produkter.

Färglösa hennahårsmaskar

Färglösa henna masker är effektiva och utan att tillsätta några ingredienser.

Eventuella recept för hemlagade masker är en rekommendation, inte en tydlig indikation på åtgärden, och dessutom, på grund av hårstrukturens individualitet, bör du välja de komponenter som passar dig. Du måste försöka välja det bästa alternativet.

Färglös henna för hår tjänar som en utmärkt bärare, sedan Det är bekvämt att blanda det med andra ingredienser av populära recept för hår. Lägg till några andra örter (kamille, nässla, salvia, calendula eller burdock (hugga örter i en kaffekvarn eller tillsätt extrakt av dessa örter)), vegetabiliska oljor (sesam, johnoba, mandel, jojoba, gör håret mjukare, återfuktas, närma ), eteriska oljor (gör hård doftande och mer lysande och har en individuell effekt), äggula, honung, kefir (stärker håret mer) etc. Du kan också experimentera genom att lägga till vitaminer A, E, krossade spannmål, dimexid, lera etc. Dimexid är ett läkemedel som gör cellmembranet permeabelt och läkemedlet når målet snabbare. Varje komponent är användbar på egen väg.

Alternativ 1

Så det är nog att späda 1 påse med hennapulver (eller påsens golv beroende på hårlängden) med kokande vatten i en sådan mängd att en homogen krämig massa erhålles vid omrörning. Den resulterande och lätt avkylda massan ska appliceras helt på allt hår, var särskilt uppmärksam på rötterna och hårbotten och håll i 25-30 minuter, helst omsluta huvudet med plastfolie och omsluta en handduk över toppen.

Applicera Henna kan vara både smutsigt och rent hår. De första tiderna bör det inte hållas på håret i mer än 30 minuter. I efterföljande tider kan hållartiden gradvis ökas till en timme.

Du kan tvätta av masken, som med användning av schampo, eller bara med vatten bara.

Denna mask med färglös henna är lämplig för alla typer av hår. Men speciellt är det rekommenderat att göra det med håravfall, särskilt med dåligt växande, tunt, försvagat, skört och splittrande hår, såväl som i närvaro av torr eller oljig mjäll.

Alternativ 2

Och självklart kan du förbättra effektiviteten och användbarheten hos färglösa henna masker genom att lägga till olika naturprodukter till dem.

Till exempel kan hennapulveret självt spädas inte bara med vatten utan med infusioner och avkok från olika örter.

Vanligtvis är örtteer framställda enligt följande: 1-2 msk. sked torrt gräs hällde en halv liter kokande vatten, och koka på låg värme (eller ludd i ett vattenbad) i ca 10-15 minuter.

Därefter avlägsnas buljongen från värmen, täckt med lock, lämnas i 30 minuter och sedan filtreras. Vid infusioner tas samma proportioner gräs och vatten, endast efter att ha kokt vatten, kompositionen kokar inte, men täckes helt enkelt med ett lock och lämnas i 1 timme, eller till fullständig kylning. Efter, filtreras igen.

I princip, om du köper torra örter i farmaceutisk förpackning, bör förberedelsemetoden skrivas på dem.

Innan avel ska avkok eller infusion upphettas till ett hett tillstånd.

När det gäller örterna som används för att göra hemlagade masker med färglös henna, är det till exempel en infusion av kolvfot, avkok av burdockrötter, infusioner av torrblod och björkblad lämpade för att förbättra hårväxten. För att stärka håret och mot deras förlust - avkok och infusioner av hummer och salvia.

Du kan enkelt hitta information om andra örter som passar din typ och egenskaper hos hår på Internet.

Alternativ 3

Hårmaskor från färglös henna med tillsats av vegetabiliska och eteriska oljor:

Det är mycket bra att lägga till naturliga oljor till redan utspädd färglös henna. Ungefärliga proportioner - 1 msk läggs till 1 engångsdel av henna. sked vegetabilisk olja (med mycket torrt hår kan vara 2 matskedar), eller 5-6 droppar eterisk olja.

 1. För torra, spröda och splittrade ändar är olivolja, kokosnötolja (1 tesked smält smör), avokadoolja, jojobaolja, cashewnötter och vetexperter perfekta.
 2. I närvaro av snabbt smutsande fettigt hår kommer det att vara bra att tillsätta den essentiella oljan av citron, limemetta och citronbalsam.
 3. För den allmänna förstärkningen och restaureringen av hår vitalitet - vegetabilisk olja av pistasch, kalendula och grönt kaffe. Ur eteriska oljor - myrraolja, ylang ylang och cassia.
 4. För håravfall, borrolja, eterisk olja av gran, cederträ och cypress rekommenderas.
 5. Tja, om du är orolig för mjäll, lägg till den eteriska oljan av pelargon, gran, enbär och kayaputa.

Metoden för att applicera färglösa henna masker med oljor är densamma som i fallet med henna masker som beskrivs i det första receptet. Endast tvätta dem ska vara med schampo.

Alternativ 4

När det gäller andra produkter som läggs till hemlagade hårmaskor från färglös henna, kan du experimentera som du vill.

 1. Så, om du har oljigt hår kan hennapulver spädas med lite uppvärmd kefir, sur mjölk, vassle, yoghurt eller grönt te. Och tillsätt det blötta svarta brödet, massan av färsk tomat, massan av sura frukter och bär, riven råpotatis, vetemjöl.
 2. Med en blandad och vanlig hårtyp, försök att lösa Henna med yoghurt eller liknande med grönt te, och tillsätt sedan sur grädde eller massan av vattenmelon, persika, druvor, äpplen.
 3. I närvaro av torrt hår är det bra att odla Henna med varm mjölk och tillsätt majonnäs, äggulor och 1-2 teskedar honung, keso, banan, persimmon, melon och aprikosmassa.

Ta proportionerna av tillsatta komponenter i ögat.

Hålltidstiden för masker med färglös henna och andra produkter under de första tiderna är också 25-30 minuter. I den efterföljande applikationen kan tiden ökas till 1: a timmen.

Skölj med schampo.

Färglös henna skiljer sig i konsistens från vanlig henna, och det är lättare att tvätta bort.

Alternativ 5

Maske mot håravfall: kokosnöt (fuktgivande, näring) olja 2 matskedar, ricinusolja 1.1 matskedar, cassia obovata 2 matskedar, någon essentiell olja för att stärka 5 droppar, mulani dregs eller grön lera 2 matskedar, avkok gräs eller varmt vatten.

Applicera på håret och lämna i 1 timme, skölj sedan av masken med schampo.

Alternativ 6

Mask för att stärka håret och mot deras förlust. Ångad henna på varmt vatten eller avkok av örter. Lägg till sesamolja eller olja av bingaradzh till den. Du kan lägga till några droppar essentiell olja.

Håll masken i 15-30 minuter, skölj sedan.

Alternativ 7

Mask för glans och hårvolym. Ångad Henna i varmvatten eller örtbuljong och tillsätt 1 msk. mandelolja och 1 tsk Dimexidum.

Håll i 30 minuter till en timme, skölj sedan. Du kan använda schampo. Denna mask kan utföras utan tillsats av Dimexidum.

Alternativ 8

En mask som täcker många aspekter: fuktar, närmar, stärker, ger sken och volym.

150 g Henna färglös + 2 äggulor + 2 matskedar mosad olja + 1 matsked olivolja + 2 matskedar vinäger + 2 timmar honung och ångad kryddnejlika med bryggning, eller du kan helt enkelt koka vatten. Pinks läggs till i skuggan av rött.

Skölj med schampo efter 1-1,5 timmar.

Alternativ 9

Mask för täthet och stärka håret. Använd försiktigt för dem som har torrt hår.

I en blandning av vatten och färglös henna tillsätt 2 msk. l. citronsaft, två äggulor, mager kockost. Applicera en tjock massa på håret, sätt på ett lock och linda en handduk runt huvudet.

Håll i ca 20-40 minuter, skölj sedan med schampo.

Alternativ 10

Mask för att återfuktas och återställa torrt och skadat hår.

Häll kokande vatten eller avkok av gräs 2 msk. cassia obovaty, insistera 15 minuter, tillsätt sedan massan av avokado och 1 msk. kokosnöt, castor, Bringaradzh oljor.

Tvätta av med schampo om ungefär en timme.

Alternativ 11

Att stärka fet hår.

Färglös henna zaparit på varmt vatten eller örttekoko, tillsätt 2 msk. l. citronsaft, blå lera 2 msk. och 1 msk. l. sesamolja eller olja av blengaradzh.

Håll dig från 40 minuter till en timme. Skölj håret väl med schampo.

Alternativ 12

Mask-schampo för hårvolymen.

Gör en blandning av färglös henna och nässla 2 till 1, tillsätt senapspulver (ca 2 matskedar blandning av 2 teskedar). Allt detta häll varmt vatten.

Blandningen appliceras på fuktigt hår och varar i 7 minuter, tvättas sedan av utan schampo med vatten, surgörs med ättika.

Du kan göra ett schampo utan senapspulver, helt enkelt skapa en blandning av henna på ett avkok av nässla eller kamille, till exempel. Vatten kan inte surgöras, om ditt hår reagerar dåligt på ättika eller om du är allergisk mot det. Bara i detta fall är det värt att skölja håret inte bara med vatten, men som en del av avkok som du inte har lagt till i henna.

Alternativ 13

Henna, äggula, 1: a. flytande honung, 1 msk. Cognac - allt detta blandar till en krämig konsistens. Det kan spädas med varmt vatten.

Applicera blandningen på håret, lägg sedan på en hatt, linda en handduk runt huvudet. Värme orsakas av brandy, det stimulerar blodkärlen i huvudet och hårlökarna, honung och äggula som ett sätt att stärka.

Håll i 15-30 minuter. Tvätta håret

Alternativ 14

Värm hönan med varmt vatten, tillsätt aloejuice, vitaminer och olja till blandningen. Applicera sedan på hårets rötter, fördelas över håret.

Sätt på en hatt, och lägg på en handduk runt huvudet. Håll masken i ungefär en timme, skölj sedan med vatten. Om det behövs kan du använda schampo.

Alternativ 15

Mask för att mjuka håret och ge det en volym.

1 msk. färglös henna, 1 msk. mandelolja (kan sesam, kokos, Bringaradzh, jojoba, etc.), varm kefir och 1 hl. citronsaft.

Håll i 15-30 minuter.

Alternativ 16

Mask med färglös henna för att accelerera och hårväxt.

Rör hennaen med krossad nässla och häll den resulterande blandningen med avkok av kullrot, kyla något och tillsätt 1 matsked. vetegroddarolja med några droppar eterisk olja. Blanda allt grundligt och applicera på torrt hår.

Sätt på en hatt och linda ett huvud över det med en handduk. Tvätta av masken efter 30 minuter. Du kan använda luftkonditionering.

Alternativ 17

Blanda 150 g henna neutrala, 2 äggulor, 2 msk. burdock olja, 1 msk. olivolja, 2 msk. äppelcidervinäger, 2 tsk honung och ångad nötkött eller bara kokande vatten.

Pinks läggs till i skuggan av rött.

Om ditt hår är "torrt" från henna

På grund av individens individualitet är det värt att notera att den färglösa henna med alla dess positiva egenskaper kan "torka" håret för vissa människor. Men det här undviks enkelt om du följer några regler och recept.

Först bör masker av färglös henna göras mer än en gång i veckan (oftare, och vissa kanske oftare - lyssna noga på din kropp, det berättar alltid vad du ska göra och hur).

För det andra, för att stärka håret, är det ofta tillräckligt att applicera blandningen endast i hårbotten, så hårlampan tar emot alla nödvändiga ämnen, men samtidigt får henna inte på håret själv. Men den här metoden är inte lämplig för dem som vill "återställa" skadat hår, släta "hårvågor" etc. För att göra detta behöver du fortfarande näring håret längs hela längden. I framtiden, efter att du har tagit ditt hår i ordning, kan du närvara bara hårrötterna.

För det tredje kan du fuktar håret med vegetabiliska oljor (sesam, mandel, jojoba, Bringaradzh, etc.). Oljan kan tillsättas direkt till blandningen och kan appliceras på håret efter att du tvättat henna.

Henna för ansikte

Henna används ofta i kosmetologi, och inte bara som en mask för hår. Mild rengöring och peeling effekt lämplig för huden. Kompositionen av henna är en speciell syra som binder kollagen i hudcellerna, vilket är mycket viktigt vid anti-agingprocedurer. Används för att näring huden, föryngra, lyft, till tonen, den har en vitare effekt. Huden efter en sådan mask blir elastisk och flätig.

Färglös henna är en tonic och används mot kokar, hematom, inflammationer och även herpes. Hjälper med överflödig fet hud från seborré.

Tonårsbekämpare rekommenderas ofta att använda färglös henna för att bekämpa inflammatoriska formationer i problemområdena i huden: akne, akne, svarta prickar. I det här fallet läggs lite teolja till den färglösa henna. Resultatet är ett medel som lindrar inflammation, normaliserar talgproduktionen och torkar ansiktets hud.

För att lätta fräknar och ge en matt skugga i ansiktet, rekommenderas att använda färglös henna med tillsats av borsyrainfusion.

För att uppnå maximal effekt av att applicera masken från henna, bör du rengöra huden före proceduren och behandla den med lotion eller tonic - så maskkomponenterna absorberas bättre av huden.

 • Torka en liten mängd Henna med varmt vatten till konsistensen av tjock gräddfil, låt den brygga i ca 5 minuter; Applicera ett tjockt lager på hela ansiktet eller på det önskade området (ju varmare Henna, ju bättre det expanderar porerna och låter de användbara ämnena tränga in). Håll kvar tills det är torrt. Maskan är väldigt lätt att tvätta av. Och om den "torkade" hennaen späds något med vatten, kan du gnugga ansiktet och få en skrubbande effekt. Överdriv inte bara det.

Henna Colorless Super Artcolor - recension

Vi gör håret VARMT och DENSE i struktur. Stärka dem och uppnå en längre tid med rent huvud + 16 bilder av henna och receptet för beredning i steg. Hårfoto

I början av barndomen använde hon hennafärgning för att ge en rödaktig nyans till hennes hår, och sedan dess var hon inte nöjd med det. Hon torkade specifikt mitt hår och efter sex månader bestämde jag mig för att använda färg, men hon gjorde det inte. Jag använde inte mer Henna.

Men. för en månad sedan kom jag över ett tips från Higher_high om henna Artkolor och jag bestämde mig för att prova på mig själv.

Jag köpte färglös henna, för Jag släpper min färg länge och vågar inte måla igen.

Jag noterar det färglösa så färglöst. dvs hon kommer inte att färga håret. Hörde många frågor tidigare från blondiner som "Kommer hon att måla dem blonda." Nej, jag kommer inte att måla. Även om jag hörde att trots allt, kunde vissa inte bevisa det och håret blev grönt. Därför, om du är rädd att Henna kommer att ge en nyans, applicera den på en liten strand och försök sedan bara på allt annat hår.

Jag förberedde det enligt reglerna. nämligen:

 • så att Henna inte torkar, använde jag kosmetisk olja (det kan vara någon kokosnötsolja, olivolja, kardborre, mandel, jojoba, havtorn).
 • att stärka håret sätta det på rötterna,
 • tillsatte vitaminer för hår skönhet,
 • höll henne i 30 minuter, eftersom för första gången gjorde och var rädd för att torka dem.

Nu specifikt om min beredning av henna:

Jag hällde 1 påse Henna i skålen (mitt hår skiljer sig inte i tydlig tjocklek, och det här beloppet var nog för mig). Mitt hår är långt över mitt axelblad.

Hällt kokande vatten till konsistensen av gräddfil.

Jag insåg att det var tjockt och tillsatt mer vatten.

Naryla täcker och gick för att tvätta mitt hår med en av mina favorit shampoo. Cherz återvände 30 minuter och fortsatte att förbereda henna. Jag tog olivolja och tillsatte det eftersom jag har mycket av det. Jag använde den i en senapsmask för hårväxt.

Han lade ca 1 msk. skedar för en sådan mängd Henna.

Tog vitaminerna A, E, B6, B12 och Aloe. De säger att B-vitaminer inte kan blandas, eftersom de förlorar egenskaper när de är blandade, men jag har praktiserat det under en lång tid och jag har tro på mirakel i självförslag. Om du är rädd, eliminera sedan några av dem.

Vitamin A och E bör alltid tillsättas tillsammans. De är en hårväxtaccelerator.

B6 normaliserar näring av hårsäckar, accelererar tillväxten och ger dem mer styrka.

B12 deltar i blodbildning.

Scarlet stärker håret.

Vitaminer A och E, jag tillade 1 tsk. Återstående 1 ampull. De säljs i ett apotek och kostar upp till 3-4 UAH. för ampullen.

Jag öppnade ampullerna med mina händer, men gör det noggrant. Och sprutan samlade in innehållet och hällde i henna

Tvättade håret med henna

Jag gör ibland en mask för hår av färglös henna. Och sista gången jag köpte den och läste den på paketet, visar det sig att du kan tvätta håret i allmänhet istället för schampo med henna. (Kanske är det bara nyheter för mig?)

Här idag och tvättad. Naturligtvis tog det lite mer tid än att tvätta med schampo (utspädd henna, kyla lite, applicera på hela huvudet, massage i 2-3 minuter, skölj längre). Men resultatet blev positivt överraskat: håret är rent, fluffig, glänsande, det luktar glatt gräs
Jag vet inte hur snart mitt hår blir smutsigt igen, vanligtvis tvättar jag dem varannan dag.

Men medan jag sitter hemma ska jag definitivt tvätta mitt hår med henna. Jag var mycket glad över att jag hittade en ersättning för kemikalier med laurylsulfater.

kommentarer

Jag hörde från min mans syster att de är mycket nöjda med "farmor Agafias mormors" tvål för badet. Det är för kropp och hår. Vi har nu svart tvål i badrummet, tvättar vårt hår ett par gånger - jag märkte inte några uppenbara skillnader från de andra produkterna. Kanske behöver du använda längre?

Tja, jag säger att Agafya passar för nästan alla. väldigt få undantag

i allmänhet beröm agafyu. men min schampo passade inte. kliande grumlig, mjäll, som snö i januari vid norra polen.

Wow!
Här är den första recensionen till mig.
Även om det kanske är ett alternativ när man är lämplig och den andra inte är?

Ja, det är samma problem. Planer för att försöka "naturlig" schampo Mirra och Natura Siberica.

Ja, det är samma problem. Planer för att försöka "naturlig" schampo Mirra och Natura Siberica.

Jag måste prova det, men jag har inte kunnat hämta shampoo i ett år nu.

En dålig sak: det är inte så fort som schampo. Jag var fortfarande på mammaledighet, tvättar mitt huvud med en blandning av äggula + kaffe + vatten. Bra också Men nu är det ingen tid för det här igen, jag bytte till schampo och ett ägg med kaffe bara på helgen.

En dålig sak: det är inte så fort som schampo. Jag var fortfarande på mammaledighet, tvättar mitt huvud med en blandning av äggula + kaffe + vatten. Bra också Men nu är det ingen tid för det här igen, jag bytte till schampo och ett ägg med kaffe bara på helgerna.

För att vara ärlig vet jag inte. Förundrade dig Jag ryckte på internet och hittade vad du är (talar inte riktigt om hår, men fortfarande)
Masker med äggula är användbara:
Sammansättningen av äggulor innehåller många användbara och nödvändiga för våra hudämnen, inklusive makro och spårämnen som fosfor, kalcium, kalium, natrium, järn etc., liksom vitaminerna i grupp B, D och vitamin A (huvudprocenten ). Men det är vitamin A som är ansvarigt för hudens fuktnivå, och dess brist leder till torrhet och flaking av huden. Dessutom innehåller äggulan ett element som lecitin, som har en tonisk, mjukgörande och fuktgivande effekt på huden, hjälper till att återställa dess skyddande funktioner och förbättrar också penetreringen av väsentliga näringsämnen i de djupare skikten i huden. Därför är äggula masker ett utmärkt sätt att ta hand om torr hud.
Men hur är det med kaffe som finns:
Enligt en studie som utförs av forskare från State University of New Jersey, USA (State University of New Jersey), hindrade koffein klart utvecklingen av hudcancer. Forskare har studerat den möjliga mekanismen för detta skydd.

När solstrålning träffar huden förändras strukturen hos DNA-segment i sina celler vilket leder till utvecklingen av cancer. Koffein har en specifik egenskap för att förstöra skadat DNA.

Således kan defekta skadade hudceller inte längre dela sig och bli maligna.

Dessutom har forskare märkt att kaffe, applicerat som en kräm eller gel till huden direkt efter ultraviolett bestrålning, orsakar död för alla skadade celler.Nästa Artikel
Hur färgar håret med henna och basma? Foto steg guide