Hur man rengör en kam


Kam - nästan det enda kosmetiska objektet som används av varje kvinna varje dag. Dessutom är det också en hårvårdsprodukt, vars renhet är direkt relaterad till kvinnornas lockar.

Under borstningsprocessen ackumuleras fett, rester av döda celler och smuts på borsten. Ju oftare ägaren använder en borste, desto mer smuts ackumuleras på den.

Med tiden börjar smutsen påverka håret när det kammade på ett negativt sätt. Rena och glänsande lockar förlorar sitt attraktiva utseende, blir sköra och tråkiga.

Att undvika ett sådant obehagligt fenomen kan vara det enda sättet - genom regelbundet rengöring av produkten från smuts. Oftast genomförs sådana åtgärder med hjälp av schampo, flytande tvål, alkohol och andra rengöringsmedel för disk.

Så här rengör du en massagekam

Innan du börjar rengöra massageborsten från smuts måste du bli av med allt hår som har ackumulerats på det. För dessa ändamål kan du använda en platt borste eller kam.

För att tvätta bort smuts och rester av hårprodukter måste du:

 • blanda 1 liter vatten, 3-4 matskedar vinäger och 2 matskedar schampo;
 • produkten ska sänkas i lösningen under 6-10 minuter;
 • Tvätta den rengjorda borsten i varmt rinnande vatten och torka av med en handduk.

Om möjligt borstar borgen med hårtork.

Hur man rengör en rund kam

Vid rengöring av en rund kam kan det förekomma oförutsedda svårigheter i samband med inmatning av fukt i borsten.

Det är bäst att rengöra med en gammal tandborste, schampo eller flytande tvål. Alternativt kan du använda en mascaraborste som tidigare tvättats i varmt vatten och tvål.

För rengöring kan du använda diskmedel och alla ämnen som tar bort fett, inklusive alkohol. Suit i detta avseende och herrskolor.

Hur man rengör kammen

Kombiner är gjorda av naturmaterial - trä, ben, horn.

För att rengöra kammen och inte skada sin struktur, bör du ta hand om rengöringsprodukterna.

Innan du börjar rengöra bör du:

 • ta bort allt hår från kammen;
 • Blötlägg en bomullspanna i alkohol eller alkoholhaltig substans.

Vatt skivan för att torka varje tand i kammen, du kan behöva upprepa proceduren. Blöt i vatten, eller använd diskmedel inte värt det.

Så här rengör du naturliga hårborstar

Rengöringsborstar från naturmaterial tar lite mer tid än från artificiella, men professionella frisörer rekommenderar dem oftast.

Från trä

Träborstar anses vara perfekta för hårvård. De är miljövänliga, säkra att använda och lätta att rengöra.

För att rengöra en träborste behöver du en bomullsplatta, någon vodka eller alkohol:

 • Vata måste blötläggas i vodka, och sedan bör det hållas på varje borsttänder flera gånger;
 • Alkohol klarar sig bra med fettavlagringar, mjäll och smutsrester. För att rengöra en stor borste med täta rader av tänder helt, behöver du flera bomullsvattor. Alkohol kan ersättas med triple cologne. Än en gång är det värt att notera att träborsten inte är blöt.

Naturlig borste

Produkter från naturliga borstar är något svårare att rengöra än vanlig plast eller trä.

Först måste du använda en tandpetare och ta bort allt hår som fastnat mellan borsten.

Blöt penseln ur borsten är inte nödvändigt, torka det flera gånger med en tandborste och schampo. Detta bör ske noggrant, borsten borde inte skadas. I stället för en tandborste kan du använda en långborstad hushållsborste. Du kan köpa en sådan borste i vilken maskinvaruhandel som helst.

Från horn och ben

För rengöring av produkter från horn och ben kan du använda läsk, ättika eller vanligt schampo. Det räcker att placera ett litet valt rengöringsmedel på kammen och torka den med en bomullsplatta, eftersom den kommer att lysa med glans och renhet.

Du kan påskynda rengöringen med en tandborste eller en platt kam med tätt placerade tänder. För att torka borsten från hornet, eller om benet inte behövs, torka bara det med en handduk.

Från turmalin

Turmalin är ett kristallint formminne som används för att tillverka smycken, radiokomponenter och medicintekniska produkter av hälsofrämjande natur, inklusive hårborstar.

Turmalin är ett naturligt fast mineral, så när du rengör kammen från den, kan du använda samma verktyg som vid rengöring av produkter från horn och ben.

Borsten kan blötläggas, tänderna rengöras med alkohol, soda eller vinägerlösning (2 matskedar vinäger och 1 liter vatten är tillräckliga för beredning). Turmalin är inte rädd för varmt vatten, eftersom det kan användas säkert för rengöring.

Av silver

Silverprodukter rengörs bäst med tandpulver eller läsk. Vinäger, såväl som alkoholhaltiga ämnen kan också användas, eftersom de tidigare har löst dem i en viss mängd vatten.

För att rengöra en silverborste måste du bara använda bomullsplattor. På silver kan det förbli repor, eftersom metallprodukter, som en kniv och nagelfiler, är det bättre att inte använda som ett rengöringsmedel.

Hur man snabbt rengör kammen hemma

Rengöring av smutsskammen är inte det trevligaste förfarandet, speciellt om du inte har de nödvändiga verktygen och kunskapen om vad den här produkten består av.

Av plast

Plastprodukter är lätta att använda, slitstarka och mer än praktiska eftersom de inte är picky om de produkter som används för att rengöra dem.

För att bli av med smuts, damm och plack måste du:

 • Rengör plastkammen från håret med hjälp av en kam;
 • en borste med privata tänder och ett stort antal hår ihop i dem rengörs med en tunn kniv eller en nagelfil eller en tandpetare;
 • en plastkamma kommer inte att skada blötläggningen i en lösning av ammoniak och hårschampo (för att förbereda lösningen behöver du 1 matsked alkohol och samma mängd schampo, 1 liter vatten);
 • kam bör sänkas i lösningen i 25-35 minuter;
 • skölj den tvättade penseln under en kraftfull ström av varmt vatten;
 • efter att kammen tvättats, bör den undersökas för hår och smuts för att hitta någon, det är nödvändigt att använda en gammal tandborste och schampo.

Trassel teaser

Tangle-teaser typ kammen är oftast gjorda av plast.

Tillverkare vialade med varandra för att prisa produktens kvalitet, övertygande kunder att kammen är lämplig för huvudmassage såväl som för normal användning, förbättrar hårstrukturen, blodcirkulationen, spärrar inte spetsarna.

Kammens tänder är ordnade i flera rader, vilket gör det lite svårt att rengöra från hår och smuts.

Att rengöra lämpliga medel som: schampo, diskmedel för disk, alkohol. Vinäger och läsk kan också användas genom att spädas i 400-500 ml vatten och droppar kammen i den resulterande lösningen för blötläggning i 30-35 minuter.

Av metall

För att rengöra en metallkam behöver du:

 • minst 1 liter varmt vatten
 • soda;
 • tandborste.

I ett litet bassäng behöver du hälla lite vatten, sänka kammen där med tänderna ner och lämna i denna position i 3-4 minuter.

Applicera lite tandkräm eller tandpulver på tandborsten, torka kammen noggrant med den. Proceduren upprepas till fullständig rengöring, skölj sedan under rinnande vatten.

När kammen är rengjord måste den torkas noga, eventuellt med en hårtork. Om detta inte är klart kan kammen rosta.

silikon

Silikon kam vård är ganska enkelt. För att rengöra denna kam från smuts måste du förbereda en ättiksyra eller läsklösning med tillsats av en viss mängd schampo eller diskmedel.

Du kan bara borsta kammen när det är av med hår som fastnat mellan tänderna. Rengöring görs med en tandborste eller bomullsplatta.

Om kammen är mycket smutsig får den suga i varmt vatten i 10-15 minuter. Silikon deformeras inte under påverkan av fukt och värme, eftersom rengöringsprodukter som tillverkas av det inte orsakar svårigheter.

Video: Hur lätt är det att tvätta en kam

Titta i videon, hur man rengör olika kamar hemma.

Comb Care Tips

För att hålla kammen ren och säker att använda lite längre än vanligt behöver du:

 1. Ta bort håret från henne varje dag.
 2. Tvätta kammen under rinnande vatten med rengöringsmedel varje vecka.
 3. torka kammen med bomullspuddar som fuktas med alkohollösning regelbundet.

Före avlägsnande av små hår ska hårborsten blötläggas i vatten. Processen kommer att accelerera.

Efter att kammen tvättats måste den torkas. Ackumulerad fuktighet kan orsaka mögel. Detta problem är särskilt relevant när det gäller massage och runda borstar. Det kommer bli svårt att bli av med formen på grund av dess yttre osynlighet, den här kammen måste kastas bort.

Rengör din kam - ingenting är lättare

Med tiden uppträder på alla hårborstar föroreningar - damm, oljig raid, rester av skum, lacker och andra medel. Hennes regelbundna rengöring är ett viktigt steg i hygien. Om du försummer detta, kommer håret, även efter tvätt, att se ut som ett smutsigt.

Varför rengör din hårborste

Damm, fett utsöndrat av hårbotten, hårflingor och andra föroreningar kvarstår på kammen. Från allt detta behöver du regelbundet bli av med. Om du inte rengör kammen 1-2 gånger i veckan, passerar all smuts som ackumuleras på vårt rena hår.

Hårborstar - ett oumbärligt verktyg för att skapa frisyrer och daglig hårvård

Typer av förorening och hur man hanterar dem

Varje förorening avlägsnas i enlighet med vissa nyanser:

 1. Om du behöver bli av med lös hår som har förblivit på kammen, intrasslad mellan tänderna och stramt fast vid dem, använd nagelsax, tandpetare, kam med ett skarpt handtag. Detta bör göras efter varje kamning. Om du tillåter ditt hår att ackumuleras, kommer mikrober att multiplicera på kammarens yta, eftersom det är en gynnsam miljö för dem. Du kan rengöra hårborsten med en kam med ett långt handtag
 2. Smuts är det generella namnet på allt som finns kvar på kammen: hår, damm, partiklar av subkutant fett, mjäll och rester av kosmetika. Våt rengöring med tvållösningar eller alkoholhaltiga produkter krävs här. Det finns också ett enkelt och effektivt sätt att rengöra eventuella hårborstar (borstar, kam, massage, metall, rund med naturliga borst): Krama rakskummet på hårborttagna produkter och lämna i en halvtimme eller mer och tvätta sedan av det. Rakskum - Universal Cleaner för alla hårborstar
 3. Om du märker en obehaglig blomning av vit färg, måste du också bli av med den. Dessa är fettpartiklar som hårbotten utstrålar. Det ackumuleras och multipliceras aktivt mikrober. Det kräver desinfektionsmedel, desinfektionsmedel - lösningar med ammoniak eller väteperoxid. Bakterier multipliceras i fet plakett, därför att rengöra hårborstar, använd desinfektionsmedel, såsom väteperoxid

Rening metoder

För varje material måste du välja egen rengöringsmetod, för att inte bara hantera föroreningarna och förhindra deras utseende, men också att inte skada kammen. Till salu hittar du metall, plast, träborstar, massagekamper, kammusslor.

Sätt att rengöra trähårborstar

Trä - det mest naturliga materialet som används för att producera kam, som inte gillar fukt. För att rengöra kammen från det, är dessa metoder lämpliga där vatten är närvarande i mycket små mängder. Och det är bättre att göra utan det. För denna användning:

 1. Vi fuktar en bomullspinne i det valda verktyget.
 2. Torka trätänderna och resten av produktens yta från alla håll. Alkoholbaserade vätskor löser upp damm och fett genom att rengöra kammen. Förutom tampongen kan du använda en bomullspinne: den kommer att tränga in i alla svårtillgängliga platser.
Trähårborstar rengörs med alkohol eller vodka

Så tvättar man en plastkam

Plast är en av de mest motståndskraftiga mot fysiska och kemiska effekter av material. Därför använder de inte bara alkoholhaltiga ämnen, utan också aggressiva ämnen vid rengöring. Hårborste rengöras från gammalt hår med händerna eller med en tandpetare. Därefter bli av med fettpartiklar utsöndrade av hårbotten, liksom damm som vidhäftar dem. Detta görs på flera sätt:

 1. Använd en lösning med schampo: I ett halvt glas varmt vatten, späd en tesked shampoo, sätt en kam i den i 30 minuter och tvätta sedan produkten under rinnande vatten.
 2. De förbereder en tvållösning med ammoniak: Lös upp flytande tvål i varmt vatten (1 tsk per glas) och tillsätt en liten mängd ammoniak. Sedan placeras kammen i den resulterande produkten i en halvtimme och tvättas sedan med rent vatten. Lösning från flytande tvål och ammoniak - bra rengöringsmedel för plastkam
 3. Renat med bakpulverpasta: vatten tillsättes till en liten mängd bakpulver till en ganska tjock uppslamningstillstånd. Tandborste sätter gruel på kammarnas tänder, smuts av smuts och tvätta produkten med vatten. Kashitsa från läsk och vattenhorsho tar bort smuts från hårborstar
 4. Användning av en lösning av blekmedel (förhållandet mellan vatten och blekmedel 9: 1) eller väteperoxid. Kammen lämnas i dessa produkter i en timme eller mer, tvättas och torkas.
Plastborsten rengörs med tvålvatten, natron och andra medel.

Användning av en lösning från blekmedel eller väteperoxid är också en desinfektion. Därför är metoden effektiv i närvaro av hårbottenparasiter, exempelvis löss.

Video: hur man rengör en hårborste med natron

Rengöring av metallkammen

Torra pulver - kök eller tvätt - är väl lämpade för rengöring av metallborstar. Något olika sätt att använda dem:

 1. Användning av rengöringsmedel för köksytor (PemoLux, Biolan, Pemoxol): Applicera lite av produkten på en våt tandborste och gnugga kammen med den resulterande pastaen tills all smuts har lämnat metallen. Sådana pulver består av aggressiva ingredienser som syftar till fullständigt avlägsnande av fett. Skölj rengört hårborste noggrant med rinnande vatten och torka av med en våffel eller handduk.
 2. Tvättmedel (1,5 tsk.) Späd till ett halvt glas vatten och lämna kammen i en sådan lösning i en halvtimme. Skölj sedan med vatten och torka noggrant.

Metall är ett material för vilket rost inte är likgiltigt, och därför kan den inte vara våt på något sätt: kammen försvagas hopplöst.

Hårborstmetall kräver noggrann torkning efter rengöring

Skötsel av produkten med naturliga borsttänder

Naturliga borstar är samma hår, och därför kan du tvätta dem med schampo:

 1. Efter att ha rensat hårborsten från det kvarvarande håret på det, fördela schampo över hela borsten.
 2. Lämna på i 10-15 minuter.
 3. Placera i ett glas varmt vatten och använd en plastkam eller en tandborste, ta bort schamponet från borsten och all smuts som lätt går bort med den.
 4. Skölj kammen under kranen och låt handduken vara tills den är helt torr.

Det rekommenderas att torka en hårborste bara en borste upp. Andra positioner kan deformera det.

Så här rengör du en massagekam

Massage kallas masshushborstar, vars tänder är ordentligt fastsatta i en gummi- eller nyloninsats. Dessa produkter har en komplex form. Rengöring av dem är inte alltid bekvämt.

 1. Tandpetare eller händer borstar kammen från håret kvar på det. Du kan också använda en plastkam, tandborste eller till och med en annan massagekam.
 2. Vi förbereder en rengöringslösning: i 1 liter varmt vatten spädar vi 3 msk. l. 9 procent ättika, tillsätt 2 msk. l. schampo, blanda noggrant tills tillräckligt med skum bildas.
 3. Vi bearbetar dem en produkt. Vi suger inte: det lim på vilket gummit med tänder planteras tolererar inte nedsänkning i vatten, och även då är det nästan omöjligt att hälla ut det från kamens inre utrymme.
 4. Skölj med rent vatten och skicka till torr.

För massage kam använda en annan lösning:

 1. I 1 liter vatten tillsätt 2 msk. l. schampo, 1 tsk. väteperoxid och ammoniak.
 2. Det resulterande verktyget torkar förorening.
 3. Tvätta och låt lufta tills det är helt torrt.
Massagekammar kan inte blötläggas i vatten.

I någon rengöringslösning för kamning kan du lägga till några droppar essentiell olja eller en blandning av dem för att ge en trevlig arom. Lämpliga oljor av grapefrukt, bergamot, citron.

Eftersom det är omöjligt att dränka borsten på batterier, men du måste tvätta det regelbundet, kan du använda ett enkelt sätt: Dra ut batterierna och ta bort smuts från tänderna med en gammal tandborste med diskmedel. Att sällan måste göra det, efter varje användning måste du ta bort alla hår.

Ta bort batterierna innan du rengör den elektriska massageborsten.

Hur man rengör en rund kam

 1. Bli av med hår med en tandpetare.
 2. Förbered en av ovanstående lösningar.
 3. Fördunka i kammen vid den tid som anges i instruktionerna.
 4. Vi får, vi tvättar, vi torkar.
En rund hårborste, som alla andra, behöver rengöring.

Video: hur man rengör hår och smuts från en kam med depilationskräm

Hårvård regler

Det finns flera grundläggande rekommendationer för vård av kam:

 1. Rengör produkter minst en gång i veckan.
 2. Gnugga inte tänderna mycket eller deras fästning på ramen: du kan bara bryta dem.
 3. Bra torkning av kammen efter rengöring är ett viktigt villkor för långvarig användning av frisörverktyget.
 4. För att bli av med håret på borsten varje gång efter att ha använts.
 5. Varje 3 eller 4 månader för att ändra kammen.
 6. Så att borsten eller kammen, som du alltid bär med dig, inte förlorar sin form och inte lockar överflödigt smuts - få ett skyddshölje för dem. Skyddet hjälper till att bevara kammen och skyddar mot smuts

Observera reglerna för vård av hårborstar och rengör dem ordentligt. Välj en metod enligt produktens typ och material. Så ditt hår kommer att lysa med en ny kraft, damm och smuts från obehandlade penslar kommer inte att lösa sig på dem.

Så här rengör du en massagekam

Massage kam är en av de ofta använda toalettartiklarna, det är nödvändigt att hålla det rent ständigt, eftersom det berör hårbotten och håret flera gånger om dagen. Skräp, kosmetika, damm deponeras på kammen, allt detta i facket kommer att fläcka håret om och om igen medan man kammar till och med tvättat hår. I dagens artikel kommer jag att berätta för dig hur du rengör en massagekamma hemma enkelt och enkelt.

Det finns olika sätt att rengöra kammen, vilken är rätt för dig i ditt fall. Det rekommenderas att göra städning minst två gånger i veckan, endast i så fall kommer ditt hår inte att vara föremål för förorening.

Ta bort förlorat hår

Tvättade smuts av olika ursprung

Bli av med vit blomning

Vi rengör en kam från ett träd

Så här rengör du en massagekam

Sådana kamar är de svåraste att rengöra, eftersom tänderna är fastsatta i en gummi- eller nyloninsats och förhindrar tillträde till själva basen. Fortsätt enligt följande. Ta bort befintligt hår mellan tänderna och förbered sedan lösningen för ytterligare rengöring. Du behöver: 0,5 liter varmt vatten, 1,5 msk. l. ättika, 1 msk. l. schampo, då måste du blanda allt grundligt. Det rekommenderas inte att suga massagekammen i lösningen, eftersom vätskan tränger inuti kommer helt enkelt att förbli inuti produkten och därigenom leda till att du undviker basen på toaletten, vilket gör det olämpligt. Rengör därför med tandborste, bomullspinne eller bomullspinne. Därefter torka produkten noggrant.

Jag hoppas verkligen att artikeln om hur man rengör en massage kam kommer att vara till nytta för dig, var jag glad att hjälpa dig. I händelse av att i någon av de sysslor du behöver vår hjälp, bara bjuda in oss och vi kommer inte vara långa när vi kommer. Beställ en hustjänst för en timme eller en man i en timme i St Petersburg och njut av din fritid med att göra ditt företag.

© 2015 Siyanie LLC
Alla rättigheter förbehållna.

Vi rengör kammen: vi väljer metoden beroende på materialet och formen på produkten

Kam - ett oumbärligt hygienartiklar. I kontakt med hennes hår samlar hon allt som har ackumulerats på dem. Nästa gång du använder någon av denna smuts, går den tillbaka till håret, och nästa lager sitter fast i tänderna.

Om du tvättar det regelbundet och ordentligt, kommer vård inte att orsaka problem, och ditt hår kommer att skyddas mot ytterligare förorening. Borstkammar utförs varannan vecka med kort hår och en gång var sjunde dag - med långa.

Orsakar föroreningar kam

Det finns alltid orenheter i hårbotten och håret som ackumuleras mellan tänderna i en obehaglig grå patina.

Kammen samlar partiklar av död hud och mjäll, lös hår och damm.

Dessutom limar stylingprodukterna allt på tänderna ännu mer.

Vad är skadligt smuts?

Använd en smutsig kam - gör stor skada på ditt hår.

 1. För det första, till och med helt tvättas, börjar de genast att se smutsiga ut.
 2. För det andra kan infektion uppstå. Seborrheisk dermatit, som kan gå till pannan eller näsan, bidrar till utvecklingen av mykos, ibland skallighet.

Dessutom kan insekter, mögel eller svamp uppträda i döda partiklar.

För varje kam är du rengöringsmedel

I alla hem finns alltid en mängd tillbehör - kammar, penslar, massagekamper. De kräver alla dagliga vård.

De är gjorda av olika material: naturligt och artificiellt, beroende på detta och välja tvättmetod.

Rengöring av eventuell kam i hemmet börjar med att håret avlägsnas på det: de avlägsnas för hand.

Om detta inte kan ske direkt, är det nödvändigt att lyfta den ackumulerade massan av håret från basen med något skarp: en nål, en tandpetare, en virkade krok och skär med sax. Det är bättre att suga det torkade håret i varmt vatten med tvål.

Tvätta kammar med pensel för att färga håret med en gammal tandborste, speciell rengöring för kammar och borstning.

Hur man rengör en träkam

Om du fortfarande måste tvätta den här kammen, måste den snabbt och noggrant torkas.

Rengöring med alkohol

Trä behandlas bäst med alkohol (vodka) med en bomullspinne. Varje klyftning torkas försiktigt från alla håll, byter pinnar som det blir smutsigt.

Våtservetter

Det är mycket bekvämt att rengöra med våtservetter: de kommer inte bara att avlägsna smuts utan också desinficera ytan utan att väta veden.

Tvätta en rund kam

Tvättbyte är inte lätt: det kommer till speciellt mycket hår och damm.

Tvållösning

Eventuellt tvättmedel läggs till bassängen med vatten, borstningen fuktas och torkas mellan tänderna med en pensel. Våt inte mycket.

Schampo, väteperoxid eller ammoniak

 • vatten - liter;
 • schampo - 2 msk. l.
 • ammoniak - 1 msk. l.
 • väteperoxid - 1 msk. l.

Om borsthuset inte är trä kan du dränka borsten i en halvtimme.

Lufttork eller hårtork.

Hur man rengör massage

Det tar bort damm och smuts från håret väl, men förorenar också sig mycket snabbt. Du bör tvätta det ofta, men du bör inte blöta det mycket: basen kan komma ifrån.

Tvållösning

 • varmt vatten - liter;
 • tvättmedel - 1 msk. l.

Shampoo med ättika

 • varmt vatten - 1 l;
 • schampo - 2 msk. l.
 • ättika 9% - 3 msk. l.

Om penseln inte är rädd för vatten kan du suga den i 10 minuter innan du tvättar den.

Flytande tvål med ammoniak

 • varmt vatten;
 • ammoniak - 1 msk. l.
 • flytande tvål - 30 ml.

Ammoniak kan ersättas med 9% ättika.

Soda Vinäger

Rengör massageborsten med vatten och ättika, sätt lite läsk på tandborsten och gnugga den mellan tänderna. Skölj först med ättiksyra och rengör sedan.

Tvättat hår kam från plast

Det är lättast att ta hand om en sådan kam.

Schampo skum

 • schampo (porslin) - 2 msk. l.
 • varmt vatten.

Slå till skummad, blöt i 15 minuter, tvätta med en pensel.

Bakpulver

Om våldet är dåligt tvättade kommer läsk att komma till räddningen. Dampa en pensel i vatten, doppa den i läsk, rengör den mellan tänderna, speciellt vid basen.

Du kan göra en stark lösning av läsk i varmt vatten och doppa kamma i det i 20 minuter.

Liquid ammoniak shampoo

 • vatten;
 • schampo;
 • ammoniak - 1 msk. l.

Kamma sätta i lösningen i 10 minuter, rengör, skölj.

Rakskum

Detta är ett av de mest enkla och effektiva sätten: skum tar bort föroreningar väl.

I 15 minuter appliceras skummet på tänderna och kanske behöver de inte ens tvättas: agenten kommer att lösa smuts.

Regler för snabb rengöring av metallkammar

Sådana tillbehör kan tvättas på något sätt, men omedelbart efter bearbetningen måste de vara helt torkade (de kan rostar).

Rengöringsmedel "Biolan"

Denna produkt innehåller ämnen som bryter ner subkutant fett, med allt rengörs det snabbt och enkelt.

Tvättpulver

Torka något pulver, dra kamma i en timme, tvätta med en pensel, skölj i rent vatten.

Bakpulver

Att gnugga tänderna en våt borste med natron.

Naturliga borstkammar

Mycket användbart tillbehör till hår: Det fördelar fett längs hårets längd, så att du kan undvika torra ändar. normaliserar deras näring genom att förbättra blodcirkulationen; elektrifierar inte.

Men en sådan kam är hållbar endast med noggrann hantering:

 • Om du samlar mycket hår på en borste kommer det att bli problematiskt att ta bort dem.
 • Om du tar bort håret kraftigt, kan borsten vara kvar i dina händer.
 • om borstarna är böjda, kommer de att bryta.

Med slarvig hantering av borst kan du bli skadad: injicera, tryck den under nageln.

Shampoo med ammoniak

 • vatten - liter;
 • schampo - 3 msk. l.
 • ammoniak - 5 droppar.

Doppa borsten (inte hela borsten) i lösningen i 10 minuter, tvätta med en mjuk trasa eller svamp. Soak under lång tid kan inte vara: borsten kan komma av.

Sjampoen ska vara silikonfri. Torka ner på en fuktabsorberande yta.

Hur man rengör kammen med ammoniak och diskmedel beskrivs i videon.

Hur uppnås absolut renhet?

 • Från tid till annan måste kammen desinficeras.
 • Ibland räcker det bara att torka tänderna med en alkoholtorka.
 • Du kan hålla i en koncentrerad tvållösning, men inte mindre än tre timmar.
 • Kammusslor kan kokas under lång tid (en timme eller längre).

Tillgängliga desinfektionsmedel:

 • vatten - 9 delar;
 • blekmedel - 1 del;
 • behandlingstid - 1 timme.
 • vatten - liter;
 • ammoniak - 1 msk. l.
 • exponeringstid - 10 minuter.

För stora volymer bearbetning på försäljning finns speciella droger som helt dödar bakterier - Alaminol, Aquaminol, Alpinol.

Alltid perfekt hårborste

Renligheten blir perfekt om:

 • ta bort håret efter varje kamning
 • skölj regelbundet med tvålvatten;
 • Torka ofta med desinfektionstorkar;
 • tillåter inte andra att använda det;
 • ändra det minst en gång per år.

Damm i kombination med talg är en utmärkt miljö för utveckling av bakterier som orsakar hårsjukdomar. En ren kam skyddar ditt hår mot infektion.

Comb care: hur man rengör hemma

För någon kvinna är massage eller kam ett viktigt ämne för personlig hygien och ett nödvändigt verktyg för att skapa vackert hår hemma. Bössor, borstar och enkla kamar hjälper till att skapa en vacker och välsköttsbild, men de blir snabbt smutsiga och täppt med hår. Därför är många kvinnor oroliga över hur man rengör en kam med hjälp av tillgängliga verktyg.

Hur rengör man snabbt kammen från håret

Det är nödvändigt att ta bort hår från en pensel varje kväll, som tillsammans med hår mellan tänder eller borstar, hudpartiklar och subkutant fett, ackumuleras rester av mousses och lacker, vilket bidrar till tillväxten av bakterier och orsakar mjäll och allergiska reaktioner i hårbotten. Det tar lite tid att rengöra borsten från håret, eftersom det är lätt att rengöra kammen.

Snabbt rengöra produkten från håret hjälper något tunt föremål. Dessa kan vara:

 • saxar,
 • lång nål;
 • stickning nål;
 • tandpetare.

Passa till ett hörn av en tunn kam. Gå igenom spåren i något av dessa föremål och ta sedan bort håret från kammen för hand. Den rengjorda borsten tvättas också en gång i veckan.

Så enkelt rengör du en massagekam från plack

Massazhka har en komplex form och många tänder, så det är svårt att rengöra håret och smutsen från kammen. Om massagen sällan tas om hand, kommer det att bli nödvändigt att bli av med smuts och fettavlagringar grundligt, eftersom du inte kommer att kunna rensa kammen snabbt.

För att rengöra tänderna och kammarens botten från plack och smuts, förbereda en lösning av 9 procent bordsvinäger och hårschampo blandat i lika delar. Skum lösningen och applicera på massazhku. Tvätta en liten massage med lösningen och tvätta sedan i rent vatten tills allt skum är borta. På detta sätt kan du effektivt rengöra massage från plack och smuts. Det torkar bara produkten.

Så tvättar du plastprodukter

Kombiner är oftast gjorda av plast, som är enklare att rengöra än massage och borstar. Ja, och själva materialet är motståndskraftigt mot olika kemikalier och hushållsprodukter, så tvätta kammen för hår, tillverkad av plast, är lätt.

Rengör plastkammen med tvålvatten. För att göra detta kan du i varmt vatten späda ut schampot eller flytande tvål. Kammen nedsänktes i lösningen och lämnades i 15-20 minuter. Därefter är det lätt att torka bort smuts, rester av talg och partiklar av hårprodukter som fastnar på kammen. Om föroreningen är stark, sätt sedan 5-7 droppar ammoniak i tvållösningen. Om kammen är förorenad från talg, kan du späda diskmedelet, som effektivt klarar av fettet, för att rengöra det i vatten. Tvätta kammen i rent vatten efter behandling.

Mörkblom kan lätt avlägsnas med bakpulver, eftersom det inte räcker att rengöra kammen hemma endast med tvålvatten. Pulver hälls på tänderna och torka produkten med en trasa eller svamp. Du kan också använda en tandborste för bekvämlighet om depositionen är svår att rengöra. Sedan tvättas sodan med vatten.

Hur man rengör en naturlig kam från smuts

Även om produkter som tillverkats av naturliga material inte tolererar exponering för kemikalier, tvättas massor med naturliga borstar med schampo. Denna lösning är bäst för dem. Men inte alla vet hur man ska tvätta en kamma ordentligt från naturmaterial.

Torka inte borstar av naturligt borststoft, subkutant fett och andra föroreningar. Därefter kommer de snabbt i förfall, så dessa produkter måste rengöras regelbundet. För att göra detta utspäddes schampon i vatten och skum. Applicera skummet på borsten och sprida sig över hela ytan av produkten. Lämna i 20-30 minuter. Efter borstning ska tvättas under rinnande varmt vatten och låt torka med borst upp.

Hur man rengör en träkam

Kombinera med träkam har fördelar för hår, men trä är ett skottigt material. Huvuddragen i träprodukter är att de inte tolererar vatten. Fukt är skadlig för dem, så en kam av trä ska inte doppas i vatten eller tvättas med ett flytande rengöringsmedel.

Det är bättre att rengöra kammen eller massagen av trä med medicinsk alkohol eller vodka.

De gör ett utmärkt jobb med smuts, ta bort damm och mörka avlagringar från produkten. Fuktar ett tips av en servett, en liten bit trasa eller en bomullspinne i en alkohollösning och rengör ytan på produkten. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt mellanrummen mellan tänderna.

Vi rengör runda kammen

En kam med en rund bas och borst av naturmaterial eller metallkvalitet kallas borstning. Brasning används för att skapa komplexa frisyrer eller styling. Stylister använder olika typer av borstar: med korta och långa tänder, naturliga och konstgjorda borst, bred och smal bas. I borstningshjärnor skiljer sig från andra kammer, eftersom de kräver mer noggrann vård.

Eftersom borstningen är en cirkelkam, täckt på alla sidor med tänder eller borst, ackumuleras en stor mängd smuts och hår i den. Det är bättre att inte dra håret, men att ta bort det med en tandpetare, nål eller annat tunt och skarpt föremål. Men innan du rengör en rund kam måste du värma upp det lite med en hårtork. Så håret är bättre borttaget.

För tvättning borsta laga tvållösning. Några droppar alkohol och väteperoxid läggs till det. Produkten hålls i lösning i ungefär en timme. Därefter är det mycket lättare att ta bort smuts.

desinfektion

I närvaro av hudsjukdomar, när löss och andra parasiter uppträder i håret, bör kammen desinficeras.

Som en desinfektionsmedel lämplig klorlösning eller en lösning av vatten och väteperoxid i ett förhållande av 10: 1. Produkten nedsänktes i en lösning av blekmedel eller väteperoxid, borsten lämnas där i 5-10 minuter och kammen kan hållas i en timme. Sedan tvättas produkten noggrant i rent vatten. Blekmedel, som väteperoxid, tar inte bara bort smuts, men dödar också larverna av parasiter kvar på kammen.

Hur man rengör hårborstar improviserade betyder

Hairbrush - ett oumbärligt verktyg för hårvård, som krullarna placeras i en vacker frisyr eller faller på axlarna med en snygg, flytande våg. Men förr eller senare måste du tänka på hur du rensar det här användbara attributet.

Varför borsta dina hårborstar, och hur ofta?

I processen med att använda kammen "växer":

 • hår;
 • talg;
 • epidermispartiklar;
 • rester av förpackningsanläggningar;
 • smuts och damm.
Med tiden ackumuleras hår, hudpartiklar och rester av stylingprodukter på kammen, så verktyget behöver rengöras regelbundet.

Som ett resultat reduceras verktygets funktionella egenskaper: det blir svårt att kamma genom krullarna så att de strömmar och lyser. Och all smuts som har ackumulerats på kryddnejdorna kommer på håret, vilket gör det oljigt och oljigt. Därför bör kammen rengöras regelbundet med intervall som beror på flera faktorer:

 • hur ofta verktyget används (till exempel används en massageborste vanligen oftare än en metallkam för att skapa ett hår för en frisyr på kvällen);
 • hud och hårtyp (om krullarna och epidermierna är fet, kommer kammen bli smutsigare snabbare);
 • har problem med håret och hårbotten (om det finns mjäll, seborré eller krullar faller kraftigt ut, behöver verktyget oftare rengöring).

En kam som används dagligen rekommenderas att rengöras var 3-7 dagar.

Så här rengör du verktyget

Processen att rensa kammen utförs i tre steg. Vid genomförandet är det viktigt att överväga verktygets form och materialet från vilket det görs.

Steg 1: Bli av med hår

Det första steget är att ta bort hår som har ackumulerats på det från en torr kam. Det enklaste sättet är att frigöra kammen med sällsynta tänder från de bortfallna locken, detta kan göras med fingrarna. Men för en massageborste eller en rund borste, liksom för plana hårborstar med täta tänder, fungerar den här metoden inte. Du kan hämta och ta bort hår med hjälp av extra verktyg:

 • tandpetare;
 • nålar;
 • kniv med ett smalt blad;
 • Tvättade penslar från gammal mascara;
 • ren platt kam (det är mycket bekvämt att ta bort hår som har ackumulerats vid foten av massageborsten).

Starkt trassigt hår runt kammborstens tänder eller cylinder, håret kan klippas med sax för att göra dem lättare att ta bort. Med en tandpetare kan du pry och dra ut håren som är intrasslade runt tänderna.

Jag har en separat tandborste, med vilken jag tar bort mitt hår från min kam. Att agera ett sådant verktyg är väldigt enkelt. Jag brukade göra ett misstag, förvätning borsten, men som praktiken har visat är det mycket lättare att göra detta när det är torrt.

Steg 2: Ta bort föroreningar

Valet av metoden för att avlägsna föroreningar bestäms av det material från vilket kammen tillverkas.

trä

Naturträ tolererar inte långvarig exponering för fukt och kemiskt aggressiva ämnen. För att rengöra ett verktyg från sådant material behöver du därför:

 1. Fuktar en bomullsplatta eller tappa med alkohol eller en alkoholhaltig vätska.
 2. Torka noga varje kryddnejlika för att avlägsna föroreningar.

På samma sätt kan du rengöra hårborstar gjorda av ben och horn.

Tvätta inte träkammen under rinnande vatten och torka det ännu mer i vätska.

Video: hur man rengör en träkam

plast

Plast är resistent mot olika influenser, så kammen av detta material rengörs vanligtvis så här:

 1. Förbered en behållare där kammen passar helt (eller flera på en gång).
 2. Blötlägg lösningen i en kruka (se recept nedan).
 3. Sänk ner i verktygen och lämna i 15-30 minuter.
 4. Väl tvättad i rinnande vatten. Om all smuts inte kunde avlägsnas, kan du ta bort dem med en onödig tandborste eller en bomullspinne doppad i flytande ammoniak.

För att förbereda rengöringslösningen måste du lösa upp i en liter varmt vatten:

 • en matsked av något schampo eller flytande tvål och ammoniak;
 • en matsked ammoniak, väteperoxid och schampo;
 • 2 msk schampo och 3 matskedar vinäger 9%.
Shampoo kan användas för att tvätta inte bara huvudet: det hjälper till att ta bort smuts från hårborsten

Den skarpa lukten av ättika eller ammoniak kan smutsas ut genom att lägga 1-2 droppar av din favoritolja till lösningen. Denna ingrediens kommer att ge ytterligare desinfektionsverkan.

För noggrannare rengöring och desinfektion kan du suga på plasthårborstar i otvättad alkohol eller vinäger i 10 minuter.

Penslar vars kryddnejlika är belägna på en mjuk "kudde" kan inte blötläggas. Dessa verktyg ska torkas med en bomullsplatta eller en onödig tandborste doppad i tvättmedelslösning.

Video: Rengör kammen med en lösning av tvål och ammoniak

metall

Metallhårborstar används inte dagligen, men kan inte göra dem utan att skapa frisyrer. Följande metod används för att rengöra instrumentet:

 1. Häll upp natron i en liten skål eller underlägg.
 2. Fuktar kammen.
 3. För att fukta den onödiga tandborsten och doppa den i läsk.
 4. Torka av kammen tills all förorening har gått.
 5. Skölj verktyget i rinnande vatten och torka omedelbart för att förhindra rost.

Naturliga borstar

Naturliga borstar är oftast gjorda i form av massage eller runda borstar. Rengöringsalgoritmen är enligt följande:

 1. Förbered rengöringslösningen (se recept nedan) och häll det i en skål eller kopp.
 2. Doppa en onödig tandborste.
 3. Torka "kudden" eller rullkammen, tänderna, gör en cirkulär rörelse med en borste för att avlägsna smuts.
 4. Fördunka kammen i 1-2 minuter i lösningen för att tvätta bort den smutsiga smutsen och gå igen med instrumentet med borsten. Om kammen och handtaget är av trä, är det inte nödvändigt att fördjupa den i kompositionen, istället är det nödvändigt att behandla den med en borste fuktad med en lösning 2-3 gånger.
 5. Fyll sköljbehållaren med rent, kallt vatten och skölj kammen. Om borsten är trä, är det nödvändigt att hålla den över diskbänken för att rikligt böja borsten från sprutpistolen tills det strömmande vattnet är klart.
 6. Använd en ren, torr trasa för att avlägsna överskottsfuktighet från kammen genom att suga in verktyget med det. Du måste trycka tillräckligt hårt för att ta bort vatten från "kudden". Sätt kammen med en borste på en ren, torr handduk och lämna över natten för att låta den torka helt.

Kompositionen för tvättning kam med naturlig tupp kan tillverkas genom upplösning i en liter varmt vatten:

 • 5-10 droppar av tea tree eterisk olja;
 • för en matsked shampoo och natronkaka (detta alternativ är lämpligt för dem vars hårbotten är känslig eller benägen för allergiska reaktioner).
Te-eterisk olja kan användas för att rengöra kammen med en naturlig borste.

I stället för schampo kommer strimlad hushållsduk eller barnsoppa att passa.

Video: rengöringskam med schampo och läsklösning

turmalin

Turmkammar är vanligtvis plana eller kamformade. Orden av deras rening:

 1. Förbered ett rengöringsmedel (se recept nedan).
 2. Doppa en tandborste eller en bomullspanna i rengöringskompositionen.
 3. Torka av varje klöver av produkten.
 4. Skölj kammen med rinnande vatten.

Som rengöringskomposition kan användas:

 • bakpulver;
 • ättiklösning (2 matskedar per liter vatten).

Tourmaline är ett fast mineral som används vid produktion av radiokomponenter, smycken, medicintekniska produkter och hårborstar som ger en helande effekt.

Typer av hårborstar och metoder för att städa dem hemma

Hur tvättar man en kam för hår från smuts och fett hemma? Egenskaper av vård av produkten beroende på dess typ kan hittas genom att läsa den här artikeln.

Varför behöver jag regelbundet tvätta kammen?

Hairbrush - ett nödvändigt drag hos någon kvinnas toalettbord. Trots allt borde håret vara snyggt, att vara snyggt lagat. Med hjälp av detta ämne görs alla slags frisyrer, hårklipp och små lockar.

Kombinationer är av olika slag, men de blir regelbundet smutsiga och hårdnar. Därför är det nödvändigt att rengöra den oumbärliga saken med kosmetiska påsar gång på gång.

Hur ofta ska det ändras?

Massazhka eller kam av utmärkt kvalitet kommer att vara mer än ett år. Det rekommenderas dock att frisörer och sjukvårdspersonal årligen hitta en ersättare för den här nödvändiga produkten för hårvård. Och här är varför:

 • Regelbunden rengöring av kammen är ingen garanti för att det inte finns några patogena bakterier på den. Vissa parasiter är väldigt tåliga och resistenta mot många kemikalier.
 • Dental kammar bryter regelbundet, faller ut eller böjer, respektive håret kamma inte genom som det borde.
 • Icke-professionella kamar och penslar är som regel inte av högsta kvalitet, men mikroskador, som gradvis bildas, noterar inte ögat. Under tiden skärs håret ännu mer.
 • Över tiden finns det en radering av det skyddande skiktet på ämnet hygien, så håret elektrifieras vid kamning.

Hur tvättar man en hårkam?

Varje värdinna kommer inte vara svårt att tvätta kammen hemma. Det finns flera sätt att rengöra den här saken. Det är viktigt vilket material som används för tillverkningen.

Det mest relevanta numera:

 • från ett träd;
 • från metall;
 • från en naturlig borste
 • massage;
 • runt och några andra.

plast

I detta fall kommer manipuleringen vara enkel. Plast har gott motstånd mot olika ämnen. Först, ta bort håren som är trassliga bland tänderna. Om det finns en överdriven mängd hår och de är trassliga mellan tänderna, kan de avlägsnas med den vassa änden av en tandpetare. Metoder för vidare bearbetning:

 1. I ett uppvärmt vatten i en skål, tillsätt shampoo i en liten mängd (ca 30 ml.). Lösningen blir lös, och ett föremål som är förorenat med damm och fettiga partiklar, som kommer att vara i denna vätska i ungefär en timme och lite, släpps in i den. Därefter avlägsnas favoritsaken, sköljs med rent vatten och torkas. Voila! Smutsen har försvunnit! En ännu effektivare metod skulle vara att om 1 eller 5 ammoniak läggs till lösningen, kommer det att påskynda upplösningen av feta partiklar från hårbotten samt avlägsnande av partiklar från borstens tänder.
 2. Bakpulver är bara en trollkarl i händerna på en skicklig värdinna. Spraya en liten nypa av en tandborste och gnugga den mellan tänderna på objektet som ska borstar, särskilt tunga platser. Därefter sköljs en kam eller en massage. Man bör komma ihåg att det använda vattnet är varmt.
 3. Hygienisk rening betyder blekmedel desinfektion. Förberedelse av lösningen kommer att ta lite tid: vatten med blekmedel tas i proportionerna 9 till 1. Kammen sänks in i den i en timme för desinfektion. Som ett resultat kommer svampsporer, patogena bakterier och andra parasiter helt enkelt inte att förbli. I denna metod är flödande vatten viktigt vid poleringsproceduren. En ren och torr kam kan appliceras igen.

metall

Lätta metallkammar är mycket vanliga hos moderna tjejer. Det finns vissa tekniker och deras rengöring från smuts:

 • Ibland kan du använda det vanliga tvättpulveret "Biolanom" eller liknande. Hans behov av att applicera på borsten. De aktiva komponenterna i pulverkompositionen, perfekt delade fetter. Efter proceduren sköljs kammen under en kran med rinnande vatten, så att inga partiklar av rengöringsmedel kvarstår. Sedan hjälper hon till att torka med en handduk, sedan användas igen.
 • För att rengöra de interdentala luckorna väl används tvättpulver igen. Den tredje delen av den handfulla hälls i varmt vatten. När ämnet är upplöst, doppa kammen i lösningen och håll den där i 60 minuter. Efter sköljning under rinnande vatten eller i ett stort bassäng, var noga med att torka, för att undvika rost och användas för avsedd användning.

trä

Trä är ett naturmaterial, vissa ämnen kan skada det. Rengöringstips:

 1. Träkammen får inte tillåtas suga i vatten länge, så att trädet inte skiljer sig åt och det blir inte oanvändbart.
 2. Effektiv och säker alkohollösning. Bomullspinne doppad i den, du måste torka nötköttarna. Som ett resultat kommer sebum på tänderna och vidhäftande dammpartiklar att upplösas. Även smittade mellanrum mellan tänderna är föremål för den lilla tampongen, och alla föroreningar kommer att tas bort.

massage

 • Händer eller med hjälp av skarpa föremål avlägsnas håret från kammen. Detta är för att säkerställa att rengöringen är effektivare, och håret behåller smuts, damm och talg.
 • För att avlägsna smuts från massagen måste du förbereda en speciell lösning: ättika (9%, 3 matskedar) + schampo (2 matskedar) + något ljummet vatten (liter). Blandningen är väl razbaltyvat för att få skummet på ytan, doppa sedan en massageborste i den och håll den i lösning i 10-15 minuter.
 • Efter sköljning torkas kammen på en plan yta och varm.

Naturlig borste

Smuts och damm kan avlägsnas med schampo. Hårborsten rensas av hår, ett lån appliceras på det en liten mängd av ovannämnda medel, fördelat över hela borsten, tänderna. Så lämna kammen i 10 - 15 minuter, sedan doppas den i varmt vatten för att skölja smuts och schampo noga.

Därefter sköljs kammen i rent vatten. Det kommer definitivt att behöva torkas på ett sådant sätt att borsten ser uppåt, så det är möjligt att utesluta deformationen av föremålet från naturmaterial. När borsten är torr kan du använda den igen.

Video: hur man tvättar en kam hemma?

Comb Desinfektion Rekommendationer

Processen att kamma hår bör vara säker i alla avseenden. Därför desinficeras alla kammar periodiskt:

 1. Du kan kontakta apoteket och köpa ett specialverktyg - desinfektionsmedel. Det kommer att förstöra alla parasiter som kan komma i hårbotten.
 2. Dricka alkohol - du måste torka tänderna och utrymmet mellan dem med en bomullspinne och en bomullspinne som doppas i alkohol.
 3. Varm tvållösning med tvättmedel - lämna kammen i lösningen i 2-3 timmar.
 4. Du kan helt enkelt nedsänka kammen i vatten och koka i 5 - 15 minuter.
 5. Man Köln - vanlig torka.
 6. Om en person har löss, kassera kammen. Det säkraste efter behandlingen är att använda en ny sak samtidigt som du bryr dig om det.
 7. Ättiksyra - fuktad med en bomullspinne och pinne, nötkött och mellanrum mellan dem. Eller för att bli av med svampar och parasiter på kammen, ta en bit av tyg, insvept, blöt i kämens kärna i en trasa, sätt i en plastpåse, där varan lagras i 24 timmar. Därefter sköljs kammen ur tyget och sköljs väl med rent vatten, torkas och används vidare.


Nästa Artikel
Mjölkskorpor på barnets huvud, hur man tar bort gneiss: beprövade metoder