Hårkammer - typer och användningsområden


Runda hårstyling kam är en oumbärlig sak i någon tjej arsenal. Ingen av skönhetssalongen i vår tid är komplett utan att bråka. Så kallade runda kammer med borst. Översatt från engelska betyder "borste" "borste". Med hjälp av en sådan kam kan du lägga till volymen vid rötterna, sätta lockor, vrida ändarna och jämföra även håret.

Hur man väljer

Bössor kommer i olika diametrar. Valet av diameter beror på hårets längd och hur du vill lägga lockar. Böjar med mindre diameter är lämpliga för kort hår, för långt hår bör stora runda kamar väljas. Också brashingi med liten diameter och passar de långhåriga ägarna för att göra en magnifik styling med volym vid rötterna eller lepparna.

Förutom skillnader i diameter är runda kammar gjorda av olika material. Låt oss börja med stubben på borstningen. Den kan vara gjord av naturlig tupplur (vildsvin eller häst) och av konstgjorda material. Oftast är det borsten av nylon. Det finns också kombinerade alternativ som kombinerar båda alternativen.

Den tredje punkten på vilken man ska välja borstning är basmaterialet. Handtaget i en sådan kam är tillverkad av trä, keramik, metall eller plast. Keramiska pennor anses vara en av de mest hållbara, och trä är antistatiska. Basen, tillverkad av keramik, kan också vara antistatisk på grund av speciell sprutning, som används vid framställning av en sådan kam. En bra bonus är gummerade ytor på basen, tack vare vilket handtaget inte glider i handen.

Brasning kan delas in i tre typer:

 • Hårborste borstning;
 • Termobrashing;
 • Hårtork eller elektrisk borstning.

Om kammarbrasningar används i samband med en hårtork, är termiska omformare fästanordningar till själva apparaten. I denna borstning finns hål för lufttillförsel, varigenom håret torkar snabbare. Fördelen med termobrashing är uppenbar, de frigör sina händer, så att de bara kan behålla en enhet (till skillnad från den vanliga borstningen, som är kopplad till en hårtork).

Elektrisk borstning är en modern nyhet. Det ser ut som en borsteborste med en tråd för att ansluta till nätverket. Fördelen med denna hårtork är först och främst förmågan att byta munstycken. Möjligheten att byta munstycken av olika diametrar på samma sätt sparar utrymme i lägenheten. Det bör också noteras kammarens arbete, förutom att torka håret, vrider det i båda riktningarna, vilket gör att du enkelt kan lägga håret i den riktning du vill ha.

Hur man använder

Först måste du torka håret med 70-80%, helt våta strängar kommer att bli trasslade runt kammen, och även stylingen tar längre tid. Därefter fördelas håret över trådarna av medelstorlek och arbetar med var och en med alla andra krullar som stikker vid rötterna. Bör börja med huvudets nacke. Dra strängarna under en ström av varm luft, något vridning i ändarna.

Ta inte hårtorken nära håret, annars kommer du förstört med tiden. Det optimala avståndet är 10-15 centimeter.

recensioner

Efter att ha granskat konsumentrecensioner om de olika brasningarna bör det noteras de viktiga egenskaperna som inte tillåter dig att göra ett misstag med valet av kam.

Basen. De flesta recensioner har en keramisk jonbaspenna. En sådan basborstning kommer att bestå i många år och är bekväm att använda. Spraya skyddar mot elektrifierande hår.

Borsten. Tjejer som har lockigt, poröst hår rekommenderas att välja en naturlig tupplur. För att ge volymen, brukar du välja en kombination eller nylonborstar.

Termobrashing. Som en fördel noteras användarvänlighet. Att göra styling, behöver inte arbeta samtidigt kamma och hårtork. Som en nackdel finns det en ganska hög priskategori jämfört med andra typer av brott.

Elektriska hjärnor. Konsumenterna säger att en sådan borstning är lättast att använda. Till skillnad från borstningskammen, behöver hårtork inte några färdigheter, bara borsta dem lockar från olika sidor. En annan positiv kvalitet är priskategori. Det är flera gånger lägre än på hårtorkar med ett termoformande munstycke.

Du kan ta reda på hur man väljer en rund kam för hår styling från följande video.

Vad är kammarna: 10 arter

Kombiner är mycket olika i form, storlek, borst och för det avsedda ändamålet: För olika hårtyper, för hår av viss längd, för hårförlängningar, för olika vårdalternativ. Låt oss försöka ta reda på vilka typer av kammar som används.

1. Hårborste (Paddle brush)

Du kan borsta ditt hår av någon längd, och för tjockt hår passar det bäst. Vanligtvis är dessa penslar kompakta, så du kan alltid få dem till hands. Om du vill släta ut en krull eller bara kamma ditt hår lite innan du går ut - den här hårborsten är till din tjänst.

2. Termobrashing (Vent borste)

Professionella kallar borstning av olika speciella kammer. I synnerhet är termobrashing en rund hårborste, på vars kropp det finns hål "för ventilation". Dessa öppningar, som låter i varm luft, låter dig både kamma och torka håret samtidigt med en hårtork, vilket gör det mer kvalitativt än med en vanlig kam. För att uppnå den bästa effekten borstar du håret med trådar, borstar från rötterna till ändarna.

3. Liten rundborste

Med hjälp av en liten rund borste är det lätt att städa upp smällen. Sådana borstar används ibland också som kamar för styling. Särskilt är den här kammen lämplig för att ta hand om ett mediumhalsslag: det räcker att vinda varje sträng av bang ovanpå den och dra upp den något, Om bandet är rakt, dra det framåt.

4. Stor rund borste

Stora runda borstar används för att skapa stora strängar och volymer. Om du använder den här kammen när du torkar, lindar hårsträngarna på den (det vill säga det här är en typisk borstning), kan du uppnå utmärkt pump med minimal kostnad.

5. Smörj pensel

Den utjämnade hårborsten är idealisk för frisyrer där du behöver noggrant övervaka varje sträng. Om du är trött på några olydiga krullar, applicera lite lack på borstens borst och kör det lätt över det olydiga håret. Användningen av denna kam för styling ger ditt hår extra glans.

6. Spärrborste

Denna pensel är bäst för våt eller våt hår. Dess mjuka, ganska tjocka, flexibla seta är långt ifrån varandra, så de klämmer fast ihop med det fina håret utan att skada dem.

7. Kam för kam (Teasingborste)

Perfekt för hår av någon längd och vilken typ som helst, kammar för kamning används som du kan gissa för att skapa kamning, vilket ger frisyren extra volym vid hårrötterna. På önskad plats vid hårets rötter måste du applicera lite lack, kamma håret uppåt med hjälp av kammen i fråga och när den önskade höjden på kammen uppnås, håll försiktigt samma kam längs håret nedåt. Först kan en sådan följd av åtgärder överraska, men resultatet är värt det!

8. Bristle Oval Brush Oval Brush

Borstar med borstar av olika längder är de bästa kammen för styling som släpper övergångarna mellan olika hårlager. För att uppnå en vintage Hollywood "jämn" resultat - igen, vi behöver en sådan borste. Och även om frisyren är helt disheveled, lägg den i ordning och använd en pensel med borstar av olika längder - det här kommer att lägga till mjukhet och främja hårets naturliga fuktighet.

9. Kam för hårförlängningar (Looped Bristle Brush)

När det gäller hårförlängningar eller peruker är det extremt viktigt att endast använda specialprodukter för att ta hand om dem. Kammen, i vilken borsten är loopade, är just för detta fall. Håret passerar genom dessa loopar smidigt och noggrant.

10. Termobrashing hårtork (Blow Drying Hair Brush)

Vår favoritkam är Conair Thermo-Shrink Hair Dryer. Med det kan du inte bara torka och kamma hår samtidigt, det blir också! - så att du kan få en otrolig effekt. Det kan enkelt användas för att torka håret och att skapa en stor fluffig frisyr.

17 typer av kamar för hår, deras egenskaper och applikation

material

Välja din favoritkam, först och främst måste du vara uppmärksam på vilket material det är gjord av. Kunskap om nackdelarna och fördelarna med var och en av dem hjälper till att dra fördel av håret, för att inte skada dem:

 1. Trä är ett naturligt material som inte elektrifierar lockar, gör dem mer silkeslösa, glänsande, förhindrar utseendet av splittrade ändar. Det behöver noggrann vård, det bryter lätt
 2. Metall - skiljer sig i ökad hållbarhet, hållbarhet. Dess huvudsakliga nackdel är att det kan skada huvudet om tänderna är för tunna, utan silikon, plast, gummitips. Det är förbjudet att använda en metallkam under torkningen av trådarna med en hårtork, eftersom detta försämrar hårets tillstånd avsevärt.
 3. Plast är ett populärt, billigt material. Lätt att rengöra, lätt. Samtidigt måste du veta att plasten är ganska ömtålig, tål inte tunga belastningar och stötar, det bryter lätt.
 4. Silikon - har en lång livslängd, enkelt att unravels lockar, används vid hårtorkning med hårtork. Bland bristerna finns det bara höga kostnader;
 5. Kol är ett konstgjort material som består av grafit och gummi. Ej elektrifierad, väl kammade dem utan att skada hårbotten. Karbon klarar tunga belastningar, det är svårt att bryta. Dyrt material;
 6. Ben är det äldsta materialet: hållbart, slitstarkt. Ofta dekorerade med en spegel, ädelstenar, ornament;
 7. Keramik, brons, silver och guld - dyra och högkvalitativa kammar. Gör strängar mjuka, glänsande, motstå uppkomsten av statisk elektricitet. Helt säkert för alla hårtyper. Kombiner av ädla metaller finns i enkla kopior.

Hjälp! Ökad fuktighet kan leda till att svamp eller mögel bildas på trädet.

Typer av hårborstar och deras användning

Typen av kam är direkt relaterad till dess syfte. Beroende på tjocklek, längd, typ av hår, måste du också uppmärksamma storleken och formen på kammen, och om det kommer att vara bekvämt för dig att använda den.

Styling Brush

 • En liten rund borste (Small Round Brush) är oumbärlig när det krulla kort hår.
 • En stor rund borste (Large Round Brush) behövs för att få stora lockar på långt hår. Det räcker att blåsa strängen på borstningen, värma den med en hårtork och försiktigt släppa den från den;
 • En rund (cylindrisk) keramikbaserad borste perfekt lockar hår längs hela sin längd och vrider spetsarna;
 • En halvcirkelborste eller nio rad har 7 eller 9 rader med tjocka tänder. Varje rad är löst i kontakt med varandra. Använd den för att vrida pansar, styling bob eller bob bob;
 • Blåsborste eller termobrashing (Vent borste) med långa, långt ifrån varandra tända kan du snabbt torka håret med en hårtork. Det behövs i det fallet när kort hår ökar volymen nära rötterna.
 • Stylerborste kombinerar funktionerna hos en kam och hårtork. Dess fördel är att krullarna inte bara torkas, men också vackert staplade;
 • Termobrashing hårtork (Blow Drying Hair Brush) är utrustad med en ihålig, blåst bas, gjord av keramik. På grund av detta är det inte nödvändigt att använda en hårtork, vilket är mycket mer traumatiska strängar.

Cylindrisk borste väljs individuellt till hårets längd. Ju längre de är desto bredare blir kammen.

Plattborste (paddelborste)

Den har en stor storlek, varför folk kallar det "skovla". Den används uteslutande för långa trådar, eftersom den har tjocka tänder som inte skadar håren, men kammar dem väl. Det har en nackdel - på grund av sin form är det svårt att rengöra.

Kam med en svans (Rattail Comb)

Denna kam, handtaget ser ut som en tunn stång, som liknar en svans. Används för att separera trådar, ta bort ojämnheter i håret, fixa styling.

En plastkam är alltid starkare än andra, elektrifierande hår.

Kamborste (Teasingborste)

Den har två till tre rader tänder gjorda av naturliga eller konstgjorda material. Motstår statisk elektricitet.

Kam kam

Den mest populära av alla typer av kammar. Det har många sorter:

 • Stora, sällsynta tänder behövs för att säkerställa att vattentrådar lossnar.
 • Tjocka kryddnejlika behövs för daglig vård av kort hår;
 • Långa, inte mycket tjocka tänder som används för lockigt hår;
 • En smal kam med ett långt tunt handtag är nödvändigt under färgning, markering, separation i strängar;
 • Ganska tunna, långa tänder med olika höjder behövs för att skapa högt tupplur;
 • Ett grovt arrangemang av tänder är lämpligt under appliceringen av masker, fördelningen av mousser, skum.

Massage (Bomb)

Bekväm borste som passar för tunt och tjockt hår. Dess namn berodde på det faktum att förutom kamning utför den funktionen att massera hårbotten, vilket stimulerar blodcirkulationen och förbättrar hårväxten. För säker användning är det rekommenderat att ha en bombad med plast- eller silikonbollar på borsten. Det händer hårt, mjukt, medium. Värdet är också annorlunda - från stor till miniatyr, som lätt viks i hälften och gömmer sig i en handväska.

Varning! Massage stimulerar produktionen av talg, så att personer som är benägen för fet hår bör använda det med försiktighet.

Natural Bristle Hairbrushes Brush

Som ett naturmaterial användes häst, grisborst. Behöver särskild dagvård. Lämplig endast för tunna, lösa lockar.

Hjälp! Tjocka, sammanfogade trådar, denna borste kommer inte att kunna kamma.

Utloppskammar

Lätt att vikas och vikas. Bekväm att bära i väskan eller fickan. Ofta kompletterad med en liten spegel.

Kam för torkning med mikrofiber (Microfiber Hair Brush)

Kammar inte bara, men torkar dem också. Detta uppnås tack vare mikrofiberbasen, som ligger mellan tänderna. För att rädda ett föremål från att det uppstod en obehaglig lukt på den, tillverkade tillverkarna små hål på borstens baksida för att torka tyget.

Combs (Comb)

Platt, liten storlek kam. Tänderna på den ligger på en eller två sidor. Den är gjord av naturliga, konstgjorda material. Det kan vara jämnt och krökt, vilket kompletterar den kvinnliga frisyren. Ibland del av en vikkniv, älskad av män.

Detangling Brush

Utrustad med borst av olika längd. Den unika egenskapen hos vissa modeller är utdragbara tänder, som lätt kan riva upp torrt, vått, kort, långt hår. Krullar blir mer lydiga, mindre fluffiga, elektrifierar inte.

Kam för hårförlängningar (Looped Bristle Brush)

Hennes tänder kommer aldrig att skada dina nya lock, eftersom de ser ut som ögonlock. Tjocka hår passerar genom dem utan att skada deras struktur.

Varning! Det rekommenderas att använda kammen på torrt hår, eftersom de blir mindre förvirrade.

Kombinerad Bristle Brush Comb

Olika tänderhöjd - En utmärkt lösning för styling av hår, vars hår har olika längd. Hon kommer att hjälpa till att släta håret, ge det noggrannhet.

Hairbrush Likriktare (Likriktare Hairbrush)

Den består av ett långt klipp, tätt omsluter strängen. För maximal effekt rekommenderas att använda den med en hårtork. Ej lämplig om krullarna är för tjocka och krullade.

Laser kam (Laser kam)

Den har en stor lista över positiva egenskaper:

 • Gör håret mjuk, silkeslen
 • Främjar snabb hårväxt
 • Skador inte skadas
 • Hanterar problemet med skallighet;
 • Eliminerar seborré.

Varning! Innan du köper en laser kam, är det nödvändigt att konsultera en läkare.

Macadamia hårborste (Macadamia comb)

Bekväm, liten storlek. Det passar bra i handen, på grund av sin form, glider inte. Borst av olika längder, vilket gör att du kan jämnt kamma krullarna till rötterna. Klarar av sin uppgift på våta och torra strängar utan att skada dem. Förhindrar håravfall, gör håret mjuk, silkeslen.

Undersökning: Vilken kam använder du oftast?

Totalt antal röster: 8. Totalt antal medlemmar: 8.

professionell

Stylister, frisörer kan inte lämna sitt arbete utan en specifik lista över kamar. Oftast är de gjorda av metall, vilket gör att du alltid kan hålla verktygen rena.

Varning! För daglig användning rekommenderas inte att köpa metallprodukter, eftersom de starkt elektrifierar håret.

I en professionell mästers arsenal måste det nödvändigtvis vara en grupp kammar med olika tänder. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt kammen för disentangling-strängar, vars borstar är karakteriserade av olika längder, speciell styrka och flexibilitet.

För långt hår behöver du få några massageborstar. Korta kan alltid kamma med produkter med små tänder, åsar och några typer av bråk.

En speciell volymmodell med keramisk beläggning hjälper till att återuppliva, lyfta de raffinerade, försvagade delarna. Ridding hår av statisk elektricitet, hon kommer att göra hennes hår välskötta. Straight curly hair kommer att kunna elektrisk kam för styling, med en roterande borste. Lättblåsta modeller håller strängar från överhettning under blåstorkning.

Hur man väljer en kam för hår

Beroende på hårtyp måste du vara uppmärksam på valet av en lämplig kam för dig själv:

 • För det långa behovet breda, stora borstar, brasning med täta tänder;
 • Korta kan bäst kammas med små kamar;
 • Axelhåret är borstat med halvcirkelformade brasingar;
 • Starkt lockiga lås uppsläckta med kamar med långa, sällsynta tänder;
 • Tunna, livlösa strängar kommer att få ett nytt utseende efter borstar, halvcirkelformiga hårborstar;
 • För oljig kan du använda alla typer av borstar, förutom massage och produkter med naturliga borstar.
 • För att inte skada de bräckliga locken, glöm metallet;
 • Ökat hår kommer aldrig att förstöra saker med naturliga borstar eller speciella runda tänder.

Vilken kam är bättre för att kamma ditt hår?

 1. Kvinnor bör inte använda manliga kamar, för att de aldrig kommer att kunna kamma håret.
 2. Våta strängar behöver inte röra borsten alls. Om det är ett brådskande behov att kamma dem, använd en borste med långa, sällsynta tänder.
 3. För daglig användning, köp inte metallprodukter;
 4. Vid sänggåendet, kamma ditt hår med en massage. Så du gör det friskare och mer exakt.

Så att kamma hår utan kam

I händelse av att kammen vid det mest oförutsägbara ögonblicket inte var till hands och du måste se bra ut, kommer du till räddningen:

Hur man rengör en kam från hår och smuts

En kam är ett exklusivt enskilt objekt som inte kan ges till andra. Vi får inte glömma att borsten måste rengöras med hjälp av en tandpetare eller en speciell pensel efter varje applikation.

För att rengöra kammen från smuts ska objektet tvättas minst en gång i veckan i varmt vatten med tvål eller behandlas med flytande ammoniak. Bättre att rengöra basen hjälper tandborste. Hairbrush med naturliga borstburkar som behöver vård med schampo.

Varning! Korrekt skötsel av borsten garanterar hållbarhet och tillförlitlighet. När sprickor och marker dyker upp ska objektet kasseras omedelbart.

5 bästa hårkammer

TANGLE TEEZER

Visas relativt nyligen, men lyckades redan ha glädje av frisörer och vanliga människor. Huvudfunktionen är att den inte har handtag, men på bekostnad av sin konvexa form passar den perfekt i handen utan att glida ut ur den. Kroppen är gjord av plast, och tänderna är gjorda av silikon. Passar absolut för alla hårtyper. Väl kammade trassiga trådar. Masserar hårbotten, stimulerar ny hårväxt. Bland sina brister är det bara hög kostnad.

BRAUN SATIN HAIR 7

Tre i ett: hårtork, hårborste, krusjärn. Satsen innehåller två batterier. Designad för att skapa volym. Speciell joniseringsfunktion skyddar trådar från elektrifiering och fluffning.

Moroccanoil

Universal kam för att skapa en hög. Naturliga borstar gör krullarna lydiga, mjuka, mjuka. Att korrigera den resulterande frisyren kommer att använda ett bekvämt och sofistikerat handtag.

WELLA PROFESSIONALS

Avgörande för frisyr och hår styling med en fantastisk form. Den har antistatisk effekt. Designad mer för professionell användning.

JANEKE

Ljus borste på den blåsta basen. Mjuka borstar skadar inte hårbotten, normaliserar blodcirkulationen. Det har en liten nackdel - det elektrifierar håret lite.

Vrid alltid medvetet valet av kam. Aldrig kan en produkt av kvalitetsmaterial vara billigt. Spara inte, tänk på skönheten och vård av ditt hår.

Hur man väljer en rund kam för hår styling

För att skapa vackert hår, styling ditt hår, behöver du få en liten frisör arsenal. Och ett av de viktigaste hår stylingverktygen är en rund kam eller borstning. Med hjälp av den här enheten kan du skapa vackra lockar, ge håret pomp och volym. I artikeln kommer vi att överväga funktionerna i runda hårborstar, ta reda på hur du väljer den här användbara enheten och hur du använder den korrekt. Också presentera ett litet betyg av populära och högkvalitativa runda hårborstar. Men vad är de professionella frisyrkammarna och hur man använder dem, du kan se här.

Beskrivning och funktioner

En rund kam eller borstning är en förutsättning för att skapa en frodig voluminös frisyr och eleganta lockar. Denna apparat är också perfekt för hårklippningar som fyra i ett slag, kaskad eller sida - det ger volymen till håret, sätter rätt riktning mot håret, släpper ut krullarna.

Med hjälp av borstning kan du skapa vackra lockar och räta lockiga, stygga strängar. Anpassning i butiker presenterade i olika diametrar, vilket gör det möjligt att välja den mest optimala för varje tillfälle.

Hårborstbyxor är som regel gjorda av metall och plast, men externt är de en liten cylinder med borst. Brasning i funktionalitet liknar ett strykjärn för rätning, eftersom varmluft också kan värmas upp. Och hålen i kamens huvuddel skyddar mot överhettning och negativa effekter på håret. I mitten av en sådan kam görs också ett genomgående hål nödvändigtvis längs hela längden så att uppvärmningsluften från torken kan cirkuleras fritt.

Men hur man använder kamriktaren korrekt och hur effektiv det är när man använder det hjälper till att förstå denna information.

I videon - om användningen av runda hårkronor:

Notera den utmärkta utjämningseffekten av användningen av denna kam. Brasning kan också vrida spetsarna på strängarna, vilket ger frisyren den önskade volymen och det färdiga utseendet.

Det rekommenderas inte för ofta att använda borstning i tandem med en hårtork eftersom det inte är det mest användbara för håret, även om det är ett mycket effektivt, snabbt sätt att styla.

Du kommer också att vara intresserad av information om hur du korrekt använder en kam rakt enkelt ssmc4 rätare.

Hur man använder

Det viktigaste med att skapa en vacker frisyr är valet av en lämplig kamdiameter. Det bästa alternativet är om du får två eller tre kammar med olika diametrar: på så sätt kan du skapa några frisyrer och styling till kostnaden för små insatser.

För att skapa vackra krullar måste strängar lindas på en borste och räta ut dem du behöver dra. Processen är enkel, det viktigaste är här snygghet och vana. När styling med hjälp av en rund kam kommer upphöra att vara en nyhet, kommer det att ske nästan på maskinen.

Men hur man korrekt använder comb polisher split ender och hur effektiv det är, kan du läsa i den här artikeln.

På videon - hur man använder den här kammen korrekt:

Algoritmen för användning av borstning är som följer:

 • du måste tvätta håret, något torrt hår
 • distribuera hår styling;
 • hår uppdelat i ungefär lika stora strängar;
 • lämna den occipital delen fri, de återstående krullarna måste vara knäböjda;
 • krulla eller räta ut occipitalsträngarna, gå sedan till sidan av huvudet, och den sista är kronan och framsidan.

Men hur det ser ut och hur kammen används för att klippa området och hur effektivt det är när man använder det kan ses här.

tips

Det är inte nödvändigt att torka håret efter tvätt till slutet, det är nödvändigt att ungefär en fjärdedel av dem förblir våta.

Om du styler håret med en hårtork, håll inte den sistnämnda för hårt på huvudet, eftersom den heta luften torkar håret starkt.

Urvalsfunktioner

För att kunna välja rätt modell för kamborstning är det nödvändigt att tänka på flera viktiga nyanser - då kommer vi att berätta om dessa nyanser.

storlek

Detta är det viktigaste kriteriet när man väljer en kam. För att skapa stora krullar är det nödvändigt att välja en större diameter, respektive för mindre, och storleken på enheten ska vara liten. Dessutom är borstens lilla diameter mer lämplig för korta och medelhårda hårklippningar, och stora storlekar är idealiska för att dra och räta långa lock.

Dessutom noterar vi att kamens lilla diameter borde vara i arsenalen, oberoende av hårets längd, eftersom en sådan kam lämpar sig bäst för att skapa en lyxig basvolym. Också med hjälp av små borstar är det väldigt bekvämt att lägga händer.

Om håret är gles och volymen är helt blödig, kommer en borste med en max diameter på 8 cm att göra.

Du kan också vara intresserad av information om hur du använder Darsonval-kammen för hår.

Toppbeläggning och material

En viktig nyans när du väljer. Moderna modeller av borstar är gjorda med keramisk beläggning, vilket möjliggör optimal fördelning av varm luft över kammen. Således är effekten på håret mer mild och mjuk, till skillnad från konventionella metallkammar.

Om ditt hår är naturligt lockigt, rekommenderas att köpa träborstning. Denna kam levereras med vildsvin med stela borstar som perfekt rätnar ut krökta krökningar.

Turmalinborstning är idealisk för vinterperioden. Denna beläggning neutraliserar statisk elektricitet - en oumbärlig följeslagare av vinterhattar och halsdukar. Om håret har en spröd struktur, utsatt för förlust, få en kam med en kolfiberbeläggning. Det här materialet gör att du lätt kan kamma håret, ger borststubbelglidegenskaperna.

Det är oönskat att välja billiga plastbrott, eftersom sådant material ackumulerar statisk elektricitet, vilket skadar håret. Metallkammen överhettar ofta, vilket negativt påverkar hårets struktur: det blir överdroget, skört och livlöst. På grund av det faktum att metallkammen värmer sig väl, kan den tämma även de mest recalcitrant träden.

Men den här informationen hjälper dig att stile håret med en hårtork och en rund kam och hur man gör ett sådant förfarande själv.

Antal tänder

På det bästa sättet att höja håret, vilket gör håret mer voluminöst, kommer bråk med täta tänder att vara till nytta. Tja, för att räta lockar mer lämplig rund kam med glesa borst.

Borstens längd och kvalitet

Samma faktor, som är bättre att vara uppmärksam på innan du köper. Tänk på att om borsthåren är ganska långa, då kan det vara obekväma att ha en krökt, trassig och lång hår. Därför är det bättre att stoppa valet på ett medium eller kort borst, för att inte skada håret.

Om håret är tjockt och har en elastisk struktur, kommer en kam med styva borstar eller tänder att hjälpa till att lägga den. Ju mjukare håret, desto mer känsligt och flexibelt borstar borde vara.

Ju lättare att borsta, desto bekvämare och lättare blir det för dig att stile ditt hår. Denna faktor är av särskild betydelse om du också behöver hålla en hårtork på samma gång och ditt hår är långt och tjockt och olydigt.

Andra ögonblick

Om håret är tjockt, rekommenderas att man väljer en kam med stor diameter: den här storleken är det bästa sättet att tämma det frodiga hårhåret.

Var uppmärksam på handtagets form. Om handtaget på änden är spetsat, kommer det att vara bekvämt att göra avskiljningar för att skilja hårskikten från varandra.

Se till att hålen på produktens kropp måste vara närvarande. Annars, när det snygga håret blir väldigt torrt.

Om du vill att din styling ska ske snabbare och mer effektivt, kan du köpa den så kallade termobrashingen - en speciell rund munstycke i form av en kam för en hårtork. På så sätt kommer du att torka håret och stila det - utan att behöva använda två händer, som vanligt.

Men vad är den bästa hårborsten för hår styling och denna information hjälper dig att förstå hur man väljer den.

Tillverkare och priser

För större klarhet, i det följande en liten översikt över runda borstborstar för styling med en indikation på tillverkare och kostnad.

Titania

Kombiner av detta märke är billiga - en rund modell kan köpas för endast 180 rubel. Produkten är tillverkad av plast med nylonborst.

Olivia Garden

Kombiner i detta fall är gjorda av plast, nylonborst, men försedda med en antistatisk beläggning. Som ett resultat av användningen av produkten magnetiseras inte trådarna, blir inte trassliga, förlora inte volymen. Kostnaden för att bråka detta märke är i genomsnitt 360-400 rubel.

Scarlet linje

Detta är en rund bambu kam. Borsten i detta fall är gjorda av värmebeständig nylon, högkvalitativ och kapabel att motstå stora belastningar. Borstens arbetsyta har en keramisk beläggning. Produkten är tillverkad i Kina och kostar 756 rubel.

Tangle Teaser

Denna kam har unika egenskaper: När du använder den, sträcker du inte strängar, inte slits ut och inte skadas. Brasning elektrifierar inte håret, leder inte till bildandet av fläckiga mattor. Tänderna på produkten har en flexibel struktur som gör det möjligt för dem att inte riva strängarna, utan att följa hårets tillväxt.

Även vått hår kan behandlas med denna kam, som ligger utanför kraften hos många andra borstar. Produkten är lämplig, inklusive, för krullning, långa krullningar, orubbliga och tunna. Priset på produkten är inte det billigaste - 2390 rubel, men kvaliteten och hållbarheten i användningen kompenseras fullt ut för detta faktum. Men hur man gör långsiktig styling på mediumhår och vilken typ av kam du behöver hjälper till att förstå informationen på länken.

MARLIES MOLLER

Detta varumärke skapar professionella produkter, men lämpar sig för hemmabruk. Brasning i detta fall kan skapa maximal mängd även av tunt hår. Handtaget på produkten är mycket bekvämt, borsten är naturliga och säkra.

Det bör noteras att nylonklyftor och naturliga styva borstar kombineras i bråket av detta märke på en gång. Produkterna tillverkas i Schweiz, så deras kvalitet och säkerhet är bäst. Priset idag är 3336 rubel.

Men hur långtids styling för kort hår är gjort och hur man gör det korrekt anges här.

Vi träffade funktionerna i runda hårkammarkamrater. Som du kan se är borstning en oumbärlig anordning för att ordna hårets huvud av vilken typ och längd som helst. Vi rekommenderar att du får en rund kam med flera diametrar för att alltid ha ett bekvämt och snabbt sätt att städa upp ditt hår.

Frisyr - hejdå min kam! Vilken typ av kam och vad är de för?

Som den stora Sergei Zverev säger: "Duck, min kära, skrapa och skrapa." Åh, ojämn maestro, hur mår du rätt? En lämplig kamma tjänar trogen i mer än ett år och hjälper till att skapa ett nytt mästerverk på varje huvud. Endast utbudet av produkter som erbjuds är slående i sin mångfald. Förstå vilka kamar som passar dig - lätt. Att veta vad de är för är valet mycket enkelt.

Svårt val

Alla vet situationen. Du går till affären på jakt efter en ny flickvän, kammar och dina ögon rinner upp i många olika former: penslar, kamar, kammusslor, kraschar, skelett. Olika storlekar, tjocklek, längd, diameter. Trä, metall, nylon, plast, borst.

Hemmed några minuter i ett stort butiksfönster med "toothy" uppfinningar, du tar den välbekanta "massage" i dina händer och går till kassan. Åtminstone ett bevisat alternativ. Jag vill inte slösa bort pengar, för en bra kam är inte värt 100 rubel. Ytterligare två järnalternativ: tunn kam för hår eller kort hår och borstning för styling. Resten är för vad? Utan panik kommer nu pusslet att utvecklas till en enda bild.

Det är ingen mening att beskriva varje uppfann kam. Säg dig en hemlighet? Konventionellt kan alla kammen delas in i fyra stora grupper beroende på formen. Från formuläret följer mötet. Dessa är huvudtyperna. Resten är redan på konstnärernas språk - halvtoner. Olika modifieringar av huvudarterna.

Visa en: Paddleborste

Stor massageborste. Bra gammal favorit flickvän. Han bor i varje hem. Baserat på namnet är det utformat för massage och kamning. Lämplig för alla på strukturen, tjockleken och längden på håret. Nötkötten ligger på en luftkudde, vilket gör borsten till en mästare på hans hantverk.

Utmärkt "kommer ihåg" huvudets hud, stimulerar blodcirkulationen. Smidigt fördela talg från rötterna över hela längden av håret, skapa en naturlig sköld från aggressiva yttre faktorer. Håren är oljade, skalorna är stängda, nageln är jämn. Håret får glans och glans. Kort sagt, inte kamma, men kul. Tänder kan vara gjorda av metall, nylon, plast, trä. Den har utmärkt tämnande och avskräckande förmåga utan skada.

Promoted today Tangle Teezer, är inget som en slags massageborste. Med mjuka plastborstar, original design och ljusa färger.

Eller, till exempel, Looped Paddle Brush - kam för hårförlängningar. Gjord i form av loopar, glider tänderna lätt mellan de konstgjorda trådarna. En sådan design kommer inte att tillåta tänderna att klamra sig mot keratinkapslar, rädda för att smitta och riva.

Nästa underart är Boar Paddle Brush. Naturlig borstborste. En annan tvillingasyster är en plastmassagerare. Borsten är gjorda av naturlig vildsvin. Kommer att tilltala tjejer med rakt tunt, torrt, lätt trassigt hår. Men med vilken grisen inte exakt gör vänner, så är det med lockiga och tjocka krökar. Kamma inte och förvirra. Ju hårdare håret, ju hårdare grisen måste vara, det vill säga sin borste.

Du kan experimentera och köpa med blandade nylonskalvar. Utnämning en vid sådana hårborstar - polering, jämnhet, glans och nöje från processen.

Visa två: Ventilborste

Skelett eller blåser kam. Perfekt för att skapa basal volym. Varmluft cirkulerar vackert mellan vidsträckta spikar, vilket minskar torktiden jämfört med andra arter.

Det perfekta valet för snabb, något avslappnad, naturlig styling. Det är bäst att klara av en kort hårklippning eller krullar axel längd. På grund av sin design tillåter inte en sofistikerad styling. I det här fallet måste du dessutom "polera" bilden med tång eller strykning.

Visa tre: runda borstar

Rund borstning. Släpp ut i trä, metall eller keramik, med de naturliga, konstgjorda eller kombinerade borstarna. Metall och keramik värms utmärkt, så de här brasningarna är lämpliga för att ligga längs hela längden. De kommer att lägga till volymen vid rötterna, nivån längden, vrid strängarna utåt eller inåt.

Hantera bilden perfekt: smidig längd med dekorerade tips. Med rätt användning kan du simulera effekten av tångar i viss utsträckning och skapa stora lockar. Träkammen kommer att ge en mer "lös" struktur av krullen på grund av dålig värmeledningsförmåga.

Hårets längd bestämmer diametern för den runda borsten som du behöver för styling. Den allmänna regeln: ju kortare håret är desto mindre är diametern. Ju mindre diametern desto starkare kommer du att kunna curla långa krullar.

Hårets densitet påverkar borstens densitet. Ju tjockare din mane, desto mindre borde det vara borst och vice versa. För tunt och sparsamt hår kan du välja borstning med täta tjocka borst. Annars blir styling till hårt arbete. Lätta tunna trådar glider av borstningen, motstå krullen.

Visa fyra: kam

Kombiner, kammusslor och kammusslor. Forntida klassiker, genom århundradena. Huvudsakligen används för att kamma representanter för det starkare könet. Det är förståeligt, de är fruktansvärt rädda för allt nytt i självomsorg. Dessutom orsakar själva frasen "självomsorg" rädsla och fasan i hälften av den manliga befolkningen. Därför älskar de klassikerna av genren. Försökte i århundraden, klarar denna kam perfekt med kort hår.

En trogen kompis frisör, oumbärlig för att klippa hår. Frekventa tänder ger ett tätt grepp vilket gör att saxen kan göra en noggrann skärning.

En kam med ett långt tunt handtag är idealiskt för att dela hår i avskiljningar och separera tunna trådar för att skapa olika frisyrer, såväl som vid färgning.

Hyppig kam lätt att skapa basal lint och slät med de övre lagren. Eller göm de lösa "cockerelsna" när du plockar upp håret i svansen. Det finns även en speciell kam för håret - en blandning av en massageborste med naturliga borst och en kam.

Kam med sällsynta tänder råd till naturliga lockar och lockar med kemisk perm. Med omsorgsfullt separera håren kan du hålla den skapade krullen på strängarna så länge som möjligt.

Kombinera utbildning slutade. Nu kan du enkelt avgöra vilka kammer du behöver och varför. Att ha hand om en kompetent partner är att det inte är svårt att skapa någon frisyr. Rolig rim livlig bekräftelse:

Med fantastisk frisyr
Du går åtminstone varje dag
Denna fantastiska kam
Håret är inte för lat!

Överflöd av varor är utformad för att göra livet enklare och spara tid, istället för att du gör dig galen genom att förvirra valet. Alla enkla styling!

Typer av kammar

Livet hos en modern person är omöjligt utan en kam, som följer med honom i sin dagliga verksamhet, resor, affärsresor, utflykter till evenemang. Det här enkla objektet hjälper ditt hår att se välskötta och skapa frisyrer som liknar konstverk.

Typer och tillämpning

Trots det stora antalet kammar i displayen kan de delas in i fyra kategorier enligt form och storlek, samt syfte:

 • Den traditionella och mest populära kamborsten kallas "bombazh" eller, som vanligare, "massage". Dess form kan vara annorlunda, men oftast är den en rektangulär eller oval bas under tänderna på en mjuk kudde och ett långt handtag. Denna typ är universell, eftersom den passar alla strukturer, tjocklek och längd på håret. Borsten är utformad inte bara för kamning och lossning utan också för huvudmassage, vilket har en positiv effekt på blodcirkulationen och fördelning av talg över hela längden.

På grund av effekterna av påverkan blir håret glänsande

 • Mini massage hårborste - en populär Tangle teezer, som inte har något handtag. På grund av den lilla storleken och möjligheten att stänga tänderna blir sådan en bekväm att bära i påsen. Inkluderat i denna typ är hårkammar av den typ som är lutad för hårförlängningar. De kännetecknas av närvaron av ögonlock, vilket gör att nötklyftorna inte klamrar sig på kapslarna och lätt glider längs strängarna.
 • Praktisk och bekväm förvaring även i små påsar är utsläppskammar. De omvandlas från en liten viktsform till en hel produkt eller en pensel med en spegel.
 • Platta borstar är främst avsedda att kamma krullar och utjämna dem, men inte skapa styling. De gör det bra med disentangling utan att skada håret.
 • Den senaste nyheten i skönhetsvärlden - en kam för torkning med mikrofiber. Hon masserar inte bara huvudet med tänder utan drar också ut fukt med en vävnadsdel. För ytterligare torkning kamar på det finns särskilda hål.
 • Populär skelett, blåst eller tunnelkam. Hennes tänder är brett ifrån varandra, och närvaron av slitsar i basen gör det möjligt att skapa varmluftscirkulation vid styling med hårtork. Med denna kam kan du enkelt lägga kort eller medelstort hår, samtidigt som du ger dem volymen vid rötterna.
 • En annan typ av kam är rund borstning. Tack vare materialet från vilket de är gjorda, är hela borsten väl uppvärmd, vilket gör att du kan göra läggningen med volymen vid rötterna, raka krullar. Eftersom denna modell skapar vridna tips kallas det ofta en hårborste-curler. Brasning, tillsammans med tunnelkammar, är populära professionella frisyrer.
 • De eviga underarterna av hårborstar är kammar som har använts i många århundraden. Bäst av allt är de lämpliga för kort hår och är oumbärliga för hårklippningar, eftersom deras enklaste design gör att du kan låsa locken hårt.

Kombiner på långa handtag hjälper till att enkelt separera trådarna från varandra och skapa avsked.

I denna kam möjliggör olika tänder. Ju närmare de är till varandra ligger, desto bekvämare är kammen för att skapa en hög. En annan fördel med en sådan modell är att det låter dig kamma ut lösa strängar när du skapar svansar.

 • Comb-tail är en kam med ett långt tunt handtag. Det är lämpligt för att avlägsna oegentligheter, dela i tunna trådar, vävning, styling.

Det finns kombinerade kammar, som innehåller egenskaper hos flera arter. Till exempel är en massagekam vanligt för att skapa bouffants. Denna kam har en tunn design och mjuka naturliga borstar. En annan kombinerad modell är en kam, som har frekventa tänder i en halv och sällsynta tänder i den andra.

Kombinerade modeller inkluderar även gallringskammar. De är en förenklad professionell rakhyvel för att tunna hårvolymen.

Materialklassificering

Det finns ett stort antal material som gör kam. Så det finns plast, trä, gummi, ebonit, metall och keramik.

Var och en av dem har sina egna specifika egenskaper, fördelar och ibland nackdelar:

 • Metallkammar, till exempel aluminium, rekommenderar inte användning av icke-professionella, som om de hanteras felaktigt, kan de skada hårbotten med sin styvhet. Detta material värms upp snabbt när det exponeras för en hårtork, vilket gör det obekvämt att använda och kan skada håret. Metall används oftast i separata delar, till exempel i form av svansar, eftersom det separerar trådarna väl.
 • Träkamnar är gjorda av aska, körsbär, bok, ek, tall, persika och bambu, sandelträ, enbär och björk är särskilt populära. Förutom det faktum att det är ett naturligt, ljuvligt luktande material, är det inte elektrifierat trä. Med tiden uppstår sprickor sprickor, speciellt om de har en löst konsistens, som en tall. En sådan defekt skadar hårstrukturen och kan riva ut dem.

För att förlänga tjänsten bör kammen inte fuktas och hållas vid värmare.

 • Plastkammar är de mest populära och vanliga. De är billiga, slitstarka och resistenta mot temperaturchocker. Plast klarar sig bra med huvudfunktionen - kammar, men ibland elektrifierar den håret starkt.
 • Distribuerade gummi-, gummi- och silikonkammar. De används för att kamma vått hår, inte skada dem och hårbotten, och elektrifiera inte. Kol- och keramikprodukter glider lätt i håret, separerar trådarna och utsätts inte för kemikalier, så de används oftast av proffs i salonger.
 • Förutom de vanliga materialen finns det ofta mer sällsynt, elegant och dyrt. Du kan hitta ebonitkammar, brons, guld, silver med inlägg av ametist och andra ädelstenar. Kombiner från hornet och benen, som användes under de egyptiska faraonernas tider, har extern skönhet och trevlig jämnhet.

Kombiner med naturliga borst från häst, fläsk, vildsvin, kombinerad ull är i stor efterfrågan. Dessa material skadar inte håret, men de elektrifierar kraftigt, så de rekommenderas att lätt fuktas eller behandlas med antistatiska.

De mest praktiska kammarna är kolfiber med keramisk beläggning, eftersom de inte kräver särskild vård och är inte förorenade. De mest användbara är trä, och traumatisk - metall. Men om tänderna har små bollar på spetsarna, så är det en sådan produkt som är mest lämplig, oavsett basmaterial.

Hur man väljer?

Combs ska delas inte bara enligt syftet, formen, storleken och typen av borst, men också enligt den typ av hår som var och en av dem är avsedd för. Korrekt utvald produkt hjälper dig enkelt och utan skada att hantera även den störaste chocken. Och omvänt kommer en olämplig kam inte bara att vara ineffektiv, men kan också skada hårets struktur.

Den mest mångsidiga är en bred massage kam, eftersom den är lämplig för hår av någon tjocklek, längd och struktur.

För tunn och skört, liksom torrt hår, benäget för förvirring, rekommenderas att man använder en kam med naturliga borst. Men de är inte lämpliga för lockigt eftersom det inte bara kommer att kamma, men förvirra krullar. Naturliga borsthårar är lämpliga för att ta bort håret i medellängd.

För att ge volymen till kort hår, bör man använda skelettkammar och spån och för vanliga kamning - platta kammusslor och borstar. När man väljer en borstning bör man komma ihåg att ju längre håret desto större diameter behövs.

För tunt hår är en hög densitet av borstburkar nödvändig, och för tjock, tvärtom, sällsynt.

Krokigt hår ser spektakulärt ut, som riktiga vågor, men de är väldigt stygga och spröda. För lockiga, snäva krökningar, platta kammar och borstar med tänder som är placerade långt ifrån varandra, som Tangle Teezer, passar bäst. För mjuk och fluffig passande massage kam.

Kammar med sällsynta tänder klarar också tjocka, hårda i strukturhår. Modeller med täta tänder - med mjuka och tunna. I allmänhet är de bra för ett långt hår, såväl som en massagekam. För tjockt hår bör du titta på de kombinerade modellerna med olika tänder, kammar, platta styva bomber.

Till en viss typ av hår rekommenderas att välja material. Till exempel är silikon och ebonit med antistatisk effekt lämpliga för lockigt hår. Dessutom kommer silikon och kol att ge mjukhet, glans och silkighet. Försvagat, skört hår rekommenderade naturliga borstar, nylon. Plast är lämpligt för mycket korta frisyrer, igelkottar och högkvalitativt trä för lossning.

Materialet måste vara hårdare än tjockare hår. De mest solida är ben, porslin, metall och mjukt gummi, plast, silikon.

Naturliga material rekommenderas oftare än artificiella, men när du väljer en sådan kam bör du ta hänsyn till din kropps särdrag. En allergisk reaktion kan uppstå på naturliga borstar, silver och andra metaller.

När det gäller styling är dessa eller andra kamar lämpligare för olika ändamål. Runda kammar av nylon kommer att räta ut vågigt och lockigt hår och bara för att anpassa den raka passformen till produkten med naturliga borst. Lush curls kan skapas med stor volym brashing, och liten diameter hjälper till att ge den basala volymen.

Kombiner med svansar och kamar med långa glesa tänder hjälper till att separera strängarna. Och för att jämnt applicera gel eller mousse på dem, är det bäst att använda en plast platt kam.

Följande video kommer att berätta hur du väljer rätt hårkam:

Viktiga nyanser

Det är viktigt att inte bara välja en lämplig kam, men också att använda den ordentligt:

 • Långkammar kamning rekommenderas, vilket har en positiv effekt på hår och hårbotten. Det ska vara enkelt att bearbeta ungefär tio minuter om dagen, morgon och kväll. Samtidigt rekommenderas det ofta inte att göra detta, eftersom det leder till snabb förorening. Om håret har en tendens att vara fet, bör kamningen vara försiktig, utan att röra på hårbotten, så att talgkörtlarna inte börjar sitt arbete.
 • Experter rekommenderar inte att kamma rått hår för att inte skada deras struktur. Nyligen är det dock fler och fler produkter avsedda för torkning. Till exempel en kam med mikrofiber. Du kan inte kamma håret, som bearbetas genom stark fixering: geler, mousser och lack. Först måste du tvätta och torka dem, och därefter utsätta dem för effekterna av kammer.
 • Ägare av kort hår till axeln är vanligtvis inte hotade med krusning, så de kan kamma håret från rötterna till ändarna. Så att mattorna inte bildar, är det tillräckligt att skära det regrowna håret i tid. Det viktigaste är att inte skada hårbotten med hårda kammar.
 • Långt och lockigt hår tenderar att vara förvirrad. Kombination bör börja från tipsen till rötterna, dra inte eller riva nudlarna, men försiktigt lossa fingrarna och kammen. När trassiga områden är kvar kan du använda en pensel. Efter förflyttning rekommenderas kammen att hålla håret med handen så att talg är jämnt fördelad.


Nästa Artikel
14 recept av de bästa maskerna för hår med ett ägg