Hur missfärgar hårrödor


Många kvinnor drömmer om den perfekta blondinen, vilket är anledningen till att de missfärger hår och ommålas i önskad färg. Men tyvärr är resultatet kortlivat: snart växer hårrötterna och producerar sin naturliga färg. Den enda lösningen i detta fall är att regelbundet missfärga hårrötterna.

- borste;
- hårfärg;
- kamma;
- frisörspray;
- schampo;
- vatten;
- oxidationsmedel;
- blekningspulver.

Sponsras genom att placera PG-artiklar på "Hur man missfärger hårrötter". Hur man återställer klämt hår. Hur man gör en brunettblondin. Hur man färgar brunt hår i ljusbrun

Hur man lyser hårrödorna

Med vanlig hårfärgning är det inte nödvändigt att exponera tipsen för långvarig exponering för drogen. Det är nog att rita de vuxna rötterna. För att göra detta tillåts självständigt hemma.

instruktion

1. Få färg, önskvärd professionell. Det blekrar lockar bättre, och också mindre traumatisk effekt på strukturen och hårsäckarna. Om du inte självständigt kan välja rätt produkt, kontakta en erfaren frisör. Förresten är det också möjligt att lätta rötterna i skönhetssalongen, vilket är mycket att föredra.

2. Om du använder vanlig färg, pressa halva produkten ut ur röret i en porslin eller en glasbehållare, blanda noggrant. Applicera omedelbart. Om du köpte en högt professionell brightener, ange de nödvändiga proportionerna i bruksanvisningen.

3. Sätt på handskar och börja bleka rötter. Börja applicera blandningen från baksidan av huvudet, försök att inte falla på det tidigare målade håret. För bekvämligheten med att applicera kompositionen, använd en speciell bred borste, inte en tandborste eller en flaskapplikator. Om du själv inte kan utföra en liknande procedur, fråga någon från dig när du ska hjälpa.

4. Notera den tid som behövs för färgning. 5-10 minuter innan det är nödvändigt att tvätta bort färgen, fördela den längs varje längd för att uppdatera färgen på hårändarna. Glöm inte att applicera en närande balm som mjukar de blekta krönen och närmar dem för varje längd.

Tips 2: Hur färgar hårrödor

Hårfärg hjälper kvinnor att uppdatera sin färg, byta genre och dölja grått hår. Det avbryts för alla, men efter ett tag växer håret och rötterna blir synliga, vilket som vanligt är starkt olika i färg från färgat hår. För att din frisyr ska ha ett snyggt och välskött utseende måste du måla över rötterna och det ska göras en gång i 1,5-2 månader. Radikal färgning får ske hos frisören, men färgning av hår vid rötterna är också tillåtet hemma.

Du behöver

 • kam,
 • Speciella handskar som skyddar huden från händer från färgning,
 • Borste för applicering av hårfärg,
 • Målarkopp,
 • Hårnålar och klämmor för fixering av hårsträngar,
 • Klocka för att mäta färgtid,
 • En gammal T-shirt, handduk, för att täcka axlarna och inte måla kläder med färg.

instruktion

1. Läs noggrant de instruktioner som är fästa på ett oumbärligt sätt för hela röret av färg. Torka färgnings- och oxideringsmedlen i en skål eller porslinskum i de proportioner som rekommenderas av färgtillverkaren, skruva försiktigt dem ihop tills du får enhetlig konsistens. Se till att färgen var tillräcklig för att jämnt måla över alla de röda rötterna.

2. Kamma ditt hår. Om de är långa, demontera dem i separata strängar och säkra med någon barrett eller ett speciellt hårklipp. Börja färgning från baksidan av huvudet. Från det faktum att det är mycket svårt för dig att se det här området av huvudet, även med hjälp av ett par speglar, blir det bättre om du applicerar lite färg på baksidan av ditt huvud till någon hemma.

3. Applicera färg på hårrotssträngen genom sträng, avundsjuk, så att färgen inte faller på den del av strängen, som var mer färgad tidigare. Senare målar nacken templen, sedan kronan. Notera tiden och stäng huvudet med ett speciellt lock, så att färgen inte sprids. Om det är ganska tjockt är det tillåtet att inte stänga huvudet med någonting.

4. Utan att vänta 10 minuter före den tiden, som ges enligt instruktionerna för färgning, kamma ditt hår hårt och fördela färgen från rötterna längs varje längd till de allra bästa spetsarna. Vänta ytterligare 10 minuter och tvätta bort färg med varmt vatten. Applicera en balsam eller en mask på håret, håll det på huvudet i några minuter så att näringsämnena tränger in i hårstrukturen. Skölj av balsmen och torka håret.

Var uppmärksam!
Det är omöjligt att använda metallobjekt för att späda ut färgen eller applicera den på håret. En kopp är bättre att ta ett porslin och en kam - en plast. Primärfärgning görs på otvättat hår, precis som universell färgning.

Tips 3: Hur man lyser silver

Silverprodukter förlorar slutligen sin färg. Initialt dimmerar ljuset, varefter metallen i sig blir mörkare eller till och med grönare. Det är endast teoretiskt tillåtet att förhindra färgens metamorfos - det är nödvändigt att helt eliminera kontakt med en silverprodukt med svaveljoner. Från det faktum att det är orealistiskt, kan eller inte rengöring förr eller senare undvikas.

Du behöver

 • Salt, läsk, ammoniak, väteperoxid, tvål.

instruktion

1. I smyckenbutiker kan du erbjuda speciella städprodukter för smycken gjorda av denna metall. Rengöring med dem tar inte mycket tid eller ansträngning, men produkten, enligt granskarna, kommer att behålla sin vanliga färg under en längre tid, eftersom rengöringen senare kommer att täckas med en märkbar skyddsfilm.

2. Det finns dock flera lika effektiva metoder för att framgångsrikt rengöra silver hemma. Särskilt kända för dem - en lösning av vatten och 10% ammoniak. Häll vatten i ett glas (volymen beror på produktens storlek) och tillsätt några droppar ammoniak. Sätt det mörka silveret i denna lösning och vänta ca 20 minuter. Ta sedan bort den rengjorda produkten och skölj med vatten.

3. Om du inte har ammoniak till hands, förbered en saltlösning. För att göra detta, lägg i 1 tesked salt i ett glas vatten. Doppa silvervaran i denna lösning och koka i 15 minuter. Om rengöring inte är brådskande kan du utan kokning. Det är lätt att lämna produkten i en saltlösning i flera timmar, skölj sedan med vatten och torka.

4. Förresten, analogt, är det tillåtet att rengöra silver och natron. För att göra detta, späd i 1 liter vatten ett par matskedar läsk, fördjupa produkten på botten och vänta några timmar. Glöm inte senare att skölja det med rent vatten. För att förbättra resultatet i en salt- eller läsklösning, tillsätt lite 3% väteperoxid eller tvålvatten.

5. Om blockeringen inte är för svår, kan en tvållösning helt klara det. Förbered tvålvatten, tvätta dekorationen i den med en skiva av inte svår materia, skölj och torka med en mockaduk.

Relaterade videor

Bra råd
För att silver smycken ska spara sin naturliga utstrålning och färg längre, håll dem borta från köket, mediciner och dekorativa kosmetika.

Tips 4: Hur färgar hårrödor

Senare målar du ditt hår i en vacker färg så att du ser oemotståndlig lätt ut. Men efter några veckor är de ryckta rötterna ganska märkbart annorlunda än den målade delen av dem, vilket ser osjämt ut. Färg hårrödorna utan att tillgripa en frisörs service.

Du behöver

 • hårfärg
 • - gummihandskar
 • - tofs
 • - keramisk skål;
 • - kosmetiska skivor.

instruktion

1. Välj en färg i affären, vars ton motsvarar hårets färg, eftersom den ursprungligen målades. Det är önskvärt att applicera färgen av samma märke. Därefter blandas de nödvändiga ingredienserna i en keramisk eller plastkopp med instruktionerna på lådan. Använd aldrig metallredskap, på grund av det kan färgens egenskaper förändras och färgen blir inte densamma. Förbered en pensel, ta en kam, ha på sig gummihandskar och polyeten över axlarna (för att inte fläcka dina kläder).

2. Börja med att dela håret i två delar, gå från mitten av pannan till baksidan av huvudet och smidigt röra rötterna med en pensel. Därefter dela håret från öra till öra och måla rötterna rikligt. I det här fallet får du fyra lika delar.

3. Färga hårbrottens utrymme över öronområdet. Om färgen kommer på huden ska du omedelbart ta bort den med stöd av en bomullspinne eller kosmetisk disk fuktad med vatten. Efter att ha färgat rötterna på en sträng, separera den med en kam till sidan och fortsätt att måla, flytta från baksidan av huvudet till huvudets främre del. Fortsätt tills alla rötter har målats.

4. Observera tiden och du kan göra dina hushållssysslor. Efter ungefär tjugo minuter, kamma håret, fördela färgämnet över varje längd. Applicera resterande färgämne blandning i håret och låt i ytterligare 15-20 minuter. Tvätta huvudet med varmt vatten och schampo efter en tidsperiod. Använd hårbalsam och skölj huvudet igen.

Bra råd
Överdriv inte färgen, tvärtom kommer du att få en osynlig gräns mellan färgat hår och rötter. Kom ihåg att för att solidt måla rötterna hemma behöver du en stor bogserbåt och en fin applicering av färg utan att påverka det färgade håret. Men det är fortfarande roligare att använda frisörens tjänster.

Tips 5: Att missfärga hårrötterna

Många kvinnor drömmer om oklanderlig blond, det är därför de bleknar håret och ommålas i önskad färg. Men tyvärr är resultatet kortlivat: snart växer hårets rötter tillbaka och ger ut sin vanliga färg. En exceptionell lösning i detta fall är att regelbundet missfärga hårrötterna.

Du behöver

 • - borste;
 • hårfärg
 • - kam;
 • - frisörspray
 • - schampo
 • - vatten
 • oxidationsmedel
 • - blekningspulver.

instruktion

1. Hårrödor missfärgas och färgas mycket snabbare än andra områden, så det viktigaste är att inte överdriva ljusare, eftersom du kan bränna håret. För blekning av återvunna rötter, använd samma färg som du brukade lätta håret.

2. Gör en vertikal, och därefter en horisontell avskiljning: som ett resultat bör du få fyra lika zoner. Applicera färgen bör starta från parietaldelen av huvudet, och endast återvunna rötter ska täckas med den.

3. Det är nödvändigt att motstå den applicerade färgen så länge som nödvändigt för att uppnå den önskade nivån av förtydligande av regrown hair. Om över tiden blir hårets ändar också slöta, måste de lätt bli lättare: för att göra detta, några minuter före avfärgningen av den regrowna delen, fuktar ändarna med en sprayflaska och borstar färgen från rötterna och sprider den jämnt över varje hårlängd.

4. Lättnadshastigheten beror på hårets design: Om de är "porösa" kan deras blekning förekomma även när färgkompositionen tvättas från rötterna. Efter att ha uppnått önskat resultat sköljer du håret med varmt vatten, varefter det tvättas med schampo och emulgeras.

5. Torka håret. Om en färgskillnad upptäcks plötsligt, använd ansiktsföreningen på mörka ställen igen.

6. När det bara är nödvändigt med partiell förtydligande av hår, appliceras en särskild blondingblandning. Blanda tjugo gram blekmedel, fyrtio milliliter oxidant och fyrtio milliliter schampo och vatten. Skum denna blandning, applicera den på torrt hår, ta sedan ut det och tvätta håret.

Var uppmärksam!
Applicera ljutningsmedlet med händerna och bara efter att ha satt på speciella handskar.

Bra råd
För att ge klart hår en gyllene nyans, skölj dem med kamillextrakt (förbereda det, tillsätt två matskedar torkat kamomillfärgat vatten till ett glas kokande vatten).

Tips 6: Ljusa hårets ändar: hur man utför proceduren

Faktum är att hela kvinnan gillar att experimentera med sitt utseende. Detta kan vara genren av kläder, smink, hår eller hårfärg. Experter är säkra på att en kvinna av det rättvisa könet skulle bestämma sig för en dramatisk förändring av hårets färg när hon en gång var kvinna.

Ljusspetsar

Kvinnor skapar självständigt sin felfria bild. Faktum är att en färgbyte kan omvandla varje dam som erkänns, vilket ger henne charmen av ömhet i lättnad, kall svårighetsgrad vid färgning av strängar i mörka nyanser och insolvens och flirtighet när man använder röd palett. Men om du inte vågar göra viktiga förändringar, finns det en oklanderlig väg ut - lätta tipset på strängarna. Idag är detta en särskilt eftertraktad service i skönhetssalonger. Moderna specialteknologier som används i hårfärgsprocessen är ganska varierade. De tillåter dig att uppnå en mängd olika resultat. Om du vill att effekten av kemikalier på håret ska bli mer mild, försök att lätta bara hårets tips. Denna teknik, som är en typ av belysning, kallas balayazh. Vid färgning av hår med denna teknik appliceras färgen endast på enskilda fina trådar, på tillräckligt stort avstånd från rötterna. Färgade med användningen av denna teknik ser kurvorna naturligt och välskötta ut, förutom att de inte behöver regelbundna tonar. Balayazh-tekniken är ganska enkel, men det är en mycket effektiv sätt att färga hår. Det låter dig uppdatera bilden, undvika radikala förändringar. Lättnad av hårets spetsar ser identisk ut på både graderade hårklippningar och kort hår. Många ägare av långt hår målar sina strängar i en sådan teknik, vilket frigör dem från att behöva besöka frisören ofta tillräckligt för att uppdatera färgen ett par gånger om året.

Hur görs denna färgning?

Ljusa ändarna av håret är inte svårt alls, det är lätt att utföra hemma. Men detsamma utförs denna procedur oftare av experter. Tidigare är varje hår uppdelat i små strängar och säkrad med elastiska band. Därefter appliceras en speciell lysande förening på spetsarna. I det här fallet bör du undvika att få färg på håret i rotområdet. Ofta på långa hår eller hårklippningar av medellång längd, är de lackerade spetsarna dessutom inslagna i folie. Vid utförande av proceduren på långa trådar eller på hårklipp med en distinkt siluett applicerar mastern färgen med en speciell borste eller lätt med fingrarna. Användningen av folie i det här fallet är valfritt. När färglägger håret med kemikalier med hjälp av en balayazh-teknik, förvandlar frisören tunna uppdelade strängar till plana krullar och klämmer dem och lämnar hårets ändar fritt, och de appliceras senare med en lysande komposition. Men det borde komma ihåg att de klargjorda tipsen om raka långa strängar inte kommer att se spektakulära ut, beror det på det faktum att gränsen mellan färgat och omaintat hår kommer att vara för distinkt. Trots mästarens bästa ansträngningar kommer en känsla av primitiva regrown rötter att skapas. Följaktligen, före färgning, är det lämpligt att göra en korrigerande hårklipp, säg en kaskad eller en stege. Det ser också vacker balayazh på vågiga lockar.

Tips 7: Hur man lyser upp färgat hår hemma

Många tjejer gillar att experimentera med hårfärg. Te ibland villigt förändras! Men situationen är bekant för många, när hårfärgen inte visade sig alls som det verkade! Detta är äntligen inte särskilt glädjande, men du bör inte bli upprörd och köra för dyra tvättar - teljus färgen med några få toner hemma med naturliga masker är absolut tillåtet.

Vilka regler måste följas?

För närvarande betyder mycket känt att du kan med denna snag. Men låt oss börja med att återkalla de regler som ska följas.

 • För att förbereda en mask för lättare hår, föredra plastbehållare eller rostfria redskap, ta även en liten sil, cellofanhandskar och naturligtvis samma lock.
 • Tvätta håret, torka det lite (det måste vara fuktigt) och kamma det ordentligt innan du applicerar en ljussmask.
 • För att förtydligandet ska ske jämnt är masken svalare att applicera med en speciell pensel för färgning eller med en traditionell kam.
 • Se till att du har en mask för hela längden på håret, så att applikationen senare inte kunde se de mörka randarna. Flickor med tjockt hår behöver en enorm mask än de med mindre hår.
 • Efter att du har distribuerat masken måste håret samlas i en bulle och huggas med en plast- eller trähårspinne. Men använd aldrig en metall hårnål!
 • Lägg sedan en hatt på huvudet. Om det plötsligt inte såg ut, är det tillåtet att göra med en vanlig handduk. Om du har lite tid, lämna masken i en timme, men, och om du vill ha ett bättre resultat, gå runt med det i inte mindre än 6 timmar.
 • Efter att du har tagit bort masken, skölj håret med varmt vatten med ditt favoritschampo. Om resultatet inte är helt ordnat, skölj håret med avkok av kamille, det kommer att förbättra resultatet!
 • För ett bättre resultat är det rekommenderat att göra proceduren inom 2 till 3 veckor.

Prova flera masker och du kommer säkert hitta en som passar dig helt! Ja, och läka ditt hår.

Hår Brightening Masker

På internet är det möjligt att upptäcka ett ofattbart antal recept, men inte alla är lämpliga för användning om du inte vill skada dig själv. Innan ljussättning bestämmer din hårtyp på alla sätt, så hittar du lätt det maskrecept som passar dig. Och ignorera inte den rekommenderade tiden för förfarandet.

Honungsmask

Tvätta håret med en liten mängd sodavatten. Torka håret med en handduk och använd försiktigt acacia honung. Därefter sätta på en cellofantlock och linda ett huvud med ett tygduk. Låt masken vara på i 8-10 timmar. På grund av denna mask blir ditt hår friskare och får en gyllene nyans.

Citronmask för tjockt och hållbart hår

Citronsaft är ovilliga att ansöka om ägare av torrt och svagt hår. Mask med citron är mer lämplig för personer med tjockt hår. Kram saften av en citron och i lika stora proportioner blanda med vatten. Efter det, applicera på hår och lämna det ett tag. Citronsaft, som interagerar med tydliga strålar, kommer att göra håret lättare med 1-2 toner. Dessutom kommer var och en av ditt hår att vara mousserande och silkeslen.

Mask med citron för svagt hår

Det försvagade håret behöver den sparsamma förtydligandet. Följ när du gör en mask, tillsätt två matskedar flytande honung och tre matskedar kanel till saften av en citron. Applicera denna mask till fuktigt hår, men gnugga inte det i hårbotten! Täck huvudet med cellofan och en handduk i 40 minuter. Därefter tvättar du håret efter 3 till 4 timmar. Som ett resultat blir ditt hår starkare och ljusare med 2 toner.

Citronmask för mörkt hår

Tillsätt kamomill till 500 ml kokande vatten och brygga. Häll sedan rabarber med ättika (ca 500 ml) och värm upp det. Kram saften av fyra citroner och blanda allt. Till den resulterande lösningen tillsätt 50 gram flytande honung och alkohol. Blanda allt bra och applicera på fuktigt hår i 30 minuter. Därefter tvätta håret med varmt vatten. Mörkt hår kommer att lysa lite och bli friskare.

Kamomillmask

Ta 100 gram kamille och tillsätt i 300 ml kokt vatten. Rör om och låt den smälta i 30 minuter. Spänn sedan och tillsätt 50 ml 30% väteperoxid. Applicera denna blandning över hela längden av håret och sätt på en keps. Vänta 30 - 40 minuter och tvätta håret med schampo. Senare kommer en sådan mask brunett att bli en brunhårig kvinna.

Kamille och nässla mask

Lägg i 1 liter vatten, tillsätt 1 matsked chamomile och 1 matsked nätkött. Därefter brygger du och spenderar buljongen. Skölj håret med denna blandning och linda i en varm handduk i 15 till 20 minuter. Skölj håret med kamille efter en timme.

Saffron & Kamille Brightening Mask

Ta 2 matskedar kamille och en nypa saffran. Låt buljongen insistera i 30 minuter, och tillsätt sedan saften av en citron och ett par droppar lavendelolja. Applicera blandningen i håret i 25 minuter, skölj sedan med kallt vatten.

Kefir mask

Våra mormor tyckte mycket om att använda kefir i hårvård, och därför är recept med kefir väldigt många. Här är en av dem. Ta 50 ml kefir och tillsätt det: juice av halv citron, 1 ägg, 40 ml brandy och en tesked schampo. Blanda allt bra och applicera blandningen i ditt hår. Wrap håret i cellofan och en handduk. Efter 8 timmar, tvätta av masken och applicera en balsam på håret.

Kefirno - jästmask för lättare hår

Detta är ett ganska lätt recept. Du måste ta 1 kopp kefir eller yoghurt och kombinera den med 1? 2 matsked torkad öljäst. Därefter sätta i en varm plats och låt stå i en timme. Applicera den resulterande masken jämnt på håret och lämna i ungefär en timme. Denna mask kommer att bota håret perfekt och återställa sin design.

Lökmask

För beredningen av detta recept spenderar du inte egentligen pengar och pengar. Ta lökskal, täck med vatten och koka sedan. Sila denna buljong och skölj håret. Som ett resultat blir ditt hår glittrande och får en kopparskugga. Emellertid har denna mask en nackdel, senare kan dess användning vara en obehaglig lukt.

Gräddfilm

Förbered masken, ta citruskvist och ingefära och häll dem sedan med brinnande vatten och låt stå för en dag. Lägg i en skål 200 ml gräddfil och ett par droppar citronsaft och häll sedan i hälften av den kokta buljongen. Rör om och applicera den resulterande lösningen på håret. Därefter lägger du en cellofantlock på huvudet och vind handduken. Efter tvätt, skölj håret med rester av lösningen. Efter regelbunden användning av en sådan mask blir ditt hår en gyllene nyans och lyser med två toner.

Mask med frukt.

Detta är en mycket aptitretande mask. För henne behöver du ta en banan och ägg. Blanda dessa produkter med stöd av en bländare tills det är smidigt och applicera sedan på håret. Tvätta håret med schampo efter en timme.

För att sammanfatta

Tack vare den vanliga användningen av sådana masker kommer ditt hår att bli friskt och märkbart ljusare. Naturligtvis bör man inte förvänta sig en omedelbar total, naturliga masker kommer inte att ge den. Och ändå, om du har tålamod, kommer du att kunna uppnå önskat resultat! Så var vacker och var inte rädd för experiment!

Tips 8: Hur man lyser mörkt hår

Många kvinnor som har naturligt mörk hårfärg tror att de inte kan bli blondiner. Slutligen är en sådan dom felaktig. För att bli en oemotståndlig blondin, räcker det bara att använda väteperoxid för att lätta håret.

Du behöver

 • Handskar, petroleumgel eller grädde, färg, väteperoxid, färgutspädningar, klockor.

instruktion

1. Med den traditionella förtydligandet av mörkt hår måste du applicera väteperoxid med olika mättnad. Mättnaden av peroxiden bestäms beroende på önskad färg a och hårets designegenskaper på banden. I processen att lätta mörkt hår oxideras hårpigmentet med syre, vilket frigörs från peroxiden och blir färglös. Innan du börjar tända håret är det bättre att inte tvätta håret. På grund av det feta lagret på håret ah, kommer hårbotten att kunna få lite skydd vid färgning.

2. Före processen att lätta mörkt hår är det nödvändigt att bära handskar.

3. För att förbereda lösningen får endast användas emaljerat glas och plastredskap.

4. Nästa måste du förbereda en lösning. Numret beror på hårets tjocklek och längd. För att färga blandningen var mindre skadlig, kan du lägga till lite schampo åt det.

5. Lösningen ska beredas med en dubbelreserv, så att den i händelse av brist inte ska bryta sig bort från målningen. Te distraherad, det är möjligt att tända håret ojämnt.

6. Det mest kända receptet för hårljuslösning består av 40 g perhydrol, 30 g vatten, en tsk ammoniumbikarbonat och 30 g schampo. I stället för schampo kan du också använda flytande tvål, vilket gör lösningen tjockare.

7. Om håret är mycket tjockt och tjockt är det nödvändigt att applicera 8-12% peroxidlösning för färgning, om medelvärdet är från 6 till 12% och tunt från 4 till 8%.

8. Innan färgning av håret ska pannan smörjas med petroleumgel eller babykräm.

9. Det är nödvändigt att lätta håret med stöd av en pensel bestående av syntetfiber. Den färdiga lösningen ska appliceras från baksidan av huvudet.

10. När du lyser mörkt hår ska lösningen appliceras först i ändarna och sedan på rötterna. Endast så får man få en likformig hårfärg.

11. Glöm inte att det svåraste är ljussättning av rött hår, därför är det bättre att kontakta en erfaren expert.

12. Vid ljussättning regrosa mörka rötter, bör blandningen endast appliceras på rötterna. För att inte förstöra de redan blekta håret s, är det värt att undvika att få färg på dem.

13. För att inte skada huvudets hudslöja kan färgning utföras endast med ett veckans intervall.

Bra råd
Vid färgning av mörkt hår i ett tydligt förfarande bör blixten upprepas med veckovisa intervaller för att uppnå jämnt vitt hår.

Tips 9: Hur man lyser färgat mörkt hår

Ofta väljer kvinnor, vackert hår i mörka färger förut, plötsligt att radikalt ändra sitt utseende och göra frisyren lite nyanser lättare. För att den nyaste färgen ska ligga sval och förankrad behöver du först och främst lätta ditt hår och bara applicera en ny färg. Hur man lyser, färgat mörkt hår? Det finns några tips, varefter du kommer att kunna uppnå önskat resultat.

instruktion

1. Hårfärgning skadar alltid deras struktur och följaktligen kan onormalt genomförd ljussättning leda till torrhet, brittlighet och förlust. För att undvika sådana obehagliga konsekvenser av dina experiment med ditt utseende, är det bättre att kontakta frisörsalongen. Traditionellt använder experter i den så kallade "blonding wash", som inkluderar blonddoran, en oxidator, vatten och schampo.

2. Ljusa tidigare färgat hår är lite nödvändigt. För att göra detta måste du färga bara omkroppade hårrötter, hela tiden välja färgämne ett par toner ljusare än huvudskuggan. Du ska inte bearbeta de ändar som du redan har färgat för, annars kommer du att skada dem. Sålunda tänds rötterna långsamt, med tiden kommer du att uppnå önskad klar ton.

3. Det finns också flera populära recept. Det är inte säkert att använda sådana radikala metoder som förtydligande med väteperoxid eller hydroperox, så det är bättre att inte tillgripa dem. Använd naturliga läkemedel, såsom honung och citronsaft, de kommer verkligen inte att skada dig om du äntligen inte är allergisk. För att lätta ditt hår med honung eller citron måste du tvätta och torka dem i förväg. Därefter applicera honung eller citronsaft för varje hårlängd och sätt på en tunn halsduk. Det är nödvändigt att hålla en sådan mask i ungefär tio timmar, och därför är det bättre att göra det på natten. Växta rötter, som har din vanliga färg, kommer att bli lättare, och därför måste du lysa upp under en lång tid.

4. Ljusa håret tillåts genom att införa kamille, efter allt schamponering. Denna metod är mer effektiv än den tidigare och kommer inte att orsaka en allergisk reaktion.

Tips 10: Hur man målar hårrötterna

Om färgen på hårfärg som används är långt ifrån din naturliga färg eller det finns mycket grå hår i hårets hår, så ser de växande rötterna inte så bra ut. Korrigera detta är tillåtet och självförsörjande, hemma. Det viktigaste är att troget följa den speciella tekniken för färgning av rötterna.

Du behöver

 • hårfärg
 • oxidationsmedel
 • - kam;
 • - tofs
 • en kopp
 • - skyddshandskar.

instruktion

1. Det är nödvändigt att applicera samma färgämne, som användes vid färgning av den totala hårmassan. Ta inte färg från en annan tillverkare, även om tonerna är identiska - resultatet kan vara oförutsedda.

2. Om du har mycket grå hår och den valda nyansen har en tydligt uttalad färgskugga, det vill säga det hör inte till den naturliga, då är det bättre att blanda den med den naturliga nyansen av samma ton i ett 1: 1-förhållande. Om detta inte är klart, kommer gråhår ki att målas tydligare än pigmenterade.

3. Tvätta inte håret före proceduren, kamma det primitivt bra. Förbered en kopp, en speciell pensel eller en tandborste, tunna skyddshandskar för målning. Använd inte metallobjekt. Förbered blandningen (färg + oxidationsmedel) enligt tillverkarens rekommendationer. När grå hår börjar måla med områden där det är större än vardera. Färger rötterna utan grått hår, börja med baksidan av huvudet.

4. Lyft de enskilda trådarna med en kam med en tunn spets och applicera försiktigt färgen på den regrown basala delen. Observera att om du tänder håret, rekommenderas att använda färgen tjockare. Efter att rötterna har bearbetats, lämna allt i 30-40 minuter. Den verkliga exponeringstiden kan variera beroende på färgens sammansättning och hårets egenskaper. Följ följaktligen regelbundet kontrollen av rötterna, ta bort färgen på en inte mycket synlig plats.

5. När rötterna har köpt önskad färg, fuktar resten av håren för varje längd (det är kallare än alla att göra det med en sprutpistol) och färgas noggrant och emulgerar färgen på varje huvud. Lämna på i 5-10 minuter. Detta anpassar färgen och uppdaterar den i längd och vid tipsen. Tvätta håret med schampo senare.

6. Glöm inte att senare hårfärgning behöver extravård. Det är bättre än alla att använda speciella schampon och balm för färgat hår. Eftersom de tillåter dig att spara intensiv färg under mer än en längre tid.

Relaterade videor

Tips 11: Hur tänder håret för att vara vit

En kvinna med vitt hår ser väldigt excentriskt ut. Den här tjejen är svår att inte märka. Men innan du bestämmer dig för en så avgörande metamorfos av din bild, måste du tänka på det. Dessutom, med stöd av en vanlig (även om en bra brightener) gör håret vitt är inte så primitivt.

Du behöver

 • - väteperoxid;
 • - ammoniak;
 • - flytande tvål
 • - gummihandskar
 • - borste för att applicera håret;
 • - Glasvaror för att späda blandningen.

instruktion

1. Även om hårets riktiga färg är mycket tydlig, behöver du förtydligande med väteperoxid för blekning. Men det rekommenderas inte att göra det självständigt, så att håret inte köper en icke-estetisk gulaktig nyans. Det är bra att vända sig till en specialist, den som kommer att lätta ditt hår med 4, 5 eller 6 toner.

2. Om du bestämmer dig för att lätta håret självständigt, bör koncentrationen av väteperoxid justeras beroende på hårets tillstånd. För tunt hår ta 4-8% lösning för hår av medelstorlek - 6-12%, för tjock - 8-12%. Lösningen framställs med en hastighet av 50-60 g peroxid per genomsnittlig hårlängd och 5 droppar ammoniak tillsätts till den. I blandningen tillsätt lite flytande tvål. Läkemedlet bereds i glas eller keramisk maträtt.

3. Smör på pannan med kräm eller petroleumgel innan du använder blandningen, använd handskar. Läkemedlet appliceras på obehandlat hår med en borste gjord av syntetisk borste. Börja på baksidan av huvudet, först behandla håret, nå inte 2 cm från rötterna. Först efter hur det nödvändiga resultatet kommer att erhållas, appliceras verktyget på hårrötterna.

4. Tvätta av produkten med varmt vatten med en liten mängd icke-alkalisk tvål, skölj med surgjort vatten.

5. Om du inte fick önskad total även efter denna procedur, försök tonic blue eller blue. Det ska appliceras på håret i 20-30 minuter, skölj sedan med lite varmt vatten och skölj håret med en lösning av ättika eller citronsaft, för att konsolidera färgen och få håret att lysa.

6. Efter att ha bestämt sig för att lätta håret i vit färg måste du förstå att denna färg kommer att kräva kontinuerligt stöd. För att bevara frisyren en snygg look även efter en månad måste du lätta de mörkare hårrötterna, samt upprätthålla den vita färgen genom att skugga shampoo och tonics.

Relaterade videor

Var uppmärksam!
Om du har starkt tjockt och tjockt hår, späd ut färgämnets förpackning och inte hälften, som rekommenderas av tillverkarna. Vid färgning av professionell klarare behöver du ca 50-60 g struktur.

Bra råd
Tvätta inte håret i minst 24 timmar före färgning av rötterna. Under denna tid kommer håret att vara något täckt med talg, vilket skyddar dem från de negativa effekterna av brightener. Också, före proceduren, lägg inte stylingprodukter på locken, såväl som serum eller spray som inte behöver tvättas.

Ljusa hårrötterna hemma

Hälsningar till dig, mina abonnenter! Idag vill jag prata om hur man lyser upp hårrötterna hemma. För mig är detta en brådskande fråga, eftersom jag har bytt färg i många år. Jag brukade tro att kampen mot de vuxna rötterna är affärsverksamheten hos proffs. Nu vet jag att det finns en hel del naturläkemedel och billiga alternativ för hur man får den perfekta curltonen.

Vilka alternativ för förtydligande finns?

Det finns tre sätt på vilka du kan ändra färgen på återvunna mörka rötter.

Den första är naturligtvis kontakta salongen för professionell målning. Som regel är det det säkraste alternativet med ett förutsägbart slut. Vi får ungefär vad vi behöver.

Men den största nackdelen är frågan om pris.

Denna procedur kan kosta upp till 5000-10000 rubel. Samtyck, mycket pengar. Att betala dem varje månad för korrigering av återvunna rötter är slösad.

Det andra sättet är en självständig färgton med professionella och populära färger. Du kan köpa dem i affären till olika priser. Effekten kommer givetvis också att vara annorlunda (priset påverkar fortfarande kvaliteten). Det är bäst att välja professionella verktyg. De kostar mer, men i alla fall blir det billigare än att gå till frisören.

Applicera inte på rent hår, det är bättre att inte tvätta dem under några dagar för att skydda hårbotten.

En annan sak är att du alltid måste följa instruktionerna så att hela proceduren går utan att skada huden. Jag rekommenderar dig att använda en nyans balsam efter att du har applicerat färgen för att ta bort eventuell yellowness och för att göra färgen jämn.

Färgämnen är inte det enda sättet att ta hand om vuxet hår. Det finns flera alternativ. Till exempel en ljuskrämer eller pulver. Fördelarna med dessa alternativ i deras pris. De är ganska överkomliga, enkla och populära sätt än du kan ändra rötterna. Återigen är de lätta att använda hemma. Men det är alltid ett måttband, vilken färg i slutet kommer det att visa sig, om det inte blir gult, om färgen väljs korrekt.

Om du bestämmer dig för att hantera de vuxna rötterna i hemmet, rekommenderar jag dig att först konsultera med professionella colorists, som kommer att berätta hur du målar lockar utan skada och vackert.

Hur lyser jag rötterna hemma

För att helt ändra hårets färg, det första jag gick till salongen för att få en likformig ton. I framtiden bestämde jag mig för att tona rötterna hemma en gång i månaden. Jag tittade på de verktyg som min mästare använde och hittade dem i affären. Resultatet passade mig perfekt.

ingredienser

 1. Oxidant Capous 6%, pris 70 rubel;
 2. Blekkräm för hår Capous, priset är 360 rubel (nu finns en annan kräm med arganolja till salu, det är 100 rubel dyrare, det har guldförpackning);

action Procedur

 • Tvätta inte mitt hår i två eller tre dagar före färgning. För vissa är detta fortfarande ett test. Som en frälsning kan du använda ett torrt schampo.
 • Blanda ingredienserna i en plastskål.
 • Jag tar en del av grädden och en och en halv oxidant för att fungera utan att gulna, även om instruktionerna säger 1 till 2. Tyvärr motsvarar den andel som rekommenderas av tillverkaren inte en mycket vit färg - den är något gul och eftersom jag målar mitt hår blått på gula rötter färg kommer att ge grönt.
 • Jag applicerar en svart pensel på bilden, sträng efter sträng, håll i 30 minuter, tvätta sedan mitt hår med en schampo och en återställningsmask.

Relaterade videor

Naturliga Brightening Products

Den tredje vägen, än du kan ge färska färgar - naturliga folkrecept. Våra mormödrar visste och behöll dem, eftersom det inte fanns någon sådan kemisk överflöd förut.

Fördelar med denna metod

 • Fördelarna med sådana komponenter i deras noggranna effekt på huden.
 • De kan inte bara tända håret med 2 toner (och vissa produkter kan göra det med 3-4 toner), men också närma dem.
 • Låg kostnad, naturlighet och relativ harmlöshet. Dina krullar blir lydiga, mjuka.

brister

 • Få den perfekta nyansen kommer inte alltid.
 • En annan nackdel är besvär. Hemmagjorda naturliga masker kräver mycket tid och ytterligare förberedelser.

Förteckning över medel

Här är några produkter som hjälper till att lätta den regrowna delen av frisyren med flera toner:

 • Kamilleavkokning;
 • Kanel (det är blandat med honung och hårbalsam, blandningen appliceras på huvudet och hålls under cellofan i ungefär en timme);
 • Kefir masker;
 • Masker från äggvita och citron.

Efter lättnadsproceduren rekommenderar jag att du torkar spetsarna med kokosolja och gör en regenererande hårmask.

Hur lättar du dina rötter? Dela dina recensioner och recept! Jag är väldigt intresserad av att känna till dem! Under tiden säger jag farväl till dig, men snart kommer jag att vara tillbaka med ett nytt användbart ämne! Och du glömmer inte att prenumerera på bloggen och berätta för vänner om det!

Tips 1: Hur man lyser hårrötterna

 • rotförtydligande
 • kam,
 • Speciella handskar som skyddar huden från händer från färgning,
 • Borste för applicering av hårfärg,
 • Målarkopp,
 • Hårnålar och klämmor för fixering av hårsträngar,
 • Klocka för att mäta färgtid,
 • En gammal T-shirt, en handduk för att täcka dina axlar och inte måla kläder med färg.

Tips 3: Hur färgar hårrötterna

 • färgämne

Vilka regler måste följas?

För närvarande finns det många verktyg som du kan ha med detta problem. Men låt oss börja med att komma ihåg de regler som måste följas.

 • För att förbereda en mask för lättare hår, föredra plastbehållare eller rostfria redskap, ta även en liten sil, cellofanhandskar och naturligtvis en hatt.
 • Tvätta håret, torka det lite (det ska vara våt) och kamma det ordentligt innan du applicerar ljussmask.
 • För att lätta det jämnt är det bättre att applicera masken med en speciell pensel för färgning eller med en vanlig kam.
 • Se till att du har tillräckligt med masker för hela hårets längd, så att efter applicering finns inga mörka ränder. Flickor med tjockt hår behöver mer masker än de med mindre hår.
 • När du har distribuerat masken ska ditt hår samlas i en bulle och huggas med en plast- eller trähårspinne. Men använd aldrig en metall hårnål!
 • Lägg sedan en hatt på huvudet. Om det plötsligt inte såg ut, kan du göra med en vanlig handduk. Om du har lite tid, lämna masken i en timme, men, och om du vill ha ett bättre resultat, gå runt med det i minst 6 timmar.
 • Efter att du har tagit bort masken, skölj håret med varmt vatten med ditt favoritschampo. Om resultatet inte är helt ordnat, skölj håret med avkok av kamille, det kommer att förbättra effekten!
 • För bästa resultat rekommenderas att du gör proceduren inom 2 till 3 veckor.

Prova en mängd olika masker och du kommer definitivt hitta en som passar dig helt! Ja, och läka ditt hår.

Hår Brightening Masker

På internet kan du hitta ett otroligt stort antal recept, men inte alla är lämpliga att använda, om du självklart inte vill skada dig själv. Innan ljussättning, se till att du bestämmer din hårtyp, i vilket fall du lätt hittar maskres receptet som passar dig. Och ignorera inte den rekommenderade tiden för förfarandet.

Honungsmask

Tvätta håret bra med lite sodavatten. Torka håret med en handduk och använd försiktigt acacia honung. Sätt sedan på en cellofantlock och linda ett huvud med en tygduk. Låt masken vara på i 8-10 timmar. Med denna mask blir ditt hår friskare och får en gyllene nyans.

Mask med citron för fettigt och starkt hår

Citronsaft är inte önskvärt för ägare av torrt och svagt hår. Mask med citron är mer lämplig för personer med fet hår. Kram saften av en citron och i lika stora proportioner blanda med vatten. Applicera sedan på håret och lämna det ett tag. Citronsaft, som interagerar med solens strålar, kommer att göra håret lättare med 1-2 toner. Dessutom kommer ditt hår att bli glänsande och silkeslen.

Mask med citron för svagt hår

Det försvagade håret behöver den sparsamma förtydligandet. Därför, när du gör en mask, lägg till två matskedar flytande honung och tre matskedar kanel till saften av en citron. Applicera denna mask till vått hår, men gnid inte det i hårbotten! Täck huvudet med cellofan och en handduk i 40 minuter. Sedan tvätta håret efter 3 till 4 timmar. Som ett resultat blir ditt hår starkare och ljusare med 2 toner.

Citronmask för mörkt hår

Tillsätt kamomill till 500 ml kokande vatten och brygga. Häll sedan rabarber med ättika (ca 500 ml) och värma. Kram saften av fyra citroner och blanda allt. Till den resulterande lösningen tillsätt 50 gram flytande honung och alkohol. Blanda allt bra och applicera på fuktigt hår i en halvtimme. Tvätta sedan håret med varmt vatten. Mörkt hår kommer att lysa lite och bli friskare.

Kamomillmask

Ta 100 gram kamille och tillsätt i 300 ml kokt vatten. Rör om och låt den smälta i 30 minuter. Spänn sedan och tillsätt 50 ml 30% väteperoxid. Applicera denna blandning över hela längden av håret och sätt på en keps. Vänta 30 - 40 minuter och tvätta håret med schampo. Efter en sådan mask kan en brunett bli brunhårig.

Kamille och nässla mask

Lägg i 1 liter vatten, tillsätt 1 matsked chamomile och 1 matsked nätkött. Brew och spänn sedan avkokningen. Skölj håret med denna blandning och linda i en varm handduk i 15 till 20 minuter. Skölj håret med kamille efter en timme.

Saffron & Kamille Brightening Mask

Ta 2 matskedar kamille och en nypa saffran. Låt buljongen stå i ca 30 minuter, och tillsätt sedan saften av en citron och ett par droppar lavendelolja. Applicera blandningen i håret i 25 minuter, skölj sedan med kallt vatten.

Kefir mask

Våra mormor älskade kefir i hårvård, så det finns många recept med kefir. Här är en av dem. Ta 50 ml kefir och tillsätt det: juice av halv citron, 1 ägg, 40 ml brandy och en tesked schampo. Blanda väl och applicera blandningen i håret. Wrap håret i cellofan och en handduk. Efter 8 timmar, tvätta av masken och applicera en balsam på håret.

Kefirno - jästmask för lättare hår

Detta är ett ganska enkelt recept. Du måste ta 1 kopp kefir eller yoghurt och kombinera den med 1/2 matskedar torr öljäst. Sätt sedan in en varm plats och låt stå i en timme. Applicera den resulterande masken jämnt på håret och lämna i ungefär en timme. Denna mask kommer att bota håret väl och återställa sin struktur.

Lökmask

För att förbereda detta recept, spenderar du praktiskt taget inte pengar och pengar. Ta lökskal, täck med vatten och koka sedan. Sila denna buljong och skölj håret. Som ett resultat blir ditt hår glänsande och får en kopparskugga. Emellertid har denna mask en nackdel, efter att ha använts kan en obehaglig lukt förbli.

Gräddfilm

Förbered masken, ta citruskvist och ingefära och häll dem sedan med varmt vatten och låt stå för en dag. Lägg i en skål 200 ml syrlig grädde och ett par droppar citronsaft, och häll sedan hälften av den kokta buljongen. Rör om och applicera den resulterande lösningen på håret. Sätt sedan ett cellofantlock på huvudet och vind handduken. Efter tvätt, skölj håret med rester av lösningen. Efter regelbunden användning av en sådan mask blir ditt hår en gyllene nyans och lyser med två toner.

Fruktmask.

Det här är en mycket välsmakande mask. För henne behöver du ta en banan och ägg. Blanda dessa produkter med en blandare tills de är mjuka och applicera sedan på hår. Tvätta håret med schampo efter en timme.

För att sammanfatta

Tack vare den vanliga användningen av sådana masker kommer ditt hår att bli frisk och märkbart ljusare. Naturligtvis behöver du inte vänta på ett omedelbart resultat, naturliga masker kommer inte att ge den. Och ändå, om du har tålamod, kan du uppnå önskat resultat! Så var vacker och var inte rädd för att experimentera!

Professionella lysande hårrötter hemma

För att uppnå en jämn och perfekt blond är svår, men svårigheterna med de "nyblivna" blondinerna slutar inte där. Med tiden växer håret och mörka rötter blir allt mer synliga. De förstöra utseendet och kräver färgning. Hur man lyser hårrötterna hemma, rekommendationer från experter, liksom vilka problem du kan stöta på, läs vidare.

Välja en färg för att ljusna

Lightening rötterna för blondiner är en vanlig procedur. Med tiden växer håret och avger en naturlig, mörkare nyans. Det verkar inte attraktivt alls och kräver omedelbar sanering.

Experter rekommenderar en gång i månaden att utföra korrigering av återvunna rötter. Om proceduren utförs mindre ofta kommer övergången att märkas mer och det blir svårare att rätta till det.

Det finns flera grundläggande blekmedel:

Färgschampon, skum och krämgeler kommer att ge en ljusare nyans till krullarna, så de används inte för rättning av rötter. Professionella rekommenderar användningen av mer effektiva och resistenta produkter - det är färg och ljuspulver.

Valet av färg beror helt och hållet på hårets naturliga färg. Det rekommenderas inte att rusa för att välja ett medel för att lätta rötterna på egen hand, inte lita på en blond vän, utan en specialist. Han jämför sin egen nyans och den önskade, väljer procentandelen oxidationsmedel och färgskärmen själv. För mörka rötter är det möjligt att inte göra med en enda färg, dessutom behövs ett färgfärg.

Hittills föredrar tjejer för korrigering av rotzonen professionella verktyg, med tanke på att de är mer effektiva för att lösa problem. Sådana produkter säljs i specialaffärer eller bara från en distributör. Förutom färgämnet krävs en speciell aktivator eller oxidant, det behövs 2 gånger mer än det lysande pulvret. Professionell färgning av lock inkluderar Wella, Londa, Estel och Revlon.

Tips! Den första förtydligandet av återfödda rötter rekommenderas att tilldelas yrkesverksamma. Endast de kommer att välja den mest lämpliga tonen och märket av färg, kommer att bekanta dig med tekniken för att applicera ett ljussmedel och lära dig hur man undviker gulning.

För hemfärgning är det inte masklassen som spelar en stor roll, men att den inte lämnar yellowness. Kosmetiska företag har träffat och erbjudit ett betydande val av produkter för blekning av rötter utan att bevara den gula effekten. Detta är Color Naturals serien från Garnier, NaturalEasy-linjen eller Brilliance från Schwarzkopf. Du kan prova produkterna från L'Oreal från serien Casting Creme Gloss eller de belysningar som erbjuds av Syoss.

För hemlagad förtydligande av rötterna, använd produkter märkta "gulaktiga", från en serie kalla eller asy nyanser.

Användbar video fasad missfärgning av regrown rötter, följt av toning:

Ljusa mörka och lätta rötter

Valet av klargöraren är ett viktigt steg i färgningen av rotzonen. Men det är värt att notera att allt fler förtroendehårare och klienter ger pulverklarerare än färdiga målningar. Det ljusande pulvret måste spädas ut med en oxidant. Bestäm det optimala utspädningsförhållandet och procentandelen oxidant ger en professionell.

Hela processen att bleka rötterna kan delas in i 5 steg:

 1. Börja med att förbereda ett lättnadsmedel. Om det behövs, blanda ljuspulver eller gelfärg med aktivatorn. Gör det i en icke-metallisk behållare för att undvika utländska oxidationsprodukter. Blanda kompositionen så att det inte finns några klumpar och korn.
 2. Ta hand om ditt hår - kamma dem så att det inte finns några klumpar och ryggar. Då är hårbotten uppdelad i 4 delar genom avskiljningar, säkra dem med speciella klämmor. Använd handskar vid färgning. De skyddar huden från kemisk attack.
 3. Vi fortsätter till direkt färgning. Sätt på handskar och borsta en del av blandningen på partiklarna. Släpp ut en del av håret och i riktning från occipitalområdet - till sidorna, börja lätta. Försök att minimera de färgade trådarna. Var noga med att måla mörkt hår, känner inte ledsen för färgen. Med kammarens kant utför du frekventa avskiljningar och målar dem med en pensel. Vid slutet av kompositionens tillämpning notera tiden.
 4. Lyft regelbundet så att rötterna andas lite. Om färgen förblir kan du dessutom fläcka problemområdena. Lightening är en process som måste övervakas ständigt. Se hur blödningen av krullarna går när du flyttar det applicerade medlet bort med arbetsborstens baksida.
 5. Skölj av med varmt vatten och schampo för att behålla färgen. Det är viktigt att se till att inga hårpartiklar kvarstår på håret. Ett sådant fel och ouppmärksamhet hotar med en gul fläck på hårets huvud, vilket nu inte är synligt, men efter nästa färgning kommer det att bli en obehaglig överraskning. För att klargöra rötterna, applicera en färgstabilisator på rötterna i 5 minuter. Skölj och torrt hår.

Tips! Rötterna närmare ansiktet färgade sist. För det första är de tunnare och snabbare att lätta, och för det andra är håret skadat av färgämnet mindre synligt på baksidan av huvudet.

Om du är ägare till ljusa och inte mörka krullar, rekommenderar kosmetologer att de går till permanenta färger. Principen att dra på rötterna skiljer sig inte från mörkret. Kosmetiska företag Garnier, Schwarzkopf, L'Oreal, Estel, som är kända inom frisör, tog också hand om detta.

Lightening rötter med färgat hår

Lättnaden av tidigare målade rötter skiljer sig något från den naturliga färgen. Faktum är att när färgning inuti håret förstörs naturliga pigment (trichosedrin, pheomelanin), färgen av den valda nyansen tar plats. För att håren ska kunna ta på sig det nya pigmentet är det nödvändigt att utföra nedfallning. Med andra ord, ta bort det gamla färgämnet.

Tvättning kan göras med tre metoder:

 • med hjälp av ett starkt oxidationsmedel - det garanterar den djupa förstörelsen av det problematiska pigmentet, men det är samtidigt mycket skadligt för hårets struktur. Djupt tvätt tar bort krullarna med 4 toner;
 • syra eller ytbehandlare är en mer lojal metod för blekningspigment inuti håret. Det ger förtydligande i 2 toner i en applikation;
 • Naturlig tvätt - det säkraste alternativet. Oönskade pigment avlägsnas genom formuleringar av naturliga ingredienser och kosmetiska oljor. Förfarandet gör ett minimum av skada, men för att helt eliminera färgämnet är ett tillvägagångssätt nödvändigt.

Användbar video färgning av rötterna i en blond hemma:

Från professionell synpunkt anses färgprodukter från Estel, Remake Color från Hair Light, specialolja Vitality och Backtrack från Paul Mitchel betraktas som populära medel för djupa och sura tvättmedel. Även mörka lockar kommer inte att motstå effekterna av dessa medel. Det är tillräckligt att sätta dem på fuktiga strängar i 20-30 minuter. Hår restaurering kommer att ta 2 veckor, så vid denna tid rekommenderas det starkt att inte använda färgglada formuleringar.

Som en naturlig remover erbjuder vi ett lätt recept med salt. För beredning av medel behöver du:

 • 1 tsk. grunt havssalt;
 • schampo;
 • Flytande honung

För att börja, tvätta håret med ett schampo med salt. Havsalt vid viljan kan ersättas med en nypa bakpulver. Applicera naturlig honung till våta strängar, utför en lätt massage med fingrarna. Sätt sedan på en plastlock och linda håret i en handduk. Effekten av masken är lång (upp till 10 timmar), så det rekommenderas att utföra proceduren före sänggåendet.

Efterföljande steg för färgning av regrown rötter utförs som med mörkt hår.

Tips! När du väljer en agent för att ta bort gamla pigment från hår, rekommenderas att fokusera på naturlighet och harmlöshet. Lämpliga metoder såsom lätta kamille eller lätta med honung. För försvagade lockar kan starka kemikalier vara katastrofala.

Kontra

Det är bättre att skjuta upp proceduren för färgning av rotzonen i följande fall:

 • det finns skador, sår eller akne i hårbotten;
 • Håret försvagats, skadat och sprött efter föregående färgning;
 • efter en tid har liten tid gått och krullarna ännu inte återhämtade sig;
 • under kritiska dagar och under veckan före dem
 • efter användning av henna och naturliga färgämnen av denna typ;
 • är allergiska mot färgkomponenter.

Rekommendationer från frisörer

För att lätta rötterna ledde inte till sorgliga konsekvenser och irriterad hårbotten, frisörrådgivare:

 • innan du använder det nya färgprovet för allergier. Reaktionen observeras i 2 dagar och fortsätter sedan endast till färgning;
 • Tvätta håret i 1-2 dagar före avsedd missfärgning, för att inte brinna lockar;
 • om du tvivlar på proportionerna och kvaliteten på lättnadsmedlet, fråga en professionell för hjälp
 • tvätta av färg från ett huvud av varmt hår med varmt kokt vatten eller mineral, men inte flytande;
 • Efter lättnad i flera dagar, tvätta inte ditt hår så att färgen är fixerad och reaktionerna inne i håret stannar.
 • Töm inte toning efter missfärgning. Toning garanterar ljusstyrka och mättnad av nyanser. Yellowness-korrigering, och håren själva är mer skyddade mot de negativa effekterna av yttre faktorer.
 • Före det planerade förfarandet, var uppmärksam på hårvård och restaurering. Det är omöjligt att måla de skadade och försvagade delarna;
 • Under de närmaste dagarna, efter blekning, varm styling, strykning sätts åt sidan.

Användbar video av missfärgning av starkt återvunna rötter:

Vad hotar felaktig förtydligande

Om du inte följer råd från professionella kan det vara obehagliga konsekvenser, som kan korrigeras för att göra mycket arbete eller vänta tills de växer och skära av dem. Bland dem är:

 • hög risk för hårskada, bränna dem med kemiska föreningar;
 • krullarna blir sköra och livlösa;
 • skadade strängar blir stygga i styling;
 • håravfall ökar;
 • poppade tips visas.

För att minska risken för biverkningar rekommenderas det att endast kontakta yrkesverksamma, och om det redan är sent, läs tips om hur man åtgärdar en misslyckad förtydligande.

Förtydligande av rötterna är en svår och ansvarsfull fråga. Inget behov av att jaga de vita strängarna, om de står på spel för sin hälsa och skönhet. Ha inte bråttom, det är bättre att samråda med en specialist en gång än att oroa dig för din intuition och råd från en blond flickvän.

Svar på vanliga frågor om hemmaförljus:Nästa Artikel
Orsaker och behandling av ögonbryn mjäll