Hur man rengör en kam från hår och smuts


Alla, utan undantag, måste följa grundläggande hygienregler. Penselkam ingår i denna lista. Ofta ackumuleras hår, damm, talg och andra formationer i hålrummet mellan borstarna. Det är nödvändigt att rengöra frisörens verktyg minst en gång i veckan, när det är möjligt oftare. Procedurens teknik beror på materialet från vilket tänderna är gjorda och själva kammen. Tänk på de grundläggande principerna.

Rengör hårborstar från olika material

Beroende på vilket material som ligger till grund för kammen, och variera reglerna för rengöring. Problemet blir särskilt relevant om instrumentet är kärt för dig och du vill inte förstöra det.

 1. Tree. Trähårborstar har flera fördelar. De bidrar inte till elektrifiering, behandlar hår med omsorg, utför sin huvudsakliga funktion väl. Men nackdelen med enheterna är att de är extremt svåra att rengöra. Tvätta inte kammen från träet för länge, annars kommer tänderna att falla ihop. Använd i så fall vodka, alkohol eller klorhexidin. Dampa en bomullssvamp i en av de valda lösningarna och torka varje tand och kaviteten mellan dem. Alkoholkomposition eliminerar rester av talg, bomullsull absorberar all smuts och damm. Vid allvarlig förorening måste man upprepa proceduren flera gånger.
 2. Metal. Inte det bästa alternativet att kamma, men det handlar inte om det. Metall kan inte heller nedsänkas permanent i vatten för att undvika oxidation. Till att börja med, doppa tänderna med varmt vatten, men rör inte den gummerade delen. Därefter eliminera föroreningen med den ovan beskrivna metoden, använd alkohol och bomullssvamp. Om håret fastnar i kammen, bli av med tandpetare. Slutligen torka verktyget så att metallen inte oxiderar.

Borsta kam enligt form

En mängd olika frisörredskap är fantastiskt. På hyllorna finns runda, platta, fyrkantiga, ovala och andra enheter. Alla har sin egen syfte och regler för rengöring.

Tunn runda hårborste

 1. Kanske är den här typen av verktyg det svåraste att rengöra på grund av sin speciella form. Håret vävs in i tänderna och vrids runt stången, vilket gör att deras borttagning är svårt. Det finns dock en lösning.
 2. Först måste du bli av med håret. Arm dig med sax för manikyr, pry dem under ditt hår och skära av dem. Det är nödvändigt att göra hårets villkorliga "cirkel" öppen.
 3. Använd sedan en tandpetare, ta bort rester och börja rengöra från smuts. Blanda ammoniak med väteperoxid, ta dem till 20 ml. Häll denna lösning i 1 liter. varmt vatten, tillsätt 30 ml. schampo och suga kammen i en halvtimme.
 4. Därefter måste du gnugga kammen med en tandborste eller en gammal ren borste från mascaraen och sprinkla handverktygen med läsk. Vid slutet av proceduren sköljas kammen ordentligt.
 1. För att rengöra attributet av damm och hår rekommenderas att man använder en platt kam. Du behöver också en lösning. Ta 1 l. rent vatten och tillsätt 60 ml till det. schampo, 90 ml. bordsvinäger.
 2. Håll massagetillbehöret i kompositionen om några minuter. Borsta av kontaminering med en platt kam. Torka attributet noggrant.
 1. Det milda könet möter ofta problemet med smuts och hår som ackumuleras på borstkammen. Att rensa ett attribut är inte lätt. Som tidigare beskrivet, ta bort föroreningar med en tandpetare.
 2. Därefter måste du förbereda tvättlösningen. För att göra detta, ta en liten mängd vatten, väteperoxid, alkohol och tvål. Placera kammen i lösningen i 1 timme. Skölj attributet med rinnande vatten och torka efter den tilldelade tiden.

Hairbrush Cleaning Products

 1. Rengöringsmetoden är en av de mest effektiva. Soda kan hantera envis smuts, bordsvinäger rensar fett väl.
 2. Innan proceduren startas, ta bort allt håret från kammen till maximalt. För att göra detta, använd någon tillgänglig metod. En platt kam, en tandpetare och en nål hjälper till med detta.
 3. Torka verktyget mellan tuppet och bli av med håret. Därefter löses upp i 1 l. vatten 30 gr. läsk och 50 ml. ättika. Placera attributet i den färdiga kompositionen i 10 minuter.
 4. Om det finns mindre jordar efter proceduren kan du ta bort dem med en tandborste. Tvätta borsten med rinnande vatten. Torka borsten med en tupplur ner.
 5. Det är värt att veta att denna rengöringsmetod är förbjuden att applicera på trähårborstar och produkter med naturliga borstar. Soda har en förödande effekt på liknande material.

Diskmedel

 1. Förfarandet är mildt. Med det här verktyget kan du hantera absolut material. Som i det första fallet, bli av med håret på kammen.
 2. Fyll bassängen med varmt vatten och blanda diskmedel i form av en gel. Ge preferens till en förening som bryter ner feta fibrer. Håll borsten i vätska i 20 minuter.
 3. Efter en tid, använd en tandborste. Applicera diskmedel i borsten. Börja rengöra högen av kammen och nå basen. Tvätta verktyget noggrant och placera för att torka på en borsthandduk.

Praktiska rekommendationer

 1. Följ de enkla rekommendationerna och tiden för att rengöra kammen. Procedurer bör utföras systematiskt för hygienändamål. Glöm inte att ta bort håret från instrumentet varje kväll. Tvätta kammen vara minst 1 gång om 6 dagar.

Välj alternativet att borsta kammen beroende på vilken form verktyget har och vilket material det är tillverkat av. Särskilt noggrant behandla produkter med naturlig hög. Plast ska inte doppas i varmt vatten för att undvika deformation. Glöm inte att torka enheten noggrant och desinficera.

Rengör din kam - ingenting är lättare

Med tiden uppträder på alla hårborstar föroreningar - damm, oljig raid, rester av skum, lacker och andra medel. Hennes regelbundna rengöring är ett viktigt steg i hygien. Om du försummer detta, kommer håret, även efter tvätt, att se ut som ett smutsigt.

Varför rengör din hårborste

Damm, fett utsöndrat av hårbotten, hårflingor och andra föroreningar kvarstår på kammen. Från allt detta behöver du regelbundet bli av med. Om du inte rengör kammen 1-2 gånger i veckan, passerar all smuts som ackumuleras på vårt rena hår.

Hårborstar - ett oumbärligt verktyg för att skapa frisyrer och daglig hårvård

Typer av förorening och hur man hanterar dem

Varje förorening avlägsnas i enlighet med vissa nyanser:

 1. Om du behöver bli av med lös hår som har förblivit på kammen, intrasslad mellan tänderna och stramt fast vid dem, använd nagelsax, tandpetare, kam med ett skarpt handtag. Detta bör göras efter varje kamning. Om du tillåter ditt hår att ackumuleras, kommer mikrober att multiplicera på kammarens yta, eftersom det är en gynnsam miljö för dem. Du kan rengöra hårborsten med en kam med ett långt handtag
 2. Smuts är det generella namnet på allt som finns kvar på kammen: hår, damm, partiklar av subkutant fett, mjäll och rester av kosmetika. Våt rengöring med tvållösningar eller alkoholhaltiga produkter krävs här. Det finns också ett enkelt och effektivt sätt att rengöra eventuella hårborstar (borstar, kam, massage, metall, rund med naturliga borst): Krama rakskummet på hårborttagna produkter och lämna i en halvtimme eller mer och tvätta sedan av det. Rakskum - Universal Cleaner för alla hårborstar
 3. Om du märker en obehaglig blomning av vit färg, måste du också bli av med den. Dessa är fettpartiklar som hårbotten utstrålar. Det ackumuleras och multipliceras aktivt mikrober. Det kräver desinfektionsmedel, desinfektionsmedel - lösningar med ammoniak eller väteperoxid. Bakterier multipliceras i fet plakett, därför att rengöra hårborstar, använd desinfektionsmedel, såsom väteperoxid

Rening metoder

För varje material måste du välja egen rengöringsmetod, för att inte bara hantera föroreningarna och förhindra deras utseende, men också att inte skada kammen. Till salu hittar du metall, plast, träborstar, massagekamper, kammusslor.

Sätt att rengöra trähårborstar

Trä - det mest naturliga materialet som används för att producera kam, som inte gillar fukt. För att rengöra kammen från det, är dessa metoder lämpliga där vatten är närvarande i mycket små mängder. Och det är bättre att göra utan det. För denna användning:

 1. Vi fuktar en bomullspinne i det valda verktyget.
 2. Torka trätänderna och resten av produktens yta från alla håll. Alkoholbaserade vätskor löser upp damm och fett genom att rengöra kammen. Förutom tampongen kan du använda en bomullspinne: den kommer att tränga in i alla svårtillgängliga platser.
Trähårborstar rengörs med alkohol eller vodka

Så tvättar man en plastkam

Plast är en av de mest motståndskraftiga mot fysiska och kemiska effekter av material. Därför använder de inte bara alkoholhaltiga ämnen, utan också aggressiva ämnen vid rengöring. Hårborste rengöras från gammalt hår med händerna eller med en tandpetare. Därefter bli av med fettpartiklar utsöndrade av hårbotten, liksom damm som vidhäftar dem. Detta görs på flera sätt:

 1. Använd en lösning med schampo: I ett halvt glas varmt vatten, späd en tesked shampoo, sätt en kam i den i 30 minuter och tvätta sedan produkten under rinnande vatten.
 2. De förbereder en tvållösning med ammoniak: Lös upp flytande tvål i varmt vatten (1 tsk per glas) och tillsätt en liten mängd ammoniak. Sedan placeras kammen i den resulterande produkten i en halvtimme och tvättas sedan med rent vatten. Lösning från flytande tvål och ammoniak - bra rengöringsmedel för plastkam
 3. Renat med bakpulverpasta: vatten tillsättes till en liten mängd bakpulver till en ganska tjock uppslamningstillstånd. Tandborste sätter gruel på kammarnas tänder, smuts av smuts och tvätta produkten med vatten. Kashitsa från läsk och vattenhorsho tar bort smuts från hårborstar
 4. Användning av en lösning av blekmedel (förhållandet mellan vatten och blekmedel 9: 1) eller väteperoxid. Kammen lämnas i dessa produkter i en timme eller mer, tvättas och torkas.
Plastborsten rengörs med tvålvatten, natron och andra medel.

Användning av en lösning från blekmedel eller väteperoxid är också en desinfektion. Därför är metoden effektiv i närvaro av hårbottenparasiter, exempelvis löss.

Video: hur man rengör en hårborste med natron

Rengöring av metallkammen

Torra pulver - kök eller tvätt - är väl lämpade för rengöring av metallborstar. Något olika sätt att använda dem:

 1. Användning av rengöringsmedel för köksytor (PemoLux, Biolan, Pemoxol): Applicera lite av produkten på en våt tandborste och gnugga kammen med den resulterande pastaen tills all smuts har lämnat metallen. Sådana pulver består av aggressiva ingredienser som syftar till fullständigt avlägsnande av fett. Skölj rengört hårborste noggrant med rinnande vatten och torka av med en våffel eller handduk.
 2. Tvättmedel (1,5 tsk.) Späd till ett halvt glas vatten och lämna kammen i en sådan lösning i en halvtimme. Skölj sedan med vatten och torka noggrant.

Metall är ett material för vilket rost inte är likgiltigt, och därför kan den inte vara våt på något sätt: kammen försvagas hopplöst.

Hårborstmetall kräver noggrann torkning efter rengöring

Skötsel av produkten med naturliga borsttänder

Naturliga borstar är samma hår, och därför kan du tvätta dem med schampo:

 1. Efter att ha rensat hårborsten från det kvarvarande håret på det, fördela schampo över hela borsten.
 2. Lämna på i 10-15 minuter.
 3. Placera i ett glas varmt vatten och använd en plastkam eller en tandborste, ta bort schamponet från borsten och all smuts som lätt går bort med den.
 4. Skölj kammen under kranen och låt handduken vara tills den är helt torr.

Det rekommenderas att torka en hårborste bara en borste upp. Andra positioner kan deformera det.

Så här rengör du en massagekam

Massage kallas masshushborstar, vars tänder är ordentligt fastsatta i en gummi- eller nyloninsats. Dessa produkter har en komplex form. Rengöring av dem är inte alltid bekvämt.

 1. Tandpetare eller händer borstar kammen från håret kvar på det. Du kan också använda en plastkam, tandborste eller till och med en annan massagekam.
 2. Vi förbereder en rengöringslösning: i 1 liter varmt vatten spädar vi 3 msk. l. 9 procent ättika, tillsätt 2 msk. l. schampo, blanda noggrant tills tillräckligt med skum bildas.
 3. Vi bearbetar dem en produkt. Vi suger inte: det lim på vilket gummit med tänder planteras tolererar inte nedsänkning i vatten, och även då är det nästan omöjligt att hälla ut det från kamens inre utrymme.
 4. Skölj med rent vatten och skicka till torr.

För massage kam använda en annan lösning:

 1. I 1 liter vatten tillsätt 2 msk. l. schampo, 1 tsk. väteperoxid och ammoniak.
 2. Det resulterande verktyget torkar förorening.
 3. Tvätta och låt lufta tills det är helt torrt.
Massagekammar kan inte blötläggas i vatten.

I någon rengöringslösning för kamning kan du lägga till några droppar essentiell olja eller en blandning av dem för att ge en trevlig arom. Lämpliga oljor av grapefrukt, bergamot, citron.

Eftersom det är omöjligt att dränka borsten på batterier, men du måste tvätta det regelbundet, kan du använda ett enkelt sätt: Dra ut batterierna och ta bort smuts från tänderna med en gammal tandborste med diskmedel. Att sällan måste göra det, efter varje användning måste du ta bort alla hår.

Ta bort batterierna innan du rengör den elektriska massageborsten.

Hur man rengör en rund kam

 1. Bli av med hår med en tandpetare.
 2. Förbered en av ovanstående lösningar.
 3. Fördunka i kammen vid den tid som anges i instruktionerna.
 4. Vi får, vi tvättar, vi torkar.
En rund hårborste, som alla andra, behöver rengöring.

Video: hur man rengör hår och smuts från en kam med depilationskräm

Hårvård regler

Det finns flera grundläggande rekommendationer för vård av kam:

 1. Rengör produkter minst en gång i veckan.
 2. Gnugga inte tänderna mycket eller deras fästning på ramen: du kan bara bryta dem.
 3. Bra torkning av kammen efter rengöring är ett viktigt villkor för långvarig användning av frisörverktyget.
 4. För att bli av med håret på borsten varje gång efter att ha använts.
 5. Varje 3 eller 4 månader för att ändra kammen.
 6. Så att borsten eller kammen, som du alltid bär med dig, inte förlorar sin form och inte lockar överflödigt smuts - få ett skyddshölje för dem. Skyddet hjälper till att bevara kammen och skyddar mot smuts

Observera reglerna för vård av hårborstar och rengör dem ordentligt. Välj en metod enligt produktens typ och material. Så ditt hår kommer att lysa med en ny kraft, damm och smuts från obehandlade penslar kommer inte att lösa sig på dem.

Vi rengör kammen: vi väljer metoden beroende på materialet och formen på produkten

Kam - ett oumbärligt hygienartiklar. I kontakt med hennes hår samlar hon allt som har ackumulerats på dem. Nästa gång du använder någon av denna smuts, går den tillbaka till håret, och nästa lager sitter fast i tänderna.

Om du tvättar det regelbundet och ordentligt, kommer vård inte att orsaka problem, och ditt hår kommer att skyddas mot ytterligare förorening. Borstkammar utförs varannan vecka med kort hår och en gång var sjunde dag - med långa.

Orsakar föroreningar kam

Det finns alltid orenheter i hårbotten och håret som ackumuleras mellan tänderna i en obehaglig grå patina.

Kammen samlar partiklar av död hud och mjäll, lös hår och damm.

Dessutom limar stylingprodukterna allt på tänderna ännu mer.

Vad är skadligt smuts?

Använd en smutsig kam - gör stor skada på ditt hår.

 1. För det första, till och med helt tvättas, börjar de genast att se smutsiga ut.
 2. För det andra kan infektion uppstå. Seborrheisk dermatit, som kan gå till pannan eller näsan, bidrar till utvecklingen av mykos, ibland skallighet.

Dessutom kan insekter, mögel eller svamp uppträda i döda partiklar.

För varje kam är du rengöringsmedel

I alla hem finns alltid en mängd tillbehör - kammar, penslar, massagekamper. De kräver alla dagliga vård.

De är gjorda av olika material: naturligt och artificiellt, beroende på detta och välja tvättmetod.

Rengöring av eventuell kam i hemmet börjar med att håret avlägsnas på det: de avlägsnas för hand.

Om detta inte kan ske direkt, är det nödvändigt att lyfta den ackumulerade massan av håret från basen med något skarp: en nål, en tandpetare, en virkade krok och skär med sax. Det är bättre att suga det torkade håret i varmt vatten med tvål.

Tvätta kammar med pensel för att färga håret med en gammal tandborste, speciell rengöring för kammar och borstning.

Hur man rengör en träkam

Om du fortfarande måste tvätta den här kammen, måste den snabbt och noggrant torkas.

Rengöring med alkohol

Trä behandlas bäst med alkohol (vodka) med en bomullspinne. Varje klyftning torkas försiktigt från alla håll, byter pinnar som det blir smutsigt.

Våtservetter

Det är mycket bekvämt att rengöra med våtservetter: de kommer inte bara att avlägsna smuts utan också desinficera ytan utan att väta veden.

Tvätta en rund kam

Tvättbyte är inte lätt: det kommer till speciellt mycket hår och damm.

Tvållösning

Eventuellt tvättmedel läggs till bassängen med vatten, borstningen fuktas och torkas mellan tänderna med en pensel. Våt inte mycket.

Schampo, väteperoxid eller ammoniak

 • vatten - liter;
 • schampo - 2 msk. l.
 • ammoniak - 1 msk. l.
 • väteperoxid - 1 msk. l.

Om borsthuset inte är trä kan du dränka borsten i en halvtimme.

Lufttork eller hårtork.

Hur man rengör massage

Det tar bort damm och smuts från håret väl, men förorenar också sig mycket snabbt. Du bör tvätta det ofta, men du bör inte blöta det mycket: basen kan komma ifrån.

Tvållösning

 • varmt vatten - liter;
 • tvättmedel - 1 msk. l.

Shampoo med ättika

 • varmt vatten - 1 l;
 • schampo - 2 msk. l.
 • ättika 9% - 3 msk. l.

Om penseln inte är rädd för vatten kan du suga den i 10 minuter innan du tvättar den.

Flytande tvål med ammoniak

 • varmt vatten;
 • ammoniak - 1 msk. l.
 • flytande tvål - 30 ml.

Ammoniak kan ersättas med 9% ättika.

Soda Vinäger

Rengör massageborsten med vatten och ättika, sätt lite läsk på tandborsten och gnugga den mellan tänderna. Skölj först med ättiksyra och rengör sedan.

Tvättat hår kam från plast

Det är lättast att ta hand om en sådan kam.

Schampo skum

 • schampo (porslin) - 2 msk. l.
 • varmt vatten.

Slå till skummad, blöt i 15 minuter, tvätta med en pensel.

Bakpulver

Om våldet är dåligt tvättade kommer läsk att komma till räddningen. Dampa en pensel i vatten, doppa den i läsk, rengör den mellan tänderna, speciellt vid basen.

Du kan göra en stark lösning av läsk i varmt vatten och doppa kamma i det i 20 minuter.

Liquid ammoniak shampoo

 • vatten;
 • schampo;
 • ammoniak - 1 msk. l.

Kamma sätta i lösningen i 10 minuter, rengör, skölj.

Rakskum

Detta är ett av de mest enkla och effektiva sätten: skum tar bort föroreningar väl.

I 15 minuter appliceras skummet på tänderna och kanske behöver de inte ens tvättas: agenten kommer att lösa smuts.

Regler för snabb rengöring av metallkammar

Sådana tillbehör kan tvättas på något sätt, men omedelbart efter bearbetningen måste de vara helt torkade (de kan rostar).

Rengöringsmedel "Biolan"

Denna produkt innehåller ämnen som bryter ner subkutant fett, med allt rengörs det snabbt och enkelt.

Tvättpulver

Torka något pulver, dra kamma i en timme, tvätta med en pensel, skölj i rent vatten.

Bakpulver

Att gnugga tänderna en våt borste med natron.

Naturliga borstkammar

Mycket användbart tillbehör till hår: Det fördelar fett längs hårets längd, så att du kan undvika torra ändar. normaliserar deras näring genom att förbättra blodcirkulationen; elektrifierar inte.

Men en sådan kam är hållbar endast med noggrann hantering:

 • Om du samlar mycket hår på en borste kommer det att bli problematiskt att ta bort dem.
 • Om du tar bort håret kraftigt, kan borsten vara kvar i dina händer.
 • om borstarna är böjda, kommer de att bryta.

Med slarvig hantering av borst kan du bli skadad: injicera, tryck den under nageln.

Shampoo med ammoniak

 • vatten - liter;
 • schampo - 3 msk. l.
 • ammoniak - 5 droppar.

Doppa borsten (inte hela borsten) i lösningen i 10 minuter, tvätta med en mjuk trasa eller svamp. Soak under lång tid kan inte vara: borsten kan komma av.

Sjampoen ska vara silikonfri. Torka ner på en fuktabsorberande yta.

Hur man rengör kammen med ammoniak och diskmedel beskrivs i videon.

Hur uppnås absolut renhet?

 • Från tid till annan måste kammen desinficeras.
 • Ibland räcker det bara att torka tänderna med en alkoholtorka.
 • Du kan hålla i en koncentrerad tvållösning, men inte mindre än tre timmar.
 • Kammusslor kan kokas under lång tid (en timme eller längre).

Tillgängliga desinfektionsmedel:

 • vatten - 9 delar;
 • blekmedel - 1 del;
 • behandlingstid - 1 timme.
 • vatten - liter;
 • ammoniak - 1 msk. l.
 • exponeringstid - 10 minuter.

För stora volymer bearbetning på försäljning finns speciella droger som helt dödar bakterier - Alaminol, Aquaminol, Alpinol.

Alltid perfekt hårborste

Renligheten blir perfekt om:

 • ta bort håret efter varje kamning
 • skölj regelbundet med tvålvatten;
 • Torka ofta med desinfektionstorkar;
 • tillåter inte andra att använda det;
 • ändra det minst en gång per år.

Damm i kombination med talg är en utmärkt miljö för utveckling av bakterier som orsakar hårsjukdomar. En ren kam skyddar ditt hår mot infektion.

Comb care: hur man rengör hemma

För någon kvinna är massage eller kam ett viktigt ämne för personlig hygien och ett nödvändigt verktyg för att skapa vackert hår hemma. Bössor, borstar och enkla kamar hjälper till att skapa en vacker och välsköttsbild, men de blir snabbt smutsiga och täppt med hår. Därför är många kvinnor oroliga över hur man rengör en kam med hjälp av tillgängliga verktyg.

Hur rengör man snabbt kammen från håret

Det är nödvändigt att ta bort hår från en pensel varje kväll, som tillsammans med hår mellan tänder eller borstar, hudpartiklar och subkutant fett, ackumuleras rester av mousses och lacker, vilket bidrar till tillväxten av bakterier och orsakar mjäll och allergiska reaktioner i hårbotten. Det tar lite tid att rengöra borsten från håret, eftersom det är lätt att rengöra kammen.

Snabbt rengöra produkten från håret hjälper något tunt föremål. Dessa kan vara:

 • saxar,
 • lång nål;
 • stickning nål;
 • tandpetare.

Passa till ett hörn av en tunn kam. Gå igenom spåren i något av dessa föremål och ta sedan bort håret från kammen för hand. Den rengjorda borsten tvättas också en gång i veckan.

Så enkelt rengör du en massagekam från plack

Massazhka har en komplex form och många tänder, så det är svårt att rengöra håret och smutsen från kammen. Om massagen sällan tas om hand, kommer det att bli nödvändigt att bli av med smuts och fettavlagringar grundligt, eftersom du inte kommer att kunna rensa kammen snabbt.

För att rengöra tänderna och kammarens botten från plack och smuts, förbereda en lösning av 9 procent bordsvinäger och hårschampo blandat i lika delar. Skum lösningen och applicera på massazhku. Tvätta en liten massage med lösningen och tvätta sedan i rent vatten tills allt skum är borta. På detta sätt kan du effektivt rengöra massage från plack och smuts. Det torkar bara produkten.

Så tvättar du plastprodukter

Kombiner är oftast gjorda av plast, som är enklare att rengöra än massage och borstar. Ja, och själva materialet är motståndskraftigt mot olika kemikalier och hushållsprodukter, så tvätta kammen för hår, tillverkad av plast, är lätt.

Rengör plastkammen med tvålvatten. För att göra detta kan du i varmt vatten späda ut schampot eller flytande tvål. Kammen nedsänktes i lösningen och lämnades i 15-20 minuter. Därefter är det lätt att torka bort smuts, rester av talg och partiklar av hårprodukter som fastnar på kammen. Om föroreningen är stark, sätt sedan 5-7 droppar ammoniak i tvållösningen. Om kammen är förorenad från talg, kan du späda diskmedelet, som effektivt klarar av fettet, för att rengöra det i vatten. Tvätta kammen i rent vatten efter behandling.

Mörkblom kan lätt avlägsnas med bakpulver, eftersom det inte räcker att rengöra kammen hemma endast med tvålvatten. Pulver hälls på tänderna och torka produkten med en trasa eller svamp. Du kan också använda en tandborste för bekvämlighet om depositionen är svår att rengöra. Sedan tvättas sodan med vatten.

Hur man rengör en naturlig kam från smuts

Även om produkter som tillverkats av naturliga material inte tolererar exponering för kemikalier, tvättas massor med naturliga borstar med schampo. Denna lösning är bäst för dem. Men inte alla vet hur man ska tvätta en kamma ordentligt från naturmaterial.

Torka inte borstar av naturligt borststoft, subkutant fett och andra föroreningar. Därefter kommer de snabbt i förfall, så dessa produkter måste rengöras regelbundet. För att göra detta utspäddes schampon i vatten och skum. Applicera skummet på borsten och sprida sig över hela ytan av produkten. Lämna i 20-30 minuter. Efter borstning ska tvättas under rinnande varmt vatten och låt torka med borst upp.

Hur man rengör en träkam

Kombinera med träkam har fördelar för hår, men trä är ett skottigt material. Huvuddragen i träprodukter är att de inte tolererar vatten. Fukt är skadlig för dem, så en kam av trä ska inte doppas i vatten eller tvättas med ett flytande rengöringsmedel.

Det är bättre att rengöra kammen eller massagen av trä med medicinsk alkohol eller vodka.

De gör ett utmärkt jobb med smuts, ta bort damm och mörka avlagringar från produkten. Fuktar ett tips av en servett, en liten bit trasa eller en bomullspinne i en alkohollösning och rengör ytan på produkten. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt mellanrummen mellan tänderna.

Vi rengör runda kammen

En kam med en rund bas och borst av naturmaterial eller metallkvalitet kallas borstning. Brasning används för att skapa komplexa frisyrer eller styling. Stylister använder olika typer av borstar: med korta och långa tänder, naturliga och konstgjorda borst, bred och smal bas. I borstningshjärnor skiljer sig från andra kammer, eftersom de kräver mer noggrann vård.

Eftersom borstningen är en cirkelkam, täckt på alla sidor med tänder eller borst, ackumuleras en stor mängd smuts och hår i den. Det är bättre att inte dra håret, men att ta bort det med en tandpetare, nål eller annat tunt och skarpt föremål. Men innan du rengör en rund kam måste du värma upp det lite med en hårtork. Så håret är bättre borttaget.

För tvättning borsta laga tvållösning. Några droppar alkohol och väteperoxid läggs till det. Produkten hålls i lösning i ungefär en timme. Därefter är det mycket lättare att ta bort smuts.

desinfektion

I närvaro av hudsjukdomar, när löss och andra parasiter uppträder i håret, bör kammen desinficeras.

Som en desinfektionsmedel lämplig klorlösning eller en lösning av vatten och väteperoxid i ett förhållande av 10: 1. Produkten nedsänktes i en lösning av blekmedel eller väteperoxid, borsten lämnas där i 5-10 minuter och kammen kan hållas i en timme. Sedan tvättas produkten noggrant i rent vatten. Blekmedel, som väteperoxid, tar inte bara bort smuts, men dödar också larverna av parasiter kvar på kammen.

Hur borstar man hårkammar?

För att se bra ut behöver du inte bara kunna använda smink utan också ta hand om ditt hår. Detta hjälper kam från naturliga borstar, med metalltänder eller plast.

För att alltid njuta av håret med glans, måste du regelbundet tvätta kammen från den ackumulerade smutsen.

trä

Träkamper är en av de bästa hårvårdsprodukterna. Denna pensel uppskattas eftersom den kan absorbera fett och talg, och sprida den över håret under kamning.

Rengöring av en sådan kam har två syften: borttagning av skräp och materialets konditionering. Denna kam behöver specialvård.

Så här rengör du en träkam:

 1. Det är bäst att använda olja som rekommenderas av tillverkaren. Att rengöra kammen från hår och smuts, liksom talg, kan du köpa kokos eller olivolja. De tvättar helt alla kryddnejlika. Dessutom desinficeras. Efter användningen av sådana oljor återställs håret också, eftersom sådana ämnen rekommenderas att användas för att återställa glans och tillväxt. Rengöring: Applicera olja på en ren bomullsduk, torka av träet med det och passera materialet genom varje kryddnejlika.
 2. Många vill inte göra extra ansträngning och tvättas därför med vatten från razzian. Efter denna procedur ska rena kammen torkas med en torr bomullstyg. Eller nedsänk inte kammen helt i vatten. Istället tvätta den med en mjuk tandborste med en liten mängd vätska.

Träkamper är lätta att kamma, särskilt om håret är långt. Men de måste sköta sig ordentligt.

 1. Se alltid till att kammen inte blir för våt. Använd inte det omedelbart efter schamponering, använd en annan kam eller vänta tills håret är torrt.
 2. Rengör aldrig träkammen med tvättmedel eller andra aggressiva vätskor. De är mycket känsliga och kan bli ömtåliga på grund av dessa ämnen och brott.
 3. Rengör aldrig med för mycket vätska. Det är bättre att något fuktar den torra trasan.
 4. Lägg aldrig i vatten, eftersom träet sväller väldigt snabbt.
 5. Om du använder spray eller lack, var noga med att ta bort alla hår och tvätta produkten. I annat fall kan dessa fonder äta trä och förstöra comben permanent.
 6. Håll det här tillbehöret på en plats som inte är varm eller våt. I badrummet kan till exempel inte lämnas.
 7. Hantera olja oftare. Den närmar sig träet och förhindrar att det torkar ut.

Det rätta sättet att borsta hårkammar och vård kommer inte bara att påverka träets kvalitet utan även håret.

Om kantningen är trä och tänderna är plast kan du ta bort gummidelen och tvätta sådana kamar i en demonterad form.

plast

Många tycker inte ens om hur man rengör en kam hemma. De tror att det är tillräckligt att ta bort håret.

För att håret ska bli bättre är det nödvändigt att bry sig inte bara för henne, det är också viktigt att veta hur man rengör kammen från plack.

Olja, damm, smuts och rester av hårvårdsprodukter ackumuleras på tänderna, vilket med tiden leder till obehaglig lukt, mögel och ackumulering av ett stort antal patogena mikroorganismer, vilket är skadligt för håret, eftersom nästa gång du använder tillbehöret kommer de att flytta till huden huvud. Detta kan leda till smittsamma sjukdomar i hårbotten, mjäll, håravfall och andra problem.

Så här rengör du en plasthårkam - den rätta metoden:

 1. Shampoo, gammal tandborste, etrödolja används som rengöringsmedel. Du behöver också en handduk, tandpetare, varmt vatten och en liten behållare.
 2. Först avlägsna hår och damm. Sedan använder vi bomullstyg och passerar mellan tänderna för att ta bort talg.
 3. Smutsig kam placeras i en behållare. Häll varmt vatten. Använd inte varm eller kokande vätska - bränn dig själv.
 4. Häll schampo, blanda noggrant och lämna tillbehöret i 20-30 minuter ensamma.
 5. Sedan tar vi en gammal tandborste och skrubbar smuts, tvättar tillbehöret i vatten från alla håll. Vi rengör varje kryddnejlika.
 6. En tandpetare för kammen som ska rengöras är nödvändig om det är svårt att få en tandborste till smuts.
 7. I slutet av tvätten med rent vatten. Då är det nödvändigt att bearbeta nötkreatur av tea tree oil. Det desinficerar bra och luktar gott. Lägg några droppar olja i vattnet och lägg tillbehöret där. Torka sedan tänderna igen med en borste och handdukstork.

Efter smuts och desinfektion, lämna kammen i frisk luft för att torka.

Tillbehöret är klart att använda, njut av en trevlig lukt och renhet.

metall

Metallkammar har vanligtvis små tänder, så de är inte så lätta att skrubba från smuts.

Ett smutsigt tillbehör kan innehålla bakterier eller smuts som gör att håret blir tråkigt och ohälsosamt.

Det är särskilt viktigt att veta hur man rengör metallkammar om du använde den för att ta bort löss eller nits.

 1. Ta först bort håret.
 2. Fyll en skål med varmt vatten. Temperaturen bör vara 60-90 grader.
 3. Tillsätt några droppar flytande tvål och sedan 1 msk. l. munvatten, blekmedel eller vit ättika.
 4. Smash tänderna på botten av skålen lite för att rensa allt papperskorgen som fastnar.
 5. Låt kammen stå i lösningen i 15-60 minuter.
 6. Torka sedan tänderna med en gammal tandborste, ta bort all smuts gradvis för att rengöra alla tänder.
 7. Skölj med rent vatten och placera på en ren handduk.

Efter torkning kan du säkert kamma håret med en kam och vara inte rädd för att infektera ditt huvud med infektioner.

Naturliga borstar

Hur tvättar man kammar med naturliga smutsborstar? För att få en frisyr från första gången är det nödvändigt att inte bara använda olika kosmetika utan också en ren kam.

Smutsigt tillbehör leder till att håret upphör att lysa, även om du bara har tvättat dem. Dessutom elektrifierar de.

Så här rengör du en massagekam med naturliga borstar:

 1. Först måste du ta bort det återstående håret. Så här rengör du en hårborste från en hårborste: Det måste göras med händer eller träkam, den senare kommer att bli snabbare och bekvämare.
 2. Var inte rädd för att blöta de naturliga borsten. Denna massage kan tvättas med hjälp av sådana tvättmedel: tvättmedel, färglös schampo, flytande tvål.
 3. Skölj sedan den renade hårborsten från smuts i vatten med några droppar teträdolja.
 4. Torka slutligen med en trasa och lägg på en handduk för att torka. Många rekommenderar att borstarna sänks, men gör inte det här. Villi kan vara skadad, trasig och kammen tunna. Bättre att sätta upp tänderna.

Som ni kan se finns det inget komplicerat. Det är nog att ta några minuter i veckan för att tvätta kammen från naturliga borstar från smuts och talg.

runda

Ofta för hår använder runda kammer. Sådana borstar är lämpliga att göra slät hår och lock.

Hur rengör man en rund kam? Det blir svårare att göra detta, men det kommer att visa sig om du följer rekommendationerna.

Så här rengör du snabbt:

 1. I en behållare där tillbehöret passar, häll vatten och tillsätt 1 msk. l. väteperoxid, liksom samma mängd ammoniak och schampo.
 2. Tillbehöret sätts i lösningen och lämnas för att suga i 1 timme.
 3. Ta sedan en gammal tandborste och skrubba plack med en kam.
 4. Under proceduren rotera borsten för att skölja alla tänder.
 5. I en annan behållare, häll varmt vatten, häll 1 msk. l. natron, rör och dra i håret i 15 minuter.
 6. Skölj sedan produkten väl och torka av med en torr trasa.

Rengör runda borstar minst en gång i veckan. Detta förhindrar bildandet av smuts och skräp.

Många kvinnor säger: "Jag rengör en gång varannan vecka, och mitt hår är bra och det finns ingen sjukdom." Så du kan inte göra det. Med tiden kommer hårbotten att tunna ut och håret blir tunnare.

Smutsiga borstar kan orsaka täppt folliklar, och andra hårbotten sjukdomar som kan leda till håravfall.

Än och hur man borstar ordentligt

Över tiden ackumuleras förorening på kammen, vilket är en utmärkt odlingsplats för skadliga bakterier och dammmiddor. Regelbunden rengöring av produkten är ett viktigt hygieniskt förfarande. Korrekt vård kommer att undvika förekomsten av ett antal sjukdomar i håret och hårbotten.

Än du står inför smutsig hårborste

Hudfett, lackpartiklar, skum och andra kosmetika täcker kammen med en osynlig film, som omedelbart klarar av damm och skräp som finns i påsen, kosmetiska väskan eller på hyllan. Föroreningar överförs till håret, vilket är anledningen till att även bara tvättat hår snabbt blir osjämt. Hälsan hos håret och hårbotten beror direkt på kamens renhet. Dessutom, med en stor ackumulering av döda hår, slutar borstarna automatiskt att utföra sina funktioner.

Smutsig kam kan orsaka hårbotten.

Innan du fortsätter till våt rengöring eller tvättning, ta bort eventuellt hår som fastnar i tänderna med något skarpt föremål, till exempel en tandpetare eller nagelsax. Du kan använda en speciell enhet, som är en bunt av tunna metallstavar med krökta ändar, fäst på ett litet handtag.

Med ett specialverktyg är det enkelt att ta bort håret i en kam.

Trä kammusslor och massage - mindre vatten

Dessa tillbehör tolererar inte lång kontakt med vatten.

 1. Förbered en lösning av 1/2 påsar citronsyra, späd ut i 1 liter vatten eller ta medicinsk alkohol. Användningen av ammoniak kan orsaka förmörkelse av det naturliga träet.
 2. Doppa en trasa i den valda kompositionen och torka av förorening.
 3. Torka produkten naturligt.

Trähårtillbehör tolererar inte kontakt med vatten

Rengör massagekammen från trädet med en gammal tandborste med citronsyralösning, alkohol är inte säker för en gummibas. Åtgärda snabbt, och efter att ha tagit bort all smuts, bläddra produkten omedelbart med en torr trasa och rengör tenn på den kvarvarande produkten med en flätat eller en bomullspinne.

Torka alltid massagekammen med tänderna neråt.

Massage kam, gjord av trä, rengjord med citronsyra

Video: Trämammsrengöring

Plastkammar - lätt att suga på

Dessa tillbehör är inte rädda för nästan alla rengöringsmedel. En av de enkla alternativen:

 1. Blanda i en stor behållare med 1 msk. l. ammoniak och schampo.

Vattenlösning av schampo och ammoniak är ett bra verktyg för rengöring av plastkammar från smuts.

Hårborstar av plast kan blötläggas i olika rengöringslösningar.

Soda för mörkmetallkombiner

Att städa dessa koksoda:

 1. Fuktar produkten med vatten.
 2. Använd en tandborste, applicera läsk på tänderna, skrubba dem ordentligt.

Metallkammar rengörs väl med läsk

Metallborstar ska torkas torrt omedelbart efter rengöring med vatten.

Hur borstar borstar och hårborstar med naturliga borstar

Använd en tvållösning och ammoniak. Tillvägagångssätt:

 1. Ta bort håret från borsten, men välj det inte ur borsthålen.
 2. Fördjupa produkten i en tvållösning (1 msk liter schampo eller mild tvål för 1 liter vatten), tillsätt 1 msk. l. ammoniak.
 3. Om kammen är gjord av plast, blötlägg den i 1 timme, och om den är gjord av metall - i 10 minuter.
 4. Skölj borsten i rent vatten.
 5. Blås torr genom att välja kall luft.

Borstar borstar rengörs med tvålvätska med ammoniak, men inte blötläggs under lång tid, om grundmetallen

Expressmetod med skum

 1. Applicera det på borsten.
 2. Gnugga med en pensel efter 10 minuter.
 3. Skölj produkten under rinnande vatten.
 4. Torka kammen.

Rakskum kan enkelt rengöras med vilken kam som helst.

förebyggande

 1. Efter att ha använt produkten för det avsedda ändamålet ska du omedelbart avlägsna hår från den.
 2. Rengör en eller två gånger i veckan.
 3. Använd ett skyddsfodral när du bär tillbehöret i en väska.
 4. Låt inte andra människor använda din personliga kam.
 5. Byt produkt var 4: e månad.

Video: hur man bryr sig om kammer

Regelbunden rengöringskam - det enda sättet att skydda ditt hår mot smuts, vilket ackumuleras på otvättade tillbehör. Välj medel och metoder för rengöring beroende på produkttypen, glöm inte att byta penslar och kamar i tid.

Hur man rengör hårborstar improviserade betyder

Hairbrush - ett oumbärligt verktyg för hårvård, som krullarna placeras i en vacker frisyr eller faller på axlarna med en snygg, flytande våg. Men förr eller senare måste du tänka på hur du rensar det här användbara attributet.

Varför borsta dina hårborstar, och hur ofta?

I processen med att använda kammen "växer":

 • hår;
 • talg;
 • epidermispartiklar;
 • rester av förpackningsanläggningar;
 • smuts och damm.
Med tiden ackumuleras hår, hudpartiklar och rester av stylingprodukter på kammen, så verktyget behöver rengöras regelbundet.

Som ett resultat reduceras verktygets funktionella egenskaper: det blir svårt att kamma genom krullarna så att de strömmar och lyser. Och all smuts som har ackumulerats på kryddnejdorna kommer på håret, vilket gör det oljigt och oljigt. Därför bör kammen rengöras regelbundet med intervall som beror på flera faktorer:

 • hur ofta verktyget används (till exempel används en massageborste vanligen oftare än en metallkam för att skapa ett hår för en frisyr på kvällen);
 • hud och hårtyp (om krullarna och epidermierna är fet, kommer kammen bli smutsigare snabbare);
 • har problem med håret och hårbotten (om det finns mjäll, seborré eller krullar faller kraftigt ut, behöver verktyget oftare rengöring).

En kam som används dagligen rekommenderas att rengöras var 3-7 dagar.

Så här rengör du verktyget

Processen att rensa kammen utförs i tre steg. Vid genomförandet är det viktigt att överväga verktygets form och materialet från vilket det görs.

Steg 1: Bli av med hår

Det första steget är att ta bort hår som har ackumulerats på det från en torr kam. Det enklaste sättet är att frigöra kammen med sällsynta tänder från de bortfallna locken, detta kan göras med fingrarna. Men för en massageborste eller en rund borste, liksom för plana hårborstar med täta tänder, fungerar den här metoden inte. Du kan hämta och ta bort hår med hjälp av extra verktyg:

 • tandpetare;
 • nålar;
 • kniv med ett smalt blad;
 • Tvättade penslar från gammal mascara;
 • ren platt kam (det är mycket bekvämt att ta bort hår som har ackumulerats vid foten av massageborsten).

Starkt trassigt hår runt kammborstens tänder eller cylinder, håret kan klippas med sax för att göra dem lättare att ta bort. Med en tandpetare kan du pry och dra ut håren som är intrasslade runt tänderna.

Jag har en separat tandborste, med vilken jag tar bort mitt hår från min kam. Att agera ett sådant verktyg är väldigt enkelt. Jag brukade göra ett misstag, förvätning borsten, men som praktiken har visat är det mycket lättare att göra detta när det är torrt.

Steg 2: Ta bort föroreningar

Valet av metoden för att avlägsna föroreningar bestäms av det material från vilket kammen tillverkas.

trä

Naturträ tolererar inte långvarig exponering för fukt och kemiskt aggressiva ämnen. För att rengöra ett verktyg från sådant material behöver du därför:

 1. Fuktar en bomullsplatta eller tappa med alkohol eller en alkoholhaltig vätska.
 2. Torka noga varje kryddnejlika för att avlägsna föroreningar.

På samma sätt kan du rengöra hårborstar gjorda av ben och horn.

Tvätta inte träkammen under rinnande vatten och torka det ännu mer i vätska.

Video: hur man rengör en träkam

plast

Plast är resistent mot olika influenser, så kammen av detta material rengörs vanligtvis så här:

 1. Förbered en behållare där kammen passar helt (eller flera på en gång).
 2. Blötlägg lösningen i en kruka (se recept nedan).
 3. Sänk ner i verktygen och lämna i 15-30 minuter.
 4. Väl tvättad i rinnande vatten. Om all smuts inte kunde avlägsnas, kan du ta bort dem med en onödig tandborste eller en bomullspinne doppad i flytande ammoniak.

För att förbereda rengöringslösningen måste du lösa upp i en liter varmt vatten:

 • en matsked av något schampo eller flytande tvål och ammoniak;
 • en matsked ammoniak, väteperoxid och schampo;
 • 2 msk schampo och 3 matskedar vinäger 9%.
Shampoo kan användas för att tvätta inte bara huvudet: det hjälper till att ta bort smuts från hårborsten

Den skarpa lukten av ättika eller ammoniak kan smutsas ut genom att lägga 1-2 droppar av din favoritolja till lösningen. Denna ingrediens kommer att ge ytterligare desinfektionsverkan.

För noggrannare rengöring och desinfektion kan du suga på plasthårborstar i otvättad alkohol eller vinäger i 10 minuter.

Penslar vars kryddnejlika är belägna på en mjuk "kudde" kan inte blötläggas. Dessa verktyg ska torkas med en bomullsplatta eller en onödig tandborste doppad i tvättmedelslösning.

Video: Rengör kammen med en lösning av tvål och ammoniak

metall

Metallhårborstar används inte dagligen, men kan inte göra dem utan att skapa frisyrer. Följande metod används för att rengöra instrumentet:

 1. Häll upp natron i en liten skål eller underlägg.
 2. Fuktar kammen.
 3. För att fukta den onödiga tandborsten och doppa den i läsk.
 4. Torka av kammen tills all förorening har gått.
 5. Skölj verktyget i rinnande vatten och torka omedelbart för att förhindra rost.

Naturliga borstar

Naturliga borstar är oftast gjorda i form av massage eller runda borstar. Rengöringsalgoritmen är enligt följande:

 1. Förbered rengöringslösningen (se recept nedan) och häll det i en skål eller kopp.
 2. Doppa en onödig tandborste.
 3. Torka "kudden" eller rullkammen, tänderna, gör en cirkulär rörelse med en borste för att avlägsna smuts.
 4. Fördunka kammen i 1-2 minuter i lösningen för att tvätta bort den smutsiga smutsen och gå igen med instrumentet med borsten. Om kammen och handtaget är av trä, är det inte nödvändigt att fördjupa den i kompositionen, istället är det nödvändigt att behandla den med en borste fuktad med en lösning 2-3 gånger.
 5. Fyll sköljbehållaren med rent, kallt vatten och skölj kammen. Om borsten är trä, är det nödvändigt att hålla den över diskbänken för att rikligt böja borsten från sprutpistolen tills det strömmande vattnet är klart.
 6. Använd en ren, torr trasa för att avlägsna överskottsfuktighet från kammen genom att suga in verktyget med det. Du måste trycka tillräckligt hårt för att ta bort vatten från "kudden". Sätt kammen med en borste på en ren, torr handduk och lämna över natten för att låta den torka helt.

Kompositionen för tvättning kam med naturlig tupp kan tillverkas genom upplösning i en liter varmt vatten:

 • 5-10 droppar av tea tree eterisk olja;
 • för en matsked shampoo och natronkaka (detta alternativ är lämpligt för dem vars hårbotten är känslig eller benägen för allergiska reaktioner).
Te-eterisk olja kan användas för att rengöra kammen med en naturlig borste.

I stället för schampo kommer strimlad hushållsduk eller barnsoppa att passa.

Video: rengöringskam med schampo och läsklösning

turmalin

Turmkammar är vanligtvis plana eller kamformade. Orden av deras rening:

 1. Förbered ett rengöringsmedel (se recept nedan).
 2. Doppa en tandborste eller en bomullspanna i rengöringskompositionen.
 3. Torka av varje klöver av produkten.
 4. Skölj kammen med rinnande vatten.

Som rengöringskomposition kan användas:

 • bakpulver;
 • ättiklösning (2 matskedar per liter vatten).

Tourmaline är ett fast mineral som används vid produktion av radiokomponenter, smycken, medicintekniska produkter och hårborstar som ger en helande effekt.Nästa Artikel
Vi bryr oss om hår: funktionerna i valet av schampo för grå trådar för män och populära märken