Hur man rengör en kam från hår och smuts


Alla, utan undantag, måste följa grundläggande hygienregler. Penselkam ingår i denna lista. Ofta ackumuleras hår, damm, talg och andra formationer i hålrummet mellan borstarna. Det är nödvändigt att rengöra frisörens verktyg minst en gång i veckan, när det är möjligt oftare. Procedurens teknik beror på materialet från vilket tänderna är gjorda och själva kammen. Tänk på de grundläggande principerna.

Rengör hårborstar från olika material

Beroende på vilket material som ligger till grund för kammen, och variera reglerna för rengöring. Problemet blir särskilt relevant om instrumentet är kärt för dig och du vill inte förstöra det.

 1. Tree. Trähårborstar har flera fördelar. De bidrar inte till elektrifiering, behandlar hår med omsorg, utför sin huvudsakliga funktion väl. Men nackdelen med enheterna är att de är extremt svåra att rengöra. Tvätta inte kammen från träet för länge, annars kommer tänderna att falla ihop. Använd i så fall vodka, alkohol eller klorhexidin. Dampa en bomullssvamp i en av de valda lösningarna och torka varje tand och kaviteten mellan dem. Alkoholkomposition eliminerar rester av talg, bomullsull absorberar all smuts och damm. Vid allvarlig förorening måste man upprepa proceduren flera gånger.
 2. Metal. Inte det bästa alternativet att kamma, men det handlar inte om det. Metall kan inte heller nedsänkas permanent i vatten för att undvika oxidation. Till att börja med, doppa tänderna med varmt vatten, men rör inte den gummerade delen. Därefter eliminera föroreningen med den ovan beskrivna metoden, använd alkohol och bomullssvamp. Om håret fastnar i kammen, bli av med tandpetare. Slutligen torka verktyget så att metallen inte oxiderar.

Borsta kam enligt form

En mängd olika frisörredskap är fantastiskt. På hyllorna finns runda, platta, fyrkantiga, ovala och andra enheter. Alla har sin egen syfte och regler för rengöring.

Tunn runda hårborste

 1. Kanske är den här typen av verktyg det svåraste att rengöra på grund av sin speciella form. Håret vävs in i tänderna och vrids runt stången, vilket gör att deras borttagning är svårt. Det finns dock en lösning.
 2. Först måste du bli av med håret. Arm dig med sax för manikyr, pry dem under ditt hår och skära av dem. Det är nödvändigt att göra hårets villkorliga "cirkel" öppen.
 3. Använd sedan en tandpetare, ta bort rester och börja rengöra från smuts. Blanda ammoniak med väteperoxid, ta dem till 20 ml. Häll denna lösning i 1 liter. varmt vatten, tillsätt 30 ml. schampo och suga kammen i en halvtimme.
 4. Därefter måste du gnugga kammen med en tandborste eller en gammal ren borste från mascaraen och sprinkla handverktygen med läsk. Vid slutet av proceduren sköljas kammen ordentligt.
 1. För att rengöra attributet av damm och hår rekommenderas att man använder en platt kam. Du behöver också en lösning. Ta 1 l. rent vatten och tillsätt 60 ml till det. schampo, 90 ml. bordsvinäger.
 2. Håll massagetillbehöret i kompositionen om några minuter. Borsta av kontaminering med en platt kam. Torka attributet noggrant.
 1. Det milda könet möter ofta problemet med smuts och hår som ackumuleras på borstkammen. Att rensa ett attribut är inte lätt. Som tidigare beskrivet, ta bort föroreningar med en tandpetare.
 2. Därefter måste du förbereda tvättlösningen. För att göra detta, ta en liten mängd vatten, väteperoxid, alkohol och tvål. Placera kammen i lösningen i 1 timme. Skölj attributet med rinnande vatten och torka efter den tilldelade tiden.

Hairbrush Cleaning Products

 1. Rengöringsmetoden är en av de mest effektiva. Soda kan hantera envis smuts, bordsvinäger rensar fett väl.
 2. Innan proceduren startas, ta bort allt håret från kammen till maximalt. För att göra detta, använd någon tillgänglig metod. En platt kam, en tandpetare och en nål hjälper till med detta.
 3. Torka verktyget mellan tuppet och bli av med håret. Därefter löses upp i 1 l. vatten 30 gr. läsk och 50 ml. ättika. Placera attributet i den färdiga kompositionen i 10 minuter.
 4. Om det finns mindre jordar efter proceduren kan du ta bort dem med en tandborste. Tvätta borsten med rinnande vatten. Torka borsten med en tupplur ner.
 5. Det är värt att veta att denna rengöringsmetod är förbjuden att applicera på trähårborstar och produkter med naturliga borstar. Soda har en förödande effekt på liknande material.

Diskmedel

 1. Förfarandet är mildt. Med det här verktyget kan du hantera absolut material. Som i det första fallet, bli av med håret på kammen.
 2. Fyll bassängen med varmt vatten och blanda diskmedel i form av en gel. Ge preferens till en förening som bryter ner feta fibrer. Håll borsten i vätska i 20 minuter.
 3. Efter en tid, använd en tandborste. Applicera diskmedel i borsten. Börja rengöra högen av kammen och nå basen. Tvätta verktyget noggrant och placera för att torka på en borsthandduk.

Praktiska rekommendationer

 1. Följ de enkla rekommendationerna och tiden för att rengöra kammen. Procedurer bör utföras systematiskt för hygienändamål. Glöm inte att ta bort håret från instrumentet varje kväll. Tvätta kammen vara minst 1 gång om 6 dagar.

Välj alternativet att borsta kammen beroende på vilken form verktyget har och vilket material det är tillverkat av. Särskilt noggrant behandla produkter med naturlig hög. Plast ska inte doppas i varmt vatten för att undvika deformation. Glöm inte att torka enheten noggrant och desinficera.

Rengör din kam - ingenting är lättare

Med tiden uppträder på alla hårborstar föroreningar - damm, oljig raid, rester av skum, lacker och andra medel. Hennes regelbundna rengöring är ett viktigt steg i hygien. Om du försummer detta, kommer håret, även efter tvätt, att se ut som ett smutsigt.

Varför rengör din hårborste

Damm, fett utsöndrat av hårbotten, hårflingor och andra föroreningar kvarstår på kammen. Från allt detta behöver du regelbundet bli av med. Om du inte rengör kammen 1-2 gånger i veckan, passerar all smuts som ackumuleras på vårt rena hår.

Hårborstar - ett oumbärligt verktyg för att skapa frisyrer och daglig hårvård

Typer av förorening och hur man hanterar dem

Varje förorening avlägsnas i enlighet med vissa nyanser:

 1. Om du behöver bli av med lös hår som har förblivit på kammen, intrasslad mellan tänderna och stramt fast vid dem, använd nagelsax, tandpetare, kam med ett skarpt handtag. Detta bör göras efter varje kamning. Om du tillåter ditt hår att ackumuleras, kommer mikrober att multiplicera på kammarens yta, eftersom det är en gynnsam miljö för dem. Du kan rengöra hårborsten med en kam med ett långt handtag
 2. Smuts är det generella namnet på allt som finns kvar på kammen: hår, damm, partiklar av subkutant fett, mjäll och rester av kosmetika. Våt rengöring med tvållösningar eller alkoholhaltiga produkter krävs här. Det finns också ett enkelt och effektivt sätt att rengöra eventuella hårborstar (borstar, kam, massage, metall, rund med naturliga borst): Krama rakskummet på hårborttagna produkter och lämna i en halvtimme eller mer och tvätta sedan av det. Rakskum - Universal Cleaner för alla hårborstar
 3. Om du märker en obehaglig blomning av vit färg, måste du också bli av med den. Dessa är fettpartiklar som hårbotten utstrålar. Det ackumuleras och multipliceras aktivt mikrober. Det kräver desinfektionsmedel, desinfektionsmedel - lösningar med ammoniak eller väteperoxid. Bakterier multipliceras i fet plakett, därför att rengöra hårborstar, använd desinfektionsmedel, såsom väteperoxid

Rening metoder

För varje material måste du välja egen rengöringsmetod, för att inte bara hantera föroreningarna och förhindra deras utseende, men också att inte skada kammen. Till salu hittar du metall, plast, träborstar, massagekamper, kammusslor.

Sätt att rengöra trähårborstar

Trä - det mest naturliga materialet som används för att producera kam, som inte gillar fukt. För att rengöra kammen från det, är dessa metoder lämpliga där vatten är närvarande i mycket små mängder. Och det är bättre att göra utan det. För denna användning:

 1. Vi fuktar en bomullspinne i det valda verktyget.
 2. Torka trätänderna och resten av produktens yta från alla håll. Alkoholbaserade vätskor löser upp damm och fett genom att rengöra kammen. Förutom tampongen kan du använda en bomullspinne: den kommer att tränga in i alla svårtillgängliga platser.
Trähårborstar rengörs med alkohol eller vodka

Så tvättar man en plastkam

Plast är en av de mest motståndskraftiga mot fysiska och kemiska effekter av material. Därför använder de inte bara alkoholhaltiga ämnen, utan också aggressiva ämnen vid rengöring. Hårborste rengöras från gammalt hår med händerna eller med en tandpetare. Därefter bli av med fettpartiklar utsöndrade av hårbotten, liksom damm som vidhäftar dem. Detta görs på flera sätt:

 1. Använd en lösning med schampo: I ett halvt glas varmt vatten, späd en tesked shampoo, sätt en kam i den i 30 minuter och tvätta sedan produkten under rinnande vatten.
 2. De förbereder en tvållösning med ammoniak: Lös upp flytande tvål i varmt vatten (1 tsk per glas) och tillsätt en liten mängd ammoniak. Sedan placeras kammen i den resulterande produkten i en halvtimme och tvättas sedan med rent vatten. Lösning från flytande tvål och ammoniak - bra rengöringsmedel för plastkam
 3. Renat med bakpulverpasta: vatten tillsättes till en liten mängd bakpulver till en ganska tjock uppslamningstillstånd. Tandborste sätter gruel på kammarnas tänder, smuts av smuts och tvätta produkten med vatten. Kashitsa från läsk och vattenhorsho tar bort smuts från hårborstar
 4. Användning av en lösning av blekmedel (förhållandet mellan vatten och blekmedel 9: 1) eller väteperoxid. Kammen lämnas i dessa produkter i en timme eller mer, tvättas och torkas.
Plastborsten rengörs med tvålvatten, natron och andra medel.

Användning av en lösning från blekmedel eller väteperoxid är också en desinfektion. Därför är metoden effektiv i närvaro av hårbottenparasiter, exempelvis löss.

Video: hur man rengör en hårborste med natron

Rengöring av metallkammen

Torra pulver - kök eller tvätt - är väl lämpade för rengöring av metallborstar. Något olika sätt att använda dem:

 1. Användning av rengöringsmedel för köksytor (PemoLux, Biolan, Pemoxol): Applicera lite av produkten på en våt tandborste och gnugga kammen med den resulterande pastaen tills all smuts har lämnat metallen. Sådana pulver består av aggressiva ingredienser som syftar till fullständigt avlägsnande av fett. Skölj rengört hårborste noggrant med rinnande vatten och torka av med en våffel eller handduk.
 2. Tvättmedel (1,5 tsk.) Späd till ett halvt glas vatten och lämna kammen i en sådan lösning i en halvtimme. Skölj sedan med vatten och torka noggrant.

Metall är ett material för vilket rost inte är likgiltigt, och därför kan den inte vara våt på något sätt: kammen försvagas hopplöst.

Hårborstmetall kräver noggrann torkning efter rengöring

Skötsel av produkten med naturliga borsttänder

Naturliga borstar är samma hår, och därför kan du tvätta dem med schampo:

 1. Efter att ha rensat hårborsten från det kvarvarande håret på det, fördela schampo över hela borsten.
 2. Lämna på i 10-15 minuter.
 3. Placera i ett glas varmt vatten och använd en plastkam eller en tandborste, ta bort schamponet från borsten och all smuts som lätt går bort med den.
 4. Skölj kammen under kranen och låt handduken vara tills den är helt torr.

Det rekommenderas att torka en hårborste bara en borste upp. Andra positioner kan deformera det.

Så här rengör du en massagekam

Massage kallas masshushborstar, vars tänder är ordentligt fastsatta i en gummi- eller nyloninsats. Dessa produkter har en komplex form. Rengöring av dem är inte alltid bekvämt.

 1. Tandpetare eller händer borstar kammen från håret kvar på det. Du kan också använda en plastkam, tandborste eller till och med en annan massagekam.
 2. Vi förbereder en rengöringslösning: i 1 liter varmt vatten spädar vi 3 msk. l. 9 procent ättika, tillsätt 2 msk. l. schampo, blanda noggrant tills tillräckligt med skum bildas.
 3. Vi bearbetar dem en produkt. Vi suger inte: det lim på vilket gummit med tänder planteras tolererar inte nedsänkning i vatten, och även då är det nästan omöjligt att hälla ut det från kamens inre utrymme.
 4. Skölj med rent vatten och skicka till torr.

För massage kam använda en annan lösning:

 1. I 1 liter vatten tillsätt 2 msk. l. schampo, 1 tsk. väteperoxid och ammoniak.
 2. Det resulterande verktyget torkar förorening.
 3. Tvätta och låt lufta tills det är helt torrt.
Massagekammar kan inte blötläggas i vatten.

I någon rengöringslösning för kamning kan du lägga till några droppar essentiell olja eller en blandning av dem för att ge en trevlig arom. Lämpliga oljor av grapefrukt, bergamot, citron.

Eftersom det är omöjligt att dränka borsten på batterier, men du måste tvätta det regelbundet, kan du använda ett enkelt sätt: Dra ut batterierna och ta bort smuts från tänderna med en gammal tandborste med diskmedel. Att sällan måste göra det, efter varje användning måste du ta bort alla hår.

Ta bort batterierna innan du rengör den elektriska massageborsten.

Hur man rengör en rund kam

 1. Bli av med hår med en tandpetare.
 2. Förbered en av ovanstående lösningar.
 3. Fördunka i kammen vid den tid som anges i instruktionerna.
 4. Vi får, vi tvättar, vi torkar.
En rund hårborste, som alla andra, behöver rengöring.

Video: hur man rengör hår och smuts från en kam med depilationskräm

Hårvård regler

Det finns flera grundläggande rekommendationer för vård av kam:

 1. Rengör produkter minst en gång i veckan.
 2. Gnugga inte tänderna mycket eller deras fästning på ramen: du kan bara bryta dem.
 3. Bra torkning av kammen efter rengöring är ett viktigt villkor för långvarig användning av frisörverktyget.
 4. För att bli av med håret på borsten varje gång efter att ha använts.
 5. Varje 3 eller 4 månader för att ändra kammen.
 6. Så att borsten eller kammen, som du alltid bär med dig, inte förlorar sin form och inte lockar överflödigt smuts - få ett skyddshölje för dem. Skyddet hjälper till att bevara kammen och skyddar mot smuts

Observera reglerna för vård av hårborstar och rengör dem ordentligt. Välj en metod enligt produktens typ och material. Så ditt hår kommer att lysa med en ny kraft, damm och smuts från obehandlade penslar kommer inte att lösa sig på dem.

LiveInternetLiveInternet

-video

-kategorier

 • 1000. +1 tips (305)
 • Tips för alla tillfällen (103)
 • Lite tricks bra matlagning (84)
 • Hushållstips (121)
 • Personlig utveckling (83)
 • Minnesutveckling (48)
 • Livstips (13)
 • Time Management (11)
 • Kommunikationsförmåga (9)
 • Hastighetsläsning (3)
 • Danser (81)
 • Latina (28)
 • Zumba Slimming Dance (16)
 • Dansartiklar (7)
 • Go-Go (5)
 • Klubbdans (4)
 • Orientalisk dans (25)
 • Vanliga frågor (78)
 • Vanliga frågor (20)
 • LiRu (2)
 • Design (6)
 • Memo (24)
 • Våra mindre bröder (656)
 • Hundar (35)
 • "Live - som en katt med en hund" (25)
 • Min beast (5)
 • Från kattens liv -1 (154)
 • Från livet av katter-2 (35)
 • Intressant om katter (62)
 • Kattungar (18)
 • Katter (bilder) (232)
 • För kattägare (37)
 • Dessa härliga djur (75)
 • På World Wide Web (327)
 • Mus.Collection (32)
 • Vilka framsteg har nått (8)
 • Jag vill veta allt (114)
 • Kreativ skrivning (17)
 • Myter och fakta (36)
 • Medvetet kommer du inte att tänka dig (3)
 • Passionate Mordasti (44)
 • Fantastiskt - nästa! (14)
 • Showbiz (40)
 • Allt om allting (39)
 • Livet är en glädje (659)
 • Live Easy (187)
 • Ritualer, förmögenhetskunnande, omenärer (126)
 • Helgdagar, traditioner (97)
 • Pengar Magic (72)
 • Man och kvinna (46)
 • Simoron (36)
 • Numerologi, horoskop (28)
 • För själen (25)
 • Feng Shui (17)
 • Esoterisk (2)
 • Palmistry (1)
 • Helgedomar (5)
 • Faith alfabetet (104)
 • Hälsa (802)
 • Hjälp dig själv (363)
 • Självmassage enligt alla regler (82)
 • Sjukdomar (71)
 • Qigong, Tai Chi Chuan, Taichi (62)
 • Akupressur, Zoneterapi (40)
 • Ålderdom är inte en glädje? (26)
 • Visionskorrigering (9)
 • Traditionell medicin (9)
 • Orientalisk medicin (4)
 • Lev hälsosam (133)
 • Traditionell medicin (45)
 • Rengöring av kroppen (41)
 • Sista cigaretten (24)
 • Israel (144)
 • Städer (34)
 • Promised Land (10)
 • Användbar information (5)
 • Izravideo (19)
 • Foto rapporter (11)
 • Yoga (210)
 • Yogakomplex (123)
 • Yoga löser problem (43)
 • Övningar (30)
 • Asanas (9)
 • Yoga för fingrar (mudra) (7)
 • Tips (2)
 • Skönhet utan magi (1164)
 • Ansiktsgymnastik, övningar (220)
 • Lyxigt hår (133)
 • Japansk skönhet, asiatiska tekniker (81)
 • Massageteknik (63)
 • Ungdomars hemligheter (57)
 • Original Manikyr (20)
 • Stigen till strålande hud (111)
 • Kosmetisk väska (55)
 • Obefläckad smink (105)
 • Problem (42)
 • Konsten att vara vacker (33)
 • Stil (135)
 • Vård (281)
 • Recept (769)
 • Baking (93)
 • Garnering (18)
 • Den första maträtten (12)
 • Etnisk mat (7)
 • Dessert (53)
 • Snacks (118)
 • Degprodukter (84)
 • Att äta arkiverad (51)
 • Kött (113)
 • Bråttom (31)
 • Dryck (75)
 • Grönsaker och frukter (115)
 • Recept (25)
 • Fisk, skaldjur (34)
 • Sallader (60)
 • Såser (8)
 • Villkor (16)
 • Användbara platser (11)
 • Foto (8)
 • Fotoredaktörer (3)
 • Strömförsörjning (7)
 • Användbara länkar (7)
 • Program (11)
 • I livet skrattar. (133)
 • Video Fun (33)
 • Foto roligt (3)
 • Leksaker (25)
 • Åh, de barnen. (27)
 • Prikolyushechki (29)
 • Bara bra! (15)
 • Needlewoman (209)
 • Stickning (21)
 • Nålverk (11)
 • Reparationer (3)
 • Gör det själv (83)
 • Vi skapar tröst (37)
 • Syning (70)
 • Poems and Prose (245)
 • Lyrics (151)
 • Ordspråk (67)
 • Aforismer, citat (22)
 • Prosa (4)
 • Clown Expressions (1)
 • Perfekt Body (632)
 • Bodyflex, oxysize (120)
 • Pilates (41)
 • Aerobics (25)
 • Callanetics (21)
 • Milena. Fitness (18)
 • Gym (17)
 • Kroppstransformering (5)
 • Anatomi (1)
 • Tips (69)
 • Sport (Video) (88)
 • Sträckning (40)
 • Övningar (233)
 • Photo World (63)
 • Konstnärer (5)
 • Naturen (5)
 • Foto (16)
 • Fotografer och deras verk (31)
 • Blommor (8)
 • Photoshop (5)
 • Utmana extra vikt (552)
 • Fångad i dieter (63)
 • Power Laws (118)
 • Ät att leva. (76)
 • HLS (16)
 • Produkter (73)
 • Förlora vikt intelligent (128)
 • Vägen till det idealiska (103)

-musik

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-Vanliga läsare

Så tvätta kammar och hårborstar

Var och en av oss har i arsenalen minst två eller tre kamar för hår, och några unga damer är mer än tio.

De är förenade med en sak, de är alla avsedda för hårvård, och de kräver regelbunden tvättning eller städning. Vet du att kammen ska tvättas var 3-4 dagar? Mest troligt, du vet, ja eller åtminstone gissa. Med detta tillvägagångssätt för hygienverktyg för att kamma hårets huvud, är det osannolikt att du stöter på svårigheter. Även om du i det här fallet undrar hur lätt det är att tvätta dina kammar enkelt och enkelt.

Men de flesta av oss (inklusive mig själv) är lata varelser. Och reglerna för vård av saker är ofta så komplexa i verkliga prestationer. Tvätta skor efter gatan, torka av badet efter användning, torka TV: n före varje användning (ja, det rekommenderas att du torkar TV: n med en fuktig trasa för att minska skadliga effekter). Så inget liv är nog, om du hänger hela tiden med borstar och trasor runt lägenheten. När allt kommer omkring finns det fortfarande jobb, skola, barn, underhållning, i slutet.

Så det visar sig att de allra flesta människor börjar rengöra eller städa i händelse av att smutsen blir synlig för blotta ögat. Vi tänker ofta på kammarnas renhet när vi ser ett imponerande lager av damm på dem och en hög av olyckligt hår som har kommit ut (ja, jag överdriver kanske lite, men meningen ändras inte).

En av mina vänner agerade helt "underbart". Hon köpte en ny kam och använde den tills den olyckliga kammen blev till ett helt hemskt utseende dammigt hårigt verktyg. Sedan släckte hon den och köpte den nästa, etc. Vid en tidpunkt samlade hon alla ackumulerade kammen och var engagerade i tvätten. Allt som inte kunde tvättas kastade hon hänsynslöst ut. Resten av de överlevande började igen i en cirkel. Naturligtvis är detta tillvägagångssätt för hygien inte bra. Och smutsiga kammar är inte bara skadliga för hårbotten, men ser också superaestetiska ut.

Tvättkammar är inte det trevligaste. Scored tangled hairs vill inte komma ut ur kammen. Damm ackumuleras på själva tänderna, speciellt om kammen har en extra hög. Sebaceous avsättningar bildar små klumpar i basen av tänderna och tvättas av med svårigheter.

Vilka metoder finns för att tvätta kammen med minst tid och nerver?

För att ha vackert och rent hår måste du först och främst ha rena kammar och hårborstar.
Det finns inget allmänt sätt att tvätta alla kammar i ett hus. Det beror helt på vilket material kammen är gjord av och graden av förorening.

För att komma igång, försök så mycket som möjligt att rengöra kammen från håret. Första händerna, och då kan du använda något skarpt föremål. Detta kan vara en nål, en krok, en tandpetare, baksidan av en hårfärgskam (hon har en skarp hårnål i slutet med en krok för att separera håret i strängar), nagelsaxar eller till och med pincett.

Rengör perfekt håret från en kam en vanlig kam eller en hårborste med täta tänder, och även en borste för att kamma katter och hundar. Om du bestämmer dig för att använda en hund eller kattborste för kamning, är det bättre att få dig ett individuellt verktyg än att välja en borste från Murzik.

1. Om kammen är gjord av ett material som är oönskat att tvättas, men damm har ackumulerats i nötkreatur, använd en vanlig dammsugare. Han klarar sig helt och hållet med den här uppgiften.

Kombinationskammar, som har både tänder och borst, blir snabbt igensatta med damm och det är inte så lätt att tvätta dem. I sådana fall kan du också använda en dammsugare. Han kommer att klara sig bra med sin uppgift.

2. Om kammen är plast eller metall, kan den tvättas med tvålvatten.

Skölj kammen under varmt vatten.


Applicera lite schampo och gnid tills det är rent.

För tung nedsmutsning, använd en gammal tandborste.


Skölj av schamponen med rent vatten. Torka med en handduk.


Kammen är klar att användas.

För att underlätta denna uppgift erbjuder jag dig följande alternativ.

Häll hett vatten i diskbänken eller annan behållare, tillsätt ett par droppar hårschampo eller annat tvättmedel till det, till exempel pulver eller diskmedel, skaka upp vattnet tills skum bildas och låt kammen suga i 40 minuter. lämna dem över natten.

Under denna tid blir smöret på kammen fryst och lätt avlägsnat. Resterna av hårspray, fett, smuts som påverkas av aktiva substanser kommer att komma ner från ytan.

För att avlägsna resterande fett från en kam och otäcka dammiga smutsiga klumpar i tänderna, kan du använda en gammal tandborste (jag använder ibland en gammal elektrisk borste, den borstar oöverträffad)
Utmärkt tvättar hårborstar och hård tvättborste eller diskmedel på handtaget.

Du kan också hjälpa borsten från mascaraen, förstås, tvättad och fritt från rester av mascara. För att inte stänk allt runt, om du använder en pensel, är det bättre att rengöra kammen utan att ta ut dem ur vattnet.

Tvätta sedan kammaren ordentligt i rinnande vatten.

Denna metod gäller plast-, silikon- och metallkammar. Träkammar tenderar att svälla och spricka från vatten, så det är tillrådligt att inte blöta dem. Tandpetare rengjorda från stora blockeringar som hår, andra mote kan fiskas ut genom att tappa tänderna på en hård yta. Fuktar en bomullspinne med en alkohollösning (eller vanlig vodka) och torka av träet noggrant. Fettpålagringar kommer att lösas med alkohol, damm, smuts kommer att hålla fast vid tampongen. Upprepa proceduren om det behövs.

3. Kombiner av naturull är shampooed, som vanligt hår

Förutom den vanliga tvållösningen för blötkammar kan du använda följande recept

- Gör en tvållösning och sänk kammarna i dem i en timme eller två, tiden kan ökas om kammen är mycket smutsiga. För lösning blanda 1 msk. sked flytande eller riven tvål med 1 msk. sked av läsk i hett vatten (ca 70 ° C).

- Väl lösar fettavlagringar på kamskumskummet. Applicera skummet på kammen och låt dem suga i ungefär en halvtimme.

- Väl rengör fett vid kamning av flytande ammoniaklösning. De säger att smutsen från kammen löser upp ordentligt framför våra ögon. För att göra detta, använd 1 liter matsked per liter vatten. ammoniak. Som behållare kan du använda en vanlig 1-liters burk eller kastrull. Suga kammar i alkohollösning i 10 minuter.

- Det är särskilt svårt att rengöra de runda kammen, den så kallade borstborsten, från smuts. De är speciellt ackumulerade lera ackumulationer och hår. Prova en tandpetare eller annat skarpt föremål för att borsta håret från borstens yta. Sedan bereda tvättlösningen från varmt tvålvatten, en liten mängd ammoniak och väteperoxid. Placera borsten intill ett tag, till exempel i en timme. Ta sedan bort från lösningen. Smuts avlägsnas lätt. Och kammen kommer se ut som ny.

Ett sätt att tvätta kammar för de snyggaste

Framsteg står inte stilla, och nu finns det i varje hus en tvättmaskin eller diskmaskin. Så använd samma moderna teknik för att tvätta kammer. Tvättmaskinen tvättar perfekt kamrar, och de blir lika bra som nya. Det finns en nackdel under tvättkammarna i en tvättmaskin. Kombinerar sig bort från trumman och skapar ett sådant brus, som om maskinen skulle bryta, men efter sådana tester hade jag ingen skada på min maskin och det fortsätter att fungera regelbundet varje dag.

Det är bättre att sätta kammen i en speciell väska för tvättning, i en kuddväska eller täcke. Som du förstår måste hårborstar först rengöras av hårrester.

Kom ihåg att alla typer av blötläggning, särskilt långvarig, liksom tvätt i tvättmaskin eller diskmaskin inte är lämpliga för träkammer.

Gummi, gummi och träkam bör inte tvättas med för varmt vatten. Det är bättre att använda lite varmt vatten.

Om kammen har skarpa tänder, tvätta den inte i en tvättmaskin med fina delikat eller ulltyg, för att inte förstöra saker.

Om du använder kammar av naturmaterial, blir det svårt att tvätta dem väl även med tvålvatten. Därför rekommenderar experter att byta dessa kamar minst en gång var sjätte månad - ett år.
Källa till

Jag tycker att det inte är något svårt att hålla kammen rena. Men, just i fall: o), kommer jag att ge en steg-för-steg mästarklass,

Så borstar man en borste

Hur man rengör hårborstar improviserade betyder

Hairbrush - ett oumbärligt verktyg för hårvård, som krullarna placeras i en vacker frisyr eller faller på axlarna med en snygg, flytande våg. Men förr eller senare måste du tänka på hur du rensar det här användbara attributet.

Varför borsta dina hårborstar, och hur ofta?

I processen med att använda kammen "växer":

 • hår;
 • talg;
 • epidermispartiklar;
 • rester av förpackningsanläggningar;
 • smuts och damm.
Med tiden ackumuleras hår, hudpartiklar och rester av stylingprodukter på kammen, så verktyget behöver rengöras regelbundet.

Som ett resultat reduceras verktygets funktionella egenskaper: det blir svårt att kamma genom krullarna så att de strömmar och lyser. Och all smuts som har ackumulerats på kryddnejdorna kommer på håret, vilket gör det oljigt och oljigt. Därför bör kammen rengöras regelbundet med intervall som beror på flera faktorer:

 • hur ofta verktyget används (till exempel används en massageborste vanligen oftare än en metallkam för att skapa ett hår för en frisyr på kvällen);
 • hud och hårtyp (om krullarna och epidermierna är fet, kommer kammen bli smutsigare snabbare);
 • har problem med håret och hårbotten (om det finns mjäll, seborré eller krullar faller kraftigt ut, behöver verktyget oftare rengöring).

En kam som används dagligen rekommenderas att rengöras var 3-7 dagar.

Så här rengör du verktyget

Processen att rensa kammen utförs i tre steg. Vid genomförandet är det viktigt att överväga verktygets form och materialet från vilket det görs.

Steg 1: Bli av med hår

Det första steget är att ta bort hår som har ackumulerats på det från en torr kam. Det enklaste sättet är att frigöra kammen med sällsynta tänder från de bortfallna locken, detta kan göras med fingrarna. Men för en massageborste eller en rund borste, liksom för plana hårborstar med täta tänder, fungerar den här metoden inte. Du kan hämta och ta bort hår med hjälp av extra verktyg:

 • tandpetare;
 • nålar;
 • kniv med ett smalt blad;
 • Tvättade penslar från gammal mascara;
 • ren platt kam (det är mycket bekvämt att ta bort hår som har ackumulerats vid foten av massageborsten).

Starkt trassigt hår runt kammborstens tänder eller cylinder, håret kan klippas med sax för att göra dem lättare att ta bort. Med en tandpetare kan du pry och dra ut håren som är intrasslade runt tänderna.

Jag har en separat tandborste, med vilken jag tar bort mitt hår från min kam. Att agera ett sådant verktyg är väldigt enkelt. Jag brukade göra ett misstag, förvätning borsten, men som praktiken har visat är det mycket lättare att göra detta när det är torrt.

Steg 2: Ta bort föroreningar

Valet av metoden för att avlägsna föroreningar bestäms av det material från vilket kammen tillverkas.

trä

Naturträ tolererar inte långvarig exponering för fukt och kemiskt aggressiva ämnen. För att rengöra ett verktyg från sådant material behöver du därför:

 1. Fuktar en bomullsplatta eller tappa med alkohol eller en alkoholhaltig vätska.
 2. Torka noga varje kryddnejlika för att avlägsna föroreningar.

På samma sätt kan du rengöra hårborstar gjorda av ben och horn.

Tvätta inte träkammen under rinnande vatten och torka det ännu mer i vätska.

Video: hur man rengör en träkam

plast

Plast är resistent mot olika influenser, så kammen av detta material rengörs vanligtvis så här:

 1. Förbered en behållare där kammen passar helt (eller flera på en gång).
 2. Blötlägg lösningen i en kruka (se recept nedan).
 3. Sänk ner i verktygen och lämna i 15-30 minuter.
 4. Väl tvättad i rinnande vatten. Om all smuts inte kunde avlägsnas, kan du ta bort dem med en onödig tandborste eller en bomullspinne doppad i flytande ammoniak.

För att förbereda rengöringslösningen måste du lösa upp i en liter varmt vatten:

 • en matsked av något schampo eller flytande tvål och ammoniak;
 • en matsked ammoniak, väteperoxid och schampo;
 • 2 msk schampo och 3 matskedar vinäger 9%.
Shampoo kan användas för att tvätta inte bara huvudet: det hjälper till att ta bort smuts från hårborsten

Den skarpa lukten av ättika eller ammoniak kan smutsas ut genom att lägga 1-2 droppar av din favoritolja till lösningen. Denna ingrediens kommer att ge ytterligare desinfektionsverkan.

För noggrannare rengöring och desinfektion kan du suga på plasthårborstar i otvättad alkohol eller vinäger i 10 minuter.

Penslar vars kryddnejlika är belägna på en mjuk "kudde" kan inte blötläggas. Dessa verktyg ska torkas med en bomullsplatta eller en onödig tandborste doppad i tvättmedelslösning.

Video: Rengör kammen med en lösning av tvål och ammoniak

metall

Metallhårborstar används inte dagligen, men kan inte göra dem utan att skapa frisyrer. Följande metod används för att rengöra instrumentet:

 1. Häll upp natron i en liten skål eller underlägg.
 2. Fuktar kammen.
 3. För att fukta den onödiga tandborsten och doppa den i läsk.
 4. Torka av kammen tills all förorening har gått.
 5. Skölj verktyget i rinnande vatten och torka omedelbart för att förhindra rost.

Naturliga borstar

Naturliga borstar är oftast gjorda i form av massage eller runda borstar. Rengöringsalgoritmen är enligt följande:

 1. Förbered rengöringslösningen (se recept nedan) och häll det i en skål eller kopp.
 2. Doppa en onödig tandborste.
 3. Torka "kudden" eller rullkammen, tänderna, gör en cirkulär rörelse med en borste för att avlägsna smuts.
 4. Fördunka kammen i 1-2 minuter i lösningen för att tvätta bort den smutsiga smutsen och gå igen med instrumentet med borsten. Om kammen och handtaget är av trä, är det inte nödvändigt att fördjupa den i kompositionen, istället är det nödvändigt att behandla den med en borste fuktad med en lösning 2-3 gånger.
 5. Fyll sköljbehållaren med rent, kallt vatten och skölj kammen. Om borsten är trä, är det nödvändigt att hålla den över diskbänken för att rikligt böja borsten från sprutpistolen tills det strömmande vattnet är klart.
 6. Använd en ren, torr trasa för att avlägsna överskottsfuktighet från kammen genom att suga in verktyget med det. Du måste trycka tillräckligt hårt för att ta bort vatten från "kudden". Sätt kammen med en borste på en ren, torr handduk och lämna över natten för att låta den torka helt.

Kompositionen för tvättning kam med naturlig tupp kan tillverkas genom upplösning i en liter varmt vatten:

 • 5-10 droppar av tea tree eterisk olja;
 • för en matsked shampoo och natronkaka (detta alternativ är lämpligt för dem vars hårbotten är känslig eller benägen för allergiska reaktioner).
Te-eterisk olja kan användas för att rengöra kammen med en naturlig borste.

I stället för schampo kommer strimlad hushållsduk eller barnsoppa att passa.

Video: rengöringskam med schampo och läsklösning

turmalin

Turmkammar är vanligtvis plana eller kamformade. Orden av deras rening:

 1. Förbered ett rengöringsmedel (se recept nedan).
 2. Doppa en tandborste eller en bomullspanna i rengöringskompositionen.
 3. Torka av varje klöver av produkten.
 4. Skölj kammen med rinnande vatten.

Som rengöringskomposition kan användas:

 • bakpulver;
 • ättiklösning (2 matskedar per liter vatten).

Tourmaline är ett fast mineral som används vid produktion av radiokomponenter, smycken, medicintekniska produkter och hårborstar som ger en helande effekt.

Hur man rengör en kam hemma

Kam - ett oumbärligt tillbehör för en person att ta hand om sig själva. När upprepad kontakt med håret under dagen i enheten ackumuleras en mängd föroreningar. Med efterföljande användning överförs allt detta igen från kammen till håret, och ett nytt lager klibbar på tänderna. Men problem med hur man rengör en kam bör inte uppstå, för det är mycket enkla procedurer.

Orsaker till föroreningar och skador

Mudder bildar ständigt i håret och på huvudets hud. När den kammar, sticks den omedelbart till kammen, som så småningom blir täckt med en grå fet patina som består av fläckar av mjäll och döda hudpartiklar och damm.

Och kosmetika - hårsprayer, skum, geler gör allt till kammusslan ännu mer.

Att använda smutsiga verktyg är mycket skadligt för hår. Och poängen är inte bara att även ett nyvasket huvud blir smutsigt omedelbart.

Det är hemskt att en infektion bringas på huden med smuts, och det här är fyllt med mycket allvarliga problem.

Hem städning

Alla som övervakar deras utseende och hälsa, vet hur man rengör kammen från hår och smuts på hemma sätt.

Och du kan göra det så här:

 1. Ta diskmedel (det bryter effektivt fett), häll lite på fatet. Placera kammen i 5-7 minuter i denna pöl och bearbeta den sedan med en gammal, som inte längre används för det avsedda syftet, tandborsten. Skölj kammen med vatten och torka.
 2. Ta bakpulver och ättika i ett förhållande 2: 1 och sänk kammen i lösningen i 10 minuter. Tvätta mellanrummen mellan kammarnas tänder med en tandborste och skölj i vanligt vatten. Eddiksyralösning kan snabbt avlägsna smuts från åsarna.
 3. Något schampo blandas med flytande ammoniak. Blötlägg verktyget i blandningen i tjugo minuter och borsta det.
 4. Du kan desinficera kammen med väteperoxid, alkohol, en svag klorlösning eller Köln.

Det är också användbart att veta hur man rengör en massagekammare hemma.

Att göra detta med en rund kam (massage eller borsta) är lite svårare än med en platt. För rengöring är det lämpligt att använda en stickpinne eller en tandpetare. Det är bekvämt att plocka upp och dra ut hår som har fallit från huvudet och fastnat i massagenheten, och rengör det direkt med ovan beskrivna improviserade medel.

Med någon metod bör massagen torkas noggrant efter behandling.

Kombiner från olika material

Verktyg för kamning av hår kan vara gjorda av olika material, och rengöringsprocessen från smuts kommer i varje fall att ha sina egna subtiliteter:

 1. För träkammer behöver du den mest känsliga vården. Det är bättre att rengöra dem med en torr metod eller med en alkoholiserad bit duk, eftersom träet deformeras under inverkan av fukt - det sprickor och sprickor. De resulterande splinterna kommer att hålla fast vid locken.
 2. Verktyg med naturliga borsttänder tvättas bäst med schampo och vatten.
 3. En kam av metall eller plast kan rengöras med vanlig tvållösning, håller verktyget i den i 20 minuter, skölj sedan noggrant i vatten. Dessutom kan du använda ett antiseptiskt medel.

Användbara rekommendationer från proffs

Hur man tvättar en kam för hår - det är bäst att fråga frisörerna. De vet exakt hur man gör det korrekt och villigt dela sina professionella råd:

 1. Starkt förorenade instrument bör placeras i en halvtimme i en blandning av flytande tvål, ammoniak och väteperoxid och sköljs sedan med en ström av vatten.
 2. Särskild uppmärksamhet vid rengöring ska ges till tänderna och platserna mellan dem. Vid behov kan proceduren upprepas med en tandborste.
 3. Om en av hushållen har pedikulos är det inte tillräckligt med tvättning av krönen. För att undvika förorening av andra familjemedlemmar kommer desinfektion med en speciell antipulsulär förening, som kan köpas på nästan alla apotek, att krävas. Vid bearbetning ska kammusslingständerna rengöras noggrant med en stel borste.
 4. Löst hår och plack bör avlägsnas från kammen helst dagligen.

Använd kvalitet, säkra och rena kamar är mycket viktigt för att behålla hårets hälsa och skönhet. Dessutom kommer rengöringen av hygienartiklar att undvika ett stort antal problem med hårbotten. Och hur man rengör kammen från smuts - låt alla välja rätt metod för sig själv.

Vi rengör kammen: vi väljer metoden beroende på materialet och formen på produkten

Kam - ett oumbärligt hygienartiklar. I kontakt med hennes hår samlar hon allt som har ackumulerats på dem. Nästa gång du använder någon av denna smuts, går den tillbaka till håret, och nästa lager sitter fast i tänderna.

Om du tvättar det regelbundet och ordentligt, kommer vård inte att orsaka problem, och ditt hår kommer att skyddas mot ytterligare förorening. Borstkammar utförs varannan vecka med kort hår och en gång var sjunde dag - med långa.

Orsakar föroreningar kam

Det finns alltid orenheter i hårbotten och håret som ackumuleras mellan tänderna i en obehaglig grå patina.

Kammen samlar partiklar av död hud och mjäll, lös hår och damm.

Dessutom limar stylingprodukterna allt på tänderna ännu mer.

Vad är skadligt smuts?

Använd en smutsig kam - gör stor skada på ditt hår.

 1. För det första, till och med helt tvättas, börjar de genast att se smutsiga ut.
 2. För det andra kan infektion uppstå. Seborrheisk dermatit, som kan gå till pannan eller näsan, bidrar till utvecklingen av mykos, ibland skallighet.

Dessutom kan insekter, mögel eller svamp uppträda i döda partiklar.

För varje kam är du rengöringsmedel

I alla hem finns alltid en mängd tillbehör - kammar, penslar, massagekamper. De kräver alla dagliga vård.

De är gjorda av olika material: naturligt och artificiellt, beroende på detta och välja tvättmetod.

Rengöring av eventuell kam i hemmet börjar med att håret avlägsnas på det: de avlägsnas för hand.

Om detta inte kan ske direkt, är det nödvändigt att lyfta den ackumulerade massan av håret från basen med något skarp: en nål, en tandpetare, en virkade krok och skär med sax. Det är bättre att suga det torkade håret i varmt vatten med tvål.

Tvätta kammar med pensel för att färga håret med en gammal tandborste, speciell rengöring för kammar och borstning.

Hur man rengör en träkam

Om du fortfarande måste tvätta den här kammen, måste den snabbt och noggrant torkas.

Rengöring med alkohol

Trä behandlas bäst med alkohol (vodka) med en bomullspinne. Varje klyftning torkas försiktigt från alla håll, byter pinnar som det blir smutsigt.

Våtservetter

Det är mycket bekvämt att rengöra med våtservetter: de kommer inte bara att avlägsna smuts utan också desinficera ytan utan att väta veden.

Tvätta en rund kam

Tvättbyte är inte lätt: det kommer till speciellt mycket hår och damm.

Tvållösning

Eventuellt tvättmedel läggs till bassängen med vatten, borstningen fuktas och torkas mellan tänderna med en pensel. Våt inte mycket.

Schampo, väteperoxid eller ammoniak

 • vatten - liter;
 • schampo - 2 msk. l.
 • ammoniak - 1 msk. l.
 • väteperoxid - 1 msk. l.

Om borsthuset inte är trä kan du dränka borsten i en halvtimme.

Lufttork eller hårtork.

Hur man rengör massage

Det tar bort damm och smuts från håret väl, men förorenar också sig mycket snabbt. Du bör tvätta det ofta, men du bör inte blöta det mycket: basen kan komma ifrån.

Tvållösning

 • varmt vatten - liter;
 • tvättmedel - 1 msk. l.

Shampoo med ättika

 • varmt vatten - 1 l;
 • schampo - 2 msk. l.
 • ättika 9% - 3 msk. l.

Om penseln inte är rädd för vatten kan du suga den i 10 minuter innan du tvättar den.

Flytande tvål med ammoniak

 • varmt vatten;
 • ammoniak - 1 msk. l.
 • flytande tvål - 30 ml.

Ammoniak kan ersättas med 9% ättika.

Soda Vinäger

Rengör massageborsten med vatten och ättika, sätt lite läsk på tandborsten och gnugga den mellan tänderna. Skölj först med ättiksyra och rengör sedan.

Tvättat hår kam från plast

Det är lättast att ta hand om en sådan kam.

Schampo skum

 • schampo (porslin) - 2 msk. l.
 • varmt vatten.

Slå till skummad, blöt i 15 minuter, tvätta med en pensel.

Bakpulver

Om våldet är dåligt tvättade kommer läsk att komma till räddningen. Dampa en pensel i vatten, doppa den i läsk, rengör den mellan tänderna, speciellt vid basen.

Du kan göra en stark lösning av läsk i varmt vatten och doppa kamma i det i 20 minuter.

Liquid ammoniak shampoo

 • vatten;
 • schampo;
 • ammoniak - 1 msk. l.

Kamma sätta i lösningen i 10 minuter, rengör, skölj.

Rakskum

Detta är ett av de mest enkla och effektiva sätten: skum tar bort föroreningar väl.

I 15 minuter appliceras skummet på tänderna och kanske behöver de inte ens tvättas: agenten kommer att lösa smuts.

Regler för snabb rengöring av metallkammar

Sådana tillbehör kan tvättas på något sätt, men omedelbart efter bearbetningen måste de vara helt torkade (de kan rostar).

Rengöringsmedel "Biolan"

Denna produkt innehåller ämnen som bryter ner subkutant fett, med allt rengörs det snabbt och enkelt.

Tvättpulver

Torka något pulver, dra kamma i en timme, tvätta med en pensel, skölj i rent vatten.

Bakpulver

Att gnugga tänderna en våt borste med natron.

Naturliga borstkammar

Mycket användbart tillbehör till hår: Det fördelar fett längs hårets längd, så att du kan undvika torra ändar. normaliserar deras näring genom att förbättra blodcirkulationen; elektrifierar inte.

Men en sådan kam är hållbar endast med noggrann hantering:

 • Om du samlar mycket hår på en borste kommer det att bli problematiskt att ta bort dem.
 • Om du tar bort håret kraftigt, kan borsten vara kvar i dina händer.
 • om borstarna är böjda, kommer de att bryta.

Med slarvig hantering av borst kan du bli skadad: injicera, tryck den under nageln.

Shampoo med ammoniak

 • vatten - liter;
 • schampo - 3 msk. l.
 • ammoniak - 5 droppar.

Doppa borsten (inte hela borsten) i lösningen i 10 minuter, tvätta med en mjuk trasa eller svamp. Soak under lång tid kan inte vara: borsten kan komma av.

Sjampoen ska vara silikonfri. Torka ner på en fuktabsorberande yta.

Hur man rengör kammen med ammoniak och diskmedel beskrivs i videon.

Hur uppnås absolut renhet?

 • Från tid till annan måste kammen desinficeras.
 • Ibland räcker det bara att torka tänderna med en alkoholtorka.
 • Du kan hålla i en koncentrerad tvållösning, men inte mindre än tre timmar.
 • Kammusslor kan kokas under lång tid (en timme eller längre).

Tillgängliga desinfektionsmedel:

 • vatten - 9 delar;
 • blekmedel - 1 del;
 • behandlingstid - 1 timme.
 • vatten - liter;
 • ammoniak - 1 msk. l.
 • exponeringstid - 10 minuter.

För stora volymer bearbetning på försäljning finns speciella droger som helt dödar bakterier - Alaminol, Aquaminol, Alpinol.

Alltid perfekt hårborste

Renligheten blir perfekt om:

 • ta bort håret efter varje kamning
 • skölj regelbundet med tvålvatten;
 • Torka ofta med desinfektionstorkar;
 • tillåter inte andra att använda det;
 • ändra det minst en gång per år.

Damm i kombination med talg är en utmärkt miljö för utveckling av bakterier som orsakar hårsjukdomar. En ren kam skyddar ditt hår mot infektion.Nästa Artikel
Hur många centimeter per månad växer håret?