Hur man sköljer håret efter tvättning: De bästa recepten


Korrekt sköljningshår är inte mindre viktigt för regelbunden vård än dem som är grundliga rengöring. Under sköljning har du möjlighet att återställa dina lockor efter en aggressiv påverkan, göra dem glänsande, starka, elastiska och vackra.

Hur man sköljer håret

Hur sköljer håret och är det värt att göra det efter varje shampooing?

Först och främst rekommenderar vi dig att "uppdatera" dina lockar efter att ha tvättat med kallt vatten för att stänga cortexskalorna och förhindra spetsdelen. Dessutom kan du göra dig till en speciell komposition för sköljkrullar efter tvätt, och till och med byta ut dem med en traditionell krämbalsam.

Skölj hår kan vara medel som finns i nästan alla hem. För att göra detta är det inte nödvändigt att göra komplexa lotioner, tinkturer och avkok av örter.

Syrat vatten

För att förbereda en, tillsätter de olika syrmedel till den enkla flytande vätskan - ättika (mestadels äpple eller vin, men ibland vanlig bordsyra), citronsyra, citrusjuice och andra liknande produkter. Det är nog att lägga till en matsked aktiv ingrediens i en liter rent varmt vatten, eftersom en kvalitetssköljning kommer att vara klar. Dessutom är denna metod unik i sin förmåga att mjukna även det hårdaste klorerade vattnet.

En annan stor sköljning som inte är en brist för var och en av oss är vanlig öl. Men vid användning på håret är det bättre att välja en nybryggad och ofiltrerad dryck. Och du kan "få det" på bryggeriet, vilket är tillgängligt i nästan alla städer. Om detta inte är möjligt är det värt att köpa en kvalitets öl och ge företräde åt den mörka och dyra ölen. Det är självklart viktigt att släppa ut gasen och värma vätskan något före direkt applicering.

Hur man sköljer håret med öl?

För att göra detta, applicera det med en spruta över hela längden av vått, tvättat hår, stå i en stund (cirka fem minuter) och tvätta av med samma försurna vatten. Öl koncentrerar alla vitaminer och mineraler som behövs för vårt hårs normala tillväxt och funktion. Det är särskilt rikt på vitaminer från grupp B, som är väsentliga komponenter för den naturliga proliferationen av hårfibrer.

Björksoppa

Den bästa naturliga balsam, många kvinnor anser vanlig björksoppa.

Med det kan du mjukna krullarna, göra dem tjocka, smuliga, lydiga och smidiga. Förutom den visuella effekten kan sköljning med en sådan produkt stimulera hårväxten, vilket många unga tjejer längtar efter.

Även björksoppa, som används som flytande balsam, kan förhindra mjäll och eliminera dess befintliga manifestationer. Många kvinnor föredrar surgjort vatten för hår.

Hår sköljning fördelar

Alla sköljningar, oavsett om det är öl, honung eller surgjort vatten, fytoterapeutisk avkok och andra liknande produkter, ger följande åtgärder för att krulla:

 • Komprimering av keratinskiktet (som ett resultat - naturlig förtjockning och viktning av krökarna själva);
 • Ge håret naturlig täthet och volym;
 • Ger en vacker glans, mjukhet, silkighet och "skarpa".

Också exakt sådana produkter som sköljmedel hjälper till att äntligen avlägsna överskottssåpe från tjockarna på dina lockar. Detta är mycket viktigt, eftersom många moderna kvinnor gör ett allvarligt misstag när de inte bryr sig om att tvätta håret noggrant.

Alla tvättmedel som kvarstår på strängarna efter tvättning påverkar både deras struktur och hårbotten. Resultatet av denna process kan vara mjäll, irritation, klåda och en allergisk reaktion.

Vatten som är berikat med vitaminer och andra näringsämnen och används som balsam kommer att ge (eller återvända) din naturliga densitet, styrka och styrka till ditt hår och mätta sin nuvarande färg. Du kan också välja ett recept som är perfekt för dig att lösa dina omedelbara problem - till exempel brittleness, håravfall, mjäll, en del av tipsen eller dullness of curls som uppstod mot bakgrund av deras vanliga skada.

Hur man gör sköljning - recept

Hur man förbereder ett hårspolning, och kan det göra en enkel kvinna, långt ifrån kosmetologi?

Ja, även en amatör kan klara av den här uppgiften. Det enda tillvägagångssättet är att det är viktigt att förbereda och använda dessa medel regelbundet. Annars får du inget resultat alls, och om det gör det kommer det att vara mycket kortlivat.

Försök att skölja krullarna med specialtillverkade hushållsapparater efter varje tvätt. Om du inte har tid till det, gör det minst en gång i veckan.

För behandling av diffus alopeci

 1. Hackad kalamorrot i mängden 4 matskedar, häll halv liter kokande vatten och lämna
  under locket i en halvtimme (du kan låta den brygga längre, en timme eller en och en halv);
 2. Kyl den resulterande infusionen och stammen;
 3. Använd efter varje tvätt i koncentrerad form;
 4. Behandlingsförloppet är 1,5-2 månader. Under denna period är du garanterad att notera att dina krusar har blivit hälsosammare och starkare, slutade falla och tipsen stoppade sin stratifiering och tvärsnitt.
 5. Som underhållsbehandling är det tillräckligt att använda infusionen en gång varannan vecka.

För glans hår

 1. 100 g färskhackad persilja häll en halv liter kokande vatten;
 2. Låt det brygga, sedan svala och spänna;
 3. För att förbättra effekten, omedelbart före användning, sätt till den resulterande infusionen en matsked med nypressad citronsaft eller äppelcidervinäger.
 4. Använd detta recept för att behandla och återställa håret i en månad.

För att förbättra den naturliga tonen och glansen av håret

 1. För blondiner: 2 msk torkad apotekskamomil häll en halv liter kokande vatten och sätt på den långsammaste (svagaste) elden. Koka i 15 minuter, avlägsna sedan från värme, linda behållaren med en trasa och täcka med lock. Låt det brygga i en halvtimme;
 2. För brunetter, brunhårig och rödhårig: 2 matskedar te (helst svartblad) häll en halv liter vatten och låt den brygga i en timme.

Dessa balsam används regelbundet inom 2-3 månader. De hjälper dig att ge curls mjukhet, silkiness och visuellt "uppdatera" sin skugga.

För densitet, hållfasthet och elasticitet i håret

 1. Öppna en flaska öl (helst mörk, men du kan använda ljus, det viktigaste är att produkten är naturlig);
 2. Släpp av gasen från hoppa drycken;
 3. Värm upp på ångbadet till en temperatur något över rumstemperaturen;
 4. Applicera jämnt på krullarna och tvätta inte av det (lukten kommer att försvinna på egen hand, förutsatt att du har köpt naturlig öl och inte en alkohollösning med karaktäristiska smaker och smakförstärkare).
 5. Upprepa proceduren med varje tvätt tills behandlingskursen är klar (flera månader räcker). Dina krullar kommer att vara friska, fluffiga och smidiga med någon styling, främst på grund av proteiner som är koncentrerade i öl.

För torrt hår

 1. 2 msk hackade humlehällar häll ett glas kokande vatten;
 2. Låt den resulterande vätskan infilera i en timme;
 3. Kyl och spänna blandningen så att innehållet inte täpper till ditt bad;
 4. Skölj håret efter att ha gjort shampooingproceduren;
 5. Upprepa sessioner av denna konditionering för att få ett stabilt, fast och långvarigt resultat.

För oljigt hår

 1. I en behållare med en liter kokt eller destillerat (helst) vatten i en liter mängd, tillsätt en matsked ammoniak;
 2. Skölj huvudet omedelbart efter tvättning och var särskilt uppmärksam på krullarnas rötter.
 3. Upprepa proceduren tills antalet tvångs shampooing-förfaranden per vecka minskas.

Vi räknade ut hur man sköljer hår och hur man ger dem styrka, hälsa och energi. Om du använder våra recept hela tiden, blir dina curls verkligen oemotståndliga. Var vacker!

Hur man får hår att skölja hemma

Gör hårkrullarna skina och friska, hårspolning kommer att hjälpa till. Medel av detta slag kan köpas i butiken, men de ger inte alltid den förväntade effekten. Anledningen till detta är närvaron av kemiska komponenter, som, genom att eliminera ett problem, lägger till en annan. Naturliga hårvårdsprodukter är effektivare och billigare. De kan förberedas från vad som finns i varje hem. Det är bättre att göra elixirer av styrka och uthållighet för krullar med egna händer.

Vad är användningen och för vilket sköljmedel?

Hårvård är en lång och pågående process. Det kräver en periodisk förändring av medel. Förutom masker kan du använda hårspolor hemma, gjorda av enkla men effektiva produkter. De används för att lägga sken och styrka till krullarna.

Hushållspolor används för att rengöra hud och hår, för att ge dem elasticitet och styrka. Curls bli av med fett, damm och plack. På grund av sköljningens effekt blir hårstrumpor starkare, de växer snabbare och delas inte. En bra mask kommer också att hjälpa till att bli av med brittleness.

Traditionella recept innebär användning av naturliga ingredienser. De är rika på vitaminer av olika grupper, vilket är mycket bra för strängarnas hälsa. Detta är särskilt märkbart på våren när kroppen försvagas. Konditioneringsreceptet ska matcha hårtypen. Det är också nödvändigt att klart förstå problemet och bara använda de ingredienser som kan eliminera det.

Vad kan göra en hemlagad sköljning?

Regler för att göra hemlagad sköljning kan vara olika. Vissa produkter kokas eller ångas, medan andra helt enkelt blandas till önskad konsistens. Som huvudkomponent för torra och skadade lockar används örtdekok och estrar oftast. Och för feta - naturlig äppelvinäger.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Och även för effektivt sköljmedel kan användas:

 • lökskal
 • solrosblommor;
 • te löv;
 • valnötskal och skott;
 • linfrön och ekbark;
 • citron och kardborreblad.

Varje typ av hår kräver sitt eget tillvägagångssätt och ett noggrant urval av ingredienser. Du kan laga sköljning hemma och fixa eventuella problem med lockar.

Hemlagad hår skölj recept

De bästa hårspolningsprodukterna kan beredas hemma från produkter som är lätta att köpa eller hitta i ditt kylskåp. Mycket starka medel har en positiv effekt på håret och tillåter att lösa ett antal signifikanta problem. Alla delar av hemmet är naturliga och innehåller inte kemikalier. Deras fördelar känns efter flera användningsområden. Den påtagliga effekten uppstår med konstant användning. För olika typer av hår kräver egen kapital. De är lätta att hämta, från ett pressande problem med lockar.

Universal Skölj

Praktiskt taget ett botemedel mot ättiksyra och honungsbaserade läkemedel kan vara ett paradis för många problem.

komponenter:

 • vatten;
 • ättika;
 • honung.

För att förbereda sköljmedel behöver du en liter varmt vatten. Tre matskedar honung löses i den, och sedan tillsätts ättika. Sköljning av håret utförs efter tvätt av schampot. Receptet på äppelcidervinäger är mer godartat, så det är bättre att använda det för torkade trådar. Det här verktyget rekommenderas att appliceras efter varje shampooing.

För tillväxt

De bästa naturliga hårtillväxtprodukterna är murgröna och burdock. De kan användas i fräsch och torkad form.

komponenter:

 • burdock rötter;
 • vatten.

Skölj från burdock rot är ett rikt avkok. Det är nödvändigt att en del av växtbaserade råvaror tar tio delar vatten. Koka köttet bör vara inom femton minuter. Därefter tar det tre timmar att få en förstärkt brygga. Detta verktyg kan ständigt skölja håret efter tvätt. Om murgröna används istället för burdock krävs tio droppar för att hälla i buljongen. Vi rekommenderar att du känner till de bästa maskerna för hårväxt.

Från att falla ut

Effektiva folkmekanismer hjälper till att hantera det allvarliga problemet med fallout, om det används korrekt och ständigt.

komponenter:

 • linfrön;
 • vatten.

Linfrö, tagen i mängden en sked, hjälper effektivt att falla ut. De måste koka i två glas vatten och låt stå. Buljong måste filtreras före användning. Verktyget tjänar till att stärka rötterna, så det måste smutsas lite in i huden. Om du låter krökarna suga lösningen i tio minuter och sedan tvätta den, kommer effekten att bli mer märkbar.

För oljigt hår

För att avlägsna sebaceous körtlar från krullarna och göra dem glänsande och smula, är det nödvändigt att använda ekbark. Den är perfekt för feta krullar.

komponenter:

Torkad och hackad ekbark i mängden tre skedar kokas i en liter vatten i ungefär tjugo minuter. När avkokningen har svalnat, måste den tappas genom ostklaff och användas för sitt avsedda ändamål. Det här verktyget är väl lämpat för personer med mörka lockor, eftersom det har en färgningseffekt. Blondor är bäst att ersätta ekbark med Johannesört, som kan köpas på apoteket. För att göra effekten mer påtaglig används mjölk istället för vatten.

För torrt hår

Många naturprodukter har en färgverkan, så du måste vara försiktig med ditt val. Neutrala björkblad är väl lämpade för torra strängar.

komponenter:

 • björkblad;
 • vatten.

Beroende på längden på strängarna måste mängden sköljmedel beräknas. För ett glas varmt vatten, ta en sked av krossade löv. Läkemedlet ska infunderas i en halvtimme. Varje tvätt bör åtföljas av en liknande sköljning. Om strängarna är mycket torra, kan vattnet ersättas med färskt bryggning av grönt te med en hastighet på två skedar per liter.

För glans

Användningen av citrushår har länge varit känd, och den bör användas vid full kapacitet.

komponenter:

 • apelsin;
 • citron;
 • vatten.

Prefrukt måste skäras i skivor. De placeras i tre liter varmt vatten och lämnas i tre timmar. Citrushud har en stor mängd vitaminer, så det behöver inte tas bort. Vid behov filtreras vatten före användning. Lagringsanläggningen rekommenderas inte så att den inte försämras och förlorar inte dess kapacitet. Du måste laga det på en gång. Användningen av sköljning efter varje tvätt ger en livlig och naturlig glans. Effekten är synlig efter de första procedurerna.

Video: Recept för färgat hår hemma

För volym

För att ge krillvolymen behöver du en minimal mängd ingredienser. Verktyget ska endast användas i ett speciellt fall med brådskande behov.

komponenter:

 • mint;
 • vatten.

För att uppnå täthet och volym av hår, måste du brygga mynta löv i kokande vatten. De smälter i tre timmar och filtreras sedan. Fint arom och god effekt garanterad. Strängar efter torkning kommer att vara frodiga och vackra.

Video: Recept pepparmynts skölj för volym och glans

För fint hår

För split ends är plantain det bästa botemedlet. Han gör de sjuka och svaga krökorna levande och glänsande.

komponenter:

 • växtblad
 • vatten.

Du kan använda färska löv av växten eller deras torra analog. Tre skedar råvaror hälls över ett glas kokande vatten i en timme. Under denna tid kommer alla användbara egenskaper att gå in i infusionen. Sköljning kan utföras efter varje tvätt. Produkten används också för att göra håret rakt.

Skölj mask

En av de mest effektiva växterna för friska krullar är nässla som är bekant för alla, och det växer i varje trädgård. På sommaren måste du använda sin helande kraft och lagra dem för vintern. För beredningen behöver du fräscha nät.

Nettle sköljmaske förbereder sig mycket snabbt. För det är nödvändigt att samla saftiga löv och passera dem genom köttkvarn. Den resulterande vassle är nödvändig för att pressa och få saften. Att han används för masken. Juice appliceras på rötterna och strängarna. När du skapar en termisk effekt, kvarstår masken i tjugo minuter. Det är lätt att tvätta det med varmt vatten. Effekten av produkten blir märkbar efter den första applikationen.

Balsam Balsam

Medel för alla typer av hår har en bra effekt på naturliga och färgade lockar. Balsam görs på en naturlig basis.

Luftkonditionering:

 • ett glas glycerin;
 • skedbasolja;
 • ett glas rosevatten;
 • eteriska oljor.

Verktyget kan användas flera gånger, det försämras inte. I en återförslutningsbar flaska är det nödvändigt att blanda i lika delar glycerin och rosevatten. De räcker bara för att skaka. Sedan tillsättes i den resulterande blandningen några droppar eter och en sked olja. Du kan välja jojoba eller olivolja. Denna blandning används som luftkonditionering. Det hjälper till att återuppliva lockar och ge dem en livlig glöd.

Balm balsam

För att krossa från alltför mycket fett måste du använda ett torkmedel. Balsam balsam görs på basis av äppelcidervinäger.

komponenter:

 • äppeläger;
 • balsam balsam
 • blad av mint, rosmarin, salvia, basilika, lavendel;
 • kamomill.

Balsam tar lite tid att förbereda sig. I två glas äppelcidervinäger måste du värma upp lite och placera blandningen av örter i dem. I en förseglad burk ska tinkturen vara två veckor. Då är den helt klar för användning. Verktyget försvinner inte och förvaras väl i en sluten burk och en sval plats.

Video recept: Skölj för mjukt och silkesigt hår

Användningsrecensioner

Angelina, 25 år gammal

Jag har alltid använt de inköpta produkterna tills jag försökte minskonditioneringen för volym. Han löste snabbt mitt problem. Curls har blivit frodiga och vackra. Mycket nöjd med resultatet.

Jag hörde mycket om nätverksegenskaper, men jag kunde inte pröva allt. På sommaren vid dacha såg jag en tornig buske och bestämde mig. Nettle juice har gjort underverk med min flytande flätor. De har blivit tjockare och frodiga. Nu vid varje tillfälle använder jag denna sköljmaske.

Hela mitt liv blev jag generad av mitt torra hår. Jag försökte mycket verktyg, men de hjälpte ett tag. Jag lärde mig om ett vackert folkrecept med björkblad. Jag gillade det verkligen. Nu använder jag det hela tiden och löste mitt problem med torrt hår.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Hur man sköljer håret efter tvättning: rekommendationer för torrt, fettigt hår

Alla kvinnor vet nu att det bara går att tvätta håret regelbundet. Det är nödvändigt att dessutom göra masker med olika näringsämnen och fuktgivande ingredienser, använd balsam, balsam och speciella sköljningar efter tvätt. Allt detta hjälper till att hålla håret i ordning. När allt, nu, särskilt i stadens förhållanden, mitt i gasföroreningar, konstanta väder ytterligheter, under konstanta styling och färgning, är det svårare för håret att behålla sin hälsa och utseende.

Därför är det nödvändigt att hjälpa dem, bland annat med hjälp av hemlagade, personligen förberedda sköljningar. Hem rättsmedel är bra för deras naturlighet, innehåller inte skadliga kemiska föroreningar, tack vare detta ger de maximal nytta för håret, återställer sin skönhet och styrka. I artikeln kommer vi att överväga hur man sköljer håret efter tvättning, sköljningstyp, recept för beredning.

Fördelarna med sköljning

Vilka är fördelarna med att skölja håret efter tvätt, överväga:

 • I de flesta fall av våra kranar strömmar vatten med olika föroreningar. Som de säger - "hela periodiska bordet." Därför kan det inte sägas att effekterna av dessa kemikalier - salter, blekmedel och andra - är så fördelaktiga för hår. Att skölja bort dem från håret och läka det, kallas sköljningarna. De fungerar som neutralisatorer av vatten från kranen.
 • Hårvågar släta, lugna ner, så det är lättare för oss att kamma och lägga håret efter tvätt.
 • Sköljningar innehåller fördelaktiga substanser som har en positiv effekt på krillens hälsa, mättar dem med användbara spårämnen, ger strålning och hälsa.

På videon än skölj håret efter tvättning:

alternativ

Tänk på vad du kan skölja håret efter tvätt. De mest populära metoderna och recepten.

Vinäger eller citron = vatten med en sur reaktion. Denna surgjorda form kan tillverkas med ättika eller citronsaft.

funktioner:

 • En av de enklaste alternativen för användning hemma kräver ingen recept, matlagning, matlagningstillsatser och andra svårigheter. Det räcker att hälla en tesked bordsvinäger i behållaren eller pressa saften av en halv citron. Och du kan ansöka.
 • Det surgjorda vattnet "pacifierar" rufflade hårvågor, gör håret jämnare, eliminerar mjäll.
 • Ättikvatten lägger till glans och glans till hår. Men för det här måste du använda sköljningen regelbundet.
 • Vatten med citron är särskilt lämpligt för blondiner, eftersom denna frukt har ljusande egenskaper.
 • Vinäger kan användas som bord och äpple. Det senare alternativet är att föredra, eftersom det innehåller mer näringsämnen, och dess effekt är mildare. Men använd bara naturliga äppelcidervinäger, inte dess kemiska motsvarighet.
 • Ätisk sköljning - förmodligen den mest använda och kända för alla. Dessutom är han lättast att förbereda sig.
 • Skölj med ättika är bra för hår av vilken typ som helst - och tunt och tjockt, och rakt och lockigt.
 • Ätisk sköljning är särskilt bra för ägarna av mörkt hår.

På videon - sköljning med nässla:

Herbal sköljning

funktioner:

 • Det är också ganska populärt och mycket användbart alternativ, men det tar längre tid att göra det.
 • Välj örter som är nödvändiga för hälsan och fördelarna med ditt hår.
 • Det enklaste sättet att förbereda: Ta ett par matskedar torrt gräs, lägg dem i en behållare (inte metall) och koka den i en halv liter. Stäng behållaren med ett lock och låt det infilera tills det är nästan helt coolt. Efter en halvtimme kan du fördjupa infusionen med vatten och använda den för det avsedda ändamålet, skölja håret. Glöm inte strax före användning, dra upp bryggen.
 • Om du vill förbättra den positiva effekten och "förånga" alla de fördelaktiga ämnena från örter, håll sedan infusionen lite i ett vattenbad.
 • Lägg lite ättika eller citronsaft innan du applicerar den om du är blondin.
 • Bland de mest populära recepten finns en sköljning med apotekskamomill. Det är dock också lämpligt endast för blondiner - kamomill lyser håret.

Men vad skiljer balsam från hårbalsammen, informationen från denna artikel hjälper till att förstå.

Hur sköljning av hår med läsk uppstår och vilka resultat som kan uppnås från användningen beskrivs i detalj i den här artikeln.

Men vilka vitaminer i ampuller för hår används bäst och appliceras oftast, beskrivs i detalj i innehållet i denna artikel.

Recept för fettigt hår

Tänk på, med hjälp av några sköljningar som är förberedda hemma, kan vi göra ditt hår mindre fet:

 • Med aloe. Ta en halv liter vatten och pressa tre matskedar av aloe juice i den. Innan du använder aloe, några dagar måste det hållas i kylskåpet - så bladen blir saftigare och köttiga. Vilka tips trichologist finns om fet hår, beskrivet i detalj i artikeln.
 • Lemon sköljning. I detta fall används inte citronsaft utan en avkok av huden. För att göra detta, avlägsna skalen från en citron, tillsätt en halv liter vatten till den och koka den i en halvtimme i ett vattenbad. Sedan svalna, spänna och använd som avsedd. Tänk på att detta recept brunetter använder oönskade - citron har starka ljusare egenskaper.
 • Bröd. För att göra sköljningen behöver du rågbröd. Ta två eller tre lätt torkade skivor, smula dem och häll kokande vatten i en halv liter. Det är nödvändigt att brödet infunderas i två till tre timmar. Harbat den här resulterande gruel behöver tränga, klämma och kan användas för sköljning. Tips: Tänk på att brödmassan är fast i håret, så efter en sådan sköljning är det nödvändigt att tvätta brödet ordentligt från håret.
 • Ek. Du måste ta 3 matskedar hackad torr ekbark och häll dem med en liter kokt vatten. Koka sedan blandningen i 15 minuter, kall, stam. Och du kan använda. Denna sköljning är den bästa passformen för brunetter och ägare av mörkt hårskugga - det ger mörka lockar sken och djup.
 • Barrträ. Grannålar 4 msk. sked häll liter kokande vatten, sedan 10 minuter måste kokas över låg värme. Vätskan bör koka en liten stund med detta. Cool och använd.
 • Milk. Ta ett glas lite värmd mjölk och lösa upp en tesked havssalt i den. Skölj håret omedelbart efter tvättning. Skölj sedan med rent vatten.

För torr

 • Glycerin. Köpt i ett apotek drog utspätt med vatten. Andel - 1 tsk medel per liter vatten. Använd omedelbart. Glycerin är ett utmärkt botemedel, stärker håret, ger det glans, elasticitet, glans. Dessutom fuktar det håret helt.
 • Nässlor. Ta två matskedar av nässla i torr, krossad form och brygg den med en halv liter kokande vatten. Lämna det i en timme. Då måste du påfresta infusionen, tillsätt en matsked äppelcidervinäger och använd för sköljning. Nettle stärker håret hår, läker dem och närmar sig.
 • Björk. Det är nödvändigt att ta björktorka löv i mängden en matsked och häll ett glas kokande vatten. Insistera på 2 timmar, belastning och användning. Sköljmedel för torrt hår med mynta, humle och mallow bereds enligt samma princip.
 • Med grönt te. Ta 2 msk. skedar av grönt te och brygga dem med en liter kokt vatten. Cool och använd enligt anvisningarna. Grönt te stärker håret, ger det en bra glans. Användbar för hårt skadat torrt hår. Men hur man behandlar torrt hår för att uppnå maximal effekt beskrivs i detalj i innehållet i denna artikel.

För normal

recept:

 • Den mest lämpliga hårbalsam för hälsosamt hår är med citronsaft. Det är enkelt, kräver ingen förberedelse, stärker håret, ökar deras vitalitet. Men hur man applicerar en mask för hår med citron och hur man korrekt gör en sådan mask beskrivs i detalj i den här artikeln.
 • Kombucha. Om du har en svamp i hemmet, kom ihåg att infusionen av denna användbara växt är mycket bra för håret. Men för detta är det nödvändigt att svampen insisterar i minst en månad - en koncentrerad infusion behövs - så kommer det att ge största möjliga nytta. För att förbereda sköljinfusionen är det nödvändigt att värma upp, inte koka lite och fylla dem med medicinska örter - kamille, lavendel, björkblad eller andra. Detta recept är ett helt unikt läkningsmedel - håret börjar växa snabbare, blir tjockare och glänsande, mindre faller ut.
 • Bay leaf. Du måste ta 50 gram torra blad av laurel och häll dem med en liter vatten. Koka upp och koka i 5 minuter. Kyl och applicera som avsedd.

För tråkigt

 • Mint. Ta en tesked pepparmint och torrt te. Häll en liter kokt vatten. Insistera på 15 minuter - och du kan använda. Denna blandning ger glans och strålning tillbaka till tråkigt hårhår och tråkiga lockar.
 • Officinalis. Ta i lika stora proportioner kamille, fälthäst och nässla - allt i torr form, en tesked och häll en liter kokande vatten. Insistera under locket stängt i en halvtimme.

Hur en hårförlustmask appliceras med dimexidum och hur effektiv det är, information från artikeln hjälper dig att förstå.

Men hur man gör en mask för hår med kakao, som beskrivs i detalj i innehållet i denna artikel.

recensioner

Vad säger kvinnor som använder hemlagad hårsköljning efter tvättning:

 • Katya, 28 år gammal: "Jag brukade alltid använda köpta balm, balsam och andra medel där det inte finns några naturliga komponenter alls. Mitt hår är naturligt tjockt, men det blir snabbt fet. Jag försökte den enklaste sköljningen med äppelcidervinäger. Jag började använda den varje gång efter tvättning - och jag var tvungen att tvätta mitt hår varje dag. Snart började hon märka att håret började behålla friskhet och renhet längre och blev inte så fet. Nu har jag helt bytt till ättika sköljning, och mitt hår har blivit ännu vackrare och starkare. Mitt huvud var tredje dag - håret är i perfekt ordning, de har fått en normal struktur. Jag rekommenderar alla att använda ättika sköljning efter tvättning. Jag vet att det också är användbart för torr hårbotten. "
 • Victoria, 35 år gammal: "Efter många experiment med färgning blev mitt hår torrt och livlöst. Jag var tvungen att göra det snabbt. Köpta medel hade redan ingen effekt - vände sig till populära recept. Började använda växtbaserade infusioner och sköljning med ättika efter tvättning. Efter ett tag märkte jag att från rötterna blir håret helt friskt - starkt och smidigt. Och det uppblåsta håret har blivit mer hälsosamt och vackert. Spaltiga ändar försvann, strängarna stoppade bristling i olika riktningar. Nu kan jag skryta med vackert, starkt hår igen - allt tack vare örter och ättika. Jag råder alla att försöka. Det är inte svårt att förbereda dessa sköljningar - och de ger många fördelar. "

Som vi kan se finns det många recept för sköljning - artikeln visar den mest populära. I allmänhet är de mycket mer - det är möjligt att välja den mest lämpliga för hår av något slag, längd och struktur.

Sköljning av hår hemma: Hur man gör krullar skina efter varje shampooing

Kvinnor som försöker omsorgsfullt och kompetent bryr sig om sitt hår, lägger stor vikt vid valet av schampon och masker, som bestämmer hälsan och skönheten hos curls. Men de glömmer oftast en så viktig aspekt av vården av strängarna, som sköljer håret efter schamponering.

30% av alla kvinnor reducerar denna procedur för att skölja dem under rinnande rinnande vatten, ytterligare 55% föredrar butiksbalsam sköljning, och endast de övriga 15% använder naturliga produkter som är förberedda av sig själva.

Hemsköljning har flera fördelar jämfört med butiksbalmer, vars verksamhet är kortlivad och uppfyller inte alltid förväntningarna. Om du lär dig att skölja trådarna med örtdekok, kan vattenlösningar av citron, ättika eller honung, hälsa och skönhet glädja dig när som helst på året, och du behöver inte spendera pengar på dyra märkesvaror.

Sköljfunktion

Huvuduppgifterna för de inköpta balsamerna av balsam reduceras för att få in en yttre glans av håret: för att göra det lättare att kamma efter att ha tvättat, inte för att elektrifiera, att se jämna ut. Men vi vet alla att effekten efter sådana rättsmedel inte varar länge: inte mer än en dag. Ja, och det är inte alltid möjligt att uppnå önskat resultat: efter enskilda sköljningar verkar locken vara täckt av en oljig, fet film som är otrevlig för beröringen och förstör utseendet på hela frisyren. Om hårsköljningen bereddes på grundval av folkmedicinska åtgärder sker detta inte. Med korrekt tillämpning har den en fantastisk effekt på lockar:

 • flush shampoo;
 • mjuknar hårdverkan av vatten;
 • avlägsnar plack av kalcium, andra skadliga salter, omslutande hår efter tvätt;
 • återställer det yttre skiktets jämnhet, utjämnar nagelbandet och ger elasticitet mot håret;
 • underlättar styling, kamning
 • har en konditioneringseffekt;
 • närmar sig folliklarna med fördelaktiga ämnen;
 • sänker statisk elektricitet till noll;
 • ger extra färg, nyans;
 • normaliserar fettproduktionen genom körtlarna;
 • återställer surheten i hårbotten
 • stärker rötterna, förhindrar deras intensiva förluster
 • läker skadade områden (platser av nedskärningar och raster);
 • lindrar obehaglig klåda med olika former av seborré och mjäll
 • ger sken, volym, styrka.

Nästan varje hemlagad hårsköljning som kan tillverkas av vanliga produkter eller örter har en så komplicerad effekt. I motsats till förrådsmaterial kommer de inte att innehålla alla typer av parfymkompositioner och oförståliga kemiska formler.

Skönhet uppnås endast genom hälsa, och inte genom att påpeka en yttre glans. Att känna dig själv en så kraftfull effekt av hushållssköljningar måste du kunna tillämpa dem.

Instruktioner för sköljning av hår

Det är väldigt viktigt att lära sig hur man ska skölja hemmet ordentligt för att uppnå önskat resultat. För att göra detta måste du veta några små kvinnliga tricks och följa ett antal regler som utgör en viss instruktion för att skölja hår hemma.

 1. Sköljning ska ta tre gånger mer tid och ansträngning än att tvätta sitt hår.
 2. Detta bör göras med mycket rinnande vatten utan några extra komponenter. Många rekommenderar att du gör det med kallt vatten eller vid rumstemperatur, men i det här fallet finns risk för att du blir sjuk, eftersom huvudet kommer att vara under påverkan av låga temperaturer under ganska lång tid. Gör därför sköljvattnet något varmt för att göra det bekvämt, men inte varmt och inte kallt.
 3. Vi behöver rinnande vatten, men det är bättre om det filtreras för att på något sätt minska mängden skadliga ämnen i den.
 4. Det största ansvaret ligger vid den sista sköljningen, för vilken du behöver förbereda ett liter eller till och med två separata, inte längre löpande, ljummet vatten. Den ska vara 100% mineral (utan gas), förutbestämd eller filtrerad.
 5. Det lägger till den aktiva ingrediensen i enlighet med receptet (avkok av örter, vinäger, citronsaft, eteriska oljor, honung).
 6. Håret sänks i bassängen med den beredda lösningen och sköljes försiktigt i den i 1-2 minuter.
 7. Sedan hälls detta verktyg på huvudet.
 8. Strängarna är bara lite vriden ut med försiktiga rörelser.
 9. Våt dem (men inte gnugga!) Med en bomullsduk, som absorberar fuktbrunn. Eliminera användningen av en frottéhandduk och vrid strängarna.
 10. Efter sådan sköljning kommer användningen av en hårtork att torka förstöra håret och reducera alla användbara egenskaper hos proceduren till noll. Du måste vara tålmodig och vänta tills strängarna torkar ut sig själva. Om situationen är katastrofal (du måste snabbt torka huvudet), sätt torken i minst det mest godartade läget och använd inte het luft för detta.
 11. Det är också omöjligt att kamma våta lockar: först efter att de har torkat helt. Du måste börja från tipsen, sedan flytta till mitten och först kamma sedan strängarna från topp till spets från topp till botten. För den första kammaren välj en kamma från naturmaterial med sällsynta tänder.
 12. Det behöver inte appliceras någon balsam eller ytterligare hårprodukter efter det.
 13. Sköljningsfrekvensen - efter varje tvätt, förutsatt att detta inte händer varje dag. Det bästa alternativet är två gånger i veckan.
 14. Behandlingsförloppet med ett recept är ungefär en månad, varefter det rekommenderas att ändra hushållens sköljning.

Hur man utför den här proceduren hemma korrekt, vet du nu. Det återstår att bestämma frågan om hur man sköljer håret: vilket recept att välja enligt typen av sina lockar, för att dra största möjliga nytta för dem. Det är inte så svårt som det kan tyckas vid första anblicken. Först, i nästan varje recept på hemlagad balsam, indikeras för vilken typ av bönor det är mest effektivt, och för vilket det är helt oönskat. För det andra, i praktiken kan du prova många recept och välja dem själv, vars resultat du är 100% nöjd med.

Brunetter och blondiner: recept för hemlagad hårljus i flera toner.

Om alla hemligheter av hemhårdvård med eteriska oljor: https://beautiface.net/uhod/za-volosami/efirnye-masla.html

Recept för hemlagat hår sköljs

För hushållssköljning används håret i första hand buljonger av örter som har stor effekt på hårbotten och hårets inre struktur. Vinäger, citron, honung, eteriska oljor är också användbara, men inte så mycket. Därför, om du bestämmer frågan om vilka recept som ska föredra, kommer dekoktioner av örter här att vara bortom alla tävlingar. Försök att följa alla doser så noggrant som möjligt, eftersom någon ingrediens i hushållssköljare kan orsaka allergisk reaktion och komplicera hårvård med obehagliga biverkningar.

Experter rekommenderar att man sköljer håret med nätbrunetter och brunhårda kvinnor, eftersom avkok kan ge en oönskad nyans av gula till blonda krullar. Men när intensiva strängar faller ut i hela strimlar, när hårets inre hälsa är viktigare än yttre glans, är sköljning med nettle-trichologer ordinerad till absolut alla utan undantag, trots den ursprungliga hårfärgen. En matsked torr eller nyhackad nässla häll ett glas kokande vatten, sätt på antingen en långsam eld eller i ett vattenbad i 15 minuter. Därefter täcka, lämna till infusion i en halvtimme, stam. Ett glas kokt köttbensinflaska går till en liter vatten för sköljning.

 • kamomill

Blonda skönheter sköljs bäst med kamomillhår, vilket ger dem sken och glans. Men man borde inte förvänta sig mirakel från denna medicinska växt: effekten av yellowness, som många blondiner lider av, efter att ha sköljt håret med kamille kommer inte att gå bort och kan bara intensifiera. Men många andra problem kommer att lösas: mjäll, kliande hårbotten, splittrade ändar och gallring av strängarna. En matsked torr eller nyhackad kamomillapotek (andra sorter fungerar inte) Häll ett glas kokande vatten, sätt på en långsam eld eller i ett vattenbad i 10-15 minuter. Därefter täcka, lämna till infusion i en halvtimme, stam. Ett glas kokt kamillebuljong går till en liter sköljvatten.

Hem sköljning hår med ättika är mycket vanligt och älskad av många ägare av fettigt hår. Faktum är att det blir en riktig frälsning för dem, eftersom ättika helt tar bort överskottet av subkutant fett från krullytans yta och reglerar arbetet i de subkutana körtlarna. Men här måste du också veta några hemligheter om hur man sköljer håret med ättika för att inte skada dem. Den viktigaste nyansen gäller torra och skadade trådar, som inte kan sköljas på detta sätt: ättika kan brinna dem. Förbered sköljningen enligt följande. Häll 50 ml äppelcidervinäger försiktigt i en liter vatten för sköljning. För att undvika obehaglig lukt av ättika på håret, lägg till några droppar av någon essentiell olja lämplig för din typ av lockar.

En mer mild analog av den tidigare sköljningen är citronsaft, vilket ger håret en fantastisk glans, vilket gör dem smidiga, släta och silkeiga. Höga koncentrationer kan också skada torra och skadade (splittrade, spröda) strängar. Därför rekommenderar experter att skölja med citronsaft till ägare av fet och normalt hår. Krama det behöver hemma. Använd 100 ml koncentrerad citronsaft per liter sköljvatten.

De mest oskyldiga och snabba sköljningarna är de som innehåller eteriska oljor. De kan göras på några sekunder, de kommer att ge ditt hår en trevlig arom, med regelbunden användning kommer att bidra till att förbättra hårets tillstånd. Men aromaterapi är en subtil konst som behöver förstås och förstås. Om du lägger till eter, avsedda för fett, till din hemlagad sköljning för dina torra strängar, kommer du att förvärra sitt tillstånd och du kommer bli besviken. Lägg därför bara eteriska oljor i enlighet med hårets typ.

1. För torr: palmarosa, ylang-ylang, mandarin, rökelse, apelsin, sandelträ, kamomill, rosenträ, lavendel, patchouli, myrra.

2. För fett: salvia, citron, citronella, tea tree, bergamot, citronmelé, pelargon, cederträ, mint, cypress, tall, kayaput, eukalyptus, enbär, ingefära, kryddnejlika, verbena.

3. För normal: rosmarin, calamus, rosa och te träd, verbena, petitgrain, cederträ, koriander, beat, ylang-ylang, cypress, rökelse, tall, mint.

En av de mest användbara terapeutiska sköljningarna är honung, men väldigt få människor använder den, av rädsla för en söt beläggning som kan förbli på håret efter en sådan lösning. Absolut obefogad rädsla, eftersom sockerkoncentrationen är minimal och allt är absorberad i hårbotten, inuti håret själv, och inte sätter sig på ytan. 150 ml naturlig, färsk honungs smält i ett vattenbad till ett mycket flytande tillstånd, häll det i en liter vatten förberedd för sköljning, blanda noggrant.

Nu har du inga problem med hur du sköljer ditt hår hemma.

Detta hjälper dig att förstå hur viktigt det här förfarandet är i allmänhet hårvård. Ansvarigt måste du närma dig inte bara valet av schampo eller mask, men också skölja - också.

Sköljning av håret efter tvättning. Hur man sköljer håret

Många av oss använder balsam och sköljmedel, och alla har hört hur sköljning av hår är användbart efter tvättning med örter.

Vad sköljer i allmänhet håret?

Som regel tvättar vi vårt hår med hårt vatten, vilket inte har en positiv effekt på håret. Vid sköljning surgörar vi hårbotten och neutraliserar skadliga effekter av miljön.

Håret blir mjukt och glänsande, eftersom hårvågorna slätas, kammas väl, passar bättre och håller håret. För att inte nämna mättnaden av deras näringsämnen och rehabilitering.

Hur sköljer du håret, förutom balsam? Vilka örter ska du använda? Hur surgörs vattnet för sköljning? Allt detta är vår artikel.

Syrat vatten

Sköljning av hår med ättika och citronsaft är det enklaste alternativet att skölja håret. Detta har en positiv effekt på hårbotten, och hårvågorna slätas och håret blir glänsande.

För detta ändamål, kallt vatten (företrädesvis, filtreras, kokt, mineral, eller åtminstone på avstånd), tillsats till det lite citronsaft (ca matsked) eller halv tesked av citronsyra i en pint vatten. Detta alternativ är mer lämpade för blondiner, som exponering för solljus kan vara lite citron för att lätta hår.

Du kan surgöra vattnet med äpple eller bordsvinäger - om en matsked vinäger till en halv liter vatten.

Sköljning av hår med örter

Det var alltid populärt, men det skulle ta lite mer problem. För att börja, plocka och lagra med örter som passar din hårtyp. Detta hjälper dig med vår artikel "örter för hår" >>>

Det mest enkla - bara brew torkade örter med kokande vatten (2 matskedar per 0,5 liter kokande vatten), lock och låt stå tills den svalnat. Sedan spänna och skölj håret efter tvätt.

För den bästa effekten av örten kan du baka eller hålla i några minuter i ett vattenbad - det beror på hur du gillar det bättre och vilket recept du använder. En avkok av örter är också försurad med ättika eller citron - så de är bättre kammade.

Lätt hår sköljning

Det finns några nyanser. Förutom citronsaft och kamilleavkok, vilket ger ett blont hår en gyllene nyans, erbjuder vi några mer intressanta recept.

1. En blandning av örter kamomill, hästsvans och hop (en matsked) göra 0,5 liter kokande vatten och låt stå och svalna, filtrera, lägga lite citronsaft, skölj håret efter tvätt.

2. Det är användbart för naturliga blondiner att skölja håret med grönt te.

3. Tillsätt 1 msk löklöv till kokande vatten (0,5 l) för att koka i några minuter. Det är sant att håret efter en sådan balsam luktar sött.

Sköljande mörkt hår efter tvätt

För att ge ett mörkt hår en ljus nyans kan du använda sådana sköljningar som te (mer här >>>) och kaffe (här >>>)

1. Glitter till mörkt hår kommer att ge svart te (du kan använda te för andra gången för detta). Brew starkt te, kyla, lägg till en matsked äppelcidervinäger.

2. En blandning av näsgräs, ekbark och horsetail i 1 msk. sked 0,5 liter kokande vatten. Brew, cool, stam, lägg en matsked vinäger.

3. Skölj med naturligt kaffe. Koka 0,5 liter kokande vatten 3 matskedar malet kaffe och skölj håret med varm infusion.

Skölj håret för att skina

1. Skölj från peeling av äpplen. Tack vare naturliga eteriska oljor och vax, gör ett avkok av skalet av äpplen håret silkeslen och glänsande. Vid 0,5 liter vatten måste du skala 2-3 äpplen. Låt vattnet koka och låt det svalna helt.

2. Infusion av persilja. Häll tre matskedar av hackad persiljafärgade färgpulver 0,5 liter kokande vatten och låt sippra i 2 timmar. Stam.

3. Rowan bär (4 msk skedar) häll 0,5 liter kokande vatten och koka i några minuter. Låt svalna, spänning.

Sköljande fettigt hår

Örter som har astringent egenskaper är bra för detta - till exempel ett avkok av ekbark med avkok av salvia eller oregano.

1. I 0,5 liter rent, kallt vatten måste du klämma 2-3 matskedar av aloejuice. Aloe löv måste först hållas i flera dagar i kylskåpet.

2. Oljigt hår torkar väl ett avkok av citronskal. Vid 0,5 liter vatten behöver du en citrons skall, som du behöver slipa och koka i ett vattenbad i 20-30 minuter. Då coolt och påfrestande.

3. Förbered ett smutsigt hår skölj från svart bröd. 2-3 skivor svart bröd smuler och brygg 0,5 liter kokande vatten. När brödet är infunderat i 2-3 timmar, måste du spänna buljongen.

Skölj torrt hår

Idealiska decoctions av mint, kamille, maskros löv, linfrö.

1. Köp flytande glycerin på ett apotek och späd det i vatten i proportioner på en tesked per liter kallt eller ljummet vatten. Glycerin återfuktar hår och ger glans.

2. Brew 2 msk krossad nässla, björkblad och häststol med 0,5 liter kokande vatten. Täck och låt stå i 1 timme, sätt sedan på och lägg 1 matsked äpple eller bordsvinäger.Nästa Artikel
Hur man blåser håret med ett krusjärn - vi avslöjar alla hemligheter av en effektiv styling