Hur man bestämmer hårtyperna och väljer rätt vård hemma


Många yttre faktorer påverkar hela tiden håret - ultraviolett strålning, användandet av en varm hårtork, krusjärn, aggressiva stylingprodukter. Därför behöver curls noggrann vård, restaurering och förstärkning. Men innan du väljer det bästa behandlingsalternativet, ska du bestämma vilken typ av hår som är korrekt. Då kommer denna terapi att ge ett positivt resultat.

Egenskaper av hårtyper och skötsel

Hårtypen bestäms av typen av hårbotten. Beroende på detta är håret normalt, torrt, oljigt, blandat (med oljiga rötter och torra tips). Dessutom kan de vara tunna, tjocka, mjuka, hårda, raka, lockiga, utmattade eller friska.

Ibland över tiden, beroende på många faktorer (väderförhållanden, ålder och hormonförändringar, kvinnans välbefinnande, vårdformer) kan hårets typ förändras. Att bestämma ditt behov av att känna till egenskaperna hos alla typer av hår och din hudtyp.

Normal typ

Normalt hår kännetecknas av elasticitet, ljusstyrka, hälsa. Lyckliga ägare av normalt hår vet inte vad splittrade ändar är, de kan lätt kamma och sätta hår i någon frisyr.

I detta fall ser krökarna hela tiden ut levande och naturligt, de elektrifierar inte och behöver praktiskt taget inte extra vård. Normalt hår i 3-4 dagar efter tvätt ser rent och snyggt ut.

Det räcker för glada ägare av hår av normal typ att använda lämpliga vårdprodukter i rätt tid, gör regelbundna näringsrika masker och skyddar tips med termiska skyddsmedel.

Underbar passform professionella produkter:

  L'oreal Professionnal Mytisk olja,

 • Kérastase, Schwarzkopf Professional Bonacure Moisture Kick,
 • Brelil Professional Numero,
 • Wella Pro-serien.
 • Skada inte den periodiska användningen av hemlagade näringsmaskor.

  Recept.

  • 2 äggulor,
  • 2 teskedar flytande honung,
  • 2 matskedar av någon vegetabilisk olja.

  Värm olja i ett vattenbad och tillsätt vispador och honung i den. Applicera masken på håret, täcka med duschlock och handduk, håll i 40 minuter.

  Fett typ

  Fett hår ger intrycket av friska och glänsande, men inte för länge. Inom 1-2 dagar efter tvätten ser det här håret ut. De kännetecknas av en tråkig glans, snabb vidhäftning och en känsla av fethet vid beröring.

  Oljigt hår bestäms av hårbottenkörtlarna i hårbotten, vilket i sin tur kan bero på både den genetiska predispositionen och deras ägares felaktiga vård och näring. Samtidigt har åldersrelaterade förändringar praktiskt taget ingen effekt på fettigt hår.

  Smutsiga krullar behöver daglig tvätt med hjälp av mjuka medel, och en gång i sju dagar - i djup rengöring. Det bör komma ihåg att fet hår är kontraindicerat för tvättning med för varmt vatten och frekvent användning av hårtork.

  Valet av schampo måste också kontaktas ansvarsfullt. Det är nödvändigt att välja en produkt med panthenol, glycerin, aminosyror och vitaminer från grupp B. Maskor för hår som inte innehåller silikon kommer att vara användbara.

  Hårbotten, och därmed blir håret oljigt när en kvinna äter mycket söta, oljiga, stekta och kryddiga livsmedel. Du måste försöka ändra kost och äta mindre kolhydrater.

  Ägare av fettigt hår bör vara uppmärksamma på specialvårdsprodukter:

  • BC Scalp Therapy Deep Cleaning Shampoo,
  • Kérastase Capital Force,
  • Revlon Professional Interactive Dermal Cleansing Clay ler för djup rengöring.

  Från populära recept goda rekommendationer förtjänar följande masker.

  Recept 1.

  • 2 matskedar senap,
  • 1 liter varmt vatten.

  Tvätta håret med en lösning, var särskilt uppmärksam på hårrötterna. Skölj sedan locken med en stor mängd varmt vatten.

  Recept 2.

  • 2 tsk aloejuice och ricinolja,
  • 2 matskedar flytande honung.

  Applicera endast produkten på hårrötterna. Täck huvudet med cellofan och en handduk. Efter 15 minuter tvättar du av masken med varmt vatten och schampo.

  Recept 3.

  Grönsaksmask hjälper till att minska sebumsekretionen.

  • 1 potatis, gurka eller pumpa skiva,
  • 200 ml kefir.

  Skaka någon av grönsakerna och pressa saften ut ur den. Ta bort massan och lossa den resulterande saften med varm kefir. Applicera blandningen på allt hår och lämna i 30 minuter. Tvätta sedan av det.

  Torr typ

  Om krullarna inte blir feta under lång tid och inte behöver tvättas i 5 eller flera dagar, så är det här ett torrt hår. Ofta verkar ett sådant liv livlöst, tråkigt, deras tips splittras, de är mycket elektrifika, intrasslade och brutna. Och med fel vård i hårbotten kan det förekomma torr fin mjäll.

  Initialt kan håret inte vara torrt, de blir så på grund av sebaceous körtlar för svagt arbete, felaktig vård, frekvent färgning, kemisk perm, styling med hårtork och strykning.

  Torrt hår bör omhändertas mycket noggrant. Det är värt att plocka upp ett professionellt fuktgivande schampo och en balsam utan silikon. Använd regelbundet näringsmässiga masker och oljor för hårspetsarna.

  Om möjligt, sluta färgning hårfärgämnen som innehåller ammoniak, och särskilt från en kemisk perm. Vid användning av termiska medel är det absolut nödvändigt att behandla locken med silikonbaserade värmebeständighetssprayer.

  Minska en gång i månaden, klippa de splittrade ändarna av håret. Dessutom massera regelbundet hårbotten, vilket kommer att stimulera blodcirkulationen i de övre skikten av epitelet och förbättra arbetet i talgkörtlarna.

  För mycket torrt hår rekommenderar stylister att använda fuktgivande produkter:

  • Schwarzkopf Professional BC Repair Rescue,
  • BC Fiber Force, Brelil Professional Biotraitement Hydra,
  • Brelil Liquid Crystal,
  • Wella Professional Enrich, Kérastase kosmetika.

  Recept 1.

  Värm 100 ml kefir eller yoghurt i ett vattenbad. Applicera produkten på håret och täck dem med cellofan och en varm handduk. Håll masken på håret i 40 minuter, skölj sedan med mycket rinnande vatten.

  Recept 2.

  Värm 3 matskedar av någon vegetabilisk olja (oliv, mandel, kokosnöt, burdock, jojoba, druvfrö) i ett vattenbad. Applicera på hår hela längden, linda väl och lämna i 30-40 minuter. Skölj med schampo.

  Recept 3.

  • 1 ägg,
  • 2 matskedar olivolja,
  • 1 tsk glycerin och äppelcidervinäger.

  Slå ägget i skum, tillsätt oljan, upphettas i ett vattenbad, ättika och glycerin. Applicera masken på håret, täck med en duschlock och en handduk. Skölj med varmt vatten efter 40 minuter.

  Blandad typ

  Blandad eller kombinerad typ kännetecknas av närvaron av feta rötter och torra tips. Ofta händer detta med långa krullar, när rötterna blir oljiga i 2-3 dagar, och de tips som saknar fett förbli torra och splittrade. Sådana lockar skiljer sig från grovhet, porositet.

  Kombinationshår ska tvättas minst två gånger i veckan med ett speciellt schampo. Applicera masker och balm på hårroten mycket doserade. Om sammansättningen av vårdprodukter är silikon, är det bättre att överge dem, speciellt om du har ommålat hår.

  För denna typ av hår är det väldigt viktigt att välja rätt kosmetika för att uppnå högkvalitativ vård för både rötterna och spetsarna. Var uppmärksam på Tasha Poseidon-schampon Co, naturlig kosmetika för hår Yves Rocher och Rene Furterer, liksom Markell Cosmetics Hair Expert BB.

  Hemgjorda masker baserade på honung, citron och tomater kommer också att ge kvalitetsvård.

  Honung-citronmask.

  • 1 msk flytande honung,
  • 2 msk aloe juice,
  • juice av en halv citron.

  Medel att fördela över hela längden av håret. Wrap huvudet med en duschlock och handduk och lämna i 30 minuter, skölj sedan.

  Tomatmask.

  • 1 tomat,
  • 1 matsked olivolja.

  Skala tomaten, finhacka och blanda med olivolja. 30 minuter innan du tvättar håret, applicera en mask på ditt hår. Tvätta sedan håret med varmt vatten och schampo.

  Så här bestämmer du din hårtyp

  Många kvinnor står inför hårets problem. En av de viktigaste orsakerna till dåligt hårtillstånd är okunnighet om sin hårtyp. Härifrån och fel lämnar och, som ett resultat, håret "förlorar" hälsa och skönhet. Så här bestämmer du din hårtyp och börjar ta hand om dem, vi kommer att berätta i den här artikeln.

  Torr, vanlig, oljig eller blandad typ - vi lär oss hur du korrekt bestämmer din hårtyp, vilka är de särdragen tecknen på olika typer av hår.

  Normal hårtyp

  Normalt hår växer fett tre dagar efter att ha tvättat håret. Hud med normal hårtyp är måttligt fet, utan klåda och mjäll. Håret är tjockt, glänsande, vällagt och kammat. Hot styling har inte negativ inverkan på normalt hår: det är fluffigt, behagligt att hålla kontakten och ser hälsosamt ut. Brötslighet och tvärsnitt, för normal hårtyp är inte heller märklig. Även om långt normalt hår kan ibland vara lite splittrat vid tipsen.

  Torr hårtyp

  På torrt hår samlas fett relativt långsamt: hårrötter blir feta bara en vecka efter schamponering. Men omedelbart efter tvättning känner kvinnor med denna typ av hår att deras hårbotten är stram, ibland klåda och irritation kan uppstå. På grund av minskad sebaceous sekretion är torrt hår tunt, saknar glans och splittrar snabbt och bryts. Situationen är mycket värre efter att den ligger med varmluft: torrt hår blir tråkigt, skört och svagt. Mjölk är också karakteristisk för torrt hår. Som regel är den torr och sträcker sig bokstavligen från huvudet.

  Oljig hårtyp

  Oljigt hår blir väldigt smutsigt: rötterna kan bli feta och klibbiga samma dag som du tvättar håret. Det är sant att sådant hår inte är utsatt för bräcklighet och mycket sällan splittrat. Ja, och lägger varm luft på dem lägger inte upp. Hårbotten efter tvättning är inte heller benägen för torrhet, men är benägen för mjäll. Som regel är det tjockt och dåligt flyger från huvudet.

  Blandat hår

  Den blandade typen inkluderar hår, vars tips är benägna att torra, och rötterna tvärtom växer snabbt fett. När du har tvättat huvudet ser rötterna vanligt ut, men fettet på dem ackumuleras om 2-3 dagar. Och även om hårbotten inte "stramar" håret efter tvätt, är hårändarna fortfarande torra och spröda, de pressas ofta. Sådant hår blir fett i 3-4 dagar.

  Vi rekommenderar att du dessutom tar testet för att verifiera dina resultat och få tips om att ta hand om din hårtyp.

  1. Hur ofta måste du tvätta håret för att hålla det rent och städat?

  • a) tillräckligt 2-3 gånger i veckan
  • b) 1 högst 2 gånger i veckan
  • c) hår kan tvättas nästa dag
  • d) tillräckligt 2, kanske 3 gånger i veckan

  2. Bedöm dina hårändares tillstånd:

  • a) frisk eller det är ett litet snitt
  • b) torr, hård skör och splittrad
  • c) dela inte upp
  • d) dela och bryta

  3. Vad är dina hårrötter?

  • a) måttligt fet, om 2-3 dagar blir de smutsiga
  • b) Torka omedelbart efter tvätt, efter ungefär en vecka får de lite fett
  • c) normal, varannan dag fett
  • d) Efter tvätt är det friskt och rent, efter 3 dagar blir de fet, men spetsarna är torra

  4. Titta på ditt hår i gott ljus, bättre i solljus, skiner de?

  • a) Ja, glans är hårsken i solen
  • b) skenet är knappt märkbart, håret är tråkigt
  • c) håret lyser efter att ha tvättat håret, men nästa dag visas en "oljig" glans
  • d) håret lyser vid rötterna och spetsarna är tråkiga, nästan inte skina

  5. Hur väl behåller ditt hår fukt? Titta på hur håret torkar efter tvätt och välj lämpligt svar:

  • a) hår efter tvätt under lång tid att torka
  • b) Håret blir nästan omedelbart torrt, särskilt snabbt hårda ändar
  • c) håret efter att ha torkat hår torkar måttligt
  • d) Hårets ändar torkas först och rötterna förblir våta under relativt lång tid

  6. Användar du en hårtork, strykjärn eller krusningsjärn?

  • a) Ja, håret lider inte av det
  • b) mycket sällan splittrar håret, bryter och torkar ännu mer
  • c) Jag försöker att inte använda hårtorken, rötterna till detta ännu längre ner
  • d) Försök att inte använda, spetsarna är torra och spröda

  7. Är ditt hår elektrifierat?

  • a) nästan aldrig
  • b) ofta, särskilt på vintern
  • c) kan men mycket sällan
  • d) endast tips

  8) Hur är ditt hår fluffigt?

  • a) måttligt frodigt
  • b) väldigt frodig, du kan säga "flyga bort"
  • c) omedelbart efter att tvätten är fluffig, förlorar varje dag sin volym och börjar hålla fast ihop
  • d) rötterna är frodiga och spetsarna skjuts in

  Om du räknade fler svar med bokstaven A, så kan du gratuleras - du har en vanlig hårtyp. För att behålla hårets hälsa behöver du bara göra hårmasker 1-2 gånger i veckan. Om du inte vet vilken du vill välja, gå till vår avsnitt "Hårmask", länk direkt efter artikeln.

  Fler svaralternativ under bokstaven B - du har en torr hårtyp. Du behöver ändra din hårvård, ge hårnäring och skydd. För dig har vi ett speciellt material, "torrt hår, vad man ska göra" här hittar du all nödvändig information om hur man hjälper torrt hår.

  Mer svar val B - du har fet hår. Du måste genomföra en uppsättning procedurer för att få ditt oljiga hår i ordning. Läs vårt material - "oljigt hår, vad man ska göra" och hemlagade masker för fet hår.

  Fler svaralternativ G - du har en blandad hårstyp. Du bör ägna mer uppmärksamhet åt dina torra och skadade hårändar. Hur du kan "bota" torra tips, du kan lära av materialet "mask för split ends".

  Ange din hårtyp korrekt och ta hand om dem.

  Den heliga betydelsen hänfördes till det antika håret och trodde att de innehöll människans energi. Med varje hårklippning, krullning, färgning är transformerat utseende. Ibland kan experiment med krullar dramatiskt förändra livet. Hur man bestämmer vilken typ av hår som ska krulla nöjd styrka, glans och lära sig hur man ordentligt bryr sig om dem? Testet för att bestämma typen kommer att berätta vad dina curls, karakteristiska egenskaper, veta om vilket det är lätt att välja ett enskilt program.

  Ta online-testet - vilken typ av hår har du?

  Normal hårtyp

  Curls av denna typ under lång tid upprätthålla ett väl preparerat utseende. Det är tillräckligt att använda en rengöring var fjärde / fem dagar. De är lätta att kamma, ha en enhetlig tät struktur längs hela längden. Håret är väl fixat, långvarigt, växer ganska snabbt. Hårbotten utan peeling, irritation, seborré och mjäll. Läs mer om vård av normalt hår.

  Normalt hår behöver inte särskild vård:

  • Att tvätta krullarna, eftersom de är förorenade, inte oftare, för att bevara hårstrumporna från brittleness och sektionen;
  • Shampoo bör vara neutral, utan aggressiva tensider, det kan användas universellt för alla typer.
  • Två gånger i månaden för att applicera hemskrubb för hårbotten baserad på malt kaffe, jodiserat salt, med tillsats av kryddor (kanel, koriander, ingefära);
  • Efter tvättning är det nödvändigt att applicera balsam, balsam för normal typ;
  • Hemmasker kan användas en gång / två gånger i veckan. Det bästa för att bevara skönheten kommer att vara - jäst för näring och tillväxt, frukt och bär tonic, gurka med äggulor, för hydrering och glans;
  • Det är lätt att berika sådana feta oljor: druv, persika, jojoba, granatäpplefrön. De bästa estrarna är: lavendel, pelargon, citron, rosmarin.

  Oljig hårtyp

  Det enklaste sättet att bestämma hemma är fettigt hår. Dag / två och krullar förlorade sin form, ser orubbliga, orörda ut. Det aktiva arbetet i talgkörtlarna gör hårdtröjor tråkiga, utan volym. Denna typ innehåller både tunn och tjock i strukturhår, vilket skiljer elasticiteten och elasticiteten hos varje enhet. Läs också - de bästa hemlagade maskerna för fet hår.

  • För tvätt måste du använda schampon med örttextrakt, vitamin- och mineralkomplex. Ekologiska produkter med henna hjälper till att förbättra talgkörtlarna. Skölj med kallt vatten, höga temperaturer är absolut kontraindicerade;
  • Efter att nödvändigtvis skölja växtdekok - kamille, nässla, kalendula;
  • Hemlagade masker med fermenterade mjölkprodukter, leror, senap, honung, bär, kryddor och bryggerjäst förbättrar fettkretsens tillstånd.
  • Vegetabiliska oljor är lämpliga med en lätt konsistens som möjliggör penetrering i hårstrumporna utan att väga ner krullarna. Argan, druvfrö, sesam, pumpa och mandelolja kan sättas till de färdiga kompositionerna eller berika med din egen;
  • De bästa estrarna för fettkrullar - tea tree, bergamot, grapefrukt, eukalyptus.

  Torr hårtyp

  Torrt hår kan läggas av naturen eller resultatet av frekvent färgning, perm. Mycket sköra strumpor, dela inte bara på spetsarna, men längs hela längden. Hårbotten är benägen för irritation, ibland uppstår mjäll. Sådana lockar är svåra att kamma, trånga områden måste behandlas med specialverktyg. Se även recepten av de bästa hemlagade maskerna för torrt hår.

  Viktig redaktionell rådgivning

  Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

  Tips för att ta hand om tunt torrt hår är följande:

  • Shampoo ska ha en krämig konsistens, skapa ett extra skyddande skikt;
  • När man sköljer för att använda växtbaserade avkok med flytande vitaminer i grupp B, kommer detta att bidra till att återställa den naturliga glansen och elasticiteten.
  • Det är nödvändigt att överge hår hårtork, stylers och strykjärn, gå inte till sängs med våta lockar;
  • För kamning, använd träkammer och sprayar för att undvika fladdring.
  • Naturliga närande masker återställer strukturen hos varje bagage, stärker längs hela längden. De bästa föreningarna med mejeriprodukter, vegetabiliska fettoljor, gelatin, rågmjöl / bröd, honung;
  • För torr rak eller klättring är det nödvändigt att använda oliv, havtorn, avokadoolja, kakao och kokosnöt.
  • För aromatisk skrubbning, applicera en santal, ros, eukalyptus och alem på en kork / träkam.

  Kombinerade hårtyper

  Ofta blandade ägarna hår under axlarna. Oljig basal zon och torra spröda tips, särpräglade tecken på lockar.

  • Det är nödvändigt att välja ett speciellt schampo som reducerar salivation. Innan du tvättar, utför en huvudmassage, gnugga flytande B-vitaminer i huden;
  • Våt hår att bara torka på ett naturligt sätt, kam efter dehydrerade, splittrade ändar, med hjälp av eteriska oljor;
  • Beroende på åtgärden tillämpas hemmasker antingen på rotzonen eller på huvuddelen. För fet hud, lämpliga kompositioner med kefir, senap, salt, schemy örter. Fuktar och närnar lås av folkmedicin med oliv, burdock, ricinoljor, äggula, honung.

  Video: Hur man väljer ett schampo och bestämmer din hårtyp hemma

  Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

  Så här bestämmer du din hårtyp: tips

  Butikshyllor fylls med en mängd olika hårvårdsprodukter. Sådana produkter inkluderar schampon, balsam, masker, serum, sprayer. Huvuddragen i vårdande kosmetika är det faktum att inköp av kompositionen är nödvändig med tanke på den individuella hårtypen. För att definiera den har professionella frisörer dragit fram en grundläggande strategi, som vi kommer att prata om idag.

  Hårtypstest

  1. Det är lätt att bestämma vilken typ av hår du har, om du följer de praktiska rekommendationerna. Till att börja med utförs en analys av fettinnehåll, så förbered en pappershandduk eller servett i förväg.

  Egenskaper hos hårtyper

  För att mer exakt bestämma vilken typ av ditt hår, läs informationen nedan. Om du jämför 4 eller fler poäng med egna observationer, kommer håret att vara av en viss typ.

  Torr hårtyp:

  • Spetsarna är torra att ta på, bryta och dela;
  • håret ser smutsigt ut och kräver tvätt varje 5-6 dagar;
  • strängarna är svaga, saknar glans, skuggan är dåligt synlig;
  • Shaggen genomgår ofta en statisk effekt, fyller;
  • torrt hår styggt, de är svåra att sätta i håret;
  • efter hårdvård är hårbotten spänd
  • Blödtorkning gör håret skört och tjockt samtidigt.

  Oljig hårtyp:

  • Spetsarna är inte torra, det finns ingen spricka och ingen sektion (i 90% av fallen).
  • håret ser fettigt ut och "glatt" efter 1,5-2 dagar efter tvätt
  • Håret är snabbt smutsigt och börjar kort tid att se ut.
  • fetttyp har en stark ful glans;
  • efter tvättprocessen finns det ingen hårdhet i hårbotten;
  • håret pressar inte, behåller någon styling;
  • efter hårtork har det ingen statisk effekt;
  • Lås av denna typ är lätta att sätta i en frisyr, men krullarna bryter snabbt.

  Normal hårtyp:

  • Stränger lyser vackert i 3 dagar efter tvätten;
  • från tid till annan börjar ändarna splittras och visas torr;
  • lätt att göra nästan alla styling;
  • i sällsynta fall, efter tvättning visas hårbotten täthet;
  • Vid torkning med värmeanordningar är håret lite tjockt, mjukt vid beröring;
  • Strängar elektrifieras endast när man bär syntetiska hattar;
  • shampooing utförs 1 gång om 3 dagar, efter denna period ser håret oljigt ut.

  Kombinerat hår:

  • ändarna splittras, har torrhet, brytning;
  • hår längs hela längden bibehåller en behaglig glans i 3 dagar;
  • Efter att ha tvättat huvudet blir håret smutsigt i 4 dagar och blir fet.
  • Ibland utsätts hårbotten för täthet;
  • statisk effekt gäller endast tipsen;
  • hår kan endast ges en basvolym, all annan styling ineffektiv;
  • Efter att ha använt hårtorken sticker spetsarna ut och trycker på;
  • 3 dagar efter tvätten blir håret fet i rotområdet, spetsarna glänsar inte längre.

  Hårvård beroende på typ

  När du bestämmer dig för hårtypen, välj lämplig grundvård.

  1. Välj ett rengöringsschampo med en krämig eller helt transparent struktur. Kosmetika av detta slag ger ytterligare skydd.
  2. Mätta ditt hår med fukt och skölja dem med kamille avkokning. Dagligen gnid i hårbotten vitamin E i ampuller (säljs på apoteket).
  3. Gå inte vila med vått hår. Avvisa styling med hårtork, strykning eller curling. Använd inte kardborreband.
  4. Efter varje shampooing, applicera en balsam, spray krullar med en spray-conditioner eller gnugga i ett outplånligt grooming serum.
  5. Tvätta en gång i veckan i hårbotten och fördela kokosnöt eller burdockolja över hela längden av håret. Det kommer att hjälpa till att återställa elasticitet och glans, förhindra tvärsnittet.
  1. Skölj rent hår med medicinsk avkok varje gång varannan dag. Den kan beredas av mint, nässla, växtin, timjan eller kamille.
  2. Gör masker för att normalisera aktiviteten hos talgkörtlarna. Inkludera kycklingula, vit eller blå lera, vodka, honung, bryggerjäst.
  3. Använd shampoo för din hårtyp. Välj en balsam av samma serie, men med en ljus konsistens. Torra hårsträngar i sällsynta fall.
  4. Försök att inte utsätta hårbotten för att värma. Tvätta huvudet med lätt varmt vatten för att inte provocera en snabbare frisättning av fett.

  Normal och kombinerat hår

  1. Tvätta huvudet inte mer än 1 gång om 3 dagar. Använd schampon som inte innehåller ytaktiva ämnen.
  2. Tvätta en gång i månaden, rengör sebaceous kanaler med en skrubba. Den kan beredas från balsam och jordad aprikosfrön, kaffegrund eller havsalt.
  3. Kamma strängarna med en träkam eller en massageborste med en naturlig borste. Använd endast hårtorken i nödsituationer.

  För att bestämma din hårtyp, kolla in specifikationerna. Om du, som ett resultat av observationerna, har fått 4 eller fler poäng matchar, överväg lämpliga rekommendationer för att ta hand om ditt hår.

  Hur snabbt och noggrant bestämmer din hårtyp

  Vård av varje typ av hår har sina egna nyanser. Därför är den korrekta bestämningen av arten av ärrbildning i hårbotten väldigt viktig. När du är medveten om din typ kan du inte bara hitta rätt verktyg för dina lås utan också organisera en kompetent vård för dem. För att göra detta behöver du inte tillgripa frisörer, titta bara på dina lock och hårbotten hemma. Och det här hjälper dig att testa. Så låt oss börja.

  Huvudkriteriet för att håret är uppdelat i grupper är nivån av sebaceös utsöndring av hårbotten. På grundval av detta finns fyra typer krullar:

  Normal hårtyp

  Sådana lockar utmärks av hälsa, välplejad, tjocklek, elasticitet och strålning. Hårbotten har en tillräcklig nivå av sebaceous utsöndring, skal inte av och lider inte av mjäll. Normal typ behöver ingen speciell vård. Användning av naturliga färgämnen, minsta termisk exponering, förebyggande masker hemma - det här är de viktigaste reglerna för att ta hand om håret, inte bara av normal typ, men också av någon annan typ.

  Torr hårtyp

  Ett sådant långt hår blir inte tjockt och blir inte förorenat under lång tid, vilket innebär att det inte behöver täta tvättar. Men de viktiga bristerna på torra krullar är deras tråkiga utseende, tvärsnitt av tipsen, förvirring och skörhet, skaliga epidermier. Även oljiga strängar kan bli torra om de inte är ordentligt preparerade. Således kommer missbruk av en hårtork och styler, kemiska färgämnen och perm nödvändigtvis att leda till torrhet och brittleness av strängarna.

  Fet form av lockar

  Denna typ beror på ökad aktivitet hos talgkörtlarna och felaktig näring. Oljigt hår "alder" inte lika snabbt som andra typer, och efter tvätt har huvudet ett hälsosammare utseende (men tyvärr inte för länge).
  Överdriven sebaceous sekretion kan korrigeras med hjälp av speciella kosmetika och hårmaskor som kan förberedas i vanliga hemförhållanden. Dessutom bör du justera maten, i synnerhet för att utesluta från dietmaten, alltför mättad med kolhydrater (söta, stekt, rökt, kryddig och fet mat).

  Blandat hår

  I ett sådant hårhår är rötterna och hårbotten oljiga, och ändarna är tvärtom torra och splittrade. Blandad hårtyp är vanligtvis inneboende i långa "manes".
  Den kombinerade hårtyngden anses vara den svåraste att ta hand om eftersom fettrötter behöver normalisera fettproduktionen, och ändarna som lider av torrhet och tvärsnitt måste fuktas och näringas.

  Nu när du vet hur du bestämmer din hårtyp med det test vi erbjuder, kommer du att kunna ge ditt hår rätt skötsel enligt dess typ. Och resultatet av denna vård kommer att vara friska och vackra krullar.

  Hur bestämmer du din hårtyp?

  För fullständig och effektiv hemvård är det viktigt att veta hur man bestämmer typen av hår. Beroende på denna egenskap, måste du hämta schampon, balsam, masker, stylingprodukter. Att upprätthålla ett hälsosamt krillläge är omöjligt utan att ta hand om dem. Vilka är skillnaderna i alla typer tillgängliga?

  Torrt hår

  Torrt hår

  Orsaken till torrt hår kan vara både kroppens fysiologiska egenskaper och yttre faktorer. Detta tillstånd resulterar i minskad aktivitet hos hårbotten i hårbotten. Bristen på naturlig fett längs hela längden av strängarna gör dem sköra, tråkiga, oelastiska. Ofta uppstår problemet med ålder, speciellt när hälsotillståndet är otillfredsställande.

  Torra trådar kan uppstå som en följd av felaktig vård. Hår är mycket känsligt för effekterna av kosmetika och atmosfäriska medel. Deras skyddande skikt förstörs på grund av frekvent färgning, termisk och kemisk krökning, blåstorkning, användning av stylingprodukter. Konstant exponering för solljus, klorerat vatten och plötsliga förändringar i yttre temperaturer är också skadliga.

  Torrt hår är mycket tunt, sprött, som ofta påminner om artificiell. De kamar hårt, håller knappt inom sig, blir snabbt förvirrad och delas i ändarna. Hårbotten och irritation på samma gång. Torr mjäll framträder, som kan hittas under kamning: det sätter sig på kläder i form av ljusskalor. Om du bryr dig om torrt hår kan du normalisera sitt tillstånd.

  Oljigt hår

  Fett typ

  Jag växte ryska spytt! Enligt by receptet! +60 cm i 3 månader.

  Orsaken till fettinnehållet ligger i utvecklingen av alltför stora mängder fett genom subkutan körtlar. Aktiviteten av fettceller ökar på grund av problem i kroppen eller som ett resultat av exponering för några faktorer från utsidan. Oftast uppstår problemet vid tonåren och under graviditeten, när en ökning av hormoner uppträder. Ökad funktion hos talgkörtlarna kan också orsaka sjukdomar i nervsystemet, ta vissa mediciner, överdriven fysisk aktivitet.

  Mängden sebum som produceras är direkt beroende av näring. Inkludering i kosten av obegränsade livsmedel rik på kolhydrater och fetter försvårar problemet väsentligt. Kropparnas tillstånd kan försämras med frekvent användning av stylingprodukter och användningen av olämpliga kosmetika.

  Oljigt hår - oförskämt och tungt utseende. De håller inte den basala volymen och hänger fula smutsiga trådar nästa dag efter tvätt. Samtidigt är hårbotten belagd med en överflödig mängd fett, det kan vara oljig mjäll - gulaktiga skorskor som orsakar klåda. Utan ordentlig vård ser oljigt hår rörigt ut.

  Normalt hår

  Normal och kombinerad typ

  Normalt hår - friskt, frisk och snyggt utseende. De är ganska tjocka, elastiska, har en hälsosam glans och skimrar vackert i solen. Hårbotten är måttligt fet, skal inte av och är inte irriterad, det finns ingen mjäll på den. Dessa kvaliteter behåller normal hårtyp i flera dagar efter tvätt.

  Korrekt ta hand om normalt hår, du kan permanent behålla sitt perfekta tillstånd. De kräver inte komplex vård. Normalt hår kan enkelt kammade torrt och vått. Även med frekvent perm, bryter de inte, snabbt återställer det ursprungliga utseendet och kan stylas i vilken frisyr som helst.

  Rötterna i det kombinerade (blandade) håret blir snabbt oljiga, medan deras ändar förblir torra. Detta beror på ojämn smörjning av de strängar som produceras av fettet. Problemet kan uppstå som en följd av långvarig exponering för solen, frekvent hot styling, exponering för kemiska ämnen. I det här fallet, en kombinerad vård med användning av olika medel.

  Hårtypstest

  Bestäm din egen hårtyp hemma på flera sätt. Innan du utför testet, tvätta huvudet med välbekant schampo utan att använda en luftkonditionering, torka sedan strängarna. Ta en tunn pappersservett (pergamentpapper kommer att göra). Fäst den i hårbotten bakom öronen och på toppen av huvudet. Om du har fet hår, hittar du oljemärken på papperet. Vid normal eller torr torkning kommer att förbli ren.

  För att mer exakt bestämma typen av krullar, utvärdera följande påståenden. Om du har valt 4 eller fler föremål, är ditt hår lämpligt för denna typ.

  Du har torrt hår om:

  • de kräver tvätt varje 6-7 dagar;
  • deras tips splittras och bryts
  • de har inte sken;
  • Efter tvättning av huvudet finns det en känsla av täthet i huden;
  • Efter att ha torkat håret blir håren spröda;
  • ofta elektrifierad
  • dåligt mottaglig för någon styling.

  Din feta krullningstyp, om:

  • på dag 2 efter tvättning ser det osjämt ut;
  • tipsen splittras knappt;
  • snabbt förvärva ohälsosam sken;
  • Efter tvättning av huvudet finns det ingen känsla av täthet i huden;
  • Efter torkning med hårtork behåller de sitt vanliga tillstånd.
  • elektrifiera inte
  • väl mottaglig för stapling, men bara för en kort tid.

  Du är ägare till normalt hår om:

  • de blir feta på dag 3 efter tvätt
  • Spetsarna splittras sällan, kan vara torra;
  • Ha en vacker glans inom 3 dagar efter tvätten.
  • känslan av täthet i hårbotten är sällsynt;
  • efter torkning blir hårtorken behaglig för beröring, fluffig;
  • kan ibland elektrifiera
  • perfekt mottaglig för alla styling.

  Ditt hår hör till den kombinerade typen, om:

  • blir fet på dag 4;
  • har delat torra ändar;
  • På dag 3 efter tvättning får de en glans på rötterna och förlorar sin glans på spetsarna;
  • mycket sällan finns det hårdhet i hårbotten;
  • efter torkning kan ändarna blåsa av med hårtork;
  • ändarna elektrifieras ofta;
  • endast mottaglig för basal styling.

  Vård tips

  Korrekt ta hand om ditt hår, du kan behålla sitt vackra utseende, och vid behov normalisera deras tillstånd.
  Hur bryr du sig för varje typ?

  1. Tvätta normalt hår med ett lämpligt schampo inte mer än 3 gånger i veckan. Varannan vecka, använd masker (bättre kokta hemma). Det är inte kontraindicerat att göra olika förfaranden i frisörsalonger.
  2. Fett tvättas dagligen (du kan 1 gång om 2 dagar). Välj ett mjukt naturligt schampo. Varannan vecka ska du tvätta håret med djupt rengöringsmedel. Ta inte bort med masker: det räcker att göra dem en gång i veckan. Var uppmärksam på din mat. Begränsa fet, mjölkad, kryddig mat så mycket som möjligt, konsumera tillräckligt med vatten.
  3. Torka inte mer än 1 gång om 6 dagar. Använd ett silikonfritt fuktgivande schampo. Använd regelbundet produkter för att ta hand om torrt hår som inte kräver sköljning, såväl som självgjorda masker. Färg inte ditt hår och håll inte på med hjälp av kemikalier. Använd bara en träkam. Trim split ends en gång i månaden.
  4. Kombinationshår ska tvättas två gånger i veckan med normalt eller blandat hårschampo. Använd måttligt balsam, balm och masker. Skölj huvudet med örtavkok (kamomill, salvia, nässla) efter tvätt. För rötterna, förbereda produkter som inkluderar honung, aloe, helande örter, fukta tipsen med vegetabiliska oljor (mandel, burdock, oliv), speciella outplånliga balm och regelbundet trimma.

  Att bestämma hårtypen är det första steget mot att behålla sitt vackra och friska tillstånd. Alla hår kan se bra ut om du ger det rätt uppmärksamhet. Att krulla förblev tjock, mjuk, silkeslen, hade en rik färg och naturlig glans, försumma inte rekommendationerna för vård.

  Typer av hår. Hur bestämmer du vilken typ av hår? testet

  Kunskap om din hårtyp är grunden för framgångsrik hemvård.

  Det beror helt enkelt på hårets hår att shampoo och masker ska väljas, annars kan du allvarligt skada.

  För att förstå hur du bestämmer din hårtyp behöver du bara titta på dem, och om du har svårigheter, hjälper testet dig att bestämma hårtypen senare i den här artikeln.

  Vilka hårtyper finns det? Detta är normalt, torrt, oljigt och blandat (fet på rötterna, men torra i ändarna) hår.

  Dessutom är håret uppdelat i tunt och tjockt, utarmat och friskt. Hårtypen kan dock variera något beroende på hälsotillstånd, klimat, vård - att bli mer torr eller oljig, mer hälsosam eller utarmad.

  Fördelarna och nackdelarna med varje typ av hår

  Oljigt hår kan till exempel se mer hälsosamt och glänsande (men inte för länge), de är mindre mottagliga för åldersrelaterade förändringar. Hårets feta halt beror på hårdmassans halt och i talgkörtlarna, liksom på näringstypen - kolhydraternas överflöd i form av sötsaker samt fet, stekt, kryddig mat och snabbmat gör huden och håret mer fett.

  Torrt hår kräver inte ofta tvättning, eftersom de inte blir feta under lång tid och inte får en smutsig look. Nackdelarna med torrt hår är att de ser tråkiga och livlösa, delade i ändarna, mycket förvirrade och sönderdelade. Torr, fin mjäll kan förekomma. Ofta är torrt hår inte från naturen, men som ett resultat av felaktig vård eller missbruk av vissa förfaranden - färgning, perm, styling strykning, hårtork.

  Den blandade typen är mer typisk för långt hår, när hårrötterna är ganska feta, men fettens tips är inte tillräckligt, vilket gör dem torra och splittrade. Uttömt hår är grovt för beröring, poröst, styggt, förlorande glans och elasticitet.

  Tabellen nedan kommer att berätta hur du bestämmer vilken typ av hår, men bara när håret är mer eller mindre hälsosamt, inte skadat och inte utarmat. Trots allt leder en rad skadliga faktorer och kosmetiska procedurer till mycket starka variationer i hårets tillstånd.

  Men t ex hår tornas och splittras, oavsett om det är minst torrt, även fettigt och tjockt - ibland kan du inte förstöra det.

  Hur man bestämmer hemma vilken typ av hår och hårbotten

  Användningen av kosmetiska och hygienprodukter som inte motsvarar typen av hårbotten är ett av de vanligaste misstagen i hårvård. Betala för okunnighet står för ökad greasiness eller omvänt, torrt hår, gallring, mjäll. I slutändan undrar kvinnor, gång på gång i valet av schampo, balsam, masker och stylingprodukter, hur man bestämmer vilken typ av hår som helst.

  Egenskaper hos hårtyper

  För att beskriva hårets tillstånd använder frisörer och trichologer många egenskaper. De tar hänsyn till hårets längd, tjocklek, tjocklek, graden av deras bräcklighet och fuktighet. Krullans form är lockigt, vågigt, rakt. Hårets hälsa kan bedömas av sin styrka, utstrålning, jämnhet. Vid bestämning av hårtypen beaktas intensiteten i utsöndringen av hårbotten i hårbotten. Av betydelse är fördelningen av talg längs hela längden av håret.

  • Normalt hår utmärks av en hälsosam glans, elasticitet, måttlig pomp. Rena och välskötta, de ser de första två dagarna efter att ha tvättat håret. På den tredje dagen blir håret vid rötterna märkbart fet. Spetsarna på strängarna kan vara bitta, men bara lite. Normalt hår är dåligt elektrifierat, mottagligt för styling. De kräver minimal stödjande vård.
  • Torrt hår håller sig rent i en vecka. De behåller sin form och är anmärkningsvärda för sin pomp. Å andra sidan, färgen på sådana krullar dim. Håret är tydligt inte tillräckligt med fukt, vilket uppenbaras i bräcklighet, ett stort antal delade ändar. Torrt hår benägen att elektrifiera och förvirra, vilket komplicerar stylingsprocessen. Det verkar som om de växer långsamt. I verkligheten lägger håret inte i längd på grund av ökad bräcklighet.
  • Oljigt hår blir snabbt smutsigt - det är förmodligen deras främsta problem. Om sebaceous körtlar i huden aktivt sebum sebum, ser håret presenteras endast en dag efter att ha tvättat huvudet. Rengör håret utan problem passar, behåll volymen. En dag senare börjar de hålla sig ihop, förlora sin pomp. Håret får en karakteristisk oljig glans, lätt lukt av riven olja. Samtidigt är ägare av fettkrullar inte medvetna om problemet med splittrade ändar.
  • Kombinerat hår blir fet på rötterna på andra eller tredje dagen efter schamponering. Resten av håret förblir rent tillräckligt länge - upp till en vecka. Hår av blandat typ saknar ofta en basvolym. Strängarnas ändar tenderar att dela, trycka och elektrifiera. Den kombinerade typen finns som regel bland ägarna av långt hår.

  Det är viktigt! Den individuella intensiteten av sebaceous utsöndringar bestäms av många faktorer, inklusive ärftlighet. Under åren minskar aktiviteten hos talgkörtlarna som regel. Hårtyp förändras med frekvent färgning, tvättning, hormonbalans och så vidare.

  Sätt att bestämma hårtyp

  Ta reda på vilken typ av hårbotten du har, det följande testet med dukar hjälper. På morgonen tvätta håret på vanligt sätt. Nästa dag, gnugga lätt hårbotten ovanpå pappersarket. Välj sedan strängen och håll den i mitten av den andra servetten, svep papperet till spetsen. Oljiga märken på alla torkdukar är ett tecken på fettigt hår. Brist på fläckar indikerar normal eller torr typ. Finns det märken på den första servetten, och inte på den andra? Du har en kombinerad typ.

  Tester hjälper också till att identifiera hemma. Ta reda på din hårtyp genom att svara på följande frågor.

  1. Hur ofta tvättar du ditt hår?

  A. Varje 3-4 dagar.

  B. Efter 7 eller flera dagar.

  B. Varannan dag och oftare.

  D. Var 4-6 dagar.

  1. Vilken beskrivning passar dig?

  A. Krullar tolererar normalt höga temperaturer, inte dela upp.

  B. Håret är känsligt för värmepåverkan, ändarna är märkbart snagged.

  B. Krullar är oskadade. Om det finns splittrade ändar är det inte tillräckligt.

  G. Torka med en hårtork påverkar endast det nedre segmentet av håret negativt.

  1. Är dina krullar elektrifierade?

  A. Nej eller bara i slutet.

  B. Elektrifierad starkt, längs hela längden.

  B. Det är extremt sällsynt, bara under den kalla årstiden.

  G. Stark, men bara i ändarna.

  1. Har ditt hår volym?

  A. Ja, håret är frodig i flera dagar.

  B. Ja, de är alltid voluminösa, "flyga bort".

  B. Nej, volymen kommer bara efter tvätt.

  G. Ja, men bara basal.

  1. Skiner du strängar?

  A. Ja, håret har en hälsosam, likformig glöd.

  B. Nej, de lyser inte.

  V. Ja, men en hälsosam glans blir snabbt en oljig.

  G. Ja, men bara vid rötterna. Hårets botten ser dim.

  1. Är dina lock lätt att stila?

  A. Ja. Laying håller generellt länge.

  B. Nej, håret passar inte bra.

  F. Ja, det är lätt att ställa in, men bara för en kort tid.

  G. Bra passform i rotzonen.

  Om svaren är "A", har du en vanlig typ. Ägare av torrt hår domineras av "B" -varianter. Abstracts under bokstaven "B" motsvarar fet hår. Du har en kombinerad typ om de flesta svaren är "G".

  Det säkraste sättet att ta reda på din hårtyp är att kontakta en tricholog. En läkare som specialiserar sig på hår och hårbotten problem använder laboratorietester och kliniska tester för att identifiera.

  Skötselanvisningar

  Normal krullningar behöver inte särskild vård. För att bibehålla sin hälsa och renhet är det tillräckligt att tvätta dem två gånger i veckan med ägg, honung eller örtschampo. I slutet kan du skölja håret med avkok av nässla, vatten, sura med äppelcidervinäger eller citronsaft.

  Shampoo med tillsats av oljor är idealiska för torrt hår. När du tvättar, var noga med att använda luftkonditionering, medan du lägger - termiskskyddande medel. Hårproblem löser speciella masker och oljepackningar. Shampoos med fruktsyror, extrakt av nässla, pepparmynta, tea tree, calendula, och även jästmjölksmaskar klarar av högt fettinnehåll i lock. När blandad typ rekommenderas en gång i veckan för att sätta kosmetisk olja på spetsarna.

  Egenskaper och tecken på torrt och fettigt hår: hur man bestämmer din typ

  Att bestämma vilken typ av hår som kommer att hjälpa till att säkerställa kompetent vård för dem hemma. Det finns flera typer av hår, som skiljer sig åt i deras egenskaper.

  Att veta dem, du kan välja vårdprodukter och skickligt hantera dem. Låt oss undersöka de viktigaste.

  Torr hårtyp

  Torrt hår är ofta svagt, livlöst, tråkigt och saknar glans. För denna typ är det också karaktäristiskt - splittrade ändar, fladdrande, åtdragning av huden på huvudet, klåda och irritation, mjäll. Håret blir inte "växt fett" upp till 5-7 dagar på grund av låg sebumsekretion.

  Orsaker till torrt hår:

  • frekventa färgprocedurer;
  • felaktig vård (produkter, kamar);
  • regelbunden användning av värmehjälpmedel för hår (hårtork, järn, krusjärn, hårkronor);
  • genetisk predisposition;
  • klimatförhållanden - torr vind, sol.

  Torr hårvård

  Torrt hår är svårt att lägga och kamma. De är mer än andra typer behöver specialvård. Det finns vissa regler för deras vård:

  • Medel för tvätt och vård måste matcha typen.
  • Kamma dem när de är lite torra, och inte omedelbart efter tvätt.
  • Skäm bort ditt hår med näringsrika masker och specialprodukter regelbundet.
  • Om möjligt, minska effekterna av en hårtork, strykning, curling.
  • Kassera olika typer av färgning.
  • Inkludera i kosten kost med rika på vitamin A och E, frukt, bär, drick mycket vanligt vatten.
  • Ungefär en månad, trimma hårspetsarna med en het metod en gång.

  Oljig hårtyp

  Denna typ kännetecknas av överskott av talgproduktion. Detta händer på grund av störningar i det endokrina systemet och metabolism.

  Felaktig kost och emotionella utbrott kan också vara orsaken till håravfall. De kännetecknas av följande egenskaper:

  • snabbt bli fet efter tvätt (kan och under första dagen);
  • matt, klibbig, smutsig utseende
  • obehaglig lukt;
  • "Oljig" sken;
  • styling och frisyr håller inte länge.

  Rekommendationer för fet hårvård:

  • Tvätta dem inte mer än en gång var 2-3 dagar.
  • Att tvätta dem med speciellt valda medel med varmt vatten.
  • Applicera balsam och geler för fet hår till hårets längd, utan att röra vid rötterna.
  • Byt penslar för att kamma på träkammer.
  • Att utesluta från kosten fet, salt, rökt, kryddig mat. Ät mer mejeriprodukter, frukter, grönsaker.
  • Applicera torkningsmaskar hemma.

  Hur man gör oljigt hår lite torrare

  För detta ändamål är det viktigt att använda senap - det minskar produktionen av talg och stimulerar blodcirkulationen i hårbotten. För att göra detta, lösa upp en matsked torr senap till en uppslamning och gnugga i hårbotten. Låt på i 15 minuter och skölj sedan med varmt vatten.

  Det finns också en annan mask. Juice från två råpotatisar blandas med ett glas kefir, appliceras på hår i 40 minuter och sköljs med varmt vatten.

  Skölj oljigt hår, helst örtbuljong. För detta passar ekbark, salvia, nässla, aloe vera.

  Oljigt hår vid rötterna och torrt vid spetsarna är inte ovanligt. Hur bli av med det och vad man ska göra med det du kan läsa med oss.

  Vad ska vara en del av schampon för torrt hår? Vi berättade om det här. Lär dig ett berg av användbar information som du inte hittar på andra webbplatser!

  Hur man gör fluff och torrt hår smidigt? Användbara rekommendationer beskrivs i vår artikel.
  Vi har samlat in och publicerat bara de mest fungerande recepten och tips om detta ämne.

  Hur bestämmer du vilken typ av hår?

  För att bestämma vilken typ av hår som finns finns flera metoder:

  1. Använda en servett. För att göra detta, ta 3 vita servetter - fäst en till rötterna i håret och håll den en liten stund och håll den med fingrarna; andra servett promenad längs hela längden av håret; den tredje är att hålla tipsen ett tag. Fet typ kommer att lämna ett oljemärke på alla pappersservetter. Torrt - det kommer inga spår av talg, men fragment av splittrat hår kan vara närvarande. I vanlig typ kommer alla torkdukar att vara rena. Blandad typ på den första servetten lämnar ett oljigt märke, och resten kommer att vara ren.
  2. Med hjälp av olika tester. De innehåller frågor som svarar på vilken du kan bestämma din hårtyp av resultat.
  3. Se till trichologen. Med hjälp av laboratoriemetoder och undersökning kommer specialisten att bestämma vilken typ av hår som helst.

  Kombinerade hårtyper

  Ofta hos kvinnor finns det en kombination av hår, där det finns feta rötter och torra tips. Vanligtvis är huvudorsaken till ett sådant fall felaktig vård i kombination med hormonella störningar i kroppen och brist på några element.

  Vid frekvent användning av varmluftsdroger, färgning eller kemisk perm, försämras hårstrukturen, och spetsarna drabbas särskilt. Shampoos för fet hår innehåller starka kemikalier som torrt hår och hårbotten. För att rädda börjar talgkörtlarna att arbeta hårt och producera fett, vilket förklarar de feta rötterna.

  Det finns vissa regler för blandat hår:

  • Använd inte produkter för fet hår (det är bättre att ta pengar för den kombinerade eller normala typen);
  • tvätta håret 2-3 gånger i veckan;
  • begränsa eller utesluta extrema anordningstemperaturer
  • organisera en hälsosam kost och drick mer vätskor;
  • För torra ändar bör det finnas ytterligare vård i form av fuktgivande, närande och mjukgörande masker, balm.

  Applicera schampo på håret av den blandade typen till rötterna, inte mycket massera ändarna. Vid användning av medicinsk mask eller balsam, tvärtom, bör verktyget appliceras på huvudlängden, utan att påverka hårrötterna.

  Nu, att veta hur man ska räkna ut hårtypen, kan du enkelt välja de verktyg och masker som ditt hår behöver. Glöm inte att även det bästa schamponet någonsin kan göra dig besviken. Därför rekommenderar experter regelbundet byte av vårdprodukter.  Nästa Artikel
  Hårmaskor med henna