10 orsaker till håravfall: tips och tricks


Publiceringsdatum 5 oktober 2010. Inlagd i 10 skäl

Det är känt att en person förlorar hundratals hår varje dag (det anses vara normalt om upp till 100 hår faller ut per dag), men vi märker det inte alls eftersom de ersätts av nya. Men om hårtillväxten saktar eller, av någon anledning, håravfall accelererar, kan detta orsaka begynnande balding (det vetenskapliga namnet är "alopeci"). Hårt förlust kan vara partiell. Självklart är män mer känsliga för kålhet, och det börjar med fronten och kronan. Därför, om du började upptäcka förlorat hår på morgonen på din kudde, är det här ett tillfälle att reflektera över orsakerna till håravfall och börja vidta åtgärder för att bekämpa detta fenomen.

Enkelt håravfallstest

För att bestämma vad som är fel med ditt hår, utför ett enkelt håravfallstest. För att göra detta, noggrant överväga ditt hår föll ut. Om det inte finns någon mörk väska på spetsen finns det ingen anledning till oro för det. Om det finns en väska, gör sedan den här erfarenheten: Tvätta inte håret i tre dagar och dra sedan hårbunten på kronan och templen. Om varje gång du efter en sådan erfarenhet har mer än fem hår kvar i handen, betyder det att du har en viss patologi och du måste leta efter orsaken till håravfall.

Orsaker till håravfall

Orsaker till håravfall kan vara mycket olika. De viktigaste är:

1. Otillräcklig immunitet

Håravfall hos kvinnor kan orsakas av förlust av immunitet. Detta händer ofta när kroppen försvagas eller när den körs med en "förhöjd hastighet". Så många kvinnor noterade håravfall efter att ha fött eller under amning. Dessutom kan frekventa andningsvägar eller allvarligare sjukdomar i en kall (smittsam) natur orsaka skallighet. Det kan också orsaka håravfall hos män.

rekommendationer:

Detta kan bekämpas. Rådgör med din läkare vilka droger du behöver ta för att återställa immuniteten. Utsätt inte dieter, bättre träning. Detta kommer att hjälpa till att stärka kroppen och bli av med förkylningar. Lämna varje sommar till havet, där kroppen är härdad och få tillräckligt med vitamin D.

2. Bristen på järn i kroppen

Brist på järn i honkroppen kan uppstå på grund av månatlig blodförlust under de "kritiska dagarna" eller missbruk av olika nyfångade dieter. Konstant fastande, som följd, anemi, sömnighet och generell svaghet är alla tecken på järnbrist i kroppen.

rådet

För att återställa och återställa huvudets hudfunktioner är det nödvändigt att fylla på järnbalansen i kroppen. Du kan dricka en kurs av vitaminer, samt äta järnhaltiga livsmedel. Dessa inkluderar: lever, fisk och kött (nötkött), äggula, rågbröd, flingor (bovete, havregryn), järnhaltiga juicer (äpple, granatäpple).

3. Reaktion mot medicinering

"En vi behandlar - en annan krämpling!" - säger det populära ordstävet. Många droger har en sådan effekt på hårbotten och håret. De mest allvarliga av dessa är kemoterapi (föreskrivna för behandling av cancer). Men inte bara sådana drastiska åtgärder leder till skallighet hos män och kvinnor. Piller för högt blodtryck, vissa p-piller, vissa steroider, antidepressiva medel, diuretika och aspirin är vanliga för sådana negativa effekter.

Vad ska man göra

Så snart behandlingen avslutats kommer hårlinjen att återställas (förutom i fall av en ganska svår sjukdom, till exempel cancer). Detta är dock inte nödvändigt. I en del av onkologiska patienter är håret helt återställt. Det är omöjligt att sluta ta mediciner utan att ha råd med en läkare.

4. Överträdelser på hormonell nivå, kemoterapi och behandling av olika hormonella läkemedel

Orsaken till håravfall hos kvinnor kan vara hormonella störningar. Dessa eller andra hormoner, eller snarare, deras obalans, påverkar håravfall. För kvinnor kan ett överskott av det manliga könshormonet testosteron orsaka dessa störningar. Vanligtvis händer detta när en tjej börjar ha sex i perioden efter graviditet och förlossning under klimakteriet. Dessutom kan endokrina störningar eller diabetes mellitus vara orsakerna till sjukdomen.

rekommendationer:

Besök endokrinologen, kontrollera sköldkörteln, gör blodprov för hormoner och biokemi. Efter samråd med en läkare kommer du att kunna ta mediciner som inte bara kommer att spara dig från håravfall, utan också hjälpa ditt endokrina system. Behandlingsförloppet är vanligen 2-3 veckor (upp till 24 dagar).

5. Olika smittsamma sjukdomar i hårbotten

Smittsamma sjukdomar i hårbotten som seborré och dermatit orsakar håravfall. Orsaker till dermatit kan vara både externa patogener och det inre tillståndet av hela organismen, till exempel allergiska reaktioner.

Hur förhindrar håravfall?

Rådfråga din läkare för att bestämma orsaken till förekomsten av en viss typ av dermatit. Här, tyvärr, kommer varken masken för hårbotten eller gräset att hjälpa. Först måste du bota sjukdomen.

6. Otillräcklig blodtillförsel till hårrötterna och hårbotten

Inte mindre viktig orsak till håravfall är otillräcklig blodtillförsel till huvudets blodkärl. Orsaken till denna överträdelse kan vara all vanlig sjukdom (hjärt-kärl, osteokondros), liksom frekvent användning av koffeinhaltiga drycker: kaffe, starkt te. Under inverkan av dessa drycker minskas kärlen kraftigt. Dessutom påverkar ofta användningen av alkohol (brandy) hårbotten.

Vad ska man göra

Begränsa 1-2 koppar kaffe per dag. Låt alla drycker i din kost vara måttliga. Övning, "utspädd" stillesittande livsstil med andra aktiviteter, gå en promenad varje dag, koppla av så mycket som möjligt.

7. Näring är otillräckligt mättad med vitaminer och mikrodelar.

Ofta är orsaken till håravfall bristen på spårämnen och vitaminer, vilket är särskilt känsligt under våren hypervitaminosis (beriberi). Dessutom brukar den frekventa användningen av alkohol och vanan att röka också "bränna" några av de vitaminer som hjälper kroppen att bekämpa förgiftning.

rådet

Ta ett vitaminkomplex på våren efter samråd med din terapeut. Och äta också färska frukter och grönsaker. Du kan komplettera din kost med vissa spårämnen. Kom ihåg att en hälsosam kropp ger ut glänsande frodigt hår, vackra, ostabila naglar.

8. Konsekvenser av överförd stress

Ofta faller håret av konstant stress på jobbet eller hemma. Det borde vara lite nervöst, som redan visas "första tecken". Naturligtvis, om stressen var singel, så kommer återhämtningen inte ta lång tid. Men om stressen redan har gått in i den "kroniska" formen, blir hårskalens skarvar mycket smala, blodcirkulationen sväller märkbart och håret börjar falla kraftigt ut.

rådet

Det är inte nödvändigt att sitta på antidepressiva medel. Tillräckligt att dricka te med mint eller melissa. I allmänhet är växtbaserade infusioner lugna, slappna av. Du kan ta ett bad med tillsatser från örter av mynt och kamille. Det är också önskvärt att få tillräckligt med sömn efter arbete, eftersom konstant trötthet igen leder till stress.

9. Påverkan av förorenad miljö och aggressiva yttre faktorer.

Hårets tillstånd kan påverkas av den ekologiska situationen i regionen. Luftförorening, förhöjda nivåer av strålning, olika utfällningar, plus irrationell och olämplig näring - alla dessa faktorer påverkar hälsan hos inte bara håret utan även hela kroppen som helhet.

rekommendationer:

Det bästa sättet är att flytta till ett mer miljövänligt område. Om detta inte är möjligt är det nödvändigt att behålla kroppen med rena produkter, undvika stressiga situationer och kroniska sjukdomar, så att du kan tåla miljöpåverkan negativt så enkelt som möjligt.

10. Exponering för höga och låga temperaturer.

Detta problem kan observeras hos vuxna och barn. Håravfall hos barn, men som hos vuxna, kan orsakas av en vårdslös inställning till deras hälsa. Till exempel går utan hatt i kylan eller i den öppna solen.

Håravfall: orsaker och behandling hos kvinnor

Det faktum att håret faller ut hos män är inte nyheter eller händelser för någon. Tappa ut och falla ut. Men om håret faller från en kvinna - det är bara en riktig skräck!

För en kvinna är hår ett lika viktigt element i utseende, praktiskt taget som ansiktet själv! Detta är en av de första tecknen på hennes kvinnlighet.

Men tyvärr delar inte naturen generöst gåvor till alla. Någon från födelsen av torr, tunn, någonsin splittrad och gles hår, några av kvinnorna som lider av svår håravfall. Och om det är nästan omöjligt att klara det första alternativet, är det i det andra fallet ganska realistiskt att stoppa denna process. För att göra detta, ta reda på vad som orsakade den intensiva håravfallet på huvudet.

När ska du oroa dig?

Rusa inte för att låta larmet, först upptäcka en stor del av förlorat hår på en kam eller på en kudde efter sömnen, det är möjligt att de växande nya håren blir starka och friska, så bör du titta på en stund och utesluta ett patologiskt håravfall - alopeci.

Men du borde vara orolig i sådana fall:

 1. Antalet dött hår överstiger normen, vilket enligt dermatologerna är 50-100 st. per dag. 100-150 tusen hår växer på ett mänskligt huvud och förlusten av hundratals per dag är inte avgörande för ditt hår, särskilt eftersom nya växer fortfarande i sin plats.
 2. Håret har ingen förtjockning i slutet. Det betyder att de inte faller ut, men bryter. Under tiden orsaken till hårets skörhet - en anledning till oro;
 3. Roten till fallande hår är inte vit, men mörk i färg. I det här fallet bör du omedelbart kontakta en läkare.

Oroande är också de alarmerande resultaten av ett håravfallstest. Ett sådant test utförs enkelt: i 4 dagar är det nödvändigt att avstå från att tvätta huvudet och på femte dra håret i templen och kronan. Tala sedan håret kvar i varje hand. Om varje palm har mer än 5 hår, är det dags att börja oroa sig.

Kvinna skallighet

Klassificering av alopeci hos kvinnor:

 1. Diffusa alopeci typ remsor. Denna typ av skallighet hos kvinnor börjar visas i form av en enda remsa i form av bokstaven "I" samtidigt i huvudets främre parietala och temporala del.
 2. Diffus alopeci av boetypen kännetecknas av en intensiv kurs och en snabbare blöjning av folliklarna. Först faller håret ut som en remsa, och det expanderar och bildar ett ellipsoid-bo.
 3. Androgen alopeci. Överdriven testosteron, det manliga könshormonet eller ökad hårkänslighet mot androgener gör att håret blir tunnare och jämnt börjar falla ut över hela huvudet. Nästan alltid androgen alopeci åtföljs av fet seborré eller akne.
 4. Alopeci kan också vara gnezdny, totalt, subtotal, universell, regional, ringorm.

För att fastställa orsaken till skallighet, kommer det att bli nödvändigt att konsultera en trikolog, det kan också vara nödvändigt att konsultera en endokrinolog, en terapeut, en hudläkare. De kommer att utesluta eller bekräfta förekomsten av någon sjukdom, och vid behov föreskriva behandling. Ha tålamod - restaureringen av föregående hårdhet kommer att ta lite tid. Varje terapi bör börja med en korrigering av regimen och vanorna som förde håret till livet ".

Orsaker till håravfall hos kvinnor

Håret faller alltid ut. I denna fråga är det viktigt att förstå normen. En kvinna kan förlora upp till hundra hår per dag. Och om detta nummer ökar betydligt, är det ett problem. Orsaker till håravfall hos kvinnor är olika:

 1. Brott mot hormonella nivåer. Med början av aktiv hormonproduktion hos flickor 16-19 år, efter avskaffandet av orala preventivmedel, under de första månaderna efter födseln eller amning, förekommer riklig håravfall ofta. Att rädda skallighet i dessa fall är inte nödvändigt - återhämtning sker inom 2-12 månader efter det att problemet uppstått.
 2. Cirkulationssjukdomar. Alla näringsämnen levereras till håret tillsammans med blod, och om kapillärerna minskar och blodcirkulationen försämras, kommer håret att svälta, även om du äter de mest fördelaktiga hårprodukterna. Detta kan åtgärdas genom att massera hårbotten, dagligen kamma och spela sport eller yoga.
 3. Kroniska sjukdomar. Om det finns stark och långvarig håravfall, ska skälen till detta sökas inuti kroppen. Sjukdomar som hepatit, artrit, psoriasis, lupus erythematosus och några andra kan leda till skallighet.
 4. Sjukdomar i sköldkörteln. Vid problem med sköldkörteln kan diffus håravfall uppstå. Diffus baldness manifesteras vanligtvis över huvudet. Håret blir tunnare, utarmat och faller sedan ut. Oftast beror detta på otillräcklig tillförsel av hårrötterna med väsentliga näringsämnen.
 5. Stress och psyko-emotionell stress. Hos kvinnor utsätts allvarlig håravfall av stress, så om alopeci uppträder på nerverna i jorden, måste du börja ta lugnande medel och försöka helt eliminera källan till nervöverskott.
 6. Brist på näring, brist på vitaminer. På grund av dålig näring kommer en liten mängd nödvändiga element in i kroppen. Speciellt akut hår reagerar på brist på järn, koppar, zink, vitamin A, C, E, grupp B.
 7. Sjukdomar i hårbotten. Håravfall kan orsaka infektionssjukdomar som dermatit och seborré, liksom allergier.
 8. Sjukdomar i kroppen. Till exempel sjukdomar i äggstockarna, vilket leder till en minskning av produktionen av kvinnliga hormoner och en ökad produktion av manliga hormoner (testosteron), på grund av vilken håravfall uppstår. Här attribut vi också anemi, venerala sjukdomar, lunginflammation, sköldkörtelsjukdom, etc.
 9. Långvarig medicinering. Alopeci är ofta en bieffekt av vissa läkemedel (antikonvulsiva medel, neuroleptika, cytostatika, antidepressiva medel, β-adrenoblockerare). En annan orsak till skallighet är strålning och berusning (tungmetaller, midjor).
 10. Sjukdomar i hårbotten, svampinfektioner. Detta kan vara mjäll, skalning, seborré (torr eller oljig), ringorm, eksem, psoriasis, furunkulos och andra. Det viktigaste är att inte självmedicinera, men kontakta en specialist för att förvärra situationen.
 11. Aggressiv hantering av ditt hår. Dessa lågkvalitativa färgämnen, och frekventa krullar, liksom curling, "strykning", hårtork och mer. Ofta orsakar detta allvarlig mjäll och håravfall på samma gång.
 12. Svår håravfall hos kvinnor kan dikteras av postpartumperioden. Under graviditeten faller håret fysiskt ut mycket mindre än tidigare. Men efter födseln ska alla hår som skulle ha fallit tidigare falla ut.

Det är ganska svårt att försöka bestämma orsaken till skallighet själv utan hjälp av specialister, för inte bara ett yttre symptom, inte bara externa indikatorer (som näring, motion osv.) Utan även din inre tillstånd, dina inre organ och dina moralfrågor.

diagnostik

Efter en visuell inspektion kommer trichologen att leda dig att utföra test:

 • Fullständig blodräkning;
 • Sköldkörtelhormoninnehåll
 • Innehållet av sexuellt östrogen och androgener;
 • Trichogramma (undersökning av densiteten och tillståndet hos håret med en videokamera);
 • Biokemisk analys av blod (innehållet av spårämnen, markörer i levern och andra organ).

Om du misstänker sjukdomar från andra områden av medicin, hänvisar du till lämpliga specialister.

Behandling av håravfall hos kvinnor

Hur man slutar håravfall? Om orsaken till håravfall är läkemedelsbehandling eller förekomsten av en sjukdom, bör behandlingen av håravfall hos kvinnor vara under överinseende av en specialist. I dessa fall kan förbättring uppnås genom att ersätta medicinen som tas eller initiera behandling för den identifierade sjukdomen.

Det är värt att komma ihåg att orsaken till detta symptom kan vara en hormonell obalans eller störningar i tarmarna, inflammation i inre organ, ett svagt immunförsvar. För att identifiera den exakta orsaken måste du därför genomgå en fullständig undersökning.

Måttlig förlust bara för att bota, om du ändrar din livsstil, äter naturliga orefinerade produkter, ta in komplexet av speciella vitaminer och mineraler, minska stressnivåer. Samtidigt kommer mer noggrann vård av krullarna att behövas för att stärka dem, hjälpa dem att återhämta sig och stoppa baldingprocessen.

Om håravfall börjar på våren, då är den mest uppenbara orsaken säsongsbetonad avitaminos. I det här fallet rekommenderas att du börjar ta vitaminer från håravfall, och var noga med att dricka en kurs av vitaminer helt för att eliminera sannolikheten för ett återfall.

massage

Du kan uppmanas att göra en huvudmassage. Faktum är att detta förfarande är väl beprövat. Massage främjar blodflödet, förbättrar blodcirkulationen och hårnäringen.

Det rekommenderas att massera innan huvudet tvättas och omedelbart efter tvätt. Det är nödvändigt att genomföra proceduren minst 2-3 gånger i veckan, men i allmänhet ju oftare desto bättre.

Borstmassage

En borste gjord av naturmaterial (trä, ebonit, borst) är lämplig för denna typ av massage. Förfarandet börjar med cirkulära sträckningsrörelser från templen till kronan, till pannan och på baksidan av huvudet. Vidare är det i samma sekvens nödvändigt att göra zigzagrörelser.

Aromsmassage

Denna procedur innefattar att applicera i hårbotten ett par droppar essentiell olja (lämplig sesam, rosmarin eller svartpepparolja). Först gnuggar i en cirkelrörelse från toppen av huvudet ner, och sedan från korsets knutpunkt med nacken till pannan.

Rating av vitaminer för håravfall hos kvinnor

Om du plötsligt upptäcker att ditt hår är märkbart gallrande och håret kvarstår på kammen, indikerar detta en brist på vitaminer. Bland de vitaminer som är nödvändiga för att stärka och kämpa med håravfall är följande, vilka är de mest effektiva:

 • C-vitamin Otroligt nog är den främsta källan till vitamin C för ryssar potatis. Den andra platsen för ära kan delas av sådana produkter som svart vinbär, kål och vildrosa. Men i citrusen är det inte så mycket.
 • Zink. Det finns i nötter, spannmål och bananer.
 • Kalcium. De är rika på mejeriprodukter, nötter, äggula, kål.
 • Vitaminer E och F. I stora mängder finns i vegetabiliska oljor, spannmål, ägg och animaliska fetter.
 • Järn. Detta element ingår i nötkött, ris, lever, bovete, svarta vinbär.
 • Betakaroten i pumpa, nötter, morötter.

Prova så att kroppen inte saknar alla ovannämnda vitaminer, detta kommer att bidra till att sluta håravfall. Men kom ihåg att deras innehåll borde vara normalt, och bristen eller överskottet kommer att leda till en försvagning av håret.

Folkmedel för håravfall hos kvinnor

Traditionell medicin innehåller ett stort antal sätt att lösa olika hälsoproblem, stark håravfall - är inget undantag. Hemma kan du prova olika recept som är lämpliga för varje typ av kvinnohår: tunt och sprött, torrt och oljigt, för känslig hårbotten.

Hemmetoder som är utformade för att stoppa håravfall representeras av en mängd olika masker, avkodningar och kompresser:

 1. Lökmask för håravfall anses vara den mest enkla och populära. För att göra det måste du gnida löken på ett fint rivjärn och slipa det med olivolja (1 msk). Blandningen gnids i hårrötterna i 15 minuter och masserar hårbotten med fingertopparna. Täck håret med en film och gör en handduk uppvärmningslock. Håll den i 30 minuter. Tvätta sedan håret med ett bra schampo. Masken appliceras en gång var tredje dag.
 2. Potatis stärker hårsäckar. Det räcker att riva en renad potatis och pressa juice genom gasbindning. Den blandas med aloejuice och en tesked honung. När gnidad blandning gör en massage i cirkelrörelse. Gå så har det två timmar. Tvätta huvudet med schampo.
 3. Persilja kompress kan vara en bra lösning. För att göra det måste du finhacka växtens rötter och pressa ut saften, som du behöver suga på ett gasbindband. Komprimera appliceras på huvudet, för att bevara värmen täckt med en film och en handduk. Bandaget avlägsnas efter en timme, varefter huvudet ska tvättas ordentligt. Gasbindor appliceras på morgonen och kvällen.
 4. Grind 2 löv av aloe (ta på botten av busken). Anläggningen måste vara minst 3 år gammal. Kram saften från bladen och dra sedan in gasbindet i det. Komprimera fäst på huvudet och skapa en termisk effekt. Det är viktigt att se till att aloe juice inte på något sätt kommer in i dina ögon! Efter en halvtimme, ta bort kompressorn och skölj huvudet med vatten med en trevlig temperatur. Förfarandet görs två gånger om dagen.
 5. Mycket användbart för att skölja avkok av nässla, det mest effektiva är ett avkok av ungt nässla. Det måste kokas, tillåtas svalna till 40 grader och skölj håret efter tvätt.
 6. Mask på burdock (castor) olja: 1 tsk. honung, olja, juice, glödlampor och schampo blandad i en porslinsbehållare, applicera på torrt hår. Håll masken i 2 timmar, skölj med surgjort vatten. Alternativ för större effekt saften av glödlamporna med aloe juice. Kockolja kan användas som en självständig botemedel, effektiv i fall där kvinnornas hår faller kraftigt. Gnid det i hårrötter 3-4 gånger i veckan.

Förutom att använda folkmedicinska åtgärder måste du följa vissa regler som hjälper till att göra förstärkningsprocedurerna mer effektiva:

 1. Det är tillrådligt att ibland ge ditt hår vila från att ha på huvudbonad, ta hand om dem och välj en bra permanent frisör som bättre kan spåra alla förändringar i hårets tillstånd.
 2. Vid kammning, skada inte huden genom att borsta den.
 3. Också värt att avstå från alltför tunga frisyrer.

Nu vet du vad man ska göra med håravfall. Välj det mest lämpliga och favoritbehandlingsalternativet för denna obehagliga sjukdom. Skönheten i håret kommer snabbt och märkbart tillbaka till dig!

Så här hittar du orsaken till håravfall

Innehållet i artikeln

 • Så här hittar du orsaken till håravfall
 • Varför faller håret ut
 • Varför faller håret dåligt ut

Ställ en fråga till läkaren

Hår reagerar på de minsta förändringarna i kroppens tillstånd. Bristande, brittleness, håravfall - oftast är det en reaktion inte så mycket på yttre påverkan som en hälsoförlust.

Om några veckor sedan du drabbats av allvarlig stress, en allvarlig sjukdom, skada eller operation, kan håravfall vara en följd av chocken som din kropp fått. I det här fallet behöver du bara vänta ett tag, så kommer mängden hår att återgå till normalt.

Håravfall på vissa områden (krona, främre yta hos män, som skiljer sig från spridningen på sidan av huvudet hos kvinnor), tillsammans med deras gallring, ger anledning att misstänka androgenetisk alopeci - en ärftlig patologi orsakad av hårfollikelns känslighet hos manliga könshormoner. Läkemedel, inklusive hormonella läkemedel, används för att behandla denna typ av skallighet, men också framgångsrikt transplanterade sitt eget hår. För en noggrann diagnos, hänvisa till trichologisten.

Orsaker till håravfall kan vara brist på järn och zink, brist på sköldkörtelhormoner - i det här fallet måste du skicka blodprov för att bestämma halterna av hemoglobin och nivån av hormoner i blodet.

Om håravfall åtföljs av ökad fet hud i hårbotten, utseendet på torr eller oljig mjäll, hud kliar - du måste besöka en hudläkare.

Livsstil

Var uppmärksam på huruvida ditt hår utsätts för betydande mekanisk stress. Tight buntar och "hästsvansar", klädd i en skarp hårnålar, snäva hårnålar och gummin leder till en konstant spänning och skada hår - på grund av detta, börjar kraften i hårsäckarna brutna och håret att dela, att bryta, falla. Inte mindre skadligt för håret bit färgning, effekterna av klorerat vatten (till exempel när du badar i poolen utan lock), men i detta fall, först lider utseendet av hår, och först därefter börja falla.

Starka dieter, särskilt de med lågt protein i kosten, liksom oregelbundna måltider med stora mängder kolhydrater och fetter, fattiga i vitaminer och fibrer, är mycket skadliga för håret.

Om du inte gillar att bära hattar i kallt väder, kan håret också börja falla i skrämmande mängder - huvudkärlen krymper från förkylningen, för få näringsämnen levereras till folliklarna. Det är inte nödvändigt och bära hårt, klämma på huvudkapselen - blodcirkulationen i huden i detta fall är också bruten.

Om vitaminer inte tas, kan håret börja falla ut!

Håravfall är ett normalt fenomen, men förlusten av ett stort antal av dem, vilket leder till en minskning av densitet, är definitivt ett tecken på patologi.
Många experter hävdar att håravfall är en av elementen av åldrande i människokroppen.
Samtidigt för behandling använder de lokala produkter som förstärker hårsäckarna, men eliminerar inte orsakerna till håravfall hos kvinnor, vilket leder till ytterligare förluster.

Orsaker till håravfall

Hälsoproblem

En kvinnas hår är en indikator på hälsan. När du upptäcker förlusten bör du inte omedelbart tillgripa speciell kosmetika utan försöka hitta orsaken till problemet.
Till att börja med bör du söka råd från en terapeut som ska göra en fullständig undersökning, bestämma varför en kvinnas hår faller ut specifikt och ordinera nödvändig behandling.

Håravfall är ett symptom på sjukdomar som:

 • gastrit, enterit, kolit, tarmdysbios;
 • endokrin patologi av sköldkörteln;
 • könsorganinfektion;
 • hormonellt misslyckande och långvarig användning av hormonella droger;
 • cancer och kemoterapi.

påkänning

Stress är orsaken till ett stort antal sjukdomar, inklusive håravfall. Dessutom påverkar mental överbelastning, upplevelser, sömnbrist, nervstörningar inte hälsan omedelbart, men efter en tid leder det till utveckling av annan sjukdom eller håravfall.

Att stödja nervsystemet i svåra situationer och i tillstånd av ökad mental stress kommer att hjälpa folkmedicinska lösningar. Till exempel är Aralia Manchu känt för sin förmåga att lindra stress och spänning samt normalisera sömn och aptit. Läs om växtens medicinska egenskaper och möjliga kontraindikationer för dess användning i artikeln: Aralia-tinktur lindrar psykos, tar bort toxiner och förhindrar skleros!

Temperaturförändring

Orsaken till håravfall hos flickor är den vanliga användningen av moderna stylister, rätande och krullande hår. Trots det faktum att alla är skapade med hjälp av den senaste tekniken och används tillsammans med speciella värmebeständighetssprayer och lotioner, görs irreparabel skada på håret. Därför är det bättre att använda dessa enheter så sällan som möjligt.

Brist på vitaminer

Otillräckligt intag av näringsämnen, inklusive vitaminer, kan påverka fysiskt tillstånd och utseende hos en person. Förhinder hårets tillstånd och bidrar till förlusten av vitamin B, C, D, E brister, liksom kalcium, magnesium, koppar, zink och järn. Därför bör du regelbundet ta multivitaminkomplex, och om möjligt äta mat rik på naturliga vitaminer.

dieter

Långvarig anslutning till en strikt diet och en stor förlust av kroppsvikt kan påverka håret.
Fettvävnad utför vissa funktioner: det producerar kvinnliga hormoner, är inblandad i metabolismen av fettlösliga vitaminer och mineraler. Därför försämras hårets struktur när de förlorar sig och de blir mindre.

Under varje diet visas att du tar vitaminer.

Graviditet och amning

En gravid kvinnlig kropp är bristfällig i många näringsämnen, eftersom det ger dem till fostret för sin normala tillväxt och utveckling. Efter födseln är en kvinna också föremål för en naturlig förändring av hormonnivåerna, risken för att utveckla kronisk trötthet och anemi. Allt detta leder ofta till håravfall på huvudet. Hormonala störningar, stress och graviditet präglas av en jämn förlust över hela huvudet.
Orsaker till svår håravfall är allvarligare sjukdomar.

Förvärvade typer av håravfall

Traumatisk alopeci uppträder som ett resultat av långvarig hårspänning eller kemisk exponering för dem:

 • dreadlocks
 • Afrikanska flätor,
 • täta svansar
 • stranduppbyggnad
 • färgning eller perm.

Andra skäl

 • Långtidsanvändning av antibakteriella läkemedel,
 • Förändringar i hormonellt preventivmedel,
 • Ärftlig predisposition
 • Immunitetsstörningar med utveckling av immunbrist,
 • Tillväxten i kroppen av jäst eller svampar,
 • Strålbehandling
 • Tandbehandling,
 • Blodförlust
 • Kirurgisk ingrepp,
 • Ärr.

Kvinna skallighet

Baldness Klassificering

 1. Diffusa alopeci typ remsor. Denna typ av skallighet hos kvinnor börjar visas i form av en enda remsa i form av bokstaven "I" samtidigt i huvudets främre parietala och temporala del. I avsaknad av snabb behandling kan remsan växa över hela parietalområdet.
 2. Diffus alopeci av boetypen kännetecknas av en intensiv kurs och en snabbare blöjning av folliklarna. Först faller håret ut som en remsa, och det expanderar och bildar ett ellipsoid-bo. Om skallighet inte behandlas sprids den först till hela parietalområdet och sedan till hela ytan på huvudet.
 3. Alopeci är gnezdal, totalt, subtotal, universell, regional, ringorm.
  • För det första finns det fokal eller gnezdnyi alopeci, som kännetecknas av utseendet på nya webbplatser som sammanfogar varandra.
  • Med subtotal skada faller hälften av håret på huvudet ut. Denna process fortskrider långsamt, förlust av ögonfransar och ögonbryn förekommer.
  • Universal - håravfall över hela huden, ofta kombinerat med nagelpatologi och neuro-cirkulationsdystoni.
  • Marginal - skallighet av occiput och tempel med bevarat vellus hår.
  • Ringworm - skallighet av parietal och frontal områden, kännetecknas av att håret och en halv centimeter avlägsnas från huden.
 4. Tilldela en annan typ av skallighet genom androgenetisk typ, vilket indikerar en hög koncentration i kroppen av en kvinna testosteron - ett manligt könshormon. Det börjar med bildandet av fokal alopeci, och sedan fortskrider och leder till fullständig förlust av hår.

Orsaker till svår håravfall hos kvinnor

Orsaken till alopeci kan vara trauma, det vill säga mekaniskt oavsiktligt eller avsiktligt att dra av hår som uppstår vid grov kamning eller trichotillomani. Det kan också vara deras åtdragning, spänning vid styling frisyrer som en fläta eller en hästs svans.

Kosmetisk alopeci - håravfall i samband med frekvent användning av hårtorkar, tång och stylingprodukter.
Androgen alopeci bildas som ett resultat av en obalans i kroppen hos en kvinnas östrogena och androgena hormoner i riktning mot att minska den tidigare. Anledningen till detta är ovarierna och binjurarnas felaktiga funktion.
Orsaker till hårstopp hos kvinnor kan vara kronisk förgiftning, berusning, allvarliga infektionssjukdomar. Samtidigt är håravfall i sig ett symptom på dessa patologiska processer.
Varför annars kan håret falla ut? Orsakerna till denna patologi kan vara neoplasmer, traumatiska effekter av strålskador, termisk bränning, specifika infektioner som påverkar huden - leishmaniasis, tuberkulos.

Hur man bestämmer orsaken till håravfall hos kvinnor

Tyvärr är håravfall för många av oss nästan det mest pressande och smärtsamma problemet. Därför beslutade vi idag att erbjuda dig en liten utflykt, och ta reda på i vilka fall och varför håret faller ut för att bestämma orsaken till håravfall på egen hand.

Om vi ​​pratar om livslängden för varje enskilt hår, säger experter att varje friska hår "bor" på huvudet i minst 6 år. I genomsnitt ca 8 år. Samtidigt utgör vårt hår bara 90% av hårlinjen, och resterande 10% är lökar som är vilande och "väcker" endast vid förlust.
Därför, när håravfall börjar överskrida de tillåtna normerna, blir håråterställningen på grund av dessa 10% av glödlamporna diskret och en person börjar bilda skalliga plåster, bär etc.

De främsta orsakerna till håravfall hos kvinnor

Idag har experter identifierat den vanligaste orsaken till håravfall - detta är en tillfällig förlust i samband med mediciner, tidigare sjukdomar och rehabilitering under postkirurgisk period. Som regel, i alla dessa fall återupptas hårväxten på egen hand, mycket mindre ofta krävs medicinsk behandling.

Hormonella förändringar kan också hänföras till tillfälliga orsaker till håravfall. Till exempel uppstår detta problem framförallt hos kvinnor under de första månaderna efter födseln, eller mot bakgrund av en befintlig sjukdom i sköldkörteln. Dessutom kan håravfall orsakas av en obalans av hormonella nivåer, vilket lätt är mottagligt för medicinsk justering.

Den vanligaste typen av håravfall är skallighet, som i första hand hör samman med ärftlig predisposition och finns ofta bara hos män.

Kvinnor har också liknande problem, men just nu har den exakta naturen av detta fenomen ännu inte studerats tillräckligt och anses oftast som en konsekvens av en hormonell störning. Kanske är det därför att behandling av håravfall hos kvinnor ger större effektivitet än att lösa samma problem, men i det manliga.

För att bestämma orsaken till håravfall hos kvinnor är det viktigt att veta att en annan orsak till håravfall kan vara felaktig hårvård och missbruk av olika hår styling och färgverktyg. Daglig användning av hårtork, frekvent färgning, användning av olämpliga hårvårdsprodukter, permanenta frisyrer med fleece - allt detta har en negativ inverkan på hår och hårbotten. Behöver ta hänsyn till detta.

Allt ovanstående är den vanligaste orsaken till håravfall, men varje fall är annorlunda, och för att fastställa grundorsaken, och ännu mer behandling för att lösa detta problem är nödvändigt med hjälp av en specialist trichologist.
Hår är en del av oss, och deras hälsa beror på kroppens allmänna tillstånd.

Vad kan håret berätta om vår hälsa? Hur man bestämmer orsaken till håravfall hos kvinnor?

Huvudsymptom på dåligt hårtillstånd hos kvinnor

1. Tunt och svagt hår - för mycket skräpmat i kosten.

Skräpmat, eller den så kallade snabbmat är en kombination av ohälsosamma livsmedel som är mycket dåliga för kroppen. Överskott av dessa produkter i kosten påverkar de metaboliska processerna, snedvrider hormonbalansen och försämrar hudens hälsa och därmed hårets hälsa som blir torr, tunn och svag.

2. Hårflöde och faller ut - konstant stress, ångest och medicinering.

Den vanligaste orsaken till håravfall hos kvinnor är ständig stress och känslomässig överbelastning. Dessutom bestämmer läkare orsaken till håravfall - tar starka droger som direkt påverkar tillväxten hos en persons hår och naglar.
I det här fallet, för att bestämma orsakerna till håravfall hos kvinnor, måste du noga läsa instruktionerna för drogerna som du måste ta. Sålunda kan allvarlig stress, som är ett känslomässigt tillstånd som påverkar vår hälsa, leda till håravfall och till och med brännande håravfall på huvudet.

Hur man bestämmer orsaken till håravfall hos kvinnor

3. Svagt, skadat hår utan glans - tandproblem.

Mycket ofta drabbas människor med hårsjukdomar av tandproblem. Detta beror på mutationer eller abnormiteter i keratinproteinet, vilket är en av huvudkomponenterna i hår och tandemalj.

Keratin är en ingrediens i många schampon för att ge näring och stärka håret. Om du har några problem med hår, använd kosmetika som innehåller keratin.

4. Mycket torrt hår utan glans - Användning av preventivmedel.

Visste du att hormoner har en stor inverkan på håret. Om du av någon anledning tar p-piller, och ditt hårförhållande har försämrats kraftigt, är orsaken troligen i piller. P-piller kan även orsaka håravfall och gallring. Vi har redan nämnt en sådan orsak till kvinnors håravfall som användningen av olika mediciner.

Orsaker till håravfall hos kvinnor 30 år

5. Tunnande hår och långsam tillväxt är en sjukdom i sköldkörteln.

Sköldkörteln styr kontrollen av många organ och system i kroppen.

Om du har starkt, frostigt och glänsande hår, och nu är de livlösa, svaga, tråkiga och långsamt växande, då är det troligt att du lider av sköldkörtelsjukdom, nämligen hypotyreoidism. Men denna sjukdom åtföljs av andra symtom - en oförklarlig viktökning, trötthet, påsar under ögonen, depression.

Hur man bestämmer orsaken till håravfall?

Tjocka och glänsande lockar - en symbol för kvinnlig skönhet och en indikator på hälsa. Tyvärr förlorar vi ibland dem. Hur man reda på orsaken till håravfall och hitta ett sätt att förhindra detta obehagliga fenomen, berätta MedAboutMe.

Kvinnlig skönhet: varför faller håret ut?

Några hår kvar på kammen - inte en anledning till panik. Hårförlust är en naturlig förnyelseprocess. Varje hår går igenom tre etapper av sitt "liv" - tillväxt, vila och förlust. Gammalt hår, som höstlöv från träd, faller ut, ger plats åt nya. I en frisk person är cirka 85% av håret i första etappen, så att förlora 50-100 hår per dag är ett normalt fenomen som du kan ignorera.

Håravfall kan bli mer intensiv under den kalla årstiden. Det här är inte heller en nödsignal, utan en naturlig process som är förknippad med förändringar i hormonnivåer och förnyelse av hårsäckar. Detsamma kan hända under pubertet, menstruation, fertil och amning. I det här fallet löser problemet sig själv som återställandet av hormonnivåer. Om trots att ovanstående saknar håret fortsätter att tunna, så är det dags att låta larmet - ta reda på orsaken till patologin så snart som möjligt och hitta ett sätt att eliminera det.

Orsaker till den patologiska processen med håravfall

Läkare ringer flera orsaker till alopeci (total håravfall och dysplasi av ny tillväxt). En av dem är den långsiktiga användningen av vissa mediciner. Det är anmärkningsvärt att i det här fallet inte finns någon omedelbar reaktion från kroppen, till exempel, var ett läkemedels förlopp blött i början av vintern och håret började falla ut på sen vår. Självklart kommer en mer noggrann diagnos att klara några tester, men det skulle vara trevligt om kvinnan själv kan svara på frågor om förekomsten av provokationsfaktorer.

För att förebygga håravfall skadas inte för att ändra din meny: innehåller den tillräckligt med protein - rött kött, fjäderfä, fisk, ägg? Hår kan också falla ut på grund av järnbrist i kroppen. I detta fall måste du lägga till diettmat som lever och riskli. I vissa fall rekommenderar läkare att ta speciella järntillskott. Dessutom bör kroppen få tillräckligt med kalcium (mejeriprodukter), friska fetter och vitaminerna A, B och C. Men med hjälp av produkter som innehåller snabba kolhydrater är situationen något annorlunda - ju mindre de kommer in i kroppen, är bättre Det är enkla kolhydrater som ofta orsakar aktivering av talgkörtlarna i hårbotten, vilket framkallar utvecklingen av fet seborré. Att begränsa användningen av skadliga produkter hjälper inte bara till att förhindra håravfall, utan också förbättra deras tillstånd.

Dåliga vanor i hårvård

Felaktig hårvård är en annan orsak till håravfall. Sådana dåliga vanor gör håret mindre ofta:

 • aggressiv färgning - för ofta missfärgning, användning av färgämnen, som innehåller hårda ingredienser. För färgning av försvagat hår är det bättre att välja icke-ammoniakfärger. Deras komponenter fyller hålrummen i hårstrukturen och tämja "disheveled" skalor. Tack vare denna omsorg blir krullarna släta, starka och glänsande på grund av förbättringen av deras förmåga att reflektera ljus.
 • varm styling - vanlig användning av en hårtork, strykning eller tång leder till en förändring i hårets struktur - gör dem smala och bräckliga. För att undvika detta är det nödvändigt att torka håret försiktigt och hålla hårtorken på ett avstånd av 20-30 cm från huvudet. Dessutom innefattar korrekt hårvård periodisk användning av termiska skyddsmedel, som inkluderar fuktgivande och näringsämnen, liksom komponenter som skyddar trådarna från skadliga effekter av ultravioletta strålar;
 • skadliga frisyrer - missbruk av snäva buntar, svansar och flätor kan leda till en ökning av skört hår. Dessutom fixar det använda gummit inte bara håret utan även stramar hårbotten, vilket definitivt inte bidrar till normal blodcirkulation. För att förhindra sådana fenomen rekommenderas det att dra håret i hårda frisyrer mindre ofta. Idealiskt - lös lös. Men om detta verkar obekvämt kan du göra luftiga, svagt vridna balkar och lösa flätor.

Ny teknik i vården av hårbotten

För det första påverkar hårbotten, där deras folliklar är belägna, hårets tillstånd. Därför är det nödvändigt att försörja den med lämplig vård - näring, hydratisering, säkerställa åtkomst av syre och stimulering av blodcirkulationen.

Trichologists rekommenderar att man använder en elektrisk kam för detta. Operationsprincipen är effekten av svaga strömpulser, åtföljd av ozonproduktionen. Det bidrar till att stimulera blodcirkulationen i hårbotten, vilket bidrar till hårets tillväxt och förstärkning.

För att få ett synligt resultat måste du kamma håret i 10-15 minuter dagligen i en månad. Upprepa proceduren 3-4 gånger om året.

Laserkammen fungerar enligt samma princip, men den bör inte användas för att förebygga hårsjukdomar och utan trichologists rekommendation.

Glöm inte om salongförfarandena. Processen för mesoterapi kan till exempel hjälpa till att stärka håret och göra det tjockare - stärka hårrötterna med hjälp av injektioner av vitamin-mineraliska cocktails. Utan tvekan är mesoterapi ett ganska smärtsamt förfarande, vilket dessutom inte kan besegra genetisk och hormonell alopeci. Ändå ger det ett bra resultat i andra fall. Men här borde du inte räkna med en omedelbar effekt - för att göra håret tjockare, behöver du en kurs på minst tio procedurer, en varje vecka.

Och viktigast av allt - inga salongprocedurer hjälper dig om du inte tillhandahåller ordentlig daglig hårvård. Trichologists hävdar att ett synligt resultat kan uppnås genom att använda tvättbara och outplånliga medel. För att göra detta är det nödvändigt att skapa en balanserad skönhetsmeny under ledning av en specialist. Alla produkter som används (schampon, oljor, balsam) bör innehålla komponenter som skyddar och förstärker håret. Det kan vara ingefäraxtrakt, sheasmör, stamoxidin och så vidare. Förresten fortsätter effekten av vissa produkter från den nya generationen även efter att de tvättats bort. Slutlig beröring är användningen av outplånliga serum och sprayer. Och efter att ha tagit bort orsaken till håravfall, rekommenderas det att helt enkelt byta till användningen av kosmetiska linjeprodukter som specialisten kommer att rekommendera.

Ytterligare orsaker till håravfall hos kvinnor

Hårförlust är en vanlig fysiologisk process. Men förlusten av dem i stora mängder och en minskning av hårdhetens täthet indikerar tydligt en viss anomali. Vissa experter hävdar att håret faller kraftigt i åldringsprocessen. Men hur, då, för att förklara sin intensiva förlust av tjejer? Vad är orsakerna till håravfall hos kvinnor?

Hälsoproblem

Hårbotten är en signifikant indikator på hela organismens hälsa. Därför, i första hand med håravfall på huvudet, bör bidragande sjukdomar uteslutas. I synnerhet är terapeutiskt samråd och fördjupad undersökning nödvändig. Om håret faller kan detta indikera omedelbara symtom på sjukdomar som:

 • kolit;
 • enterit;
 • gastrit;
 • tarmdysbios
 • urininfektion;
 • endokrin patologi av sköldkörteln;
 • onkologiska sjukdomar;
 • hormonella störningar.

påkänning

Stressstater kan provocera förekomsten av många sjukdomar och störningar i kroppens funktion, inklusive symtom som håravfall. Följande faktorer har en negativ effekt:

 • erfarenhet;
 • mental överbelastning
 • nervstopp
 • brist på sömn

Det är viktigt att symptomen på stresseffekter inte visas omedelbart, men bara efter en tid.

Det finns också fall av håravfall på grund av plötslig stress. I synnerhet betecknas denna sjukdom, som telogen miasma, vilket innebär en allmän uttunning av håret som är karakteristiskt för hela hårbotten.

Med en stark chock kan hårsäckarna gå in i viloläge för tidigt och varför hårväxten stannar. Detta tillstånd kan vara i flera månader, med hår som faller kraftigt. I de flesta fall manifesterar telogen miasma sig under graviditeten, efter abort, samtidigt som man tar preventivmedel i fallet med en otillräcklig diet.

Temperaturförändring

Ofta är orsaken till håravfall hos ungdomar, och även i ung ålder, missbruk av moderna stylers för curling och straightening curls. Trots att de här enheterna är gjorda med hänsyn till den senaste tekniken och används tillsammans med värmeisolerade lotioner och sprayer, orsakar de skador på det hårlösa håret som verkligen är irreparabelt.

Externa faktorer kan också påverka hårlinjen på huvudet. På vintern, hypotermi och på sommaren - exponering för ultraviolett strålning, förstör håret, och de faller starkare.

Brist på vitaminer

Det fysiska tillståndet och utseendet hos en person beror direkt på kvaliteten och kvantiteten av vitaminer som kommer in i kroppen. Gynnar hårets försämring och avsaknaden av sådana vitaminer som B, C, D, E, samt brist på koppar, magnesium, järn, zink.

Om det inte är möjligt att göra en balanserad diet av vitaminerrika livsmedel är det extremt viktigt att man regelbundet tar mineral och multivitaminkomplex.

dieter

Förekomsten av en sådan cliché som en vacker kvinna inte kan vara fet har lett till en mani för olika dieter. Samtidigt tänker få människor på effekten av en strikt livsmedelsrestriktion. Inte det bästa sättet återspeglas i utseendet och plötslig viktminskning.

Funktionerna av fettvävnad inkluderar sådana åtgärder som:

 • kvinnlig hormonproduktion;
 • deltagande i metabolism av liposoluble mineraler och vitaminer.

Som ett resultat av den snabba förlusten av kroppsfett som skadar hårets yttre tillstånd, varför faller de tungt. Med någon kost tar en förutsättning vitaminer.

Graviditet och amning

Under graviditeten är det brist på många näringsämnen i kvinnokroppen. Varför händer detta? Eftersom de flesta är tillbringade på fostrets utveckling. Födelseprocessen åtföljs av en naturlig förändring i hormonnivåerna. Laktationsperioden bidrar till utvecklingen av anemi, särskilt om kvinnans diet inte är tillräckligt balanserad. Dessutom åtföljs närvaron av ett spädbarn ofta av en konstant brist på sömn, vilket kan förbättra tillståndet för kronisk trötthet. Mycket ofta faller detta kraftigt hår, och deras tillväxt saktar ner.


Som regel kännetecknas hormonella förändringar, graviditet och stress av enhetlig håravfall. Om symtomen kännetecknas av en riklig hårlinje, kanske är orsaken en allvarligare sjukdom.

Dålig cirkulation

Anledningen till att håret faller kan vara otillräcklig blodtillförsel till huvudkärlen. Som ett resultat får hårsäckarna inte den nödvändiga näring för livet, och håret börjar helt enkelt "dö av". Orsaken till kränkningen av blodflödet är ofta förekomsten av osteokondros eller några hjärt-kärlsjukdomar.

Koffeinerade drycker, som starkt te eller kaffe, har också en skadlig effekt på blodkärlen. När de används är dessa drycker smalade kärl. Dålig effekt på blodförsörjningen och alkoholmissbruk, med deras styrka spelar en sekundär roll.

Smittsamma hudsjukdomar

Om det finns en vit spets på ett lös hår, kan detta indikera en hudsjukdom. Den vanligast observerade parasitiska eller svampinfektion. Förutom håravfall, följs sådana sjukdomar ofta av klåda. Även hår faller vid sådana diagnoser som:

 • seborré - en sjukdom som härrör från störning av talgkörtlarna
 • demodikos eller pedikulos - sådana tillstånd orsakas av närvaron av parasiter, hudmider eller löss, vars vitala aktivitet negativt påverkar organismens reaktioner.
 • psoriasis är en kronisk sjukdom som manifesterar sig som utseendet på rosa eller röda plackar inte bara på kroppen utan också på hårbotten.
 • Neurodermatit - en sjukdom som manifesterar sig särskilt allvarlig klåda på natten
 • svampinfektioner - ringorm och liknande sjukdomar tillhör denna stora grupp.

Behandling av hudinfektioner är ineffektiv hemma. I de flesta fall krävs hjälp av en kvalificerad professionell.

Hormonala störningar

Brott mot den hormonella bakgrunden är nära förknippad med intensiv håravfall. Om detta tillstånd orsakas av graviditet, puberteten eller klimakteriet, bör situationen inte orsaka mycket oro. I princip är processen tillfällig och efter ett tag återgår hårväxten till normalt och du kommer märka att håret inte faller längre.

Helt annorlunda är problemet med hormonellt misslyckande i sjukdomar i sköldkörteln. Samtidigt produceras inte nödvändiga hormoner av kroppen eller deras kvantitet räcker inte. Som ett resultat är det metaboliska störningar, och håret förlorar vitaminer och proteiner, blir sköra och torra. Ignorerade symtom och försummelse av problemet kan leda till fullständig skallighet.

Androgen alopeci eller ärftlig alopeci

Androgen alopeci är en sjukdom som är svår att behandla. Det resulterar i håravfall på grund av innehållet i kroppen av en stor mängd androgener - manliga könshormoner. Normalt är dessa hormoner närvarande i någon kvinnas kropp, och deras antal är balanserat i förhållande till östrogen - de kvinnliga könshormonerna. Med en överträdelse av förhållandet mellan androgener och östrogener börjar utvecklingen av stark skallighet.

Orsaken till håravfall kan vara ökad känslighet mot androgener i hårsäckarna. Oftast är den här egenskapen ärvd tillsammans med generna. Om minst en av föräldrarna hade problem med håret upp till 30 års ålder, så är det troligt att både barn och barnbarn kommer att vara benägen för tidig skaldnad. Denna gen är extremt stabil och vidarebefordras från generation till generation.

Traumatisk alopeci

Till de förvärvade typerna av skallighet kan hänföras till faktorer som bidrar till långvarig spänning av håret och kemiska effekter på dem. Samtidigt är orsaken till att håret faller letar efter någonting, men inte direkt påverkat. Av någon anledning lägger de flesta kvinnor, som tar hand om extern skönhet, inte vikt vid kroppsreaktioner. Processerna med skadliga effekter innefattar:

 • perm;
 • färgning;
 • byggkrullar;
 • täta svansar
 • Afrikanska flätor;
 • dreadlocks.

Ju tidigare orsaken till håravfall identifieras av kvinnor, och ju mer noggrant symtomen på det bidragande tillståndet studeras, desto större är risken för fullständig eliminering av problemet. Ett individuellt utformat behandlingsprogram hjälper till att bevara håret och förbättra sitt tillstånd. Naturligtvis förutsatt att de viktigaste rekommendationerna kommer att utarbetas av en professionell expert.Nästa Artikel
Användningen av vitaminer i grupp B för att behålla hårets skönhet: B1, B6 och B12