Så här lyser du svartfärgat hår: tips, tricks


Alla tjejer älskar att förändras och experimenterar med deras utseende. Brunetter undrar hur de ska se ut med blont hår och vice versa. Men svarta färger har en nackdel: efter dem är det ofta omöjligt att måla om i någon färg. Detta ställer frågan om hur man lyser svartfärgat hår. Vad som bara inte kommer upp med det rättvisa könet, att återvända sina lätta strängar och inte förbli helt utan dem.

Sätt att förtydliga

För att lätta håret är det nödvändigt att tvätta bort färgen. För detta ändamål oxideras färgpigmentet, t ex med hjälp av väteperoxid. Denna metod är mycket skadlig för lockar, så det används huvudsakligen i fallet när håret är rent svart.

En mer mild metod är en betning. Det består i att avfetta det övre skiktskiktet med hjälp av speciella ämnen, öppna den centrala delen av håret, påskynda de metaboliska processerna. Effekten av medel på håret i denna metod sker mindre i tid än i föregående.

Ljussmaskar köps i affären eller görs personligen från naturprodukter. I det första fallet förändras krullarnas färg dramatiskt, i andra - endast 1-2 toner. Du kan använda blandningen hemma, enligt anvisningarna. Det är självklart bättre att lätta upp trådarna i salongen, eftersom specialisten är mer erfaren i dessa frågor och känner till alla subtiliteter. Men det kommer att kosta extra pengar.

Det måste komma ihåg att ju mörkare håret desto svårare är det att lätta det. Graden av förtydligande beror också på hur mycket ämne som appliceras på håret, dess temperatur och exponeringsvarighet.

Hur man inte skadar

Vilken blekning som helst påverkar hårstrukturen negativt. Innan du väljer en metod för förtydligande, är det nödvändigt att bedöma deras krullningstillstånd, nämligen deras tjocklek, tjocklek, färg, fettinnehåll, porositet. Efter det är det lämpligt att rådfråga en specialist om hur du ska lätta ditt svarta hår utan skada.

Innan lätta strängarna måste de träna i 3-5 veckor. Under denna tid måste du följa vissa regler:

 • Använd endast schampon på grundval av naturliga ingredienser;
 • se till att det inte finns några sulfater i tvättmedel;
 • Ändra eller behåll inte färgen på strängarna med någon färgämne.
 • försök så mycket som möjligt för att återställa lås av olika närande och fuktgivande masker, det är bra att applicera kokosnötolja för detta ändamål.
 • Använd inte krusjärn, strykjärn och hårtork (du kan använda torktumlaren med kall luft);
 • Avfalla lack, skum, stylinggeler;
 • inte perm
 • gnugga i hårbotten fonder från placenta eller aloe, för att stärka och provocera tillväxten av strängar.

Tips för dem som bestämmer sig för att lysa upp

Om henna någonsin har applicerats på krullarna kan skuggan vara oförutsägbar. Det är därför under de närmaste dagarna efter förfarandet bättre att inte planera allvarliga möten.

Du vet inte hur man ordentligt tänder svart hår och inte misstas med färg? Här är lösningen: Du ska skära av en liten del av strängen, applicera blandningen på den, torka den och utvärdera resultatet. Om färgen visade sig vara äckligt, bör du köpa ett annat verktyg och kontrollera det på samma sätt. Om du gillar resultatet kan du säkert lätta all hår på detta huvud med detta färgämne.

Ljuskrullar med naturliga produkter hemma rekommenderas för tjejer som inte vill orsaka stor skada på deras strängar, eftersom de är säkrare. Denna metod kommer att vara bra i det fallet när det inte finns någon önskan att drastiskt förändra hårets färg. Det är bara för att få reda på hur man ska tända svart hår hemma.

Kamille te

En av de billiga metoderna för att lätta strängarna hemma utan att skada dem är ett avkok av kamomill. Du kan köpa torkade blommor av denna växt i ett apotek eller hälsokostaffär. Koka kamille i vatten med en beräkning av 1 msk. sked (eller en tepåse) blommor per 200 ml vatten, låt dem simma i en halvtimme. Därefter kyles buljongen och filtreras därefter.

Kamille te kan användas på två sätt. Den första är att skölja håret i slutet av tvätten. Den andra är att lägga till ca 2 matskedar te till schampo eller balsam, blanda och tvätta huvudet med denna blandning. Om möjligt, låt trådarna torka ut på gatan under solen - detta kommer att öka effekten.

Kanelmask

Hur annars lättare att lysa svartfärgat hår hemma? Prova kanel. Hon kan curl 1 eller 2 toner ljusare efter varje procedur. Men man måste komma ihåg att trådarna kan få en något kopparfärg på grund av den specifika färgen på kanel.

Innan du använder en mask med kanel i hemmet, bör du vara säker på att du inte är allergisk mot denna produkt. För att göra detta, applicera lite färdiga medel på handens inre yta. Om rodnad, hudutslag, klåda eller andra obehagliga känslor uppträder, är det bättre att vägra detta förfarande och försöka med en annan förtydligande metod.

För att förbereda masken behöver du hugga kanelpinnar eller köpa färdigt pulver. Lägg sedan till det i din hårbalsam (1 matsked. Med kanel för 2 matskedar balsam). Applicera blandningen på rötterna, sedan, med hjälp av en kam, spridda över hela längden av trådarna. En brännande känsla kan kännas på huvudets yta, men efter 2 minuter ska den passera.

Det rekommenderas att montera krullarna och täcka dem med ett duschlock, behåll masken i 4 till 8 timmar, skölj sedan väl med schampo och vatten. Efter applicering kanel hår blir mycket doftande.

Recept hemfärg

Denna färg innehåller inte peroxid, vilket är dess största fördel. Du behöver följande produkter: 1 msk. sked av kamille, honung och kalendula (blommor), 1,5 msk. skedar av välhackad rabarberrot, 50 ml 70% alkohol, en halv liter äppelcidervinäger, 4 små citroner.

Häll ättikan i potten, häll rabarbern där och sätt på elden. Koka och låt sjuda på låg värme i 10 minuter. Häll sedan kamille med kalendula till blandningen, pressa saften från två citroner där, låt den koka i ytterligare 5 minuter. Ställ av pannan, efter att mediet har svalnat, spänna det. Tillsätt honung och juice av de återstående citronerna, blanda.

Färgen appliceras på håret jämnt längs hela längden med en pensel, varar en halvtimme och tvättas av. Men eftersom färgämnet är naturligt kommer det inte att fungera länge och kommer inte att ge en stark effekt. Därför bör du, innan du tvättar håret, regelbundet applicera blandningen (det kan förvaras i kylskåp i upp till tre veckor).

Förtydligande kemikalier

Naturlig färg är bra att använda hemma, det viktigaste är att göra det noggrant och undvika kontakt med slemhinnorna. Men den här metoden kommer bara att gradvis ändra skuggan. Många människor är intresserade av om det är möjligt att omedelbart lätta svart hår på ett sådant sätt att de blir 6-8 tonar lättare. Ja, det är möjligt att göra detta med hjälp av specialsatser för att färga hår hemma. Men det är fortfarande bättre att måla lockar med kemikalier i stugan.

Vilken färg är bättre att lätta svart hår, bara en expert kommer att berätta. När du köper en produkt på egen hand, var uppmärksam på att den var avsedd speciellt för mörka nyanser och inte för blonda.

Förutom färgen i butikerna kan du hitta lysande schampo eller spray. De är huvudsakligen avsedda för lätta trådar, men vissa målade brunetter använder dem istället för masker med citronsaft. Vilken metod att använda beror på hårets tillstånd och hur mycket tjejen skulle vilja lätta sina färgade trådar.

Det finns ett annat kemiskt (men inte godartat) sätt att lätta svart hår - det här är användningen av väteperoxid. Häll vätskan i en mörk glasbehållare med en spray. Varje dag ska produkten sprutas på strängarna, det vill säga användas som en spray. För ett starkare resultat blandas peroxid (2 msk) med flytande tvål (2 msk), appliceras som färg och hålls på huvudet i 15 minuter. Därefter tvättas ämnet av och sköljs slutligen med vatten blandat med äppelcidervinäger.

Att veta de grundläggande sätten på vilka du kan lätta svarta strängar, fortsätt till det lämpligaste för dig, viktigast av allt, skada dem inte på förändringsvägen.

Lightening svartfärgat hår - är det möjligt?

Lysande färgat svart hår är inte en lätt uppgift. Även många professionella frisörer gillar inte att utföra sådant arbete. Det finns dock situationer när vi är redo för mycket, bara för att bli av med svart och bli lättare. Det är möjligt att experimentet med färgning i svart visade sig vara extremt misslyckat, det är möjligt att den enskilda reaktionen inte var densamma som du förväntade dig, och kanske var den permanenta mörka färgen bara tråkig. Det största problemet är att det svarta pigmentet är väldigt stabilt, det suger håret och det är extremt svårt att bli av med det eller att neutralisera det. Och ändå kan du försöka, för det fungerar inte bara för någon som inte gör det.

Sätt att lätta färgat svart hår

Det enklaste sättet är att vända sig till proffs som kommer att lösa lösningen av en så svår uppgift. De kommer noggrant att välja koncentrationen av komponenterna, beräkna exponeringstiden. Om det var bestämt att göra på egen hand och göra förtydligande hemma, måste du vara mycket försiktig, att väga alla risker och möjligheter. Det viktigaste - att försöka att inte skada håret. Naturligtvis kan ett helt ofarligt förfarande för att lätta svart hår inte vara, men det är sannolikt att minska den negativa effekten till ett minimum.

Varning! Var noga med att tänka på två viktiga punkter: Förstärkning av svart hår bör ske i flera steg, detta kommer att bidra till att spara hår, och för det andra, om du nyligen har färgat med henna, kan resultatet av ljussättning med kemiska medel vara oförutsägbart.

Två huvudmetoder används för att förtydliga:

 • kemikalier,
 • folkmekanismer.

I det första fallet kommer processen dock att gå mycket snabbare, och håret kommer att drabbas av mer. Med hjälp av folkmedicin kan du lätta upp med nästan ingen hårskada, men du måste vara tålamod. Om kemiska agens kan klargöras i 2-3 steg, och i vissa fall i 1, då för samma resultat, när du använder folkmedicinska läkemedel kan du behöva 10-12 procedurer.

Upplyst med kemi

Så det viktigaste är den maximala möjliga respekten för håret, så observera att svart hår är bäst neutraliserat i bara tre eller till och med fem steg. Hur mycket specifika förfaranden som behövs beror på hårets tillstånd, använda färgämnen och lätta medel.

Kemiska produkter för lättare färgat hår:

 • remover,
 • etsning,
 • Shampoo djuprengöring.

Tips! Om du först bestämde dig för att lätta ditt färgade hår själv hemma, är det bättre att först konsultera en frisör, vilken metod och vilket innebär att du ska välja. Läs noggrant igenom instruktionerna för alla valda verktyg och följ det exakt.

Hur man använder tvätten

Denna metod är den mest skadliga, men med hjälp av några professionella verktyg kan du till och med bli av med svart färg i ett förfarande, om du kontaktar en skönhetssalong. Hemma är det bättre att använda mer godartade lösningar, eftersom det finns stor risk att bränna håret. Faktum är att tvättkompositionen bryter ner hårstrukturen, vilket gör det möjligt att tvätta ut färgkomponenterna från dem. En sådan åtgärd är i alla fall aggressiv och håret försvagas, blir tråkigt, kan bryta och falla ut.

När ska jag vara uppmärksam på tvätten? Det här alternativet är lämpligt i fall där frågan om neutraliserande svart färg är särskilt akut, när det inte finns någon tid att vänta på naturlig hårväxt, och att titta på dig själv i spegeln är helt enkelt obehagligt. Tyvärr händer det också.

För effektiv avklaring rekommenderas att använda blondonoran. Professional clarifier gör att du snabbt kan ta bort svart färg. När du väljer en tvätt måste du vara uppmärksam på fondernas sammansättning, till nivån för förtydligande, beroende på de ursprungliga tonerna.

För att avlägsna den gamla färgen appliceras agenten på torra trådar, klarar av den tid som rekommenderas i instruktionerna, samtidigt som man klarar av förtydligande. Därefter tvättas huvudet med schampo och appliceras för att neutralisera de aggressiva komponenterna i tvätten. Normalt anges neutraliseringsmetoden i instruktionerna. När behandlingen är klar är det värt att använda en mask för återhämtning, eftersom håret efter proceduren förlorar sitt skyddande skikt och blir sårbart för eventuella effekter. Innan nästa färgning, var noga med att låt ditt hår vila i några veckor.

Tips som hjälper dig att lysa upp svart hår med sex toner:

Vi använder en pickle

Etsning i huvudsak verkar på samma sätt som en tvätt, det vill säga neutraliserar färgpigmentet på grund av oxidation. Som ett resultat avfettas håret, flakorna är öppna, mängden metaboliska processer ökar och håret blir missfärgat. Etsning verkar mer försiktigt än tvättning, därför orsakar det mindre hårskador och är mer lämpligt för hemmavändning.

Oftast används väteperoxid som en pickle. Det här verktyget själv är aggressivt, så du måste behålla sin koncentration och klara av tiden.

Hur man klargör med väteperoxid

Peroxid köper på apoteket. Vanligtvis säljs en 3% lösning där, det är bara vad du behöver. Häll produkten i sprayflaskan så att det är bekvämt att applicera det på håret.

 1. Förberedelse: Använd handskar, gamla kläder, vilket inte är synd att förstöra.
 2. Håret ska tvättas och torka lätt med en handduk.
 3. Var noga med att kamma den noggrant, så att färgen blir enhetlig.
 4. Applicera peroxid i håret med en spray. Du kan göra det genom att dela håret i strängar, så det är lättare att kontrollera om de är helt bearbetade.
 5. Lämna peroxiden på håret och titta på resultatet. Efter ungefär en halvtimme kan du redan kontrollera graden av förtydligande. För att göra detta tvättar vi lösningen från en sträng och ser om färgen passar oss. Håll peroxid på håret bör inte vara mer än en timme.
 6. Skölj huvudet och använd balsam.
 7. Om nödvändigt, upprepa dressingproceduren tills önskat resultat erhålls, men inte tidigare än nästa dag eller varannan dag.

Mer detaljer om fördelarna och förtydligandeförfarandet skrevs i denna artikel.

Varning! Var försiktig, om du, efter applicering av peroxiden på håret, känner obehag, klåda eller bränning, tvätta genast.

Tips! För att påskynda effekten och förbättra effekten, använd värme. För att göra detta kan du wrap huvudet med folie och värma det med en hårtork.

schampon

Med hjälp av schampo kommer det naturligtvis inte att bli helt av med svartfärgat, färgat hår, men du kan inte göra det så radikalt. Användning av schampo med egenskaper för djuprengöring hjälper till att snabbt tvätta färgpigmentet och göra håret känsligare för användningen av naturliga ljusmedel. Detta förklaras av det faktum att djupa rengöringsschampon tränger djupt in i håret, lyfter vågorna och tar bort alla föroreningar. Deras PH är högre än för konventionella produkter, så de hjälper till att minska hårets skyddande fettlager och gör det möjligt att snabbt bli av med den mörka färgen.

Du borde inte förvänta sig ett mirakel från att använda schampo, de kommer inte att göra dig från en brunett till en blondin, och bara hjälpa till att mjuka färgen.

Använd shampoo djuprengöring såväl som vanligt, men proffs rekommenderar inte att använda dessa verktyg på egen hand hemma.

Tips! Om du tar ett vanligt schampo och tillsätt en liten mängd citronsyra eller citronsaft, får du ett mildt medel för djup rengöring. Syra hjälper till att neutralisera färgen, eftersom det förstör färgpigment.

Lightening folk remedies

Om problemet med ljussfärgat hår inte är så allvarligt, behöver du inte radikalt rätta färgen, du kan använda folkmedicinska lösningar. De kommer att hjälpa till att lätta upp till 1-2 toner, men utan att ha på sig frisyren.

Folkmedel för förtydligande:

Dessa enkla lösningar appliceras i form av en mask, i viss utsträckning avfettar håret och neutraliserar det svarta pigmentet. För att förbättra effekten av ljusmedel tillsättes oljor, till exempel oliv eller burk och huvudet värms med en handduk efter applicering.

Om du gör ljussmaskar två gånger i veckan, då efter 3-4 veckor kan du helt bli av med svart färg och utan att skada ditt hår alls.

Så om du har färgat svart hår och du behöver lätta det, välj ett av sätten, men var noga med att notera att ju mer märkbar och snabbare effekten är desto mer aggressiv blir det. Om du har starkt, sunt tjockt hår kan du försöka ta chansen, men om de är tunna och svaga bör du noggrant väga behovet av lätta och det är bättre att göra det på en professionell frisör.

Se även: Hur man självhäftar från en brunett till en blondin (video)

Hur man lättar det svarta håret?

Varje kvinna från tid till annan kommer tanken att ändra något i sin egen bild. Och ibland drabbar radikala förändringar. Till exempel vill jag vända mig från en brinnande brunett till en mild blondin. Eller vice versa. Ibland är sådana experiment ganska framgångsrika. Men erfarenheten visar att kvinnor förr eller senare återvänder till sin vanliga stil. Här är bara lättnad färgat svart hår utan skada är mycket svårt.

Innehåller brunetter

Mörkt av naturen håret i sin struktur är mycket annorlunda än ljus. Efter många studier har forskare funnit att även mängden hår beror på deras naturliga nyans. Mörkare vanligtvis mindre, men de är mycket tjockare och hårdare. Svart lockigt hår har också en oval, nästan platt sektion.

Av de två typerna av melanin (ett färgpigment som produceras av melanocyter i hårbotten) dominerar eumelanin i brunetter vilket ger en mörkbrun nyans. Om mängden gulrött pigment (pheomelanin) är obetydligt, ser håret ut svart. Ju större det är desto ljusare är tonen brun. Det är på grund av dess olika proportioner att den naturliga mörka paletten har så många olika toner.

När eumelanin förstörs under påverkan av kemiska reagenser (vid ljussättning eller färgning med ammoniakfärger) eller ultraviolett (om den är lång under öppen sol), förvärvar den en gulaktig röd färg, vilket nästan är omöjligt att bli av med. Det är därför som en naturlig brunett ursprungligen skulle överge tanken på att måla sig, till exempel i den arktiska blondinen.

Större densitet av keratin vågar, som bildar det övre skyddsskiktet, lägger till det svarta håret i jämförelse med ljusstark styvhet. Det finns flera av dem och de passar närmare varandra. Och för att lätta det mörka håret måste keratinskiktet lossas, eftersom det är under det att färgpigmenten är belägna.

Därför måste brunetter använda starkare medel för blekning än blonda hårägare.

Svart färg

Det verkar som om det i detta fall inte borde vara ett problem att förtydliga det svarta håret, som konstgjordes i denna färg. För att kunna införa ett mörkt pigment i dem har keratinskiktet redan lossnat. Det är bara att behandla håret med en komposition som neutraliserar den och tvättas ut ur håret. Men det beror allt på färgens kvalitet och hårets tillstånd.

Basmibaserade naturfärger tvättas ut snabbare, eftersom grönsakspigment är mindre resistenta. De kan inte tränga djupt in i hårstrukturen och fungera som en tonic som återstår på hårets yta. Efter en tid tvättades de helt av, även utan användning av speciella klargörande medel.

Men moderna professionella färger innehåller mikropigment och speciella formler som hjälper dem att tränga djupt in i håraxeln och få fotfäste där.

Billigare hushållsfärger har inte denna förmåga. Men de förstör keratinskiktet mer. Håret efter appliceringen blir porös, bryts, passar in i håret och även efter en svag inverkan på dem kan ljusmedlet permanent försämras.

Sätt att förtydliga

Som du kan se är det inte så lätt att bli av med svart. Därför bör blondiner tänka på hur man bestämmer sig innan de färgar sitt tunna hår radikalt mörkt.

Naturliga brunetter bör vara medvetna om att efter hårbotten blir håret inte lika frisk och glänsande som tidigare. Dessutom kommer de att behöva noggrann vård och kanske regelbunden toning för att bli av med den obehagliga gula nyansen.

Professionella sätt

Alla extrema omvandlingar, enligt de flesta kvinnor, är bättre att göra i stugan. En bra mästare har mer eller mindre regelbundna sådana kunder. Därför har han redan erfarenhet av en radikal färgförändring.

I händerna på en professionell är du minst försäkrad av att ditt hår kommer att bli hopplöst, vilket ofta är fallet efter hemförsök. För att lysa svart hår i salongen används vanligtvis ett av följande sätt: tvättning, pulver eller pasta.

tvätta

För naturliga brunetter är inte ett alternativ. Sammansättningen av det här verktyget är det svagaste bland alla andra och det maximala det kan - Lätt lossa keratinskiktet när du vill ge svart hår en röd, brun eller blåaktig nyans genom efterföljande användning av tonic. Men detta är dess plus - det skadar minimalt håret.

Användning av tvätt rekommenderas om färgen som erhålls under färgning är för mörk. Det hjälper bra att bli av med rester av mörk färg från blont hår, när det mesta av det redan har städats naturligt.

För flera användningsområden är det möjligt att lätta färgat hår på detta sätt med 2-3 toner.

pulver

I de flesta fall, för att lätta svart hår, föredrar både naturliga och färgade yrkesverksamma att använda pulver. Det köps dock alltmer för hemmabruk.

Jämfört med traditionella färger har det ett antal fördelar:

 • brukar inte innehålla ammoniak och har ingen karaktäristisk stark lukt;
 • ekonomiskt och perfekt fördelat genom håret;
 • perfekt för blekningstips
 • spridar inte och tillåter att ljusa endast valda zoner eller strängar;
 • mindre irriterande och skadar hårbotten när de kommer på rötterna;
 • kan du lätta håret i en användning från 2-3 till 7-8 toner;
 • appliceras på ett öppet sätt, vilket möjliggör kontinuerlig övervakning av processen.

Dessutom finns i pulver av bra tillverkare alltid ett lila eller blått pigment som neutraliserar oönskade yellowness som redan är i färgningsprocessen.

De flesta pulver gör det möjligt att använda olika procentandelar av ett oxidationsmedel, vilket gör det möjligt att arbeta relativt säkert även med skadat och mycket torrt hår.

pasta

Pastan används huvudsakligen för missfärgning av ljusbrunt eller blont hår som har blivit svartmålat. I kompositionen är det förutom lättnadskomponenterna vanligtvis fortfarande ämnen som mildrar skadliga effekter: vitaminer, naturliga oljor etc. Men de försvagar också effekten av pastan och kan i högsta grad ta bort upp till 6 toner.

Det är dyrare pasta än pulver och dess förbrukning är mer, så för en sådan belysning i kabinen kommer att behöva betala mer pengar.

Men pluset är att med det korrekta valet av oxidationsmedel och den exakta överensstämmelsen med tekniken för att applicera håret efter proceduren, fortsätter den levande, mjuk och silkeslen. Det är lätt att återställa på bara några veckor med balm och masker.

Folkmekanismer

Hemma kan du försöka missfärga färgade hårdmetallfärger i svart hår. För att påbörja sådana förfaranden, företrädesvis inte tidigare än två veckor efter färgning. Och det är definitivt inte värt att räkna med snabba resultat. Tålamod och beständighet - detta är det viktigaste villkoret för säker hembelysning.

Här är några av de medel som våra farmor och mormor hade för detta:

 1. Väteperoxid. Perhydrolblondiner under det senaste århundradet var hjältar av populära skämt. Den missfärgning av svart hår på detta sätt gav en ljusgul kyckling nyans, som var igenkännlig och svarade inte ens till nyans balm. Visst, ibland med hjälp av violett "Irida" var det möjligt att vända den till musgrå, men de flesta nyblanketter föredrog att förbli i gult. Nu i sin rena form använder ingen peroxid eller 9-12% oxidator.
 2. Kefir mask. Det klarar sig ganska bra med uppgiften och skadar håret mycket mindre än en professionell "blekmedel". Du kan laga den genom att blanda en halv kopp kefir med juice från hel citron, 50 gram vodka och två äggulor. Kompositionen fördelas jämnt genom håret, huvudet är inslaget. Behåll denna mask måste vara några timmar (eller gå över natten). Det löser försiktigt men säkert pigmentet och på morgonen kan du förlora upp till 2-3 toner.
 3. Kamomill med rabarber. Ett tidtestat och relativt säkert sätt att göra en tvätt. Krossad rabarberrot på mycket låg värmekokning i en halv liter vinäger i 10 minuter. Kasta i en matsked torkade kamilleblommor och kalendula och koka i ytterligare 5 minuter. Torka buljongen och låt den svalna. Lägg sedan till en matsked honung, 50 ml brandy och samma mängd nypressad citronsaft. Blandningen kan förvaras i en välsluten burk i kylskåpet i 21 dagar. Applicera en halvtimme före varje tvätt med pensel som vanligt färg. Skölj sedan huvudet med en lösning av läsk (en matsked per liter vatten) för att neutralisera vinägerna helt.

Dessa recept kan inte användas för eventuella kränkningar av huvudets hudintegritet - det kan orsaka allvarliga irritationer och inflammatoriska processer.

Extra försiktighet

För att minimera skada på håret i blekningskompositionerna, före lätta det svarta håret, behandla dem med användbara masker i flera dagar i rad. Kemiska produkter appliceras endast på det smutsiga håret, så att skiktet av naturligt fett skyddar dem från stark torkning.

Under inga omständigheter kan du hålla blekningskompositioner längre än den tid som rekommenderas i instruktionerna.

Ge en lättare hårvård och noggrann hemvård:

 • Använd endast schampo och balm för skadat eller blekt hår;
 • vägra åtminstone de första två veckorna från varm styling;
 • När du torkar en hårtork, var noga med att använda termiskt skydd.
 • Applicera med UV-filter innan du går ut i den öppna solen;
 • Missbruk inte lack och andra stylingprodukter.

Regelbunden användning av regenererande masker hjälper till att snabbt återställa naturlig glans och elasticitet mot blekt hår. Använd och massage huvudet med naturliga eller eteriska oljor. Det är önskvärt att göra det 1-2 gånger i veckan. Det ger näring och stärker rötterna, reglerar talgkörtlarna och även superlättar stress och ökar sömnen. Så gör denna procedur bättre på natten.

Hur man lyser svart hår? 15 metoder

Svart hår ser ganska elegant ut, eftersom den här färgen för många är förknippad med konservatism, rikedom och sinnesro. Samtidigt vill nästan alla ägare av svarta krullar ändra sin stil, bland annat lätta håret. Svarta trådar är de mest opraktiska om en sådan förändring, för innan du gör ett färgämne i en annan färg är det nödvändigt att lätta dem. Resultatet av ett sådant förfarande kan inte alltid vara det som förväntas.

Folkmetoder - de bästa hjälparna i lättare svart hår

 1. Kamilleinfusion. För att göra detta, brygga 3 påsar med vanligt te med kamille smak med en liter kokt vatten. Denna användbara tinktur bör stå i ca 2 timmar. Varje gång du måste tvätta håret med schampo måste du tvätta håret med denna infusion. Denna buljong tvättas inte av. Denna typ av procedur utförs minst 3 gånger i veckan. Det är inte så svårt att lätta svart hår, för i ungefär en månad kommer resultatet att märkas.
 2. Väteperoxid. Det är viktigt att välja peroxid i enlighet med krullarnas styrka och tjocklek. Om håret är tunt bör de behandlas med peroxid 5-6%. Om en kvinnas hår är stark och tjock bör substansens styrka uppgå till 12%. I processen av ett sådant förfarande måste blottläggas med svart peroxid. Ju längre agenten kommer att vara på huvudet desto större blir effekten. Det viktigaste är att inte överdriva peroxid på huvudet, för det här är hur du kan bränna dina egna krullar.

Det här är inte att säga att effektiva hemmetoder för lättare svart hår hjälper en tjej att bli blond, men de kan verkligen göra strängar ljusare med flera toner.

Lightening svart hår med kosmetologi

För att lösa problemet med att klargöra svarta trådar är det bäst att konsultera en kvalificerad professionell. Befälhavaren kommer alltid alltid att välja koncentrationen av komponenter och bestämmer med precision det inställda tidsintervallet för att lätta en specifik hårtyp. När du köper några butiksskapande verktyg på egen hand borde du alltid förtydliga om den är avsedd för svarta lockar. Svart hår kan bli lättare, för i alla detaljhandelskedjor finns speciella lätta schampon som hjälper till att klara av den här uppgiften.

Om emellertid flickan bestämde sig för att lätta det svarta håret hemma måste hon väga allt bra och tänka över det noggrant, för det här är ganska komplicerat och ibland riskabelt. Ju svarta tonhår i kvinnans hår desto svårare är det att lätta på det. Om någonsin krullor färgades med henna kan det få ett oförutsägbart resultat. Lättnad av svart hår på en kvinna i taget är inte gjort, eftersom det är skadligt för strängarnas hälsa. Det skulle vara att föredra att utföra ett sådant förfarande i flera steg.

Markera som ett sätt att lätta håret

Du kan gradvis utföra proceduren för förtydligande av svarta lockar när du använder markering. Idag är den här metoden ganska populär. För genomförandet måste du blanda det klargörande pulvret, liksom 12% oxidationsmedel. Dessa komponenter är förköpta i specialaffärer som säljer professionell kosmetika.

I början av ett sådant förfarande bör du skära folien i remsor, vars bredd är cirka 10 centimeter och längden - 30 centimeter. Nästa måste du ta en tunn hårsträng. Under den är innesluten folie. Nästa hår ska appliceras färg. Efter det måste folien vikas upp till rötterna. Samma bör upprepas med andra krullar. Efter 30 minuter rekommenderas färgen att tvätta håret. Nästa belysning kan utföras efter 3 veckor.

Klassisk eller traditionell markering är ett förfarande där du måste använda speciell färg och folie.

Använda honung för att lätta håret

Många moderna tjejer är inte glada att ha svart hår. Hur man lättar dem, inte alla kvinnor vet, men det finns många recept för att klara det här problemet. Och ett av dessa recept är att använda honung. Du kan applicera honung direkt på krullarna som en mask. Du kan också lägga till en liten mängd vatten på den medan du gör det flytande. Så det blir lättare att applicera honung på huvudet. Denna produkt appliceras på vått hår, och sedan läggs en plastduschlock på huvudet. Honung på håret ska vara ungefär en halvtimme, varefter den tvättas av med schampo.

Du kan också skapa en effektiv ljussmask för hår, blanda i lika delar olivolja och honung. För att lägga till ytterligare näringsvärde för masken rekommenderas att lägga en halv banan till blandningen. Vidare anbringas en sådan komposition på håret.

Honung läggs också ofta till balsam. För att göra detta, skaka grundigt flaskan med en kosmetisk och honung tillsatt, så att komponenterna blandas. För att använda en sådan balsam är det nödvändigt, som tidigare, efter tvättning av ett huvud. Detta hjälper till att snabbt lösa problemet med hur man lyser svart hår.

Honung är ett utmärkt naturmedel som inte bara kan ge näring och fuktar håret utan också lätta det.

Citron för att lysa svart hår

När citronsaft appliceras på hårsträngarna, och då är håret utsatt för solen, börjar syra i citronsaften att aktiveras och öppnar hårlampan för att gradvis rengöra pigmentet. Citronsaft kan torka hår, och därför måste du använda luftkonditionering efter varje förfarande.

För att applicera citronsaft på huvudet måste du blanda 100 ml nypressad citronsaft med 100 ml vatten i en sprayflaska. Det är nödvändigt att applicera denna blandning rikligt på rena fuktiga lockar. Därefter får håret torka i solen i minst 1 timme.

På grund av det faktum att citronsaft kan torka trådarna är det värt att tvätta dem efter en timmes exponering för solen, så att de inte verkar blekna och förorenade.

En liten citronsaft kan också blandas med olivolja, honung eller kamillektinktur. Detta kommer att hjälpa till i frågan om lätta hår. Svarta lockar är inte så lätta att ljusna, men den här blandningen klarar det snabbast.

Sedan antiken har citronsaft använts som ett naturligt lättmedel för hår, och denna komponent är verkligen mest effektiv vid lätta svarta krullningar.

Brightening hårmask

Om du vill lysa svart hår kan du skapa en tändmask. För att göra detta måste du kombinera citronsaft, kamomillte och kanel. Detta kommer inte bara att lätta håret, men också stärka dem, samt lägga till näring till håret, särskilt om förutom denna blandning läggs grekisk yoghurt och äggulor.

För att förbereda en sådan mask måste du brygga 3 påsar kamillete i 200 ml vatten. Det är nödvändigt att koka denna blandning i 10-15 minuter, varefter den avlägsnas från värmen och kyler. Tepåsar kan erhållas och pressas sedan citronsaft i kyld te. Därefter tillsätts 2 teskedar av grekisk yoghurt, 2 eller 3 äggulor och 2 tsk kanel till blandningen.

Det rekommenderas att sätta en sådan mask på håret från rötterna till spetsarna. Därefter läggs ett duschlock på huvudet och blandningen på håret förblir i upp till 4 timmar, varefter ringen är väl tvättad. Detta kommer att ta bort alla spår av masken från håret.

Du måste ange denna mask minst en gång i veckan i flera veckor för att se viktiga resultat. Ju fler gånger du applicerar en mask, desto ljusare blir ditt hår.

Kosmetika för att lysa svart hår

Det är också möjligt att använda ett färgkit för att lätta svart hår. Om du snabbt vill lätta de mörka krullarna och inte förvänta dig samtidigt några veckor, tills de naturliga komponenterna börjar fungera, finns det möjlighet att måla trådarna hemma. Även om sådana verktyg har en betydande risk är de fortfarande ganska effektiva.

En tjej kan prova en lätta balsam och schampo. Det finns bra balsam och schampon i butikerna, som är utformade speciellt för gradvis ljusning av lockar, som börjar fungera efter flera på varandra följande tvättar.

Du kan också spraya på hårfärgningsmedlet. Förutom balsam och schampon för att lätta svart hår, finns det speciella sprayer som fungerar på samma sätt som citronsaft. Flickan behöver bara applicera sprayen på de lite fuktiga hårsträngarna och aktivera den sedan med en hårtork eller med hjälp av exponering för solen.

Regler för användning av kosmetika för lättare hår

 • Det är nödvändigt att använda ljussmedel för mörkt hår, som gjordes på grundval av naturliga ingredienser.
 • Det är viktigt att inte applicera schampon som innehåller sulfater för att lätta håret hemma. Sulfater tillsätts nästan varje tvättmedel för att bilda ett skum. Kosmetika för hårvård som inte innehåller sulfater, är inte lätt att hitta. De farligaste kemiska tillsatsämnena i denna kategori är ammoniumlaurylsulfat och natriumlauryl (laurel) sulfat.
 • Använd inte kosmetika avsedda för färgat hår. Effekten av dessa balm och schampo är riktad speciellt för att bibehålla hårets skugga.
 • Om möjligt kan du applicera naturlig kokosnötolja, tack vare vilken strukturen hos kvinnliga krullar återställs och näring. Om detta inte är möjligt är det också acceptabelt att använda andra produkter och oljor, vars effekt är inriktad på näring och återhämtning.
 • Värm inte dina egna lockar. Det är viktigt att utesluta användning av hårtork, nivelleringsjärn, pleyk. Om hårtorket har en "kall luft" -funktion, kan du använda den i det här läget.
 • Olika medel, t ex mousses, geler, lacker, skum, kan förstöra krullarnas struktur. En månad innan du ska lysa svart hår är det viktigt att överge deras användning.
 • Det är också förbjudet att göra perm-förfarandet innan lätta håret och efter det.
 • Att använda medel baserade på placenta eller aloe vera, som måste gnidas i hårbotten, kommer att ha minst en gång i veckan.

Varje medel för att lätta håret skämmar hårbotten, och därför är det nödvändigt att följa vissa regler för att minimera skadan, en månad före ett sådant förfarande.

Kanel som en hemlagad hårklarare

Det finns många recept för kanel som ett hemljus. Denna komponent används både oberoende och i kombination med andra komponenter.

 • För att skapa en blekningsblandning är det värt att späda kanel med renat vatten i ett förhållande 1: 1. Komponenterna rekommenderas att blandas noggrant för att få en krämig konsistens, varefter du kan gå vidare till processen med blekning av svarta krullar. Färgkompositionen appliceras på rena och våta strängar. Vidare är det fördelat över hela längden av håret och huvudet är täckt med en duschlock eller plastpåse. Kanel håller på håret så länge som möjligt.
 • Det finns ett annat recept, enligt vilket du måste blanda i lika stora mängder naturlig honung och kanelpulver. Om honungen är mycket tjock måste den värmas upp i ett vattenbad eller förtunnas något med rent vatten. Principen att applicera en sådan blandning för att lätta svart hår liknar den tidigare.
 • För att uppnå inte bara hårförtydligande, men också deras omsorg, är det nödvändigt att blanda kanelpulver, olivolja och flytande honung. Andelen av en sådan mask kommer att vara 3: 2: 2. Blandningen bör blandas tills den bildar en homogen massa och appliceras på fuktiga och rena krullar i minst 6-8 timmar.

En speciell komposition baserad på kanel för att lätta svart hår när den appliceras korrekt kommer att ge en estetisk och helande effekt.

Hur tänder man mörkt hår hemma?

Tjejer älskar alltid att experimentera och prova nya saker, oavsett om det är matlagning, dräkt eller hår styling. Du kan inte ha en klänning varje dag, även om det är "din favorit". På samma sätt kan du inte ha samma hårfärg året runt. Varje säsong har sina egna krav och trender.

Citronsaft

Mörka lockar under sommarmånaderna ser hårt ut, och de vill bleka. Men du undviker det eftersom du inte vill använda kemikalier för förtydligande? Oroa dig inte, det finns många sätt att lysa svart hår utan att skada. Alla metoder innehåller naturliga ingredienser och är därför 100% säkra.

Hur lättar man färgat mörkt hår med färsk citronsaft? Citron hjälper till att lätta svart hår och bli av med mjäll. Om du sätter ett citron på dina färgade trådar och sitter ett tag i solen, aktiveras citronsyra i citronen. Applicera alltid SPF 30+ solskyddsmedel på ditt ansikte och utsatta områden för att skydda din hud mot solbränna. Citronsyra tar bort den mörka skuggan väl, och krullarna blir mycket ljusare.

Torka 100 ml citronsaft med vatten (1: 1) och häll i en sprayflaska. Det resulterande klargörande citronvattnet appliceras på rena strängar och rötter, tvättas bort på ungefär en timme. Men överstiga inte tiden (högst 1 timme), annars kommer dina målade krullar att bli tråkiga och utmattade. För att uppnå bästa resultat kan du lägga till ett apotekskamomill eller honung till denna blekningsblandning. För att klargöra, rekommenderas att tillsätta citronsaft till vanligt schampo och tvätta det med huvudet i 1-2 veckor. Endast citronsaft måste vara fräsch. Efter användning är det bäst att fukta krullarna med hjälp av luftkonditionering.

Citron hjälper till att lätta svart hår och bli av med mjäll.

Häll en liten mängd färsk citronsaft i en plastskål. Tillsätt balsam i lika stora proportioner och blanda ingredienserna väl med en plastpisk. Skydda dina kläder och hud med en handduk runt axlarna. Blanda ljussättet och gnugga det i rotzonen med massörrörelser, sprida försiktigt kammen över strängarna och i rotzonen. Sitt i solen i en och en halv till två timmar. Skölj lättmask under rinnande vatten och använd en balsam eller balsam. Använd detta hemhjälpmedel för att lysa färgade trådar varje vecka tills du får önskad nyans.

Så att bleka krullar med honung och ättika

Hemma kan mörkt hår tändas med en blandning av honung och ättika blandat med vatten, men ibland efter detta kosmetiska förfarande ser de ut torra. För att undvika denna oönskade effekt rekommenderar trichologer att lägga till några droppar olivolja i lysande blandningen. Du kan fukta strängarna och rötterna med hjälp av en balsam med tillsats av kokosnötolja.

Svart hår lyser med äppelcidervinäger

Bee honung innehåller i sin sammansättning förutom näringsämnen och vitaminer en liten mängd väteperoxid, vilket är ett utmärkt klargörande medel. När man använder mörkbi honung är klareringsprocessen förbättrad. Men det här verktyget bör användas med försiktighet, eftersom honung kan orsaka allergier. åtgärder:

 • till 100 g honung måste du tillsätta 200 ml ättika utspätt med vatten och 10 gram kanel (kanel);
 • Sprid den resulterande vattnet på basalzonen och trådarna, linda huvudet med en film, tvätta den på en halvtimme.

Förtydliga hemligheter

Hur tänder håret med henna? Om du blandar ett apotekskamomill och hennapulver (färglöst), ökar ljusförändringen signifikant. Detta är en av de bästa naturliga klargörarna, med vilken du kan lätta svarta målade strängar. Denna metod är 100% säker för deras hälsa. Masken av färglös henna och farmaceutisk kamomill är inte bara en naturlig och lättillgänglig kosmetik, det orsakar mycket sällsynta allergiska reaktioner.

Henna för förtydligande - ett bra alternativ som har använts sedan antiken

åtgärder:

 • en liten mängd färglös henna och torr farmaceutisk kamomill blandas i plastskålar;
 • tillsätt vatten till blandningen, blanda ingredienserna noggrant tills en homogen uppslamning erhålls och applicera på basalzonen och strängarna;
 • täcka huvudet med ett paket;
 • Skölj under vatten under vatten.

Hur lättar håret med farmaceutisk kamille? Kamomillapoteket har funnit sin breda fördelning inom kosmetologi och medicin på grund av dess unika egenskaper. Denna blomma innehåller värdefull eterisk olja, flavonoider, koumariner, kolin. Kamille är främst känd för sina antibakteriella, antiinflammatoriska och antivirala effekter. Kamille te kan bli full i akuta och kroniska inflammatoriska processer. Denna växt kan användas i form av avkok och tinkturer, utåt och inåt. Kamille är ett av de bästa alternativen att lätta håret utan mycket skada på deras hälsa. Effekten av blixten ökar om du kommer att vara i solen med denna mask, men glöm inte att sätta solskyddsmedel på huden. Avkok av torr farmaceutisk kamomill (rumstemperatur) bör appliceras på rötterna och strängarna. Skölj med vatten efter en halvtimme.

Kamomillapoteket har funnit sin breda fördelning inom kosmetologi och medicin på grund av dess unika egenskaper

Användbara tips

Vita krullar kan använda:

Hur lättar man färgat mörkt hår med honung? Väteperoxid som ingår i naturlig honung är känd för sina ljuseffekter. Dessutom fuktar bi honung och ger krullarna en naturlig glans. Blanda en liten mängd vatten med honungsbi för att göra en tunn gruel och applicera den på rötterna och strängarna. Efter en halvtimma, tvätta av ljusmask och tvätta håret med schampo.

För att klargöra kan honung läggas till balsam och sköljas med huvudet. För att förbättra klargöringsprocessen i honungsmaskan rekommenderar trichologer att lägga till kokos eller olivolja, en banan.

En av de billiga metoderna för att lätta strängarna hemma utan att skada dem är honung.

Hur lättar håret med C-vitamin tabletter? Vitamin C eller askorbinsyra hjälper inte bara att lätta håret utan mycket hälsorisk, men håller dem också friska och glänsande. Du kan köpa tabletter med vitamin C eller ampuller askorbinsyra i närmaste apotek. Det är ett säkert och effektivt botemedel mot färgade strängar och rötter. Tabletterna kapsar noga, tillsätt till schampo eller balsam, applicera på rötterna och strängarna. Skölj med vatten efter en halvtimme.

Hur lättar du håret med bakpulver? Bakpulver är en naturlig ingrediens och är därför 100% säker. Hon kan alltid hittas i köket och brukade lätta även mycket mörkt hår hemma. Blanda vattnet med kokpulver (till konsistensen av tjock vattnet). Distribuera det jämnt över rotzonen och strängarna. En timme senare, tvätta den av.

Bakpulver - sparsam blekmedel

Masker och schampon

Masken av yoghurt används ofta för blekningsträngar. Ingredienserna som används i denna ljusmask är miljömässigt säkra. Åtgärder:

 • Blanda färsk citronsaft, kamilleavkokning (100 ml), 20 gram yoghurt (utan färgämnen och tillsatser), 20 gram kanel;
 • sprida sig jämnt över strängarna och rötterna;
 • Skölj med vatten efter en halvtimme.

För synliga resultat, gör denna mask varje vecka.

Hur man lyser mörkt hår hemma med schampo? Kan du lätta mycket mörka färgade strängar med schampo? Hur, utan skada från svart att gå till chokladbrun? För att lätta håret utan skada kan du använda ett speciellt schampo för lätta, som John Frieda Sheer Blonde®. Den är utformad för att gradvis lysa färgade trådar. Den består av kamillextrakt och citrusfrukter (citron, apelsin), som är naturliga medel för att lätta strängerna och stärka folliklarna. Fördelen med shampoo John Frieda Sheer Blonde är att den inte innehåller sådana aggressiva komponenter som ammoniak och väteperoxid. Det låter dig mycket försiktigt och gradvis gå in i en ljusare nyans.

Brightening shampoo är speciell kosmetika som är utformad för att lysa mörka och färgade trådar. De innehåller vanligtvis en liten mängd väteperoxid eller något annat blekmedel. De flesta blekschampon kan göra krullarna torra och spröda. Därför måste du ständigt använda fuktgivande luftkonditioneringsapparater under användningen.

Brightening tipset av håret eller hur man ser vackert ut i Hollywood

För att se stilfullt och spektakulärt är det inte nödvändigt att helt omhätta håret. Radikala metoder kan ersätta ljusstyrkan hos hårets tips eller till och med enskilda strängar. Denna lösning har många fördelar: minimerar håret, kräver ingen regelbunden förnyelse av färg och ser ut på modernt sätt. Världskändisar upplevde framgångsrikt och antog ljusa trender. Detta gäller den ukrainska sångaren Ani Lorak med ombre teknik på hennes hår, kända utländska stjärnor Katy Perry och Britney Spears med ljusa strängar, ryska sångaren Nyusha och den amerikanska skådespelerskan Kate Bosworth med kardinal nyanser av tipsen.

Fördelar med att färga endast ändarna

I frågor om elegant hårfärgning har ombre, doppfärg och balayazh fått förtjänt världsomspännande godkännande. De betonar skönheten och lyxen av håret, ger dem extra volym och chic.

Fördelarna med att klargöra tipsen är:

 • Frånvaron av långa och smärtsamma förfaranden för att jämna ut tonen och eliminera yellowness. För ombre försöker många kvinnor att använda röda nyanser för effekten av solbränna lockar;
 • Modigt - partiell färgning är nu i trend;
 • Universitet - sådan förtydligande används för någon hårlängd, den passar alla;
 • Ett rikt utbud av färger - valet av färger beror på kundens individuella preferenser. Med denna teknik kan du göra en regnbåge med naturliga färger (svart, kastanj, röd) eller extravaganta nyanser (grön, neon eller ljusrosa) på ditt hår.
 • Förfarandet tar mindre tid och kräver mindre färgning.
 • Om du inte gillar det slutliga resultatet, kan du trimma dem, och med full målning behöver du bara klippa håret väl;
 • Endast kemiska ändar utsätts för kemiska attacker.

Det är omöjligt att avslöja brutna och försvagade tips, även partiell färgning. De som påverkas av kemiska färgämnen kan enkelt bli en tvättduk och bli helt livslösa. Innan proceduren för transformation, var noga med att ta hand om krullarnas hälsa.

Typer av populära belysningstekniker

Bland teknikerna för att lätta hårspetsarna, vann 3 tekniker världen berömmelse och popularitet:

 1. Ombre - innebär en smidig sträckning av färg från mörk (huvud) till ljusare (vid tips), för detta används minst två andra nyanser. Officiellt visade ombre-tekniken 2010. Det visades först av den berömda skådespelerskan i Amerika Sarah Jessica Parker. Tanken om målning togs av stylister från surfälskare, vars krullar gradvis brann ut i solen och växte, en övergång från huvudfärgen till den utbrända erhölls. Lätta lockar ger en speciell chic till tekniken, färgen på strängarna "spelar", shimmers. Senare började barberare experimentera och flera tillhörande tekniker dök upp - det här är "dyster" (skillnaden i färg mellan rötterna och spetsarna är annorlunda i en halv ton) eller färgning av ändarna i ljusa nyanser.
 2. Balayazh är inte alls en ny metod att omvandla lockar. Idag upplever "balayazh" en andra härlighet, som först lärdes om det från franska stylister tillbaka på 70-talet. "Balayazh" är mycket lik "ombre", men en ytterligare ton är inblandad, och de börjar att släta den inte längs hela längden, men från mitten. För "balayazha" kännetecknas av olika individuella lås i ansiktet. Stylister noterar att efter en sådan omvandling ser ansiktet yngre ut med minst 5 år.
 3. Dip Dye är en intressant, ljus färgteknik för tjejer upp till 20 år. Utåt ser det ut som tipsen doppade i färg, inga smidiga övergångar och gradient. Färgarnas särdrag - ljusa och akuta nyanser, de ger sina ägare djärvhet och ovanlighet.

Någon av dessa tekniker kommer att uppdatera och betona ansiktets individualitet, ge charm och liten försumlighet i håret. Känns som en Hollywood skönhet.

Foto av mörkt hår med lätta tips

Hur man väljer tekniken, färg och inte se "billig"

Korrekt utvald förtydligande teknik gör att du kan se spektakulär och Hollywood vacker. Men för att inte få en "billig" parodi istället för den lovade lyxen, lyssna på råd från erfarna stylister:

 • Mässhåriga tjejer kan experimentera med alla färger, men experter rekommenderar att de bor på rav eller röda nyanser, som Kate Bosworth (Orlando Blooms flickvän) gjorde.
 • Plumtips är lämpliga för brunthårda kvinnor, och stylister rekommenderas att brunetter för att välja uttrycksfulla kontrasterande färger (rosa, lila, röd) eller lugn, brun;
 • För att färgen på de mörka ringlets ska se perfekt, måste frisören göra en missfärgning av ändarna och applicera endast den valda tonen.
 • Efter färgning bör inga tydliga övergångar av nyanser ses - det berövar dem deras speciella skönhet. Försök att göra övergången så smidig som möjligt för att uppnå harmoni och enighet i utseende, som på en bländers täckande omslag;
 • För kvinnor med en graderad hårklippning för korta och medellånga strängar, rekommenderas att använda ombre;
 • Technique "balayazh", "Ombre" lyxigt utseende lockar, finns det ytterligare en känsla av lätthet och glamour, men flickor med helt släta långa lockar är det bättre att inte använda, inte se "billig" och neuhozheno.

Du kan färga ditt hår med någon av ovanstående metoder i salongen eller hemma. Nästa kommer vi att berätta i detalj hur man gör det hemma.

Hur tänder hårets tips hemma

Trots de obetydliga utgifterna för färg och minimal tidsutgifter är det dyrt att måla hårspetsarna med ombre eller balayazh-tekniken i skönhetssalongen. Därför föredrar vissa kvinnor, tjejer hemlagad färgning.

Matlagningskräm att lätta

Erfarna frisörer rekommenderar regelbundet att applicera närande och vitaliserande masker i 2 månader före omvandlingen, använd vegetabiliska oljor för att förbättra tillståndet för strängarna och förbereda dem för kemisk exponering.

Om du bestämmer dig för att göra en hårklippning innan du målar, begränsar du dig till minimal trimning eller kasserar den helt och hållet.

1-2 dagar före proceduren, tvätta inte håret.

Vad du behöver från verktyget

Förbered ett verktyg och föremål som kan behövas på förhand så att du inte blir distraherad av sökningen. Du behöver:

 • färgpulver och oxidationsmedel eller färdiglack för färgning av en eller flera nyanser, beroende på den valda tekniken;
 • plastbehållare;
 • pensel eller svamp för applicering av färg;
 • kam med sällsynta tänder;
 • kam med en skarp spets för enkel separation av strängarna;
 • enkla gummiband, plastklämmor;
 • folie;
 • en gammal T-shirt, badrock eller peignoir;
 • ett par handskar.

Tips! För brunetter och brunhårda kvinnor rekommenderar stylister första blekningsträngar och börjar sedan färgas. Så, du kommer att uppnå önskad och rik färg. Och glöm inte om vården av blekt hår.

Göra ombre hemma

Ombre-tekniken innefattar användning av flera nyanser som garanterar en smidig övergång (överflöde) från rotzonen till ändarna. Hemfärgning utförs på två sätt:

Metod 1

 1. Dela håret i tre identiska zoner: två sidor och mitten. Säkra dem med gummiband.
 2. Måla ändarna av sidodelarna först, sedan mitten.
 3. Wrap de färgade trådarna med folie.
 4. Skölj av med varmt vatten och schampo efter en halvtimme.
 5. Torka hårt håret, applicera en andra färgfärg i övergångsområdet för att dölja dess gränser.
 6. Blötlägg färgen i 10 minuter, skölj sedan med varmt vatten och schampo.

Metod 2

 1. Applicera en mörk nyans i rotzonen.
 2. Efter 10 minuter fördela samma komposition till mitten av längden på locken utan att röra ändarna.
 3. Slutligen applicera en lätt färg på ändarna.
 4. Wrap curl tips i folie.
 5. Håll den tid som anges i anvisningarna.
 6. Tvätta av färgen med varmt vatten och använd ett schampo, en balsam efter färgning.

Tips! För att ge en höjdpunkt och uttryck för ett nytt utseende, lätta upp hur mycket ansiktets strängar.

Användbar videofärgning ombre (ombre):

Vi behärskar tekniken "balayazh" hemma

Tekniken för att utföra "balayazh" på korta och långa hår skiljer sig lite, låt oss i detalj överväga alla alternativ:

Metod 1. För långt hår med samma längd lockar

 1. Dela håret i en vertikal delning i 2 lika delar.
 2. Applicera den beredda färgen endast på spetsarna.
 3. Hölj de behandlade områdena med folie.
 4. Vänta tills ändarna lyser, kamma dem med en kam med sällsynta tänder. Detta kommer att underlätta övergången.
 5. Stäng folien och behåll resten.
 6. Efter den tid som anges av tillverkaren av färgämnet, tvätta av resterna och tvätta håret med schampo, balsam för de färgade lockarna.

Metod 2. För långt hår med en avslutad frisyr

 1. Samla trådarna i en hög svans så att ändarna blir spola. Vanligtvis ligger denna svans i kronan.
 2. Täck håret nära svansen med en påse eller folie för att förhindra att färgämnen faller på den.
 3. Färga spetsarna på svanssträngarna. Det är inte nödvändigt att applicera agenten i hela längden på svansen. Det beror helt på din idé och längden på krullarna.
 4. Du kan dessutom lägga om de behandlade områdena med folie.
 5. Efter ett tag avlägsna du folien, tandköttet och tvätta bort resterna med vatten. Tvätta håret med schampo och balsam för hår efter färgning.

Metod 3. För korta hårklippningar

 1. Rör krullarna närmare huvudet på huvudet så att ändarna ser upp. För bättre stabilitet, måla trådarna.
 2. Sprid lite av färgen på folien. Målad sida svep på hårets huvud.
 3. Om du inte gillar folieversionen kan du göra det med fingrarna. Doppa fingrarna i färgen och "kläm" på trådarna, applicera kompositionen på håret.
 4. När alla strängar är färgade, notera tiden.
 5. Efter den tid som anges i färginstruktionerna, tvätta resterna av den från huvudet.
 6. Tvätta håret med schampo och använd balsam.

Användbar video balayage - applikationsteknik:

Dip färgämne hemma

Dipfärgtekniken kräver inte smidiga övergångar, så det blir det enklaste alternativet för hemfärgning. Du kan färga de enskilda trådarna genom att täcka dem med folie eller jämnt bearbeta ändarna med färgämnesammansättning.

För doppfärg används ljusa färger, så om du inte gillar resultatet måste du skära de omformade ändarna.

Kosmetiska företag gick för att möta extravaganta personligheter och skapade mascara, kritor för hår. De garanterar en ljus tillfällig reinkarnation. Detta är ett bra sätt att experimentera och dölja resultatet du gillar, du behöver inte skära ändarna varje gång.

Bokstavligen 5-10 år sedan lovordade kvinnor magnifika shag av Hollywood skådespelerskor på omslaget av tidningar, men hade inte råd med en sådan reinkarnation. Idag har alla en sådan möjlighet, du kan själv uppnå ett lyxigt resultat. Prova, experimentera, men glöm inte krullarnas hälsa!

Användbar video färgning på dip färgteknik:

Du kommer att lära dig mer användbara tips från följande artiklar:Nästa Artikel
Panthenol hårspray: egenskaper, former av produktion, verkan, kontraindikationer, biverkningar