Hur färgar hår med färglös henna, att måla med henna i blondin


Färglös henna är ett utmärkt sätt att stärka dem. Ursprunget av färglös henna är ofta förvirrad, vilket tyder på att den är gjord av samma växt (Lawsonia) som röd färgning henna, genom att avlägsna pigment eller från stalkerna av växten. Den erhålls från växten Cassia Obovata (Cassia Obovata). När man applicerar färglöst henna hår blir starkt, glänsande, visas ytterligare volym. Cassia är ett utmärkt verktyg för tunt hår, det tjocknar kärnan, stimulerar tillväxten av nytt hår. Det används för att behandla sjukdomar i hårbotten - mjäll, svampsjukdomar, eftersom har en desinfektionseffekt.

Färglösa henna - färger eller inte?

Färglös henna innehåller en mycket liten mängd färgämnen (guldpigment), men när man använder masker med färglös henna kommer håret inte att färgas. För att avlägsna detta pigment behöver du färglös henna som insisterar på värme från 12 timmar i ett surt medium (citronsaft). Det är inte heller rekommenderat att använda det på ljus eller blekt hår. Det är inte ovanligt att de förvärvade oönskade nyanser (grönt eller rödaktigt).

Du kan få nyanser av jordgubbarblond, varmvete och guld, om du insisterar på en blandning av färglös henna, som nämnts ovan och tillsätt andra ingredienser. För att förbättra sin färg blandas den med vanligt rött henna - ljusa rödaktiga toner erhålls. Nu ska vi titta på recept om hur man färgar med färglös henna i ljusa färger, vi behöver också andra komponenter som kommer att påverka skuggan.

Hur färgar hon färglös henna i vete blond?

Medellång hår kommer att kräva:

 • 80 gram färglös henna;
 • 1 tesked utan diabilder av rött henna. Var försiktig med mängden röd henna - hon är väldigt bra på att måla. Det är bäst att använda kvalitet henna - det är friskt, doftande, väl rengjort och finmalt. Cheap henna är grov och innehåller ofta främmande skräp;
 • En hel citron;
 • Halv art. skedar av vegetabilisk olja (mandel, oliv, etc.) om håret är torrt;

Först måste du noggrant blanda det färglösa pulveret och röda henna. Häll sedan varm citronsaft för att göra en massa yoghurtkonsistens, ganska flytande och plast. Täck noga med folie och låt det värma i 12 timmar.

Innan du målar, tvätta håret utan att använda en balsam. Värm upp blandningen lite så att det är trevligt varmt, men det brinner inte, i detta skede kan du lägga till en halv matsked olja till blandningen och blanda den. Om blandningen tjocknar, tillsätt lite varmt vatten.

Applicera henna på vått hår. Använd handskar. Sprid henna bra på ditt hår. Rötterna är målade först, sedan hela längden. När du har jämnt applicerat en varm blandning i håret, lind huvudet i en film och värm upp det (du kan använda en handduk eller bara sätta på en vacker ulllock).

Håll färgen på håret ska vara 1,5 timmar. Skölj sedan med varmt vatten utan schampo för att mildra håret, du kan använda din balsam. Det visar sig en så varm blond vete ton.

Det är omedelbart klart att henna inte kan lätta håret, det tillför bara nyans till den befintliga färgen. Som vi ser på bilden var färgen före färgning grå, ashton. Efter att ha målat med färglös henna, infunderad med citronsaft och tillsats av en mycket liten mängd röda henna, såg en vacker varm blond ut. Synligt tillsatt glans och hårvolym. Gråa och naturliga blonda hår är lämpliga för färgning.

Hur färgar hon färglös henna i jordgubbar blond?

För att håret ska få en mer mättad färg av jordgubbarblond i färglös henna, måste du lägga till mer röd färgning henna än i föregående recept. Här kommer vi inte att insistera på färglös henna för att isolera pigmentet, utan bara använda det som en "tunnare" av ljusröd henna.

 • Det är nödvändigt att blanda röda hennafärgade i lika stora mängder (1: 1). Du kan variera färgmättnaden själv - ju mer röda henna, desto ljusare är färgen. Pulver färglös och röd henna bör blandas noggrant i torr form;
 • Häll varmt vatten (inte kokande vatten, 80-90 grader till konsistensen av yoghurt;
 • Tillsätt 2 matskedar citronsaft;
 • Blanda blandningen, svalna till 40 grader och du kan börja måla.
 • Förvara färgblandningen på håret 1 timme.

För att uppnå gyllene nyanser måste du lägga till malet kamille (eller häll kamille med stark infusion) och gurkmeja i hönanblandningen.

Som du kan se, kan du med hjälp av färglös henna inte bara stärka håret utan också ge den önskade tonen till blont hår. Självklart, innan färgning av hela huvudet är det nödvändigt att göra ett test på en obetydlig hårsträng eller att samla hår från en kam och färga den. Se vilken färg det kommer att visa sig, oavsett om du gillar det eller inte. Lycka till!

Lightening hår efter henna - hur man agerar

Du färgade ditt hår med henna och nu vet du inte om det är möjligt att lätta håret efter det här förfarandet? Vi kommer att berätta för dig vilka hemlagade recept som hjälper till att lätt tända håret efter henna.

Henna hårfärgning

Vad är henna? Dessa är löven från Lawsonia-fabriken, marken i pulver. Lawson pulver är fortfarande en mycket populär färgämne i efterfrågan bland älskare av naturkosmetik. Hur fungerar det?

Lawson pulver färgar ditt hår, ackumulerande pigment i de övre skikten av hår. Henna pigment kan inte tränga djupt in i håret, men målar dem fortfarande länge utan att vara helt tvättad av (som kemiska färgämnen). Du borde veta att eftersom Lavsonia pulver fortfarande är en naturlig färg, har den inte så stark förmåga att färga din manen för att helt ändra den ursprungliga färgen.

Färger med Lawsonia tonar mer än färger. Ditt hår kommer att ha en nyans, men resultatet beror på den ursprungliga basen (färg före färgning). Som ett resultat kan färgen vara orange med en röd nyans, röd med en röd nyans och brun, men även med röda, sådana nyanser innebär huvudfärgen - lavsoniya. Du kan diversifiera färgpalett genom att blanda Lawsonia-pulvret med tillsatser, men resultatet kommer fortfarande att vara med en röd eller rödaktig subton.

Vilka är alternativen för att måla henna?

Mjukt målning.

Denna procedur kommer att återställa hårstrukturen. Du kan se effekten bara när ett par dagar passerar, men ultraviolett kommer att hjälpa till påskynda processen.

Ginger färg med henna.

Beroende på önskad ton och den ursprungliga basen (hårpigmentet) varierar exponeringstiden.

Färgning svart med basma.

Varning! Basma kan inte användas separat separat, du blir grön.

För att uppnå en mörkare eller ljusare nyans behövs olika proportioner och exponeringstid.

Hur tänder håret efter henna

För att klargöra håret efter färgning, särskilt länge, bör henna tas upp mycket ansvarsfullt, det tvättas av under en lång tid. Det är omöjligt att omedelbart tända håret med färgämnen, du kommer att få gulrot, smutsiga röda, rostiga nyanser efter färgning med henna bara och grön om du målades med basma. Detta resultat är svårt att minska och din manning kommer att bli bortskämd mer än med den vanliga förklaringen.

Hur tänder håret efter henna

Förgäves behöver inte panikas. Det är inte så svårt att missfärga trådar efter henna, men den här processen tar tid.

Ju tidigare du börjar tvätta bort färgen, desto lättare blir det att bli av med rödhåran. Foldningsmetoder rekommenderas för att ta bort färger. Oljemaskor, olika bad, avkok av örter, kefirmasker - allt detta med regelbunden användning hjälper dig att tvätta bort oönskade redhead.

Användningen av naturliga produkter kommer sannolikt inte att ta bort färgen helt, du kan prova sura tvättar. Förvirra inte med färger, det här är olika saker, du bör också förstå att kemikalier agerar mer aggressivt. Om regelbundenhet är skrivet inte bara så. Det är viktigt att tillämpa detta 3-4 gånger i veckan, ett förfarande ger dig ett litet resultat. Om ditt mål är förtydligande, var inte lat.

Recept för förtydligande

Oljemask för lätta

Värm 50 ml olivolja, tillsätt 10-15 droppar citronolja, du kan lägga till 1-2 droppar kanelolja (inte mer, det kan vara för varmt). Applicera på hela hagen, linda matfilm, håll en timme, men bättre hela natten. Förloppet av sådana förfaranden kan föra ut färgen i 15 procedurer, kanske mindre beroende på intensiteten hos skuggan.

Kefir Yeast Mask för Brightening

Ta den feta kefir som du kan hitta i affären, blanda med ett paket med jäst, det är viktigt att blanda bra. Vänta på att jästen sväller. Applicera blandningen (pasta ska vara konsistens) över hela längden av trådarna i 2 timmar. Denna mask kräver daglig användning tills önskat resultat erhålls. Du kan också läsa om att rensa håret kefir.

Video kefir jästmask hjälper mot håravfall och mjäll:

Ättiksyra klargörande bad

Fyll ett djupt bassäng med en lösning av ättika (späd 3-4 msk vinäger med 1 liter varmt vatten). Placera manen i tanken i 10-15 minuter. Se till att ättika inte kommer in i ögonen, munnen, skölj omedelbart med vatten. Efter ättikbadet måste strängarna sköljas väl med varmt vatten. Det är viktigt att använda närande vård - en mask, en balsam och låt håret torka naturligt. Det ska tillämpas tre gånger i veckan.

Alkoholborttagare

Applicera 70% alkohol och inkubera i 5-7 minuter, lägg på toppen av alkoholen (skölj inte) basoljan - grönsak, olivolja, mandel, kokosnöt och linda huvudet med klibbfilm. Blötlägg oljan i en halvtimme, du kan värma blandningen med en hårtork, skölj med schampo. Förfarandet upprepas till önskad effekt.

Dra ut pigment sur grädde

Det enklaste sättet, applicera tjockt (tjockt surt) surt kräm i full längd, värm huvudet, håll i 1-1,5 timmar, tvätta huvudet med schampo. Lämplig för daglig användning, bör upprepas tills önskat resultat.

Ägg och brandy mask

Du kommer att behöva 50 ml brandy och ett ägg. Slå på ägget, tillsätt brännvinet och applicera på hela höet. Tvätta om en timme med schampo. Överdriv inte masken, alkohol kan skada dina lås om det håller på huvudet för länge.

Video om matlagning cognac hårmask

Lökmask

Krama saften av skalade lökar och applicera på hela längden, du kan tillsätta citronsaft och äggulor. Värm upp huvudet och håll i ungefär en timme. Tvätta håret med schampo. Kanske luktar löken till nästa tvätt.

Olja med tvål för förtydligande

Dampen trådar, tvål tvål, vänta i ungefär tio minuter och applicera olja, blötlägg i ca en timme. Skölj med schampo. Lyssna på användarnas rekommendationer, vilka oljor garanterar maximal förtydligande effekt.

Röd paprika tinktur

Alkoholtinktur kan lämna brännskador, vid applicering av kompositionen faller inte på huden. Applicera tinktur av peppar, gör det med handskar och sätt på en hatt. Du får inte värma håret med något annat, håll inte masken i mer än tjugo minuter.

Hur man lyser hårfärgat henna

Igår bestämde jag mig för att stärka håret med färglös henna på råd från några biodlare.
Hennaen själv visade sig vara grön, lång och smärtsam tvättad av grön..
Och jag blev blått grön gul!
Stormiga ovationer!

Full pipetter. Och vad ska man göra?
Berätta för mig tjejer

Igår bestämde jag mig för att stärka håret med färglös henna på råd från några biodlare.
Hennaen själv visade sig vara grön, lång och smärtsam tvättad av grön..
Och jag blev blått grön gul!
Stormiga ovationer!

Full pipetter. Och vad ska man göra?
Berätta för mig tjejer

Hon gjorde också denna procedur. identiteten var en matt skugga på mitt blekt-vita hår. En och en halv var. då försvann. Mitt huvud på ungefär en dag eller två är ungefär.. + de vanliga maskerna köps.. Nu finns det ingen nyans och det finns inget spår.

hmm. konstigt.. och jag fick allt.. gradvis...

hmm. konstigt.. och jag fick allt.. gradvis...

hmm. konstigt.. och jag fick allt.. gradvis...

Kanesh..naverny beror på håret.

Här har jag bara tunn, torr och porös.. Kanske bara lycklig..

men jag kommer inte att upprepa experimentet ADVANCE!

Igår bestämde jag mig för att stärka håret med färglös henna på råd från några biodlare.
Hennaen själv visade sig vara grön, lång och smärtsam tvättad av grön..
Och jag blev blått grön gul!
Stormiga ovationer!

Full pipetter. Och vad ska man göra?
Berätta för mig tjejer

Fisk, jag sympatiserar.
Jag tog ut en äkta lila nyans (nästa experiment med det nya schamponet från yellowness var)
Slutsats som:
1. het olja i en timme
2. SHAMPOO-PEELING från "GOLDEN SILK"
3. Hårmask av Freeman

Blev första gången.

Prova det, kanske det hjälper dig också. Under alla omständigheter kommer det ingen skada

Hur man lyser hårfärgat henna

För lätta hår används en avkok av kamilleblomställningar och nässelstammar. För beredningen ta 1 matsked torra råvaror av varje komponent till 1 liter vatten. Skölj huvudet med buljong, binda det med en näsduk eller handduk i 15-20 minuter. Efter att ha torkat hår fuktas de med kamillehalt blandat med vatten (1: 1-förhållande). Efter 1 timme skölj kamillextraktet igen (1-2 matskedar kamille hälls med 1 kopp kokande vatten, infunderas i 15-20 minuter, sedan filtreras).

Men en mer komplex komposition som kan tända håret: baikhovi te - 10 g, kamille - 50 g, henna - 40 g, vodka - 2 koppar, vatten - 1 glas. Vatten uppvärms till koka, häll te, kamomill, henna, koka i 5 minuter, kyla, tillsätt vodka och insistera på 2-3 dagar. Vätskan dräneras och vrids ut resten. Fuktas med hår och lämnar utan att torka i 30-40 minuter. Sedan tvättas de med schampo.

För att ge håret en blek halmskugga, använd följande färgämnen:

Fysiologisk verkan: antiinflammatorisk, helande; -trope (har en svag färgverkan). Fysiologisk verkan: toning, antiallergic, antiinflammatorisk, hemostatisk, normaliserar talgkörtlarna.

För att ge håret en kastanjeskugga används följande färgämnen: - Havtorn. Fysiologisk verkan: klåda, läkning, antiinflammatorisk, bakteriedödande; - Nätverk (har en svag färgverkan). Fysiologisk verkan: antiseborrheic, stimulerande, hemostatisk, toning, stärker håret.

För att få en gyllene färg eller nyans av hår, används följande växter: -Hop. Fysiologisk verkan: antiinflammatorisk, lugnande, antiseptisk, tonisk; - fallna björkblad. Fysiologisk verkan: baktericid, förhindrar håravfall - Calendula officinalis (har en svag färgverkan). Fysiologisk verkan: förbättrar hårväxten, förhindrar håravfall, anti-seborisk, helande, antiinflammatorisk; - enbärsbär. Fysiologisk verkan: smärtstillande, antiinflammatorisk. [23]

Använd färglös henna

I den här artikeln ska jag prata om en av mina favorit naturprodukter för att stärka håret - om färglös henna. Den kan användas av absolut alla, men vara känslig för din kropp: om håret är torrt, är det bättre att använda det mindre ofta och bara applicera på hårbotten.

Färglös henna för hår är metoden för tillämpning huvudämnet i denna artikel.

Färglös henna

Färglös henna är en miljövänlig naturlig produkt som erhålls från en Lawson-växt genom att slipa sina torra stammar i pulver. Till skillnad från konventionell henna, målad i rödaktig färg, och erhållen från bladen av samma växt, ändrar färglös henna inte hårets färg, men det har inte heller mindre användbara egenskaper.

Så, med hjälp av färglös henna för hår kan det avsevärt förbättra sitt utseende, struktur och allmänna tillstånd.

En av de främsta fördelarna med användningen av detta verktyg är att stärka, återställa och väsentligt förtjocka håraxeln. Som ett resultat blir krullarna tjockare, livliga och glänsande.

Och den färglösa hennaens förmåga att släta hårets vågor, som om den omsluter den med en osynlig film, gör det bara ett medel för frälsning för splittring, skadat och sprött hår.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Man tror även att effekten av att applicera färglös henna flera gånger motsvarar effekten av ett sådant salongförfarande som laminering.

En annan viktig egenskap hos färglös henna är dess förmåga att förebygga och stoppa håravfall samt stimulera blodcirkulationen i hårbotten och därmed väcka vilande hårsäckar.

I synnerhet hjälper det att klara av mjäll, och med både torr och oljig, för att lugna hårbotten, lindra inflammation, klåda och irritation.

Förutom alla ovanstående har produkten en närande och samtidigt en mild rengöring och peeling action, och kan användas som ett naturligt schampo.

På grundval av allt kan vi dra slutsatsen att för återkomsten av skönhet och hälsa hos hår är det inte nödvändigt att spendera mycket pengar på dyra salongprocedurer. I de flesta fall gör färglösa henna inte värre.

Försvagad, tunn, tråkig, skört och livlös, dåligt växande och fallande hår bokstavligen "återföds" efter sin vanliga användning.

Var att köpa

Köp färglös henna, som regel kan du:

 • i små avdelningar med billiga kosmetika och hushållskemikalier,
 • på marknaden,
 • ibland i apotek och i stora stormarknader som Auchan.

Användningen av färglös henna för hår

Hår är en prydnad för mannen. Inte bara kvinnor drömmer om friskt och vackert hår. Tyvärr är inte många av dem som förbättrar naturliga produkter kända som inte skulle färga håret. Det är lätt för dem som föredrar att ändra sin färg, men de som är nöjda med de naturliga, särskilt blondinerna och blondinerna, är mycket svårare i detta avseende. Men ett verktyg som inte färgar håret finns naturligtvis - naturen har gett allting. Färglös henna är en ört som, trots att håret stärks, ändrar inte sin färg.

Vanligtvis säljs färglös henna i påsar (fråga hos apotek och kosmetiska butiker), som rekommenderas att användas en gång. Faktum är att när du öppnar förpackningen förstörs pulvret ganska snabbt och förlorar dess användbara egenskaper.

I princip skrivs instruktionen för att odla färglöst hennapulver på en väska. Som regel hälls pulvret i en sådan mängd kokande vatten att det vid omrörning bildas en medeltjocklek av grus. Den resulterande och något avkylda massan bör appliceras på håret.

Nu hur man använder färglös henna

När du har spridit pulvret och fått den nödvändiga konsistensen, applicera kompositionen på håret, gnugga det bra in i hårbotten och rötterna och jämnt sprida sig längs hela längden av strängarna. Du kan göra denna procedur både på rena och smutsiga lockar. Efter, som med tillämpning av hemlagade hårmaskor, rekommenderas att vikla huvudet med plastfolie och linda den med en varm handduk ovanpå.

De första gångerna kommer ansökan att räcka för att hålla produkten på håret i 25-30 minuter. I efterföljande tider kan innehavstiden gradvis ökas till 1: a timme.

Som ovan nämnts har färglös henna en mild rengöringsegenskap, och verkar i viss utsträckning också som ett schampo, så att du kan tvätta av det bara med vatten. Men om du känner att ditt hår inte är tillräckligt tvättat, tvätta sedan Henna, tvätta mitt huvud som vanligt, med hjälp av schampo och balsam.

Vad som annars kan sägas om tekniken för att applicera färglös henna för hår är det faktum att du inte kan begränsa dig själv i experiment. Så i stället för kokande vatten kan pulvret spädas med heta buljonger och infusioner från olika örter, och olika ingredienser kan sättas till den resulterande massan, allt från väsentliga och vegetabiliska oljor till andra naturliga produkter.

Färglösa hennahårsmaskar

Färglösa henna masker är effektiva och utan att tillsätta några ingredienser.

Eventuella recept för hemlagade masker är en rekommendation, inte en tydlig indikation på åtgärden, och dessutom, på grund av hårstrukturens individualitet, bör du välja de komponenter som passar dig. Du måste försöka välja det bästa alternativet.

Färglös henna för hår tjänar som en utmärkt bärare, sedan Det är bekvämt att blanda det med andra ingredienser av populära recept för hår. Lägg till några andra örter (kamille, nässla, salvia, calendula eller burdock (hugga örter i en kaffekvarn eller tillsätt extrakt av dessa örter)), vegetabiliska oljor (sesam, johnoba, mandel, jojoba, gör håret mjukare, återfuktas, närma ), eteriska oljor (gör hård doftande och mer lysande och har en individuell effekt), äggula, honung, kefir (stärker håret mer) etc. Du kan också experimentera genom att lägga till vitaminer A, E, krossade spannmål, dimexid, lera etc. Dimexid är ett läkemedel som gör cellmembranet permeabelt och läkemedlet når målet snabbare. Varje komponent är användbar på egen väg.

Alternativ 1

Så det är nog att späda 1 påse med hennapulver (eller påsens golv beroende på hårlängden) med kokande vatten i en sådan mängd att en homogen krämig massa erhålles vid omrörning. Den resulterande och lätt avkylda massan ska appliceras helt på allt hår, var särskilt uppmärksam på rötterna och hårbotten och håll i 25-30 minuter, helst omsluta huvudet med plastfolie och omsluta en handduk över toppen.

Applicera Henna kan vara både smutsigt och rent hår. De första tiderna bör det inte hållas på håret i mer än 30 minuter. I efterföljande tider kan hållartiden gradvis ökas till en timme.

Du kan tvätta av masken, som med användning av schampo, eller bara med vatten bara.

Denna mask med färglös henna är lämplig för alla typer av hår. Men speciellt är det rekommenderat att göra det med håravfall, särskilt med dåligt växande, tunt, försvagat, skört och splittrande hår, såväl som i närvaro av torr eller oljig mjäll.

Alternativ 2

Och självklart kan du förbättra effektiviteten och användbarheten hos färglösa henna masker genom att lägga till olika naturprodukter till dem.

Till exempel kan hennapulveret självt spädas inte bara med vatten utan med infusioner och avkok från olika örter.

Vanligtvis är örtteer framställda enligt följande: 1-2 msk. sked torrt gräs hällde en halv liter kokande vatten, och koka på låg värme (eller ludd i ett vattenbad) i ca 10-15 minuter.

Därefter avlägsnas buljongen från värmen, täckt med lock, lämnas i 30 minuter och sedan filtreras. Vid infusioner tas samma proportioner gräs och vatten, endast efter att ha kokt vatten, kompositionen kokar inte, men täckes helt enkelt med ett lock och lämnas i 1 timme, eller till fullständig kylning. Efter, filtreras igen.

I princip, om du köper torra örter i farmaceutisk förpackning, bör förberedelsemetoden skrivas på dem.

Innan avel ska avkok eller infusion upphettas till ett hett tillstånd.

När det gäller örterna som används för att göra hemlagade masker med färglös henna, är det till exempel en infusion av kolvfot, avkok av burdockrötter, infusioner av torrblod och björkblad lämpade för att förbättra hårväxten. För att stärka håret och mot deras förlust - avkok och infusioner av hummer och salvia.

Du kan enkelt hitta information om andra örter som passar din typ och egenskaper hos hår på Internet.

Alternativ 3

Hårmaskor från färglös henna med tillsats av vegetabiliska och eteriska oljor:

Det är mycket bra att lägga till naturliga oljor till redan utspädd färglös henna. Ungefärliga proportioner - 1 msk läggs till 1 engångsdel av henna. sked vegetabilisk olja (med mycket torrt hår kan vara 2 matskedar), eller 5-6 droppar eterisk olja.

 1. För torra, spröda och splittrade ändar är olivolja, kokosnötolja (1 tesked smält smör), avokadoolja, jojobaolja, cashewnötter och vetexperter perfekta.
 2. I närvaro av snabbt smutsande fettigt hår kommer det att vara bra att tillsätta den essentiella oljan av citron, limemetta och citronbalsam.
 3. För den allmänna förstärkningen och restaureringen av hår vitalitet - vegetabilisk olja av pistasch, kalendula och grönt kaffe. Ur eteriska oljor - myrraolja, ylang ylang och cassia.
 4. För håravfall, borrolja, eterisk olja av gran, cederträ och cypress rekommenderas.
 5. Tja, om du är orolig för mjäll, lägg till den eteriska oljan av pelargon, gran, enbär och kayaputa.

Metoden för att applicera färglösa henna masker med oljor är densamma som i fallet med henna masker som beskrivs i det första receptet. Endast tvätta dem ska vara med schampo.

Alternativ 4

När det gäller andra produkter som läggs till hemlagade hårmaskor från färglös henna, kan du experimentera som du vill.

 1. Så, om du har oljigt hår kan hennapulver spädas med lite uppvärmd kefir, sur mjölk, vassle, yoghurt eller grönt te. Och tillsätt det blötta svarta brödet, massan av färsk tomat, massan av sura frukter och bär, riven råpotatis, vetemjöl.
 2. Med en blandad och vanlig hårtyp, försök att lösa Henna med yoghurt eller liknande med grönt te, och tillsätt sedan sur grädde eller massan av vattenmelon, persika, druvor, äpplen.
 3. I närvaro av torrt hår är det bra att odla Henna med varm mjölk och tillsätt majonnäs, äggulor och 1-2 teskedar honung, keso, banan, persimmon, melon och aprikosmassa.

Ta proportionerna av tillsatta komponenter i ögat.

Hålltidstiden för masker med färglös henna och andra produkter under de första tiderna är också 25-30 minuter. I den efterföljande applikationen kan tiden ökas till 1: a timmen.

Skölj med schampo.

Färglös henna skiljer sig i konsistens från vanlig henna, och det är lättare att tvätta bort.

Alternativ 5

Maske mot håravfall: kokosnöt (fuktgivande, näring) olja 2 matskedar, ricinusolja 1.1 matskedar, cassia obovata 2 matskedar, någon essentiell olja för att stärka 5 droppar, mulani dregs eller grön lera 2 matskedar, avkok gräs eller varmt vatten.

Applicera på håret och lämna i 1 timme, skölj sedan av masken med schampo.

Alternativ 6

Mask för att stärka håret och mot deras förlust. Ångad henna på varmt vatten eller avkok av örter. Lägg till sesamolja eller olja av bingaradzh till den. Du kan lägga till några droppar essentiell olja.

Håll masken i 15-30 minuter, skölj sedan.

Alternativ 7

Mask för glans och hårvolym. Ångad Henna i varmvatten eller örtbuljong och tillsätt 1 msk. mandelolja och 1 tsk Dimexidum.

Håll i 30 minuter till en timme, skölj sedan. Du kan använda schampo. Denna mask kan utföras utan tillsats av Dimexidum.

Alternativ 8

En mask som täcker många aspekter: fuktar, närmar, stärker, ger sken och volym.

150 g Henna färglös + 2 äggulor + 2 matskedar mosad olja + 1 matsked olivolja + 2 matskedar vinäger + 2 timmar honung och ångad kryddnejlika med bryggning, eller du kan helt enkelt koka vatten. Pinks läggs till i skuggan av rött.

Skölj med schampo efter 1-1,5 timmar.

Alternativ 9

Mask för täthet och stärka håret. Använd försiktigt för dem som har torrt hår.

I en blandning av vatten och färglös henna tillsätt 2 msk. l. citronsaft, två äggulor, mager kockost. Applicera en tjock massa på håret, sätt på ett lock och linda en handduk runt huvudet.

Håll i ca 20-40 minuter, skölj sedan med schampo.

Alternativ 10

Mask för att återfuktas och återställa torrt och skadat hår.

Häll kokande vatten eller avkok av gräs 2 msk. cassia obovaty, insistera 15 minuter, tillsätt sedan massan av avokado och 1 msk. kokosnöt, castor, Bringaradzh oljor.

Tvätta av med schampo om ungefär en timme.

Alternativ 11

Att stärka fet hår.

Färglös henna zaparit på varmt vatten eller örttekoko, tillsätt 2 msk. l. citronsaft, blå lera 2 msk. och 1 msk. l. sesamolja eller olja av blengaradzh.

Håll dig från 40 minuter till en timme. Skölj håret väl med schampo.

Alternativ 12

Mask-schampo för hårvolymen.

Gör en blandning av färglös henna och nässla 2 till 1, tillsätt senapspulver (ca 2 matskedar blandning av 2 teskedar). Allt detta häll varmt vatten.

Blandningen appliceras på fuktigt hår och varar i 7 minuter, tvättas sedan av utan schampo med vatten, surgörs med ättika.

Du kan göra ett schampo utan senapspulver, helt enkelt skapa en blandning av henna på ett avkok av nässla eller kamille, till exempel. Vatten kan inte surgöras, om ditt hår reagerar dåligt på ättika eller om du är allergisk mot det. Bara i detta fall är det värt att skölja håret inte bara med vatten, men som en del av avkok som du inte har lagt till i henna.

Alternativ 13

Henna, äggula, 1: a. flytande honung, 1 msk. Cognac - allt detta blandar till en krämig konsistens. Det kan spädas med varmt vatten.

Applicera blandningen på håret, lägg sedan på en hatt, linda en handduk runt huvudet. Värme orsakas av brandy, det stimulerar blodkärlen i huvudet och hårlökarna, honung och äggula som ett sätt att stärka.

Håll i 15-30 minuter. Tvätta håret

Alternativ 14

Värm hönan med varmt vatten, tillsätt aloejuice, vitaminer och olja till blandningen. Applicera sedan på hårets rötter, fördelas över håret.

Sätt på en hatt, och lägg på en handduk runt huvudet. Håll masken i ungefär en timme, skölj sedan med vatten. Om det behövs kan du använda schampo.

Alternativ 15

Mask för att mjuka håret och ge det en volym.

1 msk. färglös henna, 1 msk. mandelolja (kan sesam, kokos, Bringaradzh, jojoba, etc.), varm kefir och 1 hl. citronsaft.

Håll i 15-30 minuter.

Alternativ 16

Mask med färglös henna för att accelerera och hårväxt.

Rör hennaen med krossad nässla och häll den resulterande blandningen med avkok av kullrot, kyla något och tillsätt 1 matsked. vetegroddarolja med några droppar eterisk olja. Blanda allt grundligt och applicera på torrt hår.

Sätt på en hatt och linda ett huvud över det med en handduk. Tvätta av masken efter 30 minuter. Du kan använda luftkonditionering.

Alternativ 17

Blanda 150 g henna neutrala, 2 äggulor, 2 msk. burdock olja, 1 msk. olivolja, 2 msk. äppelcidervinäger, 2 tsk honung och ångad nötkött eller bara kokande vatten.

Pinks läggs till i skuggan av rött.

Om ditt hår är "torrt" från henna

På grund av individens individualitet är det värt att notera att den färglösa henna med alla dess positiva egenskaper kan "torka" håret för vissa människor. Men det här undviks enkelt om du följer några regler och recept.

Först bör masker av färglös henna göras mer än en gång i veckan (oftare, och vissa kanske oftare - lyssna noga på din kropp, det berättar alltid vad du ska göra och hur).

För det andra, för att stärka håret, är det ofta tillräckligt att applicera blandningen endast i hårbotten, så hårlampan tar emot alla nödvändiga ämnen, men samtidigt får henna inte på håret själv. Men den här metoden är inte lämplig för dem som vill "återställa" skadat hår, släta "hårvågor" etc. För att göra detta behöver du fortfarande näring håret längs hela längden. I framtiden, efter att du har tagit ditt hår i ordning, kan du närvara bara hårrötterna.

För det tredje kan du fuktar håret med vegetabiliska oljor (sesam, mandel, jojoba, Bringaradzh, etc.). Oljan kan tillsättas direkt till blandningen och kan appliceras på håret efter att du tvättat henna.

Henna för ansikte

Henna används ofta i kosmetologi, och inte bara som en mask för hår. Mild rengöring och peeling effekt lämplig för huden. Kompositionen av henna är en speciell syra som binder kollagen i hudcellerna, vilket är mycket viktigt vid anti-agingprocedurer. Används för att näring huden, föryngra, lyft, till tonen, den har en vitare effekt. Huden efter en sådan mask blir elastisk och flätig.

Färglös henna är en tonic och används mot kokar, hematom, inflammationer och även herpes. Hjälper med överflödig fet hud från seborré.

Tonårsbekämpare rekommenderas ofta att använda färglös henna för att bekämpa inflammatoriska formationer i problemområdena i huden: akne, akne, svarta prickar. I det här fallet läggs lite teolja till den färglösa henna. Resultatet är ett medel som lindrar inflammation, normaliserar talgproduktionen och torkar ansiktets hud.

För att lätta fräknar och ge en matt skugga i ansiktet, rekommenderas att använda färglös henna med tillsats av borsyrainfusion.

För att uppnå maximal effekt av att applicera masken från henna, bör du rengöra huden före proceduren och behandla den med lotion eller tonic - så maskkomponenterna absorberas bättre av huden.

 • Torka en liten mängd Henna med varmt vatten till konsistensen av tjock gräddfil, låt den brygga i ca 5 minuter; Applicera ett tjockt lager på hela ansiktet eller på det önskade området (ju varmare Henna, ju bättre det expanderar porerna och låter de användbara ämnena tränga in). Håll kvar tills det är torrt. Maskan är väldigt lätt att tvätta av. Och om den "torkade" hennaen späds något med vatten, kan du gnugga ansiktet och få en skrubbande effekt. Överdriv inte bara det.

Färglös henna för hår - en värdig ersättning för biolaminering

Cassia dumma växt är känd bland traditionella läkare som universell medicin. Färglös henna är gjord av de torra löv och stammar av denna buske. Likhet med pulveret på basis av lawsonia bara i namnet, det målar inte lock i en kopparrött nyans, men ger en uttalad positiv effekt.

Färglös henna för hår - nytta och skada

Den beskrivna naturprodukten är rik på värdefulla kemiska föreningar:

Dessa substanser orsakar alla de fördelaktiga effekterna som färglösa henna har på hår - fördelar:

 • stärka rötterna
 • hårbotten näring
 • eliminering av svamp- och bakterieinfektioner;
 • kämpa med mjäll;
 • restaurering av hårstruktur
 • normalisering av fett- och talgkörtlar;
 • grundlig rengöring;
 • ger volym och glans
 • tillväxtstimulering;
 • uppsägning av förlust
 • skydd mot atmosfäriska, kemiska och mekaniska skadliga faktorer;
 • förebyggande av tvärsnitt
 • tillväxtacceleration;
 • lindring av inflammation, irritation och klåda;
 • öka elasticiteten och elasticiteten hos strängarna;
 • korrigering av lokal immunitet hos huvudets epidermis.

Högkvalitativ färglös henna för hår orsakar inte allergiska reaktioner, men i vissa situationer bör den användas med försiktighet. Cassia-pulveret har torkningsegenskaper, därför måste dess användning på skadade och fuktberoende krök kombineras med intensiv fuktgivande och närande vård. Annars kommer strängarna att bli torra och spröda, börjar börja bryta av.

Hårlös hennahårbehandling

Kosmetologer råder att utföra terapi kurser, eftersom det aktuella läkemedlet ger en kumulativ effekt. Färglös naturlig henna för hår används huvudsakligen som en förstärkande och stimulerande produkt. Om du systematiskt applicerar pulveret av kassi kommer curls att sluta falla, splittra och bryta, få tjocklek, pomp och hälsosam glöd.

Färglös henna för att stärka håret

Den angivna produkten har en lokal irriterande effekt på huvudets epidermis och stimulerar blodcirkulationen i små kapillärer. På grund av detta får folliklarna mer syre och näringsämnen, de aktiveras och rötterna stärks. Färglös henna är effektiv mot håravfall och på grund av dess sammansättning. Ceaxanthin och rutin förhindrar alopeci, förhindrar döden av levande glödlampor och övergången av folliklar till ett "sovande" tillstånd.

Om allvarlig prolaps är förknippad med infektionssjukdomar i huvudets epidermis, kan den upphandlade behandlingen också hjälpa till. Färglös henna för hår innehåller krysofanol. Detta ämne har en uttalad aktivitet mot de flesta patogena mikrober och svampar. Dessutom eliminerar denna kemiska förening seborré och oljig mjäll.

Färglös henna för hårväxt

Inget verktyg kan påskynda strängarnas förlängning avsevärt. Den normala tillväxten hos krullarna är upp till 1,6-1,7 cm per månad (max). Iranska färglösa henna för hår är inget undantag. Med hjälp av att inte få en flätning i midjan om några veckor, men för att förbättra krillens tillstånd, för att stoppa tvärsnittet i ändarna och bryta av stavarna är ganska realistiskt. Tack vare pulveret från cassia kommer strängarna att vara hälsosamma, elastiska och starka, vilket eliminerar behovet att ständigt skära dem och låta dem växa snabbare.

Färglös henna för hår - hur man använder?

Standardmetoden för användning av det beskrivna medlet är att göra en vassle från växtbaserade pulver. Det är viktigt att använda hett vatten, men inte kokande vatten, för att bevara alla användbara ingredienser i produkten. Efter utspädning är det nödvändigt att tjockna massan på krullarna och hårbotten. Mängden cassia beror på längden, kvaliteten på strängarna och målen för terapi. Färglös henna för hår - applikation:

 1. När det är torrt bör gruel appliceras endast på rötterna. För att göra detta, tillräckligt 50-75 g pulver.
 2. Om det finns ett ökat fettinnehåll kan henna fördelas över hela längden. I enlighet med hårets nivå och densitet behöver 125-250 g cassia.
 3. När curls är oljiga men delade, rekommenderas att du använder produkten endast på hårbotten och huvuddelen av strängarna, undviker ändarna.

Hur man applicerar färglös henna på håret?

För att få den mest positiva effekten ska massan fördelas samtidigt som den är varm eller till och med varm. Färglös henna för hår - Metod för applicering:

 1. Rengör och grundligt kammade krullar fukta med vatten.
 2. Börja från baksidan av huvudet, applicera försiktigt men rikligt en uppslamning på huvudets epidermis, dela trådarna i avskiljningar.
 3. Sprid resten av blandningen genom håret.
 4. Gör fingrarna massage huden.
 5. Curls samlas i en sele, sätt på en plastlock.
 6. Värm huvudet med en tjock handduk.
 7. Tvätta av verktyget efter den tilldelade tiden (väljas individuellt).

Tekniken förändras något när färglös henna används för att stärka håret - användningsmetoden är begränsad till att applicera en pasta av kassi endast till rötterna, följt av massering. För att uppnå önskat resultat för 1 procedur fungerar inte, kommer den synliga effekten att märkas efter 9-10 sessioner. Strängar kommer att få täthet och volym, bli fluffiga, ljusa och glänsande.

Hur mycket att hålla färglösa henna på håret?

Varaktigheten av manipuleringen beror på låsens egenskaper och behandlingens varaktighet. När du använder färglös henna för torrt hår, eller om proceduren utförs för första gången, måste du hålla masken i 20-25 minuter. Om hårbotten är utsatt för fett appliceras pulvret mer än 3 gånger, ökningstiden ökar till 30-90 minuter. Varaktigheten beror inte på om färglös henna används på färgat hår eller inte, det påverkar inte strängarnas befintliga nyans. Den enda caveat - Cassia kan inte användas på de klargjorda lockarna, på grund av detta blir de gröna.

Mask med färglös henna för hår

Standardmetoden för att använda ett naturligt medel fungerar utmärkt bra utan tillsatser, men effekten kan förbättras med ytterligare komponenter. Eteriska oljor är väl lämpade:

 • från mjäll och fettinnehåll - eukalyptus, tea tree, bergamot;
 • vid förlust - beat, ylang-ylang, mynta;
 • mot sektion - kamille, sandelträ, vetiver;
 • för torrt hår - rosenträ, rökelse, apelsin.

Universell mask från färglös henna

 • flytande honung - 35-50 ml;
 • klyfta eller annan vegetabilisk olja (mandel, olivolja) - 30-40 ml;
 • 1 äggula;
 • äppelcidervinäger - 20-25 ml;
 • färglös henna för hår - 50-200 g;
 • varmt vatten - 50-150 ml.
 1. Späd kassan med vatten till en uppslamning.
 2. Lägg till andra komponenter i den varma massan.
 3. Gnid del av produkten i rötterna.
 4. Fördela hårets sammansättning.
 5. För att värma huvudet med polyeten och en handduk.
 6. Efter 1,5 timmar tvättar locken med schampo.
 7. Upprepa proceduren 1-2 gånger i veckan.
 8. Behandlingstiden är 2-3 månader.

Hur färgar hon färglös henna?

Även namnet på den aktuella produkten indikerar frånvaron av pigment i dess sammansättning. Det är omöjligt att färglägga hår med färglöst henna, cassiapulver ändrar inte nyansens nyans. Denna kosmetiska produkt används för att behandla skadade lockar, återställa strukturen och stärka glödlamporna. Om du applicerar cassia på färgade trådar blir tonen bara ljusare och rikare.

Hår efter färglös henna

Användningen av den presenterade naturprodukten har en mycket positiv effekt på hårets tillstånd. Färglös henna är speciellt användbar för skadat hår, det gör dem tätare och mjukare, förbättrar elasticiteten och förhindrar tvärsnitt och bräcklighet. Som en del av kassan finns komponenter med omslutningsegenskaper. De skapar en mikroskopisk film på hårstängerna, som inte bara skyddar dem mot skadliga yttre påverkan, men ger också en blank glans. Efter att ha fullföljt hela behandlingen, ser lockarna ut efter biolaminering.

Ett oönskat resultat kan endast erhållas om färglös henna har applicerats på blont hår. Naturliga blondiner ska inte använda kassierpulver eftersom det ger strängarna en gröngul ton. Artificiellt lättade lockar, särskilt i närvaro av skador och stavens porösa struktur, är mer utsatta för denna åtgärd och blir smutsiga kärr.

Kan jag färga mitt hår efter färglös henna?

Frisörer förbjuder inte parallellt att tillämpa den ansedda vårdgivaren och ändra tonens toner. Efter färglös henna kan du färga håret, men inte omedelbart. Det är lämpligt att vänta tills krökarna absorberar de goda naturliga ingredienserna och återhämtar sig lite. Det är bättre att färga trådarna antingen innan du använder färglös henna för håret, eller en vecka efter de medicinska procedurerna.

Henna Artkolor Colorless Choice. Toppbetyg - granskning

Lätt de rynkade rötterna med färglös henna och kanel! Och förstärka håret självklart)))

Hej alla!

nästan 2 månader Jag målade tillbaka med Henna av samma märke. Och färgen tog bara hela längden, som målades mer än en gång. Min naturliga färg var mycket mörkare och två hennafärger är inte målade över. Inte förvånande - eftersom Henna inte är så vacker som den ger skugga.

Jag bestämde mig för att prova på min naturliga och naturliga metod för förtydligande med kanel! Förra gången jag lättade mitt hår efter en misslyckad färgning gjordes för henne precis på råd av det applåderade programmet "Everything Will Be Good"! Ja, färgen lysade kanel. Resultatet kan hittas HÄR.

Men den sista metoden gav mig mycket problem på grund av älskling, så jag har länge och noggrant valt ett nytt recept på mig själv.

Och jag stannade vid förtydligandet med hjälp av färglös henna.

Min nya RECEPT Lightening är som följer:

 • 1 pack färglös henna (25 g)
 • 1 pack kanel (20 gr)
 • ca 1 tsk olja (jag har från Agafi). Jag ville inte ta feta oljor som havtorn eller kokosnöt, för Det gick till rötterna, inte längden.
 • 1 tsk citronsaft
 • inte kokar vatten

beredning:

 • Hökad kanel och 1: 1 i en glasskål.
 • Vidare översväms det inte med kokande vatten, till ett tjockt tillstånd.
 • Kramas ca 1 tsk. citronsaft, blandad.
 • Såsom anges på förpackningen - låt den brygga i 20 minuter och svalna.
 • Innan appliceringen tillsattes 1.ch.l. olja.
 • Appliceras endast på rötterna, fördjupar med vatten! Inslagna i matvatten och gick sålunda. 2 timmar.

förnimmelser:

 • Inte en gång läst det från att applicera en sådan mängd kanel kan baka ditt huvud. Hon gav mig lite bakning, det var även trevligt. Tvärtom förbättrar det bara blodflödet till hårsäckarna.
 • Lukten av denna henna var väsentligt annorlunda än bläcket som luktade med örter. Han bara fruktansvärda!! För mig luktar fisken. Det och lukten av kanel är också en amatör.
 • Citron är tillsatt för att förbättra lätta kvalitet och att skina håret efter behov!
 • Det var lättare och trevligare att tillämpa än den tidigare masken på honung, från vilken jag sedan fastnade.
 • Även om denna henna och färglös, men bättre rättvisa använder inte den - någon form av oönskade nyanser.

Resultatet:

 • Henna tvättas av, som alla andra, svåra. När allt kommer omkring har du sand på huvudet. Dessutom är kanel också som sand.

TIPS: Skölj av allt med en balsam. utan det kommer det vara mycket problematiskt och dyrt att tvätta bort det med vatten. Och det är bättre att tvätta det hela i duschen, i stället för genom en vanlig kran på en kran. Duschen, samtidigt som du gör massage, tvättar och tvättar bättre.

  Färgen på rötterna lyser märkbart men blev inte ton-på-ton med längd. På huvudparten är skillnaden liten märkbar, för de hade tid att blekna under solen. Och de andra basalzonerna är inte så ljusa.

I det tredje fotot i collagen du kan se skillnaden i rötter och längd. De är varken röda eller blonda, men några brungråta, ja, en mycket blekad färg. Kommer definitivt att måla över.

 • Precis efter att ha färgat Henna, så efter håret blir håret bättre och det märks inte bara för mig, förbättrar hårbotten speciellt för mig: mjäll försvinner, klåda och små utslag, hårbotten är inte så fet - Henna torkar.

Självklart det du väljer: Är det värt att du lider så mycket, men får verkligen några positiva åtgärder på naturens hår på 3+ timmar eller i 40 minuter färg med permanenta färger, få det önskade resultatet, men utan att göra någonting användbart för ditt hår och huden.

Några alternativ har för och nackdelar, och jag tar ibland till båda.

Jag kan inte rådgöra med detta förfarande med säkerhet, eftersom det här är inte för alla (inte för torrt hår och hud, inte för blondiner och ljusblond).

Hur tänder håret med vit henna

Den moderna kosmetiska industrin producerar en mängd olika verktyg som gör det möjligt för alla att köpa ett blont färgat hår. Ett sådant steg gör det möjligt att drastiskt ändra bilden eller bara för att lätt uppdatera utseendet. Vit henna är en av de populära klargörare som används i frisör.

Sammansättning och egenskaper

Vit henna är ett färgämne som används för att lysa håret i 5-6 toner. Den består av följande kemikalier:

 • väteperoxid;
 • ammoniumpersulfat;
 • karboxylerad metylcellulosa;
 • magnesiumoxid;
 • magnesiumkarbonat;
 • vatten;
 • citronsyra.

Dessutom innefattar kompositionen en liten mängd färglös henna.

Huvudskillnaden av vit henna från färglös och koppar är deras ursprung. Det första verktyget är ett syntetiskt färgämne, och de två sista - naturligt naturligt.

Naturlig henna, som erhålls från Lawsonium-växten, ger möjlighet att läka håret, mätta dem med näringsämnen och ge dem glans och elasticitet. Vita henna har inte läkande egenskaper, det hjälper bara att lätta håret.

Moderna professionella färger och klargörande medel kännetecknas av relativ säkerhet och sparsam handling, som emellertid inte är karakteristisk för vit henna. Det förstör hårets naturliga struktur, men strikt överensstämmelse med instruktionerna minimerar eventuella negativa effekter.

Användningsförmåga

Henna är ett effektivt botemedel mot blekande hår. Detta verktyg används ofta för att markera enskilda strängar.

Innan du väljer ett verktyg bör du ta hänsyn till några nyanser. Om krullarna var målade i en mörk färg relativt nyligen (upp till 1,5 månader sedan) kan resultatet vara oförutsägbart:

 • gul eller koppar nyans;
 • ojämn färgning;
 • inget resultat.

För att lätta mörkt hår, bör proceduren utföras upprepade gånger för att uppnå önskad färg. I detta fall bör intervallet mellan tillvägagångssätt vara minst 1 vecka.

Fördelarna och nackdelarna med vit henna

Det har ett antal fördelar:

 • låg kostnad;
 • enhetlig färgning av hela hårets hår;
 • möjligheten att använda verktyget hemma i avsaknad av självfärgningsupplevelse.

Den obestridliga fördelen är möjligheten att självtimera Hennas påverkan på håret. Detta gör att du kan lätta dem för 1 - 6 toner, samtidigt som du behåller naturen i färg och struktur.

Den huvudsakliga nackdelen är närvaron av hög koncentration av väteperoxid i kompositionen av vit henna. Eftersom det är kemiskt nästan identiskt med sammansättningen av konventionella bläck, är sannolikheten för ett resulterande sprött livlöst, svagt hår och håravfall inte uteslutet.

 • För att förhindra en allergisk reaktion på henna före första användningen rekommenderas det att utföra ett test: några droppar av kompositionen appliceras på ulnarvikten. Om det inte finns några allergiska manifestationer (klåda, rodnad, utslag) inom 2 dagar kan medlet användas.
 • Det är nödvändigt att avstå från att färga med vit henna, om mindre än en månad har gått sedan hårets föregående skuggning. Detsamma gäller hår som har kemiskt krökt sig. Om du inte följer dessa regler kan förtydligandet vara ojämnt.
 • Henna ska inte användas i närvaro av torrt, skört och orubbligt hår, eftersom deras ljussättning kan försämra deras tillstånd och utseende väsentligt. I detta fall krävs tidigare behandling och återvinning av hår.
 • Användning av felaktigt förberedda vita henna kan orsaka hårbotten brännskador och håravfall.

Hårapplikation

Universella instruktioner för henna hårfärgning existerar inte. Preparatet, beredningstiden och det möjliga resultatet kan variera avsevärt beroende på tillverkaren.

Hårförberedelse för proceduren

Speciell beredning av hår för belysning är inte nödvändigt. Det är viktigt att bara överväga din naturliga färg eller tiden som gått sedan senaste färgen. Dessutom rekommenderas det inte att tvätta håret i 1 till 2 dagar före blekning för att minska de negativa effekterna av komponenterna på huden och håret.

Vit Henna Hår Blekningsteknik

I processen med färgning behöver:

 • handskar;
 • hårfärgborste;
 • handduk;
 • kräm;
 • icke-metalliskt kärl för utspädning av klargöraren.

För att bereda kompositionen av vitt hennapulver måste blandas med ett oxidationsmedel.

Mängden Henna som behövs för blekning beror på längden på locken, hårets densitet, dess ursprungliga färg och önskat resultat. Till exempel: en genomsnittlig hårlängd kommer att kräva 2 förpackningar av produkten.

Ansökningsregler och färgtid

 • Tidigare kan huden i nacken och pannan smutsas med vilken grädde som helst för att förhindra att brännskador uppträder.
 • Vit henna appliceras på hela ytan av håret, stränga efter sträng med en pensel. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt rötterna.
 • Därefter fördela kompositionen i hårets tjocklek och massera håret i rötterna.

När det gäller att markera enskilda strängar appliceras kompositionen längs hela längden av krullen från rötterna eller drar tillbaka från dem med 0,5-1 cm.

Tiden för färgning med vit henna beror på den specifika tillverkaren och är i regel 10 - 40 minuter. Hårets tillstånd, dess färg och det förväntade resultatet är också viktiga. Ägare av mörkt hår för att uppnå önskad effekt rekommenderas att hålla henna på håret under den maximala tiden som anges i anvisningarna. Vid behov kan färgning upprepas efter 1-2 veckor.

Efter den nödvändiga tiden för förtydligande av färgkompositionen ska sköljas ordentligt med rikligt med rinnande vatten. Det är bättre att inte använda schampo, det är viktigt att konsolidera resultatet av färgning. Efter avslutad tvätt av Henna, applicera balsam på håret. Detta förhindrar överhettning av hårbotten och mjäll.

Foto före och efter hennaförtydligande

Hårvård

Användningen av vit henna i den obligatoriska ordern kräver ytterligare vård av håret. För dessa ändamål lämpar sig som professionella verktyg som tillverkas av kosmetiska industrin och olika fuktgivande och närande kompositioner som skapas i hemmet.

Att ta bort färg

Vid misslyckad färgning av håret med resistenta färgämnen kan vit henna användas som tvätt. Men det bör komma ihåg att denna åtgärd är en kemikalie, inte en naturlig ljusare, och dess användning direkt efter färgning kan avsevärt försämra hårets hälsa och provocera dess förlust. Curls, målad i en mörk färg, i en session blir bara lättare med 2-3 toner.

Instruktioner för användning

Blanda 30 gram vit henna, 30 ml oxidant, 60 ml varmt vatten och 15 gram schampo. Rör tills mjuk och applicera över hela hårets längd. Håll i 20 minuter, skölj med schampo och balsam.

Inköp och urval av medel

På världsmarknaden finns det många tillverkare som producerar vit henna. Produkter kan köpas både i specialaffärer och på Internet-sidorna. De mest populära företagen är för närvarande:

 • Blonde Henna producerar verktyget i 3 versioner - "Super", "Bioprotection" och "Balayage" (för att markera strängar). Prisintervallet är från 260 till 280 rubel per henna-paket.
 • Phytocosmetics - kostnaden för produkten är 60 - 85 rubel.
 • Stimulus-Color Cosmetic - priset varierar från 28 till 50 rubel.
 • ARTColor - Kostnadsintervallet är 35-45 rubel.


Nästa Artikel
Funktioner av användning av schampo med zink