Hur man ordentligt tänder håret hemma utan skada.


Ibland händer det att du verkligen vill ändra ditt utseende, och du har inte pengar eller möjlighet att komma ut ur huset för att besöka en skönhetssalong (till exempel om du är i mammaledighet med ett litet barn och du kan inte lämna honom några timmar). I sådana fall kan du gå till affären, köpa allt du behöver för dina stora reinkarnationer och. att agera! Helt hemma! I vår artikel kommer du att lära dig hur du ska använda professionella lätta produkter för hår hemma, liksom hur du inte skadar håret i hårbearbetningsprocessen.

Vi utvärderar hårets tillstånd och dess förmåga

Enligt frisörsreglerna före eventuell färgning, och särskilt lättnad, måste du bedöma hår och hårbotten. Friskt hår är starkt och elastiskt, har en naturlig glans, en liten del splittrade ändar är tillåtna. På hårbotten bör det inte vara sår, utslag, sår, allergier.

Tecken på hårskador är svår håravfall, brittleness, överdriven torrhet och en förändring av strukturen. Detta tillstånd hos håret kan observeras efter upprepad färgning med aggressiva färgämnen, efter kemisk perm, överföring av eventuella sjukdomar såväl som på grund av hypovitaminos. I vilket fall som helst, om håret är allvarligt skadat och försvagat, bör tanken på lättnad överges, eftersom risken att förlora hår efter blekning är mycket hög.

Bestäm hur många toner som behövs för att lätta håret

För att göra detta kan du använda paletten av nyanser av något hårfärg. Jämför din hårskugga med nyanser av det naturliga utbudet av alla paletter av professionell färg och hitta även den önskade nyans som du vill få som resultat. Så du får en uppfattning om hur många toner som ska lysa håret.


Att veta det önskade resultatet är mycket viktigt för att kunna bedöma sina möjligheter. Om du kommer att tända mörkt hår för 5 eller fler toner, var då förberedd för en märkbar förlust av hårkvaliteten. För starkt blekt hår måste bryr sig mer, de tenderar att bli mycket torra och mycket mottagliga för mekanisk skada och brott.

För att lätta mörkt hår hemma måste du köpa:

 1. Ljusspulver eller pulver. Vanligtvis säljs de i påsar avsedda för en ansökan, eller i större banker.
 2. Oxiderande emulsion (oxidant). Finns även i engångsflaskor och större flaskor.
 3. handskar
 4. Ampuller med skyddsolja. Nästan alla tillverkare har skyddsmedel som tillsätts till färgnings- eller ljusmedelsblandningen omedelbart före appliceringen. De är utformade för att minska de skadliga effekterna av kemisk komposition på hårstrukturen. I princip är detta inte en obligatorisk produkt, och de kan försummas om ditt hår är tillräckligt starkt.
 5. Toning permanent färgämne + aktivator. Lättpulvret ger inte önskad skuggning av håret, men förbereder bara basen för dess produktion, avlägsnar de naturliga pigmenten från håret till en viss bakgrundsbelysning. Dessutom ser blekt hår livlöst ut och är mycket torrt vid beröringen. För att få en vacker nyans, liksom för att återställa hårets förlorade elasticitet, måste du hålla toning.

Vad är bakgrundsförklaring? Lite färgteori

I naturen finns det bara tre primära färger som inte kan erhållas genom blandning - det är rött, blått och gult. Alla andra färger erhålls genom att blanda dessa tre huvud, till exempel:

 • Röd + Gul = Orange
 • Röd + Blå = Lila
 • Blå + Gul = Grön
 • blå + röd + gul = brun.

Bakgrundsbelysning är den färg som erhålls efter partiell förstöring av det naturliga pigmentet på grund av kemisk exponering för håret. Som regel förstörs det första i håret av det blå pigmentet, så håret i processen att bli lättare först blir rött. Därefter förstörs det röda pigmentet och håret blir gult. Gul hårfärg i ljusprocessen innebär att bakgrundsbelysningen redan motsvarar nivån på "blond". Ju mindre blir det gula pigmentet i håret, hårfärgen är närmare vit. Bestäm i förväg bakgrundsbelysningen, som du vill missfärga håret för att uppnå önskad nyans.

Var kan man köpa professionella hårprodukter?

 • Det enklaste sättet är att köpa glansmedel och färgämnen i butikerna av professionell kosmetika för håret i din stad. Där kan du se färgpalet, bestämma önskad nyans, få råd från säljaren. Om du inte kan handla kan du söka efter liknande nätbutiker i din stad. Sedan jag bor i Ufa kommer jag att ge exempel på flera onlinebutiker av professionell kosmetika för håret i vår stad:
 • http://cosmeticufa.com
 • http://profcosmetic-shop.ru/
 • http://kudriprof.ru/
 • Online-butiker av professionell kosmetika för hår med leverans i hela Ryssland. I sådana butiker är det fördelaktigt att köpa produkter i liten massa, så att du kan få tillbaka leveransavgiften. Till exempel är en av de populära butikerna av professionella hårprodukter butiken "HiHair.RU" http://www.hihair.ru
 • Gemensamma inköp. Nuförtiden blir denna typ av shopping alltmer populär. Om du har erfarenhet av att beställa varor i gemensamma inköp, kan du enkelt hitta ett par inköp av professionella hårkosmetika som är organiserade i din stad.

Vilken ljuspulver (pulver) att välja?

I allmänhet blir användningen av salongprodukter hemma ofta problematisk. Speciellt innehåller professionella rengöringsmedel vanligtvis mycket ammoniak, den skarpa och obehagliga lukten som kan spridas i hela lägenheten. I processen att applicera en lysande förening till ditt hår kommer du också att uppleva stort obehag i samband med utsläpp av ammoniak lukt, till exempel brinnande och röda ögon. Också om det finns barn i lägenheten är det inte önskvärt att använda ammoniakklarerare.

Lyckligtvis finns det säkrare produkter för att lätta håret. Till exempel producerar företaget Kapous ett ammoniakfritt ljuspulver Kapous Magic Keratin. Ur min egen erfarenhet vet jag att det inte finns ammoniakluft i arbetet med detta pulver, och det finns ingen brinnande och röda ögon. Plus, det är relativt billigt (ca 80 p. Per påse 30g, 450r. Per burk 500g).

Liknande ljuspulver utan ammoniak finns tillgängliga från andra tillverkare, till exempel:

 • L'Oreal Professionnel Platinum (3500 r.)
 • Brelil No AMMONIA Bleaching (2700r.)
 • Baco Soft Colour Collection Pulver Lightener Ammoniakfri - Ljusgörande pulver utan ammoniak med antigel effekt (1200 r.)
 • CHI Professional Blondest Blonde Powder Lightener Ammoniakfritt Powder Cream (4000r.)

Hur mycket behöver man köpa ett lysande pulver och oxidant?

Den enklaste tingen hemma är att lätta kort mörkt hår och axellängdshår. För att lätta kort hår tar 1-2 dospulver 30 g vardera, 2-3 påsar för hår upp till axlarna, 3-4 påsar för hår upp till axelbladet, upp till 8 dospulver kan behövas för längre hår. Beräkningen av mängden oxidativ emulsion är baserad på antalet ljusbildande pulver i ett förhållande av 2: 1 (till exempel 60 g oxidationsmedel och 30 g ljuspulver)

Hur man väljer en oxidant?

För lättnad var mindre traumatisk för hår, ta en oxidativ emulsion innehållande 3% väteperoxid. Oxidationsmedel med högre halt av väteperoxid förstör hårstrukturen starkare. Dessutom innebär användningen av oxidationsmedel med högt innehåll av väteperoxid en mycket snabb applicering, så du bör inte riskera och köpa en hög procentandel oxid för hårblekning hemma.
Oxidanter med 1,5% väteperoxid är också kommersiellt tillgängliga. Dessa är de så kallade "aktivatorerna", avsedda för toning av blont hår. De är inte heller lämpliga för att ljusa mörkt hår med pulver, eftersom resultatet i bästa fall knappast kommer att märkas.
Hur tänder håret hemma steg-för-steg guide för nybörjare
Lightening hår är inte en lätt uppgift, oavsett hur det verkar. Välj en dag när du har några lediga timmar att göra allt korrekt.
Blekning och lätta hår gör ENDAST på smutsigt hår, för att minimera de skadliga effekterna av den ljusande föreningen på håret. Det skulle också vara trevligt att göra en oljemask på håret ett par dagar före proceduren.

Så låt oss komma till handling:

 1. Kamma håret, dela dem i 4 zoner (längs skilsmässan och över), håret i varje zon samlas med ett gummiband i svansen.
 2. Använd handskar
 3. Framställning av klargörande struktur:
  Blanda pulver och oxidationsmedel i rekommenderade proportioner (vanligtvis 1: 2). Om så önskas, lägg till en skyddsolja. Blanda ingredienserna noggrant. Det borde vara en homogen massa. Om kompositionen visade sig vara för tjock, och det är svårt att applicera på håret, eller det torkar snabbt, lägg sedan till en liten oxidant Noah-emulsion och blanda.
 4. Lös upp håret på ett område av huvudet, separera den tunna strängen och börja applicera ljusföreningen. Kan appliceras direkt med handskruvar, så det blir snabbare. Observera att din ansökningstid är begränsad, så du borde inte förlora en minut. Det är lämpligt att ha tid att applicera kompositionen så snabbt som möjligt så att han jämnt kan lätta håret. Var försiktig så att du inte lämnar håret orört av klararen, speciellt om du tar för tjocka strängar.
  Gör detsamma med andra zoner, det vill säga först på baksidan av huvudet och sedan på fronto-parietalzonen.
 5. Lämna kompositionen på håret för den tid som rekommenderas av tillverkaren. Men inte mer än 50 minuter. Ständigt övervaka den pågående reaktionen på håret, det vill säga en förändring i sin färg. Om du ser att den önskade bakgrundsförklaringen redan har uppnåtts, fortsätt sedan säkert till spolning.
 6. Skölj den ljusande föreningen från håret med rinnande vatten, tvätta sedan håret med schampo. I salonger för detta använd schampo djup rengöring. Hemma, någon lämplig schampo för fet hår.
 7. Toning är det sista steget av färgning efter blekning av håret med ett blekpulver. Experter rekommenderar inte att försumma denna procedur, men att göra det samma dag efter förtydligande. I detta fall matas håret med pigment från färgfärgen och blir mindre mottagligt för skadlig mekanisk stress.

För toning tar de ett färgämne per ton lättare än den önskade, liksom en oxidationsemulsion av 1,5% eller 3% för ett stabilt resultat. Processen med att toning sig är lik den vanliga hårfärgningen, men i detta fall appliceras färgämnet på vått hår. Du bör också noggrant läsa instruktionerna för den rekommenderade exponeringstiden, eftersom blekt hår kan målas mer intensivt.

Efter exponeringstiden för toningfärgen måste du skölja håret under varmt rinnande vatten och applicera en balsam för färgat hår.

Viktiga tips

 • Ta inte av med lätta hår med hjälp av professionella produkter om ditt hår tidigare har färgats med naturliga färgämnen, som henna eller basma, samt en månad efter att du har använt tintbalsamer som "Tonics".
 • Strikt studera och följ instruktionerna för användningen av varje verktyg som används, inte tillgripa en kombination av professionella verktyg och folkråd (till exempel, tillsätt vegetabilisk olja till lätta emulsionen).
 • Använd inte metallredskap och metallföremål i processen att lätta och färga hår.
 • Efter blekningsprocessen kommer håret att behöva särskild vård under lång tid, och kombinerar speciella schampon för färgat hår och fuktgivande och närande maskor.
 • Vid första gången efter färgning, sluta använda aggressiva borstar och hårborstar, torka helst håret på ett naturligt sätt.

Tack för din uppmärksamhet! Låt ditt hår vara friskt och vackert, och du är alltid glad med ditt utseende!

Det bästa pulveret (pulver) för att lätta håret

I artikeln beskrivs medel för blekning av hår i form av pulver (pulver). Fondens sammansättning, deras åtgärder och de positiva aspekterna av deras användning. De bästa professionella pulverna för blekning från globala kosmetiska tillverkare anges.

För att drastiskt förändra hårfärgen eller ge den en ovanlig ljus skugga, använder många blegmedel före färgning. För att göra detta finns det flera former av medellättningssträngar: schampon, krämer och färger.

Men det mest effektiva är pulver (pulver). Han kan helt missfärga även svart hår, det viktigaste är att välja rätt märke och följ noga instruktionerna för användning. I denna artikel kommer vi att prata om pulver för blekning, alla dess fördelar och nackdelar, och kommer också att indikera några av de bästa produkterna av denna typ, baserat på valet av köpare.

Vad är ljuspulver?

Visuellt ser produkten ut som talkum eller torr schampo. Den baseras på komponenterna viskos och kiseldioxid. De uppfann detta för att ge håret en pomp, men efter den första applikationen visade det sig att tillsammans med volymen förlorade håret sitt pigment vilket ledde till missfärgning.

Modern kosmetologi erbjuder konsumenterna följande alternativ för pulver för att lätta trådarna:

 • Blekningskomposition - har en ljusare effekt, som undertrycker hårpigmentet. Det är aggressivt och kan missfärga även mycket mörka strängar. Det är möjligt att applicera, både på det naturliga och på det målade håret.
 • Skuggningskompositionen lyser samtidigt, ger en viss färgton och volym till strängarna. Pulver används för färgning av hela hårlinjen, liksom för färgning av enskilda strängar med färgövergångar (olika stilar av markering).
 • Modelleringskompositionen är snarare ett stylingmedel än en färgprodukt. Han har ingen lätta och färgande effekt, men ger hårvolymen genom att förtjocka strukturen hos varje hår. Den kan användas istället för verktyg för modellerande frisyrer (mousses, lacker och geler).

Hur fungerar det?

Principen för pulververkan liknar flytande färg. Det är baserat på oxidationsreaktionen, som påverkar hårpigmentet, förstör det.

Hårpigment är ett element som ger färg till lock. Från sin mängd beror på mättnaden av hårets ton. Det är frånvarande i grått hår och i blekt hår förstörs det av kemiska reaktioner.

Under inverkan av färgkompositionen för pulveret för blekning öppnar hårskalorna, vilket gör att färgkompositionen kan ersätta det förstörda pigmentet.

Således erhålles en mättad och hållbar färg vid färgning av trådarna efter deras förtydligande. Men det finns en signifikant nackdel med denna procedur.

Efter det är det nödvändigt med en återhämtningsperiod, under vilken du behöver genomgå en regenererings- och närande hårmask, eftersom sammansättningen av pulvret orsakar ett starkt slag mot krillens hälsa.

Ett sådant verktyg kan köpas hos någon kosmetikaffär. Den innehåller två komponenter: pulver och oxidationsmedel, som blandas i ett förhållande 1: 2. Resultatet är en komposition för att lätta hårbotten.

Pulverets sammansättning

Standardkompositionen för medel för förtydligande, på basis av pulver, innefattar:

 • Oxideringsmedel är väteperoxid, vilket förstör hårpigmentet (det varierar i koncentration, från 0,5% till 12%).
 • Baspulvret är olika persulfater. De flesta innehåller i sin sammansättning ammoniak, som frigörs vid exponering för ett oxidationsmedel (blandningskomponenter). Det finns ammoniakfria pulver som har en mer sparsam effekt på håret, men de missfärgar sig också svagare.
 • Hjälpkomponenter - de har olika effekter på trådarna. Kan ge volymen (viskos), normalisera syrans balansnivå (buffertämnen) och utföra andra funktioner.

Fördelar med att använda pulver

Användningen av detta verktyg blir alltmer populär, eftersom det har flera fördelar jämfört med konventionell färg:

 • Stark förtydligande av hår för 1 applikation, upp till full missfärgning. Med en kort exponering för håret kan du uppnå resultatet av lättnad med 6-8 toner.
 • Det lyser håret utan yellowness, eftersom det innehåller blå mikston - ett ämne som neutraliserar den gula nyansen.
 • Det är väldigt lätt att applicera föreningen, du kan klara det utan hjälp (det är mycket lättare att använda än färg).
 • Har ingen skarp och kaustisk lukt.

Användningstips

Innan du köper och börjar använda pulver för förtydligande, kolla in några av rekommendationerna från en professionell beautician:

 1. Det är bäst att använda en pulverblandning i vilken koncentrationen av oxidationsmedlet kommer att ligga i intervallet 5-7%. Detta kommer att möjliggöra att bibehålla kompositionen på strängarna längre, vilket resulterar i djup penetrering av de aktiva komponenterna i hårstrukturen.
 2. När utmärkningsförfarandet utförs är användningen av en pulverblandning mer föredragen än vanlig färg. Medlets sammansättning är tjockare, vilket gör det möjligt att applicera mer exakt på de högra delarna av hårlinjen och för att förhindra spridning.
 3. Pulver kan användas som ett verktyg för att tvätta den gamla färgen innan du målar.
 4. Använd inte ljuspulver för sprött, skadat och livlöst hår. Aggressiva effekter på dem kan förvärra trådenes hälsa, vilket leder till massiv förlust eller till och med komplett baldness.
 5. När du använder verktyget själv hemma, följ instruktionerna helt klart, överstiga inte exponeringstiden och följ anvisningarna i operationen.

Tvätta inte håret före färgproceduren i 2-3 dagar, det ger dem naturligt skydd i form av en fettfilm som bildas på trådarna under denna tidsperiod.

Top Professional Brightening Powders

"Igora Vario Blond Super Plus" från kosmetikbolaget Schwarzkopf

Ursprungsland - Tyskland.

Det genomsnittliga priset på Rysslands territorium: 990 rubel.

Ingredienser: Aktiva persulfater (utan ammoniak); vetextrakt mikston blå indikator; aminosyror; hjälpkomponenter.

Pulver innehåller aktiva substanser som enkelt klarar av lättnad även mycket mörkt hår. En del av mikstonen, ger jämn blekning av strängarna utan att det är yellowness.

Förberedelse: Pulver späds med ett oxidationsmedel (det är önskvärt att använda ett varumärke från Schwarzkopf) i ett förhållande 1: 2, där 1 del av pulvret späds med 2 delar oxidationsmedel (väteperoxid). Koncentrationen av oxidationsmedlet väljs utifrån det önskade resultatet:

 • för att klargöra 2-3 ton lämpliga 3-5% lösning;
 • för 5-6 toner - det är bättre att ta 7-9% lösning;
 • helt missfärgad - 12% oxidationsmedel (men du måste arbeta med det noggrant, eftersom det ger en mycket stark förtydligande).

Komponenterna blandas omedelbart före proceduren. Använd inte den resulterande lösningen efter 1 timme!


Användning:

Den färdiga kompositionen appliceras på hårets torra yta med en kosmetisk borste. Först är rötterna grundligt färgade, så är produkten jämnt fördelad längs hela längden av strängarna, inte glömma att smörja spetsarna noggrant. Efter applicering lämnas håret öppet och inkuberas i 45-50 minuter, tvättas sedan av med varmt rinnande vatten med hjälp av schampo. Var noga med att applicera en regenererande hårmask efter ljuset, vilket hjälper till att delvis återställa och mätta dem med användbara komponenter och mineraler.

"Brightening Powder Light Master" från tillverkaren Matrix

Produktionslandet är Förenta staterna.

Det genomsnittliga priset på Rysslands territorium: 1120 rubel.

Ingredienser: Aktiva persulfater (utan ammoniak); aminosyror; pantenol; hjälpkomponenter (inklusive näringsämnen).

Verktyget har en utmärkt bleknings effekt som kan tända både mörka och mycket svarta trådar.

Samtidigt orsakar det inte allvarliga skador på hårets hälsa, närande och mätta dem med näringsämnen som utgör smink.

Exempelvis skyddar panthenol hårets yta från aggressiva effekter av ett oxidationsmedel och ger dem jämnhet och glans efter proceduren. De aminosyror som finns i pulvret mättar hårstrukturen med syre och fukt. Detta pulver kan säkert tillskrivas ett effektivt och säkert medel för att lätta håret.

preparatet:

Pulvret blandas med ett oxidationsmedel i lika stora proportioner och bringas till en jämn konsistens. Oxideraren väljs utifrån det önskade resultatet:

 • 3% - för avklaring på flera toner (vanligtvis 2-3);
 • 6% - lämplig för blekning 5-6 toner;
 • 9% - kommer att hjälpa nästan helt missfärga håret;
 • 12% - används i "extrema" fall, eftersom det har en kraftfull ljuseffekt (till exempel för fullständig blekning av svart hår). Skönhetssalonger rekommenderar inte att de används utan speciella behov.

Den resulterande blandningen bör användas inom en timme, så förbered den rätt före proceduren.


Användning:

Den resulterande kompositionen appliceras på håret med en kosmetisk borste och färgar noga rötterna och undviker kontakt med huvudets hud. Därefter fördela det jämnt genom att skrapa strängarna längs hela längden. Lämna kompositionen på håret 45-50 minuter (men inte mer!).

Inget behov av att täcka ditt huvud! Efter tiden tvättas kompositionen med ett schampo och torkar huvudet med en handduk (använd inte en hårtork eller annan torkning!). Efter avslutad procedur, applicera en närande mask, det kommer att hjälpa till att återställa trådarna efter blekning.

slutsats

Hårblekning är ett ganska komplicerat förfarande, så det är bäst att utföra det i skönhetssalonger eller frisörsalonger. Om du har erfarenhet av att utföra sådana förfaranden kan du använda pulver hemma, samtidigt som du inte glömmer att följa reglerna för att kombinera komponenter och applicera kompositionen i hårbotten. Glöm inte heller det viktigaste - överstiga inte exponeringstiden, om du inte vill orsaka irreparabel skada på ditt hårs hälsa.

Är det möjligt att vit blondin utan blixtpulver? Låt oss försöka!

Hej alla!)
Med början av våren ville jag ha en förändring. Tja, hur annars? Allt omkring är blommande och doftande, luften är fylld med fjäderarom.
Och jag bestämde mig för att bli ganska blond. Så mycket som möjligt.
Dessutom är en ren bakgrund av blixten utan en stark yellowness och redhead ett enormt utrymme för experiment med toning nyanser av blond: här har du både varm beige och kallt och platin stål och en delikat rozovinka. I allmänhet många idéer.
Helst skulle jag vilja få den här färgen:

Jag gjorde ett rekryteringsbesök på affären och valde Kaaral 12.32:

Färgen på layouten vann mig över: en kall blond med en rosa, en dröm.
Men den inre rösten viskade till mig att det inte skulle bli kallt, för det finns guld i en ytterligare nyans. Men jag lyssnade inte på rösten.
Här är vad jag tog hem:

-färg Kaaral AAA 12.32
-oxid av 9% (det var inte detsamma, jag var tvungen att ta Estel)
-Krom-energi-komplexa Estel.

Förra sommaren experimenterade jag med färgen Kaaral AAA (12.20) och jag hade hemska redheads i slutet. Men! I stället för 9% tog jag 6% vid den tiden, och du kan inte göra det, eftersom den 12: e raden är hög ammoniak och endast en hög procentandel av oxid kan betala tillbaka dessa höga doser. Om ammoniak inte släcks, kommer det att förstöra håret. Men då visste jag inte om det. Den här gången gjorde jag allt enligt Feng Shui.

Så här är mina rötter före färgning:


1,5 månader har gått sedan senaste färgningen. Som du kan se är hårväxten långsam. Tja, inte om det nu.

Så, guld efter en punkt i färgnummeret gav mig inte vila, och jag bestämde mig dock för att lägga till 12,20 från förra årets reserver. Den 2-i Kaaral är en lila-röd nyans.

Så här såg den slutliga blandningen ut:
12,32 (30 ml) +12,20 (30 ml) + 9% oxid (120 ml) 1 ammunitions SEC.

Jag applicerade färgen till rötterna, från början av huvudet (där förklaringsprocessen är långsammare) och slutar med den främre delen (här är förklaringsprocessen snabbare).

Har uppstått 30 minuter. För den här halvtimmen brann hårbotten inte, klia eller klia. Det enda var en underlig känsla av att flytta håret. Under denna tid förblev färgen vit och jag insåg att jag troligen väntade på kycklingens rötter. Men det var nödvändigt att avsluta det till slutet och jag applicerade den kvarvarande färgen till full längd i 5 minuter.
Man tror att färgen inte lyser färgen. Jag var övertygad av min egen erfarenhet att detta inte är så. På mitt hår färgar färgämnet färgen, så i slutet av färgningen applicerar jag färgen hela tiden i 5 minuter för att rengöra håret.
Det här är vad jag slutade med på rötterna:
-dagsljus vid fönstret
-dagsljus på baksidan av rummet
-på gatan


Och på huvuddelen av håret:


Rötterna är ljusgyllda med elektrisk belysning och jag tycker verkligen inte om det. Håret själv har blivit nästan vitt, utan en obehaglig bakgrundsbelysning. Resultatet är bra, om inte för dessa gyllene rötter. Och naturligtvis är färgen långt ifrån färgen på layouten.
På hårets kvalitet kan jag säga tills en sak är värre mycket värre. Men glansen, enligt min åsikt, ökade.

På kvällen ville jag se hur skakan skulle falla på den här basen. På kvällen var jag tonad med Color Lux Platinum-tonbalsam (förlåt, jag tog inte bilder av processen och förpackningen, jag hade bråttom för att se resultatet).
Jag blandade ett helt rörfärg och en flaska HACK och applicerade den på torrt hår (så färgen är mer intensiv) i en timme.
resultat:

Och skillnaden före skuggning och efter:


Jag gillade verkligen resultatet.
Än en gång är jag övertygad om att det inte finns någon bättre tennbalsam för den blonda! Och vilken typ av hår efter det är lös. Så med honom har jag alltid kärlek. )))

Sammanfattningsvis vill jag säga:
-uppnå nästan vit på egen mitt hår visade sig
-Hårets kvalitet har ännu inte påverkats, och jag kommer att fortsätta noga övervaka dem.
-Kaaralfärg är nästan pigmenterad, vilket innebär att den inte kommer att kunna ta bort oönskade bakgrundsförklaringar.

Så nu är jag igen på jakt efter den perfekta färgen för mig själv, så att jag kan lysa utan yellowness, förstör inte mitt hår och hårbotten och gör mig inte blåviolett (till exempel Londa).

Jag hoppas på någon min erfarenhet kommer att vara användbar.
Allt vackert hår.

Pulver (pulver) för att lätta håret, översyn av de bästa sätten för lättnad

Blekning är en process genom vilken hårets naturliga eller färgämne pigment är helt eller delvis förstört. För att uppnå denna effekt kan du använda en mängd olika naturliga eller kemiska ämnen. Bland professionella metoder är pulver eller pulver för lättare hår mycket populära. Vilka egenskaper har denna förtydligande?

Vad är pulver (pulver) för förtydligande

Pulver för blekande hår (annars kan det kallas pulver för lättare hår) är utformat för att lätta pigmentet av hår eller enskilda strängar. Medlen effektiviserar effektivt krullar upp till 7-8 toner, kan fungera med både naturliga bruna och färgade mörka nyanser.

Användningen av en sådan produkt rekommenderas för professionell salongmålning. Innan du applicerar det är det viktigt att inte bara bedöma den ursprungliga basen och krillens tillstånd utan också ha en fullständig förståelse för tekniken för utspädning och applicering. Hemmagjord missfärgning kan väsentligt skada hårstrukturen, eftersom pulverorganet har en ganska aggressiv effekt.

Princip för verksamheten

Effekten av ljuspulveret är baserat på oxidationsreaktionen, vilket leder till förstörelsen av pigmentgranulerna. Pigmentresterna tvättas sedan ut med efterföljande sköljning med användning av en speciell schampo. Under exponeringstiden minskar pigmentpartiklarna i storlek, därför blir den övergripande bakgrunden lättare.

Med full missfärgning, istället för pigmentpartiklar, bildas hålrum i strukturen av trådarna - sådant hår kallas poröst. I framtiden måste de återställas, eftersom ytterligare exponering för färgämnen kan leda till förlust eller förlust.

För att utföra klargöringsreaktionen användes inte pulvret i sin rena form men blandas med det syreformiga medlet. Oxideringsmedlet förbättrar och accelererar reaktionen. Pulver kan också användas i samband med varmt vatten - denna komposition används för lätt decoupage (färgavlägsning) på tidigare målade krullar.

Blandning för förtydligande framställs omedelbart före användning. Pulvret blandas med oxigent i ett förhållande som rekommenderas av tillverkaren. När detta inträffar, reaktionen av sönderdelning av väteperoxid med bildandet av vatten och aktivt syre. Aktivt syre reagerar med pigmentmolekyler och förstör dem gradvis.

Det är viktigt! Blekmedel innehåller aktiva alkaliska ingredienser som tillåter de aktiva ingredienserna att tränga djupt in i hårstrukturen.

Vad det består av

Sammansättningen av de klargörande pulvren innefattar huvudkomponenterna - väteperoxid, alkaliska buffrande substanser, persulfater, såväl som hjälp mjuknings- och konditioneringskomponenter.

 1. Användningen av väteperoxid beror på förmågan att släppa aktivt syre under verkan av alkaliska komponenter.
 2. Persulfater - kemiska föreningar som förbättrar reaktionens gång. I kombination med väteperoxid tillåter de en lättaffekt. I produkter från olika tillverkare kan det vara ammonium-, natrium- och kaliumpersulfater. Ammoniumpersulfat finns i de flesta färgämnena. Det är detta ämne när det blandas med ett oxidationsmedel som avger ammoniak med en motsvarande specifik lukt. De andra två föreningarna kan vara ytterligare reaktionsförstärkare eller vara del av "ammoniakfria" medel. Genom effektiviteten av förtydligande och graden av skador på krullarna är sådana föreningar inte alls olika från ammoniakföreningar.
 3. Buffertämnen - en grupp kemikalier som håller blandningens pH vid den nivå som krävs för reaktionen. Utan dessa komponenter skulle en kemisk reaktion vara okontrollerbar.

Översikt över medel

Varje dag lysande pulver blir populärare i professionella och hem färgkronor. Många produkter garanterar en färgförändring på upp till 8 toner och, viktigast av allt, med minimal skada på håret. Vi erbjuder dig en liten översikt över populära och effektiva, pulveriserade sätt att förtydliga:

 • Matrix Light Master - ljuspulver med kraftfull och snabb åtgärd. Läkemedlet innehåller panthenol, som bryr sig om strängarna under förtydligande. Matrix Light Master missfärgar upp till 8 toner och lovar skinnande färger utan att gulna. Späds i ett förhållande av 1: 1, strömmar effekten utan användning av ytterligare värme och gömning. Blandningen måste förvaras efter applicering i upp till 50 minuter. När man markerar genom folie blandas pulvret med ett oxidationsmedel i ett förhållande 1: 2. Procentandelen oxidant väljs utifrån det önskade resultatet.
 • Wella Blondor - Wella bästsäljare i blekning. Det kan appliceras på tidigare målat hår utan risk för skador på dem. Produkten ger intensiv förtydligande av beställningen (upp till 7 toner), och en speciell formel förhindrar utseende av gula nyanser. Welxon Perfect 6, 9 eller 12% Wella Professional används som oxigent i förhållandet 1: 1 eller 1: 2. Vid färgning, med kontakt med kompositionen med hårbotten rekommenderas att man inte använder mer än 6% oxidant. Färgning varar vanligen ca 1 timme.
 • Estel Princess Essex - pulver för effektiv blonding, som har ett antal fördelar. Resultat av ansökan - enhetlig förtydligande till 7 toner utan yellowness och andra oönskade nyanser. De speciella komponenterna i Estel Princess Essex förhindrar hårförlusten genom fukt, men tvärtom stärker och återfuktar dem. Den beredda kompositionen faller lätt på håret, har ingen obehaglig lukt och irriterar inte huvudets hud. Pulvret blandas med ett oxidationsmedel i ett förhållande 1: 2. Missfärgning är möjlig vid låga och höga procentandelar av oxygenat, beroende på källfärgen.
 • Londa Blonding Powder är den professionella Londa produktlinjen. Den blandas med oxid från Londa Professional (från 1,9% till 12%) i ett förhållande av 1: 1,5 eller 1: 2. Ger mjuk blonding, lämplig för att lätta tidigare målade trådar, för att ändra den naturliga färgen och måla det grå håret. Den unika kompositionen ger en balans mellan hår och effektiv blekning av upp till 7 nivåer.
 • Compagnia Del Colore (Blu) är en mycket effektiv substans som du missfärgar hår med 6-7 toner. Läkemedlet innehåller guargummi i kompositionen, det bryr sig om håret, fuktar och stärker sin struktur, lägger till glans och jämnhet. Tunga produktmikrogranuler förhindrar deras dispersion i luft när de blandas. Ett annat inslag i klargörandet av det blåa pulveret Compagnia Del Colore - utseendet av yellowness på strängarna är uteslutet. Företrädare för företaget hävdar att denna produkt är en garanti för perfekt och säker färgning;

Var och en av de erbjudna alternativen garanterar en beständig och intensiv blekning av lockar i en skönhetssalong eller hemma.

Hur man väljer

När du väljer, bör du vara uppmärksam på följande funktioner i programmet:

 • Sammansättningen av något blekmedel innefattar ganska aggressiva komponenter, vilket möjliggör att uppnå en ljusblond. Men deras inverkan kan förvärra krullarnas struktur, göra dem torra och spröda.
 • Det rekommenderas inte att använda avfärgnings pulver hemma. En professionell mästare bör preliminärt utvärdera rådata för att säkerställa en effektiv, säker färgning.
 • Under ljuspulverets påverkan är färgpigmentet av naturliga och tidigare färgade krölar väl förstörda, så det kan användas för att tvätta bort den gamla färgen innan den byts till en annan färg.
 • Efter avlägsnandet av färgen är det nödvändigt att tona håret för att säkerställa en jämn nyans, fylla strukturen och skydda krullarna från ytterligare skador.
 • Med hjälp av pulver kan du uppnå effekten av nyansfärgning, så den används med framgång på separata strängar för en smidig övergång av toner.
 • Vid användning av olika kemikalier är oförutsägbara reaktioner från tidigare färgning möjliga.

För en säkrare lättnad kan du prova naturliga lösningar, till exempel: lätta håret med kamomill eller lätta håret med eterisk olja av citron. Vi har samlat ett stort urval av folkljusverktyg.

Rekommenderas! Av de olika blekprodukterna är en av de mest populära produkterna Estel Princess Essex pulver. När det används korrekt, orsakar kompositionen inte irritation i hårbotten, har en trevlig mandel lukt, ger optimal och noggrann förtydligande. Produkten från Estel Professional har ett mycket bra pris och tillgänglighet bland professionella vårdprodukter.

Oxigen selektion

Vid arbete med professionella verktyg för färgning och blonding väljer mästaren själv det nödvändiga oxidationsmedlet. Om du utför blekningsproceduren vid en lägre procentandel oxygenant, samtidigt som du ökar kompositionens exponeringstid kan du få ett renare resultat.

En hög andel syreiseringsmedel gör att håret koagulerar. Som ett resultat av sådan exponering kommer pigmentgranulerna som ligger på hårets yta att kollapsa, och de som ligger inuti kommer inte att påverkas. Det är därför som hemlagad blonding på en hög andel oxidant ger en snabb effekt och en obehaglig gul färg, vilket är svårt att tona.

Instruktioner för förtydligande om exemplet av Estel Princess Essex pulver

Efter att ha valt Estel Princess Essex bör man ta hänsyn till att en syreanordning från samma tillverkare ska användas. Estelx har en neutral lukt och en krämig konsistens. Denna produkt kommer att ge ett förutsägbart och effektivt resultat utan oönskade färgnyanser och kommer att hålla ditt hår frisk.

Foto före och efter applicering av Estel Princess Essex

Framställning av blandningen

För att göra ett blekmedel från Estel Princess Essex hårblekningspulver gör du följande:

 1. Använd handskar.
 2. Blanda Estel Princess Essex pulver med Estel Essex oxidator i ett 1: 2-förhållande i en icke-metallisk skål med pensel. För en genomsnittlig längd är 30 g pulver och 60 ml oxidant tillräckliga.
 3. Blanda noga tills det är smidigt.
 4. Använd kompositionen omedelbart efter beredningen.

Video om hur man spädar pulver för blekning av hår:

förfarande

Om blekning utförs för första gången:

 1. Dela delarna i 4 delar - genom att skilja från örat till örat och från pannan till baksidan av huvudet.
 2. Applicera förening, avgår 2 cm från rötterna.
 3. Sprid blandningen på håret, separera tunna trådar på 0,5 cm och jämnt måla dem över hela längden. Börja från toppen av huvudet, flytta från topp till botten och flytta sedan till sidos zonerna.
 4. Efter 10-15 minuter, när det kommer att märkas att huvudlängden är något ljusare, applicera kompositionen på rotområdet.
 5. Den totala exponeringstiden är 40-50 minuter. Under denna period är det nödvändigt att övervaka hastigheten på förtydligande.
 6. När du uppnår önskad ton, skölj håret med schampo för att stoppa reaktionen.
 7. Applicera en balsam eller balsam från den professionella restaurerande vårdlinjen till våta strängar.

När de återvunna rötterna återfås kan deras färg skilja sig avsevärt från den totala längden.

 1. För en jämn ton är det bättre att använda samma produkt som användes för att klargöra krullarna. Kompositionen appliceras enbart på regrowna rötter, utan att påverka de tidigare klarade strängarna.
 2. Efter exponeringstid, fördela resten av blandningen över hela längden och lämna i 2-3 minuter för att jämnt ut skuggan.
 3. Skölj sedan med schampo.

Det är användbart att veta om förtydligande:

Estelx Essex Recensioner

 • Används Estel Princess Essex från Estels professionella serie för första gången. De tidigare förklaringarna gav inte det önskade resultatet, färgen ständigt gav yellowness och strängarna blev mycket torra och spröda i ändarna. Fördelarna med denna produkt är en krämig komposition, en neutral och icke irriterande lukt, ett gott ljusresultat och mjukt hår. Efter toning fick jag äntligen en vacker askblondin.
 • Jag använder hela tiden Estel-medel. Ljusa upp i salongen, jag litar på mina frisyrer bara till en beprövad mästare. Vi är nöjda med den underbara blond effekten och det rimliga priset för hela produktlinjen för färgning och vård. Dessutom presenteras Estel produkter alltid i ett stort sortiment jämfört med andra tillverkare.
 • På råd av en vän försökte jag byta ut pulver från Matrix till en mer lönsam Estelle Princess i pris och kvalitet. Inte besviken på denna produkt. Efter blekning finns det ingen kycklinghålighet, håret är i gott skick, det är inte pusabelt, det är lätt att passa. För mig är detta särskilt viktigt eftersom jag vill behålla krökans längd och hälsa, medan den fortfarande är blond.

Användbara videoklipp

Vartan Bolotov bedriver en mästarklass på blekning av hårplagg på rent hår, i en låg procentandel, på varumärket Salerm

Hur lättar håret utan pulver

Denna webbplats är ett initiativ av webbdesigners, webbansvariga och bloggare som vill göra nätverket bättre och hjälpa sina besökare.

Föråldrade webbläsare skapar säkerhetsproblem och hindrar utvecklingen av Internet på grund av dess begränsade kapacitet och flera buggar.

"Jag kan inte uppdatera min webbläsare"

Om du inte kan ändra webbläsaren på grund av kompatibilitetsproblem kan du installera en andra och lämna den gamla för att säkerställa kompatibilitet.

Om du inte är administratör för den här datorn och inte kan installera den nya webbläsaren själv, kontakta administratören med den här förfrågan.

Ljusa håret hemma

Hair Brightener används i fall där ingen kardinalfärgning behövs. Verkningsprincipen för klarare är att penetrera kompositionen i rötterna. Hårvågar utsätts för färgning, skyddar dem mot externa negativa faktorer.


Komponenterna i klargöraren syftar till att förändra melanin eller dess utarmning. Melanin är ett naturligt färgpigment som ger en naturlig färg. Med användning av aggressiva kosmetika börjar skalorna spricka och torka.

Efteråt ser håret livlöst och tråkigt ut. De blir tunna och spröda, ger obehag. För att bibehålla hälsan och lätta håret ordentligt måste du använda en kvalitetsklarare.

Från ett stort utbud av färgämnen på marknaden måste du bestämma om den lämpligaste kompositionen. Risken för skada på håraxeln förblir alltid, men du måste minska den till ett minimum. De mest populära klargörarna inkluderar följande märken:

Blondea clarifier - 10: e plats

Detta klargörande medel anses vara det billigaste bland konkurrenterna. Genomsnittspriset är 30 rubel. Den är idealisk för färgning av enskilda strängar, men med full målning rekommenderas inte Blondea. Många kundrecensioner är mestadels negativa och det är därför:

 1. Färgen har en obehaglig stark lukt.
 2. Vid kontakt med hårbotten, orsakar allvarlig bränning och irritation.
 3. Håret brann helt under påverkan av aggressiva ämnen.
 4. Svår återhämtningsperiod.
 5. Tunna typer kan vara helt utarmade - en irreversibel process.

Låg kostnad är alltid attraktiv, men när det gäller hår, kan du inte spara. Vid målning av hela huvudet är blondea brightener inte lämpligt för hår. Om bara en eller några tunna trådar behöver måla, kan du använda det här verktyget, men du måste behålla sådan färg på håret i högst 15 minuter.

Efter klargöringsproceduren är det nödvändigt att skölja dagligen med en återställande balm, göra naturliga masker, använd inte hårtork och krullningstänger.

Solvex klarare - 9: e plats

I rankningen av de tio tändare, upptar Solvex den näst sista positionen, men det betyder inte att kosmetika av dålig kvalitet är. Kostnaden för ett paket är 90-100 rubel.

 • snabb förtydligande
 • långvarigt resultat
 • enkel applikation;
 • Minsta mängd skadliga komponenter.
 • stark lukt
 • brinnande hårbotten;
 • liten mängd per förpackning;
 • efter applicering på fint hår är utseendet märkbart sämre.

Efter förtydligande med Solvex blir håret torrare och otryggare, men det återställs snabbt efter några få procedurer med hjälp av en balsam. Som ett resultat förvärvar de önskad nyans.

Brightener Chantal - 8: e plats

Chantal kosmetika präglas av låg kostnad och god kvalitet. På marknaden varierar priset på clarifier "BlondVariete" från 80 till 100 ryska rubel. Företrädesvis vitnar denna remedia de strejkade trådarna och hårfärgade med hjälp av balayazh-tekniken.

Volymen av ett paket är 500 ml, så ägare av tjockt långt hår kan inte oroa dig. Strukturen "BlondVariete" innehåller komponenter som inte förstör strukturen, men du bör ta hand om en skyddande balm.

Clarifier-märket Chantal säljs utan ytterligare mjukgörare, och detta är kanske den största nackdelen. Håret måste behandlas med en balsam varje gång efter lätta, annars kommer de att bli sköra, smärtsamma.

Estel Clarifier - 7: e plats

Estel kosmetika är populär bland tjejer och mogna kvinnor. Prisförklarare - 70 rubel. Full repainting äger rum om några veckor.

Det är viktigt att komma ihåg att huvudets känsliga hud lätt skadas efter målningen, så det är lämpligt att välja de mjukaste möjliga produkterna, eller blanda klargörare med mjuka komponenter eller uthärda proceduren och först därefter behandla huden.

 1. Även mörkt hår tänds snabbt;
 2. Lätt att applicera;
 3. har inte aggressiva ämnen
 4. irriterar inte hårbotten (med sällsynta undantag);
 5. Satsen innehåller balsam och handskar.
nackdelar:
 1. Har en skarp lukt;
 2. mycket torr.

Estel clarifier kan användas regelbundet. Håret blir snabbt vant vid det, så det finns ingen anledning att leta efter ett annat färgämne.

Schwarzkopf klarare - 6: e plats

De vanligaste klargörarna för detta varumärke är SchwarzkopfPerfectMousse och Igora. Kostnaden är något högre än de andra - 200 rubel. Mousse är mycket lättare att använda hemma. Det är lätt att applicera, dränerar inte och orsakar inte irritation och klåda. Du kan välja önskade nyanser: ljusning 2, 3 eller fler toner. Var noga med att använda skyddshandskar när du använder en klarare.

När det gäller Igora-färgämnet är målningsprocessen komplicerad. Här måste du använda pulver och syre, vilket är en del av klararen. Konsekvenserna efter målning är desamma som vid användning av mousse. Huden är inte irriterad, håret är mjukt och friskt. Det enda som vid första tunna håret kan vara för torrt, men med hjälp av skyddsmaskar, återställs de.

Clarifier SYOSS - 5: e plats

Syoss är ett ganska populärt varumärke på kosmetikmarknaden. Genom att använda det på blont hår kan du uppnå det perfekta resultatet, men i fallet med kastanj och mörkare färger kan det uppstå en obehaglig gulaktig nyans. Du kan bli av med det bara med några procedurer. Bland fördelarna är:

 • sparsam effekt på hårbotten;
 • ljus skugga även på mörkt hår;
 • Närvaron av balsam i satsen;
 • trevlig lukt;
 • icke-aggressiv effekt.

Nackdelarna är:

 • Efter ett eller två förfaranden förblir en gul färgton, vilken därefter elimineras genom upprepad färgning;
 • mängden balsam är bara nog för tunt hår, tjockare behöver mer volym;
 • För långt hår måste du köpa 2 förpackningar.
 • kostnaden är över genomsnittet.

Clarifier Garnier - 4: e plats

Ett paket av Garnier Color Naturals Brightener innehåller blekkräm och pulver, utvecklarmjölk, balsam och handskar. Trots det rika beståndet av komponenter, överskrider produktens kostnad inte över 100 rubel.

Perfekt ljusar rötterna och är väl fixerade längs hela längden på håret. Perfekt för ägare av "kvadrat", men om håret är tjockt och långt, behöver du minst 2 förpackningar. Fördelarna med klararen innefattar:

 1. Trevlig, inte skarp lukt.
 2. Snabb ljusning.
 3. Brist på yellowness.
 4. Noggrann inverkan.
 5. Långvarigt resultat.
 6. Mjukt och smidigt hår efter lätta.
 1. Liten mängd i ett förpackning.
 2. Obehövliga handskar.
 3. Lång fixering av pigment på mörkt hår.

Palette Clarifier - 3: e plats

Denna kosmetiska produkt är i rankningen av de tre bästa klarifierarna. Palette Phytolynia utför en mild hårljus och samtidigt perfekt fixerad. Genomsnittspriset är 120 rubel. Färgen brinner inte håret, torkar inte eller förstör dess struktur.

Långvarig kontakt med känslig hårbotten och nacke kan orsaka liten irritation. Mjukgörande kräm efter proceduren kommer att lugna huden och återställa sitt tillstånd. Hår efter färgning blir blekt och mjukt, lätt att kamma.

"Försiktighet bör vidtas när håret är lös eller skadat, eftersom färgämnena penetrerar djupt och kan göra håret till tunna, smullande trådar."

För ägare av tjock eller medelhår hårfärg är idealisk.

Clarifier Wella - 2 plats

Hårljusmedel kan ha negativ inverkan på håret om färgen inte är korrekt vald, håret är för tunt eller skadat på olika sätt (kemisk perm, analfabeter färgning etc.).

Resten av förtydligandet är säkert, särskilt med korrekt vård efter målning. Wella lyser noggrant och lämnar inte en gulaktig nyans. En stor minus kan betraktas som en aggressiv effekt på flytande hår.

Resultatet efter färgning är fantastiskt, enligt många fotografier av kunder är det lätt att notera hur starkt och kvalitativt den vita färgen är fixad även på mörkt hår. Men det finns också fall av ökad bräcklighet av långt hår. I alla andra avseenden är Wella rättvist rankad näst i rankningen av de 10 bästa klarersna.

L'Oreal klarare - 1: a plats

Den bästa hårklararen är L'OrealPlatinum. Det är en blekpasta som innehåller de stärkande komponenterna som är nödvändiga för friskt hår. Det finns inga skarpa dofter under målningen. Huden är inte skadad och känner inte en brännande känsla när den kommer i kontakt med färgen.

Loreal clarifier har en hög kostnad - cirka 1500 rubel, men resultatet berättigar alla förväntningar. Det enda som kan orsaka missnöje, snabbtorkande färg. Under förfarandet är det nödvändigt att göra allt snabbt för att få tid att applicera hela kompositionen tills de första lagren torkar. Denna klarare bättre än andra målar i en vit ton och samtidigt förstör inte sin struktur.

1: a plats - L'Oreal

Naturliga ljusmedel för hår

Naturen kan också hjälpa till att lätta håret utan att skada strukturen. Bland de naturliga komponenterna är följande:

 • Kamilleavkok: Koka 100 g blommor i 0,5 liter vatten och kyla. Applicera kall buljong på separata lås i 40 minuter.
 • Älskling: proceduren bör utföras på natten. För varje sträng måste du lägga lite honung och lämna några timmar. Håret kommer att få en gyllene nyans.
 • Citron: Torka saften av en citron i en liter vatten och skölj med hår. Timme sola och kan förvånas av resultatet.

Vilken hårklarare är bättre? Den som säkert påverkar håret och är fastsatt i hårstängerna.Nästa Artikel
B-vitaminer i ampuller