5 naturliga recept av kefir masker för hårförtydligande


Lätt hårfärg ser alltid väldigt söt ut och ger bilden av dess ägare ljushet och ömhet. Men det finns bara en nackdel med detta: han fick naturen från några, och färgning i ljusa färger orsakar alltid oåterkallelig skada på sina älskade krökor. För att hjälpa passionerat villig att lysa upp kan komma populära metoder, en av de mest kända bland vilka var klargörandet av håret med kefir.

Lite om fördelarna med kefir mask

Att prata om fördelarna med den här produkten för hälsa är knappast meningsfull, för bara lat har inte hört talas om bifidobakterier, förbättrad matsmältning etc. Men att använda en sådan behandling på håret? Det här är något nytt. Finns det även den minsta punkten, eller är det bättre att skämma bort matsmältningsorganet?

I själva verket inte nytt, men väl glömt gammalt, för med det här verktyget vårdade farmor mormor sitt hår, som ingen aning om schampo-balsam-balsam som våra badrum är packade med idag.

Kefir är en oumbärlig del av ett stort antal återställande och förstärkning av masker, eftersom det verkar som ett slags katalysator som ökar effekten av de andra komponenterna. Kefir-mask för lättare hår kan användas på både naturliga och färgade trådar, eftersom komponenterna i mjölksyra gör ett utmärkt jobb med utlakning av mörkt pigment. Det är mycket effektivt för att korrigera en misslyckad nyans som härrör från färgning.

Secrets of natural clarification

Självklart borde du inte hoppas på omedelbar blondning efter första gången, eftersom bara aggressiva färgämnen kan ge en sådan effekt.

Det är dock ganska möjligt att uppnå synliga resultat, särskilt med tanke på alla subtiliteter i den naturliga förklaringsprocessen:

 • Den första hemligheten är rätt produktval. Det är önskvärt att detta var en hemlagad, och inte heller den färskaste drycken, i vilken koncentrationen av mjölksyra kommer att nå sitt topptillstånd. Om du inte kunde hitta en, kan du klara av med butiksversionen med maximal fetthalt
 • Du kan applicera masken 1-2 gånger i veckan, inte mer;
 • Drycken används i en lätt uppvärmd form, den optimala temperaturen är människokroppens temperatur;
 • Maskens varaktighet kan vara från en timme (om vi tänder naturligt hår) till 10 (när du behöver justera färgen på färgad), men inte mindre;
 • Det är omöjligt att använda hett vatten för att tvätta masken, eftersom kefir tenderar att koagulera vid hög temperatur, det är bäst att alla tvättas med lite varmt vatten.
 • Det är mycket oönskat att använda schampo eller balm efter sådana förfaranden, eftersom de negerar deras effekt. Förstärkning kommer att hjälpa till att skölja avkok av kamille (1/2 kopp blommor + 2 koppar kokande vatten).

Att veta dessa hemligheter kan du uppnå maximala resultat från lättare hår med kefir.

Recept 1. Klassiskt.

Den enklaste och budgeten, eftersom vi bara behöver två ingredienser: kefir och vatten. Till en halv kopp kefir, tillsätt om en matsked vatten, rör om och applicera sedan på lite fuktigt hår. Tåla under isolering i 2 timmar, torka sedan av.

Perfekt för tunt brunt hår, från vilket mörkt pigment tvättas ganska snabbt, men på mörkare eller tättare effektsträngar måste du vänta med att använda en mask minst 5-6 gånger.

Recept 2. Med kanel.

I en duett med en annan naturlig klarare kommer kefir att arbeta mycket mer intensivt. För denna mask behöver vi:

 • Kanel - 2-3 matskedar (för känslig hud är det bättre att ta mindre);
 • Kefir - ca ½ kopp (mängden varierar beroende på hårets längd);
 • Vatten - 1-2 matskedar;
 • Honung - 1 tsk.

Tillagningsprocessen är ganska enkel: först blandar vi kanel med vatten i glas eller keramisk maträtt till en homogen massa och blandar sedan med kefir. Det är väldigt viktigt att inte tillsätta pulvret omedelbart, eftersom det kommer att tas i klumpar, vilket blir svårt att bryta. I sista skedet introducerar vi flytande honung som något förtorkar masken. Applicera på torkat hår i 2-3 timmar. med ca 30-40 minuters promenad med isolering, ta sedan bort den.

Denna metod för förtydligande har olika granskningar, eftersom resultatet beroende på hårets struktur kan visas både efter den första ansökan och efter 5 men klagomål om ineffektiviteten når som regel inte detta stadium.

Recept 3. Alkohol.

Om det inte var för hårbalsam i sin komposition, hade han helt gått för receptet på lite delikatesser, så doftande och välsmakande ingredienser ingår i sammansättningen. Ju trevligare det kommer att tillämpas på. Men från ord till gärningar skriv ner receptet:

 • Kefir - ungefär en tredjedel av ett glas (igen ser vi på hårets längd);
 • Brandy - 2 matskedar (om hårbotten är känslig - en, eftersom det kan finnas en stark brännande känsla);
 • Balm för hår - 1 tsk;
 • Protein - 1 stycke (pre-whip till branta toppar);
 • Citron - ½ bitar (juice).

Alla komponenter blandas och försiktigt appliceras på varje sträng. Vi värmer huvudet med en polyetenhatt + handduk. Det är lämpligt att låta masken "fungera" hela natten, på morgonen torka av med varmt vatten. Detta är resultatet av denna metod för kefirlättnad (före och efter):

Recept 4. Neutraliserande yellowness.

Ett sådant problem står inför många flickor som utför hemförsök med blondin. Den gula nyansen på de färgade trådarna är ett säkert tecken på icke-professionell färgning, men det kan elimineras, och till och med praktiskt taget smärtfritt:

 • Kefir - 1 kopp (glöm inte högt fettinnehåll);
 • Cognac - 4 tsk;
 • Citron - ½ bitar (juice).

Blanda ingredienserna och applicera dem på lite fuktigt hår. Håll under isolering hela natten och tvätta sedan av. En sådan komposition bör snabbt neutralisera yellownessen, vilket gör ditt hår att se ut som små kycklingar. Om det inte var möjligt att helt eliminera den obehagliga nyansen, kan du upprepa proceduren i en vecka.

Recept 5. Rengöring av röd nyans.

När vi har målat i rött, kan vi se denna nyans bokstavligen efter varje färg och ge den oerhört svårt. Men för dessa ändamål kan du också använda en lättningsmask som innehåller kefir, men du måste vara tålamod, för det här är en av de sparsamma men långa metoderna för utsöndring.

För detta behöver vi ett glas förvärmd kefir och den mjuka delen av något slags svartbröd. Vi bestämmer kvantiteten empiriskt och tillsätter tills vi får en tjock mush. Denna blandning appliceras i ett par timmar. Det ska tvättas av med schampo för djup rengöring.

Lightening hår med kefir

Ljushår med kefir hjälper inte bara att göra håret några toner lättare, men också för att stärka håret, göra dem silkeslösa och till och med tvätta bort färgen.

Blondiner och blont hår med kefir masker kan avsevärt tända håret till en naturlig ljusfärg utan yellowness. Brunetter kommer inte att kunna uppnå effekten av blondan, men de kommer att kunna göra håret inte så dyster och mörkt, märkbart förstärka håret och lägga till glans på det.

Kefir mask recept för lättare hår

Det finns flera populära masker med kefir för lättare hår, vilket gör håret inte bara lite lättare, men också berikar det med vitaminer och hälsa.

Den mest effektiva lätta masken med kefir

 1. Blanda ½ kopp kefir med ägget.
 2. Lägg till 2 matskedar av brandy eller vodka.
 3. Kram saften av en halv citron i masken.
 4. Droppa ett litet schampo för att göra masken lättare att applicera.
 5. Applicera blandningen i håret och linda dem med klämfilm.
 6. Värm upp masken med en handduk.
 7. Att lämna strukturen på håret för natten, men inte mindre än 4 timmar.
 8. Tvätta av kefir med varmt vatten och schampo.

Mask av varm kefir för lättare hår

 1. Värm ett glas fett och färska kefir i ett vattenbad. Inte i mikrovågsugnen!
 2. Applicera kefir på håret längs hela längden och rulla upp med klämfilm.
 3. Sätt på en handdukstorkhandduk.
 4. lämna masken på håret länge, kan du på natten. Tidpunkten för exponering för kefir måste vara minst 4 timmar.
 5. Tvätta av masken med varmt vatten och schampo.

Lätta torrt hår med kefir

 1. Ta en kycklingblomma.
 2. Blanda det med ett glas kefir.
 3. Tillsätt 2 matskedar olivolja.
 4. Applicera blandningen av ingredienser i håret längs hela längden.
 5. Lämna masken under en lång tid (minst 3 timmar).
 6. Tvätta av med schampo.

Ljussmask av kanel och kefir

 1. En matsked kanel blandad med äggula.
 2. Lägg till ett glas varmt kefir.
 3. Applicera masken på håret längs hela längden och linda med klädesfilm och sedan med en frottéhandduk.
 4. Lämna blandningen på håret under lång tid, helst inte mindre än 3 timmar.
 5. Tvätta av masken med varmt vatten och schampo.

Bilder före och efter lätta hårkvaliteten

I detta foto kan du se resultatet av att lätta håret med en mask av kefir och citron.

Titta på videon

I den här videon kan du se hur man gör en användbar, näringsrik och lättare mask för hår på grundval av kefir.

Rekommendationer för användning av kefirmasker

 • Dam med mörkt hår ska göra en kefir mask flera gånger tills resultatet är lämpligt.
 • Kefir masken för lätta kommer också att bidra till att bli av med färgen på håret, eftersom denna fermenterade mjölkprodukt höjer vågorna, håret, vilket underlättar utlakning av färg från under dem.
 • Det är lämpligt att använda färskt, ej utgått kefirmedium eller högt fett.
 • Kefir mask på håret är bättre kvar på natten - det är användbart för håret i allmänhet, och graden av förtydligande kommer att vara mycket högre.
 • Effekten av lättnad blir mycket bättre om du lägger håret ut med kefir i en varm miljö, det vill säga täcka den med en handduk eller en hatt.
 • Kefir masker hjälper inte bara håret att skina, men förhindrar även håravfall, brittleness och tvärsnitt, aktiverar hårsäckens tillväxt och vitalitet.

Askbrun hårfärg hänvisar till kalla bruna nyanser, som år 2018.

Ljusblont hårfärg präglas av sin lyx och rikedom av moduleringar. Flickor med det.

Mörkblond hårfärg präglas av kalla anteckningar. Många tjejer försöker repaint.

Ombre för brunetter föreslår många intressanta och kontrasterande alternativ. Mörkt hår

Håråterställning efter lätta är en tidskrävande, vördnadsfull och lång process. Många tjejer.

Markera svart hår är en tidskrävande, komplex och mycket specifik process. Här är markering.

© DoHairs 2018. Allt om hår, hårklipp och frisyrer

kocakpaca.ru

hårklippningar, hårklippningar, hårvård

Brightening hår kefir foto före och efter

Säker lättare hår kefir

Gradvis och helt smärtfritt gör dina krullar några toner lättare hjälper till att klargöra håret med kefir.

Denna naturliga fermenterade mjölkprodukt har en unik komposition som är användbar inte bara för håret utan även för hela organismen.

För kosmetiska ändamål började kefir även användas av våra mormor, som märkte att det inte bara hjälper till att återställa försvagat hår, men gör det också lättare med regelbunden användning.

Masken baserad på den påverkar inte bara hårstrukturen, men också deras rotsystem.

Kefir tvättar perfekt mörkt pigment från krullar och gör krullarna lättare och friskare, vilket framgår av vårt foto nedan.

Efter kefir fylls krullarna med sund energi, de blir mjukare och silkeslen, vilket bekräftas av många recensioner.

Kefir mask kan appliceras på krullarna ofta nog, och effekten av användningen manifesteras efter de första procedurerna.

Vissa egenskaper

Kefir avser naturprodukter, vars sammansättning är rik på innehållet i en mängd användbara komponenter.

Det hjälper till att återställa inte bara försvagade lockar, men eliminerar också kroppen som helhet från många problem.

Kefir stabiliserar tarmarnas arbete, återställer den allmänna immuniteten, förbättrar många metaboliska processer, och förutom effektivt tar bort toxiner från kroppen.

Masken baserad på den är mycket användbar för hår av alla slag och för eventuella skador, vilket bekräftas av många recensioner av dem som har upplevt sin helande egenskaper.

Denna fermenterade mjölkprodukt tränger djupt in i hårstrukturen och tvättar bort det mörka pigmentet från insidan.

Detta är hans egendom och hjälper till att göra mörkt hår lättare och naturligt. Självklart kommer kefir mask på en gång inte att hjälpa.

Den första synliga effekten kommer bara att visas efter flera applikationer. Under alla omständigheter, med regelbunden användning av detta verktyg, kommer krullarna säkert att bli ljusare med flera toner.

Sådan förtydligande kommer inte att orsaka skada på hårstrukturen, tvärtom kommer det att göra håret mer mjukt och friskt.

Kefirs unika egenskap att härleda pigment från lock är lämplig för dem som vill bli av med resultat av misslyckad färgning smärtfritt.

Denna naturliga fermenterade mjölkprodukt verkar gradvis och mycket effektivt.

Dess sammansättning innehåller sådana väsentliga spårämnen för hår som kalcium och magnesium, som är ansvariga för deras styrka och styvhet.

Dessutom är det rikt på olika vitamingrupper, vilket ger curls en naturlig glans och naturlig silkiness.

Strukturen av kefir innehåller många andra aktiva substanser som inte bara hjälper till att snabbt återställa håret utan också stabilisera rotsystemets arbete.

Med regelbunden användning av kefir-kompositioner börjar nya krullar att växa aktivt.

Som regel rekommenderas en kurs av kefirmasker, som består av åtta procedurer, för lätta trådar på huvudet.

Denna mask bereder dig snabbt och används hemma.

I alla fall, med regelbunden applicering av kefir-kompositioner på lockar blir de friska och vackra, som i våra bilder.

Förtydligande order

För att lätta strängarna kan du använda kefir i sin rena form.

Det är tillräckligt för att jämnt fördela denna fermenterade mjölkprodukt över hela hårlinjen, täcka den med polyeten och linda den med en varm handduk i två timmar, varefter den sköljs ordentligt från håret.

För att få ett bättre resultat bör du använda mer komplexa recept för kefirbaserade ljussmaskar.

Så bra recensioner har en blandning, som består av kefir, brandy, citronsaft och rå ägg.

Det är nödvändigt att tillsätta saften, överlevde från en citron, ett kycklingägg och en sked av brandy till ett glas jäst mjölkprodukt.

Vidare blandas alla ingredienserna noggrant, och de lägger till en liten mängd tvättschampo.

Den färdiga masken appliceras på krullarna i flera timmar och tätt omsluter med en varm handduk. När du använder denna förening bör du veta att citron har förmåga att torka håret hårt.

Det rekommenderas efter masken, som innehåller citronsaft, att sätta på krullarna en speciell kosmetisk helande balm.

Masken med öljäst är också ganska effektiv.

För dess beredning är det nödvändigt att lösa upp en sked jäst i ett glas av denna fermenterade mjölkprodukt och sedan insistera i en timme på en varm plats.

När kompositionen är klar är den jämnt fördelad över hela hårområdet, täckt av plast och tätt omslagen med en varm handduk.

Denna mask rekommenderas för att hålla på håret i en timme, varefter huvudet tvättas noggrant under varmt rinnande vatten.

En sådan kefir mask inte bara effektivt lyser krullarna, men hjälper dem också snabbt att återhämta sig efter kemisk förtydligande.

Bra recensioner har ett recept på lätta hår, som består av kefir och mörkt bröd.

Det är nödvändigt att omröra brödmassan i ett glas fermenterad mjölkprodukt och tillsätt en liten mängd vegetabilisk olja.

När brödet är helt mättat, knådas det till tillståndet av en flytande uppslamning och appliceras på håret i trettio minuter.

Huvudet ska värmas väl med en handduk. Denna komposition utöver ljusningseffekten lindrar också effektivt håret från mjäll.

Perfekt beprövad och en blandning av kefir med lökjuice. Denna komposition lyser och återställer samtidigt skadat hår om det appliceras regelbundet.

Den rekommenderade kursen är cirka tio procedurer, varefter krullarna ska vara några toner ljusare.

Allmänna rekommendationer

Lysande och regenererande egenskaper förbättras signifikant med ökande temperatur.

Det rekommenderas att använda kefirbaserade masker på håret i varmt skick, men inte i en het, eftersom det i så fall kan en sådan komposition skada hårsäckarna.

Kefir lyser håret gradvis, och för att uppnå önskat resultat är det nödvändigt att utföra en procedurförlopp.

Under tiden kan kefirmasker inte appliceras på håret mer än en gång i veckan.

Det är bäst att använda kefir med en högre procentandel av fettinnehåll för högkvalitativ lätta hår på huvudet, men om det finns skador på huvudets hud rekommenderas det att använda en mindre oljig produkt.

Kefir är ett utmärkt verktyg för naturlig och säker blekning av krullar, och om du använder det regelbundet blir ditt hår snabbt inte bara lättare, men också vackert, vilket tydligt kan ses i våra bilder.

Kefir hårmask för lättnad - bra och bra resultat

Kefir är inte bara en välsmakande mjölkprodukt som är bra för hälsan, men också en utmärkt lättmask för hår med kefir.

På bilden - den vanliga produkten, som säkert kommer att hittas i varje värdinna.

Kompositionen av denna produkt innefattar sådana användbara substanser som:

 • Vitaminer E, B.
 • Kalcium.
 • Protein.
 • Jäst.
 • Mjölksyrapinnar.

Dessa komponenter intensifierar krullarna, återställer och stärker sin struktur. På strängarna bildas en skyddande film som ger låsningen styrkan för att bekämpa de negativa manifestationerna av miljön. Och om du är ägare till torrt hår, är masken med kefir bara din räddning.

Vad vill kvinnor ha

Effekten av vanliga kefir efter flera användningar

Varje tjej vill förändras från tid till annan för att betona själens tillstånd, att uppmana eller överraska andra. Och det mest prisvärda sättet är naturligtvis hårfärgning.

Om din naturliga färg var ljus, blir det inte svårt att ändra det. Och om du har en naturlig mörk färg kommer det att bli mer problematiskt att byta färg.

Det är mycket svårare att fly från en mörk ton. Naturligtvis finns det ett alternativ att använda skivorna, men läget av dina lockar från denna metod som efter dubbelfärgning. Men det finns en väg ut ur den här situationen - det betyder att en kefirmask för lätta hår "kommer till ditt hjälp".

Bilden är en visuell instruktion om hur man applicerar blandningen med egna händer.

Kefir - det här är en av de mest populära och prisvärda folkmedicinska lösningarna för vård av krullar. Detta underbara verktyg har länge använts som tillsats i olika kosmetiska suspensioner, det gör hårsträngarna glänsande, ger dem extra volym och återställer skadad hårstruktur.

Samtidigt har kefir en intressant egenskap - det tvättar ut pigmentet och gör håret lättare.

Tips!
Minns, eftersom kefirmasker tvättar pigmenter delvis av hår, rekommenderas det inte att använda sådana blandningar på färgade trådar.
Du riskerar att förlora din favoritskugga!

De enklaste applikationerna

 • Kefir appliceras enhetligt från rot till spets på alla lockar. Vi täcker huvudet med cellofan och väntar en timme (du kan hålla den längre - det blir inte sämre). Tvätta sedan ditt huvud på vanligt sätt.
  Om du regelbundet gör sådana masker kommer dina lockar att vara lätta att stila, de kommer att bli mjuka och silkeslena.

Sammanfattning av effekten som utövas av vår ingrediens.

 • Denna ingrediens kan användas istället för schampo. Men det här alternativet är endast lämpligt för kvinnor vars krullar är torra. Kefir smutsigt hår gör det ännu svårare, och de kommer att bli smittade ännu snabbare.
 • Denna mejeriprodukt används ofta i suspensioner mot håravfall, eftersom det är helt lösliga eteriska oljor, jäst och senap. För att förbättra effekten av dess användning kan du förbereda din egen version av en medicinsk mask.
  I huvudkomponenten kan du lägga till sådan användbarhet för hår som till exempel:
 • senap,
 • äggula
 • honung
 • lökjuice
 • tinktur av peppar,
 • konjak,
 • avkok av örter,
 • burdockolja för hår och andra.

Rimligt pris - användbar åtgärd, och inuti - och ute!

Regler för ansökan

Även om masken inte kommer att kunna skada dina strängar, tja, hur som helst, försök följa följande tips:

 • Försök alltid att värma Kefir lite så att det inte är för kallt.
 • Först applicera blandningen på rötterna, gnid försiktigt och sprid sedan över hela längden av trådarna;
 • Ju fetare hårtyper, desto mindre fetthalt ska produkten vara. Den bör användas för torra strängar på 3,2%, för normal 2,5%. För hår oljigt 1%. Förutom kefirblandningarna för delade eller torra krölor är det önskvärt att tillsätta olika vegetabiliska oljor;
 • Applicera på helt torkat eller något krökt hår. Ovanifrån måste du bära en plastlock och linda huvudet med en handduk;

Förbättra effekten av användningen av masker - vi värmer håret.

 • För att förhindra att masken är en gång i månaden. För terapeutiska ändamål, kurser på upp till tre månader, en gång i veckan.
 • Kefir + ägg. Blanda en halv kopp kefir (2%) och en sked av burdock eller ricinolja (kan vara olivolja), tillsätt 1 äggula till detta. Vi lägger denna suspension på håret och lägger på ett lock. Efter en timme, tvätta av under varmt vatten med schampo.

Hår Mask Recept

Mask för ägare av torra strängar

Denna mask för lätta hår från kefir appliceras på smutsiga lockar.

Det klarar också brittleness, torrhet och mjäll, och gör strängarna starka och glänsande.

Låt oss vara friska, energiska och vackra!

 • Du kan också använda bara kefir. Ta en halv kopp yoghurt och gnugga det i dina strängar. Därefter täcker vi huvudet med cellofan eller film. Efter ett par timmar kan du spola.
  En sådan komposition är effektivare vid regelbunden användning - helst en gång i veckan i en månad.

Du kan uppnå blonda krullar på ett mjukt sätt utan att använda klargörare, men här behöver du också tålamod.

Blandning för ägare av feta trådar

 • Senap, smör och honung. Du måste blanda en sked stor torra senap i ett hundra och femtio milliliter vanlig kefir. Lägg sedan till 1 äggula, 1 tesked honung och mandel eller burdock olja.
  Därefter är en mask för kefir hår för lätta klar. Lägg nu blandningen, som visade sig på krullarna, sätt sedan på en keps och lämna huvudet i denna form i en halvtimme. Därefter måste du tvätta det ordentligt under varmt ljummet schampo.

slutsats

Vill du vara i form - använd och ta kefir!

För att bli lättare är blandningen bättre än kefir är inte, särskilt efterfrågan bland unga tjejer, eftersom det gör det möjligt för dig att byta färg på sina lockar utan att skada strukturen, vilket betyder - för att bevara skönhet och hälsa. Efter ett så mjukt ljus torkar krökarna helt enkelt med styrka och hälsa, dekorerar sin ägare och drar uppmärksamhet hos andra till sina lockar.

Mer information kan ses i videon i den här artikeln.

Kefir mask för lätta hår

Hittills, på hyllorna i skönhetsbutikerna, kan du hitta en mängd olika medel för att lätta håret. Men huvuddelen av produkterna från den kemiska industrin förändrar inte bara krullarnas färg utan skadar dem också. Därför använder ett stort antal kvinnor kefir för hårlättnad, och inte modernt sätt.

Ger kefir ljusare hår?

Kefir har en unik egenskap: det verkar att tvätta pigmentet från håret, vilket gör det lättare, oavsett om de är färgade eller deras färg är naturlig. Men dessutom smälter jäst mjölkprodukt hår. Kefir mask för att lätta håret i några få applikationer:

 • gör krullarna ljusa och glänsande;
 • lägg till volymen;
 • rensa huden av fetthuvudet (subkutant);
 • aktiverar hårväxt
 • skydda lockar från skadlig miljö
 • kommer att återställa strukturen av skadat hår.

Det är naturligtvis omöjligt att "omhärda" det mörka håret till blont hår med hjälp av kefir, men effekten av lätt naturlig ljusning på en ton utan kemisk ingrepp uppnås. En mer intensiv förändring av skuggan är också möjlig, men det beror på det allmänna tillståndet och typen av hår.

Kefir mask recept för lättare hår

Det enklaste sättet att lätt ljusa håret med kefir är att applicera en sådan fermenterad mjölkprodukt i hela längden på håret, föruppvärmning av det. Denna kefir mask är gjord för natten, så du måste alltid bära en plasthatt på ditt hår. Kefir tvättas med vanligt varmt vatten. Brightening mörkt hår med kefir görs bäst med hjälp av denna mask:

 1. Värm 100 ml kefir (helst fettfri).
 2. Slå 1 ägg (kyckling) in i det och blanda med 5 g kakao.
 3. Applicera blandningen på håret i 3-4 timmar, skölj sedan med varmt vatten och schampo.

Denna mask görs bäst var 7: e dag i 2 månader.

För att lätta håret kan du använda en mask med kefir och citron. För att göra det behöver du:

 1. Blanda noggrant 50 ml kefir (helst 1% eller skummad), 15 ml brandy, färsk juice 1/2 citron, 5 ml schampo, 1 ägg.
 2. Den resulterande blandningen bör omedelbart appliceras på hela längden på dina lockar och täcka sedan håret med en handduk.

Det är nödvändigt att hålla masken i minst 3 timmar, och det är bäst att göra det på natten - så att du uppnår den maximala möjliga förtydligandet.

Om du har fet hårbotten, måste du använda kefir-honung hårmask. Rör 5 g senap (helst torr) i 160 ml kefir, tillsätt 1 äggula, 15 g honung och 3 droppar mandelolja till blandningen (kan bytas ut med burdock). Denna mask appliceras på håret i bara en halvtimme.

Ägare av torrt hår är bättre att inte lätta håret med kefir och honung, eftersom detta bara kommer att öka torrheten. De passar kefir mask med ett ägg. För att göra det måste du blanda 100 ml kefir, 1 äggula och 5 ml olivolja. Denna mask appliceras på håret i 1 timme.

Hur man applicerar kefir för att lätta håret?

Kefir mask för att lätta håret kan inte skada ditt hår. Men när du använder den är det fortfarande värt att hålla några regler:

 1. Först och främst värm alltid kefirna lite så att det inte är för kallt.
 2. För det andra, applicera sådana fermenterade mjölkmasker med massagerörelser och bara på helt torrt hår.
 3. Dessutom bära alltid en lös plastlock på håret och linda huvudet med en handduk. Detta kommer att förbättra effekten av maskerna och healingegenskaperna hos kefir.
 4. Och för att läka håret och lätta håret ännu mer, tvätta inte ditt hår med enkelt vatten och schampo, men med kamilleavkokning (200 ml vatten för 15 g torrkamille).

Brightening hår med citron - enkla recept från improviserade medel

Letar du efter ett naturligt sätt att göra ditt hår 2-3 toner lättare utan att tillgripa kemiska färgämnen? Då är det vad du behöver att lysa ditt hår med citron hemma! Juice av denna citrus innehåller syra, som långsamt men säkert bryter mörka pigment i keratinhår. Läs vidare för att lära känna recepten och effekterna efter att ha tillämpat dem.

En annan naturlig wonder med fantastiska egenskaper - citron!

Natural Brightener: Använd fall, tips och försiktighetsåtgärder

På bilden - den ursprungliga färgen och slutresultatet

På så sätt kan du prova blondiner, blondiner och till och med brunetter. Först kommer han att hjälpa till att behålla sin egen vithet, den andra - för att ta bort yellowness och tjejer med mörkt hår - för att få en röd eller rödaktig nyans.

Till skillnad från ammoniakfärger är citron för hårlättnad säkert (om inte annat följer ett antal enkla regler). Beslutade att experimentera? Då väntar du på resultatet, var vänlig, eftersom blekningen tar 2-4 veckor.

Kefir hårlättnad är en tidtestad folkmetod.

Under lång tid förändrade kvinnor sina hårfärger på olika sätt. Nu kan du måla dem i vilken färg som helst, det skulle vara en önskan. Men alla vet hur illa det är för deras hälsa. Vi erbjuder dig ett alternativ - lätta hår med kefir.

Egenskaper för jästa mjölkprodukter

Kefir innehåller en stor mängd användbara vitaminer och mineraler, till exempel vitaminerna A, B, C, E, kalcium, magnesium och kalium. Tack vare kalcium kommer det tunna håret tillbaka till styrka och växer mycket snabbare. Vitaminerna A och E kan ge en hälsosam glöd, ljus glans och har generellt en positiv effekt på håret.

Den jäst som finns i denna naturliga produkt bidrar till att påskynda tillväxten av lock och väcka vilande hårsäckar. Blandningen kan också lindra hårbotten av irritation och klåda, på grund av de baktericida egenskaperna hos jästa mjölkprodukter. Genom att använda dessa recept lyser du din nyans och förbättrar ditt hårs utseende och hälsa.

För att passa sådana masker

Kefir masker är lämpliga för alla typer av hår. Blekade och bräckliga lockar blir mjukare och upphör att bryta så intensivt. Och för oljigt hår finns det några plusser - krullarna blir inte längre oljiga och kommer inte att bli förorenade så snabbt. Om du har färgat hår och du inte är nöjd med färgen, är masken perfekt för dig. Mejeriprodukter bidrar till utlakning av pigment och hjälper sålunda försiktigt av med oönskade färger.

recept

Tänk på de mest populära recepten för kefirmasker för att lätta håret med tillägg av andra naturliga ingredienser.

Med älskling

Det kommer att krävas:

Förberedelse: Värm kefir och tillsätt en sked full av honung. Rör om och applicera blandningen över hela längden. Håll kompositionen i 2 timmar (så länge som möjligt) och skölj sedan med schampo. Läs också hur honung lyser håret.

Med citron

Det kommer att krävas:

Förberedelse: Blanda den uppvärmda kefiren med citronsaft. Applicera på lock och värm huvudet med en handduk. Tvätta efter två timmar. Detta recept är mest lämpligt för ägarna av fettigt hår. Vill du veta mer? Läs om citronförtydligande.

Med tillsats av kanel

Det kommer att krävas:

Förberedelse: Blanda ingredienserna och applicera på trådarna. Håll blandningen i två timmar och skölj sedan med schampo. Som vi skrev tidigare är kanel mycket populär för lättnad.

Användbar video: kefir mask för torra, målade krullar.

resultat

Är det möjligt att lätta håret med kefir? För ett märkbart resultat är det värt att göra kefirmasker varje vecka. Det är önskvärt att den naturliga färgen inte var mörkare än mörkblondin. Men naturliga brunetter kan också göra denna mask, de behöver bara fler procedurer. Även om färgen inte ändras märker du att håret har blivit mycket starkare och har fått en vacker överflöde. Vi kan lära oss de mest effektiva sätten att lätta svart hår.

Ljusblonda tjejer kan säkert räkna med en blond - ditt hår kommer att tändas med 5-6 toner.

Redheads kommer att se att deras hår har blivit ljusare och har fått en lyxig guldglans.

Foto före och efter

Användbara tips

 1. För en fetttyp är en fettfri produkt lämpligast, men för tjejer med torrt hår är det värt att köpa 2,5%.
 2. Maskprodukter måste vara färska, då blir effekten större.
 3. Kefir kan blandas med yoghurt, resultatet blir mer märkbart.
 4. Överhett inte kefir eller det blir till cottage cheese. Det bästa alternativet är ett vattenbad.

Följande artiklar kommer inte att vara mindre användbara och intressanta för älskare av hem hårljus genom att använda folkmedicinska lösningar:

 • doftande förtydligande med citron eterisk olja;
 • bakpulver, som det enklaste och överkomliga sättet att bleka håret;
 • Effektiv vitamin cocktail av honung och citron;
 • klargöring av väteperoxid - garanterad framgång.

Användbar video: Mask för hårväxt med kefir och olivolja

Kefir, som ett effektivt ljusmedel för hår

Sura mjölkprodukter har sedan länge blivit oumbärliga för hälsan och kvinnans skönhet. Vissa människor brukade använda yoghurt för att förbättra matsmältningen, men få människor kommer ihåg de sanna fördelarna med mjölk, yoghurt, ryazhenka eller kefir. Dessa produkter har inte bara en bra effekt på mag-tarmkanalen, men gör det också möjligt att förbättra hudfärgen, stärka håret och till och med lätta det.

Användbara egenskaper hos kefir för kroppen

Kefir, som någon jäst mjölkprodukt, hjälper till att förstärka inte bara håret utan också naglar och tänder som behöver noggrann vård. Kefirs fördelaktiga egenskaper påverkar fullständigt hela tarmens arbete, vilket gör att du kan hålla kroppen i form och bli av med oönskade pounds.

Tack vare proteinerna, vitaminerna och mineralerna som ingår i den presenterade drycken kan bita och spröda krökar absorbera alla näringsämnen och förändra strukturen på ett positivt sätt.

Närvaron av vitaminerna A och E hjälper till att mätta krullarna och naglarna med viktiga vitaminer, vilket positivt kommer att påverka restaureringen av hår som är utsatt för håravfall.

Kefir hjälper till med att bli av med följande problem med krullar:

 • kommer att återställa det skadade håret;
 • göra strängar mer lydiga;
 • öka tillväxten och förebygga brott
 • kommer att ge håret en naturlig volym;
 • kommer att lindra från fetthalt
 • eliminera mjäll.

För att använda mormors recept och applicera denna mejeriprodukt för behandling, restaurering eller färgning av krullar, behöver du veta exakt vem denna procedur verkligen hjälper.

I motsats till det snabba, men inte säkra sättet att lätta håret med färgämnen, kommer det inte att få ett omedelbart resultat att lätta strängarna med en jäst mjölkprodukt, men det kommer inte att skada hårbotten och hårbotten.

Presenterad jäst mjölkprodukt är perfekt för ansiktet och hjälper en kvinna att förbättra hudens färg och tillstånd.

Kefir förtydligande: folkmekanismer

Lättnad av håret med den presenterade produkten sker på grund av det faktum att mjölksyrabakterier som faller djupt in i håret, börjar påverka pigmentet och därigenom lätta det i flera toner. Utan tvekan kommer brinnande brunetter efter appliceringen av denna sura mjölkprodukt att bli blondiner, men de kan lätta krullarnas mörka färg till kastanj eller choklad nyanser. Dessutom kommer dessa masker att gynna ägarna av alla typer av hår.

Så, för att klargöra denna mejeriprodukt för att uppnå de önskade resultaten är det viktigt att följa några tips:

 • För tillverkning av masker behöver du köpa en ny produkt;
 • i kombination med andra folkmekanismer bör du välja en fettfattig produkt och för egen användning - fett;
 • Applicera endast varm massa på lock.

Sammansättningen av kefir är rik på flera arter av bakterier, enzymer, spårämnen, socker, etylalkohol: allt detta bidrar till att förbättra tillståndet hos huden och håret.

Klassisk mask av kefir för lättare hår

För att förbereda den presenterade masken behöver du bara två komponenter - vatten och kefir. Till ½ kopp sötmjölksdrink måste du lägga till en matsked vatten, blanda allt och applicera blandningen på lite fuktigt hår. Medlen är åldrat på håret i 2 timmar (med isolering), tvättas sedan av med schampo.

För att få effekten på mörkt och hårt hår kommer det att krävas minst 5-6 procedurer.

Kefir maskerar med citron för lättare hår

För att förbereda masken behöver du:

 • Förvärm 250 ml kefir i ett vattenbad eller mikrovågsugn och tillsätt 125 ml citronsaft till blandningen.
 • fördela massan jämnt på håret;
 • Wrap huvudet med en varm scarf eller sätt på en duschlock;
 • lämna masken på håret från 2 till 8 timmar;
 • skölj håret med schampo och skölj med vatten;
 • upprepa detta förfarande 2-3 gånger inom en vecka.

Mask med kanel och kefir

I kombination med ett sådant klargörande medel, som kanel, fungerar kefir ännu effektivare. För att skapa denna mask behöver du följande komponenter:

 • 2-3 matskedar kanel (i närvaro av känslig hud rekommenderas att minska produktens mängd);
 • ½ kopp kefir (mängden av produkten kan ändras beroende på längden på locken);
 • 1-2 matskedar vatten
 • en tesked honung.

Därefter måste du blanda kanel och vatten i en keramisk maträtt för att få en homogen massa, tillsätt sedan en blandad mjölkdryck till blandningen. Lägg sedan till honung, det gör den resulterande massan mer tät. Verktyget appliceras på torrt hår i 2-3 timmar, varav 30-40 minuter ska spenderas med en värmare på huvudet.

Effekten av lättnad beror helt på hårets tillstånd.

Det är viktigt att notera att beroende på pigmentet är det inte alltid möjligt att ge en ljus nyans till håret. Men efter applicering av masker med kefir, liksom med andra användbara komponenter, kommer håret att få tillräckliga mängder vitaminer och väsentliga ämnen. Tack vare kefir kommer även det mest livlösa håret att få glans, silkighet och jämnhet.

Kefir maskerar för att lätta håret och deras effekter

Önskan att bleka hår besöker många kvinnor. För att göra detta så snabbt som möjligt kommer det att hjälpa till med färgning med en tvättning, men en sådan procedur kommer att orsaka mycket stor skada på locket. Finns det ett säkert alternativ? Självklart! Och det är prisvärt och älskat kefir. Det kommer att hjälpa inte bara missfärga, men också återställa strängar. Tänk på vad som ingår i den fermenterade mjölkprodukten, vilka egenskaper den har och hur den kan användas för att ändra hårets nyans.

Hur fungerar det?

Lättare hår med kefir började i antiken, när målning var helt enkelt omöjligt. Utlakningen av färg uppstår på grund av innehållet i produkten av mjölksyra. Hon pressar bokstavligen pigmentet ur strängarna. Det är anmärkningsvärt att komponenten verkar på naturliga och kemiska partiklar. Eftersom verktyget är lämpligt för blekning av den naturliga nyansen och kan användas som en tvättlösning som inte erhållits i salongen.

Produkten fungerar dock inte bara som en klarare. Det har en positiv effekt på hår och hårbotten, eftersom det innehåller många användbara komponenter i kompositionen. Den terapeutiska effekten av användningen av dessa substanser ger:

 • proteiner som ligger till grund för vårt hår;
 • vitaminerna A, E och grupp B;
 • kolin;
 • natrium, kalium, kalcium, fosfor, järn;
 • etylalkohol.

Fördelar och nackdelar

Kefir låter dig noggrant lätta krullarna och återställa dem. Dess komponenter reglerar talgkörtlarna, medan de eliminerar både torr hud och överdriven fett.

Kappen är regenererad, strängstrukturen är jämn, rötterna stärks och frisk hårväxt börjar.

Även vitare med kefir har följande positiva aspekter:

 • billigt och billigt;
 • enkelt utförs hemma;
 • kefir kombinerar perfekt med andra ljusprodukter;
 • i undantagsfall orsakar det allergier när de appliceras externt;
 • Förfarandet är säkert för hälsan.

Av minuserna kan noteras omöjligheten att få ett bra resultat på svart och mörkt hår. Lättnadshår med kefir är mer lämpligt för ljusblonda unga damer och blondiner.

Du bör också förbereda dig för en lång och noggrann behandling, du kan bleka strängarna med endast 1-2 toner, men detta kommer att kräva mer än ett förfarande.

Rekommendationer för användning

Kefir kan användas i sin rena form, det klarar sig perfekt med försiktig avlägsnande av pigment och bryr sig om strängarna. För att göra detta måste du värma upp det i ett vattenbad och fördela det på torra eller lätt fuktiga lockar. För att öka effekten bör du bära en plastlock och värma huvudet med en handduk. Håll verktyget från 2 timmar (naturligt hår) till 10 (artificiellt pigment).

Du kan också göra användbara masker med det genom att lägga till naturliga synergister (produkter som förbättrar basens funktion). Honung, kanel, kamille och Rabarberdekok, soda, citronsaft, jäst, etc. har ytterligare lätta egenskaper.

För att erhålla önskad nyans och förbättring av hår, kom ihåg dessa regler för användning av formuleringar:

 1. Kefir för att maskera måste vara fräsch. Det är lämpligt att välja ett hem, men om det inte är möjligt, ta butiken.
 2. Den fermenterade mjölkprodukten med högsta fetthalt är lämplig för torra strängar, för vanliga - 2,5% för fettprodukter - 1%.
 3. Innan blandning av komponenterna måste basen värmas, men den ska inte vara varm.
 4. Det är bäst att fördela kretsens kompositioner med en pensel. Så du kan bearbeta allt hår utan att sakna en enda sträng.
 5. Förse inte uppvärmningen av huvudet - växthuseffekten förstärker penetrerande egenskaper hos de fördelaktiga substanserna i masker och syror, vilket avlägsnar pigmentet.
 6. Skölj av med varmt men inte varmt vatten. Kefir som påverkas av hög temperatur kan koagulera, och torkade klumpar kommer att vara svåra att ta bort från locken.
 7. Det rekommenderas inte att torka håret med en hårtork efter proceduren, eftersom flödet av hetluft kommer att negera den terapeutiska effekten.

Kursens varaktighet beror på strängarnas ursprungliga färg och det önskade resultatet. Ljussmaskar kan göras 1-2 gånger i veckan, inte mer.

Receptöversikt

Det är bekvämt och enkelt att använda masker från kefir för lättare hår, eftersom de innehåller naturliga produkter som finns i ditt kök eller i närmaste butik. Användarens återkoppling bekräftar att blandning av formuleringar och tillämpning av dem inte medför några problem.

Vi betraktar den mest effektiva när det gäller blekning och behandlingsrecept.

Kefir + honung

Blanda i en eldfast behållare 150 ml jäst mjölkprodukt och 80 g naturlig honung. Vi sätter i ett vattenbad, ständigt rör om tills komponenterna är anslutna. I den färdiga masken tillsätt 2 droppar minteter. Vi lägger på strängar, vi behandlar tipsen bra. Håll värmen i 2 timmar, tvätta av med en mild schampo.

I denna komposition kommer honung till stöd för kefir, som innehåller en stor mängd aminosyror. Dessutom har masken utmärkta regenererande egenskaper, det återställer hårets keratinskikt och stärker dem.

Kefir + Citronsaft

Blanda 150 ml varm jäst mjölkprodukt med nödvändigt fettinnehåll från 50 ml nypressad citronsaft. Vi bearbetar hårets sammansättning, värmer och väntar på 40-50 minuter. Längre kvar masken är inte värt det, eftersom citronen kan göra strängarna torra. Tvätta av med lite varmt vatten.

För att förbättra effekten kan du gå ut på en solig dag, ultraviolett har en destruktiv effekt på pigment. Flickor med mycket torrt och benäget för sprött hår från detta verktyg bör dock överges, för att inte förvärra situationen.

Kefir + kanel

Fyll 2-3 msk kanelpulver med två matskedar vatten, blanda väl, tills klumparna försvinner. Tillsätt en halv kopp varm kefir och en tesked flytande honung. Applicera på tvätta lite fuktiga krullar och isolera. Ta bort handduken och kepsen efter 40 minuter, vänta ytterligare 1,5-2,5 timmar, tvätta av med kallt vatten och schampo.

Detta är en av de mest effektiva formuleringarna, eftersom den innehåller tre lätta komponenter på en gång. Frisyren efter appliceringen kommer att lysa, förvärva en blank glans, det blir mjuk och felfri.

Alkoholmask

Lätt värm 100 ml av en jäst mjölkdryck på ett ångbad, lägg till en matsked av brandy till den, om hårbotten är känslig och två om det är normalt. Vi presenterar vispadprotein, juice från halvt citron och en tsk hårbalsam. Blanda noga, bearbeta kretsens sammansättning. Vi sätter på en duschlock och värmer huvudet med en handduk.

Alkohol ökar effekten av lätta ingredienser, eftersom denna metod garanteras ge dig önskad effekt. Men det är nödvändigt att vara försiktig med honom tjejer, vars strängar har lidit av färgning med kemiska föreningar och perms.

Utan yellowness

Vi blandar ett glas varmt kefir med högsta fetthalt med 4 teskedar brandy och juice pressad från en halv citron. Vi applicerar kompositionen på lite våta strängar, låt den vara varm hela natten så att den kan fungera bättre. Skölj med ett mildt schampo, helst filtrerat vatten.

Receptet kommer att bli en riktig livräddare för tjejer, vars ljusa skugga har givit yellowness. Det kan uppstå även om du använder en kvalificerad mästers tjänster i stugan. Masken neutraliserar den obehagliga tonen mycket snabbt.

Neutralisering av rött

I 150 ml varm kefir tillsättes massan av rågbröd. Mängden bestäms empiriskt, blandningen ska likna en uppslamning, som är lämplig att fördela trådarna. Applicera masken på håret och håll det varmt i 2 timmar, tvätta av med schampo för djup rengöring.

Endast en gång som har målat krullarna i rött, kan du observera sin manifestation under pigment av olika färger under många år. Denna blandning hjälper honom ut. Men var förberedd att processen är lång, det tar upp till flera månader av hårt arbete för fullständig neutralisering.

I slutet

Kefir är en användbar och effektiv klargörare som låter dig ändra färg på trådarna med 1-2 toner. Bilder av tjejer som redan har försökt detta verktyg på sig bekräftar att det är helt säkert och ger bra resultat. Tänk på att effekten av produkten är bäst förstärkt med ytterligare komponenter, så att du snabbt kan förvärva önskad nyans och mätta håret med fördelaktiga ämnen.

Använd endast ofarliga metoder för missfärgning och du kommer aldrig att stöta på torrt hår och andra problem.

Hela sanningen om lätta hår med kefir - vem sa att han skulle hjälpa till? Recept masker för lätta hår kefir

Ljushår med kefir verkar vara ett utmärkt sätt att färga håret på ett säkert och skonsamt sätt.

Våra mormor använde också sur mjölk för att ge en ljus nyans till strängarna.

Är den här metoden så bra och effektiv?

Vem är mest lämplig för kefirmasker, och hur är de fortfarande användbara för hår?

Ljushår med kefir: Är det värt att vänta på ett mirakel?

Självklart borde brinnande brunetter inte förlita sig på kefir, som på hydroperid. Och sistnämnda ger inte alltid det önskade resultatet första gången. Men efter systematisk användning av en jäst mjölkprodukt kan du hoppas på en vacker kastanj eller chokladskugga.

Det är inte nödvändigt att det är på det svarta håret inte kommer att vara den önskade effekten. Allt beror på den naturliga styrkan av hårpigmentering. Förmodligen har varje tjej som någonsin använt hårfärgning vet hur starkt hennes pigment är.

Enligt recensioner av ägaren av ljusbrunt hår uppnådde de klargörande med kefir på en två toner. Ett bra sätt för blondiner som vill ändra hårets naturliga färg, ger mångsidighet för färg.

Den obestridliga värdigheten av lättare hår kefir

Ljushår med kefir, även om det inte klarar av huvudfunktionen, kommer det inte att kunna göra mycket skada. Dessutom hjälper det också tunt och smutsigt hår. Masker och kompositioner med jäst mjölkprodukt ger näring till hårbotten och vitaminiserar håret. Ger en fantastisk effekt i kombination med andra ingredienser. Efter systematisk användning kan du glömma att det slutliga syftet med användningen var förtydligande. Bara njut av den perfekta utsikten över locken.

Vad kefir är bra för hälsan är känt för alla: förbättrar matsmältningen och stärker immunförsvaret. Rik på vitaminer, mineraler och syror. De är i sin tur nödvändiga för byggandet av hårfibrer. Syra i kompositionen hjälper till att förbättra den feta hårtyperna. Lätt torka förhållandevis försiktigt.

Sällan i vilken produkt kan du hitta vitaminer från grupp B, en stor mängd kalcium, magnesium och kalium - nödvändigt för hälsosam hårväxt.

Kan kefir tvätta hårfärg?

Ibland måste du tvätta färgen från det nyfärgade håret. Till exempel när skuggan visade sig för mörk eller bara ville ha något nytt. Det finns speciella produkter för att tvätta bort färgen, men de skadar håret som redan har utsatts för kemiska attacker. Kefir kan vara en riktig frälsning. Han tvättar varsamt de kaustiska färgämnena. Om så önskas, efter proceduren, kan du kontakta salongen för en djupare förtydligande av professionella medel. Och det är troligt att salongbelysningen kommer att fungera första gången efter kefir-procedurer.

Allmänna rekommendationer för lätta hårkäppar

Kefir kan och kommer självständigt att klara av förtydligande. Men det är mycket effektivare att arbeta i tandem med någon komponent som kan lätt lätta och läka håret. Till exempel kanel, olivolja, jäst, honung.

Det bästa alternativet att använda är naturlig hemgjord kefir eller sur mjölk. Men kvalitetsbutiken är bra.

Det bästa sättet att maskera med yoghurtdräktblondiner och kvinnor som uttröttligt kämpar med en gul nyans av hår.

Med systematisk användning kan kefir lätta håret med 2 toner. Han är särskilt bra i tandem med honung.

Det rekommenderas att ägare av mycket torrt hår före en kurs med kefir, att utföra procedurer med oljemaskor. Annars kan du bränna lockar med jäst mjölkprodukt.

För att påskynda processen och uppnå bästa resultat är det bättre att täcka huvudet efter applicering av blandningen med en plastlock.

Lightening hår med kefir kommer att passa kvinnor med oljig typ av hårbotten. Masker hjälper till att normalisera sebumsekretion. Efter applicering av håret rekommenderas att skölja det med kallt vatten.

Termisk metod för att lätta håret med kefir

Den enklaste och mest tillgängliga masken är en komponentkomposition. Förutom fermenterad mjölkprodukt, varmt vatten, uppvärmningslock och entusiasm, behövs inget.

Vad behöver du för termisk lätta hår kefir?

• Värm erforderlig mängd kefir på något sätt (på ett vattenbad, i en mikrovågsugn, i en ugn, i en dubbelkedja). Temperaturen ska vara sådan att den inte brinner i hårbotten, men endast för att värma den.

• Fördela surmjölk (förresten, det är effektivare att använda hemgjord kefir) längs hela längden av håret med en kam, händer med en färgborste - det beror helt på hårets preferenser och densitet.

• En uppvärmningskåpa kan tillverkas av en varm ångad handduk. Du kan bära en gammal hatt och linda upp cellofan på toppen.

• Håll den resulterande strukturen på huvudet i 2-4 timmar. Behöver vara försiktig. Den torrare hårstrukturen desto kortare är kontakten med masken.

• Tvätta av kompositionen från huvudet med rinnande vatten och ett mildt schampo som inte innehåller några sulfater.

• Skölj med ytterligare 3 liter vatten med en matsked vinäger för att lägga till sken för att skölja.

Det är lämpligt att använda denna mask två gånger i veckan.

På så sätt kan du uppnå lätta hår med 1,5-2 toner. Oavsett om de målades före eller inte. Med en systematisk och långvarig upprepning av proceduren finns det en förtydligande av 3 toner. I det här fallet talar vi om användningen av kompositionen inom sex månader.

Kefir hårlättnad: recept med honung

Honung är en annan unik produkt. Medan kefir kommer att lätta krullarna, kommer honungen inte att låta ditt hår torka ut och närma dem med spårämnen. Dessutom kommer denna mask att hjälpa de vackra damerna att bli av med den gula nyansen och lägga till glans i håret. Maskan är lämplig för ägare av torrt hår.

Det är viktigt! Ju torrare håret desto fetare mjölkprodukten behöver du välja.

Hur förbereder man kompositionen?

För masken behöver du 150 ml kefir och 3 matskedar av någon (blommig, bovete) honung. Blanda massan bör vara tills den blir homogen.

Det är bäst att fördela blandningen med händerna på håret, så att du kan känna enhetligheten. Blandning för exponering håller i ca en timme och mer. Det är lämpligt att använda naturligt schampo för spolning. Torktumlare lämnar för användning vid en annan tidpunkt. Efter naturlig torkning kan du märka hur håret blev friskare, en sken uppträdde.

Brightening mask med kefir och citron

Citronsaft är en annan lysande produkt. Samverkan gör de två komponenterna ett utmärkt jobb med uppgiften. Men torrt hår kan orsaka en sådan blandning. Vid 250 ml kefir behöver du ta 125 ml citronsaft. Att fördela blandningen på håret och hålla 40-60 minuter. För att uppnå ett synligt resultat måste maskerna upprepas två gånger i veckan i en månad.

Lightening hår med kefir är en överkomlig och effektiv metod.

Det är inte lämpligt för alla och kräver regelbunden användning.

I fallet med ett svagt resultat för att ge en ljus nyans eller dess fullständiga frånvaro, kommer frisyren inte att förlora någonting, men kommer bara att vinna.

Kefir är en utmärkt produkt för näring och för... håråtervinning.Nästa Artikel
Skaliga fläckar på barnets huvud