Ljushår hemma: örter, honung, lök, citron


Lätt ditt hår hemma kan inte bara väteperoxid eller inköpta färg. Det är möjligt att göra det mer humant för hårvägar. Naturligtvis kommer förtydligandet inte vara så radikalt. Emellertid är det vackra och friska håret med en försiktig gyllene (och inte bomullsvit) färg, enligt min mening den bästa dekorationen :)

Det enklaste sättet att göra håret lättare på ett naturligt sätt är att gå mer i solen, eftersom det påverkas av ultraviolett hår och blir lättare. Tyvärr är denna metod för lättare hår endast möjligt på sommaren. Under andra tillfälliga årstider kan örter, honung, lök och citron användas. Vi kommer att prata om dem.

Ljusa håret med citron

Ett ganska vanligt recept som hjälper till att lätta håret hemma är en citronspolning. Juice av två citroner ska pressas ut i en behållare, och den resulterande volymen ska spädas med ungefär samma mängd destillerat vatten. Skölj håret väl och håll i 15 minuter och tvätta det väl under rinnande vatten.

Denna sköljning ska dock användas noggrant och inte så ofta (speciellt för ägare av torrt hårtyp), eftersom citron torkar håret väldigt mycket.

Kamille för lätta hår

Men kamille kan tända håret utan att torka det, till skillnad från citron. Dessutom rensar och bryr sig om hår. För att lätta håret hemma måste du förbereda en infusion av kamomillblommor. Matlagning är så enkelt som detta: Häll kamilleblommor med kokande vatten och låt svalna helt. Denna infusion är nödvändig för att tvätta håret efter varje tvätt, tills önskad effekt.

Honungshårljus

En populär metod för våra mormödrar är lättare hår hemma med hjälp av akacia honung. Många kvinnor använder honung som stramande masker eller hårbalsam, eftersom den är rik på vitaminer. Men inte alla vet att, förutom det, har honung ämnen som har samma betydelse för håret med väteperoxid (men 1000 gånger så mild), så det kan också användas för att lätt tända håret hemma.

Innan du applicerar honung måste du tvätta håret utan att använda en luftkonditionering. Hårtorka lite med en handduk.

Lös upp 1 del honung i 2 delar varmt vatten och applicera på våt (men inte våt) hår över hela längden. Täck håret med klädesfilm eller en vanlig T-shirt, täck den med en chintzduk eller en tunn handduk. Det är mycket viktigt att honungen är utan klumpar och korn - en homogen massa.

Om honungen är för frusen kan du smälta den genom att lägga den i varmt vatten (40 ° C). Om du smälter honungen i mikrovågsugnen eller på en gasbrännare kommer den tyvärr att förlora de flesta av dess fördelaktiga egenskaper.

Denna honungsmask är bäst kvar över natten, för först efter 8-9 timmars exponering kommer det att ge ett synligt resultat. Att tillämpa honung på rätt sätt kan du göra ditt hår två eller tre toner lättare. Och förutom det faktum att håret är upplyst, kommer de att ta en bra honungskin, kommer att vara mjuk, silkeslen och hälsosam.

Rabarber - lyser också

Nyligen klargörande egenskaper har upptäckts i rabarber. För att göra detta måste tvättad och hackad rabarber hälla 1/4 kopp kokande vatten och vänta tills det kyls helt. Sedan applicerar vi infusionen till håret och väntar tills det är helt torrt. Det återstår att tvätta håret med schampo eller en favorit naturlig botemedel :)

Lök för att lysa håret hemma

I de gamla tiderna lättade håret hemma med hjälp av en båge. Juften av två lök späddes med samma mängd vatten och applicerades på håret. Detta är ett mycket effektivt sätt att lätta håret. Men idag är den här metoden inte populär på grund av den specifika lukten. Det kan dock användas på helgerna. Förutom att lätta lök kommer att hjälpa till att bli av med problemet med håravfall.

Förresten är lukten inte ett problem. I artikeln "Mask från bågen till håret: ett vackert hårhår och... en trevlig arom!" Vi har redan fått sätt att snabbt bli av med den här "aromen".

Och för att ditt hår ska se fantastiskt ut, måste du skölja det med kallt vatten och vinäger efter varje tvätt (2 matskedar per liter vatten), men inte mycket kallt. Överdriket kallt vatten kan orsaka en skyddande reaktion i hårbotten till förkylning, vilket kommer att manifestera sig som en hög frisättning av subkutant fett, därför kommer ditt hår att se ut snett mycket snart.

Förresten har Eco-Life.ru hemsida redan delat med dig om "färgerna" för hår i artikeln "Färgning av hår hemma med folkmekanismer". Här, inte bara förtydligande, men också färgning i olika nyanser: röd, guld, kastanj, svart, etc.

Brightening hårmaskor - recept och regler för lätta

Oavsett hur många roliga skämt om blondiner, driver de fortfarande män galna. Tyvärr har modern natur inte presenterat alla med lätta strängar, så många människor drömmer bara om blixten och utan att förstöra håret. Vissa för att skaffa ljusa och luftiga bilder använder aggressiva färger, andra går till salongen, där de tänds med samma aggressiva kemikalier. I båda fallen åstadkommes irreparabel skada på locken, vilket innebär att man måste återhämta sig från blondning. Lyckligtvis finns det masker för att lätta hemlagat hår.

Tips och regler för hemlagad hårljus

Först och främst vill jag notera att de negativa recensionerna om folkrecept för att klargöra trådarna lämnas av dem som inte följde alla regler för deras användning. Det finns ett antal regler för hur man applicerar ljussmaskar, att överensstämmelse med det maximala antalet leder till positiva resultat. Om man ignorerar de elementära kraven blir masken för hår med en ljuseffekt till helvete, åtminstone det önskade resultatet uppnås inte, men som ett maximalt hår förstörs. Den hemlagade förtydligande processen består av 3 steg med en rad åtgärder.

Steg 1 - Förberedelse av hår för lätta

Det svåraste förfarandet är att lysa mörkt hår, det är ganska svårt att förstöra ett mörkt pigment med egna händer utan kemikalier. I en sådan situation är det nödvändigt att visa tålamod och inte ge stora förhoppningar på den första sessionen. Här är det viktigt att använda folkmedicinska lösningar för att lätta håret regelbundet och att backa upp sin åtgärd med sköljande örter, även med ljuseffekt, först då efter 2-3 veckor blir håret lättare med flera toner.

Ägare av hårda och orubbliga strängar, innan de blir ljusare, behöver du mjuka håret. Den styva håraxeln kommer inte att låta de aktiva lätta agensna inåt, pigmentet kommer att förbli oförändrat. För att mjuka är det nödvändigt att göra en kurs på 5 masker för att mildra håraxeln. Sådan förberedande hårvård kommer att bidra till färgens effektivitet.

Innan du använder hemlagade masker med ingefära, lök, citron eller kanel, är det viktigt att läka alla problem med håret i form av splittrade ändar, brittleness. Dessa komponenter är ganska aggressiva och kan förvärra ett befintligt problem. Sjuka strängar kommer snabbt att återställa samma hemgjorda masker, men med honung, ägg, vitaminkocktails.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

När det gäller grått hår behövs en särskild inställning här. Det spelar ingen roll vad aggressiva produkter du lägger i blandningen, de fläckar inte grått hår, gråa hår har inte färgpigment, och därför finns ingenting att lysa. I det här fallet är prehårmålad med en speciell krämfärg för grå hår, och först då uppnår man önskad ljusskugga med masker.

Steg 2 - Matlagnings ljusmask

Det är bäst att piska upp någon komposition med en mixer eller en mixer, så att du får den mest enhetliga konsistensen som är lätt att applicera.

Till resultatet svika inte, applicera den färdiga blandningen på en separat strand, stå en viss tid, tvätta och se vad som hände. Om allt passar kan du bearbeta hela huvudet, eller du kan öka andelen aggressiva komponenter, men genom att observera försiktighetsåtgärder eller välja ett annat recept.

Alla masker har kontraindikationer för att identifiera dem, det är viktigt att testa för en allergisk reaktion. Det är nödvändigt att lägga en färdig blandning på insidan av handleden, vänta 15 minuter. När klåda är röd är det bättre att välja ett annat maskrecept, annars kan du skada din hälsa. Ljussätt är bäst på ett smutsigt huvud. Sebum skapar en slags skyddande film på håraxeln, vilket sparar den från mycket aggressiva effekter.

Steg 3 - Applicera en mask

Det är bäst att applicera på reträtt från hårets botten, det kommer att rädda huden från irritation. Blandningen fördelas av palmer eller en kam med ett tunt, jämnt lager längs hela längden.

Så att effekten är mer intensiv, efter att ha bearbetat hårets huvud, placeras huvudet i värme. Traditionellt sår med cellofan och en handduk. Exponeringstiden beror på den ursprungliga nyansen, så blondiner bara 20 minuter och brunettstimmen.

Steg 4 - färdigställandet av målningen

Ofta inkluderar ljussmaskar inte oljor, så de tvättas ut helt enkelt med vatten utan problem. Men det är bättre att använda en mjukgörande schampo och balsam balsam, det är lite reanimerade chockade lockar. För att konsolidera blir resultatet sköljt med citronvatten eller grönt te.

Vid tiden för hemfärgning är det viktigt att överge torken. Håret bör torkas naturligt och bättre under solens strålar. För 7 dagar efter ljussättning är det omöjligt att tillåta kontakt med klorerat vatten på huvudet, vilket kan ge frisyren en obehaglig grön nyans.

Hemlagade recept maskerar för lätta hår

Det är värt att notera att hemlättnad är ett rent individuellt förfarande, pigmenteringen är annorlunda för alla. Någons hår svarar perfekt på kanel, men det hjälper inte någon. Efter en misslyckad förtydligning är det värt att försöka bara en annan blandning. Lyckligtvis finns det massor av recept.

Kanel Brightening Mask

Effekt: Lättar eventuellt nyans av hår i flera sessioner, har en fuktgivande effekt.

komponenter:

 • 3 msk. l. kanelpulver;
 • 60 ml honung;
 • 20 ml olivolja;
 • 1 citron
Metod för beredning och tillämpning:

Kram saften ut ur citrus, blanda den med varm honung, kanel och smör. Vi bearbetar varje sträng med en färdig mask, lägg på en duschlock, en scarf. Efter 2 timmar går vi för att tvätta håret med den vanliga metoden.

Video recept: Ljus hår med kanel hemma

Brightening mask med citron

Effekt: hjälper till att lysa upp trådarna upp till två toner, beroende på källfärgen.

komponenter:

 • 1 msk. citrusjuice;
 • 100 gr. favorit luftkonditionering.
Metod för beredning och tillämpning:

Blanda saften med balsam, låt stå i en kvarts timme. Vi bearbetar alla hår eller enskilda trådar, gömma kronan i en varm keps och gå och lägg dig. På morgonen tvättar de huvudet som standard.

Ljussmask med kefir

Effekt: kefir mask gör inte bara krullarna lättare, men löser också ett antal problem, såsom: förlust och torrhet.

komponenter:

 • 1 ägg;
 • 30 ml vodka;
 • 1 tsk. schampo;
 • 50 gr. yoghurt;
 • 30 ml citronsaft.
Metod för beredning och tillämpning:

Vi blandar alla produkter i en enhetlig komposition, bearbetar noga hela håret. Vi håller under det uppvärmda locket 40 minuter, tvättar på vanligt sätt.

Video recept: Kefir mask för säker hårlättnad

Ljusmask med honung

Effekt: näring med vitaminer, fuktar, har en lätta effekt. För att göra detta behöver du 90-100 ml flytande honung. Vi värmer biprodukten på vattenbadet, dela håret i strängar, smörj varje oljig. Vi samlar allt i en bunt, täcker den med en plastlock och en scarf. Håll i 2 timmar.

Ljusmask med rabarberdekok

Effekt: ger frisyren en ljus nyans, glans och elasticitet.

komponenter:

 • 250 ml kokande vatten;
 • 150 gr. torra rabarberrötter;
 • 60 ml glycerol.
Metod för beredning och tillämpning:

Grindrot ångad, tillsätt glycerin, rör, låt brygga i en halvtimme. Den färdiga lösningen filtreras genom cheesecloth, jämnt fördelad på hårets huvud. Vi värmer i 1 timme, tvättas som standard.

Brightening mask med båge

Effekt: En underbar mask som är lämplig för blondiner, förutom att lätta hår stimulerar sin aktiva tillväxt.

komponenter:

 • 2 msk. l. citronsaft;
 • 1 tsk. äppelsyraättiksyra;
 • 60 gr. honung;
 • 2 msk. l. lökjuice;
 • 5 droppar rosewood eterisk olja.
Metod för beredning och tillämpning:

Blanda alla listade ingredienser i en blandare, bearbeta jämnt varje sträng. Vi lägger på en varm keps i 40 minuter. Mitt huvud är den vanliga metoden.

Glycerin Brightening Mask

Effekt: gör håret ljusare, ger en gyllene glans till solen.

komponenter:

 • 2 msk. l. torr kamille;
 • 1 msk. kokande vatten;
 • 60 gr. glycerol.
Metod för beredning och tillämpning:

Brew chamomile, låt det brygga i ett par timmar, filtrera. Vi blandar buljong med glycerin, vi lägger på lås. Vi väntar 50 minuter i en varm hatt, skölj huvudet.

Brightening Mask med kamille

Effekt: ger en gyllene nyans till håret, saktar baldhet, ljusnar.

komponenter:

 • 25 gr. torra blommor;
 • 250 ml kokande vatten;
 • 90 gr. honung;
 • 30 ml citronsaft.
Metod för beredning och tillämpning:

Brew blommor, insistera 30 minuter, filtrera genom cheesecloth. Blanda med honung och juice. Vi bearbetar huvudet, gå med en mask under locket i 60 minuter, skölj som vanligt.

Brightening brunetter

Effekt: lämplig för att markera mycket mörka lock, ger ett gyllene glöd.

komponenter:

 • 60 gr. honung;
 • 50 gr. vodka;
 • 1 tsk. äppelcidervinäger;
 • 200 ml citrusjuice;
 • 2 msk. kamilleavkokning;
 • 2 msk. rabarberbuljong.
Metod för beredning och tillämpning:

Separat förbered dekoderna, filtrera, blanda dem med de andra vätskekomponenterna, sug huvudet generöst. Håll i 1 timme, skölj med mycket vatten.

Lightening brunhårad citron

Effekt: hjälper till att ändra nyans i ljussidan för ett par toner.

komponenter:

 • citron;
 • vatten.
Metod för beredning och tillämpning:

Vi blandar vatten med citrusjuice i proportionerna 1: 1, generöst vått hår. Varmt insvept i 60 minuter. Skölj med rent vatten och skölj med kamomill eller grönt te.

Lightening fairhaired

Effekt: Ljusstarka de blonda strängarna, stärker rötterna, hjälper till att tvätta av färgen.

komponenter:

 • 90 gr. soda;
 • 1 glas vatten;
 • 15 gr. salt.
Metod för beredning och tillämpning:

Soda häll vatten, blanda sedan med salt. Med den erhållna vattnet täcker vi varje sträng, håll inte längre än en timme, tvätta av.

Hur man återställer hår efter lätta

I det första skedet behöver du tålamod. Återställa bränt hår efter lätta är inte så enkelt, det tar mycket tid och ansträngning.

 1. Vandra till frisören. För att återställa hårets ändar är det nödvändigt att skära bort sin hopplösa del som inte kan återställas. Klipplängden beror på skadans allvar.
 2. För rengöring är huvudet bättre att välja ett mjukt schampo för blont hår. För återställande av lämpligt schampo för skadade krullar, alltid med en fuktgivande effekt. Kreatin, vegetabiliska proteiner, aminosyror måste vara närvarande i sammansättningen av de reducerande maskerna.
 3. För att återställa bränt hår är det nödvändigt att fokusera på användningen av ytterligare, outplånliga medel i form av balm och balsam. I jämförelse med schampo återställer de mer intensivt.
 4. För återhämtningsperioden är det viktigt att överge hårfönstret, tången, bandet, hårkrullarna, kosmetikens styling, allt detta torkar och skadar håraxeln, vilket inte är relevant i denna situation. Torka naturligt.
 5. Kombinera våthårskador även friska strängar och skadas ännu mer. Efter tvättning av huvudet, torka huvudet med en handduk och vänta tills den torkar, kamma sedan den.
 6. Under de första månaderna behöver missfärgade trådar särskild vård. Var noga med att applicera hemlagad fuktgivande mask ett par gånger i veckan, du kan använda och köpa, om du inte har tid att laga mat.

Användbar video: Hur man tänder håret med olivolja utan skada

Recensioner av hem rättsmedel

Använd regelbundet en mask med citron för att lätta håret. I naturen är jag en brunett, men jag kan notera en positiv effekt, håret är långsamt, men med varje användning blir det lättare. Självklart vill jag ha ett snabbare och stabilt resultat, men det är inte så svårt att göra en vanlig mask för att förbättra och bibehålla resultatet.

Det klarar sig med blondinering av kanel, men det är värt att använda det noggrant, det bränner huden starkt. Först var det outhärdligt att uthärda, så jag minskade volymen av pulvret i masken, det hade inte negativt på sig själva resultatet, efter masken lukter frisyren fantastiskt och håret faller nästan inte ut.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Brightening hårmaskor

Blont hår som många kvinnor. Och inte förvånande - blonda krullar ser spektakulära ut, föryngrar visuellt ansiktet och lockar andra människors uppmärksamhet. Men på grund av den frekventa färgningen i ljust hår, förändras hårets struktur, det börjar se tråkigt och livlöst. Mask för lätta hår hjälper dig att lösa detta problem - efter mitt råd kommer du inte bara att lätta krullarna utan också stärka dem.

Historien om blond locks popularitet

Även i antikviteterna i Rom var vitt hår bara en kult. Och inte bara hårfärg, men också ljus hud, och även ljus ögonfärg ansågs vara den mest fashionabla. Rika romerska kvinnor använde en mängd olika medel för att bleka hår, de gnuggade krullar med getmjölk, aska och satte sina huvuden mot solen för att missfärga trådar så mycket som möjligt. Men samtidigt skyddade skönheterna noggrant sin hud mot effekterna av ultraviolett strålning. Än då då blondiner ansågs vara skönhetsstandarden, skulle de mest populära av dem kunna kallas den antikens grekiska blonda gudinnan Aphrodite.

Idag blir blondin ganska enkel, du behöver bara besöka frisörsalongen, där en erfaren mästare kommer att tända håret utan att orsaka dem mycket skada. Men många av oss vill ha självständighet och dessutom naturlighet och maximal säkerhet. I det här fallet är det värt att titta på hemmagjorda metoder för att lätta håret, vilket naturligtvis inte kan bli en blondin, men det är ganska möjligt att tända håret med 1-2 toner.

Hur man gör hårljusare hemma - många flickor är intresserade. Detta är förmodligen den mest populära hårfärgen.

Men vi såg alla en sådan skrämmande effekt av peroxidljus som överhettat, "perhydrol" bomullsfärgat hår.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Data från naturen är naturligtvis olika för alla, och effekten av folkmedicinska åtgärder manifesterar sig på olika sätt. Mest troliga kommer dessa hemgjorda masker för lätta hår att passa tjejer med ljusbrunt och ljust brunt hår som vill lysa bara lite på ett säkert sätt eller få en gyllene nyans.

De säkraste och till och med mest användbara sätten är kamille och kefir. Men citronsaft är den mest traumatiska.

Vad påverkar hårets ljusning

Oavsett vilka metoder du använder, kom ihåg:

 • Svart hår är det svåraste att lätta.
 • Hårdt hår är svårt att färga.
 • Om du ofta ljusar ditt hår finns det risk för skada på hårsäckarna.
 • Våt hår lyser snabbare.
 • Rött eller rödaktigt hår kan inte lysas omedelbart. Efter det första förfarandet kommer håret att vara orangefärgat.
 • Blont hår är lätt att färga.
 • För att lätta grå hår måste du ytterligare behandla dem med en kräm eller oljekomposition för lätta.
 • Efter en perm, tänd inte ditt hår i minst en vecka.
 • Efter lätta håret, besök inte poolen, klor färgar ditt hår grönt.
 • För tunt hår behövs mindre blekning.
 • Skaddat hår bör inte lysas. En vecka eller två före lättnadsproceduren är det nödvändigt att behandla håret med masker.

Hur man lättar håret hemma snabbt:

 • 4 citroner
 • 20 g calendula blommor
 • 20 g kamomillblommor
 • 30 g rabarberrot
 • 50 g honung
 • 500 ml äppelcidervinäger
 • 50 ml alkohol medicinsk

Lägg ättika och rabarberrot i en kastrull, låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt kamomill, kalendula och saft av två citroner. Koka i ytterligare 5 minuter. Om så behövs kan du tillsätta 50 - 100 ml ättika. Låt blandningen svalna under locket.

Dra av buljong, om möjligt, så att inga små blad av gräs kan vara i blandningen. Lägg till honung, juice av två citroner och alkohol för konservering. Häll blandningen i en spray. Applicera på fuktigt hår i 40-50 minuter, helst täck huvudet med en plastlock. Skölj omedelbart med varmt vatten. För att bibehålla en konstant effekt bör blandningen appliceras efter varje tvätt.

Hår Mask Recept

Hur tänder håret med glycerin

Trots förekomsten av ett stort antal professionella kosmetika för lättare hår, även schampon som är enklare att använda, har traditionella metoder inte förlorat sin popularitet. Ett effektivt medel är glycerin.

Masker av glycerin och kamille

För att förbereda masken av glycerin, ta 50 g kamomill och 60 g glycerin. Kamille hälls kokande vatten, och insistera sedan 2 timmar, sedan filtrera och tillsätt glycerin. Masken appliceras på håret och viks i folie. Håll i 30-40 minuter och skölj sedan med varmt vatten. Glycerin kommer att tända håret med 1 ton.

Kamille för lätta hår

Det mest kända och enkla sättet att lätta håret hemma är kamilleinfusion. Han kommer att få en ljus gyllene nyans. För att förbereda infusionen måste du ta 2 matskedar torkade kamomillblommor i 2 glas vatten, simma i 10 minuter över låg värme. Efter kylning och filtrering. Håret tvättas noggrant med schampo och sedan används kamomillblommor som luftkonditionering. Använd denna metod 2-3 gånger i veckan, efter varje shampooing.

Kamille masker recept:

1. Infusioner av nässla och kamille. Ta 1 msk. Sked av torkad kamomill, 1 msk. sked nätkedja på 1 liter vatten. Blanda och simma i 10 minuter. Efter tvättning av håret, skölj håret med infusion, rulla det i en handduk i 15-20 minuter. För en ytterligare effekt är det nödvändigt att lösa kamille-essensen i ett förhållande 1: 1 till vått torrt hår. En timme senare, skölj håret med en enkel infusion av kamomill.

2. För rött hår kan du använda följande recept. För detta gör du en infusion av 150 g farmaceutisk kamille och 0,5 liter vodka. Det är nödvändigt att insistera 2 veckor, sedan spänna och tillsätt 50 ml väteperoxid och 10 droppar citronolja. Applicera på håret med en aerosol i 20-30 minuter, skölj sedan med schampo.

3. Ta 0,5 liter äppelcidervinäger, 20 g kamomillblommor, 4 citroner, 30 g pundad rabarber, 20 g kalendula blommor, 50 g alkohol, 50 g honung. Ta rabarber och ättika för att laga mat och simma i 10 minuter över låg värme. Tillsätt kalendula, kamille, juice av 2 citroner till det resulterande avkoket och fortsätt att simra i ytterligare 5 minuter. Kyla och dra in infusionen. Tillsätt alkohol, honung och juice av 2 citroner. För applicering på håret, späd 1 msk. sked i lite vatten. Infusionsanvändning före varje tvätt. Håll på håret 30 minuter

4. Måla med saffran och lavendel. Ta 2 msk. skedar av kamomillblommor, 4 droppar lavendel eterisk olja, 1 citron, saffran på toppen av en kniv, ett glas vatten. Kamille och saffran häll kokande vatten och insistera på 30 minuter. Efter filtrering och tillsätt eterisk olja och citronsaft. Lättblandning appliceras på håret i 20-30 minuter och tvättas med vatten.

5. Ta 250 ml vatten, 250 g rabarber, 50 g kamomill, en nypa te. För att förbereda alla ingredienser behöver du hälla kokande vatten och insistera på en timme. Applicera på håret och håll i 30 minuter och tvätta håret med schampo

Hur tänder håret med honung

Denna lättnadsmetod har en lång historia och är en av metoderna för att lätta håret med folkmekanismer.

I början av proceduren tvättas huvudet med schampo, med tillsats av ¼ tsk soda. En honungsmask appliceras på vått hår. Det appliceras jämnt över hela längden av håret, sedan inslaget med en film och en handduk. Maximal effekt kan erhållas om du lämnar masken över natten. Honungsmask gör inte bara håret ljusare, men förbättrar också det övergripande tillståndet i håret, vilket gör dem friska och väldigt vackra.

Lätta hår hemma med lök

För att lätta håret hemma kan du också använda lök. Detta sätt att behandla mycket effektiva sätt, men försök att glömma det på grund av den specifika lukten. Förbereda, hugga 2 lök (stor) och pressa saften, tillsätt samma mängd vatten. Applicera på håret i 1 timme. Skölj håret med schampo. Lök kommer att bidra till att bli av med problemet med håravfall.

Lökmaskrecept

Du kan också göra en mask med ytterligare ingredienser: citronsaft, lite ättika, lite honung, riven lök. Du kan lägga till rosewood eterisk olja, så att lukten av lök inte var så stark. Vi stör, vänta lite. Applicera på håret innan du tvättar i 1 timme.

Kefir för lättare hår

Kefir tillhör absolut säkra metoder för lättnad, som närmar sig, accelererar tillväxten, återställer strukturen, gör håret silkeslätt och behagligt att röra vid.

Kefir appliceras på torrt hår och inslaget med film och handduk. Förvara denna mask ska vara 2-2.5 timmar.

Kefir mask för lätta hår

En mer komplex komposition innehåller 50 gram kefir, 2 matskedar brandy, 1 äggula, juice av 1/2 citron, 1 tsk hårbalsam. Komponenterna blandas noggrant och appliceras på håret längs hela längden. Vi rullar upp håret med en film och en handduk. Masken appliceras bäst över natten, eftersom den måste hållas i minst 8 timmar. Skölj utan att använda schampo med endast luftkonditionering. Efter första användningen av masken kommer du att se resultatet: ditt hår blir ljusare och silkeslen. Den enda nackdelen med masken är mycket svår att tvätta bort.

Mullear för att lätta håret

För att tända håret hemma, använd också mullein. För att förbereda tinkturen, ta 2 msk. skedar färskt (1 matsked torkad) kamomill och mulleinblommor, 2 msk. skedar av citronsaft. Blanda blommorna och häll 1 liter kokande vatten, linda in en filt och insistera på 30 minuter. Stam, tillsätt citronsaft och så mycket vatten att håret är helt nedsänkt i det; De bör förbli våta i ca 10 minuter. Används huvudsakligen för blont hår.

Använd också mulleinrot. Ta 30 gram extrakt av mulleins rot och blanda med 1 kopp varmt vatten. När du har tvättat håret kan du applicera blandningen i ditt hår.

Brightening hår med rabarberrot

Rabarberrot ger håret en gyllene nyans.

Det enklaste sättet att förbereda: ta 3 eller 4 msk rabarberrot eller en halv kopp ny, hackad rot, en liter vatten. Stew på låg värme i 20 minuter. Insistera 8 timmar, stam. Först test avkokningen på hårsträngarna för att se vilken färg det kommer att bli. Om du är nöjd kan du lätta ditt hår. Tvätta håret och skölj hårinfusionen i rad 3 gånger efter torkning av håret utan ytterligare sköljning.

Blanda i en skål tre handfullar rabarberrotpulver, juice av en citron och en tesked olivolja. Tillsätt en liten mängd varmt vatten till blandningen. Färg appliceras jämnt på tvättat och torkat hår, och sedan förpackas med en film och en handduk. Rabarber har en stark missfärgningseffekt, så var 5: e minut, kolla hårfärgen. Vid första bearbetningen håller inte blandningen i mer än 25 minuter.

Du kan också förbereda en ljusmask av rabarber och druvvin. Denna mask hjälper dig att lätta ditt hår minst 4 toner. För dess framställning 200 gr. torkad rabarber behöver hälla 0,5 liter druvvin och släckas. Koka tills halva innehållet koka bort, spänna och kyla, använd sedan på hår. Behöver behövas 2 timmar. Kursen är 7 dagar.

Färg med te och rabarber. Du måste ta 250 ml vatten, 250 g rabarber, en nypa te. Blanda komponenter, häll kokande vatten, låt till infusera i 50 minuter. Applicera på håret i 30 minuter och skölj sedan.

Bakpulver kan lätta håret

Bakpulver blandad med schampo kan hjälpa att lätta håret om 2 månader.

1. Blanda 8 matskedar bakpulver och en halv kopp vatten och tillsätt 100 gram vanligt schampo. Tvätta håret.

2. Fukt håret i duschen, lägg lite schampo i handen och tillsätt en nypa soda där. Massage blandningen i håret med rörelserna som du vanligtvis tvätta håret. Tvätta av med varmt vatten.

Hjälmlagad Brightening Ginger

För att förbereda den ljusande tinkturen, ta några rötter av ingefära, skal och grilla, fyll i vatten till ett minimum - så att det bara täcker dem, gryta på låg värme i 20-30 minuter. En timme senare belastning. Applicera det resulterande avkoket dagligen på håret tills ljuset blir märkbart.

Det finns ett annat effektivt sätt att lysa hår hemma med ingefära. Ta 1 msk. en sked av riven gingerjuice, juice av halv citron och 1 kopp naturlig öl, helst ljus.

För en mer koncentrerad formulering, tillsätt saften av hel citron.

Blanda alla ingredienser och applicera på håret. Skölj med kallt vatten för att stänga nagelbandet och öka skenan. För extra fukt och ljushet, använd några droppar jojobaolja till ditt hår. Efter flera behandlingar kommer ditt hår att få en gyllene nyans på kortast möjliga tid!

Receptmask med ingefära för lättare hår

För nästa ljusmask, behöver du gräddfil, ny ingefära, citrusskal, citronolja. Citrusskal och ingefära är fördränkt för en dag i en liten mängd vatten. Ta 200 gram gräddfil och tillsätt 2 msk. skedar av den resulterande infusionen och 10 droppar essentiell olja av citron. Fördela försiktigt masken på håret, linda klädesfilmen och en handduk. Håll masken i 2 timmar. Från den återstående tinkturen förbered sköljningen. Den första infusionen hälls i pannan och häll skalen och ingefära en andra gång. Vi väntar på 30 minuter och upprepa proceduren. När du har tvättat av masken med schampo, applicera en balsam på håret. Det är inte nödvändigt att tvätta det, bara torka håret.

Citron Lightening

Hur många människor, så många nyanser av blont hår. Modet för att lätta håret med citron har kommit till oss från öst. Mörkhåriga tjejer som bodde där glömde aldrig om honom, eftersom citron hjälpte dem att göra håret mer attraktivt. Citron, nämligen syra som finns i frukten kan lätta mörkt hår.

Att använda citronsaft späds med vatten och appliceras på rent hår. Dessutom ger citronsaft håret en "magisk glans". Denna metod är lämplig för tjejer med mörkt hår, liksom att bibehålla hårfärgen på ljus nyanser. Glöm inte om dess egenskaper, torrt hår.

Det här är mormors sätt att våta håret med citronsaft och ta en promenad i solen så att ditt hår brinner ut. De markerade till och med detta sätt tidigare - de satte på en hatt med hål, drog in strängar i dem, sätta citronsaft på dem och var under direkt solljus.

Effekten är förstås fantastisk - håret lyser snabbt i flera toner och förvärvar en vacker nyans. Men solbränna orsakar irreparabel skada på håret - det kollapsar, blir torrt och sprött. Glöm inte lagen - ditt hår ska skyddas mot ultraviolett strålning.

Citron kan användas på ett annat sätt, men det är i alla fall rekommenderat för ägare av fet hår, eftersom citronsaft torkar lite och rekommenderas inte för torrt och sprött hår. Kram saften av en citron i 0,5 liter vatten och skölj huvudet efter tvätt. Citronsyra lyser lätt pigmentet i håret.

Därefter kan du dyka upp i solen i 10 minuter för att förbättra effekten. Det naturligt lätta håret blir ljusare och lyser med 1-2 toner, och yellowness försvinner från färgat hår. Hår efter citron glistrar och elektrifierar inte.

kanel

Denna metod kräver också tålamod - det tar flera procedurer som varar 2-4 timmar för att lysa upp med 2-3 toner. Du behöver också en balsam eller en mask som köpts i affären - ett halvglas för varje procedur.

Ta en halv kopp balsam eller en mask och tillsätt 2 matskedar kanelpulver till den. Tvätta huvudet och applicera denna blandning på vått hår, sprida det ordentligt över hela längden och blötlägga alla strängar. Täck huvudet med plastfolie och en handduk, lämna under lång tid, 2-4 timmar. Skölj sedan håret med varmt vatten, var noga med att tvätta ut kanelkornen. Skölj med vatten, surgört med citronsaft.

Håret kommer att vara väldigt mjuk och doftande, men för att bli lättare kan det inte räcka.

Mask av kanel med honung för att lätta håret

Masken kombinerar två ljuskomponenter, och blir därför dubbelt så effektiv och användbar! Detta är det mest populära sättet att göra håret lättare hemma.

Ta lika stora proportioner kanelpulver och honung, till exempel 3 matskedar. Honung kan förvärmas något. Om det fortfarande är mycket tjockt, lägg sedan till lite vatten (eller kamille avkok) och olivolja. Applicera blandningen, noggrant blötläggning varje sträng. Täck håret med plast och en handduk och lämna i 3 timmar, skölj sedan.

Solljus hjälper ljusare hår

Solljus hjälper till att lysa håret, medan de ser naturligt ut. Allt du behöver är att spendera minst 2 timmar i solen. Men glöm inte att applicera solskyddsmedel så att du inte skadar huden. För att påskynda processen sprutar citronhår med en aerosol.

Brightening hår hemma

Om du planerar att lätta ditt hår, skynda inte med att köpa vanliga färgämnen - för att deras kemiska sammansättning skadar håret håret, de förlorar sin glans och attraktionskraft.

Kvinnor som regelbundet besöker salongen som omvandlas till en blondin är väl medvetna om hur svårt det är att återställa håret och återställa sin hälsa.

Men det finns säkra medel för förtydligande, baserat på folkrecept och traditionell kunskap. Sedan antiken har kvinnor letat efter sätt att ge sina hår ljusare nyanser. Med hjälp av vilken natur som gav oss uppnådde de ett utmärkt resultat.

Grundläggande regler för förtydligande hemma

För att ordentligt lätta håret hemma folkmedicin, bör du bekanta dig med några nyanser:

 • Om produkten används för första gången är det nödvändigt att utföra ett känsligtest för att undvika allergiska reaktioner.
 • För första gången är det tillräckligt att lätta 1 sträng. Bara genom att se till att den resulterande nyansen passar den allmänna bilden, färgen på huden och ögonen, kan man fortsätta till hela huvudets fullständiga ljussättning.
 • strax före ljussättning bör man ta största möjliga hänsyn till håret med hjälp av dagliga närande masker och balm;
 • om före hårbearbetningen behandlades håret med kemi i syfte att krulla, är det nödvändigt att upprätthålla en paus på ca 2 veckor;
 • Dark Hair-ägare bör ha tålamod för att uppnå önskad nyans. Ibland krävs förbehandling med väteperoxid först;
 • gråstrålar före ljussättning behandlas bättre med speciella medel för grått hår;
 • ljussmedel bör användas, försök att inte gnugga det i huden. Det rekommenderas att behandla huden nära hårbotten med en rik grädde för att undvika fläckar på pannan.
 • Efter applicering av klargörande medel täcka huvudet med en handduk, föruppvärmning den. Värme påskyndar förtydligande processen;
 • Efter förtydligandet tvättas huvudet med vatten utan att tillgripa hjälp av andra kosmetika;
 • blekt hår måste torkas naturligt och undviker användning av en varm hårtork;
 • lätta håret med folkmekanismer i förhållandena i huset, är det inte önskvärt att besöka poolen Klor, som används för att behandla vatten, ger ett blekt hår en grön nyans;
 • Blandningar för förtydligande framställs i små kvantiteter för engångsbruk. För deras tillverkning bör inte använda metallredskap.

Brightening hår med citronsaft

Det här sättet att ge ditt hår en ljusare nyans kom till oss från öst. Citron, eller snarare syran i den, hjälpte orientaliska skönheter att lätta mörkt hår. Citronsaft har förmågan att torka håret, så du måste använda den noggrant.

Tyvärr är denna förtydligande metod inte den snabbaste, men den har en obestridlig fördel: när rötterna växer kommer övergångsbanan inte att vara märkbar, eftersom det blekta hårets skugga är naturligt.

För normalt hår är detta ett glas juice (ca 4 citroner) plus ett kvart glas varmt vatten. För torrt hår - samma mängd juice plus en kvart kopp hårbalsam.

Det är nödvändigt att späda citronsaft med vatten och applicera den resulterande kompositionen för att rengöra håret. Efter förtydligandet rekommenderas att man använder ett luftkonditionering för befuktning. När du har applicerat lösningen, var noga med att stå i solen. Torkning med hårtork ger inte önskad effekt, eftersom citronsaften aktiveras från UV-strålar och inte från temperatur.

Denna metod för förtydligande är lämplig för både brunetter och blondiner, om de vill justera sin skugga något. Håret efter det här förfarandet ser glänsande och glänsande ut.

Hur bli av med oljig glans i ansiktet, kan du lära av denna publikation.

Hur man gå ner i vikt med en proteindiet lära sig här.

peroxid

Väteperoxid har länge använts för att lätta håret, men är långt ifrån ett säkert sätt. Det förstör fullständigt melanin i strängarna och skadar också folliklarna, vilket resulterar i att håret blir livlöst, sprött.

Men om du följer säkerhetsåtgärder kan du lätta dina strängar med minimal skada på dem:

 1. Använd skyddsglasögon, handskar och kläder som du inte bry dig om.
 2. Tvätta huvudet, torka det lätt
 3. Kamkrullar;
 4. Häll i sprutan 3% peroxid utspädd med vatten i ett förhållande av 1: 1;
 5. Applicera försiktigt produkten på strängarna från rötterna till spetsarna;
 6. Skaka huvudet med ett paket, på toppen av det - med en handduk;
 7. Skölj håret med kallt vatten efter en halvtimme.
 8. Applicera någon fuktkräm till ditt hår.

Om du inte är nöjd med resultatet kan du upprepa proceduren, men bara efter några dagar.

Rabarber för rätning


På internet kan du hitta rave recensioner av tjejer om lättare hår med rabarber.

 • 50 gram kamomill;
 • 250 gram rabarber;
 • häll en knippa med ett glas kokande vatten.

Blanda allt, låt blandningen stå i ungefär en timme. Applicera jämnt på locken, håll i 30 minuter, skölj håret noga med vatten.

Mullear för att lätta håret

För att tända håret hemma, använd också mullein. För att förbereda tinkturen, ta 2 msk. skedar färskt (1 matsked torkad) kamomill och mulleinblommor, 2 msk. skedar av citronsaft. Blanda blommorna och häll 1 liter kokande vatten, linda in en filt och insistera på 30 minuter. Stam, tillsätt citronsaft och så mycket vatten att håret är helt nedsänkt i det; De bör förbli våta i ca 10 minuter. Används huvudsakligen för blont hår.

Använd också mulleinrot. Ta 30 gram extrakt av mulleins rot och blanda med 1 kopp varmt vatten. När du har tvättat håret kan du applicera blandningen i ditt hår.

Och honung kan också bli lättare.

Till skillnad från kemiska färgämnen har honung en positiv effekt på håret, fuktgivande och närande det. Lättnadshår med hjälp av honung är möjligt på grund av innehållet av väteperoxid i den, men, till skillnad från det som finns i vanliga färger, skadar det inte hår.

Innan du börjar med proceduren, tvätta huvudet med ditt vanliga schampo med tillsats av läsk (¼ tsk). Och först därefter appliceras honungsmasken på vått hår. Försök att applicera jämnt, så att det inte blir en framgångsrik markering.

Honung ska fördelas jämnt genom håret. Efter det ska huvudet vikas med en handduk. För att få ett betydande resultat bör masken hållas länge - det är bättre att lämna den över natten.

Förutom ljusningseffekten förbättrar honungsmaskan det övergripande tillståndet hos håret. Efter denna procedur kommer dina lockar att se friska ut.

Recept för praktisk användning.

 1. Ta fyra bitar av honung och en del vatten eller äppelcidervinäger. Rör om ingredienserna - blandningsblandningen är klar.
 2. Honung och olivolja blandas i ett förhållande mellan 1 och 4. För ytterligare näring kan du lägga till en halv banan till ljusmask. Blanda allt detta med en mixer för att bli av med klumparna. Blandningen bör bryggas i 10-15 minuter för att släppa ut naturligt väteoxid. Applicera den resulterande masken jämnt på håret och håll i minst en halvtimme.
 3. Blanda två delar av hårbalsam och en del av honung. Den erhållna blandningen bör brygga i 10-15 minuter. Applicera på håret och håll i en halvtimme. Det kan ta upp till 4 procedurer för att få önskat resultat, men ditt hår kommer att se bra ut.
 4. För två matskedar honung behöver du en hel del bördolja. Värm blandningen på ångbadet. Applicera på strängar jämnt med en pensel. Masken ska hållas upp till 10 timmar.

Viktig rådgivning. Vid blekning med honung är det bättre att använda destillerat vatten istället för kranvatten. Detta beror på pH-nivån av destillerat vatten, vilket är lika med 7. På grund av detta lindar peroxiden i honung bättre hår.

Bakpulver kan lätta håret

Bakpulver blandad med schampo kan hjälpa att lätta håret om 2 månader. Bageripridd blandat med schampo kan hjälpa att lätta håret om 2 månader.

För att göra detta, blanda 8 matskedar natron med ett halvt glas vatten och tillsätt 100 gram vanligt schampo. Tvätta håret.

Dampa håret i duschen, sätt lite schampo i handen och tillsätt en nypa soda där. Massage blandningen i håret med rörelserna som du vanligtvis tvätta håret. Tvätta av med varmt vatten.

Hjälmlagad Brightening Ginger

För att förbereda den ljusande tinkturen, ta några rötter av ingefära, skal och grilla, fyll i vatten till ett minimum - så att det bara täcker dem, gryta på låg värme i 20-30 minuter. En timme senare belastning. Applicera det resulterande avkoket dagligen på håret tills ljuset blir märkbart.

Det finns ett annat effektivt sätt att lysa hår hemma med ingefära. Ta 1 msk. Sked riven gingerjuice, halv citronjuice och 1 kopp naturlig öl, helst ljus.

För en mer koncentrerad formulering, tillsätt saften av hel citron.

Blanda alla ingredienser och applicera på håret. Skölj med kallt vatten för att stänga nagelbandet och öka skenan. För extra fukt och ljushet, använd några droppar jojobaolja till ditt hår. Efter flera procedurer kommer håret att få en gyllene nyans på kortast möjliga tid.

Lök - en utmärkt naturlig lösning för ljusning

Lättnad med löklök är också en effektiv metod, men de tillgriper det mycket mindre ofta än andra på grund av den specifika lukten. Problemet löses helt enkelt - efter proceduren skölj håret med citronsaft - och lukten, som det hände.

Lök Ljusrecept

Krossa två lökar (stor storlek). Den resulterande saftblandningen i proportioner av en till en. Applicera blandningen jämnt på håret och håll i en timme. Tvätta håret noggrant med schampo. Det är värt att notera att bågen hjälper till mot håravfall.

Du kan göra en lätta mask på basis av lök. Som extra ingredienser använder citronsaft, lite ättika, honung. Att tillsätta rosewoodolja kommer att bli av med lukten. Denna mask appliceras på håret före tvätt och varar 1 timme.

Kefir hjälper lätta håret

Kanske den säkraste metoden för förtydligande. Förutom direkt resultatet av lätta, närmar sig kefir, accelererar tillväxten och återställer skadad hårstruktur. Håret blir silkeslen och mjuk.

Förtydligande kan utföras med en kefir, och blandningar kan framställas i kombination med andra komponenter. Kefir mask appliceras på torrt hår och varar minst två timmar.

Du kan också göra följande komposition: 50 gram kefir, tillsätt 2 matskedar brandy, äggulor och hårbalsam balm. Mask appliceras jämnt över hela längden av håret.

Det är bättre att applicera över natten, för att få det önskade resultatet måste du hålla det i 8 timmar.

Denna mask är verkligen användbar och näringsrik och lyser väl, men den har en nyans - det är svårt att tvätta det. Var tålmodig och tvätta håret noggrant. Du kommer att vara nöjd med resultatet.

Receptmask med ingefära för lättare hår

För nästa ljusmask, behöver du gräddfil, ny ingefära, citrusskal, citronolja.

Citrusskal och ingefära är fördränkt för en dag i en liten mängd vatten. Ta 200 gram gräddfil och tillsätt 2 msk. skedar av den resulterande infusionen och 10 droppar essentiell olja av citron. Fördela försiktigt masken på håret, linda klädesfilmen och en handduk. Håll masken i 2 timmar. Från den återstående tinkturen förbered sköljningen.

Den första infusionen hälls i pannan och häll skalen och ingefära en andra gång. Vi väntar på 30 minuter och upprepa proceduren. När du har tvättat av masken med schampo, applicera en balsam på håret. Det är inte nödvändigt att tvätta det, bara torka håret.

Hur tänder håret med glycerin

Detta maskrecept är mycket enkelt, och efter ett förfarande lyser håret omedelbart med 2-3 toner. Men förfarandet, om så önskas, kan upprepas vid behov tills det önskade resultatet erhålls.

Naturligtvis får rättvisa tjejer en lätt skugga mycket lätt, snarare än brunetter. För receptet behöver du 50 gram. kamille brygger bara en kopp kokande vatten, och insisterar sedan på buljong ett par timmar under locket tätt stängt. Därefter måste du lägga i 60 gram i den kylda och ansträngda buljongen. kosmetisk glycerin. Blanda sedan allt, och fördela sedan jämnt masken på allt hår. Täck huvudet med en film och en handduk, håll kompositionen i 30-40 minuter.

Efter denna tid tvättas allt av, och en fuktighetsgivande balsam appliceras på håret för att stänga hårvågorna.

Efter 2-3 dagar kan denna procedur upprepas, men du behöver bara vara mycket försiktig och också uppmärksamma hårets tillstånd efter en sådan ljussmask. Och även om glycerin är helt ofarligt och gör håret silkeslen och mjuk, är det i vissa fall inte lämpligt för individuell intolerans.

I allmänhet är blekningshår med glycerin ett mycket enkelt och prisvärt förfarande hemma. Detta förfarande är mycket säkrare än ljussfärger och andra kemiska färgämnen.

Kamille hårlättnad


Effektiviteten av lättnad med kamomill kommer att bero på hur stark avkokningen kommer att bli, liksom hur mycket tid det ska hålla på håret. Håret kan klargöras med 1-2 eller till och med 3 toner.

Det är också användbart att göra hårmaskar från kamille. Skölj håret med kamillextrakt också. Tack vare sådana tinkturer blir de starkare och lyser.
Du kan göra ett färgämne av kamomill. För att göra detta åt två matskedar av kamomilltorka kokande vatten (600 mg). Koka i 10-15 minuter och låt buljongen svalna något. Efter varje shampooing använd den här färgen som ett hår skölj.

Om du vill förbättra effekten kan du använda ett liknande recept, men med tillsats av citron. För att göra detta, ta 8 matskedar kamille och häll kokande vatten över dem (300 mg). Det ska infunderas i 10-15 minuter, varefter infusionen filtreras och kyls. I den resulterande tinkturen, pressa saften från 1 citron och tillsätt olivolja där (2st L.). Olivolja kan bytas ut med hjul eller burdock. Applicera sedan jämnt ljusare längs hela hårets längd. Lämna det på håret i en timme, skölj sedan med schampo under varmt vatten.

Infusionen av kamilleblont hår sätter sken och glans, och mörkare hjälper till att gömma det grå håret som visas. För att förbereda ett sådant avkok, är det nödvändigt att brygga kamille (2 matskedar) med en liter kokande vatten, därefter påfrestning. Om du vill ha en ljusare effekt, kan du ta mer kamomill för mindre vatten. Dampa håret i den resulterande buljongen.

Ett starkt avkok av kamomill hjälper till att få en nyans av koppar, även om håret är svart och i brunhårt hår kommer att gjutas i guld. Men för detta måste du ta tusenskönor 3 gånger mer än för blondiner.

För att lätta håret kan kamille också kombineras med väteperoxid. För att göra detta måste kamilleblommor insistera i flera veckor i vodka (0,5 liter.), Töj sedan den resulterande tinkturen och tillsätt väteperoxid till den. (50 gr.).

Vid blekning av hår kommer kamomill rosmarin extrakt att vara effektivt. För att göra detta blanda 1 tsk rosmarin med kamomill, häll med vodka (3/4 kopp) och sätt den på ett mörkt ställe, periodiskt omrörning. Efter 2 veckor av denna tinktur kan du torka hårbotten. Det rekommenderas att använda detta recept 2 gånger i veckan.
Man måste komma ihåg att användningen av kamilleavkodningar bör regelbundet för att uppnå synliga resultat.

Hur lättar håret med kanel

Efter en sådan mask kommer håret inte bara att tändas och fuktas, men också de kommer att ha en mycket trevlig lukt. För varje mask, använd balsam för att göra det lättare att tvätta bort, och under appliceringen klistras det jämnt på håret. Vad kan du använda?

 • ett halvt glas balsam och olivolja, 4 msk. kanel;
 • Blanda 2,5 st. l olja (olivolja), honung, kanel och balsam
 • 2 msk. kanel ett glas honung, balsam och en tesked citronsaft;
 • lika delar av balsam och kanel;
 • Till pastaens konsistens får du kanel, piskad med destillerat vatten.

Blandningen måste hållas på håret i fyra timmar, och om du har en sådan möjlighet, lämna masken på håret hela natten.

Om olja användes i masker tvättas de hårt, så skölj håret noggrant i 15-20 minuter. Om du vill tända håret ännu mer, upprepa proceduren varannan dag. Efter applicering av blandningen kan du känna en brännande känsla, men den kommer att passera om tjugo minuter (förresten är det olivoljan som hjälper till att lindra denna brännande känsla). Lägg till två äggulor i din mask om ditt hår är för torrt. Gnugga inte blandningen i hårbotten.

Det rekommenderas inte att använda denna ingrediens för blondiner, eftersom du kan få en rödaktig nyans. Undvik kontakt med hud i ansikte och nacke, eftersom irritation kan uppstå. Effekten blir bättre om du gör en kamilleavkokning och skölj håret med det.Nästa Artikel
Eteriska oljor för tillväxt, tjocklek och håravfall