Så här lyser du svartfärgat hår: tips, tricks


Alla tjejer älskar att förändras och experimenterar med deras utseende. Brunetter undrar hur de ska se ut med blont hår och vice versa. Men svarta färger har en nackdel: efter dem är det ofta omöjligt att måla om i någon färg. Detta ställer frågan om hur man lyser svartfärgat hår. Vad som bara inte kommer upp med det rättvisa könet, att återvända sina lätta strängar och inte förbli helt utan dem.

Sätt att förtydliga

För att lätta håret är det nödvändigt att tvätta bort färgen. För detta ändamål oxideras färgpigmentet, t ex med hjälp av väteperoxid. Denna metod är mycket skadlig för lockar, så det används huvudsakligen i fallet när håret är rent svart.

En mer mild metod är en betning. Det består i att avfetta det övre skiktskiktet med hjälp av speciella ämnen, öppna den centrala delen av håret, påskynda de metaboliska processerna. Effekten av medel på håret i denna metod sker mindre i tid än i föregående.

Ljussmaskar köps i affären eller görs personligen från naturprodukter. I det första fallet förändras krullarnas färg dramatiskt, i andra - endast 1-2 toner. Du kan använda blandningen hemma, enligt anvisningarna. Det är självklart bättre att lätta upp trådarna i salongen, eftersom specialisten är mer erfaren i dessa frågor och känner till alla subtiliteter. Men det kommer att kosta extra pengar.

Det måste komma ihåg att ju mörkare håret desto svårare är det att lätta det. Graden av förtydligande beror också på hur mycket ämne som appliceras på håret, dess temperatur och exponeringsvarighet.

Hur man inte skadar

Vilken blekning som helst påverkar hårstrukturen negativt. Innan du väljer en metod för förtydligande, är det nödvändigt att bedöma deras krullningstillstånd, nämligen deras tjocklek, tjocklek, färg, fettinnehåll, porositet. Efter det är det lämpligt att rådfråga en specialist om hur du ska lätta ditt svarta hår utan skada.

Innan lätta strängarna måste de träna i 3-5 veckor. Under denna tid måste du följa vissa regler:

 • Använd endast schampon på grundval av naturliga ingredienser;
 • se till att det inte finns några sulfater i tvättmedel;
 • Ändra eller behåll inte färgen på strängarna med någon färgämne.
 • försök så mycket som möjligt för att återställa lås av olika närande och fuktgivande masker, det är bra att applicera kokosnötolja för detta ändamål.
 • Använd inte krusjärn, strykjärn och hårtork (du kan använda torktumlaren med kall luft);
 • Avfalla lack, skum, stylinggeler;
 • inte perm
 • gnugga i hårbotten fonder från placenta eller aloe, för att stärka och provocera tillväxten av strängar.

Tips för dem som bestämmer sig för att lysa upp

Om henna någonsin har applicerats på krullarna kan skuggan vara oförutsägbar. Det är därför under de närmaste dagarna efter förfarandet bättre att inte planera allvarliga möten.

Du vet inte hur man ordentligt tänder svart hår och inte misstas med färg? Här är lösningen: Du ska skära av en liten del av strängen, applicera blandningen på den, torka den och utvärdera resultatet. Om färgen visade sig vara äckligt, bör du köpa ett annat verktyg och kontrollera det på samma sätt. Om du gillar resultatet kan du säkert lätta all hår på detta huvud med detta färgämne.

Ljuskrullar med naturliga produkter hemma rekommenderas för tjejer som inte vill orsaka stor skada på deras strängar, eftersom de är säkrare. Denna metod kommer att vara bra i det fallet när det inte finns någon önskan att drastiskt förändra hårets färg. Det är bara för att få reda på hur man ska tända svart hår hemma.

Kamille te

En av de billiga metoderna för att lätta strängarna hemma utan att skada dem är ett avkok av kamomill. Du kan köpa torkade blommor av denna växt i ett apotek eller hälsokostaffär. Koka kamille i vatten med en beräkning av 1 msk. sked (eller en tepåse) blommor per 200 ml vatten, låt dem simma i en halvtimme. Därefter kyles buljongen och filtreras därefter.

Kamille te kan användas på två sätt. Den första är att skölja håret i slutet av tvätten. Den andra är att lägga till ca 2 matskedar te till schampo eller balsam, blanda och tvätta huvudet med denna blandning. Om möjligt, låt trådarna torka ut på gatan under solen - detta kommer att öka effekten.

Kanelmask

Hur annars lättare att lysa svartfärgat hår hemma? Prova kanel. Hon kan curl 1 eller 2 toner ljusare efter varje procedur. Men man måste komma ihåg att trådarna kan få en något kopparfärg på grund av den specifika färgen på kanel.

Innan du använder en mask med kanel i hemmet, bör du vara säker på att du inte är allergisk mot denna produkt. För att göra detta, applicera lite färdiga medel på handens inre yta. Om rodnad, hudutslag, klåda eller andra obehagliga känslor uppträder, är det bättre att vägra detta förfarande och försöka med en annan förtydligande metod.

För att förbereda masken behöver du hugga kanelpinnar eller köpa färdigt pulver. Lägg sedan till det i din hårbalsam (1 matsked. Med kanel för 2 matskedar balsam). Applicera blandningen på rötterna, sedan, med hjälp av en kam, spridda över hela längden av trådarna. En brännande känsla kan kännas på huvudets yta, men efter 2 minuter ska den passera.

Det rekommenderas att montera krullarna och täcka dem med ett duschlock, behåll masken i 4 till 8 timmar, skölj sedan väl med schampo och vatten. Efter applicering kanel hår blir mycket doftande.

Recept hemfärg

Denna färg innehåller inte peroxid, vilket är dess största fördel. Du behöver följande produkter: 1 msk. sked av kamille, honung och kalendula (blommor), 1,5 msk. skedar av välhackad rabarberrot, 50 ml 70% alkohol, en halv liter äppelcidervinäger, 4 små citroner.

Häll ättikan i potten, häll rabarbern där och sätt på elden. Koka och låt sjuda på låg värme i 10 minuter. Häll sedan kamille med kalendula till blandningen, pressa saften från två citroner där, låt den koka i ytterligare 5 minuter. Ställ av pannan, efter att mediet har svalnat, spänna det. Tillsätt honung och juice av de återstående citronerna, blanda.

Färgen appliceras på håret jämnt längs hela längden med en pensel, varar en halvtimme och tvättas av. Men eftersom färgämnet är naturligt kommer det inte att fungera länge och kommer inte att ge en stark effekt. Därför bör du, innan du tvättar håret, regelbundet applicera blandningen (det kan förvaras i kylskåp i upp till tre veckor).

Förtydligande kemikalier

Naturlig färg är bra att använda hemma, det viktigaste är att göra det noggrant och undvika kontakt med slemhinnorna. Men den här metoden kommer bara att gradvis ändra skuggan. Många människor är intresserade av om det är möjligt att omedelbart lätta svart hår på ett sådant sätt att de blir 6-8 tonar lättare. Ja, det är möjligt att göra detta med hjälp av specialsatser för att färga hår hemma. Men det är fortfarande bättre att måla lockar med kemikalier i stugan.

Vilken färg är bättre att lätta svart hår, bara en expert kommer att berätta. När du köper en produkt på egen hand, var uppmärksam på att den var avsedd speciellt för mörka nyanser och inte för blonda.

Förutom färgen i butikerna kan du hitta lysande schampo eller spray. De är huvudsakligen avsedda för lätta trådar, men vissa målade brunetter använder dem istället för masker med citronsaft. Vilken metod att använda beror på hårets tillstånd och hur mycket tjejen skulle vilja lätta sina färgade trådar.

Det finns ett annat kemiskt (men inte godartat) sätt att lätta svart hår - det här är användningen av väteperoxid. Häll vätskan i en mörk glasbehållare med en spray. Varje dag ska produkten sprutas på strängarna, det vill säga användas som en spray. För ett starkare resultat blandas peroxid (2 msk) med flytande tvål (2 msk), appliceras som färg och hålls på huvudet i 15 minuter. Därefter tvättas ämnet av och sköljs slutligen med vatten blandat med äppelcidervinäger.

Att veta de grundläggande sätten på vilka du kan lätta svarta strängar, fortsätt till det lämpligaste för dig, viktigast av allt, skada dem inte på förändringsvägen.

Hur lättar håret färgat i mörk färg - en tornig väg till skönhet

Kvinnor tenderar att förändras, förvandla. Vilken brunett åtminstone en gång i mitt liv drömde inte om att bli blondin? Och du vill uppnå detta över natten. Naturlig brunett är en sak, och färgad är helt annorlunda. Vilken typ av resultat att förvänta sig, om det finns följder av sådana åtgärder - låt oss titta närmare på hur man lyser hårfärgat i mörk färg.

Funktioner lättare mörkhåriga

Genom att utföra hårfärgning i mörka nyanser (speciellt om det finns en kardinaländring av bilden) är det inte alltid möjligt att beräkna slutresultatet. Färgen kan vara mycket mörkare än väntat. I det här fallet måste problemet lösas genom att tillgripa olika metoder för förtydligande.

Att komma ifrån en mörk nyans är inte lätt alls, låt oss försöka lista ut hur man lyser färgat mörkt hår. Det röda pigmentet är djupt "förseglat" i strukturen, det kan vara svårt att ta bort eller delvis lätta det. Ofta ger tvättprocessen oönskad rodnad, ojämn färg. Användningen av aggressiva kemikalier kan tömma strängar, förvandla dem till släp. Krullar blir livlösa, blir sköra.

Om den tonade färgen tvättas bort snabbt på ett naturligt sätt, och det är också enkelt att ta bort det med enkla folkmedicin, så är det ganska problematiskt att permanent ta bort mörka varande färger eller henna. Effekten av rödaktigt hår kan eftersträvas även efter återväxt av naturliga strängar.

Förberedelser för förfarandet

För att ljuseffekten ska bli mer intensiv och krullarna är mindre utsatta för skadliga effekter är det nödvändigt:

 • använd kosmetisk vård, innehållande naturliga ingredienser;
 • att utföra stärkningsförfaranden (masker, oljeluckor etc.);
 • att vägra kemiska sätt att lägga (lack, mousse, gel);
 • skydda håret mot temperatureffekter (hårtork, likriktare);
 • ta bort från arsenalen av vårdprodukter som stöder färg;
 • att överge sulfatbaserade medel.

Rådet. Den mest skonsamma behandlingen av deras lockar hjälper dem att göra mindre skada genom ett tvetydigt förtydligandeförfarande. Efter det att aktiviteterna genomförts bör de också följa ovannämnda rekommendationer. Det är önskvärt att dessutom utföra ett komplex av återställande förfaranden.

Folkmekanismer

Folkmedicin kan hjälpa till att lätta upp mörkt hår. Sådana förfaranden, till skillnad från professionella kemikalier, kommer inte att orsaka betydande skador. Ett omedelbart resultat är dock inte värt att vänta. Här är några av de mest effektiva recepten:

 • Den vanligaste är förtydligandet av citronsaft. För att förbereda kompositionen måste pressa saften av 2 citroner, späd med vatten. Skölj håret med den resulterande lösningen efter tvättning. Överdriven beroendeframkallande till förfarandet är inte värt det - citronsaft kan torka ut lockor.
 • Nästa mest populära är kefir för förtydligande. Du kan enkelt distribuera en liten mängd av produkten på trådarna, för att värma dem med en film, handduk. För en starkare effekt är det bättre att förbereda en ljussmask. Blanda ingredienser: 50 g yoghurt, 1 ägg, 2 msk. skedar av vodka, juice 1/2 citron, 1 tsk shampoo. Sprid den resulterande kompositionen i rena, torra strängar. Wrap en wrap, handduk. Varaktigheten av kefir-manipuleringar är flera timmar. Det är att föredra att lämna masken hela natten.
 • Kamille kan hjälpa till i kampen mot mörkfärgad färg. Förberedelse av infusion kommer att ta lång tid, om du behöver bli blondin snabbt, är det bättre att använda andra metoder. 1/2 liter vodka hälls över 150 g kamomillblommor, insisterar på 2 veckor. Därefter ska du filtrera, tillsätt 50 ml 3% väteperoxid. Applicera på krullar, skölj med schampo. Läs mer om kamillehårblekning.
 • Regelbunden burkolja kan också hjälpa till att bli av med den mörkfärgade färgen. Det distribueras i strängar under lång tid (natt). Effekten av lättnad blir obetydlig, men håret kommer märkbart att förbättras. Ett sådant förfarande kan utföras regelbundet. Varje hår blir lite ljusare, tjockare och starkare varje gång. För mer effektivitet, tillsätt 1 citronsaft till smöret.
 • Naturlig honung är en bra hjälpare. Förskalning av hårbotten: en blandning av 1 tsk soda, 1/2 tsk fint salt massage massivt rotområdet. Blandningen tvättas bort. Strängar täckta med honung i 30-40 minuter, tvättas av med vatten, torkas naturligt. Läs mer om förtydligandet av honung.

Kompositioner med aktiva alkoholhaltiga ämnen bör inte användas regelbundet. Några förfaranden kommer att räcka för lite effekt. Därefter bör du ta hand om hårets hälsa, för att hålla ett komplex av återställande, återställande förfaranden.

Foto före och efter

kemiska medel

Moderna innovativa kompositioner gör det väldigt lätt för brunetter, brunhåriga kvinnor att helt eller delvis blonda, med hjälp av de senaste teknikerna, för att uppdatera bilden.

En eventuell abrupt övergång kan skada håret. Tvättning, missfärgning, färgning - procedurer som oundvikligen använder aggressiva ämnen. En erfaren specialist kan minimera skador. Att söka hjälp till en bra, beprövad mästare finns en chans att inte skada krullarna väsentligt. Kompetent hantering av kemikalier: Överensstämmelse med proportioner, timing, korrekt applicering hjälper till att upprätthålla hårets hälsa.

Hydrofoam förtydligande

Hemma bör du noggrant följa anvisningarna, var försiktig. Den mest kända metoden för självklarhet - hydroponisk.

 1. Tabletterna upplöses i vatten (30 ml vatten, 40 ml peroxid), ett litet schampo tillsätts.
 2. Den erhållna kompositionen fördelas av strängar. Koncentrationen är vald beroende på vilken typ av hårfärg. Tunn - 4-5%; mycket mörk färg - 6-10%; hårt - tillsätt 1 droppe ammoniak.
 3. Lösningen appliceras på de otorkade trådarna från rötterna i halsen i längd i 20 minuter.
 4. Tvätta av med schampo, skölj med ättiksyra.

En sådan manipulering kan ge resultatet till 4 toner, förklaringen är inte alltid enhetlig. Vid behov upprepas proceduren med större effektivitet.

Det är viktigt! Med detta förfarande är det inte tillåtet att producera värmeväxling, eftersom det finns stor sannolikhet för brännskador.

Lightening med speciella kompositioner

Blondirovanie kan "tvätta" färgen. För att göra detta, använd professionella kompositioner. I specialaffärer kan du köpa en remover för hemmabruk. Noggrann överensstämmelse med instruktionerna hjälper till att uppnå önskat resultat, skydda ditt hår mot alltför stora skador.

Det finns 2 alternativ för blondiner:

 • krämfärg;
 • pulveriserad tvätt.

Färg avlägsnar samtidigt mörkt pigment, toner. Lämplig för medelstort mörkt hår. Pulveriserad version klarar av en sann svart färg, men kräver ytterligare färgning.

Den beredda kompositionen appliceras på torra krullar. Tvätta av med schampo efter en önskad tid, använd en neutralisator. När för att uppnå önskat resultat krävs upprepad repetition av åtgärder, tvättning, torkning av hår - obligatoriska åtgärder efter varje steg. Färgtekniken kan lätta mörkt hår upp till 4 toner åt gången. Powder clarifier klarar 7-8 toner.

Överträdelse av teknik (exponeringstid, koncentration, kompositionskomposition) kan skada krullarna, "bränna" dem.

Andra sätt att lätta på

Det bästa valet kan vara färdiga sprays, krämer, schampon. Applikationsinstruktionerna kommer att berätta om den exakta åtgärden. Sådana formuleringar är vanligtvis mindre effektiva. Ett betydande resultat kan uppnås efter flera applikationer. Applicera medel för att städa håret, shampoo används flera gånger i veckan. Halten av naturliga ingredienser utöver kemikalier bidrar till en relativt mild effekt.

Shampoo djuprengöring kan tona tonen lite omedelbart efter färgning (om färgen inte är nöjd). För att göra detta, så snart som möjligt, applicera det på nymålade strängar.

Om det behövs en icke-kardinal förändring av bilden, låt oss anta en gradvis övergång till en ljusare färg med hjälp av standardfärgning. Färgning med hjälp av tonen är ljusare än tidigare kan färgen ändra något.

Noggrann inställning till hårets huvud kan uthärda många målar, tvättar, toning. Kompetent förberedelse för procedurerna, efterföljande vård kommer att ge håret ytterligare skydd, minimera skadliga effekter. Den önskade färgen kommer att behaga, ge positiva känslor.

Är du rädd för att göra ett misstag när du väljer en clarifier? Vi har förberett dig de bästa sätten att lätta håret:

Användbara videoklipp

Författaren erbjuder alternativ för säker tätning av mörkt hår efter färgning med naturliga, hemlagade masker.

Hur är ljusningen av mörkt hår i en skönhetssalong.

Sätt att lätta håret för brunetter

Tjejer älskar att vara showy, och svart hår kommer alltid att skilja dig från mängden. Och om du bara har färgat ditt hår med galen glädje, då efter ett år eller några år, kan den svarta färgen bli uttråkad, och ommålning från denna färg är ganska problematisk.

Det finns olika sätt och metoder för att lätta svart hår. Det är nödvändigt att genast förstå att den naturliga mörka färgen och färgningen behöver lysa på olika sätt.

Vi lyser svarta ommålade lockar hemma

Professionella verktyg ser Estel produkter.

måla

 • färg nummer 8, 9 eller 10 gör naturligt hår 1-2 toner lättare (det vill säga blond, kan ge en röd nyans);
 • färg nummer 12 eller superblond lyser med 4 toner och gör krullarna röda eller ljusbruna;
 • delvis ljusnar det naturliga pigmentet och ersätter det med en kosmetisk;
 • färgen blandas med oxigent 3,6 och 9 procent i ett förhållande av 1: 1;
 • åldrat på hår i 30 minuter;
 • Tvätta av och applicera balsam som går till färgen.

Färg kan vara skadlig på grund av ammoniak, vilket:

 • tränger in i hårstrukturen, bryter mot den;
 • skador och torkar hår, om du överdriver det kan det leda till håravfall;
 • är en giftig substans, så färgningsproceduren rekommenderas att utföras i en mask.

Brightening Powder

 • har den starkaste ljuseffekten, upp till 7 toner;
 • påverkar aktivt locken, delvis eller fullständigt missfärger hårets naturliga nyans;
 • inte omrörd av vatten;
 • pulver blandat med oxigent 3 och 6% i proportionerna 1: 2;
 • hålltid från 20 till 50 minuter;
 • för färgkorrigering lämplig toning färg nummer 8,9 och 10;
 • Ibland, för att få en blond, måste proceduren utföras flera gånger (klyftan mellan rutinerna är minst en vecka) och slutligen tonas.

Skada från pulver:

 • mest av allt brighteners skada hår;
 • gör dem torra och livlösa;
 • Efter proceduren är det nödvändigt att intensivt återställa håret med oljor och masker.

Handskar måste förvärva speciella för att utföra procedurer med professionella medel.

Mer detaljerad om förtydligande av färg och pulver i den här videon:

Alla professionella produkter skadar hår i större eller mindre utsträckning. Om du vill skina ditt hår för 1-2 toner och samtidigt förbättra dem, rekommenderar vi att du trycker på folkmetoderna.

Naturliga Brightening Agents.

Honung och kanel

 • ljusnar krullarna med 1-2 toner;
 • läker.

Användningsmetod:

 • Blanda 3 matskedar honung med 3 matskedar kanel till en enhetlig konsistens (beräknat på den genomsnittliga hårlängden). Honung bör vara flytande (socker ska smälta i vattenbad eller i mikrovågsugn).
 • För torr, porös eller lockig tillsätt 2 matskedar olivolja, eftersom kanel torkar hår.
 • Vi blandar med balsam (det borde vara 2 gånger mer).
 • Applicera blandningen på rent, torrt hår med en pensel längs strängarna, retreating från rötterna (för att undvika hudbrännskador från kanel).
 • Efter appliceringen av masken fixar vi håret på baksidan av huvudet, lindar det i plastfolie eller påsar, lägger på en hatt och / eller en handduk.
 • Tåla 30 minuter (för öppningsvåg).
 • Därefter avlägsna locket och motstå ytterligare 3 till 5 timmar.
 • Tvätta regelbundet strängen och se vilken nyans det visar sig.

Läs mer om metoden i videon:

kamomill

Förbered kamilledekok, häll ett halvt glas kamilleblommor med 2 koppar kokande vatten och låt det brygga.

Du kan antingen skölja håret eller lämna det på håret i 15 minuter och tvätta sedan av det.

citron

Det finns 3 sätt att använda citron som klarare:

 1. Vi torkar hårsträngarna med citronkilor, tvätta av dem efter 20 minuter (kommer att ge en större och snabbare effekt men torka håret).
 2. Skölj regelbundet med citronvatten. För dess förberedelse behöver du juice av 2 citroner och en liter vatten.
 3. Blanda citronsaft med samma mängd olivolja och applicera på håret, håll i 20-30 minuter och tvätta sedan.

Alla naturliga medel för förtydligande görs av kurser (upp till 10 gånger) 2 gånger i veckan.

Hur man lyser färgat svart hår hemma?

Naturläkemedel är svårare att klara av denna uppgift, men på vissa hår blir effekten. Bäst av allt, 2 metoder fungerar - en tvätt och ett tändpulver. För hemmabruk är det bättre att välja en syraavlägsning, det skadar inte håret och är lätt att använda. Vi kommer också att överväga metoder som använder hushållsfärg och djupt rengöringsschampo.

Acid Remover ESTEL Color OFF

 • tar bort endast konstgjort pigment från håret;
 • På långt, ofta färgat hår tvättas färgen ojämnt (någonstans finns det mer artificiellt pigment, någonstans mindre);
 • torr hårtvätt kan torka ut ännu mer:
 • Tvätta ditt hår i gott skick kommer inte att skada och till och med lämna en sken;
 • skada från det är flera gånger mindre än från ljuspulveret.

Kompositionen innehåller 3 flaskor:

 • reduktionsmedel;
 • katalysator;
 • neutraliseringsmedel.

Användarvillkor:

 • vi blandar ett reduktionsmedel och en katalysator i lika stora proportioner;
 • Applicera kompositionen snabbt (återgå från rötterna), eftersom tvätten fungerar bara i 30 minuter;
 • Torka sedan kompositionen med pappershanddukar (skölj inte med vatten) och applicera en neutraliserare (det hjälper dig att se om det artificiella pigmentet har tvättats ut ur håret).
 • om håret har mörknat, tvätta sedan av med schampo, torrt hår och upprepa proceduren (vid behov, gör den tredje tvätten efter en vecka;
 • Om efter neutraliseraren färgen förblir så som du vill, tvätta sedan huvudet med 2-3 gånger djupt rengöringsschampo.

Ytterligare färgning kan göras efter 40 minuter, men vi rekommenderar att du gör det varannan dag. För det första appliceras färgen på smutsigt hår, och för det andra på en dag kommer du att veta exakt vilken färg du fick efter tvätt.

Efter tvättning får du följande nyanser:

 • om du har din egen hårfärg är mörk, så blir den röd efter tvätt
 • Om du är blond, blir du rödhårig:
 • Om du är en naturlig blondin blir den gul.

Varför händer detta? Varje färgämne lyser håret en ton innan du ger önskad nyans. En tvätt avlägsnar bara artificiellt pigment.

Efter tvättning, var noga med att använda en neutraliserare för att kontrollera hur väl det svarta pigmentet tvättas bort. Om håret inte mörknar efter det, tvättas pigmentet ut.

Ljusspulver för färgat hår

Handlingen av pulver, vi har redan behandlat i den här artikeln. På ommålat och färgat hår är effekten densamma. Nu ska vi titta på ett exempel på hur man är den mest säkra på att bli blond med pulver.

Vi kommer att göra reinkarnationen om några dagar:

 • Blanda 30 ml pulver och 60 ml oxygenat 3% + schampo. Applicera i full längd, retreating från rötterna med 3-4 cm. Håll i 15-30 minuter och tvätta sedan 2 gånger med schampo. Fuktar eventuell mask. Färgen kommer att bli rödbrun.
 • En vecka senare, en blandning av pulver, oxygen och ampull Estel HEK, applicerad i full längd, tål vi 30 minuter, Tvätta av och fukt, såväl som på den första dagen. Curls förvärva en brun-röd nyans.
 • Efter ytterligare 2 veckor upprepar vi proceduren för "andra" dagen. Skuggan blir ljusröd.
 • Efter ytterligare 2 veckor upprepar vi. Få en gul nyans.
 • Nästa dag kan du redan tonad färg under numreringen 8,9 eller 10.

Mellan procedurerna måste du aktivt återställa håret med masker och oljor.

Vad är Estel Hack-ampuller för?

 • skydda håret när färgning och blekning
 • ge hårglans, mjukhet och silkiness;
 • anpassa hårstrukturen.

Mer om metoden i videon:

Ljussättning med hushållsfärg från en vanlig butik

 • Vi köper 3 färger: en ljussfärg, den andra enfärgad med en kall nyans med siffror från 8 till 12 och fortfarande mörkt (i naturlig färg), om rötterna är gula,
 • Vi applicerar ljussfärgen från början av öronen till spetsarna i små strängar i 20 minuter, ändarna förseglas i folie;
 • Efter 20 minuter sträcker du färgen till rötterna i fina trådar (principen om markering) och lämnar i ytterligare 10 minuter.
 • tvätta av med schampo och torka på ett naturligt sätt;
 • Vidare (det är möjligt samma dag, men det rekommenderas minst 2 dagar senare) vi applicerar en färgad färg med en kall nyans över hela längden och håller i 30 minuter (det kan appliceras på rötterna 10 minuter före sköljning), sköljas och torkas.
 • Det sista steget är färgning av rötterna med mörk färg, om effekten av gulvita rötter erhålls, applicera på rötterna och sträck något med tunna trådar, håll i 20-30 minuter och tvätta av.

Djuprengöringsschampo

 • delvis och gradvis tvättar bort pigmentet från håret;
 • med frekvent användning kan skada krullar;

Användningsmetod:

 • Byt ut ditt vanliga schampo med den här;
 • skölj håret med citronvatten för att förbättra effekten;
 • Slutligen applicera outplånliga oljor för att återställa krullarna.

Som du har sett finns det många metoder, från mild till aktiv. Resultatet och skadan beror på många faktorer.

Vi rekommenderar att du konsulterar en professionell så att han kan bedöma hårets tillstånd och ge råd om vad du kan för att lätta håret, och proceduren själv kan göras hemma.

Lightening svartfärgat hår - är det möjligt?

Lysande färgat svart hår är inte en lätt uppgift. Även många professionella frisörer gillar inte att utföra sådant arbete. Det finns dock situationer när vi är redo för mycket, bara för att bli av med svart och bli lättare. Det är möjligt att experimentet med färgning i svart visade sig vara extremt misslyckat, det är möjligt att den enskilda reaktionen inte var densamma som du förväntade dig, och kanske var den permanenta mörka färgen bara tråkig. Det största problemet är att det svarta pigmentet är väldigt stabilt, det suger håret och det är extremt svårt att bli av med det eller att neutralisera det. Och ändå kan du försöka, för det fungerar inte bara för någon som inte gör det.

Sätt att lätta färgat svart hår

Det enklaste sättet är att vända sig till proffs som kommer att lösa lösningen av en så svår uppgift. De kommer noggrant att välja koncentrationen av komponenterna, beräkna exponeringstiden. Om det var bestämt att göra på egen hand och göra förtydligande hemma, måste du vara mycket försiktig, att väga alla risker och möjligheter. Det viktigaste - att försöka att inte skada håret. Naturligtvis kan ett helt ofarligt förfarande för att lätta svart hår inte vara, men det är sannolikt att minska den negativa effekten till ett minimum.

Varning! Var noga med att tänka på två viktiga punkter: Förstärkning av svart hår bör ske i flera steg, detta kommer att bidra till att spara hår, och för det andra, om du nyligen har färgat med henna, kan resultatet av ljussättning med kemiska medel vara oförutsägbart.

Två huvudmetoder används för att förtydliga:

 • kemikalier,
 • folkmekanismer.

I det första fallet kommer processen dock att gå mycket snabbare, och håret kommer att drabbas av mer. Med hjälp av folkmedicin kan du lätta upp med nästan ingen hårskada, men du måste vara tålamod. Om kemiska agens kan klargöras i 2-3 steg, och i vissa fall i 1, då för samma resultat, när du använder folkmedicinska läkemedel kan du behöva 10-12 procedurer.

Upplyst med kemi

Så det viktigaste är den maximala möjliga respekten för håret, så observera att svart hår är bäst neutraliserat i bara tre eller till och med fem steg. Hur mycket specifika förfaranden som behövs beror på hårets tillstånd, använda färgämnen och lätta medel.

Kemiska produkter för lättare färgat hår:

 • remover,
 • etsning,
 • Shampoo djuprengöring.

Tips! Om du först bestämde dig för att lätta ditt färgade hår själv hemma, är det bättre att först konsultera en frisör, vilken metod och vilket innebär att du ska välja. Läs noggrant igenom instruktionerna för alla valda verktyg och följ det exakt.

Hur man använder tvätten

Denna metod är den mest skadliga, men med hjälp av några professionella verktyg kan du till och med bli av med svart färg i ett förfarande, om du kontaktar en skönhetssalong. Hemma är det bättre att använda mer godartade lösningar, eftersom det finns stor risk att bränna håret. Faktum är att tvättkompositionen bryter ner hårstrukturen, vilket gör det möjligt att tvätta ut färgkomponenterna från dem. En sådan åtgärd är i alla fall aggressiv och håret försvagas, blir tråkigt, kan bryta och falla ut.

När ska jag vara uppmärksam på tvätten? Det här alternativet är lämpligt i fall där frågan om neutraliserande svart färg är särskilt akut, när det inte finns någon tid att vänta på naturlig hårväxt, och att titta på dig själv i spegeln är helt enkelt obehagligt. Tyvärr händer det också.

För effektiv avklaring rekommenderas att använda blondonoran. Professional clarifier gör att du snabbt kan ta bort svart färg. När du väljer en tvätt måste du vara uppmärksam på fondernas sammansättning, till nivån för förtydligande, beroende på de ursprungliga tonerna.

För att avlägsna den gamla färgen appliceras agenten på torra trådar, klarar av den tid som rekommenderas i instruktionerna, samtidigt som man klarar av förtydligande. Därefter tvättas huvudet med schampo och appliceras för att neutralisera de aggressiva komponenterna i tvätten. Normalt anges neutraliseringsmetoden i instruktionerna. När behandlingen är klar är det värt att använda en mask för återhämtning, eftersom håret efter proceduren förlorar sitt skyddande skikt och blir sårbart för eventuella effekter. Innan nästa färgning, var noga med att låt ditt hår vila i några veckor.

Tips som hjälper dig att lysa upp svart hår med sex toner:

Vi använder en pickle

Etsning i huvudsak verkar på samma sätt som en tvätt, det vill säga neutraliserar färgpigmentet på grund av oxidation. Som ett resultat avfettas håret, flakorna är öppna, mängden metaboliska processer ökar och håret blir missfärgat. Etsning verkar mer försiktigt än tvättning, därför orsakar det mindre hårskador och är mer lämpligt för hemmavändning.

Oftast används väteperoxid som en pickle. Det här verktyget själv är aggressivt, så du måste behålla sin koncentration och klara av tiden.

Hur man klargör med väteperoxid

Peroxid köper på apoteket. Vanligtvis säljs en 3% lösning där, det är bara vad du behöver. Häll produkten i sprayflaskan så att det är bekvämt att applicera det på håret.

 1. Förberedelse: Använd handskar, gamla kläder, vilket inte är synd att förstöra.
 2. Håret ska tvättas och torka lätt med en handduk.
 3. Var noga med att kamma den noggrant, så att färgen blir enhetlig.
 4. Applicera peroxid i håret med en spray. Du kan göra det genom att dela håret i strängar, så det är lättare att kontrollera om de är helt bearbetade.
 5. Lämna peroxiden på håret och titta på resultatet. Efter ungefär en halvtimme kan du redan kontrollera graden av förtydligande. För att göra detta tvättar vi lösningen från en sträng och ser om färgen passar oss. Håll peroxid på håret bör inte vara mer än en timme.
 6. Skölj huvudet och använd balsam.
 7. Om nödvändigt, upprepa dressingproceduren tills önskat resultat erhålls, men inte tidigare än nästa dag eller varannan dag.

Mer detaljer om fördelarna och förtydligandeförfarandet skrevs i denna artikel.

Varning! Var försiktig, om du, efter applicering av peroxiden på håret, känner obehag, klåda eller bränning, tvätta genast.

Tips! För att påskynda effekten och förbättra effekten, använd värme. För att göra detta kan du wrap huvudet med folie och värma det med en hårtork.

schampon

Med hjälp av schampo kommer det naturligtvis inte att bli helt av med svartfärgat, färgat hår, men du kan inte göra det så radikalt. Användning av schampo med egenskaper för djuprengöring hjälper till att snabbt tvätta färgpigmentet och göra håret känsligare för användningen av naturliga ljusmedel. Detta förklaras av det faktum att djupa rengöringsschampon tränger djupt in i håret, lyfter vågorna och tar bort alla föroreningar. Deras PH är högre än för konventionella produkter, så de hjälper till att minska hårets skyddande fettlager och gör det möjligt att snabbt bli av med den mörka färgen.

Du borde inte förvänta sig ett mirakel från att använda schampo, de kommer inte att göra dig från en brunett till en blondin, och bara hjälpa till att mjuka färgen.

Använd shampoo djuprengöring såväl som vanligt, men proffs rekommenderar inte att använda dessa verktyg på egen hand hemma.

Tips! Om du tar ett vanligt schampo och tillsätt en liten mängd citronsyra eller citronsaft, får du ett mildt medel för djup rengöring. Syra hjälper till att neutralisera färgen, eftersom det förstör färgpigment.

Lightening folk remedies

Om problemet med ljussfärgat hår inte är så allvarligt, behöver du inte radikalt rätta färgen, du kan använda folkmedicinska lösningar. De kommer att hjälpa till att lätta upp till 1-2 toner, men utan att ha på sig frisyren.

Folkmedel för förtydligande:

Dessa enkla lösningar appliceras i form av en mask, i viss utsträckning avfettar håret och neutraliserar det svarta pigmentet. För att förbättra effekten av ljusmedel tillsättes oljor, till exempel oliv eller burk och huvudet värms med en handduk efter applicering.

Om du gör ljussmaskar två gånger i veckan, då efter 3-4 veckor kan du helt bli av med svart färg och utan att skada ditt hår alls.

Så om du har färgat svart hår och du behöver lätta det, välj ett av sätten, men var noga med att notera att ju mer märkbar och snabbare effekten är desto mer aggressiv blir det. Om du har starkt, sunt tjockt hår kan du försöka ta chansen, men om de är tunna och svaga bör du noggrant väga behovet av lätta och det är bättre att göra det på en professionell frisör.

Se även: Hur man självhäftar från en brunett till en blondin (video)

Hur man lättar det svarta håret?

Varje kvinna från tid till annan kommer tanken att ändra något i sin egen bild. Och ibland drabbar radikala förändringar. Till exempel vill jag vända mig från en brinnande brunett till en mild blondin. Eller vice versa. Ibland är sådana experiment ganska framgångsrika. Men erfarenheten visar att kvinnor förr eller senare återvänder till sin vanliga stil. Här är bara lättnad färgat svart hår utan skada är mycket svårt.

Innehåller brunetter

Mörkt av naturen håret i sin struktur är mycket annorlunda än ljus. Efter många studier har forskare funnit att även mängden hår beror på deras naturliga nyans. Mörkare vanligtvis mindre, men de är mycket tjockare och hårdare. Svart lockigt hår har också en oval, nästan platt sektion.

Av de två typerna av melanin (ett färgpigment som produceras av melanocyter i hårbotten) dominerar eumelanin i brunetter vilket ger en mörkbrun nyans. Om mängden gulrött pigment (pheomelanin) är obetydligt, ser håret ut svart. Ju större det är desto ljusare är tonen brun. Det är på grund av dess olika proportioner att den naturliga mörka paletten har så många olika toner.

När eumelanin förstörs under påverkan av kemiska reagenser (vid ljussättning eller färgning med ammoniakfärger) eller ultraviolett (om den är lång under öppen sol), förvärvar den en gulaktig röd färg, vilket nästan är omöjligt att bli av med. Det är därför som en naturlig brunett ursprungligen skulle överge tanken på att måla sig, till exempel i den arktiska blondinen.

Större densitet av keratin vågar, som bildar det övre skyddsskiktet, lägger till det svarta håret i jämförelse med ljusstark styvhet. Det finns flera av dem och de passar närmare varandra. Och för att lätta det mörka håret måste keratinskiktet lossas, eftersom det är under det att färgpigmenten är belägna.

Därför måste brunetter använda starkare medel för blekning än blonda hårägare.

Svart färg

Det verkar som om det i detta fall inte borde vara ett problem att förtydliga det svarta håret, som konstgjordes i denna färg. För att kunna införa ett mörkt pigment i dem har keratinskiktet redan lossnat. Det är bara att behandla håret med en komposition som neutraliserar den och tvättas ut ur håret. Men det beror allt på färgens kvalitet och hårets tillstånd.

Basmibaserade naturfärger tvättas ut snabbare, eftersom grönsakspigment är mindre resistenta. De kan inte tränga djupt in i hårstrukturen och fungera som en tonic som återstår på hårets yta. Efter en tid tvättades de helt av, även utan användning av speciella klargörande medel.

Men moderna professionella färger innehåller mikropigment och speciella formler som hjälper dem att tränga djupt in i håraxeln och få fotfäste där.

Billigare hushållsfärger har inte denna förmåga. Men de förstör keratinskiktet mer. Håret efter appliceringen blir porös, bryts, passar in i håret och även efter en svag inverkan på dem kan ljusmedlet permanent försämras.

Sätt att förtydliga

Som du kan se är det inte så lätt att bli av med svart. Därför bör blondiner tänka på hur man bestämmer sig innan de färgar sitt tunna hår radikalt mörkt.

Naturliga brunetter bör vara medvetna om att efter hårbotten blir håret inte lika frisk och glänsande som tidigare. Dessutom kommer de att behöva noggrann vård och kanske regelbunden toning för att bli av med den obehagliga gula nyansen.

Professionella sätt

Alla extrema omvandlingar, enligt de flesta kvinnor, är bättre att göra i stugan. En bra mästare har mer eller mindre regelbundna sådana kunder. Därför har han redan erfarenhet av en radikal färgförändring.

I händerna på en professionell är du minst försäkrad av att ditt hår kommer att bli hopplöst, vilket ofta är fallet efter hemförsök. För att lysa svart hår i salongen används vanligtvis ett av följande sätt: tvättning, pulver eller pasta.

tvätta

För naturliga brunetter är inte ett alternativ. Sammansättningen av det här verktyget är det svagaste bland alla andra och det maximala det kan - Lätt lossa keratinskiktet när du vill ge svart hår en röd, brun eller blåaktig nyans genom efterföljande användning av tonic. Men detta är dess plus - det skadar minimalt håret.

Användning av tvätt rekommenderas om färgen som erhålls under färgning är för mörk. Det hjälper bra att bli av med rester av mörk färg från blont hår, när det mesta av det redan har städats naturligt.

För flera användningsområden är det möjligt att lätta färgat hår på detta sätt med 2-3 toner.

pulver

I de flesta fall, för att lätta svart hår, föredrar både naturliga och färgade yrkesverksamma att använda pulver. Det köps dock alltmer för hemmabruk.

Jämfört med traditionella färger har det ett antal fördelar:

 • brukar inte innehålla ammoniak och har ingen karaktäristisk stark lukt;
 • ekonomiskt och perfekt fördelat genom håret;
 • perfekt för blekningstips
 • spridar inte och tillåter att ljusa endast valda zoner eller strängar;
 • mindre irriterande och skadar hårbotten när de kommer på rötterna;
 • kan du lätta håret i en användning från 2-3 till 7-8 toner;
 • appliceras på ett öppet sätt, vilket möjliggör kontinuerlig övervakning av processen.

Dessutom finns i pulver av bra tillverkare alltid ett lila eller blått pigment som neutraliserar oönskade yellowness som redan är i färgningsprocessen.

De flesta pulver gör det möjligt att använda olika procentandelar av ett oxidationsmedel, vilket gör det möjligt att arbeta relativt säkert även med skadat och mycket torrt hår.

pasta

Pastan används huvudsakligen för missfärgning av ljusbrunt eller blont hår som har blivit svartmålat. I kompositionen är det förutom lättnadskomponenterna vanligtvis fortfarande ämnen som mildrar skadliga effekter: vitaminer, naturliga oljor etc. Men de försvagar också effekten av pastan och kan i högsta grad ta bort upp till 6 toner.

Det är dyrare pasta än pulver och dess förbrukning är mer, så för en sådan belysning i kabinen kommer att behöva betala mer pengar.

Men pluset är att med det korrekta valet av oxidationsmedel och den exakta överensstämmelsen med tekniken för att applicera håret efter proceduren, fortsätter den levande, mjuk och silkeslen. Det är lätt att återställa på bara några veckor med balm och masker.

Folkmekanismer

Hemma kan du försöka missfärga färgade hårdmetallfärger i svart hår. För att påbörja sådana förfaranden, företrädesvis inte tidigare än två veckor efter färgning. Och det är definitivt inte värt att räkna med snabba resultat. Tålamod och beständighet - detta är det viktigaste villkoret för säker hembelysning.

Här är några av de medel som våra farmor och mormor hade för detta:

 1. Väteperoxid. Perhydrolblondiner under det senaste århundradet var hjältar av populära skämt. Den missfärgning av svart hår på detta sätt gav en ljusgul kyckling nyans, som var igenkännlig och svarade inte ens till nyans balm. Visst, ibland med hjälp av violett "Irida" var det möjligt att vända den till musgrå, men de flesta nyblanketter föredrog att förbli i gult. Nu i sin rena form använder ingen peroxid eller 9-12% oxidator.
 2. Kefir mask. Det klarar sig ganska bra med uppgiften och skadar håret mycket mindre än en professionell "blekmedel". Du kan laga den genom att blanda en halv kopp kefir med juice från hel citron, 50 gram vodka och två äggulor. Kompositionen fördelas jämnt genom håret, huvudet är inslaget. Behåll denna mask måste vara några timmar (eller gå över natten). Det löser försiktigt men säkert pigmentet och på morgonen kan du förlora upp till 2-3 toner.
 3. Kamomill med rabarber. Ett tidtestat och relativt säkert sätt att göra en tvätt. Krossad rabarberrot på mycket låg värmekokning i en halv liter vinäger i 10 minuter. Kasta i en matsked torkade kamilleblommor och kalendula och koka i ytterligare 5 minuter. Torka buljongen och låt den svalna. Lägg sedan till en matsked honung, 50 ml brandy och samma mängd nypressad citronsaft. Blandningen kan förvaras i en välsluten burk i kylskåpet i 21 dagar. Applicera en halvtimme före varje tvätt med pensel som vanligt färg. Skölj sedan huvudet med en lösning av läsk (en matsked per liter vatten) för att neutralisera vinägerna helt.

Dessa recept kan inte användas för eventuella kränkningar av huvudets hudintegritet - det kan orsaka allvarliga irritationer och inflammatoriska processer.

Extra försiktighet

För att minimera skada på håret i blekningskompositionerna, före lätta det svarta håret, behandla dem med användbara masker i flera dagar i rad. Kemiska produkter appliceras endast på det smutsiga håret, så att skiktet av naturligt fett skyddar dem från stark torkning.

Under inga omständigheter kan du hålla blekningskompositioner längre än den tid som rekommenderas i instruktionerna.

Ge en lättare hårvård och noggrann hemvård:

 • Använd endast schampo och balm för skadat eller blekt hår;
 • vägra åtminstone de första två veckorna från varm styling;
 • När du torkar en hårtork, var noga med att använda termiskt skydd.
 • Applicera med UV-filter innan du går ut i den öppna solen;
 • Missbruk inte lack och andra stylingprodukter.

Regelbunden användning av regenererande masker hjälper till att snabbt återställa naturlig glans och elasticitet mot blekt hår. Använd och massage huvudet med naturliga eller eteriska oljor. Det är önskvärt att göra det 1-2 gånger i veckan. Det ger näring och stärker rötterna, reglerar talgkörtlarna och även superlättar stress och ökar sömnen. Så gör denna procedur bättre på natten.

Hur man lyser färgat hår: De mest effektiva sätten även för att bränna brunetter

Resultatet av den primära missfärgningen av tidigare färgade lockar gör oss inte alltid glada: tonen är mörkare eller med en rödaktig nyans. Men ändå kan vi uppnå önskad färg, så vi lär oss att ljusa mörkt färgat hår.

Professionellt råd hjälper dig att få önskad effekt.

Om vi ​​är ledsna av en oväntat mörk färg, kommer naturliga eller kemiska medel att försvaga pigmentet till önskad ton. Experter föreslår att tvätta sig bort, gradvis lätta, växa eller tona strängarna.

Ändra färgfärg och ljuskemi

Ljussättning av svartfärgat hår görs i 3 - 5 steg med ett veckovis intervall: på så sätt håller vi trådarna sunda med maximal blekning. Procedurernas frekvens beror också på det faktum att det svarta pigmentet lindras gradvis. Beakta specifika förtydligande metoder.

tvätta

Prova paint remover.

 • Tvätta färgen innebär att pigmentet oxideras i själva håret, därför anses skadligt eftersom det förstör dess struktur. Den efterföljande återhämtningen är lång och dyr, eftersom priset på medicinsk kosmetika är solid.
 • För enkel uppklaring och tvättning av resistent färg rekommenderar stylister en tvätt med blonddoran, ett oxidationsmedel, vatten och schampo. Dessa komponenter komprimerar färgmolekyler och tvättar den ut till en naturlig ljuston.
 • Instruktionen anger varaktigheten och nivån på förtydligande för de ursprungliga tonerna.
 • Vi lägger en tvätt på torra strängar, då kontrollerar vi processen för förtydligande och deras tillstånd.
 • Efter shampooing, neutralisera oxideraren med de metoder som anges i anvisningarna.

schampon

Använd djupt rengöringsschampo.

När du får för mörkt hår från färgning tvättar vi omedelbart det med ett djupt rengöringsschampo. Den efterföljande användningen av balsammet kommer att fukta de strängar som påverkas av uttorkning av kemisk kemi.

Tips! Lägga till vanligt schampo eller citronsyrabalsam kommer att påskynda färgavlägsningen.

peroxid

 • Etsning är en kortvarig oxidation med sparsamma ämnen, där det skyddande hårskiktet avfettas. Detta accelererar syrans penetration genom de nu öppnade hårvågorna.

Den traditionella metoden är blekning med väteperoxid.

 • Peroxid förstör pigmentet och tvättar bort det, därför är det också ett aggressivt, skadligt förfarande. Den rätta koncentrationen och exakt exponeringstid kommer emellertid att rädda oss från brännskador.
 • Koncentrationen av denna lösning är högre för mörkfärgade trådar än för ljusa.

Tabell över kvantitativ komposition för hårgrupper.

Tips! Först lättar vi den lilla ordern, utvärderar resultatet, och först då täcker vi alla krullarna med den här lösningen.

måla

Ljusa färg håret.

 • Modig kompromisslösning - lite lätta strängar precis runt ansiktet. Därför bestämmer vi hur man lyser svartfärgat hår, vi använder denna trend.
 • Med denna metod är det möjligt att lysa endast med 2-3 toner än huvudfärgen.
 • För att inte bränna redan upplysta strängar bleks endast röda rötter av 3 toner lättare än huvudskuggan. Så vi kommer att undvika att bryta ner och släppa ut de utbrända håren och gradvis uppnå önskad färg.

Upplyst av folkmedicinska lösningar

Naturliga klargörande medel agerar inte så snabbt, men helt ofarligt. Men även sådan förtydligande av färgat hår hemma kräver sköljning av dem med surgjort vatten: en sked citron eller äppelcidervinäger per liter vatten. Från dessa lockar är det ännu mer ljus och glans.

Het olja

Vegetabilisk olja kommer oskadligt avlägsna något av det överskjutande pigmentet.

 • Luftkonditioneringsapparater från varm olja fördelas mellan strängarna - och på 15 minuter lyser krullarna lite.
 • Uppvärmning av dem under proceduren med polyeten och en handduk kommer att förbättra effekten.
 • Lightening resultatet för mörkt färgat hår kommer att ge helande burdock olja. Vi sträcker bara strängarna med dem på kvällen före sänggåendet, och på morgonen kommer vi att tvätta av det tillsammans med mörkt pigment. Dessutom kommer krullarna att bli starkare och tjockare.
 • När oljigt hår till oljan doli citronsaft, som smalar sebaceous porer och minska frisättning av fett.

Alkaliska komponenter

På bilden: bakpulver - sparsam blekning alkali.

 • Från 2 skedar av läsk och vatten kommer vi att göra gruel och vi smörjer låsen med det, försöker att inte fläcka huden: det brinner!
 • Efter 15 minuter tvättas med vatten och skölj med ättika: en halv sked vinäger per liter vatten.
 • Sedan, med en balsam, mjukna och vitalisera lite tråkig hård hår.

citron

Förbered en klassisk ljuskondensator med egna händer.

 • Det mest märkbara resultatet kommer att vara från en citronlösning med vatten (1: 3), ett avkok av kamomill (hälften av ett apotekspaket i ett glas kokande vatten) och 2 skedar olja: ricinolja - för fet hud eller olivolja - för torr. Denna två timmars mask kommer att lätta krullarna utan att skada strukturen.
 • Med ren juice kan vi bara nypa några strängar för att hitta skina moduleringar, berika färgämnena.

Men citronet är torrt, torrt eller tunt hår, så det är bättre att missfärda dem med kefir.

kefir

Gör en mask två gånger i veckan och tänd upp gott.

 • Näringsrika kefir masker har alltid använts för att lätta färgat hår. Samtidigt kommer kefir att accelerera sin tillväxt, förbättra strukturen, normalisera fettinnehållet.
 • Stärka dess kapacitet med citron, öka exponeringen för brandy och skydda hårmembranet med äggula.
 • Vi tar 2 skedar kefir och brandy, äggula, juice från 1 citron och en halv sked shampoo. Slå på ingredienserna, lägg den här massan på torra och rena lås och värm med en handduk i en halvtimme.

kamomill

Professionella råd om hur man lyser rött färgat hår.

 • För en halv liter vodka behöver du 150 g kamomill och insisterar på 2 veckor.
 • Till den filtrerade tinkturen lägger vi till 3% väteperoxid (50 ml).
 • Fuktar med denna komposition strängar, övervaka graden av förtydligande och tvätta av med schampo.

Kamille hjälper ljusare hår

slutsats

Vi tar bort färgen från mörka lockar steg för steg i 4-5 gånger med speciella kosmetiska ljusmedel: en tvätt och ett blont öga. Då ger vi skuggan en ljus nyans (gyllene eller ashy) och fuktar det regelbundet för att eliminera torrhet. Tyvärr blir de tidigare färgade locken efter efterföljande blekning spröd och kräver fuktgivande behandlingsmasker.

Naturliga brighteners är universella: de stärker samtidigt rötterna, eliminerar mjäll, stoppar gallring av curls. Men färgen tvättas långsammare: i 10-12 sessioner.

Och videon i den här artikeln hjälper oss att besluta om val av procedur.Nästa Artikel
Hur vacker hårkrullarekrullare