Hur man odlar hår hemma


Flickor över hela världen i flera år försöker växa långt hår. Från tidigt tider betraktades flätan under midjan som ett tecken på feminin attraktion och livskraft. Idag har vi förberett dig enkla sätt att påverka hårväxten.

Antalet hårsäckar och tillväxthastighet beror till stor del på ärftlighet. Även om du bland dina släktingar inte har ägare till lyxigt hår, borde du inte vara upprörd. Du kan påverka situationen och förbättra hårets skick och öka en lång flätning. Detta hjälper dig med några enkla tips.

Hur man snabbt växer hår

För att växa hår, försök att kamma oftare. En sådan effekt på hårbotten förbättrar blodcirkulationen, gör näring effektivare och stimulerar tillväxten.

Få en högkvalitativ massage kam och kam. Det är bättre att föredra naturliga material, eftersom de inte förstör håret.

Var noga med att gå till befälhavaren en gång i kvartalet för att trimma håret med 0,5-1 cm. Det tar inte bara bort splittrade och torkade ändar utan förbättrar även hårets kvalitet.

Kassera användningen av strykjärn, krusjärn, hårtork och andra liknande anordningar. Hög temperatur påverkar hårets struktur, gallrar den och gör den spröd. I vissa fall kan frekvent värmebehandling orsaka håravfall.

Sätt ditt hår i snygga, men inte snäva frisyrer, som en flät eller flät. Detta skyddar dem mot direkt solljus och bevarar glans.

Använd masker, avkok, tinkturer och håroljor. Sådana förfaranden bör utföras minst 1 gång per vecka.

Börja dricka vitamin-mineral komplex. Ofta är brittleness och håravfall förknippade exakt med brist på näring och vitaminer.

Granska din diet. För att ditt hår ska få alla nödvändiga komponenter rekommenderar vi att du äter balanserat och regelbundet. Du kommer att märka resultatet snabbt och inte bara på håret.

Rekommendationerna ovan kommer att hjälpa till att påskynda hårväxten om du håller fast vid dem.

Vad bestämmer hårets tillväxt

Hårväxt är samma komplexa cykliska process som förnyelse av hudceller. Du märkte troligtvis att håret växer snabbare under en varm årstid, och på vintern och på hösten växer de långsammare.

Men visste du att hårväxtens hastighet också beror på tid på dagen? Till exempel, från 14 till 16 timmar är det maximalt, och efter det är det avtagande. På natten sänks tillväxten, eftersom kroppen vilar.

Hur snabbt du kan växa ditt hår beror på många faktorer:

 • genetik;
 • ålder;
 • nutrition;
 • Hormonal bakgrund;
 • Hud och hårtyp;
 • Hårfärg;
 • Livsstil

Det märks att ägarna av ljusbrunt hår nyanser mycket lättare och snabbare för att odla dem. Det är sant att ingen europeisk kan tävla med mongolernas och asians hårlängd. De växer snabbare i dem, och håren själva är tjockare och hårdare.

Hårväxtvanor

Skadliga vanor och ekologi minskar inte bara hårväxten, men försämrar också deras kvalitet, glans och tjocklek. Och vi talar inte bara om användning av alkohol (även ljus), rökning osv. Samma ohälsosamma vanor inkluderar motviljan att bära en hatt när väderförhållandena kräver det. Kölden sänker blodcirkulationen och försvagar hårrötterna. Skadlig långvarig exponering för solen utan huvudduk eller en hatt, eftersom ultravioletta strålar är extremt skadliga för håret, dränerar dem och lätter det naturliga pigmentet.

Älskare av frekvent förändring av hårfärg bör också tänka på deras beteende. Aggressiva ämnen som finns i färgämnet, förstör hårets struktur och leder till gallring och till och med förlust. Och om du fortfarande vill ändra hårfärgen utan att skada dem, är det bättre att använda en tonad schampo eller naturliga växtbaserade färgämnen, som kan köpas i någon avdelning av professionella verktyg och kosmetika eller hushållskemikalier. De korrigerar inte bara skuggan, utan också bryr sig om håret. Gör en dålig vana till en användbar!

Hårbottenmassage för hårväxt

Fördelarna med massage för hårtillväxt kan inte underskattas, inte konstigt, senast den här tjänsten hittas alltmer i stora skönhetssalonger. Men det är inte alls nödvändigt att spendera tid på att leta efter en specialist och procedurer i salongen, eftersom massage kan ske självständigt hemma. Nedan följer en kort och enkel instruktion om exekveringsmetoden:

 1. Kör fingertopparna i håret, förbehandlade med olja eller lotion för tillväxt och massera huden och försök att inte störa håret för mycket. Du bör känna att din hud rör sig något, men lyfta inte fingrarna.
 2. Rörelsen är bäst riktade från templen och pannan till baksidan av huvudet. Hela proceduren för en sådan uppvärmningsmassage tar inte mer än 10 minuter.
 3. Du har värmt upp din hud, du kan gå vidare till en starkare massage med den så kallade "massage". Det är viktigt att uppnå känslan av att huden brinner. Detta kommer att innebära att blodet rusar till hårets rötter så att de får alla nödvändiga ämnen för tillväxt.

Efter manipulering kan du försiktigt trycka på huden med fingertopparna. Detta kommer att låta henne slappna av och vila. Vik en handduk över huvudet för att hålla dig varm.

Hur man äter för att växa hår snabbare

Ett enhetligt intag av vitaminer under dagen gör det möjligt att ständigt närma håret och förbättra tillväxten. Det finns också ett antal livsmedel som du definitivt behöver lägga till din kost. De kommer att hjälpa till att växa hår och förbättra hårstrukturen väsentligt.

 • Nötter innehåller nödvändiga vitaminer B, E och proteiner för starkt hår. Även i nötterna finns det hälsosamma fetter som är ansvariga för sken och styrka av rötterna.
 • Rosiner och torkade aprikoser förbättrar blodcirkulationen.
 • Morötter och kål är rik på vitaminerna C, E, K, H, och bidrar också till näring, återställning av elasticitet och hårstyrka.
 • Mjölk och köttprodukter samt fisk innehåller de nödvändiga proteinerna, kalcium och vitaminer i grupp B.
 • Lök och gröna grönsaker stärker immunsystemet, hjälper till att bli av med mjäll och mätta med vitamin C.
 • Citrusfrukter är också rika på C-vitamin, vilket skyddar hårsäckar från förstörelse.
 • Vete är en utmärkt källa till järn.

Rätt näring är en garanti för hälsa, vacker hud och långt tjockt hår. Det faktum att du behöver äta balanserad och regelbunden hör du naturligtvis i varje hörn. Det är verkligen.

Masker och oljor för hårväxt

Det finns en mängd olika produkter och masker som garanterar hårväxten i en breakneck-takt. I alla fall försöker reklam och ljusa etiketter att övertyga dig om detta. Men varför kan ägarna av vackert och långt hår hittas sällan? Svaret är givetvis uppenbart, dessa verktyg är inte lika effektiva. Därför rekommenderar vi att du inte spenderar stora pengar på snygga hårväxtmaskor, utan att använda beprövade hemlagade recept.

Senapsmask

Senap hjälper till att förbättra blodcirkulationen, vilket accelererar flödet av näringsämnen i hårsäckarna. På grund av denna åtgärd är det en acceleration av hårtillväxten och minskad fettighet.

 • Komposition. Senapspulver - 2 msk. l., äggula - 1 st., burdockolja - 2 msk. l., kokt vatten - 2 msk. l., honung - 1 msk. l.
 • Hur man lagar mat Gör senapspulver, pund äggula med burdockolja och honung. Blanda sedan alla ingredienser till en homogen uppslamning.
 • Hur man ansöker. Sprida maskblandningen över huden och hårrötterna. Du kan täcka längden, men du bör inte röra på spetsarna, eftersom senapet torkar. Wrap med cellofan och en handduk, vänta 20-40 minuter, skölj med vatten och schampo.

Om du har ännu mindre repor, ohälsad skada på huden, är det bättre att överge most sen masken, eftersom hon brinner hårt.

Lökmask

Lök innehåller viktiga vitaminer och mineraler som hjälper till att växa hår, stärka och skydda mot förlust och brott.

 • Komposition. Lökjuice - 2 msk. l., burdockolja - 2 tsk., citronsaft - 2 msk. l.
 • Hur man lagar mat Värm oljan till en bekväm temperatur över vattenbadet och blanda med andra komponenter.
 • Hur man ansöker. Applicera masken på rötterna och gnugga den väl i huden i en cirkelrörelse. Täck huvudet med en handduk och vänta 30 minuter. Skölj med schampo och balsam.

För att bli av med lök lukten, lägg till ett par droppar orange olja eller ylang-ylang till balsam.

Oljemask

Hårbehandling med oljor hjälper till att stärka rötterna, minska bröthet och torrhet, bli av med slutna ändar. Kock, linfröolja är de bästa tillväxtpromotorerna, och havtorn och bäckoljestärkelse.

 • Komposition. Kockolja - 2 tsk. Linfröolja - 2 tsk. Havtornolja - 2 tsk. Bayolja eller kokosnöt - 2 tsk.
 • Hur man lagar mat Värm oljan till en behaglig temperatur och blanda noggrant.
 • Hur man ansöker. Gnid blandningen i hårrötterna och gör en lätt massage. Fördela resterna av längden, linda håret i en film och isolera. Masken kan lämnas i 1-12 timmar.

Skölj av denna mask kommer att behöva flera gånger, så efter en full tvätt, var noga med att använda hårbalsam.

Örter för hårväxt

Uppskrifterna av speciella effektiva avkroppar för hår var kända av våra förfäder. Inte konstigt idag används många av dem i kosmetikproduktionen, samt i salongprocedurer. Med några presenterar vi dig.

 • Recept nummer 1. Ta torra löv av kolsfot, nässla och kalendula i lika stora mängder, ca 2 msk. l. Häll blandningen i en kastrull med 1 liter kokande vatten och värm i 3-4 minuter över låg värme, låt sedan svalna, spänna och använd efter tvätt av håret.
 • Recept nummer 2. Om möjligt, släng inte toppen av morötter och betor. Häll kokande vatten på gröna och koka i 10 minuter. Denna buljong kommer att accelerera hårväxten och stärka dem.
 • Recept nummer 3. Kram saften från 3-4 blad av agave (aloe), blanda med vodka i lika stora mängder och lämna på ett mörkt, kallt ställe i 7-9 dagar. Gnugga tinkturen noggrant i hårbotten minst 3 gånger i veckan innan du tvätter håret.

För att uppnå positiva resultat, använd regelbundet örter.

Apotek vitaminer för hårväxt

Förutom en mängd olika oljor och decoctions av örter, kan du lägga till vitaminer till dina favoritmasker, som är lätta att hitta på apotek. Till exempel, askorbinsyra, som är känd för dig från barndomen, som en del av vilken mask som helst, hjälper till att absorbera E-vitamin, samt förbättra blodcirkulationen och hårnäringen.

Du kan köpa vitaminer E, A och D i form av droppar, som också är viktiga för snabb hårväxt och förlustbehandling. Men kom ihåg att du inte kan lägga till för mycket av dem, huden är bara inte kapabel att absorbera den summan. 2-3 droppar tillräckligt på masken. Förresten kan du lägga dem till en balsam eller schampo.

Glöm inte apotekets vitamin-mineralkomplex, till exempel, Aevit eller Alerana, förbättrar hårfolliklarnas övergripande tillstånd. Och vitaminerna Revalid och Perfiktil bidrar till snabb förnyelse av celler och ökar hårväxten. Tänk inte ens effekten omedelbart så kommer du inte märka. Sådana droger kräver regelbunden användning under hela kursen. Kom ihåg att för att uppnå resultat behöver du tålamod, regelbundenhet och uppmärksamhet.

Nu vet du exakt hur man odlar hår av önskad längd. Och hur man behåller dem och vilka slags masker som ska stärkas, läs våra andra artiklar. Vi hoppas att du snart blir ägare till långt hår och delar med dig din otroliga framgång!

Hur man odlar långt hår hemma: Tips för tjejer

Skönhetsnivån förändras ständigt, men långt hår är alltid den samma trenden. Lustigt, jämnt och friskt hår under bältet är det främsta tecknet på femininitet. De gör en bild mjukare, mystisk och attraktiv. Med ett sådant hårhår kan du experimentera med frisyrer varje dag. Men inte varje kvinna kan skryta med ett långt hår under bältet. Om håret är kort eller växer långsamt, förtvivla inte och ha bara korta hårklippningar, för att odla långt hår är inte svårt. Det är nog att följa de specifika regler och rekommendationer som presenteras i denna artikel.

Varför kan inte växa hår?

När vi växer hår vill vi verkligen uppnå resultat på kortast möjliga tid, men det fungerar inte alltid. Många kvinnor växer håret långsamt, vilket kan bero på olika orsaker:

 1. Ärftlighet. Om långsam och dålig tillväxt observeras sedan barndomen är det värdelöst att rådgöra med läkare. Detta är en genetiskt bestämd faktor.
 2. Felaktig näring. Du kan applicera masker dagligen och göra salongprocedurer för hårväxt, men det hjälper inte om du äter substandard och skadliga produkter varje dag. Mat bör varieras och innehåller tillräckligt med vitamin.
 3. Förekomsten av sjukdomar. Långsam tillväxt observeras vanligtvis med seborré eller början alopeci.

Hur lång tid tar det att växa hår?

Många tjejer undrar ofta hur man snabbt växer hår under bältet? Det är värt att notera att det friska håret växer högst 3 cm per månad. Det betyder att ett år kan håret växa bara 36 cm. Men inte alla kan uppnå en sådan snabb tillväxt eftersom det inte bara beror på hårvård men och från genetiken. I genomsnitt växer håret i en månad till en halv till två centimeter.

Sätt att snabbt växa hår

Svara på frågan om hur man växer hår mycket snabbt, du kan bara välja två huvudvägar:

 1. Professionell vård.
 2. Hemvård.

Den första metoden är dyrare. Professionell vård bör omfatta periodiska hårklippningar, mesoterapi, speciella ampuller och laserkammar. Sådana förfaranden erbjuds i någon stor skönhetssalong och är verkligen effektiva. Med hjälp kan du växa långt hår på kortast möjliga tid.

Om det inte finns tid och pengar för professionell vård, ska du inte vara upprörd. Växa långt hår kan vara hemma. Hemmetoderna är inte mindre effektiva och samtidigt - ganska billiga.

Topp 8 effektiva sätt att öka hårväxten

För att växa hår behöver du ett integrerat tillvägagångssätt, som inte bara omfattar en mängd olika förfaranden utan också lämplig näring. Var noga med att granska din dagliga kost och ta bort alla skadliga och tomma produkter. Dieten bör innehålla frukt, grönsaker, spannmål, naturliga juice och rent vatten. Eftersom det är omöjligt att få alla nödvändiga vitaminer för hår från moderna produkter, köpa bra vitaminer från apoteket. Dessutom granska regimen och se till att ta tid för promenader i friska luften. Och för att växa ditt hår snabbt och vara hälsosam, använd följande metoder.

massage

Det snabbaste sättet att växa hår är att förbättra blodcirkulationen i hårbotten. Manuell massage förbättrar inte bara lampans näring utan låter dig också bli av med huvudvärk och överansträngning. På dagen för massagen tillräckligt för att ge tio minuter. Som ett alternativ till manuell massage kommer en penselmassage att göra. Massageborste för huvudet säljs i nästan vilken kosmetisk butik som helst.

Undantag hårtork och ploek

Som redan noterat ovan växer många tjejer snabbt, men blir inte långa på grund av bräcklighet. För att bli av med hårbrott måste du glömma håret och andra termiska stylingapparater.

Curling strykjärn och hår hårtork skada hår, speciellt med daglig användning. Om sådana enheter är uteslutna kommer det att bli möjligt att märka positiva förändringar om några månader.

Torr senapsmask

Att förbättra blodtillförseln till hårsäckarna och för att öka tillväxten hjälper inte bara manuell massage utan också en senapsmaske. Detta verktyg kräver ett minimum av insats och ingredienser. För att förbereda masken måste du förbereda: torr senap, socker, basolja och varmt vatten. Håret måste vara smutsigt och torrt.

Så först bör du blanda torr senap med socker. Denna mask appliceras endast på hårrötterna, så det behöver lite. Det är nog att använda 3 matsked senap och 2 skedar socker. Varmt vatten bör tillsättas till blandningen av dessa ingredienser. Blandningen ska komma ut, inte för tjock och inte för flytande. Nu kan du lägga till någon basolja till den. Perfekt aprikos, persika eller mandel. Olja behöver lite - ungefär en halv tesked.

Det är bättre att applicera masken med en pensel för färg. Efter applicering måste du täcka huvudet med en film och linda i en handduk. Senapsmasken börjar börja på några minuter. Håll det så länge som möjligt, men för att uthärda en stark brinnande känsla är det inte värt det. Tvätta av masken med varmt vatten, då kan du använda din favoritbalsam eller balsam.

Citron Skölj

Shampoo, balm och andra kosmetika väger håret. Det stör också deras normala tillväxt, så du måste tvätta av vårdprodukterna med mycket vatten. Och för att spola mer användbar är det bättre att använda en speciellt förberedd balsam. För honom behöver du bara en vanlig citron.

Citron måste klämma i en liter kokt vatten och låt stå i tio minuter. Efter detta verktyg kan du säkert använda. Denna sköljning passar alla hårtyper. Det kommer inte bara att påskynda tillväxten, utan också ge ditt hår en otrolig glans.

Naturlig mask baserad på peppartinktur

Peppar är en av de bästa naturliga produkterna för att påskynda hårväxten. Peppartinktur kan köpas på närmaste apotek för bara pennies. Du kan använda detta verktyg i olika variationer.

För torrt hår, tillsätt 2 msk peppar till äggulan och blanda den med burdockolja. Denna mask kommer inte bara att förbättra blodflödet till glödlamporna, utan också stärka håret. Du måste använda masken minst tre gånger i månaden.

För oljigt hår passar en annan version av masken. För dess förberedelse behöver du följande produkter: peppar tinktur, kefir och torr senap. Blanda två msk tinktur med två matskedar senap och häll det hela med tre matskedar kefir - och masken för fet hårväxt är klar.

Om du har en vanlig hårtyp, kan peppartinktur användas i tandem med någon balsam. Håll den här masken kommer att behöva ungefär tjugo minuter. Det tvättas lätt av håret och torkar inte ut i hårbotten.

Hårspetsolja

Konstant klippning av hårets spetsar är inte ett paradis för deras bräcklighet. På så sätt förlänger du bara hårväxten. Spetsarna måste behandlas och fuktas hela tiden. Som praktiken visar, är det bästa sättet att återfuka ändarna av håret naturliga oljor.

Eteriska oljor är berikade med naturliga syror, vitaminer och spårämnen som är viktiga för friskt hår. För att göra tipsen tätt och minska deras bräcklighet måste du använda oljemaskar i tjugo minuter före varje hårtvätt. Sådana masker kan bestå av en eller flera oljor.

Det är bättre att föredra fuktgivande oljor. Till exempel den perfekta mandel- eller jojobaoljan. De kommer att hjälpa på kortast möjliga tid för att bli av med skört hår. Vetexsolja kan också användas. Det är mycket rikt på användbara syror.

Använd endast naturliga borstar

Hårfraglighet, på grund av vilken det inte är möjligt att uppnå önskad längd, uppstår ofta på grund av en felaktigt vald kam. Billiga metallborstar traumatiserar hårbotten och håret. Använd dem för daglig vård rekommenderas inte. Det är bättre att föredra borsten med naturliga borstar. Med sin hjälp blir daglig styling mycket lättare, och bräckligheten kommer att minskas avsevärt. Dessutom kommer naturliga borststrålar försiktigt att stimulera lökarna, vilket kommer att påskynda hårväxten.

Hemmagjord mask med olivolja

Olivolja är i köket hos nästan alla hemmafruar. Den används vid framställning av kött eller grönsaker. Men denna produkt är också oumbärlig i processen att växa hår. Olivolja har enorma fuktighetsgivande och närande egenskaper. Den innehåller många användbara ingredienser att även det svagaste och tunnaste håret gör det friskt och elastiskt.

Förbereda en hemlagad mask med olivolja tar inte mer än två minuter. Den bästa versionen av denna mask är olja med naturlig honung. Honung måste smältas i förväg i ett vattenbad och blandas med två fulla skedar olivolja. Blandningen appliceras på rötterna och varar ungefär en timme. Masken ska utföras en gång i veckan. Den första effekten kommer att visas efter två veckors användning.

Hur man odlar långt hår

Trichologists rekommendationer hjälper dig att lära dig att växa långt hår snabbt hemma under månaden. Användningen av kosmetiska förfaranden med terapeutiska medel syftar till att aktivera metaboliska processer. Proteiner, ceramider, oljor i deras komposition återställer det intercellulära lipidskiktet, hjälper till att växa lyxiga lockar. Innan man förvärvar en arsenal av höghastighetsverktyg, rekommenderar experter att genomgå en diagnos, vilket kommer att hjälpa till att bestämma den individuella "energikoden" för att uppnå tjocka strängar.

Vad bestämmer hårväxten

Hur man odlar ett hälsosamt långt hår är den faktiska frågan som den kvinnliga hälften av mänskligheten fortsätter att fråga. För att få ett svar är det nödvändigt att förstå den fysiologiska mekanismen i sin tillväxt, kallad livscykel. Den aktiva fasen av tillväxten - anagen ger delning av celler i den nedre delen av hårlampan - follikeln. Vid blodcirkulationen mättar blodet "hårfollikeln" med näringsämnen. Ett stort inflytande på tätheten och skönheten i strängarna utövas av kroppens tillstånd och de fysiologiska processer som förekommer i den:

 • Försvagad immunitet ökar risken för frekventa infektionssjukdomar som bidrar till håravfall.
 • Brist på järn, vitaminer D, E och B är orsaken till anemi, vilket provar försämringen av cellens näring.
 • Hormonavbrott hindrar det endokrina systemet från att fungera normalt.
 • Dermatit eller seborré minskar tillväxten.
 • Kall eller värme. Under kallperioden bildar ett ytterligare fettlag i hårbotten vilket saktar blodcirkulationen. Värme gör strängar spröda.
 • Brist på vård eller felaktigt utvalda kosmetika har en inverkan på tillväxten av strängar.

Hur man odlar hår

Växande hår är en fysiologisk process som kräver en viss tid. Det har upprepade gånger visats av trichologer: om en månad är det möjligt att växa 1,5-2 cm. Omkring 100 hår ska falla ut per dag. Brist på näring på cellulär nivå påverkar strängarnas hälsa. För behandling av förlust är det nödvändigt att kombinera en uppsättning speciella förfaranden som bidrar till den snabba tillväxten av strängarna. Den viktiga punkten är att bestämma orsaken till nedfallet. För hälsosam tillväxt är det viktigt att säkerställa intag:

 • Biotin - förbättrar hårfollikelns struktur.
 • Vitamin A - främjar tillväxten av glänsande vackra strängar.
 • Vitaminer i grupp B - aktivera blodcirkulationen, delta i ämnesomsättningen, accelerera den naturliga utbytet av syre, stärka rötterna, eliminera dermatit och samla.
 • D-vitamin - skydd mot brott och mjäll.

Hur man växer hår snabbt

Fråga hur man snabbt växer hår hemma, det viktigaste är att ställa realistiska uppgifter. För att fläta flätan i midjan bör ägare av den klassiska bobbilens korta frisyr vara tålmodiga i minst två år. I kampen för varje millimeter rekommenderar experter att använda ett integrerat tillvägagångssätt:

 • kamma inte våta strängar;
 • eliminera installationen av varm hårtork;
 • hålla sig till en balanserad diet;
 • använd vitaminer
 • tillämpa speciella kosmetiska förfaranden.

Som ett tegelhus är strukturen av friska krullar baserade på protein, vilket syntetiseras från mat. Det är viktigt att diversifiera kosten med naturliga produkter, inklusive i menyn:

 • vitt kycklingkött
 • nötkött;
 • fisk och skaldjur;
 • äggvita;
 • valnöt;
 • mozzarella;
 • Mager ost;
 • spenat.

Valet av tillväxtaktivatorer, trichologists rekommenderar att bo på preparat som innehåller medicinsk jäst, vetextrakt, järn, zink och koppar. Ta emot medicinstilläggsmassage, behandling av förlust - naturliga oljor, masker. Spa ritual - kryoterapi eller massage med flytande kväve kyld till 196 grader, perfekt tonar blodkärl, förbättrar blodcirkulationen i hårbotten.

Hur man snabbt växer hår hemma

Det finns många sätt att odla hår hemma. Var och en av dessa tekniker är unik och självförsörjande. Men för att verkligen påskynda hårväxten är det nödvändigt att använda dessa tekniker tillsammans, efter att ha utfört en analys av orsakerna som kan förhindra att de växer.

Vad förhindrar att växa hår

Innan du växer tjocka vackra lockar hemma behöver du veta om orsakerna som hindrar tillväxten:

 • Om kroppen inte fullt ut tar emot alla nödvändiga näringsämnen och kemiska beståndsdelar, påverkar detta genast strängarnas hälsa, de blir mindre täta och sakta ner i tillväxten.
 • stressiga situationer har också en negativ effekt på lockar, det blir svårare att odla dem när nervsystemet är instabilt.
 • hormonell obalans kan också vara en orsak;
 • otillräcklig vård, felaktig kamning och oregelbunden frisättning påverkar också tillväxten.

Sätt att accelerera hårväxten

Stimulerande massage

En integrerad del av förfarandekomplexet för att växa lockar är den dagliga appliceringen av massage. Det har en viktig egenskap för hårrötter - det återställer blodcirkulationen, förbättrar cirkulationen. Det är nödvändigt att utföra massagecirkelrörelser med händerna eller speciella massageapparater. Det tar lite tid, men producerar en ojämförlig effekt. Åtgärder måste följa följande steg-för-steg-instruktioner:

 1. För maximal effektivitet görs massage med vegetabilisk olja. Det är bättre att välja oljan som bidrar till att växa tjocka strängar, bland persika, kamfer, castor, lin eller burdock - de har en uttalad kvalitet som säkerställer tillväxt.
 2. Du kan lägga några droppar essentiell olja till vegetabilisk olja för att dessutom provocera rotstimulering. Du kan uppmärksamma kärnan i bergamot, pelargon, rosmarin eller kanel;
 3. Massage börjar i pannan. Fingrar beskriver bågen, som börjar med ögonbrynen, och flyttar sig gradvis till hårets rötter.
 4. Efter att ha nått rötterna, förändras rörelserna i spiralliknande - sakta rör sig mot öronen. Upprepa samma rörelse i motsatt riktning;

Därefter appliceras mjuka cirkulära rörelser iurs med hela huvudet,

Alla de beskrivna åtgärderna bör samlas högst 5 minuter, varefter rörelserna ska bli mer intensiva. De ges samma tid eller lite mer;

Det sista steget är kompressionen av huvudet med palmerna.

Slutligen kan du hålla några trevliga handen i huvudet med fingrarna.

mat

När du planerar en diet för att odla bulkhår hemma är det viktigt att veta bristen på vilka element som kan påverka dålig tillväxt. En balanserad kost som fördelar hårbotten bör innehålla:

 • vitaminer i grupp C (det här är alla citrusfrukter, blomkål och brusselspiraler, paprika);
 • B-vitaminer (bönor)
 • järn (linfrö, gurkor, broccoli),
 • protein (kockost, gräddfil, ost, soja),
 • zink (spenat, pumpa frön, svamp),
 • kalium (bananer).

På menyn i tillräckliga mängder ingår också vegetabiliska oljor - solros, oliv, lin, sesam.

Allmänt fysiskt och psykiskt tillstånd

Om en person ständigt lever i en stressig situation kan detta inte bara förvärra hårväxten utan också leda till håravfall över tiden. Detta förklaras av det faktum att under stress finns en stor utgift av energi, som ineffektivt konsumeras externt utan att fylla på resurserna hos kroppen. Ökar också frisättningen av subkutant fett, vilket har en skadlig effekt på hårbotten.

Vitaminer och biologiskt aktiva tillskott

Snabbt växa lockar hemma med hjälp av apotek verktyg. Acceptera dem som regel kurser, efter att ha fått råd från en specialist. Läkemedelsprodukter innehåller enskilda vitaminer (form av frisättning kan vara olika - kapslar, tabletter, lösningar) eller deras komplex. De senare väljs med hänsyn till bristen på specifika ämnen i kroppen, och kompletterar dem med komplexets sammansättning.

Du kan också odla hår med kosttillskott. De är gjorda på grundval av naturliga komponenter, vars mest effektiva är mamma, fiskolja, nikotinsyra och jäst.

kosmetika

Bland professionella kosmetika finns också många verktyg som hjälper till att växa hår hemma.

schampon

Många företag producerar schampon som kan hjälpa till att växa tjocka krullar. Kompositionen kommer att bidra till att bestämma valet - det bör innehålla tillväxtfrämjande ingredienser. Dessa inkluderar röd paprika, mamma, citrus extrakt och ginseng rot. Självklart har shampoo för tillväxt av strängar en brännande effekt och kan överdriva huden, så ägare av torrt hår bör använda sådana verktyg med försiktighet.

balsamer

Dessa verktyg kan också växa hår hemma. Det är bara nödvändigt att vara uppmärksam på hur man ansöker dem. Detta bör göras genom att agera direkt på rötterna. Annars kommer balsammen inte att ha en positiv effekt.

masker

När man köper butiksmaskar är det också viktigt att titta på deras komposition - det måste innehålla bränn- eller citrusredienserna. Med försiktighet bör de användas med torrt hår, eftersom de flesta masker tål ganska lång tid.

Mask recept i hemmet

Folkmedel bidrar också till att växa hår. Det är nödvändigt att välja dem, med tanke på typen av hår. Alla masker utförs med en termisk effekt - den applicerade masken är täckt med cellofan och hålls i 20-40 minuter.

Sammansättningen av den mest effektiva kompositionen som kan växa hår 3 cm per månad, är ett extrakt av rödpeppar. Denna skarpa ingrediens späds ut med mjuk burkolja i samma förhållande.

Senapsmask hemma

Med tanke på hårets längd, ska 1 eller 2 stora skedar senapspulver spädas med en liten mängd vatten. För att göra senapreaktionen måste du lägga till en halv sked socker. Applicera denna komposition med försiktighet - det kan prova klåda med överdriven hårbotten.

För torrt hår är idealisk komposition baserad på brandy. Det kan kompletteras med en sked honung och en nypa kanel. Det resulterande verktyget kommer att ha en färgningsegenskap, så det är bara lämpligt för ägarna av mörkt hår, men hemma hjälper det att växa håret bra.

Du kan också tillsätta saften av en halv citron till konjak, men du måste komma ihåg att denna citrus torkar hårbotten. För att mildra denna egenskap kan du lägga till äggula till masken.

För att ge krullarna en blank glans, kan du lägga till ojämn äggula till den brandy-komposition som beskrivs ovan. Masken samtidigt måste kylas - så att äggulan inte stollar. Kompositionen kommer också att hjälpa till att växa hår hemma.

Lökmask hemma

Rålök bringas till grötillståndet med en bländare eller en fin rivare. Juice behöver tömmas, och till lökgröt läggs en liten mängd flytande honung. Denna komposition har en stark lukt, så du kan tvätta den med speciellt vatten med citron extrakt med 6 droppar bergamot, orange eller mandarin eterisk olja.

Växa ett kort hår utifrån en kort hårklippning hjälper till att mjölkmasken går regelbundet. Tillsätt 1 del smält honung och persikaolja till 3m delar mjölk. Denna komposition är svår att tvätta bort, så du måste tvätta huvudet flera gånger.

Tvätta lättare av en variation av samma mask om honung ersätts med vit eller blå lera.

Hemma hjälper aloe blad extrakt att växa hår. Att göra saften är bättre på egen hand, efter klämning, håller den i en vecka i kylskåpet. Du kan lägga en sked full av honung och äggula till ett par matskedar av extraktet.

Många trichologists råder hemma att använda avkok av kamilleblommor när man tvätter av schampo och balsam. Det är lätt att förbereda det - häll ett par matskedar torkade blommor med varmt vatten och låt svalna helt.

Det är möjligt att applicera hackad banan på hela hårets längd. Denna frukt är rik på kalium, som är nödvändig för att förbättra tillväxten.

Ett par matskedar olivolja kan spädas med en liten sked glycerin (detta verktyg kan köpas på apoteket), ett rå ägg och en sked äppelcidervinäger.

Honung kan hjälpa till att växa hår hemma. Den används som en oberoende ingrediens för masken och kompletteras med andra komponenter. I vilket fall som helst måste det först smältas. Du kan lägga till 1 eller 2 äggulor (beroende på längden) - äggen ger en blank glans.

Ett annat recept för ägare av torrt hår: ett avkok av kalendula blommor utspädd med linolja. Blommorna hälls kokande vatten och ett oljeextrakt sättes till den kylda vätskan. Hela kompositionen måste blandas noggrant. Med hjälp av infusion av kalendula för att odla hår hemma blir det mycket lättare.

Tillsätt 6 droppar rosmarinolja till 2m stora skedar med burdockolja - det här hjälper till att växa hår och lindra mjäll. För att uppnå maximal nytta av kompositionen hemma kan du lägga till en rå äggula.

Mycket effektiva oljemaskor. I detta fall används något oljaxtrakt som ett oberoende sätt - persika, ricinus, senap, lin, burdock.

För att växa hår snabbt och snabbt hemma kan oljor kompletteras med andra komponenter. Till exempel är ricinus mycket väl kombinerad med rött paprikaxtrakt.

Gröt av hackad lök kan göras ännu mer användbar - det räcker att tillsätta kåljuice till den. Du kan få den med en bländare eller noggrant sträcka bladen i en murbruk.

Vitaminkapslar hjälper till att växa hår. De används i hemmet. För att göra detta lägger de till olivolja, en sked full av honung och nikotinsyra (som också säljs i apoteket).

För att eliminera glans och samtidigt för att accelerera tillväxten av kefir lämplig. Det är bättre att köpa den här produkten med den högsta andelen fett. Blanda äggula och en sked stor senap (eller någon annan vegetabilisk) olja.

Butters (eller fasta oljor) är också bra som ett hjälpmedel för att hjälpa till att växa lockar hemma. Bland dem är den mest effektiva kokosnötoljan. Tidigare måste det bringas till ett tjockt tillstånd, smält. Den sked av honung som läggs till oljan kommer att ha en positiv effekt på hårbotten.

kamning

Korrekt borstning bidrar också till att växa hälsosamma strängar hemma snabbare. Detta bör göras inte för ofta - tillräckligt nog 3 gånger om dagen. Trä och plastkammar passar bäst. Metallisk användning är också möjlig, men endast med torrt hår som inte har utsatts för kemisk färgning.

Den första kammaren bör ske längs hela längden. Därefter måste du hålla handen i håret - för att bli av med statisk elektricitet. Gå sedan ett par gånger med en pensel och ge slutlig form med händerna. Långt hår rekommenderas att kamma dem, huvudet ner.

Professionella tips

Förutom behovet av att övervaka näring, använd rätt kosmetika, använd massage, det finns några tips som kan hjälpa till att växa hår snabbare hemma:

 • kräva specialvård målade lockar. Det här är hårets typ, där det är bättre att använda alla dessa metoder i komplexet. Masker för dem görs bäst genom att tillsätta ingredienser som inte bara väcker tillväxt utan också reducerar;
 • så lite som möjligt att använda apparater för läggande - curling iron, hårtork och tang. De stör hårstrukturen, gör den skör och förhindrar att håret växer.
 • Det är nödvändigt att skydda huvudet mot yttre faktorer. Speciellt bör detta ske under sommaren - direkt solljus förstör håret;
 • Efter tvättning av huvudet, linda det försiktigt i en mjuk handduk utan att vrida den;
 • regelbundet måste du utföra salongprocedurer för att stärka håret. Professionella använder mycket utrustning som inte är tillgänglig hemma. Särskilda lampor och skärmar försiktigt räta ut strängar, vilket ger dem en naturlig glans.

Det är nästan omöjligt att uppnå omedelbar tillväxt under alla förhållanden, men det är ganska möjligt att avsevärt minska tiden - detta kommer att bli hjälpt genom en rad procedurer som syftar till att effektivt förbättra hårets tillstånd hemma. Alla dessa regler kan hjälpa till att förhindra håravfall och växa hår snabbare.

Hur man snabbt växer långt hår hemma

Långa krullningar - drömmen om en kvinna och det faktiska problemet efter misslyckad frisyr, lång sjukdom, kemoterapi. Hur man snabbt växer hår hemma? Gör det svårt, men fortfarande möjligt.

Det finns många riktiga, beprövade recept. Men ingen av dem - inte en panacea och kommer inte att accelerera hårväxten upp till 10 cm per månad. Därför måste du vara tålmodig, anpassa dig till ett bra resultat.

Kan inte växa hår: skäl

Skälen till att krullarna blir dåliga.

 1. Ärftlig faktor. Om håret växer långsamt från barndomen är det genetiskt bestämt. Det är värdelöst att gå till läkare, du måste acceptera.
 2. Obalanserad näring. Du kan utföra procedurer i salongen, göra hårsmaskar. Men allt detta hjälper inte om du äter substandard produkter. Mat bör vara varierad, användbar, innehåller mycket vitaminer, mineraler.
 3. Sjukdom. Grow hårlängd är svårt, om inte att klara första med seborré, alopeci.
 4. Blodcirkulationsminskning. Hårlökar måste äta varje dag. Om blodflödet i huden är trasigt är det omöjligt.
 5. Bräcklighet. Det händer att håret växer snabbt, men når inte önskad längd. Detta beror på brittleness, avsnitt av tipsen.

Den tid det tar att växa långt hår från korta

Den genomsnittliga tillväxttakten är ca 1 - 1,5 cm per månad. Under gynnsamma förhållanden kan denna indikator ökas till 2 - 2,5 cm.

Hur mycket tid tar det för att odla ett långt hår ur kort hårklipp? Med all önskan kommer håret inte att växa på ett år mer än 30-36 cm.

 • säsong: i vinter växer strängare långsammare
 • dagar: på natten vilar håret;
 • ålder;
 • allmän hälsa, nervsystemet;
 • Kön: kvinnor växer hår snabbare, så längden är oftast längre.

Faror på vägen

Tro inte annonser som garanterar hårväxt direkt och upp till 10-20 cm per månad. Det här är en hoax så att du spenderar pengar på lågkvalitativa produkter. Det snabbaste sättet att få hårlängd är att bygga upp i en skönhetssalong. Det finns inga andra metoder.

I frågan om hårväxt har engångsåtgärder inte fungerat. Det kommer inte vara möjligt att göra en super mask en gång eller dricka mycket starka vitaminer, och vänta sedan på håret så snart som möjligt innan industrin når botten. Även om du säger "Jag vill ha det så."

Endast ett långt, fokuserat, hårt arbete kommer att bidra till att uppnå resultat. De kommer att synas snarare än i 1,5-2 månaders intensivt arbete. Och för att ändra strängarna helt, måste du vänta minst sex månader.

Professionella hårväxt stimulansmedel

Kära sätt. Inkluderar regelbunden frisyr, ampuller, mesoterapi, laser kam. Förfaranden utförs i salonger, de är verkligen effektiva. Med dem kan du växa håret så snabbt som möjligt.

Laserkam

Agerar på grundval av energin hos laserstrålarna. Förbättrar blodflödet till hårsäckarna. Effektiviteten hos kammen visade sig av trichologer. Hårbotten får det nödvändiga syre, näringsämnen. Resultatet: fjädrande, friskt, starkt hår som växer tillbaka snabbt.

Studierna av laserens effekter på kroppen bestämdes att det inte fanns någon negativ inverkan. Kammen är inte skadlig för människor, eftersom de strålar den producerar har en låg intensitet. Enligt recensionerna klarar verktyget även hårdhet, hjälpen med håret försvagat genom färgning, kemiska krullningar, accelererar tillväxten.

När du köper kontrollerar du certifikatets tillgänglighet, instruktioner.

Hår mesotherapy

En populär metod som involverar införandet av vitamin cocktails under hårbotten. Deras komposition innefattar hyaluronsyra, korrekt valda proportioner av mineraler.

Behandlingskomplexet väcker uppehållande lökar omedelbart. Håret börjar växa snabbt, se glänsande, välskötta, voluminösa, silkeslen. För att få ett stabilt resultat och längd måste du gå igenom 8 till 10 procedurer.

Darsonval

Poängen är att använda speciella munstycken som avger elektriska pulser med olika spänningar. Förfarandet utförs av apparaten Darsonval. Under effekten av mikroströmmar förbättras blodflödet, lymfflödet i hårbotten.

Det rekommenderas att använda metoden för fet hår, eftersom det normaliserar sekretet hos talgkörtlarna, gör krullarna fräscha, rena, stärker, stimulerar tillväxten.

ampull

Du kan köpa i apotek eller specialaffärer. Det är enkelt att använda: öppna, gnid in i hårrötterna. Ampuller innehåller bioaktiva ämnen som fuktar, närmar, förstärker keratinskiktet, förlänger tillväxtfasen. Behandlingsförloppet är 2 - 3 månader, proceduren utförs två gånger i veckan. Hitta ett lämpligt verktyg för att hjälpa läkare-trichologen. Är populära.

 1. Livgivande serum. Förstärker, återställer, mättar håret med safflor-extrakt, ricinolja, ger längd.
 2. Paul Mitchell Tea Tree. Verktyget hjälper till att stoppa förlusten, stärka och väsentligt påskynda tillväxten. Kompositionen innefattar te-träxtrakt, proteiner, vitaminkomplex.
 3. Rene Furterer Forticea RF 80. Räddar från alopeci och stimulerar tillväxt, omvandlar helt hår, ger sken och densitet. I sammansättningen av essentiella oljor av citron, salvia, vitaminer A, F, P, B.

Topp 10 bästa sätten att påskynda hårväxten

För att släppa på en fläta av god längd krävs ett integrerat tillvägagångssätt, inklusive ett antal åtgärder och regler. En effektiv teknik med 10 element, med vilka snabbt växa hår.

Inrättandet av blodcirkulationen i livmoderhalsen

Håret växer långsamt med trög blodtillförsel. Folliklar blir passiva, som om "somnar", men förlorar inte sina funktioner. Därför är den primära uppgiften för alla som bestämde sig för att odla ett långt hår - för att stimulera blodcirkulationen.

Det finns externa och interna metoder som består av användningen av vitaminer och kosttillskott, professionella förfaranden, masker.

Huvudmassage

Verktyget förbättrar näring av hårsäckar på grund av ökat blodflöde till dem. Lättnar huvudvärk, slappnar av. För massage behövs inget annat än händer och tid. Du kan använda en speciell borste, gnugga i oljan, men det är inte nödvändigt.

Massage tips:

 • gjort med fingertoppar;
 • Lätt och avkopplande rörelser;
 • Riktning: från de tidiga och frontala lobarna till nacken;
 • cirkulära, sträckande, tappningsrörelser välkomnas.

Det räcker att ge massage 10 minuter om dagen före sänggåendet.

Ökad hårnäring

Hårbotten och krullarna måste matas. För att göra detta, använd:

 • balms - agera på principen om fuktkräm
 • sköljning - lätt att kamma
 • balsam - gör håret lydigt.

Dessa produkter har bara en kosmetisk effekt, så ta hand om intern näring. En balanserad diet med tillräckligt med protein och järn är en viktig aspekt för att stärka och påskynda hårväxten.

Inkludera i dina dagliga måltider livsmedel som innehåller Omega-3 och Omega-6 fleromättade syror, tyrosin, cystin, lysin, vitaminer och mikrodelar. Dessa är fisk, nötter, ostar, avokado, sojabönor, grönsaker och frukter, groddfrön, kött och slaktbiprodukter, surmjölk.

Viktiga oljemaskor

Aromatiska oljor påverkar positivt hårets tillväxt och utveckling, längden, stabiliserar svett- och talgkörtens arbete, förhindrar bildandet av mjäll, förlust.

Mask med olivolja

 • citronsaft - 1 tsk;
 • olivolja - 1 msk. l.

Receptmask för längd.

 1. Blanda ingredienserna.
 2. Värm lite till rumstemperatur.
 3. Applicera en mask på ditt hår.
 4. Wrap huvudet i plast och en handduk.
 5. Håll masken i 0,5 - 3 timmar.

Mandelolja

 • Aloe leaf juice - 1 msk. l.
 • Mandelolja - 1 msk. l.
 1. Blanda ingredienserna.
 2. Applicera en mask på ditt hår.
 3. Massage lätt, ta en halvtimme.
 4. Skölj med kallt vatten.

Masker med brännegenskaper

Rekommenderas för tillväxt och längd av hår, eftersom deras åtgärder syftar till att förbättra blodcirkulationen. Detta förbättrar lökens näring, gör strängarna starka, förhindrar förlust.

De innehåller naturliga ingredienser som kan väcka tillväxt och göra utan uppbyggnad.

Chili Pepper Mask

 • tinktur av varm peppar;
 • kokt vatten;
 • burdock olja.

Alla komponenter i 2 msk. l.

 1. Blanda maskinkomponenterna.
 2. Applicera på rötterna och fördela längs hårets längd.
 3. Täck huvudet med plast och en handduk.
 4. Håll masken i ca 1 timme.
 5. Tvätta av med schampo.

Senapsmask

Ingredienser för hårväxt:

 • burdock olja - 2 msk. l.
 • torr senap - 1 msk. l.
 • äggula;
 • honung - 1 tsk.

Maskrecept steg för steg.

 1. Blanda och applicera kompositionen längs hårets längd.
 2. Håll masken i 15-20 minuter.

Rätt näring

Hårets tillstånd och tillväxt beror direkt på vad vi äter. Om det inte finns några friska substanser i kosten, får inte glödlamporna tillräckligt med näring. Till exempel, om strängarna blir tråkiga, förlorad färg, saknar kroppen zink. Falla ut - järn. Uppstod tidigt grått hår - koppar.

För snabb hårväxt i kosten bör råda:

 • proteiner: magert kött, ägg, fisk, nötter;
 • fetter: vegetabiliska oljor, frön, nötter;
 • råa kolhydrater: frukt och grönsaker, fullkornsbröd, kli, spire vete korn.

Grönsaker, frukt, gröna

Kommer att hjälpa till att växa hår.

 1. Morötter och kål - de viktigaste grönsakerna för skönhet och tillväxt av hår. Innehåller mycket vitamin A, vilket ger styrka, elasticitet. Kål är en värdefull källa till askorbin och tokoferol, påskyndande tillväxt.
 2. Mango, passionfrukt, persikor - rik på vitamin B3, nikotinsyra, förbättra blodflödet.
 3. Ananas, hallon, björnbär, granatäpple - innehåller vitamin B9, som mättar med syre.
 4. Papaya, melon, jordgubbe - kompensera för vitamin A-brist.
 5. Guava, Kiwi, Svartbär - S.
 6. Nektariner - E.
 7. Gröna - ger kroppen kalcium, järn.

Vete Sprouts Mjölk

De ämnen som ingår i produkten stärker immunförsvaret, ger kroppen energi, rengör organen, lindrar svullnad, förbättrar hårets tillstånd och tillväxt. Mjölken är rik:

 • krom;
 • kalcium;
 • zink;
 • järn;
 • jod;
 • kisel;
 • selen;
 • koppar;
 • vitaminer och folsyra.

Under groning av vete ökar alla komponenter i det i kvantitet, förflyttas till en mer aktiv form. Det ger högt värde mjölk. Det räcker att dricka 1 glas av produkten per dag för att se resultat och snabb tillväxt snart.

Sport och gymnastik

Experter tror att för att stimulera hårväxten och behålla sin hälsa krävs fysisk träning. Under muskelaktivitet, syntesen av echoicanoider - derivat av fleromättade fettsyror. Dessa substanser förbättrar arbetet med blodkärl och blodflöde i kroppen, ger bra näring till hårsäckarna.

Regelbunden aktivitet kommer inte bara att leda till normalisering av vikt, men aktiverar också syreutbyte, vilket accelererar hårväxten.

En uppsättning övningar ska utföras minst 3-4 gånger i veckan. Varaktighet - från 20 minuter till en timme. Det är viktigt att övervaka belastningsbalansen. För att göra detta, spåra din hjärtfrekvens. Hjärtfrekvensen ska vara mellan 60 och 80 stycken.

Lymfekrämning

Immunitet, det vill säga förmågan att leva helt beror på försvarets tillstånd. Med hjälp av lymf, är kroppen rengjord av bakterier och virus, sönderfallsprodukter. Det returnerar också elementen av ämnesomsättning, mineraler och vatten "bearbetade" av celler.

När lymfatisk dränering är svår, påverkar det hela organismens arbete. Cellerna får mindre näring, håret blir matt, de börjar falla ut. Det är viktigt att periodiskt rengöra lymfkörteln. Du kan göra detta med hjälp av droger.

 1. Enterosgel. Enterosorbent, absorberande toxiner och andra skadliga ämnen från tarmen, påskynda deras utsöndring.
 2. Lakrits. Örmedicin minskar lymfkroppens viskositet, förbättrar utflödet och accelererar evakueringen av toxiner.

Vitaminkomplex

Om du vill, för att påskynda hårväxten kan du ta multivitaminkomplex för förebyggande. Är populära.

 1. Alfabetet. Inhemska drogen, låg kostnad.
 2. Revalid. Verktyget accelererar tillväxten och ger styrka och glans. Ta 1 kapsel per dag i 3 månader.
 3. Perfectil. Designad för att förbättra huvudets hud. Väl absorberad av kroppen, har en rik komposition.
 4. Innov hårtjocklek av Vishy. Betydar hälsosammare, förhindrar förlust. Den aktiva beståndsdelen är tanniner. De finns i grönt te. Skillnader i hög förståelse, har bevisad effektivitet.
 5. Nutrikap. Varnar alopeci, accelererar tillväxten. Verktyget rekommenderas att ta emot i 6 månader.

Full hårvård

 1. Innan du tvätter håret, kamma det bra.
 2. Välj noggrant schampo. Det ska vara mjukt, inte torra lockar.
 3. Applicera schampo på rötterna och skölj längd med flytande skum.
 4. Varmt och kallt vatten - fienden av friskt hår. Välj varmt.
 5. Efter tvätt, använd balsam eller balsam. Medel skyddar, underlättar kamning, främjar hårförlängning.
 6. Använd inte en hårtork för torkning, och vid behov applicera värmebeskyddningsmedel.
 7. Behandla tipsen med speciella oljor och serum som skyddar mot tvärsnitt.

Ancient secrets of care för strängarna

Vid en tidpunkt då professionella verktyg inte existerade hade tjejerna mycket långt hår, som Rapunzel. Hur växte de och bryr sig om dem? Använda populära metoder för att påskynda tillväxten av långa strängar. Det här är masker, schampon, sköljningar från naturliga ingredienser och avkok av örter, som de fick gratis.

Populär var ett schampo baserat på vit lera. Verktyget blandades med varmt vatten tills det var jämt, gnidde i hårbotten. Efter några minuter tvättades de av med en svag lösning av äppelcidervinäger (för 1 liter vatten - 1 tsk.). Denna åtgärd ledde inte bara till snabb tillväxt utan också en chock, tjock, mjuk och glänsande.

Om du gillar det - dela med vänner:Nästa Artikel
15 bästa hårmaskar