Så att växa håret över sommaren: 9 tricks för plus 15 centimeter


Kort frisyr - det rätta beslutet för en varm sommar. Men vid hösten vill jag ha lockar längre. Vi föreslår hur du snabbt kan växa hår med 5, 10 och 15 centimeter för återstående tid: använd masker, vitaminer, massage och 100% populärt indiskt recept.

1 hundra gånger kamning

Börja enkelt. Vid sänggåendet, kamma håret 100 gånger i olika riktningar, från början och stiga högre till rötterna, massera hårbotten. Blodcirkulationen kommer att förbättras och, som ett resultat, lökens näring. Naturligtvis bör detta göras med en ren kam (min och desinficera den 1-2 gånger i veckan) utan böjda eller brutna tänder.

Välja en ny massageborste, håll testet - klappa det med en handflata. Om känslan är obehaglig eller du känner smärta, köp inte. Spikiga, skarpa tänder kommer att traumatisera huden och håret.

2 Olja och senapsmasker

Här är två beprövade recept som hjälper till att växa lockar snabbare om du gör någon av dem en gång i veckan. Effekten lovar emellertid att vara mer uttalad om, förutom dessa masker, om möjligt, att uppfylla alla rekommendationer som anges här.

Oljemask: plus 5 centimeter i 1,5 månader

 • 1 msk. l. burdock olja
 • 1 msk. l. ricinolja
 • 1 msk. l. lökjuice
 • 1 äggula
 • 1 tsk. honung
  Blanda ingredienserna tills de är mjuka i ett vattenbad, applicera på huden och håret, sätt på en plastlock, linda i en handduk och tvätta av efter 1,5-2 timmar.

Senapsmask: plus 10 cm i 2 månader

 • 1 msk. l. jäst
 • 1 msk. l. honung
 • 2 tsk. senap
 • vatten
  Blanda ingredienserna, lägg en mask på hårbotten, sätt på en hatt, strykad handduk och tvätta av efter 30-60 minuter. Om den brännande känslan blir obekväma, tveka inte att tvätta den. Om du är allergisk mot honung kan du ersätta den med basolja - burdock eller oliv.

3 Remedies med rödpeppar

Förutom masker kan du använda lotion eller tinktur av paprikaprika - de säljs på apotek. Lotionen appliceras direkt på huden och alkohollösningen - först på en bomullsplatta, sedan mellan raderna av hår. Viktiga nyanser: du måste arbeta i handskar, maximal tid för "exponering" av lotionen är 40 minuter, och om en brännande känsla börjar, tvättas omedelbart av. Förfarandet hjälper till att vakna "sovande" glödlampor, aktivera tillväxten av befintligt hår. För någon är effekten märkbar i en månad, för någon - om sex månader.

4 vitaminer i grupp B

Det viktigaste är B7 (biotin). Det lägger till glans, närmar sig håraxeln, accelererar tillväxten. Mandel, bananer, ägg, blomkål är dess huvudkällor. B9 (folsyra) - en av de mest "kvinnliga" vitaminerna, tack vare vilka krullarna blir tjockare och mjukare. Innehålls i ärter, kål, persilja, linser, meloner.

En tillräcklig mängd B12 (cyanokobalamin) förhindrar håravfall. Dess källor är biff, tång, soja, jäst.

5 fleromättade fettsyror

Sommar är tiden för frisk hälsosam mat, så nödvändigt för att håret ska växa. Förutom gröna grönsaker, färska grönsaker och frukter, luta nu på nötterna, den mest användbara fisken från laxfamiljen och fyll i sallader med kallpressade oljor (linfrö, olivolja). Alla dessa är källor till fördelaktiga omega-3 och omega-6 fettsyror, som är nödvändiga för att hår och naglar ska kunna näring och växa.

6 Avslag på aggressiva stylingmetoder

Varm hårtork, strykning, curling ska sällan användas eller överge dem helt och hållet. Om detta inte är möjligt, var noga med att applicera ett termiskt skyddsmedel före installationen.

7 Hemversion av salongproceduren

Darsonval, även känd som en elektrisk kam, produceras inte bara för professionell användning utan även för hushållsbruk. Genom att verka på huden med svaga elektriska impulser stimulerar denna enhet blodcirkulationen. Kamma håret varje dag i 10-15 minuter.

8 Korrekt vård

Tvättning rekommenderas en gång var 2-3 dagar eller när du använder stylingprodukter.

Sulfatfritt schampo (på etiketten är dessa ämnen märkta som SLS, SLES, ALS, ALES). Först verkar det som att det sulfatfria schampotet inte skummer väl och inte tvättar, men detta är bara ett utseende. Tvätta huvudet två gånger, massera din hud från baksidan av ditt huvud. Skölj med kallt vatten (36 ° C), blandat med 9% äppelcidervinäger - 2 matskedar per liter.

Skalning visas en gång i veckan. Om du vill spara, köp inte färdig peeling och gör det hemma. Det är nödvändigt att blanda en matsked av något socker med 10 ml schampo, applicera på fuktigt hår, massage först rötterna, gå sedan längs hela längden och skölj noggrant.

Olja för hårets ändar är nödvändig, för till slutet av sommaren kommer du inte att gå till frisör och du kommer inte att klippa den. När allt kommer omkring växer du nu hår. Så att de inte skär ut i förväg, "försegla" ändarna med speciella oljor. Hemrecept är enkelt: sätt kokosolja före varje tvätt och på de våta ändarna efter tvätt.

Mumiye - ett underbart verktyg för hårväxt. Lös upp tabletterna i en burk med vanligt schampo (8 stycken per 250 ml) och använd det som vanligt.

9 100% recept från Indien: plus 15 cm i 3 månader

Med hjälp av ett gammalt indiskt recept börjar håret växa med 3,5-5 cm per månad istället för standard 1-2 cm. Ingredienserna är enklaste:

 • 1 msk. l. kokosnötolja;
 • 2 msk. l. ricinolja;
 • 2 kapslar med vitamin E;
 • 2 tsk. aloe-massa.

Och åtgärderna är ännu enklare:

 1. Skär ett löv av aloe och skrapa massan. Gnid det med massörrörelser i hårbotten. Detta kommer att rena det och förbättra blodflödet till folliklarna.
 2. Medan aloe är aktiv (5-7 minuter), blanda oljorna och E-vitaminet (piercera kapslarna och extrudera innehållet), värm upp allt i ett vattenbad till en bekväm varm temperatur. Gnid kompositionen i huden, massage i 2-3 minuter.
 3. Braid relativt täta pigtails eller gör svansar. Det är möjligt att sy dem och tvätta håret efter 6 timmar. Om du gör en mask för natten, var försiktig så att du inte får kudden så smutsig.

Repeteringsfrekvensen är 4-5 gånger i veckan. Glöm inte att ta ett "före" och "efter" foto för att bli förvånad över effekten. Detta är ett familjerecept som denna underbara tjej heter Praci delade med världen. Video på engelska, men du har redan läst översättningen.

Hemligheten av vackert hår från Anna Sedovoka

När Anna Sedokova delade sitt liv hacking på hur man påskyndar tillväxten med hjälp av ordentlig hårvård hemma. Här är utdrag ur hennes rekommendationer:

 • drick fiskolja och biotin i 2 veckor, ta sedan en paus i en månad och upprepa kursen;
 • Applicera skyddande olja på hårets ändar varje kväll och kamma dem sedan i 2-3 minuter längs hela längden med en stiv massageborste med uppmärksamhet på hårbotten.
 • att göra "lycka till hår" varannan vecka. Beroende på hårets längd och salongens prispolitik kostar förfarandet mellan 1 500 och 4 000 rubel;
 • gnugga i farmaceutiska lotions rötter mot håravfall med peppar och nässla (350 rubel), 2 gånger i veckan.

Hur man odlar hår per månad: 4 populära recept

Vilken kvinna drömmer inte om långa lockar? Även de företrädare för den vackra hälften av mänskligheten som medvetet bestämde sig för en kort frisyr, tänker förr eller senare hur man växer hår i en månad. Samtidigt var de också tjocka, vackra.

Långt hår - drömmen om många kvinnor

Vi har identifierat de mest effektiva metoderna, med vilken du snabbt kan öka hårets längd.

Steg av tillväxt

Först, låt oss ta reda på hur många centimeter växa hår per månad.

Först och främst är det nödvändigt att klart inse att mycket beror på en persons ålder:

 • hos barn, en ökning på ungefär tretton millimeter per månad;
 • hos vuxna ungefär femton millimeter;
 • ungefär tio hos äldre.

Naturligtvis har kosmetiska företag idag utvecklat en massa droger som stimulerar tillväxt och kan ge en ökning på upp till två eller tre centimeter per månad. Men du borde inte hoppas på mer - det här är maximala siffror.

Nu när du vet hur håret växer på en månad måste du förstå att du inte bör förlita dig bara på kosmetiska preparat - det finns andra medel och metoder som hjälper till att förlänga locken.

Tillväxtreduktionsfaktorer

Först och främst är det nödvändigt att ta bort de negativa faktorer som hindrar den aktiva utvecklingen av hår.

Vi pratar om de som gör håret ohälsosamt och provocerar:

 • torr;
 • bräcklighet;
 • förlust;
 • mjäll, etc.

Om sådana faktorer inte elimineras är det ingen fråga om någon hårväxt. Om du till exempel har brutna ändar, bestäm då att klippa med het sax - de "löddar" skärpunkten, vilket gör att du kan undvika hårsektionen.

Dessutom, om du kämpar med frågan om hur man växer hår snabbt på en månad, försök helt eller delvis eliminera eller minimera användningen av olika värmeanordningar för styling:

Var uppmärksam. Låt håret torka naturligt. Efter att ha torkat håret, blottar du bara håret med en handduk och lindar locken i den. Så du kan undvika skador på deras struktur.

Sluta använda hårtorkar - låt ditt hår torka naturligt

Tänk på hur mycket hår som växer i en månad du höjer och hur ofta du färgar det eller perm. Eftersom sådana förfaranden också har en negativ inverkan på tillväxtaktiviteten.

Dessutom rekommenderar experter att minska användningen av kosmetika för styling:

Vid varmt, blåsigt eller kallt väder är det nödvändigt att bära hattar - de kommer att skydda hårbotten och hårsäckarna från negativa yttre påverkan.

Stimulera tillväxten

Det finns flera metoder hur man odlar hår i en månad. Alla är enkla och kommer inte kräva några ansträngningar från dig. Nedan finns två huvudsakliga sätt att aktivera curls tillväxt.

Rätt näring

Fråga hur mycket hår som växer på en månad, följ honom genast och fråga dig själv hur bra du äter.

För curls är huvudämnet protein.

För att säkerställa sitt konstanta och aktiva intag, var noga med att inkludera i din dagliga kost:

 • kötträtter;
 • mjölk och mejeriprodukter;
 • fisk;
 • nötter;
 • äggen.

Rätt näring - ett löfte av långt och vackert hår

Var uppmärksam. Fettsyror som omega-3, omega-6, omega-9 är också nödvändiga. Du kan få dem från linfrö och olivolja. Till exempel, använd detta eller annat smör som salladsdressing.

Eller, om du kan, drick en tesked varje dag. Var försiktig med linolja - det finns vissa kontraindikationer för användningen, vilket beskrivs i detalj i tematisk artikel på vår portal.

Förutom alla ovanstående behöver ditt hår följande vitaminer och spårämnen:

 • zink (finns i stora mängder i nötkött, choklad och pumpa frön);
 • Vitaminer A och E (närvarande i röda betor, morötter och kål).

Glöm inte att du behöver använda stora mängder vatten - du måste dricka minst en och en halv liter per dag, vilket garanterar hårets hårda fuktighet.

Korrekt vård

Hur många centimeter hår växer i en månad beror på kvaliteten på vården. Därför är det viktigt att välja rätt vårdprodukter. Till exempel, aldrig köpa shampoo bara för att din flickvän eller anställd berömde ett visst varumärke.

Välj ett schampo beroende på hårtypen

När allt kommer omkring är alla människor individuella och om någon kom upp med ett specifikt schampo betyder det inte att det passar alla. Så blev din flickas krullar tjocka och frodiga, och tvärtom kan de börja torka och falla ut.

Därför, när du väljer ett visst märke av schampo, är det nödvändigt att ta hänsyn till typen av hårbotten och hårtyp:

Var uppmärksam. För att undvika överdriven viktning av håret rekommenderas att man tar upp tvättmedel, som inte innehåller silikon eller parabener. Idealiska schampon baserade på ekologiska ingredienser.

De kommer att erbjuda kompletta näringskräm med vitaminer och en mängd mineraler.

Masker enligt populära recept

Alla representanter för den vackra hälften av mänskligheten, som åtminstone en gång undrade hur många centimeter håret växer på en månad, kom fram till att masker gjorda av naturliga ingredienser enligt populära recept inte kan göra.

Det här avsnittet innehåller detaljerade instruktioner om hur man förbereder en blandning med egna händer, vilket gör att du kan öka dina tillväxtprocesser. Anmärkningsvärt kommer slutpriset för ett sådant verktyg att vara mycket lägre än kostnaden för industriell kosmetika, och effektiviteten är åtminstone inte lägre.

Recept först. Öl och bröd

Denna mask aktiverar inte bara tillväxt utan ger dig också möjlighet att lösa sådana problem som:

På bilden: mörk öl och rågbröd. Utmärkt hårprodukt

För att göra det behöver du:

 • ta skorpan från rugbröd;
 • fina smula dem
 • fyll med gott, kvalitet nödvändigtvis mörk och ofiltrerad öl;
 • låt det brygga i ungefär en timme eller så;
 • lägg till en nypa senap;
 • gnugga blandningen i hårbotten;
 • Vik håret med cellofan och en tjock handduk eller en varm scarf;
 • 45 minuter senare, skölj med varmt vatten och tvätta sedan håret med ett lämpligt schampo för dig.

Det andra receptet. Baserat på naturlig jäst

Om du är allvarligt oroad över hur man odlar långt hår på en månad, använd följande recept:

 • ta en sked av torr jäst
 • tillsätt varmt vatten
 • Häll i en sked av naturlig flytande honung;
 • lägg till två små skedar senapspulver;
 • Applicera blandningen i håret, och efter femtio minuter skölj med varmt vatten och ditt vanliga schampo.

Torrjäst bidrar till att öka krulans tillväxt

Det tredje receptet. Senap baserad

De flesta kvinnor, tänker på hur mycket hår som växer per månad, feberishly använder olika kosmetika, av någon anledning, glömma ett så effektivt verktyg som senapspulver.

För att förbereda masken behöver du:

 • Ta ett glas kefir (helst hemlagad);
 • häll en sked stor senapspulver in i den;
 • lägg till två äggulor
 • slå blandningen väl;
 • gnugga i hårbotten;
 • tvätta av på en timme.

För masker behöver du bara använda torr senap.

Det fjärde receptet - olja

Till exempel rekommenderas att gnugga linolja i hårbotten, som är rik på vitaminer:

Oljan ska också fördelas över hela kretslängden och efter några timmar tvätta den med den schampo som är traditionell för dig.

Var uppmärksam. På samma sätt rekommenderas att använda burdockolja, eftersom det inte bara aktiverar hårväxten, men gör det också tjockare, frodigt, hjälper till att bli av med överdriven torr hud, samt besegra klåda och mjäll.

Användningen av olja rekommenderas emellertid inte för de företrädare för den vackra halvan av mänskligheten, vars hud och krull kännetecknas av hög fetthalt.

I slutet

Nu vet du vad och hur man ska göra med håret för att göra det längre. Naturligtvis kommer du knappast att kunna växa håret 10 cm i en månad, men det är ganska realistiskt att öka tillväxten väsentligt.

En extra och intressant video i den här artikeln hjälper dig att bättre förstå informationen som presenteras ovan.

Är det möjligt att växa hår i en dag på 10 cm hemma? Salonprocedurer, folkmetoder och effektiva recept för ökad tillväxt av strängar

Långa vackra lockar - drömmen om många kvinnor. Trots att mode för frisyr och frisyrer är bytbart, är långt hår alltid föremål för uppmärksamhet hos andra och stolthet hos deras ägare. Tyvärr är det inte alltid möjligt att odla långt hår. Detta påverkas av olika faktorer. Därför är frågan om hur man ökar hårväxten fortfarande relevant. Är det möjligt att växa hår på 1 dag med 10 cm? Låt oss räkna ut det.

Faktorer som påverkar hårväxten

Håret växer ut ur follikeln. Deras tillväxt sker i 3 perioder. Den aktiva perioden är från 2 till 5 år. Sedan finns det ett tillväxtstopp i ca 3 månader och håravfall från väskan. På plats växer ett nytt hår. Denna naturliga process är olika för varje person. Med ålder börjar strängar växa långsammare, oftare faller de ut. Tillväxthastigheten beror på mängden näringsämnen som tillförs folliklarna.

Olika faktorer kan påverka hårväxten:

 • genetisk predisposition;
 • ger kroppen tillräckligt med vitaminer och spårämnen;
 • livsstil;
 • hälsotillstånd
 • hårtyp och egenskaper hos deras vård;
 • nutrition;
 • påfrestningar och erfarenheter.

Ta reda på orsaken som orsakade långsam hårväxt, du kan välja de mest effektiva sätten att bekämpa detta problem.

Lär dig allt om egenskaper och tillämpning av Hypericum-olja för hår.

Alternativ och bilder av hårfärg i två färger ser på denna sida.

Varför är det svårt att odla strängar? eftersom:

 • de har inte tillräckligt med näringsämnen
 • de är bräckliga och bräckliga;
 • de har splittrade ändar;
 • de faller ut
 • De påverkas allvarligt av temperaturskillnader.

Salonprocedurer

Hur växer långt hår mycket snabbt? Huvuduppgiften för alla förfaranden som syftar till att öka tillväxten av trådarna är att ge hårsäckarna viktiga ämnen.

mesotherapy

Kärnan i metoden ligger i det faktum att en läkande komposition av aktiva ingredienser (aminosyror, vitaminer) injiceras av en specialist under hårbotten med injektionen, vilket accelererar tillväxten av krullar. Antalet ingredienser i en medicinsk cocktail för varje fall väljs individuellt. I genomsnitt är det nödvändigt att genomgå 8-10 procedurer, om det inte finns några allvarliga hårproblem.

arsonvalization

Med hjälp av darsonval appliceras en svag elektrisk impuls på hårbotten med ett speciellt munstycke. Tack vare honom är blodcirkulationen aktiverad. Tekniken är väl lämpad för hårhåriga ägare. Darsonval hjälper till att torka huden.

Läkningsampuller

Tack vare denna inflytande kan håret växa mycket snabbt. Ampuller innehåller en hög koncentration av biologiskt aktiva komponenter. De bidrar till att stärka metaboliska processer i folliklarna, vilket ger hår med allt som behövs för tillväxt. Du måste slutföra en lägsta kurs på 2-3 månader för att uppnå ett positivt resultat. Vilka flaskor som bäst används ska bestämmas av en specialist.

Laserkam

Med den här enheten, som används i stugan, kan du stärka strängarna och påskynda tillväxten. Lasern verkar på huden, förbättrar blodflödet genom att stimulera folliklarna.

Kosmetiska schampon och serum

För att göra krökningens tillväxt snabbare används speciella kosmetika (schampon, masker, tonics, lotions).

Det mest kända varumärket av schampo för tillväxt av krullar:

 • Alerana;
 • Schwarzkopf Professional;
 • Revita;
 • Bonacure;
 • Phytosolba;
 • Keranova;
 • La Biosthetique.

I kombination med schampon är det användbart att använda hårmaskor av dessa märken.

Med långsam hårväxt är det bra att applicera toner och lotioner som inte kräver sköljning. Deras komponenter med låg molekylär struktur tränger djupt in i lampans struktur, påverkar hårbotten starkt, hindrar strängarna från att falla ut och hjälper också till att bli av med mjäll och irritation. Traditionellt bör behandling med sådana medel vara ca 3 månader. För att förbättra deras åtgärd parallellt, gör hårbotten peeling innan du applicerar tonic eller lotion.

Det mest effektiva serumet:

 • Schwarzkopf;
 • DNS med burdock och ricinolja;
 • Vitex med kashmirproteiner, biotin och koffein;
 • Stevolamin med hyaluronsyra och växtekstrakter.

Växande lockar hemma

Hur man snabbt växer hår hemma? För att uppnå en lyxig längd på krullarna, besök inte nödvändigtvis salongen. Detta kan ske självständigt.

Hårbottenmassage

Detta är ett bra sätt att stimulera vilande lökar och göra håret växa. Under massagen ökar blodcirkulationen, eftersom det är med blod att de flesta näringsämnena kommer till håret. Massagetiden tar 5-7 minuter. Hårbotten bör masseras försiktigt för att inte skada hårrötterna. Det är också användbart att göra det under schamponering.

Rätt näring

Ofta växer strängar dåligt på grund av brist på intag av vitaminer och mineraler med näring. Därför är det viktigt att göra en korrigering av din kost för att håret ska växa snabbare.

Menyn ska innehålla:

 • havsfisk och skaldjur;
 • magert kött och lever
 • spannmål;
 • kli bran;
 • pumpa frön;
 • mandlar;
 • grönsaker;
 • olivolja;
 • gelé;
 • honung;
 • gelé och marmelad.

Vitaminkomplex och kosttillskott

När självväxande hår bör innehålla intag av vitaminkomplex och kosttillskott. Du bör först rådfråga en specialist för att välja lämpliga medel.

Hårtillväxten kräver B-vitaminer. När de är bristfälliga börjar strängarna falla ut och växa dåligt. Pyridoxin (vitamin B6), som hjälper till att stimulera hårsäckar, är särskilt viktigt. Vitaminerna A, C, E förstärker immunsystemet, ökar blodcirkulationen i huden.

Den farmaceutiska marknaden erbjuder en mängd olika multivitaminer som främjar hårväxten. Förutom vitaminer innefattar de järn, zink, kisel, molybden och andra spårämnen.

De mest populära vitaminberedningarna:

Från tid till annan är det möjligt att tillsätta vitaminerna A och E till hårmaskorna i form av oljelösningar. Från kosttillskott fördelaktigt bryggerjäst, fiskolja.

Folkmetoder och recept

För att stimulera tillväxt, masker, avkok, växtbaserade extrakt är effektiva som hemmetoder.

Effektiva och användbara masker

Som komponenter som kan aktivera glödlamporna och öka blodflödet, används ofta senap, peppar tinktur, lök, ricinolja och burdockolja. Här är några effektiva maskuppskrifter.

Lär dig om vitamin Calcium D3 Nycomed för skönhetshår.

Nyanser av långsiktig styling för kort hår beskrivs i den här artikeln.

På http://jvolosy.com/uhod/articles/sredstva-dlya-rosta.html läs recepten av effektiva folkmedicin för hårtillväxt.

Senap för oljigt hår

Blanda 2 äggulor med ½ kopp kefir, 2 skedar ricinolja och 1 sked senapspulver. Massage massan i hårets rötter och låt i 1 timme, värma huvudet. Regelbunden användning av masken 1 gång om 7 dagar. Kurs 1 månad. Det är nödvändigt att använda försiktighetsmaskar med senap för känslig hud, liksom för hår som är benägna att torka.

Jästmaske

För att påskynda tillväxten av lockar hjälper masken av jäst. Lös upp dem till konsistensen av gräddfil och applicera på huvudet. Efter en halvtimma, tvätta av. Förfarandet måste utföras tre gånger i veckan under månaden.

Näringsblandning

Förbered färsk juice från 1 lök. Späd det 1: 1 med ricinolja. Gnid i hårbotten och lämna i 25-30 minuter. För att snabbt uppnå önskad effekt rekommenderas att du gör en mask 2-3 gånger i veckan.

Vitamin för torra typer av strängar

1 sked stor sesamolja blandad med en sked av hackad ingefära. Gnid försiktigt blandningen i huden. Tvätta håret efter en halvtimme. Om håret är benäget för överdriven fett, är det bättre att överge användningen av en sådan mask.

Växtbaserade buljonger

För att påskynda tillväxten av strängar är det användbart att skölja det med örttekok och infusioner efter varje tvättning av huvudet.

Växter som främjar accelererad hårväxt:

Du kan använda en blandning av örter för matlagningsbuljong. För 1 liter vatten brukar ta 2-3 matskedar av råvaror.

Funktioner skötselkrullar

För att håret ska växa snabbare är det nödvändigt att försäkra sig om att hon sköter sin omsorg:

 • Du måste noggrant kamma trådarna så att du inte skadar rötterna. Kamma inte vått hår - de är mycket bräckliga och spröda.
 • Tvätta håret med varmt vatten efter behov.
 • Gnugga inte huden mycket intensivt under tvätt.
 • Torrt hår bättre naturligt sätt. Hårtork kan användas högst 3 gånger i månaden.
 • Det är nödvändigt att skydda strängar mot temperatur extremiteter. Under den kalla eller starka solen måste du bära en hatt.
 • Under perioden av växande strängar kan du inte färga håret och göra permen. Det saktar tillväxten.
 • För att förhindra ändarna från splittring är det önskvärt att skära dem från tid till annan.

Användbara tips för ökad hårväxt i följande video:

Gilla den här artikeln? Prenumerera på uppdateringar via RSS, eller håll dig uppdaterad till Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter eller Google Plus.

Prenumerera på uppdateringar via e-post:

Berätta för dina vänner!

17 KOMMENTARER

klass de är väldigt långa

Jag försökte och de är nu 5 cm från mig. Jag växte upp Jag tog allt
den här månaden

Vilka råd gjorde du?)

Burrowed babeniya med förlängningar tunna hår.

En annan stor mask är. Castorolja + burdockolja + tinktur av capsicum. I lika stora delar att blanda med balsam. Applicera på rötterna i 1 timme under påsen och handduken.

Hjälp klippa det fruktansvärt kaskad och dessutom kortfattat. Och nu hur man går

Jag vet en annan hårvårdspets. om du tvättar ditt huvud med varmt (inte varmt) vatten, då åtminstone i slutet, tvätta håret kallt, för varmt vatten aktiverar talgkörtlarna i hårbotten och när du är kallt, öppnar de mindre eller inte alls. Jag hoppas jag hjälpte dig med något)))

Flickans långa hår ser alltid ut som en attraktiv. Men det finns ett behov av att förkorta dem. Men växa sedan... Ämnet är viktigt och viktigt. Här är det nödvändigt att göra ansträngning och noggrannhet. Men resultatet är värt det. http://faq-ru.ru/kak-bystro-otrastit-volosy.php

Jag vet inte säkert, men de säger att om du tar vitaminer B1 B6 B12 i ampuller, kan du göra en mask för hår. Spola det är inte nödvändigt.
Detta kan komma bra rubel 106-157. Bör inte längre

Tack råd mycket hjälp. Inom två månader, hårindustrin på 28 cm.

Alinka du kan foto mig att kasta bort sitt hår. I en personlig https://vk.com/id422089451 här är länken. Tack på förhand

Vilka råd gjorde du?)

Användbar artikel, var noga med att notera))
När jag tvättar mitt huvud med kallt vatten (35-35 grader) blir håret fet och hårt ♀️, och i varmt (38-39 grader) hår är mjukt.
Hur kan det förklaras?
Jag använder schampo, balsam, balsam, serum och olja.
Tack för din hjälp och förståelse.

Förskräckligt hatar jag all min mamma mycket kort skuren

Hur man växer lång och tjockt hår snabbare, avslöjar alla hemligheter

Vackra långa lockar - drömmen om vilken kvinna som helst som vill se attraktiv, elegant och feminin. Män skänker de långhåriga skönheterna med lyxigt hår, för det är ett tecken på utmärkt ärftlighet, god hälsa. Hur man odlar långt hår hemma på egen hand och vad som ska användas för detta kommer att diskuteras i den här artikeln.

Faktorer som påverkar hårväxten

På huvudet växer varje hår 4-10 år. Detta är en individuell indikator, beroende på hormonell bakgrund och mänsklig ärftlighet. På en vecka förlängs krullarna med 2,5 mm, på en månad, med ca 10-15 mm. Att öka längden och påskynda tillväxten kommer att hjälpa rätt produkter och medel för att öka tillväxten.

Skäl för att sakta tillväxten

Vill du växa långt och tjockt hår? Ändra dina vanor:

 • du kan inte snack snabbmat (hamburgare, shawarma, smörgåsar och annan skräpmat);
 • Det är önskvärt att utesluta stekt, kryddig mat, kolsyrade drycker.
 • ge upp tobak, alkohol och andra skadliga vanor.

En viktig punkt! Trim tipsen till längden av friska krullar var 2-3 månader. Skadade, försummade områden av hår sakta ner tillväxten.

Vad påverkar den positiva dynamiken

Produkter. Du bör föredra denna mat:

 • grönsaks-, fruktsallader (blandningsredienser är förbjudna);
 • grönt;
 • Produkter som innehåller kalcium, kalium, zink, magnesium, jod, krom, betakaroten;
 • öljäst;
 • vitaminkomplex.

Läs mer om hårväxtprodukter på vår hemsida.

livsstil:

 • Hårets tillstånd och tillväxt påverkas av tarmhälsan. Tillbringa flera gånger rengöring av toxiner och andra skadliga ämnen.
 • Växande lockar stör användningen av en hårtork, curling, olika strykjärn, elektriska apparater som har en termisk effekt på håret. Det är tillåtet att använda dem, men sällan, tidigare skydda krullarna med speciell kosmetika;
 • stylister med kosmetologer rekommenderar inte att färga håret ofta. När grå hår visas, använd färg som inte innehåller väteperoxid. Applicera styling curls sällan;
 • Det är svårt att odla långt och tjockt hår för kvinnor som ständigt upplever stress, överarbete. Det är viktigt att helt eliminera från dina livssituationer som framkallar ett dåligt humör.

Tips för att odla långt hår

Här är några grundläggande tips för dem som vill ha ett lyxigt långt hår. Hur man odlar långt hår hemma, och vad betyder det för detta måste användas?

 1. Trim de krökta ändarna av locken uteslutande med varma saxar. De löddar ändarna, håret kommer att sluta.
 2. Förbättra blodcirkulationen. Detta hjälper till att kamma hår (bara torrt) med en mjuk massageborste (varaktigheten för varje borste är bara sex månader, då måste den ändras). Trichologists rekommenderar att kamma två gånger på morgonen, samma före sänggåendet.
 3. Tvätta ditt hår endast med varmt vatten.
 4. Du måste använda ett schampo som passar din hårtyp. Efter det, skölja locken med en balsam, balsam. Skölj sedan med en infusion av örter som orsakar tillväxt av krullar: kardborre, nässla, kamille, aloe, citronmelé eller maskros. Läs mer om örter för hårväxt och förstärkning på vår hemsida.

Användbara verktyg

massage

Denna procedur syftar till att stimulera blodkärlen, särskilt blodcirkulationen av hårsäckarna. Detta verktyg stärker rötterna, förhindrar förlust och accelererar tillväxten. Vi rekommenderar att du läser mer om hårbottenmassage för hårväxt, dess typer och tekniker för utförande på vår hemsida.

Massage exekveringsregler:

 • Det rekommenderas att massera huvudet med fingertoppar, vilket gör mjuka, smidiga rörelser. Flytta från pannan till templen, flytta till occipital regionen. Det är lämpligt att använda ricinus eller burdockolja. Det har en positiv effekt på hårrötterna;
 • Det är användbart att göra lätt tappning med penslar, cirkulära rörelser, dra av huden genom att dra krullar och sträcka den;
 • tillgripa massage varje dag. Helst, mer än en gång om dagen.

masker

Korrekt utvalda kosmetika kan uppnå en positiv tillväxtdynamik hos strängarna. Både hem- och varumärkes kosmetika fungerar bra. Båda produkterna kan användas växelvis.

Vad ska man göra hemlagade masker? Accelerera tillväxten av lockar sådana kombinationer av produkter:

 • lök, honung, citronsaft;
 • öl, rågbröd;
 • frukt, mejeriprodukter;
 • havregryn, mjölk;
 • majonnäs;
 • öl, äggvita;
 • jäst, vatten, honung;
 • senaps (senapspulver), kefir, äggulor;
 • peppar tinktur, kefir;
 • kanel.

Regler för val av professionell kosmetika: du måste använda välkända varumärkesmedel. Observera att inte alla kosmetika kan appliceras på hårbotten. Felaktig användning leder till blockering av epidermis porer och långsammare tillväxt.

Det är viktigt! Läs noggrant tillverkarens rekommendationer för vård.

Professionella förfaranden

Med hjälp av speciella medicinska procedurer kan du öka tillväxten till 1,5-2 cm per månad. För detta bör du använda följande tekniker:

 • genomföra 10 kurer av mesoterapi: när en läkare skickar en speciell preparat med aminosyror, vitaminer, stimulerar tillväxten av krullningar under hårbotten;
 • drick specialflaskor fyllda med biologiskt aktiva substanser, näringsämnen. De är utvalda med en erfaren specialist;
 • köpa en laser kam som förbättrar blodmikrocirkulationen i hårbotten, stimulerar aktivt hårrödorna. Det är tillåtet att använda det flera gånger i veckan.
 • förvärva en darsonval kam, stärka lockar, stimulera deras tillväxt.

Växthuseffekten

Först och främst är detta verktyg utformat för att stärka rötterna, men på grund av att processen förbättrar blodcirkulationen stimuleras också tillväxten av strängar. De som använde den här metoden på sig, noterar accelerationsdynamiken till två centimeter per månad.

Hur ansöker du?

 1. Kosmetisk olja eller ett komplex av dem appliceras på hela ytan av hårbotten (på huden och locken).
 2. I denna form staplas strängarna så att de enkelt kan sättas på en hatt av polyeten.
 3. Bär ett lock. I avsaknad av det kan du använda det vanliga paketet eller häftfilmen. Det viktigaste är att krullarna är helt säkert dolda bakom polyeten. Det skapar ett "växthus".
 4. Den gamla tiden är upp till 8 timmar. Det är bekvämt att lämna för natten.
 5. Efter applicering av huvudet tvättas inte.
 6. Det är nödvändigt att göra proceduren ofta.

Gynnsamma effekter:

 • ökar flödet av blod och näringsämnen till hårsäckarna;
 • intensiv hydrering
 • utsöndring av skadliga ämnen.

En annan egenskap hos metoden är produktion av talg (naturligt försvar). Det är bra för torrt hår och för fet hår - försvårar problemet.

Vård tips

Efter att ha blivit vackra långa lockar måste du ta hand om dem regelbundet för att behålla ett attraktivt utseende. Tillvägagångssättet i denna fråga är viktigt i en komplex.

Extern vård

funktioner:

 • Använd träkammer, eftersom metall, plastanaloger skadar strängar;
 • droppa, ibland, på en kam kam favorit aromatiska oljor som stärker hårets hälsa, påskyndar tillväxten,
 • Minimera användningen av termometrar som dödar curls naturliga skönhet. För att håret ska bli snyggt, snyggt, är det bättre att använda curlers eller papilloter för styling ändamål;
 • en gång på tre dagar tvätta huvudet med varmt vatten med speciellt utvalt schampo, balsam, mask, serum, balsam, oljor, örtinfusioner som ger den nödvändiga näring till krullarna;
 • använd hårnålar med elastiska band, förvirrande strängar, förstöra deras struktur, det är omöjligt. Köp tillbehör från naturliga tyger och metaller;
 • gå och lägg dig, när du tvättar håret från applicerad kosmetika
 • fläta flätan på natten för att minska antalet skadade hår.

Observera, under den kalla årstiden, var noga med att bära en hatt. Hårbotten bör alltid vara varm. Hypotermi påverkar hårfolliklarna negativt och tillväxten saktar ner.

Intern vård

funktioner:

 • ät bra - fraktionerad, ofta, exceptionellt hälsosam mat (stuvad, ångad eller kokad);
 • Dessutom ta de bästa vitaminkomplexen som stimulerar hårväxten.
 • Undvik stressiga situationer och dåliga vanor, detta kan förändra strukturen i strängarna. Som ett resultat, krölsligheten hos krullen, förlusten;
 • Titta på din hälsa, få tillräckligt med sömn. Den otillräckliga utvecklingen och funktionen hos de inre organen, särskilt mag-tarmkanalen, påverkar trots allt håret, och de kan börja falla ut.

För att få långt och tjockt hår, ta tid. För att påskynda processen hjälper de ovanstående reglerna. Kom ihåg att hälsan (och därmed tillväxten) strängar beror på det interna och yttre tillståndet. Det mest effektiva sättet är att använda salongprocedurer och tillämpa speciella medicinska produkter. Men sådana medel är inte billiga.

Accelerera hårväxten kan vara mer tillgängliga tekniker. För att göra detta, se till att du får alla vitaminer och spårämnen, använd högkvalitativa varumärken och hemlagad kosmetika, led en hälsosam livsstil och glöm inte att skära tipsen med intervaller om 2-3 månader.

Ta reda på mer information om hårväxt och metoder för stimulering tack vare artiklarna:

Användbara videoklipp

Hur man odlar långt och tjockt hår.

Hur man växer tjockare hår och sluta håravfall.

Rapunzel orsakade? 8 sätt att odla långt hår

I genomsnitt växer ett månadshår med 1-2 centimeter. Hur kan man påskynda processen två eller till och med tre gånger?

mat

Huvudbyggnaden och tillväxtacceleratorn för hårceller är protein. Lägg till ägg, fisk, mejeriprodukter och köttprodukter till din dagliga kost. Luta på omega-3 fettsyror, 6 och 9. Deras mest tillgängliga källa är olivolja och linolja. Fyll på dem med gröna sallader eller stäng dina ögon och drick en sked en dag. Prova "tillväxtaktivatorer" - vitaminer A och E. Till exempel morötter, kål och betor. Bra nyheter: vårt hår är passion som zink, och förutom pumpa frön och nötkött är det en anständig mängd i choklad. En solid ursäkt för dina favorit sötsaker. Det är väldigt viktigt, enligt tradition, att dricka rätt mängd vätska - minst 1,5 liter. Den mest otåliga kan lägga till kost och apotek mineral komplex för hårväxt.

Vårdprodukter

Köp inte schampo efter endast en väns rekommendationer som skriker med glädje, skakar en stark flätad och en förtjust flaska framför dig. Hon - Wow-effekt, och du kan ha en annan huvudvärk. Fortsätt alltid från huvudets hudtyp. Goda jobb talgkörtlar hindrar inte utvecklingen av glödlamporna. För att inte täta håret, ge företräde till schampon utan silikon och parabener i kompositionen, faktiskt ekologisk produktion. Luftkonditioneringsapparater, balsam och masker förhindrar skador och brott på strängarna, och oljor stärker dem längs hela längden. En gång var 4-6 månader kan du använda speciella schampon eller kapslar för hårväxt. Och som en bonus, köp en professionell tonic eller serum.

Legendary Home Mask

Hur man snabbt växer hår utan att gå utanför lägenheten? Den mest kända hemmagjorda masken för att påskynda tillväxten är "stinging" senapsolja, vilket ökar blodcirkulationen. Ta 2 matskedar senaps, 1 äggula, en tesked honung, sätt 2-3 msk olivolja och lite varmt vatten, blanda allt i en homogen gröt. Applicera masken endast i hårbotten, bära ett duschlock på toppen och värm med en handduk. Håll 15-30 minuter, vem har tillräckligt med tålamod, skölj och låt torka utan hårtork. Förfarandet fungerar med regelbunden användning! Det är bäst att applicera inte mindre populära oljemaskor på ett vattenbad vid sänggåendet hela natten, och omsluta håret med klädesfilm. Effekten kommer att bli synlig om du upprepar proceduren ett par gånger i veckan.

frisyr

Trima ändarna av håret minst var tredje månad för att hålla dem friska. Förhandsgranska med månskalendern. På jordens avtagande satellit kommer krökorna att växa mycket långsamt. Alltid klippa på den växande månen (3: e och 4: e dagarna är särskilt effektiva), som kontrollerar inte bara ebb och flöde av världens hav, utan också allt som växer på jorden, inklusive vårt hår. Du kommer att se noggranna frågor i sociala nätverk: "Hur växer du hår som i ditt foto?" Kommer inte att hålla dig väntar.

salon

För att förbättra hårets tillstånd och öka deras tillväxt, erbjuder skönhetssalonger alla slags tekniker. Från stärkande löv med kelp- och shiitake-svamp i kombination med växtbaserad massage, vilket förbättrar mikrocirkulationen, till en ganska smärtsam men den mest effektiva mesotherapy-injektionen i hårbotten baserat på en individuellt utvald cocktail av vitaminer och mineraler. Med deras hjälp minskar håravfallet och slutar och hårväxten börjar. Förfarandet har en signifikant lista över kontraindikationer, var noga med att konsultera innan du börjar på allvarlig. I salonens arsenal finns det också en "chock" darsonval (stimulering av glödlamporna med ljusströmmar), termiska bastur (förebyggande av håravfall), kreatinåterställning, hår ozonbehandling (behandling med ozon) och olika spabehandlingar.

mjäll

Ibland kan det rätta svaret på frågan "hur man odlar långt hår" förhindrar mjäll.

massage

Regelbunden huvudmassage är ett mildt sätt att växa hår och samtidigt bli av med det allmänna stressläget i kroppen. Den klassiska "antidepressiva": hundra (som i ryska epics) sveper med en naturlig fiberborste dagligen. 50 av dem - böja sina huvuden framåt, de andra 50 - av vana. Som ett alternativ drar du lite eller dra dig lite åt gången under dagen. Tja huvudmassage på avdelningarna. Börja med mitten, gnugga och sträcka huden längs linjen. Efter en minut - i en centimeter från föregående, och så vidare genom huvudområdet, växlar du höger och vänster sida. Det trevligaste sättet är massage med lätta cirkulära rörelser i fingrarna, från punkter bakom öronen och nacken i en uppåtriktad riktning. Särskilt om du är i sänggåendet, fråga din partner om honom. Få människor vet att med ålders kollagen i håret stagnerar - för att "röra upp" det, försök att "knäda hårbotten" varje dag, med andra ord - med ansträngning att flytta hårbotten fram och tillbaka och klämma huvudet med dina tempel.

Combs

Hemligheten hos "Rapunzel combs": Håret ska noggrant kamma 1-2 gånger på morgonen och samma mängd på natten, vilket stimulerar operationen av kapillärer. Det är tillrådligt att välja borstar med naturliga borstar. Med undantag för lockigt hår, där det kan vara fast sammanflätat. Krokigt hår är perfekt kammar. För att stimulera tillväxten kan du välja en massagekam med runda bulgar på spetsarna på borsten. Kom ihåg att varje kam har en hållbarhet, som vanligtvis anges på förpackningen. För naturligt, till exempel optimalt - 6 månader.

Hurst Shkulev Publishing

Moskva, st. Shabolovka, hus 31b, 6: e ingången (ingång från hästbanan)

Hur accelererar hårtillväxten eller Rapunzel Rapid Effect

Kort hårklipp är bekväm och modern. Långt hår - elegant, stilfullt, modernt. Men vad ska man göra med "mellanliggande alternativet", vilket fortfarande är omöjligt att montera i en elegant frisyr och det är redan svårt att passa med två slag i en kam? Det är fortfarande att försvara dig med alla tillgängliga recept för att snabbt växa hår - och börja "accelerera". Tro det är omöjligt? Du är felaktig!

Enkla "sanningar" för ökad hårväxt

Vad är användningen av långa krullar om de ser tråkiga, trötta och bitchiga? Förmodligen var det här problemet som ledde henne att gå till frisören och göra en hårklippning. Det är uppenbart att det är mycket lättare att ta hand om en kort kaskad eller en kvadrat än en sneda till midjan. Men om vi igen börjar växa lockar, bör deras hälsa och styrka uppmärksammas i första hand.

Det är därför det är värt att lösa problemet på ett komplicerat sätt:

 • stärka glödlamporna;
 • orsaka inte mjäll (eller bli av med det)
 • gör strängar tjocka och glänsande;
 • skydda tips från delaminering.

Mat - allt "huvud"

Vi kommer endast att få vackra låser om hårfolliklarna lyser med hälsa, om de har tillräckligt med näringsämnen. Först och främst handlar det om vitaminer - det är nödvändigt att fylla underskottet av B12 och B1, såväl som PP.

De finns i stora mängder i nötter, olika rotgrönsaker, kål, baljväxter, mejeriprodukter, lever, paprika, säsongens gröna. Plus - För att dessutom berika kroppen med nikotinsyra (vitamin PP), bör du lägga till tillräckligt med kött (särskilt kyckling), ägg, majs (eller mjöl från det), äggplanter, zucchini, te (rosehip, mint eller hallonblad) till menyn. ).

Det hjälper till att balansera havtornets vitaminkomposition - lite färsk juice i morgondrinken ger en ton inte bara hår, men också till hela kroppen. I allmänhet vill vi ha långa, välskötta lockar - tänk på rätt näring.

Massage hemma för folliklarnas "kraft"

Det andra ögonblicket. Vitaminer och mineraler levereras "till adressen" med hjälp av blod - genom stora kärl och små kapillärer som genomtränger alla våra organ, inklusive hårbotten. Ju mer aktiv blodförrådet går, desto mer nödvändiga ämnen får folliklarna och ju snabbare håret växer.

Massage kan påverka en så viktig process. Självklart kommer en professionells arbete i den meningen att bli effektivare, men det är också ganska möjligt att öka blodflödet till hårbotten på egen hand. Huvudet ska masseras med fingertopparna, som växlar mellan mjuka och elastiska cirkulära rörelser med liten vibration. Du måste börja från hårlinjen på pannan och templen och flytta till kronan. Det är nödvändigt att utföra ett sådant förfarande så ofta som möjligt - helst flera gånger om dagen i minst 5-10 minuter.

Förresten är självmassage i huvudet väldigt användbart i princip, det tjänar som ett utmärkt migränprevention, lindrar stress och trötthet.

Det faktum att det är nödvändigt att hålla kammen genom håret 100 gånger, många har hört - i verkligheten är det nödvändigt att inte bara kombinera trådarna utan också att "stryka" huden. I detta syfte rekommenderar trichologer att man använder en träkam med rundade tänder eller en liknande borste. Detta kommer att stimulera blodtillförseln till hårbotten, men kommer inte att skada den.

Hemlighet med en mystisk touch! Vill du återställa kröklängden på kortast möjliga tid efter frisyren - besök frisören endast under den första halvan av månmånaden tills den tunna gyllene segeln i himlen blir en fullgul cirkel. Men detta råd är universellt - man tror att viktiga saker bör startas på en stigande måne.

Hur man snabbt växer hår med vitaminer?

Om hårsäckarna behöver vitaminer, kan de "matas" inte bara genom blod utan också externt. Det finns två sätt:

Oljebaserad vitaminmask

Vi behöver vitaminer (spektrum B, PP, lite A och C kommer inte att skada) och en grundläggande grund. I denna kapacitet kan det vara olja, till exempel olivolja. Det mest användbara för hårets huvud är burdockolja, det i sig läker perfekt krullar, ger dem pomp och volym.

Värm några matskedar av basen i ett vattenbad, tillsätt några droppar vitaminer och (för att höja effekten) några få droppar eteriska oljor. Med långsam hårväxt är det bäst att ta ylang-ylang, enbär, gran, kanel eller kryddnejlika (men bara en sak!). Den resulterande kompositionen appliceras på strängarna, gnuggar in i huden med mjuka massage rörelser, sätt på en plastlock och linda huvudet med en handduk. Håll masken i en halvtimme och tvätta sedan på vanligt sätt.

Mask med ätbara produkter

Beslutade att göra med naturliga ingredienser? Då väljer vi en av de produkter som är rika på viktiga vitaminer och gör en terapeutisk komposition baserad på den.

Mejeriprodukter, grönsakspuréer eller juice

Det är uppenbart att ost eller aubergine i huvudet gnuggar problematiskt. Men du kan använda kefir, vassle, ägg, avkok av örter, havtornsjuice, potatismos eller grönsaker.

Principen är alltid densamma: vi tar den önskade produkten (om nödvändigt sluter vi den till en pastaform), gnider den i hårbotten och håller den under polyeten i 20-40 minuter, varefter vi tvättar det bra.

Det är jättebra om det här gången ett nätdekokning väntar på sin tur i termosen - det ska spädas med vatten (koncentrationen är inte så viktig) och sköljde håret, vilket ger dem pomp och hälsosam glöd.

Ibland är det värt att förbättra effekten med hjälp av speciella biostimulanser. Honung kan användas i denna kapacitet. Det finns flera bevisade recept:

 • lägg till honungskamomilldekoket (på en dessertsked - ett halvt glas);
 • pressa saften från en strimlad lök och blanda den med 3-4 matskedar honung;
 • tillsätt några droppar propolis från läkemedels extraktet till honungen, en rå kycklingblomma och ett par mummipiller krossas till damm - det hjälper också till med mjäll.

Grönsaksgåvor + bas

Du kan förlita dig på en kombination av växtbaserade ingredienser: Gör några kalendula löv, näsblad, kamilleblommor, lägg till ett par droppar jojobaolja (alternativt lin, kokosnöt, havtorn eller ricinolja), lägg en matsked honung. Appliceringsprincipen är alltid densamma: Applicera, kamma från rötterna, håll i en halvtimme och tvätta av kompositionen med varmt vatten med något vanligt schampo.

Castorolja är lämplig för ett annat ändamål. Eftersom de växande krökarna fortfarande ska delas, bör deras ändar före sänggåendet smörjas med en användbar produkt - detta kommer att bidra till att "växa" ett verkligt lyxigt hårhår. Det är sant att på morgonen måste du tvätta huvudet, annars kan det märkbart "bli fet" under natten.

Topp 4 "icke-allergiska" masker för att odla långt hår

"Skölj" med vassla

Anmärkningsvärt, när problem med hårväxten hjälper vassle. Mejeriprodukter ger en utmärkt stimulans till hårsäckar - masker baserade på kefir eller gräddfil kan göras åtminstone varje dag, eftersom de vanligtvis inte orsakar allergier. Men serumet ska användas i en annan kvalitet.

Efter att ha lagat hemlagad keso liter eller två oförståelig lerig vätska, som du inte vill äta, men ledsen att hälla? Använd det för att skölja håret efter tvätt. Det är möjligt att utföra en sådan manipulation med rent serum, men detta är inte särskilt ekonomiskt. Det är bättre att hålla drycken i kylskåpet, varje dag lägger man ett glas i vattnet för att "tvätta" huvudet. Endast före detta måste det filtreras genom en trasa eller flera lager av gasbindning så att ostmassa inte läcker ut.

Mask med konjak och ägg

Ett annat bra verktyg är brandy. Självklart är det inte synd att ta honom inuti, men en speciell mask kommer att gynna håret, för vilket (i förhållande 1: 1: 1) ta en piskad äggula, brandy och all samma honung. Den traditionella algoritmen blandas i form av värme, påförd strängarna, masserade hårbotten och hålls under polyeten i en halvtimme. Det är värt att göra en mask ett par gånger i veckan.

Som ett alternativ - kan ägget ersättas med en liknande mängd havssalt.

Aloesaft, ingefära och citron

För att stimulera hårväxten brukar de använda aloejuice och kerliknande vatten (det är också utmärkt för att förebygga pedikulos), nypressad citron och avkok av ekbark, ingefärarot eller lökpuré.

Sistnämnda "smackar", så du bör lägga till eterisk olja för att skölja vatten - säg rosmarin eller geranium.

Leirens mask, som säljs i ett apotek, är en utmärkt katalysator för metaboliska processer. Den färdiga torra blandningen späds ut med varmt vatten till läckra grädde och appliceras sedan på hårbotten. Det är inte nödvändigt att kamma det noggrant, det är mycket viktigare än att tvätta det ordentligt.

Och som en "sista sköljning" kan du använda öl. Uttrycket "växa med språng" i detta fall kommer att vara lämpligt - håret kommer definitivt att smaka som det.

Senap-peppar "artilleri" i kampen för snabba resultat

Vi får en förbränning av fingrarna - och de blir omedelbart röda. Detta innebär att blodet rusar till ytan av huden, kroppens försvar aktiveras, som försöker kompensera för skadan på kroppen. Alla lokala metaboliska processer aktiveras följaktligen, blodcirkulationen stimuleras.

Effekten av alla slags uppvärmning och smärtstillande salvor baseras på denna princip. På grund av lokal irritation avleder de vår uppmärksamhet från huvudkällan till problemet. Plus - gör sin egen immunitet mot arbete för ägaren av det goda. Det är helt naturligt att en sådan reaktion också kan användas för att kraftigt "dra" hår i längd.

Och här kommer vi till ett mycket kontroversiellt recept - masker baserade på skaldprodukter, såsom senap eller cayennepeppar. Verktyget är verkligen effektivt, om inte en (mer exakt - så många som tre) men!

 • Kom ihåg hur länge du lägger senapplastor med förkylning? Och hur snabbt slogs de av, klagade på brinnande och vild klåda? Om något som detta hände i livet minst en gång, är några irriterande masker kontraindicerade till dig IN PRINCIP - en gång för alla!
 • Är du allergisk känslig för eventuella yttre stimuli? Då är den här metoden definitivt inte för dig. Även om relationer med senap och peppar har utvecklats (på kulinarisk nivå) kan oväntade överskott ske när som helst. Allergens tenderar att ackumuleras, så att en flyktig "scratch" som inte var för störd på en gång kan förvandlas till anafylaktisk chock när som helst.
 • Ingen allergi, peppar och senap konsumeras dagligen - med nöje och utan konsekvenser. Underbart! Men försiktighet gör inte ont. Innan du smeder huvudet med en kärnblandning, utföra ett test (liknande det som utförts före första färgningen). Ta lite av den färdiga föreningen och gnugga den i huden på armbågens insida.

Om på kvällen kan du inte hitta experimentens plats kan du använda en mask. Det var irritation, klåda, smärta eller inflammation - vi dricker antihistaminer och glömmer bort en sådan aggressiv behandlingsmetod för alltid.

Men antar det bästa alternativet - allt gick perfekt. Hur man gör sådana masker, hur ofta och hur mycket tid att behålla dem?

Två recept av "kraftiga" blandningar

 • Ta torra senap (två teskedar) och blanda med kefir (två matskedar). Hår vi fuktar med vatten, och sedan gnuggar vi den mottagna strukturen.
 • Cayennepeppar används bäst i form av en alkoholtinktur - inte så farlig. Blanda denna "termonukleära" ingrediens med en sked av torr henna, tillsätt lite vatten (eller kefir) - för att göra en blandning som ser ut som gräddfil. Du kan hålla masken upp till två timmar - om hälsan tillåter det.

Varning! Om något obehag uppstår, tvätta omedelbart av kompositionen med mycket rinnande vatten!

Läkemedel - ordinerad av en läkare

Det finns inte bara folk, utan också proprietära verktyg som kan hjälpa till. De säljs i apotek, men intervallet är så bra att det är bättre att förstå alla dessa geler, piller och kapslar under ledning av en tricholog.

Bland de allmänna rekommendationerna - råd att inte spara på schampon, balsam och andra vårdprodukter. Det är bäst att föredra varumärken som är kända och beprövade, vilka är populära i världen. Någon föredrar den schweiziska "hårkosmetik", någon tysk. Det viktigaste är att det passar dig - inte överdriven huden, bli inte orsaken till klåda eller överdriven fetthet i huvudet.

I vilket fall som helst kommer effekten att märkas om du bryr dig om ditt hår inte ibland - men regelbundet!

Hur man snabbt växer hår på råd från videos bloggare?

Anastasia Odels rekommendationer, modeller och makeup artist

Anastasia rekommenderar att du, innan du tvätter huvudet, på ungefär en timme, applicerar speciella oljor på rötterna och på spetsens spetsar - till exempel jojoba, kardborre och olivolja. Det är önskvärt att kombinera sådana näringsförfaranden med hjälp av professionella medel som förstärker hårsäckarna och förhindrar tvärsnittet (1-2 gånger i veckan).

Särskild uppmärksamhet - speciella masker. Anastasia rekommenderar att man köper farmaceutiska vitaminer (flytande) - "Aevit" plus hela sortimentet B, blanda i lika stora mängder (en ampull eller kapsel), tillsätt ca 5 matskedar olja, en rå äggula. Kompositionen piskas, försiktigt gnids i huden, varar ungefär en timme. Förfarandet upprepas varje vecka.

Hemvård för torrt och normalt hår från användaren Tattocika

Vi behöver två masker samtidigt. Det första botemedlet består av fyra komponenter. I en skål måste du blanda i en matsked majonnäs, senapspulver, burdockolja med peppar extrakt - plus en droppe honung (ungefär en halv tesked). Kompositionen är väl blandad, applicerad uteslutande till rötterna och hårbotten.

Parallellt förbereder man den andra masken - för tipsen. Här måste du använda olivolja och kokosnötolja, som blandas i lika stora mängder. De värms något, appliceras på håret i form av värme och försiktigt kamma igenom.

Den tredje etappen - sköljning efter tvättning. Tattocika rekommenderar ångande lövblad eller kamille (det är mer lämpligt för blondiner).

Algoritmen är enligt följande: Först smörjs ändarna av håret med en oljeblandning, då senapsmask appliceras på rötterna, huvudet är inslaget med en plastpåse och en handduk, masken hålls från 1 till 2 timmar. Använd verktyget inte mer än en gång i veckan. Efter proceduren skölj huvudet väl och skölj strängarna med det beredda läkextraktet.

Saltskalning från Tattocika

Kommer kräva fint jodiserat salt - 2 msk. sked. I en skål späds det med samma mängd vanligt vatten. Om så önskas kan du lägga till några droppar essentiell olja - citrus eller tea tree.

Skalning med salt indikeras för problem med hög fetthalt. Regelbunden hudrensning förbättrar blodcirkulationen. Procedurer utförs av kursen, tio gånger i rad, varefter en paus behövs - åtminstone i en månad. Du kan också byta oljemask och saltskalning.

Varning! Denna manipulation är förbjuden för skador på hårbotten.

Bekämpa torrhet - LuckyMyrrr botemedel

För en mask som kommer att närma krullarna längs hela längden och stärka glödlamporna behöver du cirka 30 ml av en speciell oljekomposition. Dessa inkluderar: 3 ml amlaolja (eller aprikoskärna - för färgat hår), 5 ml ricinolja, 2 ml laurololja eller honom, 2 ml vitamin havtorn, 3 ml linolja, 4 ml jojoba. Masken sätts i slutvolymen med hjälp av ett rå kycklingägg - det är ordentligt piskat med alla komponenter. Detta kommer att förbättra näring och underlätta efterföljande spolning av den terapeutiska kompositionen.

Eteriska oljor läggs droppvis till masken: 3 droppar grapefrukt och slag, plus 2 droppar mynt. Kompositionen appliceras på torrt hår - över hela längden, under polyeten och en varm handduk - i en timme. Skölj med varmt vatten utan aggressiva schampon, behandla med balsam. Sista skölj - liter vatten med en sked äppelcidervinäger.

Nikotinsyra och vitaminer - från IRINKA Pirinka

Basen är en balsam för hår utan paraffiner och silikoner (ca 3 matskedar för långt hår, 2 skedar för kort eller mediumhår). Lägg till flytande extrakt (läkemedel, i ampuller): aloe, nikotinsyra, vitaminer B-1, B-6, B-12 (alla i 1 ampull), samt A och E (i ett par droppar). Kompositionen appliceras efter schamponering på vått hår. Vi distribuerar, comb, wrap - och håller i minst en timme.

Hår restaurering - Maria Way Tips

Det första steget är att sluta brinna hår med färgämnen. Den andra är att skära av helt skadade ändar. Den tredje är att påskynda tillväxten. Detta hjälper till att maska ​​1 citron, 1 lök och 1 äggula. Det måste också lägga till kuller och ricinolja (några droppar). Juice squeezes ur lök och citron, piskad med äggula och smör. Ny blandning appliceras på rötterna, huvudet är väl masserat, stängt med en hatt och en handduk, varar cirka 40 minuter. Regelbunden användning - en gång per par veckor.

Varning! När masken inte luktar hårlöken, bör du lägga till en sked äppelcidervinäger till vattnet under sista sköljningen.

Massageteknik från Olga Shipova

Bloggen rekommenderar två metoder för självmassage. För det första behöver du en pensel med trätänder, något avrundad i ändarna. Först går huvudet ner, kammar håret ca 100 gånger från halsen till kronan. Sedan lutar håret tillbaka, och borsten slår huvudet från pannan och templen till baksidan av huvudet - också minst 100 gånger. Att avsluta proceduren är en liten dragning av strängarna vid rötterna.

Den andra tekniken är lite mer komplicerad. Förfarandet börjar med en massage i nackområdet med cirkulära rörelser i fingrarna för att gradvis nå hårlinjen. Därefter ska du bara stryka huvudet från pannan i alla håll. Nu börjar den faktiska massagen i hårdelen mot centrum från periferin. Huvudprincipen är att fingrarna inte ska glida, huden är nedtryckt och, som den, skiftes i en cirkel med lätta rörelser.

Händerna kan flyttas parallellt eller mot varandra, "dra" tik-tac-toe på huden. Det viktigaste - för att förhindra uppkomsten av smärta eller något akut obehag. Denna massage tar bara 5 minuter om dagen - det viktigaste är att utföra det regelbundet.Nästa Artikel
Universal hårklipp: lång caret