Så att växa håret över sommaren: 9 tricks för plus 15 centimeter


Kort frisyr - det rätta beslutet för en varm sommar. Men vid hösten vill jag ha lockar längre. Vi föreslår hur du snabbt kan växa hår med 5, 10 och 15 centimeter för återstående tid: använd masker, vitaminer, massage och 100% populärt indiskt recept.

1 hundra gånger kamning

Börja enkelt. Vid sänggåendet, kamma håret 100 gånger i olika riktningar, från början och stiga högre till rötterna, massera hårbotten. Blodcirkulationen kommer att förbättras och, som ett resultat, lökens näring. Naturligtvis bör detta göras med en ren kam (min och desinficera den 1-2 gånger i veckan) utan böjda eller brutna tänder.

Välja en ny massageborste, håll testet - klappa det med en handflata. Om känslan är obehaglig eller du känner smärta, köp inte. Spikiga, skarpa tänder kommer att traumatisera huden och håret.

2 Olja och senapsmasker

Här är två beprövade recept som hjälper till att växa lockar snabbare om du gör någon av dem en gång i veckan. Effekten lovar emellertid att vara mer uttalad om, förutom dessa masker, om möjligt, att uppfylla alla rekommendationer som anges här.

Oljemask: plus 5 centimeter i 1,5 månader

 • 1 msk. l. burdock olja
 • 1 msk. l. ricinolja
 • 1 msk. l. lökjuice
 • 1 äggula
 • 1 tsk. honung
  Blanda ingredienserna tills de är mjuka i ett vattenbad, applicera på huden och håret, sätt på en plastlock, linda i en handduk och tvätta av efter 1,5-2 timmar.

Senapsmask: plus 10 cm i 2 månader

 • 1 msk. l. jäst
 • 1 msk. l. honung
 • 2 tsk. senap
 • vatten
  Blanda ingredienserna, lägg en mask på hårbotten, sätt på en hatt, strykad handduk och tvätta av efter 30-60 minuter. Om den brännande känslan blir obekväma, tveka inte att tvätta den. Om du är allergisk mot honung kan du ersätta den med basolja - burdock eller oliv.

3 Remedies med rödpeppar

Förutom masker kan du använda lotion eller tinktur av paprikaprika - de säljs på apotek. Lotionen appliceras direkt på huden och alkohollösningen - först på en bomullsplatta, sedan mellan raderna av hår. Viktiga nyanser: du måste arbeta i handskar, maximal tid för "exponering" av lotionen är 40 minuter, och om en brännande känsla börjar, tvättas omedelbart av. Förfarandet hjälper till att vakna "sovande" glödlampor, aktivera tillväxten av befintligt hår. För någon är effekten märkbar i en månad, för någon - om sex månader.

4 vitaminer i grupp B

Det viktigaste är B7 (biotin). Det lägger till glans, närmar sig håraxeln, accelererar tillväxten. Mandel, bananer, ägg, blomkål är dess huvudkällor. B9 (folsyra) - en av de mest "kvinnliga" vitaminerna, tack vare vilka krullarna blir tjockare och mjukare. Innehålls i ärter, kål, persilja, linser, meloner.

En tillräcklig mängd B12 (cyanokobalamin) förhindrar håravfall. Dess källor är biff, tång, soja, jäst.

5 fleromättade fettsyror

Sommar är tiden för frisk hälsosam mat, så nödvändigt för att håret ska växa. Förutom gröna grönsaker, färska grönsaker och frukter, luta nu på nötterna, den mest användbara fisken från laxfamiljen och fyll i sallader med kallpressade oljor (linfrö, olivolja). Alla dessa är källor till fördelaktiga omega-3 och omega-6 fettsyror, som är nödvändiga för att hår och naglar ska kunna näring och växa.

6 Avslag på aggressiva stylingmetoder

Varm hårtork, strykning, curling ska sällan användas eller överge dem helt och hållet. Om detta inte är möjligt, var noga med att applicera ett termiskt skyddsmedel före installationen.

7 Hemversion av salongproceduren

Darsonval, även känd som en elektrisk kam, produceras inte bara för professionell användning utan även för hushållsbruk. Genom att verka på huden med svaga elektriska impulser stimulerar denna enhet blodcirkulationen. Kamma håret varje dag i 10-15 minuter.

8 Korrekt vård

Tvättning rekommenderas en gång var 2-3 dagar eller när du använder stylingprodukter.

Sulfatfritt schampo (på etiketten är dessa ämnen märkta som SLS, SLES, ALS, ALES). Först verkar det som att det sulfatfria schampotet inte skummer väl och inte tvättar, men detta är bara ett utseende. Tvätta huvudet två gånger, massera din hud från baksidan av ditt huvud. Skölj med kallt vatten (36 ° C), blandat med 9% äppelcidervinäger - 2 matskedar per liter.

Skalning visas en gång i veckan. Om du vill spara, köp inte färdig peeling och gör det hemma. Det är nödvändigt att blanda en matsked av något socker med 10 ml schampo, applicera på fuktigt hår, massage först rötterna, gå sedan längs hela längden och skölj noggrant.

Olja för hårets ändar är nödvändig, för till slutet av sommaren kommer du inte att gå till frisör och du kommer inte att klippa den. När allt kommer omkring växer du nu hår. Så att de inte skär ut i förväg, "försegla" ändarna med speciella oljor. Hemrecept är enkelt: sätt kokosolja före varje tvätt och på de våta ändarna efter tvätt.

Mumiye - ett underbart verktyg för hårväxt. Lös upp tabletterna i en burk med vanligt schampo (8 stycken per 250 ml) och använd det som vanligt.

9 100% recept från Indien: plus 15 cm i 3 månader

Med hjälp av ett gammalt indiskt recept börjar håret växa med 3,5-5 cm per månad istället för standard 1-2 cm. Ingredienserna är enklaste:

 • 1 msk. l. kokosnötolja;
 • 2 msk. l. ricinolja;
 • 2 kapslar med vitamin E;
 • 2 tsk. aloe-massa.

Och åtgärderna är ännu enklare:

 1. Skär ett löv av aloe och skrapa massan. Gnid det med massörrörelser i hårbotten. Detta kommer att rena det och förbättra blodflödet till folliklarna.
 2. Medan aloe är aktiv (5-7 minuter), blanda oljorna och E-vitaminet (piercera kapslarna och extrudera innehållet), värm upp allt i ett vattenbad till en bekväm varm temperatur. Gnid kompositionen i huden, massage i 2-3 minuter.
 3. Braid relativt täta pigtails eller gör svansar. Det är möjligt att sy dem och tvätta håret efter 6 timmar. Om du gör en mask för natten, var försiktig så att du inte får kudden så smutsig.

Repeteringsfrekvensen är 4-5 gånger i veckan. Glöm inte att ta ett "före" och "efter" foto för att bli förvånad över effekten. Detta är ett familjerecept som denna underbara tjej heter Praci delade med världen. Video på engelska, men du har redan läst översättningen.

Hemligheten av vackert hår från Anna Sedovoka

När Anna Sedokova delade sitt liv hacking på hur man påskyndar tillväxten med hjälp av ordentlig hårvård hemma. Här är utdrag ur hennes rekommendationer:

 • drick fiskolja och biotin i 2 veckor, ta sedan en paus i en månad och upprepa kursen;
 • Applicera skyddande olja på hårets ändar varje kväll och kamma dem sedan i 2-3 minuter längs hela längden med en stiv massageborste med uppmärksamhet på hårbotten.
 • att göra "lycka till hår" varannan vecka. Beroende på hårets längd och salongens prispolitik kostar förfarandet mellan 1 500 och 4 000 rubel;
 • gnugga i farmaceutiska lotions rötter mot håravfall med peppar och nässla (350 rubel), 2 gånger i veckan.

Hur man odlar hår per månad: 4 populära recept

Vilken kvinna drömmer inte om långa lockar? Även de företrädare för den vackra hälften av mänskligheten som medvetet bestämde sig för en kort frisyr, tänker förr eller senare hur man växer hår i en månad. Samtidigt var de också tjocka, vackra.

Långt hår - drömmen om många kvinnor

Vi har identifierat de mest effektiva metoderna, med vilken du snabbt kan öka hårets längd.

Steg av tillväxt

Först, låt oss ta reda på hur många centimeter växa hår per månad.

Först och främst är det nödvändigt att klart inse att mycket beror på en persons ålder:

 • hos barn, en ökning på ungefär tretton millimeter per månad;
 • hos vuxna ungefär femton millimeter;
 • ungefär tio hos äldre.

Naturligtvis har kosmetiska företag idag utvecklat en massa droger som stimulerar tillväxt och kan ge en ökning på upp till två eller tre centimeter per månad. Men du borde inte hoppas på mer - det här är maximala siffror.

Nu när du vet hur håret växer på en månad måste du förstå att du inte bör förlita dig bara på kosmetiska preparat - det finns andra medel och metoder som hjälper till att förlänga locken.

Tillväxtreduktionsfaktorer

Först och främst är det nödvändigt att ta bort de negativa faktorer som hindrar den aktiva utvecklingen av hår.

Vi pratar om de som gör håret ohälsosamt och provocerar:

 • torr;
 • bräcklighet;
 • förlust;
 • mjäll, etc.

Om sådana faktorer inte elimineras är det ingen fråga om någon hårväxt. Om du till exempel har brutna ändar, bestäm då att klippa med het sax - de "löddar" skärpunkten, vilket gör att du kan undvika hårsektionen.

Dessutom, om du kämpar med frågan om hur man växer hår snabbt på en månad, försök helt eller delvis eliminera eller minimera användningen av olika värmeanordningar för styling:

Var uppmärksam. Låt håret torka naturligt. Efter att ha torkat håret, blottar du bara håret med en handduk och lindar locken i den. Så du kan undvika skador på deras struktur.

Sluta använda hårtorkar - låt ditt hår torka naturligt

Tänk på hur mycket hår som växer i en månad du höjer och hur ofta du färgar det eller perm. Eftersom sådana förfaranden också har en negativ inverkan på tillväxtaktiviteten.

Dessutom rekommenderar experter att minska användningen av kosmetika för styling:

Vid varmt, blåsigt eller kallt väder är det nödvändigt att bära hattar - de kommer att skydda hårbotten och hårsäckarna från negativa yttre påverkan.

Stimulera tillväxten

Det finns flera metoder hur man odlar hår i en månad. Alla är enkla och kommer inte kräva några ansträngningar från dig. Nedan finns två huvudsakliga sätt att aktivera curls tillväxt.

Rätt näring

Fråga hur mycket hår som växer på en månad, följ honom genast och fråga dig själv hur bra du äter.

För curls är huvudämnet protein.

För att säkerställa sitt konstanta och aktiva intag, var noga med att inkludera i din dagliga kost:

 • kötträtter;
 • mjölk och mejeriprodukter;
 • fisk;
 • nötter;
 • äggen.

Rätt näring - ett löfte av långt och vackert hår

Var uppmärksam. Fettsyror som omega-3, omega-6, omega-9 är också nödvändiga. Du kan få dem från linfrö och olivolja. Till exempel, använd detta eller annat smör som salladsdressing.

Eller, om du kan, drick en tesked varje dag. Var försiktig med linolja - det finns vissa kontraindikationer för användningen, vilket beskrivs i detalj i tematisk artikel på vår portal.

Förutom alla ovanstående behöver ditt hår följande vitaminer och spårämnen:

 • zink (finns i stora mängder i nötkött, choklad och pumpa frön);
 • Vitaminer A och E (närvarande i röda betor, morötter och kål).

Glöm inte att du behöver använda stora mängder vatten - du måste dricka minst en och en halv liter per dag, vilket garanterar hårets hårda fuktighet.

Korrekt vård

Hur många centimeter hår växer i en månad beror på kvaliteten på vården. Därför är det viktigt att välja rätt vårdprodukter. Till exempel, aldrig köpa shampoo bara för att din flickvän eller anställd berömde ett visst varumärke.

Välj ett schampo beroende på hårtypen

När allt kommer omkring är alla människor individuella och om någon kom upp med ett specifikt schampo betyder det inte att det passar alla. Så blev din flickas krullar tjocka och frodiga, och tvärtom kan de börja torka och falla ut.

Därför, när du väljer ett visst märke av schampo, är det nödvändigt att ta hänsyn till typen av hårbotten och hårtyp:

Var uppmärksam. För att undvika överdriven viktning av håret rekommenderas att man tar upp tvättmedel, som inte innehåller silikon eller parabener. Idealiska schampon baserade på ekologiska ingredienser.

De kommer att erbjuda kompletta näringskräm med vitaminer och en mängd mineraler.

Masker enligt populära recept

Alla representanter för den vackra hälften av mänskligheten, som åtminstone en gång undrade hur många centimeter håret växer på en månad, kom fram till att masker gjorda av naturliga ingredienser enligt populära recept inte kan göra.

Det här avsnittet innehåller detaljerade instruktioner om hur man förbereder en blandning med egna händer, vilket gör att du kan öka dina tillväxtprocesser. Anmärkningsvärt kommer slutpriset för ett sådant verktyg att vara mycket lägre än kostnaden för industriell kosmetika, och effektiviteten är åtminstone inte lägre.

Recept först. Öl och bröd

Denna mask aktiverar inte bara tillväxt utan ger dig också möjlighet att lösa sådana problem som:

På bilden: mörk öl och rågbröd. Utmärkt hårprodukt

För att göra det behöver du:

 • ta skorpan från rugbröd;
 • fina smula dem
 • fyll med gott, kvalitet nödvändigtvis mörk och ofiltrerad öl;
 • låt det brygga i ungefär en timme eller så;
 • lägg till en nypa senap;
 • gnugga blandningen i hårbotten;
 • Vik håret med cellofan och en tjock handduk eller en varm scarf;
 • 45 minuter senare, skölj med varmt vatten och tvätta sedan håret med ett lämpligt schampo för dig.

Det andra receptet. Baserat på naturlig jäst

Om du är allvarligt oroad över hur man odlar långt hår på en månad, använd följande recept:

 • ta en sked av torr jäst
 • tillsätt varmt vatten
 • Häll i en sked av naturlig flytande honung;
 • lägg till två små skedar senapspulver;
 • Applicera blandningen i håret, och efter femtio minuter skölj med varmt vatten och ditt vanliga schampo.

Torrjäst bidrar till att öka krulans tillväxt

Det tredje receptet. Senap baserad

De flesta kvinnor, tänker på hur mycket hår som växer per månad, feberishly använder olika kosmetika, av någon anledning, glömma ett så effektivt verktyg som senapspulver.

För att förbereda masken behöver du:

 • Ta ett glas kefir (helst hemlagad);
 • häll en sked stor senapspulver in i den;
 • lägg till två äggulor
 • slå blandningen väl;
 • gnugga i hårbotten;
 • tvätta av på en timme.

För masker behöver du bara använda torr senap.

Det fjärde receptet - olja

Till exempel rekommenderas att gnugga linolja i hårbotten, som är rik på vitaminer:

Oljan ska också fördelas över hela kretslängden och efter några timmar tvätta den med den schampo som är traditionell för dig.

Var uppmärksam. På samma sätt rekommenderas att använda burdockolja, eftersom det inte bara aktiverar hårväxten, men gör det också tjockare, frodigt, hjälper till att bli av med överdriven torr hud, samt besegra klåda och mjäll.

Användningen av olja rekommenderas emellertid inte för de företrädare för den vackra halvan av mänskligheten, vars hud och krull kännetecknas av hög fetthalt.

I slutet

Nu vet du vad och hur man ska göra med håret för att göra det längre. Naturligtvis kommer du knappast att kunna växa håret 10 cm i en månad, men det är ganska realistiskt att öka tillväxten väsentligt.

En extra och intressant video i den här artikeln hjälper dig att bättre förstå informationen som presenteras ovan.

Rapunzel orsakade? 8 sätt att odla långt hår

I genomsnitt växer ett månadshår med 1-2 centimeter. Hur kan man påskynda processen två eller till och med tre gånger?

mat

Huvudbyggnaden och tillväxtacceleratorn för hårceller är protein. Lägg till ägg, fisk, mejeriprodukter och köttprodukter till din dagliga kost. Luta på omega-3 fettsyror, 6 och 9. Deras mest tillgängliga källa är olivolja och linolja. Fyll på dem med gröna sallader eller stäng dina ögon och drick en sked en dag. Prova "tillväxtaktivatorer" - vitaminer A och E. Till exempel morötter, kål och betor. Bra nyheter: vårt hår är passion som zink, och förutom pumpa frön och nötkött är det en anständig mängd i choklad. En solid ursäkt för dina favorit sötsaker. Det är väldigt viktigt, enligt tradition, att dricka rätt mängd vätska - minst 1,5 liter. Den mest otåliga kan lägga till kost och apotek mineral komplex för hårväxt.

Vårdprodukter

Köp inte schampo efter endast en väns rekommendationer som skriker med glädje, skakar en stark flätad och en förtjust flaska framför dig. Hon - Wow-effekt, och du kan ha en annan huvudvärk. Fortsätt alltid från huvudets hudtyp. Goda jobb talgkörtlar hindrar inte utvecklingen av glödlamporna. För att inte täta håret, ge företräde till schampon utan silikon och parabener i kompositionen, faktiskt ekologisk produktion. Luftkonditioneringsapparater, balsam och masker förhindrar skador och brott på strängarna, och oljor stärker dem längs hela längden. En gång var 4-6 månader kan du använda speciella schampon eller kapslar för hårväxt. Och som en bonus, köp en professionell tonic eller serum.

Legendary Home Mask

Hur man snabbt växer hår utan att gå utanför lägenheten? Den mest kända hemmagjorda masken för att påskynda tillväxten är "stinging" senapsolja, vilket ökar blodcirkulationen. Ta 2 matskedar senaps, 1 äggula, en tesked honung, sätt 2-3 msk olivolja och lite varmt vatten, blanda allt i en homogen gröt. Applicera masken endast i hårbotten, bära ett duschlock på toppen och värm med en handduk. Håll 15-30 minuter, vem har tillräckligt med tålamod, skölj och låt torka utan hårtork. Förfarandet fungerar med regelbunden användning! Det är bäst att applicera inte mindre populära oljemaskor på ett vattenbad vid sänggåendet hela natten, och omsluta håret med klädesfilm. Effekten kommer att bli synlig om du upprepar proceduren ett par gånger i veckan.

frisyr

Trima ändarna av håret minst var tredje månad för att hålla dem friska. Förhandsgranska med månskalendern. På jordens avtagande satellit kommer krökorna att växa mycket långsamt. Alltid klippa på den växande månen (3: e och 4: e dagarna är särskilt effektiva), som kontrollerar inte bara ebb och flöde av världens hav, utan också allt som växer på jorden, inklusive vårt hår. Du kommer att se noggranna frågor i sociala nätverk: "Hur växer du hår som i ditt foto?" Kommer inte att hålla dig väntar.

salon

För att förbättra hårets tillstånd och öka deras tillväxt, erbjuder skönhetssalonger alla slags tekniker. Från stärkande löv med kelp- och shiitake-svamp i kombination med växtbaserad massage, vilket förbättrar mikrocirkulationen, till en ganska smärtsam men den mest effektiva mesotherapy-injektionen i hårbotten baserat på en individuellt utvald cocktail av vitaminer och mineraler. Med deras hjälp minskar håravfallet och slutar och hårväxten börjar. Förfarandet har en signifikant lista över kontraindikationer, var noga med att konsultera innan du börjar på allvarlig. I salonens arsenal finns det också en "chock" darsonval (stimulering av glödlamporna med ljusströmmar), termiska bastur (förebyggande av håravfall), kreatinåterställning, hår ozonbehandling (behandling med ozon) och olika spabehandlingar.

mjäll

Ibland kan det rätta svaret på frågan "hur man odlar långt hår" förhindrar mjäll.

massage

Regelbunden huvudmassage är ett mildt sätt att växa hår och samtidigt bli av med det allmänna stressläget i kroppen. Den klassiska "antidepressiva": hundra (som i ryska epics) sveper med en naturlig fiberborste dagligen. 50 av dem - böja sina huvuden framåt, de andra 50 - av vana. Som ett alternativ drar du lite eller dra dig lite åt gången under dagen. Tja huvudmassage på avdelningarna. Börja med mitten, gnugga och sträcka huden längs linjen. Efter en minut - i en centimeter från föregående, och så vidare genom huvudområdet, växlar du höger och vänster sida. Det trevligaste sättet är massage med lätta cirkulära rörelser i fingrarna, från punkter bakom öronen och nacken i en uppåtriktad riktning. Särskilt om du är i sänggåendet, fråga din partner om honom. Få människor vet att med ålders kollagen i håret stagnerar - för att "röra upp" det, försök att "knäda hårbotten" varje dag, med andra ord - med ansträngning att flytta hårbotten fram och tillbaka och klämma huvudet med dina tempel.

Combs

Hemligheten hos "Rapunzel combs": Håret ska noggrant kamma 1-2 gånger på morgonen och samma mängd på natten, vilket stimulerar operationen av kapillärer. Det är tillrådligt att välja borstar med naturliga borstar. Med undantag för lockigt hår, där det kan vara fast sammanflätat. Krokigt hår är perfekt kammar. För att stimulera tillväxten kan du välja en massagekam med runda bulgar på spetsarna på borsten. Kom ihåg att varje kam har en hållbarhet, som vanligtvis anges på förpackningen. För naturligt, till exempel optimalt - 6 månader.

Hurst Shkulev Publishing

Moskva, st. Shabolovka, hus 31b, 6: e ingången (ingång från hästbanan)

KOSMOPOLIT

Rapunzel från Indien berättade hur man växer håret 15 cm på bara 3 månader

Pracci var inte så lycklig med ärftlighet: hennes hår var inte tjockt och växte väldigt långsamt. Tjejen började studera och försöka på sina gamla folkrecept, och en av dem arbetade ett mirakel. Prachi är glad att dela med sig av sin erfarenhet, tiotusentals människor prenumererar på hennes blogg!

Kan en enkel blandning av naturliga ingredienser accelerera hårväxten med 30-40%? Låter övertygande, håller med om.

Prachi själv är säker på att det var det antika receptet på indiska skönheter som hjälpte henne att växa ett verkligt lyxigt hårhår. Många misstänkte Prachi av slyness, de säger faktiskt, flickan hade alltid vackert hår. Men Prachi lägger ut bilder och videoklipp som bekräftar att chic krullar inte alltid var med henne.

Dessutom uppmanade flickan prenumeranter att försöka sitt recept, och om resultatet inte är - att dela bilder och videor. Effekten var strikt motsatt: Bevis började dyka upp på webben som receptet fungerade - och det fungerar perfekt!

"Jag trodde inte något av hennes ord, men jag blev nyfiken och ville avslöja henne. Tyvärr fungerar det inte: Håret växte med 10 cm om två och en halv månad. Tyvärr, Prachi, att hon trodde du var en lögnare! "

"För tre månader sedan nådde mitt hår knappt på axlarna. Jag gjorde en mask som råddes av Praci, 2 gånger i veckan, och nu ligger mitt hår under axelbladet. Forntida recept misslyckas aldrig ", skrev en annan fan av Indian Rapunzel.

Den tredje användaren noterar att resultatet är mer blygsamt än den deklarerade, men det är: "Vid 15 cm på tre månader växte inte mitt hår tillbaka. Men normalt förlängdes de med 1-2 cm per månad, och med hjälp av den mirakulösa kompositionen började växa snabbare - med 3 cm per månad. Jag vet säkert, eftersom jag färgar mitt hår och jag kan alltid mäta tillväxten från rötterna. Så om det inte är magiskt så är det definitivt ett effektivt verktyg! "

Här är det ett underbart recept:

(I videon berättar Prachi på engelska och visar hur man gör allt rätt, nedanför ger vi översättningen av texten till ryska.)

Du behöver: kokosnötolja, ricinusolja, vitamin E-kapslar, löv eller aloe vera-extrakt.

Om du har ett friskt löv av aloe, skär det i halva med en sked och skrapa det genomskinliga kärnköttet i en skål. Skal kan kastas ut. Om du använder extrakt, tillräckligt med tesked. Prachi försäkrar att det är bättre att använda naturlig aloe, eftersom förfäderna, som lämnade oss ett recept för drogen, inte hade några extrakt. Gnid aloe i hårbotten: detta är den förberedande fasen. Aloe har en rengörande effekt, accelererar metaboliska processer och stimulerar blodflödet till hårrötterna. Och de exfolierade hudcellerna som påverkas av aloe tas bort, vilket gör att huden kan andas. Medan aloe arbetar, förbereda en medicinsk blandning.

Bland i en liten skål en matsked ricinolja med 2 matskedar kokosnötolja. Smyck 2 kapslar med E-vitamin med en nål och häll det i oljan. Lägg en skål med oljor i vattenbadet och grått, kontrollera temperaturen med ditt finger: massan ska vara varm men tolerabel. Det tar ca 5 minuter att värma.

Med fingertopparna torkar du den heta kompositionen (se till att oljan inte brinner huden, var försiktig) över hela hårbotten och var särskilt uppmärksam på kronan, templen och ytskiktet. Massa och gnida, gnid och massage! När du är klar, flät håret i täta, täta flätor, så långt längden tillåter. Om håret är mycket kort, knyta det i mikrotailsna. Uppgiften är att strama huden och därigenom stimulera blodflödet till rötterna igen.

Gör denna "mask" på kvällen: Pracci rekommenderar att du lämnar kompositionen på ditt hår i minst 6 timmar, så det är bäst att du sätter på huvudet med en handduk eller en bomullstyg och lägger dig. Då kan du tvätta huvudet med vanligt schampo.

De första resultaten kommer att märkas om en månad, om du inte är för lat för att göra en mask två gånger i veckan.

Vet du hur många cm håret växer på en månad? Vad beror tillväxten i allmänhet på och är det möjligt att påskynda återväxten

Du gjorde nyligen en hårklippning, men efter ett tag insåg du att det här var ett misstag.

Nu har frågan om återvändandet av längden blivit skarpare än någonsin.

Oroa dig inte, håret växer hela livet, med hjälp av olika medel kan denna process accelereras.

Idag kommer vi ta reda på hur många cm håret växer på en månad? Vad är den normala tillväxten av hår per månad och hur man odlar hår i en månad hemma?

Vad bestämmer tillväxten?

Korrekt näring, daglig vård, lämplig typ av hår, minsta mängd skadliga mekaniska effekter i form av styling, förutom frånvaro av stress och normala hormonnivåer beror på hårväxten.

Hur många centimeter växer håret per månad?

De växer i längd med ca 1 cm per månad.

Det finns möjlighet att i varmt och fuktigt klimat håret växer snabbare, den maximala hårväxten per månad: 1,3 - 1,4 cm.

Ändra det här mönstret kan bara rikta sig mot testosteron, med hårväxten kommer att öka inte bara på huvudet, utan genom hela kroppen med alla åtföljande problem.

Din krullning kommer inte att nå 10 cm per månad på grund av lagens kroppsutveckling, så låt dig inte lura av löften om reklam med hjälp av mirakelmedel för "omedelbar tillväxt" för att få chic krullar. Men du kan påskynda processen med hjälp av tillgängliga verktyg.

Hur accelererar tillväxten?

Betydligt förbättra tillståndet hos håret att ta vitaminer. En av de viktigaste - grupperna A, B.

Använd linser, kött och mejeriprodukter dagligen - de innehåller lysin, som inte syntetiseras utanför kroppen, vilket ger en stark struktur och accelererad utveckling av hårsäckar.

Läkemedel rekommenderas vitaminer "Aevit" i kapslar - de måste gnidas i hårbotten, som smör.

Stimuleringsprodukter

Handlingsprincipen för masker för att påskynda tillväxten - irritation av rötterna, vilket orsakar blodflöde i hårbotten, för vilket håret växer snabbare.

För att uppnå resultatet kommer det att hjälpa till med användning av masker: senap, peppar, saltbaserad.

Senapsmask

Blanda 2 matskedar senapspulver, 2 äggulor, 200 ml kefir och 2 msk burdockolja. Applicera på rötterna, wrap huvudet och lämna i 15-30 minuter - beroende på känslor.

Om du känner en stark brännande känsla, tvätta av masken, annars kommer du att få en bränning. Att göra en gång i veckan.

Peppermask

2 msk peppartinktur (köp på apoteket), blanda och applicera burdockolja i hårbotten. Tvätta av efter 15 minuter. Applicera en gång i veckan.

Saltbaserad mask

Detta är den vanliga skalningen. Ägare av mycket torr hud är bättre att vägra detta förfarande. Efter tvättning av huvudet masserar du huden med finmalt salt och skölj.

Tack vare avskalningen kommer det kornade skiktet snabbt att lossna, vilket öppnar vägen för att nytt hår växer. Denna skrubb behöver inte missbrukas, för att inte få motsatt effekt - tillräckligt en gång i veckan.

På vår webbplats hittar du ett stort antal hem masker recept för hårväxt: med nikotinsyra, från kaffesump, med vodka eller konjak, med senap och honung, aloe, gelatin, ingefära, henna, bröd, med kefir, med kanel, ägg och lök.

Ytterligare förfaranden

Dessutom bör du använda kockolja och lökjuice. Gnugga burk efter att ha tvättat håret, och resultatet kommer inte ta lång tid. Olja är känd för sina medicinska egenskaper, läker huden, väcker "sovande" hårsäckar.

Accelererar tillväxtprocessen regelbunden borstning - tack vare en massage i hårbotten till rötterna får mer syre. Varje kväll minst 10 minuter före sänggåendet massera hårbotten. Du kan göra detta på någon ledig tid: titta på showen under den kommersiella pausen på morgonen före frukost.

Livsstil

Glöm inte om rätt näring. Fler livsmedel med högre proteinhalt: kött, ägg, mjölk. En organism med brist på detta grundläggande element kommer inte att kunna odla långt hår.

Var uppmärksam på gröna: spenat, kål. De innehåller zink, som är nödvändig för styrka och elasticitet. Hår absorberar all förorening från miljön - försök att spendera tid utomhus, bort från bilar och smog.

Hela kroppen är sammankopplad, en fattig stat i en del talar om en eventuell sjukdom eller brist på spårämnen. Tänk på din livsstil, för att förfölja ditt mål - hälsosamt långt hår - du bör ta hand om hela kroppen.

Förväntat resultat

Iakttagande av alla rekommendationer kan vi förvänta oss ökad hårväxt, helt säkert - en allmän förbättring av deras tillstånd, en ökning av densitet, glans.

I de bästa fallen kan en 1,5 cm ökning förväntas.

Varje kvinna undrade någonsin hur stor det är att ha tjockt glänsande hår.

Vissa råder dig att glömma din önskan att växa en lång flätan så snart som möjligt, och håret börjar växa på egen hand. Ta hand om dig själv, de kommer att växa väldigt snabbt!

Så vi berättade hur mycket håret växer per månad, gav tips om hur man odlar långt hår i en månad och beskrev vad man ska göra för att stimulera snabb hårväxt hemma?

Användbara material

Läs våra andra artiklar om hårväxt:

 • Tips om hur man växer lockar efter en kvadrat eller annan kort hårklippning, återställ den naturliga färgen efter färgning, påskynda tillväxten efter kemoterapi.
 • Lunar kalender hårklippningar och hur ofta behöver du klippa håret när du växer?
 • De främsta orsakerna till att strängar växer dåligt, vilka hormoner är ansvariga för deras tillväxt och vilka livsmedel påverkar god tillväxt?
 • Hur man snabbt växer hår på ett år?
 • Medel som kan hjälpa dig att växa: Effektiva serum för hårväxt, särskilt varumärket Andrea; Estel och Alerana produkter; cemerica vatten och olika lotioner; Hästkraftsschampo och olja; liksom andra tillväxtschampon, i synnerhet Golden Silk Activator Shampoo.
 • För motståndare traditionella medier kan erbjuda människorna: mamma, olika örter, tips om användning av äppelcidervinäger och senap, samt recept för hur man gör hemlagad schampo.
 • Vitaminer är mycket viktiga för hårets hälsa: Läs översynen av de bästa apotekskomplexen, särskilt drogerna Aevit och Pentovit. Lär dig om funktionerna i användningen av vitaminer i grupp B, särskilt B6 och B12.
 • Lär dig om de olika förberedelserna för att öka tillväxten i ampuller och tabletter.
 • Visste du att medel i form av spray har en positiv effekt på krämens tillväxt? Vi erbjuder dig en översyn av effektiva sprayer samt instruktioner för matlagning hemma.

Användbar video

Är det möjligt att odla hår 10 cm per månad? Personlig erfarenhet i videon nedan:

Hur och hur mycket centimeter kan du maximera ditt hår i en månad hemma? - text- och videoinstruktion

beskrivning

Vill du växa hår i en månad med 5, 10, 20 eller 100 centimeter? Köp ett speciellt verktyg för fantastiska pengar och gnugga i huvudet varje halvtimme, och då får du chansen att bli en modern Rapunzel på bara sex månader. Självklart är detta ett skämt.

Visst har du ofta sett annonsen av "mirakulösa medel" som antagligen hjälpt till att växa hår nästan 5 centimeter per dag. Det är uppenbart att det är fysiologiskt omöjligt, men det finns dock individer som fortfarande köps på bedrägerier, som vill växa hår i en kort stund.

Ska jag använda annonserade medel? Nej. Kan håret växa några centimeter per dag? Nej. Om ditt mål är att växa håret i golvet med en kort hårklippning i en månad, kan du säkert stänga sidan och leta efter andra sätt. I vår artikel kommer vi att ge dig effektiva tips som hjälper till att påskynda hårväxten med hjälp av ordentlig vård, och inte lägga till deras längd på ett magiskt sätt.

Att växa hår hemma i en månad är verkligen inte mer än 5-7 centimeter. Hastigheten av deras tillväxt beror på hormoner, genetisk predisposition, miljön och många andra faktorer. Växande hår efter en kort hårklipp är lite lättare än att fortsätta att växa med en genomsnittlig längd. Detta händer eftersom ju längre håret är desto långsammare är dess tillväxt.

De viktigaste faktorerna som kommer att bidra till att öka håret för månaden är följande:

 • rätt näring
 • rätt val av schampon, balsam och andra produkter;
 • regelbundna hårläkningsprocedurer hemma eller i salongen;
 • det rätta valet kam;
 • hårbotten massage;
 • hårskärning

Låt oss titta på dessa artiklar mer detaljerat.

Hur odlar man hår i en månad med riktig näring?

Visst, du trodde: "Hur mat kommer att hjälpa till att växa hår i en månad?". Det är väldigt enkelt: för snabb tillväxt behöver håret protein, vitaminer och en stor mängd vätska. Därför, om du vill växa vackert hår på kortast tid måste du dricka mycket. Dagpenningen är en och en halv liter rent vatten, men om du kan dricka mer, gör det.

Det är också viktigt att inkludera livsmedel som kycklingägg, fisk eller magert kött. Dessutom behöver du bara vitaminer som ingår i grönsaker och frukter. Obligatorisk i din kost bör vara morötter, betor, kål, äpplen, gröna, rädisor och pumpa frön. Det är också önskvärt att sluta röka, eftersom nikotin hämmar hårt hårväxt.

Redan svårt? Och hur vill du? Det är möjligt att växa hår i en månad om du följer rekommendationerna. Precis som det, plötsligt förlänger de inte, så du måste vara tålmodig och gå för din dröm.

Välja vårdprodukter

Nu ska vi prata om schampon och balsam. Om du snabbt vill växa hår, måste du sluta lyssna på den glada kvävningen av flickvänner som råder dig att rådgöra med det här eller det märket. För det första ska schamponet väljas utifrån det faktum att du har en hudtyp. Det kan hända att dina flickvänns hårschampo kom upp, och du har mycket mjäll från det.

Låt dig inte luras av reklam och vara inte rädd att använda inte mycket populära medel. Att växa hår på en månad måste du ge preferenser till schampon som är gjorda av naturprodukter. Det är bäst att köpa schampon i apotek, eftersom de kommer att låta dig känna effekten av deras användning efter två applikationer. Samma sak gäller balsam, balsam, lotion och andra hårprodukter.

Hårmaskar

Hårmaskor baserade på naturprodukter - detta är ett annat stort steg mot det långa och vackra håret som du vill växa på en månad. Det finns många olika butiksmaskar, men vi rekommenderar att du föredrar att laga dig själv. De är lätta att förbereda och tillämpa, vi erbjuder dig några recept för att du ska se detta.

Med båge

Lök hårmaskor har upprepade gånger visat sin effektivitet. Om du vill snabbt växa vackert hår, så kommer en sådan mask säkert att hjälpa dig med det här. För att förbereda ett sådant verktyg måste du göra följande:

 • Skala hela löken och gnid den på en fin rivare. Om du har en elektrisk köttkvarn eller matberedare kan du använda dem.
 • Mala lök till grötillståndet, pressa saften.
 • Tillsätt lite citronsaft och en liten sked honung, rör den resulterande produkten och värm den i ett vattenbad.
 • Om du fruktar en beständig lök lukt, tillsätt lite doftande eterisk olja till blandningen.
 • Applicera den uppvärmda masken på hårrötterna i sextio minuter, varefter du kan skölja med vatten och ättika.

Använd den här masken två gånger i veckan. Redan efter två applikationer kommer resultatet att märkas.

Med jäst

För att odla långt hår i en månad, försök att förbereda och använda en sådan mask: Torka en matsked jäst med varmt vatten, tillsätt en stor sked honung och senap, blanda sedan ingredienserna och använd blandningen enligt önskemål. Skölj efter en timme med varmt vatten och citronsaft.

Med senap

Senap är kanske en av de mest populära ingredienserna för en mask som provar snabb hårväxt. På grund av senap kan du förbereda en sådan enkel åtgärd: separera de två äggulorna från det vita och blanda dem med en stor senapsstänk, lägg sedan allt detta till ett glas kefir och mixa bra. Därefter använd masken som avsedd.

Kam val

Valet av en kam är också ett viktigt förfarande för dem som vill växa hår i en månad. Valet av kam beror på vilken typ av hår du har:

 • För lockigt och orubbligt hår är kammar av trä eller mineraler med breda tänder det bästa valet.
 • Ägare av rakt och tunt hår behöver kam med naturliga borst.
 • En tjej med tjockt hår kommer att få en massagekam med trä eller plastbollar i ändarna.

Om du vill snabbt växa hår, bör du veta att du behöver kamma minst 6 gånger om dagen: på morgonen, på eftermiddagen och på kvällen två gånger. Glöm inte heller att kammen också har en hållbarhet, som varierar från tre månader till sex månader.

Huvudmassage

Huvudmassage hjälper dig att påskynda blodcirkulationen i kapillärerna, så att hårsäckarna får mycket mer syre. På grundval av detta kommer hårets tillväxthastighet att accelerera, och du kommer att kunna växa hår en månad med några centimeter.

Om du inte har någon aning om hur denna massage görs hemma hjälper vi dig med några tips:

 • Ta några tjocka hårsträngar och dra försiktigt upp dem. Överdriv det inte, dra försiktigt, inte skarpt. Välj strängar över huvudet och gör denna procedur i ca 10 minuter.
 • Massage hårbotten med fingrarna, från öron och nackeområdet och sluta med pannan och templen. Gör mjuka cirkulära rörelser, knappt vidrör huden. Du kan göra denna massage medan du tvätter håret.
 • Ett annat sätt att massera är att värma upp huden i avdelningarna. Sättet att utföra massagen liknar den föregående, bara åtgärderna utförs inte kaotiskt på hela håret, men strängt i avskiljningar.

Huvudmassage för den accelererade hårväxten måste göras två gånger om dagen, och då kommer du att se att hårsåret växer mycket snabbare.

frisyr

Varannan vecka är det nödvändigt att skära ändarna av håret minst ett par millimeter så att tillväxten i ditt hår kommer att öka betydligt. Sannolikt har många av er hört att du bara ska skära håret på den växande månen. Annars kommer ditt hår att växa ännu långsammare, så en gång om några veckor, sätt åt sidan och gå till frisören för att klippa dina hårändar.

Många frågar frågan: "Hur mycket växer håret verkligen i en månad?" Varje tillväxthastighet är annorlunda, men i genomsnitt, om du använder alla våra rekommendationer, kommer du att kunna växa hår en månad upp till sju centimeter lång.

Hur man odlar hår i en månad med 3 centimeter

Publicerad den: 26 sep 2014

Vi vill alla ha ett friskt och vackert hår. Men moder natur, tyvärr tilldelade dem inte alls alla. Och vi försöker fixa hennes skapelse, försök att förbättra vårt hår oss själva med mycket dyra potioner, med hjälp av tjänster från dyra kliniker, salonger, läkare.

Men inte det faktum att genom att använda allt ovan kommer du att uppnå önskat resultat, kunna växa hår och inte bli beroende av dessa droger. Ofta, när du använder droger, försvinner eller försvinner hårproblem, när du slutar använda, återgår allt till normalt.

Naturligtvis finns magiska kulor som gör att du kan vinkla pinnar för att göra ditt hår tjockt och vackert existerar inte. Du måste göra en insats! Det är väldigt viktigt att själv välja en lämplig linje av omsorgsmedel för att känna de positiva förändringarna.

Men användningen av naturens gåvor gör det möjligt att effektivt ta hand om ditt hår och göra dem friska, vackra och glänsande.

Försök först med den här masken.

Ta 2 matskedar torr senapspulver, vegetabilisk olja, 2 tsk socker och 2 matskedar varmvatten. Rör i senap, socker och vegetabilisk olja, och tillsätt sedan varmt vatten. Blanda väl igen. Smörj hårets tips med varm solrosolja.

Applicera blandningen uteslutande på hårbotten och undvik kontakt med håret - det torkar ut dem.

Täck huvudet med klämfilm eller cellofan, linda upp en varm handduk. Håll masken du behöver från 15 minuter till en timme, om det finns en stark brinnande känsla.

Masken är lämplig för alla typer av hår. I normal typ är det tillräckligt att göra det en gång i veckan, med oljigt hår en gång vart 5 dagar och med torrt hår, inte mer än en gång var tionde dag. Senap stimulerar blodflödet till hårbotten.

Och om du inte har några sjukdomar som orsakar hårproblem, med vanlig användning av en sådan mask, kan ditt hår växa med 3 cm per månad.

Varför "kan" och inte nödvändigtvis växa? Ja, för att några av processerna i vår kropp låg genetiskt. Titta på oss själva kan vi titta på det maximala som vi fått av naturen.

Någon hårväxt kan accelerera betydligt - med tre centimeter per månad, och någon måste vara nöjd med endast en centimeter. Men det här är också resultatet! Bara hårväxten blir långsammare.

Hur växer man hår i en månad?

I någon person utan användning av speciella produkter för intensifiering av hårtillväxt förlängs de med 1-1,5 cm på 30 dagar. Denna indikator beror huvudsakligen på genetiska faktorer, livsstil, kost, fysisk aktivitet och vård av lockar har viss effekt. Därför tror du inte på charlataner, som erbjuder magiska sätt att växa hår i en månad med 10-15 cm, köpa liknande produkter eller prova själv tvivelaktiga hemlagade recept.

Hur många centimeter kan du faktiskt växa hår i en månad?

Tyvärr kommer få personer att vara nöjda med de verkliga siffrorna - den aktiva användningen av specialdroger, fysioterapeutiska procedurer och professionella kosmetiska produkter gör det möjligt att påskynda tillväxten av strängar på endast 2-3 cm om 4 veckor. Denna effekt uppnås genom att öka lokal blodcirkulation i hårbotten, stimulera folliklar, stärka rötterna.

Hur mycket snabbt eller åtminstone i en månad för att odla långt hår med 2-3 cm?

Tillväxten av strängarna påverkar i första hand kroppens totala tillstånd, mängden vitaminer, syre och näringsämnen som levereras till rötterna. Därför rekommenderas att du följer dessa tips:

 1. Berika kosten med grönsaker, grönsaker.
 2. Ta mineralkomplex med magnesium, beta-karoten, kalium, krom, kalcium, jod och zink.
 3. Tillbringa en kurs av bryggerjäst.
 4. Övervaka tarmens normala funktion, balansen av mikroflora.
 5. Ge upp dåliga vanor.
 6. Ta dig tid att träna.

När det gäller yttre påverkan finns det professionella sätt att växa hår i en eller två månader - användningen av speciella vätskor i ampuller och fysioterapi.

Apparater och fysiologiska effekter:

Dessutom kan du ansöka om olika spabehandlingar, keratin eller kreatinåtervinning.

Hur kan jag växa hår på en månad med folktekniker?

Det är möjligt att förbättra blodcirkulationen i hårbotten vid rötterna, för att aktivera hårsäckarna med hjälp av hemmet. Till exempel är det inte dåligt att intensifiera tillväxten av lockar genom att gnugga längs en del med peppar varm eller mint alkohol tinktur. Hjälp också folkmedicinska lösningar.

 • färsk tomat - 1 st.
 • persilja frön - 1 tsk.

Förberedelse och användning

Skala tomaten från huden, knä till en mushy state. Pund persilja fröpulver och blanda med tomat. Gnugga den resulterande massan i huden vid hårets rötter innan du tvättar dem, lämna i 10 minuter.

 • kefir - 1 msk.
 • äggula - 2 st.
 • senapspulver - 1 bord. en sked.

Förberedelse och användning

Blanda alla ingredienserna noggrant, applicera en mask på hårbotten. Wrap hår med folie och handduk, lämna i 60 minuter. Därefter tvätta trådarna med ett mildt schampo.

Hur man snabbt växer långt hår hemma?

Vackra långa krullar - drömmen om varje tjej. Men inte alla kan skryta med ett lyxigt hårhår. Ofta finns det en sådan sak som "längdgräns". Om du vet hur man snabbt växer hår, kommer det inte att vara svårt att övervinna denna barriär.

Vad påverkar hårets tillväxt

I genomsnitt, för en månad, växer håret med 1,5 centimeter. I sällsynta fall - vid 2. Varför en sådan skillnad? För det första spelar genetisk predisposition en stor roll. Om ingen i din familj kan skryta med tjocka och långa krullar, borde du inte vänta på ett mirakel. För det andra, effekterna av externa faktorer.

Vackert långt hår

Orsaker till sällsynt hår:

 • Permanenta färger och färgtoner;
 • Termisk styling (använd strykning, hårtork, hårborttagare, etc.);
 • Försummelse av vårdprodukter och skydd. Detta inkluderar även balm och schampon som inte är lämpliga för din hårtyp;
 • Fel sätt att leva. Brist på vitaminer och mineraler, rökning;
 • Dåliga vanor. Permanent fingering, kamma dem med fingrarna, etc.;
 • Tid på året Många tjejer på forumet säger att deras krullar helt enkelt "stoppar" sin tillväxt vid en viss period. Oftast är det vinter och höst.

Vad är orsaken till att håret inte växer på grund av till synes yttre faktorer? Låt oss ta en närmare titt på strängens struktur. Varje hår består av en stång och follikel. Lampan är "centrum" av näringsämnen som måste närma och stödja strängen. Dessutom beror tillväxtnivån på rotans tillstånd. Men om alla vitaminer och essentiella syror syftar till en konstant återställning av strängarna, så är de helt enkelt inte tillräckligt för att säkerställa en normal tillväxt.

Hur man odlar hår

Genom att avlägsna åtminstone några av de faktorer som beskrivs och lägga till rätt vård (även med oregelbundna masker) kan du enkelt uppnå en märkbar effekt. Det kommer trots allt att låta folliklarna jämnt fördela de ackumulerade fördelaktiga substanserna mellan längden och roten.

Recept för hemlagad hårväxtmask

För att snabbt växa långt hår på huvudet efter en misslyckad hårklippning måste du agera i ett komplex.

Masker ska ha följande effekt:

 • Stärka lockar. När rötterna växer tillbaka, är det ett allvarligt tryck - de kan falla ut under vikten av en separat sträng. För att ge ett tjockt hår utan att förlora "fighters" är det därför nödvändigt att ge en stark bas;
 • Återfukta. Bristen på vätska gör håren hårda och spröda, poppade tips dyker upp. De "äter upp" längden, på grund av vilket, även med intensiv tillväxt, kommer resultatet inte att märkas;
 • Att mata och värma upp. Med båda dessa funktioner gör de lokala irriterande maskerna ett utmärkt jobb. De värmer hårbotten, förbättrar blodcirkulationen och stimulerar vilande lökar.

För att odla en ny fluff och stärka befintliga strängar används en peppermask ofta. Det är en irriterande och gäller även för behandling av komplexa fall av alopeci.

Mask med peppar för hår

Receptmask med röd peppar för hårväxt:

 1. I lika delar måste du blanda chilipepparens extrakt och burdockolja. Du kan använda något annat flytande smör, men klämskuren är bäst lämpad. Den blandar snabbt med alkoholbasen, istället för att trycka upp den, som till exempel havtorn.
 2. Blandningen appliceras på torra hårrötter med en pipett och tunn kammussling. Vätskan kan inte spridas i längd, annars kommer håret att bli torrt och sprött. För att skapa växthuseffekten måste du täcka huvudet med plast och en handduk. Håll masken i minst 2 timmar;
 3. Ibland stekar flickor att peppar inte baka. Det finns flera anledningar till detta: Tinktur av dålig kvalitet (nästa gång du köper det på ett annat apotek), du har en hög smärtgräns eller tjock hud. för att öka den brännande känslan kommer att hjälpa till med enkelt vatten. Stänk rötterna lätt med det eller blötlägg dem med en fuktig bomullspinne;
 4. Den motsatta situationen är mycket vanligare - den bakar för mycket. Om du inte kan tolerera, skölj sedan blandningen med kallt hår (detta är mycket viktigt) med vatten och applicera en fuktgivande balm. Nästa gång, gör en mask i proportionerna 1,5: 2 (peppar: smör) eller ännu mindre.

Upprepa proceduren minst 3 gånger i veckan. Sedan inom en månad kommer håret att växa med 2-3 centimeter.

Inte mindre effektiv senapsblandning. Denna mask hjälper till att stärka blodomloppet och mätta lökarna med unika aminosyror. Dessutom är den lämplig för ägare av torr hårbotten och torrt hår (i motsats till peppar).

Hur man gör en senapsmask:

 1. En matsked med senapspulver ska blandas med en halv sked socker och vatten. Du bör få en konsistens av tjock grädde;
 2. Masken appliceras exklusivt på rötterna. Längden kan fuktas med en sammansättning av närande shea och kokosoljor. Efter fördelningen av medel måste du täcka huvudet med plast och en handduk. Håll i 1,5 till 2 timmar;
 3. Den tvättas av lättare än kardborre på grund av bristen på oljor på rötterna. Men observera att håret måste sköljas ordentligt under svala vattenströmmar, annars kommer det att finnas senapskorn på huden och kommer att ge en uppvärmningseffekt under lång tid.
 4. Därefter återstår det att applicera en närande balm eller balsam för att underlätta repor.

Det är nödvändigt att göra en sådan mask före varje tvätt, men inte oftare 2 gånger i veckan. I sällsynta fall, efter användning av denna produkt, märker flickor utseende av mjäll eller överdriven klåda. Det betyder att masken inte passade och du måste leta efter ett alternativ.

Senapsmask

Som en lösning på problemet föreslår vi att vi upplever det mest godartade - brandy. Det kännetecknas av en mild uppvärmningseffekt, medan det inte irriterar hårbotten alls. På grund av dryckets färgegenskaper passar detta recept inte blondin och tjejen med markering. Det finns olika recept för masker med konjak, men hemma är det mest lämpligt att göra en blandning med honung och kanel.

Mask med cognac för hår

Hur man gör cognac-honungsmask för snabb hårväxt:

 1. Två teskedar av varm honung och en halv sked kanel tas i ett glas brandy. Blandningen kombineras och upphettas i ett vattenbad till en trevlig värme. Eventuellt kan du lägga till 1 äggula;
 2. Den resulterande massan ska appliceras på hårbotten och lämna i 2 timmar. Var noga med att täcka håret med plast och en handduk - det här hjälper till att värma upp folliklarna med bättre kvalitet.
 3. Tvätta av masken är mycket enkel - med vatten och schampo. För en ytterligare effekt rekommenderar vi att du använder en balsam för att återfuka trådarna.

Inget av dessa alternativ är lämpligt för tjejer under graviditet och hypertensiva patienter. På grund av upphettningen av huvudet kan blodtrycket öka, med konsekvenser. Om du är intressant eller har andra "kontraindikationer" rekommenderar vi att du använder en lökmask för att använda de beskrivna recepten.

Det hjälper till att stärka folliklarna, mätta dem med vitaminer. Dessutom har den en mild irriterande effekt (utan uppvärmning).

Hur man lagar lökmask:

 1. Rotskörden är riven eller hackad mycket fin. Med hjälp av cheesecloth, extra juice pressas ut ur gruel, och den återstående massan kombineras med honung;
 2. Blandningen kan appliceras på hela längden, men notera att den har en mycket specifik lukt. Därför görs det sällan på långt hår - ögonen vattnar och lökdukten är svår att tvätta.
 3. Håll inte mer än en timme. Du kan göra åtminstone varje dag, men experter rekommenderar att du använder metoden 2 gånger i veckan.

När du har tvättat vattnet, häll krullarna med ättika eller avkok av rosmarin. Det är verifierat att den skarpa lukten av grönsaker neutraliseras.

Ibland kan du hitta rekommendationer för gnidning av cederträ eller rödpeppar i hårbotten i sin rena form. Under inga omständigheter kan detta göras! Cedar sakta ner hårväxten i ansiktet och benen, och peppar kan helt bränna huden. Var extremt försiktig med användningen av eventuella alkoholextrakt i sin rena form.

Stimulerande huvudmassage

Det snabbaste sättet att växa hår efter en kort hårklipp är att kombinera uppvärmning av masker med en speciell massage. Du kan göra det med dina händer eller med speciella massager (spindelväv).

Instruktioner för huvudmassage

Instruktioner för hur man gör en effektiv självmassage av huvudet för hårväxt:

 1. Du måste börja med frontalloben. Fingertopparna flera gånger, gå längs panna, något rörande pannan i mitten. Efter några minuter, rör fingrarna lite högre och så vidare tills du når hårlinjen;
 2. Från mitten av tillväxtlinjen måste du göra spiralrörelser. Välj riktningen mot örat och bakåt. Detta kommer inte bara att ge krullarnas densitet, men också för att slappna av musklerna i käken och nacken, bota migräner;
 3. Efter 5 minuter ändras rörelseriktningen - de blir cirkulära. Nu behöver du massera hela ytan på huvudet. Försök att inte trycka på huden, men försiktigt släcka avskärningen;
 4. Lite senare ökar intensiteten. Nu måste folliklar knuffas kraftigt, starkt. Fortsätt köra i 3 minuter;
 5. Det näst sista steget: försök att täcka med händerna det största möjliga området på huvudet och trycka det hårt. Så gör några gånger;
 6. Massagen slutar med ett huvud som resonerar med dynor.

Hela sessionen tar mellan 10 och 15 minuter. Men upptagna kvinnor, även en sådan tidsperiod är svår att fördela. För dem som behöver ett påskyndat program är idealiska massager idealiska. De är hattar med rullar eller nålar, som på 2 minuter kan ge resultatet av en halv timmes professionell massage.

Hur man använder massageapparaten

Tips trichologist hur man masserar huvudet med en massager "Web", "Murashka" eller "Hedgehog":

 • Placera enheten på huvudet "lock" och rulla upprepade gånger medurs medurs och moturs. Upprepa i 30 sekunder;
 • Efter försiktigt lyfta punktmassagen och vänd lite till sidan, sänk den. Upprepa tills hela huvudet har bearbetats;
 • Stärka håret, lindra stress och förbättra välbefinnandet hjälper till med den enklaste träningen med en massager - spiral. Du behöver bara lyfta verktyget och rotera något i en spiral. Upprepa två gånger från topp till botten och botten till toppen.
 • Vid slutet av sessionen avlägsnas och returneras massageapparaten flera gånger till sin ursprungliga position.

Salonprocedurer

Vårdkrullar folkmedicin ger inte alltid den önskade effekten. I synnerhet är det helt enkelt omöjligt att snabbt växa hår efter kemoterapi med en peppar eller senapsmask. I sådana fall kommer professionella förfaranden till räddning.

Hårvård i salongen

Vilka metoder används i kabinen:

 • Mesotherapy. En av de mest populära metoderna för att reparera skadat och växande kort hår. Bottom line är introduktionen i folliklarna av aktiva substanser (det kan vara hyaluronsyra eller nikotinsyra, vitaminer, oljekomplex, etc.) med hjälp av en speciell massagerulle;
 • Laminering. Som sådan har det absolut ingen relation till folliklarna, men skyddar håret från brittleness och torrhet, och gör också tunna strängar mer hållbara och elastiska. Förfarandet är nödvändigt vid det första skedet av att växa för att skydda krullar från yttre faktorer;
 • Ozonterapi. Introduktion till rötterna i hårets ozoncocktail. Detta är en helt naturlig metod som snabbt kan växa misslyckat färgat eller beskärtat hår. För behandling används säkert ozon som injiceras i små doser i huden.
 • Massageteknik;
 • Avskärmning. Oftast används den för att återställa lockiga och skadade färgningar, strängar. Huvudskillnaden mellan avskärmning eller laminering är förmågan att ge lockar en viss nyans och till och med dem längs hela längden. Dessutom tillåter tekniken håret att återvända elasticitet och glans, skydda dem mot effekterna av negativa faktorer.

Speciella produkter för hårväxt

Det är svårt att föreställa sig friskt hår utan glans och densitet. Dessa indikatorer är direkt beroende av de vitaminer och syror som är nödvändiga för bildandet av håret och dess axel.

Vilka vitaminer är mest användbara för hår:

 • Tocopherol eller vitamin E. Ansvarar för elasticitet och glans, bidrar till att accelerera tillväxten;
 • Retinol eller A. Det är nödvändigt för normal produktion av kollagen och keratin. Påverkar graden av bildning av folliklar;
 • Vitaminer i grupp B. Accelererar metaboliska processer, hjälper till att snabbt absorbera näringsämnen.

För att ge omfattande vård behöver du diversifiera vitaminer. För att göra detta, öka mängden färsk frukt och grönsaker i kosten, tillsätt fisk och lut kött till menyn. För extern användning, köp ett apotek oljelösningar av retinol och tokoferol. Vitamin B kan ersättas med nikotinsyra.

Vitaminer för hårväxt

Även mycket snabbt växa hår med en kvadrat eller kaskad med speciella serum.

Betyg av professionella medel för tillväxt och aktivering av "vilande" folliklar:

 • Första hjälpen kit Agafya. Helt naturlig outplånlig produkt. Kompositionen innehåller extrakt av 7 örter och extrakt från frukter. Används som en extra åtgärd (förutom att värma upp masker och salongprocedurer); Agafya First Aid Kit
 • Schwarzkopf-aktiverande serum. Professionellt verktyg som används för att behandla alopeci. På grund av närvaron av företagskomplex ger en tonisk effekt. Den kan användas både för män och kvinnor; Schwarzkopf-aktiverande serum
 • Pharma Bio Laboratory. Detta är ett speciellt burdockserum som förhindrar håravfall och normaliserar tillväxten. Berikat med unikt majsprotein. Serum Pharma Bio Laboratory

Att bry sig var fullständigt, det är också viktigt att köpa schampo för håravfall. Till exempel "Gröna apoteket Lopukhovy" eller "Natura Siberica Arctic". Recensioner hävdar att ett sådant systematiskt tillvägagångssätt tillåter en vecka att växa hår med 0,5 cm.

Hur man växer hår efter en kort eller misslyckad frisyr

För ett reaktivt resultat är det viktigt att använda en uppsättning verktyg. Naturligtvis kan du uppnå en bra effekt med vissa masker och vitamin, men om du kombinerar dem med massage och salongprocedurer, börjar curlsna växa som jäst.

Resultatet av korrekt vård i processen att växa hår

Tips för att snabbt växa hår hemma:

 • Försumma inte användningen av balm och färdiga masker. Ofta innehåller de komponenter som inte kan användas oberoende (extrakt från växter, proprietära formler, naturlig hyaluronsyra etc.);
 • Istället för salonglaminering kan du göra en mask av gelatin. För att göra detta, blanda mjölken och pulvret, lägg vattnet till din favoritbalsam och applicera på fuktigt hår i 40 minuter. Det är bäst av allt att göra en sådan mask efter tvätt av hår. Effekten av jämnhet och glans varar upp till 3 dagar;
 • Även om du växer håret efter att det har blivit misslyckat, glöm inte att trimma tipsen var tredje månad. Detta kommer att lösa problemet med brutna krullar och skydda längden från bräckligheten.
 • Kombinera eventuell självmassage med uppvärmning av masker - detta ökar effekten av procedurerna i båda riktningarna;
 • Försök att växa en naturlig färg, tona inte rötterna. Färgens sammansättning innehåller kemiska föreningar som saktar hastigheten på follikelutveckling. Alternativt kan henna, kamille eller basma användas;
 • Rikta inte eller krulla håret. Det är bättre att utesluta termisk styling från den dagliga menyn. Om du verkligen behöver trimma lockigt hår - fukta det och torka det med kall luft från torken i riktning från topp till botten;
 • Kombinera apoteksprodukter (vitaminer, tinkturer, extrakt) med professionella (injektionsflaskor för tillväxt, serum, etc.). Detta kommer att bidra till att spara budgeten och förhindra "missbruk" till vårdprodukterna.

Vackert, långt hår är ett hårt, långtidsarbete. Men även om du av misstag skär dem till en "pojkisk" frisyr - inget behov av förtvivlan. När allt kommer omkring, kommer de som naglar att växa tillbaka. Och kanske blir det ännu bättre än tidigare.Nästa Artikel
Experter rekommenderar: hur man räta ut håret efter en perm hemma?