Peeling hårbotten salt och andra medel


Döda celler på huvudet, mjäll flingor, akne - det här är ett ganska allvarligt problem, och scrubbing hjälper till att klara det. Vi föreslår att överväga hur salt och gas-flytande skalning av hårbotten utförs, liksom vilka tekniker som är bäst.

Varför behöver du peeling

Varje dag bildar omkring 50 000 döda celler på människokroppen. En tredjedel av dem faller av, men resten ligger kvar på huden, blandar med sebum förorenar porer, bidrar till bildandet av mjäll och andra problem. Denna biologiska process är irreversibel och nya celler bildar i stället för döda celler, men problemet är att det blir svårare för kroppen att bli av med föroreningar.

Hur användbar skalp skalar:

 • Hjälper mot håravfall på grund av stimulering av hårsäckarna;
 • Eliminerar mjäll
 • Det används för att förbättra blodflödet till huvudet;
 • Används för att rengöra rötterna av sebum och smutssträngar.

Det finns flera typer av skalning:

 1. salt;
 2. kemikalie;
 3. frukt;
 4. ultraljud;
 5. Professionell (när du använder specialverktyg).

Video: hår scrub recept

Hur man rengör hårbotten folk recept

Den enklaste och mest kända skalningen för hårbotten är saltlösning, den är lättberedd hemma och hjälper till att stärka håret och öka dess tjocklek. För att förbereda den behöver du en tesked havsalt, 10 droppar av en kosmetisk ester (vi rekommenderar att du använder persika eller kokosnöt), 5 droppar burdockolja. Vi blandar alla komponenter och värmer dem på en lugn eld. Koka inte, efter kylning av blandningen. Den resulterande gruelen gnids i hårbotten med mjuka massage rörelser, du kan använda bomullspuddar, tamponger eller fingrar. Massage för att fortsätta i 5 minuter, efter en annan 2-3 lämna massan på huvudet, efter en tid tvättas vi av med varmt vatten. Detta är en vattenlöslig komposition, så att bli av med salt i håret är inte svårt, det är mycket svårare att tvätta oljan. För att göra detta, måste vi ta ett mildt schampo när vi tvättar bort mineralet. Till exempel, baby eller baby tvål från skummet, och noggrant rengöra hårrötterna.

Ett gott recept på torrt hår med socker. Två teskedar socker blandad med basolja (till exempel olivolja) och kosmetisk, kan det vara kardborre, mint, ros, persika, mandel eller kokosnöt. Uppvärmd i ett vattenbad och applicerat på huden, gnid försiktigt in i huden, du kan lämna i 10 minuter, tvätta på samma sätt som gruelen i föregående recept.

Perfekt beprövad blandning för att rensa huvudet med fruktsyror. Det bör noteras att denna teknik endast är lämplig för ägare av feta trådar. Du behöver:

 • en tesked apelsinjuice;
 • sked äppeljuice.

Denna åtgärd kommer också att hjälpa till att bota seborré på huvudet, på grund av närvaron av glykolsyra i äppeljuice. Vätska blanda och skölj med hårlösning. Om du har märkt en stark förlust eller förlust av volymen i lockar rekommenderar vi att värmen blandas. Att hålla på trådarna behöver 10-15 minuter, men de första 3-5 behöver en ljusmassage. Tvätta av utan tvättmedel.

Foto - Saltskalning

För djup rensning av huden kan du använda blå lera. Som du vet är kambriummineral en ledare i kampen mot akne och inflammation, om du har feta och svaga krullar, och din hårbotten är täckt med akne och akne, använd sedan denna metod: två teskedar blå lera ska blandas med en sked mjölk. Rubbing sätta gruel på rötterna, lämna i 10-15 minuter. Vi rekommenderar att du bara gör en skrubb för ägarna av kort hår. Flickor med långa trådar kan ha allvarliga problem med att tvätta ut mineralpartiklar från huvudet.

Hemma hjälper det perfekt mot döda celler i hårbotten och kakao skrubba. Det här verktyget är helt enkelt universellt: det hjälper till att bli av med ingrown hair, fet hud, akne, svarta hudar, rengör huden försiktigt och försiktigt, den kan användas på känslig och delikat dermis av huvudet. Blanda en sked av kakaopulver och hårolja, applicera på ytan av huden, tvätta av efter 10 minuter. Denna massa kan skugga strängar, så blondiner bättre att avstå från sådan rening.

Stramare, men effektiv - en mask med kaffe. Det har otvivelaktiga fördelar: Rengör huden från smuts och fett, men det finns också nackdelar: du kan inte använda den för skört och torrt hår, det är inte det bästa alternativet för rättvisa unga damer. Blanda en sked full av naturligt kaffe med mintolja och en sked mjölk. Applicera på rötterna och gnid, lämna i 5 minuter. Gör inte mer än två gånger i veckan.

För flickor med starkt hår är denna teknik lämplig: blanda en sked citronsaft med en lösning av salt och vatten (1: 1). Skölj håret i den resulterande vätskan, låt den stå i 10 minuter, skölj sedan utan schampo. Denna mjuka och icke-slipande skalning hjälper till att lätta strängarna i flera nyanser och lätta på fet hud.

Professionella verktyg

Många har helt enkelt inte ledig tid att göra en blandning på egen hand, så låt oss ta en titt på listan över professionella medel för skalpskalning. Alla kan distribueras i form av drogen (schampo, mask, gel, grädde, pasta), men mer intresserade av deras fokus och effektivitet:

 1. Professionell bio-peeling för hårbotten Nioxin (Nioxin Scalp Renew) - ger rengöring med enzymelement och salt, hjälper till att stoppa förlusten och påskynda tillväxten. Alfa-syror och vitaminer är en del som ska användas noggrant - allergin är möjlig. Applicera på våt hud, håll i 10 minuter, men hela tiden är det önskvärt att massera håret. Tvätta av med schampo; Foto - Nioxin
 2. Bonacure Pre-Shampoo Peeling Schwarzkopf - ett schampo som ger effektiv rensning av huvudet. Kosmetiken i detta företag syftar till att återställa balansen mellan hår och hårbotten;
 3. L'Oreal Professionnel Expert Power Repair - rengör porerna bra, främjar läkning av små sår på huvudet. Loreal är ganska dyrt drog, men mycket effektivt;
 4. Teotema (TeoTema) - importerad fytopiling, består av extrakt av naturliga örter och mineraler. Det kan även användas på ett barns huvud (till exempel utslag, seborré, finnar eller akne);
 5. Reibi Utena - det innehåller glykolsyra, vilket är utmärkt för att hjälpa till med ackumulerande partiklar av hud och mjäll flingor. Vid exponering för detta medel öppnar och rengör porerna insidan;
 6. Lebel - normaliserar balansen på ytan av huvudets dermis, rensar akne och svarta hudar, stimulerar hårväxten;
 7. Keune - det här företaget är känt för sina allergivänliga och effektiva produkter. Består av näringskomponenter, vitaminer och mineraler;
 8. Belita-Vitex - den bästa phyto-essensen av huden, försiktigt och utan allergier, rengör huden, ge glans till låsen, håll den frisk under lång tid efter tvättning. Det rekommenderas att köpa en rad droger.
Foto - Applicera skalning på huvudet

Andra produkter: kemon, payot, farmavita, eceneperm, estel, indol, ren linje. Alla medel för skalpskalning måste köpas i professionella butiker, de kan också beställas på tillverkarens officiella hemsidor eller köpas genom att besöka en bra skönhetssalong.

Det finns också nya metoder för att rensa huvudet från skalor - det här är ultraljudsterapi. Med hjälp av ett ljud som bildar luftvibrationer separeras döda celler från huden och processerna för att "vakna" hårsäckarna aktiveras. Förfarandet är effektivt, men dyrt - från 2000 rubel per session. Laserskalning används inte i hårbotten.

Tips för en mästerska frisör:

 • Det är nödvändigt att sätta medel på våt hud, då slipande delar mindre det kommer att skada;
 • Skalning kan användas högst två gånger i veckan;
  Många råder dig att förbereda sig för sessionen - tvätta inte ditt hår. Det här är inte riktigt sant, torrt hår eller känslig hårbotten bör verkligen inte tvättas, men de feta trådarna rengörs i förväg;
 • Mesoterapi, närande masker och massage är perfekt kompatibla med skalning, men inte måleri, så avstå från att använda färgämnen kemiska formuleringar för derma rengöringskurs (henna är tillåtet);
 • Peeling är en stor fördel, men endast med noggrann och korrekt användning. Om du ökar antalet procedurer riskerar du att överdriva dermis och förvärra tillståndet hos strängen.

Sköljning är en underbar modern teknik som hjälper till att förbättra ditt hårs utseende, göra det snyggare och lydigt. Om du har erfarenhet av att använda ovanstående tekniker, kommer vi gärna att läsa din feedback i kommentarerna till artikeln.

Denna enkla procedur aktiverar hårväxt och läker hårbotten.

Skönhetens ekologi: Hårbotten och håret är mest i behov av sådan vård. Det är inte så lätt att bli av med döda celler i huden som är täckt med tjockt hår, men det är nödvändigt för hårets skönhet och hälsa.

Alla vet om förekomsten av scrubs för ansikte och kropp, men många kvinnor vet inte ens om ett sådant verktyg som en speciell skrubb för hårbotten. Under tiden är det hårbotten och håret som mest behöver sådan vård.

Det är inte så lätt att bli av med döda hudceller täckta med tjockt hår, men det är nödvändigt för hårets skönhet och hälsa. Rengöring av huden från de kornade partiklarna gör det möjligt att andas, tillväxt- och återvinningsprocesserna i cellerna aktiveras, sebaceouskanalerna befrias från fett och förorening.

En separat kommentar förtjänar hårets struktur. Den porösa stammen är täckt med keratin vågar som skyddar den, under vilken ackumuleras talg, fragment av döda celler, damm, kemikalier från schampo, masker, stylingprodukter och andra föroreningar. Konventionella produkter avsedda för att tvätta håret kan inte helt ta bort dem och med tiden ackumuleras de mer och mer, vilket gör håret oljigt vid rötterna, blir snabbt smutsigt, tråkigt och livlöst.

Därför är skrubben nödvändig för hårbotten och håret, inte mindre än ansiktets och kroppens hud.

Strängt taget kan sådana scrubs delas in i två typer. Den första sorten är scrubs direkt för hår. De innehåller aktiva komponenter som har en mycket märkbar effekt på hårets struktur. Det är därför rekommenderat att använda sådana verktyg inte längre än en gång var sjätte månad och bara i salongen, eftersom endast mästaren kan välja önskad komposition för en viss hårstyp.

Den andra typen är faktiskt scrubs för hårbotten. Sådana medel appliceras på hårbotten och håret vid rötterna och rensar dem. Dessa scrubs kan självständigt tillverkas hemma från improviserade naturliga ingredienser, och sedan applicera dem på ditt eget badrum. De rengör och regenerera huden, reglera aktiviteten hos talgkörtlarna, lindra mjäll, göra håret starkare och mer glänsande.

Applicera scrubs i hårbotten är tillåtet ganska ofta, en gång vartannat vecka, eller till och med en vecka, om nödvändigt, men bör inte missbrukas, särskilt salt.

Huvudprinciperna för beredning av scrubs för hårbotten:

Slipbas. Om det handlade om att skapa en ansiktsskrubba eller en kroppskrubbe, då malda kaffe, markris eller havregryn, pulverformiga örter, kunde färglösa henna användas som grund. Dessa är mycket hudvänliga produkter! Och i hårskrubben kan de också användas, då är det ganska svårt att tvätta håret från fragment av kaffe, ris, havregryn och andra skrubbpartiklar. Om håret är kort, varför inte, men ägarna av långt hår, är det inte troligt att det här förfarandet kommer att vädja till.

De mest populära abrasiva substraten för dessa scrubs är salt och socker, som kan lösas i vatten. Dessutom kan sockret tas som en enkel vit och brun, som anses mer användbar, och salt - den vanliga matlagningen, jodiserad eller till och med havet. Huvudsyftet med att använda sådana produkter är att rengöra huden, och det vanligaste saltet och sockret i vilket kök som helst kan hantera denna uppgift.

Vilken av dessa komponenter är mest föredragna, alla bestämmer sig själv. Det finns bara en nyans: havsalt är mer användbart än socker, men som något annat salt torkar det något, så saltskrubb är ofta inte värt att göra. En gång i veckan eller två, och efter fem eller sex procedurer en paus i några månader. Sugar scrub har inga sådana kontraindikationer, så det kan göras oftare.

Ytterligare komponenter. Här är omfattningen av fantasi verkligen obegränsad. Kokning av bas och eteriska oljor, kefir, yoghurt eller grädde, avkok av örter, honung, äggulor, fruktmassa kan göra en skrubb inte bara i en rengöring, men också närande, fuktgivande och tonic som en mask. Ytterligare komponenter kan väljas efter din egen smak, beroende på behoven hos huden och förekomsten av dessa komponenter.

Skrubb för hårbotten - recept:

Den enklaste universella skrubben: Ta den önskade mängden slipmedel (salt eller socker), tillsätt lite vatten för att göra en tjock gröt och applicera den här produkten i små portioner för att torka hårrötterna, massera huden, från baksidan av huvudet till pannan. Det här verktyget tar bort döda partiklar från huden, rensar hårrötterna, aktiverar blodcirkulationen och därigenom accelererar hårväxten.

En annan variant av samma recept involverar användningen av basolja i den flytande komponentens roll. Du kan ta oliv, jojoba, mandel, druvfrö, avokado eller annat. Salt och socker upplöses mycket långsammare i olja än i vatten, och skarpa partiklar kommer också att glida och repa huden mindre. Om du applicerar en sådan skrubb på ett fuktat huvud, blir det väldigt mjukt och känsligt.

Skummande skrubba. Den är beredd på basis av schampo. Du måste ta ditt vanliga schampo i det belopp som är nödvändigt för att tvätta håret. Tillsätt basolja i detta schampo, ungefär två gånger mindre än schampo, häll socker eller salt i den resulterande vätskan så att en ganska tjock vassle bildas. Klar skrubb i små portioner gäller för fuktigt hår, som i det första receptet, massage, skumning och sköljning. Om det verkar som att håret inte räcker för att tvätta av oljan, tvätta den igen med schampo.

Peppar-kanel skrubba, aktiverar hårväxt. Det faktum att varm peppar har förmågan att förbättra hårväxten, vet många. Hårmaskor med användning av peppar eller peppartinkur är mycket populära. Du kan använda egenskaper hos peppar och för beredning av skrubb för att rensa hårbotten. Kanel kan också påverka hårväxten och förbättra sitt utseende, och dessutom har det en trevlig arom.

För att förbereda skrubben måste du blanda två matskedar av peppar och mald kanel i rena rätter, tillsätt ungefär en tredjedel av en kopp socker eller salt. Om det finns mycket av denna mängd slipmedel för en applikation, häll sedan ut en mindre mängd och lägg till basolja i basen, så att resultatet blir en tjock blandning. Det bör appliceras på fuktigt hår, massera huden och lämna i några minuter, som en mask. Om huden är känslig och peppar börjar brinna bokstavligt under de första minuterna efter appliceringen, skrubba omedelbart. Du kan skölja håret med avkok av kamomill - det här kommer inte att tillåta irritation att uppstå.

Skrubba för känslig hårbotten. Detta recept är lämpligt för alla hudar, men är särskilt bra för känsliga, vilket inte är mycket tolerant mot effekterna av hårda slipmedel. För att göra det måste du blanda salt eller socker med kefir, naturlig yoghurt eller gräddfil. Mjölkprodukter återfuktar huden och gör håret tjockt och starkt.

Skruva för fet hårbotten med blå lera. Lera själv är en utmärkt absorberande, och som en del av en skrubb rensar det effektivt hårrödorna från överskott av talg, toxiner och andra föroreningar. För beredningen behöver du ett torrt pulver av lera och tre gånger mer socker eller salt, det vill säga du måste ta tre matskedar av slipmedel för en matsked av lera. Den torra blandningen ska spädas med vatten och appliceras på fuktiga hårrötter, lite massage och lämna håret i ytterligare fem till tio minuter, så att leran fungerar bättre.

Skura för fet hud med äppelcidervinäger. Många har sagt om fördelarna med äppelcidervinäger, skölj håret med vatten och tillsätt ett par matskedar av denna ingrediens gör dem glänsande och silkeslen. För att förbereda skrubben måste du blanda salt eller socker med otvättad äppelcidervinäger och först utföra det vanliga testet för hudkänslighet. Om allt är normalt kan verktyget användas för sitt avsedda ändamål. Användbara komponenter av ättika närmar hårbotten, förbättrar blodcirkulationen, stimulerar hårväxt och normaliserar aktiviteten hos talgkörtlarna.

Skrubb för torr hud honung och krämig. Som namnet antyder kommer honung och grädde att vara närvarande i skrubben. En matsked honung ska blandas med tre matskedar salt eller socker. Honung kan tas frisk och flytande, men du kan redan sugared. Torka den resulterande blandningen med kräm till önskad konsistens och applicera i små portioner i hårbotten, massage och låt i 10-15 minuter stå som en mask och skölj sedan.

Skrubb för torr hud med aloe. För det måste du späda den slipande basen med aloe vera juice eller helt enkelt blanda den med krossade löv av denna växt för att få en ganska tjock blandning som skulle vara bekvämt att applicera på håret. Aloe juice fuktar huden och håret aktivt, vilket gör dem livliga och lätta.

Nourishing scrub för alla hudtyper. Äggulan av ett ägg, en matsked honung och tre matskedar av någon basolja och brandy blandas i en ren skål och sedan tillsätt saltet eller sockret till den resulterande vätskeblandningen, så att en tjock blandning erhålls. Applicera det på hårbotten, massage och lämna på håret i ytterligare tio minuter. En sådan skrubba är bra för den kalla årstiden, när håret lider av frekvent bär på hattar och torr luft i uppvärmda rum.

Det kommer att vara intressant för dig:

Peeling hårbotten salt och andra medel

Döda celler på huvudet, mjäll flingor, akne - det här är ett ganska allvarligt problem, och scrubbing hjälper till att klara det. Vi föreslår att överväga hur salt och gas-flytande skalning av hårbotten utförs, liksom vilka tekniker som är bäst.

Varför behöver du peeling

Varje dag bildar omkring 50 000 döda celler på människokroppen. En tredjedel av dem faller av, men resten ligger kvar på huden, blandar med sebum förorenar porer, bidrar till bildandet av mjäll och andra problem. Denna biologiska process är irreversibel och nya celler bildar i stället för döda celler, men problemet är att det blir svårare för kroppen att bli av med föroreningar.

Hur användbar skalp skalar:

 • Hjälper mot håravfall på grund av stimulering av hårsäckarna;
 • Eliminerar mjäll
 • Det används för att förbättra blodflödet till huvudet;
 • Används för att rengöra rötterna av sebum och smutssträngar.

Det finns flera typer av skalning:

 1. salt;
 2. kemikalie;
 3. frukt;
 4. ultraljud;
 5. Professionell (när du använder specialverktyg).

Video: hår scrub recept

Hur man rengör hårbotten folk recept

Den enklaste och mest kända skalningen för hårbotten är saltlösning, den är lättberedd hemma och hjälper till att stärka håret och öka dess tjocklek. För att förbereda den behöver du en tesked havsalt, 10 droppar av en kosmetisk ester (vi rekommenderar att du använder persika eller kokosnöt), 5 droppar burdockolja. Vi blandar alla komponenter och värmer dem på en lugn eld. Koka inte, efter kylning av blandningen. Den resulterande gruelen gnids i hårbotten med mjuka massage rörelser, du kan använda bomullspuddar, tamponger eller fingrar. Massage för att fortsätta i 5 minuter, efter en annan 2-3 lämna massan på huvudet, efter en tid tvättas vi av med varmt vatten. Detta är en vattenlöslig komposition, så att bli av med salt i håret är inte svårt, det är mycket svårare att tvätta oljan. För att göra detta, måste vi ta ett mildt schampo när vi tvättar bort mineralet. Till exempel, baby eller baby tvål från skummet, och noggrant rengöra hårrötterna.

Ett gott recept på torrt hår med socker. Två teskedar socker blandad med basolja (till exempel olivolja) och kosmetisk, kan det vara kardborre, mint, ros, persika, mandel eller kokosnöt. Uppvärmd i ett vattenbad och applicerat på huden, gnid försiktigt in i huden, du kan lämna i 10 minuter, tvätta på samma sätt som gruelen i föregående recept.

Perfekt beprövad blandning för att rensa huvudet med fruktsyror. Det bör noteras att denna teknik endast är lämplig för ägare av feta trådar. Du behöver:

 • en tesked apelsinjuice;
 • sked äppeljuice.

Denna åtgärd kommer också att hjälpa till att bota seborré på huvudet, på grund av närvaron av glykolsyra i äppeljuice. Vätska blanda och skölj med hårlösning. Om du har märkt en stark förlust eller förlust av volymen i lockar rekommenderar vi att värmen blandas. Att hålla på trådarna behöver 10-15 minuter, men de första 3-5 behöver en ljusmassage. Tvätta av utan tvättmedel.

Foto - Saltskalning

För djup rensning av huden kan du använda blå lera. Som du vet är kambriummineral en ledare i kampen mot akne och inflammation, om du har feta och svaga krullar, och din hårbotten är täckt med akne och akne, använd sedan denna metod: två teskedar blå lera ska blandas med en sked mjölk. Rubbing sätta gruel på rötterna, lämna i 10-15 minuter. Vi rekommenderar att du bara gör en skrubb för ägarna av kort hår. Flickor med långa trådar kan ha allvarliga problem med att tvätta ut mineralpartiklar från huvudet.

Hemma hjälper det perfekt mot döda celler i hårbotten och kakao skrubba. Det här verktyget är helt enkelt universellt: det hjälper till att bli av med ingrown hair, fet hud, akne, svarta hudar, rengör huden försiktigt och försiktigt, den kan användas på känslig och delikat dermis av huvudet. Blanda en sked av kakaopulver och hårolja, applicera på ytan av huden, tvätta av efter 10 minuter. Denna massa kan skugga strängar, så blondiner bättre att avstå från sådan rening.

Stramare, men effektiv - en mask med kaffe. Det har otvivelaktiga fördelar: Rengör huden från smuts och fett, men det finns också nackdelar: du kan inte använda den för skört och torrt hår, det är inte det bästa alternativet för rättvisa unga damer. Blanda en sked full av naturligt kaffe med mintolja och en sked mjölk. Applicera på rötterna och gnid, lämna i 5 minuter. Gör inte mer än två gånger i veckan.

För flickor med starkt hår är denna teknik lämplig: blanda en sked citronsaft med en lösning av salt och vatten (1: 1). Skölj håret i den resulterande vätskan, låt den stå i 10 minuter, skölj sedan utan schampo. Denna mjuka och icke-slipande skalning hjälper till att lätta strängarna i flera nyanser och lätta på fet hud.

Professionella verktyg

Många har helt enkelt inte ledig tid att göra en blandning på egen hand, så låt oss ta en titt på listan över professionella medel för skalpskalning. Alla kan distribueras i form av drogen (schampo, mask, gel, grädde, pasta), men mer intresserade av deras fokus och effektivitet:

 1. Professionell bio-peeling för hårbotten Nioxin (Nioxin Scalp Renew) - ger rengöring med enzymelement och salt, hjälper till att stoppa förlusten och påskynda tillväxten. Alfa-syror och vitaminer är en del som ska användas noggrant - allergin är möjlig. Applicera på våt hud, håll i 10 minuter, men hela tiden är det önskvärt att massera håret. Tvätta av med schampo; Foto - Nioxin
 2. Bonacure Pre-Shampoo Peeling Schwarzkopf - ett schampo som ger effektiv rensning av huvudet. Kosmetiken i detta företag syftar till att återställa balansen mellan hår och hårbotten;
 3. L'Oreal Professionnel Expert Power Repair - rengör porerna bra, främjar läkning av små sår på huvudet. Loreal är ganska dyrt drog, men mycket effektivt;
 4. Teotema (TeoTema) - importerad fytopiling, består av extrakt av naturliga örter och mineraler. Det kan även användas på ett barns huvud (till exempel utslag, seborré, finnar eller akne);
 5. Reibi Utena - det innehåller glykolsyra, vilket är utmärkt för att hjälpa till med ackumulerande partiklar av hud och mjäll flingor. Vid exponering för detta medel öppnar och rengör porerna insidan;
 6. Lebel - normaliserar balansen på ytan av huvudets dermis, rensar akne och svarta hudar, stimulerar hårväxten;
 7. Keune - det här företaget är känt för sina allergivänliga och effektiva produkter. Består av näringskomponenter, vitaminer och mineraler;
 8. Belita-Vitex - den bästa phyto-essensen av huden, försiktigt och utan allergier, rengör huden, ge glans till låsen, håll den frisk under lång tid efter tvättning. Det rekommenderas att köpa en rad droger.
Foto - Applicera skalning på huvudet

Andra produkter: kemon, payot, farmavita, eceneperm, estel, indol, ren linje. Alla medel för skalpskalning måste köpas i professionella butiker, de kan också beställas på tillverkarens officiella hemsidor eller köpas genom att besöka en bra skönhetssalong.

Det finns också nya metoder för att rensa huvudet från skalor - det här är ultraljudsterapi. Med hjälp av ett ljud som bildar luftvibrationer separeras döda celler från huden och processerna för att "vakna" hårsäckarna aktiveras. Förfarandet är effektivt, men dyrt - från 2000 rubel per session. Laserskalning används inte i hårbotten.

Tips för en mästerska frisör:

 • Det är nödvändigt att sätta medel på våt hud, då slipande delar mindre det kommer att skada;
 • Skalning kan användas högst två gånger i veckan;
  Många råder dig att förbereda sig för sessionen - tvätta inte ditt hår. Det här är inte riktigt sant, torrt hår eller känslig hårbotten bör verkligen inte tvättas, men de feta trådarna rengörs i förväg;
 • Mesoterapi, närande masker och massage är perfekt kompatibla med skalning, men inte måleri, så avstå från att använda färgämnen kemiska formuleringar för derma rengöringskurs (henna är tillåtet);
 • Peeling är en stor fördel, men endast med noggrann och korrekt användning. Om du ökar antalet procedurer riskerar du att överdriva dermis och förvärra tillståndet hos strängen.

Sköljning är en underbar modern teknik som hjälper till att förbättra ditt hårs utseende, göra det snyggare och lydigt. Om du har erfarenhet av att använda ovanstående tekniker, kommer vi gärna att läsa din feedback i kommentarerna till artikeln.

Hälsa, liv, hobbies, relationer

Hur man förbättrar hårbotten

Så många frågor: hur man förstärker hårbotten? Hur stärker glödlampan? Hur gör jag mitt hår starkt och aldrig faller ut? Detta kommer att hjälpa dig recept som avslöjar hemmets skönhet och hälsa.

Recept nummer ett: hårbehandling. Koka huvudet av fyra citroner i femton minuter i en liter vatten och sedan spänna. För mjäll, skölj håret en gång i veckan med denna buljong.

Recept nummer två: Ta en liten lök och rist den. Häll av lök i lök i flera skikt och gnugga denna saft i huvudets hud. Efter flera timmar ska huvudet tvättas och sköljas med kokt varmt vatten. Efter flera förfaranden försvinner klåda, mjäll försvinner helt och håret slutar falla ut och blir elastiskt.

Recept nummer tre: på senhösten eller i början av våren, gräva ut färsk burdockrötter, skölj med kallt vatten och pressa saft ut ur dem. Detta bör ske snabbt, eftersom utomhusborrödor blir svarta och oxiderar. Juice måste kraftigt gnidas i hårbotten flera gånger i veckan. Det är ganska möjligt att bevara vodka i förhållandet mellan ett och ett. Gumsjuice ska spädas med vatten i lika stora proportioner.

Recept nummer fyra: i en liter kokt vatten, tillsätt två matskedar honung, blanda noga och gnid det resulterande vattnet i hårbotten ett par gånger i veckan. Denna lösning stärker håret väl och främjar även deras tillväxt.

Recept nummer fem: ett hundra gram torkade, strimlad nässla, femtio grynsrot, timjanrot, örter med lavendelblommor och fem murgröna och oleander måste hällas över en halv liter vinäger. Allt detta kokas i en sluten behållare i trettio minuter, infunderas före kylning och filtreras. Verktyget ska gnidas in i hårrötterna med fet seborré i fem minuter en gång i veckan.

Recept nummer sex: tips för behandling och förbättring av håret - ett hundra gram färskt krossade näsblad måste hällas med en halv liter vinäger och koka sedan allt i en förseglad behållare med låg eld i ungefär trettio minuter. Efter kyl, pressa och pressa. En liknande avkok bör tvättas på kvällen, före sänggåendet, alltid utan tvål.

Recept nummer sju: när seborré i hårbotten bör tvättas i den beredda senaplösningen, men tvålmedel bör inte användas. Mycket goda resultat erhålls genom att tvätta håret i kokad buljong av myalnankrotten. Det är nödvändigt att koka ett glas krossade rötter i tio minuter någonstans i sex liter vatten och låt det stå över natten. Torka sedan, värm till femtio grader och skölj huvudet i femton minuter. Därefter ska du skölja med surt ättika eller citronsyra. Vid tvättning av hår har blåsiga blommor en förstärkning och antimikrobiell effekt.

Recept nummer åtta: två äggolor kycklingägg ska piskas i fem liter lite varmt vatten och sköljer sedan håret i femton minuter. Sedan ska fem minuter skölja håret i en beredd vatteninfusion av skumblommor: ett hundra gram blommor kokas i tio minuter i tre liter vatten och infuseras därefter över natten. Infusion före schamponering bör värmas upp.

Recept nummer nio: det händer så att när du har en kall hud på huvudet, gör det ont om att byta avskjutning, det gör ont för att göra frisyrer och i allmänhet gör det ont även för att kamma. Om du har ett sådant tillstånd i hårbotten, komprimerar du från formisk-kamferalkohol, som är utspädd i hälften med vatten, kommer att hjälpa.

Recept nummer tio: om du smörjer hårbotten med fem eller tio procent lösning av vodka tinktur av japanska Sophora frukt tre gånger i veckan i tio minuter, så slutar håret falla ut.

Recept nummer elva: du måste bränna valnötskalorna, slipa sedan i pulver och blanda i lika delar med vegetabilisk olja och rött vin av typen "Kagor". Den resulterande blandningen bör smörjas med huvudet hos barn en gång om dagen, vilket är mycket användbart för hår, och hjälper också till deras tillväxt.

Recept nummer tolv: för att stärka håret, bör du förbereda en blandning: Ta en del av brandy, fyra delar av filtrerade lökar och sex delar av avkok av rötterna av burdock. Denna komposition ska gnidas i hårbotten, täcka med en handduk i två timmar och tvätta sedan den. Denna procedur bör upprepas varje vecka.

Recept nummer tretton: från håravfall - du måste gnugga följande åtgärd i det efter varje tvätt av ditt huvud: en matsked krossad torkad nässla löv bör fyllas med ett glas kokande vatten och sedan infunderas i en timme. Efter att buljongen kyls, torka och gnid den i huvudet minst två gånger i veckan.

Recept nummer fjorton: från mjäll och kliande - ett ägg, en matsked vodka och allt är väl blandat, och blandningen gnids i håret och hårbotten och sedan lämnas i fyrtio minuter. Det ska tvättas av med vanligt vatten utan schampo och tvål. Det är nödvändigt att använda medel två gånger i veckan.

Denna enkla procedur aktiverar hårväxt och läker hårbotten.

Skönhetens ekologi: Hårbotten och håret är mest i behov av sådan vård. Det är inte så lätt att bli av med döda celler i huden som är täckt med tjockt hår, men det är nödvändigt för hårets skönhet och hälsa.

Alla vet om förekomsten av scrubs för ansikte och kropp, men många kvinnor vet inte ens om ett sådant verktyg som en speciell skrubb för hårbotten. Under tiden är det hårbotten och håret som mest behöver sådan vård.

Det är inte så lätt att bli av med döda hudceller täckta med tjockt hår, men det är nödvändigt för hårets skönhet och hälsa. Rengöring av huden från de kornade partiklarna gör det möjligt att andas, tillväxt- och återvinningsprocesserna i cellerna aktiveras, sebaceouskanalerna befrias från fett och förorening.

En separat kommentar förtjänar hårets struktur. Den porösa stammen är täckt med keratin vågar som skyddar den, under vilken ackumuleras talg, fragment av döda celler, damm, kemikalier från schampo, masker, stylingprodukter och andra föroreningar. Konventionella produkter avsedda för att tvätta håret kan inte helt ta bort dem och med tiden ackumuleras de mer och mer, vilket gör håret oljigt vid rötterna, blir snabbt smutsigt, tråkigt och livlöst.

Därför är skrubben nödvändig för hårbotten och håret, inte mindre än ansiktets och kroppens hud.

Strängt taget kan sådana scrubs delas in i två typer. Den första sorten är scrubs direkt för hår. De innehåller aktiva komponenter som har en mycket märkbar effekt på hårets struktur. Det är därför rekommenderat att använda sådana verktyg inte längre än en gång var sjätte månad och bara i salongen, eftersom endast mästaren kan välja önskad komposition för en viss hårstyp.

Den andra typen är faktiskt scrubs för hårbotten. Sådana medel appliceras på hårbotten och håret vid rötterna och rensar dem. Dessa scrubs kan självständigt tillverkas hemma från improviserade naturliga ingredienser, och sedan applicera dem på ditt eget badrum. De rengör och regenerera huden, reglera aktiviteten hos talgkörtlarna, lindra mjäll, göra håret starkare och mer glänsande.

Applicera scrubs i hårbotten är tillåtet ganska ofta, en gång vartannat vecka, eller till och med en vecka, om nödvändigt, men bör inte missbrukas, särskilt salt.

Huvudprinciperna för beredning av scrubs för hårbotten:

Slipbas. Om det handlade om att skapa en ansiktsskrubba eller en kroppskrubbe, då malda kaffe, markris eller havregryn, pulverformiga örter, kunde färglösa henna användas som grund. Dessa är mycket hudvänliga produkter! Och i hårskrubben kan de också användas, då är det ganska svårt att tvätta håret från fragment av kaffe, ris, havregryn och andra skrubbpartiklar. Om håret är kort, varför inte, men ägarna av långt hår, är det inte troligt att det här förfarandet kommer att vädja till.

De mest populära abrasiva substraten för dessa scrubs är salt och socker, som kan lösas i vatten. Dessutom kan sockret tas som en enkel vit och brun, som anses mer användbar, och salt - den vanliga matlagningen, jodiserad eller till och med havet. Huvudsyftet med att använda sådana produkter är att rengöra huden, och det vanligaste saltet och sockret i vilket kök som helst kan hantera denna uppgift.

Vilken av dessa komponenter är mest föredragna, alla bestämmer sig själv. Det finns bara en nyans: havsalt är mer användbart än socker, men som något annat salt torkar det något, så saltskrubb är ofta inte värt att göra. En gång i veckan eller två, och efter fem eller sex procedurer en paus i några månader. Sugar scrub har inga sådana kontraindikationer, så det kan göras oftare.

Ytterligare komponenter. Här är omfattningen av fantasi verkligen obegränsad. Kokning av bas och eteriska oljor, kefir, yoghurt eller grädde, avkok av örter, honung, äggulor, fruktmassa kan göra en skrubb inte bara i en rengöring, men också närande, fuktgivande och tonic som en mask. Ytterligare komponenter kan väljas efter din egen smak, beroende på behoven hos huden och förekomsten av dessa komponenter.

Skrubb för hårbotten - recept:

Den enklaste universella skrubben: Ta den önskade mängden slipmedel (salt eller socker), tillsätt lite vatten för att göra en tjock gröt och applicera den här produkten i små portioner för att torka hårrötterna, massera huden, från baksidan av huvudet till pannan. Det här verktyget tar bort döda partiklar från huden, rensar hårrötterna, aktiverar blodcirkulationen och därigenom accelererar hårväxten.

En annan variant av samma recept involverar användningen av basolja i den flytande komponentens roll. Du kan ta oliv, jojoba, mandel, druvfrö, avokado eller annat. Salt och socker upplöses mycket långsammare i olja än i vatten, och skarpa partiklar kommer också att glida och repa huden mindre. Om du applicerar en sådan skrubb på ett fuktat huvud, blir det väldigt mjukt och känsligt.

Skummande skrubba. Den är beredd på basis av schampo. Du måste ta ditt vanliga schampo i det belopp som är nödvändigt för att tvätta håret. Tillsätt basolja i detta schampo, ungefär två gånger mindre än schampo, häll socker eller salt i den resulterande vätskan så att en ganska tjock vassle bildas. Klar skrubb i små portioner gäller för fuktigt hår, som i det första receptet, massage, skumning och sköljning. Om det verkar som att håret inte räcker för att tvätta av oljan, tvätta den igen med schampo.

Peppar-kanel skrubba, aktiverar hårväxt. Det faktum att varm peppar har förmågan att förbättra hårväxten, vet många. Hårmaskor med användning av peppar eller peppartinkur är mycket populära. Du kan använda egenskaper hos peppar och för beredning av skrubb för att rensa hårbotten. Kanel kan också påverka hårväxten och förbättra sitt utseende, och dessutom har det en trevlig arom.

För att förbereda skrubben måste du blanda två matskedar av peppar och mald kanel i rena rätter, tillsätt ungefär en tredjedel av en kopp socker eller salt. Om det finns mycket av denna mängd slipmedel för en applikation, häll sedan ut en mindre mängd och lägg till basolja i basen, så att resultatet blir en tjock blandning. Det bör appliceras på fuktigt hår, massera huden och lämna i några minuter, som en mask. Om huden är känslig och peppar börjar brinna bokstavligt under de första minuterna efter appliceringen, skrubba omedelbart. Du kan skölja håret med avkok av kamomill - det här kommer inte att tillåta irritation att uppstå.

Skrubba för känslig hårbotten. Detta recept är lämpligt för alla hudar, men är särskilt bra för känsliga, vilket inte är mycket tolerant mot effekterna av hårda slipmedel. För att göra det måste du blanda salt eller socker med kefir, naturlig yoghurt eller gräddfil. Mjölkprodukter återfuktar huden och gör håret tjockt och starkt.

Skruva för fet hårbotten med blå lera. Lera själv är en utmärkt absorberande, och som en del av en skrubb rensar det effektivt hårrödorna från överskott av talg, toxiner och andra föroreningar. För beredningen behöver du ett torrt pulver av lera och tre gånger mer socker eller salt, det vill säga du måste ta tre matskedar av slipmedel för en matsked av lera. Den torra blandningen ska spädas med vatten och appliceras på fuktiga hårrötter, lite massage och lämna håret i ytterligare fem till tio minuter, så att leran fungerar bättre.

Skura för fet hud med äppelcidervinäger. Många har sagt om fördelarna med äppelcidervinäger, skölj håret med vatten och tillsätt ett par matskedar av denna ingrediens gör dem glänsande och silkeslen. För att förbereda skrubben måste du blanda salt eller socker med otvättad äppelcidervinäger och först utföra det vanliga testet för hudkänslighet. Om allt är normalt kan verktyget användas för sitt avsedda ändamål. Användbara komponenter av ättika närmar hårbotten, förbättrar blodcirkulationen, stimulerar hårväxt och normaliserar aktiviteten hos talgkörtlarna.

Skrubb för torr hud honung och krämig. Som namnet antyder kommer honung och grädde att vara närvarande i skrubben. En matsked honung ska blandas med tre matskedar salt eller socker. Honung kan tas frisk och flytande, men du kan redan sugared. Torka den resulterande blandningen med kräm till önskad konsistens och applicera i små portioner i hårbotten, massage och låt i 10-15 minuter stå som en mask och skölj sedan.

Skrubb för torr hud med aloe. För det måste du späda den slipande basen med aloe vera juice eller helt enkelt blanda den med krossade löv av denna växt för att få en ganska tjock blandning som skulle vara bekvämt att applicera på håret. Aloe juice fuktar huden och håret aktivt, vilket gör dem livliga och lätta.

Nourishing scrub för alla hudtyper. Äggulan av ett ägg, en matsked honung och tre matskedar av någon basolja och brandy blandas i en ren skål och sedan tillsätt saltet eller sockret till den resulterande vätskeblandningen, så att en tjock blandning erhålls. Applicera det på hårbotten, massage och lämna på håret i ytterligare tio minuter. En sådan skrubba är bra för den kalla årstiden, när håret lider av frekvent bär på hattar och torr luft i uppvärmda rum.

Det kommer att vara intressant för dig:

Hur man gör en skalp som peeling hemma: recept för djup rensning av epidermis och stärka håret

Scalding i hårbotten är ett användbart förfarande som inte alla kvinnor vet om. Under tiden behövs en djup rensning av huden, inte bara för ansikte och kropp, utan även för hårbotten.

En användbar procedur är lätt att utföra hemma. Rengöring av hårbotten med scrubs är billigt, kräver inte flera timmar av tid. Lyssna på trichologists rekommendationer, försök med ett par förslag till recept.

Uppgifter och fördelar med djuprengöring

Många tjejer och kvinnor rengör regelbundet sitt ansikte och kroppshud med hemskrubb. Efter proceduren ser epidermis fräscha, spända, svarta fläckar går bort, igensatta porer är öppna.

Hårbotten är samma historia. Uppsamlingen av döda partiklar av epidermis, damm, mjäll orsakar inflammation, försämrar hårets kvalitet, saktar hårväxten.

 • ta bort bitar av död vävnad, smuts, damm;
 • rensa huden i sebaceous sekretioner;
 • för att öppna maximal åtkomst för de användbara substanserna som finns i masker, växtbaserade buljonger, läkemedel.

Fördelarna med djuprengöring:

 • stimulerar uppvakningen av hårsäckar;
 • hjälper till med håravfall
 • rensar försiktigt rotzonen och strängerna från ansamling av talg, olika föroreningar, kosmetiska rester
 • när det används regelbundet i kombination med andra förfaranden eliminerar den låga estetiska, skadliga mjäll.

Hur man använder kamferolja för hår? Vi har ett recept!

Recept för masker med jojobaolja för hår beskrivs på denna sida.

Indikationer och kontraindikationer

En användbar procedur kan utföras för de flesta. Med ökad torrhet i epidermis, överge djuprengöring med fruktsyror, läsk eller salt.

Välj ett mjukare verktyg, till exempel, gör en mask för hår med ägg och lera. Använd en blandning av socker, bas och kosmetiska oljor. Du kan rengöra huden och håret mer försiktigt.

Kontra

 • skada på huden på huvudet: sår, repor;
 • märkbar inflammation, irritation, överflöd av sår;
 • eksem, psoriasis, torr, fet seborré
 • amningstid
 • graviditet;
 • intolerans mot enskilda komponenter i rengöringskompositioner.

arter

Det finns flera typer av skalning:

 • kemikalie;
 • salt;
 • frukt;
 • med professionell kosmetika
 • Ultraljud.

Hemma, spendera att rengöra hårbotten med:

 • salt scrubs;
 • fruktbaserade rengöringsformuleringar;
 • blandningar av bas och eteriska oljor med naturliga ingredienser;
 • hem scrubs med tillgängliga produkter: socker, äggula och protein, citronsaft, kaffe, andra ingredienser;
 • speciella formuleringar utfärdade av kosmetiska företag. Färdiga produkter säljs i apotekskedjan, stora stormarknader, onlinebutiker.

Teknik och frekvens av proceduren

Fördelarna med förfarandet är endast föremål för vissa krav. Ingenting komplicerat, det är viktig uppmärksamhet på detaljer, exakta proportioner, rätt tidpunkt.

Innan du använder hemskrubb för djupt rengöring av hårbotten, kontakta en trikolog eller en hudläkare. Läkaren kommer att berätta vilken typ av hud, ge råd om vilka folkrecept som passar dig.

Prestationsteknik

Home scrubs är lätta att förbereda. Var uppmärksam på reglerna för tillämpning av rengöringskompositioner. Genomförandet av rekommendationerna gör det möjligt att noggrant och noggrant rengöra huden på huvudet av olika föroreningar.

 • Används för att laga naturliga produkter av hög kvalitet;
 • välj eteriska oljor som tidigare har angett deras effekt på epidermis (från mjäll, med hög fetthalt osv.).
 • Tvätta håret efter att ha peeling, men inte för det;
 • Koka ett hemskrubb före användning. Gör kompositionen "i reserv" är inte värt det;
 • Applicera rengöringsblandningen i våt hårbotten och hår.
 • procedurtid - från 10 till 15 minuter. Perederzhivat hemskrubbe är oönskade: du kan torka epidermis;
 • med en fet hårtyp kommer förfarandet att ha den mest märkbara effekten;
 • hålla fast vid proportioner, använd schampo av hög kvalitet om det krävs på recept
 • Om du har tid ska du förbereda örtavkok för att skölja håret efter avskalning.

Procedurens frekvens

Hemskrubbe för hårbotten bör inte göras för ofta. Om du bryter mot denna regel uppstår hudirritation, håret torkar ut, blir skört och mjäll förekommer.

Den optimala frekvensen för olika typer av hud och hår:

 • med överdriven fett - 1 gång per vecka;
 • i normal typ, en gång var 10: e dag;
 • för färgade lockar, för torr hud - en gång varannan vecka.

De bästa recepten för scrubs för hårbotten

Vilken komposition att välja? Tänk på vilken typ av hår, tillståndet av epidermis. Konsultera med trikologen, visa de valda recepten, få läkarens uppfattning.

Utför det första förfarandet med den mest skonsamma kompositionen, låt epidermis och hår vänja sig till en ny typ av exponering. För att försiktigt rengöra, tillsätt schampo eller balsam till skrubben.

Äggskalning med citronsaft

Blandningen kommer att hjälpa till att bekämpa mjäll, lindra från överdriven sebaceous utsöndring. Pound äggula, lägg till 2 droppar kamomill, ylang-ylang eller lavendeleter, häll i saft pressad från en halv citron. Fördela en homogen massa på rötterna. Tvätta håret efter 10 minuter.

Kraftiga ämnen i skrubbskompositionen hos vissa människor kan orsaka en negativ reaktion på epidermis. Nödvändigt test för känslighet för allergier:

 • ägg skrubba ett litet område på armbågens insida eller gnid en liten blandning i handleden;
 • Om du efter 15 minuter inte kände en brännande känsla, klåda, om det inte finns någon rodnad eller blåsor, så kommer det ingen irritation i hårbotten.

Soda Sosot

Det enklaste receptet. Kombinera lika mycket sodavatten och din favorit shampoo. Applicera massan på rötterna, håll i 3-4 minuter, skölj sedan. Andra gången, tvätta håret med schampo utan att tillsätta läsk.

Saltskrubba. Recept nummer 1

Saltskalning för hårbotten. Ta 3 msk. l. havsalt (om det inte är närvarande, kommer bordsalt att göra, men inte så stort). Tillsätt så mycket varmt vatten, 3 droppar av en lämplig eterisk olja. Föreningsprocessrotsar. Gnugga inte huden.

Saltskrubba. Recept nummer 2

En mjukare effekt du får om du byter vattenkonditioneringsapparaten för hår. Anslut 1 dess. l. salt och 3 msk. l. luftkonditionering. Du kan lägga till några droppar essentiell olja.

Fruktblandning

Kompositionen rekommenderas för hög fetthalt. Kombinera en lika stor mängd apelsinjuice. Om håret faller ut, värm lite vätskan.

Behandla våta lock och epidermis i hårbotten. De första 5 minuterna gör en lätt massage. Den totala procedurtiden är 10 minuter. Inget behov av att använda schampo.

Kaffe peeling

Ett populärt verktyg för mörkhåriga tjejer. Blanda malet kaffe i samma proportioner som schampo. Massage försiktigt hårbotten, skölj.

Efter proceduren skölj håret med ett avkok av örter. Använd nässla för hårväxt, salvia, yarrow, calendula, kamille - för att minska fettinnehållet i huden.

Ta reda på de bästa recepten för fuktgivande hårmaskor hemma.

Detaljer om coloring shatush för kort hår läs i denna artikel.

På http://jvolosy.com/protsedury/okrashivanie/brondirovanie.html för information om hur man gör en bokning hemma.

Socker för torrt hår

Ta oliv-, majs- eller solrosolja, kombinera med samma mängd socker. Lägg till så mycket mandel, burdock, rosa, mint, kokos eller mandelolja till blandningen.

Värm blandningen något i ett vattenbad. Gnid försiktigt rengöringskompositionen. Skölj låsen med varmt vatten i 10 minuter, använd ett mildt schampo för att slutföra proceduren.

Lerkomposition

Kombinera matlagning eller havsalt med blå lera. Torka den torra blandningen med varmt vatten eller örttekoko. Behandla rotzonen som vanligt. För torr hud, häll i några feta kefir.

Professionella skalor för hemmabruk

Om du inte alltid har tid att förbereda hushållsformuleringar, köp den färdiga produkten av ett av de kända varumärkena. Kosmetiska företag erbjuder ett brett utbud av scrubs för mild rengöring av hårbotten.

Alternativa professionella kompositioner och hemlagad blandning. Lämpligt alternativ: månad - saltlösning eller äggskrubbe, använd nästa månad färdig kosmetika.

Var uppmärksam på populära skalar:

 • Nioxin skalpskalning. Känd biopiling innehåller salt, vitaminer, alfasyror, enzymer. Applicera kompositionen i den vattenfukta rotzonen, massera den och efter 5-10 minuter tvätta den. Erforderligt test för allergiska reaktioner;
 • Belita-Vitex. Utmärkt foto-peeling. Det ger skinsglans, renar väl föroreningar. Skönhetssalonger rekommenderar att du köper en serie droger för maximal effektivitet av hårvård.
 • Teotema. Högkvalitativ produkt med glykolsyra. Verktyget renar rent, eliminerar mjäll. Den mjuka behandlingen är lämplig för att behandla rotzonen och håret även i ett barn;
 • Bonacur Peeling från Schwarzkopf. Utmärkt schampo, rengör huden och håret försiktigt. Kosmetisk produkt normaliserar arbetet med talgkörtlar, tvättar bort dödsvågar, orsakar sällan allergiska reaktioner.

Notera:

 • mesotherapy, massage, närande masker kombineras med djupt rensning av huden i hårbotten;
 • Det rekommenderas inte att måla lockor efter peeling. Endast naturliga färgämnen är tillåtna, såsom henna;
 • utföra uppvärmning av masker på en dag och det är förbjudet att applicera skrubben i hårbotten. För aggressiv effekt torkar epidermis och strängar;
 • Vid ökad torrhet, avstå från frekvent användning av saltskrubb.

Från följande video kan du lära dig mer recept som skalar hårbotten och håret:

Gilla den här artikeln? Prenumerera på uppdateringar via RSS, eller håll dig uppdaterad till Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter eller Google Plus.

Prenumerera på uppdateringar via e-post:

Berätta för dina vänner!Nästa Artikel
Lättnad och hårmaskor med kanel - foto före och efter