Vad är ett annat namn för skallighet?


Ett annat namn för skallighet är alopeci, härledd från latinska ordet alopeci. Detta är både fullständigt och partiellt håravfall, främst på grund av hormonavbrott i kroppen. Den mest utbredda är androgenetisk alopeci, som med ålder manifesterar sig främst hos män, men kringgår också vissa kvinnor.

Patologisk håravfall. Androgenetisk alopeci. Skallighet. Nestande skallighet. Totalt alopeci. Cicatricial alopecia. Diffus alopeci. Hormonal håravfall. Stripping alopeci. Ofiaza.

Vad kallas baldness annorlunda

Innehållet

Ofta kvinnor och ibland män frågar sig själva: "Vad är ett annat sätt att kalla kallhet?". Alopeci är det vetenskapliga namnet för håravfall. Detta fenomen kallas också baldness eller ofias.

Som du vet, förlorar en person 100-150 hår per dag och detta anses vara en normal, naturlig process. På platsen av fallna hår, "vakna" nya, starkare och mer täta. I vissa fall är de fallna håren inte ersatta, därför börjar frisyren gradvis tunna. Detta fenomen och få namnet på skallighet.

Allt enligt plan eller hur hårfolliklar utvecklas

För att förstå kärnan i hårförlustprocessen är det nödvändigt att undersöka sin glödlampa.

Kappen är tillgänglig över hela kroppen, det fungerar som en slags skyddande barriär. Den når sin största utveckling exakt på huvudet, där håret är tjockare, starkare och växer lite snabbare. Sexuella steroider spelar en särskild roll i deras bildande. Hos män har testosteronnivåer i alla former en effekt på hårets struktur och hållfasthet. Hos kvinnor kan könsteroider stimulera hårväxten på huvudet, armhålorna och det intima området, men begränsa sin utveckling på bröstet, ansiktet, armarna och ryggen.

Hårfollikel går igenom flera utvecklingsstadier:

 1. Anagen - scenen för aktiv utveckling, som kan ta ett par år.
 2. Catagen är ett övergångsstadium när lampan inte längre utvecklas, men gradvis "bleknar". Växer inte, minskas om 14-30 dagar.
 3. Telogen - scenen av välförtjänt vila. I detta skede faller håret ut, lampan ger inte ett nytt hår i flera månader.

90% av håret ligger i anagentrinnet, resten är katagen. Om detta förhållande kränktes kan vi säga att en person har alopeci. För att förstå hur sjukdomen utvecklas, ska varje typ undersökas.

De viktigaste typerna av sjukdom

Beroende på orsakerna till skallighet finns följande typer av alopeci:

 1. Scar. Den irreversibla förlusten av hårsäckar utlöstes av inflammation, infektion, svamp, skada eller brännskador av olika grad. På grund av effekterna bildas i stället för follikelhålen bindväv. När du diagnostiserar kan du märka de yttre tecknen på olika sjukdomar, såsom seborré.
 2. Nerubtsovaya. Skada på huden registrerades inte, men processen är i de flesta fall irreversibel. Av olika anledningar flyttar follikeln till catagen-scenen, vilket resulterar i att skalliga fläckar bildas.
Oftast hittar du exakt icke-cikatrisk alopeci, han är i sin tur indelad i följande underarter:
 1. Androgenetisk eller androgen. Det börjar sin utveckling med ett alltför stort innehåll av testosteron i blodet, ökad aktivitet av 5alfa-reduktas eller överkänsligheten hos folliklarna till påverkan av dehydrotestosteron.
 2. Nestande (fokal) alopeci är en typ av skallighet, i vilken rundformad fociform på huvudet. Intressant kan det över tiden ske självständigt utan medicinskt ingripande.
 3. Diffus - gradvis över en längre tid faller håret ut, det finns inga klara gränser för den skalliga fläcken, varför denna art ibland kallas telogenalopeci.
 4. Giftigt, som uppstår under påverkan av olika aggressiva droger och ämnen. De hämmar på ett ögonblick utvecklingen av hårsäckar, vilket leder till fullständig förlust. Exempel är kemoterapi och strålning.

Effektiva behandlingsmetoder

Trichologisten eller i vissa fall behandlar en dermatolog problem med skallighet. Till att börja med borde han beställa ett test som innehåller flera typer av blodprov, en ultraljudsskanning av sköldkörteln och en biopsi i hårbotten.

Drogterapi innefattar:

 • Läkemedel som innehåller Minoxidil, det är han som klarar av androgen alopeci;
 • Antiandrogener - är blockerare av dehydrostestosteron, dessa inkluderar finasterid;
 • Om orsaken till sjukdomen är immunförsvar, kan läkaren ordinera antiinflammatoriska läkemedel;
 • Irriterande - främst är dessa salvor och agenter som hämmar autoimmuna störningar (anthralin);
 • Läkemedel som kan återställa processen att dela upp hudceller och folliklar.
 • Fotosensibilisatorer.

De har i sin sammansättning fettsyror, som är ett naturligt hinder för penetration av dehydrostestosteron, och dessutom har de perfekt näring mot huden.

Glöm inte fysioterapiåtgärder:

 • Electrotrichogenesis - kan stimulera tillväxten av "sovande" lampor genom ett elektrostatiskt fält;
 • Darsonval enhet - påverkar problemet med högfrekvent ström;
 • Galvanisering - behandling med lågspänningsström;
 • Elektrofores är ett botemedel som sätts in i huvudets hud med hjälp av elektroder.

De flesta kosmetiska produkterna kan inte återställa tillväxten, men de maskerar noggrant kala fläckar. Några schampon ger volymen till håret, och du kan måla över de skalliga fläckarna på avskiljningar.

Således fick du ett komplett svar på frågan du är intresserad av: "Hur kallas skallighet annorlunda?".

som ett annat namn för skallighet

En av de faktorer som spelar en viktig roll i den effektiva kampen mot sjukdomen är den tidiga diagnosen och början av behandlingen. Det bör komma ihåg att bota skallighet i avancerade, sena steg, kommer att behöva ägna mycket ansträngning och tid. Därför, när de första tecknen på sjukdomen uppträder, bör man konsultera en trikolog, som kommer att utföra en fullständig diagnos och föreskriva en behandlingsförlopp.

Hårbehandling baseras huvudsakligen på att bestämma den exakta orsaken till håravfall. Man bör komma ihåg att orsaken till håravfall och själva resultatet kan separeras från varandra i tiden. Till exempel kan effekterna av den överförda nervspänningen manifestera håravfall efter bara några månader. Därför ska läkaren du bestämmer dig för att vända sig till inte bara ha höga kvalifikationer, utan också uppleva för att korrekt diagnostisera sjukdomen.

Denna statistik visar att behandling av hår och hårbotten är nödvändig för både män och kvinnor. De viktigaste orsakerna till skallighet är dålig kost, ekologi, genetisk predisposition, hormonell obalans och strukturella förändringar inom follikeln, som i sin tur kan orsakas av en massa olika faktorer.

För närvarande finns ett stort antal trichologiska kliniker där hela listan med hårvårdstjänster tillhandahålls. Framgångsrik behandling av skallighet beror främst på kvaliteten på de tillhandahållna tjänsterna och läkarnas professionalism. Det är på dessa indikatorer bör förlita sig vid val av klinik.

Hur annorlunda kallas baldness

Vad är baldness, alla vet. Många - inte av hearsay. Men meningen med ordet "alopeci" är inte känd för alla. Vad är det här termen och vad äts det med?

innehåll:

Som läkare kallar skallighet

Du har märkt att ditt hår har minskat avsevärt. Vi gick till doktorn, berättade för problemet, kanske vi hade några tester och plötsligt hörde från doktorn: "Du har alopeci."

Åh gud! Och vad mer, vilken utländsk attack som det?

Uttrycket "alopeci" på medicinska folkets språk betyder "skallighet". Fast, självklart, obehaglig, men inte dödlig.

Ordet "alopecia" kom till vårt språk från latin. Och han lånade den i sin tur från grekerna, som kallade räven ordet "alopek". Alopeci i grov översättning är sålunda scabies eller scallions i rävar.

Det här är en så rolig översättning, inte på något sätt en rolig term.

Naturligtvis är glädjen av balding inte tillräckligt. Men inte alltid fördömer vi oss att ha baldness för livet. Det beror helt på orsakerna till det.

Många Alopeci

Experter klassificerar alopeci på flera grunder:

1. Manlig och kvinnlig mönster skallighet:

 • Manlig alopeci är en extremt vanlig förekomst. Förekommer i cirka 50% av företrädarna för det starkare könet. Särskilt ofta för de över 40 år. Orsaken är i regel genetik. Manifestation av sådan alopecia balding och thinning hår huvudsakligen på kronan. På andra ställen i huvudet förblir håret vanligtvis intakt.
 • Kvinnlig typ av alopeci orsakas också av genetik. Det händer hos kvinnor efter trettio. Skalligt huvud i det här fallet visas inte. Det finns diffus excision i hårbotten, som bara påverkar toppen av huvudet.

Alopeci orsak och orsak:

2. Alopecia Universalis - total förlust av hår på huvud och kropp. Skälen är inte helt förstådda. Läkare tenderar att tro att i detta fall finns det också en länk med immunsjukdomar. Och totalt huvud skallighet kallas termen Alopecia Totalis.

3. Traktionalopeci. Hår faller ut på grund av skador på hårsäckarna som orsakas av konstant ryckning. Det händer ofta hos tjejer som bär snäva pigtails eller svansar. Till alopeci kan resultera i en ansiktslyftning.

4. Hypotrichos. Hans hår växer helt enkelt inte. De vanligaste orsakerna är felfunktioner vid ett embryonalt stadium.

5. Telogen miasma. Håret faller ut eftersom hårsäckarna inte närmar dem på grund av stress eller sjukdom.

Trichotillomania - alopeci, där en person feberishly drar hår

6. Trichotillomania. Det ser ut som traction alopeci, men något allvarligare. Det är snarare en mental störning än en fysiologisk. Maniverad i påträngande eller impulsiv utdragning av hår.

Detta är follikulär lavplanus.

7. Follikulär lavplanus. Denna sjukdom påverkar munnen och huden. Om hårbotten är infekterad, uppstår skallighet.

8. Trichoclasia nodular. Det är en defekt i hårvävnad. Karaktäriseras av utseende av knölar längs hela längden av håret, vilket leder till att den bryts.

9. Follikulit är en hudinfektion som påverkar hårsäckarna och orsakar ibland håravfall.

Det finns en sådan klassificering. Den innehåller:

 • androgen alopeci (håret blir tunnare, vilket leder till skallighet av parietala och främre delar av huvudet hos män och den centrala delen hos kvinnor);
 • symptomatisk alopeci (håret faller jämnt över hela huvudet);

Alopecia areata - håravfall på platser

 • alopeci eller fokal alopeci (hår faller ut på platser, bildar en skallig fläck på hela hårbotten, det händer hos män och kvinnor, det orsakas av fel i autoimmunsystemet och några andra sjukdomar).
 • cicatricial alopecia (ärr visas på platsen för de skadade folliklarna).

För att bestämma exakt vilken typ av alopeci du har, behöver du konsultera en läkare. Han kommer att ordinera behandling, och kanske kan balding stoppas.

Akademiker Vladimir Sages i denna video berättar om alopeci och dess former:

Hur kallar andra baldhet

Diffus håravfall - sömnfolliklar kan vakna!

För håråterställning använder våra läsare framgångsrikt Minoxidil. Med tanke på populariteten hos det här verktyget bestämde vi oss för att erbjuda det till er uppmärksamhet.
Läs mer här...

Allvarlig håravfall som uppstår samtidigt över hela området av hårbotten kallas medicinsk termen "diffus alopeci". Denna sjukdom orsakas av en kränkning av organismens aktivitet som helhet, annars kallas även symptomatisk alopeci. Diffus håravfall kan uppstå hos både män och kvinnor. Vilka faktorer orsakar en stark uttining av trådarna, är det möjligt att undvika detta öde, och vad ska man göra om sjukdomen redan har tvingat sin order på huvudet?

Två former av en sjukdom

Diffus håravfall är den näst vanligaste formen av skallighet efter androgenetisk alopeci. Och om förlusten av strängar som orsakas av ärftliga faktorer, påverkar mestadels den manliga befolkningen, är den diffusa formen vanligare hos kvinnor. Etiologin för denna sjukdom har inte undersökts fullt ut, men forskare har precis etablerat ett antal orsaker som kan leda till denna typ av skallighet.

Experter identifierar två former av denna sjukdom: telogen och anagen. Deras namn motsvarar en viss fas av hårets vitala aktivitet.

Telogen - viloläge. I detta skede växer håret inte längre, eftersom follikeln, som är ansvarig för sin tillväxt, vilar, förbereder sig för reproduktion av ett nytt hår.

Anagen är en period av aktiv hårväxt.

telogen

Med den här typen av sjukdom upphörde cirka 80% av hårsäckarna till följd av den negativa faktorn som orsakade alopeci att reproducera nya celler och för tidigt gå in i viloperioden (telogen).

Diffus håravfall orsakad av den telogena icke-hormonella formen av sjukdomen är vanligast bland kvinnor, men kan också förekomma hos män.

Framdriften för dess förekomst kan vara:

 • styva former av dieter, där kroppen är utan viktiga element;
 • kroniska sjukdomar;
 • kirurgiska ingrepp;
 • akuta former av infektionssjukdomar;
 • långsiktig användning av vissa grupper av läkemedel: antibiotika, antidepressiva medel, antipsykotika och andra;
 • hormonella störningar i kvinnans kropp orsakad av graviditet;
 • hormonella störningar som orsakas av sköldkörtelns sjukdomar, hormonella droger;
 • Nervös stress.

anagen

Denna form av sjukdomen sker under påverkan av faktorer som har en starkare skadlig effekt. Diffus håravfall uppträder snabbare, eftersom den drabbade follikeln upphör att fungera brått. Strängar faller omedelbart från anagentrinnet och omger viloplanet.

Faktorer som orsakar anagenous alopeci:

 • Förgiftning med starka gifter
 • kemoterapi;
 • strålningsexponering.

symptom

Att känna igen den diffusa håravfallet misslyckas ibland omedelbart. När allt kommer omkring vet alla att den dagliga förlusten av ett visst antal hår är en vanlig fysiologisk process. Därför är det mycket viktigt att känna till tecknen, vars utseende kräver läkares akut intervention.

 • Efter kamma på en kam kvarstår ett stort antal strängar, och när du sippar din hand över en krull i din handflata, kvarstår mer än 10 hår.
 • Shag får ett ohälsosamt utseende. Curls tråkig, rast, förvirrad, gallring.
 • Fallen hår förblir permanent på kläder, kuddar och handdukar efter schamponering. Det är viktigt att veta att faller ut ofta påverkar inte bara huvudet, men också andra delar av kroppen.
 • Avskiljningslinjen blir bredare och mycket mer märkbar.

Allt detta tyder på att du har några hälsoproblem som du kanske inte är medveten om. Det kan hända både hos kvinnor och män.

Behandlingsmetoder

Behandling av diffus alopeci är i första hand att eliminera orsakerna till håravfall. För att göra detta kommer du troligtvis att behöva genomgå en rad medicinska studier.

Var förberedd för det faktum att även om diagnosen görs i tid och behandlingen ordineras i rätt tid, kommer det att ta lite tid att återställa den gamla hårtillståndet.

Men det finns goda nyheter: med en diffus form av alopeci dör hårsäckarna inte men bara dvala. Och med rätt tidsmässig behandling, nästan alltid, förutom identifiering av androgenetisk form av skallighet, är det möjligt att återställa håret.

För effektiv behandling bör en rad åtgärder vidtas:

 • Eliminera stressen som orsakas av den plötsliga förlusten av lock. Detta gäller särskilt för kvinnor, eftersom det för hårförlust i sig är en stor stress. För detta är det bättre att använda växtbaserade dekoktioner av motherwort och valerian. Du måste lugna dig och fortsätta till en noggrann, långvarig behandling.
 • Ge kroppen en komplett balanserad diet. Dessutom kan du börja ta vitamin mineral komplex, rekommenderas för hår restaurering.
 • Fortsätt med extern behandling. För att göra det är det bättre att konsultera en läkare. Det hjälper dig att välja de medel som är mest lämpade för detta stadium och form av skallighet. Det kan vara fysioterapi, läkemedel eller masker med komponenter som stimulerar aktiv tillväxt av trådarna: rödpeppar, senap, lök, vitlök etc.

Du kan lyssna på vad en dermatokosmetolog säger om diffus håravfall på videon.

Diffus håravfall, till skillnad från andra typer av alopeci, uppträder oftast snabbt. Därför har du märkt de första tecknen, fortsätt omedelbart till handling. Ju fort du vaknar dina sovande folliklar, desto snabbare kommer ditt huvud att täcka det nya friska håret.

Drömmar om håravfall

Kom ihåg att den tredje delen av livet vi sover. Psykologer säger att mänskliga drömmar är en återspegling av händelserna i våra liv och vår inställning till vad som händer. I drömmen upplever vi glada händelser, de mest eftertraktade önskningarna uppfylls där. Och det är bra när vi är i sömn, är vi inte störda eller rädda för någonting. Sömn är kanske det mest mystiska området för mänskligt medvetande, som människor har försökt att utforska genom historien. Det finns till och med en vetenskap i världen som studerar drömmar och det kallas onyrologi.

Det återkommande mönstret samlade all denna kunskap i böcker som kallades drömböcker. Grundläggande åtgärder, hushållsartiklar, personer vi såg på natten gör det möjligt för en person att vara redo för trevliga och obehagliga händelser i sitt liv. I antiken var dessa böcker betrodda att bara skriva till de utvalda, till exempel prästerna. Fram till vår tid har drömböcker överlevt, som går tillbaka till 2: a och 3: e århundraden. vår tid. De började på allvar studera detta på 1800-talet, och till och med författare verkade som skapade sina teorier relaterade till drömmarnas filosofi och psykologi. Sigmund Freud, Gustav Jung, Gustav Miller och många andra presenterade för mänskligheten sin tolkning av de föremål och händelser vi ser i våra drömmar.

Varför skjuta hår?

De tio mest populära teman i drömböcker inkluderade en tolkning av håret. Sedan antiken trodde man att håret symboliserar styrka, skönhet och hälsa. De har extraordinär energi och kan bära information, så att personer som är associerade med dem är viktiga händelser i sina liv.

Så det du drömde är en reflektion av dina tankar. Om vi ​​i livet är bekymrade över hårets sjukdom, kan dessa tankar återspeglas i en dröm. Om i verkligheten är dina krullar friska och vackra, och i en dröm ser vi motsatsen, då är det värt att fråga vad håravfall drömmer om och vilka händelser som kan förväntas i framtiden.

Hårdroder kan varieras. Som i det verkliga livet förutspår hälsosamma, snygga, vackra hår trevliga händelser, men om du drömde att du hade trassliga, tråkiga strängar - vänta på problem och svårigheter.

Oavsett vilken drömbok du tar, oavsett om det är Miller eller Jungs bok, kommer du definitivt att märka att tolkningen av drömmen om håravfall inte alltid kommer att vara väldigt trevlig. Hårförlust är alltid ett problem relaterat till hälsa, karriär och relationer. Om en man, enligt Miller drömbok, drömde om att hans tjocka hår hade tappat sin tjocklek, då i det verkliga livet behövde han vara mer ekonomiska och måttliga kostnader. Tolkningen av denna dröm varnade tranzhir.

Dröm tolkning, sammanställd av Shuvalova, säger att håravfall för en ung man ger en signal om irrationella utgifter av vital energi, vilket leder till förlust av hälsa. I Islam lovar drömmen om Ibn Sirina konkurs, förluster av pengar och förstörelse för någon som drömde om håravfall. Att se sig skallig förskuggar problemen i samband med försämringen av situationen i samhället.

Men drömboken Manegetti beskriver en så obehaglig historia som håravfall i bunkar eller tufts. Om du drömde det, finns det en energisk vampyr i din omgivning som bokstavligen tar bort din vitala energi. Var uppmärksam på detta.

Från allt ovan kan vi dra slutsatsen att ju mer hår du har förlorat i sömnen, desto fler problem väntar på dig i verkligheten.

Drömmar om långt hår och deras avkodning

Vackert och friskt hår är en herald med bra humör och förväntan på trevliga händelser. Det finns många drömmar som betonar vackert och långt hår. De flesta drömböcker säger att ägare av långt hår borde förvänta sig ett trevligt sätt. Mycket långt hår i en dröm kan tolkas som det kommande slöseri med energi för att uppnå något slags mål.

Långt hår är också kammade och unraveling lockar. Precis som i livet. För att se en sovande tomt där ditt långa hår inte lånar sig för en kam, betyder det att du upplever samma sak i ditt liv. Du är förvirrad i vissa situationer och kan inte hitta en väg ut ur det.

Det finns också en koppling till årstiderna:

 • om du har förlorat ditt hår i din sommardröm, kommer du att förlora energi;
 • höstdrömmen förskuggar ett möte med en intellektuell och intressant person;
 • att se en skallig man i en dröm på hösten är ett tecken på konkurs;
 • Jo vinterdrömmen, som visade dig håravfall, varnar för en eventuell stöld.

Att tro eller inte tro?

Jag tror att när du vaknade på morgonen efter att ha sett en dröm som du lyckades komma ihåg, och dess ämne var väldigt negativ, är det första som klättrar in i ditt huvud att snabbt glömma och distrahera. Att tro eller inte tro på drömmar - alla bestämmer sig för sig själv. Människor tänkte på samma sätt långt före oss, så de uppfann många ritualer för att avvärja en dålig dröm. De antika kinesiska tända rökt ljusen och röktade därför dåliga drömmar inför en idol. Och de forntida grekerna som gick och lägger sig i templet trodde att gudomen skulle hjälpa till att hitta rätt väg ut i en dröm. Slavarna, tvätta på morgonen, sade tre gånger "Var natten går och sova där" och trodde att vattnet skulle tvätta bort allt som var dåligt.

Drömmar vid veckodagen

En person som drömde på natten kunde bli offentlig eller tom, beroende på månskalenderns dag eller veckan där det hade en dröm. Om du råkar se något på söndagskvällen, kan det bli uppfyllt före lunchen på den nya dagen. Allvarligt relaterat till drömmar på fredag ​​och lördag. Torsdags drömmar förutspådde förändringar i arbetet.

Det finns en kalender med siffror i månaden, som bestämmer sannolikheten för dina drömmar.

 • Snart blir drömmar som drömde på 2,5, 14, 16,17,18,19,22, 24,25,27 och 30 i månaden.
 • Tomma drömmar drar ut på 9,11,12, 15,23,29 dag.
 • Forerun en god framtid drömmar, som drömde på 6,8,13,14,18,20,21,24,25,27, 30 och 31 nummer.

Men de återstående dagarna ger upphov till obehagliga händelser. Låt dessa dagar du sova tätt, och allt som du ser kommer att försvinna från minnet med solens första strålar.

God och djup sömn kräver samma förutsättningar som för ditt hårs hälsa. Aktiv livsstil, god näring, promenader i frisk luft, undvikande av nervösa överbelastningar: Allt detta är nyckeln till ditt goda humör och sund hälsosam sömn. Och så att du inte drömmer, försök att stämma på ett positivt sätt, så i det verkliga livet måste du bara vänta på att utföra trevliga och glada drömmar.

För håråterställning använder våra läsare framgångsrikt Minoxidil. Med tanke på populariteten hos det här verktyget bestämde vi oss för att erbjuda det till er uppmärksamhet.
Läs mer här...

Nervöst håravfall

Hårförlust från stress är känt för nästan alla tjejer. Även de gamla antecknade att efter en bra känslomässig skakning av vackra kvinnor började håravfall. Sjukdomen är inte förlorad i tidens så kallade palats, men fortsätter att möta skallighet idag.

Tyvärr kan nästan alla omständigheter som påverkar hårets tillstånd uteslutas från ditt liv: dåligt väder och miljöförhållanden, konsekvenserna av felaktig användning av kosmetika. Men det är mycket svårare att skydda ditt liv från den stressfaktor som gömmer sig bakom var och en av oss.

Lyckligtvis lever vi i en tid av avancerad teknik och nya vetenskapliga upptäckter. En sällsynt sjukdom som inte kan behandlas. För att förstå hur det är möjligt att bevara och rehabilitera hår efter stress, föreslår vi att du börjar utforska problemen, som de säger, från början.

Hur påverkar psykologiska tillstånd fysiologiska eller varför kommer håravfall med stress?

Behandling av skallighet börjar med att bestämma orsaken. Nervös håravfall kan uppstå i följande fall:

 • Stark känslomässig chock av en enda karaktär.
 • Förlängd depression eller konstant trötthet.
 • Kronisk stress.

Observera att psykiska störningar inte på något sätt påverkar skallighet. Detta är bara en mental disharmoni hos ägaren av sjukdomen, som inte hittar några fysiska reflektioner.

Då hur exakt påverkar subtilt ämnes inflytande på en persons fysiska tillstånd? Alla kvalificerade trichologer kommer att kunna svara dig. Faktum är att kroppen reagerar på akut yttre irritation (stress) genom förminskning av kärlen. Inget undantag är de tunna kapillärerna i huvudets epidermis, varefter håret inte får tillräcklig mättnad med syre och näringsämnen. Sedan börjar förlusten av lock med en praktiskt blekt lök, vilket indikerar närvaron av en negativ nervmiljö.

Det viktigaste, kära läsare, kom ihåg att skallighet inte alltid börjar efter stress. Din behandling måste börja med att bestämma stimulans natur så att stödet är riktat och effektivt. Oftast börjar nervsjorden under bräckliga ben att svika som ett resultat av sådana faktorer:

 • Kost är en oundviklig källa till stress för någon organism.
 • Kronisk arbetsbelastning.
 • Erfarenheter i samband med utvecklingen av en annan sjukdom.
 • Avbrytande av havandeskap.
 • Förlängd depression
 • Fel på den personliga fronten.

Men det finns ingen sådan chock, varefter det är omöjligt att återhämta sig.

Hur stoppar man ett löpande flyghjul?

Du kan spara hårskönhet och skydda dig mot baldness genom enkel behandling. Professionella rekommendationer reduceras till överensstämmelse med följande regler:

 • Skydda dig själv mot stress. Du ska inte gå nästa dag och sluta jobbet, gör bara det du älskar, vilket kommer att ha en mycket positiv effekt på din mentala situation. Fördelen kommer att vara sport eller yoga.
 • Huvudmassage. Det är känt att massage ökar blodflödet till platsen för proceduren. Detta är en effektiv metod, varefter du kan sluta håravfall eller till och med skallighet.
 • Behandling med vitaminer och mikrodelar. Vitaminerna C, E, F, liksom zink och järn kommer att ha en positiv effekt på hårväxt och förstärkning. Du kan använda dessa produkter antingen som kosttillskott eller som extra komponenter av schampo eller balm.
 • Användningen av läkemedel, men bara efter personligt samråd med en läkare.

Det finns tidtestade, så kallade folkmedicin, som användes även av våra farmöders mormor, så att håravfall från nervsjocker inte rör på sina lockar. Vill du lära dig dessa knep?

Äldre gammal visdom eller populärt råd

Huvudprincipen för denna typ av behandling är ingen skada, så vi rekommenderar starkt att du först rådgör med en läkare.

Du kan sluta håravfall genom att förbereda 3 enkla "potions":

 • Tinktur av björkblad. Häll en matsked av krossade björkblad med ett glas kokande vatten och låt det brygga i 2-3 timmar. Detta "läkemedel" gnids i hårrötterna.
 • Buljong från lökskal och ekbark. Detta verktyg har också en färgverkan och rekommenderas inte för blondiner.

Dessutom glöm inte te från mintbladen. Vilket har en extremt fördelaktig lugnande effekt på nervsystemet.

Kom ihåg att håravfall är ett problem som inte borde vara blyg. Hon finner ett snabbt och okomplicerat beslut, varefter dina krullar blir ännu starkare och lyser med hälsa.

Svar här

Frågor och svar om allt

Frågor Varför behöver du veta historien?
Frågor Varför behöver jag veta språk?
Frågor Varför behöver du veta dina rättigheter?
Frågor Varför lider jag?
Frågor Var det några dåliga handlingar av superhjältar och superhjältar i vuxna filmer?
Frågor Varför kan du inte titta på din älskade?
Frågor Varför är människor grymma?
Frågor Varför är bin affleck ofta ledsen?
 • HomeBeauty and HealthBeauty Salonger och SPA Hur kallar andra baldhet?

Vad är ett annat namn för skallighet?

Vad är ett annat namn för skallighet?

Dela "Vad är ett annat namn för skallighet?"

" Hår, som andra delar av vår kropp, " har sin egen livslängd, varefter det faller ut och nya växer i deras ställe. Det är emellertid ofta fallet att håravfall uppträder snabbare än hårväxt. Och som ett resultat uppstår skallighet. I det här fallet kan håret försvinna inte bara på huvudet utan även på kroppen.

"I medicin finns det en särskild term för balding" ndash; alopeci. Bland orsakerna kan vara genetisk orsakssamband (motsvarande gen överförs via honlinjen till söner), stress, vitaminbrist, järnbristanemi etc.

" Baldness påverkar både män och kvinnor. Det fortskrider dock i olika kön på olika sätt. Hos kvinnor är detta inte lika uttalat som hos män.

" Hur annorlunda kallas baldness? Om ditt hår börjar tunna, kan du helt enkelt ignorera denna process. Om du är orolig för håravfall, försök att gömma din så kallade brist med en peruk och andra liknande apparater eller maskera ditt eget hår och kamma dem på en skallig plats. Vissa människor gnuggar droger i hårbotten. Slutligen, för några skalliga ndash; stolthet och en del av bilden.

Hur är ett annat namn för håravfall?

För skallighet finns det medicinsk termen Alopecia (Alopecia) - det här är det vanliga namnet på hårförlusten. Samtidigt har alopeci sig flera typer, beroende på deras karakteristiska egenskaper.

Typer av håravfall

Manlig mallhals (Androgen Alopecia) är ett ganska vanligt fenomen som observeras hos nästan hälften av vuxna män. Det är orsakat av genetiska faktorer. Tecken - Utseendet på bala fläckar och gallring av håret på kronan. En karakteristisk egenskap - håret faller bara på toppen av huvudet, utan att påverka sidan. Om håravfall observeras från sidan av huvudet, så är det något annat.

Könsmönster skallighet orsakas också av genetik och kan förekomma hos kvinnor efter 30 år. Till skillnad från manlighetskallhet, verkar kvinnor inte skalliga; i stället uppträder diffus hårförtunning, vilket bara påverkar toppen av huvudet.

Nestande Alopecia

Det medicinska namnet är Alopecia Areata, häckning eller häckning av alopeci, fokal alopeci, alopecia areata. Det förekommer som fokal baldness hos män och kvinnor. Staten orsakas av dysfunktion av det autoimmuna systemet och är nära förknippat med perioder med svår stress och chock. Tecken: Utseende av bala fläckar över hela hårbotten; hår faller ut i sektioner. Ibland kallas "partiell skallighet".

Den exakta orsaken till detta tillstånd är inte känd. Den omedelbara orsaken är att det egna immunsystemet "attackerar" hårsäckarna, stör processen för normal hårväxt. Fokal skallighet är ibland förknippad med störningar i det autoimmuna systemet, inklusive sköldkörtelsjukdom, allergiska störningar, vitiligo, lupus, reumatoid artrit, ulcerös kolit. Ibland påverkar nesting alopeci flera familjemedlemmar, vilket föreslår effekten av en genetisk faktor. Fokal alopeci har ett annat namn - Marginalalopeci eller partiell alopeci.

En annan form av skallighet är Ophiasis, när skallighet går i vågor.

Total hårförlust på hela kroppen kallas Alopecia Universalis.

Förlust av hårbotten - Alopecia Totalis.

Traction alopecia (Traction Alopecia) - håravfall orsakas av skada på dermal papilla, liksom hårlampan som ett resultat av konstant ryckning, dra eller spänner håret under en längre tid. Det kan förekomma hos personer som har snäva flätor eller frisyrer som orsakar svår spänning och hårbrott. Åtdragning av huden kan också leda till traktionalopeci.

En annan typ av traktionalopeci är Chignon Alopecia, när håret faller ut på toppen. Detta kan inträffa när en person bär en frisyr som en fast knut under en lång tid, till exempel med ballettdansare.

Hypotrichos (hypotrichos) är ett tillstånd där håret inte växer. Detta är inte att säga att detta är ett annat namn för skallighet, det är helt enkelt avsaknaden av hårlinjeväxt eller dess underutveckling.

Telogen miasma (Telogen Effluvium) - förlust uppstår när hårsäckarna i förtid går in i viloplanet som ett resultat av sjukdom eller stress.

Trichotillomania (Trichotillomania) - En sjukdom där en person tvingar håret hård eller obsessivt. Det är en mental sjukdom snarare än en genetisk eller fysiologisk.

Follikulär lavplanus (Lichen planopilaris) - en sjukdom som påverkar huden och munnen. Det kan bland annat leda till håravfall.

Trichoclasia Nodosa (Trichorrhexis Nodosa) är en defekt i hårvävnad, som kännetecknas av utseende av edematösa noduler i vissa områden längs hela längden av hårvävnad, vilket härrör från frånvaron av ett nagelskikt, vilket leder till hårbrott.

Follikulit är ett bakteriellt tillstånd som irriterar hårsäckar och är en av de vanligaste typerna av hudinfektion. Även om det inte utgör ett särskilt hot kan det leda till förekomsten av inflammatoriska processer runt håret, vilket orsakar att det faller ut.

Nu vet du hur kallhet kallas på annat sätt. I andra artiklar på vår hemsida kan du ta reda på hur du behandlar skallighet, samt lära dig hur man förhindrar håravfall.

Huvudtyperna av alopeci, deras detaljerade beskrivning, orsakerna till utseendet och metoderna för behandling

Delvis eller fullständig skallighet är en vanlig orsak till sjukdom hos medelålders människor.

Ingen vill förlora sitt hår tidigt, särskilt för kvinnor.

För att försöka rätta till situationen försöker människor att lösa detta problem på egen hand, men det kan bara leda till en försämring av tillståndet.

När allt kommer omkring måste du, före den direkta behandlingen, korrekt diagnostisera orsaken till håravfall och bara ta till lämpliga metoder.

definition

Varje persons hår är ständigt i aktivt tillväxtläge. Dess naturliga ände är förlusten av en liten del av hårlinjen.

Det händer varje dag, oavsett hur bra en person följer sig själv. Under dagen förlorar folk upp till hundra hår - den här siffran anses vara en vanlig indikator för någon person.

Så var inte rädd för att varje hår tappade ut efter en dusch, det har ingenting att göra med skallighet. Men om det blir märkbart att antalet fallande hår är för stort, så kanske detta indikerar förekomsten av alopeci.

Alopeci är en medicinsk term som används för att beteckna patologisk partiell eller fullständig förlust av hår. Detta kan leda till ett stort antal faktorer: konstant stress, hudsjukdomar, allmän kroppsutmattning, etc. Arbetsbelastning på jobbet, familjeproblem - allt detta leder till nervösa nedbrytningar som förvärrar inte bara en persons psykologiska tillstånd utan även hans hälsa.

Det var för att bestämma källa till håravfall och efterföljande behandling av alopeci, och en särskild klassificering av skallighet skapades. Dess olika typer behandlas på olika sätt, så det är viktigt att först bestämma den specifika typen av sjukdomen hos varje individ. Du kan läsa om huvudstadierna av skallighet här.

Detta kommer dock bara att sakta ner problemet och inte helt lösa det. Endast kirurgisk ingrepp kan återställa det förlorade håret, så var inte uppmärksam på reklam för droger, medicinska schampon, vilket garanterar något sådant.

För mer information om moderna transplantationsmetoder, inklusive icke-invasiva metoder och priset för detta förfarande, kan du hitta på vår hemsida.

Alopeci: art och deras beskrivning

Så, hur många typer av alopeci finns? Oftast är alopeci uppdelad i fyra huvudtyper, det är värt att bo på var och en av dem mer detaljerat:

Androgena (androgenetiska)

Androgen alopeci är den vanligaste typen av håravfall. Medicinsk statistik visar att 90% av alla fall av skallighet är förknippade med denna grupp, vilket orsakas av en genetisk predisposition till de skadliga effekterna av könshormoner på hårsäckar (hårrötter).

Denna skallighet hos kvinnor, den kännetecknas av gallrande hår, följt av skallighet, från början. I modern medicin finns det två sätt att lösa detta problem - kirurgisk (transplantation av ens eget hår) och medicinering.

Dock har endast ett fåtal läkemedel godkänts av det internationella medicinska samfundet: finasterid och minoxidil. Den första är avsedd för intern användning och är endast föreskriven för män, och den andra används på ett externt sätt och säljs i form av skum, lösning eller spray.

diffundera

Diffus alopeci kännetecknas av enhetlig håravfall över hela ytan på huvudet. Förteckningen över orsakerna till dess förekomst inbegriper omstruktureringen av hormonhalten, såsom sköldkörtelsjukdom, påverkar håravfall, olika infektioner och virala hudsjukdomar.

Oftast förekommer hos personer som utsätts för stor stress, tar droger eller hormoner. Håravfall är också vanligt hos gravida kvinnor eller hos ungdomar under övergångsåldern.

Dess behandling kräver inga specifika medicinska förfaranden. Det räcker att bli av med källa för sitt utseende eller att gå igenom motsvarande livsperioder (samma graviditet, förlossning eller en övergångsperiod). Allt förlorat hår kommer att växa tillbaka inom 7 till 9 månader. Kvinnor är mer mottagliga för diffus alopeci.

Fokal (nestning)

Det är inte lika vanligt som de föregående två, men det kan inte kallas sällsynt. Det kännetecknas av bildandet av avrundade foci av nederbörd i olika delar av huvudet. Med tiden blir de alltmer, vilket leder till en sammanslagning av rundhet. Det finns ett stort antal skäl till dess förekomst, vilket gör det svårt att diagnostisera ett problem i sina inledande skeden. De viktigaste är: genetiska egenskaper, abnormaliteter i nervsystemet, huvudskador, infektioner, stress etc.

I senare skeden sprider sig skallighet till andra delar av människokroppen, och skador på naglarna på armarna och benen noteras också. Tyvärr finns det fortfarande ingen effektiv och officiellt godkänd behandling för denna sjukdom. Oftast tillgriper användningen av medel som stimulerar produktionen av kortikosteroider.

ärr

Den sällsynta typen av alopeci som uppstår med fysisk skada på huden (brännskador, sår) och påverkas av infektioner som orsakar inflammatoriska reaktioner på hårbotten.

I stället för skadade områden slutar håret växa, och bindväv börjar bildas istället. Om orsaken är en infektion som upptäcktes och eliminerades i de tidiga utvecklingsstadierna, påverkar detta inte hårets tillstånd.

I de fall där orsaken var en fysisk skada eller infektionen redan har blivit fullständigt, kan endast kirurgi hjälpa. Om baldnesserna är små, är de helt enkelt borta, om skadorna är ganska stora, så transplanteras folliklar från friska områden i håret på den.

Det är mycket svårt att identifiera denna eller den typen av alopeci som inte är relaterad till humanmedicin. Därför, om det är misstänkt för den hårbaldighetsprocess som har börjat, är det första att göra med en läkare. Det är också värt att komma ihåg att effektiviteten av användningen av olika folkmedicin för baldness inte har bevisats, så att de borde användas som en sista utväg eller inte alls.

Användbar video

Läs mer om alopeci i följande video:

Alopeci - typer, orsaker och behandlingar för skallighet

Hår är inte bara en symbol för kvinnlig skönhet, en spektakulär frisyr ger en man poäng av attraktionskraft. Ja, hårbotten utövar inte bara skyddsfunktioner utan också inredar en person, gott hår, som ren hud, är ofta en viktig faktor för att utvärdera en individ av motsatt kön. Bland annat kan huvudets hår också fungera som en indikator på hälsa.

Under hela livet hos en person växer hår, inklusive inte bara på huvudet, och faller ut varje dag, i genomsnitt faller 70-100 hår per dag, vilket anses vara en hälsosam person. Om det släpper ut mer än 200 till 300 hår per månad i ett halvt år, är det värt att omedelbart konsultera en läkare. Vanligtvis börjar håravfall hos män efter 30 år, håravfall är nära förknippade med hårbottenproblem, stress, natur, hormoner (sköldkörtel, diabetes), drogernas negativa påverkan, ärftlighet (genetisk predisposition till skallighet).

Med tanke på hårstrukturen är det värt att notera att den synliga delen av håret kallas svängningen, det yttre skalet av ett mänskligt hår är bildat av överlappande keratinvågor. Den del av håret som ligger under huden kallas hårfollikeln eller roten, den är omgiven av en hårfollikelpåse. Typen av människohår beror på formen av follikeln: Rett hår växer från en rund follikel, något lockigt - från en oval follikel och krökt - från en njurformad follikel.

Vad är alopeci?

På huvudet på en frisk person är det ungefär från 90 000 till 150 000 hår (densitet 200-460 per cm² av kranialvalsens yta). 80-90% hår är ständigt i aktiva tillväxtfasen (anagen), 1-3% är i ett övergångsskede (catagen) och resten är i vilande period (telogen), varefter deras naturliga döda och nya hårväxt uppstår.

Vad är alopeci? Detta är den medicinska termen för olika former av ovanlig håravfall på hårbotten och andra delar av kroppen. Namnet kommer från den grekiska ἀλωπεκία / alopecia - skallighet, skallighet, skallighet.

Alopeci är ett patologiskt håravfall som leder till deras uttining eller fullständiga försvinnande i vissa områden. De vanligaste typerna av alopeci är androgenetiska, symptomatiska, cicatricial och focal.

Typer Alopecia - Vad orsakar skallighet?

Alopeci i området av hårbotten har många manifestationer - från synlig gallring av håret till utseende av olika storlek och placering av nakna områden eller fullständig baldness. Orsakerna till sjukdomen är olika, och baserade på dem, och den kliniska bilden i dermatologi skiljer flera underarter av håravfall.

Androgenetisk alopeci

Androgenetisk alopeci är den vanligaste typen av håravfall som uppstår som en följd av hårfolliklarnas genetiskt bestämda känslighet. Anledningen till denna typ av skallighet är hormonella störningar och genetisk ärftlighet. Vid sjukdomens första skede hos män är det en gradvis förlust av framkanten av hårväxten och i sista skedet tar bilden i form av en hästsko. Vid kvinnor kännetecknas tillståndet av utbrett uttorkning av håret och / eller skallet, som sträcker sig från toppen av huvudet. Progressionen av androgen alopeci kan stoppas genom oral och topisk administrering av vissa läkemedel, i kombination med lämpliga kosmetika.

Alopecia Alopeci

Alopecia areata - denna typ av alopeci anses vara en autoimmun sjukdom där lymfocyter angriper friska celler - när det gäller hårsäckar, undertrycker eller stoppar helt hårväxten. Alopecia areata präglas av utseendet på nakna områden med en rund form på hårbotten.

För behandling av håravfall mest vanliga droger, som kortikosteroider (syntetiska analoger av steroidhormoner) och speciell kosmetika, som en extra terapi.

Traumatisk alopeci

Traumatisk alopeci är resultatet av kemisk eller fysisk skada på håret och är oftast orsakad av överdriven / otillbörlig användning av hårtillbehör, stylingverktyg och kosmetiska produkter.

Trichotillomania kan korreleras med denna typ av håravfall - dra ut håret på huvudet och på andra delar av ens kropp, oftast i ögonblick av sorg, intensiv spänning, ilska och även när man utför monotona aktiviteter, som att prata i telefon, läsa etc. d. I det här fallet kommer det att vara tillräckligt att använda stimulanser för hårväxt och andra kosmetiska produkter för att rätta till situationen.

Cicatricial Alopecia

Cicatricial alopecia är en av de sällsynta formerna av håravfall, oftast efter en infektion, skada eller andra negativa effekter, hårfolliklarna dör och är täckta med ärrvävnad. I vissa fall utvecklas håravfall snabbt och åtföljs av klåda, brännande och smärta, hos andra sker det gradvis och utan ytterligare symtom. Eftersom sjukdomen leder till permanent håravfall är det nödvändigt att omedelbart ta en mer aggressiv behandling efter att en diagnos har gjorts för att undertrycka dess spridning. Läkare ordinerar vanligtvis muntliga och aktuella mediciner och specialiserade kosmetiska produkter som en extra terapi.

Telogen miasma

Telogen miasma är en mycket vanlig form av håravfall, som sker under påverkan av olika faktorer (långvarig stress, dålig näring, förlossning, sjukdomar som orsakar skallighet, vissa mediciner etc.). Ett stort antal hårsäckar faller ut samtidigt i viloperationen (telogen). Telogen miasma kännetecknas av diffus uttunning av håret i hårbotten. När detta tillstånd inte är ett symptom på en annan patologisk process, kräver tillståndet inte användning av läkemedel och kan behandlas positivt med användning av speciell kosmetika för hår.

Anagen miasma

Anagen miasma - denna typ av skallighet börjar väldigt snabbt efter skadafaktorer (exponering för starka toxiner, kemoterapi etc.), i vilka fall håret faller ut i tillväxtfasen (anagen). Ofta leder resultaten av detta tillstånd till förlusten av allt kroppshår. Processen är dock reversibel och ny hårväxt kan accelereras genom användning av medicinsk kosmetika.

Alopeci kan klassificeras i dussintals typer, och några av dem är sjukdomar av okänt ursprung. Men tack vare dagens medicinska forskares ansträngningar skapas allt mer tillförlitliga metoder och preparat för att behandla sjukdomen i alla dess former.

Alopeci behandling

Tyvärr finns det inga aktuella behandlingar som helt hjälper till att bota de obehagliga symtomen på alopeci. Det finns vissa behandlingsmetoder som kan stimulera hårtillväxt, men ingen av dem kan förhindra att nytt hår faller och det kan inte heller bota en sjukdom som leder till håravfall. Din läkare kan ordinera något av följande läkemedel för behandling.

Kortikosteroider är kraftfulla antiinflammatoriska läkemedel som efterliknar hormonet kortisol. När de används internt, undertrycker dessa droger immunsystemet, så det används ofta för autoimmuna sjukdomar som alopeci. För behandling av denna sjukdom kan kortikosteroider administreras på tre sätt - salvor, topikala kortikosteroider för internt bruk och för lokal injektion.

Fotokemoterapi är en annan metod som vanligtvis används för att behandla psoriasis. I kliniska prövningar lyckas ungefär 55% av människor återställa håret efter användning av fotokemoterapi. Men det bör noteras att återfallet är högt och det rekommenderas att besöka det relevanta terapeutiska centret minst två eller tre gånger i veckan.

Om läkemedelsbehandling inte hjälper, tar patienterna ofta till alternativa metoder. Dessa behandlingar inkluderar akupunktur, kosttillskott med zink och vitaminer, special dieter. Glöm inte att effekten av dessa metoder för behandling av skallighet inte har bevisats, men vissa av dem kan till och med förvärra situationen och håravfallet blir intensivare, så var extremt selektiv och försiktig när du väljer en metod för behandling av skallighet.

Som alltid är förebyggande den bästa "behandlingen", så hälsosam vård för hår och kropp som helhet borde vara högsta prioritet för varje person.Nästa Artikel
Hur man gör håret tungt och hur man "tämmer" det?