Rengör din kam - ingenting är lättare


Med tiden uppträder på alla hårborstar föroreningar - damm, oljig raid, rester av skum, lacker och andra medel. Hennes regelbundna rengöring är ett viktigt steg i hygien. Om du försummer detta, kommer håret, även efter tvätt, att se ut som ett smutsigt.

Varför rengör din hårborste

Damm, fett utsöndrat av hårbotten, hårflingor och andra föroreningar kvarstår på kammen. Från allt detta behöver du regelbundet bli av med. Om du inte rengör kammen 1-2 gånger i veckan, passerar all smuts som ackumuleras på vårt rena hår.

Hårborstar - ett oumbärligt verktyg för att skapa frisyrer och daglig hårvård

Typer av förorening och hur man hanterar dem

Varje förorening avlägsnas i enlighet med vissa nyanser:

 1. Om du behöver bli av med lös hår som har förblivit på kammen, intrasslad mellan tänderna och stramt fast vid dem, använd nagelsax, tandpetare, kam med ett skarpt handtag. Detta bör göras efter varje kamning. Om du tillåter ditt hår att ackumuleras, kommer mikrober att multiplicera på kammarens yta, eftersom det är en gynnsam miljö för dem. Du kan rengöra hårborsten med en kam med ett långt handtag
 2. Smuts är det generella namnet på allt som finns kvar på kammen: hår, damm, partiklar av subkutant fett, mjäll och rester av kosmetika. Våt rengöring med tvållösningar eller alkoholhaltiga produkter krävs här. Det finns också ett enkelt och effektivt sätt att rengöra eventuella hårborstar (borstar, kam, massage, metall, rund med naturliga borst): Krama rakskummet på hårborttagna produkter och lämna i en halvtimme eller mer och tvätta sedan av det. Rakskum - Universal Cleaner för alla hårborstar
 3. Om du märker en obehaglig blomning av vit färg, måste du också bli av med den. Dessa är fettpartiklar som hårbotten utstrålar. Det ackumuleras och multipliceras aktivt mikrober. Det kräver desinfektionsmedel, desinfektionsmedel - lösningar med ammoniak eller väteperoxid. Bakterier multipliceras i fet plakett, därför att rengöra hårborstar, använd desinfektionsmedel, såsom väteperoxid

Rening metoder

För varje material måste du välja egen rengöringsmetod, för att inte bara hantera föroreningarna och förhindra deras utseende, men också att inte skada kammen. Till salu hittar du metall, plast, träborstar, massagekamper, kammusslor.

Sätt att rengöra trähårborstar

Trä - det mest naturliga materialet som används för att producera kam, som inte gillar fukt. För att rengöra kammen från det, är dessa metoder lämpliga där vatten är närvarande i mycket små mängder. Och det är bättre att göra utan det. För denna användning:

 1. Vi fuktar en bomullspinne i det valda verktyget.
 2. Torka trätänderna och resten av produktens yta från alla håll. Alkoholbaserade vätskor löser upp damm och fett genom att rengöra kammen. Förutom tampongen kan du använda en bomullspinne: den kommer att tränga in i alla svårtillgängliga platser.
Trähårborstar rengörs med alkohol eller vodka

Så tvättar man en plastkam

Plast är en av de mest motståndskraftiga mot fysiska och kemiska effekter av material. Därför använder de inte bara alkoholhaltiga ämnen, utan också aggressiva ämnen vid rengöring. Hårborste rengöras från gammalt hår med händerna eller med en tandpetare. Därefter bli av med fettpartiklar utsöndrade av hårbotten, liksom damm som vidhäftar dem. Detta görs på flera sätt:

 1. Använd en lösning med schampo: I ett halvt glas varmt vatten, späd en tesked shampoo, sätt en kam i den i 30 minuter och tvätta sedan produkten under rinnande vatten.
 2. De förbereder en tvållösning med ammoniak: Lös upp flytande tvål i varmt vatten (1 tsk per glas) och tillsätt en liten mängd ammoniak. Sedan placeras kammen i den resulterande produkten i en halvtimme och tvättas sedan med rent vatten. Lösning från flytande tvål och ammoniak - bra rengöringsmedel för plastkam
 3. Renat med bakpulverpasta: vatten tillsättes till en liten mängd bakpulver till en ganska tjock uppslamningstillstånd. Tandborste sätter gruel på kammarnas tänder, smuts av smuts och tvätta produkten med vatten. Kashitsa från läsk och vattenhorsho tar bort smuts från hårborstar
 4. Användning av en lösning av blekmedel (förhållandet mellan vatten och blekmedel 9: 1) eller väteperoxid. Kammen lämnas i dessa produkter i en timme eller mer, tvättas och torkas.
Plastborsten rengörs med tvålvatten, natron och andra medel.

Användning av en lösning från blekmedel eller väteperoxid är också en desinfektion. Därför är metoden effektiv i närvaro av hårbottenparasiter, exempelvis löss.

Video: hur man rengör en hårborste med natron

Rengöring av metallkammen

Torra pulver - kök eller tvätt - är väl lämpade för rengöring av metallborstar. Något olika sätt att använda dem:

 1. Användning av rengöringsmedel för köksytor (PemoLux, Biolan, Pemoxol): Applicera lite av produkten på en våt tandborste och gnugga kammen med den resulterande pastaen tills all smuts har lämnat metallen. Sådana pulver består av aggressiva ingredienser som syftar till fullständigt avlägsnande av fett. Skölj rengört hårborste noggrant med rinnande vatten och torka av med en våffel eller handduk.
 2. Tvättmedel (1,5 tsk.) Späd till ett halvt glas vatten och lämna kammen i en sådan lösning i en halvtimme. Skölj sedan med vatten och torka noggrant.

Metall är ett material för vilket rost inte är likgiltigt, och därför kan den inte vara våt på något sätt: kammen försvagas hopplöst.

Hårborstmetall kräver noggrann torkning efter rengöring

Skötsel av produkten med naturliga borsttänder

Naturliga borstar är samma hår, och därför kan du tvätta dem med schampo:

 1. Efter att ha rensat hårborsten från det kvarvarande håret på det, fördela schampo över hela borsten.
 2. Lämna på i 10-15 minuter.
 3. Placera i ett glas varmt vatten och använd en plastkam eller en tandborste, ta bort schamponet från borsten och all smuts som lätt går bort med den.
 4. Skölj kammen under kranen och låt handduken vara tills den är helt torr.

Det rekommenderas att torka en hårborste bara en borste upp. Andra positioner kan deformera det.

Så här rengör du en massagekam

Massage kallas masshushborstar, vars tänder är ordentligt fastsatta i en gummi- eller nyloninsats. Dessa produkter har en komplex form. Rengöring av dem är inte alltid bekvämt.

 1. Tandpetare eller händer borstar kammen från håret kvar på det. Du kan också använda en plastkam, tandborste eller till och med en annan massagekam.
 2. Vi förbereder en rengöringslösning: i 1 liter varmt vatten spädar vi 3 msk. l. 9 procent ättika, tillsätt 2 msk. l. schampo, blanda noggrant tills tillräckligt med skum bildas.
 3. Vi bearbetar dem en produkt. Vi suger inte: det lim på vilket gummit med tänder planteras tolererar inte nedsänkning i vatten, och även då är det nästan omöjligt att hälla ut det från kamens inre utrymme.
 4. Skölj med rent vatten och skicka till torr.

För massage kam använda en annan lösning:

 1. I 1 liter vatten tillsätt 2 msk. l. schampo, 1 tsk. väteperoxid och ammoniak.
 2. Det resulterande verktyget torkar förorening.
 3. Tvätta och låt lufta tills det är helt torrt.
Massagekammar kan inte blötläggas i vatten.

I någon rengöringslösning för kamning kan du lägga till några droppar essentiell olja eller en blandning av dem för att ge en trevlig arom. Lämpliga oljor av grapefrukt, bergamot, citron.

Eftersom det är omöjligt att dränka borsten på batterier, men du måste tvätta det regelbundet, kan du använda ett enkelt sätt: Dra ut batterierna och ta bort smuts från tänderna med en gammal tandborste med diskmedel. Att sällan måste göra det, efter varje användning måste du ta bort alla hår.

Ta bort batterierna innan du rengör den elektriska massageborsten.

Hur man rengör en rund kam

 1. Bli av med hår med en tandpetare.
 2. Förbered en av ovanstående lösningar.
 3. Fördunka i kammen vid den tid som anges i instruktionerna.
 4. Vi får, vi tvättar, vi torkar.
En rund hårborste, som alla andra, behöver rengöring.

Video: hur man rengör hår och smuts från en kam med depilationskräm

Hårvård regler

Det finns flera grundläggande rekommendationer för vård av kam:

 1. Rengör produkter minst en gång i veckan.
 2. Gnugga inte tänderna mycket eller deras fästning på ramen: du kan bara bryta dem.
 3. Bra torkning av kammen efter rengöring är ett viktigt villkor för långvarig användning av frisörverktyget.
 4. För att bli av med håret på borsten varje gång efter att ha använts.
 5. Varje 3 eller 4 månader för att ändra kammen.
 6. Så att borsten eller kammen, som du alltid bär med dig, inte förlorar sin form och inte lockar överflödigt smuts - få ett skyddshölje för dem. Skyddet hjälper till att bevara kammen och skyddar mot smuts

Observera reglerna för vård av hårborstar och rengör dem ordentligt. Välj en metod enligt produktens typ och material. Så ditt hår kommer att lysa med en ny kraft, damm och smuts från obehandlade penslar kommer inte att lösa sig på dem.

Så här rengör du en massagekam

Massage kam är en av de ofta använda toalettartiklarna, det är nödvändigt att hålla det rent ständigt, eftersom det berör hårbotten och håret flera gånger om dagen. Skräp, kosmetika, damm deponeras på kammen, allt detta i facket kommer att fläcka håret om och om igen medan man kammar till och med tvättat hår. I dagens artikel kommer jag att berätta för dig hur du rengör en massagekamma hemma enkelt och enkelt.

Det finns olika sätt att rengöra kammen, vilken är rätt för dig i ditt fall. Det rekommenderas att göra städning minst två gånger i veckan, endast i så fall kommer ditt hår inte att vara föremål för förorening.

Ta bort förlorat hår

Tvättade smuts av olika ursprung

Bli av med vit blomning

Vi rengör en kam från ett träd

Så här rengör du en massagekam

Sådana kamar är de svåraste att rengöra, eftersom tänderna är fastsatta i en gummi- eller nyloninsats och förhindrar tillträde till själva basen. Fortsätt enligt följande. Ta bort befintligt hår mellan tänderna och förbered sedan lösningen för ytterligare rengöring. Du behöver: 0,5 liter varmt vatten, 1,5 msk. l. ättika, 1 msk. l. schampo, då måste du blanda allt grundligt. Det rekommenderas inte att suga massagekammen i lösningen, eftersom vätskan tränger inuti kommer helt enkelt att förbli inuti produkten och därigenom leda till att du undviker basen på toaletten, vilket gör det olämpligt. Rengör därför med tandborste, bomullspinne eller bomullspinne. Därefter torka produkten noggrant.

Jag hoppas verkligen att artikeln om hur man rengör en massage kam kommer att vara till nytta för dig, var jag glad att hjälpa dig. I händelse av att i någon av de sysslor du behöver vår hjälp, bara bjuda in oss och vi kommer inte vara långa när vi kommer. Beställ en hustjänst för en timme eller en man i en timme i St Petersburg och njut av din fritid med att göra ditt företag.

© 2015 Siyanie LLC
Alla rättigheter förbehållna.

Hur man rengör en kam hemma

Hygien börjar med renlighet. Det är därför det är mycket viktigt att kamma kamar och andra hårvårdsprodukter från smuts. Från tid till annan ackumuleras plack, talg, fint hår, bakterier, mjäll på vilken typ av kam som helst. Om du tvättar huvudet, men fortsätter att kamma din smutsiga kam, minskar det all din ansträngning till noll. Särskilt om du lider av mjäll eller andra svampsjukdomar. Du tvätta huvudet, men fortsätt att tillsätta svampen igen med en smutsig kam. Detta är fundamentalt fel. Kammen ska tvättas och desinficeras flera gånger i månaden.

Hur man rengör en kam från plack

Därefter desinficeras kammen. Detta kan göras med alkohol, väteperoxid eller något annat antiseptiskt medel. Fuktar en bomullsplatta i en antiseptisk och torka försiktigt kammen. Du kan fylla sprayen med alkohol och spruta kompositionen på en kam. Om det inte finns några specialverktyg till hands, sprinkla bara kamma med Köln. Detta kommer att desinficera det från bakterier, och ge ditt hår en ljus behaglig arom.

Hur man rengör en träkam

Kombiner av naturmaterial (till exempel ved) kan inte blötläggas i vatten under lång tid. Från en lång vistelse i vattnet kan en träkam svälla, burrar dyker upp på tänderna, vilket kommer att fånga hår. Sådana kamar kräver noggrannare och noggrannare vård. För att rengöra en träkam, måste du fukta en bomullspinne i alkohol och försiktigt behandla varje klöver av kammen. Alkohol löser upp fett och rengör kammen perfekt. Detsamma gäller för massagekammar med tjocka borstar från naturtyger. Det är bättre att torka dem med en bomullsplatta doppad i alkohol eller vodka.

Så här rengör du en massagekam och en tjock hårborste

Massagekammar är mer föredragna bland kvinnor, särskilt bland ägarna av långt hår. Massagekammar kombinerar perfekt kam även de mest trassiga trådarna, de slita inte ut håret och förbättrar blodcirkulationen i hårbotten. Innan du rengör sådana kammar måste du först avlägsna dem med en stor mängd ackumulerat hår. Om den vanliga massagen kan rengöras med händerna, måste du tinker med en tjock borste. För att göra detta, använd en tandpetare eller en nål. Ett skarpt föremål tränger in mellan borstarna och rengör noggrant även de mest otillgängliga områdena.

Hur man rengör en kam från gammal smuts


Det händer så att din favoritborste blir smutsig att du inte kan göra det med kosmetisk rengöring. Om det är synd att byta en kam, måste den tvättas! För att göra detta, förbereda följande lösning. Häll lite flytande tvål, ammoniak och väteperoxid i varmt vatten. Låt kammen suga i den beredda kompositionen. Därefter justera duschen så att kammen tänder under en kraftfull ström av vatten. När vattnet har tvättat bort all smuts, se om det finns smuts kvar på kammen. Om så är fallet, ta en läsk och en gammal tandborste. Doppa kammen i bakpulverpulver och rengör de svårtillgängliga platserna med en borste noggrant. Efter en sådan rengöring kommer kammen att lysa som en ny.

Så tvätta en kam från löss

Efter eventuell rengöring borde du noggrant torka borsten och kammen. Metallkammen kan bli rostig från fukt och mögel kan förekomma på andra material. Titta på dina hygienartiklar och de kommer att tjäna dig troget.

Hur man rengör en kam

Kam - nästan det enda kosmetiska objektet som används av varje kvinna varje dag. Dessutom är det också en hårvårdsprodukt, vars renhet är direkt relaterad till kvinnornas lockar.

Under borstningsprocessen ackumuleras fett, rester av döda celler och smuts på borsten. Ju oftare ägaren använder en borste, desto mer smuts ackumuleras på den.

Med tiden börjar smutsen påverka håret när det kammade på ett negativt sätt. Rena och glänsande lockar förlorar sitt attraktiva utseende, blir sköra och tråkiga.

Att undvika ett sådant obehagligt fenomen kan vara det enda sättet - genom regelbundet rengöring av produkten från smuts. Oftast genomförs sådana åtgärder med hjälp av schampo, flytande tvål, alkohol och andra rengöringsmedel för disk.

Så här rengör du en massagekam

Innan du börjar rengöra massageborsten från smuts måste du bli av med allt hår som har ackumulerats på det. För dessa ändamål kan du använda en platt borste eller kam.

För att tvätta bort smuts och rester av hårprodukter måste du:

 • blanda 1 liter vatten, 3-4 matskedar vinäger och 2 matskedar schampo;
 • produkten ska sänkas i lösningen under 6-10 minuter;
 • Tvätta den rengjorda borsten i varmt rinnande vatten och torka av med en handduk.

Om möjligt borstar borgen med hårtork.

Hur man rengör en rund kam

Vid rengöring av en rund kam kan det förekomma oförutsedda svårigheter i samband med inmatning av fukt i borsten.

Det är bäst att rengöra med en gammal tandborste, schampo eller flytande tvål. Alternativt kan du använda en mascaraborste som tidigare tvättats i varmt vatten och tvål.

För rengöring kan du använda diskmedel och alla ämnen som tar bort fett, inklusive alkohol. Suit i detta avseende och herrskolor.

Hur man rengör kammen

Kombiner är gjorda av naturmaterial - trä, ben, horn.

För att rengöra kammen och inte skada sin struktur, bör du ta hand om rengöringsprodukterna.

Innan du börjar rengöra bör du:

 • ta bort allt hår från kammen;
 • Blötlägg en bomullspanna i alkohol eller alkoholhaltig substans.

Vatt skivan för att torka varje tand i kammen, du kan behöva upprepa proceduren. Blöt i vatten, eller använd diskmedel inte värt det.

Så här rengör du naturliga hårborstar

Rengöringsborstar från naturmaterial tar lite mer tid än från artificiella, men professionella frisörer rekommenderar dem oftast.

Från trä

Träborstar anses vara perfekta för hårvård. De är miljövänliga, säkra att använda och lätta att rengöra.

För att rengöra en träborste behöver du en bomullsplatta, någon vodka eller alkohol:

 • Vata måste blötläggas i vodka, och sedan bör det hållas på varje borsttänder flera gånger;
 • Alkohol klarar sig bra med fettavlagringar, mjäll och smutsrester. För att rengöra en stor borste med täta rader av tänder helt, behöver du flera bomullsvattor. Alkohol kan ersättas med triple cologne. Än en gång är det värt att notera att träborsten inte är blöt.

Naturlig borste

Produkter från naturliga borstar är något svårare att rengöra än vanlig plast eller trä.

Först måste du använda en tandpetare och ta bort allt hår som fastnat mellan borsten.

Blöt penseln ur borsten är inte nödvändigt, torka det flera gånger med en tandborste och schampo. Detta bör ske noggrant, borsten borde inte skadas. I stället för en tandborste kan du använda en långborstad hushållsborste. Du kan köpa en sådan borste i vilken maskinvaruhandel som helst.

Från horn och ben

För rengöring av produkter från horn och ben kan du använda läsk, ättika eller vanligt schampo. Det räcker att placera ett litet valt rengöringsmedel på kammen och torka den med en bomullsplatta, eftersom den kommer att lysa med glans och renhet.

Du kan påskynda rengöringen med en tandborste eller en platt kam med tätt placerade tänder. För att torka borsten från hornet, eller om benet inte behövs, torka bara det med en handduk.

Från turmalin

Turmalin är ett kristallint formminne som används för att tillverka smycken, radiokomponenter och medicintekniska produkter av hälsofrämjande natur, inklusive hårborstar.

Turmalin är ett naturligt fast mineral, så när du rengör kammen från den, kan du använda samma verktyg som vid rengöring av produkter från horn och ben.

Borsten kan blötläggas, tänderna rengöras med alkohol, soda eller vinägerlösning (2 matskedar vinäger och 1 liter vatten är tillräckliga för beredning). Turmalin är inte rädd för varmt vatten, eftersom det kan användas säkert för rengöring.

Av silver

Silverprodukter rengörs bäst med tandpulver eller läsk. Vinäger, såväl som alkoholhaltiga ämnen kan också användas, eftersom de tidigare har löst dem i en viss mängd vatten.

För att rengöra en silverborste måste du bara använda bomullsplattor. På silver kan det förbli repor, eftersom metallprodukter, som en kniv och nagelfiler, är det bättre att inte använda som ett rengöringsmedel.

Hur man snabbt rengör kammen hemma

Rengöring av smutsskammen är inte det trevligaste förfarandet, speciellt om du inte har de nödvändiga verktygen och kunskapen om vad den här produkten består av.

Av plast

Plastprodukter är lätta att använda, slitstarka och mer än praktiska eftersom de inte är picky om de produkter som används för att rengöra dem.

För att bli av med smuts, damm och plack måste du:

 • Rengör plastkammen från håret med hjälp av en kam;
 • en borste med privata tänder och ett stort antal hår ihop i dem rengörs med en tunn kniv eller en nagelfil eller en tandpetare;
 • en plastkamma kommer inte att skada blötläggningen i en lösning av ammoniak och hårschampo (för att förbereda lösningen behöver du 1 matsked alkohol och samma mängd schampo, 1 liter vatten);
 • kam bör sänkas i lösningen i 25-35 minuter;
 • skölj den tvättade penseln under en kraftfull ström av varmt vatten;
 • efter att kammen tvättats, bör den undersökas för hår och smuts för att hitta någon, det är nödvändigt att använda en gammal tandborste och schampo.

Trassel teaser

Tangle-teaser typ kammen är oftast gjorda av plast.

Tillverkare vialade med varandra för att prisa produktens kvalitet, övertygande kunder att kammen är lämplig för huvudmassage såväl som för normal användning, förbättrar hårstrukturen, blodcirkulationen, spärrar inte spetsarna.

Kammens tänder är ordnade i flera rader, vilket gör det lite svårt att rengöra från hår och smuts.

Att rengöra lämpliga medel som: schampo, diskmedel för disk, alkohol. Vinäger och läsk kan också användas genom att spädas i 400-500 ml vatten och droppar kammen i den resulterande lösningen för blötläggning i 30-35 minuter.

Av metall

För att rengöra en metallkam behöver du:

 • minst 1 liter varmt vatten
 • soda;
 • tandborste.

I ett litet bassäng behöver du hälla lite vatten, sänka kammen där med tänderna ner och lämna i denna position i 3-4 minuter.

Applicera lite tandkräm eller tandpulver på tandborsten, torka kammen noggrant med den. Proceduren upprepas till fullständig rengöring, skölj sedan under rinnande vatten.

När kammen är rengjord måste den torkas noga, eventuellt med en hårtork. Om detta inte är klart kan kammen rosta.

silikon

Silikon kam vård är ganska enkelt. För att rengöra denna kam från smuts måste du förbereda en ättiksyra eller läsklösning med tillsats av en viss mängd schampo eller diskmedel.

Du kan bara borsta kammen när det är av med hår som fastnat mellan tänderna. Rengöring görs med en tandborste eller bomullsplatta.

Om kammen är mycket smutsig får den suga i varmt vatten i 10-15 minuter. Silikon deformeras inte under påverkan av fukt och värme, eftersom rengöringsprodukter som tillverkas av det inte orsakar svårigheter.

Video: Hur lätt är det att tvätta en kam

Titta i videon, hur man rengör olika kamar hemma.

Comb Care Tips

För att hålla kammen ren och säker att använda lite längre än vanligt behöver du:

 1. Ta bort håret från henne varje dag.
 2. Tvätta kammen under rinnande vatten med rengöringsmedel varje vecka.
 3. torka kammen med bomullspuddar som fuktas med alkohollösning regelbundet.

Före avlägsnande av små hår ska hårborsten blötläggas i vatten. Processen kommer att accelerera.

Efter att kammen tvättats måste den torkas. Ackumulerad fuktighet kan orsaka mögel. Detta problem är särskilt relevant när det gäller massage och runda borstar. Det kommer bli svårt att bli av med formen på grund av dess yttre osynlighet, den här kammen måste kastas bort.

Vi rengör kammen: vi väljer metoden beroende på materialet och formen på produkten

Kam - ett oumbärligt hygienartiklar. I kontakt med hennes hår samlar hon allt som har ackumulerats på dem. Nästa gång du använder någon av denna smuts, går den tillbaka till håret, och nästa lager sitter fast i tänderna.

Om du tvättar det regelbundet och ordentligt, kommer vård inte att orsaka problem, och ditt hår kommer att skyddas mot ytterligare förorening. Borstkammar utförs varannan vecka med kort hår och en gång var sjunde dag - med långa.

Orsakar föroreningar kam

Det finns alltid orenheter i hårbotten och håret som ackumuleras mellan tänderna i en obehaglig grå patina.

Kammen samlar partiklar av död hud och mjäll, lös hår och damm.

Dessutom limar stylingprodukterna allt på tänderna ännu mer.

Vad är skadligt smuts?

Använd en smutsig kam - gör stor skada på ditt hår.

 1. För det första, till och med helt tvättas, börjar de genast att se smutsiga ut.
 2. För det andra kan infektion uppstå. Seborrheisk dermatit, som kan gå till pannan eller näsan, bidrar till utvecklingen av mykos, ibland skallighet.

Dessutom kan insekter, mögel eller svamp uppträda i döda partiklar.

För varje kam är du rengöringsmedel

I alla hem finns alltid en mängd tillbehör - kammar, penslar, massagekamper. De kräver alla dagliga vård.

De är gjorda av olika material: naturligt och artificiellt, beroende på detta och välja tvättmetod.

Rengöring av eventuell kam i hemmet börjar med att håret avlägsnas på det: de avlägsnas för hand.

Om detta inte kan ske direkt, är det nödvändigt att lyfta den ackumulerade massan av håret från basen med något skarp: en nål, en tandpetare, en virkade krok och skär med sax. Det är bättre att suga det torkade håret i varmt vatten med tvål.

Tvätta kammar med pensel för att färga håret med en gammal tandborste, speciell rengöring för kammar och borstning.

Hur man rengör en träkam

Om du fortfarande måste tvätta den här kammen, måste den snabbt och noggrant torkas.

Rengöring med alkohol

Trä behandlas bäst med alkohol (vodka) med en bomullspinne. Varje klyftning torkas försiktigt från alla håll, byter pinnar som det blir smutsigt.

Våtservetter

Det är mycket bekvämt att rengöra med våtservetter: de kommer inte bara att avlägsna smuts utan också desinficera ytan utan att väta veden.

Tvätta en rund kam

Tvättbyte är inte lätt: det kommer till speciellt mycket hår och damm.

Tvållösning

Eventuellt tvättmedel läggs till bassängen med vatten, borstningen fuktas och torkas mellan tänderna med en pensel. Våt inte mycket.

Schampo, väteperoxid eller ammoniak

 • vatten - liter;
 • schampo - 2 msk. l.
 • ammoniak - 1 msk. l.
 • väteperoxid - 1 msk. l.

Om borsthuset inte är trä kan du dränka borsten i en halvtimme.

Lufttork eller hårtork.

Hur man rengör massage

Det tar bort damm och smuts från håret väl, men förorenar också sig mycket snabbt. Du bör tvätta det ofta, men du bör inte blöta det mycket: basen kan komma ifrån.

Tvållösning

 • varmt vatten - liter;
 • tvättmedel - 1 msk. l.

Shampoo med ättika

 • varmt vatten - 1 l;
 • schampo - 2 msk. l.
 • ättika 9% - 3 msk. l.

Om penseln inte är rädd för vatten kan du suga den i 10 minuter innan du tvättar den.

Flytande tvål med ammoniak

 • varmt vatten;
 • ammoniak - 1 msk. l.
 • flytande tvål - 30 ml.

Ammoniak kan ersättas med 9% ättika.

Soda Vinäger

Rengör massageborsten med vatten och ättika, sätt lite läsk på tandborsten och gnugga den mellan tänderna. Skölj först med ättiksyra och rengör sedan.

Tvättat hår kam från plast

Det är lättast att ta hand om en sådan kam.

Schampo skum

 • schampo (porslin) - 2 msk. l.
 • varmt vatten.

Slå till skummad, blöt i 15 minuter, tvätta med en pensel.

Bakpulver

Om våldet är dåligt tvättade kommer läsk att komma till räddningen. Dampa en pensel i vatten, doppa den i läsk, rengör den mellan tänderna, speciellt vid basen.

Du kan göra en stark lösning av läsk i varmt vatten och doppa kamma i det i 20 minuter.

Liquid ammoniak shampoo

 • vatten;
 • schampo;
 • ammoniak - 1 msk. l.

Kamma sätta i lösningen i 10 minuter, rengör, skölj.

Rakskum

Detta är ett av de mest enkla och effektiva sätten: skum tar bort föroreningar väl.

I 15 minuter appliceras skummet på tänderna och kanske behöver de inte ens tvättas: agenten kommer att lösa smuts.

Regler för snabb rengöring av metallkammar

Sådana tillbehör kan tvättas på något sätt, men omedelbart efter bearbetningen måste de vara helt torkade (de kan rostar).

Rengöringsmedel "Biolan"

Denna produkt innehåller ämnen som bryter ner subkutant fett, med allt rengörs det snabbt och enkelt.

Tvättpulver

Torka något pulver, dra kamma i en timme, tvätta med en pensel, skölj i rent vatten.

Bakpulver

Att gnugga tänderna en våt borste med natron.

Naturliga borstkammar

Mycket användbart tillbehör till hår: Det fördelar fett längs hårets längd, så att du kan undvika torra ändar. normaliserar deras näring genom att förbättra blodcirkulationen; elektrifierar inte.

Men en sådan kam är hållbar endast med noggrann hantering:

 • Om du samlar mycket hår på en borste kommer det att bli problematiskt att ta bort dem.
 • Om du tar bort håret kraftigt, kan borsten vara kvar i dina händer.
 • om borstarna är böjda, kommer de att bryta.

Med slarvig hantering av borst kan du bli skadad: injicera, tryck den under nageln.

Shampoo med ammoniak

 • vatten - liter;
 • schampo - 3 msk. l.
 • ammoniak - 5 droppar.

Doppa borsten (inte hela borsten) i lösningen i 10 minuter, tvätta med en mjuk trasa eller svamp. Soak under lång tid kan inte vara: borsten kan komma av.

Sjampoen ska vara silikonfri. Torka ner på en fuktabsorberande yta.

Hur man rengör kammen med ammoniak och diskmedel beskrivs i videon.

Hur uppnås absolut renhet?

 • Från tid till annan måste kammen desinficeras.
 • Ibland räcker det bara att torka tänderna med en alkoholtorka.
 • Du kan hålla i en koncentrerad tvållösning, men inte mindre än tre timmar.
 • Kammusslor kan kokas under lång tid (en timme eller längre).

Tillgängliga desinfektionsmedel:

 • vatten - 9 delar;
 • blekmedel - 1 del;
 • behandlingstid - 1 timme.
 • vatten - liter;
 • ammoniak - 1 msk. l.
 • exponeringstid - 10 minuter.

För stora volymer bearbetning på försäljning finns speciella droger som helt dödar bakterier - Alaminol, Aquaminol, Alpinol.

Alltid perfekt hårborste

Renligheten blir perfekt om:

 • ta bort håret efter varje kamning
 • skölj regelbundet med tvålvatten;
 • Torka ofta med desinfektionstorkar;
 • tillåter inte andra att använda det;
 • ändra det minst en gång per år.

Damm i kombination med talg är en utmärkt miljö för utveckling av bakterier som orsakar hårsjukdomar. En ren kam skyddar ditt hår mot infektion.

Så här rengör du en massagekammare hemma

Varje dag utsätts vårt hår för enorm miljöexponering: en plötslig nedsänkning när du befinner dig utan paraply, varm sol, damm från vägarna, kall vind - alla dessa faktorer påverkar håret och ändrar det. Ändringar i hårstrukturen kan inte vara så märkbara för ögat, men allt blir synligt på kammen, som i din handflata: damm, fett av talgkörtlar, lös hår etc. Det är därför det är viktigt att borsta kammen varje dag, annars kommer smuts på håret och försämrar deras utseende väsentligt.

Hur man rengör en hårborste?

För det första är det bättre att ta bort håret från en hårborste varje dag, eller åtminstone en gång i två dagar. Men rengöringsmetoden beror på det material från vilket kammen är gjord. Träkammer kan till exempel inte hållas kvar i vatten under lång tid, så de ska rengöras med alkohol eller väteperoxid applicerad på en bomullspinne. Det finns ett universellt sätt att städa håret från andra material - håll det i vatten medan du gnuggar det med en gammal tandborste doppad i schampo.

Först måste du rengöra kammen från håret med ett skarpt föremål - en tandpetare eller annan kam. Efter det är det nödvändigt att suga det i en behållare med tvålvatten (schampo, diskmedel) i fem till sju minuter. När allt fett från kammen löser upp, måste du skölja det under vatten tills vattnet är helt rent. Därefter är det mycket viktigt att torka kammen för att undvika deformation.

Vid rengöring av massagekammen är det svåraste att få allt det trassiga håret ut ur det. I detta är det nästan lika bra som runda penslar: att bli av med hår är ännu svårare. Båda är dock helt rengjorda med lösningar.

  Massageborstlösning: tillsätt en matsked shampoo och 3 matskedar vinäger till en liter vatten. Håll kammen i lösningen i ca 5-6 minuter, skölj sedan och torka.

Om effekten av lösningarna för din hårborste inte räcker, använd en gammal tandborste och läsk - de tar helt bort all smuts från alla ytor utom träet.

Hur bli av med hår och smuts och ta med en kam i ordning?

Frågan om hur man rengör en hårborste från hår och smuts är mycket relevant. Detta är en av de mest förorenade sakerna. Det här är vad de använder varje dag och i processen med att använda den samlar också lös hår och partiklar av lacker, mousser, skum, talg och små hudstycken. Rengöringskammar - det här är ett nödvändigt skede av hygien, förhindrar mjäll och föroreningar bara tvättat hår. Rengör instrumentet 1-2 gånger i veckan.

Det är viktigt att inte bara rengöra kammen från smuts, men att välja rätt material för materialet och typ av procedur. Endast i det här fallet kommer verktyget att fungera länge. Hårets hälsa beror också på kammarnas renhet, så försum inte detta problem.

Olika kammar kräver olika vård. Detta gäller särskilt om verktyget är dyrt och du vill inte att det snabbt blir oanvändbart. Följ dessa riktlinjer:

 1. 1 Trä. Dessa kamar rekommenderas ofta av hårvårdspersonal. De är miljövänliga. Samtidigt är detta material ganska lockigt. Det är förbjudet att placera ett träd i vatten under lång tid. Detta kan orsaka deformation. Hur man rengör en kam hemma? Du behöver använda en bomullspinne som blöts i vodka eller alkohol. Tampon bör gnidas med en kam. Denna metod har flera åtgärder: alkohol eliminerar fetthalt och bomull neutraliserar smuts, damm, små partiklar. Om instrumentet är mycket smutsigt, upprepa proceduren.
 2. 2 plast. Det här är ett ganska lätt att bry sig om. Förfarandet börjar med att rensa det resterande hårets instrument med en tandpetare. Nästa är att lösa upp i varmt vatten och 30 ml ammoniak och schampo. Verktyget sänks ner i vattnet i 20 minuter. Under denna tid uppträder exfoliering av fettavlagringar, rester av kosmetika, smuts, mjäll. Skölj instrumentet i rinnande vatten efter 20 minuter och tvätta det noggrant ur tvättmedelskompositionen. Finns det någon förorening kvar? Du kan ta bort rester med läsk. Den appliceras på den gamla tandborsten, med vilken rengöringsproceduren utförs. Om en kam används på hår med löss, måste desinfektion utföras. För denna användbara 10% lösning av blekmedel. Blötlägg instrumentet i lösning, vänta en halvtimme och skölj bort resteret väl.
 3. 3 Metallic. Sådana verktyg är ganska sällsynta, eftersom de är för svåra kan skada den känsliga hårbotten. Men om du bara har en sådan pensel bör du observera speciella försiktighetsåtgärder vid rengöring. Torka instrumentet väl efter rengöringsproceduren. Annars kommer det gradvis att bilda korrosion.
 4. 4 Tillverkad av naturliga borstar. För-krävs för att ta bort resterande hår med en tandpetare. Tvättverktyg med naturliga borst ska vara särskilt försiktiga, eftersom kostnaden är hög och den är konstruerad för långvarig användning. För att göra detta kan du använda en tandborste och schampo. En borste med långa borstar, inköpta i en hårdvaruaffär, kommer att förenkla processen med att rengöra en naturlig borstmassageprodukt.

Varje material har sina egna egenskaper, och därför rengör de det på olika sätt.

Hur rengör man en kam? För att göra detta, överväga dess form. Konventionella borstar rengörs helt enkelt, för massage och runda produkter kommer att kräva ett speciellt tillvägagångssätt:

 1. 1 runda En fullständig rengöring av ett sådant verktyg är svårt på grund av formen, därför samlar mycket smuts på en rund kam, vilket komplicerar uppgiften ytterligare. Först måste du ta bort allt resterande hår. För att göra detta, använd en tandpetare. Därefter tillsätts shampoo, ammoniak och väteperoxid i varmt vatten i lika stora proportioner. Borsten lämnas i tvättmedelskompositionen i en timme, varefter alla rester ska tvättas av med tvål. Om du rengör ett verktyg med stor smuts kan du använda en pensel från en gammal mascara. Före det ska det sköljas väl från rester av kosmetika. Borsten klarar av de minsta håren, och damm och feta avlagringar.
 2. 2 massage. Ta bort hårrester kan vara med hjälp av en platt kam. Sedan ska du förbereda en tvättkomposition: 1 liter varmt vatten, 2 skedar schampo, 3 skedar med 9% ättika. Verktyget hålls om 5 minuter och lämnas sedan för att torka.
 3. 3 borstar borstar. Sådana kamar tenderar att ackumulera smuts och hår. Rengöring av dem är inte lätt. Hur man rengör en kam hemma? För att göra det, måste du, som i andra fall, ta bort det återstående håret med en tandpetare. Därefter framställs en tvättmedelskomposition: tvål, alkohol och väteperoxid. Borsten lämnas i vatten med en lösning i en timme.

Överensstämmelse med rekommendationerna vid rengöring av penslar av olika former gör att du snabbt och effektivt kan hantera arbetet utan att skada produkten.

Detta är en av de mest effektiva metoderna, eftersom läsk hjälper till att bekämpa den mest envisa smuts och ättika löses upp fett. Förfarandet är som följer:

 1. 1 De återstående håren avlägsnas från borsten. Detta kan göras med hjälp av en smal kam, en tandpetare och en nål. Det räcker att hålla verktyget mellan spåren och sedan samla det släppta håret.
 2. 2 I varmt vatten läggs 1 sked läsk och 1-2 matskedar vinäger. Du kan använda äpple eller bordsvinäger. Kam sänktes i lösningen och hölls i den i 5-10 minuter.
 3. 3 Den återstående smutsen skrapas av med en tandborste.
 4. 4 Produkten tvättas under rinnande vatten.
 5. 5 Torka verktyget med tänderna nedåt.

Rengöringsmetoden är inte lämplig för trä, gummi mjukvaror, naturliga borstborstar. Dessa material går inte till förmån för förfarandet med läsk. Det är bättre att välja ett mer godartat alternativ för dem.

Detta är en mild metod som gör att du kan hantera produkten av alla former och material. Hur rengör man en kam med diskmedel? Följ dessa riktlinjer:

 1. 1 Ta bort eventuellt kvarstående hår från produkten.
 2. 2 Ring i varmt vatten i behållaren. Lägg till diskmedel till det. Det är lämpligt att välja produkter som syftar till att bekämpa fett. Håll borsten i lösningen i 5-7 minuter.
 3. 3 Ta en tandborste. Applicera diskmedel på det och börja borsta tänderna upp till basen.
 4. 4 Skölj lösningen med varmt vatten och låt kammen torka på den färdiga handduken, tänderna uppåt.

Även en mjuk gummiprodukt kan tvättas på detta sätt. Vattnet ska dock vara varmt, inte varmt.

Efter ytterligare rekommendationer kan du behålla det ursprungliga utseendet på kammen och effektivt behålla sin hygien:

 1. 1 Det är tillrådligt att ta bort ackumulerat hår från produkten varje kväll. Detta kommer att bidra till att förhindra överdriven kontaminering.
 2. 2 Det rekommenderas att tvätta kammen minst en gång i veckan.
 3. 3 Regelbundet underhåll är särskilt viktigt för en träprodukt, eftersom det inte rekommenderas att tvätta det, och torr behandling kan inte klara av komplexa föroreningar. Denna åtgärd skyddar instrumentet från deformation och delaminering.
 4. 4 Det rekommenderas att rengöra borsten från smuts innan den används på rent hår. Detta förhindrar kontaminering av hår med partiklar av lack, olja och andra kosmetika kvar på instrumentet.
 5. 5 Vid användning av ättika i förfarandet bör tillsättas till den resulterande kompositionen några droppar eterisk olja. Detta kommer att hjälpa till att bli av med den bittera lukten av ättika, samt ge borsten din favorit doft.
 6. 6 Om du vill ta bort hår från instrumentet är det mycket lättare att göra om du förvätter dem.
 7. 7 Produkterna måste torkas ordentligt. Vissa av dem kan samla fukt, vilket orsakar mögelväxt.

Genom att följa dessa riktlinjer hjälper du dig att hålla de viktigaste verktygen för håret rent och städat. Samtidigt behöver du inte spendera mycket tid för att eliminera resterande fett och små partiklar. Alla metoder involverar användning av enkla komponenter.

Regelbunden vård kommer att skydda produkter från stor förorening och förlänga deras livslängd.

Vi rengör kammen: vi väljer metoden beroende på materialet och formen på produkten

Kam - ett oumbärligt hygienartiklar. I kontakt med hennes hår samlar hon allt som har ackumulerats på dem. Nästa gång du använder någon av denna smuts, går den tillbaka till håret, och nästa lager sitter fast i tänderna.

Om du tvättar det regelbundet och ordentligt, kommer vård inte att orsaka problem, och ditt hår kommer att skyddas mot ytterligare förorening. Borstkammar utförs varannan vecka med kort hår och en gång var sjunde dag - med långa.

Det finns alltid orenheter i hårbotten och håret som ackumuleras mellan tänderna i en obehaglig grå patina.

Kammen samlar partiklar av död hud och mjäll, lös hår och damm.

Dessutom limar stylingprodukterna allt på tänderna ännu mer.

Använd en smutsig kam - gör stor skada på ditt hår.

 1. För det första, till och med helt tvättas, börjar de genast att se smutsiga ut.
 2. För det andra kan infektion uppstå. Seborrheisk dermatit, som kan gå till pannan eller näsan, bidrar till utvecklingen av mykos, ibland skallighet.

Dessutom kan insekter, mögel eller svamp uppträda i döda partiklar.

I alla hem finns alltid en mängd tillbehör - kammar, penslar, massagekamper. De kräver alla dagliga vård.

De är gjorda av olika material: naturligt och artificiellt, beroende på detta och välja tvättmetod.

Rengöring av eventuell kam i hemmet börjar med att håret avlägsnas på det: de avlägsnas för hand.

Om detta inte kan ske direkt, är det nödvändigt att lyfta den ackumulerade massan av håret från basen med något skarp: en nål, en tandpetare, en virkade krok och skär med sax. Det är bättre att suga det torkade håret i varmt vatten med tvål.

Tvätta kammar med pensel för att färga håret med en gammal tandborste, speciell rengöring för kammar och borstning.

Om du fortfarande måste tvätta den här kammen, måste den snabbt och noggrant torkas.

Trä behandlas bäst med alkohol (vodka) med en bomullspinne. Varje klyftning torkas försiktigt från alla håll, byter pinnar som det blir smutsigt.

Det är mycket bekvämt att rengöra med våtservetter: de kommer inte bara att avlägsna smuts utan också desinficera ytan utan att väta veden.

Tvättbyte är inte lätt: det kommer till speciellt mycket hår och damm.

Eventuellt tvättmedel läggs till bassängen med vatten, borstningen fuktas och torkas mellan tänderna med en pensel. Våt inte mycket.

 • vatten - liter;
 • schampo - 2 msk. l.
 • ammoniak - 1 msk. l.
 • väteperoxid - 1 msk. l.

Om borsthuset inte är trä kan du dränka borsten i en halvtimme.

Lufttork eller hårtork.

Det tar bort damm och smuts från håret väl, men förorenar också sig mycket snabbt. Du bör tvätta det ofta, men du bör inte blöta det mycket: basen kan komma ifrån.

Shampoo med ättika

Om penseln inte är rädd för vatten kan du suga den i 10 minuter innan du tvättar den.

Ammoniak kan ersättas med 9% ättika.

Rengör massageborsten med vatten och ättika, sätt lite läsk på tandborsten och gnugga den mellan tänderna. Skölj först med ättiksyra och rengör sedan.

Det är lättast att ta hand om en sådan kam.

Slå till skummad, blöt i 15 minuter, tvätta med en pensel.

Om våldet är dåligt tvättade kommer läsk att komma till räddningen. Dampa en pensel i vatten, doppa den i läsk, rengör den mellan tänderna, speciellt vid basen.

Du kan göra en stark lösning av läsk i varmt vatten och doppa kamma i det i 20 minuter.

Kamma sätta i lösningen i 10 minuter, rengör, skölj.

Detta är ett av de mest enkla och effektiva sätten: skum tar bort föroreningar väl.

I 15 minuter appliceras skummet på tänderna och kanske behöver de inte ens tvättas: agenten kommer att lösa smuts.

Sådana tillbehör kan tvättas på något sätt, men omedelbart efter bearbetningen måste de vara helt torkade (de kan rostar).

Denna produkt innehåller ämnen som bryter ner subkutant fett, med allt rengörs det snabbt och enkelt.

Torka något pulver, dra kamma i en timme, tvätta med en pensel, skölj i rent vatten.

Att gnugga tänderna en våt borste med natron.

Mycket användbart tillbehör till hår: Det fördelar fett längs hårets längd, så att du kan undvika torra ändar. normaliserar deras näring genom att förbättra blodcirkulationen; elektrifierar inte.

Men en sådan kam är hållbar endast med noggrann hantering:

 • Om du samlar mycket hår på en borste kommer det att bli problematiskt att ta bort dem.
 • Om du tar bort håret kraftigt, kan borsten vara kvar i dina händer.
 • om borstarna är böjda, kommer de att bryta.

Med slarvig hantering av borst kan du bli skadad: injicera, tryck den under nageln.

Doppa borsten (inte hela borsten) i lösningen i 10 minuter, tvätta med en mjuk trasa eller svamp. Soak under lång tid kan inte vara: borsten kan komma av.

Sjampoen ska vara silikonfri. Torka ner på en fuktabsorberande yta.

Hur man rengör kammen med ammoniak och diskmedel beskrivs i videon.

 • Från tid till annan måste kammen desinficeras.
 • Ibland räcker det bara att torka tänderna med en alkoholtorka.
 • Du kan hålla i en koncentrerad tvållösning, men inte mindre än tre timmar.
 • Kammusslor kan kokas under lång tid (en timme eller längre).

Tillgängliga desinfektionsmedel:

 • vatten - liter;
 • ammoniak - 1 msk. l.
 • exponeringstid - 10 minuter.

För stora volymer bearbetning på försäljning finns speciella droger som helt dödar bakterier - Alaminol, Aquaminol, Alpinol.

Renligheten blir perfekt om:

 • ta bort håret efter varje kamning
 • skölj regelbundet med tvålvatten;
 • Torka ofta med desinfektionstorkar;
 • tillåter inte andra att använda det;
 • ändra det minst en gång per år.

Damm i kombination med talg är en utmärkt miljö för utveckling av bakterier som orsakar hårsjukdomar. En ren kam skyddar ditt hår mot infektion.Nästa Artikel
Effektiv botemedel mot håravfall och brittleness