4 sätt att snabbt bestämma lämplig hårfärg


När du väljer ett hårfärg bör du styras av en viktig regel utarbetad av naturen själv. Färgen på strängarna är genetiskt lagd när man tänker på ett nytt liv, beroende på vilken typ av hud som helst.

Färgen på håret fäst pigmentet - melanin. Blond hud motsvarar blont hår, vit och rosa hud - röd. Brunhårig har hud med rödaktig nyans och brunetter - med oliv.

Hur man väljer rätt nyans av hårfärg

För att välja rätt hårfärg måste du ta tonen 1-2 poäng mörkare eller ljusare från den ursprungliga färgen. I detta fall kommer den modifierade nyansen av strängarna inte att störa det naturliga utseendet.

När man väljer den optimala färgen bör man också styras av estetiska normer som inte bara tar hänsyn till hudens, de naturliga strängarnas färg, utan också ögonens skugga. Det är nödvändigt att grundligt utvärdera sitt utseende vad gäller varm och kall färgtyp. Valet av hårets shag bör göras på grundval av slutsatsen, från principen "varm till varm", "kall till kall".

Det finns allmänna estetiska regler som gör det enkelt att välja färgfärg:

 1. Människor med överväldigande varma färgtyper kommer att passa strängar av gyllene och koppar nyanser. Varma ögonfärger inkluderar hassel, grön och nutty.
 2. Hållare av bruna, nästan svarta ögon som är ljusare än rött hår bör inte övervägas. Den optimala lösningen skulle vara svart eller mörk kastanj.
 3. I närvaro av allergiska hudutslag i ansiktet, akne och cirklar under ögonen bör röda nyanser undvikas, vilket bara kommer att understryka hudens imperfektioner. Rekommenderas inte kardinalt ljus och mörka färger.
 4. För de glada ägarna till den "eviga rodnaden" är det nödvändigt att överge de varma tonerna av färg och rikta uppmärksamheten mot kalla toner - sandigt, ashy och brunt.

Hur man väljer den perfekta hårfärgen för färgning: användbara tips för tjejer

Det är sällsynt att träffa kvinnor som gillar sin naturliga hårfärg. Och det spelar ingen roll, för idag kan ett sådant problem enkelt lösas genom färgning. Men då uppstår den logiska frågan: hur man väljer hårfärgen korrekt? Den valda nyansen ska korrekt betona den naturliga skönheten, och den kan inte alltid sammanfalla med önskat, eftersom mycket beror på färgtypen av utseendet. Tänk på användbara tips som hjälper dig att välja den optimala färgen för färgen.

Vi väljer hårfärgen till ögonfärgen

Om frågan uppstår om hur man väljer hårfärg kommer många, utan tvekan, att svara att de ska välja en nyans som är baserad på ögonfärgen. Och det finns viss sanning i detta. Ögonfärg är verkligen en av de mest grundläggande nyanserna att överväga när man väljer färg. Tänk på de viktigaste rekommendationerna från stylisterna om detta:

 • Bruna ögon kommer att kombineras med choklad, kastanj, rött och kopparhår. Samtidigt är blond tillåtet, men bara dess varma toner;
 • kvinnor med gråa ögon ska vara svarta ut. De kommer att öka sin ålder avsevärt. Det bästa alternativet är veteblondin eller mjölkchoklad;
 • svart ögonfärg är extremt sällsynt. Mörka nyanser är perfekta för tjejer med sådana ögon: från choklad till ren svart;
 • Honung, vete, karamell och rödaktigt hår är lämpliga för blåögda eller blåögda kvinnor i svagare kön. Även nästan alla nyanser av blond;
 • För att betona gröna ögon måste du målas i röd eller kopparfärg. Det är bättre för tjejer med sådana ögon att inte använda svart eller askfärg.

Välja hårfärg efter hudtyp

Som du kan se, för varje nyans av ögonen finns det en egen palett av färger för hår. Men när du väljer färg måste du ta hänsyn till andra parametrar i utsidan. Till exempel, såsom hudfärg. Huden kan vara ljus, mörk, oliv, brun eller någon annan. Men när du väljer färger till materia kommer det att vara subtonen.

För att veta hur man väljer hårfärg efter hudtyp måste du först bestämma subtonen. Det finns bara tre av dem: varma, kalla och neutrala. En varm underton är en hud med en gulaktig toning, en kall med en rosa ton och en neutral kan innehålla dessa och andra anteckningar.

Ägare av varm hud är mer ljusa nyanser av färg, och tjejerna med kall hudtrollare rekommenderar ofta att målas i mörka färger. Huden på en neutral subton är universell. Flickor med detta utseende kan experimentera med olika nyanser av färg.

Bestäm färgtypen av utseende

Ta reda på hur du väljer den perfekta hårfärgen, du kan använda definitionen av färgtyp av utseende. Det här är den viktigaste och tydliga parametern som gör att du snabbt kan välja en hårfärg som perfekt kan lyfta fram de naturliga parametrarna för utseendet. Det är vanligt att skilja fyra färgtyper: vår, sommar, höst och vinter. Tänk på deras egenskaper.

vår

Vårflickor är naturliga blondiner med porslinhud och fräknar. Ögon är vanligtvis blå eller blå. Det här är en ganska sällsynt färgtyp, så målning i det här fallet kan bara skada. Men om du vill diversifiera din bild, väljer du ljus nyanser - ashy, karamell eller nöt. De lyfter perfekt ut de naturliga uppgifterna. Mörka färger är absolut kontraindicerade för tjejer med en sådan färgtyp. Svart eller mörk kastanj lägger till dem ett dussin år, och efter att ha målat i sådana nyanser för att återvända det naturliga kommer det att bli mycket svårt.

Det här är den vanligaste färgtypen. Huden är oftast blek i färg och blir bara lite brun när garvning. Håret hos sådana kvinnor är ljust brunt eller ljust brunt, och ögonen är grå, blå eller hassel. För att ta reda på vilken hårfärg du ska välja sommarflickor, måste du noggrant analysera sin typ. Om huden är ljus, är en vete-tonfärg bättre lämpad, och om mörk hud är svart.

höst

Höstflickor är kända med ljus och vacker hud av guld eller bronsfärg. Många gånger finns mol eller fräknar på huden. När sommaren kommer, täcker kroppen en förförisk guldbrun. Dessa tjejhår är vanligtvis bruna eller röda, och deras ögon är bruna eller hasselnöt. Om du har en höstfärgstyp och du inte vet hur man väljer lämplig hårfärg, ge preferens till mjölkchoklad eller kopparskugga. De kommer att betona uttrycksfulla ögon och göra din bild oförglömlig.

Vinterflickor är ganska sällsynta. De har snövit hud och mörkt hår. Det finns emellertid undantag. Askblont hår och olivskinn är också inneboende i vinterfärgstypen. Ögon är vanligtvis bruna eller stål. Flickor med detta utseende är perfekta för alla de mörka färgerna av färg: från ebenholts till skogsbok. Välj ljus nyanser i detta fall är inte värt det. De kommer att se uttrycklösa ut.

Hur väljer man rätt färg?

Så att resultatet av färgning kan göra dig lycklig så länge som möjligt, och färgen är perfekt kombinerad med naturliga data, är det nödvändigt att ta vederbörlig hänsyn till valet av färg. Tänk på några rekommendationer:

 • om du för första gången står inför frågan om hur du väljer en hårfärg för dig själv, varför inte ha det bråttom att ge företräde mot resistenta färger. Det är bättre att använda färgton och tonik. I det här fallet skadar ditt experiment inte ditt hår och den dåligt valda färgen kan enkelt tvättas bort eller målas med hållbar färg.
 • innan du köper färg, var noga med att kontrollera hårfärgen i bilden. Det är lämpligt att leta efter bilder med tjejer av din färgtyp. Detta ger möjlighet att se det slutliga resultatet före förfarandet.
 • När du väljer färgämnen ignorerar du inte din naturliga hårfärg. Naturen gör sällan misstag, så du bör inte drastiskt förändra hårets nyans. Det är bättre att välja en färg så nära som möjligt till det naturliga;
 • Första gången du byter färger, måste du kontakta din frisör. Han hjälper dig att hitta rätt nyans och ger många användbara rekommendationer.
 • Innan du målar, ta reda på vilka hårfärger som är. Det är bättre att förutse hela förslaget för att välja den perfekta tonen.
 • När du väljer färg, föredra formuleringar utan ammoniak. De kommer att göra mindre skada på hår och hälsa.
 • om du har grått hår, då valet av färg bör närmas mer selektivt. Det är bättre att föredra välkända märken som garanterar enhetlig färgning av grå hår. Du bör också samråda med en frisör, för på grå hår ser inte alla nyanser av färg naturligt och estetiskt tilltalande ut.

Regler för hårfärgning

 1. Välj färg, utan hänsyn till färgtypen av utseende och annan naturlig data är inte värt det. Sådana experiment påverkar hårets hälsa negativt, vilket i slutändan kommer att leda till behovet av behandling. Att bota håret efter upprepad misslyckad färgning är mycket dyr och tidskrävande, därför bör färgvalet tas allvarligt.
 2. När du väljer färgfärg måste du ta hänsyn till årstiden. Till exempel, på sommaren är det bättre att föredra mjölkiga nyanser som kan betona solbränna.
 3. Om du har mörka ögon, men vill verkligen bli blond, så förtvivla inte. Ljusa hårfärger är inte bara blåögda. Samtidigt finns det alltid möjlighet att välja något mellan en blond och en mörk nyans av hår, till exempel markera eller ombr.
 4. Färgning av hår är alltid bättre i salongen. Endast en professionell mästare kan göra hårfärgen naturlig och attraktiv. Om detta inte är möjligt kan du begära hjälp från en vän. Du bör inte färga håret själv, eftersom det är obekvämt och under proceduren kan du enkelt hoppa över en del.
 5. Om du behöver färga hår från mörkt till ljus, bör du inte göra det på en gång. I det här fallet kommer håret att leda till irreparabel skada. Det är bättre att repaint gradvis och välja sparsamma föreningar. Varje gång du bara kan ändra färgen med två toner. Sådan förtydligande kommer inte att skada ditt hår.
 6. Att måla ligga på håret jämnt, du kan lägga till någon olja. Till exempel, olivolja, mandel eller persika. Naturolja kommer inte bara att förbättra det slutliga resultatet av färgning, men skyddar också håret från de skadliga effekterna av modern färgämnesammansättning.
 7. Eventuella tvättar är mycket skadliga för håret och detta bör alltid komma ihåg. Det är av den anledningen att du bör tänka på beslutet om en kardinal förändring av hårfärg flera gånger. Om du är hundra procent inte säker på den valda nyansen, är det bättre att skjuta upp färgning.

Regler för att välja hårfärg

Sederzhanie:

Hårfärg är en snabb och okomplicerad metod för att ändra utseendet. Någon vill gömma grått hår, någon vill korrigera den naturliga färgen, och någon gillar bara att byta. Den moderna kosmetiska industrin erbjuder ett stort utbud av olika produkter.

Hur inte gå vilse i denna sorten? Jag hoppas att min detaljerade analys av färger hjälper dig att göra rätt val.

1. Typer av hårfärger

Grundprincipen för färgämnesavdelning är deras "ursprung".

1,1. naturliga

Denna grupp omfattar henna och basma, liksom extrakt av vissa växter - kamomill, burdock, lökskal, etc. Vissa produkter används också som färgämnen, till exempel citroner, te och kaffe. Ägare av någon nyans av hår kan välja den nödvändiga färgen från en mängd olika naturliga färger.

Men naturliga nyanser har sina nackdelar. Den viktigaste av dessa är omöjligheten att förutsäga slutresultatet av färgning.

Därför föredrar naturliga färgämnen att använda dem som vill antingen lägga lite på sin naturliga nyans, eller som inte vill använda kemiska färgämnen.

1,2. fysiskt

Konstruerad för frekvent användning. Färgämnen tränger inte djupt in i hårstrukturen, men täcker bara dem med en osynlig film. Dessa inkluderar tonade schampon, tonics och balms.

På grund av deras inverkan får locken en rik färg och vacker glans, och filmen på deras yta är ett bra skydd mot yttre faktorer. Fysikaliska färgämnen tvättas snabbt av hårets yta och garanterar därför inte ett långvarigt resultat. Dessutom innehåller de inte ljussättningskomponenter, därför är de inte lämpliga för drastiska färgförändringar.

1,3. kemisk

Det finns två typer av kemiska hårfärger: beständiga och halvbeständiga. Sistnämnda är ibland förvirrad med fysiska, men det finns betydande skillnader mellan dessa medel. Halvbeständig, till skillnad från fysisk, tränger in i kretsens struktur, men inte så djup som resistent. Därför har de de bästa färgegenskaperna och tvättar inte så snabbt.

Återkommande

Ge penetrering av färgpigment djupt in i håret och därigenom säkerställa en bestående färgning i någon nyans. Sådana verktyg produceras oftast i en krämig form, såväl som i form av mousser, geler och masker. Stora tillverkare (Loreal, Schwarzkopf och andra) producerar olika linjer.

Ofta läggs mjukgörare och vårdprodukter till sådana preparat. Detta är nödvändigt för att minska de skadliga effekterna av kemikalier, förhindra biverkningar och bevara hårets naturliga skönhet.

semipermanent

Innehåller inte ammoniak eller väteperoxid, eller dessa ämnen är närvarande i små kvantiteter. Följaktligen är dessa färgämnen mycket mindre skadliga för håret än resistenta. Men de har en stor nackdel: även om de håller på länge, försvinner de fortfarande med tiden. Förutom permanenta färger, produceras de i olika former.

2. Nivån av hållbarhetsfärger

På färgens sammansättning, dess "ursprung" och hur länge det kommer att vara kvar på håret, utan någon kännedom om kemi, är ganska svår att förstå. Detta kan bedömas av de uppgifter som anges på förpackningen.

Motståndsnivåer indikeras i fyra punkter:

 • 0 - tillfällig;
 • 1 - instabil (nyans)
 • 2 - halvbeständig;
 • 3-resistent.

2,1. Med nivå 0

Tillfälliga färger är ett idealiskt verktyg för dem som inte är redo för kardinalförändringar, men vill experimentera lite med färg eller hitta rätt nyans. Sådana medel kan antingen helt färga håret eller ändra färg på enskilda strängar.

De produceras i olika former - geler, mousser, sprayer, slaktkroppar och pulver. Det senare alternativet, förresten, erbjuds inte bara av företag som specialiserat sig på hårprodukter utan även av andra kosmetiska tillverkare, till exempel Oriflame, Avon, Dior, Lumene och andra. Dessutom är slaktkroppar praktiskt taget det enda färgämnet som kan användas för barn.

fördelar:

 • stor och mångsidig färgpalett;
 • användarvänlighet;
 • skada inte håret
 • lätt att tvätta bort
 • hypoallergena (med undantag för fall av individuell intolerans).

nackdelar:

 • kort varaktighet: Lätta "noll" produkter tvättas bort omedelbart eller efter andra eller tredje tvätten och intensiva som klarar maximalt 4-5 vattenprocedurer.
 • ljusa färger kan inte visas mycket bra på mörkt hår.

2,2. Med nivå 1

Den första gruppen innehåller ostabila eller färgfärger. De är utformade för att uppdatera de redan färgade trådarna, vilket ger en vacker underton till naturliga krullar. Skuggmedel innehåller inte ammoniak och väteperoxid, därför är de mest ofarliga. Tvättade nästan helt genom 6-8 vattenprocedurer.

fördelar:

 • ge hårets huvud ljusstyrkan och glansen;
 • skada inte håret
 • effekten av växande rötter är inte märkbar;
 • naturlig färg returneras utan korrigerande förfaranden
 • möjlighet att använda som "korrigeringsmedel" när den återgår till en naturlig färg (för tidigare färgat hår);
 • möjligheten att använda för torkade och försvagade lockar, för vilka användningen av kemiska färgämnen är kontraindicerad (vissa medel, på grund av de ytterligare ämnena i kompositionen, har en terapeutisk effekt).

nackdelar:

 • måla inte grått hår;
 • ett litet antal nyanser i jämförelse med färger;
 • ganska snabbt tvättas ut;
 • Du kan inte ändra färgen mer än 1-2 nyanser.

exempel:

- icke-professionella: Palettfärgade geler, Tonic-balsam, Irida-schampo, Estel Love-shampoo, etc.

- professionell: Schwarzkopf Igora Color Gloss, Kemon Kroma-Life-färgningsmask, etc.

2,3. Med nivå 2

Den andra gruppen innehåller färger som innehåller väteperoxid, vilket ger långvarig färgning. De kommer att "hålla ut" från tre veckor till tre månader på villkor av tillfällig hårtvätt (standardfiguren är 28 huvudtvättprocedurer).

De låter dig också effektivt måla över grått hår, lätta krullarna med 1-2 toner, ge dem en vacker rik färg och ge extra försiktighet (om vegetabiliska oljor eller andra näringsämnen ingår).

fördelar:

 • innehåller vanligtvis inte ammoniak eller innehåller den i minimala mängder;
 • tillåter dig att lätta håret med 1-2 toner (beroende på mängden väteperoxid);
 • tvättas bort gradvis, vilket undviker effekten av återvunna rötter, om färgen inte är så annorlunda än den naturliga.

nackdelar:

 • det är nödvändigt att uppdatera färg med jämna mellanrum
 • När färgen hålls kan färgen skilja sig från den som anges på förpackningen.
 • Håret som tidigare målats med resistent färg får inte färgas, eller skuggan kommer att vara inkonsekvent med den förväntade
 • blont hår tvättas snabbt bort blonda nyanser;
 • I stället för ammoniak kan aminer innehålla - luktfria ämnen, men inte mindre giftiga än ammoniak.
 • kan inte klara av grått hår, om de är mer än 50%.

exempel:

- icke-professionell: Gjutningkräm Glans av L'oreal, L'oreal Sublim mousse av Cacting, Oreal PRODIGY, etc.

- Professionell: EstelDeLuxeSense, MatrixColorSync etc.

3,4. Med nivå 3

Den tredje gruppen innehåller långlivade färgämnen. Företrädare för denna kategori har många fördelar gentemot andra arter.

De målar helt över grå hår och för länge kvar på håret utan att ändra färg. Närvaron av ett stort urval av färger, toner och halvtoner, samt möjligheten till en dramatisk förändring av krullarnas färg gör dem väldigt populära.

På grund av de olika oljorna i deras komposition reduceras deras negativa påverkan på hårstrukturen under färgning och ytterligare försiktighet utförs.

fördelar:

 • stort färgområde
 • förmågan att drastiskt ändra färgen
 • möjligheten att lätta håret upp till 4 toner utan föregående blekning
 • 100% färg över allt grått hår;
 • långvarig effekt (högkvalitativa färger har en "outplånlig" effekt).

nackdelar:

 • ammoniak och väteperoxid kan skada håret;
 • När färgen ändras med mer än 4 toner, med sin fortsatta tillväxt, kommer gränsen för övergången av nyanser att vara synlig;
 • denna färgning rekommenderas inte för gravid och lakterande på grund av skadliga effekter av ammoniak och peroxid;
 • möjlig allergisk reaktion på färgkomponenter;
 • skarp och obehaglig lukt under färgning
 • möjlig skada på hårbotten med ammoniak och peroxid;
 • svårigheter kan uppstå vid den efterföljande bytet av en mörk nyans till en lättare;
 • Behovet av regelbunden färgning av rötterna (beroende på hårväxtens hastighet, en gång var 3-6 veckor).

exempel:

- icke-professionell: L'oreal Excellence, Syoss, L'Oreal L`OREAL SUBLIME MOUSSE, Palette, WELLATON, etc.

- Professionell: Estel Delux, Londa Professional, MATRIX SOCOLOR skönhet etc.

3. Hur man väljer rätt färgfärg

Färgprodukter från någon tillverkare består av grundtoner och ytterligare nyanser som har en numerisk eller alfanumerisk beteckning. Denna färgkodning anges alltid på rutan. Det är det enklaste sättet att bestämma vilken färg man kan förvänta sig av färgning, eftersom kommersiella namn som "bitter choklad" eller "frostig körsbär", som bilden på förpackningen, bara ger en uppfattning om den riktiga nyansen.

3,1. Skala av färger och nyanser

Det finns en "Internationell skala av naturliga toner" (achromatisk serie), bestående av 10 grundtoner från svart till ljusblond.

 1. svart;
 2. Mörk mörk kastanje;
 3. Mörk kastanje;
 4. Auburn;
 5. Ljus kastanj
 6. Mörkblond;
 7. brun;
 8. Lättblont;
 9. blond;
 10. Lättblont.

Detta är den första siffran i den färgstarka "cipher", vilket indikerar hur mycket färg är mörk eller ljus.

Så det finns en standard skala av nyanser, inklusive 8 nyanser (betecknas med siffror från 1 till 8) och nummer 0 på beteckningen av naturliga färger. Det är från skalans skala att den andra siffran "ansvarig" för huvudskuggan tas i färgens "chiffer".

 • 0. Naturligt;
 • 1. Ashen;
 • 2. Pearlescent (lila);
 • 3. Golden;
 • 4. Koppar;
 • 5. Röd;
 • 6. Violett;
 • 7. Brown;
 • 8. Pearl (blå).

Nummerkoden kan bestå av två, tre och ibland fyra siffror (till exempel 10.13 - ljusblond beige (ashy + golden = beige).

Den tredje och fjärde siffran är också från "nyans" -skalan. De betecknar en ytterligare nyans, vilken i färg är vanligtvis två gånger mindre än huvudskuggan. Om 2 och 3 siffror är desamma ska vi tala om intensiteten hos pigmentet som finns i det.

Till exempel anger "kod" på 1-0 eller 1,00 på förpackningen att den är en ren svart naturlig färg, 1-1, 1.10, 1.01, 1/0, 1/00 ​​är svart med en kall askaska.

Problemet är att inte alla tillverkare använder en standard internationell skala för märkning av bläck. Vanligtvis utvecklar varje tillverkare sin egen palett med egna beteckningar. Exempelvis markerar vissa företag (till exempel Palette, Colorissimo) färger med alfanumeriska beteckningar. Vanligtvis används bokstäverna för att beteckna skugganas skala, men ibland för att beteckna de grundläggande tonerna.

Estel pofessional (Ryssland).

Palett av nyanser: 0-naturlig; 1 aska; 3 gyllene; 4 koppar; 5 rött; 6-violett; 7 bruna; 8 pärla.

Exempel: 6/7 - Ljusbrun, Brun.

Kaaral (Italien).

Palett: 0-naturlig; 1 aska; 2-violett; 3 gyllene; 4 koppar; 5-mahogny; 6 rött; 8 brun.

Exempel: 6/38 - Mörkblond, Guldbrun.

Schwarzkopf IGORA (Tyskland).

Palett: 0-naturlig; 1 sandre; 2 pärlor; 3-aska; 4 beige; 5 gyllene; 6 brun; 7 koppar; 8 rött; 9 lila.

Exempel: 7/77 - Blond, intensiv koppar (koppar-koppar).

3,2. Oxid (emulsion, som visar mjölk, oxygent)

För att fixa färgen finns en oxid, som, beroende på dess procent, ger en annan effekt. Den är endast avsedd för kemiska färgämnen (beständiga och icke-resistenta).

För enkel användning är koncentrationen av väteperoxid per liter bas angiven på flaskor med oxid. Till exempel betyder 1,5% att 15 ml väteperoxid är närvarande i 1 liter bas. Andra procentandelar av utvecklande emulsioner används också: 3%, 6%, 9% eller 12%.

Olika proportioner och procentandel av väteperoxid krävs för att skapa olika nyanser och effekter:

 • från 1,5% till 2,5% - för toning eller mild färgning;
 • 3% - för färgning i ton eller mörkare med 1 nivå används ibland för toning;
 • 6% - för färgning 1-2 nivåer lättare och för grått hår (bättre fast pigment (färg));
 • 9% - för förtydligande på nivå 2-3;
 • 12% - används med färgämnen av en speciell tändningsgrupp (11 och 12-serien) i förhållandet 1 till 2 (1 del färg och 2 delar oxid), förtydligande vid 3-4 nivåer.

4. Preliminär "diagnostik" vid val av färg

För en tydlig orientering i färger och nyanser producerar nästan varje tillverkare sina bord, vilket gör det möjligt att bestämma färgfärgen med noggrannhet.

Men man bör komma ihåg att nyanserna i bordet erhålls genom färgning av vita syntetfibrer. Därför kan resultatet inte sammanfalla, även om håret är ljust och ommålat.

Om färgen tidigare gjordes kan den slutliga färgen vara annorlunda än färgen i paletten. För att uppnå önskat resultat bör en preliminär "diagnos" göras.

diagnostik

Innan du väljer en viss nyans bör du svara på några mycket viktiga frågor:

 • Gör grått hår, och hur många av dem (0%, 25%, 50%, 75%, 100%).
 • Vad är din naturliga hårfärg (välj tonnivå på internationell nivå).
 • Vad är din färg nu, om krullarna var förmålade (du bör också välja tonnivån på skalan).
 • Hårets önskade färg (bestäm dess nivå).

5. Val av färgämne ommålat, färgat och grått hår

5,1. omålad

steg:

 • Bestäm din hårfärg.
 • Bestäm om önskad färg:
 • tändare med mer än 4 toner. För att uppnå önskad nyans måste du först tända håret eller använda färg som kan lysa mer än 4 toner. Glöm inte att när det blir lättare, åtminstone för 1 ton, uppstår en varm nyans (koppar eller yellowness), beroende på hårfärgsnivån.
 • tändare på 1-3 (maximalt 4) toner.
 • ton till ton, lägg till nyans. Det rekommenderas att ammoniakfria och toningfärger, liksom färgämnen av vegetabiliskt ursprung.
 • mörkare. Om du inte är säker på att färgen passar dig, använd inte ammoniakfärg (det tvättas ut).

Exempel (Estel):

1. Hårfärgen är 7,0 - blond.

2. Önskad färg 9.34 (enligt Estelle palett) - blont guldbrun.

Lösning: Estelle 9.34 färg ska blandas med 6% oxid (se avsnitt "oxid"), håll i 35 minuter. Om du har långt hår, målar du först längden och sedan rötterna. Och om kort, så omedelbart hela längden.

5,2. målat

steg:

 • Bestäm färgen på rötterna och längden.
 • Bestäm den önskade färgen (se tabellen).

- Först färgar rötterna, sedan längden;

- Lämplig utan ammoniakfärg.

- Måla längd, och sedan regrown rötter. Oxid 3%;

- Färgen tvättas snabbt på blekt hår;

- Ta inte nyanser av aska, på blond hårfärg blir grå.

- Det är bättre att inte riskera mörkare hår, använd ammoniakfri färg;

- Håll färgen under en viss tid, eftersom kan vara mörkare än förväntad färg.

- Det är lämpligt att måla snabbt, för en likformig färg;

- Använd inte kalla färger, på det blekta håret erhålls en grå färgton.

- Längden är färgad efter ett tag, rötterna;

- Används 6%, 9%, 12% oxid.

- Första rötterna är färgade, sedan längd;

- Används 3%, 6%, 9% oxid. Extremt sällan 12%.

- Gör en syra eller sprängningstvätt;

- Det rekommenderas inte att ändra hårfärgen för mycket. kan brinna hår.

- Idealisk för toning hårtoner skum, schampon och färger;

- Om du vill ha lite ljusare färgar du håret med 6% oxid. På 9% på egen risk.

Exempel (Estel):

1. Växta rötter 6,0 - mörkblond, längd 9,3 - guldblond.

2. Önskad färg 6,7- mörkblond, choklad.

Lösning: Estelle 6,7 färg blandad med 3% oxid. Måla över längden först och sedan rötterna. Håll i 35 minuter.

5,3. grå

Vid färgning av grått hår måste du ta hänsyn till många nyanser.

 • Om du har upp till 50% grått hår rekommenderas ammoniakfärger från nivå 7 och mörkare med oxid 6% (detta är fallet om din naturliga färg är mörk). Samt ett bra alternativ - markera.
 • Om du har från 50 till 80% grått hår, rekommenderar vi färger från nivå 9 till 7 (när rötterna växer, grå hår kommer inte att synas). Markeringen är också lämplig. Du bör inte ta väldigt varma nyanser. Oxid passar från 6% till 9%.
 • Om du har 80 till 100% grått hår rekommenderas färgämnen från de ljusaste till 8 nivåerna. Du kan helt enkelt lägga nyans med färgton, skum etc. Eliminera mörka och ljusa färger!

5,4. Tabell över uppskattningar och granskning av färger (baserat på personlig erfarenhet)

6. Viktiga rekommendationer

Många erfarna stylister och frisörer rekommenderar att man utför den första färgen i salonger och frisörsalonger. Befälhavaren kommer inte bara att hjälpa till med valet av önskad ton och skugga, men också korrekt måla.

Ytterligare manipuleringar kan utföras hemma av dig själv:

 • Var försiktig med att ändra hårfärgen som tidigare färgats med henna, basma eller andra naturliga färgämnen. När man applicerar konstgjorda färgämnen för att förutsäga är resultatet nästan omöjligt.
 • Lightening svart hår är omöjligt i en applikation. Gradvis applicering av lättare nyanser krävs. Till exempel, efter den svarta färgen måste du måla i mörk kastanj, sedan mörkbrun, blond och så vidare. Endast i det här fallet kommer det att finnas en korrekt och förutsägbar förtydligande.
 • Mycket ljusa nyanser bör appliceras endast på naturliga strängar. Artificiellt blekt hår kommer att skadas ännu mer.
 • För att måla grått hår skulle det bästa valet vara naturliga nyanser.
 • Färgat hår på något sätt kräver ökad uppmärksamhet och vård före, under och efter färdigställandet av målningsprocessen. För pigmentets bästa penetration och för att få ett stabilt och enhetligt resultat är det värt att på förhand utföra ett antal förfaranden för att återställa hårets jämnhet.
 • Behöver alltid vara uppmärksam på hållbarheten. Verktyg med utgångsdatum kan orsaka signifikant skada på håret eller ändra grundtonen utan igenkännande.
 • Det är aldrig för sent att experimentera med hårfärg, men kanterna av orsaken måste respekteras. Vid färgning är det värt att uppmärksamma åldern, längden på trådarna, den ursprungliga tonen och det övergripande utseendet, så att den nya nyansen harmoniskt passar in i den nybildade bilden och inte motsäger den.

Hårfärg: Teknik och färgmatchning

Hårfärgning är ett av de mest populära sätten att ändra bilden. Du kan välja en radikalt annan färg, lätta några strängar eller göra den naturliga nyansen mer uttrycksfull. Beroende på målen du förföljer måste du noggrant närma dig valet av den önskade färgen av färgämne för att uppnå ett optimalt resultat.

Typer av hårfärgning

Beroende på användningen av en viss färgteknik kan olika frisyrresultat uppnås. Det finns sådana färgalternativ:

• Traditionell - ger hår en nyans från roten till spetsen.

• Markera - ge några strängar en ljusare nyans. Varje sträng är målade separat och insvept i folie. Strängar kan ha olika tjocklek, vilket gör det möjligt att få en speciell effekt. Beroende på hårets typ och struktur kan du utmärka på en fläta, markera genom en hatt, på svans eller med hår.

• Färgläggning - Applicera färgämnen av olika nyanser till enskilda hårsträngar. Det är viktigt att mästaren väljer färger som harmoniskt matchar varandra och naturlig färg.

Varianterna av att lyfta fram sig kan variera. På strängarna utföra sträcker sig från mörka rötter till ljusa ändar, med hjälp av nyanser av färg av olika nivåer. Tekniken kallas brondirovanie eller shatush. Effektivt ser ljusstarka tips på korta hårklippningar, gjorda i balayazh-tekniken. Sådana förfaranden utförs i kabinen hos en erfaren färgist. Man tror att högkvalitativt utförande av teknik inte kräver betydande kontantkostnader och utförs med hjälp av minimala medel. Om hårstrukturen inte tillåter dig att utföra något av ovanstående alternativ för färgning, kommer guiden säkert att varna dig för att inte skada krullarna.

Ombre hårbronding är också populär, när utmärkningen av strängarna utförs från mitten av deras tillväxt till spetsarna, vilket gör det möjligt att lämna rötterna mörkare.

En subtyp av denna typ av framhävning är "dyster" tekniken, när skillnaden mellan nyanser är knappt märkbar.

Hur man applicerar färg

1. Före färgning bör några dagar inte appliceras på hårmaskan, eftersom de omsluter håret med en speciell komposition, vilket kan påverka graden av penetration av färgen.

2. Omedelbart före färgning av hår bör du undvika tvättprocedurer: Det släppta fettet kommer att rädda hårbotten från effekterna av oxidationsmedel.

3. Före appliceringen av färgen måste håret vara torrt, annars kommer färgen att spädas och skuggan når inte den önskade intensiteten.

4. Vid applicering av färg, är huden längs hårlinjen ofta färgad. För att undvika detta bör du först applicera en fet kräm, som efter att proceduren har tagits bort med en bomullspinne.

5. Innan färgning av grått hår sköljs håret med en balsam, torka det och applicera sedan färgen.

6. För att fördela hårfärgen lättare, dela håret i trådar och använd sedan kompositionen jämnt och snabbt.

7. Efter applicering av färgkompositionen bör du kamma håret med en kam med fina tänder.

8. Vid färgning av regrowna rötter appliceras färgen först på rötterna och endast 20 minuter senare appliceras den på håret längs hela längden.

9. När proceduren utförs måste händerna skyddas med handskar.

10. Vid tvättning av färgämnet fuktas håret gradvis, skummar resterande färg och tvättar av det. Tvätta sedan huvudet med schampo och applicera en balsam.

Nivåerna av resistens hos hårfärger

• Tillfällig (nivå 0) - låter dig ändra hårfärgen ett tag eller färga enskilda strängar. Producerad i form av mousses, pulver och slaktkroppar för hår. Fördelarna inkluderar användarvänlighet och ett stort utbud av nyanser. Nackdelarna - snabb tvätt och oförmåga att förmedla färgen när den används på för mörkt hår.

• Icke-resistenta färgämnen (nivå 1) - innehåller inte väteperoxid och ammoniak, klarar upp till 8 schamponeringsprocedurer för huvudet. Fördelarna inkluderar möjligheten att använda på svagt hår, liksom en mild effekt. Nackdelarna är: måla inte alltid över grått hår; det finns en mindre palett av nyanser; Du kan inte dramatiskt gå från mörkt till ljus. För ostabila färgämnen ingår tint balsams, schampon och hår tonics, du kan läsa mer om dem på vår hemsida.

• Halvbeständig (nivå 2) - innehåller väteperoxid, gör att du kan ändra hårfärgen (ljusare eller mörkare). Fördelarna inkluderar komplett frånvaro av ammoniak (eller en liten mängd), förmågan att drastiskt förändra färg och färg över grå hår. Nackdelarna innefattar oförmågan att färga hår som tidigare varit föremål för beständig ammoniakfärgning, såväl som närvaron av ojämnt grått hår, om dess mängd överstiger 50% av den totala volymen.

• Motståndskraftig (nivå 3) - garantera en stabil färg och full grå hårfärgning. Deras komposition innehåller nödvändigtvis oljor som ger skonsam omsorg. Fördelarna inkluderar förmågan att lätta håret upp till 4 toner utan förbehandling, ett brett utbud av nyanser och 100% grå hårfärgning. Nackdelarna innefattar negativ effekt av peroxid och ammoniak på håret, obehaglig lukt under arbetet, liksom oförmåga att använda på hår av gravida och ammande kvinnor på grund av penetrering av skadliga komponenter genom huden.

Hur man väljer hårfärg för att passa dina ögon och hudfärg

Var och en av oss från naturen får en viss hårfärg och ögonfärg. Man tror att "naturlig tandem" kan kallas den mest ofelbara. Om du av någon anledning planerar att färga ditt hår måste du fokusera på den naturliga ögonfärgen och den naturliga hudtonen.

Blåblå ögon kombineras idealiskt med ljusbruna och mörka karamellkrullar, ser bra ut med rött hår. Gråblå ögon är vackert kombinerade med hår med en varm kastanj eller ashy krullar. Du kan också ge råd om mörkblond skugga av hår.

Grönögda tjejer, vars iris ligger nära en nötskugga, bör uppmärksamma den mörka blonda, ljusbruna eller kastanjebruna håret.

Gröna ögon med en smaragd nyans ser vacker ut med röda, koppar och brons krullar. Kastanjebrun eller gyllene nyanser fungerar bra.

Brunögda och lättskinniga tjejer kan ge råd om choklad, koppar och karamell nyanser.

Tjejer med bruna ögon och mörk hud är perfekta mörka, nästan svarta toner.

Hazel eyes blend perfekt med rött hår.

Gråögda tjejer kan experimentera med olika nyanser av hår, vilket eliminerar svart, blå-svart och mörk kastanje.

När du väljer önskad nyans, var noga med att fokusera på den ursprungliga (naturliga eller färgade) hårfärgen, på tonen som färgen kommer att falla på.

Hur man väljer hårfärg på skalans skala (efter antal)

För att göra det lättare att välja önskad färg finns det en enda internationellt accepterad skala i världen.

12 - platina blond
11 - mycket lätt blond
10 - ljusblond
9 - blond
8 - ljus blondin
7 - blond
6 - mörkblondin
5 - lätt kastanj
4 kastanj
3 - mörk kastanje
2 - mycket mörk kastanj
1 - svart
0 - naturlig.

På paletten av de flesta färgerna från kända tillverkare är dessa siffror de första och representerar huvudfärgen.

Den andra och tredje siffran indikerar nyanser och detta färgämne i färgen är mycket mindre än huvudet. Totalt nyanser 9:

9 - kall ash
8 - pärlaaska
7 - träsk (eller khaki)
6 - röd
5 - lila röd
4 - kopparröd
3 - guld
2 - asklakan
1 - askblå
0 - naturlig

På vissa paletter använder tillverkare bokstäver för att beteckna nyanser.

N - naturlig
W - varm gul
G - guld
B - brun, beige
A-asen
R - röd
C - koppar
V - lila
M - Mocka
O är orange.

Det första steget är att bestämma den naturliga nyansen av hår, för vilken använda en internationell skala. Om din färg är lätt kastanj (7) eller ljusbrun (5), och du inte planerar att drastiskt ändra färgen, räcker det med att välja ett verktyg, vars första siffran motsvarar din ton och de efterföljande siffrorna eller bokstäverna bestämmer en viss nyans.

Och en viktigare punkt: inte alla tillverkare väljer en internationell skala för klassificering av sina egna färger. Var uppmärksam på detta när du väljer en ton.

Till exempel har den ryska färgen Estel Professional följande palett: 0 - naturligt, 1 - asket, 3 - guld, 4 - koppar, 5 - rött, 6 - lila, 7 - brun, 8 - pärla. Och i det här fallet kommer skuggan 6/38 att dechiffreras inte så mörkblont med en ljus kastanjeskugga, men en mörkblond med en guldbrun nyans.

Situationen liknar IGORA-färgen från Schwartzkopf, där följande beteckning accepteras: 0 - naturlig, 1 - sandre, 2 pärla, 3-ask, 4 - beige, 5 - guld, 6 - brun, 7 - koppar, 8 - röd, 9 - lila. I fallet med denna färg kommer 7/77-nyansen att dechiffreras inte som ljusbrun eller ljusbrun, men som ljusbrun med en intensiv kopparton.

Om du planerar att färga ditt hår själv är det inte tillräckligt att välja en nyans av färg, med fokus endast på informationen på paketet. Det finns professionella paletter där prov av syntetmaterial är målade i en viss färg. Detta tillvägagångssätt låter dig välja den lämpligaste tonen.

Vid val av färg är det också nödvändigt att uppmärksamma koncentrationen av färgämnet, där det slutliga resultatet av färgningen beror.

1,5-2,5% - toning eller mild färgning,
3% - färgning exakt till ton eller mörkare till 1 ton,
6% - byt skuggljuset med ett par toner, lämpliga för att måla grå hår,
9% - klargörande av hår i 2-3 nivåer,
12% - förtydligande vid 3-4 nivåer.

Hur man väljer färg baserat på färg och struktur (målade, ommålat, grått)

Olackerat hår

Först bestämma din naturliga färg. Ordningen för ytterligare åtgärder beror på vilken färg du vill repaint.

• Färger i din egen ton med en liten spets. Här är det möjligt att använda icke-ammoniakfärger eller färgpulver som snabbt tvättas bort.

• Färger i en mörkare nyans. Baserat på våra rekommendationer för val av specifika nyanser kan du välja färg och färg själv. Naturligtvis kan skuggan skilja sig något från den som visas på förpackningen. Om du inte är säker på att färgen kommer att göra, välj en icke-ammoniakförening som inte ger en djup penetrering av färg.

• Färger i en ljusare nyans. För nödvändigt utföra klargörandet av en speciell komposition med tillsats av ett oxidationsmedel med önskad koncentration eller färg. Beroende på den ursprungliga hårfärgen är manifestationen av yellowness eller kopparskugga möjlig.

För att undvika yellowness, är det nödvändigt att bedöma hur verkliga chanserna att gå in i en blond efter den första färgen är. Om du inte är en ljus blond blondin, kan övergångsprocessen ta flera steg. I alla fall är det inte värt att lätta mer än 4-5 toner på en gång - håret kommer att bli för skadat. Köp ett färgämne märkt "Brightening" och utför hårfärgning enligt tillverkarens rekommendationer. I det första skedet är det lätt att få gula eller ljusorange toner och det är värt tålamod efter att ha väntat 7-10 dagar före nästa färgning.

Efter omfärgning kan en liten yellowness neutraliseras genom att applicera schampo blandat med en lilansfärgbalsam i 1 minut till håret i 1 minut.

Färgat hår

I det här fallet räcker det inte att bara bestämma skuggan efter längd, men det är viktigt att ta hänsyn till färgen på de återvunna rötterna. Det bör också beaktas när håret har färgats (långt eller nyligen). Vid val av färg bör hänsyn tas till önskad nyans.

Färger i en mörkare nyans

• Om håret är mörkt i längd och de växande rötterna är lätta, blandas färgen med 1,5-3% oxidationsmedel, appliceras först till rötterna och fördelas sedan längs längden. En bra effekt kan uppnås om du använder färg som inte är ammoniak.

• Om håret är ljust i längd och de röda rötterna är mörkare, blandas färgen med en 3% oxidator, applicerad först till hela längden och den sista att fläcka rötterna. I det här fallet rekommenderar experter att undvika asy nyanser, eftersom du riskerar att skaffa en grå eller grå färg.

• Om håret nyligen har färgats i en mörk färg, utförs den efterföljande mörkningen med en ammoniakfri färg som hålls under en viss tid.

• Om ditt hår nyligen har blivit färgat, kan du blanda den önskade tonen med en 1,5% -3% oxidator och applicera på håret i minst en tid. Här ska du välja varma och mjuka nyanser, så att ditt hår inte blir en gråfärgad nyans.

Färger i en ljusare nyans

• Om håret är mörkt i längd och ljust vid rötterna, blandas färgen med 6, 9 eller 12% oxidationsmedel. Ursprungligen appliceras kompositionen längs hela längden och först efter en tid appliceras på rötterna.

• Om håret är ljust och mörkt vid rötterna, blandas färgen med 3, 6 eller 9% oxidationsmedel (i sällsynta fall, tillsätt 12% komposition). Först appliceras kompositionen på rötterna och därefter färgas håret i längdriktningen.

• Om håret färgades mörkt och du vill lätta krullarna, kan du behandla det med en speciell blonding eller sur komposition. Om situationen inte är kritisk, rekommenderar experter att uthärda, som för snabbt och en drastisk färgförändring kan ha negativ inverkan på hårets hälsa.

• Om håret var väldigt nyligen målat i en ljus färg, kan du lätt byta nyans med shampoo, toningskinn. I extrema fall kan du måla igen genom att blanda kompositionen med en 6% oxidant. En starkare komposition kan vara skadlig för håret.

Grå hårfärgning

• Med 50% grått hår är det optimalt att göra höjdpunkter. Om hårets natur är mörkt bör du använda ammoniakfärger över nivå 7, blandat med 6% oxidant.
• Om storleken av grått hår varierar från 50% till 80%, kan vi också göra höjdpunkter. Om du vill färga håret i en nyans, använd färg över nivå 7-9, vilket undviker effekten av återvunna rötter. Färgen blandas med 6-9% oxidant.
• Om nästan allt hår är grått, bör du undvika för ljusa och mörka toner. Rekommendera att uppmärksamma de ljusaste nyanserna, upp till nivå 8.

Senaste blogginlägg på vår sida

Senaste forumet på vår sida

Lämna din feedback om denna procedur (den kommer att visas på denna sida efter moderering)
I denna formulär beskrivs endast personlig erfarenhet från förfarandet. För att lämna en kommentar om innehållet i artikeln, använd en annan form - i rutan "kommentarer" längst ner på sidan.

Hur man väljer färg för naturlig hårfärg

Lusten att förändra sitt utseende sker ofta och inte alltid själen kräver kardinalitet. Det mest populära sättet att ge din bild ett nytt utseende är att färga håret. Det handlar inte om en kardinaländring av färg, men om varianter av en uppsättning av ett nyckeltal av din färgtyp. Att välja en hårskugga enligt sin färgtyp gör att du kan göra hårfärgen ljusare eller tvärtom mer begränsad. I frågan om hur man väljer hårfärg, lita alltid på hårfärgstyperna!

Hårfärgstyper:

Hårfärgstyp är en kombination av din naturliga färgdata i en.

Formel för färgtyper: Ögonfärg + Hudfärg + Hårfärg (Naturlig)

Vetotyper har 4 divisioner enligt nyanser i ljusstyrka:

 • Färg typ Vinter
 • Färg typ Sommar
 • Vårfärgstyp
 • Färgtyp Höst

Färgtyperna är uppdelade på samma sätt som kalla färgpaletter - det här är sommar och vinter färgtyper, och varma är hösten och våren. Grader av färg är uppdelade i ljus - de representerar sommar och vår och mörk vinter och höst.

Hårfärgstyp - Sommar

Färg typ Sommar är lämplig för tjejer med mycket ljus, blek hud med rosa, oliv eller porslin nyans, som även vid garvning, den sjuka ändrar sin färg.

Färgen på ögonen som passar till sommarfärgstypen är grå, gråblå, grönblå, honung, ljusbrun, nutty.

De naturliga nyanserna av håret av sommarfärgstypen är ashy nyanser av blont, gråbrun, ljusbrun, askbrun.

Färgförhållande av färg typ sommar eller kalorier av dem alla 4

Kalorier är kombinationer av färger i nyanser av sommaren

 1. Lätt kalori - en kombination av lätt hud med rozovinkoy, blont hår, ljusbruna nyanser och blått nyanser av ögon.
 2. Ljus kalori - en kombination där 2 av 3 nyanser syns i en färg, till exempel blont skinn, ashvit hår och ljusa honung-hasselös ögon
 3. Kontrastkalori - en kombination av porslinhud med mörkt blont hår och blå eller grågröna ögon.
 4. Neutral kalori - en kombination av oliv hudton med gråa ögon och gråbrunt hår.

Nyanser av hårfärger som passar för färgtyp sommaren:

 • Askbrun (ultra ljus)

Hårfärgstyp Vinter

Tsveotyp vinter passar tjejer med rättvis hud av likformig färg med en kall blåaktig nyans, beige, askoliv, med en ljus bronsguldbrun.

Ögonen i mörkbrun, rik brun, nästan svart, grön, ljusblå eller blå är lämpliga för färgtypen Winter.

Naturfärger av färgtyp Vinter - svart, kastanj, svart och kastanj, askbrun, plommon.

Kvotens färgförhållande är vinter eller kalorierna är 4, liksom färgtypen - sommaren

Färg Kalorier Vinter:

 1. Kontrastfärg är en kombination av ljusa ögon, hår och hudfärg.
 2. Lätt kalori är en kombination av kalla nyanser av ögonfärg på hår och hud.
 3. Naturlig kalori är nyanser utan skarpa ljusa färger, hår i en dämpad askbrun nyans, ögonen är mörkbruna, huden är oliv med en droppe brunbrun.
 4. Ljust kalori är dominansen bland 3 komponenter i en ljus färg, till exempel ljusgrön eller blå ögon, beige hud, svart hår.

Nyanser av hårfärger som är lämpliga för vinterfärgstyp:

 • Svart med en blå nyans (blå)


Nästa Artikel
Henna hårfärgning: fördelarna och hårskadorna, recensioner och resultat