Hur man väljer en kam för hår


Varje tjej vill ha hälsosamt hår, men denna aspekt beror på korrekt grundvård. Det inkluderar proceduren för tvättning, torkning och, naturligtvis, kamning. Vård bör utföras i enlighet med alla krav, men först måste du välja en kam. Idag levererar ledande tillverkare en hel del frisörsverktyg på butikshyllor. Vackra damer är förlorade, utan att veta vilken enhet som ska köpas.

Hårkam

Verktyget är en tunn kam, där tänderna är ordnade i en rad. Beroende på material och orientering kan "antenner" monteras på ett visst avstånd från varandra.

Crests huvuduppgift är att urskilja tanglar, skapa ett hår och dela håret i avskiljningar. Enheten kan också korrigera bandet utan att påverka frisyren.

Träkam

 1. Denna typ av verktyg anses miljövänligt och bekvämt att använda. Enheten eliminerar tunt hår från elektrifiering, väl kamning av långa och tjocka trådar.
 2. Träkammer kan distribuera medel för att lägga på hårets huvud, eftersom materialet inte reagerar. Innan du köper, utvärdera hur bra träet är polerat. Det borde inte finnas gräs på tänderna.
 3. Om vi ​​pratar om trä, kamma hår av ek, enbär, björk. Det första alternativet eliminerar huvudvärk, mjäll och elektrifiering. Den andra - har en lugnande effekt. Den tredje - närmar sig hårbotten med syre och väcker folliklarna.
 4. Du kan hitta kamar gjorda av äpple, körsbär eller tall. De är alla bra på sin egen väg. Innan du köper, var uppmärksam på beläggningsmaterialet. Om kammen är belagd med lack, bör fixaren inte ha marker.

Silikonkam

 1. Huvuddragen i verktygen är att tänderna är extremt elastiska. Du kan enkelt unravela koltunen eller kamma ut lockigt hår. I det här fallet kommer håret att få ett minimum av skada.
 2. Silikonkammusslor används på våthår, vilket är en obestridlig fördel. Frisörapparater är mest lämpade för damer med lockiga och orubbliga lås.
 3. Tänderna på åsen ligger nära varandra. Därför kan du enkelt utföra en hemlagad hårklippning, göra en hårklippning, korrigera ditt hår eller färgämne.
 4. Silikonkammar gör det enkelt att avge stilprodukter som mousse, gel eller vax. Hämta verktyget om ditt hårklipp innebär en konstant styling.

Kam med handtag

 1. Verktyg av denna typ används för att dela hår i avskiljningar, vilket skapar snygga mönster på kort hår. Kam med handtag är väldigt bekväm att använda vid målning, och delar upp stapeln i rader.
 2. Om vi ​​pratar om materialet kan själva kammen vara plast eller trä. Spetsen är i vissa fall belagd med en metall som inte oxiderar.
 3. Om du ofta färgar ditt hår hemma, bär ett avsked eller gör komplicerat hår, så borde ett sådant verktyg definitivt vara i arsenalen.
 1. Verktyg av plast orsakar statisk effekt, så tjejer med torrt och tunt hår borde alltid överge sådana kammar.
 2. Alla andra unga damer måste köpa ett antistatiskt medel och sedan spruta dem med en kam före användning. Plastkammusslor är älskade av många människor för bekvämligheten med rengöring och låg kostnad.
 3. Minus av apparaten anses vara en kort livslängd och skaderisk. Många tjejer fortsätter att använda en kam när en tand redan har brutit. En sådan kurs skadar hår och hårbotten.
 4. Ledande frisörföretag började producera kolvfiberkomponenter för att ersätta plastkammar. De är praktiska, hygieniska, lätta att använda. Kol eliminerar elektrifiering och klarar värmebehandling.

Naturlig borstborste

 1. Mjuka borstinstrument anses vara de bästa frisörerna. Fixturen är tillverkad av häst eller pigskinn. Detta drag ger maximal likhet med mänskligt hår.
 2. Naturlig borste är lämplig för tjejer med lockiga, tjocka, raka, tunna och skadade trådar. På grund av sin mjukhet anses enheten vara universell.
 3. En negativ inslag av kamning anses vara en hög prissättningspolicy. Om du väljer att köpa, ta hand om borsten noga.
 4. Tvätta det i tvålvatten, städa det hela tiden. Hårborstar med naturlig nap bör ändras minst 2 gånger om året, vilket inte är mycket praktiskt
 5. Du kan hitta massageborstar med blandade eller konstgjorda borst. Sådana alternativ är lämpliga för tjejer med hårförlängningar.
 6. Kammens mjukhet kan betraktas som inte bara ett plus, men också en minus. Borsten har inte tillräckligt med styvhet för att urskilja knölar och mattor. Men för en sådan nödsituation finns det en kam.

Klassisk massage kam

 1. Som namnet antyder, kamar massan hårbotten på bekostnad av halvcirkelformiga tips. Tänderna själva är gjorda av trä, plast, metall, keramik eller nylon.
 2. Verktyget är den vanligaste massageborsten med en gummibase. Tänderna sätts in i den med tipsdroppar.
 3. Fördelen med denna typ av kam anses vara lågprissättning, bekvämlighet i hygieniska förfaranden, säkerhet. Men om dropparna är skadade börjar de att riva håret och lämna microcracks på dem.
 4. Hårborstar måste bytas 1 gång om 2 månader, även om tipsen ser helt intakta ut vid första anblicken. Vi rekommenderar att du föredrar nylonborsten, i stället för plast. Det är billigare och skadar inte håret.
 5. Det finns också en metallmassage borste utan tips, den borde alltid överges. Verktyget skadar håret, oxiderar snabbt, orsakar en statisk effekt.
 6. Om vi ​​pratar om en pensel med keramisk beläggning, är det här alternativet lika bekvämt som plastapparater. Keramik har en bra effekt på tunt skadat hår, tar bort elektrifiering, klarar av torkning.
 7. Massage kammen kan vara kvadratisk (lämplig för långmattad hår), oval (hjälper till att skapa lätt styling). Välj verktygsbredd. Ju längre strängarna är, desto större ska indikatorn vara.

Rundkam (borstning)

 1. Frisörverktyg används för styling av medelstort och kort längd. Enheten är en cylinder monterad på handtaget. Tänderna är gjorda av plast eller naturliga borstar.
 2. Bössor kan ha olika diameter. Ju större den runda hårborsten är, desto mer omfattande styling blir det. För kort hår måste du välja mellanborstning. För krullar axellängd lämpligt alternativ större.
 3. Det är mer praktiskt att använda en rund hårborste med naturliga borst av häst eller gris hår. Brasning av plast eller kol uppvärms i torkning med hårtork eller andra värmeanordningar.
 4. Tack vare styling av en rund kam, behåller håret sin form under lång tid. Verktyget bör köpas av damerna, som ofta gör rotvolymen.

Skelettkam (fiskben)

 • Verktyget gör att du kan lägga och kamma hår med minimal skada. Kammen är en grov plastbas med hål för luftcirkulation.
 • Mjuka plasttänder med tips sätts in i basen. Tänderna är placerade på avstånd från varandra, så det är inte förvirrad att kamma i håret.
 • Fishbone tillåter kamning av vått hår, även om experter inte rekommenderar det här. Med verktyget kan du smidigt lägga strängar, höja håret på rötterna, krulla ändarna. Hairbrush kan inte skapa lockar, för det finns en borstning.
 • Undersök frisörsutrustningens egenskaper och deras huvudfokus. Plattkam för ägare av tunt hår. En massageborste med en naturlig borste kommer att vara till nytta för kvinnor med en fluffig och lång chock. Brasning kan skapas på korta eller mellanliggande strängar.

  Kombiner för långt hår

  Det är ingen hemlighet att långt och vackert hår är en flickas stolthet. Många kvinnor drömmer om sådana krullar. Men i takt med att växa och vårda är det nödvändigt att ta hänsyn till många nyanser. Till exempel, det rätta valet av schampo och balsam, användningen av terapeutiska och närande masker, rätt näring, en positiv attityd etc.

  Men förutom ovanstående är det också viktigt att välja rätt kam, i enlighet med pigens egenskaper och typ av hår. Denna punkt glöms ofta, med tanke på det obetydligt. Och förgäves. Det finns trots allt ett stort urval kamar gjorda av olika material och för olika ändamål. Den penseln, som är lämplig för en tjej, den andra kan skada, bryta och försvaga det redan tunna och svaga håret.

  Vad är det värt att uppmärksamma när man väljer en kam? Vi kommer att diskutera dessa och andra frågor nedan.

  Nyanserna av valet

  Vid val av borste är det nödvändigt att analysera sådana egenskaper hos håret som strukturen (tunn, tjock, hård, mjuk, stygg, etc.), längd. Och också för att bestämma syftet med att använda detta verktyg (massage, styling, etc.).

  För styling

  För hårstyling används i regel den skelettkamma som används. Den är gjord så att den är idealisk för torkning med hårtork. Detta uppnås på grund av att det har stora och samtidigt sällsynta tänder. Och hålen i basen är gjorda på ett sådant sätt att de skapar utmärkt luftcirkulation och därmed skyddar mot brännskador.

  Men om du inte bara behöver göra håret skrymmande, men också att runda av ändarna, så är en rund pensel bäst lämpad för detta, annars borstar du. Dessutom kommer det inte bara att göra ändarna av håret rundade, men kommer också att skapa en sådan basvolym, som inte kommer att bli värre än att använda en skelettkamma. Men lockar hjälper inte det, men bara mycket förvirrande hår.

  Efter att håret lagts ordentligt, för att fixa resultatet, bör du applicera ett specialverktyg (gel, lack) på frisyren. Kamma sedan med en pensel med glesa tänder. Och din styling ser inte värre ut än Hollywood.

  Dessutom är denna kam perfekt för vård av lockigt och vågigt hår. I det minsta rekommenderas det att de börjar kamma hår till ägare av denna typ av hår. Och du kan fortsätta denna procedur med en kam med mer frekventa tänder.

  För delade ändar

  Välj en kam för split ends är ganska enkelt. Det är viktigt här att materialet nödvändigtvis är tillverkat av trä. Idealiskt, för enkel och säker kamning kan du köpa två borstar, en från trä, den andra från plast och byta dem. Det gäller framför allt tjockt hår. Om de inte är tjocka är det ganska möjligt att endast använda ett trätillbehör.

  massage

  Den bästa hårborsten för att stimulera tillväxten är en massageborste. Från namnet är det klart att det är utformat för en mjuk massage på huvudet. På grund av den goda stimuleringen av hårbotten får hårrötterna fler näringsämnen, vilket bidrar till deras förstärkning och tillväxt. Basen av denna borste är vanligtvis gjord av gummi. Och det är just det som leder till att tänderna sjunker till det optimala djupet när man stimulerar hårbotten.

  Massageborsten passar alla typer av hår. Det ger inte bara en utmärkt massageffekt, men också kammar långt hår perfekt.

  Sådana borstar brukar göra en oval eller rektangulär form. Materialet i detta tillbehör kan vara annorlunda: keramik, trä, plast. Tänderna kan vara gjorda av naturmaterial, som hästhår, björnhöga, etc. Men oftast från plast, trä och nylon. På tänderna kan du se små bollar. Det är nödvändigt att skydda håret och huden mot skador.

  trä

  Tillbehör av material som trä är det bästa alternativet. Eftersom sådana borstar är lämpliga för absolut alla tjejer med olika typer av hår. För mycket tjockt hår är denna kam idealisk - kam.

  För sin produktion med trä av olika arter: körsbär, enbär, ek, björk, tall, äpple och många andra. Dessa kamar är inte bara mycket användbara för håret utan påverkar också människans övergripande tillstånd och har en helande effekt, lindrar huvudvärk, stress, depression etc. Men för att tillbehöret inte ska förlora sin starka terapeutiska effekt rekommenderas det inte att belägga det med lack eller färg. Därför är det bättre att välja ett material utan någon speciell beläggning. Men du måste också förstå att träet förstörs tillräckligt snabbt, sprickor kan dyka upp på det, det kan mörkas. I det här fallet är det bättre att kassera en sådan kam och köpa en ny.

  Hur man väljer en kam för hår

  Vackra och glänsande lockar, det är inte bara en symbol för kvinnlig attraktion, utan också en indikator på hälsan och psykologin hos representanten för den vackra hälften av mänskligheten, oavsett hur länge flickans hår är, det viktigaste är att de är välskötta och friska. Det räcker inte att välja högkvalitativt schampo, balsam och regelbundet göra masker, det är viktigt att ansvarsfullt närma sig valet av kam för hår. Otroligt nog, men den "korrekta" kammen hjälper inte bara oss att bli av med tangles och gör en imponerande styling, det kan även läka krullarna. Men en felaktigt vald kam kan allvarligt skada både håret och hårbotten. Men hur man väljer en kam för hår, så att den perfekt utför sina funktioner och bidrar till hårets skönhet? Om detta kommer vi nu att berätta.

  Vilka är kammartyperna?

  För att förstå vilket hår kammen ska välja måste du bestämma vilken typ av hår du har och förstå för vilka ändamål vi behöver ett verktyg. För att skapa en basvolym kommer en kamma med breda tänder inte att fungera, och borstning eller en hårtork är inte nödvändigt för att kamma tangles eller helt enkelt mattat hår. Det är viktigt att bli av med vissa typer av kammar för absolut alla kvinnor, oavsett hårets typ och kvalitet.

  Kamma dagligen, flera gånger om dagen, påverkar inte bara krullarna själva, men också på hårbotten. Därför, innan du köper rätt sak borde du överväga de befintliga typerna och förstå för vilka ändamål vi behöver det.

  Villkorligt kammar kan delas in i följande typer:

  • kammar
  • Massageborstar
  • Lägga verktyg

  Även kam kan vara:

  • plast
  • trä
  • silikon
  • karboxylsyra
  • metall
  • Naturlig borste

  Kammen kan tillverkas helt av trä, och kan bara ha trähandtag och ett "huvud", men tänderna kan vara tillverkade av metall eller plast. Hur man väljer en bra hårborste? Var särskilt uppmärksam på materialet från vilket instrumentets tänder är gjorda, eftersom de är i direkt kontakt med håret och hårbotten.

  Välja typ av kam, du måste ta hänsyn till struktur, typ, kvalitet, längd av hår och andra funktioner som "evig" elektrifiering. Köp inte kammar med onödigt grova eller hårda tänder och kastar djärvt ut dina "gamla" exemplar om de har skadat tänder, eller vissa saknas. Dagliga kammar kommer att skada hårbotten och orsaka hårsäckar att bryta ner.

  Vad är den bästa kammen att välja för hår

  Detta är det enklaste verktyget för kamning, vilket är en platt kam med breda glesa tänder i en rad. Kammen kan vara tillverkad av trä, plast, metall, silikon. En sådan kam är nödvändig för att kamma tangles och mattat hår, dela lockar i skiljeväggar. Kammen kan vara med ett handtag eller utan handtag, ibland används det för hemmafärgning. I detta fall är det viktigt att kammen inte är metallisk. Metallen kommer att reagera med färgen.

  Träkamnar är ekologiskt säkra och praktiska att använda. Om du undrar vilken kam att välja för tunt hår, så att krullarna inte elektrifieras, föredra en träkam. Förresten, kamma långa och tjocka trådar kam också klara av ett knä.

  Kamen som är känd för alla med trä eller plast brett handtag, med en oval eller rektangulär arbetsyta. Små tänder på gummerad basis finns i flera rader. På plast, metall eller trä tänder runda tips som ger en massage effekt. Här kommer vi till "fienden" av våra lockar - en massageborste med metalltänder utan tips, det här är den enhet som inte borde vara i huset för dem som behöver friskt och vackert hår. Skarpa metalltänder skadar håret och hårbotten, bidrar till elektrifiering av krullar. Tänderna själva kan vara metall, men en kvalitetsanordning på toppen har tips i form av droppar.

  Du vet inte vilken kam som är bättre att välja för långt hår? Föredra "massage" med en bred arbetsyta. Ju längre håret desto bredare kammen ska vara. Om långt hår ofta förväxlas, välj en massagekam med en rektangulär arbetsyta.

  Hur man väljer en kam för tunt hår? Var uppmärksam på tänderna: De ska vara mjuka, elastiska. Silikon tänder massage borste kan väljas för tunt, sprött hår. Det elektrifierar inte hår, det är lätt att rengöra och tjänar under lång tid.

  Kvinnor med tjockt och starkt hår kan välja modeller med hårdare tänder.

  Massa hårbotten, denna kam förbättrar mikrocirkulationen i vävnaderna, vilket gör att du kan närma dig folliklarna.

  Formen liknar en massagekam, men i stället för metall-, plast- eller trätänder levereras den med naturliga borstar. Handtaget och arbetsytan på en bra massage med naturliga borst är gjorda av trä. Naturliga borstar skadar inte hår, de släpar hårvågor, vilket gör dem smidiga och glänsande. Borstarna är elastiska, så att håret är disentangled, och hårbotten är inte skadad. Ibland rekommenderas dessa kammar att använda damer med något lockigt hår. Ljusa naturliga krullar på en sådan hårborste "inte på borst".

  En borste med naturliga borstar masserar massivt hårbotten, lindar krullar från statisk elektricitet. Men du måste kamma en sådan massage med märkbart tryck, annars kommer strängarna inte att kamma. Detta är ett bra alternativ för unga damer med torrt hår, men är inte lämpligt för kvinnor med hår som är benägna att feta. Massageborste fördelar talg över hela längden på håret. Verktyget kräver särskild vård: sebum, damm och hårvågar ackumuleras vid basen av borsten. Det är nödvändigt att skölja instrumentet ordentligt i tvålvatten.

  De mest kända tillverkarna av dataskam:

  • Salon Professional - kvalitet hästhårmodeller
  • Hairway - kammar med trähandtag, belagda med polymera föreningar som förhindrar glidning i händerna
  • Dewal - billiga borstar, vissa modeller kombinerar naturliga och plastborste

  Hur man väljer en kam för hår styling

  Brashing - rund hår styling kam

  Vilken kam att välja på hår styling? Många kommer att svara på denna fråga otvivelaktigt: kamborstning. Arbetsytan är gjord i form av en cylinder, i vars botten plast, metalltänder eller en naturlig borste sätts in. Det finns kombinerade modeller: plasttänder kombinerat med naturliga borstar. Om du väljer en modell med metalltänder, se till att alla har plastspetsar.

  Vad är bra brashing? Med det är det enkelt att göra en måttlig styling, speciellt på kort eller medelstort hår. Brasning ökar basalvolymen av hår, vrider spetsarna, drar strängarna. För att få önskad effekt, används hårtork i tandem med borstning, medan håret måste vara vått, men inte vått.

  Många borstar - hår hårtork. Samma borstning, men "korsad" med hårtork. En rund arbetsyta med tänder eller borst är en hårtork. Många kvinnor berömmer uppfinningen, eftersom styling blir så enkelt som möjligt. Med konventionell borstning måste du kontrollera kammen och hårtorken samtidigt, genom att rotera borsten med ena handen och blåsa håret ut ur den med den andra. En hårtork hjälper till att göra en bra stil utan att visa unga ungdomarnas underverk: det sätter också strängarna på rätt sätt och torkar dem.

  Hur man väljer hår hårtork? Var uppmärksam på kroppen och handtaget på enheten. Det ska ligga bekvämt och säkert i handen, inte vara för tungt, eftersom läggningen inte varar i två minuter. Trött hand - bra styling är inte en assistent. Var uppmärksam på längden på sladden, långa kvinnor måste hämta kopior med en lång sladd. Ju kraftigare enheten är desto snabbare kommer du att göra stylingen. Det är lämpligt att välja en modell med funktionen att leverera kall luft, vilket gör det möjligt att inte överdrippa håret.

  En kam-torktumlare för hår styling kan ha flera bilagor, inte bara borstning. Tänk på om det är vettigt att betala för extra tips. Det kan vara bättre att välja en dyr modell med en enda borstning än ett verktyg för samma pris, men med många andra tillbehör. Men det beror allt på kvinnornas preferenser.

  Det är bättre att välja prov med naturliga borst, plasttänder eller metalltänder, men med tips. Det finns också modeller med kombinerade borstar.

  Kombitorkare för hår styling - vilken ska man välja? Det finns många tillverkare, men det är bättre att ge företräde till pålitliga företag:

  • Braun - kraftfulla verktyg med funktion av kall luft, det finns modeller med flera munstycken
  • Philips - det finns borstar med naturliga borst, luftjonisering, flera torkmetoder
  • Babyliss - naturliga borstar, hög effekt, joniseringsfunktion
  • Rowenta - flera varvtal, kallluftsfunktion, keramisk beläggning
  • Vitek - en uppsättning munstycken, joniseringsfunktion, flera termiska lägen. Den "enklare" alternativet, men till ett mer adekvat pris. Ovanstående verktyg kallar inte billigt - den genomsnittliga prislappen på 5 000 rubel. Vitek hairbrush kan köpas för 1000 - 2000 rubel

  Om en fråga uppstår, en hårbarnsborste - vilken man väljer, är det bättre att föredra exemplar med roterande borstningsmunstycke. Så styling är lättare. Men inte alla modeller har roterande munstycken och du bör ägna särskild uppmärksamhet åt detta när du köper.

  Används för att styla en hårtork, i arbetsytan finns speciella hål som bidrar till snabb torkning. Möjligheten att överhettas reduceras. Tänderna ligger på ett ordentligt avstånd från varandra, så krullarna är väl kammade. På tänder, rundade spetsar.

  Skelett hårborste hjälper till att skapa bottenvolym, det är ett bra val för hår styling. Skelettkam kan också hittas som en extra bilaga till hårtorken.

  Hur man väljer en kam för hår

  Låt oss sammanfatta resultaten:

  • Välj en kam för långt hår är bättre att antingen massera med en bred rektangulär bas och naturliga tänder / borst eller en träkam med breda tänder
  • Frisörer rekommenderar dig att välja en skelettkammare för styling långt hår, borstning av långhåriga tjejer är inte särskilt lämplig
  • För krusigt hår kommer en stor träkam med breda tänder att vara optimala;
  • Ägare av fint hår rekommenderas att ge kamrater med ofta tunna tänder, av trä, silikon eller med borst. I arsenalen bör det finnas en massagekam för att stimulera hårsäckens näring.
  • Kvinnor med tjockt hår kan få en skelettkamma, kam med breda tänder, massageborstar med tänder av olika längder

  Företräde bör ges till naturliga material, jaga inte efter billighet och rengör regelbundet din assistent för skönhetsguide.

  Hur man väljer en kam för långt hår? 5/5 (2)

  Varje ägare av en lyxig hårhår vet vad som är värt att behålla skönhet och hälsa hos långt hår. Ärftlighet spelar självklart en viktig roll, men även starka och glänsande krullar som doneras av naturen kan bli värdelösa om du inte tar hänsyn till hårvårdsprodukter och väljer rätt kam. Valet av detta tillbehör i butikerna är så brett att det inte är överraskande att bli förvirrad. I denna artikel kommer vi att prata om typerna av kammar och ge tips om det korrekta urvalet av detta viktiga ämne för tjejer och kvinnor med långt hår.

  De vanligaste typerna av kammar

  Var och en av följande typer av kamar har sina fördelar och nackdelar. Mer detaljerat kommer vi att avslöja detta ämne i våra nästa artiklar, men här kommer vi kortfattat att lista för vilka syften denna eller den kammen ska fungera bäst:

  • Massageborste (Massage) - En produkt med handtag och en rund bas med gummerad bas, från vilken metall- eller plasttänder sticker ut. Bra för kvinnor med kort hår eller tunt hår. Denna typ av borste finns i en träversion. Köpa en kam från en enbär rekommenderas för kvinnor som kämpar med håravfall. Detta tillbehör stimulerar perfekt blodcirkulationen, stärker hårsäckarna;
  • Kam med naturliga borstar lämpliga för långhåriga skönheter. Naturlig hög absorberar överskott av talg, masserar också huvudet perfekt.
  • En kam av naturligt trä - det bästa alternativet för tjocka och långa krullar. Elektrifierar inte håret, skadar inte hårbotten. Bökkammen är särskilt populär, eftersom denna ras inte är rädd för fukt.
  • Skelettkammen är gjord med grund för luftcirkulation och långa tänder. Denna utsikt är avsedd för hårtork. Tja lyfter håret på rötterna, vilket visuellt gör håret mer skrymmande;
  • Brasning - En rund borste med täta tänder över cylindern behövs för att räta håret, vrida spetsarna och styling med hårtork.

  Vilken hårborste behövs för långt hår?

  För att dagligen kamma långa lockar är det bäst att köpa en träkam till hår. Denna rekommendation är inte oavsiktlig. Kamma av naturligt trä har flera viktiga fördelar:

  1. Miljövänligt material avger inte skadliga ämnen, och tvärtom ger näring till ditt hår med användbara eteriska oljor.
  2. Tänderna på en träkam skadar inte hårbotten och hårsäckarna, stimulerar blodcirkulationen, vilket stärker håret avsevärt och förhindrar förlusten.
  3. Juniper kamar hjälper till att bekämpa sådana problem som mjäll och hår matthet, ek kam hår gör håret starkare och tjockare;
  4. Träkamnar producerar inte statisk elektricitet, så ditt hår kommer inte längre att tryckas och fastnar i olika riktningar;
  5. Det låga priset på kammarna av trä är också en stor fördel. Även om i närmaste stormarknad kostnaden för ett sådant tillbehör är för högt, är det lättare att köpa en träkam i en onlinebutik än någonsin. Du behöver inte gå någonstans, bara välj en lämplig kam för dig själv från ek, bok, ceder eller enbär, specificera leveransadressen, och din kam efter 3-4 dagar kommer att glädja dig och ditt hår.

  Om din familj har egenälskare att skära träsouvenirer, så hittar du i vår blogg en artikel med en steg-för-steg-mästarklass om hur man gör en träkam med egna händer.

  Hur man sköter om långt hår

  Regelbunden vård är nödvändig för vilken typ av hår som helst, oavsett om du har kort hårklippning eller krullning i midjan. Den senare behöver naturligtvis särskild vård. Har du funderat på hur man kamar? Om du har långt hår, börja kamma från spetsarna och gradvis stiga upp till rötterna. På så sätt minskar du risken för att håret blir trassigt, skär av ändarna och dra ut friskt hår.

  Försök att inte kamma ditt hår omedelbart efter tvättning. Håll dem insvept i en handduk i 10-15 minuter, och först därefter noggrant börja proceduren. En träkam är bäst för långt hår. Om möjligt, torka håret naturligt. Användningen av hårtorkar, pleyok och strykjärn torrt hår fördunstar den livgivande fukten.

  Glöm inte att ordna dina hårspasprocedurer. För varje shampooing använd en hårtyp balsam och en värmespruta om du är tvungen att använda en hårtork. En eller två gånger i veckan skäm bort låsen med näringsrika masker baserade på oljor och vitaminer.

  Rengör din favorit hårborste från smuts och kroppsfett i tid. Om kammen har knäckt eller har blivit oanvändbar, var noga med att byta ut den med en ny. Det här är inte svårt att göra - i vår katalog kan du köpa en kam av bok, enbär eller persika av utmärkt kvalitet till ett lågt pris.

  Kombiner för långt hår

  Lyxigt långt och tjockt hår kräver konstant och noggrann vård. Detta känner till någon representant för det fina könet. En bra schampo, mask, balsam eller balsam hjälper dig att hålla krullarna skina, mjuka och silkeiga, men det här är inte det enda sättet att ta hand om ditt hår.

  Korrekt vald pensel hjälper till att undvika utseende av splittat, sprött och skadat hår. Kombination är ett vanligt förfarande, så kammen ska vara så mild som möjligt för vilken typ av hår som helst.

  Särskilda funktioner

  Felkorrigerad kam, massageborste eller hårborste kommer inte bara att användas för långt hår, men kommer också att skada det mycket. Kvalitet av hög kvalitet stimulerar blodflödet till hårbotten, hjälper till att stärka hårväxten och gör dem hälsosammare, mjukare och mer glänsande.

  Förfarandet med att kamma långa lockar skiljer sig också från att kamma kort hår. Processen börjar med disentangling av spetsarna, som gradvis flyttas till rötterna. I det här fallet måste strängarna hållas för att förhindra att hår tränger och hinder dem.

  Förutom vissa svårigheter i grooming och combing, ger långt hår sina glada ägare riktigt utrymme för att skapa alla slags frisyrer. För detta kommer en kam inte räcka, därför finns det minst 2-3 eller ännu fler av dem i arsenalen av modekvinnor. En är utformad för daglig vård, den andra kommer att hjälpa till med styling, den tredje är användbar för att skapa en festig frisyr eller frisyr.

  Toppmodeller

  Alla kammar kan vara väldigt villkorligt uppdelade i tre stora grupper:

  • kammar;
  • massage borstar;
  • kammar för styling.

  Valet av en lämplig modell beror på längden på krullarna, deras tjocklek och skick. Det material av vilket kammen är gjord, antal och längd av borst, beaktas även produktens kvalitet.

  Hairbrush skelett Oftast gjord av plast och är avsedd för torkning och styling av hårtork. Tunna långa tänder hjälper till att skilja strängarna från varandra och utesluter möjligheten att torka ut och skada dem. Denna modell är lämplig för rakt hår.

  Rundkam används främst för styling. Med hjälp kan du enkelt skapa så vackra frisyrer som en bob, bob, sida och andra modeller. Den är lika väl lämpad för både tunt och tjockt hår. Med hjälp kan du skapa lyxiga vågor, stora krullar, raka orubbliga strängar. Rundkam finns i flera diametrar, så att du med hjälp av modeller av olika storlekar kan försöka experimentera och skapa krullar, lockar, krullar.

  Förutom att räta ut och urhängande hår har en massagekamma en stimulerande effekt på hårbotten. På grund av massage tänderna förbättras mikrocirkulationen, hårväxten förbättras.

  Modeller kan ha en annan form (oval eller rektangel) och vara gjorda av olika material (trä, plast, keramik).

  Beroende på materialet från vilket tillbehöret är tillverkat, är kammen indelade i:

  1. Wood. Passar till krullar av någon längd, kommer med långa och korta, frekventa och sällsynta tänder. Vedet av äpple, tall, björk, ek, enbär och andra träd har en fördelaktig effekt på hårbotten.
  2. Silikon. Perfekt lämpad för lätt kamning, därför rekommenderas det för tjejer och kvinnor med tunt, sprött, försvagat hår. Silikon är inte elektrifierad, mjuk, behaglig att röra, perfekt tvättbar.
  3. Keramik. Keramik - värmebeständigt material, så dessa kamar används vanligen vid läggning med hårtork.
  4. Plast. Fördelarna med sådana kamar kan tillskrivas deras låga kostnader, låg vikt, hygien och praktisk vård. Nackdelar - bräcklighet, ackumulering av statisk spänning.
  5. Metal. Det är bäst att föredra modeller med rundade silikon eller gummibollar på tänderna. De skadar inte hårbotten och håret.
  6. Med naturliga borstar. Fördelar: Brist på statisk elektricitet, mjuk, mild hårvård, brist på interaktion med kosmetika. Dessa kamar är inte lämpliga för mycket tjockt hår.
  7. Av kol. Hårborsten är gjord av en legering av grafit och gummi. Idealisk för lås av olika typer.
  8. Tillverkad av nylon Hygieniskt, slitstarkt, billigt alternativ för rätning av lockigt hår och styling.
  9. Från ebonit. Materialet har antistatiska egenskaper, enkla och praktiska i vård och användning.

  Långt hår Vilken kam att välja?

  Många kvinnor förstår att deras skönhet beror på vackert och välskött hår. Varje dag tar vi våra lockar i ordning, kammar dem flera gånger och lägger dem. I detta avseende bör representanterna för det svagare könet veta vilken typ av kamma för vad som behövs och hur man väljer rätt produkt för din hårtyp.

  Kammönstret är bytbart

  De första kammarna gamla människor framställda av djurben och trä. De var ganska primitiva och enkla. Men i gamla Grekland och Egypten började kammusslor se ut som ett konstverk. De illustrerade krigarnas strider, demonstrerade scener av människors liv, berättade för kulturen i en viss region.

  Idag på marknaden hittar du originella och eleganta hårborstar, som med vackra dekorativa element, och de som är lätta att vika eller har en speciell öppning för att lagra skämt eller gummiband.

  Vilka kamper finns det?

  Det finns många alternativ för kamning, som vanligtvis klassificeras enligt material av produktion och syfte. Naturligtvis kan du inte ha viss kunskap om valet av kam, för mycket pengar att köpa en toalett som bara kommer att förstöra och riva ut håret.

  Så, de viktigaste typerna av kam:

  - kam (har stora tänder, som är avlägsna från varandra) - en sådan kam kan hjälpa till med att fria håret, applicera masker och balsam och kamma våta krullar;

  - kam med små tänder och en tunn ände - bäst lämpad för att lägga enskilda strängar;

  - skelettkammen (sticker ut stavar på ena sidan och en jämn yta med hål för luftcirkulationen på den andra) används också vid läggning;

  - massageborste - lämplig för ägarna av långt hår, eftersom det försiktigt kammar dem, förutom om du regelbundet masserar huvudet av huvudet med ett sådant föremål, kan du öka blodflödet avsevärt och stimulera hårväxten.

  - rund hårborste eller med andra ord borstning (den har tänder över cylindern) - den är avsedd att lyfta håret från rötterna och vrida spetsarna under hårtorken.

  Vi väljer en kam enligt din hårtyp.

  Beroende på hudens sebaceösa sekret och torrt hår, släpps torrt, fet och normalt hår. Dessutom påverkar valet av kamma hårets längd.

  - För kort hår är det bäst att välja en skelettkamma, vars avrundade spetsar inte skadar hårbotten, välkamat hår.

  - Om du köper en extra borste för att installera en hårtork, skulle det bästa alternativet borsta med termiskt skydd eller keramisk beläggning. Denna version av kammen gör att du kan skapa din frisyr så bekvämt som möjligt och skydda låsen från att torka ut;

  - För fettigt hår är det bäst att välja en pensel med en naturlig borste. Även om sådana borstar och hårdt rasa håret, men kammade fettet från rötterna, fördelar det jämnt över hela längden, vilket ger krönorna likformighet och glans.

  - Silikon- eller träkam rekommenderar att ägare av långa krullar används. Han unravels håret helt utan att skada strukturen. Men vi rekommenderar inte att kamma vått hår med en kam av trä, eftersom verktyget snabbt sväller och blir oanvändbart.

  - för krusigt hår, en kam med långt uppsatta tänder - precis rätt, det försiktigt unravels curls utan att skada deras struktur;

  - Massageborste ska användas för tunt och långt hår eller ägare av känslig hårbotten.

  Korrekt användning av hårborste vid hårväxt

  När du växer hår är det bäst att använda en massagekam, vilket stimulerar blodflödet under applicering. Välj inte för grova och hårda borstar, eftersom det kan skada hårbotten och riva ut håret. Om på borstskyddsbollarna försämras, bör du ändra kammen. Med en sådan toalettartiklar kommer din epidermis att skadas, och dina hårsäckar kommer att försvagas, vilket innebär att du riskerar att förlora hår.

  Börja alltid att kamma långa strängar från ändarna, inte från rötterna, så de kommer inte att vara så splittrade eller sönderdelade. Stryk aldrig håret, behandla dem med försiktighet.

  Om du vill att ditt hår växer snabbare, kamma ditt hår med en mjuk borste och fokusera på hårrötterna. Försök att utföra proceduren 3-4 gånger om dagen och alltid före sänggåendet. Dessutom vara beredd att aktivera arbetet med talgkörtlar och bildandet av fett på håret. Men för chic längdens skull kan du lida.

  När dina krullar är tillräckligt långa, men du vill bli ännu längre, kan strängarna gå fel eller montera i mattor. Självklart behöver de unravel. I det här fallet rekommenderar vi att du använder luftkonditionering och en mask som gör krullarnas struktur mjukare. De behöver appliceras inte på vått, men lite fuktigt hår.

  Och slutligen om vården av kammen. För att kammen ska tjäna dig i många år utan att förlora dess driftsegenskaper behöver du ordentligt ta hand om det. Det är därför många kvinnor är intresserade av frågan: "Hur man rengör en kam?"

  För fet hår ska du tvätta kammen nästan varje dag, för andra hårtyper - minst en gång i veckan. Om du är ägare till en naturlig borstborste, är det bättre att använda schampo och borsttorkning till botten för rengöring.

  Trä eller metallkam kan rengöras med alkohol applicerad på en bomullspinne. Efter rengöring, torka omedelbart enheten med en hårtork. Du kan också hålla blötläggning och regelbundna borstar i en tvållösning eller vatten utspädd med schampo. Håll verktyget 8-10 minuter. För att avlägsna smuts från en runda eller massageborste, använd en tandpetare, du kan också använda en gammal tandborste för detta ändamål.

  Efter varje kamning behöver du eliminera de återstående håren (du kan pry dem med pincett och ta bort dem med din hand). Kom ihåg att kammen är ett medel för individuell hygien, varför du inte borde använda någon annans pensel eller ge din egen på begäran.

  - vilken kam är bäst för din hårtyp

  - i sin arsenal borde varje kvinna ha 2-3 olika kamper - för kamning, för massage, för styling;

  - För att förbättra kamningen behöver långt hår bara en balsam och en mask;

  - det är nödvändigt att börja kamma långa strängar från ändarna, inte från rötterna;

  - Kategoriskt är det omöjligt att "låna" din kam även till din bästa vän;

  - kammen bör rengöras regelbundet och bytas till en ny i tid.

  Välja bästa hårkammen

  För att ha vackert och friskt hår är det nödvändigt att ta hand om dem på ett ansvarsfullt sätt. Din arsenal av vårdprodukter bör inte bara omfatta masker, balsamer och eteriska oljor, men också flera typer av hårstylingskammar. Valet av kam beror på formen och materialet beror på hårets längd och struktur, liksom målet och resultatet som du vill uppnå efter kamning.

  material

  För att kammarna inte ska skämma bort håret, men för att dra nytta av henne, måste du förstå egenskaperna hos materialet från vilket de är gjorda. Vilka material används oftast för kammar och penslar?

  plast

  Dess fördelar är låg kostnad, hygien och förmågan att enkelt hålla det rent, och nackdelarna är elektrifieringen av håret och kammarens korta livslängd. Det minsta slaget, en lång period av drift - alla dessa faktorer lämnar sprickor på plasten som kan förvirra hår.

  metall

  Den största nackdelen med metallen: det kan skada hårbotten. Förutsättning: Varje metallklyftning måste ha en plast-, gummi- eller silikonpärla ovanpå. Det rekommenderas inte att använda en metallkam under hårtorkning med hårtork, eftersom metallen värmer upp under påverkan av hetluft och skadar håren.

  Men metallen har sina fördelar: till exempel är metallkammar lätt att ta hand om, de är slitstarka och tjänar under lång tid.

  Med naturliga borstar

  För tillverkning av sådana produkter användes häst, fläskhår eller whalebone.

  Fördelarna med kamar med naturliga borstar: borttagande av statisk stress, ingen reaktion med kosmetiska och vårdprodukter, hårbottenmassage, fördelning av talg längs längden på strängarna, skydd av hår från skador.

  Minusar: Naturliga borsten tillåter inte att kamma tjockt hår väl, är inte lämpliga för fet hår, kännetecknas av höga priser, behöver daglig rengöring från hår och talg.

  trä

  Trä är ett "levande" material, så kamning från det anses särskilt användbart.

  Positiva egenskaper: gör krullarna skina och silke, låt inte håret bli elektrifierat, kan användas för att kamma vått hår, inte komma i kemisk reaktion med stylingprodukter eller måla, låt inte ändarna skäras. Det är lämpligt att välja en kam av hårt trä (sandelträ, aska, björk, enbär).

  Nackdelar: du behöver ständigt hålla den ren, en svamp kan bosätta sig på en träyta. De är också relativt bräckliga och kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa.

  silikon

  Externt liknar silikonkammar ett kors mellan plast och gummi.

  Fördelar: hygien och enkel underhåll, kan användas på vått hår, ingen statisk spänning, oskadligt avskräcker håret, har en lång livslängd, när den värms upp med hårtork när du torkar håret, avger silikon inte giftiga ämnen.

  Nackdelar: jämfört med närmaste analog - en plastkam - en högre kostnad.

  kol

  Kol är en konstgjord legering bestående av mikrofiber av gummi och grafit. Kombiner och kamar av kol är lämpliga för alla typer av hår.

  Fördelar: Antistatiska egenskaper, motståndskraft mot höga temperaturer, hög hållfasthet.

  Nackdelar: relativt hög kostnad.

  nylon

  Nylonborste - billigare ersättningskam med naturliga borstar. Används för styling och rätning av hår.

  Fördelar: lång livslängd, hygien, låg kostnad, väl drar håret, masserar hårbotten, om nylon är mjukt nog, finns det ingen fara att skada hårbotten och strängarna.

  Nackdelar: Ej lämplig för att kamma tjocka krullar.

  ebonit

  Ebonit är ett slitstarkt svart eller brunt material som erhålls genom vulkanisering av gummi. Den har antistatiska egenskaper och används ofta för tillverkning av professionella typer av kammar.

  Fördelar: De avger inte giftiga ämnen när de värms upp av hårtork, de används för färgning av hår och kemisk perm, eftersom ebonitkammar inte kommer i kontakt med kemiska ingredienser, enkel vård av kammen.

  Nackdelar: hög kostnad, mjukgöring vid tvätt i varmt vatten, kan inte lämnas under solens direkta strålar, eftersom ebenholts kam kan ändra färg.

  keramik

  Detta är den bästa kammen, eftersom håret efter det att det inte elektrifieras, blir mjukt och smidigt.

  Fördelar: många moderna modeller har joniseringsfunktionen, påskyndar och underlättar stylingsprocessen, säker enhetlig uppvärmning av den keramiska beläggningen under uttorkning, det är möjligt att köpa en keramisk kam med en turmalinbeläggning.

  Nackdelar: hög kostnad, bräcklighet.

  Typer av kammar

  För att välja en kam för hår måste du inte bara titta på materialet från vilket det är gjort, utan även form, storlek, struktur och syfte. Följande är en lista över de vanligaste hårborstkamalternativen.

  massazhka

  Det är en bas med ett brett handtag, tillverkat av plast eller trä. Arbetsytan är vanligtvis rektangulär med rundade hörn eller ovala. Basen har en gummerad eller textilbeläggning på vilken tänderna är fixerade. Massagekammar kan vara gjorda av naturliga borst, plast eller metall. Tändernas längd varierar från 1 till 2 cm.

  Fördelar: förbättrad blodtillförsel till hårsäckarna på grund av massageeffekten, jämn fördelning av det skyddande skiktet av naturligt fett genom håret och bra kamning.

  Nackdelar: Den gradvisa ackumuleringen av damm och talgummi, för vilket massagekammen måste tvättas och desinficeras ofta.

  Brashing

  Den består av ett handtag som smidigt sätter sig i botten av en cylindrisk form. Basen kan vara tillverkad av trä, metall, keramik eller plast. Tänderna är gjorda av häst / fläsk, nylonborst, metall, plast med bollar i ändarna. Det finns också brasings med blandade tänder: de kombinerar naturliga borst och plasttänder.

  Borstens främsta plus är deras multifunktionalitet: en ökning av basvolymen under torkning och styling, vridning av ändarna, sträckning av trådarna, hjälp vid rätning av vågigt hår.

  Nackdelar: svårigheten att behålla ren, behovet av regelbunden rengöring och avlägsnande av hår, rester av talg och sedimenterat damm.

  halvcirkulär

  Det är en kam med en konvex bas och 7-9 rader tänder. På grund av den halvcirkelformiga basen ligger tänderna på ett avsevärt avstånd från varandra.

  Fördelar: kam hjälper till att lägga korta och medelhårda hårklippningar - som en bob och en fyrkant, en halvcirkelkam som passar för att dra och vrida knölar, masserar hårbotten.

  Nackdelar: om tänderna är gjorda i plast, elektriskt håret.

  Fiskben

  Huvudsyftet med skelettkammen är att lägga till ytterligare volym i håret. Hon fick sitt namn på grund av likheten med fiskskelettet. Det är en platt bas med hål, med plast eller silikon tänder. Används för att torka håret.

  Fördelar: På grund av närvaron av hål i basen är det utmärkt luftcirkulation under torkning, lågt pris, dubbelsidig, unravels av trådarna bra, håll det bara rent.

  Nackdelar: Använd inte med torrt och sprött hår.

  platt

  Dess andra namn är en skovel. Det är en bred rektangulär bas där klyftorna finns. En av de bästa kammen för långt hår.

  Fördelar: En bred bas och täta tänder kamma väl även mycket tjockt hår, perfekt för långt hår, ger en mjuk kamning, drar inte håren.

  Nackdelar: svår att rengöra, kan elektrifiera hår.

  Det andra alternativet flat comb - en kam med en metallspets i slutet.

  Fördelar: Kompakt, stickpinne används för noggrann separering av trådarna vid skärning eller markering.

  Nackdelar: bräcklighet, trauma.

  crest

  Kombiner är gjorda av naturmaterial (trä, horn och ben av djur) och från konstgjorda föreningar (plast, metalllegeringar).

  Fördelar: liten storlek, förmåga att använda för att klippa och trimma sektioner, hjälpa till med en jämn fördelning av masker och eteriska oljor längs hårets längd, vilket skapar bouffant.

  Nackdelarna med kammusslorna är följande: brittleness (speciellt när det gäller plastprodukter), olägenheter när man kammar tjockt hår och krullar.

  borste

  Pensel - det perfekta valet för vård av långa lockar. Det är också lämpligt för utjämning av det färdiga håret. Det kan ha både naturliga och artificiella tänder.

  Nyhet på den ryska marknaden - TangleTeezer hårborste

  Det är en kam av en konvex form som passar bekvämt i handen.

  Fördelar: skadar inte håret, kompakt, kan användas för alla typer av hår - både naturliga och förlängningar, medan kammen inte skadar hårbotten och hårets struktur, frånvaron av statisk spänning, och kammar försiktigt hårt sammanfogade tanglar.

  Den kan användas för torrt och vått hår, ger hårets jämnhet och glans, stimulerar hårväxten genom att massera hårlök, det finns en version av TangleTeezer-kammen för barn.

  Nackdelar: hög kostnad, det finns en chans att köpa en falsk.

  Hårrätning kam

  Kam med ett långt klipp, så att du enkelt kan fixa strängen för rätning. Tillverkare rekommenderar att du använder det när du torkar håret med en hårtork.

  Fördelar: skadar inte håret, kompakt, strängen är ordentligt fastsatt och glider inte under rätningen.

  Nackdelar: kortlivad effekt, vissa modeller är gjorda av lågkvalitativ plast som värmer upp under torkning med hårtork och kan till och med smälta, inte lämplig för rätning av frodiga krullar.

  Specialiserade kammar

  • Infraröd. När man använder en infraröd kam, är hårsäckens näring optimerad, mjäll och oljig seborré försvinner, strängarna blir starkare och starkare, deras tillväxt förbättras, det rekommenderas att användas för håravfall. Men vi måste komma ihåg att du bör konsultera en läkare innan du använder den.
  • Ion. Kombiner med effekten av jonisering är utformade för att lindra statisk spänning, utjämna hårflingor, vilket gör krullarna smidiga.
  • Laser. Bidrar till accelerationen av deras tillväxt, kämpar med skallighet, lindrar stress, förbättrar blodcirkulationen, hjälper till att bli av med mjäll. Laserkam har kontraindikationer, så du bör rådgöra med din läkare innan du köper.
  • Med effekten av rätning (järnkam). Utåt ser det ut som ett vanligt järn, på var och en av arbetsytorna som det finns kryddnejlika. Fungerar från ett elnätverk. För att förhindra att håret splittras, applicera värmebeskydd på dem före användning.
  • Hårtork kam (termobrashing). I utseende liknar det vanligt bråk. Men i motsats till honom, när man använder termisk omvandling, behöver man inte använda en hårtork. Kammtorkarens ihåliga botten är gjord av keramik. Det har en mindre aggressiv effekt på håret jämfört med en enkel hårtork.
  • Med effekten av massage. Kammassagerare förstör inte och skadar inte hår, aktiverar vilande hårlökar, strider mot elektrifiering av håret, normaliserar talgproduktionen, hjälper till att klara huvudvärk, normaliserar trycket.

  Vi väljer en kam för dig själv

  Av hårtyp

  • Long. Lämplig för borstar och massage, skovlar, med 12-15 rader tjocka tänder. För att vrida spetsarna och ge frisyrvolymen i rotzonen, använd stora brasningar. Men från tunna kammar med täta tänder måste man överge, eftersom det är svårt att kamma sitt långa hår ordentligt.
  • Average. Användning av en halvcirkelformig borste borstning med medelstor diameter rekommenderas.
  • Kort. Använd tillbehör med korta tänder. För att lägga till volym, använd "fiskben" eller liten borstning.
  • Vågig. Borstning ger ditt hår ännu mer charm. Om vågorna drar dig, använd en kam-likriktare.
  • Curly. Kamma lämplig med långa och sällsynta tänder. Det rekommenderas att överge "fiskbenet" och kammen med frekventa korta tänder.
  • Raklinjer Vilken kam som helst kommer att göra.
  • Mjuk, tunn, fluffig. Borsta ditt hår och borstar för daglig användning.
  • Tjock och hård. Använd produkter med sällsynta och flexibla tänder. Kammen ska vara tillverkad av ett hårt men känsligt material: silikon, ebonit, kolmodeller kommer att göra. Från tjocka naturliga borst måste överges.
  • Sällsynta. Kamma ditt ansikte med en massage: det kan vakna sovande hårlökar. För att ge den visuella volymen lämplig "fiskben", halvcirkelformad och borstning.
  • Fatty. Det är tillrådligt att undvika överdrivet stimulering av hårbotten, för att inte öka produktionen av talg. Vi måste överge massage och kammen med en naturlig tupplur.
  • Torr, spröd. Bli av med metallkammen, byt ut den med en produkt med naturliga borstar eller silikontänder, med hjälp av en trolltunnel.
  • H aroshchennye. Kammaren med en naturlig borst eller genomsnittlig stor tänder, en borste rekommenderas.

  Av ändamål

  • Kam för hår styling. En halvcirkelformad, borstning av en lämplig diameter, "fiskben".
  • För volym. Använd borstning och fiskben.
  • Ta bort elektrifieringen. Idealisk - jonisk, trä, ebonit, kolsyra.
  • För glans och polering. Det finns speciella enheter - till exempel, SplitEnder combs. Även för extra glans och polering passar en platt borste med massor av naturliga borst eller tänder.
  • För mjuk kamning. Använd en silikonborste eller TangleTeezer.
  • För hårrätning. Rekommenderat kamjärn, termobrashing. Det är bättre att vägra en borste, eftersom det inte ger tillräckligt med spänning på håret när man kammar.
  • För bouffant En tunn kam med långa, tunna och täta tänder passar. Det andra alternativet kam för kam - kam med tänder av naturliga borstar av olika längder, belägna i 2-3 rader.
  • För disentangling. Det säkraste alternativet är att använda en borste med flexibla tänder: det här kan vara en TangleTeezer eller en silikonkam. Om fläckarna är väldigt förvirrade, försök inte kamma dem med en kam med täta tänder.
  • För lockar. För att vrida krullar, använd borstning eller termobrashing.
  • Våt hår. Om du behöver kamma ditt hår omedelbart efter shampooing, använd fiskben eller TangleTeezer.

  Viktiga nyanser

  Att välja rätt kam är hälften av slaget. För att tjäna dig länge och inte skada håret, måste du hålla det i fungerande skick. Nedan hittar du några tips om hur du bryr dig om kammen:

  • Ta alltid bort hår som sitter fast mellan tänderna.
  • Tvätta kammen minst en gång i veckan i en mild tvållösning.
  • Förvara inte träprodukter nära radiatorer eller i rum med hög luftfuktighet.
  • Om en kam uppträder fett och damm, behandla den med peroxid eller utspätt med flytande ammoniak.
  • Ebony kamar kan inte tvättas i mycket varmt vatten, eftersom detta leder till mjukning och deformation av materialet.
  • Om det finns sprickor och tärningar på tänderna, byt ut kammen.

  Att hitta rätt kam är inte en lätt uppgift. Men om du med säkerhet surfar på olika material och former av dessa hårtillbehör, kan du enkelt välja det bästa.  Nästa Artikel
  Vad händer om bränt hårbottenfärg? Lista över nödtips