18 bästa schampon för fet hår 2018


Varje kvinna, utan undantag, drömmar om vackert och friskt hår. Men tyvärr kan inte alla skryta av sådan rikedom. Ofta drabbas kvinnor av fet hårbotten. Anledningen till detta kan vara många, men resultatet är en - du måste bli av med denna sjukdom. Förutom vitaminer, dieter och livsstilsförändringar använder kvinnor schampo för fet hårbotten. Inte alla produkter uppfyller tillverkarens angivna kvalitet. Det är viktigt att göra rätt val. Bestäm det bästa schamponet för fet hår hjälper vår bedömning, vilket bidrog till att göra konsumentrecensioner och expertråd.

Budget anti-fett schampo

Denna ranking presenterar fem billiga schampon som är utformade för att eliminera hårfett. Naturligtvis är de mycket sämre än professionella dyra verktyg, men har fortfarande fått mycket positiv feedback för kvaliteten som deklarerats av tillverkarna och de egenskaper som de verkligen äger.

Hur man väljer schampo för fet hår?

Vad är fettigt hår?

Kallar hår oljigt, experter föreslår att talgkörtlarna i hårsäckarna i hårbotten är mycket aktiva. Överdriven talg tenderar att sprida sig lätt genom håraxlarna, och som ett resultat av snabb saltning av krullarna. Om den oljiga huden inte är associerad med hormonavbrott i kroppen eller ohälsosam kost, är det här en genetiskt bestämd egenskap som vi inte kan drastiskt förändras. Det är emellertid i vår makt att justera hårvården på ett sådant sätt att det blir så lite som möjligt att minska plågan av någonsin smutsigt hår.

Trots de "obekväma" egenskaperna hos oljig hårtyp anser experterna att det är långt ifrån värst. Sebum - ett utmärkt emolent och extra hydrofobt skyddande skikt som fäller fukt i huden och håraxeln. Därför, med omsorg för att uppnå skönhet, är oljigt hår mycket lättare än t ex torrt och livlöst. Och huvudassistenten i den här frågan är rätt schampo.

Kriterier för att välja bästa shampoo för fet hår

Bra schampo för fet hår verkar i 3 riktningar:

 • effektivt rengör hår och hårbotten;
 • minskar aktiviteten hos talgkörtlarna;
 • ger hår mjukhet och glans, ger lätt kamning.

Välja schampo för fet hår, omedelbart överge medlen med en opak och i synnerhet pärlstruktur. De innehåller mycket näringsämnen som, när de tvättas, sätter sig på håret och gör dem smutsiga snabbare. Shampoo för fet hår ska vara transparent eller genomskinligt.

Låt oss mer ingående överväga varje del av ett effektivt schampo för fet hår.

Surfaktanter: det bästa och värsta

Ytaktiva substanser (ytaktiva ämnen) är ansvariga för att rensa huden och håret från smuts - sebum, hornskala och yttre förorening. Det verkar som att "hårdare" tensider, desto bättre rensar huden och håret från föroreningar och ju mer det är lämpligt för oljig typ av hårbotten. Detta är dock ett stort misstag.

Tricket ligger i det faktum att en aggressiv effekt på huden leder till förlust av fukt och förstörelsen av lipidmanteln, och detta tjänar kroppen som en signal till ännu mer aktiva arbeten i talgkörtlarna. Som ett resultat gör det att det schampo som rengörde håret så bra först gör det ännu värre snart. Håret kan börja bli smutsigt ännu snabbare än tidigare, och det övre lagret av huden kan torka och avta, vilket leder till mjäll.

För att undvika denna obehagliga situation, oljigt hår, välj schampon med milda tvättmedel. Den sparsamma tvättbasen är en stor uppsättning. Till exempel, Capryly Glypha ), Natriumpeg-7 / olivoljekarboxylat (natriumkarboxylat) och många andra. De stör inte den hårdlipiga balansen i hårbotten, tvärtom kan de "lugna" överaktiva talgkörtlar, som helt enkelt inte har något att skydda huden från. Problemet med mjuka tensider är som följer:

 • högt pris och, som ett resultat, impopularitet med massproducenten. Sparsamma ingredienser används i lyx och premium kosmetika, men det är långt ifrån billigt.
 • inte alltid effektiv rengöring. Med ett misslyckat recept på "mjuk" schampo kan oljigt hår tvättas ut dåligt, det finns ingen känsla av renhet. Det är bra om man inte använder ett ytaktivt ämne i schampon, men deras kombination, vilket garanterar maximal effektivitet.

Tyvärr tar vanliga tillverkare sällan hänsyn till behoven hos fet hår, med de billigaste tvättmedelbaserna som inte är mycket känsliga. Vissa butiksschampon baseras på natriumlauretsulfat (natriumlauretsulfat). Detta är inte det värsta alternativet. Om huden och håret med långvarigt bruk uppfattar det bra, är det ingen mening att spendera pengar på mjukare (och dyrare) schampon. Men sådana ingredienser som natriumlaurylsulfat (natriumlailylsulfat) och laurylammoniumsulfat (Ammonium Laurilsulfat) undviks bäst kategoriskt. De är för aggressiva och kommer inte att gynna något oljigt eller torrt hår.

Experter rekommenderar att man uppmärksammar sådana "sulfat" ytaktiva ämnen, såsom TEA Layril Sulfate (Triethanolamin Lauryl Sulphate) och TEA Layreth Sulfate (Triethanolamin Laureth Sulphate). De är inte så dyra att producera, ger högkvalitativ rengöring och överdriver inte hårbotten. Men dessa tvättställ är inte utbredd.

Komponenter som reglerar talgkörtlarna

Om du har oljigt hår, var god att välja ett schampo med nätutdrag. Å ena sidan mufflar den talgkörtelns aktivitet, å andra sidan - något fluffar de horniga vågarna av håret, vilket förhindrar talg att snabbt omsluta dem. Extrakt av hästslag, björkknoppar, salvia, coltsfoot, calamus, ekbark, häxhasel, alger har en lugnande effekt på talgkörtlarna.

Ett bra resultat med avseende på fet hår visar eteriska oljor: citron, bergamot, ceder, kamille, tall, cypress, tea tree, lavendel. De minskar aktiviteten hos talgkörtlarna och har en liten antiinflammatorisk effekt. Sådana ämnen som svavel och zink har också förmågan att reglera produktionen av fett.

Oljigt hår är extremt viktigt för att upprätthålla en normal hudfuktighet. Detta underlättas till stor del av en mild tvättmedelbas i schampo, men andra komponenter som håller fukt i huden och håret är också användbara: glycerin, kitosan, lecitin, panthenol (provitamin B5) etc.

Silikoner är ett slags skyddande "kläder" för locken, vilket ger dem glans och underlättar kamning, men i fall av fet hud måste du vara försiktig så att du inte "kissa" ditt hår. Välj schampon för fet hår med lätta silikoner (till exempel med cyklopentasiloxan) eller till och med utan dem om du använder en balsam efter tvätt.

Fettoljor gör dem tyngre, så de har ingen plats i schampon för fet hår. Du kan inte gå fel om du väljer oljigt hårschampo med jojobaolja eller druvfröolja, som har förmåga att reglera fettproduktionen, men de bör lämnas för omtänksamma masker.

Shampoo för feta rötter och torra tips - vad är det?

Tyvärr har den kosmetiska industrin ännu inte uppfunnit schampon som kan så selektivt påverka huden och håret. Alla aktiva ingredienser "fungerar" en gång till hela längden på håret. Varje schampo på hårt ytaktivt ämne förr eller senare torka dessa mycket tips. Alla högkvalitativa schampon på komplexet av mjuka ytaktiva ämnen kommer att rengöra håret väl, utan att torka någon del av dem. Alla andra applikationer kan betraktas som reklamfilmer.

För att sammanfatta

Oljig hårtyp behöver ett speciellt tillvägagångssätt och ett speciellt schampo. Men det är inte alls nödvändigt att i butiken eller apoteket köpa alla flaskor märkta "för fet hår". Denna inskription betyder inte alltid verklighetens verkliga effektivitet. Noggrant att noggrant undersöka kompositionerna av olika schampon och välj alternativet för en känslig tvättmedel med en bra uppsättning av växtextrakt och fuktighetsgivare. Glad shopping och vackert hår!

11 bästa schampon för fet hår

Enligt statistiken har varje tredje invånare på jorden fet hår, även om det på sommaren verkar som om denna figur klart underskattas. Om du är bland de "lyckliga", så försökte du förmodligen mycket olika schampon, som inte löste ditt problem. Kanske är det nog att söka efter mirakeluppställningen på egen hand och det är dags att ta reda på vad dina kamrater i olycka fann? Vi samlade recensioner och åsikter av ägare av fettigt hår om olika schampon och inkluderade de bästa produkterna i granskningen.

Shampoo för fet hår vilket företag att välja

Alla företag som producerar schampo, finns i linjen minst ett sätt att bekämpa det feta håret. Sant kan inte alla uppnå någon märkbar effekt. Men det finns riktigt bra kompositioner, även om de kanske inte är lämpliga för någon på grund av de enskilda egenskaperna hos håret eller hårbotten. Så du bör omedelbart notera flera tillverkare och prova schampon från sina linjer.

Effektiva produkter för vård av glänsande fet hår erbjuds av följande märken:

1. Schwarzkopf Henkel

4. Natura Siberica

5. Apivita Propolin

6. Desert Essence

Några av dessa tillverkare är inriktade på produktion av naturliga (eller så nära som naturliga) produkter - de är mer som kvinnor. För män är det viktigt att shampoo tvättar huvudet mot en knäcka - de är lämpliga för traditionella kompositioner från populära märken.

De bästa kvinnans schampon för fet hår

När man skapar kvinnors schampon beaktar utvecklarna de fysiologiska egenskaperna hos det svagare könet, till exempel, deras tunna och känsliga hud. Sammansättningen av sådana medel introducerar mer naturliga ingredienser som efter rengöring kommer att ge näring och fuktar håret.

Apivita Propoline med Nettle and Honey

Denna "högspecialiserade" schampo är lämplig för dem som har fet hårbotten men torra och livlösa hårändar. Den har en 85% naturlig komposition och är en av de få produkter som kunderna inte har några klagomål om. Formeln innehåller ett stort antal naturliga ingredienser: propolis och honung, nässlextrakt, aloe, samt eteriska oljor. Och i stället för vatten för grunden tas rosmarin tinktur.

fördelar:

 • Det klarar inte bara huden, utan reglerar utsöndringen av talgssekretioner.
 • Smoothes varje hår;
 • Underlättar kamning och styling;
 • Långvarig ren huvudeffekt;
 • Gör håret silkesmort till beröring;
 • Innehåller inte parabener och andra aggressiva ämnen.

nackdelar:

 • Det är inte billigt;
 • Rekommenderas inte för personer med allergier mot biprodukter.

Natura Siberica "volym och balans"

Välprövat inhemskt företag med naturlig kosmetika och vårdprodukter producerar bland annat schampo för fettigt hår. Den innehåller många växtkomponenter, vars främsta stärkande cedertälva och arktiska hallon-extrakt, vilket aktiverar hårväxten.

fördelar:

 • Innehåller inte SLS och andra parabener;
 • Det ger håret en hälsosam glans och märkbar volym;
 • Långvarig rengöringseffekt;
 • Trevlig lukt;
 • Tillräckligt ekonomiskt på grund av bra skumning;
 • Rimligt pris.

nackdelar:

 • Inte mycket bekväm flaska;
 • Liksom alla vårdprodukter - inte alla är lämpliga.

Detta schampo är en riktig troll för oljigt men tunt hår. Den maximala effekten av att öka volymen med den kan erhållas med en extra balsam från denna linje.

Desert Essence Organics Citron tea tree

Den organiska formeln från vilken potentiellt skadliga ämnen är uteslutna är inte ens en syntetisk doft. Likväl tvättar shampoo bort överflödet av sebaceous utsöndring och reglerar dess produktion. En intressant del av Desert Essence - här är de första ställena: Aloe juice, vilket förbättrar hårväxt, citron och tea tree oljor, yucca extrakt, rik på selen och zink och nässla.

fördelar:

 • Naturlig komposition med mildt ytaktivt medel;
 • Aloe juice som en bas (i stället för vanligt vatten);
 • Bekväm frigöringsform - mjuk tuba;
 • Hår med honom mindre fett och längre behåll friskhet;
 • Mycket trevlig lukt;
 • Rimligt pris.

nackdelar:

 • Ganska flytande konsistens;
 • Dåligt skum, vilket ökar bekostnaden av medel.

Kunder säger att håret blir hårdare och kammat efter att ha använt denna schampo - som om de tvättades med tvål. Problemet löses med luftkonditionering och kvinnor är beredda att förlåta detta lilla besvär för säker sammansättning och vacker glans av krullarna

Shauma 7 örter

Shampoo, vars huvuduppgift är att mjuka, rengöra och släta håret, är idealiskt för alla med hårbotten för fet. Sammansättningen innehåller naturliga extrakt: kamille, rosmarin och humle, vilket återställer och ger näring till skadat hår.

fördelar:

 • En trevlig växtbaserad arom, om än lite hård;
 • Ger volymen till tunna strängar och lyser på försvagat hår;
 • Långvarig rengöringseffekt;
 • Den skumar väl och förbrukas mycket långsamt;
 • Det tvättas lätt bort, utan att lämna en glatt känsla;
 • Tillåter dig att göra utan balsam;
 • Ingen fuzziness effekt;
 • Tillgänglighet och attraktivt pris.

nackdelar:

 • Ett litet torrt hår;
 • Kan inte vara lämplig för personer med känslig hud och orsaka klåda.

Faktum är att åsikterna delades om örtschampo: för vissa kvinnor passade det inte alls - en allergi mot växter (främst nässla) drabbades. Andra var glada, för för mycket oljigt hår visade sig det här verktyget vara en riktig frälsning.

De bästa mänens schampon för fet hår

Mäns schampo innehåller tuffare ytaktiva medel som ger maximal rengöringseffekt. Ofta innehåller de antibakteriella och antifungala kosttillskott som eliminerar mjäll, koffein och taurin. Svåra killar som känslan av absolut renhet, och tillverkare går bara för att möta dem.

Redken Män Clean Brew

Detta schampo rengör inte bara hårbotten och håret för överskott av sebumsekretion, men ger dem också omfattande vård. Den innehåller bryggerjäst och malt, rik på B-vitaminer - de gör håret tjockare och ger en hälsosam glans. Och tillsatsen av apelsin extrakt uppdaterar huden även i värme.

Ren Brew avser djuprenande ämnen som kan spola ut starka porer och ackumulerande ämnen (masker, stylingskum). Detta förklarar en ganska stel komposition: med två typer av kraftfulla tensider och salicylsyra. Säljs i flaskor på 250 och 1000 ml.

fördelar:

 • Avlägsnar smutsiga hemligheter och smuts från första gången - att pipa;
 • Med långvarig användning blir håret tjockare, minskar fett.
 • Ger uppfriskande effekt
 • Den har en trevlig citrus lukt med öl anteckningar;
 • Gör håret mjukt;
 • Det skummar bra och är mycket ekonomiskt.

nackdelar:

 • Torka efter användning
 • Innehåller SLS och SLES;
 • Dyr.

Trots vissa brister, män gillar detta schampo: det är effektivt, det luktar som en man och ser ut som en flaska öl.

Nivea Men "Extreme Freshness"

Shampoo, som inte bara löser problemet med fet hår under tvätt, men eliminerar det också i framtiden. Sammansättningen imponerar med dess effektivitet: citrusjuice nourish, cupana extrakt (guarana) hjälper till att hantera dermatologiska problem, menthol uppdateras och glycerin och hydrogenerad ricinolja behåller fukt. Samtidigt klarar sig manschampo med sin huvuduppgift - rengöring av fet hår.

fördelar:

 • Glattar håret i alla längder;
 • Ljuskylningseffekt;
 • Trevlig frisk lukt;
 • Innehåller inte SLS - lämplig för långvarig användning.
 • Eliminerar mjäll
 • Utmärkt skumning;
 • Säljs i alla butiker till ett överkomligt pris.

nackdelar:

 • Med tiden kan det börja torka huden på huvudet.

Även om tillverkaren tillåter användning av Extreme Freshness-schampo på normalt hår, är det bättre att inte göra det här - verktyget torkar dem fortfarande allvarligt.

Klar Vita ABE Män "Kontroll av fett"

Ett schampo som samtidigt tar bort håret från överskott av talg och mjäll. Sammansättningen är inte så naturlig, men "kraftfull" och tvättar huvudet mot det knäckande. Det ger emellertid inte några speciella allergiska reaktioner även vid långvarig användning.

fördelar:

 • Tvättar effektivt håret;
 • Hjälper bli av med mjäll och klåda
 • Väl uppfriskande hårbotten;
 • Håller håret rent längre
 • Tjock och ekonomisk, rik skum;
 • Finns till ett pris.

nackdelar:

 • Instabil flaska;
 • Oavslutad lockform - Shampoo fläckar dispensern hela tiden.

De bästa torra schamponerna för fettigt hår

Tork Shampoo är likadan utseende som en vanlig spray, pulver eller pressad kakel, men det rensar helt håret från fett och smuts. Det finns inget behov av att använda vatten. Sådana medel är oumbärliga på långa resor, på sjukhus - varhelst det är svårt att tvätta mitt hår på traditionellt sätt.

Självklart är detta förfarande inte en komplett ersättning för torr schampo, men det är ganska möjligt för honom att ge ett rent och snyggt utseende till hans hår under en tid. Han kommer att klara av fettigt hår, och hans rester kan lätt avlägsnas med en kam.

Osis + Refresh Dust Bodifying

Denna "högspecialiserade" schampo är en frälsning för dem som inte har tid att inte bara tvätta, utan också att laga håret ordentligt. Sold som en spray med en volym på 300 ml, det är en universell botemedel för att uppfriska frisyren och ge den en volym.

fördelar:

 • Avlägsnar glänsande hårsken;
 • Ger volymen vid rötterna, som varar fram till slutet av dagen.
 • Den kan användas för enkel styling;
 • Absorberar snabbt överflödigt fett;
 • Förblir osynlig på håret.

nackdelar:

 • Känner till beröring;
 • Mycket dyrt;
 • Starkt smaksatt.

Den enda begränsningen av användningen av detta verktyg - det är oönskade att använda det på svagt hår (till exempel efter blekning).

Syoss Anti-Fett

Shampoo finns i form av en spray med en volym av 200 ml. Dess sammansättning innehåller en betydande mängd vitaminer och användbara mikroelement, vilket inte bara lindrar hår från fett, utan också tar hand om sin hälsa. Naturligtvis var kemi inte heller gjort utan kemi här, så du borde inte använda den som någon torr schampo hela tiden.

fördelar:

 • Lätt att använda;
 • Utmärkt rensar, och effekten varar en dag eller två;
 • Ej giftigt och med rimligt bruk förstör inte håret.
 • Väl kammad ut, utan att lämna vita flingor på huvudet;
 • Efter "tvätt" frisyren passar lätt;
 • Shampoo ger hår en märkbar mängd;
 • Lämpligt pris.

nackdelar:

 • Absolut oekonomisk kostnad;
 • På känslig hud kan det orsaka klåda;
 • Inte alla tycker om lukten.

För att spara ett underbart verktyg rekommenderas kvinnor att applicera den bara vid rötterna - så shampooet räcker för en längre period.

De bästa fasta schamponerna för fet hår

Det skulle vara mer rättvist att kalla den här kategorin shamponsäp för huvudet, men vi kommer inte att argumentera med tillverkare för att inte vara förvirrad i termer. Hårda schampon är idealiska för fet hår, eftersom de renar dem bättre och har en längre bestående effekt. Och det är inte mindre lämpligt att använda än traditionella flytande produkter.

Ma Provence Green Clay

En blomformad skiva med ett runt hål i mitten ser väldigt ovanligt ut, men det är bekvämt att behålla det tack vare den lilla krokhållaren som ingår. Liksom alla fasta rengöringsmedel kommer schampon att vara bekvämare och mer användbar i en sluten låda eller tvålbox.

Trots den naturlighet som tillverkaren förklarade är de första linjerna i kompositionens beskrivning här olika sulfater, och de naturliga komponenterna (sheasmör, extrakt av vete, nässla och apelsin) ges endast en liten del av talstången vid 85 g. Men recensionerna för detta verktyg är mycket bra.

fördelar:

 • Sköljer perfekt även mycket smutsigt huvud;
 • Håret blir starkare och mindre faller ut;
 • Eliminerar delade ändar;
 • Gradvis mjäll går bort, hårbotten mjuknar;
 • Strängar efter tvätt blir ljusa, glänsande och får volymen;
 • Trevlig lukt;
 • Endast mjuka tensider ingår - även utan SLES.

nackdelar:

 • Det finns ingen långsiktig effekt av "avfettning";
 • Kan inte användas ständigt - du måste byta på andra sätt;
 • Tvätta snabbt.

Lush Jumping Juniper (Juniper)

Fasta schampon av det här varumärket på vår marknad uppträdde bland de första. Specifikt är denna typ av Lush utformad för att ta hand om fet hår. Trots namnet "Juniper", luktar det som lavendel och lime. Säljs i form av en rundad del som väger 55 g med en kvist torr lavandin, "inbäddad" i barens yta.

fördelar:

 • Rengör mycket bra;
 • Uppfriskar och toner huden skonsamt.
 • Gör inte tyngre och smälter inte håret, gör dem mjukare.
 • Det klarar sig väl med spolningsmaskor;
 • Reglerar sebumsekretion;
 • Balanserad näring och hydratisering - optimal för fet hår;
 • Kompakt och bekvämt på vägen "tvättmaskin";
 • Mycket ekonomisk kostnad.

nackdelar:

 • Det skapar en åtdragande effekt på hårbotten och torkar hårets ändar;
 • Innehåller SLS;
 • Berör håret av volymen.

Vilken schampo för fet hår att köpa

1. Om håret inte bara är fet, men också försvagat, kommer den billiga hemmafrukten Natura Siberica Volume and Balance att klara båda problemen.

2. Försöker komma undan skadlig kemi? Ditt val - ekologiskt citron-tea-schampo från det amerikanska företaget Desert Essence.

3. För de som inte har någon reaktion på växtallergens (särskilt nässla) kan du rekommendera en billig version av Shauma "7 örter".

4. Ägare är torra i ändarna, men snabbt blir fett vid kröllarnas rötter behöver ett balanserat verktyg Apivita Propoline.

5. En riktig man som föredrar att shampoo launders, även fettigt hår till en squeak, kommer att tycka om den rena rengöringskompositionen från Redken - Clean Brew. Eller billigare analog av "Kontroll av fetthalt" från Clear Vita ABE.

6. För att lösa problemet med snabba, feta hår på sommaren kommer Nivea Extreme Freshness att vara särskilt relevant för män.

7. Kvinnor som ständigt inte har tillräckligt med tid (eller vatten) för att tvätta håret, bör titta på torrschampot Syoss Anti-Grease.

8. Vill du göra styling också? Ta omedelbart Osis + spray.

9. För att lösa flera problem på en gång, som glänsande hår, splittrade ändar och mjäll, behöver du en bra, solid Ma Provence-shampoo av grön färg.

10. För mycket oljigt hår (om du inte är rädd för volymminskning), kan du använda en solid Lush Juniper shampoo.

Välja schampo för fet hår och hårbotten: recensioner, översyn av de 16 bästa schamponerna!

2018/09/02

Enligt statistiken lider varje andra bosatt i landet av alltför stort fet hår. Om du eller dina nära och kära finns i antalet personer som känner förhand om problemet, är materialet definitivt användbart för dig. Erfarenheten från många miljoner ägare av hårbenna krullar gör det möjligt att bestämma det bästa schamponet för tunt och smutsigt hår, för fet hårbotten. Sluta bekämpa problemet ensam, lösningen har redan hittats.

innehåll:

8 bästa schampon för fet hår: recensioner, recension

Speciellt för dig har vi förberett TOP-8 bästa förberedelser för vård av fet hår:

Estel

Verktyget för detta varumärke för feta trådar rensar effektivt huden och lockar sig, ger dem ytterligare volym. Ingår i produkten, har lecitin en positiv effekt på hårets struktur, nivåer och leder till det ursprungliga utseendet.

Curls är flexibla, smidiga och lydiga. Innehåller en sådan komponent som B5 - vitamin ger näring till håret och fuktar dem.

 • Väl tvättas bort.
 • Efter användning är håret lätt och luftigt.
 • Skapar inte en frodig volym.

Medelpriset på en produkt är 300 rubel.

Min favoritschampo ger mycket skum, det luktar gott. Bekväm flaska. Väl lättnar på huvudet. Håret är rent och fluffigt. Nu före mig är det ingen fråga hur man alltid använder schampo.

Jag använder verktyget i två år. Håret är rent i två - tre dagar säkert, och det här är en stor sällsynthet för mig. Effektiv, jag rekommenderar!

Natura Siberica

Det inhemska varumärket kändes länge på marknaden, specialiserat på produktion av naturlig kosmetika. Shampoo-tillverkaren innehåller ett stort antal vegetabiliska komponenter och är lika bra för män och kvinnor. Effektivt återställer hudens fuktighet, aktiverar tillväxten. Det är särskilt populärt bland köpare.

 • Innehåller inte konserveringsmedel och färgämnen, irriterar inte huden.
 • Lätt trevlig lukt.
 • Väl tvättas bort.
 • Prisvärd kostnad för god volym.
 • Brist på fluffigt skum.
 • Väl tvättas bort.
 • Efter applicering är håret svårt att tvätta.

Pris - cirka 300 rubel för 400 ml av medel. I allmänhet är ett bra schampo för svagt och fettigt hår.

Personligen för mig, efter att ha köpt ett schampo, har frisyren blivit mer lysande, mjukare. Diskret lukt och ekonomisk konsumtion. Mitt huvud håller mig rent under en lång tid.

Passar bra med fetthalt på huvudet, för älskare av naturliga produkter, rekommenderar jag att jag försöker.

Planeta Organica SAVON NOIR

Medel för benägen till fett hår från varumärket Planeta Organica rensar håret hårt. Kompositionen innehåller naturliga ingredienser som har en skyddande effekt. Förbättrar balanserad sebumsekretion, stramar inte eller torkar huden. Med denna vårdprodukt ser frisyren alltid perfekt ut.

 • Rengör direkt hårsäcken.
 • Innehåller naturliga ingredienser.
 • Agerar som ett antiseptiskt medel
 • Lugnar irritation på huden.
 • Skyddar mot de negativa effekterna av den yttre miljön.
 • Innehåller inte konserveringsmedel och sulfater.
 • Dåliga skum.

Budgettpriset är 100 rubel.

För mitt relativt korta hår, en bra schampo. Med rensning klarar man hundra procent. Jag kommer att använda den vidare.

Jag upptäckte naturligt schampo på råd av en vän, nu ändrar jag inte till en annan hemgjord. Krullarna är rena i två dagar och på den tredje jag bara samlar in i svansen. Och inga allergier.

Squanorm

Squanorm - schampo mot fettigt hår, bekämpar effektivt problemet med skalor på huvudets hud. De komponentkomponenterna ökar hastigheten på peeling, normaliserar utsöndringen av fett utan att orsaka irritation i huden.

Skonsam och ömtålig rengöring av lås och epidermier. Det kallas schampo för oljig mjäll, som snabbt kan eliminera det och förhindra återkomsten av svampar. Idealisk för användning på målade lockar, påverkar inte färgen.

 • Bra skumning.
 • Effektivt bortskaffande av seborré.
 • Högt pris

Kostnaden per flaska 200 ml - 600-800 rubel.

Shampoo är mycket, väldigt mjuk. Jag har inte träffat det här än. Enligt effektiviteten i kampen mot mjäll, det bästa botemedlet för dem som testats av mig!

"Jag klarade mig bra med seboréen som började med mig. Klåset var borta, håret började kamma lätt, det ser hälsosamt ut, glänsande.

Vichy

Speciellt utformad, med en unik uppsättning komponenter betyder reglerande greasiness. Minskar utsöndringen av hudfett, tar bort överflödigt fett, gör friskt hår och hud. Curls efter användning är lätta och lätta.

Speciellt utvalda ämnen i en speciellt uppmätt dosering noggrant vård för huden och upprätthålla det rätta balansen. Testad och godkänd av experter.

 • Tar bort fett.
 • Curls är lätta och lydiga.
 • Bra komposition.

Pris 800-900 rubel per flaska.

Slutligen hittade ett schampo som löste mig av mjäll. Tack Vichy! Jag har använt det redan ett halvt år och allt passar mig.

Jag köpte schampo för min son, han hade konstant mjäll. Läkemedelsberedningar hjälpte inte. Efter flera applikationer av schampot har klåda på huden gått och mjäll har blivit mycket mindre.

Alerana

Terapeutisk schampo är utformad speciellt för den särskilt noggranna vården av svaga, benägna att fett, krullar. Det aktiverar blodcirkulationen i skikten av epidermis, vilket stimulerar aktiv tillväxt. Balans sebum sekretion. Lättnar mot klåda, håret blir friskare och snyggt. Kompositionen innehåller naturliga ingredienser.

 • Verktyget klarar av håravfall.
 • För att uppnå en effektiv effekt är långvarig användning nödvändig.

Pris 350-400 rubel.

Mitt hår har definitivt förändrats till det bättre. Efter två månaders användning har tillväxten blivit mycket mer aktiv, mjäll har försvunnit.

Min mamma använder schampo, så när jag försökte. Efter det, och förvärvade mig själv. Resultatet av användningen är helt nöjd.

Faberlic

En bra lösning för att bekämpa fet hår för kvinnor och män. Det förbättrar talgkörtlarna, normaliserar epidermis mikroflora, lugnar och skapar en känsla av komfort. Perfekt för daglig användning.

 • Skyddar effektivt mjäll.
 • Återställ den normala balansen i huden.
 • Skarp volym.

Pris ca 250 rubel.

En trevlig känsla av komfort och renlighet från botemedlet varar hela dagen. God effekt från användning. Men det vore önskvärt att volymen på en flaska var mer.

Shampoo med en trevlig lukt, ger mycket skum. Efter användning är håret mjukt, lätt att kamma. I allmänhet är resultatet nöjt, men det är dåligt att volymen är liten.

Ren linje

Mjäll från den ryska tillverkaren. Dessutom förbättrar det elasticiteten, näring och fuktar krullarna, torkar inte huden. Efter honom är krullarna mjuka, livliga, inte belastade med mjällproblem.

 • Lågt pris
 • Ekonomiska utgifter.
 • Brottar hårets vattenbalans längs hela längden.
 • Efter tvättning är håret svårt att kamma.

Det genomsnittliga priset på 100-130 rubel.

Ekonomisk schampo, ger mycket luftskum. Totalt sett bra och billigt. Ganska nöjd med det.

Positivt överraskad av effekten av att använda schampo. Anständig effekt till ett lågt pris. Jag rekommenderar att köpa.

Jämförelsetabell med poäng: vilket schampo är bäst?

Det finns ingen universell botemedel som är perfekt för absolut alla. Om vad är det bästa shampooet för fet hår, fortsätter vi från konsumenternas åsikter och positiva recensioner.

Genomsnittspris, gnidning.

Betyg, 10-punktsskala

Välja schampo för fet hårbotten: 3-ka bäst

Konsumentrecensioner och expertråd hjälpte till att välja det bästa shampooet för fet hårbotten. Vi representerar TOP-3 anti-fettiga hårprodukter.

Låt oss dö på var och en av dem mer ingående.

Ökenens väsen

Ekologiskt schampo, innehåller teolja. Riktat för att bekämpa överflödigt fett. Den har en stärkande och skyddande effekt. Efter honom är frisyren mjuk och silkeslen. Medel med naturlig örtkomposition.

Rengör försiktigt och försiktigt fettlåsen. Den har en trevlig citron lukt. Konsumeras ekonomiskt. Väl tvättar strängar. Uppfriskar håret under lång tid.

Helen seward

Normaliserar sebumsekretion, med anti-aging effekt. Rengör delikat, ger volym och snyggt utseende. Det aktiverar blodcirkulationen, varigenom trådarna blir friska och vackra.

Regleringsmedlet fyller håret med energi, stärker dem och ger ett harmoniskt regelbundet lämnande. Det normaliserar hudens arbete. Lång känsla av friskhet.

Wella reglerar

Avslutar betyget på ett professionellt verktyg som innehåller lera. Kvalitetsreglerande schampo från företaget Vella. Den främsta fördelen med Wella Regulate är att behandlingsprocessen inte sker genom torkningskurvor, utan genom att bygga upp det korrekta och hälsosamma arbetet i epidermalcellerna.

Pålitlig eliminering av orsaken till sjukdomen. Andra liknande lösningar eliminerar effekterna. Perfekt för regelbunden användning.

Bäst torrt oljigt hårschampo

Dry shampoo har nyligen tagit sin position på kosmetikmarknaden. Medel - pulver, rensar hår och hud utan att använda vatten. Speciellt bra för hår med mycket fetthalt - pulvret absorberar fett från håret, och all smuts tas bort vid kamning. Populära märken av torra schampon enligt 2017.

 • Tork shampoo Syoss. Spray sprayed på lockar, ger friskhet och lämnar inga spår. Återstoden av drogen rengörs genom kamning eller handdukning. Rid av svamp på håret.
 • Batiste torr schampo. Högkvalitativt verktyg för att ge håret friskhet. Det ger en spektakulär volym, har en ljus, trevlig arom. Lätt att använda och bekvämt på språng. Den perfekta lösningen för människor som leder en aktiv livsstil. Produkten har redan fått många insignier. Och är särskilt populär bland konsumenterna.
 • Dry Dove Shampoo. Spray tar omedelbart bort fet film. Applicera på håret och kamma sedan försiktigt. Tillåtet att ansöka en gång var sjunde dag. Avviker till ett överkomligt pris.
 • Dry Oriflame shampoo för fet hår upprätthåller effekten av rent hår i tjugofem två timmar. Prisvärd kostnad.
 • Torr Lush Remedy. Väl visat sig vara i aktion och vann ett visst antal fans. Rengör snabbt håret och hårbotten, fyller med vitaminer och ger extra glans och glans.

Fondens verksamhet är i allmänhet densamma, men för ett flertal kvaliteter och i enlighet med undersökningsdata är ledaren Batiste-torrschampo. Högt uppskattat av proffs och vanliga användare.

Det bästa schampoet för tunt och smutsigt hår

Tunt, oljigt hår blir snabbt smutsigt och volumlöst. Shampoo för tunt och oljigt hår hjälper till att lösa problemet. I kategorin ledande professionella medel för premiumklass.

 • L'Oreal Professionnel Volumetry Salicelsyra + HydraLighht. Ledaren bland schampon för de smala lås som är föremål för fetthalt. Salicylsyra är närvarande. Medlen rengör, fuktar, stärker och ger volym. Väl skum och tvättar av, torkar inte hår och hud. Frisyren är länge ren och välskött, utan oljig glans. Detta slog försäljningen från det franska företaget.
 • Wella System Professional Volumize - från tyska utvecklare rensar håret och huden försiktigt, vitaminiserar och ger ett måttligt utseende. Ger mycket skum, tvättas snabbt, förvirrar inte håret.

Det bästa schampotet för fettigt hår vid rötterna

Vi valde två ledande schampo för fet hår vid rötterna från 2018.

 • Elegant och Shine Shampoo från varumärket Mulsan Cosmetic - det bästa shampooet för strängar som är feta vid rötterna. Medel från denna tillverkare är inte den första som upptar en ledande position. Den har en unik naturlig komposition och är säker när den används regelbundet. Detta framgår av den korta hållbarheten. Rengör huden hår och hårbotten, utan att orsaka allergier.
 • Natura Siberika, vi har redan nämnt det tidigare. Det är i stor efterfrågan, eliminerar fettinnehållet i rötterna.

Bästa fuktgivande schampo

Om ditt hår är oljigt vid rötterna och torka på spetsarna, använd ett fuktgivande schampo för fet hår. I kategorin schampo Elsev för fet hår och normalt med en tendens till fetthalt tar den första positionen. Bra för torra tips. Som en del av väsentliga citrusoljor innehåller vitaminer inte silikon. Trevlig arom, bra skumning, överdriver inte. Curls efter applicering ljus och fluffig.

Vad ska du köpa schampo med zink

Friederm Zinc - ett läkemedel som innehåller zink, syftar till att eliminera mjäll, seborré och överflödigt fett. Efter användning varar effekten av rena strängar lång tid. Lugnar huden, minskar allergiska reaktioner. Det bästa botemedlet med zink.

Vad ska man leta efter när man väljer

Liksom någon kosmetisk produkt väljs schampo individuellt. Hur man väljer det perfekta schampot för mycket fet hår. Gör ett val till förmån för naturkosmetik, utan kemiska element.

Dessa produkter rengörs försiktigt och försiktigt utan att störa den naturliga balansen i hårbotten. Naturliga ingredienser behandla och återställa. Huvudregeln - välj ett verktyg som matchar din typ av hår.

Hur man tvättar fettigt hår

Hur tvättar man ordentligt? Läkare och trichologer som behandlar hår och hårbottenproblem rekommenderas att tvätta håret regelbundet, i enlighet med graden av förorening, med specialutvalda agenter.

 • Du kan inte tvätta håret med schampo för andra typer. Annars skadas skyddsfilmen på huden och fettinnehållet ökar.
 • Tvätta huvudet med varmt vatten, använd shampoo med massagerörelser, skölj och skölj igen. Första gången är rengöring från damm och smuts, den andra - från alltför mycket fett.
 • Använd inte balsammen på krullarnas rötter, den bildar en film på huden och klämmer på porerna, provar fettproduktionen.
 • Skölj med kallt vatten, det lugnar talgkörtlarna.

Vilken schampo hjälper till att lösa problemet med fet hår?

Moderna schampon hjälper dig att lösa problemet med fet hår genom en djup rengöring och regenererande effekt. Hur man väljer ett effektivt schampo, på vilka punkter att uppmärksamma vad som ska vara kompositionen - du kommer att lära av vår artikel.

Valet av kvalitetsschampo

De senaste åren är den främsta skönhetsutvecklingen tjock, lång och glänsande hår. Denna frisyr kommer att dekorera någon tjej, göra hennes utseende mer feminint och sexigt. Men ingen frisyr kommer att se vacker ut om håret är fet och smutsigt. Att lösa problemet med fet hår är väldigt viktigt att välja ett bra, högkvalitativt och effektivt schampo. Vår artikel hjälper dig att förstå det stora utbudet av schampon från fet hår och välja rätt verktyg för dig själv.

Och sedan, över dagen, sebum passerar från hårbotten till håret. Därför är håret ofta fettigt vid basen, medan det fortfarande är torrt vid spetsarna.

Detta är ett helt normalt och fysiologiskt fenomen. Kroppen på ett sådant naturligt sätt bryr sig om vårt hårs hälsa: krullar, täckta med den finaste fettfilmen, blir mindre mottagliga för miljöpåverkan - solstrålning, vind, skadliga mikroorganismer. Det är därför det är mycket viktigt flera gånger om dagen för att noggrant kamma håret från basen så att talg är jämnt fördelad över hela längden av håret.

På så enkelt sätt kan du undvika överdriven förorening vid hårets botten. Många tillverkare producerar speciella schampon för kategorin hår "fett vid rötterna och torka på spetsarna."

Sebaceous körtlar är aktiv i naturen och är ofta ärvda. Det förändras gradvis under livet, beroende på ålder, kost och livsstil och kroppstyp.

Det finns emellertid ofta fall där håret börjar bli fet, för snabbt utan anledning. Du kan tvätta håret ordentligt före arbete, men när din hår förlorar sin friskhet, ser den ut oljig och smutsig på kvällen. I denna situation talar vi om en sjukdom i hårbotten, det är ett onaturligt fenomen.

Orsaker till fet hår

 • Störning av kroppens hormonella bakgrund - ungdomar, graviditet och amning hos kvinnor, klimakteriet, långvarig exponering för stress.
 • Endokrina och nervsystemet sjukdomar, störningar i mag-tarmkanalen.
 • Specifika sjukdomar i hårbotten, oftast - seborrheisk dermatit.
 • Felaktig, obalanserad näring. Överdriven oljighet i hårbotten är en signal från vår kropp att den saknar vitaminer och spårämnen. Det observeras ofta hos människor som äter snabbmat, godis, bekvämlighetsmat med skadliga livsmedelstillsatser E.
 • Felaktig vård av hårbotten. En av farorna med att använda hemmet kosmetika är den motsatta effekten av att använda dem. I riskzonen - tjejer som ofta gillar att göra hemlagade hårmaskor, sköljer dem med olika växtdekok, gnider dem med oljor och blandningar.
 • Håret blir också smutsigt snabbt om du tvättar din röst med alltför varmt vatten, bär hårt hår, använd hårtork och krusningsjärn, använd regelbundet olika hårspänningsprodukter.
 • Oljigt hår kan vara ett tecken på allergi mot någon kosmetisk produkt för hår, smycken eller huvudbonadmaterial.
 • Du bär hattar av naturliga material som inte släpper igenom luften. Dessutom, om du inte bär hattar i sommarvärmen eller vinterfrost, ökar talgkörtlarna under påverkan av temperatur, fuktighet och vind.

För mycket oljigt hår åtföljs alltid av vissa olägenheter, och ibland till och med problem för sina ägare:

 • Ojämnt utseende av hår redan några timmar efter tvätt.
 • Obehaglig lukt från hår (damm och smuts "stick" till fettigt hår snabbare).
 • Håret är täckt av mjäll och faller ofta ut.
 • Det är omöjligt att göra och fixa en frisyr - håret lever bokstavligen sitt eget liv.

Om du finner ut i den här beskrivningen av dig själv - skynda dig att analysera orsakerna till detta problem. Du kan behöva besöka en specialist som behandlar hårbottenproblemet - en tricholog, en hudläkare eller till och med gå igenom en medicinsk undersökning.

Korrekt hårvård

Den viktigaste och mest effektiva metoden att hantera fet hår är rätt hand om dem, vilket är omöjligt utan ett bra schampo.

De kommer att särskiljas genom närvaron av vissa aktiva beståndsdelar och deras koncentration, samt varaktighet och appliceringsmetod.

I ett gott schampo från fettigt hår är kompositionen av särskild betydelse. Det bör innehålla sådana aktiva ingredienser som: zinkoxid, tjära, svavel, extrakt av örter, frukter och medicinalväxter, extrakt av tång och mineraler, vitaminkomplex och användbara aminosyror. Det rekommenderas att välja ett schampo utan aggressiva ämnen i kompositionen (silikon, parabener, mineraloljor).

Spara inte på priset av schampo för fet hår. Högkvalitativt schampo som har en terapeutisk effekt och innehåller en tillräcklig mängd näringsämnen, kan inte vara billigt.

För att du enkelt ska navigera i ett stort utbud av schampon för fet hår, har vi kombinerat de mest populära produkterna till ett bekvämt bord. Här hittar du användbar och kortfattad information om dessa fonders sammansättning, egenskaper och effektivitet.

Hur man väljer ett schampo för fet hår

Hur man väljer ett bra schampo för fet hår? Ägare av fet hårbotten måste ofta tvätta håret för att hålla håret i perfekt skick. Ibland är aktiviteten hos talgkörtlarna så intensiv att hygienen behöver upprepas dagligen. Detta är inte alltid bekvämt för någon kvinna. Men det är särskilt problematiskt för de lyckliga kvinnorna som hade tur att växa en fläta i midjan. Tvätta långt och tjockt hår är inte lätt. Och deras torkning kan ta flera timmar. Hitta ett effektivt verktyg för att tvätta fettkrullar - drömmen om många tjejer.

Hur man väljer ett bra schampo för fet hår? Ägare av fet hårbotten måste ofta tvätta håret för att hålla håret i perfekt skick. Ibland är aktiviteten hos talgkörtlarna så intensiv att hygienen behöver upprepas dagligen. Detta är inte alltid bekvämt för någon kvinna. Men det är särskilt problematiskt för de lyckliga kvinnorna som hade tur att växa en fläta i midjan. Tvätta långt och tjockt hår är inte lätt. Och deras torkning kan ta flera timmar. Hitta ett effektivt verktyg för att tvätta fettkrullar - drömmen om många tjejer.

Orsaker till problemet

I hårbotten finns talgkörtlar, vilket ger smörjning till låsen. På grund av talgkörtlarna förvärvar strängar en karakteristisk glans. Fettfett har en skyddsfunktion. Den innehåller ett antiseptiskt medel som förhindrar att patogener multipliceras på hår- och hårbotten.

Om aktiviteten hos talgkörtlarna ökas, produceras smörjmedlet mer än nödvändigt. Curls blir snabbt täckta med fett, hålla ihop och bli smutsiga. Vissa människor förlorar sin estetiska frisyr flera timmar efter att ha tvättat håret. Detta är en tydlig avvikelse från normen.

Det finns flera orsaker till ökad oljighet av hår. Tendens till intensiv utsöndring av talgkörtlarna kan bero på ärftlighet. Om de närmaste släktingarna hade samma problem är arvet av den oljiga hårtypen ganska naturlig.

Överskott av fett kan frisättas på grund av hormonell obalans eller på grund av metaboliska störningar i kroppen.

Det är möjligt att det ökade fettinnehållet hos håret i släktet observeras exakt på grund av predispositionen till sådana tillstånd. Överdriven utsöndring av talgkörtlarna är enbart en konsekvens. För att identifiera hälsoproblem och eliminera dem, måste du konsultera en läkare.

Fettens fettighet kan vara associerad med övervägande av feta livsmedel i den dagliga kosten: fett kött, smör, grädde.

Störningar i talgkörtlarna orsakar konstant stress, depression och neuros. Om lugnande medel inte hjälper, bör du söka hjälp från en psykolog eller en neurolog. Orsaken till deprimerat tillstånd kan vara en patologi i nervsystemet.

Dåliga vanor är mycket dåliga för utseende av hår. Det är tillrådligt att sluta röka, alkohol, energi och kaffe.

Sjukdomar i mag-tarmkanalen är en annan vanlig orsak till överdriven sekretion av fett. Om fördjupningsprocesserna orsakar obehag, måste du kontakta din gastroenterolog för undersökning.

Arbetet hos talgkörtlarna påverkas negativt av kronisk sömnlöshet och långsiktiga kurser för att ta vissa läkemedel, såsom antibiotika, hormonella preventivmedel och antidepressiva medel.

Felaktig vård

Huvudet kan snabbt bli förorenat på grund av felaktig vård av hår och hårbotten. Du kan inte köpa det första schamponet för att tvätta håret. Varje hygienisk rengöring är utvecklad för en viss hårtyp. Att använda det olämpligt, särskilt under en lång period, kan leda till tråkiga resultat. Felaktigt valt schampo kan öka den redan överdrivna utsöndringen av talgkörtlarna. Ofta tvätt av huvudet med tvättmedel som inte är avsedd för daglig användning kan leda till samma resultat. Om du ständigt tar bort talg, irriterar och stimulerar hårbotten talgkörtlarna och försöker återställa skyddet.

Den typ av hår för vilket en viss schampo utvecklades anges på etiketten. Det finns också en guide för dess användning.

Vilket schampo är bäst för fet hår? Medel för att tvätta fettigt hår utvecklade många. Baserat på kundrecensioner kan du göra en rankning av de bästa schamponerna mot fetma krullar. Hur man väljer schampo för oljiga strängar? Ett sådant problem kommer att lösas.

Professionella verktyg

Schwarzkopf Professional BC Deep Cleansing är ett professionellt verktyg för att bli av med mycket fet hår. Det djupt, men renar rent hår och hårbotten förorenad med överflödigt fett, smuts och kosmetika. Den innehåller natriumlaurylsulfat - ett kraftfullt rengöringsmedel. Aminosyror som utgör produkten, tränger djupt in i håret och återställer det från insidan. Shampoo lämplig för daglig användning. Efter att ha använt det ser håret ut perfekt.

Produkten från det italienska varumärket Selective Professional Alghe Marine "Seaweed" är ett utmärkt val för kvinnor med mycket stark utsöndring av talgkörtlarna. Förutom mild avlägsnande av överskott av fett och föroreningar från hår och hårbotten, reducerar verktyget intensiteten i frisättningen av fett. Produkten normaliserar syrabasbasen i hårbotten. Det är berikat med biologiskt aktiva substanser av bruna alger, som har en fuktgivande, antiseptisk och antioxidantisk effekt.

Verktyget för det franska företaget L'Oreal Professional Pure Resource är utformat för att bekämpa den intensiva utsöndringen av huvudets talgkörtlar. Det tar bort orenheter, absorberar överflödigt fett och ger en känsla av friskhet. Samtidigt är arbetet i talgkörtlarna deprimerat, vilket gör att håret inte aktivt växer fett. Produkten stimulerar blodcirkulationen i hårbotten och påskyndar metabolismen, vilket bidrar till att förbättra hårnäringen.

Shampoo för fet hår P 13 Shampoo fet hår från den nederländska tillverkaren Keune hämmar aktiviteten hos talgkörtlarna. Efter varje användning stannar håret längre. Har förmågan att öka glans frisyr. Den ger en strålande glans.

Medicinska komplex

Medicinsk kosmetika är utvecklad av apotekare. Vid utveckling av nya produkter används innovativa teknologier för att uppnå fantastiska resultat. Kvaliteten på terapeutiska schampon är mycket hög, de kan bara köpas på apotek.

Shampoo-care Vichy Dercos seboreguliruyuschy för fet hår innehåller ett unikt komplex av anti-sebum, så att du kan begränsa kontakten med talg med hår. Det rensar försiktigt håret, normaliserar talgkörtlarna, samtidigt som man behåller en sund balans i hårbotten. Produkten tenderar att öka hårets fluffighet utan att väga ner krullarna.

Le Cheveu från Carita är en rad hårvårdsprodukter baserade på naturliga växtbaserade ingredienser och mineralkomplex. Shampoo för fet hår Purifying shampoo - isig gel "Crystal Jelly" blir det bästa valet för tjejer med tunt och fet hår. Den har en delikat pärlstruktur. Rengör håret försiktigt och normaliserar funktionen hos talgkörtlarna i hårbotten. Produktens formel torkar inte ut håret, så de problemdelade ändarna kommer också att vara välskötta.

Shiseido Extra Gentle Shampoo för Oily Hair Shampoo innehåller en unik innovativ komponent i PLT-7. Det förbättrar kutikens tillstånd - hårets övre skyddskikt. Återställda lockar är inte förvirrade och lätta att kamma. Citronsyra är också närvarande i formeln. Denna komponent gör inte bara strängarna mjuka, glänsande och elastiska, utan också lindrar dem av alltför mycket fett. Efter användning av denna schampo behöver hår inte frekvent tvättning.

Mikropartikelschampo från tillverkaren Jean-François Lazartigue (J.F.Lartartigue (J. Francois Lazartigue)) hjälper till att hantera överdriven sebumsekretion i hårbotten. Det kommer att justera talgkörtlarna, lindra irritation och lindra klåda. I det här fallet kommer hårbotten att vara delikat men grundligt rengjord av smuts och överskott av fett.

Laboratoriet i Phytocedrat-centret har skapat ett seboreguleringsschampo som perfekt hanterar problemet med fet hår - Sebo-Regulatory Shampoo. De aktiva substanserna i produkten är av vegetabiliskt ursprung. De har astringent egenskaper som hämmar aktiviteten i talgkörtlarna och förhindrar spridning av talg genom håret.

Populära tillverkare

Det finns produkter som inte är lika dyra som professionella och medicinska, men de ger utmärkta resultat i kampen mot hårt hår.

Shampoo med cedar-elfen och arktiska hallon-extrakt Natura Siberica "Volym och balans för fet hår" återställer fettbalansen som är karakteristisk för frisk hud. Arktis hallon innehåller en högre mängd vitamin C än dess europeiska släkting. Produktens formel berikas med extrakt av medicinska växter: ekbark, nässla, mjölktistel och kamille. Skonsamt omsorg för problematiskt hår, kommer schampon ge dem extra volym.

Shampoo för fettigt hår från Green Mama är en naturlig produkt av 98%. Den innehåller vävnader och vinbärsekstrakter, och är också berikad med en grupp vitaminer A, B, C och P, som är väsentliga för friskt hår. Ger ett bra resultat i kampen mot ökad fet hud i hårbotten och har förmågan att eliminera mjäll. Bland ekonomiklassens medel tar ett välförtjänt pris.

Medel Wella Reglera för fet hår är en kvalitetsprodukt och samtidigt ganska överkomlig. Det innehåller minerallera, som tenderar att absorbera fett. Samtidigt är inte hårbotten eller håret överdriven. Rening från föroreningar genomförs på ett noggrant och tillförlitligt sätt.

Kockschampon garanteras ha en positiv effekt på håret. Kockolja är ett bevisat sätt att öka glans frisyren och förbättra hårväxten. Det bidrar också till att övervinna överflödigt fett. Kockschampo det finns många. Välprövade produkter med burdock oljemärken Magic Herbs, Clean Line, One Hundred Beauty Recipes, Elf och Eveline.

Effektiv mot alltför stora fettsträngar schampon med zink. Denna komponent torkar huden och minskar den sekretoriska funktionen hos hårbotten i hårbotten. Bland produkterna med zink är de mest populära produkterna Migliorin från Cosval och Biocon. Alla schampo-märken Biocon berikad med medicinska leech-extrakt, vilket gör dem unika.

Björk tjära har länge varit känd för sin förmåga att eliminera överflödigt fett. Shampoo "Tar" varumärke Neva kosmetika skapat på grundval av denna värdefulla produkt av naturen. Dess enda nackdel är en skarp obehaglig lukt. Men fördelarna med fonderna är så signifikanta att du kan stänga ögonen på denna fel. Björk tjära är effektiv mot mjäll och parasiter, har en uttalad antimikrobiell egenskap.

Hur väljer man ett schampo från olika produkter?

Så här hittar du din produkt

Om du noggrant väljer ett tvättmedel, med fokus på hårtyp och kundrecensioner, kan du inte få önskat resultat. Oavsett hur mycket produkterna annonseras, garanterar deras användning inte en 100% effekt. Och det här beror inte på att verktyget visade sig vara dåligt eller dåligt. Varje organism är unik och har sina egna egenskaper. Det kanske inte svarar på komponenterna i produkten. Därför skulle en rationell lösning vara användning av försök och fel. Du måste välja det bästa schamponet för fettigt hår, försöka alternativt olika produkter. Det är lämpligt att välja ett lämpligt rengöringsmedel med hjälp av sonder. Detta sparar tid och pengar.

Bekämpa hårets hårdhet bör vara i komplexet. Ett schampo kanske inte räcker för att bli av med ett obehagligt fenomen. Bristen på resultat kan bero på förekomsten av inre orsaker.Nästa Artikel
Vilka oljor hjälper dig att bli av med mjäll